Behandling av angina i hjemmet: hvordan å kjøre ut "angina pectoris"

Fra angina pectoris eller koronar sykdom har de eldre lidd før, men sykdommen vokser raskt yngre. Selv 25-åringer går til leger for behandling. Sykdommen i folket kalles "brystkanne" på grunn av å trykke smerter i brystbenet.

Provoke utviklingen av angina pectoris kan røyke, overdreven kjærlighet til alkohol, fett og salt mat, problemer med kolesterol, inaktivitet, overvekt, vedvarende stress. Denne sykdommen er en hyppig følgesvenn av diabetes og hypertensjon.

Hvordan fjerne et angrep og overvinne symptomer med folkemessige rettsmidler

Angrep av koronar hjertesykdom er vanligvis ledsaget av en knusende smerte i brystet, som gir til venstre skulder, nakkeområdet og til og med kjeften. Det kan skje med fysisk anstrengelse eller stressende situasjon. Smerte er stoppet med en tablett glycerin.

Men det er ikke-narkotika-frie hjem rettsmidler. Vanlig - svelg helkloven hvitløk. Hvis smerten er alvorlig, vil det gis å gni granoljen i hjertet. Eller sett på dette stedet sennepgips, og på baksiden av krukken.

Noen bruker en mer behagelig metode for å lindre angrepet: 20 gram konjakk med sukker. Alkohol vil utvide koronarbeholdere og vil ha en avslappende effekt.

Vi nærmer oss disse metodene med rimelighet

Folk rettsmidler brukt hjemme, hjelper ikke bare med å fjerne angrepet, men også å drive ut "angina pectoris" alltid. Spesielt i de tidlige stadiene av sykdommen. Hvis sykdommen har tatt en kronisk form, supplerer de tradisjonell medisin som foreskrevet av legen.

Men folkemidlene må brukes med sinnet. Enda bedre - kontakt med fagfolk. Noen urtete blir usikre for overdose. Apitherapy og honning komposisjoner kan føre til alvorlige allergiske reaksjoner.

En del av de medisinske plantene sterkt øker presset. Disse er adaptogener: aralia og ginseng, eleutherococcus og golden root. Spesielt "prøver" Schisandra kinesisk. Mengden av slike urter i samlingene bør reduseres.

Det er en annen fare: bli båret vekk av folkemedisin, kast konvensjonelle medisiner og start en sykdom. Derfor trenger vi medisinsk tilsyn.

Vi bytter hjemme kjøkkenet

Det første som kan gjøres hjemme, for å hindre anfall og fullstendig kur, er å endre dietten. Måtte gi opp slike retter:

 • rik kjøttkraft;
 • røkt produkter;
 • stekt kjøtt og fisk;
 • fett kjøtt delikatesser og pølser;
 • muffins og krem ​​kaker;
 • brennende krydder.

Meny i behandling av angina hjemme bør omfatte:

 • bønner (erter, bønner, soyabønner);
 • sjømat;
 • sopp;
 • vegetabilsk olje;
 • grønnsaker;
 • frukt.

Av kjøttprodukter anbefalt lever, bedre kalv. Det er godt å glede deg selv med et hematogen.

Denne videoen forteller mer om tradisjonell behandling og kostholdsregler for denne sykdommen:

Det er også hjemmelaget delikatesse nyttig for angina pectoris. Det er nødvendig å knuse rosiner, pommes frites, tørkede aprikoser, kjerner av valnøtter i en blender og hell krummene med flytende honning. I blandingen legges skiver med sitron (en frukt per kilo).

Ring for hjelp naturlige antioksidanter

Disse inkluderer hvitløk, sitron og honning. De reduserer dårlig kolesterol, oppmuntrer immunitet og gir elastisitet til de vaskulære veggene.

Oppskrifter med disse ingrediensene ganske mye. Her er en av de mest populære ikke bare for hjerte-og karsykdommer, men for andre problemer med kardiovaskulærsystemet.

Det er nødvendig: et glass honning, to sitroner, et hode hvitløk, en fjerdedel av et glass aloe juice.

Hvordan handle:

 1. Ekstruder juice fra sitroner og grind hvitløksnøkler.
 2. Bland med honning og aloe juice - og i kjøleskapet for en dag.
 3. Så tar vi om morgenen og på en tom mage på en teskje i en måned.
 4. Den neste måneden hviler vi og fortsetter behandlingen.

Hvordan behandle hjertet med bier

En viktig evne til bie gift er antisclerotic: det undertrykker veksten av kolesterol. I tillegg er biefæren en god kardiotonisk, det vil si reduserer tretthet og øker hjertemuskelenes evne til å kontrakt. Besitter og antikoagulerende effekt - hindrer dannelsen av blodpropper.

Dette er en enkel prosedyre, men Bør utføres av en erfaren apitherapist. Tross alt bidrar biff til å føre til alvorlig allergi.

Vi sorterer ut medisinske urter

Det er fire grupper av planter som må inkluderes i folkemidlene for forebygging og behandling av angina som manifestasjoner av koronararteriesykdom:

 • Redusere aktiviteten av kolesterolproduksjon. Disse inkluderer kamille, aralia, bringebær, havtorn, burdock, løvetann, arnica, alder, hvitløk.
 • Forhindre skadelig kolesterol fra å komme inn i blodet. Det er zamaniha, eleutherococcus, kreps, plantain, kinesisk magnolia vintreet, hagtorn, ginseng, cowberry.
 • Redusere viskositeten til blodet. Blant antikoagulantia er den medisinske jordbær, vill jordbær, hestkastanje, hvitkløver, calendula, furu, engkløver.
 • Øke elasticiteten til de vaskulære veggene og tone i venene. Dette er sitronbalsam, felthestetail, motherwort, lakris naken, hummerkegler.

Vet du hvorfor du trenger en hjertefrekvensmonitor på hånden? Om reglene for bruk og valg, lære fra vår artikkel.

Hvordan du skal bruke en tonometer på håndleddet og velge det, blir fortalt i denne gjennomgangspublikasjonen.

Hvordan velge en tonometer for et hjem og hva er forskjellene mellom hovedtyper av denne enheten? Vi vil beskrive i følgende materiale.

Vi bruker reseptplitosporer godkjent av leger

Enn å behandle en stenokardi i husforhold, om det er mulig å kurere det eller henne med gresset utvidet i nasjonalmedisin? Populære oppskrifter og meninger fra leger på deres vegne er presentert i tabellen.

Forvent ikke at et glass med en annen magisk potion umiddelbart vil bli kvitt "brystkampen". Mennesker betyr Det er nødvendig å behandles systematisk. Fortsett å drikke infusjoner, selv om helsetilstanden har forbedret seg.

Det er viktig å huske at et alvorlig angrep kan og ikke kan fjernes av et folkemidlet til angina pectoris: Hold alltid en rekke medisiner foreskrevet for deg for hjertet.

Behandling av angina hjemme

Leger kaller vitalt angina pectoris en av de vanligste tidlige manifestasjonene av iskemisk hjertesykdom. Vanligvis blir det en manifestasjon av aterosklerose i hjertekarene. Hos mennesker, denne sykdommen er noen ganger kalt en "brystet padde". Dette kan forklares ved at det viktigste symptomet er smerten bak brystbenet. Men hvordan er angina behandlet, og hva er de populære metodene for å behandle angina pectoris?

I den første fasen, hvor aterosklerotiske forandringer påvirket arteriene minst, skjer anginaangrep ikke så ofte. Samtidig blir de provosert av de sterkeste fysiske og psykomotiske belastningene. Med utviklingen av sykdommen øker frekvensen av anfall. De overtar pasienter selv i ro. Angrep av smerte er mer og mer kraftige og kan vare lenge.

Noen ord forårsaker og symptomer

Hypertensjon, samt aterosklerose i koronarbeinene - disse er de to hovedårsakene til forekomsten av angina pectoris. En annen årsak til sykdommen er strukturelle endringer i hjertemuskelen. I sjeldne tilfeller kan allergier og smittsomme sykdommer være årsaken til oppstart og etterfølgende utvikling av angina pectoris.

Hvis vi snakker om tegnene på denne sykdommen, er det verdt å nevne hverandre:

 • Tilstedeværelsen av hjertearytmi.
 • Vanlig forekomst av kalde svette på pannen.
 • Forsvinnelsen av følsomhet i fingrene.
 • Det er en grunne pust, som blir mer sjelden.
 • Pulsfrekvensen akselereres ved begynnelsen av hvert angrep og bremser betydelig til slutten.

Forløpet av angina og dets utfall

Forløpet av angina kan være forskjellig:

 • Ustabil angina, der symptomene skjedde for første gang, og begynner å gjenta svært sjelden. Interlingsperiode: ikke mer enn en eller to ganger i måneden.
 • Progressiv angina pectoris når symptomene begynner å flyte tyngre og vises oftere. På dette stadiet kan fysisk aktivitet bli intolerant.
 • Stabil angina, når angrep av sykdommen gjentas ganske ofte.
 • Tidlig postinfarkt angina, når anfall begynner å komme seg etter et hjerteinfarkt.

Enhver form for ustabil angina er akutt og krever obligatorisk sykehusinnleggelse. I dette tilfellet tar det mellomliggende tilstand mellom stabil angina og et angrep av et hjerteinfarkt. I nærvær av en ustabil variant av sykdommen, øker risikoen for infarkt hos en mann flere ganger. Samtidig er andelen dødelighet ganske høy.

Sykdomsangrep kan være sjeldne og hyppigere. Maksimal tid for et slikt angrep når 20 minutter, kan resultere i hjerteinfarkt. Hvis en person lider av angina i lang tid, vil kardiosklerose, hjertesvikt sannsynligvis utvikle seg.

Behandling med rusmidler

Hvilke stoffer brukes til å behandle angina? For å eliminere symptomene på denne sykdommen, brukes stoffbehandling, eller rettere - en rekke stoffer som faller inn i tre hovedkategorier:

 • beta-blokkere;
 • blokkere av langsomme kalsiumkanaler;
 • nitrater.

Terapi av ustabil angina

Eliminering av smerte ved ustabil angina

Som behandling for smertsyndrom med ustabil angina pectoris, må smertelindring gjøres. Pasienten får nitroglyserin. volum dose fra 5 til 10 μg / m. I dette tilfellet hvert 10. minutt bør dosen av legemidlet økes med 5 eller 10 μg / m. Dette gjøres til en dose på 200 μg / m er nådd. Med denne dosen er det to mulige alternativer for utviklingen av hendelser: smerten kan forsvinne, eller bivirkninger kan oppstå, uttrykt i arteriell hypotensjon. To dager etter initiering av behandling med nitroglyserin intravenøst, overføres pasienten til nitrater i tabletter.

Hypertensjon vil gå bort. for 147 rubler!

Chief Cardiac Surgeon: Det føderale programmet for behandling av hypertensjon er lansert! Et nytt stoff for hypertensjon er finansiert av budsjettet og spesialfondene. Så fra høyt trykk, drypp COPPER. Les mer >>>

Antikoagulant behandling og behandling med antiplatelet

I forbindelse med det faktum at i tilfelle terapi av et ustabilt utvalg av sykdommen, er aktivering av blodplater notert, blir pasienten tilordnet acetylsalisylsyre. Doseringsvolumet er fra 75 til 325 μg / dag. Det er acetylsalisylsyre som brukes som et antiplatelet middel.

For behandling av ustabil angina brukes følgende antikoagulerende legemidler: heparin og forskjellige hepariner, som har lav molekylvekt. Behandling med heparin betyr regelmessig overvåkning av tromboplastintiden.

Hvis pasienten med ustabil angina ble behandlet tilstrekkelig med alle nødvendige legemidler, blir forbedringen av tilstanden hans allerede registrert på den andre dagen. Hvis ingen forbedring kommer fra å ta medisiner, så er det fornuftig å behandle pasientens behandling med kirurgiske metoder. Indikasjonene for operasjon med en ustabil variant av sykdommen, adskiller seg ikke fra indikasjonene ved stabil angina.

Stabil angina terapi

Behandling av stabil angina med rusmidler er rettet ikke bare for å eliminere alle symptomene, men også på å forbedre prognosen for sykdommen, inkludert forebygging av hjerteinfarkt. For å oppnå den beste effekten, brukes medisinsk behandling og ikke-medisinske og kirurgiske metoder.

Oftest for terapi av stabil angina pectoris, brukes slike stoffer som nitrater. Ved mottak hos pasienter er det en nedgang i blodstrømmen til hjertemuskelen. Dette har en positiv effekt på blodsirkulasjonen. Bruk av nitrater fjerner hindringer for blodstrømmen, reduserer blodtrykket. I tilfelle angina angina, foreskriver legene aktivt nitroglyserin. Disse stoffene er produsert som sprøyter og tabletter. Som profylakse for gjentakelse av angina angrep, brukes langtidsvirkende nitrater, som inkluderer isosorbid. Slike rusmidler som nitrater har følgende bivirkninger: tinnitus, oppkast, hodepine, takykardi.

En annen gruppe medikamenter som brukes til behandling av stabil angina pectoris er beta-blokkere. De reduserer hyppigheten av hjertekontraksjoner, og reduserer også myokardial kontraktilitet.

Midler som blokkerer kalsiumkanaler bidrar også til myokardisk oksygenbehov. Alle preparatene ovenfor kan brukes, enten alene eller i kombinasjon. Samtidig mottak av nitrater, langsomme kalsiumkanalblokkere og beta-blokkere er indikert når monoprimony ikke gir den ønskede effekten. Å drikke slike tabletter er mulig strengt i henhold til legeens ordinasjon, hvem vet ordningen for behandling av en slik sykdom.

Bruk av folkemetoder i angina pectoris

 • Adonis er spesielt effektiv i "brystkasse". Det er nødvendig å helle 5 g tørrblomst med kokende vann (ett glass). La det brygge. Drikk to ganger om dagen for en halv kopp. Før bruk, tøm.
 • Ved 40 gram bedstraw må du helle en liter kokende vann. Gi en god brygge, drikk en mateskje tre ganger om dagen.
 • Forbered en alkoholløsning av motherwort. Juice av anlegget er fylt med vodka, forholdet er 1 til 1. Infusjonen skal være full i en måned for en spiseskje.
 • På 3 g melissa må du ta et glass bratt kokende vann. Etter 1,5 timer, tørk alt, drikk deretter to ganger om dagen i en måned.
 • For 10 gram spearmint hell 1,5 liter kokende vann. Om tjue minutter og drikk tre ganger om dagen, akkurat en halv kopp.
 • Du kan ta 20 g hagtorn og hell tre kopper kokende vann. Etter 20 minutter, press infusjonen og drikk ett glass tre ganger om dagen.
 • Ta to spiseskjeer av valerian og hell i en termos med ett glass kokende vann. Så snart infusjonen står over natten, press og drikk en tredjedel av glasset før et annet måltid.
 • For å få det mest effektive avkoket for angina pectoris, ta et slikt sett med urter: hagtorn blomster, mistelteblader, gresssvin. Ingredienser bør brukes i en slik andel at alt blir 25 gram. De må fylles med en liter kokende vann. Om tjuefem minutter vil det være nødvendig å nøye filtrere kjøttkraft og drikke en tredjedel av glasset tre ganger i løpet av dagen.
 • Det er nødvendig å ta i de samme delene: frukt av dill, hofter, herdes hånd, blomster av bokhvete, rot av cikoria. Deretter legger du til 2 stykker: hagtorns frukter, hestkastanje blomster, vill jordbær blomster, astragalus gress. Alle råvarer er viktige for å male helt til en pulverformig tilstand. Alt dette er fylt med vann i et volum på tre hundre ml og kokt i ett minutt. Drikk kjøttkraft for 4-5 ganger i løpet av dagen, 30 minutter etter å ha spist. Det er spesielt relevant i mild form av angina pectoris.
 • Trefarget fiolett er spesielt effektiv i behandlingen av angina med folkemidlene. Den forbereder te, som skal brukes i flere måneder. Bare ved lengre opptak kan du stole på den konkrete effekten av dette avkoket.
 • Ta seks spiseskjeer av hagtornefrukt og slip dem til en pulverformet tilstand, og legg deretter til samme mengde gress til motherworten. Bland alt forsiktig og hell kokende vann i et volum på 1,5 liter. Nøyaktig en dag bør insistere på denne buljongen, så hvordan skal du tømme. Oppbevares bare i kjøleskapet! Du kan ikke legge til sukker til en slik avkok. Drikk før måltider i 30 minutter for en halv kopp. Hvis du ikke liker smaken, kan du endre den ved å legge til en bouillon av dogrose, som er tilberedt på samme måte.

Anvendelse av apotek tinkturer

Hvis du planlegger å bruke ikke-rusmiddelbehandling, må du ikke overse slike, ved første øyekast, enkle midler, som apotekstinkturer. Samtidig er kostnadene svært lave. Til å begynne med, kjøp i apoteket tinkturer av hagtorn, valerian, motherwort. De blander seg med hverandre. Ta en så uvanlig blanding du trenger før hver frokost for 3 ss. Du kan forberede lignende tinkturer selv. For å gjøre dette, må du ta tre små krukker, legg de ovennevnte ingrediensene på bunnen av hver av dem, og hell deretter alkoholoppløsningen. La på et mørkt sted i to uker, og deretter drenge og ta samme prinsipp.

De enkleste metodene for å behandle angina pectoris

For å lindre smerte i hjertet, må du slippe 6 dråper granolje i håndflaten. Deretter må du gni oljen inn i hjertet. Tilstanden vil forbedre umiddelbart etter gnidning. Hvis profylakse av angina er viktig for deg, kan prosedyren utføres to til tre ganger i løpet av dagen. Effektivt lindrer smerte under angrepet og søtet konjakk, dosen kan ikke overstige 20 g.

En av de mest effektive metodene for behandling av angina pectoris er te fra mynte. Forresten, denne drinken kan kalles multifunksjonell. Tross alt behandler han ikke bare angina, men hjelper også med lungesykdommer, med ARVI. For å lage denne teen, ta 4 ss tørket mynte og fortynnet med en liter kokende vann. Deretter er det nødvendig å gå for et par timer og avløp. Som et alternativ er det mulig å legge til en liten valerian til te, dette vil få en beroligende effekt.

For å forberede et effektivt middel for behandling av angina hjemme, ta hvitløk, ti ​​sitroner, sørg for å honning. Fra sitronen forsiktig presset juice, som legges hakket hvitløk (ta 5 hodene av middels størrelse). Den resulterende massen er blandet med honning (1 liter). Alt er grundig blandet og plassert på et mørkt sted for nøyaktig 7 dager. I løpet av denne tiden trenger du bare å røre blandingen av og til. Innen en uke er det mulig å ta en agent for behandling av angina pectoris. Det brukes som følger: Før du spiser, må du oppløse tre spiseskjeer av produktet. Dette gjøres et par ganger om dagen. Etter en stund kan du merke betydelige forbedringer i helsestatus, siden det er en god forebygging.

Ikke kast lemonskallet. Det kan være nyttig for behandling av denne alvorlige sykdommen. Før hvert måltid må du spise en liten sitron skorpe. Det er viktig å holde et spesielt diett: avskaffelse av stek, mer grønnsaker og bare lette supper. Forbedringer kan noteres i en uke.

Aloe med angina pectoris

For behandling av angina pectoris, er aloe, som vokser på vinduet i nesten alle russiske flater, perfekt. Ta tre til fem blader av denne planten. Men aloe alderen - ikke mindre enn 3 år. Deretter klemmes saften fra bladene inn i en liten krukke. Det er også lagt til juice fra to sitroner, en halv liter honning. Beholderen med blandingen skal lagres på den nederste hyllen i kjøleskapet. Blanding av daglig bruk en skje før du spiser. Behandlingen er ganske lang - ett år. Mellom mottakelser gjør pauser i lengden i en måned.

Behandling av stenokardi hjemme med folkemetoder før eller senere har den riktige effekten. Et annet veldig enkelt alternativ for behandling av angina pectoris er te fra hagtorn. Forbered det er veldig enkelt, hvis du holder deg til en bevisst oppskrift. Det er nødvendig å ta tørket frukt av hagtorn. Det er best å forberede dem på forhånd fra sommeren, tørke dem på et mørkt, varmt sted. For å ta te, ta 4 ss tørket hagtorn bær per liter. Det er best å brygge te i en termo for å bevare den maksimale mengden næringsstoffer. Du kan drikke te fra hagtorn når som helst. Det tar lang tid å oppnå ønsket effekt.

Hva om folkemetoder ikke hjelper?

Kirurgisk inngrep er en alternativ behandling for angina pectoris når andre behandlingsmetoder ikke hjelper pasienten. Som alternativer for kirurgisk inngrep brukes: koronar bypass, dilatasjon (ballong). Standarden for å utføre slike operasjoner forblir uendret i mange år.

Men hvis anginaangrep ikke ofte forstyrrer deg og ikke varierer i intensitet, er det ikke noe poeng i å behandle kirurgisk inngrep som den eneste veien ut av situasjonen. Det er tilstrekkelig å bruke konservative metoder. I tilfelle av angina pectoris er det viktig å regelmessig ta folkemedisiner for behandling og forebygging. Først da kan du stole på deres effektivitet.

Thoracic padde symptomer og behandling med folkemessige rettsmidler

Thoracic Frø (angina pectoris) - Det er en spasme i arterien som ikke tillater at blodet passerer, noe som forårsaker at pasienten mister oksygen og kan dø veldig raskt. Denne sykdommen kan oppstå på grunn av alvorlig fysisk eller psykisk stress, spesielt med et sykt hjerte. Tilstedeværelsen av diabetes har en sykdom i angina pectoris. Under en pasient føler pasienten alvorlig smerte, en brennende følelse i magehullet, en smertefull frykt. For mer informasjon om symptomer på angina se her.

Nødhjelp for angina og akutt hjerteinfarkt

1. Berolig pasienten og andre, plant eller legg pasienten (for å gi fysisk og mental hvile).

2. Gi 1-2 tabletter av nitroglyserin til tungen. Om nødvendig, gi nitroglyserin igjen hvert 15. minutt. Det kan være hodepine, støy i hodet.

3. Innfør analgin 50% - 2 ml eller tramalt - 2 ml intramuskulært, og helst umiddelbart intravenøst ​​for 10-20 ml 0,9% natriumkloridløsning.

4. Hvis smerte ikke er stoppet, skal intravenøs narkotisk analgetika injiseres: morfinhydroklorid 1% - 1 ml, omepon 1-2% - 1 ml, eller promedol 1-2% - 1 ml per 10-20 ml 0,9% oppløsning av natriumklorid.

5. Hvis smerten forblir sterk, administreres fentanyl intravenøst ​​med 0,005% - 2 ml (med natriumklorid). Fentanyl har den mest kraftige, men kortvarige (med intravenøs administrering - opptil 30 minutter) smertestillende effekt.

6. Samtidig med narkotiske eller ikke-narkotiske analgetika, er det mulig å administrere 1% -dimedrisk-1 ml eller seduxen (Relanium) - 2 ml intravenøst ​​eller intravenøst. De øker virkningen av smertestillende midler og har beroligende effekt.

7. Innføring spasmolytika og antihypertensive medikamenter (papaverin, Nospanum, dibasol, magnesiumsulfat og lignende) må bare dersom blodtrykket betydelig overstiger det arbeids pasientens blodtrykk, som mest anvendbar for behandling av angina og hjerteinfarkt preparater besitter antihypertensive effekt. En skarp og signifikant reduksjon av blodtrykket kan forverre pasientens tilstand.

8. Det anbefales å gjennomføre oksygenbehandling med oksygeninnretninger.

9. Hospitalisering av pasienter med angina pectoris skal utføres på en bårer i sykehusets terapeutiske avdeling, og pasienter med ny og progressiv angina pectoris blir innlagt på hjerteområdet.

10. For sykehusinnleggelse av en pasient med akutt myokardinfarkt uten komplikasjoner, bør et medisinsk team bli oppkalt, og hvis dette ikke er mulig, skal han bli innlagt på en kardiologisk avdeling (på strekkere).

11. Hospitalisering av pasienter med akutt myokardinfarkt med komplikasjoner (kardiogent sjokk, lungeødem) utføres kun av kardiologisk eller medisinsk team.

12. Hvis pasienten nekter å innlegge sykehusinntak, bør det gis en aktiv samtale:

• i tilfelle av stabil angina hos en kronisk pasient - en distriktslege hos en polyklinisk;

• i tilfelle av progressiv eller første gangs angina og hjerteinfarkt, hjertesituasjonsteamet, som bør ventes på pasientens sengeplass.

13. I alle tvilsomme tilfeller bør prinsippet om overdiagnose observeres i pasientens interesser.

14. kontra legemidler som øker myokardial oksygenforbruk (aminofyllin, platifillin) og pasienter med akutt hjerteinfarkt eller mistenkte det også kontra hjerteglykosider (stofantin, Korglikon, digoksin).

Det er følgende former for kardiogent sjokk:

• refleks - oppstår på høyden av et smerteangrep og passerer etter arresteringen;

Arytmisk - oppstår som følge av en kraftig reduksjon i hjerteutslipp på grunn av akutt hjertearytmi (se tilsvarende avsnitt);

• ekte kardiogent sjokk - på grunn av en kraftig reduksjon i myokardets kontraktilitet som et resultat av den omfattende spredningen av nekrosisonen, er den mest formidable komplikasjonen.

• Hvis du har et anfall sett en sennep på hjertet mitt og tørre bokser på ryggen min. Om mulig, liggende ubevisst, så sår smerten og anfallet mister sin truende karakter. God takk vitamin B15, og også mer Spis okselever og drikk nytt kjøttblod. Slike pasienter bør ikke røykes, siden nikotin begrenser arteriene.

Dette er anbefalingene fra Dr. O. Morozova, generalisert opplevelsen av gamle healere og healere.

Oppskrifter av tradisjonell medisin:

1. Tinktur av hagtorn -.. 20-30 dråper 3-4 ganger om dagen før måltider. Den er forberedt på en alkoholkonsentrasjon på 70% 01:10.

2. Flytende ekstrakt av hagtorn - 20-30 dråper 3-4 ganger om dagen.

5 g hagtornsblomster helle 200 ml varmtkokende vann, deksel med lokket, varme i et vannbad i 15 minutter, avkjøl i 45 minutter. Filter, klem og volumet er justert til 200 ml. Drikk denne infusjonen av 1/2 kopp 2-3 ganger om dagen i 30 minutter. før du spiser.

Infusjon av frukt er tilberedt på samme måte, men i stedet for blomster tas et glass vann 15 gram knust frukt. Ta 1 / 2-1 / 3 kopp 2-3 ganger om dagen i 30 minutter. før du spiser.

3. I tilfelle av metabolske forstyrrelser, hypertensjon, angina pectoris, hjerteinfarkt, hjerneslag Tibetansk manuskript anbefaler 1 en gang på 3-5 år for å gjennomføre et behandlingsforløp som følger. Forbered en samling på 100 g av hver: blomster av en kamille, et gress av en Johannesjurt, blomster av en immortelle, bjørk knopper. Alt blandes og finhakkes, lagres i glassglass med lokket. Den daglige dosen skal tilberedes om kvelden, for hvilken 1 spiseskje av blandingen brygges 0,5 liter kokende vann og insisterte i 20 minutter. Deretter filtrer du gjennom kluten og klemmer resten. Drikk straks halvparten av infusjonen med 1 teskje honning. I morgen, varme resten til 30-40 grader og drikk i 20 minutter. før du spiser. Behandlingen utføres daglig til blandingen er fullt brukt.

Mottak av denne samlingen fjerner kroppen av fett og kalkavsetninger, hodepine forsvinner, kroppen forynges.

4. Med angina pectoris brukes vasektomi til å utvide blodårene med valerisk tinktur.

5. Gresskarfrø lindrer smerter i angina og andre kardiovaskulære sykdommer.

6. Kardiovaskulærsystemet er bra kobber. Hvis hjertet gjør vondt, plasseres mynter eller disker i subclavian fossa og fikse det. Vanligvis går smerten bort etter 10 dager.

Russisk healer PM Kurennoye med angina pectoris anbefaler:

Et svært verdifullt russisk folkesept for kortpustethet og angina pectoris

Denne oppskriften kurerer ofte slike avskyelige gamle mennesker som ikke kan gå gjennom 50 trinn uten å stoppe for hvile.

Oppskriften. Ta en liter honning, 10 sitroner klemme, 10 hode hvitløk rent (hele hoder, ikke skiver) og grind hvitløk i kjøttkvern. Alt dette sammen blandes og forlater for en uke i banken stengt. 4 teskjeer å drikke hver dag, en gang om dagen. Det er 4 skjeer, men ikke svelg det umiddelbart, i stedet for å skynde seg, forbruker sakte en skje etter hverandre. Ikke gå glipp av dagen. Dette nummeret skal være nok i to måneder.

Kan behandles med bokser

For behandling, er spesielle bokser med avrundede bunn og tykke kanter kreves.

Bankene ligger på steder med et godt utviklet muskel og fettlag. Først legg applikasjonen av bokser til å bli smurt med petroleumjell, i hver krukke, tilsett 2 liter brennende alkoholholdig bomullsull og legg dem raskt på ryggen i 5 minutter. Fjern krukken ved å trykke lett på huden rundt den.

Mudbehandling

Ta terapeutisk leirebad med en vanntemperatur på 34 til 37 ° C i 10 minutter.

Oljebehandling

Gni 5-6 dråper granoljeområde av koronarbeinene (under brystvorten) 3-4 ganger om dagen.

Denne oppskriften er i form av et brev fra en intelligent person.

Forord til brevet. Blant de hundretusener av russiske immigranter, ulykkelige mennesker som lider av angina pectoris og andre hjerte plager, forbruker nitroglyserin, det var en mann med "hjernen", viser feilslutning å bruke nitroglyserin og anbefale gamle, men evig ny metode for behandling narkotika fra medisinske urter.

Her er innholdet i dette bemerkelsesverdige brevet:

"Hele livet mitt var jeg en gymnast, en falk, en idrettsutøver og som sådan hadde 100% helse. Har du noen gang lurt på hva jeg er lei av?

For tre år siden ble jeg plutselig angrepet av en pectoral padd, angrep så med slike umenneskelige smerter at jeg var så lammet, redd for å flytte! Legene forsikret at det er uhelbredelig, og anbefales å slutte arbeid, å nekte enhver form for aktivitet og. Lev nitroglyserin!

Jeg trodde det ikke, vendte seg mot gresset, fant hagtorn-krategus og begynte å drikke det infusjon av tre briller om dagen. Etter et halvt år med gradvis forbedring, glemte jeg helt nitroglyserin, og nå er jeg sunn, nesten som før, og i mine 73 år jobber jeg på fabrikken hele åtte timer om dagen, og om kvelden er engasjert i offentlige arbeider. Jeg styrer en bil, noen ganger for hundre miles om dagen uten å stoppe, og går fritt opp trappen. Nå vet du hva jeg trenger hagtorn for, og jeg trenger en dogrose som vitamin C, som en krydder for hagtorn, for å gjøre det mer behagelig å drikke.

Infusjon av hagtorn jeg koker denne måte: I en gryte 7 briller, legger jeg det 7 ss bær (skjeer med "pukkel") og fyll den med kokende vann, sette kjelen på ikke-termisk ledende basen (ikke varme-ledende pute - ark av asbest fra en hvilken som helst tykkelse), sett opp varmen på pannen og hold den rundt 20 eller 24 timer. Da filtrerer jeg innholdet gjennom stoffet, klemmer ut de hovne bærene og legger saften i kjøleskapet. Drikk et glass tre ganger om dagen, med mat. Da jeg begynte å bli behandlet med urter, så jeg brukte hagtorn og kjernen (motherwort) i like proporsjoner etter vekt, og et halvt år siden begynte å bruke en hagtorn og si ærlig, ser jeg ikke en stor forskjell.

I min alder er vitamin C nødvendig, og selvfølgelig kan du bare kjøpe piller, men jeg er en fan av naturmidler, og derfor foretrekker jeg å brygge hagtorn sammen med en hundrosa og drikke mer behagelig.

Veldig verdifull notat, sammenligning og forskjell.

Nitroglycerin bare beroliger, og urter blir behandlet. Ved første tegn hjerteslag (før beslagleggelse) må bevege seg for å behandlinger kjøttkraft eller hagtorn Crataegus kjernehalvdeler. "Forebygging er bedre enn kur," sier østlig visdom. Med nitroglyserin etter det første angrepet, oppstår det andre, og ofte det tredje, snart. Ved behandling av urter (hvis behandling er startet før den første pasienten), skjer ikke dette første anfallet i mange år. Hvis behandlingen påbegynnes etter første anfall, blir den andre utsatt i mange år. Husk og ikke glem at når leger fore nitroglycerin å gi opp all fysisk aktivitet, og ved behandling av urter - mennesker 70-75 år kan være engasjert i fysisk arbeid åtte eller flere timer i døgnet og har ikke noe hjerte i mange år, og er fri til å gå opp trappen.

Når man leser brevet av en intelligent person, vil mange ikke merke et element av kolossal verdi, det vil si at en intelligent person har bestemt seg for å stige, som på en luftteppe, på to elementer: på lang hvile og. den beste i verden medisinering for angina pectoris - infusjon av hagtorn bær. Ta hele gruppen av pasienter med angina pectoris. Av 100 personer ville 99 ikke følge prinsippet om en intelligent person, siden de skulle vise seg å være "folk med. varm lever "og etter to til tre uker, føler en merkbar forbedring i helse.

Hvordan behandle angina i hjemmet?

Det vil skade og stoppe - så vi tenker vanligvis, føler ubehagelig tinning av hjertet. År før 30 år, ignoreres slike signaler helt, etter 40 i vår førstehjelpsutstyr er det nødvendigvis hjertepiller, og først etter 50 forstår vi at det er på tide å ta hensyn til helsen din.

Men å ignorere symptomene i de tidlige stadiene, forverrer vi tydeligvis vår tilstand og gjør et blikk øye med en mulig sykdom. Så, uten å ta hensyn til forutsetningene for angina pectoris, øker vi risikoen for hjertesykdom.

Om sistnevnte har vi allerede fortalt i bloggen vår. Derfor, i dag vil vi snakke om angina pectoris: årsakene, symptomene, behandlingen og forebyggingen av IHD.

Hva er angina?

Angina, eller angina pectoris, er en tidlig manifestasjon av iskemisk hjertesykdom. Det oppstår på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjertet forårsaket av kolesterol avleiringer i arteriene (aterosklerotisk plakk).

På grunn av aterosklerose, smalker lumen på karene og hjertet mottar ikke nok blod,
og dermed oksygen. Det kommer en oksygen sult, som provoserer smerter i brystet.

Typer av angina pectoris

Det er flere former for angina pectoris:

 1. stabil;
 2. ustabil;
 3. rustfrekvens
 4. angina pectoris spenning;
 5. variant - den sjeldneste arten.

Formen for angina er klassifisert på forskjellige måter. Noen eksperter tillater en stabil og ustabil form for angina pectoris, det vil si i begge tilfeller angrepene oppstår under fysisk anstrengelse.
I en stabil form flyter de fra tid til annen på samme måte, og i ustabil smerte kan øke.

Angina pectoris kalt sena stadier av angina, når angrep forekommer og uten fysisk anstrengelse. Variant angina pectoris er den sjeldneste arten som oppstår ikke på grunn av aterosklerotiske plakk, men på grunn av spasmer i arteriene, hjertet. Denne varianten av angina forekommer hos unge mennesker.

Separat, isolert for første gang oppsto angina. Det første angrepet krever nesten alltid sykehusinnleggelse, siden pasienten fortsatt ikke forstår hva jeg skal gjøre i dette tilfellet og hvilke medisiner som skal tas. Derfor er det viktig å tydelig kjenne symptomene på angina og anbefalinger for å stoppe angrepet.

Angrep av angina pectoris. Symptomer og førstehjelp

Symptomer på angina pectoris angrep:

 • følelse av trykk og brennende smerte i brystet;
 • økt svette;
 • kvalme eller oppkast.

Smerte kan spre seg fra brystet til underkjeven, gi til magen, venstre arm og venstre skulder. Det kan være en følelse av tetthet i brystet. Pusten blir sjelden, med intervaller på mer enn to sekunder.

Når det var et angrep, er det nødvendig å ta et antianginal middel (oftest nitroglyserin) under tungen
og følg instruksjonene fra legen din. I tillegg koster det:

 1. å stoppe fysisk aktivitet
 2. ta en stilling halv sitter (hvis det ikke er skarp svakhet og svette), det vil si, sitte på en seng eller sofa, lene deg tilbake og strekke ut beina dine;
 3. åpne vinduer hvis angrepet skjedde innendørs.

Hvis angrepet skjedde for første gang, må øyenvitner som er nær deg, ringe til en ambulanse.

Denne regelen strekker seg til de tilfellene der smerten ikke varer lenger enn 5-7 minutter. Hvis angrepet varer mer enn 20 minutter, kan det føre til hjerteinfarkt.

Hva om det ikke var medisiner for hånden?

Hvis du har et angrep, og ved siden av deg er det ingen nitroglyserin eller en annen medisin foreskrevet av legen din, så kan du spise en hvitløksklær. Denne folkemetoden vil stoppe angrepet litt og vil lindre smerten. Ved en forverring anbefales det også å gni granolje i brystområdet fra siden av hjertet for 5-6 dråper.

Andre folkemidlene er hovedsakelig rettet mot forebygging av anfall, snarere enn på uttak.

Hvordan behandle angina i hjemmet?

Tradisjonell medisin

For å behandle stengocardi hjemme bruk hovedsakelig avkok og avgifter. Deres sammensetning bør omfatte midler med antikoagulerende effekt, det vil si å hindre rask koagulering av blod,
så vel som kardiotoniske stoffer - de forbedrer blodsirkulasjonen.

Listen over slike legemidler: hagtorn, vill rose, motherwort, frukt og urt fennikel, sikorirøtter og urter, røtter og skudd av asparges.

oppskrifter

 1. Ta syv spiseskjeer av blandingen av hagtorn bær og nyper, hell to liter kokende vann, pakk i en varm klut og insisterer natt. Stamme, klem de hovne bærene og legg infusjonen i kjøleskapet. Drikk et glass om dagen i løpet av 2-3 uker.
 2. I krukken satt sju spiseskjeer av hagtorn bær (hel eller hakket) og syv glass kokende vann. Deretter lukk kan og pakk det på et varmt sted for en dag. Etter å ha insistert, spen medisinen, sett i kjøleskap og ta tre glass om dagen med måltider. I forberedelsene til søthet og øke innholdet av vitamin C, kan du legge 1-2 spiseskjeer av villøsenbær. Ved begynnelsen av behandlingen kan du blande i like store mengder hagtornbærene med moderbårens urte, og da kan du bare bruke hagtornbærene.
 3. Hagtorn frukt, gress kløver, jordbær tømmer - på de to delene, ringblomst, gress Filipendula, gress Melissa, gress rue, ryllik, fennikel frukter, blomster evighets - en del (8g oppsamlings) Hell 300 ml kokende vann, oppvarmet i en vann bad uten koking i 15 minutter, insistere i varmen i to timer, avløp. Ta alle 4-5 ganger i form av varme en time før måltider og siste gang en time før søvn. Om natten angrep ta en halv kopp i en varm form.

Behandling av stenokardi med hvitløk

Som hagtorn spiller hvitløk en spesiell rolle i behandlingen av angina pectoris. Han er ikke veldig effektivt for å bekjempe den med angina, men seriøst bidrar til å hindre koronar hjertesykdom, som kjemper mot åreforkalkning og kolesterol plakk.

oppskrifter

 1. 200-300 gram skalte hvitløksklær skal pundes i en vassel og blandes med samme mengde honning. Blandingen er stengt tett i en krukke og insisteres i minst en uke. Resepsjonen utføres daglig tre ganger før måltider på en spiseskje (i 30-40 minutter). Kurset kan vare opptil 3 måneder.
 2. Med stenokardi er askorbinsyre uunnværlig. I blandingen av honning-hvitløk kan du legge til ferskpresset sitronsaft, og herfra vil hennes medisinske egenskaper bare øke. Det vil ta 10 sitroner, et kilo honning og 10 store hvitløkhoder. Denne blandingen er insistert på så mye, en uke, og ta den hver dag 1 til 3-4 ts. Det er viktig i dette tilfellet ikke å skynde seg, etter at hver skje har et minimumsminneavbrudd.
 3. Du kan lage en tykk kyllingbuljong og hell to av brillene sine et dusin store hvitløksklær. Så kokes kjøttbøllen i 15 minutter, og tre minutter før fjerning av brannen blir ca 50 g persille tilsatt. Den kokte hvitløk og persille gnides gjennom en fin sil og blandes igjen med buljongen. Dette er et brukervennlig middel, som er nyttig å drikke 75 ml i en halv time før måltider.

Sunn livsstil og forebygging av angina pectoris

I tillegg til folkemidlene for forebygging av angina pectoris, kan du bruke ganske kjente regler
og anbefalinger:

 1. Slutte å røyke og ikke misbruke alkohol;
 2. Bli kvitt overflødig vekt og sett deg ned på et hypokolesterol diett;
 3. Daglig trening.

Du kan også legge til pusteøvelser i denne listen.

Respiratorisk gymnastikk for å forebygge angina pectoris

Klasser på pusteapparatet og pusteøvelsene er primært rettet mot å forbedre blodsirkulasjonen. Derfor, i kampen mot angina er trening av luftveiene et av de første behandlingsmidlene.

Åndedrettsøvelser utvider blodkarene, fører til bedre blodmikrocirkulasjon, noe som resulterer i økt oksygenutløsning til kroppens vev og inngangen til myokardiumets celler. Dette lindrer overbelastningen i myokardiet, noe som fører til en reduksjon i frekvensen av angina pectorisangrep.

Det er mulig å øve og det er ønskelig hele tiden. Du vil merke effekten 3-4 måneder etter begynnelsen av økten. Hopp over trening er mulig på grunn av økt arteriell trykk som overstiger normal, dårlig helse, forverring av kroniske lidelser. I dette tilfellet skal treningen hoppes over eller utsettes noen timer senere.

Om hvordan du starter klasser med respiratorisk simulator "Samozdrav", har vi allerede fortalt i vår
for papirføreren.

Hvis du bestemmer deg for å ta opp behandling for angina pectoris hjemme, må du ikke nekte å besøke en lege. En kompetent spesialist vil bidra til å velge riktig medisin og kombinere dem
med folkemessige rettsmidler. Han vil også kunne overvåke tilstanden din, noe som er svært viktig for å velge riktig behandlingsmetode.

Husk at tradisjonell medisin er et effektivt middel, men det kan ikke helt erstatte den medisinske effekten. Derfor, alltid konsultere en lege, hold deg frisk
og abonner på bloggen vår for å lese interessante materialer om ulike sykdommer.

Vi tilbyr vår metode for å behandle angina ved hjelp av respiratorisk gymnastikk på simulatoren "Samozdrav". Mer informasjon om det du kan finne ut ved å klikke på linken.

Thoracic pad: symptomer, behandling, hva du skal gjøre

Hei kjære lesere! I dag skal vi snakke om hva det er - sykdommen "Thoracic pad", dens symptomer, tegn, behandling og hva som skal gjøres hjemme med:

 1. en smerte i brystet (smerte i hjertet)
 2. Dyspné (følelse av mangel på luft),
 3. kald piercing svette på pannen og hele kroppen,
 4. en uforklarlig følelse - frykt for døden, å dø.

Thoracic padd - populært navn angina pectoris, inkludert i begrepet iskemisk hjertesykdom (iskemisk hjertesykdom), sammen med hjerteinfarkt og kardiosklerose.

Thorakspad, det er - angina pectoris - utvikler seg med en mangel i hjertemuskelen i inntaket:

Thoracic pad: symptomer

Den fremvoksende skarpe smerten bak brystbenet (i brystet) er det viktigste symptomet og tegn på oksygen sult av hjertemuskelen. Legene kaller dette fenomenet "Skrik av et sultende myokardium."

Sterk, skarp, brennende smerte oppstår i form av angrep, bestråler ofte (gir) til:

Typisk for angina er utseendet av smerte etter passering av en syke fra et varmt rom til en forkjølelse.

Noen ganger begynner et angrep av smerte i hjertet om natten, disse anfallene er farligere, de indikerer en langt borte form for angina pectoris.

Angrep av smerte bak brystbenet, i hjertet kan være sjeldent (en eller to ganger i uken) eller hyppig (flere ganger om dagen).

Hvis en person ikke endrer livsstil, ikke gi opp dårlige vaner, ikke tar tiltak for behandling og forebygging av hjertesykdom, en av de tunge angrep ender advent av bortdøen ildstedet i hjertemuskelen (nekrose - hjerteinfarkt), etterfulgt av helbredelse av det berørte området av hjertet til å produsere på dette nettstedet arrvev.

Behandling av en angina padde hjemme: hva å gjøre

Medikamentell behandling gjennom formelle medisinske fasiliteter pluss en tradisjonell terapi du kan finne på side: Angina: symptomer, behandling, hva du skal gjøre og hva ikke å gjøre.

Folk rettsmidler, oppskrifter: hvordan, enn å behandle angina pectoris

Med angina pectoris i folkemedisin Følgende legemidler brukes:

Før behandling av angina pectoris, anbefaler tradisjonell medisin å holde tre kurs kurativ fasting i en uke (med en påfølgende syv-dagers gjenoppretting). Når sult er umulig (i løpet av graviditet, barn mating, hos eldre), kan delvis faste utføres - i løpet av spise bare nøtter, honning, frukter, røtter og grønnsaker (diett terapi).

bland Adonis gress og plen gress i like deler. 100 gr. Blandingen helles en liter vodka, insisterer på et mørkt sted i tre uker om dagen. Strain. Drikk 20 dråper 3 ganger om dagen i en halv time før måltider.

bland rosiner, tørkede aprikoser, svisker og valnøtt kjerner i like deler. For ett kilo av blandingen, legg til vassen en sitron med en peeling uten frø. I denne blandingen tilsettes 300 gram 300 g flytende honning. Ta en spiseskje tre ganger om dagen på en tom mage på noen hjertesykdom. Hjertemusklen vil raskt bli sterkere, og den normale rytmen i hjerterytmen vil bli gjenopprettet.

Folk healere anbefaler folk med et sykt hjerte til å stadig (fra måned til måned) drikke te fra blomster violett tricolor.

Bland gruel hvitløk og honning i like store mengder. Bruk en tett lukket beholder i et mørkt, kaldt sted i en uke, omrøring daglig. Ta en spiseskje tre ganger om dagen for iskemisk hjertesykdom, utslettende endarteritt, åreknuter og med aterosklerose.

zagotovte Lily of the valley blomster og fyll dem med sukker. Med en smerte i hjertet og kortpustethet for en ert i sammensetningen, legg under tungen og begynn å løse oppløsningen.

ta hagtorn blomster i form av avkok eller infusjon.

avkok: Ta to spiseskjeer av tørkede blomster per glass vann. Kok fem til syv minutter. Stamme, ta en spiseskje tre til fire ganger om dagen.

skjær: 10 gram tørket blomster per 100 milliliter vodka. Insister 2 uker på et mørkt sted. Stamme, ta 25-30 dråper tre ganger om dagen.

Nyttig te fra hagtorn frukt. 1 ss frukt per 1 glass vann. Kok 10 minutter, fyll i 2 timer, belastning. Ta i ett glass tre ganger om dagen som te.

ta St. John's wort. To st. Skjeer med tørre urter helle ett glass kokende vann, insistere en time. Stamme, ta inn 50 ml hver to til tre ganger om dagen.

ta motherwort. To teskjeer urter heller en halv liter kokt vann, insisterer 8 timer på et varmt sted. Ta en fjerdedel av et glass 3-4 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser.

Kan blandes sammen alkohol skjær motherwort med alkohol likør tinktur (apotek) og ta 30 dråper to eller tre ganger om dagen på thoracic pad;

Prøv stoffet - tinktur rue stinkende. Ta fem og fem dråper tre ganger om dagen på angina pectoris, hypertensjon og sirkulasjonsforstyrrelser.

healing samling:

 1. yarrow - 1 del;
 2. Valerian (root) - 1 del;
 3. St. John's wort - 1 del.

Vi fyller en spiseskje av samlingen med ett glass kaldt vann. Vi insisterer 4 timer. Vi smaker fem minutter. Vi vikler fartøyet, insisterer 2 timer, filter, ta inn en tredjedel av glasset tre ganger om dagen.

healing struktur:

 1. ta 1 liter honning,
 2. klem eller bla gjennom en kjøttkvern 10 citroner av middels størrelse med en skorpe,
 3. rengjør 10 hode hvitløk (hoder, ikke lobuler).

All blanding, la i en uke i en lukket beholder på et mørkt sted. Ta medisinen, du trenger sakte, sakte, smaker en teskje fire ganger om dagen. Ikke gå glipp av dagene. Drikk til medisinen løper ut - innen to måneder.

Den beste antikke oppskrift. Med angina og kardiosklerose er det nødvendig å ta:

 1. 10 ss hagtorn,
 2. 5 spiseskjeer med hundrosen (pre-knuste frukter, legg i en panne, skjeer gjelder med topp)
 3. Hell blandingen med to liter kokende vann,
 4. pakk pannen,
 5. insistere på akkurat en dag,
 6. belastning gjennom gasbind.

Ta 200 milliliter tre ganger daglig før måltider. Dette middelet er nyttig for alle pasienter med hjertesykdom, spesielt de som har lidd hjerteinfarkt.

nyttig Løpstikke. 50 g ferske røtter skal kokes i 10 minutter i en liter vann. Insister 2 timer, belastning. Ta den fjerde delen av glasset 4 ganger om dagen. For hver dag, lage en fersk avkok.

ved hjertesykdommer hjelper ashberry barken. 200 g bark skal knuses og kokes på lav varme i 30 minutter i 500 ml vann. Insister 2 timer, belastning. Ta 1 spiseskje en halv time før måltider 3 ganger om dagen.

Folketradisjonen anbefaler bruk av solsikkeblomster i brystkremen - angina pectoris og cardiosclerosis, så vel som sykdommer i blodårer: 1 kopp kant blomster av solsikkehell 1 liter vann, koke i 5 minutter, insistere 1 time, belastning. Drikk 150-200 ml 3 ganger om dagen;

Veldig nyttig høy elefant. Ta 30 g tørr bakken rot per 500 ml vodka. Infuse i 14 dager. Ta 30-40 dråper 3 ganger om dagen med cardiosclerosis og angina pectoris.

Bland saften 2 sitroner med juice av 3 blader aloe av gjennomsnittsverdien. Tilsett 500 gram honning til blandingen. Insister i tett lukkede retter i kjøleskapet i 7 dager. Rør regelmessig. Godta på angina pectoris 1 ss 3 ganger om dagen på tom mage (en time før et måltid). Utfør 3-4 behandlinger med en pause på en måned.

En nyttig oppskrift på hjertebanken og smerte i hjertet av hjertet:

 1. Valerian rot - 2 deler;
 2. gress motherwort - 2 deler;
 3. Herb yarrow - 1 del;
 4. anis frukt - 1 del.

1 spiseskje av blandingen helles i 300 ml kokende vann og insisterte i 1 time. Ta et halvt glass 3-4 ganger om dagen.

Nyttig råd: I noen folkemidlene anbefaler forfatterne at kjernene drikker vann fortynnet med vann rødbeter i andelen av en til tre.

Med smerte i hjertet av hjertet, drypp i et glass tretti til førti dråper tinkturer Valerian og hold i munnen din i 1-2 minutter. Øker effekten med en blanding av to tinkturer: roten til valerian og hagtornefrukt.

Det sies at daglig tygge frisk sitronskall forbedrer funksjonen av hjertemuskelen.

Ved et angrep av en thoracal toad healer Lyudmila Kim anbefaler å gni i hjertet av hjertet på et bryst (under en brystvorte) gran olje 3-4 ganger om dagen for 5-6 dråper.

En st. l. sitronmelisse Hell 300 ml kokende vann, insister 30 minutter og drikk 3 ganger om dagen for et halvt glass på takykardi og hjertesykdom.

Mange russiske og utenlandske forfattere tror at årsaken til hjertesykdom er feil diett. Ifølge N. Walker er "stivelsesmolekylet uoppløselig i vann, i alkohol eller i eter." Ved å spise mat som inneholder stivelse, det er en blokkering av blod molekyler av stivelse, og hjertet er mye lettere å rense blodet pumpe, så fans av denne tabellen det forbruker overflødig energi raskt blir lei og for tidlig frigjør ressurser. Walker mener at den mest rasjonelle måten å behandle hjertesykdom er på vegetarisk kosthold og forbruk av rå grønnsaksjuice. Det er ønskelig å ekskludere fra dietten av sukker, meieriprodukter og stivelse.

Olga Morozova med angina pectoris anbefaler: så snart et angrep begynner, må du sette et gult kort på hjerteområdet og på baksiden - bankene;

Personer som lider av angina pectoris, Det er nødvendig å hele tiden ta vitamin B15 og spise så mye som mulig av okselever. Bovint blod er også nyttig for dem.

Alle hjerter bør slutte å røyke, fordi nikotin smalerer hjerteskinnene.

Folkehelsepersonell Karasev PV anbefaler folk med et sykt hjerte oppskrift: Slipe 50-70 g dioecious nettle, sett den resulterende massen i en liten emaljepanne. Legg til en halv liter vann, etter 30 minutter brann. Kok ti minutter (med lokket åpent), avløp, kjølig, oppbevar kjøleskapet i maksimalt to dager. Ta to spiseskjeer kjøttkraft tre ganger om dagen i to uker. Hver 5. dag å ta en pause i behandling i to eller tre dager.

For å oppnå en bedre effekt før behandling med ovennevnte nettle er ønskelig å behandle avkok av mulberry rot (mulberry). 200 gram ferske røtter hogge, skyll godt og hell i emaljert tallerkener med kaldt vann i en time. Kok deretter i 15 minutter over lav varme, kjølig og belastning. Ta den tredje delen av glasset tre ganger om dagen i en halv time før måltider. avkok Ta kurs i 3 dager (5 kurs).

Med et angrep angina pectoris (i fravær av nitroglyserin) forsøk å tygge og svelge en liten del hvitløk. Smerten skal fjernes om en halv time.

Healer V. Tishchenko anbefaler pasienter med angina pectoris oppskrift: fem ss fint strimlet furu eller gran nåler blandet med tre spiseskjeer med hakket nyper og to spiseskjeer av løk skallet. Blandingen helles med 0,7 liter vann, kokes og knyttes på lav varme i ti minutter. Insister natten på et varmt sted. Filter og ta inn i stedet for vann en og en halv til to liter om dagen. Behandlingen utføres i fire måneder. Hvis du ikke forstyrrer nyrene, kan du ikke legge til løkskall. Denne metoden for behandling er brukt i folkemedisin for rensing av blodkar.

Beslektede videoer

Hjertesykdom: angina pectoris

Angina pectoris - angina pectoris: fjerning av et angrep, behandling

Årsaker og tegn på sykdommen, årsaken til sirkulasjonsforstyrrelser, da angina pectoris er angrepet. Stifling brennende smerte i hjertet gir til venstre arm og scapula.

Hva er angina og hvordan det manifesterer seg: symptomer

Angina pectoris er smerte i brystet. Som regel bærer de lokalisering bak brystbenet, de kan utstråle (gi) i nakken, i hendene, i tennene, i ryggen. Som regel blir de provosert eller oppstår under fysisk aktivitet, akselerasjon av å gå, med rask løping, kanskje enda mindre belastning forårsaker smerte...

På videokanalen "Medisin for mennesker".

Kilde: Et innledende fragment av boken "Hjertesykdommer / Nemgov GN": Eksmo; Moskva; 2015

Les Mer Om Fartøyene