Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Tegn på innsnevring av hjerneskip og hvordan man skal håndtere det

Fartøyskramming er en farlig sykdom som kan forårsake ulike typer forstyrrelser i kroppen: svimmelhet, hjerteinfarkt, slag, lammelse, demens, nekrose.

Derfor er det viktig å kjenne symptomene på manifestasjonen av sykdommen for å velge en kvalitet og effektiv behandling.

Årsaker til sykdommen

Risikogruppen for denne sykdommen inkluderer oftest eldre mennesker. Også her kan du inkludere personer som opplever kronisk stress og spenning i nervesystemet. De som misbruker alkohol og røyking. Personer som ofte blir utsatt for høy fysisk belastning, faller inn i risikosonen.

Det er tre hovedårsaker som forårsaker vasokonstriksjon. Disse inkluderer:

hypertensjon

På grunn av skarpe hopp av arterielt trykk er det forstyrrelser i hele sirkulasjonssystemet. Fartøy mister sin elastisitet og mister gradvis sin styrke. Og dette provoserer deres innsnevring og brudd på blodstrømmen.

aterosklerose

Også fører til en innsnevring av fartøyene. På bekostning av et høyt nivå av kolesterol på veggene i blodårene dannes aterosklerotiske plakk. Som et resultat av dannelsen minker klaringen i karrene og de mister deres elastisitet. Slike fartøyer er ikke i stand til å motstå tunge belastninger, noe som fører til gradvis dannelse av små mikrokaster. Blod, som kommer inn i dem, begynner å koagulere og dannes som følge av denne blodproppen.

Trombi og plakk fører ikke bare til delvis, men også for å fullføre blokkering av blodkar, som kan forårsake fare for menneskers helse.

Cervikal osteokondrose

Når intervertebral brusk blir deformert, smalker også hjernens kar. Som et resultat er blodsirkulasjonen forstyrret. Celler og vev mottar ikke den nødvendige mengden oksygen. Som et resultat er det hodepine, svimmelhet, tretthet, minneforringelse.

symptomatologi

Denne sykdommen har symptomer, i så fall skal pasienten konsultere en lege for diagnose og rettidig forskrift om nødvendig behandling. De første tegnene er hyppig hodepine og svimmelhet. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vises mer alvorlige lidelser i kroppen.

Innsnevringen av fartøyene kan være skarp eller ha kronisk form. Kraftig innsnevring er veldig farlig og kan føre til et hjerneslag eller et hjerteinfarkt, som i de fleste tilfeller ender med et dødelig utfall av pasienten.

I det kroniske løpet av sykdommen er symptomene ikke så merkbare. Derfor legger mange pasienter i begynnelsen av sykdommen ikke vekt på dem, skriver bort manifestasjoner av hodepine eller svimmelhet for alder, værendringer og generell helse. Derfor kan sykdommen vare i mange år, og forårsaker i starten av utviklingen av sykdommen bare et lite ubehag.

Kronisk innsnevring er delt inn i tre faser:

 1. Det er preget av mindre hodepine, som raskt kan fjernes med smertestillende midler. Her kan du også inkludere konstant trøtthet, fravær, døsighet og nedgang i styrke. Svært ofte, pasientene er følelsesmessig ustabile, irritable, har flekker av depresjon.
 2. Pasienten har ganske smertefull hodepine. Angrep kan være hyppige og langvarige. Arbeidskapasiteten er sterkt redusert i pasienten, det er en konstant følelse av tretthet. Om dagen kan stemningen endre seg drastisk. Pasienten opplever ofte aggresjon, depresjon, irritasjon.

Det er uregelmessigheter i urinsystemet. Pasienten endrer gang på grunn av alvorlig svimmelhet. Han begynner å blande bena, da han opplever forstyrrelser i samordning av bevegelser.

 • Hovedtegnet er en ganske sterk svimmelhet, på grunn av hvilken det er et brudd på koordinering av bevegelser. Pasienten begynner å snuble på jorder, miste balanse. Jo mer sykdommen utvikler seg, desto verre går det locomotoriske systemet til å fungere. Det er vanskelig for en person å ikke bare gå, men til og med å stå uten støtte. Pasientens tale er ødelagt, visjonen er svekket, mat svelges, kvalme eller oppkast forekommer. Bekkenet i bekkenet er forstyrret, og ufrivillig vannlating forekommer ofte.
 • På dette stadiet utvikler demens.

  diagnostikk

  For å etablere en nøyaktig diagnose av sykdommen, er det nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse. For dette anbefales det å konsultere en terapeut, en kardiolog og en nevrolog. Det er også verdt å besøke økologen for å sjekke fondets fartøy.

  Våre lesere anbefaler!

  Vår konstante leser delte en effektiv metode som hjalp henne med å bli kvitt HYPERTENSION. Det virket som ingenting ville hjelpe, men en effektiv metode ble anbefalt, som Elena Malysheva anbefalte. LES MER OM DENNE METODEN

  Ytterligere diagnostikk utføres, som inkluderer følgende metoder:

  1. Computer angiografi. Med denne metoden administreres pasienten et kontrastmiddel som vil tillate å undersøke blodkarene og avsløre patologi. Prosedyren gir deg mulighet til å oppnå nøyaktig informasjon om tilstanden til fartøyene, for å identifisere deres innsnevring, samt tilstedeværelsen av trombi eller aneurysmer.
  2. Magnetic resonance imaging. Prosedyren utføres med eller uten kontrastmedium. Denne metoden bidrar til å gjennomføre en effektiv studie av hjernen og dens myke vev. Mer informasjon om prosedyren finner du her.
  3. Doppler ultralyd. Med hjelp av denne studien kan legen avgjøre hva anatomien til fartøyene og deres patency. I løpet av studien blir blodstrømningshastigheten bestemt, selv små endringer i hovedkarene avsløres, noe som medfører risiko for atherosklerotiske plakk. Dette er den mest moderne metoden som gjør at du kan identifisere pasientens sykdom, selv i begynnelsen.

  VIKTIG: Hvis det er en stenose av karene, utpeker legen pasienten en kompleks behandling, og i tilfelle komplikasjoner gir retningen til operasjonen.

  Metoder for behandling

  Behandlingen kan være medisinert eller kirurgisk. I utgangspunktet kan du ty til bruk av tradisjonell medisin. Utvalg av preparater og metoder avhenger av tilstanden til pasienten, slik at bare en lege kan velge den nødvendige kretser og behandling etter fullstendig undersøkelse av kroppen og samråd med andre spesialister: kardiolog, terapeut, nevropatologen.

  Narkotikabehandling kan være ganske lang. Det er situasjoner når pasienten må ta medisin for resten av livet.

  Forberedelser velges i henhold til pasientens tilstand, med hensyn til alder og resultater av tester og undersøkelser.

  medisinering

  Å ta medisiner er nødvendig i lang tid, og i noen tilfeller, for livet som en støttende terapi. Behandling med rusmidler er rettet mot å eliminere symptomene og årsakene til sykdommen. Derfor ordinerer legen i de fleste tilfeller en omfattende behandling av flere grupper av stoffer.

  De mest effektive medisinene er:

  statiner

  Deres bruk bidrar til å senke nivået av kolesterol i blodet. Når de inntas, bidrar de til ødeleggelsen av aterosklerotiske plakk, noe som øker fartøyets lumen. De vanligste legemidlene inkluderer:

  • Lovostater (Mevakos og Mefakor);
  • simvastatin (Aktalipid, Vasilip).

  fibrater

  De brukes også i nærvær av aterosklerose for å ødelegge plakk. Den mest effektive anses å være deres kombinasjon med statiner. De mest effektive verktøyene inkluderer:

  Vasodilatormedikamenter

  Disse stoffene bidrar til å utvide lumen i blodårene og forbedre blodsirkulasjonen. Slike midler inkluderer:

  • papaverin;
  • Cinnarizine;
  • aktovegin;
  • Cavinton og andre.

  spasmolytika

  Disse stoffene bidrar til å redusere hodepine. Også, de anbefales å ta med smerte i nærvær av cervical osteochondrosis.

  Pasienter med hypertensjon er vist medikamenter som senker blodtrykket.

  For ytterligere midler som er rettet mot å redusere symptomer, kan du henvise til:

  1. beroligende midler;
  2. antidepressiva;
  3. Kurset av vitaminkomplekser.

  Kirurgisk metode

  Bruk denne metoden i siste stadium av sykdommen, da behandling med medisiner ikke ga positive resultater. Den mest moderne og effektive er slike metoder som karotid endarterektomi og angioplastikk.

  Carotid endarterektomi

  Under operasjonen dissekerer kirurgen fartøyet for å fjerne aterosklerotiske plakk fra sin indre side. Som et resultat av denne metoden blir blodstrømmen gjenopprettet i fremtiden. Manipulering utføres ved bruk av lokalbedøvelse. Det store pluss av operasjonen er mangelen på rehabiliteringstid.

  angioplastikk

  Gjennomføring av denne operasjonsmetoden består i å rydde fartøyets lumen ved hjelp av et spesielt kateter. Det er introdusert i hulrommet på fartøyet og festet av en ramme, som er et tynt metallrør.

  Folkemidlene

  Bruk av folkeoppskrifter kan være effektiv hvis sykdommen er i første fase. Til tross for at bruk av medisinske planter er trygt, anbefales det å konsultere en spesialist før du bruker dem.

  • Pine skudd. Av disse lagrer du en avkok, hvor en spiseskje skudd krever en liter vann. Kjøttkraft får lov til å infusjonere, og deretter tilsettes honning og sitronsaft. Sammensetningen normaliserer blodtrykket, har en forebyggende effekt, beskytter mot slag.
  • hagtorn. Hell en liter kokende vann og la stå. De drikker om dagen. Dette verktøyet bidrar til å styrke blodårene og hjertemuskelen, har en antispasmodisk effekt.
  • kløver. Blomstring av kløver er insistert i 10 dager på vodka. Beholderen holdes på et mørkt sted, med jevne mellomrom risting. Drikk 20-30 dråper en gang om dagen.

  En person bør være oppmerksom på hans helse og ved de første tegnene på en malaise søker hjelp fra en lege. Dette vil redusere risikoen for vaskulære forandringer i hjernen og på den tiden begynne behandlingen.

  Hva er faren for innsnevring av hjerneskip?

  Selv om innsnevringen av hjerneskibene er mer typisk for mellomstore og eldre, skjer sykdommen hos unge mennesker og til og med hos barn. Sykdom første gjør seg selv følt av mild hodepine, som over tid øker, oppstår også svimmelhet, minnet forverres. Hvis du ikke tar hensyn til tegnene i tide og ikke begynner å behandle sykdommen, vil innsnevringen av hjernens kar oppfordre et brudd på koordinering av bevegelser, lammelser, hjerteinfarkt og andre livstruende sykdommer.

  Hvor kommer sykdommen fra?

  Selv om innsnevringen av hjernens arterier kan være i alle aldre, omfatter risikogruppen mennesker over førti år, så vel som de som stadig blir utsatt for tung fysisk eller psykisk stress. Provoke sykdommen kan permanent stress, overarbeid, nervøs sammenbrudd, voldelig uro. Årsaken kan være en stillesittende livsstil, der folk ikke bruker mye tid på friluft, ikke delta i fysisk trening, noe som fører til en bremse av blodforsyningen og oksygen sulten i hjernen.

  En av de vanligste årsakene til innsnevring av hjernens arterier er atherosklerose. Dette er navnet på avsetning av kolesterol på veggene i blodårene, gjennom hvilket blod går inn i hjernen. Hovedårsaken til dette er dårlig ernæring, når menyen er dominert av fettstoffer og mangler et fiberrikt kosthold.

  Avsetningen av kolesterol på karets indre vegger gjør dem mindre elastiske. I tillegg er det en innsnevring av lumen mellom veggene, noe som reduserer kapasiteten og reduserer strømmen til blodets hjerne, noe som gir næringsstoffer og oksygen til det. Resultatet er et brudd på metabolske prosesser i hjernen, noe som fører til patologiske forandringer, minnefunksjon, migrene og andre ubehagelige symptomer. I tillegg, på de indre veggene som har mistet blodkarets elastisitet, opptrer mikroskraper, hvorfra blodet utskilles, hvorpå det koagulerer og danner en trombose som helt kan tette opp karet og føre til døden.

  Provoke en innsnevring av arteriene kan dramatiske endringer i blodtrykket, noe som reduserer fartøyets elastisitet og fører til delvis ødeleggelse (spesielt i små arterier og kapillærer). Siden denne prosessen påvirker hele kardiovaskulærsystemet, er også arteriene og venene i hjernen utsatt for den katastrofale effekten av sykdommen, noe som resulterer i brudd på blodtilførselen til hjernecellene.

  En annen vanlig årsak som forårsaker sammenblanding av hjernens kar, er cervical osteochondrosis, når på grunn av forskyvning av vertebrale skiver, blir arteriene transportert gjennom hvilket blodet kommer inn i hjernen. Denne sykdommen er en vanlig sykdom, behandling kan ikke helbredes. Derfor er det svært viktig å overvåke stillingen hos barn, og legge merke til de første tegnene på skoliose, for å gjøre alt for å løse dette problemet. Med regelmessige økter av terapeutisk gymnastikk, i barndommen, kan du kvitte seg med krumningen i ryggraden. I voksenalderen bidrar kroppsopplæringen til å redusere symptomene på osteokondrose (sykdommen er preget av alvorlig smerte i ryggen, hendene og andre deler av kroppen), men det vil ikke bli helt kvitt.

  Innsnevringen av hjernens arterier finnes også hos barn. Dette skyldes hovedsakelig alvorlig tretthet, stress, stillesittende livsstil, mangel på utendørs trening, dårlig ernæring og av andre grunner.

  Skarp scene

  Innsnevringen av cerebral fartøy hos voksne og barn fortsetter på forskjellige måter: det kan skje plutselig, men kan være kronisk. En akutt form for menneskeliv er ekstremt farlig, fordi det forårsaker hjerneslag eller hjerneblødning, noe som ofte fører til for tidlig død.

  De første symptomene på et slag, som under ingen omstendigheter ikke kan ignoreres og snarest kalles ambulanse, er hodepine, nummenhet i tungen, lemmer, nedsatt tenkning og generell alvorlig tilstand. Med disse tegnene er det først å ringe en ambulanse: Hvis pasienten ikke får øyeblikkelig legehjelp, kan akutt form for sykdommen føre til dødelig utgang.

  Blødning i hjernen er preget av at en blodpropp hindrer et blodkar. Dette fører til det faktum at under påvirkning av en sterk blodstrøm går musklene i blodårene, blodet kommer inn i hjernen og ødelegger dets strukturer. Vanligvis skjer dette plutselig, med fysisk eller følelsesmessig overbelastning. Blødninger i hjernen er preget av følgende symptomer:

  • et rush av blod til ansiktet;
  • alvorlig hodepine;
  • oppkast, rask puste;
  • senker eller akselererer pulsen;
  • nedsatt bevissthet.

  Hvor farlig er denne tilstanden, avhenger ikke så mye av størrelsen på blødningen som på stedet der det skjedde. I alle fall, hvis slike symptomer oppstår, kan pasienten ikke komme til en koma og dør hvis pasienten ikke gir pasienten rettidig hjelp.

  Kronisk form

  Kronisk form i lang tid har milde symptomer. Ved første fase føler personen med jevne mellomrom en liten hodepine, tretthet, nervøsitet, døsighet. Etter en stund blir det diffundert, minnet begynner å forverres.

  I den andre fasen av sykdomsutviklingen blir symptomene mer uttalt. Symptomer på en nærmer eksacerbasjon er en betydelig forverring i helsetilstanden, migrene blir mer intense og hyppige, gangen blir blandet, usikkert og det er problemer med urinsystemet. Sykdommen reflekteres også i nervesystemet: arbeidskapasitet reduseres, og hyppige humørsvingninger fører ofte til konflikt med andre.

  Mange mennesker tar ikke hensyn til symptomene i de to første stadiene, og fjerner hodepine med anestetiske piller. Derfor fortsetter sykdommen å gå videre og går inn i tredje fase. På dette tidspunktet er det sterke problemer i muskel-skjelettsystemet: pasienten snubler ofte, mister balanse, kan helt miste evnen til å bevege seg. Noen ganger er tale ødelagt, det er et tap av syn.

  Ofte er det ufrivillig vannlating, dysfunksjon av bekkenorganene blir observert. Minne fortsetter å forverres, de første tegnene på demens oppstår, når en person mister evnen til å snakke, gå, styre sine handlinger, navigere i rommet. Etter en stund kan det være et slag eller blødning i hjernen.

  Metoder for terapi

  Hvis smerten i hodet minner om seg oftere, for å unngå ubehagelige konsekvenser, er det nødvendig å kontakte en lege som vil foreskrive undersøkelser for å fastslå årsaken til sykdommen. For å kontrollere fravær eller tilstedeværelse av kolesterolavsetninger eller blodpropper, kontroller blodstrømshastigheten, må du lage en ultralyd. Hvis legen ikke liker resultatene, for å få mer nøyaktig informasjon, kan legen foreskrive en datortomografi, som du kan undersøke alle karene i hjernen godt. Om nødvendig vil andre diagnostiske metoder bli tildelt.

  Brain undersøkelse bør gjøres først og fremst, for å utelukke andre årsaker som kan føre til forverring av blodstrømmen, arteriell spasme, hodepine og andre konsekvenser. For eksempel, hvis sykdommen forårsaket cervical osteochondrosis, vil terapisystemet skille seg fra behandling av aterosklerose.

  Etter å ha fått en diagnose på hendene, må du huske: alle plager som provoserte blodsirkulasjonsforstyrrelser er svært alvorlige og kan føre til døden. Derfor er selvbehandling uakseptabel.

  Behandlingsleder utpeker, avhengig av årsaken til brudd på blodtilførselen til hjernen, sykdomsstadiet og konsekvensene det provoserte. Som terapi brukes kompleks behandling vanligvis. For å behandle en sykdom, kan legen foreskrive:

  • Statiner er tabletter som bidrar til å redusere kolesterol i blodet, ødelegge kolesterolinntak, øke blodkarets lumen.
  • Fibrer - tabletter fungerer analogt med statiner, men du kan ikke kombinere preparatene fra disse to gruppene.
  • Vasodilatortabletter.
  • Spasmolytika - brukes i tilfelle at innsnevring av arteriene fremkalles av cervikal osteokondrose.

  I tillegg til tablettene for behandling av den underliggende sykdommen, foreskriver legen at piller fjerner manifestasjoner. For å redusere hodepine, foreskriver legen smerte medisiner for å kvitte seg med angst, nervøsitet, depresjon anbefaler beroligende midler eller antidepressiva. For å behandle sykdommen, er vitamin- og mineralkomplekser foreskrevet av jodholdige legemidler. For å styrke hjertet, er et antioksidant selen og andre tabletter foreskrevet.

  Hvis behandlingen ikke gir resultater, utvikler sykdommen, anbefaler leger kirurgisk inngrep for behandling av vasokonstriksjon. For eksempel, for å lage karotid endarterektomi, hvor det berørte karet blir dissekert, blir kolesterolplakk ekstraheret, hvoretter sømmer påføres. Deretter innen 24 timer er pasienten under medisinsk tilsyn, hvis komplikasjoner er fraværende, blir pasienten utladet.

  Hvor vellykket denne behandlingen vil være, vil tiden fortelle. Hvert tilfelle er individuelt, så det er ingen generell terapi ordning: i hvert tilfelle er medisinsk historie nøye studert, behandlingen blir tildelt individuelt i henhold til undersøkelsens resultater.

  profylakse

  For å forhindre forverring av blodstrømmen, innsnevring av hjernens karter og konsekvensene som følger med disse lidelsene, bør helse og voksne overvåkes, spesielt med hensyn til livsstil og diett. Først av alt må du minimere forbruket av fett kjøtt, samt animalsk fett, erstatte sjømat og vegetabilsk olje.

  Kostholdet skal sørge for en minimums mengde salt, samt tilbaketrekning fra kostholdet av stekt, floury, fettstoffer, syltet grønnsaker. I kostholdet anbefales det at diettister inkluderer havkål, grapefrukt, stikkelsbær, epler, eggplant uten hud, kokt på damp.

  En veldig god folkemedisin for forebygging er honning fra unge furuskudd som vises på treet på slutten av våren. Å gjøre infusjon er enkelt: du må ta sytti kvistene på størrelse med en centimeter hver, lag i en liter vann til mykgjøringen. Som vann vil koke bort, er det mulig å legge til vann under kokingen, slik at en liter oppnås. Deretter helles i en varm kjøttkraft et kilo sukker og knust sitron sammen med skallet (du kan male i en matprosessor eller blender). Blandingen skal holdes på lav varme i ytterligere fem minutter, omrøres av og til og deretter helles i krukker. Bruk honning på en spiseskje en gang om dagen.

  En annen bevist folkemengde, som gjør det mulig å styrke immuniteten, er infusjonen av sine bær og hagtorns blomster. For dette trenger du to spiseskjeer bær og blomster til å brygge i et glass vann. Drikk en spiseskje før frokost, lunsj og middag.

  Også, vi må revidere vår livsstil, ta hensyn til hvile, redusere stressende situasjoner. For å forebygge sykdommen må du være så mye som mulig i frisk luft, sove fullt og regelmessig gjøre fysiske øvelser. Ifølge leger gir høye resultater herding: Denne prosedyren er en god gymnastikk for alle karene i kroppen.

  Sosudinfo.com

  Til en av de alvorlige sykdommene som mange mennesker i alle aldre er tilbøyelig til, er innsnevringen av hjernens kar. Hva er årsakene til denne sykdommen, de første symptomene, hvilken behandling er nødvendig? Disse spørsmålene er av interesse for de fleste pasienter som er diagnostisert med denne sykdommen.

  De viktigste punktene i sykdommen

  Hva er innsnevringen av hjerneskibene? Menneskekroppen kan ikke leve uten kontinuerlig funksjon av sirkulasjonssystemet. Takket være blod, er det en overføring av næringsstoffer og oksygen som er nødvendig for eksistensen. Omtrent en tredjedel av det totale plasmaet er gjennom den menneskelige hjernen. Dette er nok til å gi normal ytelse av ulike avdelinger i hemisfærene.

  Når fartøyene smals, mottar hjernevevet mindre enn de nødvendige næringsstoffene. I begynnelsen er uoverensstemmelsen nesten usynlig, men med tiden fører en slik endring til et kronisk kurs. Atrofi av hjernevev vurderes. Blodkarene blir tynnere og klarer ikke å motstå det stigende trykket.

  I alvorlige situasjoner oppstår arteriearteri eller vaskulær hulrom. Konsekvensen av blødning inne er lammelse av pasienten, transformasjonen av hjernens aktivitet, død. En slik sykdom kalles aterosklerose.

  Innsnevringen av hjerneskibene bidrar til utviklingen av kolesterolplakk som setter seg på veggene i arteriene og fyller hjernen med blod. Passasjen i midten av veggene blir mindre, fartøyets gjennomstrømning reduseres. Fra mangel på oksygen, blod og næringsstoffer som er nødvendige for normalt arbeid, lider hjernen.

  Utseendet på plakkene fører til smertefulle tilstander i nakkes og hjernens kar. Når kolesterolnivået i sirkulasjonssystemet stiger, blir veggene fjernet, fylt med små sprekker, og blir ikke veldig sterke. Plaques vises i disse sprekker.

  For blodplater er aterosklerotiske plakk en slags magnet som er nødvendig for å koagulere blod. De blir større, en trombose dannes, noe som fører til en reduksjon av klaring mellom de vaskulære veggene. Det er tilfeller når en trombose tar så store dimensjoner, overlapper helhetens helhet helt.

  Ofte karakteriserer denne prosessen først og fremst innsnevringen av karene i livmorhalsområdet, så vel som halspulsåren.

  Faktorer av patologisk utvikling

  Innsnevring av karene i hodet og nakken kan dannes hos mennesker i ulike aldre. En spesiell risikogruppe inkluderer imidlertid eldre mennesker og de som er utsatt for overarbeid, tung fysisk arbeidskraft og psykologisk stress.

  Hovedårsakene til innsnevring av hjerneskip:

  1. Hypertensjon. En kraftig økning i blodtrykket bidrar til forstyrrelsen av blodkarets funksjon, reduserer fleksibiliteten. Det vaskulære vevet er delvis smuldrende. Svært små fartøy og arterier lider. Også cerebral fartøyer har en tendens til å kollapse og øke presset, noe som forandrer blodtilførselen til hjernevevet.
  2. Åreforkalkning. Ganske en hyppig faktor for vasokonstriksjon. Høyt kolesterol i sirkulasjonssystemet fremmer avsetning av aterosklerotiske plakk på de vaskulære veggene. Pasienten opplever hodepine, hans minne forverres.
  3. Cervikal osteokondrose. Deformering av bruskvev mellom ryggraden fører til en forandring i blodstrømmen og innsnevring av karene i nakken og hjernen.

  Sykdommen kan forekomme hos barn. Dette skjer av følgende årsaker:

  • tretthet,
  • mangel på fysisk aktivitet og gå utenfor;
  • stressende situasjoner;
  • irrasjonell ernæring.

  Risikogruppe

  Konstruksjonen av cerebral fartøy i barnet observeres ganske sjelden, hovedsakelig voksne lider. I de senere år har eksperter oppdaget at de første tegnene på en sykdom begynner å virke i en svært ung alder.

  Risikogruppen omfatter menn som er over 40 år og kvinner etter 60 år. Jo mer en person er i alderen, desto større er sannsynligheten for at blodårene reduseres.

  Risikofaktorer inkluderer:

  • røyking,
  • overflødig kroppsvekt
  • dårlige vaner;
  • diabetes mellitus;
  • predisposisjon for å øke pressen;
  • alkoholmisbruk;
  • fysisk inaktivitet;
  • genetikk.

  Fartøy er i stand til å begrense, hvis pasienten fører et usunt liv. Derfor er en av anbefalingene på stadium av utvikling av aterosklerose endringen i det vanlige kostholdet.

  Hvordan fortsetter sykdommen?

  Reduksjon av cerebral fartøy kan forekomme uventet eller svært lang i kronisk form.

  Den akutte formen er forårsaket av utviklingen av hjerneinfarkt eller et tilstrekkelig alvorlig hemorragisk slag. Ofte fører slike kriser til plutselig død.

  I løpet av det kroniske kurset, vokser tegnene på innsnevring av hjernens kar sakte. I utgangspunktet kan du observere rask tretthet, selv om den gjennomsnittlige mengden arbeid er gjort, oppstår hodepine. Fra tid til annen lider pasienten av svimmelhet.

  Stages av sykdommen

  Den første fasen

  På dette stadiet er fartøyene allerede innsnevret, mens endringene ikke er signifikante. Sykdommen kan manifestere seg litt, eller pasienten avbryter tegn på tretthet, søvnmangel, følelsesmessig stress.

  Symptomer som vises først:

  1. Sterk hode smerte på slutten av dagen.
  2. Svimmelhet.
  3. Irritabilitet.
  4. Humørsvingninger.
  5. Mindre problemer med å konsentrere oppmerksomhet og memorisere detaljer.
  6. Rapid tretthet.

  Den andre fasen

  Konsentrasjonen påvirker de indre organers funksjon. Det er brudd på arbeidet i genitourinary systemet, forstyrrelser i motorfunksjoner. Pasientens natur endres. Et godt humør er erstattet av dårlig humør. Symptomer på innsnevring av cerebral fartøy er kortvarige, derfor er det ofte brukt selvdempende stoffer som normaliserer arbeidet i hjertet, nyrene. Som en konsekvens blir bare virkningene av innsnevring, og ikke selve årsaken, behandlet.

  De viktigste symptomene på den andre fasen.

  1. Fluer blinket for øynene mine.
  2. Nemace muskler på armene, bena, ansiktet.
  3. Svakhet i kroppen.
  4. Brølende i ørene mine.
  5. Gangen er ustabil.
  6. Violert tale, syn.
  7. Falsk trang til å urinere.
  8. Minne forverres.
  9. Konstant stump hodepine.
  10. Ridløs søvn.
  11. Kortvarig svikt.
  12. Ansiktet blir rødt eller blekt.
  13. Bevisstheten er forvirret.

  Disse tegnene varer ikke mer enn en dag. Men hvis du har noen av dem, bør du kontakte en spesialist. Mangelen på riktig behandling kan føre til en gradvis økning i problemet.

  Den tredje fasen

  Narrowing passasjen på et kritisk nivå. Endringer er preget av pasientens manglende evne til å koordinere sine egne bevegelser. Etter en tid blir konsekvensene av innsnevring alvorlig.

  Tegn på tredje fase:

  1. Demens.
  2. Umulighet til å kontrollere vannlating og avføring.
  3. Stupor, det er ingen mulighet til å bevege seg selvstendig.
  4. Totalt tap av effektivitet.

  Etter å ha identifisert et tegn eller alt på en gang, er det nødvendig å ta kontakt med eksperten. Tidlig diagnose og on-time terapi startet vil gjøre det mulig å beskytte seg mot komplikasjoner og alvorlige konsekvenser.

  Forstyrrelser er kjent for slike symptomer:

  • skjelve hendene
  • et asymmetrisk ansikt;
  • skjelvende hode, hake;
  • ufrivillig øynene beveger seg.

  Trusselen om denne sykdommen ligger i det faktum at mange av deres egne lindre hodepine ved hjelp av smertestillende, uten å gi verdi faktorer som forårsaker det. Som et resultat oppstår terapien av innsnevrede beholdere svært sent når pasienten føler seg godt nær forinfarkt eller slag.

  Hva truer patologi?

  Atrofi og endringer i strukturen i blodårene, uansett alder, regnes som svært alvorlige. Hvis det er forringelse på grunn av forandringer av blod vev som er matet ved hjelp av de store arterier, kan man observere smertefulle lidelser som påvirker hjernefunksjonen.

  Rapid vaskulær innsnevring kan føre til et rush av arterielle vegger og indre blødninger. Sannsynligheten for forverring avhenger av dannelsen av smertefulle lidelser.

  Hva forårsaker sykdommen:

  • iskemisk sykdom;
  • slag;
  • hjerteinfarkt;
  • senil meanness;
  • pasientens død
  • Endring i funksjonen til indre organer.

  Et positivt resultat er synlig hos ungdom. Overtredelser har en tidskurs og går ganske ofte med pasienten vokser opp. Resultatet av behandlingen påvirkes også av diagnose og ordentlig ordinert behandling.

  Når stenose hos en baby, må du umiddelbart gi medisinsk hjelp. Veid blodstrøm fører til atrofi i hjernevevet og endringer i viktige funksjoner. Som følge av det er det funnet at barnet legger seg bak i utviklingen.

  Behandling av sykdommen

  En passende valgt metode for herding avhenger av pasientens type, grad av sykdom og alder.

  Hvis det er en innsnevring av fartøyene med akutt form, er det nødvendig med nødhjelp. En spesiell trussel er den raske innsnevringen, noe som fører til irreversible brudd.

  I den kroniske utviklingen av sykdommen har behandlingslæringen som mål å eliminere symptomene. Det vil være nødvendig å redusere kolesterolindeksen, å normalisere blodtrykket, for å rationalisere tilstanden til blodårene og å gjenoppta blodstrømmen.

  Hvordan behandle smalingen av hjernens kar I utgangspunktet utføres en fullstendig undersøkelse, og deretter utføres en diagnose. I nærvær av aterosklerose, som ofte overføres ved hypertensjon, er komplisert terapi nødvendig:

  1. Behandling med medisiner.
  2. Kirurgisk inngrep.
  3. Tradisjonell medisin.

  Terapi med medisiner

  Terapi med medisiner tar lang tid. I noen tilfeller bør vedlikeholdsbehandling gå gjennom livet.

  I tillegg til å eliminere symptomer, er aktiviteter rettet mot å eliminere årsaken til sykdommen. Når de går fra faktoren, velger de medisiner:

  1. Statiner er kolesterolsenkende bidra indeks skadelig virkning på aterosklerotiske plakk, renset vaskulær passasje ( "Mefakor", "Mevakos", "Vasilip", "Aktalipid").
  2. Fibrer er medisiner som senker kolesterolet. Imidlertid anbefales de ikke å kombinere sammen med statinsmedisiner. Prescribe en av fondene, basert på typen aterosklerose ("Clofibrate", "Atromide").
  3. Medikamenter, innsnevrer blodårer, bidrar til å øke lumen og forbedre blodstrømmen ( "papaverin hydroklorid", "Aktovegin").
  4. Spazmolitiki - tabletter er relevante for å begrense karene med cervikal osteokondrose.

  Også foreskrevet midler som lindrer symptomene:

  1. Smerte medisiner for å lindre hodepine.
  2. Tranquilizers eliminere nervøsitet, angst, som er forårsaket av plager. Oftere utnevne "Phenazepam".
  3. Antioxidanter foreskrevet for langvarig depresjon, ødelagt tilstand, irritasjon.

  Operativ inngripen

  Den ekstreme måten er den kirurgiske måten å løse problemet på. Operasjonen er kun foreskrevet i alvorlige tilfeller. Dette skyldes feil behandling eller mangel på det.

  Metoder for kirurgisk inngrep:

  1. Carotid bypass - i midten av plakk og veggene i det smertefulle fartøyet setter basen av ledningen. Dette er ikke den vanligste måten, siden det er trussel om komplikasjoner.
  2. Carotid endarterektomi - fjern plakk, som tette fartøyet.
  3. Angioplastikk passerer med innføringen i kateterets arterie, noe som bidrar til utvidelsen av fartøyets problematiske område. Blodstrømmen gjenopprettes, plakkene brytes gjennom.

  Folkterapi

  Behandling med folkemessige rettsmidler innebærer bruk av infusjoner, urtedekk, massasjeprosedyrer, terapeutisk fysisk trening.

  1. Havtornetolje brukes til åreforkalkning. Det er nødvendig å drikke det 2 ganger i året i 14 dager. Ta 1 liten skje før du spiser.
  2. Beaver jet - legemidlet har en gunstig effekt på herding av blodårer, løser gamle blodpropper.
  3. Hvitløk infusjon renser fartøyene godt.
  4. Avkok av furuskudd normaliserer trykket, nærer kroppen med antioksidanter, vitaminer. Ved drikking må du sette honning, sukker, sitronsaft. Drikk en stor skje en gang om dagen.

  Den beste måten å unngå innsnevring av blodkar er forebygging. Det er bare nødvendig å følge de enkle anbefalinger fra en spesialist. En sunn livsstil, bruk av medisiner, råd fra lege vil redusere risikoen for alvorlige komplikasjoner og øke sjansen for en absolutt gjenoppretting.

  Folkemetoder for behandling av innsnevring av cerebral fartøy

  Det er flere grunner til å redusere hjernens kar. De viktigste er spasmer og aterosklerotiske plakk. Men deres symptomer er like:

  • hodepine;
  • svimmelhet;
  • minneforringelse er mulig;
  • kvalme;
  • støy i ørene;
  • tap av orientering.

  Imidlertid er behandlingen helt annerledes. Tidligere kunne vasospasme enten være medfødt eller ervervet allerede til eldre. I dag, på grunn av dårlig økologi, kan spasmer i hjernen forekomme i nesten alle.

  Årsaker til spasmer

  Spasme kan oppstå av mange grunner:

  • på grunn av misbruk av dårlige vaner: røyking, alkohol;
  • på grunn av feil livsstil: mangel på søvn;
  • på grunn av stress, nervebelastning;
  • på grunn av underernæring: en overflod av søtt, sjokolade, sterk te eller kaffe;
  • På grunn av feil klima på jobben eller hjemme: lavt oksygeninnhold eller hypotermi.

  Spasm i hjernen kan føre til alvorlige sykdommer: fra utbredt vegetovaskulær dystoni og høyt blodtrykk til aneurysmer av blodårer eller til og med hjernekreft.

  forebygging

  Unngå spasmer kan redusere de dårlige vaner som er nevnt ovenfor, samt styrke veggene i blodårene. For å gjøre dette, led en aktiv livsstil, gå eller svømme mer, hvis det ikke er tid for det, gjør respiratorisk gymnastikk.

  Alle kan ta en kontrastdusj. Eller herdet på noen måte som er akseptabelt for deg.

  • Spis flere ubehandlede friske grønnsaker, frukt4
  • mer konsumere hvitløk, løk, grønnsaker, belgfrukter, friske grønnsaker, frukt, frokostblandinger, fisk, grønn og rød te;
  • prøv å spise mindre fett, røkt kjøtt, stekt mat;
  • drikke mer enn en halv liter vann per dag;
  • legg til en stor mengde matvarer som inneholder vitamin C;
  • drikke avkrok av St. John's wort, hund rose, bjørk, hagtorn.

  Fartøy behandling med folkemessige rettsmidler

  For behandling brukes klassiske metoder:

  • terapeutisk massasje;
  • behandling med leeches;
  • akupunktur;
  • gymnastikk.

  For langvarig handling er det nødvendig å gjennomgå en behandlingsløp etter samråd med en lege.

  Hvis du har en vasospasme, er det skadelig å tolerere det. Trenger å fjerne spasmen raskt. For å gjøre dette, senk føttene i noen minutter i kaldt vann. Vask, ta en komfortabel løgn eller sittestilling. For å redusere et angrep, kan du drikke et glass varmt vann, med oppløst honning.

  For å redusere hodepine, gjør deg selv en panne massasje: gni den med myke bevegelser fra nesebroen til templene, fra pannen til kinnene og til haken. Gni din whisky med fingertuppene med en rotasjonsbevegelse.

  Hvis mulig, bruk en dråpe aromatisk olje på nesen. Du kan bruke olje av valerian, mynte, jasmin eller lavendel.

  Aterosklerotiske plakk i karene

  Gjennom livet forbruker vi mat, noen inneholder kolesterol. Vår kropp produserer også den i noen mengder. Med et overskudd av kolesterol i blodårene dannes kolesterolplakk som legger seg på veggene sine. Som et resultat blir fartøyet smalere, noe som fører til en nedgang i gjennomstrømningen.

  Som et resultat avtar mengden blod som kommer inn i organene, inkludert hjernen.

  Dette kalles aterosklerose og plakk - aterosklerotisk.

  Årsakene til vasokonstriksjon

  Årsakene til sykdommen er ekstremt prosaisk:

  • underernæring med mye fett, stekt mat;
  • lav i kostholdet av mat rik på fiber;
  • stress, overarbeid, nedosyp;
  • stillesittende eller liggende livsstil.

  Med akkumulering av kolesterol, mister fartøyene sin fleksibilitet og kan være sprukket. Det er i sprekker som aterosklerotiske plakk begynner å danne. De tiltrekker da blodceller til blodplater og vokser aktivt. Kan forårsake blodpropper.

  Primært lider fartøyene i nakken, og deretter hodene. Hvis du har aterosklerose, trenger du medisinering.

  I risikosonen, personer over 50 år (selv om sykdommen er "yngre"), pasienter med diabetes mellitus og de som har slektninger med hjerteinfarkt eller hjerneslag.

  Forebygging av folkemidlene

  Hovedforebygging av sykdommen er en skikkelig livsstil og ernæring. Men ikke alle på grunn av livets rytme har råd til det. Derfor er det ekstremt viktig å overvåke nivået av kolesterol i blodet i tide.

  For å gjenopprette fleksibiliteten og styrken til kapillærene og blodkarene, fant folk sammen med naturen folkemessige løsninger og profylakse.

  En av de enkleste tilgjengelige midler for å forhindre sykdommen er furu honning.

  På tidspunktet for generell blomstring vokser unge knopper fra nyrene i furu. Ta 7 meter unge griser med furu, hell 1 liter vann, kok opp til mykning. I kokeprosessen tilsettes vann for å kompensere for kokt vann. Når skuddene myker, legg et kilo sukker og skummet med zest gjennom en kjøttkverns sitron. Kok i ytterligere 5 minutter. Søt honning er klar, lagre den som noe annet syltetøy.

  For forebygging bruk 1 ss. per dag.

  Hvis sykdommen allerede har gitt de første manifestasjonene i form av hodepine, vil sterk te med rød hagtorn hjelpe. Og du kan drikke infusjonen som en selvstendig drikk, for å lage brygge 2 ss. tørre bær eller blomster på et glass vann.

  Clover har en lignende effekt. Legg tørre blomster til te.

  Reduser risikoen for utseendet på kolesterolplakkene tørket frukt og nøtter, spesielt valnøtter. Lag en blanding og spis 2 ss. per dag. Effekten vil intensivere hvis du skriver en slik salat med et meieriprodukt.

  Sitron og hvitløk, knust med en blender 1: 1, bidrar til å kjempe med forhøyet kolesterol i blodet.

  Hvis du er i fare, følg de enkle reglene:

  • Ikke misbruk sigaretter, alkohol, kaffe, søtt;
  • gi opp røkt, syltetøy;
  • redusere mengden salt, se denne indikatoren i de kjøpte produktene;
  • Spis mer havkål, grapefrukt, stikkelsbær, epler, feijoa.

  Symptomer på sykdommen

  Den første fasen en kronisk sykdom oppstår nesten asymptomatisk. Du kan føle sjeldne hodepine eller mer enn vanlig tretthet. Og det er blodprøven som forteller deg at det er på tide å bekjempe sykdommen.

  Den andre fasen mye mer ubehagelig. Kanskje nummen i lemmer. Du kan endre gangen din, bli mer blandet. Tretthet og hodepine vil intensivere. Minne kan redusere, irritasjon kan øke. I sjeldne tilfeller lider organene i urin-ekskresjonssystemet.

  Den tredje fasen ledsaget av en forverring av hjernens aktivitet, tap av syn, desorientering og til og med en reduksjon i evnen til å bevege seg.

  Det er stenose av karene i hjernen eller hjertet - dette er den patologiske tilstanden til fartøyene, preget av deres innsnevring ned for å fullføre lukking. Konsekvensen av stenose er et slag og et hjerteinfarkt, hvis lukkingen av fartøyet skjedde i hjertet.

  Ved akutte angrep kan en blodpropp gå av eller en fullstendig blokkering av fartøyet kan oppstå, noe som fører til at blodtilførselen avbrytes til orgelet, oftere til hjernen eller hjertet, og med det oksygen og næringsstoffer. Det er et slag eller et hjerteinfarkt.

  behandling

  Ved diagnostisering av kolesterolplakk, foreskriver legene ofte

  • blodfortynningspreparater;
  • vasodilatorpreparater;
  • antidepressiva, beroligende midler;
  • harpiks;
  • antioksidanter.

  Hvis du eller dine kjære er over 50 år, gå for blodkoagulasjon og gi blod til kolesterol. Etter obligatorisk konsultasjon med en lege, begynn å ta blodtynnende medisiner, den enkleste - acetylsalisylsyre.

  Det er også radikale behandlingsmetoder. En invasiv operasjon for å fjerne kolesterolplakk og ytterligere lukning av karet ved suturering kan utføres.

  Konsentrasjon av cerebral fartøy

  Mange opplever hyppige, noen ganger uutholdelige hodepine ledsaget av svimmelhet. Noen noterer seg forringelsen av minnet, når det er umulig å huske hvor et objekt er plassert. Pasienten mener at han bare ble overskrevet på jobb eller han hadde sklerose.

  Men denne tilstanden forårsaker ofte en innsnevring av hjerneskarene, som kalles aterosklerose.

  Mekanisme for sykdom forekomst

  Innsnevringen av fartøyene vises på grunn av innskudd av kolesterolplakk på veggene i arteriene, som metter hjernen med blod. Mellom veggene på fartøyene faller lumen og som et resultat avtar fartøyets gjennomstrømning.

  Hjernen begynner å motta mye mindre blod, det blir mye verre å forsyne det med oksygen og andre næringsstoffer som er nødvendige for hjernens arbeid. Denne tilstanden fører til nedsatt hukommelse, hodepine.

  Formasjon av en plakett i et fartøy

  Dannelsen av aterosklerotiske plakk forekommer oftest med patologiske forhold i karene i hjernen og livmorhalsområdet. Veggene i arteriene blir mindre elastiske, fordi blodet er forhøyet kolesterol, de virker sprekker, og det er i disse sprekker at små flekker-plaques danner.

  Plaques som en magnet tiltrekker seg selv blodplater, og de bidrar til blodets koagulerbarhet. Samtidig begynner de å vokse intensivt, danne en trombose, og gapet mellom veggene blir mindre og mindre. Noen ganger kan en blodpropp helt lukke trombosen, noe som er veldig alvorlig.

  Derfor, hvis pasienten diagnostiseres med en innsnevring av hjerneskipene, må nivået av kolesterol i blodet måles oftere for å hindre sykdomsprogresjonen.

  Årsaker til sykdommen

  Hovedårsaken til vasokonstriksjon, som nevnt ovenfor, er en økning i blodkolesterolnivået, men det er ikke alene, utseendet av aterosklerose påvirkes også av slike faktorer:

  • stor mental stress, stress, overarbeid. Mange har en tendens til å gjøre en vellykket karriere, men et sterkt nervøst overarbeid og konstant mentalt arbeid fører til utseendet på en innsnevring av fartøyene. Alt dette fører til stress og nervøs utmattelse;
  • mangel på frisk luft. Mange mennesker tilbringer mesteparten av dagen i tunge kontorer og biler. Den moderne mannen har bare ikke tid til å tildele tid for en normal rolig spasertur i frisk luft, og det er veldig trist, fordi hjernen opplever oksygen sult, en person har økt press, og resultatet er det samme - aterosklerose;
  • feil kosthold. Overdreven forbruk av for skarp, fet og høyt kalori mat og en kronisk mangel på fiskeprodukter, friske frukter og grønnsaker i kostholdet fører til en rask opphopning av kolesterol og overskuddet blir raskt deponert på indre vegger av karene.

  Forløpet av sykdommen, dets symptomer og stadier

  Innsnevring av hjernens fartøy er både akutt og kronisk. Den akutte form er den mest alvorlige og fører til hjerneinfarkt eller blødning. Slike kriseforhold fører noen ganger til en plutselig død av pasienten.

  Under sykdommens kroniske løpet utvikles symptomene sakte, og denne form for vasokonstriksjon har tre trinn:

  1-trinns. Det er det enkleste, vanligvis er det ingen symptomer. Det er en liten nedgang i arbeidskapasiteten, som raskt passerer og pasienten mener at han bare er sliten eller underlevert. Det er klart at ingen tenker på å gå til legen;

  2-trinns. Her kan de enkelte organers normale funksjoner allerede krenkes. For eksempel, hvis et muskelskjelettsystem er ødelagt, endres en persons gang, merker han ikke hvordan han shuffles føttene når han går, eller blir bare syk mens han går. Fra tid til annen blir beina nummen og til slutt blir pasienten irritert. Stemningen til en person endres hele tiden, og på grunn av dette oppstår uenigheter med slektninger og bekjente.

  Det er hodepine, noen ganger veldig sterk, en person føler en støy i ørene, det er konstant utmattelse og en reduksjon i effektiviteten. Slike tegn på sykdommen kan gå bort om dagen eller litt mer, men dette er allerede en ganske alvorlig grunn til å gå til klinikken;

  3 - en scene. På dette stadiet blir symptomene på vasokonstriksjon enda mer uttalt, hjernens arbeid begynner å bli alvorlig forstyrret. En person kan ikke koordinere bevegelsene sine, så han beveger seg veldig sakte. Pasienten kan gå som om å røre for å finne veien. Med videre utvikling av sykdommen slutter de lokomotoriske kontrollsentrene å utføre sine funksjoner helt, og pasienten kan ikke bare gå, men også stå på føttene. Ofte er tale brutt, visjon er tapt.

  Faren for innsnevring av fartøyene består i selvbehandling og sen søknad om medisinsk hjelp. Pasienten tar ikke hensyn til tegn på en progressiv sykdom, og behandlingen begynner veldig sent, noe som kan føre til et slag eller preinfarkt.

  medisinering

  Innsnevring av hjernens kar er behandlet av nevropatologer, kardiologer og terapeuter. Det kan være nødvendig å konsultere andre spesialister. Behandlingen består i lang mottak av de utnevnte eller nominerte medisinene, noen ganger må pasienten akseptere dem alle de gjenværende livene.

  Hver pasient behandles individuelt etter alder, pasientens tilstand, resultatene av testene og kan være som følger:

  • Administrasjon av statin-legemidler. Dette er Lovostatin, Mefakor eller Mevakos. Disse stoffene påvirker hjernen positivt.
  • utnevnelsen av fibrater. Det kan være slike stoffer som Clofibrate, Atromidin, Zokor, Simvastatin;
  • tar medisiner som utvider de smalte karene. Dette er Euphyllinum, Papaverin. Cerebrolysin kan også bli foreskrevet;
  • administrasjon av antioksidanter. Legen foreskriver vitamin C, E og A, mikroelementer og vanlige vitaminkomplekser.

  Populær iodoterapiya, for uttak av en pasient fra depresjon, kan foreskrive et antidepressivt amitriptylin. Hvis innsnevringen av fartøyene oppstod mot bakgrunnen av diabetes eller hypertensjon, er pasienten foreskrevet medikamenter som vil bidra til å eliminere symptomene på disse sykdommene.

  Radikale behandlingsmetoder

  Hvis behandling med medisiner ikke har en positiv effekt eller sykdommen blir for forsømt - behandles behandlingen ved hjelp av kirurgiske metoder:

  • endarterectomy. Under denne operasjonen blir en kolesterolplakk fjernet fra det dissekerte problembeholder. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse, og fartøyets vegg rekonstrueres ved suturering. Ofte forlater pasienten sykehuset et par dager etter operasjonen;
  • angioplastikk. I dette tilfellet blir et kateter satt inn i arterien, på grunn av hvilket problemområdet utvides, blir plakkene presset, og blodtilførselen til hjernen blir restaurert;
  • carotid bypass. Under denne operasjonen er en ramme av en liten, tynn tråd festet mellom fartøyets vegg og plakett.

  Hvis blodtilførselen til blodårene ikke kommer tilbake i tide, kan vaskulær demens oppstå.

  Les Mer Om Fartøyene