Endovasal laser utsletting av vener i arsenal av phlebologists

Åreknuter er ikke bare et estetisk problem, men også en alvorlig patologi som krever kompleks behandling.

Sårhet, tyngde og svimmelhet i ekstremiteter, nattkramper - det er det som venter på pasienter som savnet sjansen for tidlig behandling.

En av metodene for å bekjempe sykdommen er endovasal laserutslettelse av åreknuter (EVLO). Noen ganger kalles denne teknikken også for laserstråling.

Hva slags metode er dette?

EVLO er en moderne, minimalt invasiv prosedyre som ved laserstråling kan eliminere blodrefluks i det overflatiske og perforerende venesystemet. Denne metoden dukket opp for ca 10 år siden, og ble umiddelbart populær innen vaskulær kirurgi.

Endovasal utslettelse regnes som en lavt traumatisk og rask metode. Det tilhører kategorien "kontoroperasjon", siden intervensjonen i seg selv varer ikke lenger enn en time, og den postoperative perioden varer opptil 4 timer. Så pasienten kan gå hjem og gå tilbake til jobb.

Vaskulær kirurg har stor erfaring med å utføre EVLO, men dette gjør ikke prosedyren mindre komplisert teknisk. Høy profesjonalitet av spesialister gjør det mulig å redusere risikoen for komplikasjoner og gjøre intervensjonen rask og trygg for pasienten.

Handlingsmekanisme

Prinsippet om utryddet er basert på temperaturvirkningen av laserstrålen på den indre overflaten av karet og blodet.

Den resulterende impulsen provoserer utseendet av dampbobler i blodet. Sistnevnte er i kontakt med endotelet i venen, som et resultat av hvilke proteiner er skadet.

For at prosessene for ødeleggelse i karvegveggen skal være absolutte, er det nødvendig at i lumen i venen er det en nødvendig strålingstetthet. Temperaturskader skal forårsake "charring" av fartøyets vegg, og svart farge enda mer gjør at venen kan varme opp.

Egenskaper ved laserbehandling er som følger:

 • direkte handling gjør det mulig å redusere strålens kraft;
 • bruk av avanserte lysemitterende dioder gjør det mulig å øke prosessområdet, men samtidig å redusere oppvarming av LED-spissen;
 • dannelsen av et sirkulært punkt under laseroperasjonen gjør stråleffekten mer nøyaktig;
 • Ovennevnte poeng kan redusere risikoen for perforering og andre komplikasjoner.

Etter avslutning av prosedyren fortsetter intravaskulære endringer i en uke. Dannelse av nekrose forekommer. Trombosen, som var i lumen i venen, er erstattet av bindevev.

Hvem vil hjelpe EVLO?

Laser utrydding vil være effektiv i følgende tilfeller:

 • en moderat mengde av åreknuter
 • utvidelse av munnen av en stor vena cava ikke mer enn 1 cm;
 • glatt kurs av store vener (bøyninger langs hovedstammen vil ikke tillate endoval inngangen);
 • tilstedeværelsen av trophic shin lidelser.

Generelle og lokale kontraindikasjoner

Prosedyren bør følges først etter en fullstendig undersøkelse av pasienten, siden det finnes en rekke patologier som er kontraindisert for laserterapi:

 • tilstedeværelse av trombofili øker sannsynligheten for å utvikle PE og trombotisk prosess i venøsystemet;
 • kronisk iskemi av nedre ekstremiteter - bruk av bandasje i den postoperative perioden vil forverre graden av iskemi;
 • generelle sykdommer som krever prioriterte terapi;
 • fedme, ikke tillater å opprette den nødvendige komprimeringen etter prosedyren;
 • Pasienten kan ikke utføre et aktivt bilde i den postoperative perioden, Bedre utrydding erstattet av stripping;
 • inflammatoriske prosesser innen intervensjon kan provosere infeksjon;
 • utvidelse av munnen av en stor vena cava mer enn 1,5 cm (tilfeller på mer enn 1,8 cm er kjent).

Forberedende stadium

Ved spesiell forberedelse trenger pasienten ikke. Det er nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse. Om morgenen før prosedyren skal være barbert underbenet.

Med hjelp av ultralyd er intervensjonsområdet merket ut. Den første etiketten er plassert på den nedre grensen av refluxen på den hule venen. I det andre området vil en punktering utføres, den ligger 3 cm distalt.

Videre i løpet av fartøyet, er de steder der sideskytter flyter inn, notert. I disse sonene vil det være nødvendig å utføre en langsiktig lasereksponering for å "lukke" munnen. Også alle innfall av varicose er merket, selv om deres fjerning ikke vil være gjennom utrydding.

Utvikling av prosedyren

Vaskulær kirurger noterer seg at effektiviteten av intervensjonen er basert på en klar implementering av følgende trinn:

 • punktering og innsetting av kateteret inn i karet utføres ved skanning, en lysstyring ledes gjennom kateteret inn i spiserøret i spiserøret;
 • Den optiske fiberen er installert i arbeidsområdet;
 • Gjennomføring av lokalbedøvelse langs venen som deltar i koaguleringen vil ikke bare hjelpe bedøvelsen av området, men beskytte også nærliggende vev fra eksponering mot høye temperaturer;
 • utføre EVLO, gradvis fjerner lysstyrken utenfor;
 • bruk av en spesiell bandasje som reduserer risikoen for komplikasjoner, pasienten må gå i 30 minutter;
 • det pålagte bandasje er igjen i flere dager;
 • neste dag utføres skleroterapi av varicose-innstrømning.

Postoperativ periode

Sårhet, som oppstod etter intervensjonen, manifesterer seg i form av smerter og trekker opp følelser langs venene. For å stoppe manifestasjonene, brukes ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (Movalis, Ibuprofen, Nimesil, Diclofenac). Det kan oppstå en kort temperaturøkning til subfebrile indikatorer.

Neste dag etter EVOLO, kan pasienten begynne å jobbe. Du kan bare fjerne bandasjen når spesialisten tillater det. Hver dag bør du gi tid til å gå (ca 2 timer).

Klasser i treningssentre, tunge fysiske aktiviteter, besøk på bad eller solarium skal utsettes i flere uker. Det anbefales å forlate bruken av alkohol, kvinner - fra sko med hæl.

Mulige komplikasjoner

Etter prosedyren er dannelsen av pigmentering langs venen mulig. Denne tilstanden krever ikke ytterligere behandling. Det kan vare opptil seks måneder, hvoretter det forsvinner alene.

I løpet av tilstrømningen av fartøyet kan inflammatoriske reaksjoner utvikles. Pasienten foreskriver bruk av NSAIDs. Mulig utvikling av trombotiske komplikasjoner, men de kan forebygges ved å følge alle råd og instruksjoner fra en spesialist i den postoperative perioden.

Fra praksis av prosedyren

Anmeldelser av to pasienter som gjennomgått endovaskulær laserutslettelse av årer.

Jeg har allerede hatt problemer med åreknuter i lang tid. Phlebologists anbefales å bruke kompresjons undertøy, gi opp hæler, svømme. For seks måneder siden gikk jeg tilbake til klinikken. Av resultater fra USA har rådet til å lage EVLO. En uke før operasjonen gjennomgikk hun den nødvendige undersøkelsen og mottok en henvisning.

Intervensjonen varer i 35 minutter. Føles - nesten smertefri. På føttene setter du straks på kompresjonstrømper og la deg gå en tur. Så kan du gå hjem. Etter 9 dager gjorde jeg det samme på det andre benet. En måned senere ble jeg undersøkt, doktoren sa at resultatene er gode. Ganske dyrt, men jeg var fornøyd.

Anna (Russland, Moskva)

En av mine venner gjorde en vanlig operasjon for å fjerne åreknuter. Etter å ha sett, gikk jeg også til en konsultasjon. Jeg dro til et privat medisinsk senter. Etter en komplett undersøkelse ble jeg tilbudt vasokonstriksjon, men denne prosedyren er ikke billig, så i en annen måned lurte mannen min og jeg om å være enig.

Operasjonen varte i 1,5 timer. Legen sa at han led med meg. Deretter ble beinet pakket inn i et elastisk bandasje, satt på strømpe og sendt en tur. Den første dagen i benet vondt, men tålelig. Hun nektet smertestillende midler. Hvis man skal sammenligne med vanlig fjerning, og dette er 10 dager på sykehuset og fortsatt hjemme i 2 uker, så viser det seg til og med å være økonomisk lønnsomt. Jeg valgte en laser og angre ikke på det. I en måned skal jeg behandle mitt andre ben.

Marina (Russland, Krasnodar)

Kostnad for prosedyren i Russland

Pengeproblemet er avgjørende for de fleste pasienter. Prisen på EVLO er avhengig av følgende faktorer:

På bildet er resultatet av anvendelsen av EVLO - pengeproblemet av sekundær betydning

 • lengden på den "syke" venen;
 • grad av sykdom;
 • prisen på anestesi;
 • lengden på oppholdet på sykehuset.

Dette legger til betaling av arbeidet til medisinsk personell, kostnaden for utstyr, medisiner og bandasje. Den omtrentlige kostnaden for behandling av en lem i Russland, avhengig av byen, varierer fra 520 til 660 euro.

Valget av behandlingsmetode forblir hos pasienten. Etter å ha veiet alle fordeler og ulemper velger de fleste pasienter endovasal laser utsletting av venene.

EVLO: Endovasal laser obliteration: essensen av metoden og tilbakemeldinger fra pasienten

Åreknuter forårsaker ikke bare kosmetisk uleilighet, men også i fravær av behandling kan provosere ganske alvorlige komplikasjoner. Med rettidig tilgang til lege kan du bli kvitt patologi ved hjelp av medisinering, men hvis sykdommen blir diagnostisert i et forsømt stadium, vil konservativ behandling ikke gi et positivt resultat.

Den eneste måten å stoppe sykdomsprogresjonen, vil være kirurgisk inngrep. En av de mest effektive metodene anerkjente laserutslettelse av venene i underekstremiteter. Hva er kjernen i prosedyren, hvilke fordeler har den og hvordan pasientene svarer på EVLO?

Hva er varicosity

Under denne sykdommen menes ødeleggende forandringer i karene, ledsaget av utvidelse av veggene, dannelsen av nodulære spoler og endringer i lengden av kapillærene. Oftere påvirker sykdommen underkroppene, noe som skyldes økt trykk på beina.

Tallrike kliniske studier har bekreftet at lesjonen oppstår ikke bare på grunn av misbruk og tilstedeværelse av kroniske sykdommer, men kan også utløses av en genetisk predisponering.

I de fleste tilfeller blir åreknuter diagnostisert i alderen 30 til 55 år, men kan forverres med alderen. Faren for patologi ligger i det faktum at sykdommen i mangel av behandling fører til dysfunksjon av ventiler, noe som medfører en generell forstyrrelse av blodstrømmen og dannelse av trombi.

Hva er EVLO

EVLO (endovenøs laserutslettelse) er en moderne teknikk for fjerning av hovedårene. Operasjonen har blitt populær rundt om i verden og blir aktivt implementert i en rekke klinikker.

Den utvilsomt fordelen med prosedyren er at den ikke trenger å kutte på overflaten av huden, i stedet gjør legen en liten punktering (ved bruk av lokalbedøvelse). En laserlysguide er satt inn i punkteringen, som kommer inn i fartøyets lumen og påvirker de berørte områdene.

Siden prosedyren utføres under kontroll av ultralyd, og arbeidet er synlig på skjermen, er det ingen risiko for å skade sunt vev.

De viktigste fordelene med EVLO åreknuter er:

 • ingen grunn til å gjøre generell anestesi
 • Siden operasjonen utføres uten kutt, er det ingen arr igjen på huden;
 • Sesjonen går smertefritt og gir praktisk talt ingen ubehag for pasienten;
 • prosedyren er trygg;
 • EVLO regnes som en ideell teknikk fra det kosmetiske synspunktet.

Når det gjelder svakhetene, er de praktisk talt fraværende. Den eneste ulempen med prosedyren er høy kostnad. Også pasienten må ha på seg kompresjonsundertøy i lang tid.

Hjelp! Etter endovasal laserutslettelse er det praktisk talt ingen risiko for tilbakefall. I over 90% av pasientene går åreknuter helt innen en måned.

Indikasjoner for prosedyren

Laserutslettelse kan kun utføres i nærvær av absolutte indikasjoner, slik at pasienten må gjennomgå en omfattende undersøkelse for å gjøre den påståtte diagnosen bekreftet. Hovedindikasjonene for operasjonen:

 • åreknuter
 • trofiske lesjoner av underbenet;
 • brudd på strukturen til HPV og MPV;
 • en utvidelse av fartøyene.

For å vite nøyaktig om prosedyren passer for klienten, anbefales det at en ultralyd utføres. Etter denne metoden for diagnose kan en phlebologist kompetent plukke opp videre taktikk for behandling.

Mekanismen for å holde

Prinsippet om utslettelse er basert på laserstrålens termiske virkning på blodet og i veggene på fartøyene. På grunn av pulsens innflytelse i blodet dannes dampbobler og begynner å påvirke endotelet i karene, noe som fører til et brudd på integriteten til proteiner. For at prosedyren skal lykkes, bør den termiske effekten provosere kvelning av venenees vegger.

Spesifikasjon av laser eksponering er som følger:

 1. Da prosedyren utføres ved hjelp av moderne lysdioder produsert ved hjelp av avansert teknologi, økes laserstrålenes område.
 2. På grunn av dannelsen av et hjørnepunkt, virker laserstrålen på det nøyaktige området som bestemmes av legen.
 3. Risikoen for perforering og andre komplikasjoner minimeres.

Etter operasjonen vil endringene vare i ytterligere 5-7 dager. Ved slutten av denne perioden vil nekrose begynne å danne, og blodproppene som befinner seg i fartøyets lumen, vil bli erstattet av bindevev.

Kontra

Til tross for at EVLO har bevist seg og sjelden forårsaker komplikasjoner, er det ikke egnet for alle pasienter.

Kontraindikasjoner til prosedyren er:

 • har nylig hatt hjerteinfarkt;
 • hjerneblødning;
 • betennelse i epidermis på bena;
 • bæring og amming;
 • tromboflebitt;
 • aterosklerose.

I tilfelle at laser koagulasjon ikke er egnet for pasienten på grunn av tilstedeværelsen av kontraindikasjoner, er miniflebektomi foreskrevet.

Forberedende stadium

Å utføre spesiell trening før operasjonen er ikke nødvendig. Alt som kreves er å gjennomgå en omfattende phlebological eksamen og bestå de nødvendige testene før prosedyren. Om morgenen på operasjonsdagen er det nødvendig å skjule nedre ekstremiteter, og også ta et sett med kompresjonslinne til sykehuset. En time før prosedyren ved hjelp av ultralyd, gjør legen en merking og markerer stedet der intervensjonen skal utføres.

Utvikling av prosedyren

Operasjonen utføres på poliklinisk basis, og det er ikke nødvendig med sykehusinnleggelse av pasienten. Generelt er varigheten av sesjonen ikke mer enn 50 minutter. På grunn av at alt er under kontroll av ultralyd, virker laserstrålen punktvis. Faser av prosedyren:

 • merking av berørte fartøyer. Kirurgen markerer de utvidede tilstrømningene og grensene til hovedårene;
 • innspill optisk fiber. Etter at huden er behandlet med en antiseptisk og anestesi er laget, punkterer legen og setter inn en lett guide i den;
 • tøvende anestesi. Lag en beskyttende pute rundt fartøyet ved å introdusere en spesiell løsning. Hjelper med å forhindre varmetap
 • koaguleringen av fartøyets vegg.

komplikasjoner

I løpet av den neste uken etter prosedyren kan pasienten oppleve ubehag og mindre smerte i operert lem. Komplikasjon etter endovent laserutslettelse av vener forekommer ekstremt sjelden, og er hyppigere hvis prosedyren er forstyrret.

De vanligste komplikasjonene er:

 • liten økning i kroppstemperaturen;
 • dannelse av hematomer i området med eksponering for laserstrålen;
 • trombose;
 • betennelse i blodkar;
 • paravasale brannsår;
 • utseendet av pigmentering langs de opererte årene.

Hjelp! Hvis du følger alle medisinske anbefalinger under rehabilitering, vil sannsynligheten for komplikasjoner bli minimert.

rehabilitering

Etter EVLO må følgende regler overholdes:

 • Etter operasjonen setter en kompresjonsstrømpe på benet, noe som vil skape det nødvendige trykket i lemmen. Den skal brukes i 3 uker (de første dagene av klærne brukes døgnet rundt);
 • I en måned anbefales det å unngå varmeeksponering (badstuer, bad);
 • Kontraindikert fysisk aktivitet (treningsøkt, løftevekter);
 • Det er forbudt å drikke alkoholholdige drikker;
 • Først anbefales det å bruke sko bare på en flatsål;
 • For å akselerere helbredelsesprosessen anbefales det at pasienten i noen få uker anbefaler lange turer i friluft.

anmeldelser

De fleste vurderinger av endogenous laser utsletting av venene er ganske positive. Både pasienter og leger sikrer at prosedyren er trygt, godt tolerert av kroppen, og rehabiliteringsprosessen varer ikke lenge. Hvis det er indikasjoner, anbefaler de fleste ledende phlebologists pasienter å gjennomføre EVLO.

Pasientanmeldelser

Elena, 40 år gammel: "I lang tid kunne jeg ikke bestemme prosedyren, men da sykdommen forverret, bestemte jeg meg fortsatt for en kirurgisk inngrep.

EVLOs teknikk var svært fornøyd, prosedyren førte ikke til noe ubehag, og gjenopprettingsprosessen var veldig rask. Nå har jeg helt glemt hva åreknuter er. "

Olga, 37 år gammel: "Jeg var veldig redd for laserkoagulasjon, og som det viste seg, var det helt forgjeves. Operasjonen tok mindre enn en time, mens jeg ikke hadde vondt. Det mest ubehagelige øyeblikket for all tid var introduksjonen av anestesi. Gjenopprettingen har gått ubemerket, jeg begynte å gå alene etter et par dager etter prosedyren. "

konklusjon

Vurderinger av EVLO og miniflebektomi for åreknuter og HPV (liten saphenøsvein og stor saphenøsvein) er eksepsjonelt positive. Det er derfor hvis sykdommen er i en forsømt tilstand, bør du ikke nøle, men heller registrere deg for en prosedyre som vil bidra til å forhindre alvorlige komplikasjoner.

EVLO: Endovasal laser obliteration: essensen av metoden og tilbakemeldinger fra pasienten

Varicosity i henhold til statistiske data er en svært vanlig sykdom blant befolkningen. Det finnes en rekke medikamenter som er utformet for å bekjempe patologi.

I fravær av en positiv effekt etter konservativ behandling, ty til kirurgisk inngrep. En av de progressive kirurgiske teknikkene er EVLO åreknuter.

Kort om sykdommen

Åreknuter - utvidelse av overfladene, som er forbundet med et brudd på naturlig blodstrøm og ventiloperasjon. Sykdommen betraktes som utbredt blant befolkningen i stand. Etter tap av elastisitet og forstyrrelse av ventiler, endrer karene form og størrelse. Det er delvis deformasjon - dannelsen av noder av forskjellige størrelser og gyri.

De vanligste årsakene til sykdommen: fedme, lengre opphold på beina, arvelig predisposisjon, graviditet.

Feil behandling eller mangel på det kan danne trombose, tromboflebitt og CVI.

På begynnelsen skjer smerter i beinet, regelmessig hevelse i det myke vevet, tretthet og nattkramper.

Symptomene på sykdommen er hevelse i subkutane årer. Pasienten, avhengig av stadium og vekst i åreknusene, kan være ufrivillig, delvis i funksjonshemmede eller deaktivert.

Når sykdommen er foreskrevet medisiner som regulerer venøs tone. Hvis terapien var ineffektiv, utføres behandlingen kirurgisk.

Hva er EVLO

En av de progressive metodene for å eliminere venøs sykdom i nedre lemmer er laserutslettelse. Operasjonen har spredt seg rundt i verden på grunn av sin sikkerhet og smertefrihet - mange pasienter har fått gode resultater.

EVLK (EVLO) - Avanserte metoder for eliminering av venøs refluks og trunk vener. Operasjonen utføres under ultralydskontroll uten å skjære vevet. Kirurgen utfører prosedyren uten snitt - i stedet utfører en punktering under lokalbedøvelse. Lasertråden går inn i fartøyets lumen og påvirker den skadede veggen.

Under overvåkning av ultralyd utføres hvert trinn: punktering, anestesi og utrydding. Hele prosessen vises på skjermen. En slik tilnærming tillater teknikken å utføres nøyaktig og minimerer skade på tilstøtende kar og vev.

Fordeler med EVLK inkluderer:

 • prosedyren er under lokalbedøvelse;
 • fravær av snitt, postoperative arr;
 • teknikken gir bare små punkteringer;
 • operasjonen er smertefri;
 • ingen sykehusinnredning er nødvendig, utvinning er rask;
 • Etter prosedyren opplever pasienten ikke akutt smerte, det kan være et lite ubehag;
 • teknikken er trygg og har et minimum antall komplikasjoner;
 • en ideell prosedyre fra et estetisk synspunkt.

Til ulemper Det er mulig å bære høy driftskostnad og lang bruk av kompresjonslinne.

Informasjon! EVLO minimerer manifestasjonen av tilbakefall, innen tre måneder etter prosedyren, blir åreknuter eliminert i 98%.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

Indikasjonene for laserutslettelse inkluderer:

 • jevn passasje av stammen i subkutane årene (små og store);
 • økt utstråling av varicose
 • Priustevoe utvidelse av subkutan fartøy (BPV) 10mm.

Hvis laserkoagulering ikke passer for pasienten, brukes miniflebektomi og skleroterapi.

Forberedelse og kurs av EVLO

Før operasjonen gjennomgår en phlebological undersøkelse, en standard liste over tester før operasjonen, og rådgiver terapeuten. Straks før endoventil koagulasjonsdepilering av nedre ekstremiteter utføres. Komprimeringsstrømper er også valgt.

Operasjonen utføres på poliklinisk basis uten etterfølgende sykehusinnleggelse. Dens varighet er fra 40 til 55 minutter. Hele prosessen er under kontroll av ultralyd, som muliggjør en nøyaktig operasjon.

Metoden består av flere påfølgende trinn:

 1. Merking av venøs fartøy. Legen merker utvidede tilstrømninger, områder av tilstrømning av bifloder og grensene til hovedårene.
 2. Innføring av optisk fiber. Etter behandling av huden er stammen til hovedvenen punktert og en lysguide innføres under lydkontrollen.
 3. Tumescent anestesi. Ved hjelp av en løsning opprettes en beskyttende pute i nærheten av venen. Dette er nødvendig for å beskytte vev fra varmeskader og mer nøyaktig eksponering av laseren til fartøyet.
 4. Grunnleggende prosedyre. På dette stadiet tilføres energi og koagulering av karvegveggen utføres.

Mulige komplikasjoner

Etter operasjonen kan pasienten føle ubehagelige opplevelser innen en uke. De vanligste er blåmerker og blåmerker. Smerte kan oppstå i de følgende tilfeller: etter tett kompresjon postoperativ selvsagt være naturlig assosiert med egenskapene til TA eller forstyrrelser forårsaket av teknisk under prosedyren.

Komplikasjoner etter endovent laserutslettelse inkluderer:

 • i flere dager, smerte i benet;
 • økning i temperaturen;
 • blåmerker i koagulasjonssonen;
 • flebitt av bifloder;
 • blåmerker og blåmerker
 • betennelse i koagulert kar
 • trombose;
 • paravasale brannsår;
 • Tilstedeværelsen av pigmentering langs koagulerte vener.

Viktig! Hvis rehabiliteringsordningen følges, minimeres mulige risikoer.

Postoperativ periode

Etter operasjonen legges en kompresjonsstrømpe på benet, som danner det rette trykket i beinet. Det må brukes i 3 uker. Spesiell golf hjelper til med å stramme blodårene og raskt løse alle blåmerker. Pasienten anbefales etter at EVLK har gått i en halv time. For å eliminere ubehag, foreskrives ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Postoperativ undersøkelse utføres i 2 dager. Legen utfører ultralyd og vurderer tilstanden til venene. Ytterligere observasjon avhenger av pasientens tilstand.

Følgende anbefalinger bør følges etter:

 • unngå termiske prosedyrer - badestamp og badstuer;
 • Komprimeringsjersey (i de første dagene til å ha døgnet rundt, resten dager - bare om ettermiddagen);
 • utelukkelse av fysisk aktivitet - bruk av tyngde, aktiv sport,
 • nektelse av alkohol;
 • komfortable sko (for kvinner, unntatt sko med hæl);
 • vandreturer.

Omtaler av endogenous laser utsletting av vener

Татьяна, 39 år Saint-Petersburg

Jeg gjorde laserutslettelse på høyre benet mitt. Jeg var veldig redd for denne prosedyren, jeg forsinket det lenge. Operasjonen var vellykket, jeg følte ikke smerten. Det eneste ubehagelige øyeblikket er anestesi. Prosedyren ble utført under lokalbedøvelse og tok ca. 40 minutter.

Jeg ble raskt gjenopprettet, neste dag gikk jeg på jobb. Blodene var naturlig, men etter 10 dager forsvant de. Før sjekken, som jeg ble tildelt en måned senere, hadde jeg på seg kompresjons undertøy. Veldig fornøyd med effekten - ved hjelp av EVLO ble det helt av med åreknuter.

Елена, 44 år gammel, Ростов-на-Дону

Long kunne ikke kurere medisinske legemidler, måtte ty til en kirurgisk metode. Har plukket opp mer sparing variant - EVLO. Pasientens tilbakemelding var positiv.

Selve prosessen var fornøyd, det føltes alt tolerabelt. Bruises og puffiness kom raskt ned, ingen komplikasjoner oppstod.

Problemet ble opprettet av kompresjons undertøy, som forferdelig presset og forårsaket uleilighet for en hel måned. Jeg merker verdighet: smertefrihet, å kvitte seg med problemet helt, praktisk fra kosmetisk side - ingen arr og arr. Ulemper: lenge å ha på seg spesielle undertøy, er prosedyren ikke billig.

Hva de sier om teknikere

Aksenov PM, phlebologist

Med fremkomsten av endogenøs laserkoagulasjon (utslettelse) ble behandling av åreknuter blitt mye lettere og mer effektiv, hyppigheten av tilbakefall etter prosedyren ble signifikant redusert. I medisinske sirkler oppnådde operasjonen positive vurderinger. EVLO BPS og MPS kombinerer i noen tilfeller med miniflebektomi og skleroterapi. Laser utelatelse tillater pasienten å glemme åreknuter for alltid.

Bozhko FM, phlebologist

EVLO er en progressiv teknikk for å behandle åreknuter, som jeg anbefaler til pasienter. I mange phlebologists har laserutslettelse blitt den ledende metoden for å eliminere store åreknuter. Metoden har vist seg fra den positive siden. I hendene på en erfaren spesialist ble laserbehandling trygg, rask og praktisk smertefri. Nå er det ikke nødvendig å kutte i projeksjonen av arrvæv.

konklusjon

Laserutslettelse er en moderne behandlingsmetode som bidrar til å fullstendig eliminere åreknuter uten kutt og konsekvenser.

Blant de presenterte operasjonsmetodene har EBVO en rekke fordeler: rask rehabilitering, minimal komplikasjoner, smertefrihet, fravær av postoperative arr og arr. Teknikken viste gode resultater, både fra medisinsk og estetisk side.

Laserbehandling av vener (åreknuter)

Varicose sykdom er en av de vanligste sykdommene i det 21. århundre. Og bevis på dette - upartiske fakta som bekrefter dataene om medisinsk statistikk: 50% av landets befolkning lider av blodstrømssykdommer i venøsystemet i nedre ekstremiteter. Pasienter av phlebologists er folk i den mest aktive alderen (fra 25 til 50 år), og 65% av dem er kvinner.

Priser for andre tjenester er tilgjengelig her.

Indikasjoner for laserbehandling av åreknuter

Direkte indikasjoner for kirurgisk fjerning av inkompetente venøse blodårer er tilstedeværelsen av refluks i pasienter C2-C6-(slike kliniske manifestasjoner: åreknuter, ødem, trofiske endringer i huden og subkutane vev, trofiske magesår). Således blir tilbakeløps BPV (stor overflatevene), brytning (liten overflatevene) og perforatorene ikke ledsages åreknuter transformasjon bare krever dynamisk observasjon. Det er i sistnevnte tilfelle kirurgisk inngrep er unødvendig.

Nøyaktigheten av diagnosen er svært viktig. For eksempel, hvis vi snakker om inkonsistensen av perforerende vener, kan en objektiv vurdering av tilstanden bare oppnås under en ultralydsskanning utført i vertikal stilling av pasienten. I tillegg er det også nødvendig å ta hensyn til lokaliseringen av den patologiske prosessen og egenskapene til sykdomsforløpet i hver enkelt person. Det anbefales å utføre kirurgiske prosedyrer på perforering av vener med en diameter på 3,5 mm med en tilbakeløpstid på 0,5 s (klasser C5-C6). De resterende tilfellene er av tvilsom bevismessig effektivitet.

Kontraindikasjoner til laserbehandling av åreknuter

 • Kardiovaskulære sykdommer (arteriell hypertensjon, hjerteets iskemi).
 • Inflammatoriske prosesser i huden (eksem, erysipelas, etc.).
 • Infeksjoner i akutt stadium.
 • Noen metabolske sykdommer, alvorlig sammenhengende patologi av indre organer.
 • Graviditet (spesielt II og III semester);

Med spesiell forsiktighet tas beslutningen om å fjerne blodårene dersom det oppstår problemer med immunitet, så vel som hos eldre pasienter.

Restorativ periode etter laserbehandling av vener (varicose) ved metoden for EVLO

I gjenopprettingsperioden er det nødvendig å etablere kompetent elastisk komprimering og tilstrekkelig fysisk aktivitet. Tidlig aktivering er viktig for å gjenopprette normal venøs blodstrøm og minimere komplikasjoner etter prosedyren. Med hensyn til kompresjonen, for dagens beste valg vil være spesiell medisinsk jersey. For å unngå trombose anbefales også et kompleks av lett terapeutisk massasje til pasienter.

I fremtiden må legenes instruksjoner følges nøye for å forhindre tilbakefall. Som regel er pasienten foreskrevet legemidler (venotoniske legemidler), konstant kompresjon (opptil 1,5 måneder) og riktig fysisk aktivitet. Fra et varmt bad, vil badstue, basseng for en stund måtte gi opp. Over tid endres den konstante komprimeringen til dagtid.

Vi håper at disse fakta vil trekke oppmerksomheten på det eksisterende problemet, og vil bidra til å holde situasjonen under kontroll. Det viktigste - ikke engasjere seg i selvmedisinering, siden varianter av sykdomsforløpet er så mange som pasientene.

Diagnose og behandling av åreknuter av laser

Effektiv behandling av åreknuter med laser garanterer bare en nøyaktig diagnose. Vårt senter sysselsetter erfarne phlebologists som praktiserer en individuell tilnærming til hver pasient og til hvert problem. For å registrere for en konsultasjon om laserfjerning av årer, kan du ringe Moskva +7 (499) 391-97-41.

Spesialister studerer nøye klager, medisinsk historie og diagnostiserer tilstanden til vener ved hjelp av fysisk undersøkelse, ultralyddopplerografi, tosidig skanning og andre prosedyrer som utføres på moderne utstyr. Alt dette lar deg sette den eneste sanne diagnosen og garantere en 100% gjenoppretting.

Endovasal (endovenøs) laserutslettelse (EVLO) - effektiv behandling, øyeblikkelig gjenoppretting

Metoden for endovasal laserutslettelse (ablation) er en smertefri metode for behandling av åreknuter av hvilken som helst diameter og et bedre alternativ til kirurgisk inngrep. Slike behandlinger utføres uten sykehusinnleggelse, og innen få minutter etter operasjonen kan du lede en aktiv livsstil.

Kostnaden for laserbehandling av åreknuter

Senter for innovativ flebologi tilbyr tjenester for laserbehandling av vener (varicose) til rimelige priser på moderne utstyr ved hjelp av en laser fra et tysk selskap (Biolitec). Vi garanterer pasientens suksess i behandlingen.

I popliteal sonen er en radiell lysstyring satt inn i det venøse lumen, som beveger seg langs venen til lysken (sapheno-femoral fistel). Den neste fasen av EVLO er bevegelsen av lysstyreren i motsatt retning med samtidig handling av laseren på stedet. Som et resultat, laser utslettelse endovasal under høye temperaturer som forekommer blod folding, brenne indre vegg (intima) og vene okklusjon, som deretter bare løser. Alle stadier av laserbehandling av varicose ved EVLO-metoden er strengt kontrollert av ultralyd, ved bruk av lokalbedøvelse når du bruker en laser.

Slutt- eller radiell lysguide: Hva er forskjellen i laserbehandling av åreknuter?

Mange ledende klinikker i Moskva bruker i deres arsenal av endefibre når de utfører laserutslettelse. I slike tilfeller kan pasienter som er på behandling og undersøkelse i datasenteret, som har en størrelse større overflatevene (GSV) som er større enn 1 cm i diameter blir avvist ved behandling av åreknuter laser. De anbefaler en kirurgisk operasjon.

Utviklingen av radiallysstyrere fra det tyske selskapet Biolitec revolusjonerte behandlingen av åreknuter i enhver fase av utviklingen! Og viktigst, når du bruker radiale fibre, betyr ikke diameteren av den store saphenøsvenen noe.

En ny generasjon radielle lysstyrker gjør det mulig å oppnå absolutt smertefrihet i operasjonen, maksimal presisjon av lasereksponering og kan brukes til å behandle vener av hvilken som helst diameter. I tillegg er det ingen blåmerker, trekker smerter i post-laserperioden og rask gjenoppretting. For fjerning brukes en radiell lysguide vanligvis. Han klarer seg godt med oppgavene som er tildelt ham og lukker venen, uavhengig av diameteren. Drift ved EAVL-teknikken gir praktisk talt ikke bivirkninger og er fri for komplikasjoner. I tillegg, ikke så lenge siden, patenterte ingeniører fra Tyskland en innovativ bølgeleder. Produktet har navnet Radial Fiber og er en lett guide, hvis ende er utstyrt med en energiavledende mikrolens, lukket med en spesiell fôr. Designet gir mulighet for å gi utgangen av laserenergien form av ringen og for å spre den 360 grader rundt enheten. Således gir en ny fiber ikke en pekeffekt på de berørte områdene av karene, men en jevn spredning av energi langs venens vegger. Resultatet av søknaden er reduksjon av driftstiden, som er nødvendig for å lukke fartøyet helt.

Til tross for at radiallysstyrene brukes i enkelte klinikker i Moskva, bruker Center for Innovative Phlebology denne teknikken som en del av endovasal laserutslettelse i flere år. Og den beste evalueringen av vårt arbeid er anerkjennelse og forståelse av hundrevis av pasienter.

Endovasal laser utrydding (EVLO) av vener i nedre ekstremiteter

Endovasal (endovenøs) laser utslettelse av underekstremitetene vener eller forkortede EVLO beinet årer - en moderne fremgangsmåte for fjerning av åreknuter - den sykdom som rammer et stort antall mennesker. Til tross for den enorme mengden av midler og de viktigste metoder for behandling av åreknuter, for å bli kvitt dette problemet er bare mulig med hjelp av endovaskulære inngrep.

Hvis stammens varicose ikke behandles, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. De mest formidable av dem er tromboflebitt, noe som kan føre til tromboembolisme av lungearterien og øyeblikkelig død.

Gjennom årene har metoder for å bekjempe åreknuter blitt forbedret og forbedret. Store klassiske kirurgiske inngrep er nå praktisk talt ikke brukt (jeg vil tro på dette...), fordi de har mange bivirkninger og er vanskelige å tolerere av pasientene. Vaskulære kirurger og phlebologists har nye, minimalt invasive behandlingsmetoder, ekstremt effektive, som ikke har en traumatisk effekt på sunt vev.

En slik nyskapende metode for behandling av åreknuter er endovasal laserutslettelse (EVLO), hvor prisen fortsatt ikke er så høy, og resultatene av behandlingen kan ses nesten umiddelbart. Denne teknikken har helt eliminert åreknuter fra mange pasienter i vårt sentrum.

Endovasal laser obliteration (EVLO): hva er det?

Endovenøs laserutslettelse (EVLO) av vener Er metoden behandling av åreknuter i nedre ekstremiteter, der en spesiell lysguide brukes, som virker ved laserstråling på spyttveggvegg. Lasergelederen er satt inn i venen og virker på det indre skallet. Det viser seg en slags "forbrenning" av blodveggveggen, på grunn av hvilken sklerose utvikler seg på det laser-berørte området, er venetlumen lukket og videre oppnår den fullstendig resorpsjon. Etter en slik operasjon, ikke bekymre deg for at det ikke kommer blodstrøm i underbenet. Endovasal laser utslettelse av årer forverrer ikke utstrømningen av blod. Det vil bli utført på dype årer, bra, de er nok til å kompensere, men beinet lider ikke.

Endovasal laser obliteration (EVLO), video som lett kan bli funnet og sett på Internett, utføres kun i spesialiserte phlebological sentre av erfarne leger. Våre phlebologists utfører slike operasjoner flere ganger om dagen, så det er ingen tvil om deres ferdigheter.

Hvilket utstyr brukes til å utføre operasjoner av et slikt nivå som endovasal laser utrydding? Dette er et svært viktig problem. Mer nylig har russiske phlebologists brukt bare innenlandske lasergeneratorer. Og for flere år siden i Russland var det nye laserinstallasjoner av det tyske selskapet Biolitec, som i stor grad forenklet kirurgenes arbeid og forbedret kvaliteten på prosedyrene selv.

Og nå bare ved hjelp av den nyeste teknologien utføres endovenøs laserutslettelse. pris På denne prosedyren er det hovedsakelig sammensatt av kostnaden av nyskapende utenlandsk utstyr, engangsprodukter og hendene til leger som utfører det.

Det tyske firmaet Biolitec utviklet også spesielle radiell lysstyrker. De ble umiddelbart tatt om bord av de ledende sentrene for phlebology, inkludert vår klinikk. Denne utviklingen gjør at du kan koagulere vener med absolutt hvilken som helst diameter og som er ekstremt viktig for pasienter, gjør prosedyren helt smertefri.

Bruken av en ny radiell lysguide Radial Fiber tillatt å redusere driftstiden betydelig. Endovasal laser obliteration (EVLO), kostnad som gjør det tilgjengelig for de fleste av våre pasienter, er nå mye raskere, fordi denne unike lysguiden sprer lysstråler alle 360 ​​grader. I dette tilfellet er venens vegge ikke en pekeffekt, som når man arbeider med en gammel endefibre, men også i hele området som rammes av åreknuter.

Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene for operasjonen?

Behandling av åreknuter med laser har visse indikasjoner. Disse inkluderer:

 • hovedavstander med nederlag av ventilapparatet i bassengene i de store og små subkutane årene
 • åreknuter på lår og underben
 • sekundære åreknuter etter en dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (med fullstendig rekanalisering av dyp venesystemet)
 • akutt tromboflebitt i bassenger av store eller små subkutane årer
 • trofiske hudsykdommer, inkludert trofasår

Kontraindikasjoner for en slik operasjon:

 • Tilstedeværelse av trombofili hos pasienten - i dette tilfellet øker risikoen for tromboemboli betydelig;
 • kronisk arteriell iskemi av vevene i nedre ekstremiteter - i postoperativ periode kan iskemi øke, noe som fører til negative konsekvenser;
 • manglende evne til å utføre en aktiv livsstil for pasienten etter operasjonen, siden dette kreves av den postoperative perioden;
 • inflammatorisk prosess i sonen av den kommende kirurgiske inngrep - dette kan føre til spredning av infeksjon under operasjonen og sepsis.

Under kirurgi, gjør karsykirer en liten punktering av huden, og alle manipulasjoner utføres under kontroll av ultralydsmaskinen. I denne forbindelse er det ikke skummel arr på pasientens hud etter endovasal laserutslettelse har blitt utført. Bilder på nedre ekstremiteter hos pasienter som har vært gjennom dette kan ses på vår hjemmeside.

Endovasal laser obliteration (EVLO) i Moskva holdes i spesialiserte sentre for phlebology eller vaskulær kirurgi. Det er ikke mange slike sentre. Pasienten kan velge hvilken klinikk som skal konsultere ham. Det er bare nødvendig å finne ut noen ting:

 1. Hvilket utstyr brukes i denne klinikken.
 2. Hvilke fibre fungerer for leger.
 3. Hva slags arbeidserfaring har phlebology-senteret?
 4. Hvilke garantier gir denne klinikken?

Endovasal laser utrydding (EVLO): postoperativ periode

Denne kirurgiske prosedyren tolereres bemerkelsesverdig av pasientene. Det krever ikke spesifikk trening og forblir på sykehuset etter operasjonen. Allerede på dagen for intervensjonen går pasienten hjem og fortsetter å gjøre det han liker.

Umiddelbart etter kirurgisk inngrep, påføres en kompresjonsbandasje til pasienten. Med ham foreslår han å gå rundt 40 minutter.

Det eneste som kreves fra pasienten i den postoperative perioden er bruken av spesiell kompresjonsjersey. Pasienten bærer strømper i 2-3 uker, de kan fjernes om natten. Det er ingen andre begrensninger.

Etter prosedyren observere senterets spesialister hele tiden pasientens tilstand, utfører periodisk ultralyd i ekstremiteter. Ultralydundersøkelse er nødvendig for å kontrollere om alt er i orden med det venøse nettverket i pasienten etter inngrepet.

De aller fleste pasienter oppdager ikke smerte eller ubehag etter operasjonen. I en liten del av pasientene er det lokal ømhet i stedet for mini-flebektomi. Den går raskt og blir lett fjernet med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, for eksempel ibuprofen eller diklofenak.

Endovasal laser utrydding (EVLO): komplikasjoner og bivirkninger

Over hele verden ble det utført spesielle studier for å fastslå risikoen for mulige komplikasjoner etter denne intervensjonen. Det viste seg at prosentandelen av komplikasjoner er ekstremt liten og er en til to prosent. Disse tallene taler for seg selv, fordi prosentandelen av komplikasjoner etter rutinemessige operasjoner på åreknuter er mye høyere.

Mulige komplikasjoner etter EVLO:

 • tromboflebit av operert sted;
 • brenner vev rundt venene;

Bivirkninger inkluderer dannelse av hematomer og økymoser etter kirurgi. De er ikke i det hele tatt farlige og forsvinner uten spor etter en stund, selv uten bruk av noen midler.

For å finne ut hvordan føttene ser etter, blir de laget endogenous laser obliteration (EVLO), foto eller en sykdomshistorie kan ses på Internett, spesielle brosjyrer av vaskulære sentre og medisinske tidsskrifter.

Hva er fordelene ved behandling av varicose ved hjelp av EVLO?

Denne teknikken har klare fordeler i forhold til andre behandlingsmetoder.

Her er de viktigste:

 • Det er ikke behov for generell eller spinalbedøvelse, noe som gjør prosedyren trygg for pasienten.
 • Gjennomført lokalbedøvelse gjør operasjonen helt smertefri;
 • Det er ingen kosmetiske defekter etter operasjonen, da det ikke er nødvendig å gjøre snitt på huden.
 • Ikke gå til sykehuset for behandling;
 • Enkel postoperativ periode;
 • etter operasjonen er funksjonshemming ikke tapt;
 • Det er ikke nødvendig å rehabilitere pasienten etter behandling;
 • det er ingen signifikante bivirkninger;
 • risikoen for komplikasjoner er ekstremt liten.

Endovenøs laserutslettelse (EVLO) er den mest sikre metoden for behandling av åreknuter. Sammenlignet med konvensjonell kirurgi, endovenøs laser utrydding, video som finnes på Internett, er en effektiv og minimal invasiv behandlingsmetode som brukes til å behandle pasienter med åreknuter i alle de progressive landene i verden.

Hvis noen andre ikke har bestemt seg for å utnytte en så progressiv behandlingsmetode som endovasal laser obliteration, anmeldelser Pasienter om hvilke bare gode, det er nødvendig å telle, hvor mange krefter, tid og penger er brukt til vanlige midler til terapi.

Ofte blir det mye mer lønnsomt endovenøs laserutslettelse av vener. kostnaden for for ulike legemidler er ganske høy, og du må ta dem nesten hele tiden, noen ganger hele livet ditt, som er helt urentabelt. Før du utfører denne prosedyren, vil legen undersøke den beste pasienten klinikken vil avgjøre behovet for kirurgi, utelukke tilstedeværelse av kontraindikasjoner og etablere omfanget av operasjonen.

På råd fra en spesialist kan du stille alle spørsmålene av interesse. Hvis pasienten godtar å utføre en så effektiv operasjon som endovasal laser utrydding, kostnad kan avklares umiddelbart.

Endovenous laser obliteration (EVLO): anmeldelser

Alena, 43 år gammel, Moskva.

Hun hadde åreknuter i ti år. I løpet av denne tiden prøvde jeg ulike salver, krem ​​og folkemidlene. Virkningen var praktisk talt ikke. I lang tid visste jeg ikke hva endovasal laser obliteration (EVLO), wikipedia Jeg blir bedt om det. Først tvilte jeg på lenge, men da skjønte jeg at en annen dyr måte ikke hjalp, bestemte jeg meg for. Jeg trodde at det ikke ville være verre for sikker. Jeg har aldri angret at jeg gjorde denne operasjonen. Jeg måtte bære litt kompresjonstrømper, men det er bare tull. Siden da har 3 år gått, jeg føler meg bra, jeg løper nesten som en ungdom, heller ikke tretthet eller puffiness.

Marina, 28 år gammel.

Etter alvorlig graviditet, opplevde åreknuter på bena. Jeg prøvde å bli kvitt det selv, søkte etter informasjon på Internett, spurte vennene mine og bekjente. På en av nettstedene lærte jeg at det er en slik operasjon som endovasal laser utslettelse av årer. anmeldelser så, konsultert med slektninger og bestemte seg for å prøve. Så snart jeg fant ut hva som skjedde endovenøs laserutslettelse i Moskva i senteret ditt, registrerte deg umiddelbart for en avtale. Det er vanskelig å ringe en operasjon. Hele prosedyren tok omtrent en time. I løpet av denne tiden ble jeg av med åreknuter og var hjemme om natten og spilte med babyen. Takk fra bunnen av hjertet.

Endovasal (endovenøs) laserutslettelse av vener (eVLO): vurderinger, egenskaper av prosedyren

EVLO: Endovasal laser obliteration: essensen av metoden og tilbakemeldinger fra pasienten

Varicosity i henhold til statistiske data er en svært vanlig sykdom blant befolkningen. Det finnes en rekke medikamenter som er utformet for å bekjempe patologi.

I fravær av en positiv effekt etter konservativ behandling, ty til kirurgisk inngrep. En av de progressive kirurgiske teknikkene er EVLO åreknuter.

Kort om sykdommen

Åreknuter - utvidelse av overfladene, som er forbundet med et brudd på naturlig blodstrøm og ventiloperasjon.

Sykdommen betraktes som utbredt blant befolkningen i stand. Etter tap av elastisitet og forstyrrelse av ventiler, endrer karene form og størrelse.

Det er delvis deformasjon - dannelsen av noder av forskjellige størrelser og gyri.

De vanligste årsakene til sykdommen: fedme, lengre opphold på beina, arvelig predisposisjon, graviditet.

Feil behandling eller mangel på det kan danne trombose, tromboflebitt og CVI.

På begynnelsen skjer smerter i beinet, regelmessig hevelse i det myke vevet, tretthet og nattkramper.

Symptomene på sykdommen er hevelse i subkutane årer. Pasienten, avhengig av stadium og vekst i åreknusene, kan være ufrivillig, delvis i funksjonshemmede eller deaktivert.

Når sykdommen er foreskrevet medisiner som regulerer venøs tone. Hvis terapien var ineffektiv, utføres behandlingen kirurgisk.

Hva er EVLO

En av de progressive metodene for å eliminere venøs sykdom i nedre lemmer er laserutslettelse. Operasjonen har spredt seg rundt i verden på grunn av sin sikkerhet og smertefrihet - mange pasienter har fått gode resultater.

EVLK (EVLO) - Avanserte metoder for eliminering av venøs refluks og trunk vener. Operasjonen utføres under ultralydskontroll uten å skjære vevet.

Kirurgen utfører prosedyren uten snitt - i stedet utfører en punktering under lokalbedøvelse. Lasertråden går inn i fartøyets lumen og påvirker den skadede veggen.

Under overvåkning av ultralyd utføres hvert trinn: punktering, anestesi og utrydding. Hele prosessen vises på skjermen. En slik tilnærming tillater teknikken å utføres nøyaktig og minimerer skade på tilstøtende kar og vev.

Fordeler med EVLK inkluderer:

 • prosedyren er under lokalbedøvelse;
 • fravær av snitt, postoperative arr;
 • teknikken gir bare små punkteringer;
 • operasjonen er smertefri;
 • ingen sykehusinnredning er nødvendig, utvinning er rask;
 • Etter prosedyren opplever pasienten ikke akutt smerte, det kan være et lite ubehag;
 • teknikken er trygg og har et minimum antall komplikasjoner;
 • en ideell prosedyre fra et estetisk synspunkt.

Til ulemper Det er mulig å bære høy driftskostnad og lang bruk av kompresjonslinne.

Indikasjoner og kontraindikasjoner for ledning

Indikasjonene for laserutslettelse inkluderer:

 • jevn passasje av stammen i subkutane årene (små og store);
 • økt utstråling av varicose
 • Priustevoe utvidelse av subkutan fartøy (BPV) 10mm.

Forberedelse og kurs av EVLO

Før operasjonen gjennomgår en phlebological undersøkelse, en standard liste over tester før operasjonen, og rådgiver terapeuten. Straks før endoventil koagulasjonsdepilering av nedre ekstremiteter utføres. Komprimeringsstrømper er også valgt.

Operasjonen utføres på poliklinisk basis uten etterfølgende sykehusinnleggelse. Dens varighet er fra 40 til 55 minutter. Hele prosessen er under kontroll av ultralyd, som muliggjør en nøyaktig operasjon.

Metoden består av flere påfølgende trinn:

 1. Merking av venøs fartøy. Legen merker utvidede tilstrømninger, områder av tilstrømning av bifloder og grensene til hovedårene.
 2. Innføring av optisk fiber. Etter behandling av huden er stammen til hovedvenen punktert og en lysguide innføres under lydkontrollen.
 3. Tumescent anestesi. Ved hjelp av en løsning opprettes en beskyttende pute i nærheten av venen. Dette er nødvendig for å beskytte vev fra varmeskader og mer nøyaktig eksponering av laseren til fartøyet.
 4. Grunnleggende prosedyre. På dette stadiet tilføres energi og koagulering av karvegveggen utføres.

Mulige komplikasjoner

Etter operasjonen kan pasienten føle ubehagelige opplevelser innen en uke. De vanligste er blåmerker og blåmerker.

Smerte kan oppstå i de følgende tilfeller: etter tett kompresjon postoperativ selvsagt være naturlig assosiert med egenskapene til TA eller forstyrrelser forårsaket av teknisk under prosedyren.

Komplikasjoner etter endovent laserutslettelse inkluderer:

 • i flere dager, smerte i benet;
 • økning i temperaturen;
 • blåmerker i koagulasjonssonen;
 • flebitt av bifloder;
 • blåmerker og blåmerker
 • betennelse i koagulert kar
 • trombose;
 • paravasale brannsår;
 • Tilstedeværelsen av pigmentering langs koagulerte vener.

Postoperativ periode

Etter operasjonen legges en kompresjonsstrømpe på benet, som danner det rette trykket i beinet. Det må brukes i 3 uker.

Spesiell golf hjelper til med å stramme blodårene og raskt løse alle blåmerker. Pasienten anbefales etter at EVLK har gått i en halv time.

For å eliminere ubehag, foreskrives ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Postoperativ undersøkelse utføres i 2 dager. Legen utfører ultralyd og vurderer tilstanden til venene. Ytterligere observasjon avhenger av pasientens tilstand.

Følgende anbefalinger bør følges etter:

 • unngå termiske prosedyrer - badestamp og badstuer;
 • Komprimeringsjersey (i de første dagene til å ha døgnet rundt, resten dager - bare om ettermiddagen);
 • utelukkelse av fysisk aktivitet - bruk av tyngde, aktiv sport,
 • nektelse av alkohol;
 • komfortable sko (for kvinner, unntatt sko med hæl);
 • vandreturer.

Omtaler av endogenous laser utsletting av vener

Татьяна, 39 år Saint-Petersburg

Jeg gjorde laserutslettelse på høyre benet mitt. Jeg var veldig redd for denne prosedyren, jeg forsinket det lenge. Operasjonen var vellykket, jeg følte ikke smerten. Det eneste ubehagelige øyeblikket er anestesi. Prosedyren ble utført under lokalbedøvelse og tok ca. 40 minutter.

Jeg ble raskt gjenopprettet, neste dag gikk jeg på jobb. Blodene var naturlig, men etter 10 dager forsvant de.

Før sjekken, som jeg ble tildelt en måned senere, hadde jeg på seg kompresjons undertøy.

Veldig fornøyd med effekten - ved hjelp av EVLO ble det helt av med åreknuter.

Елена, 44 år gammel, Ростов-на-Дону

Long kunne ikke kurere medisinske legemidler, måtte ty til en kirurgisk metode. Har plukket opp mer sparing variant - EVLO. Pasientens tilbakemelding var positiv.

Selve prosessen var fornøyd, det føltes alt tolerabelt. Bruises og puffiness kom raskt ned, ingen komplikasjoner oppstod.

Problemet ble opprettet av kompresjons undertøy, som forferdelig presset og forårsaket uleilighet for en hel måned. Jeg merker verdighet: smertefrihet, å kvitte seg med problemet helt, praktisk fra kosmetisk side - ingen arr og arr. Ulemper: lenge å ha på seg spesielle undertøy, er prosedyren ikke billig.

Hva de sier om teknikere

Aksenov PM, phlebologist

Med fremkomsten av endogenøs laserkoagulasjon (utslettelse) ble behandling av åreknuter blitt mye lettere og mer effektiv, hyppigheten av tilbakefall etter prosedyren ble signifikant redusert.

I medisinske sirkler oppnådde operasjonen positive vurderinger. EVLO BPS og MPS kombinerer i noen tilfeller med miniflebektomi og skleroterapi.

Laser utelatelse tillater pasienten å glemme åreknuter for alltid.

Bozhko FM, phlebologist

EVLO er en progressiv teknikk for å behandle åreknuter, som jeg anbefaler til pasienter. I mange phlebologists har laserutslettelse blitt den ledende metoden for å eliminere store åreknuter.

Metoden har vist seg fra den positive siden. I hendene på en erfaren spesialist ble laserbehandling trygg, rask og praktisk smertefri.

Nå er det ikke nødvendig å kutte i projeksjonen av arrvæv.

konklusjon

Laserutslettelse er en moderne behandlingsmetode som bidrar til å fullstendig eliminere åreknuter uten kutt og konsekvenser.

Blant de presenterte operasjonsmetodene har EBVO en rekke fordeler: rask rehabilitering, minimal komplikasjoner, smertefrihet, fravær av postoperative arr og arr. Teknikken viste gode resultater, både fra medisinsk og estetisk side.

Endovasal laser utrydding (EVLO) av vener i nedre ekstremiteter

Endovasal (endovenøs) laser utslettelse av underekstremitetene vener eller forkortede EVLO beinet årer - en moderne fremgangsmåte for fjerning av åreknuter - den sykdom som rammer et stort antall mennesker. Til tross for den enorme mengden av midler og de viktigste metoder for behandling av åreknuter, for å bli kvitt dette problemet er bare mulig med hjelp av endovaskulære inngrep.

Hvis stammens varicose ikke behandles, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. De mest formidable av dem er tromboflebitt, noe som kan føre til tromboembolisme av lungearterien og øyeblikkelig død.

Gjennom årene har metoder for å bekjempe åreknuter blitt forbedret og forbedret.

Store klassiske kirurgiske inngrep er nå praktisk talt ikke brukt (jeg vil tro på dette...), fordi de har mange bivirkninger og er vanskelige å tolerere av pasientene.

Vaskulære kirurger og phlebologists har nye, minimalt invasive behandlingsmetoder, ekstremt effektive, som ikke har en traumatisk effekt på sunt vev.

En slik nyskapende metode for behandling av åreknuter er endovasal laserutslettelse (EVLO), hvor prisen fortsatt ikke er så høy, og resultatene av behandlingen kan ses nesten umiddelbart. Denne teknikken har helt eliminert åreknuter fra mange pasienter i vårt sentrum.

Endovasal laser obliteration (EVLO): hva er det?

Endovenøs laserutslettelse (EVLO) av vener Er metoden behandling av åreknuter i nedre ekstremiteter, der en spesiell lysguide brukes, som virker ved laserstråling på spyttveggvegg. Lasergelederen er satt inn i venen og virker på det indre skallet. Det viser seg en slags "forbrenning" av blodveggveggen, på grunn av hvilken sklerose utvikler seg på det laser-berørte området, er venetlumen lukket og videre oppnår den fullstendig resorpsjon. Etter en slik operasjon, ikke bekymre deg for at det ikke kommer blodstrøm i underbenet. Endovasal laser utslettelse av årer forverrer ikke utstrømningen av blod. Det vil bli utført på dype årer, bra, de er nok til å kompensere, men beinet lider ikke.

Endovasal laser obliteration (EVLO), video som lett kan bli funnet og sett på Internett, utføres kun i spesialiserte phlebological sentre av erfarne leger. Våre phlebologists utfører slike operasjoner flere ganger om dagen, så det er ingen tvil om deres ferdigheter.

Hvilket utstyr brukes til å utføre operasjoner av et slikt nivå som endovasal laser utrydding? Dette er et svært viktig problem.

Mer nylig har russiske phlebologists brukt bare innenlandske lasergeneratorer.

Og for flere år siden i Russland var det nye laserinstallasjoner av det tyske selskapet Biolitec, som i stor grad forenklet kirurgenes arbeid og forbedret kvaliteten på prosedyrene selv.

Og nå bare ved hjelp av den nyeste teknologien utføres endovenøs laserutslettelse. pris På denne prosedyren er det hovedsakelig sammensatt av kostnaden av nyskapende utenlandsk utstyr, engangsprodukter og hendene til leger som utfører det.

Det tyske firmaet Biolitec utviklet også spesielle radiell lysstyrker.

De ble umiddelbart tatt om bord av de ledende sentrene for phlebology, inkludert vår klinikk.

Denne utviklingen gjør at du kan koagulere vener med absolutt hvilken som helst diameter og som er ekstremt viktig for pasienter, gjør prosedyren helt smertefri.

Bruken av en ny radiell lysguide Radial Fiber tillatt å redusere driftstiden betydelig.

Endovasal laser obliteration (EVLO), kostnad som gjør det tilgjengelig for de fleste av våre pasienter, er nå mye raskere, fordi denne unike lysguiden sprer lysstråler alle 360 ​​grader.

I dette tilfellet er venens vegge ikke en pekeffekt, som når man arbeider med en gammel endefibre, men også i hele området som rammes av åreknuter.

Hva er indikasjonene og kontraindikasjonene for operasjonen?

Behandling av åreknuter med laser har visse indikasjoner. Disse inkluderer:

 • hovedavstander med nederlag av ventilapparatet i bassengene i de store og små subkutane årene
 • åreknuter på lår og underben
 • sekundære åreknuter etter en dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (med fullstendig rekanalisering av dyp venesystemet)
 • akutt tromboflebitt i bassenger av store eller små subkutane årer
 • trofiske hudsykdommer, inkludert trofasår

Kontraindikasjoner for en slik operasjon:

 • Tilstedeværelse av trombofili hos pasienten - i dette tilfellet øker risikoen for tromboemboli betydelig;
 • kronisk arteriell iskemi av vevene i nedre ekstremiteter - i postoperativ periode kan iskemi øke, noe som fører til negative konsekvenser;
 • manglende evne til å utføre en aktiv livsstil for pasienten etter operasjonen, siden dette kreves av den postoperative perioden;
 • inflammatorisk prosess i sonen av den kommende kirurgiske inngrep - dette kan føre til spredning av infeksjon under operasjonen og sepsis.

Under kirurgi, gjør karsykirer en liten punktering av huden, og alle manipulasjoner utføres under kontroll av ultralydsmaskinen. I denne forbindelse er det ikke skummel arr på pasientens hud etter endovasal laserutslettelse har blitt utført. Bilder på nedre ekstremiteter hos pasienter som har vært gjennom dette kan ses på vår hjemmeside.

Endovasal laser obliteration (EVLO) i Moskva holdes i spesialiserte sentre for phlebology eller vaskulær kirurgi. Det er ikke mange slike sentre. Pasienten kan velge hvilken klinikk som skal konsultere ham. Det er bare nødvendig å finne ut noen ting:

 1. Hvilket utstyr brukes i denne klinikken.
 2. Hvilke fibre fungerer for leger.
 3. Hva slags arbeidserfaring har phlebology-senteret?
 4. Hvilke garantier gir denne klinikken?

Endovasal laser utrydding (EVLO): postoperativ periode

Denne kirurgiske prosedyren tolereres bemerkelsesverdig av pasientene. Det krever ikke spesifikk trening og forblir på sykehuset etter operasjonen. Allerede på dagen for intervensjonen går pasienten hjem og fortsetter å gjøre det han liker.

Umiddelbart etter kirurgisk inngrep, påføres en kompresjonsbandasje til pasienten. Med ham foreslår han å gå rundt 40 minutter.

Det eneste som kreves fra pasienten i den postoperative perioden er bruken av spesiell kompresjonsjersey. Pasienten bærer strømper i 2-3 uker, de kan fjernes om natten. Det er ingen andre begrensninger.

Etter prosedyren observere senterets spesialister hele tiden pasientens tilstand, utfører periodisk ultralyd i ekstremiteter. Ultralydundersøkelse er nødvendig for å kontrollere om alt er i orden med det venøse nettverket i pasienten etter inngrepet.

De aller fleste pasienter oppdager ikke smerte eller ubehag etter operasjonen.

I en liten del av pasientene er det lokal ømhet i stedet for mini-flebektomi.

Den går raskt og blir lett fjernet med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, for eksempel ibuprofen eller diklofenak.

Endovasal laser utrydding (EVLO): komplikasjoner og bivirkninger

Over hele verden ble det utført spesielle studier for å fastslå risikoen for mulige komplikasjoner etter denne intervensjonen.

Det viste seg at prosentandelen av komplikasjoner er ekstremt liten og er en til to prosent.

Disse tallene taler for seg selv, fordi prosentandelen av komplikasjoner etter rutinemessige operasjoner på åreknuter er mye høyere.

Mulige komplikasjoner etter EVLO:

 • tromboflebit av operert sted;
 • brenner vev rundt venene;

Bivirkninger inkluderer dannelse av hematomer og økymoser etter kirurgi. De er ikke i det hele tatt farlige og forsvinner uten spor etter en stund, selv uten bruk av noen midler.

For å finne ut hvordan føttene ser etter, blir de laget endogenous laser obliteration (EVLO), foto eller en sykdomshistorie kan ses på Internett, spesielle brosjyrer av vaskulære sentre og medisinske tidsskrifter.

Hva er fordelene med åreknuter behandling?

Denne teknikken har klare fordeler i forhold til andre behandlingsmetoder.

Her er de viktigste:

 • Det er ikke behov for generell eller spinalbedøvelse, noe som gjør prosedyren trygg for pasienten.
 • Gjennomført lokalbedøvelse gjør operasjonen helt smertefri;
 • Det er ingen kosmetiske defekter etter operasjonen, da det ikke er nødvendig å gjøre snitt på huden.
 • Ikke gå til sykehuset for behandling;
 • Enkel postoperativ periode;
 • etter operasjonen er funksjonshemming ikke tapt;
 • Det er ikke nødvendig å rehabilitere pasienten etter behandling;
 • det er ingen signifikante bivirkninger;
 • risikoen for komplikasjoner er ekstremt liten.

Endovenøs laserutslettelse (EVLO) er den mest sikre metoden for behandling av åreknuter.

Sammenlignet med konvensjonell kirurgi, endovenøs laser utrydding, video som finnes på Internett, er en effektiv og minimal invasiv behandlingsmetode som brukes til å behandle pasienter med åreknuter i alle de progressive landene i verden.

Hvis noen andre ikke har bestemt seg for å utnytte en så progressiv behandlingsmetode som endovasal laser obliteration, anmeldelser Pasienter om hvilke bare gode, det er nødvendig å telle, hvor mange krefter, tid og penger er brukt til vanlige midler til terapi.

Ofte blir det mye mer lønnsomt endovenøs laserutslettelse av vener.

kostnaden for for ulike legemidler er ganske høy, og du må ta dem nesten hele tiden, noen ganger hele livet ditt, som er helt urentabelt.

Før du utfører denne prosedyren, vil legen undersøke den beste pasienten klinikken vil avgjøre behovet for kirurgi, utelukke tilstedeværelse av kontraindikasjoner og etablere omfanget av operasjonen.

På råd fra en spesialist kan du stille alle spørsmålene av interesse. Hvis pasienten godtar å utføre en så effektiv operasjon som endovasal laser utrydding, kostnad kan avklares umiddelbart.

Endovenous laser obliteration (EVLO): anmeldelser

Alena, 43 år gammel, Moskva.

Hun hadde åreknuter i ti år. I løpet av denne tiden prøvde jeg ulike salver, krem ​​og folkemidlene. Virkningen var praktisk talt ikke.

I lang tid visste jeg ikke hva endovasal laser obliteration (EVLO), wikipedia Jeg blir bedt om det. Først tvilte jeg på lenge, men da skjønte jeg at en annen dyr måte ikke hjalp, bestemte jeg meg for.

Jeg trodde at det ikke ville være verre for sikker. Jeg har aldri angret at jeg gjorde denne operasjonen. Jeg måtte bære litt kompresjonstrømper, men det er bare tull.

Siden da har 3 år gått, jeg føler meg bra, jeg løper nesten som en ungdom, heller ikke tretthet eller puffiness.

Marina, 28 år gammel.

Etter alvorlig graviditet, opplevde åreknuter på bena. Jeg prøvde å bli kvitt det selv, søkte etter informasjon på Internett, spurte vennene mine og bekjente.

På en av nettstedene lærte jeg at det er en slik operasjon som endovasal laser utslettelse av årer. anmeldelser så, konsultert med slektninger og bestemte seg for å prøve.

Så snart jeg fant ut hva som skjedde endovenøs laserutslettelse i Moskva i senteret ditt, registrerte deg umiddelbart for en avtale. Det er vanskelig å ringe en operasjon. Hele prosedyren tok omtrent en time.

I løpet av denne tiden ble jeg av med åreknuter og var hjemme om natten og spilte med babyen. Takk fra bunnen av hjertet.

Laser koagulasjon av åreknuter: pris, vurderinger og gjenoppretting

Laserkoagulering av åreknuter er en av de mest moderne og lovende metodene for rekonstruksjon av fartøyene i nedre ekstremiteter.

Fordelen med denne relativt kostbare prosedyren er den maksimale terapeutiske effekten med minst lidelse for pasienten.

Hvordan skjer "tetningen" av fartøyet, hva er fordelen med laserstrålen før skalpellen? Hva er prisen på denne minimalt invasive metoden og hva slags tilbakemelding fikk han? Det er alt vi må svare på disse spørsmålene i denne artikkelen.

"Sykdom av stygge ben"

Med åreknuter menneskeheten er kjent for en lang tid, kan omtale av det som finnes i Det gamle testamente og i beskrivelsene av den egyptiske utgraving, der mumien med symptomer på åreknuter i nedre ekstremiteter ble funnet.

Som alle vaskulære sykdommer, varierer varicosepatologi i kompleksiteten og varigheten av behandlingen og slutter ikke alltid med en endelig utvinning.

Sykdommen har egenskapen til å returnere, og årsakene til forekomsten og relapsene er mange.

Stående arbeid, samt stillesittende, overvektige og iført ubehagelig sko, samt familiehistorie - som alle kan føre til vanskeligheter for strøm av blod i bena, forårsake venøs stase og årsaken til åreknuter. Å provosere faktorer av opprinnelsen til patologi inkluderer:

 • Arbeids sykdommer.
 • Kraftig fysisk aktivitet.
 • Graviditet og økt kroppsmasseindeks.
 • Arvelighet.
 • Metabolske sykdommer.

Venusvegen er vanligvis elastisk og har tilstrekkelig tonus som er i stand til å motstå blodtrykket som sirkulerer i stigende retning.

Spesielt stor er belastningen på beinårene, hvilken natur har forsynt spesielle ventiler, som forhindrer omvendt strøm av blod som oppstår på grunn av tyngdekraften.

Insolvens av venøse ventiler forstyrrer normal blodstrøm, som et resultat av hvilket blod holdes i karene, stagnasjonen fører til gradvis dannelse av en liten blodpropp (rød blodpropp). Den lukker fartøyets lumen og blir et annet hinder for normal blodsirkulasjon.

Trombi dannes på grunn av feil i roboten av venøse ventiler.

Når fremkom trombe forblir permanent festet til innsiden av beholderveggen, og dens frie ende blir et sted for blodplateadhesjon og type mine som kan eksplodere når som helst. Tromben vokser gradvis og vokser i størrelse. En frittstående, ikke en liten blodpropp, kan umiddelbart stoppe et vitalt fartøy og forårsake en plutselig død.

Hver sykdom har sitt eget ansikt, og varicose er intet unntak. For å bestemme åreknuter, kan du selv uten å gå til legen, se nøye på føttene. Den første "svelg" av sykdomsutbruddet er utseendet:

 • Vasknett og "stjerner" på underdelene.
 • Føler tyngde, tretthet og hevelse i beina.
 • Kramper i musklene i bena, kløende hud.
 • Mørking av huden, tap av elastisitet.
 • Twisty, tykkede kar på overflaten.

Etter hvert som prosessene forverres, blir symptomene lysere, og klagene blir mer uttalt, utvikler kronisk venøs insuffisiens (CVI) gradvis. Behandling av sykdommen på dette stadiet og full gjenoppretting forsinkes noen ganger i lang tid.

Vakre og slanke ben blir tilnærmet til ubøyelige, benkede benkropper.

Blåaktig årer er godt synlig og lett palperes, verkende føtter, trofiske hudlesjoner og kan være farlig komplikasjon - tromboflebitt (venebetennelse), med alle de påfølgende konsekvensene.

Lagre våre ben

Behandling av åreknuter består av komplekse tiltak, med følgende oppgaver gjennomført konsekvent:

 • Tilbaketrekking av varicose syndrom.
 • Eliminering av symptomer på kronisk venøs insuffisiens.
 • Gjenoppretting og forebygging av tilbakefall.

For bedre effekt behandles sykdommen på en komplisert måte.

Til dags dato er det flere metoder for behandling av åreknuter, blant dem:

 • Konservativ terapi.
 • Kirurgisk behandling - flebektomi.
 • Ligering.
 • Sclerotherapy.
 • Endovasal utslettelse (laser koagulasjon).

Alle har sine egne verdier og løser til en viss grad problemet med normalisering av venøs blodstrøm, derfor bestemmer pasienten uavhengig av valg av en bestemt behandlingsmetode i hvert enkelt tilfelle etter legenes anbefaling. Dessuten er prisen for slike prosedyrer svært bred, og vurderinger er noen ganger ganske motstridende.

Terapeutisk behandling, som regel, er foreskrevet i begynnelsen av sykdommen eller med et forebyggende formål, sier mange vurderinger av praktiserende phlebologists dette.

I mer komplekse tilfeller av sykdommen er det ikke helt effektivt, derfor er det ofte truffet en beslutning om radikalt å eliminere den syke delen av fartøyet.

Det utføres av plastikkirurgi - phlebectomy, og er tildelt med ett formål - for å normalisere den venøse blodstrømmen.

Og selv om phlebectomy anses ikke å være veldig traumatisk, har denne metoden imidlertid en rekke kontraindikasjoner, det kan ikke utføres:

 • På et sent stadium av sykdommen.
 • Med iskemisk hjertesykdom.
 • I andre halvdel av svangerskapet.
 • Hos eldre.

Videre er dette kirurgiske inngrep noen ganger bare mulig under generell anestesi, noe som skaper en ekstra byrde på pasienten.

Kirurgisk oppløsning av åreknuter har en rekke ulemper, blant hvilke det bør bemerkes muligheten for tilbakefall, postoperative komplikasjoner og utseende av arr.

Gjenoppretting etter operasjon tar mye lengre tid.

Til kirurgisk inngriping bør gjøres til sist.

Mindre traumatiske prosedyrer for å gjenopprette blodstrømmen i nedre lemmer er:

 • Ligation - er en bilateral ligering av venene.
 • Skleroterapi - innføring av et stoff i pasientens fartøy, hvoretter det "faller av."

Stor fordel med en liten stråle

Endovenøs laserbehandling (endovasal utslettelse) - det er helt ny løsning på problemet med åreknuter, som er å gjenopprette den naturlige retning av veneblodstrøm ved hjelp av en laser. Den termiske energien som frigjøres når laserstråling er i stand til effektivt uten kirurgiske innsnitt for å eliminere returkaste venøst ​​blod som sirkulerer gjennom de overfladiske og vene-perforasjon.

Som tilbakemeldingen fra phlebologists sier, er endovasal koagulasjon for tiden den mest effektive og praktiske prosedyren, som har et sterkt terapeutisk resultat og gode kosmetiske egenskaper. Prosedyren er enkel å overføre, tar liten tid og krever ikke spesiell forberedelse av pasienten. Men som enhver behandling utføres endovasal koagulasjon bare på medisinske indikasjoner.

Når endovasal laser koagulasjon anbefales:

 • Med ubetydelige åreknuter i underekstremiteter.
 • Med trofiske skader på underbenets hud.
 • Med vekstkonsentrasjon ikke mer enn 10 mm av en stor saphenøs vene.

Endovasal koagulasjon utføres etter en rekke diagnostiske tiltak. Prisen på laserkoagulasjon av åreknuter avhenger av kompleksiteten av prosedyren og vurderingen av medisinsk klinikk. Gjennomsnittskostnaden ligger i området fra 15 000 til 45 000 rubler.

Ved laserkoagulasjon reduseres sannsynligheten for komplikasjoner.

Essensen av metoden består i den termiske virkningen av laserstrålen på den indre overflaten av venøs fartøy.

Under overvåkning av ultralyd blir en meget tynn laserlampeguide introdusert i problembeholderen under lokalbedøvelse, som er generatoren for termisk stråling.

Under påvirkning av laserstrålen finner en type "tetning" av fartøyet sted, dets lumen er lukket, og blodstrømmen over det stopper.

Fartøyet, etter lasereksponering, blir til en ledning fra bindevevet, som løsner i løpet av noen få måneder. Full gjenoppretting skjer innen to måneder. Laserkoagulasjon har ubestridelige fordeler, blant annet:

 • Redusert sannsynligheten for komplikasjoner, særlig skade på nærliggende vev og nerver.
 • Kort operasjon (ikke mer enn en halv time) og en lav prosentandel av tilbakefall.
 • Mindre traumatisme og smertefrihet av laserkoagulasjon reduserer behovet for anestesi.
 • Fraværet av postoperative arr og arr gir en utmerket kosmetisk effekt.

Med endoventil koagulasjon brukes moderne lasere med en bølgelengde på 1470 m. Prosedyren utføres ved bruk av engangs radiale fibre.

Restaurering etter denne minimalt invasive metoden tar ikke mye tid, og lar deg raskt komme tilbake til ditt normale liv. I to måneder anbefales det å bruke spesielle kompresjonstrømper og å gi opp for stramme klær.

Etter prosedyren får pasienten kompresjonsundertøy.

Metoden for laser koagulasjon forskyver gradvis kirurgisk inngrep, sier eksperter i autoritative medisinske tidsskrifter om dette. Og selv om prisen på prosedyren ikke er lav, er pasientens prioritet fortsatt til fordel for laseren.

Utvilsomt er endovasal laserutslettelse av åreknuter en av de beste løsningene av venøs patologi.

Men den avgjørende faktoren for utvinning og gjenoppretting av normal blodstrøm i underbenet er fortsatt tidlig behandling.

Jo tidligere et problem oppdages, desto lettere er det å takle det. Og så vil laserstrålen hjelpe deg raskt og langt til å unnslippe fra åreknuter.

Эвлк (эндовазальная коагуляция): отзывы, проведение и цены

Varicose sykdom i nedre ekstremiteter refererer til den vanligste vaskulære patologi og ifølge statistiske data år etter år er stadig yngre.

Varicosity manifesteres av vaskulære stjerner, forstørret og merkbar på tibia av vener, med langvarig strømning fører til hevelse, konstant utmattelse av beina.

Men det verste er at sykdommen ofte er komplisert av trofasår og dyp venetrombose, noe som resulterer i svært ubehagelige konsekvenser.

Konservativ behandling av åreknuter slutter ikke alltid vellykket, og for å unngå komplikasjoner til pasienten, tilbyr legemiddelflebologer kirurgi for å eliminere patologiske endringer i fartøyene.

Hovedmålet med kirurgisk inngrep er normalisering av blodstrømmen gjennom venene som har endret seg, indikasjonene for slik behandling inkluderer:

 • Den avslørte patologiske ekspansjonen av blodårene i de subkutane lagene;
 • varicose, kombinert med økt tretthet, hudendringer, hevelse;
 • avslørte tegn på blodutstrømning i dype seter;
 • voksende og ikke egnet til terapi trofiske forandringer i beinets hud - røde flekker, nedsatt følsomhet, atrofi, sår;
 • akutt tromboflebitt.

Teknikken til å utføre kirurgiske operasjoner har blitt utviklet ganske mye, typen operasjon er valgt ikke bare på grunnlag av pasientens ønske, men også fra tilstanden til venerveggene og tilhørende sykdommer.

Tradisjonelt har kirurgiske inngrep blitt brukt til å gjenopprette normal blodstrøm i underekstremiteter i flere tiår. Formålet med operasjonen er å fjerne en del av den inoperative venen, bruker oftest en kombinert flebektomi.

Den skadede delen av fartøyet fjernes gjennom mikrokutt på huden. Operasjonen utføres under anestesi eller lokalbedøvelse.

Også phlebologists bruker ligering, som består av vene ligering fra to sider, sclerotherapy - innføring av en spesiell substans, under påvirkning som fartøyet kollapser.

Moderne medisin gir pasienter til bruk og laserterapi i å oppdage åreknuter.

I hjertet av laserbehandling av åreknuter er bruken av en høy-energi lysflomme, under påvirkning av hvilken fotokoagulering oppstår, det vil si at alle lagene i venen blir ødelagt og faller.

Nøyaktigheten av retningen til laserstrålen under kontrollen av enheten sikrer at det ikke er skade på omgivende vev og minimal vevsskader.

Flere metoder for laserkoagulering av åreknuter er utviklet, de er forskjellige i utførelsesstadiene og indikasjonene.

Essensen av effekten er en - en laserflaske fører til koagulering av de indre lagene i venen, hvorpå de faller av og et lite flagellum dannes på stedet av det berørte fartøyet.

Over tid løses det helt, noe som betyr at den totale blodstrømmen blir normalisert, blodet stopper stagnerende i det utvidede fartøyet, hudendringer, vaskulære stjerner forsvinner.

Fordeler med laserterapi

Flere og flere pasienter benytter seg av laserterapi til behandling av dilaterte vener og vaskulære grener, og dette faktum forklares med en rekke fordeler:

 • behandling av åreknuter med laseren er gjort på en poliklinisk basis, det vil si at pasienten ikke trenger å gå på sykehus, og neste dag er han fullt i stand til å jobbe;
 • når laseren ikke brukes, generell anestesi, ingen smerte under og etter intervensjonen;
 • prosedyren forårsaker ikke en kosmetisk defekt - det er ingen arr, blåmerker og arr på huden;
 • kort rehabiliteringstid;
 • minst antall tilbakefall og komplikasjoner.

Bruk av laseren gjør at pasienten kan nekte fra dyre medisiner, noe som positivt påvirker tilstanden til indre organer.

Phlebologists bruker mye to typer laserbehandling, hver av dem har sin egen gruppe indikasjoner og kontraindikasjoner, derfor vurderer legen fordelene ved hver teknikk for en bestemt pasient.

 1. Endovasal laser koagulasjon av åreknuter er en intravaskulær teknikk, hvor den termiske energien til laseren fører til koagulering av fartøyet, til ytterligere henfall og resorpsjon. Det brukes når det oppdages en diameter på vener på ikke mer enn 10 mm, deres glatte kurs og trofiske endringer.
 2. Perkutan laser koagulasjon er en teknikk for å påvirke venene uten kontakt med huden. Indikasjoner er vaskulære stjerner for åreknuter. Etter bruk av laseren ved denne teknikken forsvinner huddefekten nesten øyeblikkelig.

Basert på de innhentede data konkluderer phlebologen at en bestemt laserintervensjon er tilrådelig.

Endovazalnaja laser koagulasjon av åreknuter er utpekt med forkortelsene - EVLK eller EVVO. Venen fjernes ikke fra EVLK, den intravaskulære virkningen av høytemperaturlaseren fører til veggens tilslutning, og venen erstattes her med bindevev.

 • åreknuter med utilstrekkelig ventil arbeid;
 • Varicosity med tegn på trofiske lidelser;
 • vanskelig å behandle konservativt, trophic ulcers.

Når du velger metode for EFLA, vurderer legen de anatomiske egenskapene til fartøyene, laserbehandling utføres i følgende tilfeller:

 • diameteren av venen overstiger ikke en centimeter;
 • Behov for lodding har en direkte kurs;
 • vridende vener gjør det vanskelig å passere gjennom fiberen direkte.

EVLK engineering

Det er ingen spesiell forberedelse for EVLK, pasienten må tidligere gjennomgå en tilstandskontroll av venene, ta blodprøver som er nødvendige for operasjonen, få opptak fra terapeuten (legen finner ut kontraindikasjoner).

Dessuten må du først velge kompresjonslinnet, som vil bli påkrevd etter laserkoagulasjon.

EVLK utføres på poliklinisk basis, anestesi er lokal med en egnet smertestillende, injeksjonene som er plassert rundt venen.

Før innføring av lysføreren, utføres tosidig skanning, under kontrollen, vener og grensene for sviktet i ventiler er merket på beinet, og tilslutning av tilstøtende fartøy er notert.

Derefter blir pasienten bedøvet, punkteringsstedet på huden desinfiseres, en punktering utføres og lysføreren er satt inn. Leveransen av laserstråling, kontroll av temperatur og eksponeringssted utføres kontinuerlig ved bruk av ultralyd Doppler.

Pasienten er på kontoret i 30 minutter og opptil en time, hvorpå han legges på kompresjonstrømper og tvunget til å gå rundt på kontoret i minst 40 minutter. Etter at pasienten har mottatt hensiktsmessige anbefalinger, kan pasienten gå hjem.

Undersøkelsen etter EVLK bruker legen omtrent 3 dager, det kreves periodisk tilsyn minst et halvt år.

Komplikasjoner etter laserterapi

Komplikasjoner etter EVLK er mye mindre enn etter tradisjonell kirurgisk inngrep, og de er alle delt inn i de som går uavhengig og krever utnevnelse av passende behandling.

Midlertidige komplikasjoner inkluderer:

 1. Smerte i beinet i flere dager. Oftest er smertesyndromet forårsaket av feil valgt, det vil si kompresjonskompresjonsklær.

 • Bruising hos noen pasienter skyldes en injeksjon av et bedøvelsesmiddel eller en perforering av venen. Kryssene passerer raskt nok.
 • En liten temperatur betraktes som en normal reaksjon og oppstår som respons på proteinkoagulasjon.

 • Spenningen i venen, som forstyrrer bevegelsen, er svært sjelden og går alene for en måned.
 • Alvorlige komplikasjoner inkluderer:

  Med alle tegn på komplikasjoner, er det nødvendig å kontakte den behandlende legen, som må foreskrive en svært effektiv terapi.

  Perkutan koagulering av laseren i åreknuter utføres av bestrålende kar uten kontakt med huden. Under påvirkning av venerens lasermurer oppvarmes de til 70 grader, som et resultat av hvilke de er loddet.

  Indikasjoner for å utføre prosedyren for åreknuter er det eneste - fjerning av det vaskulære nettverket, og fartøyets diameter bør ikke overstige 3 mm.

  Ved behandling av åreknuter brukes en kombinert metode i stor grad - først ved skleroterapi, behandles de berørte karene med stor diameter, og dilaterte små årer fjernes ved perkutan koagulasjon.

  Teknikken for perkutan laser koagulasjon

  Det er ingen spesiell forberedelse, på eksponeringsstedet behandles huden med en bedøvelsesgel.

  Et spesielt instrument brukes til å kontrollere temperaturen, tidspunktet for lasereksponering og områdene av de vaskulære stjernene på beinet.

  I den første økten, i de fleste tilfeller, blir opptil 80% av de små forstørrede årene fjernet, for å fullføre deres forsvinning, er det nødvendig med opptil 4 prosedyrer ved bestemte intervaller.

  Etter laserens handling forblir rødaktige flekker, som alene passerer om noen dager. Accelove salve akselererer healing, også i løpet av måneden er det nødvendig å beskytte føttene mot solen.

  Komplikasjoner etter prosedyren

  Etter perkutan laserterapi er komplikasjonene reversible og passerer i flere dager, de kalles:

  • rødme og liten hevelse;
  • blanchering av huden i flere uker;
  • brenning;
  • dannelsen av små skorper, forsvinner om en uke.

  Hver pasient før et valg av en behandlingsteknisk behandling forsøker å motta informasjonen og fra pasientene som allerede har gått i løpet av behandlingen av laseren.

  Tilbakemelding fra personer som har vært laser koagulert åreknuter, bidrar til å gjøre det riktige valget:

  1. "EVLK gjorde flere måneder siden, før operasjonen ble vekten i beina, synlige, fremspringende vener ble forstyrret. Nå, selv på slutten av dagen, føler jeg meg bra, igjen med glede, jeg har korte kjoler om sommeren.

  Arter er ikke til stede, sannheten, etter prosedyren flere uker ble pigmentet ikke steget eller gå, nå er det praktisk talt umerkelig "- Natalia, 43 år.

 • "Fra åreknuter ble han behandlet i flere år med piller, slitt strømper.

  Resultatet var minimal, jeg kunne ikke bestemme seg for en kirurgisk operasjon. På råd fra venner bestemte jeg meg for å prøve laserkoagulasjon og besto prosedyren for noen uker siden. Den mest ubehagelige tingen er iført knusende strømper, men den overlevde.

  Nå er det et blåmerke på venen, men ingenting annet plager deg "- Igor, 45 år gammel.

 • "Etter fødselen, et vaskulært retikulum dukket opp på et bens skinn, krem ​​og salve hjalp ikke, men jeg ville ha på seg et skjørt uten problemer om sommeren.

  Tiltalt til phlebologist, ga han råd om perkutan koagulasjon med en laserstråle. Operasjonen var for noen dager siden, rett etter at jeg la merke til at alle de utvidede kapillærene nesten var forsvunnet, forblev noe diskret.

  For å fjerne dem, tar det 2 til 3 flere økter. Prosedyrene er smertefrie, etter dem er det bare brennende. Jeg er glad og anbefaler alle "- Katya, 29 år gammel.

 • Prisene for laserbehandling av åreknuter ved hjelp av perkutan laserkoagulasjon ligger innenfor 6 tusen rubler, prisen kan reduseres eller øke avhengig av området.

  Endovasal laser koagulasjon av åreknuter refererer til dyre prosedyrer, kostnaden avhenger av størrelsen på venen og dens plassering og varierer fra 20 til 50 tusen rubler.

  Den type laserkirurgi for varicose er bestemt av diagnosen og kompleksiteten til det enkelte tilfelle. Men i alle fall foretrekkes minimalt invasive metoder, som endoluminal laserkoagulasjon av vener (ELCV).

  En av metodene for å bekjempe sykdommen er endovisal laser utslettelse varicose årer (EVLO). Noen ganger kalles denne teknikken også laser koagulasjon. Hva slags metode er dette?

  laser koagulasjon. Prosessen med "forsegling" varicose årer, å korrigere feil blodstrømning i årer. Minimalt invasiv, men som den forrige metoden har mange kontraindikasjoner.

  Metode for endovaskulær laser koagulasjon varicose årer forutsetter effekten av termisk energi på fartøyet fra innsiden. Resultatet av eksponering er klipping av veggene på fartøyet.

  Fjerningsmetoder varicose årer: typer operasjoner. Rehabilitering og komplikasjoner som følger med kirurgisk inngrep.. endovasal laser koagulasjon.

  laser behandling varicose utvide årer ble først lansert på 90-tallet. For behandling er det nødvendig å bruke spesielt dyrt utstyr.

  Les Mer Om Fartøyene