Aterosklerotiske plakk: i karotider, hjerne, hjerte

Med kolesterol i vår tid, er alle nådesløse. Praktisk sett på alle etiketter av produkter som inneholder animalsk fett, indikerer at denne komponenten ikke er der. Noen ganger kommer det til absurditet når etiketten for vegetabilsk olje indikerer at den ikke inneholder kolesterol, selv om det ikke bør være a priori der. Og innskriften er ikke noe mer enn et reklameflyt. TV-en, som bare snakker om mat, minner stadig om hvor mye kolesterol det inneholder, og dermed kjenner folket deres fiende, som danner kolesterolplakk som fører til slag og hjerteinfarkt.

Mye er sagt om hvordan denne prosessen foregår, hvilke matvarer må være redd og hva er kolesterol generelt, men de fleste av en eller annen grunn unnlater disse øyeblikkene. Sannsynligvis bør vi snakke om alt i orden: hSå slikt kolesterol, hvorfor danner det en plakett, hvordan kan denne prosessen ende og hva slags behandling har den?

"Godt" kolesterol

Å avvise kolesterol helt er urimelig, det dannes hele tiden i den levende organismen av alle pattedyr, er en del av vev og væsker og i fri tilstand, i form av en sekundær monohydrisk aromatisk alkohol - C22H45OH, og i bundet, som en ester. Kolesterol (ChS) er en viktig komponent i cellemembraner og en forløper til syntesen av steroidhormoner og gallsyrer, det vil si at det er nødvendig og den positive rollen er åpenbar. Det er imidlertid vel kjent at noen spesifikke kolesterolfraksjonen er i stand til å delta i dannelsen av kolesterol plakk som er avsatt i arterieveggen, treffer dem og således hindre normal funksjon av det vaskulære system.

Aterosklerotisk plakk og kolesterol - synonymer, noe som indikerer et generelt begrep, men i litteraturen er det også andre navn: fibrøs, ateromatøst, forkalkede. Disse artene tilhører også aterosklerotiske plakk, men i motsetning til generelle begreper reflekterer de et bestemt stadium av prosessen. Samtidig er den viktigste komponenten eller base plakk kolesterol, men ikke alle, og ikke alle, så det er en divisjon på sine skadelige og gunstige fraksjoner.

Omtrent 1/3 av kolesterolet som finnes i blodplasma hos en sunn person er inkludert i antiaterogene lipoproteiner. Vi kaller dem lipoproteiner med høy tetthet (HDL) og kolesterol av HDL-C, HDL-kolesterol eller a-XC. Disse kolesteroler operere i vårt legeme beskyttende funksjon, hindrer dannelsen av aterosklerotiske plakk, som bærer kolesterol fra vaskulære vegger av cellene i leveren, hvor "skadelig" komponent omdannes til gallesyrer, som deretter fjernes på sikker måte fra kroppen. HDL-C refererer til "tynne" kriteriene som gjenspeiler den nåværende tilstanden i utviklingen av aterosklerotisk prosess og tilstanden av lipidmetabolismen generelt.

Aterosklerotisk plakk - hvordan er det dannet?

Hvor kommer materialet til å bygge plaques fra? Den leveres med mat. Mottatt fett under påvirkning av et lipase-enzym i tynntarmen er delt inn i glyserol og fettsyrer (lipolyse), som er absorbert i blodstrømmen, og som leveres til stedet for dets metabolisme - leveren. Leveren triacylglycerides form (triglyserider - nøytralt fett), skilles ut i blodet som del av VLDL (meget lav tetthet lipoproteiner eller pre -p-lipoproteiner) og overskudd av galle utgang.

aterosklerose - dannelse av kolesterolplakier i soner med mikrodamasje av foring av kar

I tillegg, i ferd med lipolyse fra VLDLOer kolesterol-LDL-kolesterol, som har uttalt atherogene egenskaper. LDL (low density lipoprotein) er den viktigste form for transport kolesterol i blodårene, det vil si at han bærer "dårlige" kolesterol fra blodet og er involvert i dannelsen av aterosklerotisk plakk. Det er det som følger:

 • LDL, som bærer kolesterol, går inn i blodet for å sirkulere der.
 • Når LDL akkumuleres, begynner "dårlig" kolesterol å bli fanget av makrofager og avsatt på veggene til fartøyene, og velger overveiende soner av turbulent strøm (steder for forgrening av arterier, elvemunning).
 • Akkumuleres i makrofager, LDL-C, danner et "skum" celler, som opprinnelig ikke engang ligne plakk, selv om den aterosklerotiske prosessen allerede har funnet sted, som kan indikere biokjemisk analyse av blod (lipid);
 • "Foamy" -celler er plassert på de indre overflatene av fartøyene, dekker dem med flekker og striper.
 • Utseendet av bindevevsfibre i habitatet til "skumete" celler kan betraktes som begynnelsen av dannelsen av en aterosklerotisk plakk, som vil bli kalt fibrøs.
 • Fiberplakk er dannet fra bindevev og "skumrende" celler, har en gråaktig farge og vurderes den andre fasen av aterosklerose.

fremgang av aterosklerose - fra skade på fôr av karet til fibralt plakk

 • Som "vekst" dekk plaques mer går inn i åpningen av beholderen som rager opp over overflaten av den indre lag, og dermed begrenser dens diameter og hindrer blodstrømmen i arteriene som en helhet. Aterosklerotisk prosess påvirker ikke noe isolert sted, det utvikler seg gjennom blodbanen, som hovedsakelig påvirker arteriekarene.
 • Gradvis akkumuleres lipidmassene, fibrefibrene blir tettere, det vil si at prosessene (atheromatose) fortsetter å gå inn i plakkene.

lukning av arterie lumen med økt risiko for ruptur av plakk og blokkering av vitale fartøy

Akkumulering av havremelfettinnhold fører til brudd på plakettdekselet og utgang i fartøyets lumen atheromatøse masser, som i kontakt med blodplasmaet kommer i kontakt med det. Det antas at dette øyeblikk er den farligste i form av trombose, som er naturlig, ettersom dekk gapet koagulasjonssystemet, reagerer trombedannelse (forsvar reaksjon), og hvis dette skjer i hjertekarene (ruptur av koronar plaque), brudd på den koronare sirkulasjon er uunngåelig og kan dukker opp hjerteinfarkt. Men hvis en slik situasjon oppstod i tilfelle av eksfolierende aorta aneurisme, så er det mulig at den dannede trombus kan spille en positiv rolle og redde pasientens liv. Aorta - et stort fartøy, lukker blodpropp skade, men vil ikke stoppe blodstrømmen, og i løpet av denne tiden, hvis du er heldig, vil et team av hjertekirurger har tid til å forberede seg til operasjonen og gjøre det.

 • Aterokaltsinoz - Den siste fasen av aterosklerose. Beregnede vaskulære plakk er resultatet av degenerative prosesser (fibrosis + kalsiumsaltavsetning) og dannes i stedet for et "gap" som oppstår ved brudd på dekket. Atherokinose komprimerer veggen, men samtidig blir den sprø, bryter lett, krymper ikke og strekker seg ikke, det vil si at den mister sin elastisitet. Ofte er slike fenomen lokalisert på steder av karene fra aorta i stor vinkel (mesenteriske, nyrene arterier).
 • Aterosklerotiske prosess skiller seg kontinuerlig tilbakevendende kurs, går den til de forskjellige arterielle fartøyene, graden av dens kontinuerlig erstatte hverandre, slik at neste kan detekteres, farget, fibrose og ateromatøse plakker aterokaltsinoz.

  Hva er faren for kolesterolplakk?

  Kolesterolplakk, bosetting i blodkarene i kroppen, er fulle av "overraskelser". De kan forårsake to typer sirkulasjonsforstyrrelser:

  • Akutt brudd, Resultatet er en plutselig blokkering av blodstrømmen, for eksempel i hjertet eller i hjernen. Dette skjer når innholdet i ateromatøst plakk går inn i karlumenet og forårsake blodpropp eller formet i en annen arterie blodpropp bryter av og skynder seg gjennom blodet og til slutt når et mindre kaliber arterier, for å overvinne som kan derfor ikke bli sittende fast der. Konsekvens - et hjerneinfarkt, et myokard og andre organer (avhengig av lokalisering av fartøyet).
  • Kronisk tilbakevendende prosess gjenspeiler en situasjon der fartøyene som følge av degenerative og stivnet endringer rammede, ble blodstrømmen brutt, men banen for blodstrøm er ikke fullstendig blokkert, det vil si kraften i hjertet, hjernen, nyrer og andre organer til en viss grad går, men det er ikke nok til å normal funksjon. Eksempler på slike forstyrrelser kan tjene som kronisk ischemisk hjertesykdom (IHD), encefalopati, senil demens, kronisk renal svikt, aterosklerose av arteriene i de nedre ekstremiteter.

  Det bør bemerkes at de cerebrale fartøyene er svært sårbare når det gjelder blokkering, som er forbundet med den anatomiske strukturen til sirkulasjonssystemet av et slikt viktig organ. Her vil vi virkelig klage på naturens fiasko, som ikke forutse tilstedeværelsen av collaterals eller andre mekanismer for å hindre slike konsekvenser, men faktum forblir, og vi er tvunget til å ta hensyn til det.

  dannelse av en plaque / trombus i halspulsåren med etterfølgende brudd og blokkering av de viktigste cerebrale karene

  Ernæring og oksygen til hjernen leverer livmorhalsen. I halsens fartøy kan det også være en aterosklerotisk prosess, som oftest påvirker karoten arterier. I mellomtiden, Det er ikke lett å dekke selve halshinnene (karetets diameter er ganske stor, blodet beveger seg under trykk), men hendelsene der vil sikkert påvirke blodsirkulasjonen i hjernen. Tromben eller ateromatøs masse uten å bryte strømmen i den karotide seg selv, bli dirigert til mindre karene i hjernen og lukke den (iskemisk slag, cerebral infarkt).

  Aterosklerose i ansiktet

  Aterosklerose reflekterer forstyrret metabolisme generelt, slik at endringer som oppstår som følge av denne sykdommen prosessen, ikke bare påvirker den arterielle fartøy, men annet vev. Sirkulasjon av overskytende kolesterol i blodet skaper forhold for dets avsetning i vev, spesielt slike fenomen observeres hos eldre (som et alternativ til dystrofiske forandringer). For eksempel, kan LDL-C i sammensetningen av makrofager oppbevares trygt i veggene i galleblæren (cholesterosis) i huden i form av plaketter ksantomnyh og xanthelasma øyelokk. Hva er forskjellene mellom disse begrepene, kanskje ukjent selv for spesialister, men de ser veldig lik den samme xanthelasma, lokalisert på øyelokkene, kalt flat xanthomas århundre.

  kantom og xanthelisme

  Xantomic plakk anses å være et meget pålitelig tegn på en kronisk aterosklerotisk prosess. De er plassert på huden, kan de sees med det blotte øye: én eller flere gulaktige plakk på størrelse med en ert eller mer, med en myk tekstur og som utviser evnen til å fusjonere. Facial med fordel vises rundt øynene og på nesen, men oftere, som nevnt ovenfor, er deres tilstedeværelse oppdaget på øyelokkene.

  Xanthoma og xanthelasma vises oftere hos kvinner i avanserte år, lider av diabetes eller har andre hormonelle lidelser, de dukker opp plutselig, uten forløpere og i lang tid kan forbli uten endringer i farge, form og størrelse.

  Kan jeg bli kvitt kolesterolplakk?

  Behandling av kolesterolplakk begynner med kosthold, avvisning av dårlige vaner, bekjempelse av overvekt og hypodynami. Behandling betyr imidlertid ikke fjerning av plakk. Kanskje vil vi noe skuffe leseren hvis vi rapporterer det:

  Fjern blodkarene fra plakkene enkelt er umulig. Behandling av aterosklerotisk prosess med medisiner innebærer normalisering av nivået av lipoproteiner og reduserer sykdomsprogresjonen, det vil si at det er nødvendig å behandle all aterosklerose, snarere enn en enkelt plakk.

  Selv om hypotetisk tenke seg at det er mulig å fjerne den, og sikkert i den arterielle tråd med deres stor variasjon, til de samme skip i spot åren utdanning irreversibelt overrasket og kan ikke gjenopprettes alle legemidler eller folk rettsmidler fra plakk.

  Foreløpig er det mange forskjellige steder, massemedier og folkeklinikker som forplikter seg til å rense fartøyene fra plakk med vodka, hvitløk, sitron, honning, nøtter og andre legemidler som er tilberedt hjemme. utvilsomt, noen av dem er virkelig i stand til å normalisere lipidspektret, hemmer utviklingen av den patologiske prosessen, forhindrer dannelsen av nye kolesterolplakk, men fjerner alt tilgjengelig middel er ikke i stand til, så du bør ikke være feil på denne poengsummen.

  I lys av det faktum at det ikke er andre måter å kvitte seg med plakk og gjenopprette blodstrømmen i store kaliberfartøy som leverer vitale organer, brukes slike operasjoner som stenting og koronar arterie bypass-podning. Å gi tilstrekkelig blodsirkulasjon i organer som er påvirket av atherosklerotisk prosess, kan disse behandlingsmetodene forlenge livet betydelig og forbedre kvaliteten.

  Hvordan bli kvitt kolesterolplakk

  Ifølge statistikken er kardiovaskulær patologi først blant dødsårsakene til verdens befolkning. I økende grad forbinder leger utviklingen av koronar hjertesykdom med aterosklerose, og med utvikling av slike formidable komplikasjoner som hjerteinfarkt og hjerneslag, blir mange kolesterolplakker diagnostisert i arterienes vegger.

  Spørsmålet om hvordan å kvitte seg med plakkene i fartøyene, skjer ofte hos pasienter. Faktisk er denne prosessen lang og sta, men ganske mulig. Metodene for offisiell og tradisjonell medisin kommer til hjelp, men det viktigste er endringen i livsstil og kosthold. Flere detaljer om måter å behandle aterosklerose og hvordan bli kvitt aterosklerotiske plakker, les nedenfor.

  Hva betyr diagnosen aterosklerose?

  Aterosklerose er en multifaktoriell sykdom. Utseendet og veksten av kolesterolplakkene påvirkes både av interne (kroniske lever- og galdeutskillelsesforstyrrelser, metabolske forstyrrelser) og eksterne faktorer (unøyaktigheter i kosthold, røyking, hyppige belastninger etc.). I lang tid er sykdommen asymptomatisk og manifesterer seg ikke. På dette tidspunkt, er prosessen med avsetning av aterogene kolesterol dannes på den indre overflaten av blodårer, bindevev spiring og fibrinogen. Således dannes moden kolesterol plakk, som i betydelig grad kan begrense åpningen av beholderen og avbryte blodstrømmen til organer og vev.

  Dårlig sirkulasjon går ikke ubemerket hen, og pasienten har tidlig åreforkalkning symptomer: smerter i brystet eller i hjertet, kortpustethet, nedsatt utøve toleranse, hodepine, forvirring, glemsomhet. Kronisk oksygenmangel av alle de organer, spesielt hjerte og hjerne, noe som resulterer i iskemiske sykdommer: angina, vaskulær encefalopati.

  Faren for kolesterolplakk i karene er at med en signifikant økning i antallet, kan det være en akutt mangel på oksygen og næringsstoffer og nekrose (irreversibel død) av en del av orgelet. Oftest, med aterosklerose, utvikler myokardinfarkt og hjerneslag. Derfor vil kunnskap om hvordan å kvitte seg med kolesterolplakkene, bidra til å unngå disse komplikasjonene og bevare helse i lang tid.

  Første trinn: Generelle anbefalinger

  Således laboratorieprøver viste en økning i kolesterolnivåene og farlige fraksjoner (LDL, VLDL, TG) over det normale, er instrumentelle studier bekreftet tilstedeværelsen av kolesterol plakk i karene i hjertet og hjernen, og pasienten sette en skuff diagnose "atherosklerose".

  For å bli kvitt plakk i arteriene, er terapeutens konsultasjon nødvendig. Først av alt vil legen gi generelle anbefalinger om ernæring og livsstil. Du bør ikke overse dem når problemet med aterosklerose har blitt studert eneste amerikanske legene fant ut at balansert kosthold og unngå skadelige vaner redusere antall kolesterol plakk og reduserer risikoen for hjerteinfarkt med halvparten, og slag - med en tredjedel.

  Ernæringsregler for å bli kvitt plakk i fartøyene

  Med mat går inntil 30% av kolesterolet som sirkulerer i blodet inn. Problemet ligger i det faktum at kosthold en gjennomsnittlig person er bokstavelig talt "slått" med animalsk fett, og daglig tarm fartøy absorbert store mengder av dårlig kolesterol, som ikke er tid til å bli absorbert av leveren og er aktivt avsettes på blodårene.

  Den daglige kolesterolforbruket av en person som ønsker å kvitte seg med aterosklerotiske plakk, bør ikke overstige 200 mg. Når det gjelder vanlig mat for oss, er dette:

  • en middels kjøttkotelett fra magert kjøtt;
  • 100 gram svinekjøtt;
  • litt mindre enn halvparten av kyllingeggen.

  Ledere på kolesterolinnhold er:

  • Hårde ostevarer (Kostromskaya, russisk) -1000-1500 mg kolesterol per 100 g;
  • Biprodukter (hjerner, nyrer) - opptil 2000 mg / 100 g.

  Selv om fet marin fisk inneholder en stor mengde kolesterol (600-800 mg / 100 g), på grunn av innholdet av gunstige flerumettede fettsyrer som omega-3, 6, dette produkt bokstavelig talt "rene" blodårer og hjelper til med å kvitte seg av aterosklerotiske plakk på blodårene. Derfor lar leger pasienter med aterosklerose å spise fisk, men i små porsjoner og ikke mer enn 2 ganger i uken.

  Derfor er listen over produkter som kan og ikke kan spises, for å kvitte seg med plakkene i fartøyene, vist i tabellen under.

  Korreksjon av en livsstil

  Fra hva våre dager er opptatt, utvikler videre helse. For å bli kvitt kolesterolplakk, bør du:

  • Avstå fra å røyke og drikke alkohol;
  • å engasjere seg i en sport tillatt av en lege. Det kan være svømming, trekking, pilates, yoga elementer;
  • daglig ikke mindre enn 1,5-2 timer å gå utendørs.

  Disse metodene hjelper ikke bare å kvitte seg med eksisterende plaketter, men hindrer også utseendet til nye.

  Medisineringsterapi

  Hvis de generelle anbefalingene ikke gir den ønskede effekten og kvitte seg med plakk i karene, virker det ikke, foreskriver legene medisiner. Den inneholder reseptbelagte legemidler. Den mest populære i dag er stoffer fra gruppen statiner. De opptrer på det biokjemiske nivået og blokkerer et av enzymene av transformasjonen av forløperen i modent kolesterol. Til statiner, som oftest er foreskrevet i polyklinikker, for å bli kvitt aterosklerotiske plakk, inkluderer:

  • Preparater basert på Atorvastatin (III generasjon): Atoris, Torvacard, Tulip, Liprimar;
  • Preparater basert på Rosuvastatin (IV-generasjon): Rosulip, Krestor, Mertenil.

  Regelmessig mottak av statiner vil bidra til å kvitte seg med små aterosklerotiske plakk, omfattende og modne forekomster av kolesterol er vanskelige å ødelegge. På grunn av den negative effekten på leveren, er legemidler kontraindisert hos pasienter med kronisk hepatitt, cirrhose og cytolytisk syndrom. Generelt tolereres statiner godt av pasienter med kolesterolplakk, som sjelden forårsaker bivirkninger. Ulempene ved bruk inkluderer lang behandlingstid, en høy kostnad.

  I tillegg til statiner, er følgende legemidler brukt til å behandle aterosklerose:

  • Fibrer er stoffer som ødelegger plakk i blodkarene ved å aktivere lipoprotein lipase enzymet. Utnyttelsen av fett i leveren øker, og arteriene blir ryddet. Fibrer er vist hos pasienter med en isolert økning i TG med en liten økning i totalt kolesterol. I tillegg bidrar narkotika til å redusere overflødig vekt for overvektige pasienter.
  • Nikotinsyre og derivater er midler som reduserer konsentrasjonen av atherogen LDL, VLDL og økende - fordelaktig HDL. På grunn av dette blir karene rengjort av plakk, og den forstyrrede blodsirkulasjonen av organer og vev gjenopprettes. Enduracin er et nytt lovende stoff basert på nikotinsyre med minimal risiko for å utvikle bivirkninger.
  • Sequestants av gallsyrer er stoffene oftest foreskrevet med intoleranse mot statiner. Disse stoffene reduserer absorpsjonen av fett og kolesterol i tarmene og bidrar til å bli kvitt aterosklerotiske plakk.

  Nylige fremskritt innen medisin

  Å bli kvitt kolesterolplakkene tilbyr raskt og trygt kardiovaskulær kirurg. Moderne medisiner gjør at du kan rense arterier fra fettavsetninger ved minimalt invasive metoder, utvinning etter som er smertefri og med minst bivirkninger.

  Til operative behandlingsmetoder som vil bidra til å bli kvitt plakkene i hjertets kar, omfatter hjernen og andre organer:

  • Ekstrakorporeal hemokorreksjon er en metode for rensing av blodkar ved hjelp av hvilke pasientens eget blod blir brukt, og separerer det i en spesiell sentrifuge for væske-delplasma og enhetlige elementer. I plasma i suspensjon er det mange biologiske komponenter, inkludert kolesterol. Under hemokorreksjonen føres væsken av blodet gjennom et spesielt filter og renses fra atherogene fettfraksjoner. Eksisterende kolesterolplakk oppløses og blir mye mindre.

  I tillegg, under retur av plasma til blodet, leveres det under lavt trykk. På grunn av dette er kolesterolplakkene bokstavelig talt brutt, og karene renses.

  For bedre effekt utføres hemokorrering flere ganger. Mangelen på prosedyren er den kortsiktige terapeutiske effekten: Hvis pasienten ikke forandrer livsstilen og ernæringens natur, vil plakkene i karrene vises igjen og igjen.

  • Stenting. Når et brudd på blodtilførselen til hjertet eller hjernen blir kritisk, griper legene til driften av stenting. Det består i installasjon av et spesielt stivt rammeverk langs det smalte fartøyet, en stent som gjenoppretter blodstrømmen og forhindrer deponering av nye kolesterolplakk.

  Den mest vellykkede er coronary stenting operasjoner: Etter en punktering av den perifere arterien, blir stenten i brettet tilstand levert til innsnevringsstedet. Legen ved hjelp av en spesiell ballong i hvilken luft injiseres, retter strukturen. Det ligner et småcellet metallrør, som inntar hele hulrommet i arterien og tillater ikke at det faller av.

  Prognosen for stenting er som regel gunstig: hele prosedyren tar 30-40 minutter og forårsaker ikke komplikasjoner. I 10-15% av tilfellene er det imidlertid mulig å omforme en kolesterolplakk i et stentet fartøy - i dette tilfellet taler de om insolvensen av operasjonen.

  • Shunting er en metode for å gjenopprette blodgjennomstrømning, der et tett fartøy omgås ved å skape kunstige collaterals. Samtidig slår det kritisk innsnevrede fartøyet seg av fra sirkulasjonen. Tilførselen av oksygen og næringsstoffer til kroppen skjer gjennom kunstig opprettede arterier. Metoden brukes i tilfeller der arterien er innsnevret så mye at det ikke er mulig å gjenopprette sin patency.

  Alle operasjoner utføres ved hjelp av moderne endoskopiske teknologier gjennom 2-3 små snitt på huden.

  Er det mulig å kvitte seg med plakk i kar med folkemetoder?

  I ikke-tradisjonell medisin er det mange metoder for behandling av aterosklerose. "Clean" blodkarene og bli kvitt kolesterolplakk kan være ved hjelp av slike vanlige produkter for oss, som gulrøtter, gresskar, hvitløk og sitron, samt urtedekk. Ifølge anmeldelsene bidrar disse stoffene virkelig til å forbedre helsetilstanden ved åreforkalkning, men bare hvis sykdommen ikke har gått langt, og graden av innsnevring av arteriene ikke er kritisk.

  • Fruktsalat for å redusere kolesterol. Ingredienser: friske gulrøtter - 1, grapefrukt - 1, valnøtter - 1-2 ss. l., honning -2 ts, skummet yoghurt - 100 ml. Grate gulrøtter, peel grapefrukten og kutt i små biter, etterlater en hvit film. Legg de ristede nøttene til salaten, krydret med kefir og honning. En slik deilig parabolen reduserer nivået av kolesterol i blodet og renser blodkarene. Å spise det er bedre til frokost, 2-3 ganger i uka.
  • Gresskarjuice. Gresskar juice er et utmerket middel som er vellykket brukt til å rense blodårene fra plaques. Ferskpresset juice skal blandes med kaldt kokt vann i like store mengder og ta 0,5 glass om morgenen og kvelden i 10-15 minutter før du spiser. Saften av rå gresskar er kontraindisert i gastritt, magesår og PDC, dårlig kontrollert diabetes mellitus.
  • Vitamindekok. Ingredienser: rose hofter (friskt eller tørt) - 50 g, hagtorn bær - 25 g. Hell bær med en liter kokende vann, kok i et vannbad i 5 minutter. Deretter insisterer 7-8 timer (det er bedre å forberede kjøttkraft på kvelden før du går i seng). Ta 1 glass kl 9.00, 15.00 og 21.00.
  • Honning-løk blanding. For å forberede blandingen trenger du: juice av løk - 100 ml, honning - 100 g. Bland ingrediensene (mengden kan være viktigst, likeverdige proporsjoner). Ta 1 ts 3 ganger om dagen.
  • Tinktur av kløvereng. Ingredienser: rødt (eng) kløverblomster -40 g. Hell blomstene med vodka, insister i minst 14 dager. Skaff oppnådd tinktur. Ta 20 ml før du legger deg til sengs. Behandlingsforløpet er 3 måneder.
  • Hvitløk olje med sitron. For matolje trenger du: hvitløk - 1 hode, vegetabilsk olje (oliven, gresskarfrø, sesam) - 1 glass. Grind hvitløkens krydder til pasta. Hell olje (å velge mellom) og insister i kjøleskapet i 24 timer. Ta 1 ts. betyr, bland 1 ts. sitronsaft. Denne løsningen renser karene fra plakkene godt, men kan irritere slimhinnene i spiserøret og magen, derfor anbefales det ikke å bruke den til esophagitt, gastritt og magesår.
  • Tinktur av hvitløk. Ingredienser: Hvitløk - 250 gram, vodka - 0,5 liter. Hvitløk hogge og hell med vodka. Sett blandingen i en flaske med mørkt glass, lukk nakkeen forsiktig og hell den med voks eller paraffin. Infiser i 2 uker på et kjølig, mørkt sted, risting to ganger om dagen. Deretter belastes og tar 20 dråper tre ganger daglig før hovedmåltider.
  • Kompositter fra irgi. Irga er en mørk lilla villbær med en søt, litt astringent smak. Dekoksjoner, kompotter og infusjoner, kokt fra det, hjelper deg med å fjerne plakk i hjernens og hjernens kar, styrke arteriene og forhindre dannelsen av nye forekomster.

  Før du bruker noen av disse oppskriftene, må du konsultere en lege. Mulig utvikling av overfølsomhetsreaksjoner og individuell intoleranse.

  Kolesterolplakk i fartøyene er farlige naboer. For å bli kvitt dem og få helse og lang levetid, er det ikke nok å velge og følge kun en metode. Å bekjempe aterosklerose kan bare komplisert behandling, inkludert ikke bare moderne vitenskapelige prestasjoner, men også korreksjon av ernæring og restaurering av metabolisme.

  Behandling av kolesteriske plakk med folkemidlene

  Behandlingen av kolesteriske plakk med folkemidlene ved offisiell medisin er ikke anerkjent, effektiviteten av tradisjonelle medisinprosedyrer er svært vanskelig å vurdere i "feltforhold" og blir ofte tatt "på tro" eller i henhold til pasientene. Men offisiell medisin avviser ikke fordelene ved å behandle kolesterolplakk og økt kolesterol med folkemidlene på placebo-nivå. Hvis pasienten føler seg bedre, hva skjer der da? I tillegg har folkemessige virkemidler ofte veldig positivt innflytelse på nivået av lavdensitets lipoproteiner - dette vil ikke ødelegge aterosklerotiske innskudd, men det hindrer dannelsen av nye.

  De viktigste folk rettsmidler av kolesterol plakk i blodårene er: linfrø olje og linfrø, hvitløk og sitron, ingefær, fiskeolje. Av disse folk rettsmidler plaques fra kolesterol gyldig (påvist) effektivitet har bare linfrøolje (eller frø lin) og fiskeolje - som leverandører av omega-3 og omega-6 flerumettede fettsyrer. Omega-3 fettsyrer, kan bidra til nedbrytning av aterosklerotiske plakk stadium I, før fibrose (spiring av aterosklerotisk plakk fibrin - bindevev).

  Rensing av blodårer fra kolesterolplakk av folkemidlene

  Det finnes ingen kliniske studier som bekrefter effektiviteten av vaskulær rengjøring fra kolesterolplakk av noen form for folkemessige rettsmidler. Bruk av rusmidler basert på omega-3 syrer kan kvitte seg med 10-12% av forekomstene i en periode på 1,5 til år med kontinuerlig bruk. Spesialiserte kosttilskudd (nutraceuticals) for rengjøring (rengjøring) kolesterol avleiringer fra blodkar er ikke mer effektive farmasøytiske produkter (linfrøolje eller fiskeolje - i kapsler, eller i flytende form som en drikk for å redusere kolesterol linfrøolje).

  Rengjøring av vaskulært kolesterol ved folkemessige rettsmidler er vanligvis en metode for å forhindre høyt kolesterol generelt og dannelsen av nye aterosklerotiske forekomster. For eksempel hjelper linfrø til å utjevne blodtrykket (som talsmenn for tradisjonell medisin sier), noe som gjør det mulig å redusere skade på blodkar som virker som en ram med høyt trykk.

  Selleri kan også brukes til å rense blodårer med overskytende kolesterol og som en konsekvens forhindre dannelsen av nye aterosklerotiske forekomster. Kokt selleri og retter basert på det er en av de mest kjente folkemidlene for aterosklerose. Regelmessig bruk av dette produktet kan redusere kolesterolet med 0,5-1 mmol / l. Frø av dill - i frisk form, med bryst, i tørket form, i form av buljonger - tilhører også kategorien av plante folkemuskler mot aterosklerotiske forekomster.

  Hvordan fjerne kolesterol plaques med urte rettsmidler

  Urteprodukter - selleri, dill, linfrø, bønner, hvitløk, etc. - uavhengig eller som en del av tradisjonell (tradisjonell) medisin, kan effektivt hemme dannelsen av fersk kolesterolplakk. Noen vegetabilske produkter - med et høyt innhold av løselig fiber - tilskrives egenskaper og ren (output) fra blod og brutt bort kolesterol plakk truende danne en blodpropp (trombe). Mer: Hvilke produkter er for plaketter.

  Matvarer med rikelig fiber er enkle å bruke hjemme for å rengjøre veggene i blodårene gjennom hele kroppen (inkludert hjerteslag og hjertekarboner i hjertet). For å fjerne kolesterolplakk med folkemidlene, er det nødvendig:

  • Spis regelmessig minst 30 gram fiber - det er vanligvis vanskelig å gjøre på bekostning av mat, og her vil alle slags folkemidlene basert på revet frø (hør, for eksempel) hjelpe;
  • bruke forskjellige concoctions av urter, frø og planteceller (rognebær, hvitpilbark, tansy, nesle, hagtorn, ville rose, blader, jordbær) - det er ikke så mye for å rense veggene i blodårer fra kolesterol plakk, slik det vil være å forebygge dannelsen av nye (på grunn av økningen i vegg elastisitet arterier og vener, undertrykkelse av inflammatoriske prosesser);
  • komplementere tradisjonelle retter med folkemessige midler for fjerning av kolesterolplakk: selleri stilker - i salater og supper, ingefær - i te, hvitløk, kål (sjø) og bønner - i salater.

  Fjern aterosklerotiske avleiringer og blodpropp hjelpe hvetekim, gnidd med sukker Viburnum og spesialiserte kosttilskudd: sirup hagtorn og vill rose, ginkgo biloba (blodfortynnende), propolis (golden bart). Bidra til å fjerne kolesterol plakk og folk rettsmidler tilberedt hjemme: alkohol-baserte ekstrakter av hvitløk, sitron og hvitløk blandingen, ekstrakter av bjørk knopper, etc.

  Urter fra kolesterolplakk

  Mange oppskrifter for folkemetoder for behandling av kolesterolplakk er basert på infusjon av urter, rensing eller oppløsning av forekomster og trombi. Dette inkluderer for eksempel infusjoner på tusenfryd, St. John's wort, immortelle. Infusjoner kamille, Hypericum, evighets og bjørk knopper blir brukt to ganger om dagen i en måned (oppskrift 1 ss blanding av 500 ml kokende vann) - oppløses de friske blodplater.

  Fullstendig bli kvitt kolesterolplakk kan ikke være noen folkemessige eller medisinske midler. Ikke-invasive (konservative) behandlingsmetoder bidrar kun til å senke nivået av kolesterol i blodet og forhindre (eller redusere) dannelsen av nye aterosklerotiske plakk.

  Rengjøring av blodkar. Hvordan bli kvitt kolesterolplakk

  Hvordan rense fartøyene, slik at det ikke er plakk og bli kvitt aterosklerose? Dette spørsmålet interesserer mange.

  Scum og plaques

  Hva ville du gå gjennom karene som en børste for å fjerne alle kolesterolplakkene? Dette er hvordan pasienter er radikalt glad i å stille spørsmålet. Dessverre virker det ikke slik. Her er det hensiktsmessig å gi en sammenligning med vannrør. Tross alt er plakkene i karene hvor kalsium er avsatt, ganske sammenlignbare med skumkalsium, gir dem samme styrke. Hvis skalaene i rørene eller kjelen kan løses med sitronsyre, kan du ikke opprette ønsket konsentrasjon i karene. Tross alt er blodets surhet en av de strengeste indikatorene på kroppen, i norm er det 7,34-7,44, det vil si litt alkalisk. Redusere det mindre enn 7 er dødelig. Så passerer ikke varianten med sitronsaft, som er så populær blant folkene for å rense blodårene: det vil rense vannkoker fra skalering, men ingen fartøy.

  Vi må forstå at behandling av aterosklerose og plakk er en lang historie. Sykdommen i seg selv har utviklet seg i flere tiår, og det er da nødvendig å behandle det for livet. Ved 20-30 år begynner kolesterolet å bli deponert og såkalte flekker blir dannet. Over tid slår de sammen, blir tykkere, deretter blir kalsium deponert i dem og bindevev utvikler seg. Dette er allerede kolesterolplakk. År 20-25 aterosklerose eksisterer hemmelig, asymptomatisk, og deretter begynner problemene - hjerteinfarkt, hjerneslag, smerte i hjertet, arytmier. Hos kvinner forekommer dette ikke tidligere enn 50 år, hos menn etter 40 år.

  Hvorfor anses reduksjonen av kolesterol å være den viktigste måten å rense blodårene på? Med alderen begynner leveren vår å produsere den mer, og dette akselererer utviklingen av aterosklerose. "For å redusere syntesen av kolesterol i leveren, er det to hovedgrupper av stoffer - statiner og fibrater - Kardiolog, doktorgrad i medisinsk vitenskap, professor, leder av Institutt for klinisk funksjonell diagnostikk og vitenskapelig sekretær i Moscow State Medical University. AI Evdokimova Yuri Vasyuk.

  - Den første utnevner oftere. I dag er det ca 20 statiner, men fire stoffer er godt studert og vist seg å være effektive: simvara, høyre, atorva og rosuvastatin. De hemmer fremdriften av aterosklerotiske plakk, og noen reduserer selv dem. Statiner reduserer risikoen for hjerteinfarkt, slag og andre kardiovaskulære sykdommer med ca 30%. Dette er en veldig god indikator. Av fibrene er de beste preparatene av clofibrat og fenofibrat.

  Og i nyere studier ble det vist at dødeligheten fra hjerte-og karsykdommer er ytterligere redusert. Men problemet er at prisen på slike legemidler er bare for en måned (det er 1-2 injeksjoner) er 44-50 tusen rubler. Derfor brukes de vanligvis i arvelig hypercholesterolemi, når kolesterolnivået er svært høyt, og det er ikke nok å ta store doser statiner for å redusere det. " La oss minne om: riktig å utnevne eller nominere medisiner legen kan bare.

  Søppel - slåss!

  Med hensyn til fartøyene er det veldig sant utsagn: "Rent ikke hvor de renser, men hvor de ikke kaster." Siden aterosklerose utvikler seg i flere tiår - for å holde renheten trenger du hele livet ditt. Og det er ikke bare kolesterol alene. Det er spesielt viktig å ikke tillate avsetning av kalsiumkarboner til veggen. Denne "scum" kalles kalsinose - og dette er den farligste formen for aterosklerose. Det handler om å kombinere fosfor med kalsium i såkalte fosfater. De er dårlig oppløselige, og det er i denne form at kalsium blir avsatt i karene.

  Hvordan unngå det, forteller biogerontology kjent, korresponderende medlem av det russiske Academy of Sciences, professor, doktor i biologi, leder av profilen laboratorium i Institutt for biologi, Komi Science Center, Ural grenen av den russiske Academy of Sciences og avdelingen i Syktyvkar State University Alexey Moskalev: "Den enkleste tingen som kan komme i betraktning for å redusere forkalkningen av blodkar er å redusere inntaket av kalsium og dets produkter. Men gjør ikke dette. På grunn av sin mangel på blod vil kroppen reagere på en ikke veldig god måte - kalsium vil begynne å vaske ut av bein og tenner og vil slå seg ned på veggene av karene, i lungene, nyrene og leveren. Det vil si, det vil bare styrke forkalkningen av blodårene. Det kan forebygges ved å sende kalsium, og med det fosfor, som finnes i fosfater, inn i beinvev. Hva trengs for dette?

  For det andre er det nødvendig å skaffe tilstrekkelig mengde magnesium. Det kan binde fosfater, og hindrer dem i å bosette seg på karossens vegger. I tillegg kan magnesium så regulere aktiviteten til glatte muskelceller av karene at de vil forstyrre forkalkning. Mye magnesium finnes i bokhvete, havre, bygg, belgfrukter, valnøtter.

  Tredje, tillat ikke mangel på sink og D-vitamin. De påvirker enzymets arbeid, hvor mengden fosfat i blodet avhenger. Sink er rikelig med sjømat, spinat, gresskarfrø, cashewnøtter og vitamin D i fettfisk, kaviar, fermenterte melkeprodukter, ost, rømme, smør. For å utvikle ditt eget vitamin D er det nok å holde seg i den åpne solen hver dag i 15 minutter.

  For det fjerde reduserer risikoen for å utvikle vaskulær forkalkning omega-3 fettsyrer. Det er mange av dem i fettvarianter av sjøfisk.

  Og femte, det såkalte anti-inflammatoriske dietten - fisk, greener, grønnsaker og frukt er viktig. Faktum er at ved kronisk betennelse øker kalsiumavsetningen i blodkarets vegger. "

  populisme

  Hvordan være med honning, sitron og hvitløk? Dessverre er fordelene med honning overskattet. Men sitroner er veldig nyttige, inkludert for blodårer. Det er en god antioksidant, som beskytter dem mot atherosklerose, men fjerner ikke plakk. Når det gjelder hvitløk, er det bare et superprodukt. Han har mange nyttige egenskaper. Inkludert i det er svovelforbindelser, som slapper av blodkarene og hemmer utviklingen av aterosklerose. Spis hvitløk daglig for 3-5 denticles. Og for å gjøre det mer nyttig, slip det 15-20 minutter før du spiser og la det "puste" i luften. På denne tiden aktiveres svovelforbindelser i den. Legg denne hvitløk til enhver tallerken du liker.

  Kolesterolplakk

  Kolesterolplakk - en patologisk opphopning av fettlignende substans (kolesterol), kalsium, avfall av bindevev og fett på blodkarets vegger. Det er et klart forhold mellom økt mengde kolesterolplakk, forbruk av fett og risiko for å utvikle sykdommer.

  Kolesterol, som er en del av sammensetningen, dannes i leveren av menneskekroppen. Det er bare nødvendig for bygging av cellemembraner og nervefibre, og det deltar også i produksjon av hormoner. I tillegg er kolesterol bare nødvendig for å blande svært viktige stoffer: kortikosteroider, som er involvert i økende immunitet, fremmer motstand mot stress, hjelper kroppen motstå inflammatoriske reaksjoner. Kolesterol er nødvendig for vitamin D, noe som øker prosessene med kalsiumassimilering, og disse er forebyggende tiltak for osteoporose. kjønnshormoner, som er ansvarlige for fruktbarhet; for produksjon av gallsyrer. Således er et slikt kolesterol til kroppen simpelthen nødvendig. Den er dannet i høy tetthetslipoproteiner (HDL) og vender tilbake til leveren, og det resulterende kolesterolet i LDL (LDL) leverer fett fra leveren til forskjellige arterier. Nesten 25% av kolesterol gjennom maten kommer inn i kroppen, slik at hvis det inneholder en stor mengde av dette stoff, er kolesterol ikke i stand til å bli oksidert i leveren og i denne form inn i blodet, noe som fører til dannelsen av kolesterol plakk.

  Nesten i 99% av dødsfall, er kolesterolplakk funnet etter femti år, og etter tjue år - nesten hver sjette avdøde. Noen ganger brytes kolesterolplakkene i karet og innholdet helles ut av det, hvoretter blodpropp dannes - en trombose.

  Hvis blodinnholdet på mer enn 200 mg% kolesterol, vil de patologiske formasjonene nødvendigvis bli avsatt på beholderveggene. Først vil de være en egen gulaktig flekker, og deretter plaques. Med det eksisterende kolesterolet i blodet til 240 mg%, dannes dannelsen av aterosklerose nesten, og over 240 mg% - fem ganger. Dessverre, svært få mennesker vet hvilken prosentandel av kolesterol de har i blodet.

  Kolesterolplakk i kar

  Deres utseende i karene indikerer utviklingen av en slik sykdom som aterosklerose.

  Kolesterolplakkene dannes på tøffe vegger av blodkar i form av fettlag, som fremkommer som følge av nedsatt metabolisme. Denne sykdommen kan påvirke mediet og stor størrelsen på arterien. Derfor, til dags dato, er den viktigste oppgaven med moderne medisin å forebygge og behandle kolesterolplakk som er i lumen i blodårene, og i alvorlige tilfeller bidrar til tilstopping.

  I karene består kolesterolplakkene av akkumulering inne i celler og utenfor fettene, spredning av glatte og muskelceller, samt bindevev. I sin sone er det beskyttende endotelet skadet, og dette bidrar til dannelsen av blodpropper pristenochnogo-naturen, som mer bryter blodbanen i det skadede karet. De dannede tromber deretter delvis ødelagt, og de partikler som blir overført på grunn av blodstrømmen til små fartøyer og forårsake tromboembolisme, som er en hyppig årsak til død, slag, myokardialt infarkt i den akutte formen.

  Siden kolesterolplakkene bidrar til en kraftig reduksjon av fartøyets elastisitet og dens tøyelighet, fører dette til økt vaskulær motstand mot blodstrømmen og forhøyning av blodtrykk i det berørte karet. Hvis denne patologiske prosessen påvirker aorta eller andre kar med stor karakter, øker ikke bare det lokale intravaskulære trykket, men også det generelle, systemiske blodtrykket. I tillegg kan fartøyet, fullstendig fylt med kolesterolplakk, ikke bli bredere som svar på økningen i organene i oksygen med økt arbeid. Dermed utvikler iskemi på grunn av trening.

  Statistisk sett kan kolesterolplakkene infisere fartøyer til enhver tid, og ikke avhenge av alderskategori og typen menneskelige aktiviteter. Og nesten 10% av lesjonene oppstår i en alder av opptil femten år, 30% forekommer blant den voksne halvdelen av befolkningen og 80% er eldre.

  Cholesterol Plaques Årsaker

  På patologiske prosesser for forekomst av kolesterol plakk direkte påvirker: en overtredelse av fett (lipid) metabolisme, en arvelig genetisk predisposisjon og tilstanden av karveggen. Kolesterol er fett og utfører et betydelig antall funksjoner i kroppen. Han trenger det som byggemateriale for cellevegger, finnes i vitaminer og hormoner som trengs for organismenes normale eksistens. Nesten 75% av kolesterolet går gjennom syntesen i leveren, og alt annet leveres av maten. Kolesterol i kroppen er en kompleks blanding av fett og proteiner (lipoproteiner), som bæres av blodstrømmen i leveren i forskjellige vev, og når innholdet overskrider revers kolesterol lipoprotein prosess med retur og gjenbruk. Akkurat når denne prosessen er ødelagt, dannes kolesterolplakk i karene, og aterosklerose utvikler seg.

  Hovedårsaken til dannelsen av kolesterolplakk er den lave tettheten av lipoproteiner, som bærer kolesterolets transportfunksjoner fra det viktigste hematopoietiske organet (leveren) inn i karene. Overgår nivået av denne LDL øker risikoen for atherosklerose. Den antiaterogene formen av lipoproteiner, som utfører omvendt transport av kolesterol til leveren fra vev, kalles HDD (High density lipoprotein). Dette skjemmet renser celler av overskytende kolesterol. Forhøyet LDL og redusert HDL bidrar til dannelsen av kolesterolplakk.

  Som regel kommer de første endringene i veggene til store og mellomstore fartøyer til og med i ungdommen og går gjennom hele utviklingsprosessen til dannelsen av kolesteriske plakk, som er preget av utdanning etter førti år. Vaskulær lesjon observeres i alderen opptil tjue år i sytten prosent av tilfellene, opp til førti år - i 70% og etter femti år - i 90%.

  Kolesterolplakk er preget av penetrering i veggen av et kar av fibrin, kolesterol og også noen andre stoffer. Med et overskudd av kolesterol, erverver det store dimensjoner, og dette forstyrrer normal blodstrøm i områdene vasokonstriksjon. Dermed er det en nedgang i blodstrømmen, betennelse i karene utvikler seg, blodproppene dannes, noe som kan løsne og tette vitale kar, noe som vil føre til at blodavgivningen til organene slettes.

  Utviklingen og dannelsen av kolesterolplakk er påvirket av faktorer som er egnet til eliminering og korreksjon, samt de som ikke allerede kan endres. Den første gruppen av faktorer kan tilskrives pasientens livsstil: hypodynami, røyking, en stressende karakterstilstand, misbruk av alkoholholdige drikker og fettstoffer med betydelig kolesterol; arteriell hypertensjon; hyperkolesterolemi; diabetes mellitus med et glukose nivå over 6 mmol / l på tom mage; fedme av abdominal karakter. Den andre gruppen av faktorer inkluderer først og fremst alder av pasientene - disse er menn etter førtifem år og kvinner etter femti, eller med tidlig overgangsalderen. Også hos menn, vises kolesterolplakk i karene mye tidligere enn hos kvinner. Og den siste predisponerende faktoren er familiehyperkolesterolemi på genetisk nivå. Dette refererer vanligvis til slag, hjerteinfarkt, plutselig død av nære slektninger under 55 år blant menn og kvinner opp til 65 år.

  Alle disse ugunstige faktorene forstyrrer integriteten til det indre lag av blodkar på grunn av patologisk dannelse i dem og bidrar til utvikling av alvorlige patologier.

  Kolesterol Plaques Symptomer

  I lang tid manifesterer symptomatologien til de eksisterende kolesterolplakkene i arteriene tydeligvis ikke seg. Men med passering av en viss tid gjennomgår de transformasjon under påvirkning av fysisk belastning, stress, som følge av følelser, hjerterytmeforstyrrelser og forhøyet blodtrykk. Alle disse faktorene forårsaker sprekker eller brudd på kolesterolplakk, og trombiforming på deres ustabile overflate bidrar til den fremgangsmessige prosessen med vasokonstriksjon. Etter det blir blodsirkulasjonen i vev og organer brutt, noe som bidrar til utseendet av kliniske symptomer som allerede er merkbare for pasienten.

  Det er svært viktig i hvilke fartøy den patologiske prosessen er lokalisert. Fra dette avhenger utviklingen av visse sykdommer med sine symptomer. Kolesterolplakk legger grunnlag for mange sykdommer som angina pectoris, hjertesvikt, arytmi, plutselig død, hjerteinfarkt; cerebrovaskulære sykdommer; aterosklerose av forskjellige arterier og aorta.

  Prosessen med dannelse av kolesterolplakk fører til samtidig ødeleggelse av flere kar. Stroke øker sannsynligheten for hjerteinfarkt hos disse pasientene hjertemuskelen er nesten tre ganger, og i tilfellet av arterielle lesjoner i periferien av myokardinfarkt kan forekomme fire ganger oftere, og slag - tre ganger.

  Symptomatisk bilde i lesjoner av plakk av koronararterier er sammensatt av manifold manifestasjoner, som er kjennetegnet ved angrep av angina, myokardial infarkt, og fremveksten av utilstrekkelig funksjon av hjertet. I tillegg oppstår alle former for IHD som følge av en karakteristisk vaskulær lesjon. Kardiale manifestasjoner står for nesten halvparten av lesjonene med kolesterolplakk. For eksempel observeres patologi av aorta oftere etter tretti år. Men når sykdommen prosessen i thorakalaorta pasienter klager over intens smerte som er bakt i sternum og utstrålende i nakken, ryggen og øvre del av magen. På bakgrunn av stressfulle situasjoner, så vel som fysisk anstrengelse, blir denne smerten sterkere. Det kan også vare i dager, øke og svekke periodisk, noe som skiller denne smerten fra det karakteristiske angina pectoris.

  Noen ganger blir pasienten forstyrret av svelgingsprosessen, stemmen blir hes, hodet svinger og pasienten kan miste bevisstheten. Med aorta lesjoner, abdominal smerte er notert i magen med noen hevelse, så vel som forstoppelse. Hvis kolesterol plakk dannes på det sted hvor den aorta deler seg i grener (aortabifurkasjonen) deretter utvikler symptomer på claudicatio intermittens, lavere lem blitt kald på tærne dannet magesår oppstår ofte impotens.

  En av de alvorlige komplikasjonene av aorta lesjon er en aorta aneurisme og dens brudd. Når fartøyene i den mesenteriske egenskapen er påvirket, er det smerter av skarpe, brennende, skjærekarakterer i bukområdet under spising, noe som varer nesten tre timer, og deretter er det oppdaget hevelse og avføring. I de øyeblikkene når kolesterolplakkene påvirker nyrene, øker blodtrykket jevnt og urinets sammensetning endres. Og med nederlag av arteriene i periferien, er det tegn på svakhet med økt tretthet i muskler i underdelene, mens føttene begynner å fryse, og da er det smerter under gang (intermittent claudication).

  Behandling av kolesteriske plakk

  For å starte behandlingen utføres primærdiagnose med måling av trykk, vektbestemmelse og identifisering av risikofaktorer (fedme, diabetes, hypertensjon).

  Hvis mistanke om tilstedeværelsen av kolesterolplakk på veggen av karene foreskrives av en kardiolog, oculist, nevrolog, nephrologist, vaskulær kirurg. Og for å avklare graden av skade, utføres et EKG ved hjelp av belastningstester; Ultralyd av aorta og hjerte; angiografi, ultralyd inne i fartøy, coronagraphy. Disse metodene tillater oss å identifisere kolesterolplakk og, i det hele tatt, vurdere lesjonen. Men tosidig skanning, så vel som triplex, la oss å studere blodstrøm og tilstedeværelsen av en patologisk prosess i halspulsåren, abdominal aorta avdeling arteries lem. Ved hjelp av MR blir veggene til karene og kolesterolplakkene visualisert.

  Uten karakteristiske kliniske manifestasjoner med totalt kolesterol høyere enn 5 mmol / l, begynner behandlingen med en livsstilsendring. Til en begynnelse nekter de fra nikotin og alkohol, holder seg til et anti-kolesterol diett og øker fysisk aktivitet. Etter at totalt kolesterol er nådd til fem, og LDL er lavere enn tre, så anbefales en andre undersøkelse å gå gjennom fem år.

  Men pasienter med høy risiko og totalt kolesterol over fem mmol / l anbefales å endre livsstilen i tre måneder med en etterfølgende re-undersøkelse. Med de oppnådde verdiene av kolesterol, kontrollerer nivået av lipider årlig. I tilfelle av høy risiko (mer enn 5%) ty til medisinering.

  Som regel foreskrives alle pasienter med tegn på vaskulære lesjoner med kolesterolplakk av noe sted, en kardinal endring i livsstil og terapi ved bruk av medisiner.

  Grunnlaget for denne behandlingen er en rekke, uten kolesterol, mat. Dette gjelder fedme, diabetes mellitus og hypertensjon. I den daglige rasjonen bør kaloriinnholdet i produktene opprettholde pasientens normale vekt. Det anbefales å begrense animalsk fett, erstatte dem med vegetabilsk fett. I tillegg bør 400 g frukt og grønnsaker spises daglig; kjøtt av fettfattige varianter og fjærfe uten hud, sure melkeprodukter, avfettet hytteost, brød med kli, sjøfisk og havsyre. Pass på å begrense inntaket av salt til en teskje per dag. Dermed kan dietten observert tillate deg å senke kolesterol, og dermed fjerne kolesterolplakkene til nesten 10%.

  For å normalisere kroppsvekten velges et egnet diett som tar hensyn til pasientens alder og samtidige sykdommer. I tillegg skal pasienter som ikke har symptomatiske manifestasjoner av vaskulære lesjoner, tildele fysiske belastninger opptil 40 minutter, daglig. Og med patologien til SS. anbefaler å gå, danse, svømme med moderat intensitet 1 eller 1,5 timer per uke. Det er umulig å tolerere kraftbelastninger. Det anbefales å gå, og ikke å bruke transport i transport.

  Et viktig punkt i behandlingen av kolesterol plakk anses å slutte fordi det gir en dramatisk reduksjon av HDL-kolesterol, patologiske virkninger på blodkar, bryter de reologiske egenskaper for blod. Og alt dette øker risikoen for sykdommer og død til 20% av kardiovaskulære komplikasjoner. Folk som røyker nesten dobler risikoen for et slag, i motsetning til ikke-røykere. Det samme gjelder for alkohol. Bruken av legemidler av forskjellige typer også fører til sterke svingninger som forårsaker betennelse i det vaskulære systemet og forstyrrer blodet.

  For behandling av sykdomstilstander forårsaket av vaskulære lesjoner av plakk, fire grupper av medikamenter anvendt hypolipidemiske egenskaper, dvs. slike som reduserer kolesterol. Blant dem er nikotinsyre, statiner, fibrater og gallsyresekstanter. Disse stoffene har en stabiliserende effekt mot kolesterol plakk, bidrar til å forbedre ytelsen av endotel suspen forekomst av aterosklerose og derved påvirke lipidmetabolismen.

  Ofte i medisinsk praksis, brukes statiner som reduserer dødelighet og forhindrer komplikasjoner av S. S. Dosering av legemidler velges strengt individuelt, og stoffet tas kun om natten. Også noen ganger er essensielle fosfolipider foreskrevet, som er hjelpestoffer basert på fiskeolje. De brukes alltid i komplisert behandling, i kombinasjon med statiner.

  I noen tilfeller brukes kirurgiske behandlingsmetoder for å behandle kolesterolplakk i kar. Dette gjøres i tilfeller av ulike komplikasjoner av den underliggende sykdommen. Behandling ved hjelp av kirurgi bidrar til å gjenopprette patentering av arterielle kar, det vil si revaskularisering.

  Med IHD utføres risting eller stenting av koronarbeinene for å forhindre forekomst av hjerteinfarkt. Når kolesterolplakkene av cerebral fartøy er skadet, blir karoten arterien omgått. Og for å utelukke forekomsten av gangren på underekstremiteter, er protesfartøyene til hovedegenskapen. Volumet og behovet for en bestemt kirurgisk operasjon er etablert av en kirurg, kardiurgirurgi eller vaskulær kirurg.

  Kirurgisk inngrep for å eliminere kolesterolplakkene fører som regel ikke til en absolutt kur. I utgangspunktet ved hjelp av kirurgi er det mulig å unngå komplikasjoner, og ikke å eliminere selve årsaken som forårsaket dannelsen av disse patologiene inne i karene. Derfor, etter operasjonen, forblir de viktigste behandlingsmetodene modernisering på en positiv måte på deres livsstil med ernæring, samt bruk av konservativ terapi.

  I tillegg, er en viktig primær forebygging av formasjons i blodkar på kolesterol plaques for å kontrollere kolesterol indikatorer, med unntak av sin vei fra nikotin liv, alkohol og medikamenter, tilstrekkelig fordeling av belastninger, bringe vekten tilbake til normal, forebygge overbelastning emosjonelle, normalisering av glukose og blodtrykk, så vel som overholdelse En diett som eliminerer bruken av skadelige produkter. Men sekundær forebygging av kolesterolplakk er forårsaket av bruk av tidligere tiltak med mottak av antiplateletmidler og statiner.

  Les Mer Om Fartøyene