Komplett gjennomgang av essensiell hypertensjon

Fra denne artikkelen vil du lære om den vanligste formen for essensiell hypertensjon - essensiell hypertensjon: hva det er, dens årsaker, prinsipper for behandling og forebygging.

Alle pasienter har hørt om en sykdom som hypertensjon - en vedvarende økning i blodtrykk over 140/90 mm Hg. Art. Men ikke alle vet at denne sykdommen har en viss oppdeling eller klassifisering. Denne oppdelingen er basert på årsakene til sykdommen:

 • Primær hypertensjon kalles essensiell hypertensjon. Dette er den vanligste typen hypertensjon, som står for ca 90% av totalen. Dens forskjell er at økningen i trykk utvikler seg selv - først og fremst - bare mot bakgrunnen av predisponerende faktorer.
 • Symptomatisk hypertensjon - er mer sjeldent (frekvens ca. 5-10%), og mer alvorlige form av hypertensjon utvikle sekundær - blant nyresykdommer (renal form), renale vaskulære abnormaliteter (renovaskulær), endokrine forstyrrelser, fordøyelse av visse medisiner deres side effekt.
 • Svangerskaps hypertensjon - en spesiell type hypertensjon, som bare oppstår hos gravide kvinner, og går etter graviditet eller den andre veien (sikt eller for tidlig fødsel, abort, svangerskapsavbrudd).
Økt trykk med glomerulonephritis er et eksempel på symptomatisk hypertensjon. Klikk på bildet for å forstørre

I dag skal vi snakke om den første - den vanligste formen for hypertensjon. Det antas at primær arteriell hypertensjon er en sykdom hos eldre mennesker, men de siste årene har sykdommen betydelig yngre. Ifølge statistikk fra Verdens helseorganisasjon er forekomsten av primær arteriell hypertensjon ca 20-30% av den totale befolkningen, og i aldersgruppen over 60 år - mer enn 50%.

Avhengig av graden av arteriell hypertensjon, det vil si nivået av trykk, samt de individuelle egenskapene til pasientens kropp, kan primær hypertensjon fortsette på forskjellige måter. Noen pasienter lider av hodepine og andre symptomer, som vi vil diskutere nedenfor. I en rekke pasienter manifesterer sykdommen seg ikke på noen måte, og det oppdages ved et uhell ved neste undersøkelse av en lege.

Den største faren for hypertensjon er dens komplikasjoner. Konstant høyt trykk påvirker karene i de såkalte målorganene - retina i øyet, nyrene, hjertet og dets store kar, og viktigst - hjernens arterier. Slike uønskede endringer fører til akutte forstyrrelser i blodstrømmen i disse organene. Som en konsekvens oppstår hjerteinfarkt, slag, utvikling av nyre- og hjertesvikt, ved høyeste blodårstopp kan det oppstå blødninger i øyets retina.

Mulighetene for å behandle primær hypertensjon er store i dag - narkotikamarkedet tilbyr et bredt spekter av ulike rusmidler, og leger oppfinner nye metoder og midler for forebygging og behandling av hypertensjon. Men jo lenger den hypertensive pasienten hadde, jo mindre uttalt effekten av behandlingen. Derfor er spørsmålet om det er mulig å fullstendig og radikalt kurere denne sykdommen ganske kontroversiell; svaret er: "heller nei enn ja." Med regelmessig bruk av foreskrevne legemidler mot trykk, kosthold og sunn livsstil, er essensiell hypertensjon fullt kontrollerbar.

Den farligste effekten av essensiell hypertensjon på hjernens arterier

Vanligvis er terapeut engasjert i behandlingen av primær hypertensjon. I nærvær av komplikasjoner av sykdommen er en kardiolog, en endokrinolog, en nevrolog involvert i behandlingen.

Årsaker til sykdommen

Den sanne årsaken til vedvarende forhøyelse av trykk uten samtidig hjertesykdom eller hjertesykdommer - det vil si essensiell hypertensjon - er grundig ukjent. Forskere har identifisert en liste over risikofaktorer som sannsynligvis vil øke sjansene for å utvikle hypertensjon:

 1. Arvelighet. Tilstedeværelsen av hypertensjon hos blodrelaterte øker sannsynligheten for sykdom hos avkom.
 2. Røyking. Nikotin og tjære har en ødeleggende effekt på blodårene, og sammen med økt trykk er denne effekten langt mer uttalt.
 3. Mottak av alkohol. Dette er et systematisk inntak av alkohol i store doser. På bakgrunn av høye doser alkohol, er det en spasme av blodårer og økt hjertefrekvens, noe som kan forårsake ekstrem manifestasjon av hypertensjon - hypertensiv krise.
 4. Fedme. For å pumpe blod i en kropp med større masse, er intensivt arbeid i hjertet nødvendig. Jo mer hjertet fungerer, desto høyere blir arterielt trykk dannet.
 5. Diabetes mellitus påvirker veggene til fartøyene - det er en såkalt diabetisk angiopati. Slike fartøy er mindre følsomme for kommandoer for å opprettholde riktig trykknivå.
 6. Paul. Det antas at kvinner før utbruddet av overgangsalderen er mindre utsatt for risikoen for høyt blodtrykk på grunn av den beskyttende effekten av kvinnelige kjønnshormoner på hjertet og blodårene.
 7. Age. Jo eldre pasienten, desto høyere er sjansene for å oppnå hypertensjon. Dette skyldes den naturlige aldringen av hjertemuskelen, en svak respons av karene til hjernekommandoene, ødeleggelsen av reseptorene som fanger blodtrykk i karene.
 8. Nivået på kolesterol og tilstedeværelsen av arteriosklerose i blodkar. Avsetningen av "overskytende" kolesterol i lumen av karene i form av aterosklerotiske plakk gjør dem skjøre og uelastiske. Slike fartøy ligner glassrør som ikke er følsomme overfor kommandoene i hjernen for å endre tonen og opprettholde optimalt blodtrykk.
 9. Uriktig diett - skytende fet mat diett salt, pickles, søtsaker og stivelsesholdige matvarer, til mangel på rent drikkevann stimulere forsinkelsen av salter og fluider i kroppen, øker belastningen på hjerte og nyrer.
 10. Stress og følelsesmessig overstyring påvirker utvilsomt utviklingen av hypertensjon. Det er derfor en høyere forekomst ble registrert hos personer med intellektuell arbeidskraft og "nervøs" arbeid - lærere, regnskapsførere, leger, ledere.
 11. Stillesittende livsstil utløser fedme og forstyrrelser av fartøyer - venøs utstrømning fra organer og vev, oksygenmangel av vev, noe som tvinger hjertet til å arbeide med mer kraft og øke blodtrykket for å kompensere for disse problemene.

Som vi ser, er arteriell hypertensjon ikke noe som tilskrives sykdommen i det 21. århundre, fordi alle predisponerende faktorer kan bli funnet i en moderne beboer i store byer.

karakteristiske symptomer

Kliniske manifestasjoner av essensiell hypertensjon er sterkt avhengig av trykknivået og individets følsomhet for høyt blodtrykk. Generelt er essensiell eller primær hypertensjon preget av:

 • Hodepine av en sprengende eller pulserende natur, som ofte er den første manifestasjonen av sykdommen.
 • Svakhet, døsighet, søvnforstyrrelser, redusert effektivitet.
 • Støy i ørene - en følelse av blodpulsering i ørene og hodet.
 • Visuell funksjonsnedsettelse av typen flimrende midger, dobbeltsyn, redusert synsstyrke.
 • Forstyrrelser i hjertets arbeid - økt hjertefrekvens, smerte i hjertet.
 • Kortpustethet - en følelse av mangel på luft og rask pusting.
 • Utseendet av hevelse, faller med økt trykk.

Hos enkelte pasienter er essensiell arteriell hypertensjon asymptomatisk, og gjør gradvis sin "svarte materie", som påvirker nyrene, øynene og hjertet.

Hypertensjon er den ekstreme manifestasjon av hypertensive krise - en kraftig økning i trykket opp til høye tall for en gitt pasient (160/100 - 200/120 mm Hg..) Og en ekstremt uttalt manifestasjon av symptomer på hypertensjon.

diagnostikk

Primær deteksjon av essensiell hypertensjon er ikke vanskelig: det er nok til å måle arterielt trykk flere ganger etter Korotkovs metode - en vanlig tonometer på begge hender på forskjellige tider av dagen. I tvilsomme tilfeller kan en pasient anbefales å bruke en 24-timers overvåking av blodtrykk - SMAD. For å gjøre dette, er en bærbar tonometer festet på hånden, som automatisk måler trykket med bestemte intervaller og registrerer resultatene og målingstiden i databasen.

For videre diagnostisering er det viktig å vurdere tilstanden til målorganer:

 • Undersøkelse av oftalmologen og vurdering av fondets fartøy.
 • Blodprøver for å vurdere nivåene av protein, sukker, kolesterol og dets fraksjoner.
 • Urinalyse for en omtrentlig vurdering av nyrefunksjonen.
 • Elektrokardiogram.
 • Ultralyd av hjerte og mageorganer.
 • Neurologisk undersøkelse og vurdering av nevrologisk status.

Disse studiene kan hjelpe legen til å orientere om sykdommens varighet og alvorlighetsgrad hos en bestemt pasient.

Ved hjelp av en bærbar blodtrykksmonitor kan du måle blodtrykket 24 timer i døgnet

Metoder for behandling

Radikal behandling av essensiell hypertensjon er ikke underlagt, men kompetent behandling og livsstil kan kompensere for pasientens tilstand og minimere mulige komplikasjoner. Pasienter refererer ofte svært til diagnosen deres, med tanke på høyt blodtrykk, da en ikke-alvorlig sykdom ligner på forkjølelse. Dette er en ekstremt farlig vrangforestilling, hypertensjon trenger konstant og systematisk behandling. Selvmedisinering er helt uakseptabelt, terapi er valgt, utpekt og kontrollert av en lege.

Pasienten skal være klar, det er ikke alltid mulig å hente behandling fra første gang, den bør endres eller kombineres. Dette betyr ikke at legen er inkompetent, snarere motsatt - han prøver å finne en individuell plan for en bestemt pasient.

Medisinske tiltak i diagnosen "essensiell hypertensjon" kan deles inn i medisinske og atferdsmessige. La oss starte med narkotikafri behandling.

Sunn livsstil

En sunn livsstil bør definitivt inngå i ordningen for behandling og forebygging av hypertensjon. For svake grader av sykdom hos unge pasienter er normalisering av diett og livsstil tilstrekkelig til å kompensere for tilstanden. Det er nødvendig å normalisere mat, for å begrense forbruket av animalsk fett, sukker, salt mat, kaffe, alkohol. Det er viktig å spise nok grønnsaker, frukt, vegetabilske oljer, rent drikkevann.

Fysisk aktivitet er svært viktig, selv om den er dosert. Kardiologer anbefaler en times aktiv gange på en dag - denne varianten av belastningen reduserer risikoen for å utvikle kardiovaskulære sykdommer. Utmerkede alternativer er svømming, løping, yoga, aqua aerobic.

Det er nødvendig å unngå stress, nervesjokk, observere dagens regime og sove minst 8 timer om natten.

Medisineringsterapi

Anbefalte medisiner for behandling av hypertensjon er følgende grupper av legemidler:

Antihypertensive stoffer

Disse er forskjellige i virkemekanismen av kjemikalier som reduserer blodtrykk, hjertefrekvens, avslappende blodkar.

 1. Betablokkere
 2. Alfablokkere
 3. Kalsiumkanalblokkere
 4. Inhibitorer av IPF
 5. Angiotensinreseptorantagonister
 6. Vasodilator midler
 7. diuretika
 8. Kombinerte preparater

sedativa

Anti-angst narkotika kan være både den mest "enkle" - urte (vendelrot, Motherwort, mynte), og komplekse - beroligende midler og antidepressiva utnevnt terapeuter.

Ekstra stoffer

Disse gruppene av legemidler kan foreskrives på grunnlag av samtidige sykdommer hos pasienten og nederlag av målorganer.

 • Neuroprotektorer og nootropics er midler som beskytter cellene i nervesystemet og hjernen.
 • Sukkerreduserende legemidler og insulin for diabetikere.
 • Kolesterolreduserende legemidler er statiner.
 • Hormonutskiftningsterapi hos kvinner i overgangsalderen foreskrives ofte på bakgrunn av en alvorlig løpet av overgangsalderen i kombinasjon med ustabilt trykk, varmeskylling.

Det er viktig å forstå at bare en systematisk, regelmessig og foreskrevet av lege doser behandling kan stabilisere høyt blodtrykk, lindre pasienten fra ubehagelige kliniske symptomer og mulige komplikasjoner - slag, hjerteinfarkt, som ikke bare føre til alvorlig funksjonshemming, men også død.

outlook

Generelt er prognosen med kontrollert hypertensjon gunstig. Kontroll kan oppnås bare ved systematisk behandling og en sunn livsstil.

Det ukontrollerte sykdomsforløpet uten å ta medisiner, med hyppige hypertensive kriser blant unhealthy spiseadferd og en stillesittende livsstil, er fulle av alvorlige komplikasjoner og til og med død. Den gjennomsnittlige verdens dødeligheten fra hypertensjon er ca 6-7%.

Essensiell hypertensjon - hva er det? Årsaker, symptomer og behandling

Essensiell hypertensjon er den vanligste sykdommen i kardiovaskulærsystemet, noe som påvirker mennesker i alle aldre, uavhengig av nivået på landets utvikling og levekår. Årsaken til utviklingen av denne sykdommen er fortsatt ukjent til nå, men komplikasjonene er farlige for livet. Disse er så alvorlige forhold som slag og hjerteinfarkt. Hvorfor er det en viktig hypertensjon? Hva er det, vet dessverre ikke alle. Så la oss se nærmere på dette problemet.

Hva er denne sykdommen?

Tidligere ble denne sykdommen kalt hypertensjon, men etter overgangen til International Classification of Diseases (ICD) ble navnet sitt erstattet av en annen - essensiell hypertensjon. ICD 10 inkluderer denne sykdommen under kodingen I10. Denne sykdomsformen utgjør nesten 90% av det totale antallet tilfeller av detektert hypertensjon. Også eksperter sier at folk oftest lider 35-45 år.

Primær (essensiell) hypertensjon er preget av en konstant økning i blodtrykket. Ill person anses å være syk, med en konstant øvre (systolisk) indeks på 140 mm Hg. og 90 mm Hg. lavere (diastolisk). Sykdommen kjennetegnes av en samtidig økning i disse tallene, og en økning på kun én verdi.

Hovedproblemet hos pasientene er at de ikke alltid vet om sine trykkindikatorer til tiden, og etter å ha lært, går de ikke til legen med en gang. Også noen pasienter, selv når man ser på problemer med trykk, tar bare medisin fra tid til annen eller når det blir svært dårlig.

Uregelmessig medisiner øker risikoen for forekomst av vaskulær krise, men konstant daglig overvåkning av deres tilstand og mottar medisinering - en pålitelig måte for å forbedre helse og forlenge livet til pasienten, dets blodårer og hjerte. Hypertensjon er en forurensende sykdom som krever at pasienten tar daglig kontroll over sitt trykk under tilsyn av behandlende lege.

Årsaker til høyt blodtrykk

Økt blodtrykk (BP) er grunnen til å sette pasientens diagnose av "essensiell hypertensjon." Etiologien til denne sykdommen har ennå ikke blitt fastslått nøyaktig, det vil si doktoren kan ikke bestemme hvilken bestemt sykdom som påvirker endringen i blodtrykket.

Imidlertid er de umiddelbare årsakene fremdeles etablert:

 • arv, bekreftet hos 50% av pasientene med høyt blodtrykk
 • Tilstedeværelsen av overvekt, noe som øker risikoen for sykdommen flere ganger;
 • faktumet av stadigvarende vedvarende røyking, som også forårsaker iskemisk hjertesykdom;
 • liten motoraktivitet (ofte kombinert med overflødig vekt);
 • Noen egenskaper av ernæring: for eksempel øker mye salt med høy risiko for hypertensjon og øker selv myokardets masse. overskytende væske i kroppen, assosiert med feil spise og spise fastfood; mangel på vitaminer og essensielle mikroelementer i kostholdet; vanlig forbruk av sterk te og kaffe, alkoholholdige drikkevarer;
 • stress og overflødig nevro-emosjonell stress.

Sterk "foryngelse" av denne sykdomseksperten knytter seg til dårlig økologi, feil livsstil og konstante påkjenninger på jobben. Også risikoen for å bli syk er svært høy når det er kroniske sykdommer (diabetes mellitus, etc.) hos personen, metabolske forstyrrelser i kroppen, spesielt etter å ha fylt 55 år.

Grader av hypertensjon

Vurder utviklingen av en sykdom som essensiell hypertensjon. Patogenesen av sykdommen innebærer 3 grader, som varierer i kombinasjoner av BP-tall med visse risikofaktorer for mulige komplikasjoner.

Grader av alvorlighetsgrad av hypertensjon

Øvre blodtrykk, mmHg.

Nedre blodtrykk, mmHg.

Ved å bestemme graden er også sykdomsstadiet og risikoen for komplikasjoner spesifisert. For en nøyaktig diagnose tas flere BP-økninger i betraktning, det vil si flere ganger i løpet av måneden. Viktig hypertensjon I-II alvorlighetsgrad hos 1 risikogruppe er vanligvis ledsaget av en liten stabil blodtrykksøkning uten plutselige endringer. Hos 2 risikogrupper er det mulig å starte en hypertensive krise.

Stadier av hypertensjon

Det er tre stadier av essensiell hypertensjon:

 • Fase 1 - Fravær av symptomer og negative endringer i indre organer.
 • Fase 2 - prosessen med å endre veggene i blodårene begynner, det er en liten hypertrofi av myokardiet, som ennå ikke påvirker hjerte og andre organers normale funksjon.
 • Fase 3 er preget av tilstedeværelsen av tegn på vaskulær patologi og skade på organer som er "mål".

Essensiell hypertensjon - hva er det og hvordan å behandle det? Disse spørsmålene vil bli besvart til pasienten av behandlende lege basert på alvorlighetsgraden av sykdommen, de etablerte risikofaktorer, og noen av funksjonene i organskade. Legen bestemmer også risikoen for komplikasjoner som kan være dødelige. Og de er lave, høye eller svært høye. Risikoen for komplikasjoner økes sterkt i nærvær av, for eksempel, pasientens 1-st grad av hypertensjon og diabetes samtidig, manifestasjoner av sykdommer i målorganer, de tidligere iskemiske komplikasjoner eller slag. Slike pasienter har sannsynligvis alvorlige helseproblemer, noe som krever at de ser trykket vaktig ut.

Målorganer

Høyt blodtrykk er en indikator på at ugunstige forandringer forekommer i kroppen. Målorganene er de som lider av de negative effektene av økt blodtrykk.

Hvilke organer kan bli mål:

 • Brain, vaskulære endringer som reduserer de normale strømforsyning celler, forårsaker symptomer som hyppig hodepine, støy i hodet, svekket hukommelse og mental funksjon av hjernen. Som et resultat, er det en risiko for blødning, en mindre hjerteinfarkt, hypertensiv krise, degenerasjon av nerve hjernevev, og kan deretter manifest degradering og mentale abnormaliteter (vaskulær demens hos eldre).
 • Øyne - utseendet av retinopati, endringer i netthinnen, når fartøyene er berørt, noe som kan ses når man undersøker fundus. Pasienten kan ha forverring av synet, løsrivelse av retina med en sterk økning i øyetrykk.
 • Hjertet ved forhøyet blodtrykk virker med økt belastning, som et resultat av hvilken forekomsten av myokardial hypertrofi er mulig. For det første bidrar det til å sikre normal blodgass i kroppen, slik at hjertet kan tilpasse seg blodtrykket, men senere begynner hjertemuskelen å bli utarmet og lider av underernæring. Konsekvensene er triste - pasientens tilbøyelighet til et hjerteinfarkt, forekomsten av rytmeforstyrrelser og til og med koronar død.
 • Kidney (deres tilstand er ofte korrelert med AD), som fra trykksettings det oppstå forskjellige negative prosesser: utvikling av multippel sklerose, kan forekomsten dystrofi arterioler, etc. I pasienter med omfattende sykdom essensiell hypertensjon ansiennitet utvikle renal insuffisiens, noe som både er en konsekvens av øket blodtrykk. og årsaken til ytterligere forverring av tilstanden.
 • Blodkar er en mulig risiko for å utvikle aterosklerose i blodkar.

Symptomer på hypertensjon

Den mest grunnleggende manifestasjonen av essensiell hypertensjon hos voksne pasienter er høye BP-verdier når de måles med en tonometer, som er fastsatt flere ganger i løpet av måneden. Hvert stadium av sykdommen har sine egne symptomer og graden av påvirkning på andre organer.

Den første fasen: symptomene er usynlige

I den første fasen av sykdommen oppdager pasienten ofte ikke hypertensjonen, symptomene på sykdommen er ikke merkbare. De eneste tegn på problemer: En følelse av svakhet, hodepine, passer til svimmelhet og mørkere i øynene. Disse symptomene oppstår på grunn av sterk fysisk eller emosjonell stress, med brudd på normal ernæring og misbruk av kaffe eller alkohol. Slike primære symptomer er en anledning til å måle presset ditt med en tonometer og tenke på å besøke en lege. Som sykdomsforløpet begynner å forandre strukturen i blodårene, som først og fremst påvirker hjertet.

Den andre fasen: En krise er mulig

I andre etappe manifesterer symptomene på sykdommen seg mer signifikant og kan ledsages av hypertensive kriser. Krisen er et sterkt hopp i blodtrykk, der det er en forandring i blodstrømmen i de indre organer, og det er også mulig å forstyrre den psyko-emosjonelle bakgrunnen. Provoke hypertensive krise kan:

 • underernæring, inkl. mye salt i pasientens diett
 • en skarp forandring i værforholdene.

Symptomer på hypertensiv krise med høyt blodtrykk 2 grad 2 risikonivå er som følger:

 • smerte i brystbenet, gi inn i scapulaen;
 • alvorlig hodepine;
 • svimmelhet;
 • mulig tap av bevissthet.

På dette stadiet, selvfølgelig, ikke merke sykdommen er ikke lenger mulig. Derfor, når disse symptomene vises, kommer pasienten ofte til legen, og han er diagnostisert med "essensiell hypertensjon". Hva er det - pasienten lærer fra den behandlende legen som vil foreskrive den nødvendige undersøkelsen og anbefale behandlingen. Ved den andre fasen av sykdommen vil et eget inntak av legemidler som senker blodtrykket ikke ha den ønskede effekten. En kompleks behandling er nødvendig som kan garantere kontinuerlig overvåkning av blodtrykket.

Den tredje fasen (alvorlig)

Pasienter som har det tredje (mest alvorlige) stadiet av sykdommen, har allerede en rekke tegn på sykdommen i andre organer:

 • vaskulær encefalopati, som manifesterer seg i en gradvis reduksjon i intellektuell kapasitet, forringelse av oppmerksomhet og hukommelse, negative endringer i adferd (apati og depresjon);
 • symptomer på hjertesvikt;
 • forverring av nyrene, noe som fører til metabolske forstyrrelser (tilstedeværelse av protein i urinen, en økning i kreatinin i blodprøven).

Behandling av essensiell hypertensjon

Når en lege diagnostiserer "essensiell primær hypertensjon", blir kliniske anbefalinger gitt i lys av alvorlighetsgraden av sykdommen. Men hovedmålet med behandlingen er normalisering av blodtrykk, forbedring av pasientens livsstil og funksjonen av alle organene, som kan lide av hypertensjon.

Det første trinnet pasienten må gjøre, er å forandre hele livsstilen. Dette innebærer:

 • avvisning av dårlige vaner
 • endring i kosthold, med overvekt, kampen mot fedme;
 • økt motoraktivitet.

Og hovedregelen til pasientens oppførsel er det vanlige inntaket av medisiner som reduserer blodtrykket, i henhold til ordningen anbefalt av den behandlende legen. I behandlingen av essensiell hypertensjon kan ikke utsette behandlingen til senere, eller spare penger på medisiner på grunn av sine kostnader, fordi når som helst kan skje kraftig økning i blodtrykket med svært negative konsekvenser for helsen til pasienten, herunder fare for hans liv.

Medisinering metoder

Behandling av essensiell hypertensjon forekommer kun med medisiner foreskrevet av lege. Moderne metoder sørger for kompleks behandling med samtidig bruk av flere grupper av stoffer:

 • Diuretika er indikert for langvarig bruk, pleide å arrestere den hypertensive krisen.
 • ACE-inhibitorer ( "Kapropril" "Lisinopril") bidrar til å redusere risikoen for komplikasjoner, tatt lang tid, nødvendigvis foreskrevet for hjertesykdom eller nyresykdom.
 • Kalsiumkanalblokkere hjelpe til å slappe av blodkar, redusere spasmer, ofte foreskrevet for pasienter med iskemisk hjertesykdom, myokardial hypertrofi og hjertearytmier ( "amlodipin" "Verapamil").
 • Beta-adrenoblokere reduserer belastningen på hjertet, reduserer trykket, med angina gir en smertestillende effekt ("Atenolol", "Metoprolol").
 • Imidazolinreseptoragonister brukes til behandling av pasienter med diabetes mellitus og fedme, som er diagnostisert med "essensiell hypertensjon". Hva det er, kan forklares som følger: Dette er medisiner for å svekke kontrollforbindelsene i kardiovaskulærsystemet og forbedre metabolske prosesser i kroppen med minimal bivirkninger ("Moxonidine").
 • Angiotensin II-reseptorantagonister er en moderne gruppe av selektive stoffer ("Lozartan", "Valsartan"), deres eneste ulempe er høy kostnad.

Valg av behandlingstaktikk

Alle medisiner fra forskjellige grupper har forskjellige kontraindikasjoner, derfor utpekes de utelukkende av legen, idet man tar hensyn til sykdomsstadiet og de medfølgende helseproblemene.

Essential hypertensjon I-II grad av alvorlighetsgrad har ganske gunstig prognose, men bare med vanlig inntak av medisiner som senker blodtrykket. Parallelt kan pasienten bruke folkemetoder for å redusere trykk i form av midler og ekstrakter av vegetabilsk opprinnelse, avgifter og te med en antihypertensive effekt. En slik behandling kan imidlertid ikke erstatte et kompleks med medisiner som er obligatorisk for pasienter med essensiell hypertensjon.

Utsikter og mulige konsekvenser av utviklingen av hypertensjon

Med regelmessig bruk av komplekse medisiner pasienten har en stor sjanse til å beskytte seg mot de negative effektene av sykdommen, redusere effekten av høyt trykk på målorganene og hjelpe seg selv til å skape forutsetninger for et normalt liv. Alle medisiner må tas i svært lang tid, mest sannsynlig for livet.

Konsekvensene av å utvikle og utvikle hypertensjon for pasienten kan være veldig trist:

 • akutt myokardinfarkt;
 • hjerneslag (hjerneblødning);
 • kronisk hjertesvikt;
 • lungeødem;
 • nyresykdom.

Den konstante inntaket av medisiner, en forbedring i livsstil, en reduksjon i sannsynligheten for stress, vil hjelpe pasienten til å unngå slike komplikasjoner.

Hvorfor utvikler og hvordan er essensiell hypertensjon manifestert hos voksne

Den vanligste kardiovaskulære sykdommen er essensiell hypertensjon. Ellers kalles det primært. Den særegne egenskapen er at vedvarende hypertensjon ikke er forbundet med sykdommer i andre organer. Slike pasienter trenger konstant inntak av trykkreduserende legemidler. Hvis en lege utnevnes, utvikler hypertensive kriser og streker er mulige.

Utvikling av primær arteriell hypertensjon

Hva er viktig hypertensjon er kjent for enhver kardiolog. Normalt overstiger menneskelig press ikke 139/89 mm Hg. Primær arteriell hypertensjon er en sykdom preget av en vedvarende økning i øvre og nedre trykk. Denne patologien er diagnostisert i 90-95% av tilfellene når høyt blodtrykk oppdages hos pasienter. Mindre vanlig er den sekundære form for hypertensjon. De fleste er mer enn 40 år gamle.

For barn under 10 år indikerer en økning i trykk på mer enn 110/70 en patologi. I økende grad oppdages sykdommen hos ungdom og ungdom. Ofte skjer dette når det utføres forebyggende undersøkelser under konseprosessen. Hypertensjon kan også forekomme hos friske personer under stress eller alkoholinntak. I dette tilfellet er trykket normalisert uten medisinering. I hypertensive sykdommer skjer dette ikke. Det er nødvendig å ta antihypertensive medisiner.

Klassifisering av primær arteriell hypertensjon

Viktig arteriell hypertensjon er godartet og ondartet. I det første tilfellet stiger trykket ikke veldig ofte. Tilstanden til en person blir normalisert etter å ha tatt medisinen. Patientens generelle trivsel er tilfredsstillende. Med et ondartet kurs stiger trykket ofte til svært høye verdier.

Karakteristisk for nederlaget i indre organer og en reduksjon i effekten av narkotika. Avhengig av trykkbelastningen tildeles 3 grader av arteriell hypertensjon.

I første grad overstiger systolisk blodtrykk ikke 159 mm Hg, og det diastoliske trykket ligger i området fra 90 til 99 mm Hg. Den flyter lettest.

Hypertensjon i den andre graden karakteriseres ved systolisk trykk fra 160 til 179 mm Hg og diastolisk fra 100 til 109 mm Hg. Når selvmedisinering eller manglende oppfyllelse av doktorsavtalen, kan tilstanden forverres. I dette tilfellet utvikler hypertensjonen i den tredje graden, hvor det øvre trykket når 180 mm Hg. og mer. Avhengig av muligheten for å utvikle komplikasjoner, er en sykdom med lav, middels, høy og svært høy risiko isolert. Når diagnosen er laget, er stadiet av hypertensjon alltid bestemt. De er bare 3. Denne oppdelingen er basert på tilstanden til vitale organer og subjektive tegn på sykdommen.

Hvorfor øker presset?

Ikke alle vet hvorfor en arteriell hypertensjon utvikler seg, hvilken patologi den er og hvor farlig den er. Fordel følgende risikofaktorer for utviklingen av denne sykdommen:

 • alderdom;
 • langvarig røyking;
 • brudd på lipidmetabolisme;
 • arteriosklerose av blodkar;
 • fedme;
 • arvelig predisposition;
 • høy konsentrasjon av C-reaktivt protein i blodet;
 • økte nivåer av katecholaminer (epinefrin, norepinefrin);
 • stress,
 • unøyaktigheter i ernæring;
 • alkoholisme;
 • klimatiske faktorer (lavtrykk, høy luftfuktighet);
 • Tilstedeværelse av diabetes;
 • utilstrekkelig motoraktivitet.

Alder er av stor betydning i utviklingen av hypertensjon. Hos kvinner utvikler denne patologien hovedsakelig etter 65 år. Menn blir syk tidligere. De har høyt blodtrykk hovedsakelig etter 55 år. I dette tilfellet spiller fysiologiske endringer i kroppen og tilstedeværelsen av somatisk patologi en rolle i utviklingen av hypertensjon.

Opptil 40 år oppdages høyt blodtrykk sjelden. Primær hypertensjon utvikles ofte hos personer som røyker, tar stoffer og misbruker alkohol.

Disse stoffene bidrar til innsnevring av blodårene, noe som øker blodtrykket. Svært ofte utvikler sykdommen seg mot bakgrunnen av aterosklerose. Dette er en tilstand hvor balansen mellom lipoproteiner er forstyrret.

Gradvis legges fett på veggen av arteriene og reduserer deres lumen. Aterosklerose danner tette plakk som forstyrrer bevegelsen av blod og fremmer utviklingen av hypertensjon. Trykkindikatorer er avhengig av en persons følelsesmessige tilstand. Mental arbeidskraft, engstelig personlighetstype, vanlig stress på jobb, skole eller hjemme, tap av kjære - alle disse er risikofaktorer for utvikling av essensiell hypertensjon. Under opplevelsen blir katekolaminer produsert, noe som bidrar til innsnevring av fartøyene.

Fra hypertensjon lider overvektige personer. Dette skyldes det store stresset på hjertet og de metabolske forstyrrelsene i kroppen. Hvis foreldrene lider av høyt blodtrykk, så har barn en stor sannsynlighet for å utvikle denne patologien i fremtiden. Blodtrykket avhenger av ernæring. Overflødig fett, enkle karbohydrater, mangel på antioksidanter og vitaminer, avhengighet av salt og marinert mat er alle risikofaktorer for essensiell hypertensjon.

Hva skjer med hypertensjon

Mekanismen for å øke blodtrykket er ikke kjent for alle. Under stress skjer følgende endringer:

 • brudd på arbeidet i hjernedepartementene som er ansvarlig for normal vaskulær tone;
 • innsnevring av arterier og arterioler;
 • utvikling av dyscirculatory syndromet;
 • økt utskillelse av mineralokortikoider (aldosteron);
 • en forsinkelse i kroppens væske og salter;
 • økning i BCC (sirkulerende blodvolum).

Ved utvikling av arteriell hypertensjon, lider interne organer. Dette skyldes en reduksjon i blodets bevegelseshastighet og en økning i viskositeten. Narring av lumen av arteriene fører til en reduksjon i diameteren av karene. Dette medfører en økning i total perifer motstand. Over tid brytes permeabiliteten til vaskemuren, noe som fører til dysfunksjon av organene (myokard, nyrer, lunger).

Viktigste kliniske manifestasjoner

Du trenger å vite ikke bare hva som er den essensielle formen for hypertensjon, men også dens kliniske tegn. Den viktigste manifestasjonen av sykdommen er høyt blodtrykk. Personer med høyt blodtrykk har følgende symptomer:

 • periodisk hodepine, følte i oksipital eller frontal lobe;
 • Utseendet til fluer eller tåke foran øynene;
 • støy i ørene;
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • hevelse i ekstremiteter.

I flere år kan klager være fraværende. Dette observeres med en liten trykkøkning. En hyppig manifestasjon av essensiell hypertensjon er hodepine. Hun bekymrer seg mest om morgenen. Mange mennesker legger i utgangspunktet ikke oppmerksomhet til dette og må ikke engang måle presset. Gradvis begynner hodepine hele tiden å brytes.

Stress og fysisk arbeidskraft kan være utløsere. Andre manifestasjoner av sykdommen inkluderer svakhet, humørstabilitet, irritabilitet, trøtthet, en følelse av forstyrrelse i hjertets arbeid, forstyrrelse av nattesøvn. I de sene stadiene av hypertensjon, når sirkulasjonsforstyrrelser påvirker organene, oppstår dyspnø.

Hyppige symptomer inkluderer økt svette, rødhet i ansiktet, kulderystelser, nummenhet, kjedelig brystsmerter. Når det er involvert i prosessen med øyets blodkar, vises visuelle forstyrrelser. Dysfunksjon i hjertet og stagnasjon av blodet manifesteres av ødemer. De er lokalisert hovedsakelig i ansikt og hender. Ofte er det en puffiness i øyelokkene.

På grunn av hypertensjon kan det oppstå kriser. Dette er en alvorlig tilstand, der trykket stiger til svært høye verdier. Pasientene tolererer neppe det. Når en krise blir observert, svakhet, kvalme, oppkast, hodepine, en følelse av frykt. Når disse symptomene oppstår, må du utelukke hjerteinfarkt og hjerneslag.

Symptomer avhengig av stadium av hypertensjon

Symptomer på essensiell hypertensjon bestemmes av sykdomsstadiet. Kjørerformer krever ofte nødhjelp og fører til komplikasjoner. Den første fasen av primær arteriell hypertensjon er preget av følgende symptomer:

 • ustabilt trykk;
 • sjeldne kriser;
 • normal funksjon av indre organer og sentralnervesystemet.

I slike pasienter svinger trykket innen 24 timer. Den overskrider ikke 180/115 mm Hg. Den andre fasen går mer alvorlig. Med sitt blodtrykk varierer fra 180/115 til 209/124 mm Hg. I instrumentelle og laboratorieundersøkelser blir endringer bestemt av synlighetens, hjernens og hjertet. Kriser oppstår hele tiden.

Trykkfluktuasjonen varierer fra 200/125 til 300/129 mm Hg. indikerer tilstedeværelsen av alvorlig hypertensjon. Dette er den tredje fasen av sykdommen, som er farlig for komplikasjoner. I slike mennesker dannes encefalopati. Mulig skade på optisk nerve og utvikling av hjertesvikt.

Konsekvenser av primær hypertensjon

Det langvarige løpet av essensiell hypertensjon uten passende behandling fører til følgende konsekvenser:

 • hyppige kriser;
 • bytte av hjerte;
 • kronisk hjertesvikt;
 • ventrikulær arytmi;
 • nyre skader;
 • forstyrrelse av hjernen;
 • ødem;
 • retinopati.

Mangelen på kontroll over trykk og manglende overholdelse av doktorgradsforskriftene er hovedårsakene til utviklingen av hypertensive kriser. Dette er en farlig tilstand, som varer fra noen timer til en dag eller mer.

Ved en krise blir hodepine ikke eliminert ved enkle smertestillende midler. Trykket stiger ofte til kritiske verdier (220 mm Hg og mer).

Slike mennesker kan ikke gjøre forretninger og arbeid. Krisen tvinger dem til å være i en horisontal posisjon. Slike pasienter øker risikoen for å utvikle et akutt hjerteinfarkt, hjerneslag, og også dannelsen av en aneurysm. Ved primær hypertensjon lider selve hjertet. Dens vegger tykkere. Utvikler hypertrofi av ventriklene. Disse endringene kan identifiseres ved ultralyd eller elektrokardiografi.

Prosessen med myokardiell sammentrekning er forstyrret. Dette kan føre til hjerteinfarkt, plutselig hjertedød, rytmeforstyrrelse og venstre ventrikulær svikt. Folk med hypertensjon har ofte en historie med hjerteinfarkt og slag. Utviklingen av hjertesvikt manifesterer seg som kortpustethet, takykardi og en reduksjon i treningstoleranse.

Konsekvensene av hypertensjon og kriser inkluderer encefalopati. Dette er en tilstand hvor hjernens funksjon er forstyrret. Det manifesterer seg med visuelle symptomer (nystagmus, nedsatt synsstyrke), kvalme, oppkast, hodepine, svimmelhet, desorientering i rommet, hørsel og balanse, forvirring. Mulige effekter av hjerneskade på bakgrunn av hypertensjon inkluderer parese og lammelse.

Stabilt høyt blodtrykk påvirker nyrene negativt. Det manifesteres av ødemer, nattlig mikturasjoner, en økning i daglig diurese. Med essensiell hypertensjon utvikler retinopati ofte. Dette manifesteres av en reduksjon i synsstyrken. Hos pasienter med denne sykdommen identifiseres andre patologier (angina pectoris, nefropati, diabetes, aneurisme).

Hvordan identifisere essensiell hypertensjon

Diagnosen er laget etter en omfattende undersøkelse av pasienten. Fraværet av endringer i de indre organene, som kan føre til økt trykk, indikerer den primære formen for hypertensjon. Tonometri er nødvendig for diagnosen. Høytrykket er stabilt bare når økningen i blodtrykket oppdages i løpet av en måned med gjentatte målinger.

Den optimale indikatoren er 120/80 mm Hg. Trykk i området fra 120/80 til 139/89 er en grensebetingelse. Slike personer er i fare. For at målingene skal være pålitelige, er det nødvendig å kjenne forskningsmetoden til pasienten. Tonometri utføres i behagelige og rolige forhold (i et varmt rom, sittende eller liggende, uten støy ute etter en kort hvile).

Hvis en person sitter, blir hånden plassert på bordet på en slik måte at den er motsatt hjertet. Bunnen av mansjetten ligger 2 cm over ulnar fossa. Den oppblåsbare delen skal oppta minst 80% av skulderens omkrets. Hvis en person er veldig stor, velger du manchetten av riktig størrelse. Det er påført underarmens område.

Luften pumpes til en verdi på 20 mm Hg. over det der pulsen forsvant. Trykket avtar gradvis. Studien gjennomføres to ganger med et lite intervall. Om nødvendig, er daglig overvåking av blodtrykket organisert. For å utelukke sekundær arteriell hypertensjon og vurdere organets tilstand, er følgende studier påkrevet:

 • generelle kliniske analyser;
 • Ultralyd av skjoldbruskkjertelen, nyrer, hjerte, lever;
 • EKG;
 • elektroencefalografi;
 • biokjemisk blodprøve;
 • ophthalmoscopy;
 • studie av nivået av hormoner;
 • X-stråler;
 • bildebehandling.

Hvis den essensielle formen for hypertensjon allerede er bekreftet tidligere, evalueres hjertets kontraktilitet og tilstanden til kamrene (ventrikler og atria). En ekstern eksamen og fysisk undersøkelse er obligatorisk. Det er viktig å finne ut pasientens frekvens av anfall og mulige utløsningsfaktorer.

Behandling av essensiell hypertensjon

Hovedmålet med å behandle pasienter med en primær form for høyt blodtrykk er en vedvarende reduksjon av blodtrykket. Det konstante inntaket av antihypertensive medisiner bidrar til å redusere risikoen for komplikasjoner (akutt cerebral sirkulasjon og hjerteinfarkt). For behandling av pasienter brukes følgende legemidler:

 • ACE-hemmere (Captopril, Enalapril, Prestarium);
 • kalsiumantagonister (Nifedipin);
 • diuretika (furosemid);
 • beta-blokkere (amlodipin);
 • alfablokkere.

Disse stoffene har en annen virkningsmekanisme. Følgende prosesser ligger til grund for den antihypertensive effekten:

 • redusert vaskulær tone;
 • redusert perifer motstand;
 • reduksjon i BCC;
 • sakte hjertefrekvens;
 • vasodilatasjon;
 • økt utskillelse av natrium.

Narkotika av sentral virkning (alpha-adrenoblokere) påvirker både hjertet og sentralnervesystemet. Hvis en person er diagnostisert med aterosklerose, er også legemidler som senker kolesterol (statiner) foreskrevet. I tilfelle komplikasjoner kan legen foreskrive antiaggreganter, antikoagulanter, hjerte glykosider (foxglovepreparater), nitrater.

Medikamentterapi utføres bare dersom andre behandlingsmetoder ikke gir den ønskede effekten. I tilstedeværelsen av pasientens nevrologiske symptomer og påvisning av encefalopati er det foreskrevet midler som forbedrer tilstanden til hjernen (Cavinton, Cerebrolysin, Piracetam).

Ikke-medisinsk behandling av pasienter

En viktig rolle i behandlingen av essensiell hypertensjon er gitt til ikke-medisinering. Det inkluderer kostholdsoverensstemmelse, sunn livsstil, treningsbegrensning, psykoterapi, auto-trening, akupunktur, urtebehandling, fysioterapi. Riktig ernæring kan redusere risikoen for påfølgende trykkstiger og kriser.

Kostholdet forutsetter en reduksjon i inntak av bordssalt til 4-6 g per dag, en fullstendig avvisning av alkohol, kaffe og sterk te, utelukkelse av fettstoffer fra kostholdet og normalisering av vekt (med fedme). Det er nødvendig å berike dietten med produkter som inneholder kalium og magnesium. Fysisk aktivitet er svært viktig.

Med primær arteriell hypertensjon, kan du ikke engasjere seg i vektløfting og overbelastning. Anbefalte aktiviteter er lett sport, svømming, hyppige turer i frisk luft. I den første fasen av sykdommen hjelper fysioterapi og urte terapi. Ved høyt trykk er det nyttig å drikke avkok og infusjoner basert på valerian og salvie. Når hypertensjon er kontraindisert i St. John's wort, geit, eleutherococcus og schizandra.

Elektrophysoterapi hjelper med fysioterapi i de tidlige stadiene av sykdommen. Hvis slik behandling ikke er effektiv, er det foreskrevet med legemidler. Ved utvikling av komplikasjoner (slag, hjerteinfarkt, aneurisme), kan det være nødvendig med radikal behandling. Hvis en person skal utføre alle medisinske avtaler, kan du oppnå stabilisering av trykket.

Prognose for pasientens helse

Behandlingen har følgende mål:

 • forlengelse av livet til mennesket;
 • normalisering av trykk;
 • reduksjon i frekvensen av kriser;
 • forebygging av komplikasjoner;
 • lindring av tilstanden.

Prognosen for helse i essensiell hypertensjon avhenger av scenen og arten av hypertensjonen (ondartet eller benign), en alder, en tilstand av vitale organer, overholdelse av doktorsforskrift. Ved tidlig påvisning av denne patologien og tilstrekkelig behandling er prognosen relativt gunstig. Hver pasient må måle sitt trykk 1-2 ganger om dagen. Narkotika kan ikke stoppes brått, det kan forverre tilstanden. Hypertensjon i tredje fase, nederlag av målorganene, tidlig alder av oppstart av symptomer på sykdommen, ondartet kurs, rask forverring av den menneskelige tilstand, hyppige kriser er alle ugunstige tegn.

Hvordan forebygge essensiell hypertensjon

Viktig arteriell hypertensjon er en tilstand som kan forebygges. Med en arvelig disposisjon til sykdommen er dette vanskeligere å gjøre. For å redusere sannsynligheten for å utvikle hypertensjon, bør følgende regler overholdes:

 • regulere fysisk aktivitet
 • å utelukke stressende situasjoner;
 • holder seg til riktig ernæring;
 • ikke drikk alkohol;
 • ikke røyk
 • ikke ta narkotiske stoffer;
 • Bruk kun hormonelle medisiner som angitt av en lege.
 • følg kroppsvekten;
 • måle med jevne mellomrom trykk.

Tilstanden til fartøyene avhenger av maten til maten. Det er nyttig å spise mat rik på fiber, vitamin C og P, mineraler. Det er nødvendig å gi opp fettstoffer, marinader og pickles. Dårlig påvirker karene og hjertebruk av hermetikkprodukter. Det er nødvendig å gjøre psykologisk lossing. Dette gjelder spesielt for personer som er utsatt for stressende situasjoner eller engasjert i mentalt arbeid.

Forebyggende tiltak inkluderer tilstrekkelig mobilitet. Det anbefales å gå daglig i en halv time i frisk luft.

Du kan organisere små løp i et lavt tempo om kveldene eller tidlig om morgenen, hvis alder tillater det. Noen er engasjert i svømming eller gymnastikk. Menn bør avstå fra alkohol, siden etanol og dets metabolismeprodukter bidrar til innsnevring av blodkar. Dermed er den essensielle formen for hypertensjon svært vanlig. Denne sykdommen krever konstant overvåkning av nivået av trykk og medisinering. Selvmedisinering og forsømmelse av legenes anbefalinger kan føre til komplikasjoner.

video

Hvordan rengjøre kolesterolkarbonene og slippe av med problemer hele tiden?!

Forårsake symptomer på høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre kardiovaskulære sykdommer er tilstoppet med kolesterol fartøy, konstant nervøs stress, langvarig og dype erfaringer, gjentatte sjokk, et svekket immunforsvar, arv, natt arbeid, eksponering for støy, og til og med et stort antall av forbruk av salt!

Ifølge statistikken kan ca 7 millioner årlige dødsfall være forbundet med høyt blodtrykk. Men studier viser at 67% av hypertensive mennesker ikke engang mistenker at de er syke!

Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju der hemmeligheten om å bli kvitt kolesterol og bringe trykket tilbake til det normale, avsløres. Les artikkelen.

Hypertensjon er viktig - årsaker og symptomer

Essential (primær) Hypertension - det er en kronisk sykdom som fører til en vedvarende økning i blodtrykket, som ikke er ledsaget av en organisk symptomer organskade - målsetting - hinnen, hjerte, hjerne og nyrer.

Navnene "essensiell hypertensjon", "hypertensjon", "primær arteriell hypertensjon", "hypertonisk sykdom" tilsvarer samme tilstand. Sykdommen manifesterer seg som et klinisk symptom som oppstår av ukjente grunner, hovedsakelig i alderen 35-40 år.

klassifisering

Essensiell hypertensjon alvorlighetsgrad tilsvarer, i henhold til WHO klassifisering, klassifisering av arteriell hypertensjon (AH), og behandling av symptomene som er rapportert i artikkelen "Hypertension".

Diagnose av sykdommen (i mm Hg) ved arterielt trykk (BP):

 • hos voksne - 140/90;
 • hos barn under 10 år - 110/70;
 • hos barn eldre enn 10 år - 120/80.

årsaker

Essensiell hypertensjon skyldes arvelige og ikke-arvelige faktorer. I stor grad er tilbøyelighet til høyt blodtrykk arvet.

Ikke-arvelige faktorer utøver en mer uttalt effekt på personer med arvelig disposisjon, som allerede har blodfamilier i familien som lider av hypertensjon.

arvelighet

Genetisk predisponering til primær essensiell hypertensjon observeres i gjennomsnitt hos 50% av hypertensive pasienter som lider av hypertensjon.

Formentlig bidrar genetiske mutasjoner til utviklingen av hypertensjon:

 • angiotensinogen;
 • angiotensin-konverterende enzym;
 • insulin;
 • endotel NO syntase;
 • dopamin og andre.

Medfødt forstyrrelse av nyreforskriften

Essensiell hypertensjon er provosert av nedsatt nyrefunksjon, som ofte er asymptomatisk. I nyrene oppstår "nyreveksling", et fenomen der urinfiltrering utføres med økt blodtrykk.

"Bytting av nyrene" i de første stadiene av sykdommen er reversibel. Men for å avsløre denne tilstanden er vanskelig, siden den fortsetter i de første stadiene asymptomatisk.

Det er også en medfødt anlegg for essensiell hypertensjon hos pasienter med medfødte færre nephrons, enn det er nødvendig i de normale (omtrent 702,000 nephrons mot 1.42 million).

Tendensen til essensiell hypertensjon er forskjellig hos barn født for tidlig, med signifikant undervekt.

Risikofaktorer

Av faktorene som ikke arves, tilhører forrangen:

 • overdreven saltinntak
 • mangel på kalsium og magnesium i mat;
 • røyking,
 • drikker alkohol;
 • fedme, som ofte følger med diabetes;
 • psykometrisk stress;
 • inaktivitet.

Langt fra å røyke eller være overvektig fører til hypertensjon. Ofte fungerer disse risikofaktorene hvis det er genetiske forutsetninger for å øke blodtrykket.

Overflød av salt

Årsaken til høyt blodtrykk er ofte dårlig nyrearbeid, hvor filtreringsevnen lider av overflødig salt i mat. Det er ingen tilfeldighet at en diett med essensiell hypertensjon ligner et diett i nyre (nephrogen) hypertensjon.

Dette gjelder spesielt for reninovaskulær form av nyrehypertensjon. Denne typen sykdom er forårsaket av innsnevring av nyrearterien, og derfor reduseres produksjonen av renin, et hormon som regulerer blodtrykket.

For essensiell og renovaskulær arteriell hypertensjon, reduseres risikoen for forverring av sykdommen med en reduksjon av mengden saltinntak. I dietten med disse hypertensjonene bør mengden salt ikke overstige 3 g.

Statistiske data viser at essensiell hypertensjon utvikles når man spiser mer enn 5, 8 gram salt per dag. Årsaken til ønsket om å overvære maten kan være en høy terskel av følsomhet for saltsmak, som antagelig skyldes arvelighet.

Overskudd av salt utløser en kjede av endringer i kroppen:

 • øker det totale volumet av væske i kroppen;
 • perifer vener overløp, venøs tilbakegang til hjertet øker, noe som forårsaker kompenserende innsnevring av arteriene;
 • øker tonen i arterioles og utvikler essensiell hypertensjon.

I tillegg, på grunn av en arvelig defekt i genet som er ansvarlig for at enzymaktiviteten av Na + K + -ATPase, natrium-ionene akkumuleres i veggene av arterioler, forårsaker svelling og sammentrekning, noe som øker perifer vaskulær motstand, slik tilstand forårsaker essensiell hypertensjon.

Mangel på kalsium i kosthold og magnesium

Defekter av ikke bare transport av Na + -ioner, men også Ca 2 + -ioner gjennom membranene i glattmuskelceller i arteriene er arvet. Utilstrekkelig inntak av kalsiumioner med blod inneholder en mekanisme som inneholder ioner i cellen.

Akkumuleringen av kalsium i glattmuskelcellen forårsaker økt aktivitet og spasmer i arteriene, og reduserer lumen av karene.

Mangel på magnesium er en av de viktigste årsakene til konsekvent høyt blodtrykk. Tilsetning av magnesium i mat har en spesielt positiv effekt på diastolisk trykk. Det er fastslått at inntaket av 100 mg magnesium med mat reduserer diastolisk trykk med 3 mm Hg. Art.

fedme

Hos personer med fedme blir hver 4,5 kg overvekt lagt til systolisk trykk på 4,5 mm Hg. Art. Personer som er overvektige har økt følsomhet overfor salt, noe som er en av faktorene som øker blodtrykket.

I tillegg er høyt blodtrykk en integrert del av metabolsk syndrom - en kompleks metabolsk lidelse som kombinerer hjertesykdom, endokrine sykdommer.

røyke

Faktoren som fremkaller essensiell hypertensjon, spesielt med høy genetisk predisponering, er røyking. Nikotin, som en av de viktigste skadelige faktorene i tobakkrøyk, binder til acetylkolinreseptorer, som forårsaker frigivelse av noradrenalin.

Under virkningen av norepinefrin aktiveres sympatisystemet, arteriene smals, noe som øker blodtrykket.

Hvordan alkohol virker

Opptil 20% av tilfellene med essensiell hypertensjon er provosert ved bruk av alkohol. Allerede 300 gram alkohol i uken utgjør en risiko for å utvikle essensiell hypertensjon med 60%. Hvis en mann tar mer enn 35 gram alkohol daglig, øker risikoen med 90%.

Selv små doser alkohol skader kvinners helse. Å ta 20 gram alkohol daglig, er en kvinne i 34% av tilfellene i fare for å utvikle primær essensiell hypertensjon.

Etylalkohol og dets metabolske produkter virker på kroppen på flere måter.

 1. 10 dager etter å ha drukket alkohol, beholder kroppen en økt aktivitet av sympatisk systemet, der arteriene er innsnevret.
 2. Brutt transport av kalsium, natrium, magnesium i glatte muskelceller av arterioler.
 3. Filtreringsevnen til nyrene er skadet.
 4. Inhiberte aktiviteten til baroreceptorer lokalisert i veggene i arteriene, som bryter med reguleringen av blodtrykk.

Psyko-emosjonelle faktorer

Essensiell hypertensjon hos personer som er genetisk utsatt for denne lidelsen, forårsaker langvarig følelsesmessig stress. Langvarig og intens psykisk stress kan føre til hypertensjon og en helt sunn person som ikke har en arvelig byrde på høyt blodtrykk.

Innflytelsen av den følelsesmessige faktoren på blodtrykk er bekreftet av slike fenomen som "AH hvit frakk," "AG arbeidsplass" eller "kontor AG". Disse fenomenene består i at måling av blodtrykk på legekontoret, på arbeidsplassen, alltid viser et høyere resultat.

I en sunn person med "høyt blodtrykk" kan måleresultatet være høyere enn 140 / 85-90 mm Hg. st. og hjemme overstiger resultatet ikke 120/80 mm Hg. Art..

Som statistikk viser, med "AH white coat" er en person i høy risiko de neste 5 årene for å utvikle hypertensjon med en vedvarende økning i blodtrykket.

Symptomer på essensiell hypertensjon

Primær hypertensjon, spesielt på grunn av en medfødt disposisjon, kan første manifestere seg selv i barndommen eller ungdom og langvarig asymptomatisk.

Undersøkelse av pasienten med essensiell hypertensjon avslører ikke skade på målorganene, som inkluderer nyrene, øyets nese, hjernen, hjertet. Denne sykdommen adskiller seg fra sekundær arteriell hypertensjon.

Forutsatt at essensiell hypertensjon er mulig av enkelte indirekte tegn:

 • hodepine;
 • svimmelhet, plutselig kortvarig tap av balanse, svimlende mens du går;
 • en følelse av ting i ørene;
 • foran synet.

hodepine

Diagnose av primær essensiell hypertensjon for lokalisering, frekvens av anfall og arten av hodepine. På høyt blodtrykk indikerer hodepine som oppstår umiddelbart etter oppvåkning, utvikling med følelsesmessig eller fysisk stress, eller vises som et resultat av tretthet om kvelden.

Lokalisering av smerte i sjeldne tilfeller, folk kan ikke nøyaktig indikere, og klage på smerte "i hele hodet." Men oftere spesifiserer personen nettopp en kilde til en smerte som det ser ut til:

 • Occipital regionen er den vanligste;
 • bilaterale smerter i templene;
 • panne;
 • krone.

Det er en forbindelse av hodepine i hypertensjon med endringer i været, en endring i stillingen. Vanligvis vil et forsøk på å endre posisjonen, for å bevege seg med hodepine forårsaket av essensiell hypertensjon, føre til økt smerte.

Smerte i hjertet

Sammenhengen mellom hodepine og nevrotiske forstyrrelser er sporet, kommunikasjon av stigning av en BP med smerter i hjertet er notert. Smerter i hjertet oppstår oftere etter følelsesmessig stress, og stoppes ved mottak av beroligende midler.

Slike smerter er ikke forbundet med en ekte hjertesykdom. Deres utseende skyldes det faktum at med høyt blodtrykk i aortas vegger er reseptorer som overfører et signal til hjernen irritert.

I tillegg øker behovet for et hjerte i oksygen med en signifikant økning i trykk, og det er derfor mulig å angripe iskemisk sykdom med intakte kranspulsårer.

Essensiell hypertensjon kan ledsages av angrep av kortsiktig akselerert hjertefrekvens, ikke forbundet med fysisk anstrengelse.

diagnostikk

For å utelukke muligheten for sekundær hypertensjon, der det er sykdommer i målorganer, utfører forskning:

 • daglig måling av blodtrykk;
 • urinalyse for vurdering av nyrefunksjon
 • en blodprøve for å bestemme konsentrasjonen av kalsium, magnesium, kalium, triglyserider, kreatinin;
 • ECG;
 • Nyrer ultralyd;
 • Doppler studie av karoten arterier;
 • studie av karene i netthinnen.

behandling

Behandling av essensiell hypertensjon er primært rettet mot å redusere effekten av risikofaktorer. En person bør kontrollere kroppsvekten, slutte å røyke og alkohol, trene daglig.

Legemidler til essensiell hypertensjon foreskrives i tilfelle mangel på resultat i livsstilsendring, ernæringskorrigering, avvisning av dårlige vaner.

Essensiell hypertensjon kan i de fleste tilfeller kontrolleres ved hjelp av medisiner:

 • diuretika - Furasemide, Verashpiron;
 • ACE-hemmere - Prestans, Lorista;
 • beta-blokkere - Betalok;
 • kalsiumkanalblokkere - Felodipin.

For å normalisere blodtrykket brukes statiner, antiplatelet midler som forbedrer vaskulær status og reduserer blodets viskositet.

outlook

Forventet levetid for essensiell hypertensjon avhenger av nivået av økning i blodtrykk, risikofaktorer og sammenhengende sykdommer. Prognosen er komplisert med flere risikofaktorer, arterielt trykk 180/100 mm Hg. Art.

Les Mer Om Fartøyene