Rehabiliteringsplan hjemme etter et slag av noe slag

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva inngår i rehabilitering etter hjerneslag hjemme, hvordan skal hver fase av utvinning finne sted. Hva du trenger å gjøre for å gjenopprette så raskt som mulig.

Alle pasienter som har hatt et slag har forstyrrelser i nervesystemet. Det kan være ubetydelig (for eksempel langvarig tale eller svakhet i arm og ben) og tungt (fullstendig fravær av bevegelse, tale, blindhet). I alle fall bør pasienter med hjerneslag etter uttak fra sykehuset være fullt rehabilitert hjemme.

Hovedoppgaven med rehabilitering er å gjenopprette de ødelagte nervecellene eller å gi betingelser for sunne hjerneneuroner å ta på seg sin funksjon. Faktisk må en person lære nytt å sitte, snakke, gå, utføre subtile manipulasjoner. Dette tar måneder, år og noen ganger tiår. Uten rehabilitering er det umulig å tilpasse seg hele livet. Siden en person er stadig på et sykehus eller et rehabiliteringssenter, kan en person ikke gjennomgå grunnleggende restaurering hjemme.

Prinsippene i denne artikkelen er relevante for pasienter som har hatt et slag av alvorlig iskemisk eller hemorragisk type.

Rehabilitering for hemorragisk slag varer lengre enn med iskemisk slagtilfelle, og i andre henseender er disse rehabiliteringene de samme.

Fem retninger for rehabilitering

 1. Generelle tiltak for pasienten: riktig ernæring, hygiene, hudpleie og forebygging av trykksår.
 2. Restaurering av bevegelser.
 3. Minnegjenoppretting.
 4. Tale restaurering.
 5. Støttende medisinering.

I denne artikkelen vil vi vurdere saker 2, 3 og 4 - hva pasienten hovedsakelig gjør hjemme selv. Det første punktet er mer relevant for de som bryr seg om å ligge pasienter, og legen utpeker medisinene helt.

Fire stadier av rehabilitering

 1. Opprettholde de viktigste funksjonene som livet avhenger av.
 2. Lære de grunnleggende ferdighetene til selvbetjening.
 3. Trener generelt motor-, tale- og intellektuelle ferdigheter, skaper forhold for deres gjenoppretting (evnen til å sitte, flytte, gå).
 4. Trening i implementeringen av fine lembebevegelser, faglige ferdigheter, full tale og andre evner.

Seks generelle prinsipper for rehabilitering

De viktigste tipsene og reglene for gjenopprettingsperioden:

 1. Tidlig start. Rehabilitering starter fra de første dagene på oppholdet på sykehuset og fortsetter hjemme til de tapte funksjonene gjenopprettes.
 2. Systematisk - Utfør regelmessig og jevnlig et sett med gjenopprettingstiltak. Stædig arbeid på deg selv og ønsket om å gjenopprette er nøkkelen til effektiv rehabilitering.
 3. Konsistens - Hver fase av utvinning er beregnet for en bestemt kategori av pasienter (for alvorlige slag, begynne rehabilitering fra første fase, med enklere fra ett av følgende). Det er viktig å flytte trinnvis og i tide til et nytt stadium (etter å ha oppnådd de fastsatte målene).
 4. Multidirectionality - alle tapte funksjoner (bevegelser, tale, minne) gjenopprettes parallelt samtidig i rehabiliteringsfasen.
 5. Bruk midler til rehabilitering: stokk, walker, rullestol, krykker. Rehabilitering etter et slag
 6. Kontrollspesialist. Uansett hvilken rehabilitering er hensiktsmessig i hjemmet, må pasienter etter et hjerneslag nødvendigvis observeres hos en nevrolog og behandle en rehabiliterer. Disse spesialistene vil bidra til å velge riktig sett med rehabiliteringsforanstaltninger og overvåke effektiviteten.

Restaurering av bevegelser

Den første retningen for rehabilitering etter et slag er å gjenopprette bevegelsen. Gitt at pareser og lammelse av varierende grad er 95% av hjerneslagspasienter, alt avhenger av dette. Hvis en person aktiverer, forbedrer blodsirkulasjonen i hele kroppen, forsvinner trusselene på sengene, kan han forsyne seg med grunnleggende behov - alle andre tapte evner vil også bli gjenopprettet raskt.

Generelle regler for treningsbehandling for å gjenopprette bevegelser etter et slag:

 • Komplekset av øvelser er bedre koordinert med en spesialist (lege LFK, rehabilitolog).
 • Gradvis øke belastningens intensitet med hensyn til de faktiske mulighetene.
 • Gradvis enkel teknikk for motor øvelser fra enkle fleksjon-utvidelse for å tynne målrettet bevegelser ved hjelp av hjelpemidler (Kransen, utvidere, gymnastisk stokk, sirkulære strikker, treningsutstyr, musikkinstrumenter). Hjelpemidler for å gjenopprette bevegelsene i hendene
 • Bevegelser bør ikke forårsake smerte. Hvis det oppstår, reduser du belastningen.
 • Før du utfører øvelsene, klargjør musklene ved hjelp av massasje, rubbing eller oppvarming.
 • Hovedmotstanden til treningstrening er muskelavsla, etter at de er berørt, er de sterkt anstrengte (de er i hypertoni).
 • Unngå overarbeid. Det er best å utføre gymnastikk to ganger om dagen, som varer omtrent en time.
 • Utfør treningsterapi, se pusten din, den skal være jevn, innånding og exhaling synkront følge en viss syklus med trening (for eksempel når du bukker pusten mens du utvider ekspirasjonen).
 • Under utførelsen av øvelser i stående eller sittende stilling er det ønskelig at noen nær hjelper pasienten eller kontrollerer tilstanden hans. Dette vil unngå skader som følge av mulige fall.
 • Profilakse av kontraktur - jo lenger lemmen er i samme posisjon (bøyd i albuen, kneet), jo mer blir musklene festet i feil posisjon. Rute mellom de bøyde segmentene en myk rulle (for eksempel rulle opp vev i ulnar eller popliteal fossa). Du kan også fikse det rettede lemmet til en hard overflate (brett) med en lapp eller bandasje.
 • Antall sykluser i hver øvelse kan være forskjellig: fra 2-3 til 10-15, som avhenger av pasientens fysiske evner. Å ha mestret en enklere gymnastikk, ikke stopp klassene. Gjør det før de nye øvelsene.

Øvelser for pasienter i recumbency

Elementær treningsterapi i forbindelse med rehabilitering hjemme er indikert for pasienter som gjennomgått alvorlig iskemisk eller hemorragisk hjerneslag. Alle er tvunget til å legge seg ned, ha grov ensidig lammelse (økt tonus, bøyning av arm og ben).

Egnet gymnastikk kan være dette:

 1. Konsekvent følge hver hånd flexor-extensor, og etter deres rotasjons (sirkulær) bevegelse: fingrene (knuging inn i en neve, neve løsgjørings), dusker i håndleddene, underarmene til albuene, hele hånden i skulderen. Gjør det samme bevegelsen hver avdeling og felles fot (tærne, ankel, kne, hofte).
 2. Øvelser med et håndkle. Heng håndkleet over sengen, ta det med en pensel, gjør noen bevegelser med denne hånden (med et håndkle): Bøy ved albuen som ligger på ryggen, sett bort fra stillingen på din side.
 3. Ligger på ryggen, bøy bena i knær og hofteledd, legg føttene på sengen. Embrace skinnene med kvastene over ankelleddene. Mens du hjelper hendene, bøy og unbend benet i kneet, ikke ta foten av sengen, slik at den glir langs den.

Gymnastikk i sitteposisjon

Formålet med øvelsene ble utført sittende - utvide volumet av bevegelser av hendene, styrke muskler i ryggen, deres forberedelse for å gå:

 1. Sitt på kanten av sengen, senk bena. Med hendene fra hverandre, grip børstene ved kanten. Bøy i ryggen mens du trekker torso fremover uten å slippe av hendene dine. I dette tilfellet ta pusten. Avslappende, puster ut. Gjenta omtrent 10 ganger.
 2. Sitt på sengen, ikke senk bena. Løft hvert bein i sin tur. Rid hendene på sengen fra baksiden, løft begge føttene sammen.
 3. Sitte, ikke senk bena, legg hendene på sengen, ta dem bak ryggen. Ta skulderbladene til hverandre, rett på skuldrene. På samme tid kaster du hodet bakover. Se pusten din: Forlate skulderbladene, pust inn, slappe av - puster ut.

Tre øvelser LFK i stående stilling

Målet med øvelsene fra stående stilling er rehabilitering av subtile bevegelser og faglige ferdigheter:

 1. Løft en liten gjenstand fra gulvet fra en stående stilling (for eksempel en mynt, en kampboks, en kamp), trykk på tastene på instrumentet eller tastaturet, kontrast tommelen til alle de andre igjen.
 2. Ta i penselutvidelsene. Klemme dem i en knyttneve, trekk hendene dine hverandre, unclenching - led til kofferten.
 3. Tren "saks". Stå på gulvet, spre beina til bredden på skuldrene. Hendene strekker seg foran deg. Utfør alternativ kryssing av hender, flytt dem til motsatt side.

Taleutvinning

Pasienter bør være forberedt på det faktum at det til tross for lange sessioner av talgjenoppretting (flere måneder eller år), kan det ikke være en positiv effekt. I 30-35% av tilfellene blir talen returnert spontant, ikke gradvis.

Anbefalinger for talgjenoppretting:

 1. Til pasienten var i stand til å snakke, må han stadig høre lyder, ord, utfoldet tale.
 2. Følg prinsippet om suksessive stadier av rehabilitering. Start med uttalen av individuelle lyder, gå til stavelser, enkle og komplekse ord, setninger, verser. Du kan hjelpe en person ved å si den første delen av et ord, en slutt som han sier seg selv.
 3. Lytte til musikk og sang. Det skjer at en person etter et slag ikke kan snakke normalt, men evnen til å synge er bevart. Må prøve å synge. Dette vil raskt gjenopprette talen.
 4. Før speilet, utfør øvelser for å gjenopprette ansiktsmusklene. Spesielt slik rehabilitering i hjemmet er faktisk, hvis strekket manifesteres av et forvrengt ansikt:
 • bared tenner;
 • brett og strekk leppene i form av et rør;
 • åpne munnen din, skyv tungen så langt du kan;
 • vekselvis bite over og underleppe;
 • slikk tungen leppene i en sirkel først inn i en, deretter til den andre siden;
 • Trekk opp dine munnhjørner til toppen, som om du smiler.

Gjenoppretter minne og intelligens

Det anbefales å starte rehabilitering av intellektuelle evner under oppholdet på sykehuset etter stabilisering av den generelle tilstanden. Men du bør ikke overbelaste hjernen.
Funksjonell gjenoppretting av minne skal foregå av farmakologisk støtte til berørte berørte nervceller. Intravenøst ​​administrerte stoffer (Actovegin, Thiocetam, Pyracetam, Cavinton, Cortexin) eller tatt i form av tabletter. Deres terapeutiske effekter oppnås veldig sakte, noe som krever lang mottak (3-6 måneder). Forløpet av denne terapien må gjentas etter 2-3 måneder.

Narkotika som hjelper til med å gjenopprette minnet

Umiddelbare rehabiliteringsforanstaltninger for å gjenopprette minne:

 • Evnen til å huske blir gjenopprettet raskere hvis en person kan snakke, se, høre godt og er tilstrekkelig i atferd.
 • Opplæringsevne til å huske: Lytting og gjentatte numre, ord, rimer. Først oppnå kortvarig memorisering (gjentagelse er mulig umiddelbart etter å ha lyttet til informasjonen). Dens vilkår vil gradvis forlenge - på forespørsel å beregne pasienten vil selvstendig uttale figurene. Dette vil indikere effektiviteten av rehabilitering.
 • Vurder bilder, videoer, huske og uttale navnene på alt som er avbildet.
 • Spill brettspill.
Rehabiliteringsforanstaltninger for gjenopprettelse av minne

På hva vilkårene for rehabilitering avhenger og prognosen

Arbeidet med å gjenopprette nervesystemets funksjoner etter hjerneslag er et viktig element i rehabiliteringsperioden:

 • Om lag 70% av pasientene utfører de forventede resultatene (gjenopprettes så mye som mulig generelt).
 • I 15-20% overstiger effektiviteten av rehabilitering det forventede når det gjelder tid og funksjonalitet.
 • 10-15% av pasientene unnlater å oppnå forventet utvinning.
 • Mangel på rehabilitering i hjemmet er årsaken til dyp funksjonshemning etter et slag på 75%.

Forventningen og vilkårene for restaurering gjenspeiles i tabellen:

Raskt utvinning etter et slag

Hvordan komme seg raskere etter et slag

Brudd på tale og bevegelser etter et slag kan være svært forskjellig. Graden av utvinning avhenger av størrelsen på regionen som er berørt i hjernen - de sonene som er ansvarlige for bevegelse og tale. Jo mer skade, jo verre og tregere gjenopprettelsen av tapte funksjoner. Noen mennesker som har hatt slag, bevegelser og tale blir restaurert i de første ukene eller månedene etter det, andre kan forbli litt hindret, og den tredje - svært begrenset. Den mest aktive prosessen med utvinning skjer i det første året etter et slag. Etterpå sakter den betydelig, og til slutt, i løpet av årene, tilpasser en person til brudd på funksjoner. Hovedprinsippet for restaureringsperioden er ikke å gi opp og fortsette å trene musklene i kropps-, tale- og selvbetjeningsevner. Det er en feil å tro at gjentatte sykehusinnleggelser er absolutt nødvendige for dette. Du kan og bør trenes hjemme, spesielt siden den syke personens hjemmemiljø støtter og hjelper i seg selv.

Noen pasienter som har hatt et slag, virker helt likegyldige for deres tilstand, tilstand av helse og ferdigheter. Slike mennesker er motvillige til å engasjere seg bare når de oppfordres til å trene av en medisinsk faglig, og selv da, som om å gjøre en tjeneste. De ligner stadig og opptatt med noe monotont, for eksempel å se på TV. Men uten hjelp fra utenforstående forsøker de ikke å takle noe.

Nære personer bør ikke gi opp i dette tilfellet, siden det ikke er skadelighet av karakter, latskap og lunger i hjernen, etter nederlaget til visse soner. I slike pasienter er selv små brudd på motorfunksjoner dårlig restaurert. Bare tålmodighet kan hjelpe, som vil betale hundrevis.

Hvis du har en kjære etter et slag, passer passformen til denne beskrivelsen, og deretter overvinne han motviljen mot å lære. Men overdriv ikke det, fordi noen har ubetydelig trivsel eller humør. I disse tilfellene, trekk kort, forlatt den kjære alene og la ham hvile.

Legene anbefaler å være forlovet med personen etter et slag ved å restaurere bevegelser og tale i 30-40 minutter 1-2 ganger om dagen, hvis han har normal tilstand av helse og humør. Med svakhet, hodepine, økt trykk, utseende av svimmelhet eller kortpustethet, bør klasser reduseres til 10-20 minutter.

Hvis personen som har rammet et slag har allerede begynt å reise seg og bevege seg rundt, legg deretter gradvis til treningsvariet - prøv å gå med ham på ujevne overflater, for eksempel på sand, gress eller jord. La han da gjøre det selv og gå videre til enda vanskeligere - løfte til små høyder, åser og deretter klatre opp trappene i huset.

For å gå en person som har hatt et slag, bruk enten høye sko som fikser foten (støvler, høy støvler) eller ortopediske sko med samme tiltak. Det er bedre hvis det er sko ikke på snørebånd, men på glidelåser, slik at din kjære lærer hvordan du kobler fra og fjerner den så snart som mulig.

For selvbetjeningsevner må du ha spesiell oppmerksomhet, regelmessig lære noe nytt til noe nytt. Så lærer han seg gradvis å holde en gaffel, knapp opp knapper, sette på sko og kle seg. Lær ham å bruke låser, brytere og trykk, ta telefonens håndsett. Hjelp ham, men gjør ikke alt for ham - dette vil sterkt sakte prosessen med å gjenopprette ferdigheter og evner. Ikke prøv å kontrollere alt og stadig "legg stropper", ikke bli nervøs hvis en elsket forsøker å gjøre noe og dråper platen eller heller vannet. Sett ham rolig på en stol og rengjør alt uten panikk.

Oftere involverer pasienten å utføre, enkle lekser, slik at han føler seg egnet. Først la han sette rene sokker i pakken, legg håndklær i hauger. Senere kan du stole på å vaske eller vaske vasken i en vaskemaskin, feie. Det er viktig å være oppmerksom på involvering av en syk hånd i disse handlingene, så prosessen med gjenoppretting vil skje raskere.

Hvis en person i noen år ikke kan gå tilbake til sin tidligere arbeidsaktivitet, må han omskole seg. Det er viktig å huske at etter slag er nattskift forbudt, med økte støynivåer, forretningsreiser og i varmt og kaldt vær.

Hvordan gjenopprette tale etter et slag?

For en stund etter beroligelsen lider pasienten av en taleforstyrrelse. Men for en tilstrekkelig oppfatning av det omkringliggende livet, er normal kommunikasjon, så vel som mental helse hos en person som har hatt et slag, forståelse av tale og riktig uttale viktig. Derfor er det nødvendig å gjenopprette den tapte funksjonen på kortest mulig tid. I noen kan rehabilitering oppstå raskt nok, i flere måneder og til og med uker. For andre vil det ta lang tid å kontakte omgivelsene som følge av konstant kommunikasjon og vanlig trening. Det er også de for hvem talen vil forbli vanskelig og begrenset.

Å gjenopprette tale etter sykdom er en av de viktigste oppgavene som må tas opp i nær fremtid. I dag er det effektivt gjort ved hjelp av stamceller. I tillegg bidrar til restaurering av ledning av nerveimpulser og trening med en taleterapeut.

Behandling med stamceller

Moderne medisin bruker stamceller til å gjenopprette talefunksjonen. Sammen med celleterapi mottar pasientens kropp ytterligere interne krefter, den har sterke impulser, et ønske om å gjenopprette og snakke igjen. Maksimal effektivitet fra slik behandling kan oppnås hvis du starter behandling i de aller første dagene etter slag.

Selve prosedyren for stamceltransplantasjon utføres to ganger daglig i dispensariet, med et tre måneders intervall mellom prosedyrene. Behandlingen begynner med det faktum at fartøyene i utgangspunktet gjenopprettes: deres iskemi, tendens til spasmer, atherosklerotisk trombi og plakk elimineres. Fartøy blir elastiske, tykkelsen på veggene og selve sengen er normalisert. Og på de stedene hvor det oppstod en blokkering eller deres brudd, er det bygget nye sikkerhetsbaner.

Tale av pasienten etter et slag

Med størrelsen på skaden i hjernebarken av sonene som er ansvarlig for tale, er timingen for utvinning nært beslektet. Jo mer hjernen er skadet, jo verre og tregere kommer det tilbake etter et slag til en persons evne til å snakke. Hvis du innen et år fortsatt kan gjenopprette pasientens tale, så vil tiden for rehabilitering av tale forsinkes.

Personen som har gjennomgått sykdommen, tilpasser seg gradvis talefeilene som forblir etter slag, så folk rundt seg skal behandles med forståelse. I intet tilfelle skal pasienten bli gitt til seg selv og isolert fra kommunikasjon. For at talefunksjonen gradvis skal komme seg etter et slag, må vi kommunisere mer med pasienten, invitere ham til å snakke, diskutere hva som skjer og utføre enkle øvelser.

Brudd på talefunksjon i slag

Eventuelle slag relatert til slag er berettiget til eliminering. At rehabilitering var rask og effektiv, det er nødvendig å forstå spesifikkene til bruddet og velge riktig metode for gjenoppretting. Pasienten, avhengig av arten av taleforstyrrelser, kan ha sensorisk avasi eller motorsmerte.

Med motorphasia kan en pasient oppleve tale ved øre og forstå det. Imidlertid er det svært vanskelig for ham å uttale ordene riktig og tydelig formulere tankene sine. Han kan nesten ikke lese og skrive, men oftere gjør han det ikke i det hele tatt.

Med sensorisk avasi er pasientens evne til å oppfatte andres tale helt tapt. Noen ganger kan han snakke usammenhengende, men hans egen tale er ikke kontrollert. Lesevitenskapen er bevart, men for pasienten er meningen med lesingen ikke klar. Evnen til å skrive er helt fraværende.

Som følge av den overførte sykdommen er pasientens tale meningsløs, det er forvirret, avviker fra bevegelser, uttrykksfulle ansiktsuttrykk og mange intonasjoner. En person forsøker å uttrykke sine tanker, men siden han ikke korrekt uttaler eller henter de riktige ordene, blir han aggressiv, ofte tårefull og irritabel. Etter et slag er oppfatningen av omverdenen tapt.

Gjenopprette tale etter sykdom

Umiddelbart, så snart pasientens tilstand er stabilisert, anbefaler leger at han begynner med å gjenopprette talevansker. Selvfølgelig, for at rehabilitering skal skje raskere og bedre, bør en talepraktiker gjøre med pasienten, men det er også nødvendig med støtte og hjelp fra slektninger.

Arbeidet til en spesialist vil bestå i gradvis restaurering av tale ved hjelp av kort, barnas lotto, lesing av primeren, uttale av ord etter stavelser og helt. Han vil lære deg hvordan du kompenserer tale med tegnspråk og mye mer etter et slag.

Folk som omgir pasienten med sin oppmerksomhet og omsorg, kan også bidra til prosessen med å komme tilbake til det normale livet. For det første kan du ikke unngå å snakke med ham. Tale i kommunikasjon skal være sakte, stille og rolig. Det er nødvendig å stille pasientens spørsmål, synge med ham eller snakke tunge twisters. En god effekt kan fås hvis du leser teksten høyt, og deretter be dem om å tilbakestille dem. Du kan bruke numeriske serier, for eksempel, for eksempel å nevne ukedagene i rekkefølge.

og her å diskutere i nærvær av pasienten sin tale vanskeligheter, å snakke om de negative konsekvensene av et slag er strengt forbudt. Det er bedre å oppmuntre ham, rapportering om de små, men prestasjonene. Deretter vil et konkret resultat bli sett raskere.

Memo å jobbe med en pasient i hjerneslag

 • Etter et slag kan en person lett huske objekter enn noen handlinger med dem. Derfor, rolig, men vedvarende må du spørre ham, fra hva de drikker, på hva de sitter, hva de spiser og be dem om å vise dette objektet på bildet.
 • Pasienter som har sensorisk avasi, skiller ikke mellom lyder som er nært i lyden. For en passende øvelse med dem anbefales det å tegne bilder for ord og be om å vise det navngitte objektet. For eksempel, et hus - tom eller en nyre - en tønne.
 • Når du kommuniserer med en pasient, bør du vite at når flere mennesker snakker samtidig, etter et slag, skiller de ikke mellom lyder og ord.
 • I de med motorafasi kan forståelsen av tale gjenopprettes av ordets uttale. Derfor, jo før en slik person begynner å snakke, jo raskere vil han kunne forstå andres tale.
 • På en gang, som en person kan korrekt uttale ord, er det nødvendig å fremkalle interesse fra ham selvstendig. For eksempel kan du gi ham en selvstendig oppgave å sette inn setningen de manglende bokstavene i setningen. For eksempel: en katt innsjøer... boller, en fugl sitter... et tre.
 • Stroke folk er forbudt å se på tv i mer enn to timer om dagen. Og du må velge positive, interessante programmer. For eksempel vil sportsfans som ser på sportsprogrammer, oppmuntre til kommentarer, og dette vil i sin tur påvirke gjenopprettelsen av tale.

Stroke er en svært kompleks sykdom, så for å delta i rehabilitering av pasienten må du være tålmodig og vise maksimal forståelse. Ikke korrigér feil og pek på feilene. Og den minste suksessen, tvert imot, bør ses og oppmuntres. Bare ved felles innsats kan du lykkes.

Recovery etter et slag - Eksempler fra avisen "Vestnik HLS"

Mer om denne sykdommen, les overskriften. STROKE

Gjenoppretting etter et slag, hastighet og fullstendighet av rehabilitering avhenger av størrelsen på hjerneskade.

I enkelte pasienter etter slag, bevegelse og tale er fullstendig restaurert i de første ukene eller månedene, forblir andre vanskelige, og de tredje er nesten ikke gjenopprettet.

Den raskeste prosessen er gjenoppretting av tapte funksjoner i det første året etter et slag. Pasienten avstemmes med sin stilling, tilpasser seg eksisterende mangler, fremgang i rehabiliteringsstopp

En pasient etter et slag, så snart hans tilstand tillater det, skal begynne å gjøre fysiske øvelser for å gjenopprette mobiliteten til de lammede lemmer så fullt som mulig og redusere konsekvensene av strekket til et minimum. Og mens den løgne pasienten ikke klarer å gjøre noe selv, bør hans slektninger være forlovet med ham - gjør passiv gymnastikk, massasje

Mange paralyserte pasienter etter beroligelsen faller i depresjon og bryr seg ikke om tilstanden deres, de ønsker ikke å rehabilitere gymnastikk, de prøver ikke å gjenopprette tale etter et slag. Hele dagen ligger de i sengen uten å flytte. I slike pasienter er selv små brudd på motorfunksjoner dårlig restaurert.

Ofte skjer dette ikke på grunn av dovenskap og depresjon, men på grunn av nederlaget til visse områder av hjernen. Slike pasienter bør stimuleres til å raskt overvinne konsekvensene av hjerneslag.

Nedenfor er historiene til hjerneslagpatienter som var i stand til å gjenopprette seg selv, inkludert etter omfattende slag, da legene spådde fullstendig immobilitet før livets slutt. Historiene er hentet fra avisen "Vestnik ZHZH" fra rubrikken "Liv etter et slag"

Gjenoppretting etter et stort slag

Menn led store hjerneslag, det meste av hjernen led, halvparten av kroppen var lammet, syn og tale ble tapt. Kona ble fortalt at det er lite håp, og hvis han ikke dør i neste uke, vil han bli lammet for livet. Men besluttsomhet, utholdenhet, viljestyrke og selvtillit hjalp ham med å komme seg på føttene og tjene seg selv, selv om mange av konsekvensene av strekningen har vært opp til nå.

Det antas at resten av den intakte hjernen kan ta over funksjonene til den skadede delen og overføre impulser til de lammede kroppsdelene. Men dette er mulig ved hjelp av trening og tro på å forbedre tilstanden din

For en mann var det veldig vanskelig å lære å svelge, spise mat, kontrollere blæren, men han bestemte seg for ikke å gi opp, men timen kjemper for sin helse. Det viktigste er ikke å bli vant til staten der du er, men gå framover daglig.

Den delen av hjernen som styrer tale og forståelse av språket, har gjenopprettet etter å ha utført spesielle øvelser som ble anbefalt på sykehuset. Han utførte disse øvelsene 1 år etter et slag hver dag, og deretter i ytterligere fem år i de tilfellene da personen begynte å vri.

Etter at han hadde lært å sitte på et sted som ikke følte seg, begynte pasienten å tenke på hvordan han ville lære å stå og bevege seg. Men dette hadde ikke nok styrke - han svelget maten med vanskeligheter, så han spiste litt. Mesteparten av dagen han tilbrakte å sitte i rullestol lærte han å knytte seg til henne med en sunn hånd, og flytte rullestolen med en sunn fot, som presset fra gulvet. Livet ble umiddelbart mer interessant.

Da lærte jeg å kle og kle seg selv.

Selv om fem år senere ble hånden og benet forblevet lammet, lærte mannen å gå med en pinne, stige ned trappene ved hjelp av et rekkverk bakover.

Før quadriplegic pasient etter et slag kommer til å stå opp, er det nødvendig å fastsette posisjonen hvor foten er, ellers kan du falle - lammet ben under stige opp fra stolen, er sengen ikke er i stand til å holde vekten av kroppen og så viste det seg i. Det tar tid å lære å stole på lammet ben og holde balansen i kroppen.

Det er veldig nyttig å strekke den lammede armen og hver finger på den flere ganger om dagen, men du må være forsiktig så du ikke bryter leddene på grunn av mangel på følsomhet i hånden. Hvis det er normalt, er det nyttig å følgende øvelse: å holde sunn hånd på den faste støtten, prøver å gjøre sit-ups, alt fra tre ganger, bringe til 10 (2-3 ganger om dagen)

4 år etter slag etter slag lamme seg turer i barnevognen sete, bare hvis han føler at han er sliten eller miste balansen, kler han og kjoler, inkludert sko, forbereder et måltid, prøv å grunn av alle krefter blir selvstendige (HLS 2003, nummer 10, s. 14-15, 2003, nr. 21, side 24)

Mannen led hjerneslag. Etter det tok jeg mye medisin, men tilstanden var svært beklagelig.

Saken hjalp - det var en medisinsk utstilling, og en lege oppfordret ham til å kjøpe en Frolov TDI-1-simulator. Det var også to måneders kurs om bruken av denne simulatoren. Pasienten tok kurs, behersket endogen pust på simulatoren. Startet med 5 minutter. Klasser ble gitt til ham veldig hardt, de måtte mobilisere all sin viljestyrke og energi slik at de ikke kunne bli forlatt.

Som følge av dette tok mannen med seg klassen i to timer. Oppnådde konkrete suksesser - begynte å dispensere med rusmidler, trykket falt fra 230/150 til 130-140 / 90. Det føles bra, det er lyder i hodet, nesten alle konsekvensene av hjerneslag forsvunnet - den lammede armen og benet blir gradvis restaurert. (HLS 2003, nr. 22, side 19)

Gjenoppretting etter et slag

En kvinne på 53 år fikk et slag, selv om hypertensive ikke ble vurdert, var trykket alltid 120/80. Men på dagen for hjerneslag, da ambulansedoktor målt trykket, viste det seg seg å være 240/70.

I tre måneder lå hun hjemme uten å flytte. Paralyserte høyre side. Armen og benet hang som en pisk, tale etter at et slag ble ødelagt. Pasienten mistet helt mot, men sykepleieren overbeviste henne om at det var mulig å overvinne konsekvensene av hjerneslag. Så begynte kvinnen å kjempe for helse: hennes venstre hånd masserte høyre side, lese høyt for å gjenopprette tale, gjorde øvelser. Da høyre ben begynte å fungere, begynte jeg å gå rundt i rommet lenge. Hånden stod ikke over midjen, da begynte hun å markere med en venstre hånd på etikettveggen og prøvde å nå dem med høyre hånd. Gradvis begynte armer og ben å fungere normalt. Dette hjalp daglig trening. Siden da har 12 år gått, fra konsekvensene av strekningen var det bare en støy i hodet. (HLS 2000, nr. 11, side 7)

Hvordan gjenopprette tale etter et slag

En 54 år gammel mann fikk et høyresidet til sykehuset. Legene anså det håpløst, de gjennomførte ingen behandling. Noen få timer etter strekningen våknet jeg opp i en vanlig menighet, ikke i intensiv omsorg. Kona overtalte legene til ikke å skrive av pasienten, men å kjempe for livet hans. Som et resultat ble livet reddet, men levetiden på utslippet ble tildelt 3-4 år.

Gjenopprettingen var veldig treg, pasienten etter at slaget måtte lære å gå igjen, snakke, lese - meningen med lesingen var konstant unnvikende, bare et halvt år senere, kom evnen til logisk tenkning tilbake. Tale terapeut anbefalte å lese avisen høyt for gjenopprettelsen av tale, og flere ganger for å uttale vanskelige ord. Men det var ganske kjedelig. På den tiden ble alle lest av romanen Valentin Pikul. Og pasienten begynte å lese det første volumet høyt, kona var lytteren. Ord uttalt flittig, søker en korrekt uttale. Jeg leste lenge, fordi romanen var fanger. Etter det første volumet ble talen mye mer forståelig, nesten alle ordene klarte å bli uttalt riktig. Etter det andre volumet kom den gamle stemmen tilbake og fargen hans, snakket mannen som før før sykdommen.

Hans høyre hånd kunne ikke gjenopprettes, og han begynte å skrive med sin venstre hånd. Første scribbles ble oppnådd, etter to års trening ble underlaget fullstendig gjenopprettet, og ble lik den høyre håndskriften, men bare skrivehastigheten falt.

Gjenoppretting etter et slag gikk ikke så jevnt som det kan virke fra denne beskrivelsen. Disse små seirene skjedde mot bakgrunnen av smerter, inkludert hypertensjon, angina pectoris, spasmer i arm og ben, erfaringer om deres ubrukelighet.

Pasienten, som hadde tidligere engasjert i psykisk arbeid, ikke ønsker å forlate hjernen din uten belastning, så det er en skrivemaskin begynte å skrive historien - minnet om sin venn, poeten-soldat, som deretter begynte å publisere en lokal avis, lese bøker av filosofer. Etter et hjerneslag har vært nesten 20 år, og dødsdommen ikke finne sted. (HLS 2001, nr. 15, side 15)

Hvordan det var mulig å helt gjenopprette etter et slag

Kvinnen etter sterk stress har kommet ned med et slag, selv om hun alltid førte til en sunn livsstil. Jeg lå lenge i depresjon, jeg trodde at livet var over. Men en dag, etter å ha lest "HELL", trodde jeg at mange mennesker sliter med sykdommen deres i enda vanskeligere forhold enn hun. Etter at disse tankene med en stor innsats rullet ned fra sofaen, og å gi meg en fysisk belastning, begynte å svinge fra side til side. Da kom legene som besøkte henne hver dag, og bidro til å komme tilbake til sofaen.

Dette var begynnelsen, langsomt begynte den tidligere sengepatienten å krype på hennes høyre side, gå med krykker. Dette varte i seks måneder, til hun ble transportert for å bo i et landsbyhus. Der kravlet hun på gresset og var glad for at hun kunne bevege seg, selv om koordineringen av bevegelsene ble ødelagt. Alle disse anstrengelsene var ikke bortkastet. Nå er hun 63 år gammel, hun står opp tidlig om morgenen, gjør øvelser, og kjører hver morgen på skogstier. Hun har sågar og pinner ved til ovnen, og arbeider i hagen om sommeren. Konsekvensene av hjerneinfarkt forsvant helt. (HLS 2003, nr. 9, side 8)

Stadier av rehabilitering etter et slag

Kvinnen fikk et slag i september 2002, høyre side forblev lammet. På sykehuset, hvor hun kom, smittet legene henne med optimisme, lovet at ved nyttår ville hun løpe. Mer enn et år passerte. Inntil jeg løp, men optimismens ånd fortsetter, blir konsekvensene av hjerneslag sakte sakte.

Det siste året etter at strekket kan deles inn i fem stadier av rehabilitering.

1. trinn (Oktober-desember 2002) Pasienten vet bare hvordan han skal lyve og gråte mye. I oktober ble 10 massasjeprosedyrer utført. I november - 30 injeksjoner (cerebrolysin, piracetam). I desember - begynte å praktisere terapeutisk gymnastikk med en trener. Jeg lærte å sitte i puter, etter at jeg var i stand til å se på TV, lese, løse kryssord.

2. trinn (Januar - mars 2003) I januar, om morgenen, begynte presset å stige, det ble gjennomført et injeksjonsforløp. I februar gikk hun i løpet av massasje, fortsatte å håndtere friksjonen av terapeutisk gymnastikk.

I februar lærte jeg meg selv å sitte i sengen med et tau festet til sofaens ben som den ligger på. Sitter hun, lærte hun å stryke, sy. Fordi hun er venstrehåndet fra fødselen, og høyre hånd er lammet, viste dette arbeidet seg bra for henne.

3. trinn (April - juli) Siden april begynte hun å lære å gå, i venstre hånd er det en krykke, på begge sider - datter og barnebarn. Datteren støttet fra høyre lammede side, barnebarnet og en krykke til venstre. Pasienten kom fra sofaen til vinduet - 10 trinn, og tilbake. Det ble vurdert - 1 gang. Med hver leksjon økte antall ganger. Det var et håp om at han ville lære å gå. På den tiden var det allerede seks måneder etter strekningen

Det fjerde stadiet av rehabilitering etter et slag (August). I august ble kvinnen transportert til dacha, der hun likte - frisk frukt, luft. Det begynte å bevege seg mer. Og vandre var bedre - på den ene siden var det bare en krykke, og til høyre er det fortsatt en datter eller barnebarn.

Den femte fasen av rehabilitering (september-november, et år etter slag) I september begynte å trekke en kvinne gikk på gaten, hun lærte også å jobbe pasienten sitter og hjelpe høste avlingen med hagen - økologiske grønnsaker for bevaring, krøller druer for vin. Høyre hånden fungerte ikke, det presset bare ned grønnsakene.

10. november begynte hun å gå rundt huset bare med en trollstang, uten støtte fra familien sin: Fra sofaen flyttet hun til en stol og deretter til en annen stol, som ligger ved siden av bordet. Holder seg til bordet, hun reiser seg til føttene, og lener seg på sin krykke, går gjennom leiligheten til inngangsdøren og tilbake. Dette er 15 meter. Først gjorde jeg 2-3 fly om dagen, i slutten av november hadde jeg allerede 40 flyreiser. Det tok minst 2 timer om dagen å gå.

På slutten av november gjorde hun et kurs av injeksjoner og massasje.

(HLS 2004, nr. 2, side 11)

Gjenopprette etter et slag hjalp massasje, krukker og gåing

En mann på 57 år overtok et hjernebrems. Før denne hendelsen tenkte han ikke på en sunn livsstil, prøvde å spise mer kunnskapsrik, og flytte mindre. Sykdommen gjorde at han revurderte sin holdning til livet. Som et resultat, et år etter slagtaket, droppet han 28 kg overvekt, trykk, trykk 115/70, blodbiokjemi er normalt.

I hans brev snakker han om stadier av rehabilitering etter hjerneslag.

Umiddelbart etter overføringen fra intensivavdelingen til den vanlige menigheten bestemte pasientens kone seg ikke for å begrense seg til den foreskrevne behandlingen, men å starte rehabilitering selvstendig. Tross alt er de første timene og dagene etter strekket viktigst for maksimal gjenoppretting av tapte funksjoner.

Etter å ha lest at cervical osteochondrosis bidrar til forstyrrelsen av hjernecirkulationen, ble det lagt stor vekt på å massere etter et slag. Mens pasienten fortsatt ikke kunne sitte, masserte hans kone ørepennene hans, popliteal fossa, føtter, ryggrad. Masseringen ble utført med fingre og massasje baller 2-3 ganger om dagen.

To uker senere lærte venstre ben "igjen", en måned etter slaget - en hånd, om en halv og en halv time at pasienten snakket klart tydelige ord.

Så snart den lammede pasienten fikk lov til å sitte etter et slag, begynte kona å massere ham krageområdet, først forsiktig og deretter mer intensivt. Hennes vanlige massasje vekslet med honning, og en måned senere la hun til krukkene som hun plasserte langs ryggraden i 2 rader.

To måneder etter strekningen ble pasienten transportert til et sanatorium hvor han ble foreskrevet fysioterapi, massasje, spaserturer. Først kunne en mann passere 300 m per dag, en måned senere dro han 3 km. Alt dette gjorde jeg gjennom "Jeg kan ikke", ofre søvn, TV og andre sanatorielle fristelser.

I kostholdet han foretrukket grønnsaker og frukt retter, unngår å spise fett, søt, salt og egg.

Blodprøven viste fortsatt et høyt nivå av kolesterol, da for utviklingen av ernæringsstrategien tok det mer grundig og eliminert alle skadelige produkter.

Etter sanatoriet holdt mannen fortsatt en diett og gikk mye - 1 time i morgen og om kvelden i noe vær. Han gikk først i ro og da, jo raskere begynte han å flytte av og til til en jogge. Lasten regulert av pulsfrekvensen økte og reduserte dem langsomt - etter en energisk spasertur fløy ikke på sofaen, og tok en kontrastdusj, og øvte seg for avslapning.

(HLS 2004, nr. 7, side 16)

Gjenoppretting av tale etter et slag.

Dette folkemidlet bidrar til å gjenopprette tale etter et slag.

Bland en halv kopp honning og et halvt glass løkjuice. Hold blandingen i kjøleskapet. Insisterende sammensetning er ikke nødvendig, enn det er fersk, jo bedre.

Ta en blanding av 1 ss. l. tre ganger om dagen i 20 minutter før måltider. Når delen er ferdig, lag en ny. Behandlingsforløpet er 1 uke. Ta en pause i 7 dager, ta deretter et andre kurs - en kopi av den første. (HLS 2004, nr. 7, side 21)

Hvordan takle konsekvensene av hjerneslag.

Kvinnen er 81 år gammel. Hun har allerede hatt 3 slag. Overvinne dens effekter, spesielt svimmelhet, hjelper henne med infusjon av urter, reseptet som ble anbefalt av en nevropatolog.

1 ss. l. hofter, 1 ss. l. frukt av hagtorn. 1 ss. l. Leonurus helles 1 liter kokende vann i en termosflaske. Drikk 1 glass 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 3 måneder. (HLS 2004, nr. 10, side 26)

Restaurering av tale etter et slag med reddik

Dette er et rimelig og velprøvd folkemåte for talgjenoppretting. Sett revet eller tynt skiverradd under tungen og tungen. Oppbevares i munnen. Pasienten skal føle seg kald og brennende. Hvis mage-tarmkanalen er syk, bør den akkumulerte spytten spytte ut. Fremgangsmåte å gjøre 3-4 ganger om dagen. (HLS, side 38, 2012, nr. 6)

Hvordan det var mulig å overvinne konsekvensene av hjerneslag ved hjelp av egg

En 78 år gammel mann led av et slag. Datteren leser om den helbredende kraften til egg, om det faktum at friske landsbyegg bidrar til å komme seg fra et slag, og sendte sin syke far til landsbyen til sin søster. Der spiste han 2 egg hver morgen og kveld. En måned etter behandling kom han til liv - han begynte å gå, tale og minne ble gjenopprettet. Alle naboene var forbauset, ingen trodde han kunne komme seg ut av sengen.

Mannen bodde hele sommeren i landsbyen, fikk vekt og føles nå bra. (HOOO 2002, nr. 23, side 19)

Gjenoppretting etter hemorragisk slag.

Mannen skjedde hemorragisk slag. Deretter tilbrakte han 2 år uten lammelse uten bevegelse. Hans kone og slektninger tok seg av ham. Han ville ligge stille hvis hærens kamerat ikke kom og ikke skamme seg: "Hvordan kan vi legge seg rundt og holde" staben "rundt oss? Hvis høyre side ikke er lammet, må vi jobbe med oss ​​selv. " Kammerat bundet stroppene til bena på sofaen som pasienten lå på, og krevde at han prøvde å løfte kroppen og sette seg ned.

Først var det veldig vanskelig. Hodet mitt vondt, jeg snurret, men pasienten fortsatte å jobbe hele tiden: han ville stige, da med sin høire hånd ville han utvikle sitt venstre ben og arm, for det stanset han til og med sovende om dagen. Fra "loggen" begynte å bli en mann. Til slutt begynte jeg å snu meg fra side til side, sett deg ned. Så lærte han å senke beina fra sofaen til gulvet. Sitter i første 5-10 sekunder, økte denne tiden gradvis.

Så begynte han med hjelp av sin kone, og deretter stolen, å stå på gulvet. Det tok 2-3 sekunder og satte seg. Et år etter begynnelsen av treningen begynte å gå rundt leiligheten alene.

Den samme vennen brakte Paul Braggs bok The Miracle of Fasting. En mann i to år sultet i 24 timer i uken, deretter byttet til 36-timers faste, og en gang i måneden på sultestreik i 3-4 dager.

Resultatet av slik rehabilitering etter et slag (5 år har gått, hvorav 3 års trening og fasting):

1. Klarhet i hodet,

2. Trykket fra 160 / 120-130 redusert til 140/100,

3. Piller er ikke lenger nødvendig.

4. Alle leddene roterer fritt, selv om venstre side fortsatt er "død". Men mannen lærte å kontrollere den.

Du kan beseire konsekvensene av hjerneinfarkt selv. For å gjøre dette må du inkludere viljestyrke og utholdenhet, du må jobbe hardt. Ta vare på deg selv. Hvis du ikke gjør det, vil ingen leger hjelpe deg. Bare uavhengige daglige aktiviteter gir et positivt resultat.

(HLS 2006, nr. 1, side 18)

Hver dag som i starten.

Tre-time verdensmester i fartskøyter Maria Isakova led et slag på 80 år. Venstre side ble lammet. Men den tidligere mesteren sa til seg selv: "Jeg må stå opp til enhver pris."

I de første dagene etter slaget begynte pasienten å sitte opp i sengen, overvinne svimmelhet, svakhet og advarsler fra leger. I sengen prøvde jeg å bevege meg så godt jeg kunne: løfte min sunn arm og ben, og så økte pasienten min med en sunn hånd. Da en datter kom til sykehuset for å ta vare på datteren sin, tvunget hun å sette 2 stoler ved siden av henne, og stole på dem prøvde å utføre øvelsene, som hun gjorde hver morgen før strekningen. Det viste seg selvfølgelig likhet med det som var før, men pasienten tvunget seg til ikke å legge seg ned: hun snudde seg, bøyde sig ned, tvang seg til å løfte knærne litt, skildrer å gå, prøvde selv å kneppe seg. Legene ble overrasket over utholdenhet.

Etter en tid styrket, klarte jeg å gå med en pinne og støtte datteren min.

Da jeg kom hjem fra sykehuset, tillot jeg meg heller ikke å slappe av. Hver morgen tvinger hun seg til å komme seg ut av sengen, gjør gymnastikk fordi hun ikke vil forandre sin vanlige livsstil, så vasker hun seg og forbereder kaffe. Alt viser seg veldig sakte. Så legger han seg til hekling, som han ble avhengig av etter sykehuset, før han aldri strikket.

Han knytter 20 løkker, og tvinger seg til å gå rundt i leiligheten, hvor trøtt han er, legger seg igjen for å strikke. Etter slaget har 7 år gått, hele leiligheten er nå dekorert med strikkede tepper, servietter, kapper og gir dem til slektninger.

Det er veldig viktig å håndtere en syk person, å være nødvendig og ha det gøy fra det som ble gjort. Å se resultatet av saken er som en medisin.

(HLS 2005, nr. 24, s. 16-17)

Gjenoppretting av tale etter et slag.

En kvinne på 56 år led 2 slag, etter den første hun lammet høyre side, etter at andre talet gikk tapt. En datter snakket avisen og spurte hvordan han skulle gjenopprette tale etter et slag.

Reagerer på lederen av den nevrologiske avdelingen til Det russiske akademiske medisinske vitenskaps vitenskapelige senter for neurologi, professor, doktorgrad i medisinske vitenskapen A. S. Kadykov.

Restaurering av tale og bevegelser etter et slag forekommer ikke alltid samtidig, tale kommer langsomt tilbake.

Selv med de mest alvorlige taleforstyrrelsene, lider intellektet som regel ikke. Derfor, ikke behandle en pasient etter et slag, som et urimelig barn. Viktigst - kommuniser mer med pasienten, det skal ikke være verbal isolasjon. Først må du snakke, navngi varer i den nominative "Kjøleskap, tallerken, ost", noe som betyr at du kommer ut av kjøleskapet en tallerken med ost. I fremtiden kompliserer talenøvelsene.

Oppfordre pasienten til sine egne uttalelser, oftere stille spørsmål. Vær tålmodig, ikke haster pasienten med et svar. Prøv å få hvert ord uttalt sakte og tydelig. Snakk leksjon når du ser at pasienten er trøtt, ikke forårsake irritasjon, tvinger til å trene tiden ut.

med god helse, kan klasser for å gjenopprette tale vare i 30-60 minutter. Gjør dem 1-3 ganger om dagen, du kan gjøre og kortere klasser, men øke tallet til 5-6 ganger.

For hjemmebaserte talerehabiliteringsøkter i en lammet pasient var mer effektive, må du få en foreløpig konsultasjon med en taleterapeut. (HLS 2010, nr. 13, side 25)

Hvordan håndtere konsekvensene av hjerneslag.

Skriver en kvinne som har hatt et slag. Hun ser veien ut av sykdommen på jakt etter glede, men liten, men glede. Gleden for henne er å nå målet.

Straks etter slaget hadde hun en forferdelig periode med fortvilelse, da alle tanker bare handlet om sykdommen. Denne situasjonen hjalp henne til å overvinne denne tilstanden. Da hun satt på en stol ved inngangen, kom en kjent kvinne opp til henne og fant ut hva som hadde skjedd, en venn sa at dette er en skadelig sykdom, og nå vil alt avhenge av den syke som vil vinne. Disse ordene har sunket inn i sjelen, pasienten ønsket veldig mye å komme tilbake til sitt tidligere liv, da hun gikk til landet, skied. Jeg skjønte at hvis du bare venter på at alt skal passere seg selv, lyver og føler deg synd, da er dette veien til en blindgyde. Vi må kjempe og overvinne vår sykdom.

Før denne samtalen, kunne hun bare gå rundt i rommet, etter at samtalen begynte å trekke, legge til skritt, glede seg over at antall trinn øker. Hun gjorde øvelsen mens han lå ned, i 30 minutter, så gikk igjen, dagen gikk ut i arbeid på seg selv. Det var spenning, interessen for livet returnerte. Nye seire gir ny glede.

For å gjenopprette minnet etter et slag før du legger deg til seng, prøvde du å gjenopprette tekstene som ble lest om ettermiddagen. For en tur tok seg selv teksten til fabler og lærte dem.

Det er både forverring og dårlig humør, men kona tillater ikke at de rydder opp, skifter straks mentalt til noe hyggelig å distrahere.

(HLS 2010, nr. 18, s. 9-10)

Hvordan behandle hodepine etter et slag.

Kvinnen fikk et slag for 2 år siden, appellerte til avisen med en klage om at etter et slag er det ingen hodepine, svimmelhet, en følelse av frykt.

Hun har ansvaret for lederen av nevrologiske avdelingen til det russiske akademiske medisinske vitenskapelige senter for neurologi, professor, doktor i medisinske vitenskapen A. S. Kadykov.

Hodepine kan være og før et slag. I seg selv fører et slag til hodepine svært sjelden. Derfor, hvis de dukket opp nylig, er det nødvendig å finne ut årsaken til deres forekomst. Det skjer at hodepine etter et slag oppstår med for mye intensitet av gjenopprettingsøvelser.

Når hodet gjør vondt, bruk folkemessige rettsmidler - legg et gult kort til føttene, eller lag en infusjon av en blanding av urter: oregano, mynte, jeskesørre i like store mengder. 1 ss. l. samling for 1 kopp kokende vann - drikk i 3 delte doser om dagen. løpet av behandlingen - 2-3 uker. Dette middelet er bra for hodepine av nevrologisk natur.

Svimmelhet etter et slag kan være pi-vaskulær dystoni.

Feeling av frykt vil fjerne Relanium, Seduxen, men først prøv vegetabilske folkemedisiner - tinkturer eller tinkturer av motherwort, valerian. (HLS 2010, nr. 4, side 28,)

Rehabilitering etter et slag

En mann i en alder av 68 led av et slag. Han tilbrakte 16 timer i et bad uten bevissthet, siden han bodde alene. Venstre side var fullstendig lammet. Fra de aller første dagene var det et stort ønske om å fullt ut gjenopprette. Det tok 4 år etter slaget, til det er greit, men besluttsomheten går ikke bort.

Pasienten står opp klokka 6, gjør gymnastikk i sengen, deretter 100-150 sit-ups, 50-70 push-ups fra turneringen. Utvikler sin venstre arm, han reiser murstein 30 ganger, klemmer 20 ganger fra seg selv og tiltrekker seg.

Til frokost spiser du kokt vann havregryn, legger i dem tørket aprikoser, svisker, rosiner, friske eller frosne bær, valnøtter, revet gulrøtter.

For å forhindre et gjentatt slag, drikker han en blanding av sitroner, hvitløk og honning 3 ganger om dagen.

På middag spiser 3 ss. l. bokhvete groats, gjennomvåt i kefir med tillegg av honning. En time etter middag - et glass kefir (HLS 2010, nr. 6, side 9)

Ifølge oppskriften Avicenna

En kvinne hadde et slag for 8 år siden. Høyre side ble lammet, talen ble ødelagt. Ambulansen tok ikke pasienten til sykehuset, de foreskrev behandling hjemme.

Når neste dag sykepleieren kom til å sette en injeksjon, pasienten mimikk ba henne om å ta blod fra en vene, t. Til. Avlesningen på Avicenna som hjelper hjerneslag årelating. Sykepleier lenge uenige, men da tok likevel blod. Samme dag gjenvunnet pasienten sin tale.

Neste dag, da vi så forbedringer, tok sykepleieren blodet igjen - 5 ml. Min fot gikk bort. På den tredje dagen etter å ha tatt blod, gjenopprettet pasienten etter slag. Nå tror ingen at hun hadde et slag. (HLS 2011, nr. 4, side 40)

Ikke bruk folkemedisiner uten å konsultere en lege! Husk at alle metoder kan ha individuelle kontraindikasjoner.

Les Mer Om Fartøyene