Varicocele operasjon: forberedelse og metoder for implementering

Drift med varicocele: hvordan er gjort og hva er spådommene. Varicocele er en patologisk prosess kjennetegnet ved utvidelse av blodkarene i spermatisk ledning.

La oss se på de viktigste stadiene av patologi.

 • 1 st - de blir ikke visualisert eller palpert, diagnosen er laget etter en test-test av Valsalva.
 • 2. - palpabel, men ikke visuelt bestemt.
 • Tredje - sterkt dilatert og godt synlig når du studerer skrotumet.

Også skille iloe-testikulær, reno-testikulær og blandet varicocele typer. I de første stadier praktiseres kompleks terapi (legemidler, diett, spesiell diett). Hvis konservativ terapi er ineffektiv, er kirurgisk inngrep angitt.

vitnesbyrd

Før utnevnelsen av operasjonen blir manens alder og det overordnede kliniske bildet av sykdommen tatt i betraktning. De viktigste indikasjonene.

 • Ufruktbarhet eller forebygging i barndommen og ungdomsårene.
 • Komplikasjoner i form av flebitt, trombus, tromboflebitt.
 • Dannelse av hematom som følge av brudd på venøse noder.
 • Atrofi av testikler.
 • Estetiske indikatorer.

Forberedelse for kirurgisk behandling

Pasienten skal gis blod og urintester for å bestemme blodtype og Rh-faktor, EKG og radiografi er foreskrevet.

Teknikk for Ivanissevich

Essensen av manipulering er dressing og reseksjon av testikelvenen, plassert på venstre side. Dette vil gi en omvendt strøm fra nyre blodkar til groinlike plexus.

Tilordne manipulasjon til pasienter med tredje fase av patologi. Kontraindikasjoner inkluderer akutt sykdom, diabetes, hemofili.

Manipulering utføres under lokalbedøvelse med klassiske kirurgiske instrumenter. Gjennom snittet i pungen gir tilgang til karene som omgir spermatisk ledning, bind dem med kapron tråd. Som et resultat går blodstrømmen gjennom hjelpevene: dette forhindrer at blodet strømmer inn i testiklen, unntatt overoppheting.

Rehabiliteringsperioden er lang og smertefull. Antibiotika, et kurs av antiinflammatoriske og smertestillende medisiner er foreskrevet. Du bør også ha en spesiell lyskenforbinding.

Marmara-metoden

Marmara-metoden er gullstandarden i urologi. Malotraumatisk manipulasjon, risikoen for komplikasjoner er minimal. Tilordne denne mikrokirurgiske inngrep for patologi 1-3 grader, infertilitet. Absolutt kontraindikasjon - allergi mot anestesi, relativ blødningsforstyrrelse, smittsomme og inflammatoriske sykdommer, diabetes mellitus

Prosedyren utføres under lokalbedøvelse gjennom små (ikke mer enn 0,3 cm) punkteringer i ytre ring av inngangskanalen. Gjennom den, ved hjelp av endoskopisk utstyr, blir blodårene nådd, bandasert på to steder, og de berørte områdene blir skåret ut. Behandlingen varer ikke mer enn en halv time.

De viktigste fordelene er minimalt traume, effektivitet, høye estetiske indekser. Prosentandelen av fruktbarhetsgjenoppretting er 98%.

Laparoskopisk klipping

Minimalt invasiv endoskopisk teknikk praktiseres i hvilken som helst type og stadium av sykdommen. Den eneste kontraindikasjonen er tidligere operasjoner på bukhulen. Alle manipulasjoner utføres under generell anestesi gjennom 3 hull: nær navlen, i iliac regionen til venstre og til høyre. Målet er å bruke ligaturer eller klemmer til venen for å endre retningen av blodstrømmen og fjerne den indre spenningen.

Fordelene ved laparoskopisk klipping er minimal risiko, kort rehabiliteringstid, fravær av smerte i postoperativ periode, god kosmetisk effekt, positiv dynamikk av infertilitetsbehandling.

Endovaskulær phlebosclerosis

Formålet med prosedyren er å tette blodårene for å hindre at blodet strømmer gjennom dem. Denne teknikken er effektiv i bilateral vekstutvidelse, men den er kontraindisert i venøs hypertensjon, løs type blodårer. Utført under lokalbedøvelse. Gjennom punkteringen i høyre femorale vene setter en sonde inn, som gir tilgang til testikkelvenen. Deretter injiseres det med et stoff eller en spesiell medisinsk enhet, for eksempel vevlim eller gel, ballong, spiralemboli, paraplyapparater eller skleroserende preparater. Alle manipulasjoner utføres gjennom en punktering, etter at sømmer ikke er overlappet.

komplikasjoner

Oftere oppstår komplikasjoner hos pasienter etter operasjon på Ivanissevich og Marmara, sjeldnere etter laparoskopi, nesten aldri etter okklusjon. La oss vurdere mulige komplikasjoner.

 • Dropsy testis eller hydrocele - på grunn av en langsom utstrømning av lymf fra skrotet eller fullstendig fravær av denne prosessen.
 • Atrofi - en forandring i kroppens utseende og en reduksjon av funksjonelle evner.
 • Smertefulle opplevelser, hevelse, blåmerker, blodpropper.

Drift med varicocele testikler: typer inngrep, plusser og minuser

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor med varicocele kirurgi er den eneste metoden for behandling, typer kirurgiske inngrep for denne sykdommen. Indikasjoner og kontraindikasjoner til dem, deres fordeler og ulemper.

Varicocele er en patologi der vene i testikkelen ekspanderer i form av noder, vri og overvelde blod. Årsaken til dette er en økning i trykket i systemet med testulære vener på grunn av en revers tilbakestrømning av de større venene (nyre, dårligere hul) i hvilken de strømmer.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen lar deg avbryte denne tilbakestrømmingen ved å kle seg, krysse eller fjerne de dilaterte venene. Slike intervensjoner eliminerer helt de problemer og konsekvenser som er forbundet med varicocele, gjenoppretter mannen full helse. Behandling er ikke komplisert og utføres av urologer eller kirurger på alle urologiske og kirurgiske sykehus.

Hvorfor operasjonen er den eneste veien ut

Årsakene og mekanismene til varicocele utvikling er rent mekanisk av natur: den berørte testikel (frø) venen er ikke i stand til å forsyne venøs blodutstrømning fra testiklene på grunn av:

 • Skader på ventiler plassert i lumen og ansvarlig for at blodet beveger seg i bare én retning - fra testikkel oppover til større vener;
 • Tilstedeværelse av en obstruksjon eller økning i trykk (venøs hypertensjon) i de store årene som partinalcellene flyter, noe som kompliserer blodstrømmen i dem og forårsaker venøs overbelastning;
 • svakhet og flaskighet av veggene på fartøyene.

Alt dette fører til det faktum at blodet ikke bare flyter bort fra testiklen, men akkumuleres i dets venøse plexuser på grunn av revers reflux fra store vaskulære trunks. Ved venøs trang, taper følsomt kjønsvev sin normale struktur, evnen til å produsere fullverdig seminalvæske og hormoner.

Mekanismen for blodsirkulasjon i friske og åreknuter. Klikk på bildet for å forstørre

Etikkene i testiklene blir ikke blodkar, men et patologisk depot for det. Den eneste måten å løse problemet på er å forstyrre den onde forbindelsen mellom dem, som vil eliminere tilbakestrømning og stagnasjon av blodet. Dette er formålet med varicocele operasjonen. Det innebærer tildeling, dressing, kryssing eller fullstendig fjerning av hovedstammen til de seminiferøse venene over nivået av deres forgrening i små grener som danner sammenflettede plexuser.

Dermed vil den patologiske stagnasjonen av blod i karene og testiklene elimineres uten å gå på blodsirkulasjon. Venøs utstrømning fra skrotet vil skje gjennom systemet av andre fartøy, siden spermatisk åre er den viktigste, men ikke den eneste måten for blodstrøm. Videre, under stagnasjonsforhold og økt trykk i spermatene, er ytterligere utstrømningsbaner ved kirurgi allerede godt dannet og vil fortsette å danne seg i den postoperative perioden.

Kirurgisk behandling i 80-85% utføres på venstre varicocele. Dette skyldes det faktum at venstre eggstokkåre faller inn i nyrene, og til høyre - inn i nedre hul. På grunn av den anatomiske beliggenheten, forgreningsvinkelen og andre egenskaper i venstre nyreskar, øker trykket i dem. Derfor hersker den venstre sidede lokalisering av varicocele over høyre side.

Sammenligning av strukturen av sunn testikkelvein og berørt varicocele

Typer av operasjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner til dem

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep for varicocele:

 1. Klassisk - gjennom kuttet (operasjon Ivanissevich). Drift Ivanissevich. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Minimalt invasiv - gjennom punkteringer (endoskopisk, mikrokirurgisk og endovaskulær).

Endovaskulær kirurgi for å fjerne varicocele. Klikk på bildet for å forstørre

Målet med alle metoder er det samme - for å eliminere utslipp av testikelvenen, som overlapper dens lumen. Det er måter å oppnå dette målet på.

Tabellen beskriver funksjonene i klassisk og minimal invasiv (mild) operasjoner:

Hvilke operasjoner utføres for å eliminere varicocele, en oversikt over alternativer og metoder

Varicocele er en ren mannlig sykdom forbundet med nedbrytning av venøs plexus i pungen, hvorved normal blodsirkulasjon i testiklen sikres.

Det kan være ensidig eller bilateral, avhengig av sykdommens etiologi og det generelle kliniske bildet av pasienten. Det behandles med konservative og kirurgiske metoder.

Hvordan går det med varicocele kirurgi? Hvorfor anbefaler legene kirurgi og hvordan kan fjerning av varicocele utføres? Vurder i vårt materiale.

Drift er den beste løsningen på problemet

Hva er varicocele? Dette brudd på patogen til venøs knutepunkt.

I enklere ord, testikulære åreknuter. Det vil si deformasjon av vener og forstyrrelser av transport av mikronæringsstoffer i pungen.

I det alvorlige stadiet (3-4) kan det provosere infertilitet, og forårsaker også fysisk og psykologisk ubehag for en mann under samleie.

Er det nødvendig å operere varicocele? Denne sykdommen kan behandles med konservative metoder, men etter dem, som praksis viser, er sannsynligheten for tilbakefall fortsatt på et høyt nivå, da skadede og deformerte fartøy ikke lenger kan gjenopprette til sin opprinnelige tilstand. Det vil si at blodstrømmen i pungen og matningen av testikler vil bli permanent forstyrret.

For behandling er varicocele operasjonsmetoder som følger:

Det skal bemerkes at kirurgisk inngrep kan utføres med forskjellige metoder. I ett tilfelle utføres en spike av spermatisk ledning, i andre - en hel vaskulær struktur fjernes uten at den eventuelt gjenopprettes.

Mer moderne variasjoner er mikrokirurgi, så vel som restaurering av blodstrømmen på grunn av forbindelsen til epigastrisk vene (eggstokken blir deretter fjernet helt). Dette er den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicocele, men slike operasjoner utføres ikke i alle klinikker.

Hvilke operasjoner er mulig med en varicocele?

Helt siden eksistensen av Sovjetunionen i statsklinikker har operasjoner for å eliminere varicocele blitt utført i henhold til Ivanissevichs metode.

For øyeblikket anses en slik operasjon for å være en av de verste behandlingsalternativene, siden sannsynligheten for tilbakefall er nesten 40%. Og fortsatt mulig ulike komplikasjoner, opp til infertilitet (med bilateral varicocele).

Hvordan utføres denne operasjonen? Et tilstrekkelig stort snitt er laget i iliac regionen, hvoretter alle skadede eggstokkene er bandasert. Dette er den viktigste ulempen ved operasjonen.

Med et slikt kutt og i et slikt felt har kirurgen ikke full tilgang til venøs ligament, derfor er det praktisk talt umulig å binde absolutt alle deformerte og skadede årene (deres prosesser).

Derfor fortsetter en tendens til tilbakefall. Resultatet avhenger direkte av sykdomsstadiet, der pasienten søkte om kvalifisert medisinsk behandling.

Operasjon Palomo utføres på lignende måte, men bare snittet utføres allerede over frontalområdet under brystbenet. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å binde hvert ben av eggstokken - hele ligamentet er blokkert av en stramming.

Sannsynligheten for tilbakefall fortsetter (siden klemmene for blodkar kan strekke seg over tid), men mye lavere enn når man bruker Ivanissevichs metode. Til dags dato utføres Palomo-operasjonen ganske sjelden på grunn av kompleksiteten av utførelsen.

Kirurgisk inngrep i henhold til Marmara-metoden anses å være den mest progressive variasjonen av varicocelebehandling, der Ivanissevich-operasjonen er basert.

Det vil si at en lignende dressing av eggstokkene blir utført, men snittet er allerede gjort i pubic-regionen, nemlig fra skrotumet. I dette tilfellet får legen tilgang til hele det vaskulære leddet (derfor utføres prosedyren av en vaskulær kirurg eller under hans direkte kontroll).

Etter å ha gjort alle manipulasjonene, er huden sydd med en kosmetisk sutur, så bare et arr er synlig.

Du kan se fremdriften av de ovennevnte prosedyrene på følgende videoer:

Forløpet av Marmara-operasjonen med varicocele:

Drift med Ivanissevich med en venstre sidet ortostatisk varicocele:

Endoskopi og laparoskopi

Drift med en ligering av eggstokkene gjennom et snitt skjønt blir brukt oftere, ikke tillat å kurere en bilateral varicocele for en prosedyre.

Det vil si at hvis åreknuter påvirker to testikler samtidig, må du utføre to operasjoner (på venstre og høyre side). Legene anbefaler at de utføres med en pause på flere måneder (før slutten av foreskrevet rehabilitering).

Imidlertid bør man nevne endoskopisk operasjon med varicocele. Med denne metoden for behandling er snittet ikke nødvendig. I peritoneum er det gjort flere punkteringer, der et endoskop og alle nødvendige instrumenter settes inn. Gjennom ham mottar legen et bilde på en ekstern skjerm og kan utføre en sammenblanding av vener med titanklammer, etterfulgt av kutting, praktisk talt uten å skade pasienten.

Gjenoppretting etter denne operasjonen tar bare noen få uker, hvoretter pasienten tillates selv fysisk anstrengelse. Og forresten, endoskopisk mikrokirurgi er den eneste metoden som muliggjør samtidig kutting av to årer, det vil si behandling av bilaterale varicocele.

Mikrokirurgi med halvkule

vel, Den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicose utvidelse av eggstokkene - er fjerning av hele deformert fartøy og arkivering i stedet en epigastrisk vene.

Organismen raskt nok etter det gjenoppretter den nominelle blodstrømmen i testiklene og pungen, derfor er genitalfunksjonen på ingen måte brutt. Men slike operasjoner utføres kun av de mest erfarne vaskulære kirurger.

Selvfølgelig det vil koste mye mer enn andre, mer radikale behandlingsmetoder. Men sannsynligheten for et tilbakefall er null.

Og den største fordelen med denne metoden for behandling varicocele er at rehabiliteringsperioden tar bare 3 uker (underlagt medisinsk kontroll). Men testiklernes funksjon og produksjon av spermatozoa gjenopprettes etter 1-2 dager etter operasjonen.

Varicocele: bilder før og etter operasjonen

Indikasjoner for formålet med metoden

Hovedindikasjonen for varicocele kirurgi for å velge metoden for kirurgisk inngrep er pasientens alder, så vel som stadiet av hans sykdom.

Med en bilateral varicocele fører en komplett ligering av venøse og seminale spoler til nedbrytning av testiklene. Som en konsekvens blir en mann steril.

Den hormonelle bakgrunnen er også delvis ødelagt, produksjonen av testosteron minker. Alt dette samlet reduserer sin tiltrekning for kvinner. Og noen menn har komplekser på bakgrunn av alt dette.

Hvem bestemmer hvilken operasjon pasienten skal utføre? Selvfølgelig er beslutningen for pasienten selv, men det bør forstås at i statsklinikker er den eneste operasjonen gratis for Ivanissevich.

For mer moderne og optimale behandlingsmetoder må du sette en viss sum penger. Enda bedre - uten å kaste bort tid til å gå til private klinikker. Det vil koste mer, men den reproduktive funksjonen til mannen etter operasjonen vil på ingen måte bli brutt.

Er det mulig å gjennomføre en operasjon på MHI-politikken?

MHI-politikken omfatter et bredt spekter av gratis operasjoner, men kun i henhold til Ivanissevich-metoden og laparoskopi (punktering i brystkjernen).

Det vil si at politikken for tvungen sykeforsikring dekker bare de mest radikale behandlingsmetoder varicocele. Dette er bare egnet i tilfeller hvor pasienten i fremtiden ikke lenger har planer om å få barn eller hvis varicose er ensidig.

I andre tilfeller er det tilrådelig å kontakte private klinikker eller utføre mikrokirurgi.

Opplever pasienten smerte under prosedyren?

Operasjoner for å eliminere varicocele utføres under lokalbedøvelse, siden det ikke er behov for generell anestesi. Og legen må overvåke pasientens tilstand under prosedyren. Føler han noe i ferd med kirurgisk inngrep?

Den mest smertefulle tingen er ytelsen til primær snitt eller punktering. Men operasjonen utføres raskt nok, så ingen komplikasjoner etter det kan ikke oppstå. Det viktigste er å observere regler for sømbehandling, for å unngå infeksjon, ellers vil snittet bli gjenåpnet.

Men stedet der operasjonen ble utført vil være syk, etter at anestesien slutter å virke. Og til og med da - neste dag kan pasienten slippes ut fra sykehuset.

Lengre rehabilitering og sykehusopphold vil bare være nødvendig dersom kirurgisk prosedyre ble utført i henhold til Ivanissevich, eller pasienten har følgende komplikasjoner:

 • økt kroppstemperatur;
 • tegn på smittsom infeksjon i suturen;
 • redusert hemoglobin;
 • tilbakefall varikotsele.

Hvordan håndteres sømmen?

Behandling av postoperativ sutur innebærer å utføre 2 ganger om dagen med obligatorisk dressing.

Først av alt behandles det med en oppløsning av furatsilina for desinfeksjon, og deretter påføres det salve Levomekol. Fremfor alt er dekket av bomullsull og pakket inn i bandasje.

Etter 3-5 dager, i stedet for Levomecol, utnevner du noen sårhelingsalve, noe som også bidrar til vevlæring.

I gjennomsnitt utføres behandlingen av leddene ca 7-10 dager etter operasjonen, hvoretter leddene eller stiftene fjernes (avhengig av behandlingsmetode som brukes).

På 5.-6. Dag utføres en annen undersøkelse hos den behandlende legen (kirurg). Om nødvendig vil legen utnevne tilleggsprosedyrer for behandling av sømmen.

Rehabiliteringsperiode

Full rehabilitering tar 3 uker (21 dager) fra operasjonstidspunktet. Hvis en person er engasjert i motorsport, kan du bare gjenopprette skjemaet ditt etter 30 dager, samtidig som du starter med minimal belastning.

Det skal bemerkes at helbredelsen av fartøyene skjer mye raskere enn epitelet. Det vil si når sømmen allerede forsvinner - venene er garantert å gjenopprette den nominelle blodstrømmen. Det anbefales, etter alt dette, å bestå blodprøver for å bestemme konsentrasjonen av hormoner - dermed kontrolleres testene og prostata.

Den korteste perioden med rehabilitering er introdusert med endoskopi eller mikrokirurgi. Der, og behandling av leddene vil ikke være nødvendig (etter operasjonen blir det bare brukt en isblær for å forhindre hevelse av bløtvev og blødning).

Fysiske belastninger er tillatt fra 12 dager, men skal styres av legitimasjonen til den behandlende legen.

Sammendrag er det best å behandle varicocele med kirurgisk inngrep. På hva som skal gjennomføres, følger operasjonen i de tidlige stadiene av sykdomsdeteksjon. Den optimale metoden er en mikrokirurgi med påfølgende arkføring av en blodåre. Etter en slik operasjon blir funksjonene til testiklene fullstendig gjenopprettet, så vel som den reproduktive funksjonen hos hannen (men bare hvis det ikke var noen atrofi før). Men fra operasjonen på Ivanissevich bør forlates. Den har allerede i de fleste land i verden ikke blitt utført i lang tid på grunn av den høye traumatismen og sannsynligheten for tilbakefall.

Drift med varicocele

Sykdommen varicocele er svært vanlig, det skjer i hver syvende mann, fører, hvis ikke å behandle sykdommen, til infertilitet. Åre i spermatisk ledning og testikkel ekspanderer i denne sykdommen, utstrømningen av blod fra testulærvenen forstyrres. Det vil si at det er en varicose sykdom, som for eksempel hemorroider.

Klassifisering av varicocele

I lang tid kan varicocele ikke være symptomatisk. Men prosessen med å klemme spermatisk ledning, øke temperaturen på testikkel, reduserer produksjonen av spermatozoa øker. Ofte forekommer sykdommen hos unge mennesker.

Sykdommen er venstre sidet (oftest), rettidig, bilateral. Sykdommen truer ikke livet ditt, men dets komplikasjoner gjør en til å tenke på en operasjon som kan utføres av kompetente spesialister i klinikken.

Det er fire stadier av denne sykdommen:

 • Første grad: sykdommen oppdages ved et uhell under eksamen eller med spesielle tester.
 • Den andre graden: Problemet er synlig visuelt, varicocele er palpable, hvis du står, ikke er håndgripelig, hvis du ligger ned, ingen endringer i testikkel.
 • Den tredje graden bestemmes visuelt, for ikke å nevne palpasjon, det er ingen testikkelforandring.
 • Fjerde grad: uttalt åreknuter, redusert testikkel noe av en myk konsistens.

Hvordan behandle varicocele

Den eneste metoden for å behandle sykdommen er kirurgi, fordi varicoceleen selv ikke forsvinner, er pillene også ubrukelige. Konservative terapimetoder varicocele eksisterer ikke bare. Operasjonen bør ikke forsinkes, det kan vellykkes på klinikken.

Vene i venene med variceal påvirkes, de mister sin elastisitet, diameteren av lumen øker betydelig, sirkulasjonen forstyrres, på grunn av dette oppstår testikkelatrofi, og dens funksjon går tapt. Hvis tiden ikke bestemmer seg for kirurgisk inngrep, vil tiden bli savnet, sykdommen vil utvikle seg og om fem år, selv i tilfelle av kirurgi, kan ikke spermatogenese øke.

Hittil er mekanismen for varicocele dårlig forstått, så det er ingen alternativ kirurgi.

Ved hvilke indikasjoner utføres operasjonen

Hvis du har en varicocele, er basene for kirurgisk inngrep:

 • Infertilitet.
 • Atrofi av testikkel (endring i konsistens, reduksjon i størrelse).
 • Smertefulle opplevelser i skrot og i lysken.
 • Dårlig spermogram
 • Den andre og flere grad av sykdommen.

Laget av våre spesialister gir kirurgi sjansen til å gjenopprette spermatogenese.

Typer av operasjoner

Alle operasjoner som utføres i klinikken ligner fjerning av de berørte årene, men teknikkene er forskjellige. De anvendte metodene avhenger av effektiviteten av operasjonen, graden av skade, påfølgende komplikasjoner. Kompleksiteten til enhver operasjon er å bevare venøs blodstrøm når man fjerner syke vener.

 • Drift Ivanissevich er preget av hyppige forekomster av komplikasjoner, tilbakefall. Berørte vener er bundet sammen med en enkelt blokk. Det er stor risiko for å binde testiklene, dette kan forstyrre spermatogenese. Snittet er laget i iliac regionen. Gjenopprettingsperioden etter operasjonen er ganske lang. I dag er slike operasjoner nesten ikke ferdige, dette er i går.
 • Laparoskopisk (endoskopisk) operasjon: En moderne metode, hvor små punkteringer av bukveggen utføres, instrumenter og et laparoskop (endoskop) settes inn der. Isoler arterien, venene påfører titanbraketter eller bandasje med en kirurgisk tråd. Generell anestesi brukes. Det er praktisk talt ingen postoperative tilbakefall. Du kan sjekke ut om 24 timer.
 • Den mikrokirurgiske operasjonen av Marmara har få komplikasjoner, lengden på snittet er liten, den kosmetiske effekten er høy (sømmen befinner seg under linjen med tøyet). Ovariearterien er allokert, og alle vener (store og små) av den klumpformede plexus er bandasjert (det er omtrent 6 av dem i denne delen av spermatisk ledning). Operasjonen er fullført uten traumatisering av lymfekarene i ledningen, og risikoen for dropsy reduseres drastisk. Lokalbedøvelse brukes. Dette er den mest effektive operasjonen som utføres av klinikkens spesialister.

Konsekvenser av operasjonen

Svært sjelden etter operasjon, observeres slike komplikasjoner:

 • Blødning.
 • Skader på arterien av iliac regionen.
 • Infeksiøs betennelse i såret.
 • Dropsy av testis.
 • Atrofi, testikulær hypertrofi.

Postoperativ smerte i testikkel er mer vanlig. Hvis de er, bør du komme til klinikken.

Livet etter operasjonen

Noen få dager er ikke engang vist en liten fysisk belastning. Med tungt manuell arbeid må det vente seks måneder. Det er ønskelig å ha en suspensjon i noen dager, dette reduserer spenningsgraden i pungen og spermatøren. Etter tre til fem måneder må du undersøke sæden, fordi forbedring av egenskapene tilsier en vellykket og effektiv operasjon.

Varicocele hos menn: Symptomer, behandling og konsekvenser etter operasjon

Varicocele eller BPV av spermatikkledningen er en ganske vanlig sykdom som rammer 17% av mennene på planeten. Faren er utviklingen av infertilitet på grunn av patologiske prosesser som forekommer i pungen, hovedtrinnet er temperaturøkningen, noe som ødelegger spermatogenesestrømmen. Sykdommen er helt behandlet utelukkende på en operativ måte.

Men med kirurgisk fjerning av varicocele hos menn, er konsekvensene etter kirurgi mulige, om enn med lav sannsynlighet. Det kan være som et tilbakefall og bivirkningene knyttet til brudd på integriteten til nærliggende stoffer eller brudd på rehabiliteringsregler.

Hvilke komplikasjoner kan være

Den gjentatte forekomsten av den samme sykdommen kalles tilbakefall. Når varicocele tilbakeslag opptrer, når venene ikke eliminerer tilbakeløp, eller det er minimal blodsirkulasjon langs deformerte kar, som kan være både en feil i den forberedende diagnosen og uriktige tiltak av kirurgen. Enkelt sagt - hvis blodstrømmen ikke stoppes i varicose-fartøy, blir varicoceleen ikke kurert og vil manifestere igjen.

Hos barn, effekter av varicocele kirurgi er mer vanlig på grunn av egenskapene til organismen utvikling og hos voksne 90% av dem er knyttet til de mekaniske feil i kirurgisk behandling, for eksempel i tilfeller der legen for mye oppmerksomhet til den kosmetiske komponenten.

I dette tilfellet kan han gjøre et kutt på et grunne dybde eller ikke nok til å trekke venen. Postoperative komplikasjoner er typiske for personer utsatt for konstant fysisk stress (lastere, idrettsutøvere).

Tabellen under viser hyppigheten av gjentakelse og komplikasjoner. Men de oppgitte dataene er noe relativt, da teknikkene stadig forbedres, kommer nye minimalt invasive behandlingsmetoder fram, det kan variere med en kombinasjon av behandlingsalternativer.

Mulige komplikasjoner med ulike metoder for kirurgisk korreksjon

Det er også verdt å ta hensyn til dataendringen med hensyn til pasientens sosiale status og den geografiske plasseringen. Hvis vi sammenligner den samlede statistikken for byer med befolkning over en million mennesker med statistikk over hele landet, viser det seg at i store byer er postoperative tilfeller mindre hyppige.

Dette skyldes tilgjengeligheten av moderne klinikker utstyrt med høyteknologiske kirurgiske instrumenter, som gjør det mulig å utføre undersøkelse og operasjon på et meget høyt nivå ved hjelp av den nyeste utviklingen innen medisin. I provinsen er det dessverre ingen slike muligheter, og inntektene til befolkningen tillater ikke å bruke betydelige midler til behandling.

Gjentatt utvikling av problemet

Ikke i dag finnes det ingen slike operasjonsprosedyrer som absolutt vil garantere mangel på komplikasjoner og tilbakefall. Samtidig har suksessen til moderne medisin nådd et nivå at sannsynligheten for negative konsekvenser bare er noen få prosent. Sammenlignet med de klassiske metodene som bruker tilgang gjennom åpne seksjoner, reduseres risikoen mange ganger, for eksempel ved hjelp av mikrokirurgisk tilgang.

Med en generell vurdering av sannsynligheten for tilbakefall av alle operasjoner som utføres, uten å ta hensyn til metodikk og alderskriterium for pasienter, er statistikken tvetydig og varierer fra 10% til 40%. Samtidig er det en klar sammenheng mellom pasientens alder og risikoen for komplikasjoner.

Hos ungdom skjer de oftere enn de mennene som har blitt operert etter 22 år, det vil si etter utløpet av puberteten. Men hvis vi ser på problemet fra siden av advarselen om mulig infertilitet, blir risikoen for tap av fruktbarhet høyere ved å forsinke kirurgisk behandling med henvisning til aldersparametere.

Derfor vil beslutningen om å gjennomføre en intervensjon i stor grad bli hindret fra tidlig og nøyaktig diagnose, idet man tar hensyn til den individuelle tilnærmingen til hver enkelt pasient. Og ikke glem at konsekvensene etter operasjonen etter utryddelsen av varicocele hos menn er usannsynlige.

Det er veldig viktig. Regelmessig overvåkning av tilstanden til sykdommen både før og etter kirurgisk behandling skal utføres av den behandlende legen helt opp til fødselen av det ønskede antall barn.

Hva er årsakene til

Hvis kirurgisk korreksjon er riktig utført uten feil og skader på tilstøtende organer, underlagt forhånds nøyaktig diagnose i dette tilfellet bør ikke ha noen komplikasjoner, i henhold til reglene for rehabilitering av pasienten.

Hvis vi vurderer sannsynligheten for tilbakefall ved eliminering av varicocele uten å ta hensyn til klassiske kaviteteknikker, vil vi få en figur som ikke overstiger to prosent. La oss nå finne ut hva som er forutsetningene for fremveksten av disse to prosentene.

Utilstrekkelig visualisering

Det er ikke alltid legen har evnen til å fjerne eller bandasje alle sykefartøyene, og det er objektive grunner til dette. Når varicocele rundt testiklene, dannes et lite sett med små sikkerhetsårer og anastomoser med liten diameter. Under operasjonen, selv med godt utstyr, er det ikke alltid mulig å identifisere alle åreknuter.

Problemer med visualisering skjer noen ganger og gjennom doktorens feil, når han knytter opp feil fartøy. Disse kan være sunne årer som ligger ved siden av hverandre.

Tilbakefall etter sklerotisering

Når sclerotization vener negative effektene er svært sjeldne, men det er tider når sklerozant (en komponent som blokkerer et fartøy) er forskjøvet til rett sted, det er utilstrekkelig dekning i diameter korket testiklene blodåre eller helt oppløst.

Dermed begynner blodet å sirkulere gjennom åreknussen. For å eliminere tilbakefall er det nødvendig med gjentatt kirurgisk behandling av det samme deformerte fartøyet.

Vær oppmerksom. De beskrevne årsakene skjedde ofte tidligere, men i dag er øvelsen til å utføre operasjonen mer perfekt, og deres prosentandel er redusert.

Tekniske brudd

Her er det i lys av feilene som oppstår når man arbeider med vener, og dette skjer ikke alltid på grunn av kirurgens feil. Ved unøyaktig diagnose under forberedelsen av operasjonen kan manipulasjoner utføres på feil sted eller med disse fartøyene.

I tillegg til tekniske feil bør tilskrives utilstrekkelig veneår i deres dressing, svakt snittinnsats, installasjon av et tette stoff på feil sted og så videre. I forbindelse med det som er sagt, er det klart hvor viktig den nøyaktige diagnosen er. For dette brukes ultralyd eller endoskopiske metoder, som spiller en avgjørende rolle i forberedelsen og påfølgende riktig oppførsel av kirurgisk behandling.

Det er viktig. Grundig diagnose av vener berørt av åreknuter før operasjonen reduserer risikoen for postoperative komplikasjoner betydelig.

Det bør bemerkes, av upassende økonomiske besparelser for ytterligere diagnostikk, fordi prisen er ikke så viktig i forhold til kostnadene ved å gjennomføre re-korreksjon, og ikke minst tid og psykologiske tap.

Hvordan gjenkjenne helseproblemer?

Konsekvensene etter operasjonen varicocele testikler oppstår ikke bare gjennom doktors skyld. Pasientene selv kan ikke følge reglene under utvinning perioden i rehabilitering, til tross for at det har blitt gitt detaljerte instruksjoner om tillatte aktiviteter og restriksjoner. Avhengig av operasjonsmetoden vil det ta tid å gå tilbake til den vanlige livsstilen, og det er nødvendig å motstå de nødvendige vilkårene.

I de første dagene eller ukene, vil alt avhenge igjen av typen behandling. Smertefulle opplevelser vil være til stede, men vil snart passere. Men hvis det oppstår smerte eller andre symptomer som tydelig indikerer betennelse, bør legen informeres omgående.

De viktigste symptomene på den utviklede komplikasjonen er:

 • alvorlig økende smerte i skrotumet;
 • rødhet og hevelse i leddene;
 • hevelse i skrotumet;
 • isolasjon fra sår av uklar lymph med en ubehagelig lukt;
 • visuelt merkbar eller påvisbar ved å berøre økningen i blodkarene;
 • tap av følelse i noen områder, ofte på innsiden av låret;
 • økning i temperaturen.

Vær årvåken. Ved de første symptomene, som viser utseendet på komplikasjoner, bør du konsultere en lege. Det er ikke nødvendig å håpe at problemet er selv-eliminering. Jo tidligere et tilbakefall blir diagnostisert, desto lettere blir det å behandle det.

Når kan det skje

De fleste komplikasjoner vises på en dag eller to etter operasjonen. Brudd på organer med skade vil ikke ta lang tid å vente. Og hvis alt er bra i de første dagene, og pasienten ikke klager over noe, kan du gi en positiv prognose med høy grad av selvtillit.

Imidlertid kan tilbakefall forekomme i et betydelig tidsintervall, noe som er ekstremt sjeldent. Derfor er det viktig å besøke legen regelmessig for å overvåke gjenopprettingsprosessen. Tidlig diagnose med mistanke om sannsynligheten for tilbakefall vil være det beste forebyggende tiltaket.

Behandling av komplikasjoner

Det er utvetydig å svare på hvilken metode det er nødvendig å eliminere eller slette; fjern konsekvenser av operasjonen varikotsele ikke er til stede. Alt vil avhenge av mange faktorer og individuelle egenskaper.

I tilfelle av et utbrudd er driften ikke endres, og vil være til utelukkelse av pasienter fra blodkar som mater de egg, som er til å kommunisere med det venøse systemet bare ved hjelp av sunne fartøy. Hvis det er en komplikasjon, avhenger behandlingen av variasjonen.

Her er noen eksempler:

 1. Hydrocele eller dropsy. Det skjer når et motiv som er nær testis skade av lymfekar og lymfe begynner å hope seg opp i pungen på grunn av brudd på dens utløp, som vist på bildet. Behandlingen består i å utføre punkteringer eller ved hjelp av kirurgi blir korrigeringen av lymfesirkulasjonen gjenopprettet;
 2. Atrofi av testikkel.Det er dannet med skade på blodkar eller andre faktorer som forårsaket trofiske forstyrrelser. En operativ gjenoppretting av riktig blodstrøm er nødvendig;
 3. Tap av følsomhet. Hvis nervøs vev er skadet under operasjonen. Avhengig av skadeens art kan behandlingen enten være umiddelbar eller medisinsk, i noen tilfeller kan innerveringen ikke gjenopprettes helt eller delvis.

Hvis en pasient kommer tilbake, undersøkes pasienten ved hjelp av ultralyd for å diagnostisere graden av forstyrrelse. Et stort antall spesialister innen urologi vurderer bruk av endovaskulære metoder for operasjon som optimale metoder, og foretrekker dem til mikrokirurgiske og laparoskopiske metoder.

Men valget vil avhenge mer av følgende faktorer:

 • tekniske evner i klinikken;
 • evner og preferanser av kirurgen;
 • hvilken type operasjon hvoretter et tilbakefall oppstod
 • individuelle pasientegenskaper;
 • økonomiske muligheter til pasienten.

I nærvær av et stort antall operasjonelle teknikker, er få brukt til å løse problemet. Nedenfor er en kort beskrivelse av hovedmetodene.

Drift Ivanissevich eller Palomo

Tidligere, nesten den eneste måten å eliminere varicocele, men i dag mister popularitet på grunn av høyt traume, lang gjenopprettingstid og høy forekomst av tilbakefall. På grunn av enkelhet og lave kostnader, er disse metodene fortsatt utbredt i provinsene og de små byene der det ikke finnes klinikker med moderne utstyr.

Tilbaketrukket er eliminert på samme måte som varicocele - ved excising og bandaging av sykefartøy. Av de teknikkene som brukes i dag, leder ledende urologer minst operasjonen av Palomo og Ivanissevich.

Det er interessant å merke seg. Kan ikke bli betraktet som et tilbakefall tilfellet når man opererer med Varicocele klassiske åpen-hulromformet teknikkene er bundet ikke feilaktig testikkel vene, og, for eksempel, muskelvev som åreknuter blodkar i det venstre urørt.

laparoskopi

Eliminering av tilbakefall utføres ved hjelp av mikrokirurgiske instrumenter og et stetoskop, som settes inn i bukhinnen gjennom små hull. Operasjonen refererer til minimalt invasive prosedyrer, har korte rehabiliteringsperioder og tolereres godt av pasientene.

Først bør du begrense fysisk aktivitet. Seksuelt liv er tillatt i tre til fire dager i fravær av smerte. Ifølge statistikk, de fleste menn som eliminert varicocele med laparoskopi, fullstendig restaurert reproduktive indikatorer av sædceller.

Endovaskulær skleroterapi

Kanskje den beste måten å behandle en gjentakelse av varicocele. Den eneste ulempen er den ekstra eksponeringen av pasienten for røntgenstråler, siden alle manipulasjoner utført av kirurgen overvåkes på en anti-orgasmisk måte. Dette krever selvsagt spesielt utstyr, som ikke er tilgjengelig på alle klinikker.

Gjennom mikro-innsnitt blir levert inn i en vene skleroserende middel fører til at koalesens av de vaskulære vegger slik at blodstrømmen har stoppet, og pasienten Wien løser med tiden. Terapi involverer ikke skade på nærliggende vev, slik at behandling oppnår en høy ytelse nærmer seg absolutte indikatorer (ca. 98%). Rehabiliteringsperioden tar kortest mulig tid (se Recovery etter varicocele: hvor lenge rehabiliteringstiden varer).

bypass

I enkle ord er det å sy en vein til en annen. I tilfelle av varicocele, v. testicularis er shunted i nært beliggende fartøy, for eksempel inn i lårbenen. Fordelen er at blodstrømmen gjenopprettes umiddelbart og fullt, så det er berettiget fra det fysiologiske synspunktet.

Men det er betydelige ulemper som gjør denne teknikken mindre populær. Hele punktet er høy sannsynlighet for trombose i et shuntfartøy. Ved minusene kan vi også referere til varigheten (ca. 1,5 timer), som overskrider tidspunktet for andre operasjoner.

Forebygging av komplikasjoner

Avhengig av metoden som brukes til kirurgisk behandling, kan vilkårene for rehabilitering variere. Den mest ubeleilige i denne forbindelse vil være en cicatricial operasjon utført i henhold til Ivanissevichs metode der perioden med fullstendig gjenoppretting kan vare opptil seks måneder.

Hvis det er et brudd på regimet, er det betydelige risikoer for komplikasjoner. Flere detaljer om dem vises i videoen i denne artikkelen.

For å forhindre utvikling av uønskede effekter av behandling i tabellen, samles de viktigste anbefalingene og rådene.

Drift med varicocele: metoder, indikasjoner, oppførsel, rehabilitering

Varicocele er en utvidelse av venene i skrotet eller seminiferous tubule hos menn. Sykdommen oppstår ofte hos ungdom og kan ikke manifestere seg i løpet av livet. I noen tilfeller utviser pasienten symptomer som testikulær smerte, infertilitet, utseendet av hunder på skrotet.

Den eneste måten å behandle varicocele på er kirurgi. Spørsmålet om nødvendigheten i fravær av kliniske manifestasjoner er diskutabelt. Drift med varicocele, som regel, tolereres lett og forårsaker sjelden komplikasjoner.

Stages av sykdommen og indikasjoner på kirurgi

Det er 4 stadier av varicocele utvikling:

 • Spredning av varicose er kun bestemt ved hjelp av ultralyd.
 • Venene til lobate plexus er probet i stående stilling.
 • Ved palpasjon i en hvilken som helst stilling kan legen diagnostisere sykdommen.
 • Årene er synlige for det blotte øye.

Reduksjon av spermatogen funksjon, som til slutt kan føre til infertilitet, begynner vanligvis bare i de siste stadiene av sykdommen.

Operasjonen kan utføres i følgende tilfeller:

 1. Brudd på spermedannelse er avslørt. I løpet av studien ble det funnet at i sædvæsken er mengden spermatozoer redusert, deres mobilitet er redusert, det er blod eller pus.
 2. Pasienten er bekymret for smerte. De begynner å manifestere i 2-3 stadier av sykdommen, i begynnelsen ubetydelig. Ubehagelige opplevelser øker med å gå, etter fysisk anstrengelse. Merk. I de aller fleste tilfeller utvikles varikocelen til venstre testikkel, så smerten har oftest samme lokalisering.
 3. Pasienten liker ikke skrotets utseende.
 4. Testiklene begynner å synke i størrelse.

I fravær av symptomer, kan kirurgi også anbefales for. Noen leger mener at kirurgisk inngrep, utført i tide, unngår infertilitet. Andre mener at dette er en uberettiget risiko, og det anbefales å begrense observasjon til periodiske undersøkelser og ultralyd.

Viktig! Drift opp til 18 år utføres vanligvis ikke. Ifølge statistiske data, i voksen alder etter kirurgi, er relapses mye mindre sannsynlig - re-utviklingen av varicocele. Derfor er det bedre å implementere det etter puberteten.

Vene komprimering kan føre til utvikling av den såkalte "sekundære varicocele". Det oppstår som et resultat av en svulst, cyste eller annen formasjon. I dette tilfellet er pasienten bekymret for feber, blod i urinen, kjedelig eller stikkende smerte i lumbalområdet. Med sekundær varicocele må årsaken til sykdommen elimineres, Det er ikke nødvendig å operere på venetrekning før manifestasjonen av resultatene av terapi av den underliggende patologien.

Kontra

Ulike metoder for å gjennomføre en operasjon kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Åpne kirurgiske prosedyrer utføres ikke når:

 • Tilstedeværelsen av sykdommer i dekompensasjonsstadiet (brudd på kroppens funksjoner som ikke kan gjenopprettes uten behandling) - diabetes, levercirrhose, etc.
 • Betennelse i aktiv fase.

Endoskopiske operasjoner i tillegg til de beskrevne kontraindikasjoner utføres ikke med kirurgiske inngrep på bukhulen utført tidligere. Dette skyldes et brudd på klinisk bilde og økt sannsynlighet for feil hos legen.

Skleroterapi utføres ikke med følgende kontraindikasjoner:

 1. Store anastomoser (linteller) mellom karene, noe som kan føre til inntak av stoffet som brukes til liming i friske årer eller arterier;
 2. Forhøyet trykk i nærliggende årer (f.eks. Nyre);
 3. Strukturen på fartøyene tillater ikke innføring av sonden (blodig karakter av vener).

Forbereder for en operasjon

10 dager før den foreslåtte prosedyren, må pasientene gjennomgå noen undersøkelser:

 • Blodtest (totalt, per gruppe og Rh-faktor, koagulerbarhet, sukkerinnhold).
 • Generell analyse av urin.
 • Røntgen i lungene.
 • Elektrokardiogram (kan gis til alle pasienter eller bare hos menn over 30 år).
 • Analyse for virus av hepatitt B og C, HIV.

I tillegg foreskriver legen vanligvis scrotal ultralyd eller ultralyd ved bruk av Doppler (ved bruk av kontrastmedium) for å få et mer komplett klinisk bilde. Ytterligere studier er mulige avhengig av pasientens tilstand.

Siden morgen før drift er det nødvendig å nekte mat og vann, for å ta en hygienisk dusj. Den pubis og magen må være ren barbert. Ta medisiner for kroniske sykdommer (diabetes, hypertensjon, bronkitt, etc.) bør avtales med legen.

Fremgangsmåter for å utføre operasjonen

Klassifisering av kirurgiske behandlingsmetoder kan være basert på tilgangsmåten og teknologien til å gjennomføre. Basert på den andre karakteristikken er to store grupper av operasjoner preget:

 1. Med bevaring av rekoagulerende anastomose;
 2. Med sin excision.

Merk. En renal kaval shunt (anastamose) er en jumper-en kommunikasjon mellom to blodårer i testiklen. Det oppstår som en patologi på grunn av varicocele og fremmer stagnasjon av blod.

Den andre metoden er for tiden anerkjent som den mest effektive og brukes oftest.

Med teknologi er det vanlig å skille tre hovedtyper av operasjon:

 • Laparoskopi (minimal invasiv metode);
 • Endovaskulær skleroterapi;
 • Åpen drift (kan utføres i ulike modifikasjoner - ifølge Marmara, Ivanissevich, Palomo).

Viktig! Fjerningsoperasjoner med varicocele utføres ikke. Alle fartøyene forblir inne i kroppen, de er enten limt (sclerized) eller bandaged.

sclerotherapy

Denne operasjonen er minst invasiv. Det reduserer til skleroserende (liming) varicose vessels. Det store pluss av skleroterapi er at det ikke krever sykehusinnleggelse for det. Det utføres under forhold av et angiografisk rom under lokalbedøvelse. Etter anestesiutbrudd punkterer kirurgen den perkutane veggen til høyre femorale venen. Der innføres en sonde, ved hjelp av hvilken tilstanden til problemkarrene blir evaluert og det terapeutiske stoffet blir levert.

Som en skleroserende forbindelse brukes en 3% trombovar løsning. Kontraststoffer blir introdusert i karene, og dermed er suksessen til operasjonen bestemt. Hvis åreknussen ikke visualiseres, betyr det at den fargede ledd ikke kommer inn i den, og det kirurgiske inngrep var effektivt. I dette tilfellet blir sonden fjernet, en bandasje påføres på punkteringsstedet. På samme dag kan pasienten reise hjem.

Det er generelt akseptert at med skleroterapi er risikoen for tilbakefall høyere enn i en klassisk operasjon, men leger sier bare en litt økt sannsynlighet. På grunn av redusert effektivitet utføres slike kirurgiske prosedyrer sjelden. De er vanligvis anbefaler på begynnelsen av sykdommen, når det fortsatt ikke er noen klager fra pasienten.

Laparoskopisk kirurgi

Generell eller lokal (oftere) anestesi brukes. Også, epidural anestesi er noen ganger brukt (bedøvelse injiseres i ryggraden). Etter anestesiutbrudd utfører kirurgen en punktering i nålens område med en diameter på ca. 5 mm. Det introduserer en trocar - en trekantet nål koblet til røret. Gassen injiseres i bukhulen for å frigjøre plass til kirurgisk manipulasjon.

Et laparoskop er satt inn i åpningen-et rør, koblet til en belysningsenhet og et kamera. Det lar doktoren følge utviklingen av operasjonen. Under laparoskopet kontrolleres to fem millimeter punkteringer i ileum og over livmor, og trokere blir introdusert i dem. Pasienten vippes til høyre ved 15-20 ° for bedre visualisering. Legen kutter bukhinnen med saksene satt inn i punkteringen.

Videre isoleres arterier og lymfatiske kar. Dette er nødvendig slik at de ikke blir påvirket under operasjonen. De dilaterte venene er bandasjert. Brystbenet er sydd. En aseptisk dressing påføres punkteringene. Institusjonsperioden er avhengig av valgt anestesi. Etter lokalbedøvelse kan du gå hjem på operasjonsdagen eller den neste. Etter generell anestesi kommer utslippet 3-7 dager etter intervensjonen. Effektiviteten av operasjonen vurderes ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi.

Operasjon Marmara

Denne typen intervensjon innebærer mikrotilgang og lav grad av invasivitet. Det utføres under kontroll av et mikroskop. Valget av anestesi er i stor grad avhengig av pasientens ønske, i de fleste tilfeller nok lokal anestesi, ved hvilke små smertefornemmelser eller følelse av prikking, varme er mulig.

Kirurgen gjør et snitt i kjønnsområdet, så nær ileum, som gjør sømmen etter operasjonen usynlig (den ligger under den øvre kanten av vasken). Legen kutter slørene og subkutan vev, utskiller kanalen og binder venen. Stoffer er sydd. Suturer fjernes på syvende dagen. Drift på Marmara er svært nøyaktig, noe som reduserer risikoen for skade på arteriene eller lymfekarrene.

Operasjon på Ivanissevich

Operasjon på Ivanissevich

Generell anestesi med denne type intervensjon brukes oftest, men det er også mulig å bruke lokal eller epidural anestesi. Essensen av operasjonen ligger i ligering av venene med varicose forstørrelse mens konservering av lymfekarrene.

Kirurgen gjør et snitt i skjønnhetsområdet opp til 10 cm i lengden. Vanligvis er størrelsen mindre enn 5-6 cm. Ved hjelp av en skalpell og kroker, kutter han og skyver alle underliggende muskler opp til den direkte vaskulære pleksus i testiklen. Her er det nødvendig å skille lymfekar. Ved hjelp av en dissektor (dum, buet saks) blir venene beslaglagt og bandasert. Muskler og vev sutureres.

Operasjon Palomo

Denne typen intervensjon ligner den forrige. Imidlertid blir snittet høyere, noe som gir et bedre overblikk for kirurgen. Med denne tilnærmingen er risikoen for tilbakefall lavere, men det er en høyere sannsynlighet for å kutte arterien som forsyner den seminale kanalen med blod.

Det er et lite fartøy som nærmer seg lobar plexus, og er derfor ofte skadet under operasjonen. Det er også risiko for lymfatiske anfall, spesielt i barndommen. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Drift prognose

Prognosen er vanligvis gunstig. Ved bruk av minimalt invasive metoder er sannsynligheten for tilbakefall nær 2%, mens operasjonen for Ivanissevich er ca 9%. I enkelte kilder er andre tall indikert, private klinikker rapporterer data om re-utvikling av varicocele med åpne inngrep på 30%.

I 45% av tilfellene er pasienten etter operasjon bestemt normal spermogram, i 90% tilfeller er det en statistisk signifikant forbedring i indeksene. I eldre aldersgruppen, når varicocele blir forsømt, er alle verdier verre enn hos unge pasienter.

Gjenopprettingstid

Pasienten kan bli foreskrevet følgende stoffer for å gjenopprette spermatogenese:

 1. Vitaminkomplekser.
 2. Biologisk aktive tilsetningsstoffer med selen og sink.
 3. hormoner. Viktig!Deres opptak utføres strengt ved kurs under tilsyn av en lege og i forbindelse med konstant laboratorieforskning.
 4. Salve som inneholder et antibiotikum. Det er nødvendig å forhindre infeksjon av såret.
 5. Smertestillende. I noen pasienter kan ubehag i den opererte testikelen vedvare lenge. Vanligvis ordinerer legen ketonal eller lignende medisiner.

I de første 1-2 dagene etter operasjonen er det nødvendig:

 • Hold såret tørt. Kanskje anvendelsen av is for å lindre smerte. En plastflaske med frosset vann, innpakket i et håndkle, er egnet.
 • Minimer all aktivitet, prøv å hvile mer.
 • Det er ønskelig å bære en bandasje som støtter testiklene.

Innen 1-2 uker etter at operasjonen ikke anbefales:

 1. Gjør fysiske øvelser som krever økt innsats.
 2. Ta et bad.
 3. Ha sex

Etter den angitte perioden er seksuelt liv mulig, hvis pasienten ikke føler smerte, ubehag, ubehagelige trekkfølelser i løpet av prosessen eller etter handling. Ereksjonsfunksjon etter operasjonen lider ikke. Rehabiliteringsperioden er avhengig av type operasjon, anestesi, pasientens generelle tilstand.

Mange pasienter er redd for at venen etter operasjonen er igjen. Det synes for dem at dette er et tegn på mislykket kirurgisk inngrep.

Viktig! Det er nødvendig å forstå at karene ikke blir hentet fra pungen, men bare slutte å bli forsynt med blod. Årene kan bli palpert eller synlig opptil seks måneder.

Komplikasjoner etter operasjon

Etter operasjon kan følgende syndrom og sykdommer oppstå:

 • Betennelse. Det bestemmes av passende symptomer og resultater av ultralyd, vellykket behandlet med medisinering.
 • Neuralgisk smerte.Det oppstår som et resultat av skade på nerveenden og er vanskelig å behandle (nål og fysioterapi er vanligvis indikert).
 • Lymfatisk ødem. Den utvikler seg som følge av skade på lymfekar under operasjonen, den kan passere seg selv eller gjennom påføring av et bandasje som støtter skrotet, spesielle truser.
 • Dropsy av testis (hydrocele). Årsaken er uaktsom lymfekar, behandling er lik.
 • Nedgang i testikkelstørrelse - En farlig komplikasjon som oppstår som følge av skade på den spermatiske arterien. Dette er en av de mest ubehagelige konsekvensene av operasjonen, siden det er ganske vanskelig å stoppe det.
 • tilbakefall - re-utvikling av varicocele Behandling er bare kirurgisk.
 • Skader på tarmen eller urineren. Disse komplikasjonene etter operasjonen skjer med laparoskopi, oftere hos uerfarne unge kirurger.
 • Trombose (blokkering) av dype vener. Det oppstår som en reaksjon på innføring av kontrastmedium i karene, som et resultat av et hematom (indre blødning) på punkteringsstedet.

Prisen på en operasjon

Drift med varicocele er ikke inkludert i listen over tjenester som "høyteknologisk omsorg", for hvilken midler er tildelt. Nettstedet til noen klinikker indikerer at de jobber med OMS og LCA, men i det første tilfellet er det bare en rabatt at en kunde kan søke på dem, eller returnere noen av de brukte midler.

Kostnaden for operasjonen avhenger av den valgte metoden og regionen. I provinsbyene i Sentral-Russland starter prisen for åpen kirurgi fra 5.000 rubler, i Moskva fra 8 000 til 10 000 rubler. Omtrent samme beløp vil koste skleroserende. Mikrokirurgisk inngrep (ifølge Marmara) vil koste minst 20 000 - 30 000 rubler. Litt billigere vil koste laparoskopisk kirurgi - 15 000 - 25 000 rubler. Prisene er basert på lokalbedøvelse, hvis pasienten foretrekker generell anestesi, må han betale det separat - 7 000 - 10 000 rubler.

Pasientanmeldelser

De fleste pasientene er ganske en operasjon, spesielt hvis denne måten er mulig å bli kvitt infertilitet. Når en mann lærer at nå kan han få barn, øker dette betydelig selvtillit, selv om han ikke hadde slike planer i nær fremtid.

Operasjonen tolereres godt. Mange foretrekker generell anestesi. Gjenopprettingsperioden for alle passerer annerledes. Noen vender straks tilbake til normale aktiviteter, andre - selv med minimalt invasive inngrep, føler de seg alvorlig smerte og de går nesten ikke rundt i huset om noen dager.

Som vitnesbyrdene vitner om, viser et dårlig slag for familier seg å være dårlige indikatorer for spermogram og vanskeligheter med å tenke på et barn, selv etter operasjonen og medisinen. Noen ganger i begynnelsen er det en skarp positiv dynamikk, som forverres med tiden. Hjelp i denne saken kan bare være en spesialist på høyt nivå. Noen pasienter endrer 5 eller flere urologer før de finner en god diagnostiker. Teknikken til selve operasjonen, som praksis viser, er av sekundær betydning.

Kirurgisk inngrep med varicocele bidrar til å kvitte seg med sykdommen og de tilhørende symptomene. Det øker signifikant sannsynligheten for unnfangelse og forbedrer pasientens livskvalitet.

Les Mer Om Fartøyene