Laser terapi (laser koagulasjon): fordel og mulig skade

Dessverre har vaskulære patologier en global status. De er gjenstand for mennesker i ulike aldre og kjønn. Å betjene utviklingen av åreknuter i underkroppene kan ha ulike årsaker, og det er ganske mange av dem. Derfor er statistiske data om registrering av vaskulære sykdommer voksende. Samtidig står ikke vitenskap og medisin stille, og antall behandlinger er allerede en imponerende liste.

Innholdet i artikkelen

Valget av den terapeutiske ordningen forblir hos den behandlende legen. Dens utvalg bestemmer scenen hvor vaskulær patologi, sykdommens dynamikk, pasientens generelle helse og andre faktorer oppdages. Etter eget skjønn kan en spesialist inkludere konservative, operative metoder eller symbiose i behandlingsordningen.

Til konservative metoder inkluderer medisinsk og ikke-medisinering. Disse behandlingsmetodene kan være unike i begynnelsen av sykdommen, med manifestasjon av de første tegnene, og i 99% tilfeller er komplementære til operasjonsmetoder.

Operative metoder brukes til avanserte former for vaskulær patologi. Som regel er den andre graden av åreknuter allerede vurdert som sådan. Operative metoder er delt inn i invasiv og minimal invasiv. Alle av dem har indikasjoner og kontraindikasjoner, så vel som deres fordeler og ulemper.

En av de mest populære moderne terapeutiske metodene er prosedyren for EVLK (endovasal laser koagulasjon) av venene i nedre ekstremiteter. En uutdannet person finner det vanskelig å forstå medisinske termer. Så spørsmålet er, hva er dette og hva gjøres?

EVLK (laser koagulasjon) av vener i nedre ekstremiteter: forberedelse, prosedyreteknikk, indikasjoner og kontraindikasjoner

Hva er EVLK-metode for behandling av åreknuter? Endovaskulær eller endovenøs laserkoagulasjon av venene i underekstremiteter (EVLK) er en minimalt invasiv prosess for fjerning av en blodår påvirket av åreknuter.

Hvordan er endovasal laser koagulasjon av åreknuter? Denne metoden har blitt praktisert i omtrent et dusin år, slik at laserkoagulasjonsprosedyren blir forbedret til denne dagen. EVLK er karakterisert som en høyteknologisk og ganske komplisert manipulasjon, som ikke bare krever utstyr av høy kvalitet, men også høy profesjonell opplæring av medisinsk personell.

Dette er en perkutan intravaskulær kirurgisk prosedyre. Derfor gir laserkoagulasjon av åreknuter og telangiektasier (vascular sprouts) på bena innføring av et perifer kateter i venøsengen. Gjennom som trengs en tynn laserlysguide for moxibustion av vev. Under dens innflytelse oppstår en termisk brenning og etterfølgende klumping av de vaskulære veggene med utjevning av lumen. Prosedyren vil bli utført under lokalbedøvelse (en lavkoncentrert blanding av anestetika), effekten er beregnet i 6-10 timer. På grunn av tilsetningen av vasokonstriktorer til blandingen, oppnås i tillegg til anestetisk effekt vasokonstriktor. Dette reduserer risikoen for hematomdannelse etter EVLK.

Alle stadier av EVLK utføres ved hjelp av tosidig skanning. Dermed kontrollerer eksperten laseren og dens posisjon i fartøyet. Uten å ta hensyn til den foreløpige markeringen av vener, tar laserbehandling av varicose ca. 40 minutter. Om nødvendig, neste dag, utføres scleroterapi eller miniflebektomi av store varicose innstrømninger av store og små subkutane vener. Dette skyldes at endovasal laserkoagulasjon har begrensninger på den tillatte ekspansjonen av varicose-tilstrømning av den store saphenøsvenen (WBC), og mindre ofte liten. For at prosedyren skal være effektiv, må venene ha en utvidelse i diameter på ikke mer enn 10 mm. Derfor, hvis noen årer har blitt sett etter EAVL-behandling, ikke bekymre deg. De vil bli eliminert ved å introdusere sklerosanter i venøs munn eller ved å utføre en punktering, deretter fjerne venen utad og fysisk fjerne den. Som forskningsresultater viser, i slike tilfeller, i postoperativ perioden, er en god klinisk og vedvarende kosmetisk effekt notert, uten tegn på tilbakefall. I tillegg er den sosiale rehabiliteringen av pasienter i tillegg akselerert (hvis de medisinske anbefalingene begynner å bli observert umiddelbart etter operasjonen).

Laserkoagulering av kar på bena: en forberedende fase

Hva er forberedelsene til laser koagulasjon? Forberedelse er ikke vanskelig. For at endovaskulær laserkoagulasjon av venene i underbenet skal utføres, er det påkrevd:

 • den generelle helse til pasienten screening (generelle kliniske blod- og urinprøver, blodanalyse på RW, en omfattende analyse av indikatorer på blodpropp, blodprøver for viral hepatitt B og C, AIDS, HIV, og syfilis);
 • undersøkelse av vener og kar (UZDS);
 • konklusjon fra terapeut på fravær av kontraindikasjoner.

Det er nødvendig å forberede medisinsk kompresjonspensjon på forhånd. Det vil være nødvendig umiddelbart etter behandling av åreknuter (EAVL). Legen utpeker vanligvis en jersey i den andre kompresjonsklassen til dette formålet, og det vil være nødvendig å bære det i minst 3-5 dager.

EVLK (laser koagulasjon) av vener i nedre ekstremiteter: indikasjoner og kontraindikasjoner

Dersom den tildelte laseren koagulasjon av blodårer i bena, og deretter lese noen: tilstedeværelsen av edderkopp årer og åreknuter (2. grad), trofiske forstyrrelser av det nedre ben, en rett strekning av den venøse sengen og et lite antall elver.

Fjerning av fartøy, på en måte som laser koagulasjon, har en rekke kontraindikasjoner:

 • Overvekt (fedme);
 • sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter, ledsaget av dannelsen av aterosklerotiske plakk på indre indre av karene;
 • begrenset bevegelse av pasienten på grunn av sykdommer i muskuloskeletalsystemet, slagtilfelle, etc.;
 • smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i huden og subkutant vev;
 • hypertensjon;
 • noen kroniske sykdommer.

Kan jeg gjøre EVLK i nærvær av blodpropper? En forutsetning for operasjonen - fravær av blodpropper i øvre del av stammen til saphenøsvenen. Derfor refererer tilstedeværelsen av trombi også til kontraindikasjoner.

Er laser venøs koagulasjon tillatt under graviditet og til hvilken tid? Virkningen av EVLK under graviditet og etter fødsel, med amming, er forbudt. Gravide og ammende kvinner anbefales ikke-farmakologiske metoder for konservativ terapi, tk. Det er nødvendig å utelukke alle mulige farer for fosterutviklingen og helsen til det allerede fødte barnet.

Rehabilitering etter laserkoagulering av vener i nedre ekstremiteter

De som har blitt tildelt EAVL (laser subkutan koagulasjon) av venene i underekstremitetene er interessert i om det er nødvendig å åpne et sykefraværsblad? For å eliminere varicosity denne metoden ikke nødvendigvis forbli på sykehuset i lang tid. Prosedyren utføres på poliklinisk basis og krever ikke sengestøtte. Gå tilbake til den vanlige levemåten og arbeidsansvar vil være neste dag. Det eneste som tar tid er rehabilitering. Gjenoppretting etter maksimal VEVC-vene kan ta en og en halv time. I løpet av denne perioden er det viktig å utføre alle anbefalte anbefalinger fra den behandlende legen.

Behandlingen av dagen etter laser koagulasjon

Dagens modus i den postoperative perioden krever dimensjonalitet. En kompetent saldo på våkenhet og søvn, aktivitet og hvile, samt å spise, utføre helseprosedyrer etc. For å hjelpe kroppen å gjenopprette og redusere risikoen for tilbakefall, er det nødvendig å gjøre noen tilpasninger til livsstilen. Dagens regime og tidsplanen vil i noen grad være nødvendig nærmere til overholdelse av reglene for en sunn livsstil.

Hva kan ikke gjøres etter laser koagulasjon?

Det er visse kontraindikasjoner og begrensninger etter prosedyren for fjerning av åreknuter. Først av alt må du bli kvitt dårlige vaner. Alkohol og røyking etter laserkoagulasjon er forbudt, i hvert fall for rehabiliteringsperioden. Maten bør også være balansert og riktig for å kontrollere vekten.

Innen noen uker etter EVLK, bør du slutte å ta varme bad, samt besøke badehus, badstuer og svømmebassenger. Under forbudet faller favoritt av solariumets rettferdige kjønn, og prosedyren for kroppspleie i skjønnhetssalonger. Kvinner må også bytte "studs" for mer komfortable sko med en lav stabil hæl.

Sport etter laser koagulasjon

Frykt for komplikasjoner og tilbakefall, noen pasienter lurer på om sport og løp er tillatt etter EVLK? La oss starte med det faktum at etter laser koagulasjon av vener og miniblebectomy er det nødvendig å begynne å bevege seg umiddelbart, dette vil redusere risikoen for trombusdannelse. Fra og med neste dag etter operasjonen, bør daglig gå minst 1,5-2 timer. Det er en særegenhet - i løpet av de første 3-5 dagene må pasienten være i en kompresjonstjersey 24 timer i døgnet. Videre leveres medisinsk undertøy bare på dagtid og i opp til to måneder.

Sport er tillatt og til og med nødvendig! Men ikke alle typer er tillatt i rehabiliteringsperioden. Det er viktig å utelukke betydelig fysisk anstrengelse, som vektløfting, vektopplæring i treningssentre osv. Kan jeg løpe etter laserkoagulasjon av venene? Spesialister forbyder rask løping, som en slags støtbelastning. De kan også inkludere hopping og jerking. Slike belastninger etter operasjonen er svært uønskede.

Komplikasjoner etter EVLK

Som enhver annen operasjon har laserkoagulering av venene i nedre ekstremiteter potensielt mulige komplikasjoner. De uønskede konsekvensene av laserkoagulasjon i postoperativ perioden er sjeldne, og noen er enda svært sjeldne (1: 10.000). Derfor er metoden anerkjent som effektiv som mulig. Likevel er det nødvendig å være oppmerksom på slike komplikasjoner etter EAVL-operasjonen:

 • tromboflebitt;
 • dyp venetrombose;
 • lungeemboli;
 • brannsår;
 • parestesi,
 • hypertermi.

Hvorvidt det er i norm eller grad av smerte etter EVVLK og hvor mye varer de? Hva skal jeg gjøre hvis benet mitt er trukket og det er ødem? Hvilken av følgende kan betraktes som en komplikasjon etter EVLK? En stor vene etter laserkolagulasjon før bindevevet kan danne en tett ledning med rødhet. Typisk skjer en slik tetning ved punkteringsstedet og rødhet 7-10 dager etter endovasal laserkoagulasjon (EVLK). Dette fenomenet er ikke en norm, men det er av midlertidig karakter. I tillegg regres det raskt ved bruk av lokale anvendelsesmåter. Noen pasienter merker at beinet gjør vondt og vokser nummen i løpet av de første to dagene etter at blodårene har blitt stivet. Disse ubehagelige opplevelsene er mer sannsynlig forbundet med en uvanlig bruk av medisinsk jersey enn med selve prosedyren. Langsom smerte og spenning i løpet av den venøse sengen er sjelden notert. De varer ikke mer enn en og en halv og passerer uavhengig. Det skal bemerkes at den første dagen som følge av koaguleringen av veggproteinene i karet, kan det oppstå en temperatur ikke høyere enn 38 ° C. Etter EVLK vil legen informere pasienten om alle mulige komplikasjoner, og gi anbefalinger om hvordan man oppfører seg i dette eller det tilfellet.

Graviditet etter EVLK

Utførte EVLK-vener av graviditet kan ikke forhindre. Tvert imot, når du planlegger graviditet, er det helt riktige trinnet å løse problemet med åreknuter. Derfor er svaret på spørsmålet om å gjøre laser koagulasjon eller ikke åpenbart. Fordi under graviditeten vil trykket på karene øke, og 100% vil forverre sykdommen. Graviditet utelukker imidlertid kirurgi. Kun i vanskelige situasjoner, når situasjonen er kritisk, kan den behandlende legen foreskrive en gravid kvinne en radikal metode for behandling av åreknuter.

Når graviditet oppstår etter EVLK, bør det treffes tiltak for å forhindre tilbakefall. Til dette formål er det vist seg iført elastisk medisinsk strikketøy av en enkel grad av kompresjon, ytelse av gymnastikkøvelser, selvmassasje av ekstremiteter og påføring av toniske blodårer av kremer. Ideelt i sine kvaliteter i løpet av svangerskapet er "NORMAVEN®" fotkrem egnet. Dens sammensetning er naturlig, noe som betyr at det er trygt for helsen til fremtidens mor og baby.

Hvordan er laser koagulasjon av åreknuter

Fordeler og ulemper ved prosedyren

Laserkoagulasjon, ved behandling av åreknuter i underekstremiteter, velger mer enn halvparten av pasientene. Prosedyren er smertefri, har praktisk talt ingen bivirkninger. Men forstyrrelser i kroppens integritet skjer fortsatt, og dette, i alle fall, en viss risiko.

Fordeler med laser koagulasjon:

 1. Smertefri. Før prosedyren gjennomgår lokalbedøvelse. Det eneste som pasienten føler i begynnelsen av prosedyren er en punktering som ikke forårsaker smerte.
 2. Operasjonens varighet. Laserkoagulasjonsøkten varer opptil 40 minutter. Reduksjon av operasjonstiden minimerer traumatisering av vev, ekskluderer smertesyndrom. Operasjonen krever ikke generell anestesi.
 3. Effektivitet. Positive medisinske og kosmetiske resultater vises umiddelbart etter at prosedyren er fullført.
 4. Ambulerende behandling. For operasjonen er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse. Pasientene kommer til økten på dagen for prosedyren og forlater klinikken om noen timer.
 5. Rask rehabilitering. Laserkoagulasjon, fra alle kjente metoder for behandling av åreknuter i underekstremiteter, har den korteste utvinningsperioden. Dette skyldes det faktum at i løpet av operasjonen gjøres en enkelt punktering, noe som medfører minimal skade på kroppen. Etter noen timer vender pasientene tilbake til deres normale regime. Etter 1 dag kan de engasjere seg i arbeid uten begrensninger.
 6. Mangel på komplikasjoner. Risikoen for infeksjon av sår og inflammatoriske prosesser er minimal, ifølge statistikk kan det forekomme hos en av tusenvis av pasienter. Hematomer, blåmerker forekommer ekstremt sjelden og heles innen få dager.
 7. Mulighet for å utføre operasjonen i spesielle tilfeller. Ikke alle metoder for behandling av åreknuter brukes i dannelsen av trofasår, laserstråling er mulig med en slik defekt. Om nødvendig kan laseren brukes flere ganger.

Ulemper ved laserbehandling:

 • Høy pris på prosedyren. Høye priser for laserkoagulasjon er først og fremst knyttet til det faktum at laserbehandling i Russland er blitt relativt nylig, konkurransen er ikke så stor og det er nødvendig med dyre klinikker for organisering av klinikker. I St. Petersburg koster operasjonen fra 11 til 40 tusen rubler, i Moskva - 12 - 38 tusen rubler. De laveste prisene i Irkutsk: en sesjon - 6 tusen rubler.
 • Omfattende blåmerker, blåmerker. Dannelsen av blåmerker og blåmerking er mulig med innføring av store doser av anestesi.
 • Økning i temperatur. Økningen i temperatur til 37,5 grader anses akseptabel i løpet av den første dagen. Hvis temperaturen varer lenger, for å unngå utviklingen av inflammatorisk prosess, foreskrives antiinflammatoriske medisiner.
 • Fremveksten av trombose - en konsekvens av et brudd på prosedyren for prosedyren.
 • Puffiness av ekstremiteten, en følelse av forkjølelse, brennende, tinning er uttrykt litt, pass alene.

Viktig! For å eliminere forekomsten av komplikasjoner, er det nødvendig å følge alle anbefalinger fra spesialister og søke hjelp fra kompetente, profesjonelle leger.

Typer av laser koagulasjon

To metoder brukes til å behandle åreknuter i underbenene ved hjelp av en laser:

 • perkutan laser koagulasjon av vener;
 • endovasal laser koagulasjon av årer.

Metoden for perkutan koagulasjon utføres for å fjerne det vaskulære nettverket. Diameteren på de behandlede venene bør ikke overstige 3 mm. Prosedyren går uten kontakt med huden, laserstråling er direkte eksponert for fartøy hvis vegger oppvarmes til 70 grader.

Operasjonen krever ikke foreløpig forberedelse, umiddelbart før prosedyren behandles huden med en antiseptisk gel.

Avhengig av størrelsen på overflaten som behandles, utføres 2-4 økter. Det behandlede området kan forandre hudfargen (hvit). I sjeldne tilfeller er det en brennende følelse, og hevelse er mulig. Bivirkninger går selv.

Endovazalnaya koagulasjon (EVLK) - en moderne metode, der det ikke er fjerning av venen. Lasereffekten utføres fra venen, den er "forseglet" under påvirkning av stråling. Stedet for adhesjon blir til et bindevev med tiden. Operasjonen styres av ultralyd. Etter operasjonen er det obligatorisk å bruke kompresjonslinne.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Beslutningen om prosedyren for laser koagulasjon er tatt av kirurg-phlebologist. Med en liten utvidelse av venene som ikke forårsaker ubehagelige symptomer, foreskriver legen konservativ behandling og gir anbefalinger for å forhindre videre utvikling av sykdommen.

Endovasal laser koagulasjon av åreknuter er foreskrevet hvis åreknuter blir ikke bare estetisk uattraktiv, men også farlig for helsen. Indikasjoner for prosedyren:

 • forstyrrelser av fartøyets ventiler;
 • dannelsen av vaskulære stjerner;
 • utvidelse av venøse sidebygninger;
 • trofisme i underbenet;
 • åreknuter (ikke mer enn 10 mm).

Det er kontraindikasjoner, der legen ikke vil gi samtykke til laserterapi.

Inflammasjon av huden, subkutant lag på stedet for den foreslåtte prosedyren.

Pasienter med begrenset mobilitet. Etter operasjonen, for å oppnå størst effekt og forhindre komplikasjoner, er aktiv bevegelse nødvendig.

Fedme. Gjennomføring av laserbehandling innebærer bruk av kompresjonslinne. Med fedme er det umulig å gi kompresjon.

Kroniske sykdommer. Hvis varicose utvikles som følge av koronar sykdom, utføres ikke endovaskulær koagulasjon for å unngå økning av sykdommen. Med trombofili på grunn av muligheten for blodpropp, hemofili - utviklingen av omfattende blødninger. Ingen operasjon er indikert for alvorlige former for allergi, leverdysfunksjon.

Graviditet og amming. Bedøvelse kan skade et barn.

Forberedelse og fremdrift av operasjonen

Før laserkoagulasjon er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse.

 1. Anamnese. Ved muntlig samtale gjør legen en komplett medisinsk historie. Finn ut årsakene til utseendet og avklare symptomene. Identifiserer tilstedeværelsen eller fraværet av reaksjon på medisiner.
 2. Kliniske forsøk:
 • ultralyd undersøkelse av fartøy;
 • blodprøver (totalt, for koagulasjon, for RW);
 • urinanalyse.

På kvelden, etter en lett kveldsmat, på kvelden før prosedyren, gjør pasientene en rensende enema. På operasjonsdagen kan du ikke spise og drikke noen drinker.

EVLK tilbringer en dag i klinikker. Pasienter kommer med en konklusjon og retning fra terapeut og kirurg-phlebologist. I seg selv er det nødvendig å ha kompresjonsundertøy.

Prosedyren begynner med en tosidig skanning av underbenet, der koagulasjon vil bli utført. Legen markerer marginen til venen med markøren, markerer ventilstedene og de tilstøtende fartøyene.

Neste trinn er desinfeksjon av huden og anestesi. Injeksjoner av anestesi plasseres rundt hele venet, som vil bli utsatt for lasereksponering. Plasseringen av lysføreren er desinfisert.

Den termiske effekten av laserstråling på den indre overflaten av fartøyet er grunnprinsippet for metoden for endovasal koagulasjon. Lysføreren er satt inn i den syke venen til skadestedet, så begynner pulserende lys og lysstyreren begynner sakte å bevege seg i motsatt retning. En del av laserenergien virker på den indre overflaten av venen. Resten av energien blir absorbert av blodet, og omdanner den til høy temperatur damp. Termisk virkning fører til koagulering av proteiner i det skadede endotelet. Samtidig forblir levedyktige endotelcellytter. I fremtiden blir de kilden til regenerering av det skadede karets vev.

Hele operasjonen fra øyeblikkspunktet til punktering til utgangen av fiberen fra venen er under kontroll av ultralyddopplerografi.

Hvis det ikke er noen komplikasjoner, tar hele prosedyren ikke mer enn 40 - 45 minutter. Etter EVLK setter pasienten på kompresjons undertøy.

Rehabiliteringsperiode

Umiddelbart etter at pasienten har laserkoagulasjon av åreknuter, må han flytte i 40 minutter, hvoretter han forlater klinikken.

Komprimeringsundertøy (strømper) fjerner ikke de første 5 dagene, i fremtiden utføres kompresjon på dagtid, i to måneder.

Legen undersøker etter tre dager, angioscanning, ved hjelp av hvilken det klargjør tilstanden til de opererte fartøyene: deres elastisitet, blodstrømsparametre, patency.

Rehabiliteringsperioden varer ikke mer enn 1,5 måneder, hvor alle konsekvenser av kirurgisk inngrep forsvinner. Lasersksponeringsstedet erstattes om et år av bindevev.

Pasienter som gjennomgikk EAVL-prosedyren krever ikke sengestil og sykefravær.

Et enkelt og effektivt alternativ for å kvitte seg med benproblemer - laser koagulasjon av vener

Laserkoagulasjon i åreknuter er en prosedyre hvor veiene i venene blir utsatt for stråling fra innsiden. Det brenner vev, på grunn av hvilket problemfartøyet kontrakterer og slutter å delta i blodsirkulasjonen. Som et resultat blir smerte og eksterne tegn på patologi eliminert.

Les i denne artikkelen

Indikasjoner for laser koagulasjon av vener

Hovedårsaken til at det er nødvendig å utføre prosedyren er åreknuter. men Metoden har smalere indikasjoner:

 • Åreknuter

Lumen av den store saphenøsvenen har en diameter på ikke mer enn 10 mm. Hvis den er bredere, kan operasjonen være ineffektiv.

 • Et lite antall patologisk endrede innstrømninger av vener. Når det er mange, må intervensjonen være omfattende og lenge nok. Og dette gjør det upraktisk, her er kirurgisk operasjon mer egnet.
 • Direkte plassering av venene. Hvis de er bøyd, er laserprosedyren vanskelig eller umulig på grunn av problemet med den nøyaktige innføring av kateteret.
 • Tegn på trofiske sykdommer i shinens område. Progresjon av venøs insuffisiens elimineres ved laserprosedyre ikke verre enn vene ligering eller kirurgisk fjerning.
 • Hvis det er fastslått at teknikken i en bestemt sak er maktløs, kan den kombineres med andre behandlingsmetoder.

  Fordeler med laser koagulasjon av vener

  Påføringen av stråling har mange fordeler:

  • prosedyren utføres på poliklinisk basis og varer kort tid;
  • Det er ikke behov for generell anestesi, nok lokalbedøvelse;
  • smertefulle opplevelser under manipulering er fraværende, og etter at det ser ut til et minimum
  • kan bli utsatt for begge lemmer i en enkelt prosedyre;
  • For tilgang til sykeår, kutt er ikke nødvendig, det utføres gjennom punkteringer;
  • Helingen foregår uten dannelse av arr på huden, sømmer er ikke overlagret;
  • med en umiskjennelig gjenkjenning av indikasjoner for intervensjon, en 100% terapeutisk effekt;
  • en ganske kort periode med rehabilitering, der det ikke er store begrensninger og ulemper for pasienten;
  • optimal kostnad med en klar definisjon av indikasjoner for intervensjon.

  kontraindikasjoner

  Laserprosedyren kan ikke utføres dersom pasienten har følgende kontraindikasjoner.

  Hva er forskjellene mellom endovasal og endovenøs koagulasjon

  Laserbehandling av vener i medisinsk litteratur finnes under to navn. Det kan bli referert til som endovasal eller endovenøs koagulasjon.

  Men er det noen forskjeller mellom dem? Egentlig nei. Begge er direkte termiske effekter på det indre rommet av problemvenen. Den kommer fra apparatet, trenger inn i den gjennom et kateter som er satt inn i karet. Strålingstemperaturen kan variere, parametrene er satt på hovedpanelet på enheten.

  Endovasal eller endovenøs koagulasjon er forskjellig fra perkutan intervensjon, som innebærer eksponering for en vene fra utsiden av laseren. Men det er vist med en minimal grad av åreknuter, bare brukt med vaskulære stjerner.

  Forberedelse for laser koagulasjon av vener

  Prosedyrens innledende fase inkluderer flere punkter:

  • medisinsk undersøkelse, som bør bekrefte fravær av kontraindikasjoner;
  • et spørsmål om pasienten med det formål å avsløre medisiner, BADs tatt av ham;
  • nektelse en uke før prosedyren fra blodfortynnere, NSAIDs;
  • opphør av alkohol og røyking.

  Umiddelbart før manipulasjonen, må pasienten fjerne håret fra beina, komme til klinikken uten noen ornamenter. Legen før begynnelsen legger merking på huden, som angir plasseringen av venen med kanaler.

  Teknikk for å utføre koagulasjon av venene i underbenet

  Prosedyren varer ikke mer enn 1 - 1,5 timer, går i flere faser:

  • Fottens hud desinfiseres med et antiseptisk middel. Legen gjør en bedøvelse injeksjon i området av kroppen der en punktering for kateteret forventes. Bedøvelse vil være aktiv opp til 1 time. Hvis lengden på det koagulerte området er stort, trenger injeksjoner noen få.
  • På settpunktet blir det lagt en punktering. Gjennom den er en tynn ledning med en spiss i form av en nål plassert i venen. Det er et kateter der laserstråling passerer. Det injiseres til enden av det koagulerte segmentet.
  • Kateteret blir sakte trukket ut av venen. Når han beveger seg, fordamper den varme han utstråler, innholdet, bringer veggene til et stort fartøy og dets vedlegg nærmere. Virkningen er bare på problemområdet. Sunn årer, som nærliggende vev, påvirkes ikke. Legen ser prosessen på skjermen med en ultralydssensor som beveger seg langs fotens overflate.
  • Kateteret fjernes, punkteringsstedet behandles med et antiseptisk middel. På foten påføres et bandasje og en kompresjonsstrømpe sitter på. En pasient med en eskorte kan gå hjem.

  På teknikken for laserkoagulasjon av blodårer, se denne videoen:

  Hvordan ser venen ut etter prosedyren

  På slutten av lasermanipulering blir det forseglede fartøyet inoperativt, det vil si at blodet ikke strømmer gjennom det. Wien er en komprimert, ganske tynn og tett linje. Videre gjennomgår det regresjon, under hvilke de limte veggene som danner det, er enda tynnere. Og etter 2 - 3 måneder er venen et smalt stykke bindevev. Dens bifloder løses helt.

  Huden i den forseglede venen etter flere dagers intervensjon kan bli rødmet og hovent, en tett lapp finner du i området i denne regionen. Det er mulig tilstedeværelse av små hematomer. Men det fremspringende fartøyet på huden er ikke lenger synlig.

  Pleie i den postoperative perioden

  På slutten av prosedyren begynner rehabilitering:

  • Straks etter manipulering må pasienten gå en 40-minutters spasertur for å unngå blodpropper;
  • På denne dagen bør du drikke rikelig med vann for å fremskynde prosessen med å gjenvinne kroppen og resorbere blodåren;
  • kompresjon linne bør brukes kontinuerlig i 5-7 dager, da den er slitt på dagtid og brukt opp til en måned;
  • Hver dag trenger du å gå i 1 time i et raskt tempo, men unngå lang sitte og stå;
  • tungt fysisk arbeid må utsettes i 2 - 3 uker;
  • En måned er det umulig å besøke et bad, enda lenger er det nødvendig å være beskyttet mot ultraviolette bjelker;
  • sko skal være behagelig, fri og uten høy hæl;
  • fortsatt kan du ikke drikke og røyke;
  • en oppfølgingsundersøkelse med en lege ved hjelp av ultralyd utføres etter 2 uker, og deretter 2 måneder etter prosedyren.

  Komplikasjoner som kan oppstå etter laser koagulasjon av vener

  Som enhver innblanding, selv om det er minimal invasiv, kan prosedyren for forseglingsbeholdere med stråling føre til problemer:

  • Lang smerte i ekstremiteter, en brennende følelse. Årsakene kan være individuelle reaksjoner i kroppen eller for sterk komprimering.
  • Lang oppbevaring av selene langs venene. Et tegn stammer fra den langsomme nedbrytningen av veggene.
  • Klemmer på huden. Årsaken til forekomsten er feilene som ble gjort under operasjonen, brudd på blodkoagulasjon. Ofte dannes små hematomer etter flere injeksjoner av anestesi.
  • Mindre bøyeproblemer med beinet. Under bevegelsen er det en følelse av spenning av vevet. Så reagerer den koagulerte venen på den.
  • En liten økning i kroppstemperaturen. Dette er en reaksjon på laseren, men årsaken kan være starten på den inflammatoriske prosessen.
  • Tilbakefall av patologi. Mulig med feil i løpet av prosedyren, samt når du ignorerer diameteren av venekontraindikasjonene.
  • Tap av følsomhet av bløtvev i beinet. Kan forstyrre hvis prosedyren var påvirket av nervesøtene.
  • Utviklingen av betennelse og suppuration i venen. Det kan oppstå med nedsatt immunitet hos pasienten eller ved sterilitet i løpet av intervensjonen, og også før leging av punktering.
  • Trombose. Kan påvirke perforering eller dype årer. Årsaken er kroppens individuelle egenskaper, ignorerer kontraindikasjonene.
  • Hyperpigmentering av huden. Oppstår som en reaksjon på brukt anestesi og laser.

  Kostnad for tjenester

  Prisen for laserkoagulasjonsprosedyren er 90000 - 150000 r. Det avhenger av graden av utvikling av åreknuter, dermed omfanget av intervensjonen. Dyrere prosedyren på begge bena. Kostnaden avhenger av hvilken type utstyr som brukes. De nyeste enhetene med en bølgelengde på 1,47 mikron, sparsomme vev og reduserer risikoen for komplikasjoner, gjør manipulering dyrere.

  I de aller fleste tilfeller eliminerer laseren permanent åreknuter uten negative konsekvenser. Det er viktig å løse problemet så tidlig som mulig. Da prosedyren vil bli fullført i løpet av 30 minutter, vil du klare å gjøre med små økonomiske utgifter.

  Du kan ta magen i rekkefølge med mageplastikk. Imidlertid, selv om effekten og elegansen, blir komplikasjonene av ayudominoplastikk ofte oppstått. Hvor ofte er mislykket abdominoplastikk? Hva er komplikasjonene etter?

  Den kosmetiske prosedyren for biorevitalisering av hendene vil gjenopprette skjønnheten til huden. Hva brukes stoffene til det? Hvordan utføres hyaluronsyre? Hva er kontraindikasjonene?

  Hvis røde vaskulære presentasjoner ble merkbare, er det på tide å tenke på hvordan du fjerner asteriskene i ansiktet. Det er imidlertid også verdt å vite hvor de er effektivt fjernet. Siden prosedyrene i salongen ikke er dyre, kan du prøve folkelige oppskrifter.

  For å bli kvitt akne, kviser, rynker og annet nedsatt utseende av manglene, vil det bidra til plasmolifting av ansikt og nakke. Dette er en ny prosedyre, som også er gjort for hodebunnen. Hvordan virker prosedyren? Hvor mange økter er det nødvendig, hvor lenge er kurset?

  Korrigering kompresjons undertøy etter fettsuging er en obligatorisk egenskap for riktig gjenoppretting. Hvor mye å ha på seg undertøy? Hvordan velge den rette?

  Endovasal laser koagulasjon av vener i åreknuter (EVLK)

  Varicose sykdom er en sykdom der ødeleggelsen av valvulære apparatet i vener av nedre ekstremiteter oppstår, noe som resulterer i en utilstrekkelig utstrømning av blod, og venene gradvis ekspanderer. I utgangspunktet er dette bare en ren kosmetisk defekt, men med sykdomsprogresjonen er det kliniske symptomer rett opp til farlige komplikasjoner - tromboflebitt og tromboembolisme.

  Siden mekanismen av åreknuter i det hele tatt i en anatomisk defekt, er konservative behandlingsmetoder ineffektive her. Til tross for den voksende annonseringen av midler fra denne sykdommen, noen medisiner kan bare betraktes som et middel for å forhindre sykdomsprogresjonen i begynnelsen.

  Det er logisk at den mest radikale metoden for å behandle denne patologien er kirurgi. Formålet med operasjonen er å eliminere den svært forstørrede venøse banen. Dette oppnås enten ved å fjerne varicose venen eller ved dets utrydding (dvs. skleroserende veggene og lukke dens lumen).

  Inntil nylig, den vanligste operasjonen for åreknuter var phlebectomy, dvs. fullstendig fjerning av uholdbar vene - ganske traumatisk og ubehagelig prosedyren utføres under narkose, hvoretter arr forbli i lang tid og ikke passerer hematom.

  I de siste tiårene, praksis innført andre metoder for kirurgisk behandling av åreknuter: electrocoagulation, Kryokirurgiske teknikker, skleroterapi, radiofrekvens ablasjon, og andre. men av alle de foreslåtte minimalt invasive metodene ble den største populariteten oppnådd ved metoden for endovasal (endovenøs) laserkoagulasjon av vener.

  Fordeler med laser koagulasjon av åreknuter

  Endovasal laser koagulasjon av vener (EVLK) ble først brukt for over 10 år siden. Hittil er denne prosedyren den viktigste metoden for behandling av åreknuter i utlandet, med hver dag sin popularitet vokser i Russland. Denne operasjonen blir stadig bedre.

  De viktigste fordelene ved laser koagulasjon av åreknuter:

  • Minimal invasiv. I stedet for et sett med kutt, utføres en punktering. Etter operasjonen forblir nesten ingen subkutan hematom igjen.
  • Det er ikke behov for generell anestesi eller spinalbedøvelse.
  • Smertefri. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, pasienten føler seg ikke smerte i det hele tatt eller markerer mindre ubehagelige opplevelser.
  • Evnen til å utføre kirurgi på poliklinisk basis, er ikke innlagt på sykehus.
  • Manglende behov for lang rehabilitering. Etter 1,5-2 timer etter prosedyren, kan du gå tilbake til ditt normale regime. Arbeidsevnen brytes ikke.
  • Den laveste prosentandelen av komplikasjoner i forhold til andre metoder.
  • Mulighet for kirurgi i nærvær av trofasår.
  • Laserkoagulasjon kan gjentas flere ganger.

  Essensen av laserbehandling av åreknuter

  Indikasjoner for EVLK er tilstedeværelse av åreknuter. Den hyppigst foreslåtte EVLK med mindre dilatasjoner av venøse sidebygninger.

  Ikke bruk EVLK med utvidelse av saphenøsvenen som er mer enn 10 mm i diameter, og også i nærvær av en sterkt innviklet dilatert ven. I disse tilfellene vil denne prosedyren være ineffektiv og teknisk umulig.

  I nærvær av mange varicose-utvidede tilstrømninger er det også nødvendig å fjerne dem. Laserbehandling i dette tilfellet blir økonomisk uhensiktsmessig (denne metoden er ganske dyr).

  Laserbehandling av åreknuter er en ganske ung metode, slik at utviklingen og forbedringen av den fortsetter. Det diskuteres om den optimale kraften til laserstråling, nye lysstyrker blir utviklet og introdusert.

  Essensen av metoden for laser koagulasjon ligger i det faktum at den støtenergi fra laseren fører til en "koke" blod inne i beholderen, varme virker på den indre vegg av venen, oppstår brannskade og adhesjon vein vegger med utslettelse av dets lumen.

  Dette eliminerer den anatomiske substratet variakøse - utvidet Wien forsvinner og blir av en forbindelseledning (eller ganske enkelt-rumen), som ikke er synlig under huden. I fremtiden, som regel, oppstår full resorption av venen.

  Hvordan utføres EWLC-prosedyren

  I den klassiske versjonen ekskluderer EVLK eventuelle kutt.

  • Under overvåkning av ultralyd i vertikal stilling er venen som er laserutslett, merket: Fremspringet av venen er ganske enkelt trukket av markøren på huden. Dess bifloder er også skilt.
  • Gjennom en liten punktering (etter foreløpig lokalbedøvelse) blir venen punktert med et spesielt venetisk kateter. Faktisk er en injeksjon av en bedøvelse før punktering den eneste smertefulle følelsen under denne operasjonen.
  • En laserlysguide er satt inn gjennom kateteret. Under overvåkning av ultralyd bæres lysføreren til venepunkturstedet.
  • Tumescent anestesi utføres - infiltrering rundt den forandrede venen med en kombinert løsning som inneholder bedøvelse lidokain, epinefrin og fiz. løsning. Slike infiltrering gir ikke bare anestesi, men beskytter også omkringliggende vev fra en brenning.
  • Deretter ble en meget EVLO - slått laserstråling som produseres og omvendt trekkraft fiber med en viss hastighet (hastighet fiber vanligvis en standard, er utviklet på grunnlag av kliniske forsøk, men kan variere avhengig av diameteren av venen og laserbølgelengden).
  • Blodforsterket tilstrømning sklerotiseres eller fjernes gjennom mikroprojektjoner.
  • Etter prosedyren påføres en kompresjonsbandasje (spesielle latexruller på venen, festet til huden med gips) og kompresjonstrømper av II-kompresjonsgraden.

  Kompresjonstrømpebukser er kjøpt på forhånd, hvilke - legen råder om foreløpig konsultasjon.

  Kontraindikasjoner til laserbehandling av årer

  De viktigste kontraindikasjoner er:

  • Inflammasjon av huden og subkutant vev på stedet for den planlagte prosedyren.
  • Diameteren på venen er mer enn 1 cm.
  • Brudd på funksjon av å gå på grunn av andre sykdommer (artrose, konsekvensene av slag, andre sykdommer i underdelene).
  • Akutte smittsomme sykdommer eller dekompensering av kroniske somatiske sykdommer.
  • Stenoserende sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. Med disse sykdommene er blodtilførselen til bena svekket, og EVLK kan forverre denne situasjonen.
  • Økt antall blodplater i blodet (økt risiko for trombose).
  • Gjentatt trombose i anamnesen.
  • Graviditet og amming.
  • Fedme er høy, da det kompliserer den nødvendige postoperative kompresjonen.

  Forbereder for EVLK

  Før operasjonen er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Vanligvis er et standard sett med tester tildelt:

  • Generell analyse av blod, urin.
  • Biokjemisk analyse.
  • Blodkoaguleringssystemforskning.
  • Blod på markørene av viral hepatitt, HIV, syfilis.
  • EKG.
  • Fluorography.
  • Undersøkelse av terapeuten.
  • Gynekolog for kvinner.

  I tillegg til standardundersøkelsen er ultralydundersøkelse av beinene i beina obligatorisk.

  Pre-kjøpt og kompresjon strømper. De er valgt individuelt av en phlebologist. Som regel kan de kjøpes på samme klinikk hvor kirurgi er planlagt eller i en spesialisert salong.

  Før operasjonen må du barbere bena.

  Video: forberedelse og fremdrift av operasjonen

  Postoperativ periode

  Hele operasjonen tar ikke mer enn 40 minutter. Etter operasjonen er det nødvendig å gå i en time, og pasienten kan da gå hjem.

  • Etter 2-3 dager må en lege kontrolleres med en obligatorisk ultralydsundersøkelse.
  • Hvis kirurgi kreves på et annet ben, foreskrives det minst en uke senere.
  • Komprimeringsstrikk er ikke fjernet i fem dager, så i 1,5-2 måneder kjoler bare på dagtid. I denne forbindelse anbefales det ikke å utføre operasjonen i den varme sesongen.
  • Det anbefales å gå daglig i et raskt tempo i minst 1 time.
  • For en stund har små blåmerker og pigmentering blitt bevart på stedet av den utrydde venen og i punkteringsstedene.
  • I flere uker bør lange statiske belastninger på bena, langvarig sitte, bad og badestamp, varme bad unngås.

  Mulige konsekvenser og komplikasjoner av EWLC

  Prosedyren for EVLV forårsaker aseptisk betennelse og nekrose i venen.

  Følgelig kan det være:

  • Moderat smerte i lem i 2-3 dager.
  • Sans for spenning langs venen, ubehag når bøyning-forlengelse.
  • Kort økning i temperatur til lave karakterer.
  • Utseende av blåmerker.

  Alle disse ubehagelige symptomene er korte og siste i flere dager.

  Det bør også bemerkes muligheten for tilbakefall av sykdommen: utilstrekkelig utsletting av lumen i venen fører til rekanalisering - gjenoppretting av blodstrømmen i den og re-utvidelse. Ofte skjer dette når de postoperative anbefalingene ikke oppfylles.

  Veldig sjelden mer formidable komplikasjoner - Tromboflebit av koagulert venen eller dyp venetrombose. Disse komplikasjonene skjer 4. - 6. dag etter operasjonen. Det er nødvendig å huske muligheten for forekomsten og symptomene der du umiddelbart bør kontakte legen din:

  • Utbruddet av alvorlig smerte i beinet.
  • Temperaturen stiger over 38 grader.
  • Utseendet av rødhet, denseness, ømhet langs venene.
  • Utseendet til foten hevelse.

  Den største ulempen ved laserfjerning av åreknuter er kostnaden. Denne operasjonen er betalt. Kostnaden for operasjonen er fra 30 til 60 tusen rubler. Prisen avhenger hovedsakelig av operasjonens volum (lengden på venen, behovet for fjerning og antall innstrømninger er tatt i betraktning), hvilken type utstyr som brukes (radial laserbehandling koster mer). Prisene på komprimeringsstrikk er heller ikke små, og du trenger ikke å spare på den.

  Imidlertid er vurderinger av pasienter som gjennomgått laserutslettelse av årer i overveldende flertall bare positive. Uten anestesi, uten betydelige smertefulle opplevelser! I løpet av 40 minutter etter operasjonen kan du gå, etter 2 timer kan du gå hjem og gå tilbake til dine vanlige forhold. Effekten er merkbar etter noen dager: ingen smerte, ingen ødem, ingen bølgende bunter under huden. Pasientens viktigste oppfatning: driften av EVLK koster disse pengene.

  Behandling av åreknuter: Essensen, egenskaper og fordeler av metoden, anbefalinger etter prosedyren

  "Ugly" sykdom

  Faktisk er det første som forstyrrer folk (spesielt kvinner), åreknuter - dette uestetisk utseende med lilla ben "edderkopper" viltvoksende fartøy eller "slanger" hovne vener.

  Og selv om stygghet - ganske viktig faktor, hvis det er endovenous laserbehandling er berettiget, men bruken av denne innovative prosedyren er mye mer viktig for å unngå farlige (selv dødelig!) Manifestasjoner åreknuter: tromboflebitt, venøse sår, trombose, som phlebologists register hver fjerde pasient.

  Det er faktisk veldig farlig!

  Det er ekstremt uønsket å starte åreknuter. Ved ordet "uønsket" utgjør spesialister en alvorlig fare for pasientens helse og liv. Sannheten er dette: Veneutvidelsen er ikke så ufarlig en sykdom som det kan virke.

  Dermatitt, trophic ulcers, blødning har eiendommen ikke bare i lang tid å frata en person med arbeidskapasitet, men også føre til funksjonshemning.

  Sykdommen forandrer venøs fartøy så mye at disse metamorfosene kan bidra til dannelsen av blodpropp. Vet du om blodpropper og deres uforutsigbare oppførsel? Det kan gå av når som helst, og hvis det gjør det, er et dødelig utfall uunngåelig.

  Ja, det er ubehagelig. Ja, det er farlig. Ja, det er skummelt. Men ikke glem at åreknuter er de sykdommene som kan bli beseiret.

  Tabletter og salver? Neppe...

  Den venøse sykdommen har hjemsøkt menneskeheten siden antikken. For å forstå sin natur, for å stoppe progresjonen, for å studere årsakene til forekomsten, prøvde den berømte Hippokrates, Avicenna og Galen. Men hva var det til rådighet? Medisinske urter, salver fra dem, massasje.

  Som den århundrer gamle øvelsen har vist, kan disse varianter ikke helbredes. Kanskje det vil bremse utviklingen, det er også mulig at veinveggene blir mer elastiske på en eller annen måte, men det vil ikke bli en fullstendig gjenoppretting.

  Den samme historien med narkotikabehandling. Tabletter fra åreknuter (selv de mest annonseres) kan tas for liv og hele livet plaget av knivstikking og skjærende smerter i bena, skamfull for å kle av seg på stranden, å skamme seg over sine egne føtter i det hele tatt.

  Ray som gjenoppretter helse

  De sier at en panacea ikke eksisterer a priori. Kanskje, og så. Men neppe vil noen være på utkikk etter en annen, mer effektiv måte å vite om eksistensen av EVLK.

  Er ikke helt klart for oss forkortelsen - ikke at andre, som endovasal laser fotokoagulasjon - en revolusjonerende metode for å håndtere åreknuter, anerkjent i utlandet i den viktigste typen behandling av åreknuter.

  Laserstrålen i en meget kort periode klarte å etablere seg som en mer vellykket konkurrent av den vanlige kirurgiske skalpellen. Dette bekreftes offisielt av vitenskapelig forskning, hvor leger gjentatte ganger kom til den konklusjonen at prosentandelen av komplikasjoner etter EVLK er den laveste i forhold til andre typer kirurgisk behandling av åreknuter.

  Hvordan virker det?

  For endelig å forstå terminologi og slutte å bli redd av lange, klare navn, er det sannsynligvis nødvendig å forklare selve navnet på metoden, og dens essens er mer tilgjengelig.

  Endovenøs laserkoagulasjon er den samme limingen. Under påvirkning av laserenergi finner en spesiell tetning av den syke venen sted. Prosedyren er outpatient, gir ingen kutt og tar 30-40 minutter.

  Leger deles betinget laserbehandling i to faser:

  1. Effekter på subkutan ven med unormal drift av ventiler som ikke gir riktig bevegelse av blod.
  2. Innflytelse på innløp av hovedårene disfigured av sykdommen.

  Disse stygge blodårene som stikker ut under huden, er ikke grunnlaget, men konsekvensen av sykdommen. Grunnlaget for alle varicose problemer er den viktigste subkutane venen, hvis ventiler av en eller annen grunn har mistet evnen til å lukke og forhindre returflyt av blod.

  Etter prosedyren forblir den stabile loddemåten på plass, men blodet kan ikke sirkulere gjennom det og rushes inn i andre, sunne årer. Pasienten, som fikk den tidligere statusen i en halv time, glemmer ofte om problemet neste dag.

  Den "stående" metoden

  Laser koagulasjon verdt et forsøk hvis klassisk kirurgi er kontra du absolutt ikke har tid til en lang gjenoppretting etter tradisjonell kirurgi, trenger du ikke ønsker å ødelegge føttene også kutter eller har et ønske om å raskt bli kvitt åreknuter.

  Denne metoden koster mye mer enn penger. Etter det kan du føle deg som en fullverdig person, og denne følelsen i pengesedler måles ikke.

  Selv om, som for andre typer medisinske tjenester, er det en fast pris for laser koagulasjon av vener. Den gjennomsnittlige kostnaden for laserbehandling av varicose i Russland er fra 42 000 rubler (koagulasjon av den første kategorien av kompleksitet) til 52 000 rubler (koagulasjon av den tredje kompleksitetskategorien). Konsulent phlebologist - fra 1000 rubler pluss postoperativ terapi - fra 10.000 rubler.

  Spesielt om fordelene

  Ved hjelp av metoden for laservaskulær koagulasjon er det svært mulig å realisere de hovedoppgaver som pasienten og legen er interessert i:

  • Eliminering av varicose syndrom.
  • Fullstendig eliminering av tegn på venøs insuffisiens.

  Så raskt, enkelt og effektivt å kvitte seg med hovne årer på beina før adventen til EVLK, lyktes ikke noen av de tidligere kjente metodene.

  Så svaret på spørsmålet, hva er laserbehandling bedre enn alle de andre, vi gir på en populistisk måte:

  1. Operasjonen utføres på en poliklinisk basis (uten sykehusinnleggelse).
  2. Minimal driftsskade (begge benene kan behandles samtidig).
  3. Kort intervensjon (30-40 minutter).
  4. Bruk bare lokalbedøvelse.
  5. Tidlig aktivering av pasienten (i 1-3 timer kan du gå hjem).
  6. Mangel på rehabiliteringsperiode (neste dag du kan gå på jobb, er den vanlige rytmen i livet ikke krenket).
  7. Perfekt kosmetisk effekt (komplett fravær av arr og blåmerker).
  8. Den laveste prosentandelen av postoperative komplikasjoner.

  Men det er kontraindikasjoner

  Dersom man har funnet endringer i blod koagulasjon (dette øker faren for blodpropp), hvis uttales fedme lemmer, som et resultat av å gjøre det umulig å post-operative komprimering, hvis du er diagnostisert med ben aterosklerose eller okklusiv sykdom, at ingen lege vil behandle åreknuter laserbehandling.

  Tilstedeværelsen av minst en av disse risikofaktorene er tatt i betraktning i undersøkelsen.

  Og du nærmer deg EVLK?

  Selv om du er helt sikker på ditt ønske om å ta et skritt mot helse, sørg for å konsultere en god spesialist.

  Under behandlingen av en bestemt hemodynamisk phlebologist "portrett" av sykdommen, som ville ta hensyn til alle detaljer: lengden på varicose segmentet, og graden av tortuosity, og forholdet til omkringliggende vev.

  I medisinsk terminologi kalles dette "portrett" en phlebocard, og på grunnlag av det kommer kirurgen til en konklusjon om videre terapeutisk taktikk.

  Før behandling påbegynnes

  Hvis du er en av de heldige som ikke har noe å gjøre med den moderne metoden for fjerning av laservein, vil det ikke være nødvendig med spesiell forberedelse for operasjonen - bare en standard undersøkelse.

  Umiddelbart før operasjonen starter, vil lege-phlebologist markere varicose dilated innstrømning med ultralyd. Sannsynligvis vil føre premedication - vil introdusere en beroligende å lindre spenning og frykt før prosedyren.

  Ifølge statistikk, tål 98,7% av pasientene veldig lett og behandle ikke laser smertestillende behandling, og merk absolutt ingen smerte under prosedyren.

  For å unngå komplikasjoner

  Intravaskulær behandling tillater å unngå slike postoperative komplikasjoner:

  • Skader på lymfekarene og nerveenden ved siden av venen;
  • Skader av flerårige vev;
  • ødem;
  • Smerte syndrom;
  • Delvis tap av hudfølsomhet i regionen av den fjerne venen.

  Video: Rapportering om forberedelse og fremdrift av operasjonen

  Livet etter operasjonen

  Laseroperasjonen på venene fant sted. Benene blir returnert til skjønnhet og helse, i det hele tatt har du funnet trygghet og fullstendig tilfredshet. Men glem ikke anbefalingene etter operasjonen. Deres gjennomføring er en uunnværlig tilstand, selv etter en så enkel inngripen.

  Din postoperative periode begynner med det øyeblikk hvor kompresjonsbandasjen er påført. Lyse smertefulle opplevelser venter ikke - du kan stå opp og gå om sin virksomhet. Den "sveisete" venen vil gi litt ubehag, men ikke noe mer.

  For å kvitte seg med manifestasjoner av smerte i det koagulerte venet, kan du på anbefaling av legen ta antiinflammatoriske ikke-steroide midler. Men du vil nekte fra dem i 2-3 postoperative dager.

  VIKTIG! Etter laserbehandling:

  1. Bruk en komprimering strikkevarer;
  2. Går 1,5-2 time hver dag
  3. Utelukkende utelukke fysisk aktivitet (inkludert øvelser i treningsstudioet);
  4. Gi opp alkohol;
  5. Gi opp sko med høye hæler (anbefaling for kvinner).

  Du mottok et signal

  Åreknuter er en svært lumsk sykdom. Kanskje du ikke gjenkjenner det ved de første symptomene.

  Gjør bena vondt og hovne? Ved slutten av dagen blir skoene stramme og ubehagelige? "Figur" fra det elastiske bandet av sokker er for tydelig påtrykt på huden? Det var en tynn og fin blå-rød spindelvev av fartøy på ben eller fot? Så dette er symptomatologien, som signalerer: du må raskt besøke phlebologisten.

  Og hvis du selv vet at du er utsatt for åreknuter, vennligst ta forebyggende tiltak.

  Og selv etter at EAVLK styrker fartøyene. Innovative teknikker pluss din aktive deltakelse vil ikke gi sykdommen noen sjanse.

  Les Mer Om Fartøyene