Varicocele operasjon: forberedelse og metoder for implementering

Drift med varicocele: hvordan er gjort og hva er spådommene. Varicocele er en patologisk prosess kjennetegnet ved utvidelse av blodkarene i spermatisk ledning.

La oss se på de viktigste stadiene av patologi.

 • 1 st - de blir ikke visualisert eller palpert, diagnosen er laget etter en test-test av Valsalva.
 • 2. - palpabel, men ikke visuelt bestemt.
 • Tredje - sterkt dilatert og godt synlig når du studerer skrotumet.

Også skille iloe-testikulær, reno-testikulær og blandet varicocele typer. I de første stadier praktiseres kompleks terapi (legemidler, diett, spesiell diett). Hvis konservativ terapi er ineffektiv, er kirurgisk inngrep angitt.

vitnesbyrd

Før utnevnelsen av operasjonen blir manens alder og det overordnede kliniske bildet av sykdommen tatt i betraktning. De viktigste indikasjonene.

 • Ufruktbarhet eller forebygging i barndommen og ungdomsårene.
 • Komplikasjoner i form av flebitt, trombus, tromboflebitt.
 • Dannelse av hematom som følge av brudd på venøse noder.
 • Atrofi av testikler.
 • Estetiske indikatorer.

Forberedelse for kirurgisk behandling

Pasienten skal gis blod og urintester for å bestemme blodtype og Rh-faktor, EKG og radiografi er foreskrevet.

Teknikk for Ivanissevich

Essensen av manipulering er dressing og reseksjon av testikelvenen, plassert på venstre side. Dette vil gi en omvendt strøm fra nyre blodkar til groinlike plexus.

Tilordne manipulasjon til pasienter med tredje fase av patologi. Kontraindikasjoner inkluderer akutt sykdom, diabetes, hemofili.

Manipulering utføres under lokalbedøvelse med klassiske kirurgiske instrumenter. Gjennom snittet i pungen gir tilgang til karene som omgir spermatisk ledning, bind dem med kapron tråd. Som et resultat går blodstrømmen gjennom hjelpevene: dette forhindrer at blodet strømmer inn i testiklen, unntatt overoppheting.

Rehabiliteringsperioden er lang og smertefull. Antibiotika, et kurs av antiinflammatoriske og smertestillende medisiner er foreskrevet. Du bør også ha en spesiell lyskenforbinding.

Marmara-metoden

Marmara-metoden er gullstandarden i urologi. Malotraumatisk manipulasjon, risikoen for komplikasjoner er minimal. Tilordne denne mikrokirurgiske inngrep for patologi 1-3 grader, infertilitet. Absolutt kontraindikasjon - allergi mot anestesi, relativ blødningsforstyrrelse, smittsomme og inflammatoriske sykdommer, diabetes mellitus

Prosedyren utføres under lokalbedøvelse gjennom små (ikke mer enn 0,3 cm) punkteringer i ytre ring av inngangskanalen. Gjennom den, ved hjelp av endoskopisk utstyr, blir blodårene nådd, bandasert på to steder, og de berørte områdene blir skåret ut. Behandlingen varer ikke mer enn en halv time.

De viktigste fordelene er minimalt traume, effektivitet, høye estetiske indekser. Prosentandelen av fruktbarhetsgjenoppretting er 98%.

Laparoskopisk klipping

Minimalt invasiv endoskopisk teknikk praktiseres i hvilken som helst type og stadium av sykdommen. Den eneste kontraindikasjonen er tidligere operasjoner på bukhulen. Alle manipulasjoner utføres under generell anestesi gjennom 3 hull: nær navlen, i iliac regionen til venstre og til høyre. Målet er å bruke ligaturer eller klemmer til venen for å endre retningen av blodstrømmen og fjerne den indre spenningen.

Fordelene ved laparoskopisk klipping er minimal risiko, kort rehabiliteringstid, fravær av smerte i postoperativ periode, god kosmetisk effekt, positiv dynamikk av infertilitetsbehandling.

Endovaskulær phlebosclerosis

Formålet med prosedyren er å tette blodårene for å hindre at blodet strømmer gjennom dem. Denne teknikken er effektiv i bilateral vekstutvidelse, men den er kontraindisert i venøs hypertensjon, løs type blodårer. Utført under lokalbedøvelse. Gjennom punkteringen i høyre femorale vene setter en sonde inn, som gir tilgang til testikkelvenen. Deretter injiseres det med et stoff eller en spesiell medisinsk enhet, for eksempel vevlim eller gel, ballong, spiralemboli, paraplyapparater eller skleroserende preparater. Alle manipulasjoner utføres gjennom en punktering, etter at sømmer ikke er overlappet.

komplikasjoner

Oftere oppstår komplikasjoner hos pasienter etter operasjon på Ivanissevich og Marmara, sjeldnere etter laparoskopi, nesten aldri etter okklusjon. La oss vurdere mulige komplikasjoner.

 • Dropsy testis eller hydrocele - på grunn av en langsom utstrømning av lymf fra skrotet eller fullstendig fravær av denne prosessen.
 • Atrofi - en forandring i kroppens utseende og en reduksjon av funksjonelle evner.
 • Smertefulle opplevelser, hevelse, blåmerker, blodpropper.

Drift med varicocele

Sykdommen varicocele er svært vanlig, det skjer i hver syvende mann, fører, hvis ikke å behandle sykdommen, til infertilitet. Åre i spermatisk ledning og testikkel ekspanderer i denne sykdommen, utstrømningen av blod fra testulærvenen forstyrres. Det vil si at det er en varicose sykdom, som for eksempel hemorroider.

Klassifisering av varicocele

I lang tid kan varicocele ikke være symptomatisk. Men prosessen med å klemme spermatisk ledning, øke temperaturen på testikkel, reduserer produksjonen av spermatozoa øker. Ofte forekommer sykdommen hos unge mennesker.

Sykdommen er venstre sidet (oftest), rettidig, bilateral. Sykdommen truer ikke livet ditt, men dets komplikasjoner gjør en til å tenke på en operasjon som kan utføres av kompetente spesialister i klinikken.

Det er fire stadier av denne sykdommen:

 • Første grad: sykdommen oppdages ved et uhell under eksamen eller med spesielle tester.
 • Den andre graden: Problemet er synlig visuelt, varicocele er palpable, hvis du står, ikke er håndgripelig, hvis du ligger ned, ingen endringer i testikkel.
 • Den tredje graden bestemmes visuelt, for ikke å nevne palpasjon, det er ingen testikkelforandring.
 • Fjerde grad: uttalt åreknuter, redusert testikkel noe av en myk konsistens.

Hvordan behandle varicocele

Den eneste metoden for å behandle sykdommen er kirurgi, fordi varicoceleen selv ikke forsvinner, er pillene også ubrukelige. Konservative terapimetoder varicocele eksisterer ikke bare. Operasjonen bør ikke forsinkes, det kan vellykkes på klinikken.

Vene i venene med variceal påvirkes, de mister sin elastisitet, diameteren av lumen øker betydelig, sirkulasjonen forstyrres, på grunn av dette oppstår testikkelatrofi, og dens funksjon går tapt. Hvis tiden ikke bestemmer seg for kirurgisk inngrep, vil tiden bli savnet, sykdommen vil utvikle seg og om fem år, selv i tilfelle av kirurgi, kan ikke spermatogenese øke.

Hittil er mekanismen for varicocele dårlig forstått, så det er ingen alternativ kirurgi.

Ved hvilke indikasjoner utføres operasjonen

Hvis du har en varicocele, er basene for kirurgisk inngrep:

 • Infertilitet.
 • Atrofi av testikkel (endring i konsistens, reduksjon i størrelse).
 • Smertefulle opplevelser i skrot og i lysken.
 • Dårlig spermogram
 • Den andre og flere grad av sykdommen.

Laget av våre spesialister gir kirurgi sjansen til å gjenopprette spermatogenese.

Typer av operasjoner

Alle operasjoner som utføres i klinikken ligner fjerning av de berørte årene, men teknikkene er forskjellige. De anvendte metodene avhenger av effektiviteten av operasjonen, graden av skade, påfølgende komplikasjoner. Kompleksiteten til enhver operasjon er å bevare venøs blodstrøm når man fjerner syke vener.

 • Drift Ivanissevich er preget av hyppige forekomster av komplikasjoner, tilbakefall. Berørte vener er bundet sammen med en enkelt blokk. Det er stor risiko for å binde testiklene, dette kan forstyrre spermatogenese. Snittet er laget i iliac regionen. Gjenopprettingsperioden etter operasjonen er ganske lang. I dag er slike operasjoner nesten ikke ferdige, dette er i går.
 • Laparoskopisk (endoskopisk) operasjon: En moderne metode, hvor små punkteringer av bukveggen utføres, instrumenter og et laparoskop (endoskop) settes inn der. Isoler arterien, venene påfører titanbraketter eller bandasje med en kirurgisk tråd. Generell anestesi brukes. Det er praktisk talt ingen postoperative tilbakefall. Du kan sjekke ut om 24 timer.
 • Den mikrokirurgiske operasjonen av Marmara har få komplikasjoner, lengden på snittet er liten, den kosmetiske effekten er høy (sømmen befinner seg under linjen med tøyet). Ovariearterien er allokert, og alle vener (store og små) av den klumpformede plexus er bandasjert (det er omtrent 6 av dem i denne delen av spermatisk ledning). Operasjonen er fullført uten traumatisering av lymfekarene i ledningen, og risikoen for dropsy reduseres drastisk. Lokalbedøvelse brukes. Dette er den mest effektive operasjonen som utføres av klinikkens spesialister.

Konsekvenser av operasjonen

Svært sjelden etter operasjon, observeres slike komplikasjoner:

 • Blødning.
 • Skader på arterien av iliac regionen.
 • Infeksiøs betennelse i såret.
 • Dropsy av testis.
 • Atrofi, testikulær hypertrofi.

Postoperativ smerte i testikkel er mer vanlig. Hvis de er, bør du komme til klinikken.

Livet etter operasjonen

Noen få dager er ikke engang vist en liten fysisk belastning. Med tungt manuell arbeid må det vente seks måneder. Det er ønskelig å ha en suspensjon i noen dager, dette reduserer spenningsgraden i pungen og spermatøren. Etter tre til fem måneder må du undersøke sæden, fordi forbedring av egenskapene tilsier en vellykket og effektiv operasjon.

Drift med varicocele testikler: typer inngrep, plusser og minuser

Fra denne artikkelen vil du lære: hvorfor med varicocele kirurgi er den eneste metoden for behandling, typer kirurgiske inngrep for denne sykdommen. Indikasjoner og kontraindikasjoner til dem, deres fordeler og ulemper.

Varicocele er en patologi der vene i testikkelen ekspanderer i form av noder, vri og overvelde blod. Årsaken til dette er en økning i trykket i systemet med testulære vener på grunn av en revers tilbakestrømning av de større venene (nyre, dårligere hul) i hvilken de strømmer.

Klikk på bildet for å forstørre

Operasjonen lar deg avbryte denne tilbakestrømmingen ved å kle seg, krysse eller fjerne de dilaterte venene. Slike intervensjoner eliminerer helt de problemer og konsekvenser som er forbundet med varicocele, gjenoppretter mannen full helse. Behandling er ikke komplisert og utføres av urologer eller kirurger på alle urologiske og kirurgiske sykehus.

Hvorfor operasjonen er den eneste veien ut

Årsakene og mekanismene til varicocele utvikling er rent mekanisk av natur: den berørte testikel (frø) venen er ikke i stand til å forsyne venøs blodutstrømning fra testiklene på grunn av:

 • Skader på ventiler plassert i lumen og ansvarlig for at blodet beveger seg i bare én retning - fra testikkel oppover til større vener;
 • Tilstedeværelse av en obstruksjon eller økning i trykk (venøs hypertensjon) i de store årene som partinalcellene flyter, noe som kompliserer blodstrømmen i dem og forårsaker venøs overbelastning;
 • svakhet og flaskighet av veggene på fartøyene.

Alt dette fører til det faktum at blodet ikke bare flyter bort fra testiklen, men akkumuleres i dets venøse plexuser på grunn av revers reflux fra store vaskulære trunks. Ved venøs trang, taper følsomt kjønsvev sin normale struktur, evnen til å produsere fullverdig seminalvæske og hormoner.

Mekanismen for blodsirkulasjon i friske og åreknuter. Klikk på bildet for å forstørre

Etikkene i testiklene blir ikke blodkar, men et patologisk depot for det. Den eneste måten å løse problemet på er å forstyrre den onde forbindelsen mellom dem, som vil eliminere tilbakestrømning og stagnasjon av blodet. Dette er formålet med varicocele operasjonen. Det innebærer tildeling, dressing, kryssing eller fullstendig fjerning av hovedstammen til de seminiferøse venene over nivået av deres forgrening i små grener som danner sammenflettede plexuser.

Dermed vil den patologiske stagnasjonen av blod i karene og testiklene elimineres uten å gå på blodsirkulasjon. Venøs utstrømning fra skrotet vil skje gjennom systemet av andre fartøy, siden spermatisk åre er den viktigste, men ikke den eneste måten for blodstrøm. Videre, under stagnasjonsforhold og økt trykk i spermatene, er ytterligere utstrømningsbaner ved kirurgi allerede godt dannet og vil fortsette å danne seg i den postoperative perioden.

Kirurgisk behandling i 80-85% utføres på venstre varicocele. Dette skyldes det faktum at venstre eggstokkåre faller inn i nyrene, og til høyre - inn i nedre hul. På grunn av den anatomiske beliggenheten, forgreningsvinkelen og andre egenskaper i venstre nyreskar, øker trykket i dem. Derfor hersker den venstre sidede lokalisering av varicocele over høyre side.

Sammenligning av strukturen av sunn testikkelvein og berørt varicocele

Typer av operasjoner, indikasjoner og kontraindikasjoner til dem

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep for varicocele:

 1. Klassisk - gjennom kuttet (operasjon Ivanissevich). Drift Ivanissevich. Klikk på bildet for å forstørre
 2. Minimalt invasiv - gjennom punkteringer (endoskopisk, mikrokirurgisk og endovaskulær).

Endovaskulær kirurgi for å fjerne varicocele. Klikk på bildet for å forstørre

Målet med alle metoder er det samme - for å eliminere utslipp av testikelvenen, som overlapper dens lumen. Det er måter å oppnå dette målet på.

Tabellen beskriver funksjonene i klassisk og minimal invasiv (mild) operasjoner:

Hvilke operasjoner utføres for å eliminere varicocele, en oversikt over alternativer og metoder

Varicocele er en ren mannlig sykdom forbundet med nedbrytning av venøs plexus i pungen, hvorved normal blodsirkulasjon i testiklen sikres.

Det kan være ensidig eller bilateral, avhengig av sykdommens etiologi og det generelle kliniske bildet av pasienten. Det behandles med konservative og kirurgiske metoder.

Hvordan går det med varicocele kirurgi? Hvorfor anbefaler legene kirurgi og hvordan kan fjerning av varicocele utføres? Vurder i vårt materiale.

Drift er den beste løsningen på problemet

Hva er varicocele? Dette brudd på patogen til venøs knutepunkt.

I enklere ord, testikulære åreknuter. Det vil si deformasjon av vener og forstyrrelser av transport av mikronæringsstoffer i pungen.

I det alvorlige stadiet (3-4) kan det provosere infertilitet, og forårsaker også fysisk og psykologisk ubehag for en mann under samleie.

Er det nødvendig å operere varicocele? Denne sykdommen kan behandles med konservative metoder, men etter dem, som praksis viser, er sannsynligheten for tilbakefall fortsatt på et høyt nivå, da skadede og deformerte fartøy ikke lenger kan gjenopprette til sin opprinnelige tilstand. Det vil si at blodstrømmen i pungen og matningen av testikler vil bli permanent forstyrret.

For behandling er varicocele operasjonsmetoder som følger:

Det skal bemerkes at kirurgisk inngrep kan utføres med forskjellige metoder. I ett tilfelle utføres en spike av spermatisk ledning, i andre - en hel vaskulær struktur fjernes uten at den eventuelt gjenopprettes.

Mer moderne variasjoner er mikrokirurgi, så vel som restaurering av blodstrømmen på grunn av forbindelsen til epigastrisk vene (eggstokken blir deretter fjernet helt). Dette er den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicocele, men slike operasjoner utføres ikke i alle klinikker.

Hvilke operasjoner er mulig med en varicocele?

Helt siden eksistensen av Sovjetunionen i statsklinikker har operasjoner for å eliminere varicocele blitt utført i henhold til Ivanissevichs metode.

For øyeblikket anses en slik operasjon for å være en av de verste behandlingsalternativene, siden sannsynligheten for tilbakefall er nesten 40%. Og fortsatt mulig ulike komplikasjoner, opp til infertilitet (med bilateral varicocele).

Hvordan utføres denne operasjonen? Et tilstrekkelig stort snitt er laget i iliac regionen, hvoretter alle skadede eggstokkene er bandasert. Dette er den viktigste ulempen ved operasjonen.

Med et slikt kutt og i et slikt felt har kirurgen ikke full tilgang til venøs ligament, derfor er det praktisk talt umulig å binde absolutt alle deformerte og skadede årene (deres prosesser).

Derfor fortsetter en tendens til tilbakefall. Resultatet avhenger direkte av sykdomsstadiet, der pasienten søkte om kvalifisert medisinsk behandling.

Operasjon Palomo utføres på lignende måte, men bare snittet utføres allerede over frontalområdet under brystbenet. I dette tilfellet er det ikke nødvendig å binde hvert ben av eggstokken - hele ligamentet er blokkert av en stramming.

Sannsynligheten for tilbakefall fortsetter (siden klemmene for blodkar kan strekke seg over tid), men mye lavere enn når man bruker Ivanissevichs metode. Til dags dato utføres Palomo-operasjonen ganske sjelden på grunn av kompleksiteten av utførelsen.

Kirurgisk inngrep i henhold til Marmara-metoden anses å være den mest progressive variasjonen av varicocelebehandling, der Ivanissevich-operasjonen er basert.

Det vil si at en lignende dressing av eggstokkene blir utført, men snittet er allerede gjort i pubic-regionen, nemlig fra skrotumet. I dette tilfellet får legen tilgang til hele det vaskulære leddet (derfor utføres prosedyren av en vaskulær kirurg eller under hans direkte kontroll).

Etter å ha gjort alle manipulasjonene, er huden sydd med en kosmetisk sutur, så bare et arr er synlig.

Du kan se fremdriften av de ovennevnte prosedyrene på følgende videoer:

Forløpet av Marmara-operasjonen med varicocele:

Drift med Ivanissevich med en venstre sidet ortostatisk varicocele:

Endoskopi og laparoskopi

Drift med en ligering av eggstokkene gjennom et snitt skjønt blir brukt oftere, ikke tillat å kurere en bilateral varicocele for en prosedyre.

Det vil si at hvis åreknuter påvirker to testikler samtidig, må du utføre to operasjoner (på venstre og høyre side). Legene anbefaler at de utføres med en pause på flere måneder (før slutten av foreskrevet rehabilitering).

Imidlertid bør man nevne endoskopisk operasjon med varicocele. Med denne metoden for behandling er snittet ikke nødvendig. I peritoneum er det gjort flere punkteringer, der et endoskop og alle nødvendige instrumenter settes inn. Gjennom ham mottar legen et bilde på en ekstern skjerm og kan utføre en sammenblanding av vener med titanklammer, etterfulgt av kutting, praktisk talt uten å skade pasienten.

Gjenoppretting etter denne operasjonen tar bare noen få uker, hvoretter pasienten tillates selv fysisk anstrengelse. Og forresten, endoskopisk mikrokirurgi er den eneste metoden som muliggjør samtidig kutting av to årer, det vil si behandling av bilaterale varicocele.

Mikrokirurgi med halvkule

vel, Den mest moderne og anbefalte metoden for behandling av varicose utvidelse av eggstokkene - er fjerning av hele deformert fartøy og arkivering i stedet en epigastrisk vene.

Organismen raskt nok etter det gjenoppretter den nominelle blodstrømmen i testiklene og pungen, derfor er genitalfunksjonen på ingen måte brutt. Men slike operasjoner utføres kun av de mest erfarne vaskulære kirurger.

Selvfølgelig det vil koste mye mer enn andre, mer radikale behandlingsmetoder. Men sannsynligheten for et tilbakefall er null.

Og den største fordelen med denne metoden for behandling varicocele er at rehabiliteringsperioden tar bare 3 uker (underlagt medisinsk kontroll). Men testiklernes funksjon og produksjon av spermatozoa gjenopprettes etter 1-2 dager etter operasjonen.

Varicocele: bilder før og etter operasjonen

Indikasjoner for formålet med metoden

Hovedindikasjonen for varicocele kirurgi for å velge metoden for kirurgisk inngrep er pasientens alder, så vel som stadiet av hans sykdom.

Med en bilateral varicocele fører en komplett ligering av venøse og seminale spoler til nedbrytning av testiklene. Som en konsekvens blir en mann steril.

Den hormonelle bakgrunnen er også delvis ødelagt, produksjonen av testosteron minker. Alt dette samlet reduserer sin tiltrekning for kvinner. Og noen menn har komplekser på bakgrunn av alt dette.

Hvem bestemmer hvilken operasjon pasienten skal utføre? Selvfølgelig er beslutningen for pasienten selv, men det bør forstås at i statsklinikker er den eneste operasjonen gratis for Ivanissevich.

For mer moderne og optimale behandlingsmetoder må du sette en viss sum penger. Enda bedre - uten å kaste bort tid til å gå til private klinikker. Det vil koste mer, men den reproduktive funksjonen til mannen etter operasjonen vil på ingen måte bli brutt.

Er det mulig å gjennomføre en operasjon på MHI-politikken?

MHI-politikken omfatter et bredt spekter av gratis operasjoner, men kun i henhold til Ivanissevich-metoden og laparoskopi (punktering i brystkjernen).

Det vil si at politikken for tvungen sykeforsikring dekker bare de mest radikale behandlingsmetoder varicocele. Dette er bare egnet i tilfeller hvor pasienten i fremtiden ikke lenger har planer om å få barn eller hvis varicose er ensidig.

I andre tilfeller er det tilrådelig å kontakte private klinikker eller utføre mikrokirurgi.

Opplever pasienten smerte under prosedyren?

Operasjoner for å eliminere varicocele utføres under lokalbedøvelse, siden det ikke er behov for generell anestesi. Og legen må overvåke pasientens tilstand under prosedyren. Føler han noe i ferd med kirurgisk inngrep?

Den mest smertefulle tingen er ytelsen til primær snitt eller punktering. Men operasjonen utføres raskt nok, så ingen komplikasjoner etter det kan ikke oppstå. Det viktigste er å observere regler for sømbehandling, for å unngå infeksjon, ellers vil snittet bli gjenåpnet.

Men stedet der operasjonen ble utført vil være syk, etter at anestesien slutter å virke. Og til og med da - neste dag kan pasienten slippes ut fra sykehuset.

Lengre rehabilitering og sykehusopphold vil bare være nødvendig dersom kirurgisk prosedyre ble utført i henhold til Ivanissevich, eller pasienten har følgende komplikasjoner:

 • økt kroppstemperatur;
 • tegn på smittsom infeksjon i suturen;
 • redusert hemoglobin;
 • tilbakefall varikotsele.

Hvordan håndteres sømmen?

Behandling av postoperativ sutur innebærer å utføre 2 ganger om dagen med obligatorisk dressing.

Først av alt behandles det med en oppløsning av furatsilina for desinfeksjon, og deretter påføres det salve Levomekol. Fremfor alt er dekket av bomullsull og pakket inn i bandasje.

Etter 3-5 dager, i stedet for Levomecol, utnevner du noen sårhelingsalve, noe som også bidrar til vevlæring.

I gjennomsnitt utføres behandlingen av leddene ca 7-10 dager etter operasjonen, hvoretter leddene eller stiftene fjernes (avhengig av behandlingsmetode som brukes).

På 5.-6. Dag utføres en annen undersøkelse hos den behandlende legen (kirurg). Om nødvendig vil legen utnevne tilleggsprosedyrer for behandling av sømmen.

Rehabiliteringsperiode

Full rehabilitering tar 3 uker (21 dager) fra operasjonstidspunktet. Hvis en person er engasjert i motorsport, kan du bare gjenopprette skjemaet ditt etter 30 dager, samtidig som du starter med minimal belastning.

Det skal bemerkes at helbredelsen av fartøyene skjer mye raskere enn epitelet. Det vil si når sømmen allerede forsvinner - venene er garantert å gjenopprette den nominelle blodstrømmen. Det anbefales, etter alt dette, å bestå blodprøver for å bestemme konsentrasjonen av hormoner - dermed kontrolleres testene og prostata.

Den korteste perioden med rehabilitering er introdusert med endoskopi eller mikrokirurgi. Der, og behandling av leddene vil ikke være nødvendig (etter operasjonen blir det bare brukt en isblær for å forhindre hevelse av bløtvev og blødning).

Fysiske belastninger er tillatt fra 12 dager, men skal styres av legitimasjonen til den behandlende legen.

Sammendrag er det best å behandle varicocele med kirurgisk inngrep. På hva som skal gjennomføres, følger operasjonen i de tidlige stadiene av sykdomsdeteksjon. Den optimale metoden er en mikrokirurgi med påfølgende arkføring av en blodåre. Etter en slik operasjon blir funksjonene til testiklene fullstendig gjenopprettet, så vel som den reproduktive funksjonen hos hannen (men bare hvis det ikke var noen atrofi før). Men fra operasjonen på Ivanissevich bør forlates. Den har allerede i de fleste land i verden ikke blitt utført i lang tid på grunn av den høye traumatismen og sannsynligheten for tilbakefall.

Sosudinfo.com

Varikotsele er en sykdom der koronarfartøyene som leverer blod til organene i det lille bekkenet, blir kroppens seksuelle organer påvirket. Det er en utvidelse av vener, deres elastisitet minker, blodsirkulasjonen øker. Som et resultat er testikelveiene påvirket. En mann føler seg ubehagelig og smerte etter stress. Når venen av spermatisk ledning utvides, utvikles en testikulær tumor. Den viktigste metoden for behandling varicocele betraktes som en kirurgisk inngrep. Utført ved varikotsele operasjon overføres enkelt og praktisk talt ikke forårsaker komplikasjoner.

De viktigste punktene i sykdomsutviklingen

Infertilitet refererer til en av konsekvensene av sykdom. Det kan være full eller delvis manifestasjon. Oppstår når spermien omkommes, er testiklen overopphetet på grunn av overskytende blod i blodåren.

En vanlig årsak til varicocele når en mann løfter tunge gjenstander, er engasjert i vektløfting. Som et resultat øker blodtrykket i venene i det lille bekkenet og går inn i skrotet.

Arv er ikke et unntak i dette tilfellet. Også dette traumet av kjønnsorganene når du gjør sport, ulykker.

Sykdommen rammer menn i alle aldersgrupper, dette gjelder ungdom.

Det er 4 stadier av varicocele. Ved den første utviklingsstadiet utføres diagnosen ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi. Hver grad av sykdom bestemmes på grunnlag av utvidelse av vener, testikelvenen og spermatisk ledning påvirkes.

 1. Utvidelsen av åreknuter bestemmes av ultralyd.
 2. Lozovidnoe plexus av vener, det er probed på pasienten i stående stilling.
 3. Utvidede vener kan bli palpert både stående og liggende.
 4. Den startede scenen, hvor varicosity er synlig, undersøker pasienten overfladisk.

Denne patologien utgjør ikke en trussel mot livet til en mann, mens livskvaliteten forverres. Pasienten klager over konstant smerte i lysken.

Faren for varicocele ligger i mulig fullstendig infertilitet. Derfor anbefales det å utføre operasjonen med varicocele på en presserende måte, avhengig av de medfølgende symptomene på sykdommen.

Indikasjon for operasjonen

Drift varikotsele gjort i følgende situasjoner:

 • endringer i dannelsen av sæd. Studien bemerket en reduksjon i antall spermatozoer i sædvæsken, redusert deres mobilitet, det er pus eller blod;
 • en mann er forstyrret av smerte, som ofte manifesterer seg i andre og tredje faser av varicocele. For det første er smerten moderat. Smerter oppstår under turgåing, etter fysisk anstrengelse. I de fleste tilfeller observeres varicocele på venstre side av testiklen;
 • pasienten er ikke fornøyd med utseendet på hans skrotum;
 • størrelsen på testikkelen minker.

Hvis det ikke er noen symptomer, er ikke varicocele kirurgi foreskrevet.

Noen leger tror at med en rettidig operasjon, kan du unngå infertilitet. Samtidig hevder andre uberettiget risiko for pasienten og anbefaler å gjøre uten operasjon, og regelmessig sjekke med en spesialist og gjennomgå ultralyd.

Operativ behandling varicocele utføres ikke hos unge menn under 18 år. Basert på funnene er voksne menn mindre sannsynlig å oppleve tilbakefall. Derfor anbefales det å bli operert etter fysiologisk modning.

Når venene klemmes, kan en sekundær sykdom utvikle seg. Det ser ut som følge av en svulst, cyster. Pasienten er feberaktig, blod ser ut i urinen, en kjedelig og stikkende smerte vises i nedre rygg. I nærvær av en sekundær sykdom, er årsaken til sykdommen eliminert. Kirurgisk inngrep for å fjerne varicocele er ikke nødvendig før manifestasjonen av resultatene fra behandlingen av den underliggende sykdommen.

Prisene for kirurgisk oppløsning av problemet avhenger av spesialiseringen av klinikken, hvor den er lokalisert og hvilken metode som er valgt for varicocele-prosedyren.

Typer av operasjoner

Når sykdommens typer kirurgisk prosess har et ganske bredt spekter.

 1. Tradisjonell operasjon med direkte tilgang.
 2. Laparoskopisk teknikk.
 3. Mikrokirurgiske, innovative behandlingsmetoder.

Kirurgisk metode ifølge Ivanissevich

Denne prosedyren refererer til de vanligste. Det innebærer bandasje av ventillene i testikkelvenen, og har en direkte tilnærming til inngangspartiet. Legen gjør et snitt i lysken, fremhever pleksusene i venene.

Operasjonen for behandling av varicocele er under lokalbedøvelse. Ved unntak eller kirurgi, får barnet en generell bedøvelse.

Kjernen til den berørte venen er bandasjert og krysset. Deretter blir kuttet syet i lag.

Ved hjelp av denne metoden er det en stor trussel om å skade lårbenarterien og andre formasjoner som er tilstede i det nervøse og vaskulære bunt som passerer inn i lysken.

Metode Palomo

Metoder for å løse problemet ligner hverandre. Bare i dette tilfellet er snittet gjort over inngangskanalen. Dette gjør det mulig å redusere risikoen for skade på bunten av nerver og kar. Etter snittet av vevet er ovarievenen tilgjengelig for legen. Han binder den og fjerner den. Operasjonen utføres under både lokal og generell anestesi.

I begge operasjoner blir en steril dressing nødvendigvis påført det sårede såret. Pasienten er utladet i 2 dager. Suturer fjernes etter 9 dager.

Operasjon Marmara

Mikrokirurgisk inngrep er også basert på ligering av testikelvenen. Under operasjonen blir snittet langs den ytre kanten av inngangsområdet, under nivået på undertøyet, hvor venen ligger under huden. Innsnittet skal være minst 2 cm. Hyppigheten av tilbakefall er ubetydelig.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk metode med varicocele behandling går uten innsnitt av inngangsområdet. Dette er en moderne metode, som utføres ved hjelp av et endoskop. Den har en optisk knute og minimal størrelse verktøy på slutten.

Et laparoskop er satt inn gjennom et lite snitt i bukhulen. Dens intra-abdominal ende blir ført til munn av testikelvenen. Deretter trenger legen å lage en blodklipping med en titanklips og krysse den.

I varicocele er laparoskopisk kirurgi preget av tilstedeværelsen av 3 arr rundt navlen. Siden ved endoskopi er det gjort 3 kutt, hvis størrelse er 1 centimeter.

Denne metoden for behandling mindre traumatiserer vev, arr etter kirurgi raskt helbrede. Når det er vist å operere ved bruk av generell, intravenøs eller endotracheal anestesi, på grunn av involvering av bukhulen.

Laparoskopi er ideell for varicocele hos menn med bilaterale lesjoner, noe som gjør det mulig å krysse 2 testikulære vener uten å gjøre flere snitt.

Lasermetode

Takket være laserablation er det ikke nødvendig med kutt i lysken. For kirurgi er det nødvendig med et intravaskulært endoskop. Takket være fiberoptikk finner legen stedet for det utvidede fartøyet. Videre er det nødvendig å koagulere og utelukke det fra innsiden ved hjelp av en laserstråle. Denne metoden kan utføres uten anestesi.

Skleroterapi metode

Behandling av sykdommen uten kirurgi er en av måtene å bekjempe sykdommen. Prosedyren uten kirurgi innebærer innføring av et skleroserende stoff i testikkvenen. Det fremmer liming av lumen av karene. I prosedyren stopper den patologiske revers-venøse blodstrømmen til testiklene og sykdommen sakte senker. Denne metoden er utført under lokalbedøvelse. Fordelen med prosedyren uten kirurgi er at pasienten ikke trenger sykehusinnleggelse, og han kan komme hjem.

Endovaskulær embolisering

Embolisering styres av røntgen. Legen går inn i et tynt intravaskulært endoskop, hvis tykkelse ikke er mer enn 2 mm og bærer en emboliseringsspiral i den. Det vil bidra til å blokkere blodstrømmen. Manipulering er utformet for å utføre en punktering av lårets høyre vene. Deretter settes en fleksibel metallleder inn i venen, og et kateter er allerede satt inn gjennom det. Først går det gjennom lårets ven, og deretter nyrevenen. Videre er det nødvendig å studere vener ved hjelp av radioaktive stoffer.

Fordelen med kur uten kirurgi er:

 • rupturer på huden er fraværende;
 • prosedyren utføres uten anestesi
 • det er ingen kosmetisk defekt;
 • reduserte hyppigheten av gjentakelse av sykdommen;
 • Det er ingen smerte under manipulering;
 • sykehusinnleggelse varer 3 dager.

Mulige komplikasjoner

Hvert tredje tilfelle etter at prosedyren fører til komplikasjoner. Ikke hyppige er øyeblikkene når penetrasjonen av venenees vegger og testiklerens nekrose blir observert. Det skjer at etter behandling fortsetter blodårene. Dette indikerer dårlig utført kirurgisk inngrep.

Relapses observeres som et resultat av alle intervensjonsmåter. Nytt er preget av en mindre prosentandel av manifestasjoner, klassiske metoder har en høy indeks. Hvis et tilbakefall oppstår, er det nødvendig med en annen prosedyre.

Ofte oppstår problemer hos menn etter inngrep.

 1. Dropsy av testis.
 2. Ulike stadium av smerte manifestasjoner.

Dropsy utvikler seg på grunn av de berørte lymfekarrene. Smertefulle opplevelser manifesteres fra oversaturasjon av epididymiene med blod. Hjelp å fjerne symptomene ved bedøvelse, foreskrevet av lege.

Også mulig og slike manifestasjoner:

 • inflammasjon;
 • neuralgisk smerte;
 • lymfatisk puffiness;
 • reduksjon i testikkelstørrelse;
 • skade på tarmen eller urineren;
 • okklusjon av dype vener.

Varicocele er en sykdom som er typisk for unge gutter. Det er nødvendig å overholde forebyggende regler, slik at hvis nødvendig, ikke gå glipp av diagnosen av sykdommen. Dette bør være, den riktige separasjonen av fysisk aktivitet forhindrer også forstoppelse, besøker regelmessig en urolog.

Drift med varicocele: metoder, indikasjoner, oppførsel, rehabilitering

Varicocele er en utvidelse av venene i skrotet eller seminiferous tubule hos menn. Sykdommen oppstår ofte hos ungdom og kan ikke manifestere seg i løpet av livet. I noen tilfeller utviser pasienten symptomer som testikulær smerte, infertilitet, utseendet av hunder på skrotet.

Den eneste måten å behandle varicocele på er kirurgi. Spørsmålet om nødvendigheten i fravær av kliniske manifestasjoner er diskutabelt. Drift med varicocele, som regel, tolereres lett og forårsaker sjelden komplikasjoner.

Stages av sykdommen og indikasjoner på kirurgi

Det er 4 stadier av varicocele utvikling:

 • Spredning av varicose er kun bestemt ved hjelp av ultralyd.
 • Venene til lobate plexus er probet i stående stilling.
 • Ved palpasjon i en hvilken som helst stilling kan legen diagnostisere sykdommen.
 • Årene er synlige for det blotte øye.

Reduksjon av spermatogen funksjon, som til slutt kan føre til infertilitet, begynner vanligvis bare i de siste stadiene av sykdommen.

Operasjonen kan utføres i følgende tilfeller:

 1. Brudd på spermedannelse er avslørt. I løpet av studien ble det funnet at i sædvæsken er mengden spermatozoer redusert, deres mobilitet er redusert, det er blod eller pus.
 2. Pasienten er bekymret for smerte. De begynner å manifestere i 2-3 stadier av sykdommen, i begynnelsen ubetydelig. Ubehagelige opplevelser øker med å gå, etter fysisk anstrengelse. Merk. I de aller fleste tilfeller utvikles varikocelen til venstre testikkel, så smerten har oftest samme lokalisering.
 3. Pasienten liker ikke skrotets utseende.
 4. Testiklene begynner å synke i størrelse.

I fravær av symptomer, kan kirurgi også anbefales for. Noen leger mener at kirurgisk inngrep, utført i tide, unngår infertilitet. Andre mener at dette er en uberettiget risiko, og det anbefales å begrense observasjon til periodiske undersøkelser og ultralyd.

Viktig! Drift opp til 18 år utføres vanligvis ikke. Ifølge statistiske data, i voksen alder etter kirurgi, er relapses mye mindre sannsynlig - re-utviklingen av varicocele. Derfor er det bedre å implementere det etter puberteten.

Vene komprimering kan føre til utvikling av den såkalte "sekundære varicocele". Det oppstår som et resultat av en svulst, cyste eller annen formasjon. I dette tilfellet er pasienten bekymret for feber, blod i urinen, kjedelig eller stikkende smerte i lumbalområdet. Med sekundær varicocele må årsaken til sykdommen elimineres, Det er ikke nødvendig å operere på venetrekning før manifestasjonen av resultatene av terapi av den underliggende patologien.

Kontra

Ulike metoder for å gjennomføre en operasjon kan ha forskjellige kontraindikasjoner. Åpne kirurgiske prosedyrer utføres ikke når:

 • Tilstedeværelsen av sykdommer i dekompensasjonsstadiet (brudd på kroppens funksjoner som ikke kan gjenopprettes uten behandling) - diabetes, levercirrhose, etc.
 • Betennelse i aktiv fase.

Endoskopiske operasjoner i tillegg til de beskrevne kontraindikasjoner utføres ikke med kirurgiske inngrep på bukhulen utført tidligere. Dette skyldes et brudd på klinisk bilde og økt sannsynlighet for feil hos legen.

Skleroterapi utføres ikke med følgende kontraindikasjoner:

 1. Store anastomoser (linteller) mellom karene, noe som kan føre til inntak av stoffet som brukes til liming i friske årer eller arterier;
 2. Forhøyet trykk i nærliggende årer (f.eks. Nyre);
 3. Strukturen på fartøyene tillater ikke innføring av sonden (blodig karakter av vener).

Forbereder for en operasjon

10 dager før den foreslåtte prosedyren, må pasientene gjennomgå noen undersøkelser:

 • Blodtest (totalt, per gruppe og Rh-faktor, koagulerbarhet, sukkerinnhold).
 • Generell analyse av urin.
 • Røntgen i lungene.
 • Elektrokardiogram (kan gis til alle pasienter eller bare hos menn over 30 år).
 • Analyse for virus av hepatitt B og C, HIV.

I tillegg foreskriver legen vanligvis scrotal ultralyd eller ultralyd ved bruk av Doppler (ved bruk av kontrastmedium) for å få et mer komplett klinisk bilde. Ytterligere studier er mulige avhengig av pasientens tilstand.

Siden morgen før drift er det nødvendig å nekte mat og vann, for å ta en hygienisk dusj. Den pubis og magen må være ren barbert. Ta medisiner for kroniske sykdommer (diabetes, hypertensjon, bronkitt, etc.) bør avtales med legen.

Fremgangsmåter for å utføre operasjonen

Klassifisering av kirurgiske behandlingsmetoder kan være basert på tilgangsmåten og teknologien til å gjennomføre. Basert på den andre karakteristikken er to store grupper av operasjoner preget:

 1. Med bevaring av rekoagulerende anastomose;
 2. Med sin excision.

Merk. En renal kaval shunt (anastamose) er en jumper-en kommunikasjon mellom to blodårer i testiklen. Det oppstår som en patologi på grunn av varicocele og fremmer stagnasjon av blod.

Den andre metoden er for tiden anerkjent som den mest effektive og brukes oftest.

Med teknologi er det vanlig å skille tre hovedtyper av operasjon:

 • Laparoskopi (minimal invasiv metode);
 • Endovaskulær skleroterapi;
 • Åpen drift (kan utføres i ulike modifikasjoner - ifølge Marmara, Ivanissevich, Palomo).

Viktig! Fjerningsoperasjoner med varicocele utføres ikke. Alle fartøyene forblir inne i kroppen, de er enten limt (sclerized) eller bandaged.

sclerotherapy

Denne operasjonen er minst invasiv. Det reduserer til skleroserende (liming) varicose vessels. Det store pluss av skleroterapi er at det ikke krever sykehusinnleggelse for det. Det utføres under forhold av et angiografisk rom under lokalbedøvelse. Etter anestesiutbrudd punkterer kirurgen den perkutane veggen til høyre femorale venen. Der innføres en sonde, ved hjelp av hvilken tilstanden til problemkarrene blir evaluert og det terapeutiske stoffet blir levert.

Som en skleroserende forbindelse brukes en 3% trombovar løsning. Kontraststoffer blir introdusert i karene, og dermed er suksessen til operasjonen bestemt. Hvis åreknussen ikke visualiseres, betyr det at den fargede ledd ikke kommer inn i den, og det kirurgiske inngrep var effektivt. I dette tilfellet blir sonden fjernet, en bandasje påføres på punkteringsstedet. På samme dag kan pasienten reise hjem.

Det er generelt akseptert at med skleroterapi er risikoen for tilbakefall høyere enn i en klassisk operasjon, men leger sier bare en litt økt sannsynlighet. På grunn av redusert effektivitet utføres slike kirurgiske prosedyrer sjelden. De er vanligvis anbefaler på begynnelsen av sykdommen, når det fortsatt ikke er noen klager fra pasienten.

Laparoskopisk kirurgi

Generell eller lokal (oftere) anestesi brukes. Også, epidural anestesi er noen ganger brukt (bedøvelse injiseres i ryggraden). Etter anestesiutbrudd utfører kirurgen en punktering i nålens område med en diameter på ca. 5 mm. Det introduserer en trocar - en trekantet nål koblet til røret. Gassen injiseres i bukhulen for å frigjøre plass til kirurgisk manipulasjon.

Et laparoskop er satt inn i åpningen-et rør, koblet til en belysningsenhet og et kamera. Det lar doktoren følge utviklingen av operasjonen. Under laparoskopet kontrolleres to fem millimeter punkteringer i ileum og over livmor, og trokere blir introdusert i dem. Pasienten vippes til høyre ved 15-20 ° for bedre visualisering. Legen kutter bukhinnen med saksene satt inn i punkteringen.

Videre isoleres arterier og lymfatiske kar. Dette er nødvendig slik at de ikke blir påvirket under operasjonen. De dilaterte venene er bandasjert. Brystbenet er sydd. En aseptisk dressing påføres punkteringene. Institusjonsperioden er avhengig av valgt anestesi. Etter lokalbedøvelse kan du gå hjem på operasjonsdagen eller den neste. Etter generell anestesi kommer utslippet 3-7 dager etter intervensjonen. Effektiviteten av operasjonen vurderes ved hjelp av ultralyd eller dopplerografi.

Operasjon Marmara

Denne typen intervensjon innebærer mikrotilgang og lav grad av invasivitet. Det utføres under kontroll av et mikroskop. Valget av anestesi er i stor grad avhengig av pasientens ønske, i de fleste tilfeller nok lokal anestesi, ved hvilke små smertefornemmelser eller følelse av prikking, varme er mulig.

Kirurgen gjør et snitt i kjønnsområdet, så nær ileum, som gjør sømmen etter operasjonen usynlig (den ligger under den øvre kanten av vasken). Legen kutter slørene og subkutan vev, utskiller kanalen og binder venen. Stoffer er sydd. Suturer fjernes på syvende dagen. Drift på Marmara er svært nøyaktig, noe som reduserer risikoen for skade på arteriene eller lymfekarrene.

Operasjon på Ivanissevich

Operasjon på Ivanissevich

Generell anestesi med denne type intervensjon brukes oftest, men det er også mulig å bruke lokal eller epidural anestesi. Essensen av operasjonen ligger i ligering av venene med varicose forstørrelse mens konservering av lymfekarrene.

Kirurgen gjør et snitt i skjønnhetsområdet opp til 10 cm i lengden. Vanligvis er størrelsen mindre enn 5-6 cm. Ved hjelp av en skalpell og kroker, kutter han og skyver alle underliggende muskler opp til den direkte vaskulære pleksus i testiklen. Her er det nødvendig å skille lymfekar. Ved hjelp av en dissektor (dum, buet saks) blir venene beslaglagt og bandasert. Muskler og vev sutureres.

Operasjon Palomo

Denne typen intervensjon ligner den forrige. Imidlertid blir snittet høyere, noe som gir et bedre overblikk for kirurgen. Med denne tilnærmingen er risikoen for tilbakefall lavere, men det er en høyere sannsynlighet for å kutte arterien som forsyner den seminale kanalen med blod.

Det er et lite fartøy som nærmer seg lobar plexus, og er derfor ofte skadet under operasjonen. Det er også risiko for lymfatiske anfall, spesielt i barndommen. Dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Drift prognose

Prognosen er vanligvis gunstig. Ved bruk av minimalt invasive metoder er sannsynligheten for tilbakefall nær 2%, mens operasjonen for Ivanissevich er ca 9%. I enkelte kilder er andre tall indikert, private klinikker rapporterer data om re-utvikling av varicocele med åpne inngrep på 30%.

I 45% av tilfellene er pasienten etter operasjon bestemt normal spermogram, i 90% tilfeller er det en statistisk signifikant forbedring i indeksene. I eldre aldersgruppen, når varicocele blir forsømt, er alle verdier verre enn hos unge pasienter.

Gjenopprettingstid

Pasienten kan bli foreskrevet følgende stoffer for å gjenopprette spermatogenese:

 1. Vitaminkomplekser.
 2. Biologisk aktive tilsetningsstoffer med selen og sink.
 3. hormoner. Viktig!Deres opptak utføres strengt ved kurs under tilsyn av en lege og i forbindelse med konstant laboratorieforskning.
 4. Salve som inneholder et antibiotikum. Det er nødvendig å forhindre infeksjon av såret.
 5. Smertestillende. I noen pasienter kan ubehag i den opererte testikelen vedvare lenge. Vanligvis ordinerer legen ketonal eller lignende medisiner.

I de første 1-2 dagene etter operasjonen er det nødvendig:

 • Hold såret tørt. Kanskje anvendelsen av is for å lindre smerte. En plastflaske med frosset vann, innpakket i et håndkle, er egnet.
 • Minimer all aktivitet, prøv å hvile mer.
 • Det er ønskelig å bære en bandasje som støtter testiklene.

Innen 1-2 uker etter at operasjonen ikke anbefales:

 1. Gjør fysiske øvelser som krever økt innsats.
 2. Ta et bad.
 3. Ha sex

Etter den angitte perioden er seksuelt liv mulig, hvis pasienten ikke føler smerte, ubehag, ubehagelige trekkfølelser i løpet av prosessen eller etter handling. Ereksjonsfunksjon etter operasjonen lider ikke. Rehabiliteringsperioden er avhengig av type operasjon, anestesi, pasientens generelle tilstand.

Mange pasienter er redd for at venen etter operasjonen er igjen. Det synes for dem at dette er et tegn på mislykket kirurgisk inngrep.

Viktig! Det er nødvendig å forstå at karene ikke blir hentet fra pungen, men bare slutte å bli forsynt med blod. Årene kan bli palpert eller synlig opptil seks måneder.

Komplikasjoner etter operasjon

Etter operasjon kan følgende syndrom og sykdommer oppstå:

 • Betennelse. Det bestemmes av passende symptomer og resultater av ultralyd, vellykket behandlet med medisinering.
 • Neuralgisk smerte.Det oppstår som et resultat av skade på nerveenden og er vanskelig å behandle (nål og fysioterapi er vanligvis indikert).
 • Lymfatisk ødem. Den utvikler seg som følge av skade på lymfekar under operasjonen, den kan passere seg selv eller gjennom påføring av et bandasje som støtter skrotet, spesielle truser.
 • Dropsy av testis (hydrocele). Årsaken er uaktsom lymfekar, behandling er lik.
 • Nedgang i testikkelstørrelse - En farlig komplikasjon som oppstår som følge av skade på den spermatiske arterien. Dette er en av de mest ubehagelige konsekvensene av operasjonen, siden det er ganske vanskelig å stoppe det.
 • tilbakefall - re-utvikling av varicocele Behandling er bare kirurgisk.
 • Skader på tarmen eller urineren. Disse komplikasjonene etter operasjonen skjer med laparoskopi, oftere hos uerfarne unge kirurger.
 • Trombose (blokkering) av dype vener. Det oppstår som en reaksjon på innføring av kontrastmedium i karene, som et resultat av et hematom (indre blødning) på punkteringsstedet.

Prisen på en operasjon

Drift med varicocele er ikke inkludert i listen over tjenester som "høyteknologisk omsorg", for hvilken midler er tildelt. Nettstedet til noen klinikker indikerer at de jobber med OMS og LCA, men i det første tilfellet er det bare en rabatt at en kunde kan søke på dem, eller returnere noen av de brukte midler.

Kostnaden for operasjonen avhenger av den valgte metoden og regionen. I provinsbyene i Sentral-Russland starter prisen for åpen kirurgi fra 5.000 rubler, i Moskva fra 8 000 til 10 000 rubler. Omtrent samme beløp vil koste skleroserende. Mikrokirurgisk inngrep (ifølge Marmara) vil koste minst 20 000 - 30 000 rubler. Litt billigere vil koste laparoskopisk kirurgi - 15 000 - 25 000 rubler. Prisene er basert på lokalbedøvelse, hvis pasienten foretrekker generell anestesi, må han betale det separat - 7 000 - 10 000 rubler.

Pasientanmeldelser

De fleste pasientene er ganske en operasjon, spesielt hvis denne måten er mulig å bli kvitt infertilitet. Når en mann lærer at nå kan han få barn, øker dette betydelig selvtillit, selv om han ikke hadde slike planer i nær fremtid.

Operasjonen tolereres godt. Mange foretrekker generell anestesi. Gjenopprettingsperioden for alle passerer annerledes. Noen vender straks tilbake til normale aktiviteter, andre - selv med minimalt invasive inngrep, føler de seg alvorlig smerte og de går nesten ikke rundt i huset om noen dager.

Som vitnesbyrdene vitner om, viser et dårlig slag for familier seg å være dårlige indikatorer for spermogram og vanskeligheter med å tenke på et barn, selv etter operasjonen og medisinen. Noen ganger i begynnelsen er det en skarp positiv dynamikk, som forverres med tiden. Hjelp i denne saken kan bare være en spesialist på høyt nivå. Noen pasienter endrer 5 eller flere urologer før de finner en god diagnostiker. Teknikken til selve operasjonen, som praksis viser, er av sekundær betydning.

Kirurgisk inngrep med varicocele bidrar til å kvitte seg med sykdommen og de tilhørende symptomene. Det øker signifikant sannsynligheten for unnfangelse og forbedrer pasientens livskvalitet.

Les Mer Om Fartøyene