Laser koagulasjon av åreknuter (EVLK)

Åreknuter er en vanlig sykdom, særlig blant middelaldrende kvinner. Og hvis de ufattelige små blåmerker på skinnene ikke bryr deg først, da vil ikke bare utseendet forverres. Med utseendet på godt merkede noder langs venene begynner beina å svulme, vondt, det blir vanskelig for deg å gå lenge, og du må alltid dele med stilige sko.

Etter langvarig konservativ behandling tilbyr kirurger-phlebologists en operasjon for å fjerne åreknuter. Selvfølgelig er dette en vei ut. Alternativ til kirurgisk inngrep - laser koagulasjon av åreknuter, den nyeste minimal invasive metoden.

Det virker som om spørsmålet er løst bare. Men, som tradisjonelle metoder for behandling av åreknuter, utføres endovaskulær koagulasjon strengt i henhold til indikasjoner. Dessverre er pasientens ønske ikke nok. Vurder hvilke varianter av varicose som kan herdes av en laser.

Liste over indikasjoner på prosedyren

 1. Ubetinget indikasjon på laserbehandling - en liten ekspansjon av venøse sidebygninger;
 2. Vellykket bruk av laser endovasal utrydding og med ødelagt trofisk ben. Denne metoden lindrer pasienten fra behovet for en åpen ligering eller endoskopisk disseksjon av fartøyet. Det er å foretrekke å anvende metoden også fordi laseren

Koagulasjon kan gjentas flere ganger.

Laserkoagulering brukes med hell i behandling av åreknuter i den store saphenøsvenen. Men endovasalteknikken er kun effektiv i tilfeller der fartøyet er dilatert med ikke mer enn 10 mm. Med priustevom utvidelse mer enn denne størrelsen, er teknikken ineffektiv. I tillegg til ekspansjonsnivået, påvirker kurset av de subkutane årene også. Hvis den store eller lille venen er flat, kan du bruke en enkelt laserlysguide. Hvis fartøyene har fysiologiske kurver, er det nødvendig med to lysstyrker, som vil ha på begge sider av bøyningen.

Før endovaskulær koagulasjon utpeker phlebologist de nødvendige diagnostiske prosedyrene og bestemmer det sannsynlige utfallet. La oss nå snakke om kontraindikasjoner til laserbehandling av åreknuter. Tilstandsdyktig kan de deles inn i to undergrupper:

 • Lokal, knyttet til brudd i området for den planlagte operasjonen;
 • Vanlig, assosiert med annen akutt eller kronisk patologi.

Lokale kontraindikasjoner

 1. Eventuelle inflammatoriske prosesser i huden og subkutan lag i det området der det er planlagt å utføre endovasal laserutslettelse.
 2. Veneutvidelse mer enn 10 mm.
 3. Sykdommer som påvirker evnen til å bevege seg fritt. Teknikken for endovaskulær koagulering av vener involverer aktiv gang etter prosedyren, dvs. en viss belastning på underdelene bør opprettes. Hvis det er umulig å gå (artrosi, andre sykdommer i nedre ekstremiteter), er det ikke mulig å utføre laserutslipp.
 4. Hvis det er en annen sykdom som krever hjelp først.
 5. Med trombofili. Denne sykdommen, der blodet har nedsatt trombocytfunksjon, og det er stor risiko for trombose.
 6. Med iskemi. Hvis beinene på beina lider av kronisk iskemi, blir endovasal koagulasjon ikke gjort for ikke å provosere en økning i sykdommen.
 7. Hvis det er umulig å gi nødvendig kompresjon av nedre ekstremiteter (fedme i høy grad).

Generelle kontraindikasjoner

Nå, hva er laser koagulering av årer.

En laserlysguide brukes til å utføre en minimal invasiv operasjon. Det er en enhet med et fleksibelt rør, hvorigjennom helbredelsen passerer. Før prosedyren starter, gjør legen en liten punktering i området som det vil påvirke sykevenen. Laserpulsen kommer inn i blodet. Eksponeringen mot høy temperatur danner dampbobler som kommer i kontakt med indre venen (endotelet).

Det er ved hjelp av "damp" -effekten at det oppstår en koagulasjonsprosess, dvs. liming av vaskulærveien påvirket av åreknuter. Det blir klart at laserkoagulasjon av åreknuter ikke er en indirekte rettet handling på et fartøy, men en indirekte.

Varigheten av hele prosedyren overskrider ikke 40 minutter. Hvis vi vurderer prosessen i trinn, virker doktoren først direkte på den store venen, hvis ventiler ikke fungerer ordentlig. Koagulasjon fører til at blodstrømmen blir normal på grunn av bevegelsen i friske kar. Det andre trinnet er effekten på varicose-tilstrømning av en stor blodåre.

Som et resultat av prosedyren, er pasientens blodår, som den var, "forseglet", vil den syke vaskulaturen til slutt bli en bindevevsstruktur.

Vær klar

Beslutningen om anvendelse av metoden for endovasal laser koagulasjon vil være en kirurg-phlebologist, han vil også gi deg den nødvendige undersøkelsen. Den første tingen å gjøre før prosedyren er å passere en ultralydsundersøkelse av karene i underbenet. Dens resultater vil gjøre det mulig for legen å trekke en konklusjon om arbeidet i venøs bensystemet: patenter av de dilaterte karene, kvaliteten på venøs ventilapparat.

I tillegg til ultralydsundersøkelser er det nødvendig å bestå et laboratorie klinisk minimum: blod- og urintest. I prinsippet vil ikke alle forberedende undersøkelser ta mer enn en eller to dager.

I tillegg til instrument- og laboratoriediagnostikk omfatter preparatet også innsamling av en detaljert anamnese for påvisning av allergiske reaksjoner på medisiner som skal brukes.

Gjør ikke vondt

Komforten av endovasal laserkoagulasjon er gitt av en bestemt type lokalbedøvelse, som medisinsk sett kalles tumescent. Med denne typen anestesi brukes en spesiell trekomponentløsning, som inkluderer saltvann, adrenalin og lidokain. Hver komponent av løsningen har sin egen funksjon:

 • Den fysiologiske løsningen absorberer vevet rundt karet;
 • Adrenalin - smalere blodkarene;
 • Lidokain er et bedøvelsesmiddel.

Dermed blir det under den tøffe anestesien rundt varicoseskipet et improvisert "deksel", der operasjonen utføres.

rehabilitering

Det er klart at en enkel filistin bekymret seg for gjenopprettingsperioden - om det er behov for spesielle kostnader, hvor lenge skal vare for uførhet, om benet gjør vondt etter EVLK. Vi skynder oss for å forsikre deg om at laserkoagulasjon ikke krever noen kompliserte rehabiliteringsprogrammer. Fordelene ved "kontor" kirurgi, som er denne operasjonen, er restaureringen av den vanlige livsstilen umiddelbart etter inngrep.

Selvfølgelig betyr dette ikke at etter endovasal koagulering av vener kan du gå på jobb som laster eller i full grave opp senger i landet. For det første bør du ha en kompresjonsstrømpe i tre dager. Og døgnet rundt er anbefalt de første 3 - 5 dagene. Deretter bæres kompresjonstrømpen bare for en dag, den lengste perioden for bruk er 60 dager.

Tegnsmerter i løpet av de tidligere åreknuter kan være litt bekymrende i løpet av uken, sjelden 2. Etter operasjon anbefales pasienten å gå minst 40 minutter om dagen for å unngå komplikasjoner. Og alt, det er ingen andre restriksjoner på regimet.

Utvalg av kompresjonslinne

Hvis du forbereder behandling av åreknuter med en laser, må du passe på å kjøpe en kompresjonstrømpe på forhånd. Men ikke pløy utvidelsene av nettbutikker på jakt etter billige produkter. Skaff en modell som legen din vil anbefale til deg, og gjør det bare gjennom apoteksnettverket.

Hvilke komplikasjoner kan oppstå

Operasjonen av endovaskulær koagulasjon, selv om det er minimal invasiv, er en inngrep i kroppen, så du bør gi deg statistikk om mulige komplikasjoner. Metoden selv begynte å bli mye brukt i verden en gang siden 2000, og blant det store antallet pasienter som gjorde EVLK ble det avslørt:

 • Enkelt i verdens tilfeller av trombose, purulente komplikasjoner i løpet av åreknuter;
 • Tromboflebitt ble observert hos 5-12% av pasientene etter endovaskulær koagulasjon;
 • Parestesier opptar opptil 1% av EAVC komplikasjoner;
 • Den vanligste og ufarlige komplikasjonen er hematom på intervensjonsstedet (24%), som forsvinner etter noen dager;
 • Svak hypertermi (sjelden).

Smertefull symptomatologi elimineres ved bruk av ikke-steroide legemidler.

Slike lave frekvenser av postoperative komplikasjoner beviser den høye effektiviteten til laser koagulasjon av åreknuter. For å bekrefte et vellykket resultat foreskrives pasienten et kontroll ultralyd-fartøy etter operasjonen.

Hvordan forebygge tilbakefall av åreknuter

Uendelig varicose kan vises igjen. Det har ikke bare en arvelig disposisjon, men også vaner. For ikke lenger å oppfylle denne patologien, husk:

 1. Det er nødvendig å flytte mye. Men gjør det uten last og i lette sko.
 2. Svømming er en utmerket metode for å forebygge åreknuter.
 3. For fashionistas. Stilig hårnåler passer til ferien, for hverdagsbruk er maksimal hælhøyde 5 - 6 cm.
 4. Vekt. Ekstra pund er en slags belastning for beina dine. Og lasten er konstant. Bli kvitt den
 5. Skjem deg bort med en kontrastdusj, legg mer oppmerksomhet på underekstremiteter.
 6. Hvis du har overført EAVLK, må du regelmessig observere hos phlebologisten. Det er bedre å gjøre det en gang hvert halvår. Hvis det er nødvendig, vil legen foreskrive et forebyggende forløb av venotoniserende legemidler, anbefaler kompresjons undertøy.
 7. Se etter tilstanden til beinets hud. Eventuelle kutt, sår bør behandles riktig, for å hindre penetrasjon av patogene mikrober i blodet.

Selv om endovaskulær koagulasjon er en vanlig og mye brukt prosedyre, prøv å unngå det.

Hvordan er laser koagulasjon av åreknuter

Fordeler og ulemper ved prosedyren

Laserkoagulasjon, ved behandling av åreknuter i underekstremiteter, velger mer enn halvparten av pasientene. Prosedyren er smertefri, har praktisk talt ingen bivirkninger. Men forstyrrelser i kroppens integritet skjer fortsatt, og dette, i alle fall, en viss risiko.

Fordeler med laser koagulasjon:

 1. Smertefri. Før prosedyren gjennomgår lokalbedøvelse. Det eneste som pasienten føler i begynnelsen av prosedyren er en punktering som ikke forårsaker smerte.
 2. Operasjonens varighet. Laserkoagulasjonsøkten varer opptil 40 minutter. Reduksjon av operasjonstiden minimerer traumatisering av vev, ekskluderer smertesyndrom. Operasjonen krever ikke generell anestesi.
 3. Effektivitet. Positive medisinske og kosmetiske resultater vises umiddelbart etter at prosedyren er fullført.
 4. Ambulerende behandling. For operasjonen er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse. Pasientene kommer til økten på dagen for prosedyren og forlater klinikken om noen timer.
 5. Rask rehabilitering. Laserkoagulasjon, fra alle kjente metoder for behandling av åreknuter i underekstremiteter, har den korteste utvinningsperioden. Dette skyldes det faktum at i løpet av operasjonen gjøres en enkelt punktering, noe som medfører minimal skade på kroppen. Etter noen timer vender pasientene tilbake til deres normale regime. Etter 1 dag kan de engasjere seg i arbeid uten begrensninger.
 6. Mangel på komplikasjoner. Risikoen for infeksjon av sår og inflammatoriske prosesser er minimal, ifølge statistikk kan det forekomme hos en av tusenvis av pasienter. Hematomer, blåmerker forekommer ekstremt sjelden og heles innen få dager.
 7. Mulighet for å utføre operasjonen i spesielle tilfeller. Ikke alle metoder for behandling av åreknuter brukes i dannelsen av trofasår, laserstråling er mulig med en slik defekt. Om nødvendig kan laseren brukes flere ganger.

Ulemper ved laserbehandling:

 • Høy pris på prosedyren. Høye priser for laserkoagulasjon er først og fremst knyttet til det faktum at laserbehandling i Russland er blitt relativt nylig, konkurransen er ikke så stor og det er nødvendig med dyre klinikker for organisering av klinikker. I St. Petersburg koster operasjonen fra 11 til 40 tusen rubler, i Moskva - 12 - 38 tusen rubler. De laveste prisene i Irkutsk: en sesjon - 6 tusen rubler.
 • Omfattende blåmerker, blåmerker. Dannelsen av blåmerker og blåmerking er mulig med innføring av store doser av anestesi.
 • Økning i temperatur. Økningen i temperatur til 37,5 grader anses akseptabel i løpet av den første dagen. Hvis temperaturen varer lenger, for å unngå utviklingen av inflammatorisk prosess, foreskrives antiinflammatoriske medisiner.
 • Fremveksten av trombose - en konsekvens av et brudd på prosedyren for prosedyren.
 • Puffiness av ekstremiteten, en følelse av forkjølelse, brennende, tinning er uttrykt litt, pass alene.

Viktig! For å eliminere forekomsten av komplikasjoner, er det nødvendig å følge alle anbefalinger fra spesialister og søke hjelp fra kompetente, profesjonelle leger.

Typer av laser koagulasjon

To metoder brukes til å behandle åreknuter i underbenene ved hjelp av en laser:

 • perkutan laser koagulasjon av vener;
 • endovasal laser koagulasjon av årer.

Metoden for perkutan koagulasjon utføres for å fjerne det vaskulære nettverket. Diameteren på de behandlede venene bør ikke overstige 3 mm. Prosedyren går uten kontakt med huden, laserstråling er direkte eksponert for fartøy hvis vegger oppvarmes til 70 grader.

Operasjonen krever ikke foreløpig forberedelse, umiddelbart før prosedyren behandles huden med en antiseptisk gel.

Avhengig av størrelsen på overflaten som behandles, utføres 2-4 økter. Det behandlede området kan forandre hudfargen (hvit). I sjeldne tilfeller er det en brennende følelse, og hevelse er mulig. Bivirkninger går selv.

Endovazalnaya koagulasjon (EVLK) - en moderne metode, der det ikke er fjerning av venen. Lasereffekten utføres fra venen, den er "forseglet" under påvirkning av stråling. Stedet for adhesjon blir til et bindevev med tiden. Operasjonen styres av ultralyd. Etter operasjonen er det obligatorisk å bruke kompresjonslinne.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Beslutningen om prosedyren for laser koagulasjon er tatt av kirurg-phlebologist. Med en liten utvidelse av venene som ikke forårsaker ubehagelige symptomer, foreskriver legen konservativ behandling og gir anbefalinger for å forhindre videre utvikling av sykdommen.

Endovasal laser koagulasjon av åreknuter er foreskrevet hvis åreknuter blir ikke bare estetisk uattraktiv, men også farlig for helsen. Indikasjoner for prosedyren:

 • forstyrrelser av fartøyets ventiler;
 • dannelsen av vaskulære stjerner;
 • utvidelse av venøse sidebygninger;
 • trofisme i underbenet;
 • åreknuter (ikke mer enn 10 mm).

Det er kontraindikasjoner, der legen ikke vil gi samtykke til laserterapi.

Inflammasjon av huden, subkutant lag på stedet for den foreslåtte prosedyren.

Pasienter med begrenset mobilitet. Etter operasjonen, for å oppnå størst effekt og forhindre komplikasjoner, er aktiv bevegelse nødvendig.

Fedme. Gjennomføring av laserbehandling innebærer bruk av kompresjonslinne. Med fedme er det umulig å gi kompresjon.

Kroniske sykdommer. Hvis varicose utvikles som følge av koronar sykdom, utføres ikke endovaskulær koagulasjon for å unngå økning av sykdommen. Med trombofili på grunn av muligheten for blodpropp, hemofili - utviklingen av omfattende blødninger. Ingen operasjon er indikert for alvorlige former for allergi, leverdysfunksjon.

Graviditet og amming. Bedøvelse kan skade et barn.

Forberedelse og fremdrift av operasjonen

Før laserkoagulasjon er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse.

 1. Anamnese. Ved muntlig samtale gjør legen en komplett medisinsk historie. Finn ut årsakene til utseendet og avklare symptomene. Identifiserer tilstedeværelsen eller fraværet av reaksjon på medisiner.
 2. Kliniske forsøk:
 • ultralyd undersøkelse av fartøy;
 • blodprøver (totalt, for koagulasjon, for RW);
 • urinanalyse.

På kvelden, etter en lett kveldsmat, på kvelden før prosedyren, gjør pasientene en rensende enema. På operasjonsdagen kan du ikke spise og drikke noen drinker.

EVLK tilbringer en dag i klinikker. Pasienter kommer med en konklusjon og retning fra terapeut og kirurg-phlebologist. I seg selv er det nødvendig å ha kompresjonsundertøy.

Prosedyren begynner med en tosidig skanning av underbenet, der koagulasjon vil bli utført. Legen markerer marginen til venen med markøren, markerer ventilstedene og de tilstøtende fartøyene.

Neste trinn er desinfeksjon av huden og anestesi. Injeksjoner av anestesi plasseres rundt hele venet, som vil bli utsatt for lasereksponering. Plasseringen av lysføreren er desinfisert.

Den termiske effekten av laserstråling på den indre overflaten av fartøyet er grunnprinsippet for metoden for endovasal koagulasjon. Lysføreren er satt inn i den syke venen til skadestedet, så begynner pulserende lys og lysstyreren begynner sakte å bevege seg i motsatt retning. En del av laserenergien virker på den indre overflaten av venen. Resten av energien blir absorbert av blodet, og omdanner den til høy temperatur damp. Termisk virkning fører til koagulering av proteiner i det skadede endotelet. Samtidig forblir levedyktige endotelcellytter. I fremtiden blir de kilden til regenerering av det skadede karets vev.

Hele operasjonen fra øyeblikkspunktet til punktering til utgangen av fiberen fra venen er under kontroll av ultralyddopplerografi.

Hvis det ikke er noen komplikasjoner, tar hele prosedyren ikke mer enn 40 - 45 minutter. Etter EVLK setter pasienten på kompresjons undertøy.

Rehabiliteringsperiode

Umiddelbart etter at pasienten har laserkoagulasjon av åreknuter, må han flytte i 40 minutter, hvoretter han forlater klinikken.

Komprimeringsundertøy (strømper) fjerner ikke de første 5 dagene, i fremtiden utføres kompresjon på dagtid, i to måneder.

Legen undersøker etter tre dager, angioscanning, ved hjelp av hvilken det klargjør tilstanden til de opererte fartøyene: deres elastisitet, blodstrømsparametre, patency.

Rehabiliteringsperioden varer ikke mer enn 1,5 måneder, hvor alle konsekvenser av kirurgisk inngrep forsvinner. Lasersksponeringsstedet erstattes om et år av bindevev.

Pasienter som gjennomgikk EAVL-prosedyren krever ikke sengestil og sykefravær.

Laser terapi (laser koagulasjon): fordel og mulig skade

Dessverre har vaskulære patologier en global status. De er gjenstand for mennesker i ulike aldre og kjønn. Å betjene utviklingen av åreknuter i underkroppene kan ha ulike årsaker, og det er ganske mange av dem. Derfor er statistiske data om registrering av vaskulære sykdommer voksende. Samtidig står ikke vitenskap og medisin stille, og antall behandlinger er allerede en imponerende liste.

Innholdet i artikkelen

Valget av den terapeutiske ordningen forblir hos den behandlende legen. Dens utvalg bestemmer scenen hvor vaskulær patologi, sykdommens dynamikk, pasientens generelle helse og andre faktorer oppdages. Etter eget skjønn kan en spesialist inkludere konservative, operative metoder eller symbiose i behandlingsordningen.

Til konservative metoder inkluderer medisinsk og ikke-medisinering. Disse behandlingsmetodene kan være unike i begynnelsen av sykdommen, med manifestasjon av de første tegnene, og i 99% tilfeller er komplementære til operasjonsmetoder.

Operative metoder brukes til avanserte former for vaskulær patologi. Som regel er den andre graden av åreknuter allerede vurdert som sådan. Operative metoder er delt inn i invasiv og minimal invasiv. Alle av dem har indikasjoner og kontraindikasjoner, så vel som deres fordeler og ulemper.

En av de mest populære moderne terapeutiske metodene er prosedyren for EVLK (endovasal laser koagulasjon) av venene i nedre ekstremiteter. En uutdannet person finner det vanskelig å forstå medisinske termer. Så spørsmålet er, hva er dette og hva gjøres?

EVLK (laser koagulasjon) av vener i nedre ekstremiteter: forberedelse, prosedyreteknikk, indikasjoner og kontraindikasjoner

Hva er EVLK-metode for behandling av åreknuter? Endovaskulær eller endovenøs laserkoagulasjon av venene i underekstremiteter (EVLK) er en minimalt invasiv prosess for fjerning av en blodår påvirket av åreknuter.

Hvordan er endovasal laser koagulasjon av åreknuter? Denne metoden har blitt praktisert i omtrent et dusin år, slik at laserkoagulasjonsprosedyren blir forbedret til denne dagen. EVLK er karakterisert som en høyteknologisk og ganske komplisert manipulasjon, som ikke bare krever utstyr av høy kvalitet, men også høy profesjonell opplæring av medisinsk personell.

Dette er en perkutan intravaskulær kirurgisk prosedyre. Derfor gir laserkoagulasjon av åreknuter og telangiektasier (vascular sprouts) på bena innføring av et perifer kateter i venøsengen. Gjennom som trengs en tynn laserlysguide for moxibustion av vev. Under dens innflytelse oppstår en termisk brenning og etterfølgende klumping av de vaskulære veggene med utjevning av lumen. Prosedyren vil bli utført under lokalbedøvelse (en lavkoncentrert blanding av anestetika), effekten er beregnet i 6-10 timer. På grunn av tilsetningen av vasokonstriktorer til blandingen, oppnås i tillegg til anestetisk effekt vasokonstriktor. Dette reduserer risikoen for hematomdannelse etter EVLK.

Alle stadier av EVLK utføres ved hjelp av tosidig skanning. Dermed kontrollerer eksperten laseren og dens posisjon i fartøyet. Uten å ta hensyn til den foreløpige markeringen av vener, tar laserbehandling av varicose ca. 40 minutter. Om nødvendig, neste dag, utføres scleroterapi eller miniflebektomi av store varicose innstrømninger av store og små subkutane vener. Dette skyldes at endovasal laserkoagulasjon har begrensninger på den tillatte ekspansjonen av varicose-tilstrømning av den store saphenøsvenen (WBC), og mindre ofte liten. For at prosedyren skal være effektiv, må venene ha en utvidelse i diameter på ikke mer enn 10 mm. Derfor, hvis noen årer har blitt sett etter EAVL-behandling, ikke bekymre deg. De vil bli eliminert ved å introdusere sklerosanter i venøs munn eller ved å utføre en punktering, deretter fjerne venen utad og fysisk fjerne den. Som forskningsresultater viser, i slike tilfeller, i postoperativ perioden, er en god klinisk og vedvarende kosmetisk effekt notert, uten tegn på tilbakefall. I tillegg er den sosiale rehabiliteringen av pasienter i tillegg akselerert (hvis de medisinske anbefalingene begynner å bli observert umiddelbart etter operasjonen).

Laserkoagulering av kar på bena: en forberedende fase

Hva er forberedelsene til laser koagulasjon? Forberedelse er ikke vanskelig. For at endovaskulær laserkoagulasjon av venene i underbenet skal utføres, er det påkrevd:

 • den generelle helse til pasienten screening (generelle kliniske blod- og urinprøver, blodanalyse på RW, en omfattende analyse av indikatorer på blodpropp, blodprøver for viral hepatitt B og C, AIDS, HIV, og syfilis);
 • undersøkelse av vener og kar (UZDS);
 • konklusjon fra terapeut på fravær av kontraindikasjoner.

Det er nødvendig å forberede medisinsk kompresjonspensjon på forhånd. Det vil være nødvendig umiddelbart etter behandling av åreknuter (EAVL). Legen utpeker vanligvis en jersey i den andre kompresjonsklassen til dette formålet, og det vil være nødvendig å bære det i minst 3-5 dager.

EVLK (laser koagulasjon) av vener i nedre ekstremiteter: indikasjoner og kontraindikasjoner

Dersom den tildelte laseren koagulasjon av blodårer i bena, og deretter lese noen: tilstedeværelsen av edderkopp årer og åreknuter (2. grad), trofiske forstyrrelser av det nedre ben, en rett strekning av den venøse sengen og et lite antall elver.

Fjerning av fartøy, på en måte som laser koagulasjon, har en rekke kontraindikasjoner:

 • Overvekt (fedme);
 • sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter, ledsaget av dannelsen av aterosklerotiske plakk på indre indre av karene;
 • begrenset bevegelse av pasienten på grunn av sykdommer i muskuloskeletalsystemet, slagtilfelle, etc.;
 • smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i huden og subkutant vev;
 • hypertensjon;
 • noen kroniske sykdommer.

Kan jeg gjøre EVLK i nærvær av blodpropper? En forutsetning for operasjonen - fravær av blodpropper i øvre del av stammen til saphenøsvenen. Derfor refererer tilstedeværelsen av trombi også til kontraindikasjoner.

Er laser venøs koagulasjon tillatt under graviditet og til hvilken tid? Virkningen av EVLK under graviditet og etter fødsel, med amming, er forbudt. Gravide og ammende kvinner anbefales ikke-farmakologiske metoder for konservativ terapi, tk. Det er nødvendig å utelukke alle mulige farer for fosterutviklingen og helsen til det allerede fødte barnet.

Rehabilitering etter laserkoagulering av vener i nedre ekstremiteter

De som har blitt tildelt EAVL (laser subkutan koagulasjon) av venene i underekstremitetene er interessert i om det er nødvendig å åpne et sykefraværsblad? For å eliminere varicosity denne metoden ikke nødvendigvis forbli på sykehuset i lang tid. Prosedyren utføres på poliklinisk basis og krever ikke sengestøtte. Gå tilbake til den vanlige levemåten og arbeidsansvar vil være neste dag. Det eneste som tar tid er rehabilitering. Gjenoppretting etter maksimal VEVC-vene kan ta en og en halv time. I løpet av denne perioden er det viktig å utføre alle anbefalte anbefalinger fra den behandlende legen.

Behandlingen av dagen etter laser koagulasjon

Dagens modus i den postoperative perioden krever dimensjonalitet. En kompetent saldo på våkenhet og søvn, aktivitet og hvile, samt å spise, utføre helseprosedyrer etc. For å hjelpe kroppen å gjenopprette og redusere risikoen for tilbakefall, er det nødvendig å gjøre noen tilpasninger til livsstilen. Dagens regime og tidsplanen vil i noen grad være nødvendig nærmere til overholdelse av reglene for en sunn livsstil.

Hva kan ikke gjøres etter laser koagulasjon?

Det er visse kontraindikasjoner og begrensninger etter prosedyren for fjerning av åreknuter. Først av alt må du bli kvitt dårlige vaner. Alkohol og røyking etter laserkoagulasjon er forbudt, i hvert fall for rehabiliteringsperioden. Maten bør også være balansert og riktig for å kontrollere vekten.

Innen noen uker etter EVLK, bør du slutte å ta varme bad, samt besøke badehus, badstuer og svømmebassenger. Under forbudet faller favoritt av solariumets rettferdige kjønn, og prosedyren for kroppspleie i skjønnhetssalonger. Kvinner må også bytte "studs" for mer komfortable sko med en lav stabil hæl.

Sport etter laser koagulasjon

Frykt for komplikasjoner og tilbakefall, noen pasienter lurer på om sport og løp er tillatt etter EVLK? La oss starte med det faktum at etter laser koagulasjon av vener og miniblebectomy er det nødvendig å begynne å bevege seg umiddelbart, dette vil redusere risikoen for trombusdannelse. Fra og med neste dag etter operasjonen, bør daglig gå minst 1,5-2 timer. Det er en særegenhet - i løpet av de første 3-5 dagene må pasienten være i en kompresjonstjersey 24 timer i døgnet. Videre leveres medisinsk undertøy bare på dagtid og i opp til to måneder.

Sport er tillatt og til og med nødvendig! Men ikke alle typer er tillatt i rehabiliteringsperioden. Det er viktig å utelukke betydelig fysisk anstrengelse, som vektløfting, vektopplæring i treningssentre osv. Kan jeg løpe etter laserkoagulasjon av venene? Spesialister forbyder rask løping, som en slags støtbelastning. De kan også inkludere hopping og jerking. Slike belastninger etter operasjonen er svært uønskede.

Komplikasjoner etter EVLK

Som enhver annen operasjon har laserkoagulering av venene i nedre ekstremiteter potensielt mulige komplikasjoner. De uønskede konsekvensene av laserkoagulasjon i postoperativ perioden er sjeldne, og noen er enda svært sjeldne (1: 10.000). Derfor er metoden anerkjent som effektiv som mulig. Likevel er det nødvendig å være oppmerksom på slike komplikasjoner etter EAVL-operasjonen:

 • tromboflebitt;
 • dyp venetrombose;
 • lungeemboli;
 • brannsår;
 • parestesi,
 • hypertermi.

Hvorvidt det er i norm eller grad av smerte etter EVVLK og hvor mye varer de? Hva skal jeg gjøre hvis benet mitt er trukket og det er ødem? Hvilken av følgende kan betraktes som en komplikasjon etter EVLK? En stor vene etter laserkolagulasjon før bindevevet kan danne en tett ledning med rødhet. Typisk skjer en slik tetning ved punkteringsstedet og rødhet 7-10 dager etter endovasal laserkoagulasjon (EVLK). Dette fenomenet er ikke en norm, men det er av midlertidig karakter. I tillegg regres det raskt ved bruk av lokale anvendelsesmåter. Noen pasienter merker at beinet gjør vondt og vokser nummen i løpet av de første to dagene etter at blodårene har blitt stivet. Disse ubehagelige opplevelsene er mer sannsynlig forbundet med en uvanlig bruk av medisinsk jersey enn med selve prosedyren. Langsom smerte og spenning i løpet av den venøse sengen er sjelden notert. De varer ikke mer enn en og en halv og passerer uavhengig. Det skal bemerkes at den første dagen som følge av koaguleringen av veggproteinene i karet, kan det oppstå en temperatur ikke høyere enn 38 ° C. Etter EVLK vil legen informere pasienten om alle mulige komplikasjoner, og gi anbefalinger om hvordan man oppfører seg i dette eller det tilfellet.

Graviditet etter EVLK

Utførte EVLK-vener av graviditet kan ikke forhindre. Tvert imot, når du planlegger graviditet, er det helt riktige trinnet å løse problemet med åreknuter. Derfor er svaret på spørsmålet om å gjøre laser koagulasjon eller ikke åpenbart. Fordi under graviditeten vil trykket på karene øke, og 100% vil forverre sykdommen. Graviditet utelukker imidlertid kirurgi. Kun i vanskelige situasjoner, når situasjonen er kritisk, kan den behandlende legen foreskrive en gravid kvinne en radikal metode for behandling av åreknuter.

Når graviditet oppstår etter EVLK, bør det treffes tiltak for å forhindre tilbakefall. Til dette formål er det vist seg iført elastisk medisinsk strikketøy av en enkel grad av kompresjon, ytelse av gymnastikkøvelser, selvmassasje av ekstremiteter og påføring av toniske blodårer av kremer. Ideelt i sine kvaliteter i løpet av svangerskapet er "NORMAVEN®" fotkrem egnet. Dens sammensetning er naturlig, noe som betyr at det er trygt for helsen til fremtidens mor og baby.

Endovasal laser koagulasjon av vener i åreknuter (EVLK)

Varicose sykdom er en sykdom der ødeleggelsen av valvulære apparatet i vener av nedre ekstremiteter oppstår, noe som resulterer i en utilstrekkelig utstrømning av blod, og venene gradvis ekspanderer. I utgangspunktet er dette bare en ren kosmetisk defekt, men med sykdomsprogresjonen er det kliniske symptomer rett opp til farlige komplikasjoner - tromboflebitt og tromboembolisme.

Siden mekanismen av åreknuter i det hele tatt i en anatomisk defekt, er konservative behandlingsmetoder ineffektive her. Til tross for den voksende annonseringen av midler fra denne sykdommen, noen medisiner kan bare betraktes som et middel for å forhindre sykdomsprogresjonen i begynnelsen.

Det er logisk at den mest radikale metoden for å behandle denne patologien er kirurgi. Formålet med operasjonen er å eliminere den svært forstørrede venøse banen. Dette oppnås enten ved å fjerne varicose venen eller ved dets utrydding (dvs. skleroserende veggene og lukke dens lumen).

Inntil nylig, den vanligste operasjonen for åreknuter var phlebectomy, dvs. fullstendig fjerning av uholdbar vene - ganske traumatisk og ubehagelig prosedyren utføres under narkose, hvoretter arr forbli i lang tid og ikke passerer hematom.

I de siste tiårene, praksis innført andre metoder for kirurgisk behandling av åreknuter: electrocoagulation, Kryokirurgiske teknikker, skleroterapi, radiofrekvens ablasjon, og andre. men av alle de foreslåtte minimalt invasive metodene ble den største populariteten oppnådd ved metoden for endovasal (endovenøs) laserkoagulasjon av vener.

Fordeler med laser koagulasjon av åreknuter

Endovasal laser koagulasjon av vener (EVLK) ble først brukt for over 10 år siden. Hittil er denne prosedyren den viktigste metoden for behandling av åreknuter i utlandet, med hver dag sin popularitet vokser i Russland. Denne operasjonen blir stadig bedre.

De viktigste fordelene ved laser koagulasjon av åreknuter:

 • Minimal invasiv. I stedet for et sett med kutt, utføres en punktering. Etter operasjonen forblir nesten ingen subkutan hematom igjen.
 • Det er ikke behov for generell anestesi eller spinalbedøvelse.
 • Smertefri. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, pasienten føler seg ikke smerte i det hele tatt eller markerer mindre ubehagelige opplevelser.
 • Evnen til å utføre kirurgi på poliklinisk basis, er ikke innlagt på sykehus.
 • Manglende behov for lang rehabilitering. Etter 1,5-2 timer etter prosedyren, kan du gå tilbake til ditt normale regime. Arbeidsevnen brytes ikke.
 • Den laveste prosentandelen av komplikasjoner i forhold til andre metoder.
 • Mulighet for kirurgi i nærvær av trofasår.
 • Laserkoagulasjon kan gjentas flere ganger.

Essensen av laserbehandling av åreknuter

Indikasjoner for EVLK er tilstedeværelse av åreknuter. Den hyppigst foreslåtte EVLK med mindre dilatasjoner av venøse sidebygninger.

Ikke bruk EVLK med utvidelse av saphenøsvenen som er mer enn 10 mm i diameter, og også i nærvær av en sterkt innviklet dilatert ven. I disse tilfellene vil denne prosedyren være ineffektiv og teknisk umulig.

I nærvær av mange varicose-utvidede tilstrømninger er det også nødvendig å fjerne dem. Laserbehandling i dette tilfellet blir økonomisk uhensiktsmessig (denne metoden er ganske dyr).

Laserbehandling av åreknuter er en ganske ung metode, slik at utviklingen og forbedringen av den fortsetter. Det diskuteres om den optimale kraften til laserstråling, nye lysstyrker blir utviklet og introdusert.

Essensen av metoden for laser koagulasjon ligger i det faktum at den støtenergi fra laseren fører til en "koke" blod inne i beholderen, varme virker på den indre vegg av venen, oppstår brannskade og adhesjon vein vegger med utslettelse av dets lumen.

Dette eliminerer den anatomiske substratet variakøse - utvidet Wien forsvinner og blir av en forbindelseledning (eller ganske enkelt-rumen), som ikke er synlig under huden. I fremtiden, som regel, oppstår full resorption av venen.

Hvordan utføres EWLC-prosedyren

I den klassiske versjonen ekskluderer EVLK eventuelle kutt.

 • Under overvåkning av ultralyd i vertikal stilling er venen som er laserutslett, merket: Fremspringet av venen er ganske enkelt trukket av markøren på huden. Dess bifloder er også skilt.
 • Gjennom en liten punktering (etter foreløpig lokalbedøvelse) blir venen punktert med et spesielt venetisk kateter. Faktisk er en injeksjon av en bedøvelse før punktering den eneste smertefulle følelsen under denne operasjonen.
 • En laserlysguide er satt inn gjennom kateteret. Under overvåkning av ultralyd bæres lysføreren til venepunkturstedet.
 • Tumescent anestesi utføres - infiltrering rundt den forandrede venen med en kombinert løsning som inneholder bedøvelse lidokain, epinefrin og fiz. løsning. Slike infiltrering gir ikke bare anestesi, men beskytter også omkringliggende vev fra en brenning.
 • Deretter ble en meget EVLO - slått laserstråling som produseres og omvendt trekkraft fiber med en viss hastighet (hastighet fiber vanligvis en standard, er utviklet på grunnlag av kliniske forsøk, men kan variere avhengig av diameteren av venen og laserbølgelengden).
 • Blodforsterket tilstrømning sklerotiseres eller fjernes gjennom mikroprojektjoner.
 • Etter prosedyren påføres en kompresjonsbandasje (spesielle latexruller på venen, festet til huden med gips) og kompresjonstrømper av II-kompresjonsgraden.

Kompresjonstrømpebukser er kjøpt på forhånd, hvilke - legen råder om foreløpig konsultasjon.

Kontraindikasjoner til laserbehandling av årer

De viktigste kontraindikasjoner er:

 • Inflammasjon av huden og subkutant vev på stedet for den planlagte prosedyren.
 • Diameteren på venen er mer enn 1 cm.
 • Brudd på funksjon av å gå på grunn av andre sykdommer (artrose, konsekvensene av slag, andre sykdommer i underdelene).
 • Akutte smittsomme sykdommer eller dekompensering av kroniske somatiske sykdommer.
 • Stenoserende sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. Med disse sykdommene er blodtilførselen til bena svekket, og EVLK kan forverre denne situasjonen.
 • Økt antall blodplater i blodet (økt risiko for trombose).
 • Gjentatt trombose i anamnesen.
 • Graviditet og amming.
 • Fedme er høy, da det kompliserer den nødvendige postoperative kompresjonen.

Forbereder for EVLK

Før operasjonen er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Vanligvis er et standard sett med tester tildelt:

 • Generell analyse av blod, urin.
 • Biokjemisk analyse.
 • Blodkoaguleringssystemforskning.
 • Blod på markørene av viral hepatitt, HIV, syfilis.
 • EKG.
 • Fluorography.
 • Undersøkelse av terapeuten.
 • Gynekolog for kvinner.

I tillegg til standardundersøkelsen er ultralydundersøkelse av beinene i beina obligatorisk.

Pre-kjøpt og kompresjon strømper. De er valgt individuelt av en phlebologist. Som regel kan de kjøpes på samme klinikk hvor kirurgi er planlagt eller i en spesialisert salong.

Før operasjonen må du barbere bena.

Video: forberedelse og fremdrift av operasjonen

Postoperativ periode

Hele operasjonen tar ikke mer enn 40 minutter. Etter operasjonen er det nødvendig å gå i en time, og pasienten kan da gå hjem.

 • Etter 2-3 dager må en lege kontrolleres med en obligatorisk ultralydsundersøkelse.
 • Hvis kirurgi kreves på et annet ben, foreskrives det minst en uke senere.
 • Komprimeringsstrikk er ikke fjernet i fem dager, så i 1,5-2 måneder kjoler bare på dagtid. I denne forbindelse anbefales det ikke å utføre operasjonen i den varme sesongen.
 • Det anbefales å gå daglig i et raskt tempo i minst 1 time.
 • For en stund har små blåmerker og pigmentering blitt bevart på stedet av den utrydde venen og i punkteringsstedene.
 • I flere uker bør lange statiske belastninger på bena, langvarig sitte, bad og badestamp, varme bad unngås.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner av EWLC

Prosedyren for EVLV forårsaker aseptisk betennelse og nekrose i venen.

Følgelig kan det være:

 • Moderat smerte i lem i 2-3 dager.
 • Sans for spenning langs venen, ubehag når bøyning-forlengelse.
 • Kort økning i temperatur til lave karakterer.
 • Utseende av blåmerker.

Alle disse ubehagelige symptomene er korte og siste i flere dager.

Det bør også bemerkes muligheten for tilbakefall av sykdommen: utilstrekkelig utsletting av lumen i venen fører til rekanalisering - gjenoppretting av blodstrømmen i den og re-utvidelse. Ofte skjer dette når de postoperative anbefalingene ikke oppfylles.

Veldig sjelden mer formidable komplikasjoner - Tromboflebit av koagulert venen eller dyp venetrombose. Disse komplikasjonene skjer 4. - 6. dag etter operasjonen. Det er nødvendig å huske muligheten for forekomsten og symptomene der du umiddelbart bør kontakte legen din:

 • Utbruddet av alvorlig smerte i beinet.
 • Temperaturen stiger over 38 grader.
 • Utseendet av rødhet, denseness, ømhet langs venene.
 • Utseendet til foten hevelse.

Den største ulempen ved laserfjerning av åreknuter er kostnaden. Denne operasjonen er betalt. Kostnaden for operasjonen er fra 30 til 60 tusen rubler. Prisen avhenger hovedsakelig av operasjonens volum (lengden på venen, behovet for fjerning og antall innstrømninger er tatt i betraktning), hvilken type utstyr som brukes (radial laserbehandling koster mer). Prisene på komprimeringsstrikk er heller ikke små, og du trenger ikke å spare på den.

Imidlertid er vurderinger av pasienter som gjennomgått laserutslettelse av årer i overveldende flertall bare positive. Uten anestesi, uten betydelige smertefulle opplevelser! I løpet av 40 minutter etter operasjonen kan du gå, etter 2 timer kan du gå hjem og gå tilbake til dine vanlige forhold. Effekten er merkbar etter noen dager: ingen smerte, ingen ødem, ingen bølgende bunter under huden. Pasientens viktigste oppfatning: driften av EVLK koster disse pengene.

Vi blir kvitt åreknuter i løpet av noen timer ved hjelp av laserkoagulasjon

Laser koagulasjon eller laser sclerotherapy er en av de mest harmløse moderne metoder for behandling av åreknuter og utseendet på vaskulære stjerner. Under prosedyren kan en laser med en viss bølgelengde påvirke problemskipene uten å skade pasientens hud.

Strålen, gjennomtrengende til fartøyet, forsegler den skadede venen, forårsaker blod å sirkulere gjennom friske blodkar. På grunn av denne selektive effekten blir prosedyren for laserkoagulering av fartøyer stadig mer populær og etterspurt.

Indikasjoner for laser koagulasjon


Kirurgi med laser på venene eliminerer symptomene på vaskulær insuffisiens fra ekstremiteter. Det er ingen vevskader, noe som betyr at pasienten kan gå hjem umiddelbart etter prosedyren.

Du kan bruke prosedyren når:

 • brudd på venøse ventiler;
 • trofiske forandringer av vener;
 • trofe sår sykdommer i nedre ekstremiteter, som ikke kan elimineres terapeutisk;
 • varicosity av den store saphenousvenen.

Kontra

I tillegg til alle dets fordeler har prosedyren for laserkoagulering av vener en rekke kontraindikasjoner.

Disse inkluderer:

 • aterosklerotiske endringer i blodkar;
 • noen akutte eller kroniske sykdommer;
 • kronisk vaskulær sykdom;
 • betennelse i huden på beina;
 • iskemisk sykdom;
 • trombofili;
 • problemer med blodkoagulasjon
 • vektig.

Fremstilling av


Tilordner laser koagulasjon av åreknuter av en phlebologist lege etter å ha vurdert alle indikasjoner og kontraindikasjoner for en bestemt pasient. Foreløpig er det nødvendig å bestå en ultralydsundersøkelse av fartøyene.

Etter å ha mottatt resultatene av studien, vil legen kunne vurdere:

 • størrelsen på fartøyene;
 • graden av permeabilitet av vener;
 • generelt arbeid i sirkulasjonssystemet.

Obligatoriske studier er studiet av urin og blod, samt avslørende pasientens allergiske reaksjoner på rusmidler. brukes under prosedyren for å unngå mulige ulykker. Generelt tar hele preparatet for terapien seg om to dager.

Fordeler med denne metoden

Metoden for laserkoagulering av åreknuter har vært brukt i mer enn 10 år. Siden da har prosedyren blitt ganske utbredt. Dette skyldes at det har en rekke fordeler i forhold til standardoperasjoner og terapeutiske prosedyrer.

Fordelene er:

 • minimalt invasiv;
 • trenger ikke å bruke anestesi
 • smertefri;
 • poliklinisk behandling;
 • kort rehabiliteringstid;
 • en mindre prosentandel av komplikasjoner;
 • muligheten for en gjentakingsprosedyre.

Maolinvasiviteten til prosedyren er det I stedet for flere innsnitt for lodding av venerets vegger, brukes bare en punktering. Etter prosedyren er det ingen blåmerker på huden.
Generell anestesi under operasjonen for å eliminere åreknuter er ikke nødvendig, siden kirurgisk inngrep er minimal, nok lokalbedøvelse.

Det er av denne grunn at behandlingen er smertefri og pasienten kan bare føle kløe eller lette ubehagelige følelser. Behandlingen utføres på en poliklinisk basis og krever ingen innlagt sykehusbehandling, og pasienten trenger ikke å gjennomgå langsiktig rehabilitering. Noen få timer etter laser koagulasjon pasienten kan gå tilbake til den vanlige livsstilen, men det er påkrevd å oppfylle legenes krav.

Hva blir bedre fjerning av venen eller laser?


Når man står overfor åreknuter, tenker mange mennesker på å fjerne venen eller utføre laserkoagulasjon. Begge prosedyrene har sine egne ulemper og fordeler, så det er ikke nødvendig å si nøyaktig hvilken av prosedyrene som er bedre.

Laser koagulasjon kan utføres i midten og tidlig fase av sykdommen, for å unngå sin progresjon. Operasjonen utføres bare med alvorlige åreknuter. Etter behandlingen kan varicose manifestere igjen, men operasjonen kan bare utføres én gang, i motsetning til laserbehandling. Men tilbakefall etter operasjon er mindre vanlig.

Fordelen med å bruke en laser er den kosmetiske effekten av prosedyren. Svar nøyaktig spørsmålet om hvilken operasjon som er best for åreknuter: en laser eller en fjerning av vener - bare en lege kan.

Mulige komplikasjoner

Etter operasjoner er komplikasjoner hos pasienter sjeldne, i motsetning til komplikasjoner etter operasjon.

Alle er delt inn i to grupper:

 • egen bortgang;
 • krever behandling.

Den første kategorien inneholder effekter av midlertidig karakter. De krever ikke spesiell behandling og går uten lege besøk.

 • smerte i benet;
 • blåmerker;
 • økning i temperaturen;
 • blodspenning.

Smerter i lemmer oppstår vanligvis ikke fra uaktsomhet av leger, men på grunn av feil valgt kompresjonslinne. Det er verdt å velge å komprimere mindre, slik at det ikke presser benet for mye. Bruising på benet kan oppstå etter administrering av smertestillende legemidler eller i perforeringen av venen. Slike blåmerker holder seg på huden i kort tid og går uavhengig etter en stund.

En liten økning i kroppstemperaturen til pasienten anses også som normal. Det oppstår som følge av kroppens respons på koagulering av proteiner. Kontakt lege hvis temperaturen er over 38 grader og varer mer enn en uke.

Vene spenning ofte forstyrrer bevegelsen av beinet. Dette fenomenet er sjeldent og går etter fullstendig helbredelse, det vil si etter en måned.

Mer alvorlige komplikasjoner etter laserterapi er:

Typer laserflebektomi


Behandling av blodårer med laser har forskjellige typer.

 • Endovasal eller endovenøs laserutslettelse av EVLO (Holdt for intravaskulær prosedyre ved hvilken lasereksponeringen fører til koagulering av fartøyet, skjer dette under innvirkning av varme, faller beholderen ned og resorberes brukes bare terapi for vene med en diameter på 10 mm og ved sin flat bane ikke kan foretas med en trofisk endringer årer );
 • endovaskulær (det er foreskrevet til pasienter for behandling av en stor saphenøsvein hvis det er umulig å gi den nødvendige komprimering av nedre lemmer, vanligvis er det forbundet med fedme hos pasienten);
 • perkutan (utført uten kontakt med huden, foreskrives i nærvær av vaskulære stjerner i åreknuter, etter påføring av terapi forsvinner defekten).

Hver av metodene utføres først etter en fullstendig undersøkelse av en lege, inkludert dupleksscanning av vener og ultralyd av fartøy. Kun på grunnlag av den data som er innhentet phlebologist kan trekke en konklusjon om hensiktsmessigheten av denne eller den aktuelle metoden.

Enn de er forskjellige

Prosedyrene for laserkoagulasjon er forskjellig fra hverandre i deres adferdsmetoder, så vel som kontraindikasjoner. De mest liknende er endovaskulær og endovasal laser koagulasjon. Deres forskjell er bare i utstyret som brukes, og også at endovaskulær koagulasjon kan utføres til personer med fedme.

Perkutan laserkoagulasjon av venene i nedre ekstremiteter fra andre metoder for loddeskip er forskjellig i anvendelsesmetoden. Ved utførelsen er det ikke nødvendig å gjøre en punktering av en ven som spissen oppstår ved oppvarming av en blodåre gjennom laseren gjennom en hud.

Hvordan er det

Hver av laserkoagulasjonene utføres på en bestemt måte.

EVLK Endovasal (endovenous)


Som med enhver type laserkoagulasjon, før legen utarbeides, utpeker legen nødvendigvis pasienten for å ta tester og gjennomføre nødvendige studier.

Etter å ha fått godkjenning fra terapeuten, er det en ambulant behandling:

 • Dupleks skanning av vener og deres merking på ekstremiteter utføres;
 • Behandlingsstedet bedøves med topiske analgetika som administreres subkutant rundt venen;
 • en punktering utføres og en lys guide er satt inn i venen;
 • Det er en forsyning med laserstråling (penetreringsstedet for den optiske fiber overvåkes for å kontrollere temperaturen);
 • venen vegger koagulere og er loddet;
 • Fiberen er fjernet fra venen;
 • Punktstedet er desinfisert og bandasert.

Hele prosedyren er ferdig om en halv time - en time. Tross alt er pasienten satt på kompresjonstrømper og tvunget til å gå rundt i rommet i en halv time. Hvis legen ikke har noen spørsmål, sendes personen hjem.

Det er også en lignende metode for liming av venen, dette er radiofrekvensutslettelse (rho). Sammenlign hva forskjellen mellom ewlo eller rcho er ved å lese detaljene for å gjennomføre en rcho på denne lenken.

endovaskulær

Endovaskulær laserkoagulasjon av venen utføres på nøyaktig samme måte som endogenøs.

perkutan


Perkutan laserkoagulasjon utføres uten kontakt med huden. Venene bestråles av en laser, oppvarmet opp til 70 grader og som et resultat - loddet. Bruk denne teknologien til å fjerne det vaskulære nettverket med en diameter på karene opptil 3 mm.

Teknologien krever ingen foreløpig forberedelse. Huden i stedet for bestråling behandles med en spesiell gelanestetikk, og utstyret der operasjonen utføres, gjør det mulig å kontrollere temperaturen på eksponeringen og området på stedet.

Etter koagulasjon kan små røde flekker forbli på huden, som forsvinner etter noen dager.

Søknad om hemorroider

Metoden for laserkoagulering av hemorroider brukes i behandlingen. Kjernen i prosedyren er det knutepunktene i hulskroppene er cauterized eller blodforsyningen er forstyrret. Det er at venehulen tømmes, den faller ned og stedet løses.

Hvis du trenger å fjerne eksterne noder, bruk klippemetoden. Strålen påvirkes ikke av knuten selv, men ved benet. Blodforsyningen er blokkert, noden er kuttet av. Fordelen med metoden ligger i sin enkelhet og det faktum at ingen blødning observeres, og derfor rehabiliteringsperioden etter at prosedyren er kort.

Når du behandler interne noder, bruk en laser. Strålen virker direkte på åreknuter. Ved hjelp av varme koagulerer veggene på fartøyet og er loddet, men det taper volumet og blir tomt. Prosedyren har et tilstrekkelig stort antall fordeler, noe som gjør det ganske krevende.

Dens ulemper kan tilskrives:

 • Utilstrekkelig effektivitet i behandlingen av sykdom i tredje eller fjerde fase;
 • tilstrekkelig høye driftskostnader.

Hemorroider i dette tilfellet behandles i en polyklinisk. Foreløpig rensing av tarmen er ikke nødvendig. Et anoskop settes inn i anusen, hvorved legen kan undersøke tarmslimhinnen og oppdage åreknuter. Deretter knutes knutens knute med en laser eller koagulering av venene utføres.

I svangerskapet


Vanligvis kan åreknuter forekomme hos kvinner under graviditet. Prosedyren på dette tidspunktet utføres ikke, fordi hormonelle forandringer i kroppen På dette tidspunktet kan de være årsaken til sykdommen og en eller to måneder etter fødselen går den. Derfor bør operasjonen under graviditet utsettes.

rehabilitering

Lasert terapi prosedyren er ikke veldig traumatisk, derfor er den postoperative perioden kort. Allerede etter to eller tre timer kan pasienten gå tilbake til sitt vanlige liv. Men legen foreskriver noen anbefalinger etter behandlingen for å fikse resultatet. For dette, innen 3-5 dager må pasienten ha på seg kompresjonstrømper eller undertøy.

Etter denne tiden kan de bare brukes på dagtid. Generelt bør slik sengetøy brukes i minst 4 uker. I løpet av den første uken etter operasjonen kan pasienten oppleve smerte i manipulasjonsområdet. Dette er et vanlig fenomen, og det går bort med tiden.

Uten å feile, for å fikse resultatet etter prosedyren, anbefaler leger hver dag for en time å gå, gjøre gymnastikk, utvikle et lem.

På grunn av effektiviteten og en kort rehabiliteringsperiode er mange interessert i hvor mye prosedyren koster. Prisen på prosedyren er fastsatt av hver medisinsk institusjon, avhengig av prispolitikken.

Ofte kan kostnadene ved operasjonen variere fra 30 til 55 tusen rubler (for endovaskulær og endovenøs koagulasjon) eller fra 6 til 15 tusen rubler (for perkutan koagulasjon). Det vil si at kostnaden av prosedyren avhenger av hvilket utstyr som brukes.

I tillegg er en viktig rolle i å sette kostnaden for koagulasjon sykdomsstadiet. Enn det er tyngre og jo flere årer blir rammet - jo høyere kostnaden er satt.

Nyttig video

Visualiser visuelt metoden til å gjennomføre:

konklusjon

Laser vaskulær koagulasjon for behandling av åreknuter blir en stadig mer populær prosedyre. Det har en rekke mangler og fordeler som gjør det mer attraktivt for folk som lider av denne sykdommen. Men operasjonen har en rekke kontraindikasjoner, så det kan bare brukes etter å ha konsultert en lege.

Les Mer Om Fartøyene