Hypotensis Symptomer og Behandling | Hvordan å behandle hypotensjon Folk rettsmidler for hypotensjon

Mange mennesker kan leve og føle seg gode i mange år, med lavt blodtrykk. I andre er lavt blodtrykk preget av hodepine. Medisinsk språk dette fenomenet kalles hypotensjon. Vår artikkel vil være nyttig for alle som klager over tegnsmerter i nakke som forårsaker sykdommen. Folk rettsmidler kan brukes selv hjemme. Hvordan behandle lavt blodtrykk og om du trenger å gjøre dette, les videre i artikkelen.

Symptomer på utvikling av hypotensjon

Med hypotensjon reduseres organismenes tilpasningsevne til endringsforholdene i det ytre miljø. Pasienter med tegn på hypotensjon tåler svært varme, fluktuasjoner i atmosfærisk trykk, skarpe lukt, alkoholholdige drikkevarer. De klager over:

følelse av alvorlig svakhet og tretthet i morgen,

mangel på livskraft selv etter en lang søvn,

distraksjon og ustabilitet av oppmerksomhet.

Ytelse hos pasienter med tegn på hypotensjon er betydelig redusert. De kan føle en mangel på luft i ro, og kortpustet vises selv med litt fysisk anstrengelse. I noen tilfeller, på kvelden, svulmer bena til disse pasientene. Nesten alltid, fører hypotensjon til en reduksjon i seksuell lyst, menn er krenket styrke, og i kvinner - menstruasjonssyklus. Ofte er sykdommen ledsaget av en generell forringelse av humør. Irritabel svakhet og tårefeil kan oppstå.

Hodepine som et symptom på begynnende hypotensjon

Noen ganger er det eneste tegn på hypotensjon vanlig hodepine som oppstår etter søvn (ofte på dagen) eller på grunn av tretthet, uforholdsmessig til arbeidet (fysisk eller mental). Tretthet tar funksjonene av utmattelse. I de fleste tilfeller omfatter hodepine frontotemporal eller fronto-parietalregion, kan det være sløv, et trykk motsatt stående, sprengning eller pulserende og vare fra noen timer til to dager. Hodepine i hypertensjon i flere tilfeller har likhet med migrene, ledsaget av kvalme og oppkast.

Hodepine med hypotensjon passerer fra eksponering for kulde, etter en tur i frisk luft eller mosjon. Det kan stoppe av seg selv. Noen pasienter opplever hodepine flere ganger om dagen.

I tillegg til hodepine kan pasienten bli forstyrret av svimmelhet og økt følsomhet mot sterkt lys, støy, høyt tal, hudfølelser. Svimmelhet fører til det faktum at en person stenger når han går, noe som gjør det vanskelig for ham å tolerere å holde seg i høyde, og noen ganger er det ikke lett selv å krysse en bro eller en gate.

Smertefull hypotensjon av siptomi kan forårsake et korttidsbegrepet - en synkope, som regnes som en hypotonisk krise. Ofte skjer besvimelse i tunge og varme rom, når du kjører i bytransport, spesielt når kjøretøyet bremser brått. Høye magre menn mister noen ganger bevisstheten som et resultat av langvarig bevegelig opphold i oppreist stilling.

Typer hypotensjon og deres tegn

Arterialtrykk hos voksne under 25 år er under 100/60 mm Hg. st., og for aldersgruppen 25-40 år - under 105/65 mmt. betraktes som et symptom på sykdommen. Imidlertid kan trykket avta i noen tilfeller hos friske mennesker. Dette kalles fysiologisk hypotensjon. Det er ingen smertefulle manifestasjoner av sykdommen. Fysiologisk hypotensjon forekommer ofte hos idrettsutøvere på grunn av utvidelse av blodkar som leverer blod til musklene. Med denne sykdomsformen, ifølge japansk, lever mennesker lenger. Forsøk å øke trykket i dette tilfellet er det ikke nødvendig. Spesialister kaller denne tilstanden en hypotoni med høy kondisjon.

En annen type sykdom er den såkalte akklimatisering hypotensjon. Det påvirker innbyggerne i fjernt nord, tropene og subtropene, høylandet. Slike hypotensjoner er heller ikke tegn på noen sykdom og oppstår i forbindelse med tilpasningen av hele organismen og spesielt blodsirkulasjonen til spesielle stress.

Sekundær hypotensjon kan være et tegn på en smittsom sykdom, for eksempel

 • tuberkulose,
 • magesår i mage og tolvfingertarm,
 • tumorer,
 • hjertefeil,
 • ulike rusmidler.

For å bli kvitt hypotensjon i dette tilfellet er det først og fremst å behandle ikke hypotensjonen, men den viktigste sykdommen, symptomet som det er.

Sykdommen oppstår også som følge av signifikant blodtap. Lavt blodtrykk observeres med utilstrekkelig adrenal funksjon og under noen andre forhold. Nesten alltid følger akutt hypotensjon tilstand av menneskekroppen - kriser :. akutt hjerte- svikt, anafylaktisk sjokk (allergisk krise), etc. kriser krever dyktig medisinsk behandling, karakterisert ved at den nødstilfelle, da de kan føre til døden. For hurtig trykkoppbygging og stimulering av hjertemuskelen er det en rekke legemidler er kjent for å leger "ambulanse".

Sykdommen, som ikke er forårsaket av organiske forstyrrelser, er helt relatert til den psykomotiske sfæren, den oppstår fra den primære forstyrrelsen i sentralnervesystemet, som regulerer vaskulær tone, arteriell press. Det kalles kronisk arteriell hypotensjon eller hypotonisk sykdom.

Det er en såkalt hypotensjon av stillingen. Det manifesterer seg i en plutselig reduksjon i trykk etter en skarp overgang fra en horisontal posisjon til en vertikal stilling, noe som kan resultere i svimning. Arterialtrykk og puls i hypotensjon er svært mobile, de påvirker kroppens stilling, tidspunktet på dagen, stemningen til pasienten.

Et stort antall og mange tegn på sykdommen, mangel på regelmessigheter i løpet av sykdommen og spesifikke symptomer tillater ikke å isolere hypotensjon i en uavhengig sykdom. Ofte er det en ekstern refleksjon av psykiske lidelser. Hvis en nevose ikke blir observert, så er det et spørsmål om noe ukjent nederlag av de indre organer.

Hvordan behandle arteriell hypotensjon?

Behandling av sykdommen er i 3 retninger:

normalisering av forstyrret regulering av vaskulær tone,

økning i blodtrykk

og generell styrking av kroppen.

Med riktig behandling er hypotensjon flyttbar, i noen tilfeller selv ganske raskt. Ofte oppstår selvhelbredelse på grunn av inkludering av trykkregulerende mekanismer i pasientens kropp.

Som det er blitt sagt, er det ikke nødvendig å behandle fysiologiske hypotensjon, men observasjon av disse pasientene er fremdeles pågår fordi lavt trykk kan indikere at i noen indre organer forekommer en patologisk prosess som ennå ikke har manifestert seg. Hvis det er en sykdom i de indre organene som fører til hypotensjon, må du eliminere det.

Behandling av kronisk arteriell hypotensjon

Medisinsk hjelp til hypotensjon reduseres til følgende:

pasienten mottar anbefalinger fra legen om egnet arbeidsform og hvile, ernæring;

Psykoterapeut utfører aktiv og kompetent nevosebehandling i den aktuelle institusjonen.

Psykoterapi er en av de viktigste delene av kompleks behandling av sykdommen. Ved å påvirke sentralnervesystemet påvirker psykoterapi også det autonome nervesystemet, som direkte regulerer blodtrykket.

Noen ganger er en tilstrekkelig metode for terapi en autoritativ forklaring til terapeutens pasient av essensen av hans sykdom, forslag om tillit om at du kan takle hypotensjon, det viktigste er å lede en sunn livsstil og følge legenes anbefalinger.

Aktivt påvirke nevrose må-psykoterapeut for å bidra til å styrke vilje pasienten, lære ham en rekke anger management teknikker for behandling av hypotensjon, om nødvendig, vil gjelde teknikker for hypnose og andre.

Den mentale tilstanden til en person er i stor grad avhengig av det psykologiske klimaet som skapes av ham og andre i alle levekår. Legen vil hjelpe ham til å forstå situasjonen og finne en måte å løse konflikten på, utelukke fra forholdet til mennesker en forhøyet bakgrunn av emosjonell spenning.

Fysiske og medisinske metoder for behandling av hypotensjon

I behandlingskomplekset med hypotensjon er ulike fysioterapiprosedyrer inkludert: elektroforese og fonophorese, hydroterapi. Noen pasienter er foreskrevet klorid natrium, karbondioksid, hydrogensulfid, oksygenbad, som aktivt påvirker tonen i blodårene og styringen av nervesystemet i sirkulasjonssystemet.

Ved behandling av hypotensjon er en god effekt terapeutisk trening og massasje. Noen ganger er disse metodene tilstrekkelig til å oppnå gode resultater ved behandling av hypotensjon. I ekstreme tilfeller er det mulig å bruke medisiner som faller inn i to grupper:

psykotrope - de som påvirker sentralnervesystemet; beroligende stoffer, for eksempel sovende piller;

medikamenter som direkte øker hjerteproduksjonen av blod eller tonus av arterioler, og derfor øker blodtrykket til ønsket nivå. Sistnevnte inkluderer velkjente koffein Tsitramon, Kofetamin, askofen og andre. Et stort antall av kroppen av sentralstimulerende midler, som øker den samlede tone, og øke trykket, den er i vitenskapelig medisin av tradisjonell medisin for behandling av hypotensjon.

Folkemedisiner for lavt blodtrykk for hypotensjon

Planter som øker blodtrykket: St. John's wort, elecampane, tansy, og også magnolia, tartar og ephedra.

Nyttig for hypotensjonstinktur av urter: levisei, ginseng og eleutterococcus.

Te og kaffe. Hvis du drikker disse drinkene minst 4 ganger om dagen, vil du ikke trenge medisinsk hypotensjonsbehandling, hodepine vil ikke plage deg i det hele tatt.

Rose petals godt normalisere trykket.

Nåler av furu, gran og gran kan øke trykket i hypotensjon.

Utdrag av Schisandra. Vi tar dette folkemidlet fallfall hver dag for en stund. Antall dråper bør være passende for alder og individuelle behov. Det er svært viktig å ikke overdose.

St. John's Wort. 10 gram johannesurt er fylt med kokende vann, vi insisterer, vi kjøler og drikker flere ganger om dagen.

Mulberry. Vi spiser denne bæren hver dag i rimelige mengder - dette er en god metode for behandling. Bare ikke gå!

Vi trenger: en skje med hakket rosa radiomerket, honning og kokende vann. Først skal vi stå radialene i et vannbad i 15 minutter, la oss brygge i 40 minutter. Vi tar 150 ml med honning.

Tartar stikkende hell kokende vann og kok på lav varme i ca 10 minutter. Deretter vikle den i 30 minutter i et varmt teppe og la det brygge. Etter det vil vi strainere og denne agenten vil bli brukt daglig på en spiseskje.

Salat fra tartaren er også nyttig. For matlaging trenger vi: 50 gram ost, 100 gram tartar, en spiseskje majones, salt og eddik etter smak. Fyll bladene med kokende vann, bokstavelig talt i 10 minutter. Etter det, salt og krydret med eddik. Spred på en tallerken med majones og revet ost.

Tinktur fra immortelle. Det skal være 10 gram immortelle hell godt med kokende vann. La det brygge i 40 minutter og ta før måltider kjølt daglig.

Sjokolade i behandling av hypotensjon. Som du vet kan svart sjokolade øke presset, men overdriv det ikke med denne delikatessen.

Å kjempe med et senket trykk er lettere enn med motparten. Men i hvert tilfelle kan du forårsake uopprettelig skade på kroppen. Derfor, før du bruker noe, ikke være for lat for å konsultere en lege. Etter det kan behandling med folkemidlene brukes uten begrensninger.

Årsaker til hypotensjon

Arteriell hypotensjon har sin opprinnelse, samt hypertensjon, nevroser, som forårsaker lidelser i den nøyaktige og raske styringen av arbeidet i hjertet og blodkarene. Ikke bare årsakene til disse sykdommene er liknende, men på mange måter til og med den generelle essensen av de viktigste endringene. > Det er ikke tilfeldig at mange pasienter som er hypotoniske i sin ungdom, blir omskolet til hypertensive pasienter med alder. Disse sykdommene er relaterte, ikke antagonistiske.

I motsetning til hypertensjon, noe som fører til nevrose forbundet med økt aktivitet i det sympatiske delingen av nervesystemet, årsaken til hypotensjon er en annen nevrose, som flyter med øket funksjon av det parasympatiske system. Overvekt av tonen i det parasympatiske delingen av det autonome nervesystemet er vesentlig uttrykt i unge pasienter.

Mens spenningen sympatiske nervesystemet er forbundet med slipper inn i blodet av store mengder av katekolaminer, eksiteringen av det parasympatiske nervesystemet fører til frigjøring av acetylkolin - en substans depressor handling. Stimulering og forbedret funksjon av de parasympatiske apparat årsaks- og øke omsetningen i blodet av hormonet insulin, på mange måter, er en antagonist av katekolaminer.

Humoral og kjemiske årsaker til hypotensjon

Ved dannelsen av årsakene til hypotensjon, spilles en viss rolle av kjemiske, humorale faktorer: mangel på trykkmidler eller et overskudd av antipressive eller depressive stoffer. Sistnevnte inkluderer prostaglandiner A og EA, samt kininer, spesielt bradykinin. En av funksjonene til bradykininapparater hos friske mennesker er å raskt fjerne overflødig trykk etter fysisk eller psykisk stress.

Noen ganger produserer kroppen en økt mengde bradykinin på grunn av genetisk predisposisjon. Økningen i produksjonen av bradykinin påvirkes også av langvarig trening eller annen betydelig fysisk anstrengelse.

Angrepet av hypotensjon kan provoseres av en kraftig nedgang i atmosfærisk trykk. Noen ganger oppstår det som et resultat av et rikelig måltid eller et lengre opphold i stående stilling, fordi i det første tilfellet strømmer blodet til magen, og i det andre stagnerer det seg i beina. Trykket faller noen ganger på folk som misbruker drikkevarer som inneholder koffein, te eller kaffe.

Psykologiske årsaker til hypotensjon

Både hypertensjon og hypotensjon skyldes ofte psyko-emosjonelle overbelastninger, så det er ekstremt viktig at alle pasienter er godt i slike husholdninger og i produksjonsområdene. Dessverre er dette ikke alltid mulig.

Med positive følelser går endringene forårsaket av BP-forstyrrelser, inkludert skift i kardiovaskulærsystemet, gradvis bort; negative følelser forårsaker en reaksjon som ikke forsvinner i lang tid: palpitasjon og brudd på vaskulær regulering. Observasjoner viste at trykket stiger, for eksempel i skolebarn ved eksamen på tidspunktet for å ta billetten og gradvis avtar når man tenker på problemet. Den menneskelige reaksjonen på verbale stimuli er av stor betydning.

Det er svært farlige, uomsatte følelser - de som en person ikke har vist, har erfaring med seg selv. Derfor er det noen ganger nyttig å gråte ut, krangle eller slå dummien til sjefen sin, som de gjør i Japan. Hvis dette ikke er mulig, kan du gå opp i øverste etasje uten å bruke heis, eller gjøre noen kraftige push-ups.

Hyppigst forekommer hypertensjon og hypotensjon hos personer som opplever negative følelser systematisk, gjentatte ganger, hver gang. Imidlertid er det tilfeller når for eksempel årsaken til hypotensjon var det et stort nervesjokk. Forholdet mellom nervespenning og trykkfeil har vært vitenskapelig bevist og bekreftet eksperimentelt. De fleste forskere anser pressforstyrrelser som en psykoneurose.

Den type personlighet som er utsatt for hypotensjon på grunn av mental karakter, er preget av ønsket om å gå videre, for å oppnå en høy posisjon i samfunnet. En slik person virker alltid bevisst og anstrengende. Etter å ha oppnådd dette målet, setter han et nytt mål. Som et resultat, går det indre spenning aldri forbi. Slike mennesker mangler alltid tid. Risikoen for å utvikle hypertensjon er 3 til 4 ganger høyere enn gjennomsnittet for dem.

Hypotensjon på grunn av psykologiske faktorer disponert folk passiv, engstelig, usikker på sine evner, litt barnslig, de som er redd for å ta ansvar. For noen, spesielt for utsatt for trykkforstyrrelser, er det viktig å lære kulturen i menneskelig kommunikasjon for å løse konflikter den mest skånsomme måten. En sans for humor hjelper mye i vanskelige situasjoner.

Forebygging av hypotensjon

For å forebygge hypotensjon må du være i stand til å lindre nervøsitet, for eksempel å lage hobbyer, lytte til musikk, ta turer i naturen. Fremme psykologisk avslapping, noen spesielle metoder for avslapping, spesielt selvopplæring (selvhypnose).

Autogen trening for å forebygge tilbakefall av hypotensjon produsert ved strengt valgte ord og uttrykk som utløser kroppens positive endringer, og deretter den samme endring i mental status. Under veiledning av en lege under autogen av passiv posisjon av angst venter en syk person går til handling, rettet mot deres utvinning.

Den første fasen av forebygging av hypotensjon er utviklingen av selvtilfredshet, evnen til å lindre følelsen av indre spenning, som ofte manifesteres av muskelspenning.

Under sesjoner pasient med symptomer på hypotensjon, liggende på ryggen eller sitter i en stol i en holdning av "driver i sulky": uten å stole på ryggen, bena litt utvidet, hender fri til å ligge på hoftene, litt på hodet senkes, tilbake noen få bøyd, skuldrene er over hoften leddene.

De avslappede musklene ser subjektivt ut, og de utvidede karene gir en følelse av varme. Anbefalt for forebygging av hypotensjon øvelser som forårsaker en tilstand av generell fred, alvorlighetsgrad, varme.

Etter å ha tatt den riktige stillingen, lukk øynene, slapp deretter av musklene, ta en dyp og langsom pust. Mentalt uttale disse formlene i streng rekkefølge.

Hver formel for forebygging av hypotensjon kan gjentas 2 til 4 ganger: "Jeg er helt rolig. Rolig og avslappet kroppen min. Rolig og avslapping. Hver muskel er avslappet og treg. Jeg er rolig. Jeg er helt rolig. Høyre hånd er trist og avslappet. Det ligger tungt. Den høyre armen er svak og tung. Tyngden sprer seg og strekker seg over høyre hånd over skulderen, underarmen, inn i børsten til fingertuppene. Høyre hånd er varm. Hyggelig varme fyller høyre arm, strømmer gjennom høyre skulder, høyre underarm til høyre. Høyre hånd blir varm og tung. Jeg er helt rolig. Rolig og balanse fylle meg. Calm omgir meg som et mykt teppe. Rolighet beskytter meg. Jeg overgir helt til fred og avslapning. Jeg er helt rolig. "

Under treningen er det nødvendig å konsentrere seg om de gjentatte setningene, for ikke å tillate fremmede tanker, å forsøke å føle hvert uttrykk. Det er godt å utføre en slik øvelse for å forhindre hypotensjon 1-2 ganger om dagen.

Forebygging av hodepine med hypotensjon

Hodepine kan gå bort hvis du utfører en øvelse anbefalt av Kleinzorge:

"Hodet er lett. Det er fri for tunge tanker. Pannen er hyggelig, kult. Jeg føler at hodet mitt er omgitt av kulde. Hele kroppen er fri, avslappet og rolig. Hodet blir klart, lyst og fritt. Hodet mitt er friskt, som en fjærfjær. Klar, som en krystall. Hun kunne konsentrere seg om enhver tanke. Hodet er klart, friskt og avslappet. "

Etter sesjonen for forebygging av hypotensjon bør det oppstå en følelse av tilfredshet. Til slutt tar det ca 1 min. å være i en tilstand av dyp fred med lukkede øyne, og deretter ta en dyp pust og pust ut og åpne dem.

Hvordan riktig å behandle en hypotensjon?

Hypotensjon er karakterisert som en senkning av blodtrykk under 100/60 millimeter kvikksølv. Som regel er unge kvinner i fare i aldersgruppen opp til 35 år. Symptomer forårsaker mange ubehagelige øyeblikk, som forverrer livskvaliteten betydelig. For mange er spørsmålet om hvordan man skal behandle hypotensjon, spesielt relevant.

årsaker

Det er viktig å vite! Legene er sjokkerte: "En effektiv måte å behandle HYPERTENSION og rense blodårene fra Malysheva er like før senga." Les mer.

Bekymret folk i hovedsak ung alder, oppstår lavt blodtrykk som følge av følgende provokerende faktorer:

 • smittsomme sykdommer som er latente eller tydelig forekommende i kroppen;
 • mangel på jern;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen;
 • allergier;
 • psykometrisk stress, stress;
 • fysisk overbelastning;
 • hepatitt;
 • nyresvikt
 • redusert tone i blodkar;
 • vegetativ-vaskulær dystoni.

klassifisering

Avhengig av etiologien og klinisk bilde er sykdommen delt inn i flere former.

 1. Fysiologisk. En viktig rolle i utviklingen av sykdommen har uønsket arvelighet, individuelle fysiologiske egenskaper. Det er empirisk bevist at ungdom og unge kvinner med asthenisk type av en figur er underlagt ugunstige symptomer. Dermed kan personen være helt frisk, diagnostikken avslører ikke patologiske endringer i arbeidet med indre organer og systemer. Hypotensjon påvirker personer som er aktivt involvert i sport. Det er som regel en meteorologisk avhengighet, høy følsomhet for endringer i klima og værforhold. I denne forbindelse er manifestasjoner av lavt blodtrykk midlertidig og forsvinner når personen tilpasser seg nye livsbetingelser.
 2. Patologisk. Eksperter definerer ofte dette skjemaet som en vegeto-vaskulær dystoni. Det utvikler seg mot bakgrunnen av regulatorisk vaskulær dysfunksjon i sentralnervesystemet. Det anbefales å diagnostisere den hormonelle bakgrunnen, da nyrene og binyrene produserer hormoner som er ansvarlige for balansen mellom blodtrykket. Det anbefales også å gjennomgå en biokjemisk blodprøve for å etablere etiologien til sykdommen. Som medisinsk praksis viser, har mange mennesker, utsatt for lavt blodtrykk, redusert natriuminnhold sammen med økt innhold av kalium i kroppen.

Trykket kommer tilbake til normal! Bare ikke glem en gang om dagen.

Den psykomotoriske bakgrunnen til en person spiller en viktig rolle i utviklingen av syndromet. Neurotiske forhold, stress, alkoholmisbruk og psykotrope stoffer kan øke risikoen for å utvikle hypotensjon betydelig.

Hittil har eksperter ikke grundig studert årsakene til hypotensjon. En av de nyeste versjonene er antagelsen om at sykdommen er forårsaket av neurose i hjernesenteret som regulerer det vaskulære systemets funksjon.

symptomer

De vanligste manifestasjonene av sykdommen er:

 • kronisk tretthet;
 • føler seg deprimert
 • årsakssvikt, irritabilitet;
 • emosjonell ustabilitet;
 • rikelig svette;
 • hjertebanken;
 • hyppige endringer i kroppstemperaturen, som kan økes til tretti og syv grader celsius i lang tid;
 • rask tretthet;
 • følelse av svakhet i lemmer;
 • støy i ørene;
 • flimrende flyr for øynene;
 • smerte i hjertet;
 • hodepine;
 • søvnløshet;
 • redusert appetitt;
 • kortpustethet;
 • følelse av utilstrekkelig inspirasjon;
 • forstyrrelser i mage-tarmkanalen;
 • redusert seksuell funksjon.

I spørsmålet om dysfunksjon av kardiovaskulære og sentrale nervesystemer, er det hensiktsmessig å fremheve problemet med arbeidet i hjertet og hjernen. I denne forbindelse er det vanlig å velge hjerte- og cerebral hypotensjon.

 1. Sorg er svak, verkende, trykkende karakter, i motsetning til ischemi, er de ikke utstrålende til lemmer, hals og skulderblad. Likegyldig for å ta medisiner, spesielt nitroglyserin. Smerte syndrom kan oppstå når en person er i en tilstand av følelsesmessig og fysisk hvile. Det er karakteristisk at fysisk aktivitet bidrar til å eliminere smertesyndromet.
 2. Hjernevarianten av hypotensjon er preget av hyppige hodepine som forstyrrer en person når værforholdene endres. Etter måltider, under natts søvn, etter følelsesmessig og fysisk anstrengelse. Området av forstyrrelsen av smerten er den tidlige og frontale delen av hodet. Bivirkninger kan være kvalme. Oppkast, svimmelhet, orienteringstap i rommet, presyncope. Ofte er hodepine ledsaget av et muskel- og leddsmertsyndrom. For å forbedre pasientens velvære er det nok å gi tilgang til frisk luft, for å gjøre litt oppvarming.

Gipotonikam ofte iboende i de fleste kliniske manifestasjoner av vegetative-vaskulære dystoni, inkludert overdreven svetting i håndflatene, føtter, blek hud, rask puls ustabil. Det er en sammenheng med værsårene: i vår og sommer er tilstanden av helse forverret. På denne tiden av året gipotoniki har ofte frysninger, føler kaldt, selv i et varmt rom.

Mange av våre lesere til behandling av hypertensjon bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

terapi

Som regel er de tradisjonelle metodene som brukes av tradisjonell medisin florerer ved behandling av hypotensjon. Først og fremst må hypotenics tilpasse livsstilen, som involverer følgende aktiviteter:

 • daglig moderat fysisk aktivitet, fortrinnsvis av aerob natur: jogging, stavgang, svømming, sykling;
 • sikre et positivt mikroklima på arbeidsplassen og i familien;
 • maksimalt redusere risikoen for følelsesmessig og fysisk overbelastning;
 • sove minst åtte timer om dagen;
 • opprettholde vannbalansen i kroppen, daglig drikking minst to liter rent drikkevann uten gass;
 • nektelse fra dårlige vaner i form av alkohol og røyking;
 • en tilstrekkelig kombinasjon av arbeid og fritid.

Som et middel til å toning opp det vaskulære systemet, vises kaffe, sterk grønn og svart te. Det er nyttig å bruke tinkturer av ginseng, magnolia eddik, eleutherococcus. De er fritt tilgjengelige på apotek.

Det anbefales sterkt å balansere ernæring. I dietten bør dominere proteinfôr, grønnsaker og frukt med høyt innhold av B-vitaminer, mikromineralt kalsium, kalium, magnesium, natrium.

Et utmerket middel til folkemedisin, som bidrar til å forbedre helsetilstanden betydelig og nøytralisere ubehagelige symptomer innen syv dager, er betesaft. Et glass juice, delt inn i to doser, må være full daglig for hypotensjon. Ved behandling av lavt blodtrykk brukes ofte myke sedativer basert på medisinske plantesamlinger. Det kan være te, infusjoner, decoctions, har en beroligende effekt, fjerner irritabilitet, tårer, emosjonell ustabilitet.

Fysioterapi behandling viser alltid høy effekt ved hypotensjon. Kontrast dusj, badstue, ozon, darsanvalizatsiya, tørre karbon bad, massasje og andre prosedyrer for avslapping og gjenoppretting av hele organismen er vist som en integrert behandling av lavt blodtrykk.

DU FØLGER DU AT DU KAN IKKE RETURERE FRA HYPERTENSION. ?

Har du noen gang prøvd å få trykket tilbake til det normale? Dømme av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren var ikke på din side. Og selvfølgelig er du ikke kjent med symptomene:

 • Har du ofte ubehag i hodet (smerte, svimmelhet)?
 • Plutselig kan du føle deg svak og trøtt...
 • Stadig er det et økt press...
 • Om dyspnø etter den minste fysiske anstrengelsen, og det er ingenting å si...
 • Og du har lenge tatt en masse narkotika, slanking og ser på vekten...

Men dømme etter at du leser disse linjene - seieren er ikke på din side. Derfor anbefaler vi at du gjør deg kjent med en ny teknikk som er egnet for behandling av hypertensjon og vaskulær rensing. Les intervjuet.

Hvordan behandle hypotensjon

Personer med konstant lavt blodtrykk har ikke mindre enn hypertensive pasienter. Det er vanskelig å nevne tilfredsstillende livskvaliteten til slike pasienter. Noen ganger er slike personer tvunget til å nekte eksakte verk, kjøring av bilen på grunn av stadig tilstede svakhet, døsighet og andre tegn på hypotensjon. Selvfølgelig er det umulig å ignorere en slik symptomatologi, spesielt siden ofte bak de lave tallene på blodtrykksmonitoren er det en alvorlig patologi.

Arteriell hypotensjon diagnostiseres med vedvarende eller vanlig senkning av blodtrykksnivået: systolisk (øvre) under 100 mm. Hg. og diastolisk (lavere) - mindre enn 60 mm Hg.

Å senke bare en indikator for blodtrykk under disse verdiene til hypotensjon, gjelder ikke!

Risikogrupper

 • Kvinner 30-40 år gammel
 • Unge kvinner 20-30 år som er engasjert i mentalt arbeid
 • Tenåringer av asthenisk type bygge
 • Eldre med aterosklerose (cerebral fartøy)

Risikofaktorer

 • Alkoholmisbruk og røyking
 • Vår-høst periode
 • Gjenopprettingstid etter sykdommen
 • påkjenninger

Klassifisering av arteriell hypotensjon

fysiologiske

patologisk

 • Individuell pris
 • kompenserende
 • Hypotensjon av trening

Årsaker til lavt blodtrykk

fysiologiske

Det observeres hos helt friske mennesker med arvelig predisponering mot hypotensjon, som er en individuell norm. Treningshypotoni er observert hos trente idrettsutøvere, hvis kropp fungerer i "lagringsmodus", og beskytter mot hopp og stigende trykk. Kompenserende hypotensjon oppstår:

 • med en skarp forandring i værforholdene, atmosfærisk trykk;
 • i forhold med høy luftfuktighet (blant innbyggerne i tropene, subtropene, høylandet);
 • på grunn av virkningen av stråling og EMP.

patologisk

 • Primær hypotensjon

Ca. 80% av tilfellene av patologi er forbundet med nevrocirkulatorisk dystoni. På bakgrunn av stressende situasjoner, stress, kronisk tretthet, depresjon og søvntaps utvikler såkalt nevrose cerebrale vasomotor sentre, en spesiell form som er hypotensjon. Enkelt sagt, det er et brudd på reguleringen av tonen i karene av hjernen. De resterende 20% er idiopatisk hypotensjon, når årsaken ikke kan fastslås.

Det fremkommer på bakgrunn av andre sykdommer: magesår, anemi, hypotyroidisme, myokarditt, kardiomyopati, hjertefeil, arytmier, dumping syndrom, skivedegenerasjon SHOP, kreft, infeksjoner, tuberkulose, adrenal insuffisiens, levercirrhose, allergier, pleuritt, ascites, og andre.
Andre årsaker: hypovitaminose B, E, C, en diett med en betydelig begrensning av næringsstoffer.

Utvikler innen få minutter-timer. Denne farlige tilstanden oppstår på grunn av livstruende forhold:

 • massiv blødning, traumer
 • akutt hjerte dysfunksjon (infarkt)
 • anafylaktisk sjokk
 • dehydrering, forgiftning
 • overdose av visse stoffer (trykkreduksjon)

Det er fire mekanismer for utvikling av hypotensjon

 • Hjertefeil, inkl. hjerteinfarkt, overdose av hypertensive stoffer - det er en reduksjon i blodvolumet (perkusjon og minutt)
 • Akutt blødning (ekstern eller intern blødning), dehydrering - en reduksjon i volumet av sirkulerende blod
 • Reduksjon av tonen i perifere kar - anafylaktisk sjokk, forgiftning, infeksjon, vegetative lidelser (se vegetativ-vaskulær dystoni)
 • Evakuering av ekssudat i ascites eller pleurisy - En reduksjon i tilstrømningen av venøst ​​blod til hjertet

Symptomer på arteriell hypotensjon

Fysiologisk hypotensjon er asymptomatisk, se symptomer og lavtrykksbehandling.

Akutt hypotensjon

Primær hypotensjon

Sekundær hypotensjon

 • svimmelhet
 • ustadige gangart
 • kortsiktig synshemming
 • blep av huden
 • bevisstløshet, besvimelse
 • hypotermi
 • svakhet
 • bradykardi
 • magesmerter, kvalme, oppkast
 • rikelig svette
 • pusteproblemer
 • et trykkfall, som ofte slutter i synkope
 • følelsesløp av fingrene
 • svakhet og døsighet
 • apati, følelsesmessig labilitet og økt tretthet
 • minneverdigelse
 • brudd på termoregulering
 • hodepine
 • takykardi
 • svette av føtter og palmer
 • brudd på styrke og menstruasjonssyklus i lang tid

Følgende symptomer er også typiske ved lavt trykk:

 • rastløs søvn
 • svakhet og svakhet selv etter langvarig søvn
 • depresjon, frykt, indre spenning
 • følelse av mangel på luft
 • rask tretthet under normale aktiviteter
 • tap av appetitt
 • hyppig forstoppelse
 • blep av huden
 • lange, kjedelige og smertefulle smerter i hjertet, ikke å stoppe med nitroglyserin
 • hodepine i templene og pannen etter søvn, arbeid, med værbytte

Diagnose av arteriell hypotensjon

Diagnose av hypotensjon er basert på vurdering av blodtrykksnivåer. For korrekt tolkning av blodtrykksindekser, er det nødvendig å utføre en tre-timers måling med et intervall på 3-5 minutter. For å bestemme svingningene i størrelsen på trykkindeksene, muliggjør daglig overvåking av blodtrykket.

I tillegg, for eliminering av sekundær hypotensjon, utføres en omfattende undersøkelse av SSS, endokrine og nervesystemer, hvor konsultasjon utføres av smale spesialister, og en rekke studier er tildelt:

 • biokjemisk blodprøve
 • ekkokardiografi
 • encephalography
 • EKG
 • ortostatisk test, etc.

Lavtrykksbehandling

 • Fysiologisk hypotensjon - krever ikke medisinske tiltak, fordi det ikke bryter livskvaliteten og ikke fører til patologiske forandringer i kroppen.
 • Primær hypotensjon - alle terapeutiske tiltak er rettet mot å korrigere den vegetative ubalansen.
 • Sekundær hypotensjon - som et symptom på den underliggende sykdommen krever behandling av nosologisk patologi.
 • Akutt hypotensjon - avhengig av årsaken, forårsaket det, ekstra, på intensivavdelingen justeres ved å innføre vasokonstriktorer og kardiotoniske midler (fenylefrin, dopamin), glukokortikoider, saltvannsløsninger og kolloidalt.

Hvis symptomer på akutt hypotensjon er tilstede, bør et ambulansteam ringes umiddelbart.

Narkotikabehandling, hovedgruppene av narkotika

 • Skjær Schizandra, ginseng, Aralia, hagtorn, Eleutherococcus - urte adaptogens, toniske fartøy og forsiktig å stimulere sentralnervesystemet. Eliminere tretthet, både fysisk og psykisk, samt svikt av inhiberings- og excitasjonsprosesser i sentralnervesystemet.
 • Piracetam, Glysin, Noofen, Nootropil, Pantogam - nootropics som øker CNS resistens mot ulike angrep for å eliminere forvirring, depresjon og bedre hukommelse:
 • Belloid, Bellaspon, Ballataminal - holinolitiki, eliminerer uttalt vagotoni.
 • Vinpocetin, Cinnarizin, Actovegin, Gingko-biloba - cerebroprotectors, forbedrer hjernehemodynamikk, som gir en neurometabolisk effekt.
 • Amber og sitronsyre, Ubihinon - antioksidanter, øker energiforsyningen av celler:
 • Vitaminer A, E, B, som har en neurotrofisk, metabolisk virkning og positivt påvirker vaskulær homeostase (se vitaminer i tabletter -pos og skade).
 • Grandaxin, Trioxazin er beroligende midler til aktiviserende tiltak, eliminerer angst, frykt, lindrer emosjonell stress (se antidepressiva og beroligende midler).
 • Koffein, legemidler som øker trykket på basis av koffein: Adolorin, Asko-Phe-P Algona, Atsepar, Pentalgin, sedan-M, Saridon, Trimol, Tsitramon P, Tsitrapar, koffein natriumbenzoat, eksedrami.
 • Midodrin, Gutron - stimulatorer av sentralnervesystemet, som øker tonen i karene, eliminerer venøs stasis og øker perifer motstand av blodkar.
 • Paracetamol, Ibuprofen er ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som lindrer hodepine.

Det terapeutiske behandlingsregime med medisiner velges alltid individuelt, med tanke på pasientens status og samtidig patologi (se legemidler ved lavt trykk). Målet med terapi er å tilpasse kroppen til en normal eksistens i hypotensjon, for å eliminere dysfunksjonen i det vegetative systemet, men ikke å fordømme en person til livslang medisinering i en økende dose.

Ikke-medisinsk behandling

 • Øvelsesbehandling med individuelt utvalg av øvelser som ikke krever stor fysisk anstrengelse - bodyflex, gymnastikk, rask gange, jogging, etc.
 • Aeroionoterapi - inhalerer ozonberiget luft. Stabiliserer blodtrykket, forbedrer mikrosirkulasjonen.
 • Elektroslep med et individuelt utvalg av pulsfrekvensen - øker tonen på fartøyene.
 • Elektroforese på cervical collar-sonen med løsninger av koffein, mezaton - eliminerer svimmelhet og svimmelhet (mer om indikasjoner og kontraindikasjoner til elektroforese).
 • Iglorrefleksologi, som fører til normalisering av neurovegetative interaksjoner og forbedrer blodmikrocirkulasjon.
 • Aromaterapi massasje med bruk av tonic og stimulerende oljer: anis, appelsin, basilikum, nellik.
 • Hydroterapi, ha en styrkende virkning på vaskulær tone, resept apparat av huden og har en positiv effekt på immunsystemet: Vichy dusj, skotsk, vifteformet, sirkulær dusj, mineral, radon, jod-brom badekar, boblebad, bruk av kontrast temperaturer.
 • Massasje av gastrocnemius muskler, hender, livmorhalsbånd, eliminere hodepine og hjertesmerter, følelsesmessig labilitet.
 • Autogen trening, meditasjon, etc. Psykoterapeutiske teknikker lar deg endre holdninger til psykomotional faktorer av traumatisk handling og øke toleransen mot dem.
 • Myk herding - kontrastdusj, kjølige fotbad
 • Avslag fra dårlige vaner: røyking og alkohol
 • Eliminering av stress og psykotrauma

Normalisering av mat

Inkluderer hyppige måltider med nok protein, salt og krydder. Natrium i saltet binder vannet, og øker dermed det totale volumet av sirkulerende blod. Krydder stimulerer arbeidet med endokrine kjertler og smaler karene. (. Cm tepose skade) naturtomt kaffe eller sterk te er anbefalt å drikke om morgenen, men ikke misbruke den, fordi det er mulig å utvikle unormal vaskulær respons i form av utvidelse i stedet for sammentrekning, så - enda større fall i blodtrykket. Produkter som øker presset:

 • krydret og krydret retter
 • krydder (nellik, peppers, pepperrot, sennep)
 • ost, fett kjøtt og fisk
 • søtsaker, sjokolade

Normalisering av dagens regime og livsstil

Et spesielt viktig poeng for representanter for stillesittende yrker, som inkluderer:

 • 9-11-timers natt søvn, hvor synkronisering av biorhythms i kroppen er mulig
 • glatt løft fra sengen uten plutselige bevegelser
 • morgenøvelse
 • kontrastdusj
 • svømming, gymnastikk
 • går i frisk luft
 • Bryter i løpet av arbeidsdagen i 5-10 minutters hvile

Tradisjonelle behandlingsmetoder

Hvordan øke trykket hjemme? Du kan bruke en rekke urte infusjoner, men husk at medisinske planter samt medisiner har bivirkninger og har en rekke kontraindikasjoner, kan forårsake allergiske reaksjoner.

Infusjon av immortelle

 • Toner blodkar, har en tonic effekt. Eliminerer søvnløshet
 • 10 g blomster planter helles 200 ml kokende vann og insisterer
 • 20-30 dråper to ganger om dagen i 30 minutter før måltider

Tinktur fra radioen rosa

 • Stimulerer arbeidet i sentralnervesystemet, har en adaptogen effekt, øker blodtrykket
 • 10 gram knuste rotter planter helles 100 gram vodka og insisterer en og en halv time
 • 5-10 dråper tre ganger om dagen i 15-20 minutter før måltider i 20 dager

Infusjon av den stikkende Tartaren

 • Øker blodtrykket
 • 1 ts urter hell 200 ml kokende vann og insisterer
 • 80 ml tre ganger daglig før måltider

Kjøttkraft av en blanding av urter

 • Kompleks tonisk effekt på blodkar. Beroligende effekt på sentralnervesystemet
 • 10 g av vegetabilske råstoffer: gress hverandre, panatserii fluffy, bokhvete, lakris rot og vendelrot - 1 liter kaldt vann, oppvarmet til koking, og blandingen ble plassert i en termosflaske i 10 timer.
 • 100 ml ved sengetid i 1 måned.

Kaffe-honning blanding

 • Toner blodkar, styrker immuniteten
 • 50 g malt kaffe blandet med 0,5 liter honning og juice av en sitron. Oppbevares i kjøleskap
 • For 1 ts. 2 timer etter å ha spist

Te sopp infusjon basert på svart te

 • Styrker nervesystemet, toner blodkar
 • I 1 liter kokende vann brygges 3 ts. blad svart te, oppløs i en drink en tredjedel av et glass sukker, kul og filter. Den resulterende teen helles i en krukke med sopp og dekket med gasbind, la den brygge i 7-10 dager
 • 50 ml per time før måltider eller 2 timer etter spising

Blader og selleri røtter

 • Eliminer kronisk tretthet
 • Ta i frisk form
 • For 50-100 gr. selleri for mat. Nok en gang om dagen

Juice av røde rødbeter

 • Eliminerer forfall, tretthet, forbedrer minne, renser blod
 • Ta det friskt, 3 timer etter påfylling (oppbevares i kjøleskapet), slik at skadelige forbindelser er borte
 • 100 ml 2 ganger daglig i 7 dager.

Ikke-spesifikke teknikker

Det skjer at trykket faller ganske skarpt, følelsen av den nærliggende besvimelsen, for å unngå skader bør det være:

 • Sitt på gulvet eller legg deg ned på sengen
 • Bena skal heves og hodet litt senket
 • Deretter bør du gni løpene i ørene dine intensivt til rødhet
 • Når tilstanden forbedrer, kan du legge deg ned slik at hodet henger litt ned
 • Etter et angrep bør du spise eller drikke søt te

Hver person som lider av lavt blodtrykk, bør være klar over at bare en omfattende, konsekvent, individuelt sammensatt tilnærming til behandling av sykdommen og dens symptomer vil tillate overvåking av flere organ for hypotensjon, stoppe sin progresjon og bedre livskvalitet!

Årsaker og typer hypotensjon

Årsakene til utseendet på hypotonisk sykdom er svært forskjellige. Du kan identifisere den fysiologiske arterielle hypotensjonen som oppstår hos friske mennesker, og patologisk, som er en sykdom.

Fysiologisk hypotensjon

Fysiologisk hypotensjon har ofte en arvelig karakter og avhenger av en persons grunnlov. Det blir observert hos friske mennesker som gjør normalt arbeid. Periodisk forekommer forekomsten av hypotensjon hos idrettsutøvere. Det kan også utvikle seg når folk flytter til høye høyder eller steder med subtropiske og tropiske klima. Dette skyldes en nedgang i atmosfæretrykk i disse områdene, med lufttemperatur (veldig lav eller høy), med overdreven solaktivitet. Manifestasjoner av hypotonisk sykdom i disse tilfellene er midlertidige og forsvinner etter tilpasning til disse faktorene.

Patologisk arteriell hypotensjon

Patologisk arteriell hypotensjon kan være primær og sekundær, akutt og kronisk. Det kan også kalles vegeto-vaskulær dystoni i hypotonisk type. Dette er den primære arterielle hypotensjonen. Den utvikler seg som et resultat av et brudd på reguleringen av den vaskulære tonen i sentralnervesystemet.

Graden av blodstrøm gjennom karene forblir normal, hjertet begynner å øke blodutløsningen, men det er ikke nok og normalisering av blodtrykket forekommer ikke.

Hormoner spiller en stor rolle i utviklingen av denne sykdommen. Nyrer og binyrene produserer flere hormoner involvert i regulering av blodtrykk. I tillegg kan mengden natrium og kalium i blodet endres hos pasienter (mengden natrium er redusert og innholdet av kalium økes).

Viktige årsaker som fører til denne sykdommen inkluderer stress, psykologisk traumer, nevrotiske forhold, produksjonsfarer og alkoholmisbruk. Ifølge en av de moderne teoriene er hypotonisk sykdom en neurose av de vasomotoriske sentrene i hjernen.

Sekundær arteriell hypotensjon

Sekundær arteriell hypotensjon oppstår med ulike sykdommer. Blant dem er skjoldbrusk sykdommer, magesår, anemi, betennelse i leverceller, svulster og effekten på kroppen av visse legemidler.

Symptomer på hypotensjon

De er mange og varierte. Oftest pasienter klager over svakhet (spesielt om morgenen), slapphet, tretthet setter raskt med en kjent aktivitet, hodepine, følelse kortpustet, søvnløshet, brystsmerter, tyngde i magen, nedsatt appetitt. I tillegg er det ofte samtidig brudd på avføringen (ofte forstoppelse), menstruelle uregelmessigheter hos kvinner og nedsatt styrke hos menn.

La oss dvele mer detaljert om smerter i hjertet og hodepine. Av overhodet av denne eller den følelsen er kardial og cerebral variant av hypotonisk sykdom skilt.

Smerte i hjertet av hjertet er vanligvis kjedelig, vondt, strekker seg ikke til venstre arm og skulderblad, i motsetning til angrep av smerte i iskemisk hjertesykdom. Det går ikke bort med å ta nitroglyserin, noe som til og med kan forverre tilstanden. Smerte kan vises i ro, etter en morgen søvn, noen ganger virker det med for mye mosjon. Et smertefullt angrep kan vare flere timer og like dager eller oppstå flere ganger i løpet av dagen. Noen få enkle fysiske øvelser reduserer vanligvis smerte og normaliserer trivsel.

Pasienter kan bare klage på hyppige hodepine (med en cerebral variant), som vises etter jobb, sove, når været forandrer seg etter overdreven inntak av mat. Smerten konsentrerer oftere i pannen og templene og kan vare lenge. Noen ganger blir det svimmelhet, kvalme og oppkast. Ved angrep opplever pasienter økt følsomhet for høye lyder, sterkt lys, tilstanden forverres når de er i et tett rom og en lang vertikal stilling av kroppen. Å holde seg ute og gymnastikk reduserer vanligvis smerte symptomer. Ofte er hovedklagerene midlertidig smerte i forskjellige ledd og muskler.

I noen tilfeller, når pasienten plutselig stiger fra sengen, kan systolisk trykk falle til 50 mm Hg. Artikkel.; Det er et tap av bevissthet. Når du flytter til en horisontal posisjon, normaliseres personens tilstand.

Utenfor, hos pasienter med hypotonisk sykdom, er blekhet og svette av føttene notert. Når du lytter og bestemmer pulsen, oppdages en ikke-permanent puls og rask hjertefrekvens. Kroppstemperatur om morgenen under 36 ° C, blir blodtrykket alltid redusert.

Forverring av helse skjer vanligvis om vår og sommer, etter overføring av forkjølelse og smittsomme sykdommer.

Behandling av hypotensjon

Behandling av hypotensjon er ikke en lett oppgave. Pasienten må observere dagens regime (nattesøvn minst 8 timer om dagen), utføre fysiske øvelser i form av gymnastikk, svømming, turgåing. Øvelser bør ikke være kompliserte og tidkrevende.

Av stoffene bruker de for det meste medisiner med beroligende effekt, siden pasienter ofte er irritert, gråt, opplever angst, frykt. I tillegg gjelder muligheter (Rosenrot, Echinacea Leuzea, Pantocrinum, ginseng, aralia som tinkturer og ekstrakter). Et positivt resultat gir en kombinasjon av toniske og beroligende stoffer.

Fysiologisk hypotensjon

Fysiologisk hypotensjon, hvis det ikke bringer ubehag, krever ikke behandling. For å eliminere døsighet som følge av lavt blodtrykk, er det noen ganger nok å justere dagens regime, øke søvnens varighet. Du kan også bruke disse stoffene:

 • Natrium koffein-benzoat - tabletter for å øke blodtrykket. Hvis hypotensjon er ledsaget av hodepine, bruk cologne, citramon, Pentalgin.
 • Tonginal - homøopatiske dråper for behandling av vegetativ dystoni i hypotensiv type.
 • tinkturer ginseng, eleutherococcus, aralia, magnolia vintre, apilac tabletter for å øke effektiviteten, eliminere svakhet, apati, øke blodtrykket.
 • Vitamin- og mineralkomplekser: duovit, supradin, multi-tabs, vitrum.
 • Når meteosuchistivnosti - dråper eller kapsler antifront.
 • Når humør endres - grønnsak antidepressiva, for eksempel en depresjon som inneholder St. John's wort.

Patologisk arteriell hypotensjon

Dersom undersøkelsen fant at hypotensjon er en konsekvens av nevrologiske lidelser, unormalt i det kardiovaskulære system, patologier i skjoldbruskkjertelen, mage eller leveren, utfører behandling av den underliggende sykdommen under medisinsk overvåkning.

For behandling av hypotensjon bruk en rekke fysioterapi prosedyrer som øker tonen i blodårene, forbedre stemningen og ytelsen til hypotensjon:

 • Sirkulær dusj - Tynne bekker av varmt vann i 3-5 minutter påvirker pasientens kropp.
 • douche - vanntemperaturen er fra 17 til 20 grader, etter å ha dousing huden gnidd med et håndkle til rødhet.
 • kryoterapi - Behandling med tørr luft-nitrogenblanding med temperatur -160 grader i tre minutter. På grunn av temperaturforskjellen oppstår en kraftig vasokonstriktiv effekt.
 • elektroforese på kraftsonen ved bruk av løsninger av kalsiumklorid, koffein.
 • Ultrafiolett bestråling - hele overflaten av kroppen er utsatt for bestråling, mens blodsirkulasjonen er forbedret og vaskulær tone økes.
 • balneotherapy - Vedtak av terpentin, radon, perlebad.
 • aeroionotherapy - innånding av ionisert luft.
 • hydroterapi - undervanns dusj massasje, forskjellige typer av terapeutisk soul (vifteformet, regn, sirkulære, kontrast) og bad (natriumklorid, radon, nitrogen, brom).
 • massasje - En god effekt er observert i kurs av terapeutisk manuell massasje i nakken og øvre rygg.

Noen typer fysioterapiprosedyrer bør ikke utføres dersom pasienten har koronar hjertesykdom, arytmi, tromboflebitt, under akutte smittefarlige prosesser.

Pasienter med hjertevariant av hypotensjon er indisert ved badstuebehandling. Det er ønskelig å tilbringe 1-2 ganger i uken i lange kurs. Fra maskinvare metoder er meget nyttig elektrisk, aeroionotherapy (innånding av luft som er anriket med ozon), galvanisk krage arsonvalisasjon nakken og hodebunnen, så vel som hjerte.

Behandling av hypotensjon med folkemidlene

 • Aralia Manchu. Shredded roten av Aralia Manchurian pour 70% alkohol i forholdet 1: 5, insisterer 10 dager. Ta 2-3 ganger om dagen for 30-40 dråper i en spiseskje kaldt kokt vann i 1-1,5 måneder. Bevar tinkturen på et kjølig sted.
 • ginseng. Preparater av ginsengrot har en tonisk effekt i arteriell hypotensjon. Forbered tinkturen på vodka med en hastighet på 1: 5. Ta 25 dråper 3 ganger om dagen.
 • Zamaniha høy. Forberedelser zamanihi høyt i sin handling ligner på preparater av ginseng. Forbered tinkturen på vodka med en hastighet på 1: 5. Ta 30-40 dråper 2 ganger om dagen.
 • ingefær. Du kan øke trykket med ingefær. 1/2 ts ingefærpulver for å oppløse i et glass sterk søt te. Drikk 3 ganger om dagen for en uke. Ikke øk dosen, da hjertebanken kan bli hyppigere.
 • Kaffe, honning og sitron. Stek og bryg 50 g kaffebønner, tilsett 0,5 kg honning, juice av 1 sitron og bland godt sammen. Ta blandingen i 1 ts 2 timer etter å ha spist. Hold det i kjøleskapet.
 • Leuzea safflower. Forbered en alkoholholdig tinktur av Leuzea saflor (maralrot). Ta 20-30 dråper i en spiseskje kaldt kokt vann 2 ganger om dagen, før frokost og lunsj, 30 minutter før du spiser.
 • Schizandra kinesisk. Strimlet kinesisk magnolia vintreet blader helle 40 grader alkohol i et forhold på 1:10, insisterer 2 uker. Ta 25-40 dråper (avhengig av alder og kroppsvekt) for 1 ss kaldt kokt vann 2 ganger daglig, før frokost og lunsj, 30 minutter før du spiser.
 • sedum. 20 g tørr pulverisert gress rensing akid pour 1 kopp kokende vann. Kok i et vannbad i 10 minutter, avkjøl, avløp. Drikk 1 ss 3 ganger om dagen.
 • Forbered ingrediensene i følgende proporsjoner: Calamus (root) - en del, verbena (blader) - 2 deler woodwax (gress) - 2 deler, oregano (urt) - 4 deler, johannesurt (urte) - 14 deler, geitrams (blader) - 4 deler, mynte (blad) - 2 deler, plantain stor (løv) - 4 deler, fuglgrønt (gress) - 2 deler, rosehip (frukt) - 6 deler. 2-3 spiseskjeer av blandingen sovner om kvelden i en termos, hell 0,5 liter kokende vann. Neste dag, filtrer. Dosen er full i 3 doser varm i 20-40 minutter før måltider.
 • Royal royal gelé. Under redusert trykk tar svimmelhet og depresjon kongelig gelé i form av tabletter på 2 g med honning 3-4 ganger daglig før måltider. Imidlertid er dette stoffet kontraindisert i Addisons sykdom, akutte smittsomme sykdommer i binyrene.
 • Rhodiola rosea (golden root). Rhodiola rosea ekstrakt (golden root) tar 5-10 dråper 2-3 ganger om dagen i 15-20 minutter før måltider. Behandlingsforløpet er 10-20 dager.
 • Samling nr. 1. 4 deler av urtens oregano, 2 deler urter, medisinske urter, sitronmelisse, urter rue duftende, yarrow urt, 0,5 liter bratt kokende vann. Alle komponenter er blandet, 3 ss. l. samle hell i en termos, hell kokende vann. Tilsett 6 timer Stamme. Ta 20-30 minutter før måltider for 1 glass 3 ganger om dagen.
 • Samling nr. 2. 5 deler hagtornefrukt, 1 del av blader av vill jordbær, blader av mistelteinhvite, urter av malurt, 0,5 liter bratt kokende vann. Bland alle ingrediensene, 2 ss. l. samle vanne kokende vann, insistere på en termos i 6 timer. Stamme, råvarer klemmer ut. Ta 1 glass 3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider.
 • Samling nr. 3. 10 g av lakrisrot, gress rekkefølge, urter panatserii fluffy, urter bokhvete, 5 g malte røtter av vendelrot, 1 liter kaldt vann. 5 ss. l. Samle forsiktig blandingen, hell vann, sett på en liten brann til koking, hell i en termos og insister 10 timer. Så presser råmaterialene ut. Ta 40 minutter før sengetid i en måned.
 • Samling nr. 4. 15 gram jordet valerianrot, humlekegler, 30 g urtebladede blad av motherwort, 1 kopp kokende vann. Bland alle ingrediensene grundig, 1 ss. l. Samle hellekokende vann, insister 40 min. Stamme, rå klemme, ta kokt vann til det opprinnelige volumet. Ta 1/2 kopp 2 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Samlingsnummer 5. For 15 gram bakte syltetøyrødder, malt havre, 2 kopper bratt kokende vann. Bland blandingen i en termos, hell kokende vann, insister 2 timer. Ta 60-70 ml i 30 minutter før måltider.
 • Samling nr. 6. Forberede ingredienser i de følgende andeler: calamus rotstokk - 1/2 deler, gress korsknapp - 2 deler, gress verbena dosering - en del urt woodwax - en del av urt Origanum vulgare - 2 deler, urte Hypericum perforatum - 7 deler frukten av einer vanlige - 1/2 deler, gress kipreya uzkolistnogo - 2 deler peppermynte blader - en del blad plantain - 2 deler, gress knotweed - en del hofter kanel - 3 deler. Hver kveld blir 2-3 spiseskjeer av samlingen (avhengig av pasientens kroppsvekt) dekket i en termos (0,5 liter) og helles med bratt kokende vann. Neste dag, drikk all infusjonen i 3 doser varmt i 20-30 minutter før måltider med neurokirkulatorisk dystoni i henhold til hypertensjonen.
 • Samlingsnummer 7. Forbered ingrediensene i følgende proporsjoner: rhodiola rosea (rot), zamaniha høy (rot), rosehip (frukt) - 4 deler; nettle (blader), hagtorn (frukt) - 3 deler hver; St. John's wort (gress) - 2 deler. To spiseskjeer av blandingen hell 0,5 liter kokende vann, fyll i 10 timer, koke i 1 minutt, avløp, kjølig. Drikk 100 ml kjøttkraft 3 ganger om dagen.
 • Samling nr. 8. Forbered ingrediensene i følgende forhold: Tartar stikkende (gress) - 10 deler; Kanel kanel (frukt) - 6 deler; Birk hvit (blad), Veronica officinalis (gress), medisinsk løvetann (rot) - 4 deler hver; jordbær tømmer (blad), isop officin (urt), nesle (urt), solbær (gress), kjerringrokk (urt) - 2 deler; elefant høy (rot), peppermynte (løv) - 1 del hver. 2-3 spiseskjeer av blandingen (avhengig av pasientens vekt) hell om kvelden i en termo og hell 0,5 liter bratt kokende vann. Neste dag, all infusjon å drikke om 3 timer, varm i 20-40 minutter før du spiser.
 • Tartaric stikkende. 1 ts. urter av stikkende hals, 1 kopp kokende vann. Grass hell kokende vann, dekke, insister 20 minutter på et varmt sted. Stamme, vri ut. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider som tonic.
 • Tartaric stikkende. Det anbefales å koke en stikkert Tartar fra beregningen av 20 g tørre blomsterkurver og blader på et glass vann. Kok 10 minutter på lav varme, insister, innpakket, 30 minutter, avløp. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen for å heve tonen og øke blodtrykket. Du kan brygge noen blader.
 • evigvarende sand. Forbered en infusjon av blomster immortelle (cumin sand) med en hastighet på 10 gram blomster per 1 kopp kokende vann. Ta 20-30 dråper 2 ganger om dagen på tom mage før frokost og lunsj 30 minutter før du spiser. Du kan også ta den som en tinktur i samme proporsjoner. Ifølge en annen kilde anbefales immortelle i form av avkok: 10-15 g pr. Glass vann. Ta kjølt 2 ss 3 ganger om dagen i 30 minutter før måltider i 2-3 uker.
 • tistel. Skje en spiseskje med tistelblad med et glass kokende vann, insister før kjøling, belastning. Drikk 1/2 kopp 3-4 ganger om dagen. Du kan også bruke fersk juice fra plantens blader. Ta 1 teskje per dag.
 • Eleutherococcus. Eleutherococcus - en erstatning for ginseng - har en stimulerende og tonisk effekt. Det forbedrer trivsel, øker effektiviteten og motstanden til kroppen. Det anbefales å bruke det til hypotensjon, neurastheni, depresjon, diabetes, aterosklerose og andre sykdommer.

Kosthold og ernæring

Behandling av hypotensjon diett er rettet mot å gjenopprette hele kroppen. Proteiner, vitamin C og alle B-vitaminer er anerkjent som nyttige ved behandling og forebygging av hypotensjon. Blant dem er et spesielt sted gitt til vitamin B3 (gjær, lever, eggeplomme, grønne deler av planter, melk, gulrøtter, etc.).

En av de effektive hjemmemedisinene er juice av råbiter. Pasienten skal drikke minst 100 ml av denne juice to ganger om dagen. Betydelig forbedring skjer innen en uke.

Det anbefales å spise salt mat og drikke et glass vann og en halv teskje salt om dagen.

Nybrygget svart eller grønn te som inneholder naturlige tonicstoffer er en utmerket drikke for personer som er utsatt for hypotensive reaksjoner.

 • Iskemisk hjertesykdom (CHD)
 • Astma bronkial - symptomer, stadier, behandlingsmetoder, diett

Årsakene til å senke blodtrykket

Så hvorfor oppstår hypotensjon: vil behandling hjelpe hjemme for å takle denne tilstanden eller trenger en person et langt opphold på sykehuset? Det er klart at hvert tilfelle er individuelt, og årsakene til at blodtrykksreduksjonen kan være forskjellig.

Hovedårsakene til hypotensjon er:

 • Redusert vaskulær tone.
 • Sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 • Tar medisiner med antispasmodiske egenskaper
 • Langvarig depresjon.
 • Plutselig endring av værforholdene.

Redusering av blodtrykk kan være et resultat av misbruk av rusmidler som reduserer blodtrykket. Ikke overgå doseringen som er angitt i instruksjonene.

De grunnleggende regler for behandling av hypotensjon i hjemmet

For å normalisere trykket i hypotensjon må du gjøre morgenøvelser. Fysiske øvelser forbedrer blodsirkulasjonen, metter kroppsvev med oksygen, bidrar til å forbedre ytelsen. Du må nøye planlegge din daglige rutine. Folk som er engasjert i intellektuelt arbeid, bør gjøre små pauser i sitt arbeid.

Det er andre tiltak som øker trykket:

 • Kontrastdusj etter å ha våknet fra søvn. Det bidrar til å forbedre tonen på fartøyene.
 • Aerobic og gymnastikk klasser.

Når hypotensjon krever en full frokost, som inkluderer grøt med tørket frukt, kaffe eller sterk te. En person anbefales å løpe om morgenen. Varigheten på nattesøvn skal være minst 8 timer.

Hvordan takle svakhet under redusert trykk?

Fra svakhet og svimmelhet som ofte opptrer med hypotensjon, kan du kvitte seg med et slikt folkemidlet:

 • Tørket urtemelkdistort må knuses til et pulver.
 • 100 gram vegetabilske råvarer helles i 1000 ml vodka.
 • Blandingen bør insisteres i 14 dager i en tørr, beskyttet mot sollys. Temperaturen i rommet bør ikke overstige 25 grader.
 • Banken med medisinblandingen skal ristes regelmessig.
 • Etter to uker filtreres innholdet av beholderen, infusjonen helles i en ren flaske.

Drikk 50 dråper av stoffet to ganger om dagen før måltider. Du kan behandle hypotensjon med selleri. Han vil bidra til å bli kvitt tretthet. Det er lov å spise både roten og bladene til en gitt plante.

Terapeutiske egenskaper, brukt urter under redusert trykk

Medisinske urter øker ikke bare blodtrykket, de har en gunstig effekt på kroppen som helhet. I sammensetningen av medisinske planter er det en stor mengde organiske syrer, essensielle oljer og nyttige vitaminer. Urter aktiverer nervesystemet, bidrar til økt hjertefrekvens.

Legemidler som øker presset, må kun brukes etter konsultasjon med legen.

Mange urter som hjelper med hypotensjon er forbudt å bruke under graviditet. Når de brukes, øker risikoen for abort. Kvinner som er i en interessant posisjon, kan du drikke likører som er tilberedt fra St. John's wort, yarrow, hund rose, rhodiola rosea.

Kontraindikasjoner til bruk av medisinske planter

Urter i hypotensjon er forbudt å bruke i akutte smittsomme sykdommer, alvorlige patologier i kardiovaskulærsystemet, økt følsomhet overfor komponentene. Kvinner som ammer bør utvise forsiktighet ved bruk av medisinske urter. Mange medisinske planter er kontraindisert i tilfeller av økt nervøs excitabilitet.

Personer som har hypotensjon bør være årvåken: behandling med folkemessige rettsmidler fører ofte til utseendet på følgende uønskede effekter:

 • Økt hjertebank.
 • Hodepine.
 • Utseendet på et allergisk utslett.
 • Forstyrrelse av mage-tarmkanalen.

Ved forekomst av bivirkninger anbefales det å stoppe mottak av gresete tinkturer.

Innsamling av medisinske planter for å øke presset

Når hypotensjon bør ta en slik medisinsk avgift: Du må ta 10 gram blader av jordbær, blomster av cikoria, Johannesjurt, hakket gresskrydde. Til disse komponentene kan du legge til 10 gram rose hofter. 30 gram healing blandingen helles 0,6 liter kokende vann, insistere i en termos i minst 60 minutter. Det anbefales å drikke 0,1 liter tre ganger daglig før måltider. For å forbedre smaken, kan du legge til bringebær, mynteblader eller krus til drikken.

Hvordan skal du spise folk med hypotensjon?

Ernæring for hypotensjon bør balanseres. Personer med lavt blodtrykk bør ikke bli utmattet av langvarige dietter. De trenger å spise fire ganger om dagen. En omtrentlig meny vil bidra til å danne den behandlende legen. Når hypotensjon anbefales å drikke karbonatiserte drikker.

Honning og bieprodukter er utstyrt med antioksidantegenskaper. Honning får lov til å spise i stedet for sukker. Søt delikatesse legges til te, den brukes til fremstilling av desserter. I fravær av kontraindikasjoner kan du inkludere krydrede retter i den daglige menyen. Slike produkter har toniske egenskaper, bidrar til innsnevring av blodkar.

Ved hypotensjon er det nødvendig å bruke slike matvarer som mat, ost, rødkaviar, juice av granatäpple. Du kan heve tonen på fartøyene med frisk frukt og røkt produkter.

Øk presset vil hjelpe fiskeprodukter, røkt produkter, hermetiske grønnsaker. Men disse produktene må spises i moderasjon. Hovedvekten bør være på nøtter, ost, grønnsaker, fersk fisk.

Krydder og krydder for hypertensjon

Når hypotensjon skal legges til oppvaskmaskinen, følger de følgende krydrede krydder og krydder:

Når du lager en riksås, bruk sennep, pepperrot, grønn løk. Disse produktene forbedrer funksjonen av endokrine kjertler, fremmer blodtrykk.

Skal jeg drikke granateple juice mens jeg senker blodtrykket?

Med hypotensjon må du betale økt oppmerksomhet til mangfoldet av dietten. For å lette pasientens tilstand bør du drikke 200 ml granateple juice hver dag. Du kan legge litt sukker i drikken. Det anbefales å tilberede granatäpple juice hjemme alene. Ferskpresset juice skal fortynnes med vann i forholdet 1: 2.

Er alkoholholdige drikkevarer tillatt for hypotensjon?

Med senket blodtrykk kan du drikke fortified eller semisweet vin. Det anbefales å sette flere grener av rosmarin. Først må de tørkes. Krydder av rosmarin blir lagt til en flaske vin og insisterer denne blandingen i minst 7 dager. Du bør drikke 100 ml av denne tinkturen en gang daglig før du spiser.

Produkter rik på stivelse fra lavt blodtrykk

Ved hypotensjon er det nødvendig å spise kalorieretter: produkter av et mel av første klasse, smør, egg. Disse produktene bidrar også til å øke blodtrykket ettersom de begrenser blodkarene.

I kostholdet til en person som lider av hypotensjon, må være til stede potetpuré, semolina, pilaf, retter fra mais. I potet, ris, semolina og mais inneholder mye stivelse, noe som bidrar til lavt blodtrykk.

Nøtter av alle slags har fett og mange nyttige aminosyrer. Det anbefales å spise valnøtter, peanøtter.

Hypotensjon: hva er det, dens typer

Under hypotensjon betyr vanligvis en vedvarende reduksjon i blodtrykket. Øvre grense i dette tilfellet for menn er 100/60 mm Hg. Art., Og for kvinner - 95/60 mm Hg. Art..

Hypotensjon kan være akutt og kronisk, den andre typen kan være primær eller sekundær.

Akutt hypotensjon

Utvikler på kort tid - fra noen få sekunder til flere timer. En slik rask reduksjon i arterielt trykk forårsaker akutt oksygen sult av organer og vev, da det vaskulære systemet ikke har tid til å omorganisere seg til en ny operasjonsmodus.

Kronisk hypotensjon

Utvikler i lang tid, og kroppen tilpasser seg gradvis til denne typen sirkulasjon, symptomene på utilstrekkelig tilførsel av oksygen til vevet blir ikke uttalt. Typer av kronisk hypotensjon:

 • Den primære, medfødte, er forbundet med en persons fysiske grunnlov;
 • sekundær, som oppstår som følge av sykdommer eller miljøforhold:

Hypotensjon er hvem

De som kalles hypotensive mennesker er personer med kronisk hypotensjon. De kan deles inn i to grupper - de som ikke er plaget av lavt trykk og de som opplever ulike ubehagelige opplevelser i denne tilstanden. "Naturlig" hypotensjon er vanligvis subtil, med høy vekst, med et smalt bryst. Den andre typen er idrettsutøvere med høy kondisjon, hvis fartøy til slutt vokser og tilpasser seg konstant fysisk belastning. Behandling av hypotensjon er nødvendig hvis følgende forhold oppstår som følge av redusert trykk:

 • hyppig synkope, svimmelhet;
 • patologisk døsighet, sløvhet;
 • rask tretthet;
 • Følelse av konstant tretthet siden morgenen;
 • hodepine;
 • irritabilitet;
 • støy i ørene;
 • minneverdigelse;
 • Krenkelse av styrke hos menn og menstruasjonssyklus hos kvinner;
 • brudd på termoregulering, økt svette;
 • dårlig tilpasning til endringer i eksterne temperaturer, fuktighet, endringer i fysisk aktivitet;
 • tilbøyelighet til bevegelsessykdom i transport, hyppige angrep av kvalme og gjentakelse.

Graviditet gjør ofte kvinner hypotensive for barnets bærestid, siden tonen i fartøyene i denne perioden senkes.

Hypotensjon: årsakene til og behandlingen av medisinering

Årsakene til akutt hypotensjon er vanligvis:

 • akutt massivt blodtap,
 • forgiftning,
 • traumer, bidrar til inkludering av hypotensive reflekser,
 • akutt forstyrrelse av hjertet,
 • sjokkstatus.

Årsaker til kronisk sekundær hypotensjon:

 • smittsomme sykdommer,
 • rus
 • dehydrering,
 • svulst,
 • hjertesykdom,
 • bruk av medisinske legemidler som reduserer blodtrykket,
 • sjeldne luft når du bor i høye fjell,
 • høye eller lave temperaturer når de bor i varme eller kalde land.

Med kronisk hypotensjon, pleier pasienter seg selv, men det er fare for en annen ekstrem - bruk av medisinering uten å konsultere en lege. Dette er uakseptabelt, da det truer utviklingen av komplikasjoner.

Ved behandling av hypotensjon brukes følgende grupper av legemidler:

 1. Adrenerge stimulanter. Hjelper med døsighet, inhibering, påvirker nesten ikke hjertefrekvensen.
 2. Analeptics. Stimulere vasomotoriske sentre i hjernen, forbedre humør og ytelse.
 3. Agonister. De har vasokonstriktiv effekt, som et resultat øker de systolisk og diastolisk trykk.
 4. Antikolinergika. Påfør når hypotensjon er ledsaget av en anstrengt tilstand av vagusnerven.
 5. Nootropics. Tilordne seg i forbindelse med vaskulære legemidler, forbedre blodsirkulasjonen i hjernen.
 6. Vitaminer.

Hvordan behandle hypotensjon uten rusmidler

Den vanskeligste perioden på dagen for hypotonisk er morgenen når tretthet er hopping opp, som om ikke hviler. For å redusere ubehag, følg anbefalingene:

 • Se på varigheten av en natts søvn - den bør ikke være kortere enn 8 timer;
 • gå ut av sengen bedre uten plutselige bevegelser, gradvis, fordi med en rask overgang til en vertikal stilling, blodet avtar fra hodet og du kan falle i en svømmetur;
 • ta en kontrastdusj om morgenen - veksling av varmt og kaldt vann i 5 minutter fører fartøyene til tone og normaliserer blodtrykket;
 • utføre et sett med fysiske øvelser er også i stand til å "våkne" dvelende fartøyer;
 • frokost er en forutsetning for normal trivsel i løpet av dagen, den bør inneholde en koffeinholdig drink - kaffe eller grønn te, et smørbrød med ost;
 • egenskaper av ernæring i hypotensjon - tilstrekkelig mengde væske i dietten, saltinntak, krydret krydder, krydder, fraksjonelle måltider;
 • for å forbedre tonen i fartøyene er nyttig balneoterapi - et bad med forskjellige urter og stoffer i en klinikk eller i et kursted
 • forbedrer tilstanden til bad- og badstubesøk;
 • utførelse av medisinsk stimulerende massasje returnerer også tone, forbedrer stemningen.

Hypotensjon: behandling hjemme ved hjelp av folkemetoder

Tradisjonell medisin er et sett med oppskrifter brukt under redusert trykk. De mest kjente stimulansene:

 • tinktur av ginseng;
 • tinktur av kinesisk magnolia vintreet;
 • tinktur av manchurian aralia;
 • ekstrakt av Leuzea;
 • honning med tørkede aprikoser;
 • ingefær;
 • selleri juice, granateple juice;
 • urte infusjoner fra samlingen, inkludert en Tartar, en streng, motherwort, St. John's Wort, en nese, en rhodiola rot og en høyløfter, etc.

Symptomer på hypotensjon - en grunn for økt hensyn til kroppen din og grunnen for besøket til legen som vil kunne kompetent forstå årsakene til sykdommen i hvert tilfelle, samt be de mest aktuelle behandlinger.

Les Mer Om Fartøyene