Vi fjerner kolesterolplakk i karene

Leger høres alarmen: Bare de siste årene har forekomsten av kardiovaskulær patologi økt med 1,5-2 ganger. I dette tilfellet er en av de vanligste årsakene til myokardisk iskemi og hjernevev deponering av kolesterolplakk på innsiden av karene. Denne sykdommen kalles aterosklerose (fra greske athere - grus og sklerose - tetthet), og til dags dato er det diagnostisert i hver andre person over 50 år gammel. Derfor er spørsmålet om hvordan å fjerne aterosklerotiske plakk i karrene fortsatt et av de mest presserende i moderne medisin. Det er rikelig med råd for pasienter med aterosklerose, gjør at du ikke bare kan fjerne plakk, men også redusere risikoen for hjerteinfarkt, okklusiv vaskulære lesjoner i underekstremitetene, og hjerneslag.

Trinn 1. Endre livsstilen

Ikke tenk at det er en "magisk pille" som vil bidra til å raskt og permanent fjerne plakkene i fartøyene. Behandlingen av aterosklerose er en lang prosess og innebærer ofte noen begrensninger. Behandlingen av sykdommen bør foregå i flere stadier, den første og viktigste som bør være en livsstilsendring.

De første stadiene av aterosklerose manifesterer ikke seg selv. Derfor lærer pasienten oftest kun en ubehagelig diagnose når karene allerede er "tilstoppet" med aterosklerotiske plakk, og organene og vevene mangler blodtilførsel. Hjertet og hjernen er vanligvis de første som lider, da de krever uavbrutt strøm av store mengder oksygen og næringsstoffer. Ved å henvende seg til en lege med klager av smerte bak brystbenet eller glemsomhet, lærer en person om plakkene i karene og vil selvfølgelig fjerne dem.

diett

Det første trinnet i behandling av aterosklerose er en korreksjon av ernæring. En diett med lavt innhold av animalsk fett er foreskrevet for alle pasienter med kolesterolplakk uten unntak. Den daglige kolesterolstandarden, forsynt med mat, bør reduseres til 200 mg. Dette kan oppnås hvis fjernet fra kostholdet:

 • biprodukter (hjerne, lever, nyrer);
 • animalsk fett (spesielt biff, svinekjøtt);
 • fettmelk og meieriprodukter, spesielt hardt krydret oster.

Det anbefales også å ikke få søtsaker og sukkervarer: søtsaker, kaker, muffins og brownies føre til overvekt, som sammen med langsom metabolisme, er en risikofaktor av aterosklerotisk plakk dannelse.

For å redusere antall kolesterolplakk i karetene, bør grunnlaget for dietten være friske eller termisk behandlede grønnsaker, frokostblandinger, fisk, magert kjøtt, vegetabilske oljer, nøtter og frukt.

Dårlige vaner

Sigaretter og alkohol er de beste vennene til aterosklerose. De er i stand til å forårsake mikrodammer av indre blodvegger, som hemmer blodpropper og fettmolekyler. Dermed dannes et stort antall kolesterolplakk som forstyrrer blodsirkulasjonen. Derfor, for å fjerne aterosklerotisk plakk og for å unngå fremveksten av nye, må du gi opp røyking og alkoholmisbruk. Det bør bemerkes at et glass tørr rødvin 1-2 ganger i uken, tvert imot, kan hjelpe i behandlingen: virkestoffene i druesyre, tynne blodet og redusere risikoen for dannelsen av kolesterol plakk.

Lett fysisk anstrengelse er en annen måte å helse på. De vil akselerere stoffskiftet og spre bokstavelig talt blod gjennom blodårene, slik at mengden kolesterolplakk vil synke betydelig. Hvis en pasient har hjertesykdom for ikke å skade hans helse, bør legen ta seg av valg av type fysisk aktivitet. Vanligvis anbefales pasienter med aterosklerose svømming, sykling, fotturer og Pilates.

Noen ganger for å bekjempe sykdommen er det nok å justere livsstilen. Hvis du starter behandling på et tidlig stadium av aterosklerose, er kolesterol plakk redusert blodsirkulasjon i de berørte fartøyene restaurert, og risikoen for fatale komplikasjoner i hjerte og blodkar har sunket betraktelig.

I tilfeller hvor sykdommen ble diagnostisert på et sent stadium, eller en livsstilsendring ikke ga positive resultater i tre måneder, kan det være nødvendig å foreskrive medisiner.

Trinn 2. Ta foreskrevet medisin

For å behandle aterosklerose og kvitte seg med kolesterolplakk i karene, produserer den moderne farmasøytiske industrien flere grupper av rusmidler:

 • Statiner (Atorvastatin, Rosuvastatin) er den mest populære og omfattende familien av lipidsenkende legemidler. Deres virkemekanisme er basert på undertrykkelse av HMG-CoA-reduktase, en av de viktigste enzymene av transformasjonen av forløperen i kolesterol. På grunn av dette reduseres produksjonen av skadelige lipoproteiner, og dannelsen av kolesterolplakk i karene minker. Siden statiner har en negativ innvirkning på leveren, er pasienter med kronisk hepatitt, cirrose og galleveis sykdom kontraindisert.
 • Fibrates (fenofibrat, clofibrate) er den nest mest populære måten å kvitte seg med kolesterolplakk i karene. Disse stoffene utløser akselerert utnyttelse av kolesterol av leverceller og reduserer sin konsentrasjon i blodet betydelig.
 • Andre lipidsenkende midler. Hvis pasienten av en eller annen grunn er kontraindisert behandling med rusmidler fra de to første gruppene, fjerner kolesterolplakkene det:
  • gallsyre-sekvestranter;
  • nikotinsyre-derivater;
  • umettede fettsyrer (omega-3, omega-6);
  • ezetemib.

Valget av stoffet og dets dosering skal håndteres av en lege.

Vanligvis kan den første medisinske effekten av lipidsenkende legemidler vurderes etter 2-4 uker med vanlig inntak. Behandlingsforløpet er vanligvis langt og kan være måneder eller til og med år.

Trinn 3. Driftsbehandling av aterosklerose

Hvis kolesterolplakkene nesten dekker hele lumen på fartøyet, og pasientens tilstand gradvis forverres, anbefaler leger at man bruker en av de kirurgiske metodene for å behandle aterosklerose. Alle er rettet mot å utvide lumen av arterien og gjenopprette blodstrømmen.

  1. Angioplastikk er en operasjon, hvis essens er den mekaniske utvidelsen av fartøyets lumen ved hjelp av et spesielt ballonkateter. Under kontroll av angiografi injiseres en ballong i den berørte arterien i komprimert tilstand, så luft pumpes gjennom den gjennom pumpen og sprer den. Dermed blir fettavsetningene ødelagt og forskjøvet til periferien, og blodstrømmen i karet gjenopprettes.

Til tross for at angioplastikk er en rask og sikker prosedyre, blir den ofte forlatt på grunn av den korte varigheten av terapeutisk effekt: i fremtiden kan plakkene dannes på samme sted. Derfor er angioplastikk ofte kombinert med stenting.

 1. Stenting er en endoskopisk kardiologisk kirurgisk metode for behandling av aterosklerose, noe som gjør det mulig å fullstendig fjerne kolesterisk plakk og gjenopprette blodsirkulasjonen i den trange arterien. Stenting utføres alltid etter angioplastikk og består av levering og installasjon i smalingen av stenten - en spesiell metallramme med finmasket struktur. Et slikt rammeverk er en utmerket profylakse for dannelsen av trombi og avsetningen av kolesterolplakk på den indre overflaten av karene.
 2. Shunting er en annen operativ metode for å gjenopprette blodsirkulasjonen i aterosklerose, som brukes i tilfeller der fartøyets lumen er nesten helt tilstoppet med kolesterolplakk. Den berørte arterien er slått av fra blodstrømmen, og blodtilførselen til orgelet skjer langs en kunstig opprettet vei. Materialet til kollateralkilden for ernæring av orgelet er vanligvis en del av femoralvenen. Den vanligste typen operasjon er aortokoronær bypassoperasjon, utført med iskemisk hjertesykdom. Legen danner et alternativt fartøy og kobler direkte koronararterieområdet over stedet for sammenbrudd og aorta. Operasjonen tillater oss å gå tilbake til aktivt liv for pasienter, selv med alvorlig myokardisk iskemi.

Trinn 4. Vi stoler på menneskers behandlingsmetoder

Mange spør om det er mulig å fjerne kolesterolplakk ved hjelp av tradisjonell medisin. Leger hevder at bruk av hvitløk, sitron, ingefær anstrøk av rødkløver og andre oppskrifter, gått ned fra generasjon til generasjon, kan føre til et positivt resultat, men bare i behandling av tidlige stadier av aterosklerose. Med forsømt sykdom, dessverre, kan bare kirurgi hjelpe.

I tillegg har noen av metodene for tradisjonell medisin kontraindikasjoner. For eksempel er sitron og hvitløk uønsket for akutte og kroniske sykdommer i mage og tarm, da de irriterer mage-tarmslimhinnen og kan forårsake halsbrann, kløe, oppblåsthet. Ingefær anbefales ikke til bruk i kolelithiasis, da det er sannsynlig å provosere biliær kolikk. Medisinske urter og doser er ikke foreskrevet i svangerskapet, da effekten på fosteret ikke er tilstrekkelig studert.

Til tross for at oppskrifter av tradisjonell medisin er sjekket etter tid, før du bruker noen av dem, anbefales det å konsultere lege.

Således, jo raskere behandlingen av aterosklerose begynner, jo mer effektiv blir det. Hvis du omhyggelig behandler helsen din og merker de første tegnene på sykdommen, vil det være nok til å justere livsstilen: mens kolesterolplakkene i de "unge" karene lett kan fjernes ved diett og fysisk aktivitet. Lansert aterosklerose behandles med reseptbelagte medisiner og omgående.

Kolesterolplakk

Kolesterolplakk - en patologisk opphopning av fettlignende substans (kolesterol), kalsium, avfall av bindevev og fett på blodkarets vegger. Det er et klart forhold mellom økt mengde kolesterolplakk, forbruk av fett og risiko for å utvikle sykdommer.

Kolesterol, som er en del av sammensetningen, dannes i leveren av menneskekroppen. Det er bare nødvendig for bygging av cellemembraner og nervefibre, og det deltar også i produksjon av hormoner. I tillegg er kolesterol bare nødvendig for å blande svært viktige stoffer: kortikosteroider, som er involvert i økende immunitet, fremmer motstand mot stress, hjelper kroppen motstå inflammatoriske reaksjoner. Kolesterol er nødvendig for vitamin D, noe som øker prosessene med kalsiumassimilering, og disse er forebyggende tiltak for osteoporose. kjønnshormoner, som er ansvarlige for fruktbarhet; for produksjon av gallsyrer. Således er et slikt kolesterol til kroppen simpelthen nødvendig. Den er dannet i høy tetthetslipoproteiner (HDL) og vender tilbake til leveren, og det resulterende kolesterolet i LDL (LDL) leverer fett fra leveren til forskjellige arterier. Nesten 25% av kolesterol gjennom maten kommer inn i kroppen, slik at hvis det inneholder en stor mengde av dette stoff, er kolesterol ikke i stand til å bli oksidert i leveren og i denne form inn i blodet, noe som fører til dannelsen av kolesterol plakk.

Nesten i 99% av dødsfall, er kolesterolplakk funnet etter femti år, og etter tjue år - nesten hver sjette avdøde. Noen ganger brytes kolesterolplakkene i karet og innholdet helles ut av det, hvoretter blodpropp dannes - en trombose.

Hvis blodinnholdet på mer enn 200 mg% kolesterol, vil de patologiske formasjonene nødvendigvis bli avsatt på beholderveggene. Først vil de være en egen gulaktig flekker, og deretter plaques. Med det eksisterende kolesterolet i blodet til 240 mg%, dannes dannelsen av aterosklerose nesten, og over 240 mg% - fem ganger. Dessverre, svært få mennesker vet hvilken prosentandel av kolesterol de har i blodet.

Kolesterolplakk i kar

Deres utseende i karene indikerer utviklingen av en slik sykdom som aterosklerose.

Kolesterolplakkene dannes på tøffe vegger av blodkar i form av fettlag, som fremkommer som følge av nedsatt metabolisme. Denne sykdommen kan påvirke mediet og stor størrelsen på arterien. Derfor, til dags dato, er den viktigste oppgaven med moderne medisin å forebygge og behandle kolesterolplakk som er i lumen i blodårene, og i alvorlige tilfeller bidrar til tilstopping.

I karene består kolesterolplakkene av akkumulering inne i celler og utenfor fettene, spredning av glatte og muskelceller, samt bindevev. I sin sone er det beskyttende endotelet skadet, og dette bidrar til dannelsen av blodpropper pristenochnogo-naturen, som mer bryter blodbanen i det skadede karet. De dannede tromber deretter delvis ødelagt, og de partikler som blir overført på grunn av blodstrømmen til små fartøyer og forårsake tromboembolisme, som er en hyppig årsak til død, slag, myokardialt infarkt i den akutte formen.

Siden kolesterolplakkene bidrar til en kraftig reduksjon av fartøyets elastisitet og dens tøyelighet, fører dette til økt vaskulær motstand mot blodstrømmen og forhøyning av blodtrykk i det berørte karet. Hvis denne patologiske prosessen påvirker aorta eller andre kar med stor karakter, øker ikke bare det lokale intravaskulære trykket, men også det generelle, systemiske blodtrykket. I tillegg kan fartøyet, fullstendig fylt med kolesterolplakk, ikke bli bredere som svar på økningen i organene i oksygen med økt arbeid. Dermed utvikler iskemi på grunn av trening.

Statistisk sett kan kolesterolplakkene infisere fartøyer til enhver tid, og ikke avhenge av alderskategori og typen menneskelige aktiviteter. Og nesten 10% av lesjonene oppstår i en alder av opptil femten år, 30% forekommer blant den voksne halvdelen av befolkningen og 80% er eldre.

Cholesterol Plaques Årsaker

På patologiske prosesser for forekomst av kolesterol plakk direkte påvirker: en overtredelse av fett (lipid) metabolisme, en arvelig genetisk predisposisjon og tilstanden av karveggen. Kolesterol er fett og utfører et betydelig antall funksjoner i kroppen. Han trenger det som byggemateriale for cellevegger, finnes i vitaminer og hormoner som trengs for organismenes normale eksistens. Nesten 75% av kolesterolet går gjennom syntesen i leveren, og alt annet leveres av maten. Kolesterol i kroppen er en kompleks blanding av fett og proteiner (lipoproteiner), som bæres av blodstrømmen i leveren i forskjellige vev, og når innholdet overskrider revers kolesterol lipoprotein prosess med retur og gjenbruk. Akkurat når denne prosessen er ødelagt, dannes kolesterolplakk i karene, og aterosklerose utvikler seg.

Hovedårsaken til dannelsen av kolesterolplakk er den lave tettheten av lipoproteiner, som bærer kolesterolets transportfunksjoner fra det viktigste hematopoietiske organet (leveren) inn i karene. Overgår nivået av denne LDL øker risikoen for atherosklerose. Den antiaterogene formen av lipoproteiner, som utfører omvendt transport av kolesterol til leveren fra vev, kalles HDD (High density lipoprotein). Dette skjemmet renser celler av overskytende kolesterol. Forhøyet LDL og redusert HDL bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.

Som regel kommer de første endringene i veggene til store og mellomstore fartøyer til og med i ungdommen og går gjennom hele utviklingsprosessen til dannelsen av kolesteriske plakk, som er preget av utdanning etter førti år. Vaskulær lesjon observeres i alderen opptil tjue år i sytten prosent av tilfellene, opp til førti år - i 70% og etter femti år - i 90%.

Kolesterolplakk er preget av penetrering i veggen av et kar av fibrin, kolesterol og også noen andre stoffer. Med et overskudd av kolesterol, erverver det store dimensjoner, og dette forstyrrer normal blodstrøm i områdene vasokonstriksjon. Dermed er det en nedgang i blodstrømmen, betennelse i karene utvikler seg, blodproppene dannes, noe som kan løsne og tette vitale kar, noe som vil føre til at blodavgivningen til organene slettes.

Utviklingen og dannelsen av kolesterolplakk er påvirket av faktorer som er egnet til eliminering og korreksjon, samt de som ikke allerede kan endres. Den første gruppen av faktorer kan tilskrives pasientens livsstil: hypodynami, røyking, en stressende karakterstilstand, misbruk av alkoholholdige drikker og fettstoffer med betydelig kolesterol; arteriell hypertensjon; hyperkolesterolemi; diabetes mellitus med et glukose nivå over 6 mmol / l på tom mage; fedme av abdominal karakter. Den andre gruppen av faktorer inkluderer først og fremst alder av pasientene - disse er menn etter førtifem år og kvinner etter femti, eller med tidlig overgangsalderen. Også hos menn, vises kolesterolplakk i karene mye tidligere enn hos kvinner. Og den siste predisponerende faktoren er familiehyperkolesterolemi på genetisk nivå. Dette refererer vanligvis til slag, hjerteinfarkt, plutselig død av nære slektninger under 55 år blant menn og kvinner opp til 65 år.

Alle disse ugunstige faktorene forstyrrer integriteten til det indre lag av blodkar på grunn av patologisk dannelse i dem og bidrar til utvikling av alvorlige patologier.

Kolesterol Plaques Symptomer

I lang tid manifesterer symptomatologien til de eksisterende kolesterolplakkene i arteriene tydeligvis ikke seg. Men med passering av en viss tid gjennomgår de transformasjon under påvirkning av fysisk belastning, stress, som følge av følelser, hjerterytmeforstyrrelser og forhøyet blodtrykk. Alle disse faktorene forårsaker sprekker eller brudd på kolesterolplakk, og trombiforming på deres ustabile overflate bidrar til den fremgangsmessige prosessen med vasokonstriksjon. Etter det blir blodsirkulasjonen i vev og organer brutt, noe som bidrar til utseendet av kliniske symptomer som allerede er merkbare for pasienten.

Det er svært viktig i hvilke fartøy den patologiske prosessen er lokalisert. Fra dette avhenger utviklingen av visse sykdommer med sine symptomer. Kolesterolplakk legger grunnlag for mange sykdommer som angina pectoris, hjertesvikt, arytmi, plutselig død, hjerteinfarkt; cerebrovaskulære sykdommer; aterosklerose av forskjellige arterier og aorta.

Prosessen med dannelse av kolesterolplakk fører til samtidig ødeleggelse av flere kar. Stroke øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos disse pasientene hjertemuskelen er nesten tre ganger, og i tilfellet av arterielle lesjoner i periferien av myokardinfarkt kan forekomme fire ganger oftere, og slag - tre ganger.

Symptomatisk bilde i lesjoner av plakk av koronararterier er sammensatt av manifold manifestasjoner, som er kjennetegnet ved angrep av angina, myokardial infarkt, og fremveksten av utilstrekkelig funksjon av hjertet. I tillegg oppstår alle former for IHD som følge av en karakteristisk vaskulær lesjon. Kardiale manifestasjoner står for nesten halvparten av lesjonene med kolesterolplakk. For eksempel observeres patologi av aorta oftere etter tretti år. Men når sykdommen prosessen i thorakalaorta pasienter klager over intens smerte som er bakt i sternum og utstrålende i nakken, ryggen og øvre del av magen. På bakgrunn av stressfulle situasjoner, så vel som fysisk anstrengelse, blir denne smerten sterkere. Det kan også vare i dager, øke og svekke periodisk, noe som skiller denne smerten fra det karakteristiske angina pectoris.

Noen ganger blir pasienten forstyrret av svelgingsprosessen, stemmen blir hes, hodet svinger og pasienten kan miste bevisstheten. Med aorta lesjoner, abdominal smerte er notert i magen med noen hevelse, så vel som forstoppelse. Hvis kolesterol plakk dannes på det sted hvor den aorta deler seg i grener (aortabifurkasjonen) deretter utvikler symptomer på claudicatio intermittens, lavere lem blitt kald på tærne dannet magesår oppstår ofte impotens.

En av de alvorlige komplikasjonene av aorta lesjon er en aorta aneurisme og dens brudd. Når fartøyene i den mesenteriske egenskapen er påvirket, er det smerter av skarpe, brennende, skjærekarakterer i bukområdet under spising, noe som varer nesten tre timer, og deretter er det oppdaget hevelse og avføring. I de øyeblikkene når kolesterolplakkene påvirker nyrene, øker blodtrykket jevnt og urinets sammensetning endres. Og med nederlag av arteriene i periferien, er det tegn på svakhet med økt tretthet i muskler i underdelene, mens føttene begynner å fryse, og da er det smerter under gang (intermittent claudication).

Behandling av kolesteriske plakk

For å starte behandlingen utføres primærdiagnose med måling av trykk, vektbestemmelse og identifisering av risikofaktorer (fedme, diabetes, hypertensjon).

Hvis mistanke om tilstedeværelsen av kolesterolplakk på veggen av karene foreskrives av en kardiolog, oculist, nevrolog, nephrologist, vaskulær kirurg. Og for å avklare graden av skade, utføres et EKG ved hjelp av belastningstester; Ultralyd av aorta og hjerte; angiografi, ultralyd inne i fartøy, coronagraphy. Disse metodene tillater oss å identifisere kolesterolplakk og, i det hele tatt, vurdere lesjonen. Men tosidig skanning, så vel som triplex, la oss å studere blodstrøm og tilstedeværelsen av en patologisk prosess i halspulsåren, abdominal aorta avdeling arteries lem. Ved hjelp av MR blir veggene til karene og kolesterolplakkene visualisert.

Uten karakteristiske kliniske manifestasjoner med totalt kolesterol høyere enn 5 mmol / l, begynner behandlingen med en livsstilsendring. Til en begynnelse nekter de fra nikotin og alkohol, holder seg til et anti-kolesterol diett og øker fysisk aktivitet. Etter at totalt kolesterol er nådd til fem, og LDL er lavere enn tre, så anbefales en andre undersøkelse å gå gjennom fem år.

Men pasienter med høy risiko og totalt kolesterol over fem mmol / l anbefales å endre livsstilen i tre måneder med en etterfølgende re-undersøkelse. Med de oppnådde verdiene av kolesterol, kontrollerer nivået av lipider årlig. I tilfelle av høy risiko (mer enn 5%) ty til medisinering.

Som regel foreskrives alle pasienter med tegn på vaskulære lesjoner med kolesterolplakk av noe sted, en kardinal endring i livsstil og terapi ved bruk av medisiner.

Grunnlaget for denne behandlingen er en rekke, uten kolesterol, mat. Dette gjelder fedme, diabetes mellitus og hypertensjon. I den daglige rasjonen bør kaloriinnholdet i produktene opprettholde pasientens normale vekt. Det anbefales å begrense animalsk fett, erstatte dem med vegetabilsk fett. I tillegg bør 400 g frukt og grønnsaker spises daglig; kjøtt av fettfattige varianter og fjærfe uten hud, sure melkeprodukter, avfettet hytteost, brød med kli, sjøfisk og havsyre. Pass på å begrense inntaket av salt til en teskje per dag. Dermed kan dietten observert tillate deg å senke kolesterol, og dermed fjerne kolesterolplakkene til nesten 10%.

For å normalisere kroppsvekten velges et egnet diett som tar hensyn til pasientens alder og samtidige sykdommer. I tillegg skal pasienter som ikke har symptomatiske manifestasjoner av vaskulære lesjoner, tildele fysiske belastninger opptil 40 minutter, daglig. Og med patologien til SS. anbefaler å gå, danse, svømme med moderat intensitet 1 eller 1,5 timer per uke. Det er umulig å tolerere kraftbelastninger. Det anbefales å gå, og ikke å bruke transport i transport.

Et viktig punkt i behandlingen av kolesterol plakk anses å slutte fordi det gir en dramatisk reduksjon av HDL-kolesterol, patologiske virkninger på blodkar, bryter de reologiske egenskaper for blod. Og alt dette øker risikoen for sykdommer og død til 20% av kardiovaskulære komplikasjoner. Folk som røyker nesten dobler risikoen for et slag, i motsetning til ikke-røykere. Det samme gjelder for alkohol. Bruken av legemidler av forskjellige typer også fører til sterke svingninger som forårsaker betennelse i det vaskulære systemet og forstyrrer blodet.

For behandling av sykdomstilstander forårsaket av vaskulære lesjoner av plakk, fire grupper av medikamenter anvendt hypolipidemiske egenskaper, dvs. slike som reduserer kolesterol. Blant dem er nikotinsyre, statiner, fibrater og gallsyresekstanter. Disse stoffene har en stabiliserende effekt mot kolesterol plakk, bidrar til å forbedre ytelsen av endotel suspen forekomst av aterosklerose og derved påvirke lipidmetabolismen.

Ofte i medisinsk praksis, brukes statiner som reduserer dødelighet og forhindrer komplikasjoner av S. S. Dosering av legemidler velges strengt individuelt, og stoffet tas kun om natten. Også noen ganger er essensielle fosfolipider foreskrevet, som er hjelpestoffer basert på fiskeolje. De brukes alltid i komplisert behandling, i kombinasjon med statiner.

I noen tilfeller brukes kirurgiske behandlingsmetoder for å behandle kolesterolplakk i kar. Dette gjøres i tilfeller av ulike komplikasjoner av den underliggende sykdommen. Behandling ved hjelp av kirurgi bidrar til å gjenopprette patentering av arterielle kar, det vil si revaskularisering.

Med IHD utføres risting eller stenting av koronarbeinene for å forhindre forekomst av hjerteinfarkt. Når kolesterolplakkene av cerebral fartøy er skadet, blir karoten arterien omgått. Og for å utelukke forekomsten av gangren på underekstremiteter, er protesfartøyene til hovedegenskapen. Volumet og behovet for en bestemt kirurgisk operasjon er etablert av en kirurg, kardiurgirurgi eller vaskulær kirurg.

Kirurgisk inngrep for å eliminere kolesterolplakkene fører som regel ikke til en absolutt kur. I utgangspunktet ved hjelp av kirurgi er det mulig å unngå komplikasjoner, og ikke å eliminere selve årsaken som forårsaket dannelsen av disse patologiene inne i karene. Derfor, etter operasjonen, forblir de viktigste behandlingsmetodene modernisering på en positiv måte på deres livsstil med ernæring, samt bruk av konservativ terapi.

I tillegg, er en viktig primær forebygging av formasjons i blodkar på kolesterol plaques for å kontrollere kolesterol indikatorer, med unntak av sin vei fra nikotin liv, alkohol og medikamenter, tilstrekkelig fordeling av belastninger, bringe vekten tilbake til normal, forebygge overbelastning emosjonelle, normalisering av glukose og blodtrykk, så vel som overholdelse En diett som eliminerer bruken av skadelige produkter. Men sekundær forebygging av kolesterolplakk er forårsaket av bruk av tidligere tiltak med mottak av antiplateletmidler og statiner.

Hvordan kan oppløses kolesterolplakk i blodårene?

Krenkningen av fettmetabolismen i kroppen i lang tid går ubemerket, men før eller senere fører til negative konsekvenser. Hvis utseendet på xanthom (kolesterolplakk på kroppen) ikke er farlig, og snarere refererer til en kosmetisk defekt, så er arteriosklerose av karene et alvorlig problem som krever behandling. For nesten asymptomatisk kurs og formidabel komplikasjoner fikk sykdommen et uoffisielt navn - kjærlig morder. Er det mulig å oppløse de allerede dannede plakkene på karveggen, og hvordan å gjøre det: La oss prøve å finne ut det.

Hvorfor plaques deponeres på fartøy

Utseendet på kolesterolplakk på kroppens eller indre vegg av karene er alltid forbundet med en metabolsk lidelse. Den nøyaktige årsaken til utviklingen av sykdomsdoktorer er ennå ikke navngitt, og i den vitenskapelige verden fremmes flere hypoteser:

 1. Lipoproteininfiltrering - deponering av kolesterol i veggene av arterier og arterioler forekommer primært, dvs. uten en bestemt grunn.
 2. Teorien om primær endoteldysfunksjon - her kommer skaden på vaskemuren først, og først da avsetningen av kolesterolmolekyler.
 3. Autoimmunteorien knytter dannelsen av et atherosklerotisk plakk til forstyrrelsene i funksjonen av cellelinket av immunitet, et angrep av leukocytter og makrofager i det vaskulære endotelet.
 4. Den monoklonale hypotesen forklarer sykdommen ved det primære utseendet til en patologisk klon av celler av glatt muskelvev, som er i stand til å "tiltrekke" seg selv kolesterolets molekyler.
 5. Noen forskere finner en lenke i utviklingen av patologi og den primære lesjonen av blodkarets vegger med virale partikler (CMVI, herpes, etc.).
 6. Peroksidhypotesen snakker om brudd på kroppens antioksidantsystemer og prosessene av lipidperoksydasjon.
 7. Hormonal hypotesen - ifølge henne kan økt funksjonell aktivitet i hypofysen føre til en økning i syntesen av byggematerialer for kolesterol i leveren.
 8. Den genetiske hypotesen snakker om en arvelig betinget vaskulær endotel defekt.

Til tross for ulike forutsetninger er forskerne enige om at utviklingen av sykdommen først og fremst påvirkes av livsstilen og ernæringens natur. Å provosere faktorer som kan forårsake aterosklerose, inkluderer:

 • røyking,
 • høyt nivå av totalt kolesterol i blodet (> 5,1 mmol / l);
 • vedvarende hypertensjon, hvor blodtrykk er over 140/90 mm Hg. Artikkel.;
 • metabolske sykdommer (diabetes mellitus, hypothyroidism, metabolsk syndrom, etc.);
 • postmenopause hos kvinner;
 • fedme (BMI over 30);
 • mangel på mosjon, minimal fysisk aktivitet;
 • stress, vanlig emosjonell overstyring;
 • manglende overholdelse av prinsippene om riktig ernæring.

Hva er kolesterolplakk og hvordan dannes de? I patogenesen av aterosklerose utmerker seg flere påfølgende stadier:

 1. Utseendet av fett flekker på det vaskulære endotelet. Atherogene kolesterolfraksjoner fritt sirkulerende i blodet binder seg til proteoglykaner på indre veggen av overveiende små kar og deponeres i et tynt lag på endotelet.
 2. Liposklerose er en økning i tykkelsen og størrelsen på plaketten. På dette stadiet spirer fettvevet med bindevev, og flere lipider blir avsatt på den.
 3. Aterotoz - spiring av en plakk i et muskulært lag av en arterie. Fettavsetninger blir enda større, de skader endotelet og dypere spire inn i karets tykkelse.
 4. Atherokalcinose er konsolidering av kolesterolplakk. Tykkelsen av fettavsetningene vokser, kalkinater blir avsatt i dem. Plakk blir veldig tett og smalker i stor grad lumen på fartøyet, forårsaker forstyrrelse i blodsirkulasjonen.

Vær oppmerksom! En spesiell rolle i dannelsen av en atherosklerotisk plakk spilles av det såkalte "dårlige" kolesterolet - fraksjonene av LDL og VLDL.

Hva er plaques?

Det er viktig å forstå at den aktuelle sykdommen er forbundet med flere metabolske forstyrrelser. Denne prosessen påvirker hele kroppen. På samme tid, avhengig av klinisk signifikant lokalisering, er aterosklerose isolert:

 • aorta;
 • koronar (hjerte) arterier;
 • hjerneskjermer;
 • arterier av nyrene;
 • fartøy av underekstremiteter.

Aterosklerose av aorta - det største fartøyet i menneskekroppen - er i lang tid asymptomatisk og kan bare oppdages under undersøkelsen (f.eks. Aortokardiografi). Noen ganger er pasientene bekymret for ikke-intensiv pressing, lindrende smerte i brystet eller magen. Karakteristiske tegn på sykdommen inkluderer også kortpustethet, arteriell hypertensjon (trykkøkning skjer hovedsakelig på grunn av systolisk, "øvre").

Kolesterolplakkene påvirker ofte kranspulsårene. Brudd på blodtilførsel til hjertemuskelen fører raskt til det kliniske bildet av typisk angina - trykkende smerter i brystet under fysisk aktivitet, kortpustethet, uforklarlige følelser av frykt for døden. Over tid øker frekvensen av anfall, og pasienten utvikler tegn på hjertesvikt.

Den primære skade på plaques av cerebral fartøy kalles cerebral aterosklerose. Denne patologien er vanlig hos eldre og manifesterer seg:

 • tretthet,
 • redusert effektivitet;
 • skarp forringelse av minnet;
 • økt spenning
 • irritabilitet;
 • sletting av personlige og personlige egenskaper: For eksempel blir en sparsom person grådig, selvsikker - egoistisk, egoistisk, etc.;
 • søvnløshet;
 • hodepine;
 • svimmelhet;
 • støy i hodet / ørene.

Når den fortrinnsrett avsetning av kolesterol på veggene i nyrearterier observert vedvarende økning i blodtrykket (hovedsakelig på grunn av det diastoliske, de "nedre") og progressive tegn på sykdom i urinveiene: ødem, dysuri, dra smerte i korsryggen.

Kolesterolplakk i karene i nedre ekstremiteter er mindre vanlige. Det manifesteres av smerte i kalvemuskulaturen, som styrkes ved langvarig gange (såkalt intermittent claudication). Mangel på rettidig behandling fører til utvikling av trofasår, og deretter gangren av foten.

I tillegg til vaskemuren blir kolesterol ofte avsatt i huden. Slike plakk kalles xanthomer (xantelasmer). De ser enten gulaktig eller gulaktig, flat eller litt over overflaten av sunn hud.

Men atherosklerotiske plakk er farlig

Faren for aterosklerose er ikke skaden på vaskemuren, men i formidable komplikasjoner som skyldes et brudd på sirkulasjonen. I de innsnevrede arteriene når blodet nesten de indre organene, og pasienten utvikler akutte eller kroniske lidelser forbundet med oksygen og næringsstoffer. For det første, systemer som intensivt virker gjennom livet og trenger konstant påfylling av energiressurser, som hjerte og hjerne, lider.

Vanlige komplikasjoner av aterosklerose inkluderer:

 • akutt myokardinfarkt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • kronisk hjertesvikt;
 • Stroke - slag;
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • gangrene i nedre ekstremiteter.

Derfor er forebygging og terapi av atherosklerose en av prioriteringene i moderne helsetjenester. Og hva er behandlingen for denne sykdommen, og er det noen midler som kan løse de allerede eksisterende kolesterolplakkene?

Hvordan fjerne aterosklerotisk plakk

Behandlingen av aterosklerose er en lang prosess som krever samarbeid mellom pasienten og hans behandlende lege. Å oppløse kolesterolplakkene var så effektive som mulig, det er viktig ikke bare å ta piller, men også ta hensyn til din livsstil og diett. Effektiv, ifølge de fleste pasienter, er middel til tradisjonell medisin.

Kosthold og livsstil: hva pasienten trenger å vite

Korreksjon av en livsstil er det første som bør være oppmerksom på en person som har funnet aterosklerotiske plakk. Til ikke-farmakologiske metoder for å senke kolesterol i blodet og behandle aterosklerose inkluderer:

 1. Normalisering av kroppsvekt (med fedme).
 2. Dosert fysisk aktivitet under forhold med tilstrekkelig oksygenforsyning. Volumet av belastninger må avtales med den behandlende legen, basert på graden av vaskulær lesjon og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.
 3. Avslag / alvorlig begrensning av alkoholbruk. Det er bevist at varme drikker forårsaker økning i dyslipidemi, noe som utløser vekst av triglyserider.
 4. Avslag på røyking. Nikotin øker ikke bare risikoen for kardiovaskulær patologi, men bidrar også til skade på endotelet i arteriene, som utløser en kjede av patologiske prosesser for dannelse av kolesterolplakk.
 5. Eliminering av stress og eventuelle psykotraumatiske situasjoner, både på jobben og hjemme.

Spesiell oppmerksomhet til pasienter med aterosklerose bør betale måltider. Det terapeutiske dietten er utformet for å senke nivået av kolesterol i blodet og redusere risikoen for å danne aterosklerotiske plakker i fremtiden.

De grunnleggende prinsippene i dietten, som anbefales for overholdelse av oppløsning av kolesterolplakk:

 1. Begrensning av animalsk fett, som er de viktigste matkildene til kolesterol. Ledere på innholdet av "dårlige" lipider er smult, oksefett, hjerne, nyrer og andre biprodukter, fett rødt kjøtt, ost, etc. durumhvete.
 2. Grunnlaget for dietten bør være grønnsaker og frukt, fiber (kostfiber). De bidrar til å forbedre fordøyelsen og normalisere metabolisme.
 3. Kaloriinnholdet i et daglig diett er valgt i henhold til pasientens belastning og motoraktivitet.
 4. Avslag fra denne metoden for matlaging, som steking. Alle rettene er dampet, kokt eller stuvet.
 5. Det er ønskelig å erstatte rødt kjøtt (biff, lam, svinekjøtt) med marine fisk minst 2-3 ganger i uken. Fisk av fete varianter er nyttig i aterosklerose på grunn av det høye innholdet av "gode" kolesterol-lipoproteiner med høy tetthet.

Vær oppmerksom! På et tidlig stadium av aterosklerose er det nok for en pasient å lede en sunn livsstil og spise riktig: nivået av kolesterol vil reduseres uten å ta tablettene.

Legemidler til plakkdannelse

Hvis ikke-medikamentelle behandlinger er ineffektiv i 3 måneder eller mer, kan legen forskrive piller til en pasient, redusere kolesterolet og oppløse eksisterende aterosklerotisk plakk.

Til valgfrie legemidler for aterosklerose inkluderer:

 • statiner;
 • fibrater;
 • gallsyre-sekvestranter;
 • absorpsjonshemmere (absorpsjon) av kolesterol i tarmen;
 • Omega-3.6.

Statins (Atorvastatin, Rosuvastatin) er den mest populære gruppen av lipidsenkende legemidler til dags dato. De har følgende farmakologiske virkninger:

 1. Redusert kolesterolproduksjon i leverceller.
 2. Reduksjon av innholdet av atherogene lipider i den intracellulære væsken.
 3. Øk ødeleggelsen og utskillelsen av fettlignende stoffer fra kroppen.
 4. Redusere alvorlighetsgraden av endotelbetennelse.
 5. Forebygging av skade på nye områder av vaskemuren.

Ifølge statistikken øker legemidlene i gruppen levetiden til pasienter med aterosklerose, reduserer risikoen for komplikasjoner og dyp vaskulær skade betydelig. De har statiner og deres mangler: De kan ikke foreskrives i laboratoriebekreftede leversykdommer (med ALT over normen på 3 eller flere ganger) på grunn av hepatotoksisitet.

Fibre er antilipidemiske legemidler som reduserer nivået av "dårlig" kolesterol og øker konsentrasjonen av "godt" kolesterol. Kan foreskrives i kombinasjon med statiner.

Effekten av gallsyre-sekvestranter og kolesterolabsorpsjonshemmere er basert på binding av molekyler / hindringen av absorpsjon av fettalkohol i tarmen og eliminering av dem fra kroppen på en naturlig måte. Vanlige bivirkninger av denne gruppen medikamenter er oppblåsthet, løs avføring.

Omega-3,6 er et populært kosttilskudd som inneholder anti-atherogene kolesterolfraksjoner. De bidrar til å redusere nivået av "dårlige" LDL og VLDL i blodet, samt rense de vaskulære veggene fra de allerede dannede plakkene.

Kirurgiske metoder for vaskulær rengjøring fra plaques

Hvis det er markert nedsatt blodsirkulasjon i karene fylt med plakk, er en av metodene for kirurgisk korreksjon av tilstanden mulig:

 • ballong angioplastikk - perkutan injeksjon i hulrommet i det berørte karet av en liten beholder, som deretter oppblåses for å utvide arterien lumen;
 • Stenting - innføring av en stent i stedet for hindring - en stabil allmetall ramme;
 • shunting - "stenge" den smalte arterien og skape en alternativ kilde til blodtilførsel til indre organer for collaterals.

Kan tradisjonell medisin hjelpe

Folkemidlene forblir populære i behandling av aterosklerose og oppløsning av kolesterolplakk. Husk at noen av dem kun kan tas etter å ha konsultert en spesialist.

De vanlige reseptene for alternativ medisin inkluderer:

 1. Daglig inntak om morgenen på tom mage 1 ss. l. grønnsak (oliven, linfrø, gresskar) olje.
 2. Bruk av medisinsk blanding fra like deler av vegetabilsk olje, honning, sitronsaft.
 3. Behandlingstankur Sophora japansk (per 1 kopp strimlet pods - 500 ml vodka). Blandingen, som er tilstede i 3 uker, filtreres og tas i henhold til art. l. × 3 p / dag. i 3-4 måneder.
 4. Bruk av fennikelfrø. Forbered en infusjon av 1 ss. l. tørket frø og 200 ml kokende vann. Ta under Art. l. 4-5 dager. Behandlingsforløpet er lang, minst 2 måneder.
 5. Daglig inntak av ferskpresset potet juice.
 6. Påføring av sitron-hvitløk blanding. Grate hvitløk og en hel sitron på et grunt grater (sammen med skallet). Den resulterende blandingen blandes og helles vann på dagen. Ta 2 ss. l. Den resulterende væsken er 2 p / d.

Dermed har medisinen ennå ikke kommet opp med en magisk pille som raskt og alltid vil bli kvitt aterosklerose. Behandling av sykdommen er en lang og komplisert prosess som krever maksimal nytte av både legen og pasienten. Bare en integrert tilnærming vil oppnå helsen til kardiovaskulærsystemet og lang levetid.

Hvordan behandle kolesterolplakk

Plaques på fartøyets behandling

Hvis fettholdige proteiner, så vel som kolesterol, begynner å bli avsatt på indre vegger og skjell av karene, så sies det at aterosklerose utvikler seg med dannelsen av aterosklerotiske plakk. Prosessen i seg selv er som følger.

 1. Først vises et lipidpunkt på kargenes vegg. Selvfølgelig ser det ikke bare ut, men i nærvær av mikrodammering av fartøyets vegger, hevelse og løsning. Varigheten av denne prosessen kan være forskjellig, og den første fasen av aterosklerose og plakkdannelse er kun merkbar når den undersøkes under et mikroskop.
 2. Med tidenes gang, hvor lipidene blir avsatt, begynner veksten av bindevev å skje, prosessen med liposklerose går videre. Dannelse av aterosklerotisk plakk fra bindefiber og fett oppstår. På dette stadiet har plakk fortsatt en væskestruktur og er lett løselig. Men dette er hovedfaren. Det ujevnste dekselet på plakkene kan enkelt briste ut og ulcerate, løsningen av fragmentene fører til at de kommer inn i lumen av arteriene og tetter dem. I tillegg er det under slike blodplater en degenerasjon av fartøyets vegg, den blir skjøre, lett sprukket, noe som fører til dannelse av blodpropper, som kalles trombi, og representerer også en betydelig fare.
 3. Det neste trinnet er herdingen av plakkene på grunn av avsetning av kalsiumioner her. Dette stadiet er sluttfasen. Senere plakkene endres ikke lenger, men vokser bare sakte, alt forverres og forverrer blodtilførselen til orgelet.

Det er klart at forverringen av blodtilførselen, og enda mer, en fullstendig opphør av det, fører til alvorlige problemer i det berørte organets arbeid, og uansett hvor platene på karene ble dannet.

Behandling av aterosklerotiske plakk

Behandlingen bør startes så tidlig som mulig, så snart du har mistanke om at du utvikler aterosklerose, må du umiddelbart kontakte en lege for å gå til eksamen. Hvis diagnosen er bekreftet, må du revurdere din holdning til livet vesentlig, siden behandling av aterosklerose og fjerning av plakk fra veggene til fartøyene er utenkelig uten riktig optimalisering av deres vaner.

Først og fremst må du endre dietten betydelig, siden aterosklerose viser en streng diett som utelukker mange matvarer. Jeg må gi opp stekt og fet mat, fra baking fra hvitt mel. Og omvendt må du spise mer grønnsaker og frukt, spesielt friske. Og også til de produktene som inneholder B-vitaminer, siden det er disse vitaminene som forhindrer opphopning av lipider på karossens vegger.

Moderne medisiner har akkumulert en rik erfaring i behandling av aterosklerose og fjerning av sklerotiske plakk fra veggene i blodårene, inkludert ved hjelp av stamceller. Men du må huske at aterosklerose er en kronisk sykdom, noe som betyr at du må overvåke diett og livsstil for resten av livet.

Selvfølgelig bør behandlingen av plakkene være underlagt en lege, men du kan også hjelpe ham og forsøke å rengjøre veggene på hans fartøy med folkemidlene, selvsagt etter at legen gir deg tillatelse til å gjøre det.

Vi ønsker å tilby deg flere oppskrifter.

Folk rettsmidler for vaskulær rengjøring

Samle gran og furu nåler i like store mengder, slip det godt. Bland råmaterialet med løkskall og hakkede rosenkål i en andel på 5: 2: 2. 10 spiseskjeer av denne blandingen, hell 1 liter vann, kom med koking og kok i ca. 15 minutter.

Wrap pannen med et teppe for å lage en termo-effekt og la det fylles i 12 timer. 1 liter infusjon som er oppnådd, bør være full i løpet av dagen. Ta daglig i 30 dager.

Rydder rent beholder av plakk og skall av grønne valnøtter. Men hvis du ikke kan få det grønne skallet, skal du bare erstatte det med rengjorte kjerner, som du trenger 1,5 kg. Bare vri alt i en kjøttkvern eller blender og bland med samme mengde honning. Legg til den resulterende massen på 4 skrelles og savnet gjennom kjøttkvernappelsiner. Bland alt godt, lukk det godt og legg det i kjøleskapet. Ta 1 spiseskje før du spiser, hver dag i 2 måneder.

© Terapeut Elena Gabelko

Hvordan behandle kolesterolplakk?

Kolesterolplakkene behøver ikke å bli behandlet - de må fjernes og ikke må vises. Fjern plakkene hjelp medisiner som statiner, men de er dyre for kostnaden, og de bør aldri bli tatt uten bevis!

Hvordan behandle aterosklerose

En av de farlige og ugjennomtrengelige sykdommene er aterosklerose. Når det påvirkes av store blodårer i menneskekroppen.

Hva og hvordan å behandle aterosklerose vil fortelle deg en kvalifisert spesialist.

Dessverre er denne sykdommen ikke underlagt uavhengig behandling, noe som kun kan provosere en rekke komplikasjoner.

årsaker

Aterosklerose er preget av dannelsen på veggene av karene av aterosklerotiske plakk, som forstyrrer den normale blodstrømmen. Som et resultat er det et brudd på blodstrømmen til vitale organer. I fravær av rettidig tilstrekkelig behandling kan sykdommen føre til døden. Med tanke på at aterosklerose er en aldersrelatert sykdom, faller folk over 45 år inn i risikogruppen, og det overveldende flertallet av dem er menn. Men før behandling av aterosklerose er det nødvendig å forstå årsakene til forekomsten. Leger identifiserer et antall av følgende faktorer:

 • Ubalansert ernæring. Overflødig fett og stekt mat i kostholdet fører til en kraftig økning i kolesterol i blodet. Deretter blir den avsatt i form av plakk på de vaskulære veggene;
 • Usunn livsstil. Dårlige vaner, underernæring og mangel på fysisk anstrengelse til modenhet kan skape mange helseproblemer og bidra til utseendet av aterosklerose;
 • Lav fysisk aktivitet. En stillesittende livsstil medfører vektøkning og forverring av blodsirkulasjonen. Moderat fysisk aktivitet er en utmerket forebygging av aterosklerose;
 • Age. Dessverre øker aldersrelaterte endringer i kroppen, kombinert med en usunn livsstil, stor risiko for å utvikle sykdommen.
 • Paul. Aterosklerose påvirker ofte menn, siden den mannlige kroppen inneholder en liten mengde av det kvinnelige hormonet østrogen, under påvirkning som cholesterol absorberes best.

Ofte observerer leger et bilde av utviklingen av aterosklerose i bakgrunnen av diabetes mellitus. I denne forbindelse bør pasienter med denne diagnosen nøye overvåke sin egen helse og når de første alarmerende symptomene oppstår, se lege.

Stadier av

Aterosklerotiske forandringer kan forekomme i ulike deler av kroppen - arteriene i lemmer, hjerte og hjerne, samt aorta. Avhengig av lesjonens sted, vises visse symptomer på aterosklerose. Sykdommen fortsetter i flere stadier, med hvilken forlengelsen av sklerotiske forandringer på karene økes. I de tidlige stadier av aterosklerose danner lipidavsetninger på den indre membran av arteriene.

I neste trinn fortsetter denne prosessen, i tillegg er det avrundede formasjoner (atheromer eller aterosklerotiske plakk), noe som reduserer blodkarmens lumen. Som et resultat utvikler nekrose i tykkelsen av individuelle eller fuserte plaketter. Dette fører til ødeleggelse av plakk, ledsaget av blødninger i tykkelsen. På grunn av nekrose og påfølgende destruksjon av atheromen i sårene, dannes trombi og tette arr. Dermed blir veggene i arteriene uelastiske, tynnet og svekket, mister evnen til å opprettholde normalt blodtrykk.

Aterosklerose i nedre ekstremiteter

I noen tilfeller kan aterosklerose påvirke blodårene i beina. Dette problemet har en rekke karakteristiske symptomer:

 • Smerter i benene, som øker med kjøling og gåing;
 • Forsegling og sinuosity på underdelene;
 • Økt hardhet av puls.

Hvis du ikke konsulterer en spesialist på hvordan å behandle aterosklerose i nedre ekstremiteter i tide, er det risiko for et trofasår, noe som kan bli komplisert ved fingrene eller føttene, etterfulgt av amputasjon.

behandling

Den tidligere behandlingen av aterosklerose er startet, jo raskere vil du kunne kvitte seg med denne sykdommen og unngå farlige komplikasjoner. Dype aterosklerotiske forandringer reagerer ikke på behandling, så i slike tilfeller er målet å forhindre videre progresjon av prosessen og forbedre blodtilførselen til vev. Hva kan moderne leger tilby for å behandle aterosklerose? Hovedfokuset er fortsatt medisinering.

Tradisjonelt er narkotika foreskrevet som reduserer mengden lipider i blodet og øker elastisiteten til blodkarets vegger. Det er imidlertid verdt å merke seg at narkotika til behandling av aterosklerose raskt blir foreldet og de erstattes av mer avanserte. Derfor med et spørsmål enn å behandle en aterosklerose, er det nødvendig å henvende seg til legen som vil hente den mest effektive medisinen.

Les Mer Om Fartøyene