Komplett gjennomgang av essensiell hypertensjon

Fra denne artikkelen vil du lære om den vanligste formen for essensiell hypertensjon - essensiell hypertensjon: hva det er, dens årsaker, prinsipper for behandling og forebygging.

Alle pasienter har hørt om en sykdom som hypertensjon - en vedvarende økning i blodtrykk over 140/90 mm Hg. Art. Men ikke alle vet at denne sykdommen har en viss oppdeling eller klassifisering. Denne oppdelingen er basert på årsakene til sykdommen:

 • Primær hypertensjon kalles essensiell hypertensjon. Dette er den vanligste typen hypertensjon, som står for ca 90% av totalen. Dens forskjell er at økningen i trykk utvikler seg selv - først og fremst - bare mot bakgrunnen av predisponerende faktorer.
 • Symptomatisk hypertensjon - er mer sjeldent (frekvens ca. 5-10%), og mer alvorlige form av hypertensjon utvikle sekundær - blant nyresykdommer (renal form), renale vaskulære abnormaliteter (renovaskulær), endokrine forstyrrelser, fordøyelse av visse medisiner deres side effekt.
 • Svangerskaps hypertensjon - en spesiell type hypertensjon, som bare oppstår hos gravide kvinner, og går etter graviditet eller den andre veien (sikt eller for tidlig fødsel, abort, svangerskapsavbrudd).
Økt trykk med glomerulonephritis er et eksempel på symptomatisk hypertensjon. Klikk på bildet for å forstørre

I dag skal vi snakke om den første - den vanligste formen for hypertensjon. Det antas at primær arteriell hypertensjon er en sykdom hos eldre mennesker, men de siste årene har sykdommen betydelig yngre. Ifølge statistikk fra Verdens helseorganisasjon er forekomsten av primær arteriell hypertensjon ca 20-30% av den totale befolkningen, og i aldersgruppen over 60 år - mer enn 50%.

Avhengig av graden av arteriell hypertensjon, det vil si nivået av trykk, samt de individuelle egenskapene til pasientens kropp, kan primær hypertensjon fortsette på forskjellige måter. Noen pasienter lider av hodepine og andre symptomer, som vi vil diskutere nedenfor. I en rekke pasienter manifesterer sykdommen seg ikke på noen måte, og det oppdages ved et uhell ved neste undersøkelse av en lege.

Den største faren for hypertensjon er dens komplikasjoner. Konstant høyt trykk påvirker karene i de såkalte målorganene - retina i øyet, nyrene, hjertet og dets store kar, og viktigst - hjernens arterier. Slike uønskede endringer fører til akutte forstyrrelser i blodstrømmen i disse organene. Som en konsekvens oppstår hjerteinfarkt, slag, utvikling av nyre- og hjertesvikt, ved høyeste blodårstopp kan det oppstå blødninger i øyets retina.

Mulighetene for å behandle primær hypertensjon er store i dag - narkotikamarkedet tilbyr et bredt spekter av ulike rusmidler, og leger oppfinner nye metoder og midler for forebygging og behandling av hypertensjon. Men jo lenger den hypertensive pasienten hadde, jo mindre uttalt effekten av behandlingen. Derfor er spørsmålet om det er mulig å fullstendig og radikalt kurere denne sykdommen ganske kontroversiell; svaret er: "heller nei enn ja." Med regelmessig bruk av foreskrevne legemidler mot trykk, kosthold og sunn livsstil, er essensiell hypertensjon fullt kontrollerbar.

Den farligste effekten av essensiell hypertensjon på hjernens arterier

Vanligvis er terapeut engasjert i behandlingen av primær hypertensjon. I nærvær av komplikasjoner av sykdommen er en kardiolog, en endokrinolog, en nevrolog involvert i behandlingen.

Årsaker til sykdommen

Den sanne årsaken til vedvarende forhøyelse av trykk uten samtidig hjertesykdom eller hjertesykdommer - det vil si essensiell hypertensjon - er grundig ukjent. Forskere har identifisert en liste over risikofaktorer som sannsynligvis vil øke sjansene for å utvikle hypertensjon:

 1. Arvelighet. Tilstedeværelsen av hypertensjon hos blodrelaterte øker sannsynligheten for sykdom hos avkom.
 2. Røyking. Nikotin og tjære har en ødeleggende effekt på blodårene, og sammen med økt trykk er denne effekten langt mer uttalt.
 3. Mottak av alkohol. Dette er et systematisk inntak av alkohol i store doser. På bakgrunn av høye doser alkohol, er det en spasme av blodårer og økt hjertefrekvens, noe som kan forårsake ekstrem manifestasjon av hypertensjon - hypertensiv krise.
 4. Fedme. For å pumpe blod i en kropp med større masse, er intensivt arbeid i hjertet nødvendig. Jo mer hjertet fungerer, desto høyere blir arterielt trykk dannet.
 5. Diabetes mellitus påvirker veggene til fartøyene - det er en såkalt diabetisk angiopati. Slike fartøy er mindre følsomme for kommandoer for å opprettholde riktig trykknivå.
 6. Paul. Det antas at kvinner før utbruddet av overgangsalderen er mindre utsatt for risikoen for høyt blodtrykk på grunn av den beskyttende effekten av kvinnelige kjønnshormoner på hjertet og blodårene.
 7. Age. Jo eldre pasienten, desto høyere er sjansene for å oppnå hypertensjon. Dette skyldes den naturlige aldringen av hjertemuskelen, en svak respons av karene til hjernekommandoene, ødeleggelsen av reseptorene som fanger blodtrykk i karene.
 8. Nivået på kolesterol og tilstedeværelsen av arteriosklerose i blodkar. Avsetningen av "overskytende" kolesterol i lumen av karene i form av aterosklerotiske plakk gjør dem skjøre og uelastiske. Slike fartøy ligner glassrør som ikke er følsomme overfor kommandoene i hjernen for å endre tonen og opprettholde optimalt blodtrykk.
 9. Uriktig diett - skytende fet mat diett salt, pickles, søtsaker og stivelsesholdige matvarer, til mangel på rent drikkevann stimulere forsinkelsen av salter og fluider i kroppen, øker belastningen på hjerte og nyrer.
 10. Stress og følelsesmessig overstyring påvirker utvilsomt utviklingen av hypertensjon. Det er derfor en høyere forekomst ble registrert hos personer med intellektuell arbeidskraft og "nervøs" arbeid - lærere, regnskapsførere, leger, ledere.
 11. Stillesittende livsstil utløser fedme og forstyrrelser av fartøyer - venøs utstrømning fra organer og vev, oksygenmangel av vev, noe som tvinger hjertet til å arbeide med mer kraft og øke blodtrykket for å kompensere for disse problemene.

Som vi ser, er arteriell hypertensjon ikke noe som tilskrives sykdommen i det 21. århundre, fordi alle predisponerende faktorer kan bli funnet i en moderne beboer i store byer.

karakteristiske symptomer

Kliniske manifestasjoner av essensiell hypertensjon er sterkt avhengig av trykknivået og individets følsomhet for høyt blodtrykk. Generelt er essensiell eller primær hypertensjon preget av:

 • Hodepine av en sprengende eller pulserende natur, som ofte er den første manifestasjonen av sykdommen.
 • Svakhet, døsighet, søvnforstyrrelser, redusert effektivitet.
 • Støy i ørene - en følelse av blodpulsering i ørene og hodet.
 • Visuell funksjonsnedsettelse av typen flimrende midger, dobbeltsyn, redusert synsstyrke.
 • Forstyrrelser i hjertets arbeid - økt hjertefrekvens, smerte i hjertet.
 • Kortpustethet - en følelse av mangel på luft og rask pusting.
 • Utseendet av hevelse, faller med økt trykk.

Hos enkelte pasienter er essensiell arteriell hypertensjon asymptomatisk, og gjør gradvis sin "svarte materie", som påvirker nyrene, øynene og hjertet.

Hypertensjon er den ekstreme manifestasjon av hypertensive krise - en kraftig økning i trykket opp til høye tall for en gitt pasient (160/100 - 200/120 mm Hg..) Og en ekstremt uttalt manifestasjon av symptomer på hypertensjon.

diagnostikk

Primær deteksjon av essensiell hypertensjon er ikke vanskelig: det er nok til å måle arterielt trykk flere ganger etter Korotkovs metode - en vanlig tonometer på begge hender på forskjellige tider av dagen. I tvilsomme tilfeller kan en pasient anbefales å bruke en 24-timers overvåking av blodtrykk - SMAD. For å gjøre dette, er en bærbar tonometer festet på hånden, som automatisk måler trykket med bestemte intervaller og registrerer resultatene og målingstiden i databasen.

For videre diagnostisering er det viktig å vurdere tilstanden til målorganer:

 • Undersøkelse av oftalmologen og vurdering av fondets fartøy.
 • Blodprøver for å vurdere nivåene av protein, sukker, kolesterol og dets fraksjoner.
 • Urinalyse for en omtrentlig vurdering av nyrefunksjonen.
 • Elektrokardiogram.
 • Ultralyd av hjerte og mageorganer.
 • Neurologisk undersøkelse og vurdering av nevrologisk status.

Disse studiene kan hjelpe legen til å orientere om sykdommens varighet og alvorlighetsgrad hos en bestemt pasient.

Ved hjelp av en bærbar blodtrykksmonitor kan du måle blodtrykket 24 timer i døgnet

Metoder for behandling

Radikal behandling av essensiell hypertensjon er ikke underlagt, men kompetent behandling og livsstil kan kompensere for pasientens tilstand og minimere mulige komplikasjoner. Pasienter refererer ofte svært til diagnosen deres, med tanke på høyt blodtrykk, da en ikke-alvorlig sykdom ligner på forkjølelse. Dette er en ekstremt farlig vrangforestilling, hypertensjon trenger konstant og systematisk behandling. Selvmedisinering er helt uakseptabelt, terapi er valgt, utpekt og kontrollert av en lege.

Pasienten skal være klar, det er ikke alltid mulig å hente behandling fra første gang, den bør endres eller kombineres. Dette betyr ikke at legen er inkompetent, snarere motsatt - han prøver å finne en individuell plan for en bestemt pasient.

Medisinske tiltak i diagnosen "essensiell hypertensjon" kan deles inn i medisinske og atferdsmessige. La oss starte med narkotikafri behandling.

Sunn livsstil

En sunn livsstil bør definitivt inngå i ordningen for behandling og forebygging av hypertensjon. For svake grader av sykdom hos unge pasienter er normalisering av diett og livsstil tilstrekkelig til å kompensere for tilstanden. Det er nødvendig å normalisere mat, for å begrense forbruket av animalsk fett, sukker, salt mat, kaffe, alkohol. Det er viktig å spise nok grønnsaker, frukt, vegetabilske oljer, rent drikkevann.

Fysisk aktivitet er svært viktig, selv om den er dosert. Kardiologer anbefaler en times aktiv gange på en dag - denne varianten av belastningen reduserer risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer. Utmerkede alternativer er svømming, løping, yoga, aqua aerobic.

Det er nødvendig å unngå stress, nervesjokk, observere dagens regime og sove minst 8 timer om natten.

Medisineringsterapi

Anbefalte medisiner for behandling av hypertensjon er følgende grupper av legemidler:

Antihypertensive stoffer

Disse er forskjellige i virkemekanismen av kjemikalier som reduserer blodtrykk, hjertefrekvens, avslappende blodkar.

 1. Betablokkere
 2. Alfablokkere
 3. Kalsiumkanalblokkere
 4. Inhibitorer av IPF
 5. Angiotensinreseptorantagonister
 6. Vasodilator midler
 7. diuretika
 8. Kombinerte preparater

sedativa

Anti-angst narkotika kan være både den mest "enkle" - urte (vendelrot, Motherwort, mynte), og komplekse - beroligende midler og antidepressiva utnevnt terapeuter.

Ekstra stoffer

Disse gruppene av legemidler kan foreskrives på grunnlag av samtidige sykdommer hos pasienten og nederlag av målorganer.

 • Neuroprotektorer og nootropics er midler som beskytter cellene i nervesystemet og hjernen.
 • Sukkerreduserende legemidler og insulin for diabetikere.
 • Kolesterolreduserende legemidler er statiner.
 • Hormonutskiftningsterapi hos kvinner i overgangsalderen foreskrives ofte på bakgrunn av en alvorlig løpet av overgangsalderen i kombinasjon med ustabilt trykk, varmeskylling.

Det er viktig å forstå at bare en systematisk, regelmessig og foreskrevet av lege doser behandling kan stabilisere høyt blodtrykk, lindre pasienten fra ubehagelige kliniske symptomer og mulige komplikasjoner - slag, hjerteinfarkt, som ikke bare føre til alvorlig funksjonshemming, men også død.

outlook

Generelt er prognosen med kontrollert hypertensjon gunstig. Kontroll kan oppnås bare ved systematisk behandling og en sunn livsstil.

Det ukontrollerte sykdomsforløpet uten å ta medisiner, med hyppige hypertensive kriser blant unhealthy spiseadferd og en stillesittende livsstil, er fulle av alvorlige komplikasjoner og til og med død. Den gjennomsnittlige verdens dødeligheten fra hypertensjon er ca 6-7%.

Essensiell hypertensjon - hva er det? Årsaker, symptomer og behandling

Essensiell hypertensjon er den vanligste sykdommen i kardiovaskulærsystemet, noe som påvirker mennesker i alle aldre, uavhengig av nivået på landets utvikling og levekår. Årsaken til utviklingen av denne sykdommen er fortsatt ukjent til nå, men komplikasjonene er farlige for livet. Disse er så alvorlige forhold som slag og hjerteinfarkt. Hvorfor er det en viktig hypertensjon? Hva er det, vet dessverre ikke alle. Så la oss se nærmere på dette problemet.

Hva er denne sykdommen?

Tidligere ble denne sykdommen kalt hypertensjon, men etter overgangen til International Classification of Diseases (ICD) ble navnet sitt erstattet av en annen - essensiell hypertensjon. ICD 10 inkluderer denne sykdommen under kodingen I10. Denne sykdomsformen utgjør nesten 90% av det totale antallet tilfeller av detektert hypertensjon. Også eksperter sier at folk oftest lider 35-45 år.

Primær (essensiell) hypertensjon er preget av en konstant økning i blodtrykket. Ill person anses å være syk, med en konstant øvre (systolisk) indeks på 140 mm Hg. og 90 mm Hg. lavere (diastolisk). Sykdommen kjennetegnes av en samtidig økning i disse tallene, og en økning på kun én verdi.

Hovedproblemet hos pasientene er at de ikke alltid vet om sine trykkindikatorer til tiden, og etter å ha lært, går de ikke til legen med en gang. Også noen pasienter, selv når man ser på problemer med trykk, tar bare medisin fra tid til annen eller når det blir svært dårlig.

Uregelmessig medisiner øker risikoen for forekomst av vaskulær krise, men konstant daglig overvåkning av deres tilstand og mottar medisinering - en pålitelig måte for å forbedre helse og forlenge livet til pasienten, dets blodårer og hjerte. Hypertensjon er en forurensende sykdom som krever at pasienten tar daglig kontroll over sitt trykk under tilsyn av behandlende lege.

Årsaker til høyt blodtrykk

Økt blodtrykk (BP) er grunnen til å sette pasientens diagnose av "essensiell hypertensjon." Etiologien til denne sykdommen har ennå ikke blitt fastslått nøyaktig, det vil si doktoren kan ikke bestemme hvilken bestemt sykdom som påvirker endringen i blodtrykket.

Imidlertid er de umiddelbare årsakene fremdeles etablert:

 • arv, bekreftet hos 50% av pasientene med høyt blodtrykk
 • Tilstedeværelsen av overvekt, noe som øker risikoen for sykdommen flere ganger;
 • faktumet av stadigvarende vedvarende røyking, som også forårsaker iskemisk hjertesykdom;
 • liten motoraktivitet (ofte kombinert med overflødig vekt);
 • Noen egenskaper av ernæring: for eksempel øker mye salt med høy risiko for hypertensjon og øker selv myokardets masse. overskytende væske i kroppen, assosiert med feil spise og spise fastfood; mangel på vitaminer og essensielle mikroelementer i kostholdet; vanlig forbruk av sterk te og kaffe, alkoholholdige drikkevarer;
 • stress og overflødig nevro-emosjonell stress.

Sterk "foryngelse" av denne sykdomseksperten knytter seg til dårlig økologi, feil livsstil og konstante påkjenninger på jobben. Også risikoen for å bli syk er svært høy når det er kroniske sykdommer (diabetes mellitus, etc.) hos personen, metabolske forstyrrelser i kroppen, spesielt etter å ha fylt 55 år.

Grader av hypertensjon

Vurder utviklingen av en sykdom som essensiell hypertensjon. Patogenesen av sykdommen innebærer 3 grader, som varierer i kombinasjoner av BP-tall med visse risikofaktorer for mulige komplikasjoner.

Grader av alvorlighetsgrad av hypertensjon

Øvre blodtrykk, mmHg.

Nedre blodtrykk, mmHg.

Ved å bestemme graden er også sykdomsstadiet og risikoen for komplikasjoner spesifisert. For en nøyaktig diagnose tas flere BP-økninger i betraktning, det vil si flere ganger i løpet av måneden. Viktig hypertensjon I-II alvorlighetsgrad hos 1 risikogruppe er vanligvis ledsaget av en liten stabil blodtrykksøkning uten plutselige endringer. Hos 2 risikogrupper er det mulig å starte en hypertensive krise.

Stadier av hypertensjon

Det er tre stadier av essensiell hypertensjon:

 • Fase 1 - Fravær av symptomer og negative endringer i indre organer.
 • Fase 2 - prosessen med å endre veggene i blodårene begynner, det er en liten hypertrofi av myokardiet, som ennå ikke påvirker hjerte og andre organers normale funksjon.
 • Fase 3 er preget av tilstedeværelsen av tegn på vaskulær patologi og skade på organer som er "mål".

Essensiell hypertensjon - hva er det og hvordan å behandle det? Disse spørsmålene vil bli besvart til pasienten av behandlende lege basert på alvorlighetsgraden av sykdommen, de etablerte risikofaktorer, og noen av funksjonene i organskade. Legen bestemmer også risikoen for komplikasjoner som kan være dødelige. Og de er lave, høye eller svært høye. Risikoen for komplikasjoner økes sterkt i nærvær av, for eksempel, pasientens 1-st grad av hypertensjon og diabetes samtidig, manifestasjoner av sykdommer i målorganer, de tidligere iskemiske komplikasjoner eller slag. Slike pasienter har sannsynligvis alvorlige helseproblemer, noe som krever at de ser trykket vaktig ut.

Målorganer

Høyt blodtrykk er en indikator på at ugunstige forandringer forekommer i kroppen. Målorganene er de som lider av de negative effektene av økt blodtrykk.

Hvilke organer kan bli mål:

 • Brain, vaskulære endringer som reduserer de normale strømforsyning celler, forårsaker symptomer som hyppig hodepine, støy i hodet, svekket hukommelse og mental funksjon av hjernen. Som et resultat, er det en risiko for blødning, en mindre hjerteinfarkt, hypertensiv krise, degenerasjon av nerve hjernevev, og kan deretter manifest degradering og mentale abnormaliteter (vaskulær demens hos eldre).
 • Øyne - utseendet av retinopati, endringer i netthinnen, når fartøyene er berørt, noe som kan ses når man undersøker fundus. Pasienten kan ha forverring av synet, løsrivelse av retina med en sterk økning i øyetrykk.
 • Hjertet ved forhøyet blodtrykk virker med økt belastning, som et resultat av hvilken forekomsten av myokardial hypertrofi er mulig. For det første bidrar det til å sikre normal blodgass i kroppen, slik at hjertet kan tilpasse seg blodtrykket, men senere begynner hjertemuskelen å bli utarmet og lider av underernæring. Konsekvensene er triste - pasientens tilbøyelighet til et hjerteinfarkt, forekomsten av rytmeforstyrrelser og til og med koronar død.
 • Kidney (deres tilstand er ofte korrelert med AD), som fra trykksettings det oppstå forskjellige negative prosesser: utvikling av multippel sklerose, kan forekomsten dystrofi arterioler, etc. I pasienter med omfattende sykdom essensiell hypertensjon ansiennitet utvikle renal insuffisiens, noe som både er en konsekvens av øket blodtrykk. og årsaken til ytterligere forverring av tilstanden.
 • Blodkar er en mulig risiko for å utvikle aterosklerose i blodkar.

Symptomer på hypertensjon

Den mest grunnleggende manifestasjonen av essensiell hypertensjon hos voksne pasienter er høye BP-verdier når de måles med en tonometer, som er fastsatt flere ganger i løpet av måneden. Hvert stadium av sykdommen har sine egne symptomer og graden av påvirkning på andre organer.

Den første fasen: symptomene er usynlige

I den første fasen av sykdommen oppdager pasienten ofte ikke hypertensjonen, symptomene på sykdommen er ikke merkbare. De eneste tegn på problemer: En følelse av svakhet, hodepine, passer til svimmelhet og mørkere i øynene. Disse symptomene oppstår på grunn av sterk fysisk eller emosjonell stress, med brudd på normal ernæring og misbruk av kaffe eller alkohol. Slike primære symptomer er en anledning til å måle presset ditt med en tonometer og tenke på å besøke en lege. Som sykdomsforløpet begynner å forandre strukturen i blodårene, som først og fremst påvirker hjertet.

Den andre fasen: En krise er mulig

I andre etappe manifesterer symptomene på sykdommen seg mer signifikant og kan ledsages av hypertensive kriser. Krisen er et sterkt hopp i blodtrykk, der det er en forandring i blodstrømmen i de indre organer, og det er også mulig å forstyrre den psyko-emosjonelle bakgrunnen. Provoke hypertensive krise kan:

 • underernæring, inkl. mye salt i pasientens diett
 • en skarp forandring i værforholdene.

Symptomer på hypertensiv krise med høyt blodtrykk 2 grad 2 risikonivå er som følger:

 • smerte i brystbenet, gi inn i scapulaen;
 • alvorlig hodepine;
 • svimmelhet;
 • mulig tap av bevissthet.

På dette stadiet, selvfølgelig, ikke merke sykdommen er ikke lenger mulig. Derfor, når disse symptomene vises, kommer pasienten ofte til legen, og han er diagnostisert med "essensiell hypertensjon". Hva er det - pasienten lærer fra den behandlende legen som vil foreskrive den nødvendige undersøkelsen og anbefale behandlingen. Ved den andre fasen av sykdommen vil et eget inntak av legemidler som senker blodtrykket ikke ha den ønskede effekten. En kompleks behandling er nødvendig som kan garantere kontinuerlig overvåkning av blodtrykket.

Den tredje fasen (alvorlig)

Pasienter som har det tredje (mest alvorlige) stadiet av sykdommen, har allerede en rekke tegn på sykdommen i andre organer:

 • vaskulær encefalopati, som manifesterer seg i en gradvis reduksjon i intellektuell kapasitet, forringelse av oppmerksomhet og hukommelse, negative endringer i adferd (apati og depresjon);
 • symptomer på hjertesvikt;
 • forverring av nyrene, noe som fører til metabolske forstyrrelser (tilstedeværelse av protein i urinen, en økning i kreatinin i blodprøven).

Behandling av essensiell hypertensjon

Når en lege diagnostiserer "essensiell primær hypertensjon", blir kliniske anbefalinger gitt i lys av alvorlighetsgraden av sykdommen. Men hovedmålet med behandlingen er normalisering av blodtrykk, forbedring av pasientens livsstil og funksjonen av alle organene, som kan lide av hypertensjon.

Det første trinnet pasienten må gjøre, er å forandre hele livsstilen. Dette innebærer:

 • avvisning av dårlige vaner
 • endring i kosthold, med overvekt, kampen mot fedme;
 • økt motoraktivitet.

Og hovedregelen til pasientens oppførsel er det vanlige inntaket av medisiner som reduserer blodtrykket, i henhold til ordningen anbefalt av den behandlende legen. I behandlingen av essensiell hypertensjon kan ikke utsette behandlingen til senere, eller spare penger på medisiner på grunn av sine kostnader, fordi når som helst kan skje kraftig økning i blodtrykket med svært negative konsekvenser for helsen til pasienten, herunder fare for hans liv.

Medisinering metoder

Behandling av essensiell hypertensjon forekommer kun med medisiner foreskrevet av lege. Moderne metoder sørger for kompleks behandling med samtidig bruk av flere grupper av stoffer:

 • Diuretika er indikert for langvarig bruk, pleide å arrestere den hypertensive krisen.
 • ACE-inhibitorer ( "Kapropril" "Lisinopril") bidrar til å redusere risikoen for komplikasjoner, tatt lang tid, nødvendigvis foreskrevet for hjertesykdom eller nyresykdom.
 • Kalsiumkanalblokkere hjelpe til å slappe av blodkar, redusere spasmer, ofte foreskrevet for pasienter med iskemisk hjertesykdom, myokardial hypertrofi og hjertearytmier ( "amlodipin" "Verapamil").
 • Beta-adrenoblokere reduserer belastningen på hjertet, reduserer trykket, med angina gir en smertestillende effekt ("Atenolol", "Metoprolol").
 • Imidazolinreseptoragonister brukes til behandling av pasienter med diabetes mellitus og fedme, som er diagnostisert med "essensiell hypertensjon". Hva det er, kan forklares som følger: Dette er medisiner for å svekke kontrollforbindelsene i kardiovaskulærsystemet og forbedre metabolske prosesser i kroppen med minimal bivirkninger ("Moxonidine").
 • Angiotensin II-reseptorantagonister er en moderne gruppe av selektive stoffer ("Lozartan", "Valsartan"), deres eneste ulempe er høy kostnad.

Valg av behandlingstaktikk

Alle medisiner fra forskjellige grupper har forskjellige kontraindikasjoner, derfor utpekes de utelukkende av legen, idet man tar hensyn til sykdomsstadiet og de medfølgende helseproblemene.

Essential hypertensjon I-II grad av alvorlighetsgrad har ganske gunstig prognose, men bare med vanlig inntak av medisiner som senker blodtrykket. Parallelt kan pasienten bruke folkemetoder for å redusere trykk i form av midler og ekstrakter av vegetabilsk opprinnelse, avgifter og te med en antihypertensive effekt. En slik behandling kan imidlertid ikke erstatte et kompleks med medisiner som er obligatorisk for pasienter med essensiell hypertensjon.

Utsikter og mulige konsekvenser av utviklingen av hypertensjon

Med regelmessig bruk av komplekse medisiner pasienten har en stor sjanse til å beskytte seg mot de negative effektene av sykdommen, redusere effekten av høyt trykk på målorganene og hjelpe seg selv til å skape forutsetninger for et normalt liv. Alle medisiner må tas i svært lang tid, mest sannsynlig for livet.

Konsekvensene av å utvikle og utvikle hypertensjon for pasienten kan være veldig trist:

 • akutt myokardinfarkt;
 • hjerneslag (hjerneblødning);
 • kronisk hjertesvikt;
 • lungeødem;
 • nyresykdom.

Den konstante inntaket av medisiner, en forbedring i livsstil, en reduksjon i sannsynligheten for stress, vil hjelpe pasienten til å unngå slike komplikasjoner.

Essensiell hypertensjon: årsaker, symptomer, diagnose, behandling, prognose

Essensiell hypertensjon er en av de mest vanlige sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som ikke har noen geografiske grenser, og i økende grad påvirker mennesker i ung alder. Årsakene til det er fortsatt ikke fullt ut forstått, selv om risikofaktorer og sannsynlige antagelser er velkjente.

Primær eller viktig, hypertensjon er en kronisk økning i blodtrykket, som starter ved 140 mm Hg. Art. for systolisk ("øvre") og 90 mm Hg. Art. for diastolisk ("lavere"). Kanskje både en isolert økning i det første sifferet, og en samtidig økning i begge.

Om kronisk forhøyet trykk og dets fare i form av et slag, som det bærer, hørte ikke med mindre lat. Ikke desto mindre, ikke alle som vet at presset "hopper", går straks til legen. Blant de som har nådd mange av dem som ikke følger instruksjonene fra spesialister, må ikke ta medisin eller ta tak i dem når de overhaler den hypertensive krisen.

Mangel på oppmerksomhet til blodtrykk, ustabil tar medisiner eller behandling avslag fører til et multiplum økning i risikoen for akutte vaskulære hendelser i hjernen, og samtidig opprettholde blodtrykket ved normale nivåer, selv ved hjelp av narkotika, ikke bare forbedrer helsen, men også strekker seg Livet til karene, hjertet og hjernen.

I en alder av økt psyko-emosjonelt stress og kronisk stress, med forverrede stadig miljøforhold, livsstil, kosthold er svært viktig å overvåke ikke bare de enkelte symptomer som kan tyde på et avansert stadium av sykdommen, men legen regelmessig for forebygging og tidlig diagnostisering av lumske hypertensjon. Dette gjelder først og fremst folk i den eldre generasjonen, men også til de unge 30-35 år gjør ikke vondt.

Årsaker til primær hypertensjon

Viktig arteriell hypertensjon kalles primær. Dette betyr at En spesifikk årsak i form av organersykdommer som fungerer som regulatorer av blodtrykk, kunne ikke bli funnet. Vi kan anta at diagnose av en spesiell hypertensjon - en diagnose av uttrekk, når gjennom undersøkelser, ble det bekreftet at trykket stiger som ved i seg selv, med friske nyrer, hjerte, det endokrine system (i motsetning til veksten av blodtrykket i sekundær hypertensjon).

Tror imidlertid ikke at grunnen som sådan ikke eksisterer, og trykket svinger i seg selv. Den nøyaktige faktoren som fremkaller hypertensjon, er ikke formulert, men forskerne oppnevnte betingelsene under hvilke sykdommen utvikler seg. Til dags dato, Primær hypertensjon er anerkjent som en multifaktoriell patologi, fremveksten som er aktivt involvert i en kombinasjon av ulike årsaker.

De viktigste årsakene til kronisk forlenget primærtrykksøkning er:

 • Arvelig disposisjon, som er bekreftet hos nesten halvparten av pasientene med essensiell hypertensjon;
 • Overvekt, øker risikoen for hypertensjon opptil fem ganger;
 • Røyking, som også tjener som en risikofaktor for hjertesykdom;
 • Lav motoraktivitet, ofte kombinert med overvekt, noe som er ganske naturlig;
 • Funksjoner av ernæring - overflødig salt og væske, mangel på sporstoffer (magnesium, spesielt), vitaminer, misbruk av kaffe, te, alkohol;
 • Stress og psyko-emosjonell overbelastning.

Tradisjonelt var essensiell hypertensjon nylig knyttet til eldre sykdommer, men i dag er situasjonen i endring, et økende antall pasienter med denne diagnosen har ikke nådd 50 år. Dette snakker først og fremst om stress og livsstil, snarere enn risikofaktorene knyttet til aldersrelaterte endringer.

Blant de ugunstige forholdene som til tider øker risikoen for økt blodtrykk - diabetes mellitus, forstyrrelser i fettmetabolismen, som reflekteres i lipidogrammet, usunn livsstil. Personer etter 55 år er også svært utsatt for patologi.

Grader og stadier av primær hypertensjon

For å mer nøyaktig vurdere de mulige risikoene for komplikasjoner av hypertensjon, samt reflektere egenskapene i kurset, ble graden av trykkøkning beregnet. Kombinasjonen av graden av under-trykk og figurer og visse risikofaktorer og samtidige sykdommer, sier risikoen for farlige komplikasjoner - hjerneslag, hjerteinfarkt, akutt nyre- eller hjertefeil.

Tre grader av essensiell hypertensjon utmerker seg:

 • AG 1 grad, når det systoliske trykket er 140-159 mm Hg. st., diastolisk 90-99 mm Hg. Art.
 • Ved klasse 2 er trykkverdiene henholdsvis 160-179 og 100-109 mm Hg. Art.
 • 3 grader - den mest alvorlige når trykket når 180/110 mm Hg. Art. og høyere.

Diagnosen innebærer vanligvis graden, sykdomsstadiet og risikoen for komplikasjoner. Så er graden bestemt av de ovennevnte parametrene, og det er viktig å ikke øke trykket, men en konstant, ikke mindre enn tre til fire dimensjoner gjennom måneden.

Stadiet av primær hypertensjon bestemt av den karakteristiske symptomatologi og tegn på involvering av indre organer. I første fase Det kan ikke være symptomer og tegn på endringer i målorganene, og bare tallene på tonometeren forteller om forekomsten av hypertensjon. I den andre fasen endringene i veggene i fartøyets fremgang, blir noen myokardial hypertrofi merkbar, men disse fenomenene påvirker ikke aktiviteten til hjertet og andre organer. Den tredje fasen - det kalles også stadiet av orgelendringer - bærer tegn på åpenbar vaskulær patologi og forstyrrelser i målorganene i forbindelse med det.

Oppsummering av graden av essensiell hypertensjon, tilgjengelige risikofaktorer og egenskaper ved målorganskade, legen identifiserer risikoen ubetydelig, lav, høy, veldig høy, noe som bestemmer sannsynligheten for dødelige komplikasjoner.

Det er viktig å merke seg at til og med den første graden av hypertensjon kan være forbundet med en meget høy risiko for komplikasjoner i nærvær av diabetes, rettet mot organskade, en kombinasjon av mer enn tre risikofaktorer, utsatt for i det siste av transiente iskemiske anfall eller slag. Pasienter med slike forverrende faktorer bør være svært årvåken, selv om trykket "ikke overstiger" 140-149 mm Hg. Art.

Noen ord om målorganer

Arterialtrykk er en indikator på en organisme, det påvirker ikke bare kar og helse, men forårsaker også skade på ulike organer. Med hjertet, nyrene, sentralnervesystemet, øyens nese. Disse organene anses tradisjonelt for mål i essensiell hypertensjon.

hjerte arbeider med mye stress, resultatet er myokard hypertrofi. I de innledende stadier gir hypertrofi tilstrekkelig blodstrøm i organene og regnes som en mekanisme for tilpasning til nye forhold, og i etterkant er hjertet utarmet og mangler ernæring. Denne situasjonen forklarer den store tilbøyeligheten til pasienter med hypertensjon til hjerteinfarkt, rytmeforstyrrelser, plutselig koronar død.

nyrer - En viktig kropp som regulerer trykket. De lider også sterkt av økningen: sklerose og dystrofi av arterioler, vascular loops of glomeruli develop, tubules involveres. Med en lang historie med hypertensjon er det stor sannsynlighet for kronisk nyresvikt, noe som er sekundær til essensiell hypertensjon, men forverrer det betydelig.

Hjernen opplever en "belastning" av hypertensjon allerede fra begynnelsen av sykdommen. Vaskulære forandringer fører til brudd på ernæring, mikroinfarkt, dystrofi i nervesystemet, og til slutt - alvorlig vaskulær demens. Med hjerneskade tilskrives de fleste sykdomssymptomer -.. Hodepine, ringing i ørene eller hodet, tap av hukommelse og mental yteevne, etc. er spesielt farlige blødninger og hjerteinfarkt, ofte forekommer på bakgrunn av hypertensive kriser.

Retin Aperture anses også å være målorganet. Dens fartøy får karakteristiske egenskaper, og den vanlige undersøkelsen av fundus i den første fasen av hypertensjon kan bidra til formuleringen av den korrekte diagnosen. Over tid registrerer pasienten en synkende syn, og retinal detachment er mulig med betydelige trykkfigurer.

Manifestasjoner av essensiell hypertensjon

Den viktigste og aller første manifestasjonen av essensiell hypertensjon blir overskudd av trykket på tonometeren, registrert mange ganger. For en stund lever pasienten med den første hypertensjonen og merker ikke en gang det. Dette er forståelig, fordi de vaskulære veggene ennå ikke er endret og er i stand til å kontrollere deres tone og bredde i lumen, "justere" til antall trykk, slik at symptomene kan være fraværende. Noen pasienter i dette stadiet, selv om de merker noen symptomer, ikke gi dem behørig oppmerksomhet på grunn av den tilsynelatende ubetydeligheten.

For mye blodtrykk for tiden kan være asymptomatisk. Gradvis og uunngåelig endres strukturen i blodkarene - arterier og arterioler først og fremst, lider hjertet. Uten behandling får patologi en klinisk uttalt karakter, og på dette stadiet kommer pasienten nesten alltid til legen.

Ved første fase, blant tegn på problemer, rapporterer pasienter hodepine, svimmelhet, svakhet, kanskje - støy i ørene, mørkere i øynene. Disse symptomene forstyrrer ikke kontinuerlig, de forekommer jevnlig, ofte med sterke fysiske eller psykomotiske belastninger, etter feil i kostholdet.

Slike fenomener betraktes ikke som spesifikke tegn på høyt blodtrykk, fordi de ofte skjer hos mennesker med normalt blodtrykk, men må likevel bli varslet. Økningen i hodepine, deres varighet og intensitet, mangelen på effekt fra de vanlige analgetika, bør være den første grunnen til å måle trykket i huset eller ringe til en lege.

I den andre fasen blir symptomene på patologien mer uttalt, hypertensive kriser med lyse symptomer på økt blodtrykk er ikke uvanlige:

 • Angst, rødhet i ansiktet, svette;
 • Alvorlig hodepine, en følelse av pulsering i hodet;
 • Mulig kvalme og jevn oppkast;
 • Følelse av trykk, brystsmerter, kortpustethet;
 • Blinkingen av flyr for øynene, mørkningen i øynene.

Disse tegnene er mest karakteristiske, men det skjer at med relativt lave trykkstall opplever pasienten en alvorlig hodepine, apatisk, blek. Ofte er slike kriser ledsaget av en tendens til ødem.

Hvis den hypertensive krisen ble stoppet medisinsk, fortsetter pasienten sitt vanlige liv og ikke alltid tar hensyn til indikatorene til tonometeren og rettidig administrasjon av medisiner. Hvis diagnosen essensiell hypertensjon er ikke i tvil, krise skjedd gjentatte ganger, håp for en spontan bedring eller utvinning umulig - en kronisk sykdom, en progressiv og farlige komplikasjoner.

Gradvis øker blodtrykket til endringer i indre organer, som først og fremst er forbundet med vaskulær faktor. De vaskulære veggene er de første som tar angrepet av hypertensjon. For en tid tilpasser den seg til trykkfluktuasjoner, og utvider dermed lumen og reduserer den til ønsket diameter, men dette kan ikke skje på ubestemt tid.

Konstant lasting fremmer irreversible forandringer opp til en sklerose når veggene i arterier og arterioler blir tette, skjøre og ikke i stand til rask reaksjon på trykkendring. Som et resultat får essensiell hypertensjon en permanent karakter, graden øker, risikoen blir maksimal.

Parallelt med fartøyene skjer også tilpasning til nye forhold fra siden av myokardiet. Hjertet skyver blod med mer styrke enn normalt, dets fibre er hypertrophied, vegger - tykkere. Myokardial hypertrofi kan være forbundet med brystsmerter og hjerteområde, som forekommer hos en rekke pasienter som symptomer. I de senere stadier av sykdommen klart til uttrykk ischemi i hjertemuskelen, er typisk koronar aterosklerose, angina symptomer oppstår, svikt i hjerterytmen, akutt venstre ventrikkelsvikt (lungeødem).

Personer med den tredje fasen av essensiell hypertensjon har et antall tegn fra andre organer, som gjør sine klager svært varierte. Symptomene nevnt ovenfor er ledsaget av tegn på vaskulær encefalopati - redusert intellektuell evner, oppmerksomhet, minne, atferdsendringer, tilbøyelighet til apati eller depresjon. Mange pasienter mister syn, nedgangen kan raskt bli progressiv. Det er tegn på hjertesvikt, og nyreskade fører til metabolske sykdommer (en økning i kreatinin i blodet, utseendet av protein i urinen, etc.).

Behandling av essensiell hypertensjon

Behandling av essensiell hypertensjon er rettet mot å normalisere press, livsstil og forbedre funksjonen til målorganer. Den inkluderer både medisinering og generelle tiltak.

Når diagnosen er gjort, er det først og fremst nødvendig å endre livsstilen. Å overgi dårlige vaner, endre næringsinnholdet, bekjempe fedme og lav motoraktivitet er den første tingen å gjøre. I tillegg, disse tiltakene og de enkleste, krever ikke å gå til apoteket og bruke store summer av penger.

Legerens polyklinikker gjentager utilsiktet hele pasienten med essensiell hypertensjon om behovet for en konstant, systematisk inntak av medisiner i henhold til anbefalt ordning. Til tross for dette, mange pasienter, hvis de tar pillen, da periodisk, når sykdommen vil gjøre seg selv følte hypertensiv krise.

I tilfelle av essensiell hypertensjon er forsinkelse av behandling eller lagring på medisiner veldig farlig. Når som helst, kan en kritisk økning i trykk oppstå med en rekke konsekvenser, inkludert dødelig.

Medisinsk behandling av essensiell hypertensjon er foreskrevet av en lege. Det er uakseptabelt å ta uavhengige medisiner, selv om tonometeren viste hypertensjon, og en tablett som tilbys av en slektning eller nabo, hjelper dem. I tilfelle av denne sykdommen avhenger behandlingsevalueringen av riktig behandling av den foreskrevne behandlingen, og dette kan bare oppnås ved hjelp av en spesialist.

I dag er tilnærminger blitt vedtatt i den komplekse behandlingen av primær hypertensjon, når flere legemidler fra forskjellige grupper kan foreskrives på en gang. Er brukt:

 • diuretika;
 • ACE-hemmere;
 • Kalsiumantagonister;
 • Betablokkere,
 • Angiotensin II-reseptorantagonister;
 • Imidazolinreseptoragonister.

Preparater fra hver gruppe har kontraindikasjoner, derfor bør de bare foreskrives av en lege basert på sykdomsstadiet, responsen på behandling, den medfølgende bakgrunnen. For det første kan et enkelt legemiddel administreres i form av monoterapi (ACE-hemmer, som regel), i tilfelle utilstrekkelig effekt blir det tilsatt midler fra andre grupper. Denne kombinasjonen lar deg bruke stoffer som ikke er i maksimal dose, og dermed redusere sannsynligheten for bivirkninger.

ACE-hemmer - den mest brukte betyr. Utnevnt capropril (effektiv også med krise), enalapril, lisinopril. Disse stoffene reduserer sannsynligheten for komplikasjoner, tolereres godt av pasienter og kan tas i lang tid. De er spesielt vist i hjerte- og nyrepatologi, de er trygge for opptak til alderdom, under graviditet, brudd på karbohydrat og fettmetabolismen.

Angiotensin reseptor blokkere II (losartan, valsartan) er en av de mest moderne legemiddelgruppene for primær hypertensjon. De handler selektivt, så nesten ingen bivirkning. De utnevnes ganske ofte, men ulempen kan være en høy pris.

diuretika Søk etter behandling av essensiell hypertensjon i mer enn et tiår, men de mister ikke deres relevans. Tilordnet hydroklortiazid, veroshpiron, furosemid, torasemid et al. Diuretika er vist som etter langvarig bruk, og for lindring av hypertensiv krise. De kan være en del av kombinert antihypertensive stoffer sammen med narkotika fra andre grupper.

Kalsiumantagonister (Amlodipin, diltiazem, verapamil) fremme avslapping av vaskulære vegger, og krampe, som er kjent, det er hovedkoblingen i patogenesen av hypertensjon. De har fordeler for pasienter med iskemisk hjertesykdom, rytmeforstyrrelser, alvorlig myokardisk hypertrofi.

Betablokkere (Atenolol, metoprolol) ikke bare å redusere trykket, men også å redusere belastningen på myokard, har en analgetisk effekt ved angina pectoris, normalisere hjerterytmen, slik de vanligvis foreskrevet for hjertesykdom - koronar arteriesykdom, takyarytmi, kardiosklerosis. Med forsiktighet bør brukes til diabetes, fedme og andre metabolske forstyrrelser.

Imidazolinreseptoragonister (moxonidin) har en rekke fordeler i forhold til andre stoffer, blant annet er det ikke bare fraværet av negativ påvirkning på metabolske prosesser, men også deres forbedring. Moxonidin er bra for essensiell hypertensjon hos pasienter med fedme, diabetes mellitus.

I tillegg til disse grupper, kan man tildele neurobeskyttende midler for symptomer dyscirculatory hypertensiv encefalopati, vitaminer og sporelementer med endringer i hjertemuskelen, beroligende midler ved et høyt nivå av stress og emosjonell labilitet. Tillatt mottak plante ekstrakter, te med antihypertensive egenskaper, men å bli involvert i folkemedisinen er ikke nødvendig - urte terapi erstatter ikke medisinsk behandling foreskrevet av lege.

Diagnosen av essensiell hypertensjon er ikke en setning, og absolutt ikke nødvendigvis vil det resultere i et hjerneslag eller hjerteinfarkt. For å forhindre en slik utvikling av hendelser, er det viktig å kontrollere trykket hjemme, regelmessig besøke en lege og sørg for å ta alle de foreskrevne medisinene, selv om du må gjøre det for livet. Ta en pille mye lettere enn å takle alvorlige og svært farlige komplikasjoner av hypertensjon.

Hypertensjon er viktig - årsaker og symptomer

Essential (primær) Hypertension - det er en kronisk sykdom som fører til en vedvarende økning i blodtrykket, som ikke er ledsaget av en organisk symptomer organskade - målsetting - hinnen, hjerte, hjerne og nyrer.

Navnene "essensiell hypertensjon", "hypertensjon", "primær arteriell hypertensjon", "hypertonisk sykdom" tilsvarer samme tilstand. Sykdommen manifesterer seg som et klinisk symptom som oppstår av ukjente grunner, hovedsakelig i alderen 35-40 år.

klassifisering

Essensiell hypertensjon alvorlighetsgrad tilsvarer, i henhold til WHO klassifisering, klassifisering av arteriell hypertensjon (AH), og behandling av symptomene som er rapportert i artikkelen "Hypertension".

Diagnose av sykdommen (i mm Hg) ved arterielt trykk (BP):

 • hos voksne - 140/90;
 • hos barn under 10 år - 110/70;
 • hos barn eldre enn 10 år - 120/80.

årsaker

Essensiell hypertensjon skyldes arvelige og ikke-arvelige faktorer. I stor grad er tilbøyelighet til høyt blodtrykk arvet.

Ikke-arvelige faktorer utøver en mer uttalt effekt på personer med arvelig disposisjon, som allerede har blodfamilier i familien som lider av hypertensjon.

arvelighet

Genetisk predisponering til primær essensiell hypertensjon observeres i gjennomsnitt hos 50% av hypertensive pasienter som lider av hypertensjon.

Formentlig bidrar genetiske mutasjoner til utviklingen av hypertensjon:

 • angiotensinogen;
 • angiotensin-konverterende enzym;
 • insulin;
 • endotel NO syntase;
 • dopamin og andre.

Medfødt forstyrrelse av nyreforskriften

Essensiell hypertensjon er provosert av nedsatt nyrefunksjon, som ofte er asymptomatisk. I nyrene oppstår "nyreveksling", et fenomen der urinfiltrering utføres med økt blodtrykk.

"Bytting av nyrene" i de første stadiene av sykdommen er reversibel. Men for å avsløre denne tilstanden er vanskelig, siden den fortsetter i de første stadiene asymptomatisk.

Det er også en medfødt anlegg for essensiell hypertensjon hos pasienter med medfødte færre nephrons, enn det er nødvendig i de normale (omtrent 702,000 nephrons mot 1.42 million).

Tendensen til essensiell hypertensjon er forskjellig hos barn født for tidlig, med signifikant undervekt.

Risikofaktorer

Av faktorene som ikke arves, tilhører forrangen:

 • overdreven saltinntak
 • mangel på kalsium og magnesium i mat;
 • røyking,
 • drikker alkohol;
 • fedme, som ofte følger med diabetes;
 • psykometrisk stress;
 • inaktivitet.

Langt fra å røyke eller være overvektig fører til hypertensjon. Ofte fungerer disse risikofaktorene hvis det er genetiske forutsetninger for å øke blodtrykket.

Overflød av salt

Årsaken til høyt blodtrykk er ofte dårlig nyrearbeid, hvor filtreringsevnen lider av overflødig salt i mat. Det er ingen tilfeldighet at en diett med essensiell hypertensjon ligner et diett i nyre (nephrogen) hypertensjon.

Dette gjelder spesielt for reninovaskulær form av nyrehypertensjon. Denne typen sykdom er forårsaket av innsnevring av nyrearterien, og derfor reduseres produksjonen av renin, et hormon som regulerer blodtrykket.

For essensiell og renovaskulær arteriell hypertensjon, reduseres risikoen for forverring av sykdommen med en reduksjon av mengden saltinntak. I dietten med disse hypertensjonene bør mengden salt ikke overstige 3 g.

Statistiske data viser at essensiell hypertensjon utvikles når man spiser mer enn 5, 8 gram salt per dag. Årsaken til ønsket om å overvære maten kan være en høy terskel av følsomhet for saltsmak, som antagelig skyldes arvelighet.

Overskudd av salt utløser en kjede av endringer i kroppen:

 • øker det totale volumet av væske i kroppen;
 • perifer vener overløp, venøs tilbakegang til hjertet øker, noe som forårsaker kompenserende innsnevring av arteriene;
 • øker tonen i arterioles og utvikler essensiell hypertensjon.

I tillegg, på grunn av en arvelig defekt i genet som er ansvarlig for at enzymaktiviteten av Na + K + -ATPase, natrium-ionene akkumuleres i veggene av arterioler, forårsaker svelling og sammentrekning, noe som øker perifer vaskulær motstand, slik tilstand forårsaker essensiell hypertensjon.

Mangel på kalsium i kosthold og magnesium

Defekter av ikke bare transport av Na + -ioner, men også Ca 2 + -ioner gjennom membranene i glattmuskelceller i arteriene er arvet. Utilstrekkelig inntak av kalsiumioner med blod inneholder en mekanisme som inneholder ioner i cellen.

Akkumuleringen av kalsium i glattmuskelcellen forårsaker økt aktivitet og spasmer i arteriene, og reduserer lumen av karene.

Mangel på magnesium er en av de viktigste årsakene til konsekvent høyt blodtrykk. Tilsetning av magnesium i mat har en spesielt positiv effekt på diastolisk trykk. Det er fastslått at inntaket av 100 mg magnesium med mat reduserer diastolisk trykk med 3 mm Hg. Art.

fedme

Hos personer med fedme blir hver 4,5 kg overvekt lagt til systolisk trykk på 4,5 mm Hg. Art. Personer som er overvektige har økt følsomhet overfor salt, noe som er en av faktorene som øker blodtrykket.

I tillegg er høyt blodtrykk en integrert del av metabolsk syndrom - en kompleks metabolsk lidelse som kombinerer hjertesykdom, endokrine sykdommer.

røyke

Faktoren som fremkaller essensiell hypertensjon, spesielt med høy genetisk predisponering, er røyking. Nikotin, som en av de viktigste skadelige faktorene i tobakkrøyk, binder til acetylkolinreseptorer, som forårsaker frigivelse av noradrenalin.

Under virkningen av norepinefrin aktiveres sympatisystemet, arteriene smals, noe som øker blodtrykket.

Hvordan alkohol virker

Opptil 20% av tilfellene med essensiell hypertensjon er provosert ved bruk av alkohol. Allerede 300 gram alkohol i uken utgjør en risiko for å utvikle essensiell hypertensjon med 60%. Hvis en mann tar mer enn 35 gram alkohol daglig, øker risikoen med 90%.

Selv små doser alkohol skader kvinners helse. Å ta 20 gram alkohol daglig, er en kvinne i 34% av tilfellene i fare for å utvikle primær essensiell hypertensjon.

Etylalkohol og dets metabolske produkter virker på kroppen på flere måter.

 1. 10 dager etter å ha drukket alkohol, beholder kroppen en økt aktivitet av sympatisk systemet, der arteriene er innsnevret.
 2. Brutt transport av kalsium, natrium, magnesium i glatte muskelceller av arterioler.
 3. Filtreringsevnen til nyrene er skadet.
 4. Inhiberte aktiviteten til baroreceptorer lokalisert i veggene i arteriene, som bryter med reguleringen av blodtrykk.

Psyko-emosjonelle faktorer

Essensiell hypertensjon hos personer som er genetisk utsatt for denne lidelsen, forårsaker langvarig følelsesmessig stress. Langvarig og intens psykisk stress kan føre til hypertensjon og en helt sunn person som ikke har en arvelig byrde på høyt blodtrykk.

Innflytelsen av den følelsesmessige faktoren på blodtrykk er bekreftet av slike fenomen som "AH hvit frakk," "AG arbeidsplass" eller "kontor AG". Disse fenomenene består i at måling av blodtrykk på legekontoret, på arbeidsplassen, alltid viser et høyere resultat.

I en sunn person med "høyt blodtrykk" kan måleresultatet være høyere enn 140 / 85-90 mm Hg. st. og hjemme overstiger resultatet ikke 120/80 mm Hg. Art..

Som statistikk viser, med "AH white coat" er en person i høy risiko de neste 5 årene for å utvikle hypertensjon med en vedvarende økning i blodtrykket.

Symptomer på essensiell hypertensjon

Primær hypertensjon, spesielt på grunn av en medfødt disposisjon, kan første manifestere seg selv i barndommen eller ungdom og langvarig asymptomatisk.

Undersøkelse av pasienten med essensiell hypertensjon avslører ikke skade på målorganene, som inkluderer nyrene, øyets nese, hjernen, hjertet. Denne sykdommen adskiller seg fra sekundær arteriell hypertensjon.

Forutsatt at essensiell hypertensjon er mulig av enkelte indirekte tegn:

 • hodepine;
 • svimmelhet, plutselig kortvarig tap av balanse, svimlende mens du går;
 • en følelse av ting i ørene;
 • foran synet.

hodepine

Diagnose av primær essensiell hypertensjon for lokalisering, frekvens av anfall og arten av hodepine. På høyt blodtrykk indikerer hodepine som oppstår umiddelbart etter oppvåkning, utvikling med følelsesmessig eller fysisk stress, eller vises som et resultat av tretthet om kvelden.

Lokalisering av smerte i sjeldne tilfeller, folk kan ikke nøyaktig indikere, og klage på smerte "i hele hodet." Men oftere spesifiserer personen nettopp en kilde til en smerte som det ser ut til:

 • Occipital regionen er den vanligste;
 • bilaterale smerter i templene;
 • panne;
 • krone.

Det er en forbindelse av hodepine i hypertensjon med endringer i været, en endring i stillingen. Vanligvis vil et forsøk på å endre posisjonen, for å bevege seg med hodepine forårsaket av essensiell hypertensjon, føre til økt smerte.

Smerte i hjertet

Sammenhengen mellom hodepine og nevrotiske forstyrrelser er sporet, kommunikasjon av stigning av en BP med smerter i hjertet er notert. Smerter i hjertet oppstår oftere etter følelsesmessig stress, og stoppes ved mottak av beroligende midler.

Slike smerter er ikke forbundet med en ekte hjertesykdom. Deres utseende skyldes det faktum at med høyt blodtrykk i aortas vegger er reseptorer som overfører et signal til hjernen irritert.

I tillegg øker behovet for et hjerte i oksygen med en signifikant økning i trykk, og det er derfor mulig å angripe iskemisk sykdom med intakte kranspulsårer.

Essensiell hypertensjon kan ledsages av angrep av kortsiktig akselerert hjertefrekvens, ikke forbundet med fysisk anstrengelse.

diagnostikk

For å utelukke muligheten for sekundær hypertensjon, der det er sykdommer i målorganer, utfører forskning:

 • daglig måling av blodtrykk;
 • urinalyse for vurdering av nyrefunksjon
 • en blodprøve for å bestemme konsentrasjonen av kalsium, magnesium, kalium, triglyserider, kreatinin;
 • ECG;
 • Nyrer ultralyd;
 • Doppler studie av karoten arterier;
 • studie av karene i netthinnen.

behandling

Behandling av essensiell hypertensjon er primært rettet mot å redusere effekten av risikofaktorer. En person bør kontrollere kroppsvekten, slutte å røyke og alkohol, trene daglig.

Legemidler til essensiell hypertensjon foreskrives i tilfelle mangel på resultat i livsstilsendring, ernæringskorrigering, avvisning av dårlige vaner.

Essensiell hypertensjon kan i de fleste tilfeller kontrolleres ved hjelp av medisiner:

 • diuretika - Furasemide, Verashpiron;
 • ACE-hemmere - Prestans, Lorista;
 • beta-blokkere - Betalok;
 • kalsiumkanalblokkere - Felodipin.

For å normalisere blodtrykket brukes statiner, antiplatelet midler som forbedrer vaskulær status og reduserer blodets viskositet.

outlook

Forventet levetid for essensiell hypertensjon avhenger av nivået av økning i blodtrykk, risikofaktorer og sammenhengende sykdommer. Prognosen er komplisert med flere risikofaktorer, arterielt trykk 180/100 mm Hg. Art.

Les Mer Om Fartøyene