Behandling av angina i hjemmet: hvordan å kjøre ut "angina pectoris"

Fra angina pectoris eller koronar sykdom har de eldre lidd før, men sykdommen vokser raskt yngre. Selv 25-åringer går til leger for behandling. Sykdommen i folket kalles "brystkanne" på grunn av å trykke smerter i brystbenet.

Provoke utviklingen av angina pectoris kan røyke, overdreven kjærlighet til alkohol, fett og salt mat, problemer med kolesterol, inaktivitet, overvekt, vedvarende stress. Denne sykdommen er en hyppig følgesvenn av diabetes og hypertensjon.

Hvordan fjerne et angrep og overvinne symptomer med folkemessige rettsmidler

Angrep av koronar hjertesykdom er vanligvis ledsaget av en knusende smerte i brystet, som gir til venstre skulder, nakkeområdet og til og med kjeften. Det kan skje med fysisk anstrengelse eller stressende situasjon. Smerte er stoppet med en tablett glycerin.

Men det er ikke-narkotika-frie hjem rettsmidler. Vanlig - svelg helkloven hvitløk. Hvis smerten er alvorlig, vil det gis å gni granoljen i hjertet. Eller sett på dette stedet sennepgips, og på baksiden av krukken.

Noen bruker en mer behagelig metode for å lindre angrepet: 20 gram konjakk med sukker. Alkohol vil utvide koronarbeholdere og vil ha en avslappende effekt.

Vi nærmer oss disse metodene med rimelighet

Folk rettsmidler brukt hjemme, hjelper ikke bare med å fjerne angrepet, men også å drive ut "angina pectoris" alltid. Spesielt i de tidlige stadiene av sykdommen. Hvis sykdommen har tatt en kronisk form, supplerer de tradisjonell medisin som foreskrevet av legen.

Men folkemidlene må brukes med sinnet. Enda bedre - kontakt med fagfolk. Noen urtete blir usikre for overdose. Apitherapy og honning komposisjoner kan føre til alvorlige allergiske reaksjoner.

En del av de medisinske plantene sterkt øker presset. Disse er adaptogener: aralia og ginseng, eleutherococcus og golden root. Spesielt "prøver" Schisandra kinesisk. Mengden av slike urter i samlingene bør reduseres.

Det er en annen fare: bli båret vekk av folkemedisin, kast konvensjonelle medisiner og start en sykdom. Derfor trenger vi medisinsk tilsyn.

Vi bytter hjemme kjøkkenet

Det første som kan gjøres hjemme, for å hindre anfall og fullstendig kur, er å endre dietten. Måtte gi opp slike retter:

 • rik kjøttkraft;
 • røkt produkter;
 • stekt kjøtt og fisk;
 • fett kjøtt delikatesser og pølser;
 • muffins og krem ​​kaker;
 • brennende krydder.

Meny i behandling av angina hjemme bør omfatte:

 • bønner (erter, bønner, soyabønner);
 • sjømat;
 • sopp;
 • vegetabilsk olje;
 • grønnsaker;
 • frukt.

Av kjøttprodukter anbefalt lever, bedre kalv. Det er godt å glede deg selv med et hematogen.

Denne videoen forteller mer om tradisjonell behandling og kostholdsregler for denne sykdommen:

Det er også hjemmelaget delikatesse nyttig for angina pectoris. Det er nødvendig å knuse rosiner, pommes frites, tørkede aprikoser, kjerner av valnøtter i en blender og hell krummene med flytende honning. I blandingen legges skiver med sitron (en frukt per kilo).

Ring for hjelp naturlige antioksidanter

Disse inkluderer hvitløk, sitron og honning. De reduserer dårlig kolesterol, oppmuntrer immunitet og gir elastisitet til de vaskulære veggene.

Oppskrifter med disse ingrediensene ganske mye. Her er en av de mest populære ikke bare for hjerte-og karsykdommer, men for andre problemer med kardiovaskulærsystemet.

Det er nødvendig: et glass honning, to sitroner, et hode hvitløk, en fjerdedel av et glass aloe juice.

Hvordan handle:

 1. Ekstruder juice fra sitroner og grind hvitløksnøkler.
 2. Bland med honning og aloe juice - og i kjøleskapet for en dag.
 3. Så tar vi om morgenen og på en tom mage på en teskje i en måned.
 4. Den neste måneden hviler vi og fortsetter behandlingen.

Hvordan behandle hjertet med bier

En viktig evne til bie gift er antisclerotic: det undertrykker veksten av kolesterol. I tillegg er biefæren en god kardiotonisk, det vil si reduserer tretthet og øker hjertemuskelenes evne til å kontrakt. Besitter og antikoagulerende effekt - hindrer dannelsen av blodpropper.

Dette er en enkel prosedyre, men Bør utføres av en erfaren apitherapist. Tross alt bidrar biff til å føre til alvorlig allergi.

Vi sorterer ut medisinske urter

Det er fire grupper av planter som må inkluderes i folkemidlene for forebygging og behandling av angina som manifestasjoner av koronararteriesykdom:

 • Redusere aktiviteten av kolesterolproduksjon. Disse inkluderer kamille, aralia, bringebær, havtorn, burdock, løvetann, arnica, alder, hvitløk.
 • Forhindre skadelig kolesterol fra å komme inn i blodet. Det er zamaniha, eleutherococcus, kreps, plantain, kinesisk magnolia vintreet, hagtorn, ginseng, cowberry.
 • Redusere viskositeten til blodet. Blant antikoagulantia er den medisinske jordbær, vill jordbær, hestkastanje, hvitkløver, calendula, furu, engkløver.
 • Øke elasticiteten til de vaskulære veggene og tone i venene. Dette er sitronbalsam, felthestetail, motherwort, lakris naken, hummerkegler.

Vet du hvorfor du trenger en hjertefrekvensmonitor på hånden? Om reglene for bruk og valg, lære fra vår artikkel.

Hvordan du skal bruke en tonometer på håndleddet og velge det, blir fortalt i denne gjennomgangspublikasjonen.

Hvordan velge en tonometer for et hjem og hva er forskjellene mellom hovedtyper av denne enheten? Vi vil beskrive i følgende materiale.

Vi bruker reseptplitosporer godkjent av leger

Enn å behandle en stenokardi i husforhold, om det er mulig å kurere det eller henne med gresset utvidet i nasjonalmedisin? Populære oppskrifter og meninger fra leger på deres vegne er presentert i tabellen.

Forvent ikke at et glass med en annen magisk potion umiddelbart vil bli kvitt "brystkampen". Mennesker betyr Det er nødvendig å behandles systematisk. Fortsett å drikke infusjoner, selv om helsetilstanden har forbedret seg.

Det er viktig å huske at et alvorlig angrep kan og ikke kan fjernes av et folkemidlet til angina pectoris: Hold alltid en rekke medisiner foreskrevet for deg for hjertet.

Hvordan behandle angina i hjemmet?

Det vil skade og stoppe - så vi tenker vanligvis, føler ubehagelig tinning av hjertet. År før 30 år, ignoreres slike signaler helt, etter 40 i vår førstehjelpsutstyr er det nødvendigvis hjertepiller, og først etter 50 forstår vi at det er på tide å ta hensyn til helsen din.

Men å ignorere symptomene i de tidlige stadiene, forverrer vi tydeligvis vår tilstand og gjør et blikk øye med en mulig sykdom. Så, uten å ta hensyn til forutsetningene for angina pectoris, øker vi risikoen for hjertesykdom.

Om sistnevnte har vi allerede fortalt i bloggen vår. Derfor, i dag vil vi snakke om angina pectoris: årsakene, symptomene, behandlingen og forebyggingen av IHD.

Hva er angina?

Angina, eller angina pectoris, er en tidlig manifestasjon av iskemisk hjertesykdom. Det oppstår på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet forårsaket av kolesterol avleiringer i arteriene (aterosklerotisk plakk).

På grunn av aterosklerose, smalker lumen på karene og hjertet mottar ikke nok blod,
og dermed oksygen. Det kommer en oksygen sult, som provoserer smerter i brystet.

Typer av angina pectoris

Det er flere former for angina pectoris:

 1. stabil;
 2. ustabil;
 3. rustfrekvens
 4. angina pectoris spenning;
 5. variant - den sjeldneste arten.

Formen for angina er klassifisert på forskjellige måter. Noen eksperter tillater en stabil og ustabil form for angina pectoris, det vil si i begge tilfeller angrepene oppstår under fysisk anstrengelse.
I en stabil form flyter de fra tid til annen på samme måte, og i ustabil smerte kan øke.

Angina pectoris kalt sena stadier av angina, når angrep forekommer og uten fysisk anstrengelse. Variant angina pectoris er den sjeldneste arten som oppstår ikke på grunn av aterosklerotiske plakk, men på grunn av spasmer i arteriene, hjertet. Denne varianten av angina forekommer hos unge mennesker.

Separat, isolert for første gang oppsto angina. Det første angrepet krever nesten alltid sykehusinnleggelse, siden pasienten fortsatt ikke forstår hva jeg skal gjøre i dette tilfellet og hvilke medisiner som skal tas. Derfor er det viktig å tydelig kjenne symptomene på angina og anbefalinger for å stoppe angrepet.

Angrep av angina pectoris. Symptomer og førstehjelp

Symptomer på angina pectoris angrep:

 • følelse av trykk og brennende smerte i brystet;
 • økt svette;
 • kvalme eller oppkast.

Smerte kan spre seg fra brystet til underkjeven, gi til magen, venstre arm og venstre skulder. Det kan være en følelse av tetthet i brystet. Pusten blir sjelden, med intervaller på mer enn to sekunder.

Når det var et angrep, er det nødvendig å ta et antianginal middel (oftest nitroglyserin) under tungen
og følg instruksjonene fra legen din. I tillegg koster det:

 1. å stoppe fysisk aktivitet
 2. ta en stilling halv sitter (hvis det ikke er skarp svakhet og svette), det vil si, sitte på en seng eller sofa, lene deg tilbake og strekke ut beina dine;
 3. åpne vinduer hvis angrepet skjedde innendørs.

Hvis angrepet skjedde for første gang, må øyenvitner som er nær deg, ringe til en ambulanse.

Denne regelen strekker seg til de tilfellene der smerten ikke varer lenger enn 5-7 minutter. Hvis angrepet varer mer enn 20 minutter, kan det føre til hjerteinfarkt.

Hva om det ikke var medisiner for hånden?

Hvis du har et angrep, og ved siden av deg er det ingen nitroglyserin eller en annen medisin foreskrevet av legen din, så kan du spise en hvitløksklær. Denne folkemetoden vil stoppe angrepet litt og vil lindre smerten. Ved en forverring anbefales det også å gni granolje i brystområdet fra siden av hjertet for 5-6 dråper.

Andre folkemidlene er hovedsakelig rettet mot forebygging av anfall, snarere enn på uttak.

Hvordan behandle angina i hjemmet?

Tradisjonell medisin

For å behandle stengocardi hjemme bruk hovedsakelig avkok og avgifter. Deres sammensetning bør omfatte midler med antikoagulerende effekt, det vil si å hindre rask koagulering av blod,
så vel som kardiotoniske stoffer - de forbedrer blodsirkulasjonen.

Listen over slike legemidler: hagtorn, vill rose, motherwort, frukt og urt fennikel, sikorirøtter og urter, røtter og skudd av asparges.

oppskrifter

 1. Ta syv spiseskjeer av blandingen av hagtorn bær og nyper, hell to liter kokende vann, pakk i en varm klut og insisterer natt. Stamme, klem de hovne bærene og legg infusjonen i kjøleskapet. Drikk et glass om dagen i løpet av 2-3 uker.
 2. I krukken satt sju spiseskjeer av hagtorn bær (hel eller hakket) og syv glass kokende vann. Deretter lukk kan og pakk det på et varmt sted for en dag. Etter å ha insistert, spen medisinen, sett i kjøleskap og ta tre glass om dagen med måltider. I forberedelsene til søthet og øke innholdet av vitamin C, kan du legge 1-2 spiseskjeer av villøsenbær. Ved begynnelsen av behandlingen kan du blande i like store mengder hagtornbærene med moderbårens urte, og da kan du bare bruke hagtornbærene.
 3. Hagtorn frukt, gress kløver, jordbær tømmer - på de to delene, ringblomst, gress Filipendula, gress Melissa, gress rue, ryllik, fennikel frukter, blomster evighets - en del (8g oppsamlings) Hell 300 ml kokende vann, oppvarmet i en vann bad uten koking i 15 minutter, insistere i varmen i to timer, avløp. Ta alle 4-5 ganger i form av varme en time før måltider og siste gang en time før søvn. Om natten angrep ta en halv kopp i en varm form.

Behandling av stenokardi med hvitløk

Som hagtorn spiller hvitløk en spesiell rolle i behandlingen av angina pectoris. Han er ikke veldig effektivt for å bekjempe den med angina, men seriøst bidrar til å hindre koronar hjertesykdom, som kjemper mot åreforkalkning og kolesterol plakk.

oppskrifter

 1. 200-300 gram skalte hvitløksklær skal pundes i en vassel og blandes med samme mengde honning. Blandingen er stengt tett i en krukke og insisteres i minst en uke. Resepsjonen utføres daglig tre ganger før måltider på en spiseskje (i 30-40 minutter). Kurset kan vare opptil 3 måneder.
 2. Med stenokardi er askorbinsyre uunnværlig. I blandingen av honning-hvitløk kan du legge til ferskpresset sitronsaft, og herfra vil hennes medisinske egenskaper bare øke. Det vil ta 10 sitroner, et kilo honning og 10 store hvitløkhoder. Denne blandingen er insistert på så mye, en uke, og ta den hver dag 1 til 3-4 ts. Det er viktig i dette tilfellet ikke å skynde seg, etter at hver skje har et minimumsminneavbrudd.
 3. Du kan lage en tykk kyllingbuljong og hell to av brillene sine et dusin store hvitløksklær. Så kokes kjøttbøllen i 15 minutter, og tre minutter før fjerning av brannen blir ca 50 g persille tilsatt. Den kokte hvitløk og persille gnides gjennom en fin sil og blandes igjen med buljongen. Dette er et brukervennlig middel, som er nyttig å drikke 75 ml i en halv time før måltider.

Sunn livsstil og forebygging av angina pectoris

I tillegg til folkemidlene for forebygging av angina pectoris, kan du bruke ganske kjente regler
og anbefalinger:

 1. Slutte å røyke og ikke misbruke alkohol;
 2. Bli kvitt overflødig vekt og sett deg ned på et hypokolesterol diett;
 3. Daglig trening.

Du kan også legge til pusteøvelser i denne listen.

Respiratorisk gymnastikk for å forebygge angina pectoris

Klasser på pusteapparatet og pusteøvelsene er primært rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen. Derfor, i kampen mot angina er trening av luftveiene et av de første behandlingsmidlene.

Åndedrettsøvelser utvider blodkarene, fører til bedre blodmikrocirkulasjon, noe som resulterer i økt oksygenutløsning til kroppens vev og inngangen til myokardiumets celler. Dette lindrer overbelastningen i myokardiet, noe som fører til en reduksjon i frekvensen av angina pectorisangrep.

Det er mulig å øve og det er ønskelig hele tiden. Du vil merke effekten 3-4 måneder etter begynnelsen av økten. Hopp over trening er mulig på grunn av økt arteriell trykk som overstiger normal, dårlig helse, forverring av kroniske lidelser. I dette tilfellet skal treningen hoppes over eller utsettes noen timer senere.

Om hvordan du starter klasser med respiratorisk simulator "Samozdrav", har vi allerede fortalt i vår
for papirføreren.

Hvis du bestemmer deg for å ta opp behandling for angina pectoris hjemme, må du ikke nekte å besøke en lege. En kompetent spesialist vil bidra til å velge riktig medisin og kombinere dem
med folkemessige rettsmidler. Han vil også kunne overvåke tilstanden din, noe som er svært viktig for å velge riktig behandlingsmetode.

Husk at tradisjonell medisin er et effektivt middel, men det kan ikke helt erstatte den medisinske effekten. Derfor, alltid konsultere en lege, hold deg frisk
og abonner på bloggen vår for å lese interessante materialer om ulike sykdommer.

Vi tilbyr vår metode for å behandle angina ved hjelp av respiratorisk gymnastikk på simulatoren "Samozdrav". Mer informasjon om det du kan finne ut ved å klikke på linken.

Hvordan behandle angina pectoris hjemme

Den thoracic padden, eller angina pectoris, manifesteres som en pressende døve smerte. Det tilhører kategorien av iskemiske sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Folk som lider av angina pectoris beskriver oftest sin sykdom som noe "utenlandsk, omfavner seg i en grov omfavnelse av hjertet."

Klinisk bilde av angina pectoris

Angina angrep - kvelende smerte.

Symptomer og årsaker

Angina pectoris, eller med en rustning. Angina Pectoris, begynner med en liten trykksmerte, som gradvis utvikler seg til en følelse som gir tilbake til skulder og arm. Slike symptomer oppstår på grunn av innsnevring av koronararteriene, som forårsaker blodsirkulasjon og spasmer.

Uavhengig av klassifisering av sykdommen, er symptomene stabile i den ustabile angina er den samme:

 1. Hos pasienten får fargen på huden en blek nyanse, ansiktet i ansiktet ser ut;
 2. Kaldsvette kommer ut, kroppstemperaturen går ned (til 34-35 grader);
 3. På bakgrunn av en dråpe i temperatur, vokser kroppen til nummen. En person i et angrep kan ikke varme lemmer;
 4. Det er kortpustethet, pusten er vanskelig. Følelse som om det ikke er nok oksygen. Et slikt symptom blir ofte beskrevet som "stramning" når pusten blir oppfanget ikke bare i brystområdet, men også i halsen.
 1. Nervosa, en lidelse i sentralnervesystemet, vedvarende stress, overarbeid;
 2. Hyppig hypotermi;
 3. Fysisk stress;
 4. Patologier og abnormiteter i hjertet (vices, prolapse);
 5. Vaskulær / arteriell trombus, mangel på oksygen i blodet (vegetovaskulær dystoni);
 6. Hypertensjon, hypotensjon.

Hvordan behandle hjertebrekning, les denne artikkelen.

Detaljer om folkemidlene som vil hjelpe med høyt blodtrykk.

Hvordan fjerne et angrep med folkemessige rettsmidler

Etter å ha gitt førstehjelp til en person med symptomer på angina pectoris, kan man redde livet. Ofte, uten EKG og ultralyd i hjertet, kan man ikke si om konsekvensene av sykdommen. Hos personer fra 35 til 90 år er det risiko for overgrodd av angina pectoris ved hjerteinfarkt eller tromboflebitt.

Hvordan hjelpe en person i et angrep:

 1. Sakte, uten plutselige bevegelser, legg pasienten i seng;
 2. Fjern irritasjons- og støykilder: Slå av musikken, fjern barna. Hvis smerten varer mer enn 10 minutter, må du ringe en ambulanse;
 3. Forbered en avkok av hagtorn, kamille, valerianrot, yarrow, peppermynt eller St. John's wort. Buljongen er utarbeidet fra beregningen av 2 ss. Skjeer med tørre urter til 350 ml vann. Hell varmt vann på gresset, la det brygge i 10 minutter, og brøt kjøttet i 2-3 minutter. Kjøl litt og gi pasienten. Urtete vil bidra til å lindre symptomene i 15-20 minutter. Hvis du ønsker å gjøre hagtorn bær, bør de vaskes under rennende vann, litt forelsket, for å markere juice, og hell vannet fra beregningen av en håndfull av 1 500 ml. La hawthorn kjøttkraft simre i 2 minutter, så bratt i 20 minutter;
 4. Urte avkok av croissant sump (myr) eller oregano med jordbær hjelper ikke bare med å fjerne symptomer, men også til fordel for hele kardiovaskulærsystemet.

Spise med angina pectoris

Sykdommen vises ofte hos personer som er overvektige. Når de første symptomene på angina pectoris må ta hensyn til ernæring, er det nyttig å gå på diett:

 1. Ingen sier på en dag å gi opp alle dine favorittretter. Angina manifesteres hos mennesker med høyt kolesterolnivå i blodet. Også hjerteinfarktets hjerte i 90% tilfeller er dekket av et fettlag, som oppstår fra passiv livsstil, spise retter med umettede fettstoffer. Reduser mengden animalsk olje, fettsyrer, krem ​​i dietten. Bytt til vegetabilsk fett (mais, oliven, solsikkeolje);
 2. I stedet for de vanlige smørbrødene med pølse og ost til frokost, må du bytte til grøt. Du kan lage mat på vann, men med litt olje. Korn er rik på vitamin B1, som påvirker hjertearbeidet;
 3. Gå til frokostblandinger: hvete, bygg og bokhvete grøt. De er rikt på vitaminer A, B, PP, E;
 4. For det kardiovaskulære systemet er anbefalt å spise i en rekke av nøtter, tørket frukt (aprikoser, rosiner, fiken, dadler), og har også en diett av bananer. Disse produktene er rik på kalium, på grunn av mangelen som det er hjerteabnormaliteter, og det er fare for hjerteinfarkt;
 5. Kalium og magnesium er naturlige "bærere" av disse næringsstoffene: honning, spinat, bønner, peanøtter, valnøtter.

Velsmakende og nyttig. Fem produkter som er nødvendige for helsen til kardiovaskulærsystemet:

Forebygging og behandling med folkemidlene

I tillegg til kosthold, må en person stole på morens natur og hennes gaver. Bruken av naturlige midler bidrar til ikke bare å forhindre angina pectoris, men også helbrede det helt.

Spis grønnsaker og frukt i store mengder

Grønnsaker koker for et par, lage kjøttkraft.

Oppskrift 1. Vegetabilsk suppe

 • poteter - 1 kg;
 • løk - 2 stk.
 • gulrøtter - 3 stykker;
 • hvitløk - 2 fedd;
 • selleri - 1 stamme;
 • greener (dill, persille, grønn løk) - 4 grener;
 • salt, pepper - å smake.

Legg alle ingrediensene i kokende vann, kok til kokt. Tilsett salt / pepper / urter og serveres til bordet. Det anbefales å rengjøre kroppen med vegetabilsk buljong 2 ganger i uken.

Oppskrift 2. Potetbuljong

Fordelene med poteter til hjertet blir talt og vil bli snakket. Alt du trenger er kokte poteter, legg til greener og krydder. Gjør en fastedag 1 gang i uken.

Ferskpresset juice

For riktig hjertefunksjon er juice fra spinat, gulrøtter, koriander, selleri, persille, agurk og eple ideelle. For en bedre effekt kan du kombinere ingrediensene og lage individuelle freshmix.

Denne bi-gaven er rik på kalium. For å forebygge og behandle stenokardi, bytt sukker med honning. På dagen anbefales det å spise minst 100 gram av produktet, både i ren form, og kombinere med andre produkter.

Honning øker hjertetonen, nivået av hemoglobin og hjelper til med å gjenopprette blodsammensetningen.

Oppskrift 3. Honning tinktur

 • honning - 300 g;
 • peeling - fra 2 stk. sitroner;
 • valnøtter - 300 gr (strimlet);
 • Aloe juice - 150 g;
 • ingefær revet - 100 gr.

Bland alle ingrediensene grundig, la det stå på et mørkt, tørt sted i 24 timer. Ta 1 ss 3 ganger om dagen. Behandling av honningtinktur utføres i kurs (2 måneder, 4 ganger i året).

Phyto

Ved å bruke urter og bær for tinkturer og buljonger, kan du helbrede angina for alltid.

Oppskrift 4. Hawthorn og hofter

 • Hagtorn bær - 100 gr;
 • bær av hund rose - 100 gr;
 • vodka - 500 ml.

Bærene er godt skyllet med varmt vann, og i ingen tilfelle helles. Plasser i en lukket beholder, hell vodka. Lukk tett, sett på 14 dager på et mørkt, tørt sted.

Tinktur å bruke på 20-30 dråper om dagen eller under angina pectoris angrep.

Hvilke urter vil være nyttige:

 1. Bruk marsh svin, astigalus fluffyflower, jordbær bær, oregano blader for forebygging;
 2. Roten av valerian, motherwort, kløver, søt kløver, St. John's wort forlater for å berolige nervesystemet og lindre smerten i brystet;
 3. Kamille, immortelle, birk nyre for behandling av sykdom;
 4. Urter er rue, timian, sitronbalsam, calendula, goricveta for å opprettholde blodkar.

Grønn te for hver dag

Med timian, kamille, lavendel, cornflower, melissa. Egnet til behandling av angina pectoris er cikoria.

Behandling av angina hjemme

Leger kaller vitalt angina pectoris en av de vanligste tidlige manifestasjonene av iskemisk hjertesykdom. Vanligvis blir det en manifestasjon av aterosklerose i hjertekarene. Hos mennesker, denne sykdommen er noen ganger kalt en "brystet padde". Dette kan forklares ved at det viktigste symptomet er smerten bak brystbenet. Men hvordan er angina behandlet, og hva er de populære metodene for å behandle angina pectoris?

I den første fasen, hvor aterosklerotiske forandringer påvirket arteriene minst, skjer anginaangrep ikke så ofte. Samtidig blir de provosert av de sterkeste fysiske og psykomotiske belastningene. Med utviklingen av sykdommen øker frekvensen av anfall. De overtar pasienter selv i ro. Angrep av smerte er mer og mer kraftige og kan vare lenge.

Noen ord forårsaker og symptomer

Hypertensjon, samt aterosklerose i koronarbeinene - disse er de to hovedårsakene til forekomsten av angina pectoris. En annen årsak til sykdommen er strukturelle endringer i hjertemuskelen. I sjeldne tilfeller kan allergier og smittsomme sykdommer være årsaken til oppstart og etterfølgende utvikling av angina pectoris.

Hvis vi snakker om tegnene på denne sykdommen, er det verdt å nevne hverandre:

 • Tilstedeværelsen av hjertearytmi.
 • Vanlig forekomst av kalde svette på pannen.
 • Forsvinnelsen av følsomhet i fingrene.
 • Det er en grunne pust, som blir mer sjelden.
 • Pulsfrekvensen akselereres ved begynnelsen av hvert angrep og bremser betydelig til slutten.

Forløpet av angina og dets utfall

Forløpet av angina kan være forskjellig:

 • Ustabil angina, der symptomene skjedde for første gang, og begynner å gjenta svært sjelden. Interlingsperiode: ikke mer enn en eller to ganger i måneden.
 • Progressiv angina pectoris når symptomene begynner å flyte tyngre og vises oftere. På dette stadiet kan fysisk aktivitet bli intolerant.
 • Stabil angina, når angrep av sykdommen gjentas ganske ofte.
 • Tidlig postinfarkt angina, når anfall begynner å komme seg etter et hjerteinfarkt.

Enhver form for ustabil angina er akutt og krever obligatorisk sykehusinnleggelse. I dette tilfellet tar det mellomliggende tilstand mellom stabil angina og et angrep av et hjerteinfarkt. I nærvær av en ustabil variant av sykdommen, øker risikoen for infarkt hos en mann flere ganger. Samtidig er andelen dødelighet ganske høy.

Sykdomsangrep kan være sjeldne og hyppigere. Maksimal tid for et slikt angrep når 20 minutter, kan resultere i hjerteinfarkt. Hvis en person lider av angina i lang tid, vil kardiosklerose, hjertesvikt sannsynligvis utvikle seg.

Behandling med rusmidler

Hvilke stoffer brukes til å behandle angina? For å eliminere symptomene på denne sykdommen, brukes stoffbehandling, eller rettere - en rekke stoffer som faller inn i tre hovedkategorier:

 • beta-blokkere;
 • blokkere av langsomme kalsiumkanaler;
 • nitrater.

Terapi av ustabil angina

Eliminering av smerte ved ustabil angina

Som behandling for smertsyndrom med ustabil angina pectoris, må smertelindring gjøres. Pasienten får nitroglyserin. volum dose fra 5 til 10 μg / m. I dette tilfellet hvert 10. minutt bør dosen av legemidlet økes med 5 eller 10 μg / m. Dette gjøres til en dose på 200 μg / m er nådd. Med denne dosen er det to mulige alternativer for utviklingen av hendelser: smerten kan forsvinne, eller bivirkninger kan oppstå, uttrykt i arteriell hypotensjon. To dager etter initiering av behandling med nitroglyserin intravenøst, overføres pasienten til nitrater i tabletter.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Antikoagulant behandling og behandling med antiplatelet

I forbindelse med det faktum at i tilfelle terapi av et ustabilt utvalg av sykdommen, er aktivering av blodplater notert, blir pasienten tilordnet acetylsalisylsyre. Doseringsvolumet er fra 75 til 325 μg / dag. Det er acetylsalisylsyre som brukes som et antiplatelet middel.

For behandling av ustabil angina brukes følgende antikoagulerende legemidler: heparin og forskjellige hepariner, som har lav molekylvekt. Behandling med heparin betyr regelmessig overvåkning av tromboplastintiden.

Hvis pasienten med ustabil angina ble behandlet tilstrekkelig med alle nødvendige legemidler, blir forbedringen av tilstanden hans allerede registrert på den andre dagen. Hvis ingen forbedring kommer fra å ta medisiner, så er det fornuftig å behandle pasientens behandling med kirurgiske metoder. Indikasjonene for operasjon med en ustabil variant av sykdommen, adskiller seg ikke fra indikasjonene ved stabil angina.

Stabil angina terapi

Behandling av stabil angina med rusmidler er rettet ikke bare for å eliminere alle symptomene, men også på å forbedre prognosen for sykdommen, inkludert forebygging av hjerteinfarkt. For å oppnå den beste effekten, brukes medisinsk behandling og ikke-medisinske og kirurgiske metoder.

Oftest for terapi av stabil angina pectoris, brukes slike stoffer som nitrater. Ved mottak hos pasienter er det en nedgang i blodstrømmen til hjertemuskelen. Dette har en positiv effekt på blodsirkulasjonen. Bruk av nitrater fjerner hindringer for blodstrømmen, reduserer blodtrykket. I tilfelle angina angina, foreskriver legene aktivt nitroglyserin. Disse stoffene er produsert som sprøyter og tabletter. Som profylakse for gjentakelse av angina angrep, brukes langtidsvirkende nitrater, som inkluderer isosorbid. Slike rusmidler som nitrater har følgende bivirkninger: tinnitus, oppkast, hodepine, takykardi.

En annen gruppe medikamenter som brukes til behandling av stabil angina pectoris er beta-blokkere. De reduserer hyppigheten av hjertekontraksjoner, og reduserer også myokardial kontraktilitet.

Midler som blokkerer kalsiumkanaler bidrar også til myokardisk oksygenbehov. Alle preparatene ovenfor kan brukes, enten alene eller i kombinasjon. Samtidig mottak av nitrater, langsomme kalsiumkanalblokkere og beta-blokkere er indikert når monoprimony ikke gir den ønskede effekten. Å drikke slike tabletter er mulig strengt i henhold til legeens ordinasjon, hvem vet ordningen for behandling av en slik sykdom.

Bruk av folkemetoder i angina pectoris

 • Adonis er spesielt effektiv i "brystkasse". Det er nødvendig å helle 5 g tørrblomst med kokende vann (ett glass). La det brygge. Drikk to ganger om dagen for en halv kopp. Før bruk, tøm.
 • Ved 40 gram bedstraw må du helle en liter kokende vann. Gi en god brygge, drikk en mateskje tre ganger om dagen.
 • Forbered en alkoholløsning av motherwort. Juice av anlegget er fylt med vodka, forholdet er 1 til 1. Infusjonen skal være full i en måned for en spiseskje.
 • På 3 g melissa må du ta et glass bratt kokende vann. Etter 1,5 timer, tørk alt, drikk deretter to ganger om dagen i en måned.
 • For 10 gram spearmint hell 1,5 liter kokende vann. Om tjue minutter og drikk tre ganger om dagen, akkurat en halv kopp.
 • Du kan ta 20 g hagtorn og hell tre kopper kokende vann. Etter 20 minutter, press infusjonen og drikk ett glass tre ganger om dagen.
 • Ta to spiseskjeer av valerian og hell i en termos med ett glass kokende vann. Så snart infusjonen står over natten, press og drikk en tredjedel av glasset før et annet måltid.
 • For å få det mest effektive avkoket for angina pectoris, ta et slikt sett med urter: hagtorn blomster, mistelteblader, gresssvin. Ingredienser bør brukes i en slik andel at alt blir 25 gram. De må fylles med en liter kokende vann. Om tjuefem minutter vil det være nødvendig å nøye filtrere kjøttkraft og drikke en tredjedel av glasset tre ganger i løpet av dagen.
 • Det er nødvendig å ta i de samme delene: frukt av dill, hofter, herdes hånd, blomster av bokhvete, rot av cikoria. Deretter legger du til 2 stykker: hagtorns frukter, hestkastanje blomster, vill jordbær blomster, astragalus gress. Alle råvarer er viktige for å male helt til en pulverformig tilstand. Alt dette er fylt med vann i et volum på tre hundre ml og kokt i ett minutt. Drikk kjøttkraft for 4-5 ganger i løpet av dagen, 30 minutter etter å ha spist. Det er spesielt relevant i mild form av angina pectoris.
 • Trefarget fiolett er spesielt effektiv i behandlingen av angina med folkemidlene. Den forbereder te, som skal brukes i flere måneder. Bare ved lengre opptak kan du stole på den konkrete effekten av dette avkoket.
 • Ta seks spiseskjeer av hagtornefrukt og slip dem til en pulverformet tilstand, og legg deretter til samme mengde gress til motherworten. Bland alt forsiktig og hell kokende vann i et volum på 1,5 liter. Nøyaktig en dag bør insistere på denne buljongen, så hvordan skal du tømme. Oppbevares bare i kjøleskapet! Du kan ikke legge til sukker til en slik avkok. Drikk før måltider i 30 minutter for en halv kopp. Hvis du ikke liker smaken, kan du endre den ved å legge til en bouillon av dogrose, som er tilberedt på samme måte.

Anvendelse av apotek tinkturer

Hvis du planlegger å bruke ikke-rusmiddelbehandling, må du ikke overse slike, ved første øyekast, enkle midler, som apotekstinkturer. Samtidig er kostnadene svært lave. Til å begynne med, kjøp i apoteket tinkturer av hagtorn, valerian, motherwort. De blander seg med hverandre. Ta en så uvanlig blanding du trenger før hver frokost for 3 ss. Du kan forberede lignende tinkturer selv. For å gjøre dette, må du ta tre små krukker, legg de ovennevnte ingrediensene på bunnen av hver av dem, og hell deretter alkoholoppløsningen. La på et mørkt sted i to uker, og deretter drenge og ta samme prinsipp.

De enkleste metodene for å behandle angina pectoris

For å lindre smerte i hjertet, må du slippe 6 dråper granolje i håndflaten. Deretter må du gni oljen inn i hjertet. Tilstanden vil forbedre umiddelbart etter gnidning. Hvis profylakse av angina er viktig for deg, kan prosedyren utføres to til tre ganger i løpet av dagen. Effektivt lindrer smerte under angrepet og søtet konjakk, dosen kan ikke overstige 20 g.

En av de mest effektive metodene for behandling av angina pectoris er te fra mynte. Forresten, denne drinken kan kalles multifunksjonell. Tross alt behandler han ikke bare angina, men hjelper også med lungesykdommer, med ARVI. For å lage denne teen, ta 4 ss tørket mynte og fortynnet med en liter kokende vann. Deretter er det nødvendig å gå for et par timer og avløp. Som et alternativ er det mulig å legge til en liten valerian til te, dette vil få en beroligende effekt.

For å forberede et effektivt middel for behandling av angina hjemme, ta hvitløk, ti ​​sitroner, sørg for å honning. Fra sitronen forsiktig presset juice, som legges hakket hvitløk (ta 5 hodene av middels størrelse). Den resulterende massen er blandet med honning (1 liter). Alt er grundig blandet og plassert på et mørkt sted for nøyaktig 7 dager. I løpet av denne tiden trenger du bare å røre blandingen av og til. Innen en uke er det mulig å ta en agent for behandling av angina pectoris. Det brukes som følger: Før du spiser, må du oppløse tre spiseskjeer av produktet. Dette gjøres et par ganger om dagen. Etter en stund kan du merke betydelige forbedringer i helsestatus, siden det er en god forebygging.

Ikke kast lemonskallet. Det kan være nyttig for behandling av denne alvorlige sykdommen. Før hvert måltid må du spise en liten sitron skorpe. Det er viktig å holde et spesielt diett: avskaffelse av stek, mer grønnsaker og bare lette supper. Forbedringer kan noteres i en uke.

Aloe med angina pectoris

For behandling av angina pectoris, er aloe, som vokser på vinduet i nesten alle russiske flater, perfekt. Ta tre til fem blader av denne planten. Men aloe alderen - ikke mindre enn 3 år. Deretter klemmes saften fra bladene inn i en liten krukke. Det er også lagt til juice fra to sitroner, en halv liter honning. Beholderen med blandingen skal lagres på den nederste hyllen i kjøleskapet. Blanding av daglig bruk en skje før du spiser. Behandlingen er ganske lang - ett år. Mellom mottakelser gjør pauser i lengden i en måned.

Behandling av stenokardi hjemme med folkemetoder før eller senere har den riktige effekten. Et annet veldig enkelt alternativ for behandling av angina pectoris er te fra hagtorn. Forbered det er veldig enkelt, hvis du holder deg til en bevisst oppskrift. Det er nødvendig å ta tørket frukt av hagtorn. Det er best å forberede dem på forhånd fra sommeren, tørke dem på et mørkt, varmt sted. For å ta te, ta 4 ss tørket hagtorn bær per liter. Det er best å brygge te i en termo for å bevare den maksimale mengden næringsstoffer. Du kan drikke te fra hagtorn når som helst. Det tar lang tid å oppnå ønsket effekt.

Hva om folkemetoder ikke hjelper?

Kirurgisk inngrep er en alternativ behandling for angina pectoris når andre behandlingsmetoder ikke hjelper pasienten. Som alternativer for kirurgisk inngrep brukes: koronar bypass, dilatasjon (ballong). Standarden for å utføre slike operasjoner forblir uendret i mange år.

Men hvis anginaangrep ikke ofte forstyrrer deg og ikke varierer i intensitet, er det ikke noe poeng i å behandle kirurgisk inngrep som den eneste veien ut av situasjonen. Det er tilstrekkelig å bruke konservative metoder. I tilfelle av angina pectoris er det viktig å regelmessig ta folkemedisiner for behandling og forebygging. Først da kan du stole på deres effektivitet.

Angina pectoris - symptomer, årsaker, typer og behandling av angina pectoris

God tid på dagen, kjære lesere!

I dagens artikkel vil vi vurdere slike hjertesykdommer som angina pectoris, samt symptomer, årsaker, typer, diagnose, behandling, medisiner, folkemidlene og angina-profylakse. Så...

Hva er angina?

Angina pectoris - et klinisk syndrom preget av ubehag eller alvorlig smerte bak brystbenet, hovedårsaken til dette er brudd på kransetilførsel til hjertemuskelen.

Andre navn på angina pectoris - "Angina pectoris" (foreldet navn).

Angina inngår i klassifiseringen av iskemisk hjertesykdom (CHD), som er en klinisk manifestasjon (symptom) av sykdommen. Det er ofte ledsaget av hjertearytmier, for eksempel takykardi, hvor hjertefrekvensen øker til 90 eller flere slag per minutt, kortpustethet, svimmelhet.

Smerter med angina opptrer plutselig, oftere med fysisk anstrengelse eller stressende situasjoner, sjeldnere i personens hvilestatus. Av tiden kan angrepet ikke vare mer enn 10-15 minutter, forsvinner etter fjerning av provokerende faktor, og også med nitroglyserin (under tungen).

Hovedårsaken til angina pectoris er i de fleste tilfeller utseendet og utviklingen av aterosklerotiske plakk i koronararteriene. Tilstedeværelsen av plakk, som er basert på kolesterol innskudd, smalker blodets lumen, og noen ganger overlapper dem, slik at blodstrømmen forstyrres, og følgelig avnærer ernæringen av orgelet fra blodtilførselen. I vårt tilfelle, i dietten, er "motor av en person" begrenset - hjertet, som, med mangel på oksygen og andre stoffer som kommer inn i blodet, begynner å smerte. Smerte i hjertet under slike omstendigheter er angina pectoris.

Det er også viktig å forstå at etter noen få minutter begynner kuttet av hjertesirkulasjonen å sulte, etter at det dør, utvikler hjerteinfarkt, en komplikasjon som kan være hjertestans og til og med død. Det er derfor at ubehag og smerte i hjertet bør behandles veldig alvorlig, spesielt hvis anginaangrepene regelmessig får seg til å føle seg.

Utvikling av angina pectoris

Som vi allerede har sagt, den viktigste årsaken til angina er et brudd i blodtilførselen til hjertemuskelen (myokardium) på grunn av tilstedeværelsen i kransårene i hjertet av aterosklerotiske plakk.

Før vi vurderer spørsmålet om dannelsen av plaques, la oss kort vurdere hva de består av.

Faktum er at for kroppens normale funksjon, for sine celler, spesielt deres forsvar, er kolesterol nødvendig. Kolesterol i seg selv er ikke spres gjennom kroppen, så dette er rollen til proteiner-tilhengere - apolipoproteiner, som gjennom blod, blodårene levere den til alle organer.

Avhengig av "målet" der kolesterol skal leveres, brukes forskjellige typer apolipoproteiner - høy tetthet (HDL), lav tetthet (LDL), meget lav tetthet (VLDL) og chylomikroner.

Årsaken til dannelsen av aterosklerotiske plakk er lavdensitetslipoproteiner (LDL) fordi de har en dårlig eiendom - nedbør, stikker seg til veien for å bevege seg til blodkarets vegger. Over tid samler kolesterol innskudd i veggene i blodårene, reduserer blodkanalens lumen i stedet for overbelastning, og noen ganger blokkerer det til og med. Følgende bilder illustrerer perfekt denne patologiske prosessen:

Kutt av fra blodet på nettstedet eller kroppen opplever sult, fordi det sammen med blodet får både oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for normal drift.

Videre er i dette tilfellet en mer farlig tilstand - dannelsen av en trombose. Faktisk, over tid, i stedet for akkumulering av kolesterol avleiringer, veggen av blodkaret kan bryte ut av den inn i hovedstrømmen kastes tett blodpropp som en plakett med andre stoffer. Tromben beveger seg langs fartøyene, når stedet for innsnevring, tetter blodbanen og derved forårsaker en kraftig opphør av blodtilførselen til påfølgende deler av organene.

Den farligste er dannelsen av blodpropper i hjernens kar, som provoserer utviklingen av hjernebrekninger, samt trombi i hjertemuskelen, forårsaker hjerteinfarkt, og noen ganger hjertestans.

Faktisk angina angrep er den "første klokken", som forteller oss om prosessene for utvikling av aterosklerose hos en person, spesielt hvis smerten i hjerteområdet vises under fysisk anstrengelse og følelsesmessige erfaringer. Når alt kommer til alt, når du kjører eller stresser, begynner en persons hjerte å jobbe raskere, og trenger derfor en større del blod, oksygen. Hvis det ikke blir nok næring, vil vi vite om det.

Selvfølgelig er den ovenfor beskrevne modellen for angina pectoris utvikling meget overfladisk. Tross alt, det er andre årsaker til angina angrep, for eksempel - en trekning av koronar infarkt, men dette er mer sjeldne, og viktigst av alt, jeg tror jeg var i stand til å beskrive på en enkel tilgjengelig for alle menneskelige form.

Angina pectoris - statistikk

Fordeling av angina fra år til år, hovedsakelig på grunn av forringelse av kvaliteten på moderne mat, samt forverring av mentale og emosjonelle tilstand av mange mennesker.

En kraftig økning i anginaanfall hos voksne, 45 år og eldre, spesielt hos menn, ca 1 til 2 ganger til 3. Dette er på grunn av den kvinnelige kroppen, som produserer hormoner som hemmer utvikling av aterosklerose og dens konsekvenser.

Hvis vi snakker om prosentandelen, da i alderen 45 til 54 år, angina angrep forstyrrer 2-5% av befolkningen, mens i 65-74 åringer, det øker til 10-20%.

Angina pectoris - ICD

ICD-10: I20;
ICD-9: 413.

Symptomer på stenokardi

Det viktigste symptomet på angina pectoris - Skarpe, kompressive, trykke, noen ganger med brennende smerter bak brystbenet. Beliggenheten er vist på bildet til høyre. Smerte med angina pectoris har en kortsiktig karakter - fra 3 til 15 minutter. Svært ofte utstråler smertevirkningen (gir) til venstre arm, skulder, scapula, halvparten av halsen, sjelden - inn i kjeften.

Andre tegn på angina pectoris

 • Følelse av mangel på luft, kortpustethet;
 • Følelse av angst, frykt, ligner et panikkanfall;
 • Svimmelhet, forvirring;
 • Økt blodtrykk;
 • Takykardi - en økning i hjertefrekvensen til 90 slag per minutt eller mer;
 • Sjelden - kvalme og oppkast.
 • En karakteristisk egenskap er også virkningen av nitroglycerin, som, når den påføres, fremmer en skarp opphør av anginaangrep.

Viktig! Hvis smerten bak brystbenet ikke går bort i mer enn 15 minutter, kaller en ambulanse, selv om nitroglyserin brukes, fordi muligens et mer alvorlig hjerteinfarkt, for eksempel - hjerteinfarkt.

Komplikasjoner av angina pectoris

 • Hjerteinfarkt;
 • Hjertesvikt;
 • Dødelig utfall.

Årsaker til angina pectoris

Hovedårsaken til angina angina er atherosklerose, utviklingsmekanismen som vi har undersøkt delvis i begynnelsen av artikkelen. Kort sagt er årsaken til angina pectoris involvering av koronarbeholdere med aterosklerotiske plakk som reduserer eller helt blokkerer blodets lumen. I dette tilfellet mangler hjertet (myokardiet) den nødvendige mengden blod, og med det oksygen og næringsstoffer, spesielt når det uttrykkes i hjertemuskelbelastninger, når det spesielt trenger ekstra blod.

Andre årsaker til angina pectoris inkluderer:

 • Spasmer av koronar eller koronar fartøyer;
 • Anomalier i utviklingen av hjertemuskler i hjerte muskler;
 • Trombose og tromboembolisme av kranspulsårene;
 • Iskemisk hjertesykdom (CHD).

Faktorer som bidrar til fremveksten av angina angrep er:

 • Forsterket fysisk aktivitet;
 • Sterk følelsesmessig opplevelse, stress;
 • takykardi;
 • Utgang fra et varmt rom til et kaldt, kaldt og vindt vær.

Årsakene til utvikling av aterosklerotiske plakk er:

 • Bruk av unhelpful og skadelig mat - sitronade, hurtigmat, unaturlig mat med et stort antall erstatninger (tilsetningsstoffer - E ***);
 • Dårlige vaner - røyking, alkohol;
 • Hyperlipidemi (forhøyede nivåer av lipider og lipoproteiner i blodet);
 • Endoteldysfunksjon (indre vegg av blodkar);
 • Hormonal ubalanse (overgangsalder, hypotyreose, etc.);
 • Krenkelse av metabolske prosesser i kroppen;
 • Økt koagulasjon av blod;
 • Nedfallet av blodårer ved en infeksjon - herpesviruset, cytomegalovirus, klamydia;
 • Misbruk av medisiner.

De mest utsatt for angina angrep er:

 • Personer til en mann;
 • Personer med overvekt, fedme;
 • høyt blodtrykk;
 • Avhengig av røyking, alkohol, narkotika;
 • Fans av hurtigmat;
 • Folk med stillesittende livsstil;
 • Folk som ofte blir stresset;
 • Personer med sykdommer som diabetes, hypertensjon (hypertensjon).

Klassifisering av angina pectoris

Angina er delt inn i 2 hovedgrupper - stabil og ustabil angina.

1. Stabil angina (stress angina)

Stenokardi av spenning utvikler seg vanligvis under fysisk stress av en person, sterke erfaringer, stress, dvs. i tilfeller der hjertefrekvensen øker, og hjertemuskelen trenger økt mengde blod, oksygen.

Avhengig av nivået på fysisk aktivitet, hvor en person har brystsmerter, er stress angina delt inn i 4 funksjonelle klasser (FC):

Angina pectoris FC 1 (PK I) - preget av sjeldne angrep av smertsyndrom, hovedsakelig med betydelig eller overdreven fysisk anstrengelse på kroppen;

Angina pectoris FC 2 (FC II) - kjennetegnes av hyppige angrep av smertsyndrom med mindre fysisk anstrengelse - klatring trappene til 1 etasje, rask gange rundt 300 meter eller mer. Angrepet kan også begynne i de tidlige timer av en mann å våkne opp når resten av tilstanden i normal modus, å øke rytmen av hjertet, øker blodsirkulasjonen og reduserer muligheten for anti-fibrinolytisk (døgnrytme angina).

Angina pectoris FC 3 (FC III) - kjennetegnes av hyppige angrep av smertsyndrom med mindre fysisk anstrengelse - klatring trappene til 1. etasje med vanlig sakte trinn, rask gange rundt 150 meter og mer.

Angina pectoris FC 4 (FC IV) - preget av hyppige angrep med minimal fysisk aktivitet hos en person eller hvilestatus (hvile).

2. ustabil angina

Ustabil angina er preget av smertefulle angrep av varierende intensitet, varighet, uforutsigbar forekomst, for eksempel - i ro. Smerte syndrom er vanskeligere å stoppe, når du tar nitrater (nitroglycerin). Risikoen for å utvikle hjerteinfarkt er høyere, i motsetning til den stabile formen av denne patologien. På grunn av deres egenskaper ble ustabil angina delt inn i flere forskjellige typer:

2.1. Den første oppstår angina (luftmakt) - utviklingen av en gjentagelse forekommer 30-60 dager etter den første manifestasjonen av smertsyndromet.

2.2 Progressive angina pectoris - utvikling skjer oftere mot en stabil form for angina pectoris, med en økning i funksjonsklassen (FC).

2.3. Tidlig post-infarkt, postoperativ angina - utviklingen av smertesyndrom oppstår i perioden fra 3 til 28 dager etter et tidligere myokardinfarkt (i henhold til klassifiseringen av hjemmedoktorer) eller fra 1 til 14 dager (NYHA-klassifisering).

2.4. Spontan angina (vasospastisk, variant, Prinzmetal) - preget av plutselige angrep av smerte bak brystbenet uten tilsynelatende grunn, oftere - i ro. Vanligvis er vasospastisk angina ikke forbundet med aterosklerotisk lesjon av koronarbeholdere. Årsaken er primært kramper av koronarbeinene.

Diagnose av angina pectoris

Diagnosen angina pectoris inkluderer følgende undersøkelsesmetoder:

 • medisinsk historie;
 • Generell blodprøve;
 • Biokjemisk blodprøve;
 • Måling av blodsukkernivå (bestemmelse av glykemi);
 • Elektrokardiografi (EKG) i ro og under fysisk anstrengelse;
 • Daglig overvåking av hjertefunksjon med EKG;
 • Ekkokardiografi (Ekko EKG) i ro og under fysisk anstrengelse;
 • Scintigrafi under fysisk eller farmakologisk stress.
 • Koronar angiografi (i noen tilfeller, etter legens skjønn).

Behandling av angina pectoris

Hvordan behandle angina? Angina behandling er rettet mot smerte lindring, forhindring av hjerteinfarkt, samt stoppe utviklingen av aterosklerose og rensing av blodkar fra aterosklerotisk plakk.

Behandling av angina inkluderer følgende behandlingsmetoder:

1. Begrensning av fysisk aktivitet av en person;
2. Narkotikabehandling (preparater for angina pectoris):
2.1. Behandling av smertsyndrom;
2.2. Støttende terapi;
2.3. Anti-atherosklerotisk terapi;
3. diett
4. Kirurgisk behandling;
5. Overholdelse av forebyggende tiltak.

1. Begrensning av fysisk aktivitet

Som vi har nevnt gjentatte ganger i denne artikkelen, fører enhver fysisk aktivitet til en person, inkludert sterke følelsesmessige opplevelser, hjertet til å jobbe raskere, pulsen øker og hjertet begynner å pumpe blod raskere for normal funksjon, og trenger derfor mer blod. Hvis i blodkarene er det hindringer for normal blodstrøm, i vårt tilfelle - forekomsten av aterosklerotiske plakk i koronarbeinene, begynner hjertet å mangle oksygen og næringsstoffer. Personen i dette tilfellet føles et smertefullt angrep.

For å hindre slike situasjoner trenger pasienten hvile, og jo høyere funksjonsklasse (FC) angina, desto mer trenger du å beskytte deg mot fysisk aktivitet og stressende situasjoner.

Fysisk belastning er nødvendig og utpekt av den behandlende legen på rehabiliteringsstadiet, etter en ytterligere undersøkelse av pasienten.

2. Narkotikabehandling (preparater for angina pectoris)

Viktig! Før du bruker medisiner og preparater for behandling av angina pectoris, må du kontakte legen din!

2.1. Smertelindringssyndrom

Tilbaketrekningen (cupping) av smertsyndromet forårsaket av angina, utføres av følgende grupper av legemidler:

nitrater - legemidler med antianginal og vasodilaterende effekter Det er korte, mellomstore og langsiktige effekter. Tilordnet, avhengig av funksjonsklassen.

For å stoppe angina angina pectoris raskt, påføres "Nitroglycerin", under tungen. Hvis legemidlet ikke hjalp, er det nødvendig å undersøke en person som ikke er gjenstand for hjerteinfarkt eller smerte av ikke-kardial art.

I behandlingsperioden, hvis en person skal være fysisk stresset, avhenger av funksjonsklassen (FC), er nitratinntaket foreskrevet på forhånd, i 5-10 minutter.

Stenokardi av spenning 1 FC er forhindret ved hjelp av nitrater med kort virkning (mindre enn 1 time) - "Nitroglyserin".

Stenokardi med spenning på 2 FC er forhindret ved hjelp av nitrater av kort (mindre enn 1 time) eller middels virkning (fra 2 til 6 timer) - "Nitroglyserin", "Isosorbiddinitrat".

Stenokardi av spenning 3 FC er forhindret ved hjelp av langverkende nitrater (mer enn 6 timer) - Isosorbidmononitrat.

Stenokardi med 4 FC-spenning forhindres ved felles påføring av langtidsvirkende nitrater ("Isosorbid mononitrate") og andre antianginale legemidler (β-adrenoblokere, etc.). Denne kombinasjonen brukes også om kvelden før sengetid.

p-adrenoblokere (beta-blokkere) - Bidra til å senke hjertefrekvensen (hjertefrekvensen) og følgelig behovet for hjertet i økte mengder blod og oksygen. Således stopper beta-adrenoblokere smerten av angina pectoris.

Blant de p-blokkere er: bisoprolol ( "Biprol", "Kordinorm"), karvedilol ( "Dilatrend", "Corioli '), metoprolol (" Betalok " Vazokardin " Egilok ").

Kalsiumkanalblokkere - har en antianginal effekt, som de ofte foreskrives for behandling av angina pectoris. De er delt inn i 2 grupper - dihydropyridinderivater og ikke-dihydropyridinderivater.

Derivater dihydropyridin ("Amlodipin", "Nifedipin") har prolongert antianginal effekt, ofte for å forbedre effektiviteten av behandlingen, brukes i kombinasjon med β-blokkere.

Derivat Nedigidropiridinovye serien ( "Verapamil" "Diltiazem") anvendelig i tilfelle av kontraindikasjoner mot betablokkere - i nærvær av bronkial astma, aterosklerose uttalt i underekstremitetene, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Kombinere med beta-blokkere anbefales ikke, fordi Det er fare for å utvikle overdreven bradykardi.

Angiotensin converting enzyme (ACE) hemmere - blokkere konvertering av angiotensin II fra angiotensin I, og dermed forhindre spasmer av blodkar. I tillegg normaliserer ACE-hemmere blodtrykket og beskytter hjertemuskelen mot patologiske prosesser.

Blant ACE-hemmere kan identifiseres: "Captopril", "Lizinopril", "Enalapril".

2.2. Støttende terapi

Støttende terapi er rettet mot å forbedre kurset og forhindre påfølgende anginaangrep, samt utvikling av hjerteinfarkt.

antikoagulanter - beskytte blodårene mot trombose, hemme utviklingen av eksisterende blodpropper og dannelsen av filamenter av fibrin.

Blant antikoagulantene kan identifiseres: "Heparin".

Antiarytmiske legemidler - Bidra til normalisering av hjertefrekvens, forbedring av respiratorisk funksjon, lindring av angina pectoris, hjerte-karsykdom og mange andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Blant de antiarytmiske legemidlene kan identifiseres: "Aimalin", "Lidocaine", "Novokainamid."

sedativa - beroliger nervesystemet, noe som er spesielt viktig med sterke følelsesmessige erfaringer som fører til angina pectorisangrep og smertsyndrom når en person begynner å angripe frykt.

Blant sedativer er: "Valerian", "Persen", "Tenoten".

2.3. Anti-atherosklerotisk terapi

Anti-atherosklerotisk terapi er rettet mot å stoppe og forhindre utvikling av aterosklerotiske plakk i blodkar.

statiner og fibrater - har hypokolesterolemisk (kolesterolsenkende) virkning Disse legemidlene reduserer nivået av "dårligt" kolesterol i blodet, som følge av at mengden kolesterolinnsetninger, og følgelig, "byggematerialet" for dannelsen av aterosklerotiske plakker reduseres. For å oppnå maksimal effekt, blir statiner og fibrater tatt samtidig.

Fibre øker mengden HDD i blodet, som faktisk motvirker lipoproteiner med lav densitet (LDL), hvorav kolesterolet selv precipiterer. Fibre brukes også til behandling av hjerte sykdom (CHD) og dyslipidemi. Disse stoffene reduserer antall dødsfall fra iskemisk hjertesykdom.

Blant fibrene kan identifiseres - "fenofibrat".

Statiner, i motsetning til fibrater, reduserer direkte nivået av lavdensitetslipoproteiner (LDL) i blodet.

Blant statinene kan identifiseres - "Atorvastin", "Lovastatin", "Rosuvastin."

Nivået på totalt kolesterol i blodet bør senkes til 4,5 mmol / l (175 mg / dl) eller lavere, LDL-kolesterolnivået til 2,5 mmol / l (100 mg / dl) eller lavere.

platehemmere - forebygge vedheft av erytrocytter og blodplater, samt nedsettelse på blodkarets indre vegger (endotel), og dermed forbedre blodstrømmen (sirkulasjon) i kroppen.

Blant antiplatelet kan man skille mellom "Dipiridamol", "Clopidogrel".

3. Kosthold for angina pectoris

Kosthold for angina pectoris er en viktig og integrert del av behandlingsforløpet. Tross alt er nivået av kolesterol i blodet, tilstedeværelsen av aterosklerose og derivatene av hjerte-og karsykdommer, i stor grad avhengig av kvaliteten på maten.

De viktigste punktene i dietten for angina pectoris:

 • Caloric innhold av mat - 10-15% mindre enn ditt daglige kosthold, og med fedme med 20%;
 • Mengden fett er ikke mer enn 60-80 g per dag;
 • Mengden proteiner er ikke mer enn 1,5 g per 1 kg kroppsvekt per dag;
 • Mengden karbohydrater er ikke mer enn 350-400 g per dag;
 • Mengden salt er ikke mer enn 8 gram per dag.

Hva du ikke kan spise med angina pectoris

 • Krydret, fett, stekt, saltet og røkt mat - skinke, pølser, pølser, fett meieriprodukter, majones, ketchup og annen unhelpful mat;
 • Animalfett, et stort antall som finnes i fete kjøttvarianter (svinekjøtt, hjemmelaget and, goose, karpe og andre), fett, smør, margarin;
 • Høyt kalori mat, samt mat som er rik på fordøyelig karbohydrater - kaker, boller, sjokolade, godteri, syltetøy, marshmallows, syltetøy.

Hva du kan spise med angina pectoris

Mat av animalsk opprinnelse - fettfattige kjøtttyper (magert fisk, kylling), fettfattige meieriprodukter, egghvite;

 • Korn - havregryn, bokhvete;
 • Grønnsaker og frukt - hovedsakelig grønnsaker av grønt og frukt av oransje blomster;
 • Bakeri produkter - rug eller kli brød;
 • Drikke - mineralvann, usøtet te, birkesap.

Du kan også bruke anbefalingene på diett M.I. Pevzner - diett nummer 9 (tabell nummer 9).

vitaminer

Vitaminer, som diettmat, er et svært viktig punkt i kampen mot hjerte-og karsykdommer, spesielt aterosklerotisk natur.

Legg merke til tilskudd av vitamin - C, E, B3 (PP), B6, B11 og R. Særlig C (askorbinsyre) og P (rutin med andre bioflavonoider), som forsterke de indre veggene i blodkarene (endotelet), hindrer den mest avsetning av "dårlig" kolesterol i dem. Og ascorbinsyre fremmer dessuten den raskeste uttaket av slikt kolesterol fra menneskekroppen.

Imidlertid er ikke alle vitaminer er nyttige i dette tilfellet fordi, ved angina behov for å begrense bruken av vitamin D (calciferol).

4. Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling (drift) angina tilordnet bare i de tilfeller hvor ikke-invasiv terapi ikke har ført til det ønskede resultat, men også i tilfeller hvor koronarkar er for liten lumen eller blodpropp deri.

Blant operative metoder for behandling av angina pectoris kan identifiseres:

Koronar bypass kirurgi (CABG) - "gjenkobling" av koronarfartøyet med en annen del av blodkaret, under dets blokkering;

Ballong angioplastikk - Operasjonen er basert på innføring i blodkaret, i stedet for det smalte lumen, en spesiell ballong som pumpes videre, og derved utvider blodets lumen. Deretter blåses ballongen av og tas ut av fartøyet. For en lengre og mer pålitelig effekt plasseres en stent i området av fartøyet forstørret med en ballong. Denne metoden kalles stenting av fartøyet.

5. Overholdelse av forebyggende tiltak

Forebygging av angina er ikke bare rettet mot forebygging av smerte, men også til lindring av de mulige komplikasjoner av sykdommen prosessen, det er derfor ting som - ingen røyking, alkohol og andre aktiviteter er obligatorisk pasienten. Om forebygging, snakker vi mer detaljert litt senere, og nå la vi se på folkemetoder og rettsmidler for angina pectoris.

Behandling av angina med folkemidlene

Viktig! Før du bruker folkemidlene for angina pectoris, kontakt legen din!

Sitron. Observerer kostholdet, som vi snakket om ovenfor i artikkelen, før hvert måltid, bruk forsiktig vasket sitronskall.

Hvitløk, sitron og honning. Sett i en 3-liters krukke av en liter honning, juice av 10 sitroner og ekstrudert gjennom chesnodavku 5 hvitløk hoder (ikke nellik), alt bland godt, dekk glasset og satt på 7 dager etter infusjon, i et mørkt og kjølig sted. Ta stoffet du trenger 2 ss. Spoonfuls om morgenen, en gang om dagen, på tom mage, sakte å løse løsningen innen et par minutter. Behandlingsforløpet - til ferdig produkt er ferdig.

Hawthorn. Hell i en termos 4 ss. skje av hagtorn og fyll den med 1 liter kokende vann, legg produktet over natten til infusjon. Drikk infusjon hele dagen, som en te.

Mint og valeriansk. 4 ss. skje peppermynte og 1 ss. vendelrot skjeen, legg i en termos, hell 1 liter kokende vann planter og satt til side for å trekke i et par timer. Infusjonen må være full i løpet av dagen.

For å øke effektiviteten av stoffet, kan du også legge til et par teskjeer av rosen hofter, som vil legge til en del av vitamin C, som direkte motvirker dannelsen av aterosklerotiske plakk.

Fir olje. For å lindre smerte i hjertet, er det nødvendig å gni 6-7 dråper granolje inn i dette stedet.

Profylakse av angina pectoris

Forebygging av angina pectoris inkluderer overholdelse av følgende regler og anbefalinger:

 • Fullstendig nektelse av røyking og alkoholprodukter;
 • Minimering i bruk av malopoleznoy og skadelig mat, inkludert - fett, stekt, varm, salt, røkt;
 • Spise mat rik på vitaminer og sporstoffer;
 • Flytt mer;
 • Vær oppmerksom på vekten, ikke tillat fedme;
 • Unngå stressende situasjoner, om nødvendig, endre arbeidsstedet;
 • Ikke la mange forskjellige sykdommer, spesielt kardiovaskulærsystemet, gå, så de ikke går inn i kronisk form.

Les Mer Om Fartøyene