EVLK: prosedyrens essens, dets fordeler over andre metoder, kontraindikasjoner

Varicose sykdom behandles ganske enkelt av moderne medisin ved bruk av minimalt invasive kirurgiske inngrep. Ved å utføre denne manipulasjonen, kan patologisk skadede årene fjernes. Det er mange prosedyrer, men det mest populære er EVLK, det vil si den endovasale (endovasale metoden) laserkoagulasjon. Det er trygt, forårsaker svært sjelden en komplikasjon, forlater ikke etter arrene.

fordeler

Denne metoden har blitt brukt i over 10 år, og i dag er den anerkjent som den viktigste blant dem som sliter med åreknuter.

Denne metoden har ubestridelige fordeler:

 • Generell anestesi er ikke brukt. Dette betyr at klinikken kan etterlates rett etter operasjonen.
 • Ikke vær arr og blåmerker, siden bare ett snitt er gjort.
 • Pasienten opplever ikke smerte på grunn av lokalbedøvelse.
 • Det er en mulighet til å gjennomføre mer enn én prosedyre, og flere uten helsehelse til problemet er fullstendig eliminert.
 • Teknikken krever ikke en lang rehabilitering, om noen timer kan du gå tilbake til den vanlige livsstilen.
 • Praktisk sett er det ingen komplikasjoner, et lite ødem er mulig i løpet av dagen etter behandlingen.
 • Lasermetoden brukes selv for trofasår.

Essensen av behandlingen

Prosedyren for EVLK utføres under påvirkning av termisk energi på endotelet gjennom innføring av en fiber. Behandlingen basert på blodtykkelsen, som forekommer under påvirkning av laserstråler, er basert. Strømmer av lys som kommer fra en medisinsk enhet absorberes av røde blodlegemer. Så blir strålene termisk energi.

Laseren forårsaker en termisk brenning av endotelet, boblene av damp begynner å vises i blodet. Så dannes en venøs trombus, det vil si en blodpropp, som senere produserer en luminal utblodning av venen. Fartøyet er loddet og et år senere på de stedene hvor brenningen var, er bindevevet fullstendig dannet.

Kontraindikasjoner til laserbehandling av årer

En obligatorisk tilstand før du bruker denne typen terapi er vurderingen av mulige kontraindikasjoner:

 1. Sykdommer i blodet, fordi med slike plager er risikoen for blodpropper stor.
 2. Inflammatoriske prosesser innen manipulering.
 3. Sykdommer i det øseøse systemet, lammelse av øvre, samt nedre lemmer. Det er med alle de patologiene som reduserer bevegelsens aktivitet.
 4. Akutt betennelse.
 5. Nederlaget for iskemiske kar.
 6. Fedme i et alvorlig stadium.
 7. Ekspansjon og tortuositet av vener.

Dommer etter vitnesbyrd fra en bestemt pasient, bestemmer spesialisten om hensiktsmessigheten og muligheten for behandling ved å utføre en EVLK-operasjon.

Hvor mange prosedyrer må fylles ut

Det eksakte antallet nødvendige prosedyrer er ikke tilgjengelig, fordi hver organisme har sine egne individuelle egenskaper. Den phlebologist må vurdere antall og omfang av venene. I tillegg er det viktig å identifisere kroppens evne til å gjenopprette fra intervensjonen. Nøyaktig konsultasjon av legen vil tillate å beregne hvor mange prosedyrer som kreves for å oppnå forventet effekt.

Pause mellom manipulasjoner bør være fra 3 uker til en måned. Laser fotokoagulering gjør det mulig å kvitte seg med åreknuter og hindre ytterligere problemer.

Endovenøs laserkoagulasjon: forberedelse til prosedyren, dens gjennomføring og gjenopprettingstid

Hvorfor forekommer varicose? Faktum er at det er en forstyrrelse i funksjonene til venene til venene. Etter dette reduseres blodsirkulasjonen, venene blir bredere. Berørt av brudd på denne planen, både kvinner og menn. Mer enn halvparten av befolkningen lider av åreknuter, så relevant i dag utfører endovenous eller som det heter endovasal laser fotokoagulasjon, som gjør det mulig å håndtere patologi alltid. Kostnaden starter fra 7000 rubler og vil avhenge av regionen og klinikken hvor den skal holdes.

Fremstilling av

Når pasienten ble foreskrevet en prosedyre, må pasienten nødvendigvis informere spesialisten om følgende:

 • Hvorvidt hormonelle preparater ble tatt. Dette inkluderer metoder for prevensjon, østrogener etc.
 • Er det en menstruasjonssyklus for øyeblikket, eller når avsluttet det?
 • Er kvinnen gravid i EWLC-perioden?

Disse faktorene er viktige for legen, fordi pasienten som følge av skjulefaktorer risikerer å få hematomer, inflammatoriske prosesser i venesystemet, trombi. Spesialisten kan anbefale å utsette innblandingen for en stund. Før du utfører endovent laserkoagulasjon, innhenter legen pasienten med regler for utarbeidelse, som bør følges nøye.

På operasjonsdagen og dagen før den er:

 • Bruk 1 pille Cardiomagnola (75 mg);
 • Ikke bruk depilatory cream og ikke epilate;
 • å utføre hygieniske prosedyrer, ikke bruke noen tredjeparts midler, bortsett fra vanlig såpe;
 • Enkel mat 2 timer før manipulering;
 • Klærne skal settes på komfortable og romslige, etter at det har blitt trukket inn i lemmerne, vil en kompresjonstrømpe eller undertøy bli brukt.

Hvordan utføres prosedyren

Standard laser koagulasjon ekskluderer kutt. Pasienten gjennomgår ultralyd, en merking av venen er laget, over hvilken spesialisten vil fungere. Dette gjøres ved å bruke en markør på bildet. Det samme gjøres med elvenes bifloder. Ytterligere lokalbedøvelse er introdusert og venen er gjennomboret.

Gjennom punkteringen skjer en punktering ved bruk av et venøst ​​kateter. Det er verdt å si at i løpet av hele operasjonen er pasienten mest utsatt for anestesi, pasienten føler seg ikke noe smerte.

Gjennom det installerte kateteret er lysføreren nøye satt inn, hele ultralydsprosessen overvåkes, laseren ledes inn i den intravaskulære kanalen. Ytterligere anestesi av den endrede venen med lidokain utføres, fys. løsning og adrenalin. Funksjonen av stoffet er ikke bare anestesi, men også beskyttelse av vev fra mulige forbrenninger.

Neste trinn er EVLO, strålingen er slått på og lysstyreren blir utført med den angitte hastigheten. Innstrømninger som er overdimensjonert, blir fjernet gjennom mikroskopiske punkteringer. Etter enden setter en kompresjonsbandasje og spesielle strømper på seg. Disse tingene må kjøpes på forhånd.

Postoperativ periode

Generelt varer endovasal lasersterkning ca 30-40 minutter. Pasienten etter 60 minutters intervensjon burde være som, så kan han forlate medisinsk institusjon.

Etter 2-3 dager må en pasient komme til legen for å få en ultralyd. Neste tiltak, hvis det er nødvendig, utføres ikke tidligere enn 7 dager senere. Du kan ikke fjerne kompresjonsjersey i 5 dager, og deretter 2 uker skal den bare brukes på dagen og rengjøres for søvn. Derfor anbefales ikke operasjonen å tilbringe om sommeren når det er for varmt. Etter manipulering er det viktig å gå veldig fort i minst en time.

Ikke vær redd når det er pigmentering og blåmerker i punkteringsstedene. Dette er normalt. 4-5 uker, eksperter anbefaler ikke overdreven lasting av bena, sitte lenge, ta varme bad, besøk badstuer, bad.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

Til tross for at endogen laserstråling er en moderne metode uten konsekvenser, kan de i svært sjeldne tilfeller manifestere seg.

Komplikasjoner inkluderer:

 • tromboflebitt;
 • prikker i blodet;
 • inflammatoriske prosesser langs venen;
 • nekrose av blodkar;
 • ubehag når du går;
 • følelse av spenning;
 • kroppstemperaturen kan stige på den første dagen.

Hvis noen av disse faktorene er identifisert, er det best å kontakte legen som utførte operasjonen.

Utvalg av kompresjonslinne

For at den postoperative perioden skal passere uten komplikasjoner, så vel som vanskeligheter, er det viktig å ta seg av å kjøpe en kompresjonsstrømpe. Du må gjøre dette etter å ha konsultert en lege. I følge flere tilbakekallingen, som er på internett, er det bedre å kjøpe slike jersey fra pålitelige leverandører. Det er ikke verdt å jage billighet. Å foretrekke nøyaktig de produktene som legen anser mest hensiktsmessig.

Endovasal laser koagulasjon av vener i åreknuter (EVLK)

Varicose sykdom er en sykdom der ødeleggelsen av valvulære apparatet i vener av nedre ekstremiteter oppstår, noe som resulterer i en utilstrekkelig utstrømning av blod, og venene gradvis ekspanderer. I utgangspunktet er dette bare en ren kosmetisk defekt, men med sykdomsprogresjonen er det kliniske symptomer rett opp til farlige komplikasjoner - tromboflebitt og tromboembolisme.

Siden mekanismen av åreknuter i det hele tatt i en anatomisk defekt, er konservative behandlingsmetoder ineffektive her. Til tross for den voksende annonseringen av midler fra denne sykdommen, noen medisiner kan bare betraktes som et middel for å forhindre sykdomsprogresjonen i begynnelsen.

Det er logisk at den mest radikale metoden for å behandle denne patologien er kirurgi. Formålet med operasjonen er å eliminere den svært forstørrede venøse banen. Dette oppnås enten ved å fjerne varicose venen eller ved dets utrydding (dvs. skleroserende veggene og lukke dens lumen).

Inntil nylig, den vanligste operasjonen for åreknuter var phlebectomy, dvs. fullstendig fjerning av uholdbar vene - ganske traumatisk og ubehagelig prosedyren utføres under narkose, hvoretter arr forbli i lang tid og ikke passerer hematom.

I de siste tiårene, praksis innført andre metoder for kirurgisk behandling av åreknuter: electrocoagulation, Kryokirurgiske teknikker, skleroterapi, radiofrekvens ablasjon, og andre. men av alle de foreslåtte minimalt invasive metodene ble den største populariteten oppnådd ved metoden for endovasal (endovenøs) laserkoagulasjon av vener.

Fordeler med laser koagulasjon av åreknuter

Endovasal laser koagulasjon av vener (EVLK) ble først brukt for over 10 år siden. Hittil er denne prosedyren den viktigste metoden for behandling av åreknuter i utlandet, med hver dag sin popularitet vokser i Russland. Denne operasjonen blir stadig bedre.

De viktigste fordelene ved laser koagulasjon av åreknuter:

 • Minimal invasiv. I stedet for et sett med kutt, utføres en punktering. Etter operasjonen forblir nesten ingen subkutan hematom igjen.
 • Det er ikke behov for generell anestesi eller spinalbedøvelse.
 • Smertefri. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, pasienten føler seg ikke smerte i det hele tatt eller markerer mindre ubehagelige opplevelser.
 • Evnen til å utføre kirurgi på poliklinisk basis, er ikke innlagt på sykehus.
 • Manglende behov for lang rehabilitering. Etter 1,5-2 timer etter prosedyren, kan du gå tilbake til ditt normale regime. Arbeidsevnen brytes ikke.
 • Den laveste prosentandelen av komplikasjoner i forhold til andre metoder.
 • Mulighet for kirurgi i nærvær av trofasår.
 • Laserkoagulasjon kan gjentas flere ganger.

Essensen av laserbehandling av åreknuter

Indikasjoner for EVLK er tilstedeværelse av åreknuter. Den hyppigst foreslåtte EVLK med mindre dilatasjoner av venøse sidebygninger.

Ikke bruk EVLK med utvidelse av saphenøsvenen som er mer enn 10 mm i diameter, og også i nærvær av en sterkt innviklet dilatert ven. I disse tilfellene vil denne prosedyren være ineffektiv og teknisk umulig.

I nærvær av mange varicose-utvidede tilstrømninger er det også nødvendig å fjerne dem. Laserbehandling i dette tilfellet blir økonomisk uhensiktsmessig (denne metoden er ganske dyr).

Laserbehandling av åreknuter er en ganske ung metode, slik at utviklingen og forbedringen av den fortsetter. Det diskuteres om den optimale kraften til laserstråling, nye lysstyrker blir utviklet og introdusert.

Essensen av metoden for laser koagulasjon ligger i det faktum at den støtenergi fra laseren fører til en "koke" blod inne i beholderen, varme virker på den indre vegg av venen, oppstår brannskade og adhesjon vein vegger med utslettelse av dets lumen.

Dette eliminerer den anatomiske substratet variakøse - utvidet Wien forsvinner og blir av en forbindelseledning (eller ganske enkelt-rumen), som ikke er synlig under huden. I fremtiden, som regel, oppstår full resorption av venen.

Hvordan utføres EWLC-prosedyren

I den klassiske versjonen ekskluderer EVLK eventuelle kutt.

 • Under overvåkning av ultralyd i vertikal stilling er venen som er laserutslett, merket: Fremspringet av venen er ganske enkelt trukket av markøren på huden. Dess bifloder er også skilt.
 • Gjennom en liten punktering (etter foreløpig lokalbedøvelse) blir venen punktert med et spesielt venetisk kateter. Faktisk er en injeksjon av en bedøvelse før punktering den eneste smertefulle følelsen under denne operasjonen.
 • En laserlysguide er satt inn gjennom kateteret. Under overvåkning av ultralyd bæres lysføreren til venepunkturstedet.
 • Tumescent anestesi utføres - infiltrering rundt den forandrede venen med en kombinert løsning som inneholder bedøvelse lidokain, epinefrin og fiz. løsning. Slike infiltrering gir ikke bare anestesi, men beskytter også omkringliggende vev fra en brenning.
 • Deretter ble en meget EVLO - slått laserstråling som produseres og omvendt trekkraft fiber med en viss hastighet (hastighet fiber vanligvis en standard, er utviklet på grunnlag av kliniske forsøk, men kan variere avhengig av diameteren av venen og laserbølgelengden).
 • Blodforsterket tilstrømning sklerotiseres eller fjernes gjennom mikroprojektjoner.
 • Etter prosedyren påføres en kompresjonsbandasje (spesielle latexruller på venen, festet til huden med gips) og kompresjonstrømper av II-kompresjonsgraden.

Kompresjonstrømpebukser er kjøpt på forhånd, hvilke - legen råder om foreløpig konsultasjon.

Kontraindikasjoner til laserbehandling av årer

De viktigste kontraindikasjoner er:

 • Inflammasjon av huden og subkutant vev på stedet for den planlagte prosedyren.
 • Diameteren på venen er mer enn 1 cm.
 • Brudd på funksjon av å gå på grunn av andre sykdommer (artrose, konsekvensene av slag, andre sykdommer i underdelene).
 • Akutte smittsomme sykdommer eller dekompensering av kroniske somatiske sykdommer.
 • Stenoserende sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter. Med disse sykdommene er blodtilførselen til bena svekket, og EVLK kan forverre denne situasjonen.
 • Økt antall blodplater i blodet (økt risiko for trombose).
 • Gjentatt trombose i anamnesen.
 • Graviditet og amming.
 • Fedme er høy, da det kompliserer den nødvendige postoperative kompresjonen.

Forbereder for EVLK

Før operasjonen er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse. Vanligvis er et standard sett med tester tildelt:

 • Generell analyse av blod, urin.
 • Biokjemisk analyse.
 • Blodkoaguleringssystemforskning.
 • Blod på markørene av viral hepatitt, HIV, syfilis.
 • EKG.
 • Fluorography.
 • Undersøkelse av terapeuten.
 • Gynekolog for kvinner.

I tillegg til standardundersøkelsen er ultralydundersøkelse av beinene i beina obligatorisk.

Pre-kjøpt og kompresjon strømper. De er valgt individuelt av en phlebologist. Som regel kan de kjøpes på samme klinikk hvor kirurgi er planlagt eller i en spesialisert salong.

Før operasjonen må du barbere bena.

Video: forberedelse og fremdrift av operasjonen

Postoperativ periode

Hele operasjonen tar ikke mer enn 40 minutter. Etter operasjonen er det nødvendig å gå i en time, og pasienten kan da gå hjem.

 • Etter 2-3 dager må en lege kontrolleres med en obligatorisk ultralydsundersøkelse.
 • Hvis kirurgi kreves på et annet ben, foreskrives det minst en uke senere.
 • Komprimeringsstrikk er ikke fjernet i fem dager, så i 1,5-2 måneder kjoler bare på dagtid. I denne forbindelse anbefales det ikke å utføre operasjonen i den varme sesongen.
 • Det anbefales å gå daglig i et raskt tempo i minst 1 time.
 • For en stund har små blåmerker og pigmentering blitt bevart på stedet av den utrydde venen og i punkteringsstedene.
 • I flere uker bør lange statiske belastninger på bena, langvarig sitte, bad og badestamp, varme bad unngås.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner av EWLC

Prosedyren for EVLV forårsaker aseptisk betennelse og nekrose i venen.

Følgelig kan det være:

 • Moderat smerte i lem i 2-3 dager.
 • Sans for spenning langs venen, ubehag når bøyning-forlengelse.
 • Kort økning i temperatur til lave karakterer.
 • Utseende av blåmerker.

Alle disse ubehagelige symptomene er korte og siste i flere dager.

Det bør også bemerkes muligheten for tilbakefall av sykdommen: utilstrekkelig utsletting av lumen i venen fører til rekanalisering - gjenoppretting av blodstrømmen i den og re-utvidelse. Ofte skjer dette når de postoperative anbefalingene ikke oppfylles.

Veldig sjelden mer formidable komplikasjoner - Tromboflebit av koagulert venen eller dyp venetrombose. Disse komplikasjonene skjer 4. - 6. dag etter operasjonen. Det er nødvendig å huske muligheten for forekomsten og symptomene der du umiddelbart bør kontakte legen din:

 • Utbruddet av alvorlig smerte i beinet.
 • Temperaturen stiger over 38 grader.
 • Utseendet av rødhet, denseness, ømhet langs venene.
 • Utseendet til foten hevelse.

Den største ulempen ved laserfjerning av åreknuter er kostnaden. Denne operasjonen er betalt. Kostnaden for operasjonen er fra 30 til 60 tusen rubler. Prisen avhenger hovedsakelig av operasjonens volum (lengden på venen, behovet for fjerning og antall innstrømninger er tatt i betraktning), hvilken type utstyr som brukes (radial laserbehandling koster mer). Prisene på komprimeringsstrikk er heller ikke små, og du trenger ikke å spare på den.

Imidlertid er vurderinger av pasienter som gjennomgått laserutslettelse av årer i overveldende flertall bare positive. Uten anestesi, uten betydelige smertefulle opplevelser! I løpet av 40 minutter etter operasjonen kan du gå, etter 2 timer kan du gå hjem og gå tilbake til dine vanlige forhold. Effekten er merkbar etter noen dager: ingen smerte, ingen ødem, ingen bølgende bunter under huden. Pasientens viktigste oppfatning: driften av EVLK koster disse pengene.

Hvordan er laser koagulasjon av åreknuter

Fordeler og ulemper ved prosedyren

Laserkoagulasjon, ved behandling av åreknuter i underekstremiteter, velger mer enn halvparten av pasientene. Prosedyren er smertefri, har praktisk talt ingen bivirkninger. Men forstyrrelser i kroppens integritet skjer fortsatt, og dette, i alle fall, en viss risiko.

Fordeler med laser koagulasjon:

 1. Smertefri. Før prosedyren gjennomgår lokalbedøvelse. Det eneste som pasienten føler i begynnelsen av prosedyren er en punktering som ikke forårsaker smerte.
 2. Operasjonens varighet. Laserkoagulasjonsøkten varer opptil 40 minutter. Reduksjon av operasjonstiden minimerer traumatisering av vev, ekskluderer smertesyndrom. Operasjonen krever ikke generell anestesi.
 3. Effektivitet. Positive medisinske og kosmetiske resultater vises umiddelbart etter at prosedyren er fullført.
 4. Ambulerende behandling. For operasjonen er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse. Pasientene kommer til økten på dagen for prosedyren og forlater klinikken om noen timer.
 5. Rask rehabilitering. Laserkoagulasjon, fra alle kjente metoder for behandling av åreknuter i underekstremiteter, har den korteste utvinningsperioden. Dette skyldes det faktum at i løpet av operasjonen gjøres en enkelt punktering, noe som medfører minimal skade på kroppen. Etter noen timer vender pasientene tilbake til deres normale regime. Etter 1 dag kan de engasjere seg i arbeid uten begrensninger.
 6. Mangel på komplikasjoner. Risikoen for infeksjon av sår og inflammatoriske prosesser er minimal, ifølge statistikk kan det forekomme hos en av tusenvis av pasienter. Hematomer, blåmerker forekommer ekstremt sjelden og heles innen få dager.
 7. Mulighet for å utføre operasjonen i spesielle tilfeller. Ikke alle metoder for behandling av åreknuter brukes i dannelsen av trofasår, laserstråling er mulig med en slik defekt. Om nødvendig kan laseren brukes flere ganger.

Ulemper ved laserbehandling:

 • Høy pris på prosedyren. Høye priser for laserkoagulasjon er først og fremst knyttet til det faktum at laserbehandling i Russland er blitt relativt nylig, konkurransen er ikke så stor og det er nødvendig med dyre klinikker for organisering av klinikker. I St. Petersburg koster operasjonen fra 11 til 40 tusen rubler, i Moskva - 12 - 38 tusen rubler. De laveste prisene i Irkutsk: en sesjon - 6 tusen rubler.
 • Omfattende blåmerker, blåmerker. Dannelsen av blåmerker og blåmerking er mulig med innføring av store doser av anestesi.
 • Økning i temperatur. Økningen i temperatur til 37,5 grader anses akseptabel i løpet av den første dagen. Hvis temperaturen varer lenger, for å unngå utviklingen av inflammatorisk prosess, foreskrives antiinflammatoriske medisiner.
 • Fremveksten av trombose - en konsekvens av et brudd på prosedyren for prosedyren.
 • Puffiness av ekstremiteten, en følelse av forkjølelse, brennende, tinning er uttrykt litt, pass alene.

Viktig! For å eliminere forekomsten av komplikasjoner, er det nødvendig å følge alle anbefalinger fra spesialister og søke hjelp fra kompetente, profesjonelle leger.

Typer av laser koagulasjon

To metoder brukes til å behandle åreknuter i underbenene ved hjelp av en laser:

 • perkutan laser koagulasjon av vener;
 • endovasal laser koagulasjon av årer.

Metoden for perkutan koagulasjon utføres for å fjerne det vaskulære nettverket. Diameteren på de behandlede venene bør ikke overstige 3 mm. Prosedyren går uten kontakt med huden, laserstråling er direkte eksponert for fartøy hvis vegger oppvarmes til 70 grader.

Operasjonen krever ikke foreløpig forberedelse, umiddelbart før prosedyren behandles huden med en antiseptisk gel.

Avhengig av størrelsen på overflaten som behandles, utføres 2-4 økter. Det behandlede området kan forandre hudfargen (hvit). I sjeldne tilfeller er det en brennende følelse, og hevelse er mulig. Bivirkninger går selv.

Endovazalnaya koagulasjon (EVLK) - en moderne metode, der det ikke er fjerning av venen. Lasereffekten utføres fra venen, den er "forseglet" under påvirkning av stråling. Stedet for adhesjon blir til et bindevev med tiden. Operasjonen styres av ultralyd. Etter operasjonen er det obligatorisk å bruke kompresjonslinne.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Beslutningen om prosedyren for laser koagulasjon er tatt av kirurg-phlebologist. Med en liten utvidelse av venene som ikke forårsaker ubehagelige symptomer, foreskriver legen konservativ behandling og gir anbefalinger for å forhindre videre utvikling av sykdommen.

Endovasal laser koagulasjon av åreknuter er foreskrevet hvis åreknuter blir ikke bare estetisk uattraktiv, men også farlig for helsen. Indikasjoner for prosedyren:

 • forstyrrelser av fartøyets ventiler;
 • dannelsen av vaskulære stjerner;
 • utvidelse av venøse sidebygninger;
 • trofisme i underbenet;
 • åreknuter (ikke mer enn 10 mm).

Det er kontraindikasjoner, der legen ikke vil gi samtykke til laserterapi.

Inflammasjon av huden, subkutant lag på stedet for den foreslåtte prosedyren.

Pasienter med begrenset mobilitet. Etter operasjonen, for å oppnå størst effekt og forhindre komplikasjoner, er aktiv bevegelse nødvendig.

Fedme. Gjennomføring av laserbehandling innebærer bruk av kompresjonslinne. Med fedme er det umulig å gi kompresjon.

Kroniske sykdommer. Hvis varicose utvikles som følge av koronar sykdom, utføres ikke endovaskulær koagulasjon for å unngå økning av sykdommen. Med trombofili på grunn av muligheten for blodpropp, hemofili - utviklingen av omfattende blødninger. Ingen operasjon er indikert for alvorlige former for allergi, leverdysfunksjon.

Graviditet og amming. Bedøvelse kan skade et barn.

Forberedelse og fremdrift av operasjonen

Før laserkoagulasjon er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse.

 1. Anamnese. Ved muntlig samtale gjør legen en komplett medisinsk historie. Finn ut årsakene til utseendet og avklare symptomene. Identifiserer tilstedeværelsen eller fraværet av reaksjon på medisiner.
 2. Kliniske forsøk:
 • ultralyd undersøkelse av fartøy;
 • blodprøver (totalt, for koagulasjon, for RW);
 • urinanalyse.

På kvelden, etter en lett kveldsmat, på kvelden før prosedyren, gjør pasientene en rensende enema. På operasjonsdagen kan du ikke spise og drikke noen drinker.

EVLK tilbringer en dag i klinikker. Pasienter kommer med en konklusjon og retning fra terapeut og kirurg-phlebologist. I seg selv er det nødvendig å ha kompresjonsundertøy.

Prosedyren begynner med en tosidig skanning av underbenet, der koagulasjon vil bli utført. Legen markerer marginen til venen med markøren, markerer ventilstedene og de tilstøtende fartøyene.

Neste trinn er desinfeksjon av huden og anestesi. Injeksjoner av anestesi plasseres rundt hele venet, som vil bli utsatt for lasereksponering. Plasseringen av lysføreren er desinfisert.

Den termiske effekten av laserstråling på den indre overflaten av fartøyet er grunnprinsippet for metoden for endovasal koagulasjon. Lysføreren er satt inn i den syke venen til skadestedet, så begynner pulserende lys og lysstyreren begynner sakte å bevege seg i motsatt retning. En del av laserenergien virker på den indre overflaten av venen. Resten av energien blir absorbert av blodet, og omdanner den til høy temperatur damp. Termisk virkning fører til koagulering av proteiner i det skadede endotelet. Samtidig forblir levedyktige endotelcellytter. I fremtiden blir de kilden til regenerering av det skadede karets vev.

Hele operasjonen fra øyeblikkspunktet til punktering til utgangen av fiberen fra venen er under kontroll av ultralyddopplerografi.

Hvis det ikke er noen komplikasjoner, tar hele prosedyren ikke mer enn 40 - 45 minutter. Etter EVLK setter pasienten på kompresjons undertøy.

Rehabiliteringsperiode

Umiddelbart etter at pasienten har laserkoagulasjon av åreknuter, må han flytte i 40 minutter, hvoretter han forlater klinikken.

Komprimeringsundertøy (strømper) fjerner ikke de første 5 dagene, i fremtiden utføres kompresjon på dagtid, i to måneder.

Legen undersøker etter tre dager, angioscanning, ved hjelp av hvilken det klargjør tilstanden til de opererte fartøyene: deres elastisitet, blodstrømsparametre, patency.

Rehabiliteringsperioden varer ikke mer enn 1,5 måneder, hvor alle konsekvenser av kirurgisk inngrep forsvinner. Lasersksponeringsstedet erstattes om et år av bindevev.

Pasienter som gjennomgikk EAVL-prosedyren krever ikke sengestil og sykefravær.

Laser terapi (laser koagulasjon): fordel og mulig skade

Dessverre har vaskulære patologier en global status. De er gjenstand for mennesker i ulike aldre og kjønn. Å betjene utviklingen av åreknuter i underkroppene kan ha ulike årsaker, og det er ganske mange av dem. Derfor er statistiske data om registrering av vaskulære sykdommer voksende. Samtidig står ikke vitenskap og medisin stille, og antall behandlinger er allerede en imponerende liste.

Innholdet i artikkelen

Valget av den terapeutiske ordningen forblir hos den behandlende legen. Dens utvalg bestemmer scenen hvor vaskulær patologi, sykdommens dynamikk, pasientens generelle helse og andre faktorer oppdages. Etter eget skjønn kan en spesialist inkludere konservative, operative metoder eller symbiose i behandlingsordningen.

Til konservative metoder inkluderer medisinsk og ikke-medisinering. Disse behandlingsmetodene kan være unike i begynnelsen av sykdommen, med manifestasjon av de første tegnene, og i 99% tilfeller er komplementære til operasjonsmetoder.

Operative metoder brukes til avanserte former for vaskulær patologi. Som regel er den andre graden av åreknuter allerede vurdert som sådan. Operative metoder er delt inn i invasiv og minimal invasiv. Alle av dem har indikasjoner og kontraindikasjoner, så vel som deres fordeler og ulemper.

En av de mest populære moderne terapeutiske metodene er prosedyren for EVLK (endovasal laser koagulasjon) av venene i nedre ekstremiteter. En uutdannet person finner det vanskelig å forstå medisinske termer. Så spørsmålet er, hva er dette og hva gjøres?

EVLK (laser koagulasjon) av vener i nedre ekstremiteter: forberedelse, prosedyreteknikk, indikasjoner og kontraindikasjoner

Hva er EVLK-metode for behandling av åreknuter? Endovaskulær eller endovenøs laserkoagulasjon av venene i underekstremiteter (EVLK) er en minimalt invasiv prosess for fjerning av en blodår påvirket av åreknuter.

Hvordan er endovasal laser koagulasjon av åreknuter? Denne metoden har blitt praktisert i omtrent et dusin år, slik at laserkoagulasjonsprosedyren blir forbedret til denne dagen. EVLK er karakterisert som en høyteknologisk og ganske komplisert manipulasjon, som ikke bare krever utstyr av høy kvalitet, men også høy profesjonell opplæring av medisinsk personell.

Dette er en perkutan intravaskulær kirurgisk prosedyre. Derfor gir laserkoagulasjon av åreknuter og telangiektasier (vascular sprouts) på bena innføring av et perifer kateter i venøsengen. Gjennom som trengs en tynn laserlysguide for moxibustion av vev. Under dens innflytelse oppstår en termisk brenning og etterfølgende klumping av de vaskulære veggene med utjevning av lumen. Prosedyren vil bli utført under lokalbedøvelse (en lavkoncentrert blanding av anestetika), effekten er beregnet i 6-10 timer. På grunn av tilsetningen av vasokonstriktorer til blandingen, oppnås i tillegg til anestetisk effekt vasokonstriktor. Dette reduserer risikoen for hematomdannelse etter EVLK.

Alle stadier av EVLK utføres ved hjelp av tosidig skanning. Dermed kontrollerer eksperten laseren og dens posisjon i fartøyet. Uten å ta hensyn til den foreløpige markeringen av vener, tar laserbehandling av varicose ca. 40 minutter. Om nødvendig, neste dag, utføres scleroterapi eller miniflebektomi av store varicose innstrømninger av store og små subkutane vener. Dette skyldes at endovasal laserkoagulasjon har begrensninger på den tillatte ekspansjonen av varicose-tilstrømning av den store saphenøsvenen (WBC), og mindre ofte liten. For at prosedyren skal være effektiv, må venene ha en utvidelse i diameter på ikke mer enn 10 mm. Derfor, hvis noen årer har blitt sett etter EAVL-behandling, ikke bekymre deg. De vil bli eliminert ved å introdusere sklerosanter i venøs munn eller ved å utføre en punktering, deretter fjerne venen utad og fysisk fjerne den. Som forskningsresultater viser, i slike tilfeller, i postoperativ perioden, er en god klinisk og vedvarende kosmetisk effekt notert, uten tegn på tilbakefall. I tillegg er den sosiale rehabiliteringen av pasienter i tillegg akselerert (hvis de medisinske anbefalingene begynner å bli observert umiddelbart etter operasjonen).

Laserkoagulering av kar på bena: en forberedende fase

Hva er forberedelsene til laser koagulasjon? Forberedelse er ikke vanskelig. For at endovaskulær laserkoagulasjon av venene i underbenet skal utføres, er det påkrevd:

 • den generelle helse til pasienten screening (generelle kliniske blod- og urinprøver, blodanalyse på RW, en omfattende analyse av indikatorer på blodpropp, blodprøver for viral hepatitt B og C, AIDS, HIV, og syfilis);
 • undersøkelse av vener og kar (UZDS);
 • konklusjon fra terapeut på fravær av kontraindikasjoner.

Det er nødvendig å forberede medisinsk kompresjonspensjon på forhånd. Det vil være nødvendig umiddelbart etter behandling av åreknuter (EAVL). Legen utpeker vanligvis en jersey i den andre kompresjonsklassen til dette formålet, og det vil være nødvendig å bære det i minst 3-5 dager.

EVLK (laser koagulasjon) av vener i nedre ekstremiteter: indikasjoner og kontraindikasjoner

Dersom den tildelte laseren koagulasjon av blodårer i bena, og deretter lese noen: tilstedeværelsen av edderkopp årer og åreknuter (2. grad), trofiske forstyrrelser av det nedre ben, en rett strekning av den venøse sengen og et lite antall elver.

Fjerning av fartøy, på en måte som laser koagulasjon, har en rekke kontraindikasjoner:

 • Overvekt (fedme);
 • sykdommer i arteriene i nedre ekstremiteter, ledsaget av dannelsen av aterosklerotiske plakk på indre indre av karene;
 • begrenset bevegelse av pasienten på grunn av sykdommer i muskuloskeletalsystemet, slagtilfelle, etc.;
 • smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i huden og subkutant vev;
 • hypertensjon;
 • noen kroniske sykdommer.

Kan jeg gjøre EVLK i nærvær av blodpropper? En forutsetning for operasjonen - fravær av blodpropper i øvre del av stammen til saphenøsvenen. Derfor refererer tilstedeværelsen av trombi også til kontraindikasjoner.

Er laser venøs koagulasjon tillatt under graviditet og til hvilken tid? Virkningen av EVLK under graviditet og etter fødsel, med amming, er forbudt. Gravide og ammende kvinner anbefales ikke-farmakologiske metoder for konservativ terapi, tk. Det er nødvendig å utelukke alle mulige farer for fosterutviklingen og helsen til det allerede fødte barnet.

Rehabilitering etter laserkoagulering av vener i nedre ekstremiteter

De som har blitt tildelt EAVL (laser subkutan koagulasjon) av venene i underekstremitetene er interessert i om det er nødvendig å åpne et sykefraværsblad? For å eliminere varicosity denne metoden ikke nødvendigvis forbli på sykehuset i lang tid. Prosedyren utføres på poliklinisk basis og krever ikke sengestøtte. Gå tilbake til den vanlige levemåten og arbeidsansvar vil være neste dag. Det eneste som tar tid er rehabilitering. Gjenoppretting etter maksimal VEVC-vene kan ta en og en halv time. I løpet av denne perioden er det viktig å utføre alle anbefalte anbefalinger fra den behandlende legen.

Behandlingen av dagen etter laser koagulasjon

Dagens modus i den postoperative perioden krever dimensjonalitet. En kompetent saldo på våkenhet og søvn, aktivitet og hvile, samt å spise, utføre helseprosedyrer etc. For å hjelpe kroppen å gjenopprette og redusere risikoen for tilbakefall, er det nødvendig å gjøre noen tilpasninger til livsstilen. Dagens regime og tidsplanen vil i noen grad være nødvendig nærmere til overholdelse av reglene for en sunn livsstil.

Hva kan ikke gjøres etter laser koagulasjon?

Det er visse kontraindikasjoner og begrensninger etter prosedyren for fjerning av åreknuter. Først av alt må du bli kvitt dårlige vaner. Alkohol og røyking etter laserkoagulasjon er forbudt, i hvert fall for rehabiliteringsperioden. Maten bør også være balansert og riktig for å kontrollere vekten.

Innen noen uker etter EVLK, bør du slutte å ta varme bad, samt besøke badehus, badstuer og svømmebassenger. Under forbudet faller favoritt av solariumets rettferdige kjønn, og prosedyren for kroppspleie i skjønnhetssalonger. Kvinner må også bytte "studs" for mer komfortable sko med en lav stabil hæl.

Sport etter laser koagulasjon

Frykt for komplikasjoner og tilbakefall, noen pasienter lurer på om sport og løp er tillatt etter EVLK? La oss starte med det faktum at etter laser koagulasjon av vener og miniblebectomy er det nødvendig å begynne å bevege seg umiddelbart, dette vil redusere risikoen for trombusdannelse. Fra og med neste dag etter operasjonen, bør daglig gå minst 1,5-2 timer. Det er en særegenhet - i løpet av de første 3-5 dagene må pasienten være i en kompresjonstjersey 24 timer i døgnet. Videre leveres medisinsk undertøy bare på dagtid og i opp til to måneder.

Sport er tillatt og til og med nødvendig! Men ikke alle typer er tillatt i rehabiliteringsperioden. Det er viktig å utelukke betydelig fysisk anstrengelse, som vektløfting, vektopplæring i treningssentre osv. Kan jeg løpe etter laserkoagulasjon av venene? Spesialister forbyder rask løping, som en slags støtbelastning. De kan også inkludere hopping og jerking. Slike belastninger etter operasjonen er svært uønskede.

Komplikasjoner etter EVLK

Som enhver annen operasjon har laserkoagulering av venene i nedre ekstremiteter potensielt mulige komplikasjoner. De uønskede konsekvensene av laserkoagulasjon i postoperativ perioden er sjeldne, og noen er enda svært sjeldne (1: 10.000). Derfor er metoden anerkjent som effektiv som mulig. Likevel er det nødvendig å være oppmerksom på slike komplikasjoner etter EAVL-operasjonen:

 • tromboflebitt;
 • dyp venetrombose;
 • lungeemboli;
 • brannsår;
 • parestesi,
 • hypertermi.

Hvorvidt det er i norm eller grad av smerte etter EVVLK og hvor mye varer de? Hva skal jeg gjøre hvis benet mitt er trukket og det er ødem? Hvilken av følgende kan betraktes som en komplikasjon etter EVLK? En stor vene etter laserkolagulasjon før bindevevet kan danne en tett ledning med rødhet. Typisk skjer en slik tetning ved punkteringsstedet og rødhet 7-10 dager etter endovasal laserkoagulasjon (EVLK). Dette fenomenet er ikke en norm, men det er av midlertidig karakter. I tillegg regres det raskt ved bruk av lokale anvendelsesmåter. Noen pasienter merker at beinet gjør vondt og vokser nummen i løpet av de første to dagene etter at blodårene har blitt stivet. Disse ubehagelige opplevelsene er mer sannsynlig forbundet med en uvanlig bruk av medisinsk jersey enn med selve prosedyren. Langsom smerte og spenning i løpet av den venøse sengen er sjelden notert. De varer ikke mer enn en og en halv og passerer uavhengig. Det skal bemerkes at den første dagen som følge av koaguleringen av veggproteinene i karet, kan det oppstå en temperatur ikke høyere enn 38 ° C. Etter EVLK vil legen informere pasienten om alle mulige komplikasjoner, og gi anbefalinger om hvordan man oppfører seg i dette eller det tilfellet.

Graviditet etter EVLK

Utførte EVLK-vener av graviditet kan ikke forhindre. Tvert imot, når du planlegger graviditet, er det helt riktige trinnet å løse problemet med åreknuter. Derfor er svaret på spørsmålet om å gjøre laser koagulasjon eller ikke åpenbart. Fordi under graviditeten vil trykket på karene øke, og 100% vil forverre sykdommen. Graviditet utelukker imidlertid kirurgi. Kun i vanskelige situasjoner, når situasjonen er kritisk, kan den behandlende legen foreskrive en gravid kvinne en radikal metode for behandling av åreknuter.

Når graviditet oppstår etter EVLK, bør det treffes tiltak for å forhindre tilbakefall. Til dette formål er det vist seg iført elastisk medisinsk strikketøy av en enkel grad av kompresjon, ytelse av gymnastikkøvelser, selvmassasje av ekstremiteter og påføring av toniske blodårer av kremer. Ideelt i sine kvaliteter i løpet av svangerskapet er "NORMAVEN®" fotkrem egnet. Dens sammensetning er naturlig, noe som betyr at det er trygt for helsen til fremtidens mor og baby.

EVLK (endogenous laser koagulasjon) - nye behandlingshorisonter

For ti år siden utviklet tyske forskere en nyskapende teknologi som muliggjør lukning av åreknuter ved hjelp av høy-energi laserlysegenskaper. Denne metoden ble kalt EVLK (endovasal laser koagulasjon). Han ble ganske populær i russiske og utenlandske klinikker metode for behandling av åreknuter, og åpne opp nye horisonter, kan erstatte mange minimalt invasive og invasive metoder som brukes av karkirurger å fjerne de syke årer.

Essensen av EWLA-metoden

Under laserkoaguleringen av åreknuter, blir kateteret som utstråler laseren satt inn i fartøyets lumen og avgir energi. Det er absorbert av røde blodceller, og i en brøkdel av et sekund blir omdannet til termisk energi, som virker på vaskulær veggtemperatur på 95 til 100 ° C. En slik oppvarming av blodet fører brusingen av den flytende delen av blodet (plasma) og andre blodceller. Denne eksponeringen fører til en begrenset forbrenning av spiserørets vegger, og en trombose dannes i lasereksponeringssonen. Det patologisk endrede fartøyet er "forseglet" på bare 5-7 minutter og stopper deltakelsen i blodet.

Hva er indikasjonene på EVLK?

Bruk av laser koagulasjon er berettiget i visse kliniske tilfeller av åreknuter. Noen ganger EVLK kan benyttes som en uavhengig metode og blir en fullstendig alternativ til andre metoder for fjerning av åreknuter, og i mer alvorlige former av åreknuter laserbehandling brukes i kombinasjon med andre behandlinger.

Indikasjoner for EVLK kan være slike kliniske tilfeller:

 • et lite antall dilaterte vener med uttalt åreknuter;
 • Priustevoe utvidelse av den store saphenøsvenen ikke mer enn 10 mm;
 • krumningen av bagasjerommet til den lille eller store saphenøse venen;
 • trofe sår i underbenet;
 • Behovet for å bruke laser koagulasjon for enhver form for operasjon på de store eller små saphenøse årene.

Operasjonens taktikk ved bruk av EVLK bestemmes av phlebologisten individuelt i hvert klinisk tilfelle etter en detaljert undersøkelse av pasientens vener ved hjelp av Doppler-ultralyd.

I hvilke tilfeller brukes EVLK som en ekstra teknikk?

Laserkoagulasjon kan lett kombineres med andre typer kirurgisk behandling av åreknuter og lar deg oppnå mer effektive og signifikante terapeutiske og kosmetiske resultater. Dette forklares av andre ekstra egenskaper av laser energi, som har en gunstig effekt på prosessene for vevregenerering og ernæring.

Kombinert EVLK kan brukes til stor diameter stor saphenøsvein. I slike tilfeller utføres laser koagulasjon med noen elementer av flebektomi. Denne teknikken har betydelige fordeler fremfor de klassiske ett ectomy årer, t. K. Det er i stand til å gi mindre traumer, hurtig rehabilitering, utmerket kosmetisk effekt, og en mindre andel av tilbakefall i fremtiden. EVLK i kombinasjon med flebektomi utføres under spinalbedøvelse, og pasienten føler ikke smerte.

Forbereder for EVLK

Hvis en EAVL-prosedyre ble foreskrevet for en pasient, bør legen informeres om:

 • aksepterte hormonpreparater (for eksempel hormonelle prevensjonsmidler, østrogener etc.);
 • menstruasjon;
 • graviditet.

Disse faktorer kan føre til dannelse av hematom, venebetennelse og trombose, og derfor en lege kan anbefale til pasienten for å utsette prosessen i en viss tidsperiode, eller endre tidsplanen for medisinering. Ta andre medisiner bør ikke kanselleres.

Før prosessen med laserkoagulasjon, vil legen nødvendigvis kjenne pasienten med regler for forberedelse for operasjonen.

På Eva og på dagen for EVLK er det nødvendig:

 1. Ta 1 tablett med kardiomagnesium 75 mg eller Trombo Ass 100 mg.
 2. Ikke utfør epilering og ikke bruk kremer.
 3. På operasjonsdagen, ta en hygienisk dusj med antibakteriell eller vanlig såpe.
 4. 2 timer før prosedyren, er det ikke trygt å spise.
 5. Bruk behagelige og romslige klær, etter at operasjonen er fullført, vil det bli påført et elastisk bandasje eller en kompresjonsstrømpe på benet.

Hvordan utføres EVLK?

Prosedyren for EVLK kan utføres i ambulante og ambulante innstillinger. Dette spørsmålet er løst individuelt med den behandlende legen i hvert klinisk tilfelle.

For å klargjøre pasienten for laseren koagulering phlebologist utfører telling synlige åreknuter, og parallelt med den ultrasoniske diagnostisering lege utfører ultralyd, noe som gjør det mulig å spesifisere den berørte årer diameter og plassering av hoved- og tilleggs venøse trestammer. Etter slik forberedelse av begge spesialister, gjennomgår pasienten EVLK-prosedyren. Hele prosedyren utføres under konstant overvåking av dupleks ultralydsskanning.

 1. En punktering av den nødvendige vene og innføringen av et tynt kateter utføres.
 2. En laserleder er satt inn i kateteret.
 3. Under overvåkning av ultralyd blir det levert til det nødvendige stedet for det berørte fartøyet (til det punkt hvor den mindre venen kommer inn i det store fartøyet).
 4. Legen utfører en tøff anestesi. For å gjøre dette ved hjelp av pumpen er utført med injeksjon av lokalanestetikum oppløsning av forlenget virkning, som vil gi ikke bare smertelindring, men også for å beskytte det omgivende vev fra venen til påvirkning av laserstråling. Også, den introduserte løsningen tillater å redusere diameteren av åreknussen.
 5. Phlebologist inkluderer en laser og fjerner laserlederen fra fartøyet, utfører sin laserkoagulasjon.

Hovedstadiet i EAVC-prosedyren tar ca 15-30 minutter, og i løpet av utførelsen opplever pasienten i de fleste tilfeller ingen smertefulle og ubehagelige opplevelser. Et lite ubehag i laservirkningen på venene oppleves kun av en liten gruppe pasienter og elimineres lett ved bruk av beroligende midler.

Etter at EAVL-prosedyren er fullført, utføres en operasjon for miniblebectomy (Vardi's teknikk) for å fjerne laterale åreknuter. Deretter påføres en aseptisk dressing på snittene, og pasienten bidrar til å ha på seg en spesiell strømpe av den andre kompresjonsklassen. Etter 20-30 minutter er pasienten lov til å forlate medisinsk institusjon og det anbefales å gå en tur i en time.

Fordeler med EWLC

 • behandling kan utføres på en poliklinisk basis
 • tilbake til arbeid og vanlig livsstil kan utføres neste dag;
 • sikkerhetsprosedyrer, siden alle manipulasjoner utføres under konstant overvåking av ultralyd;
 • umiddelbart etter operasjonen kan pasienten gå;
 • Varighet av rehabilitering og mindre restriksjoner er omtrent 5-7 dager;
 • minimal invasiv operasjon tar ikke mer enn 30-40 minutter;
 • Om nødvendig utføres fjerning av vener på begge bena;
 • teknikken har en liten liste over relative kontraindikasjoner;
 • prosedyren krever ikke intravenøs endotrakeal anestesi eller spinalbedøvelse og utføres etter lokalbedøvelse;
 • Under operasjonen og etterpå føler pasienten ikke smerte;
 • Prosedyren gjør det mulig å behandle trofasår mer effektivt og øker prosessen med å helbrede dem.
 • operasjon sikrer en utmerket kosmetisk effekt på huden og ikke forblir arr, arr, sår, og pigmentkarakter vein fjerning, og spor av punkteringer er nesten usynlig;
 • prosedyren gjør det mulig å oppnå fullstendig utslettelse av åreknuter innen tre måneder, og i 98% tilfeller oppnås fullstendig eliminering av sykdommen;
 • postoperative komplikasjoner etter behandlingsmetoder er minimal i forhold til andre metoder for behandling av åreknuter, hvoretter utseendet av ødem, alvorlig smerte syndrom, trauma nær den vener vevsskade tilstøtende vene lymfekar og nervefibre, delvis tap av benet hudens følsomhet i fjerning vene.

Etter å ha utført EVLK, får benet et helt uoperert utseende, og åreknuter og knuter er ikke synlige på den.

Mulige komplikasjoner av EVLK

Komplikasjoner etter laser koagulasjon er ganske sjeldne. Ofte utvikler pasientene pigmentering i løpet av den utrydde og fjerne venen. Det krever i de fleste tilfeller ikke behandling og etter 2-6 måneder går alene.

Noen ganger hos pasienter etter EVLK i en overfladisk vene, som var en tilstrømning for fjerne fartøy, utvikles en lokal inflammatorisk reaksjon. Slike komplikasjoner er sjeldne og lett eliminert ved bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.

Også i ekstremt sjeldne tilfeller (1:10 000), etter laserkoagulasjon, kan pasienter utvikle trombotiske komplikasjoner. Slike konsekvenser kan minimeres ved å observere all doktors anbefalinger om postoperativ diett.

Anbefalinger for pasienter i postoperativ modus

For å eliminere de ubehagelige opplevelser og moderat verkende smerte langs venen utslettet, bør pasienten tar ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter (Nimesil, Dikloberl, Ibuprofen etc.). I de fleste tilfeller bør de tas ikke mer enn 2-3 dager.

Etterfølgende anbefalinger er relevante i løpet av de to første ukene etter laserkoagulasjonsoperasjonen:

 1. Obligatorisk bruk av kompresjonsjersey.
 2. Daglig gange i 1,5-2 timer.
 3. Avslag på betydelig fysisk anstrengelse (løfte vekter, trening i treningssentre, hopping, rask løping, etc.).
 4. Avslag på fysiske prosedyrer og besøk til solarium, badstuer og SPA-salonger.
 5. Avslag fra mottak av alkoholholdige drikkevarer.
 6. Kvinner bør ikke bære høyhælte sko.

Etter disse enkle regler, vil pasienten kunne redusere risikoen for postoperative komplikasjoner til et minimum og akselerere utvinning etter operasjon.

TV-kanal "Hviterussland-1", programmet "Helse" på temaet "Behandling av åreknuter med en laser: hvordan fungerer det?":

Les Mer Om Fartøyene