Hvordan behandling av koronar hjertesykdom med folkemidlene kan forbedre pasientens tilstand

Metoder for tradisjonell medisin brukes til å behandle mange sykdommer. Alle midler har høy sikkerhet. Men effektiviteten av slik behandling er ikke alltid høy.

For behandling av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, og spesielt koronar hjertesykdom, brukes en rekke resepter fra komponenter av vegetabilsk opprinnelse.

Er det verdt å bruke

Ved de første stadier av hjertesykdom kan folkemidlene fra medisinske planter bli den viktigste metoden for å behandle symptomene på dens utvikling.

For at behandlingen skal være effektiv, en lege er konsultasjon er nødvendig å velge den nødvendige medisinske samlingen. Multikomponent sammensetning vil tillate å oppnå en kompleks handling som påvirker alle symptomene på sykdommen.

Egenheten ved å ta medisinplanter, sammenlignet med medisinske preparater, er at de må tas i lang tid. Aktive komponenter av planter har ikke øyeblikkelig virkning. Men de er i stand til å samle seg i kroppen, og dermed forhindre forekomsten av symptomer.

Mulige farer

Selvmedisinering i tilfelle av hjertesykemi er uakseptabelt. Tradisjonell medisin kan bare foreskrives av lege, og om nødvendig suppleres med tradisjonelle medisiner.

Sikker resept fra iskemi

Fytoterapi forbedrer pasientens livskvalitet. Med riktig avtale øker sikkerheten i behandlingen og forbedrer effekten av medisiner.

Hvitløk og lyng

Hvitløk er i stand til utvide fartøy og øke amplitude av sammentrekninger. I tillegg forhindrer det dannelsen av aterosklerotiske plakk, fordi det påvirker metabolismen, noe som bidrar til utskillelsen av kolesterol.

For fremstilling av legemiddel, skal hvitløk knuses, blandes med like mye honning og insisterte i en uke. Ta dette stoffet tre ganger om dagen for en spiseskje, en halv time før måltider.

Heather har positiv innflytelse på manifestasjonene av arytmi. Det brukes i form av avkok, for hvilket 50 gram urter kokes i 500 ml vann. Den resulterende løsningen er insistert på en annen dag. Stam kjøttkraft, det er lagt til te i mengden 50 ml per krus.

Å gjenopprette blodsirkulasjonen

En blanding av motherwort, hagtorn og kamille i like store mengder jordes og helles med kokende vann. Andel av infusjonen: 50 gram av blandingen for 500 ml vann. Løsningen er klar etter tre timers infusjon. Ta et slikt middel før du spiser.

Velge en tonometer på håndleddet: Hva er bedre å kjøpe, hvordan er modellene forskjellige, hvordan bruker man det? Vi spurte - vi svarer!

Om hvordan den automatiske enheten for måling av blodtrykket fungerer, hvordan det skiller seg fra en halvautomatisk og mekanisk, les her.

Hvis testene viste økt ESR i blodet - hva betyr dette? Om det er nødvendig å være redd eller ikke vente på noe forferdelig? Lær alle detaljene.

Med smerte i hjertet

Et glass kokende vann er fylt med spiseskje blandinger av slike ingredienser:

 • sitronmelisse - 15 gram;
 • spisskummen - 10 gram;
 • periwinkle - 10 gram;
 • valerian - 15 gram;
 • hagtorn - 20 gram;
 • mistelten - 30 gram.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Forbered avkok av havre. For å gjøre dette, 50 gram havre, hell 500 ml vann, kok opp, fjern deretter fra varme. Kjøttbørsen skal infunderes i flere timer. Mottatt avkok av pour 70 gram knuste røtter elecampane.

Den resulterende blandingen kokes, og insisterer deretter på 2 timer. Stam opp løsningen og tilsett 30 gram honning. Ta 2-3 ganger om dagen før du spiser en halv kopp buljong.

Forbedre hjertearbeidet. For dette, spis På en tom mage en blanding av to egghviter, en teskje honning og to skjeer med rømme.

Hvordan behandle hagtorn

Det mest brukte folkemidlet til behandling av koronar hjertesykdom. hans kan tas som te hele tiden, fra tid til annen gjør små pauser.

Infusjon av frukt drikker 1 til 2 skjeer før du spiser. For forberedelsen En spiseskje med hagtorn helles i et glass kokende vann. Infusjonsprosessen skal foregå på et varmt sted. Du kan bruke en termosflaske.

For å hindre angina angrep mot hagtornet, tilsettes et like stort antall morwort. 12 ss av planteblandingen helles med 7 kopper kokende vann, innpakket og insistert i 24 timer. Den resulterende løsningen lagres godt på et kjølig sted. Bruk tre ganger om dagen for et glass infusjon, ikke legge til søtsaker.

Hjertelixir hjemme

Effektive midler for hjertesykdom. For forberedelsen er det nødvendig med to blandinger:

 1. 500 g flytende honning blandes med 500 g vodka. Varm på en liten brann, rør, til en film dannes på overflaten. Fjern fra brannen og la stå.
 2. I en liter kokende vann brygg i en halv time på en klemme av følgende urter:
  • cottonweed;
  • knotweed;
  • motherwort;
  • vendelrot;
  • kamille.
 3. Etter at blandingen er filtrert gjennom ostekloth.

Etter å ha kombinert de to blandingene, legemidlet settes til side i tre dager på et mørkt sted. Behandlingsforløpet med slik eliksir er et år. Godta løsningen i henhold til denne ordningen:

 • Den første uken - på en teskje morgen og kveld;
 • Den andre uken - på en spiseskje om morgenen og om kvelden;
 • Den tredje uken er en pause.

Lær de første tegn på hjerteinfarkt hos en kvinne, for å vite nøyaktig når du skal starte en aktiv handling for å få hjelp. Dette er viktig!

Hvordan oppføre seg etter hjerteinfarkt? Lær alt om den etterfølgende behandlingen fra vår publikasjon.

Hva er medisinsk behandling av angina, de nødvendige legemidlene og dosene deres - alle detaljer du finner her.

Kompatibilitet med tradisjonell terapi

Tilnærmingen til behandling av hjertesykemi bør være omfattende. Kombinasjonen av tradisjonelle og ikke-tradisjonelle metoder gir de beste resultatene. Ved hjelp av phytopreparations støtter hjerte muskelen. Og legemidler stopper akutte forhold.

Det obligatoriske behandlingsstadiet er etterlevelse av kosttilskudd og begrensning av faktorer som bidrar til utvikling og utvikling av iskemi. Det er nødvendig å redusere virkningen av stressfaktorer og øke motoraktiviteten.

Terapeutisk diett innebærer en diett:

 1. Produkter hvis bruk anbefales:
  • rosiner;
  • nøtter;
  • honning;
  • gresskar og dets frø;
  • hytteost;
  • soya, soyaolje og mel;
  • sitrus med zest;
  • sjøkale;
  • jordbær;
  • erter;
  • rose hofter;
  • tyttebær;
  • stikkelsbær.
 2. Produkter som skal utelukkes:
  • fett kjøtt;
  • margarin og smør.

prognoser

Folkemetoder i behandling av koronar hjertesykdom gir kun en positiv effekt hvis holder seg til riktig ernæring og eliminerer risikofaktorer.

Langsiktig behandling kan forbedre pasientens tilstand betydelig. Ofte blir antallet angrep og eksacerbasjoner av sykdommen redusert, og i noen tilfeller, og helt passerer.

For å forbedre tilstanden med hjerte muskel iskemi er det nødvendig å utføre et sett med tiltak for å justere livsstilen og ernæringen. Med denne tilnærmingen forbedres effektiviteten av behandlingen med folkemidlene.

Riktig valgt fytoterapi vil gradvis gi opp legemidler og opprettholde helse gjennom naturlige midler.

Hvordan behandle iskemi

Iskemisk hjertesykdom (IHD) er en sykdom som utvikler seg med utilstrekkelig inntak av oksygen til hjertemuskelen gjennom koronararteriene. Den vanligste årsaken til dette er atherosklerose av kranspulsårene med dannelse av plakk og innsnevring av deres lumen. Det kan være akutt og kronisk (lang). Manifestasjoner av IHD kan være: angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertearytmi og plutselig hjertedød.

Hva slags sykdom?

Iskemien i hjertet har lenge vært vurdert bare en mannlig sykdom, som hos kvinner iskemisk hjertesykdom, ble ibbs ikke diagnostisert.

For tiden påvirker denne sykdommen både kvinner og menn i alderen 40-65 år, og det er en tendens til rask "foryngelse" av sykdommen. Dette skyldes den utbredte forekomsten av risikofaktorer for utviklingen av patologi, som inkluderer hypertensjon, røyking, alkoholmisbruk, fedme, diabetes, arvelig predisposisjon, stillesittende livsstil, vedvarende stress og tretthet.

Koronar hjertesykdom har et karakteristisk bølgete kurs: Den akutte sykdomsformen er erstattet av en kronisk. På begynnelsen av utviklingen er patologien manifestert av plutselige angina pectorisangrep, som i regel oppstår etter intensiv fysisk anstrengelse eller psykologisk overarbeid. I dette tilfellet har pasientene sterkest trykksmerter i hjertet, dyspné og frykt for død, pusteproblemer. Men over tid blir anfall hyppigere og forekommer uten tilsynelatende grunn - sykdommen blir en kronisk form.

Faren for hjerteiskemi er utviklingen av alvorlige komplikasjoner i fravær av behandling i tid, blant annet hjerteinfarkt, kronisk hjertesvikt og brudd på rytmen av hjertekontraksjoner. Disse konsekvensene forverrer ikke bare pasientens livskvalitet, men fører også til alvorlig funksjonshemning eller død. Hvert år dør 2,5 millioner mennesker fra denne sykdommen.
Kilde: doctor-alex.com

bevis

De første tegn på koronar hjertesykdom blir som regel smertefulle opplevelser - det vil si symptomene er rent subjektive. Jo tidligere pasienten fokuserer på dem, desto bedre. Grunnen til å søke på en kardiolog bør være ubehagelig følelse i hjertet, spesielt hvis det er ukjent for pasienten og ikke har blitt testet før. Det samme gjelder imidlertid for "kjente" følelser som har endret sin karakter eller tilstandsbetingelser.

Mistanke om koronar hjertesykdom bør forekomme hos pasienten, og hvis smerten i brystet forekommer med fysisk eller emosjonell stress og er i ro, har det et angrep. I tillegg krever enhver retrosternal monoton smerte også omgående behandling til kardiologen, uavhengig av smertenes styrke, heller ikke fra pasientens unge alder eller fra sin gode helsetilstand til andre tider.

Som allerede nevnt, fortsetter IHD bølgende: Perioder med ro uten manifestasjon av alvorlige symptomer erstattes av episoder av forverring av sykdommen. Utviklingen av koronar hjertesykdom varer i flere tiår, under sykdomsprogresjonen er dens former og følgelig de kliniske manifestasjonene og symptomene kan endres. Det viser seg at symptomene og tegn på koronar hjertesykdom er symptomer og tegn på en av dens former, som hver har sine egne egenskaper og strøm.

Derfor vil vi vurdere de vanligste symptomene på hjerte-og karsykdommer i samme rekkefølge som hovedformene ble vurdert i avsnittet "Klassifisering av koronar hjertesykdom". Det skal imidlertid bemerkes at om lag en tredjedel av pasientene med IHD ikke får noen symptomer på sykdommen i det hele tatt, og ikke engang vet om eksistensen. Dette gjelder spesielt for pasienter med smertefri myokardisk iskemi. Andre kan være forvirrende symptomer på koronar hjertesykdom er brystsmerte, smerte i armen, smerter i den nedre kjeve, ryggsmerte, kortpustethet, kvalme, sterk svetting, hjertebank eller hjertearytmier.

årsaker

Til tross for at hjertet i kroppen pumper blod, trenger det selv blodtilførsel. Hjertemuskelen (myokard) mottar blod gjennom to arterier som beveger seg bort fra aorta-roten og kalles koronar (fordi de runder hjertet som en krone). Videre er disse arteriene delt inn i flere mindre grener, som hver setter sin del av hjertet.

Det er ikke flere arterier som bringer blod til hjertet. Derfor, ved å redusere lumen eller blokkering av en av dem, mangler stedet av hjertemusklen oksygen og næringsstoffer, utvikler sykdommen.

Årsakene til hjertesykdom i hjertesykdom er for tiden ansett å være aterosklerose av kranspulsårene med avsetning av kolesterolplakk i dem og innsnevring av arterien lumen (koronar sykdom). Som et resultat kan blod ikke komme til hjertet i tilstrekkelig volum.

For det første manifesterer mangel på oksygen seg bare under høy belastning, for eksempel når du kjører eller går raskt med en last. Smerten som opptrer etter brystbenet kalles stress angina. Som lumen i kranspulsårene smalner og metabolisme av hjertemuskelen forverres, begynner smerten å oppstå ved en stadig lav belastning, og til slutt, og i ro.

Samtidig med angina pectoris kan kronisk hjertesvikt utvikles, manifestert av hevelse og kortpustethet.

Ved plutselig ruptur av plakk kan det oppstå fullstendig overlapping av arterien lumen, hjerteinfarkt, hjertestans og død. Graden av skade på hjertemuskelen i dette tilfellet avhenger av hvilken arterie eller forgrening okkludert - jo større arterien, jo verre konsekvenser.

For å utvikle et myokardinfarkt, bør lumen av arterien reduseres med ikke mindre enn 75%. Den langsommere og mer gradvis dette skjer, hjertet er lettere å justere. En skarp blokkering er farlig og fører ofte til døden.
Kilde: medportal.ru

symptomer

Symptomer på hjerte-og karsykdommer inkluderer:

 • arytmi,
 • fysisk svakhet,
 • en følelse av kompresjon i hjertet, som er det viktigste og hyppige symptomet på koronar hjertesykdom,
 • kvalme,
 • kortpustethet selv med en liten belastning,
 • økt kald svette er også et av CHD symptomene.

Symptomer på IHD i angina er preget av paroksysmisk intens smerte, som varer i en kort periode. Den pressende følelsen i brystområdet forårsaket sannsynligvis utseendet til det populære navnet angina pectoris - "angina pectoris". Sykdommer i hjerte-og karsykdommer, angina er ledsaget av smertefulle opplevelser, smerter gir vanligvis opp til vanndelen i kroppen, ofte igjen. En hånd, et ben, under ribben, under skulderbladet, den ene siden av nakken eller under kjeften kan gnage. Noen ganger kan slike symptomer på IHD og angina lignes på halsbrann og ubehag ved fordøyelsen, og en person på lang tid antar ikke engang tegn på iskemisk sykdom.

CHD er iboende og mentale manifestasjoner:

 • urimelig angst,
 • en følelse av panikk frykt for døden,
 • trist humør, uforklarlig apati til det som skjer,
 • en skarp mangel på luft.

Et annet iskemisk symptom er brystsmerter, som ikke går bort etter å ha tatt nitroglyserin. Ofte sykdommen koronar hjertesykdom, er angina symptomer uttrykt i vanlige smerter som oppstår spontant, som det var, ut av ingenting, for eksempel i løpet av formiddagen kjølig dusj, den plutselige tilbaketrekning fra varmen i den kalde luften, kulden, vinden, når røyking. Eller når en person spontant gjør noen bevegelser eller handlinger som krever en kraftig blodutvikling.

De fleste betaler vanligvis ikke mye oppmerksomhet til slike CHD-symptomer, og kan leve lenge uten å innse faren. Men manifestasjonene av koronar hjertesykdom kan ikke ignoreres, konsekvensene kan være tragiske, siden konstant "anemi" truer med hjertemuskulaturens død, myokardets nekrose, plutselig død.

Iskemisk sykdom er den vanligste årsaken til morbiditet og høy dødelighetstrøm i utviklede land, til tross for det høye nivået av medisinske prestasjoner. Ved alvorlige komplikasjoner, når det gjelder tilstrekkelig sterk innsnevring av fartøyene, krever IHD-behandling bruk av operative metoder: en artrokoronær bypass (erstatning av et skadet kar med et kunstig implantat); angioplastikk (metode for å forstørre fartøyets lumen, ved inflasjon); Bruken av endovaskulær kirurgi (operasjonen passerer inne i fartøyet uten å kutte). En slik metode for kirurgisk inngrep gjør det mulig å gjennomføre det til pasienter som er kontraindisert i generell anestesi, siden lokalbedøvelse er brukt.

Kompleks CHD-behandling inkluderer følgende tiltak.

 • Relief fra smerte før behandling. Å gi hvile. Hvis det er et alvorlig tilfelle av behandling av koronar sykdom, er det i dette tilfellet mulig, og noen ganger er det nødvendig å bruke epidural anestesi.
 • Flytighet og økning i fluiditeten i blodet. Det er viktig å utføre forskning på viskositeten til blod, trombose, kontrollere nivået av kolesterol, fett og andre biokjemiske indikatorer.
 • Mottak av antikoagulantia. IHD-behandling forutsetter disse stoffene uten å feile, de er i stand til å minimere sannsynligheten for trombose.
 • Forebygging av aterosklerose, som er hovedfaktoren i forstyrrelsen av koronar blodstrøm i iskemisk sykdom.
 • Påvisning og behandling av samtidige avvik i kardiovaskulær og sentralnervesystemet.
 • Mottak av prostaglandiner for oppdagelse av en alternativ by-pass blodforsyning ved behandling av IHD.
 • Bruk av legemidler som påvirker oksygenleveransen og behovet for det med hjertemuskelen. For å gjøre dette, bruk kalsiumantagonister, nitrater og betablokkere. Å øke nivået av oksygen i blodet også ty til prosedyrene for hyperbarisk oksygenering.
 • Ultralydsskanning av arteriell sengen, måling av oksygen i vev og andre studier som karsykiren vil foreskrive når man planlegger en operasjon.

Med en betydelig del av årsakene til koronar hjertesykdom kaster mikrosementer av kalium og magnesium. De bidrar til å redusere blodviskositeten, opprettholde elastisiteten til blodkarets vegger, redusere veksten av aterosklerotiske plakk, forbedre metabolismen i hjertemuskelen og strømme inn i myokardiet av energi.
Kilde: panangin.ru

diagnostikk

Målet med undersøkelsen for mistenkt iskemisk sykdom:

 1. identifisere ekstra risikofaktorer: høyt blodtrykk, blodkolesterol, tegn på diabetes, nyreskade
 2. vurdere tilstanden til hjertemuskelen,
 3. vurdere tilstanden til kranspulsårene,
 4. plukke opp taktikk for behandling,
 5. forutsi behovet for hjertekirurgi.

Konsultasjon av spesialist leger:

Hver pasient med kronisk hjertesykdom eller mistenkt for det bør konsulteres av en kardiolog og, om nødvendig, i fremtiden for å bli observert med ham. Hvis det oppdages en indikasjon for operasjonen, bør en hjertekirurg konsulteres. Hvis pasienten har diabetes mellitus eller bare økt blodsukkeret, er det nødvendig med endokrinologkonsultasjon og passende behandling.

 • En generell blodprøve - lar deg få et generelt bilde av blodtilstanden.
 • Analysen av blod for sukker - påvisning av diabetes.
 • Lipidprofil - flere indikatorer er bestemt: totalt kolesterol, lavt tetthet lipid kolesterol (dårlig), høy tetthet lipider (god), atherogenicitetsindeks, triglyserider (fett).
 • Kreatinin, urea - reflekterer kvaliteten på nyrene. Deres vurdering er nødvendig, siden nyrene er en av koblingene i utviklingen av hypertensjon og hele kardiovaskulær kontinuum.
 • Proteinuri er tilstedeværelse av protein i urinen. Viser om det er en nyreskade.
 • Mikroalbuminuri (MAU) - Tilstedeværelsen i urinproteinalbuminet i lave konsentrasjoner. Det er ikke bestemt i alle laboratorier. Anbefales for analyse av nyere vitenskapelige studier som en ekstra risikofaktor for koronar sykdom.
 • Måling av blodtrykk (BP) er en nødvendig prosedyre for alle pasienter. Ved tvilsomme resultater kan 24-timers blodtrykksovervåking (BPMD) eller stresstest (stresstest) foreskrives.
 • Radiografi på brystet - lar deg vurdere hjertets størrelse og form, samt tilstedeværelsen av stagnasjon i lungene.
 • EKG i ro - reflekterer myokardiums elektriske aktivitet (hjertemuskulatur). Det er mest egnet for påvisning av arytmier, myokardinfarkt, samt indirekte tegn på hjertehypertrofi.
 • Holter overvåking av EKG - kontinuerlig lesning av EKG i løpet av dagen med en spesiell enhet festet til pasientens belte. Sensorene limes til brystet, og pasienten lever med det vanlige livet, men registrerer tidspunktet for smertestart. Tillater registrering av avvik i hjertearbeidet, som ikke kan "fanges" på et normalt hvilende EKG.
 • EKG med en last (VEM sample - "sykkel" eller tredmil - tredemølle) - registrering av EKG og blodtrykket mens pasienten er syklet på ergometersykkel eller vandre på en tredemølle. Det gjør det mulig å vurdere den generelle ytelsen til kardiovaskulærsystemet, og viktigst av alt - å skille angina fra andre lignende sykdommer med smerte i hjertet.
 • Ekkokardiografi (ultralyd i hjertet) - en visuell vurdering av hjertet ved hjelp av ultralyd. Det gjør det mulig å identifisere soner av hjerteinfarkt, komprimering, utvidelse av hjertet og kvaliteten på ventiler.
 • Koronarangiografi er gullstandarden for diagnose av hjertesykdom. Ved hjelp av en lang sonde fra hoften, injiseres et kontrastmiddel i hjertets kar, fulgt av en røntgenstråle. Lar deg tydelig visualisere plasseringen av plakk og graden av innsnevring av arterien lumen, og derfor nøyaktig avgjøre om kirurgi er nødvendig.

Behandling av koronar hjertesykdom

For å få en nøyaktig diagnose, er pasienten tildelt en grundig studie av kardiovaskulærsystemet:

 • ECG;
 • ekkokardiografi;
 • koronagraf;
 • bestemmelse av konsentrasjonen av totalt kolesterol og HDL kolesterol.

Hvordan behandle og kurere hjertesykdom? Grunnlaget for behandlingen av koronar hjertesykdom er først og fremst eliminering av alle negative faktorer som påvirker utviklingen av sykdommen: det er nødvendig å gi opp dårlige vaner og føre en aktiv fysisk livsstil, normalisere blodtrykk, kolesterol og normalisere kroppsvekt, for å venne seg til et riktig balansert kosthold.

I alvorlige tilfeller kan rekonstruktiv kirurgisk operasjon på de berørte hjertekarbonene i hjertet utføres for å gjenopprette blodtilførselen til myokardiet:

 • ballong angioplastikk og stenting - en forholdsvis enkel operasjon, utføres under gjennomlysning, ved hvilken innføres i arterien ballongkateter, som er rettet mot det sted ballongen er blåst opp, og den begrensning at "Slam" aterosklerotisk plakk inn i karveggen. Hvis den ønskede effekten ikke er oppnådd, plasseres en stent (en spesiell vår, som ikke tillater at arteriene smalges) på stedet for sammenbrudd;
 • koronar arterie bypass graft - En komplisert operasjon, som innebærer systemet med kunstig sirkulasjon. Stedet for den okkluderte arterien er shunted (en bypass er ferdig) av en vene tatt fra hoften, eller en radial arterie tatt fra underarmen. Det nye fartøyet kobles med den ene enden til thoracale aorta, og den motsatte enden til hjertets kranspulsår, slår av det berørte området av kranspulsåren fra sirkulasjonen.

Kirurgisk behandling av iskemisk hjertesykdom

Kirurgisk behandling av IHD blir stadig vanlig, spesielt i alvorlig angina. Den mest effektive er operasjonene som gjenoppretter normal blodstrøm i en stenotisk eller tilstoppet koronararterie. Disse inkluderer coronar arterie bypass grafting og driften av å skape en brystkardon anastomose. Et alternativ til koronar arterie bypass-podning kan være angioplastikk - innføringen i kranspulsåren av et kateter med en ballong oppblåst; På grunn av ballongens doserte utvidelse er det mulig å redusere graden av innsnevring av fartøyet.

Kirurgisk behandling brukes, og i noen tilfeller er hjertes hjertesyke utviklet i utfallet av hjerteinfarkt. Formålet med operasjonen er å forhindre utviklingen av hjertesvikt på grunn av tilstedeværelsen av en aneurisme. En aneurisme blir resected; ofte under operasjonen blir trombotiske masser i aneurysmhulen fjernet. Kirurgisk behandling av IHD utføres under betingelser for kunstig sirkulasjon i spesialiserte sentre for hjertkirurgi.
Kilde: zabolevaniya.ru

Folkemidlene

Nedenfor er oppskrifter for behandling av hjerteisoki folkemidlene:

 • Fennikel. 10 g fennikelfrukt helles i et glass kokende vann, oppvarmes i et vannbad, avkjøles, filtreres, klemmes og bringes til et volum på opptil 200 ml. Ta 1 spiseskje 3-4 ganger om dagen for koronarinsuffisiens.
 • Pepperrot med honning. Med hjertesykdom om morgenen, 1 time før et måltid, bland 1 teskjepe riven pepperrot med 1 teskje honning, bedre enn lime. Vask bare med vann. Bland bare før bruk. Ta blandingen i 1-1,5 måneder, helst i vår og høst.
 • Egg og rømme. For et godt hjertearbeid bør du lage en blanding bestående av 2 egghviter, slått med 2 ts rømme og 1 teskje honning. Spis på tom mage.
 • Svinesvin. Angina 10 g urt Cudweed kokt vann, oppvarmet på et dampbad i 15 minutter, avkjølt 45 minutter, filtrert, drenert og volumet ble justert til 200 ml. Drikk 1 / 3-1 / 2 kopp etter å ha spist.
 • Elixir for hjertet. Vi tilbyr en oppskrift på eliksir, som hjelper med hjertesykdommer som angina og iskemi, samt aterosklerose og hypertensjon. For å få en eliksir, må du forberede 2 formler:
 1. honning naturlig (bedre mai) - 500 g, vodka 40% - 500 g; Bland begge deler, varme med moderat varme (omrør hele tiden) til melkefilmen dannes på overflaten, fjern deretter fra varme og la stå;
 2. motherwort, wheatweed, valerian (knust rot), sporish, kamille. Ta en klype av hver urt, bryg 1 liter kokende vann og sett for å bosette seg i en halv time. Deretter spenne gjennom flere lag av gasbind.
 • Bland den første med den andre. Deretter legger legemidlet på et mørkt sted i 3 dager. Ta den første uken i en teskje 2 ganger om dagen (morgen og kveld). Fra og med den andre uken, ta en spiseskje 2 ganger om dagen til alt er brukt. Etter 7-10 dagers pause, forbered igjen medisinen og fortsett behandlingen, hvis løpet er 1 år.
 • Dill. Grind urtens dill eller dets frø, bryg 1 spiseskje i 1,5 kopper kokende vann, la det brygge. Drikk tilberedt infusjon i løpet av dagen med angina pectoris.
 • Hawthorn (infusjon). En spiseskje tørket hagtorn frukt brygg 200 ml kokende vann, insister 2 timer på et varmt sted (du kan brygge i en termos), drenering. Ta 1-2 spiseskjeer 3-4 ganger daglig før måltider.
 • Hawthorn (te). Brew hagtorn frukt som te. Antallet frukt betyr ikke noe, fargene på infusjonen skal lignes på te med middels styrke. Drikk med sukker. Søk om hjertesykdom.
 • Hawthorn med motherwort. Behandling av stenokardi ved buljongen av hagtorn Russiske helbreder ble ansett som de beste middelene. 6 ss topp med hagtornefrukt og 6 ss Leonurus hell 7 kopper kokende vann. Ikke kok. En pott med hagtorn og morwort innpakket hjertelig og satte på seg en dag. Stamme og vri de hovne bærene gjennom gasbind. Oppbevar tilberedt kjøttpålegg på et kjølig sted. Ta et glass 3 ganger om dagen. Ikke søt. For å forbedre smaken kan du blande med buljongen av villrosen brygget på samme måte.
 • Hvitløk med honning og sitron. Når angina med dyspnø anbefales å ta hvitløk med honning og sitron. Ta 1 liter honning, 10 sitroner, 5 hode hvitløk. Fra citroner presser saften, skrell hvitløk, skyll og rist (du kan passere gjennom kjøttkvern). Alt blandes og forlates lukket på et kjølig sted i en uke. Ta 4 ts 1 time per dag, og ta det sakte, med stopp mellom måltider i hver skje i 1 minutt.
 • Goatee Goose. 2-4 skjeer av urteblomkål gås helle et glass kokende vann og insistere før avkjøling. Ta 1/3 kopp 3 ganger daglig før måltider med angina pectoris, migrene.
 • Løvehale. 15 gram urter motherwort cardiac helle et glass kokende vann og insisterer til avkjølt. Ta en spiseskje 3-4 ganger daglig før måltider med stenokardi, myokarditt, cardioneurose.
 • Elske det medisinske. 40 g tørrpulverte rotter elske medisinske, hell 1 liter vann, koke i 7-8 minutter ved lav varme, insister på et varmt sted i minst 20 minutter. Kjøttkjøttet bør bare tas tilberedt i 4 delte doser per dag.
 • Malurt er bittert. En kaffeske med urt malurt gress skal helles i et glass kokende vann, insistere 2 timer, belastning. Drikk 1 kaffekopp 2 ganger om dagen, om morgenen og om kvelden, før du spiser i en måned. Den andre og tredje måneden drikker en kaffekopp bare om morgenen.
 • Astragalus fluffy. 1-2 spiseskjeer gress Astragalus fluffyflower helle et glass kokende vann, insisterer 1 time, belastning. Drikk 1-2 ss 3-5 ganger om dagen for kronisk kardiovaskulær svikt, ledsaget av takykardi, angina.
 • Rosehip (frukt). 2 ss. l. hofter, 350 ml vodka. Frukt roser hofter fint, hell i en glassflaske med en kapasitet på 0,5 liter, hell vodka. Insistere på det mørke stedet i 2 uker, rystes daglig. Ta 20 dråper på et stykke sukker 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Pepperrot. 5 g fersk pepperrotrøtter. Ristede røtter av pepperrot häll i en termos 1 kopp kokende vann, insistere på 2 timer. Kan ikke filtrere. Infusjon til bruk for innånding.
 • Nettles (farge). 1 ts. blomster av nettle. Hell nettverket i et glass kokende vann. Ta 0,5 kopp 2 ganger om dagen: om morgenen på tom mage og om kvelden før du går til sengs.
 • Jordbær (blad). 20 g jordbærblader. Hell råmaterialet 1 kopp kokende vann, koke i 10 minutter, og insister deretter på 2 timer, press, klem bladene, ta med til det opprinnelige volumet kokt vann. Ta 1 ss. l. 3-4 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Hvitløk. 50 gram hvitløk, 1 kopp vodka. Hvitløkhakk, hell vodka, insister på et varmt sted i 3 dager. Ta 3 ganger om dagen for 8-10 dråper i 1 ts. kaldt kokt vann 3 ganger om dagen, uansett matinntak.
 • Hvitløk. 350 g hvitløk, 200 ml medisinsk alkohol med en styrke på 96%. Skal hvitløk finhakket og revet i en beholder med en treskje. Ta under 200 g av denne massen sammen med den resulterende saften, sett i et glass glass, hell alkohol, tett kork. Den mottatte tinkturen skal oppbevares i kjøleskap ikke mer enn 12 dager. Ta 20 minutter før måltider, pre-blandet med 1/4 kopp kald melk, i 10 dager som følger: 1 dag 1 dråpe i morgen, 2 dråper i ettermiddag, 3 dråper før middag. I 2., 3., 4. og 5. dag legger du 3 dråper til resepsjonen. Fra 6. til 10. dag, skal 3 dråper per mottak reduseres.

forebygging

Full, balansert, vanlige måltider. Fra diett er nødvendig for å ekskludere produkter er kilder for kolesterol og mettet fett (fettholdig kjøtt, bacon, pølser, dumplings, krem, olje, meieriprodukter med en høy andel av fettinnholdet). Frukt, urter, grønnsaker, magert kjøtt, sjømat og sjø fisk, magre meieriprodukter, korn, belgfrukter, sopp, vegetabilske oljer, nøtter for CHD pasientene er trygge og optimalt for sin diett.

 • Ideell vekt. For å redusere kroppsvekt, må du nøye overvåke kaloriinnholdet i matvarer, ekskludere fra dietten av animalsk fett og fordøyelige karbohydrater, regelmessig ordne avlasting dager.
 • Regelmessig fysisk aktivitet. Fottur, husarbeid, terapeutisk gymnastikk - disse enkle aktivitetene vil bidra til å forbedre ytelsen til hjertet ditt.
 • Ingen stress.
 • Avslag fra dårlige vaner - bruk av alkohol og røyking.
 • Kontroll av blodtrykkstall.

Tidlig behandling til legen og absolutt overholdelse av hans anbefalinger garanterer full kontroll over koronar hjertesykdom og er den beste forebyggingen av mulige komplikasjoner. Ikke vær syk!
Kilde: myfamilydoctor.ru

Strømforsyning

Ernæring for koronar hjertesykdom omfatter, fremfor alt, behovet for å begrense animalske fettstoffer og mat som er rik på kolesterol, siden de avsettes i karveggen i form av aterosklerotiske plakk.

Innholdet av fett i det daglige kostholdet bør ikke overstige 70-80 g, og det er bra om halvparten av denne mengden faller på vegetabilske fettstoffer og lav-energi margariner.

Fett, blant annet inkluderer ikke bare en del av oljen, fett, fløte, men også i produkter som brød, boller, pølse, pølser, ost, cottage cheese, etc.. Så ofte, til tross for begrensning av mat med høyt fettinnhold (avslag fra smør, majones, rømme, etc.), går det siste helt inn i kroppen med andre produkter.

Med iskemisk hjertesykdom er det viktig å ikke la overflødig kolesterol komme inn i kroppen. Hans overflødig inneholde stør kaviar, nyrer, lever, fet sild, saury, makrell, sardiner, kveite, flyndre, og alle de samme, smør og rømme.

Naturligvis innebærer en diett for hjertesykdom utelukkelsen av disse matene fra dietten. Også du bør ikke bli involvert med søtsaker, iskrem, sjokolade. Ikke glede diett og elskere av melk.

Det viser seg at protein av melk - kasein, bidrar til en økning i kolesterolinnholdet. I denne forbindelse bør du begrense forbruket av hytteost, ost, helmelk. Preferanse bør gis til flytende gjærte melkprodukter. Men proteinet i dietten bør ikke begrenses.

Men det er bedre å tilfredsstille behovet for dem, hovedsakelig på bekostning av ikke-dyr (biff, fisk, kylling, etc.) og vegetabilske proteiner (soya, erter, peanøtter, hvete, etc.). Mat bør også inneholde nok vitaminer og sporstoffer, slik at dietten må inkludere frisk frukt, grønnsaker, urter, bær.

Hvor riktig å behandle en stentokardi?

Hvert år fører hjerteisoki til 30% av menneskene i Europa. Prisene i vårt land er ikke mye lavere.

Sykdom anses som en av de farligste sykdommene, hvor behandlingen skal utføres umiddelbart etter at de første tegnene ble funnet.

Ellers kan det føre til plutselig hjertestans og død. Vil du beskytte deg selv og dine kjære fra en slik skjebne?

Les deretter artikkelen vår om hvorfor denne sykdommen oppstår, hvordan den behandles, hvilke tiltak som skal iverksettes for å forhindre ytterligere forverring av situasjonen.

Også, råd om hva førstehjelp du kan gi til deg selv eller noen med angina pectoris angrep, det viktigste symptomet på iskemisk hjertesykdom, vil være nyttig.

Beskrivelse og forløb av hjertesykdom

Først må vi se på det grunnleggende konseptet. Iskemisk hjertesykdom eller iskemisk hjertesykdom er en sykdom som utvikler seg med mangel på ernæring og oksygen i hjertemuskelen.

Inntaket av oksygen skjer gjennom koronararteriene, som er oppkalt etter en spesiell ordning rundt hjertet.

Det er to arterier i det hele tatt. Derfor er det ikke overraskende at hvis det er noen problemer i en av dem, forverres hjertets tilstand umiddelbart.

Årsakene til slike problemer ligger i prosessen med blokkering av arteriene og dannelse av plaques på karossens vegger.

Lumen for blodstrømmer smalker og ernæringen som hjertemuskelen trenger er redusert. Tilstedeværelsen av en langvarig mangel på oksygen fører til at sykdommen begynner å utvikle seg aktivt.

I begynnelsen vises problemer i hjertemusklene under store belastninger, når en person for eksempel går gjennom eller går gjennom et raskt trinn eller med en ekstra belastning.

Det er smerter i brystet, som kalles stress angina. Over tid vil lignende symptomer begynne å oppstå ved høy belastning, og etter en stund - og i en periode med fullstendig hvile.

I tillegg til angina pectoris, utvikler hjertesvikt (kronisk form), dyspnø og hevelse begynner å dukke opp.

Hva er farlig iskemisk hjertesykdom? Utseendet på plakk som dannes på blodkarets vegger. De kan briste.

Dette vil føre til blokkering av arteriene, bortfall av lumen. Snart er det et hjerteinfarkt, hjertets arbeid stopper, og deretter følger en plutselig død.

Nivået på skade som hjertemuskelen mottar påvirkes av hvilken arterie som er skadet. Men det er nok til å dekke avstanden med 75%, slik at maten til muskelen sluttet å strømme.

Denne sykdommen er svært alvorlig, og derfor bør den minste frykt være et signal for å ringe en lege for å verifisere.

Viktig råd fra redaksjonen!

Hvis du opplever problemer med hårtilstanden, bør du ha spesiell oppmerksomhet til sjampoene du bruker. Skummelt statistikk - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er komponenter som forgifter kroppen vår. Stoffer, på grunn av hvilke alle problemene i sammensetningen er betegnet som natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA.

Disse kjemiske komponentene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Også, denne mucken kommer til leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake ulike sykdommer. Vi anbefaler at du ikke bruker stoffene som inneholder denne kjemi. Nylig har våre eksperter utført analyser av sjampo, hvor førsteplassen ble tatt av midler fra selskapet Mulsan Cosmetic.

Den eneste produsenten av all naturlig kosmetikk. Alle produktene er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på smaken din, kontroller utløpsdatoen, den bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Viktigste symptomer

Hovedsymptomet som er indikert for iskemisk hjertesykdom er angina pectoris.

Men i tillegg til det er det tegn på hvilke denne sykdommen er definert:

 1. Angina pectoris.
  I gamle dager ble det kalt "angina", "hjerte frosk", fordi det ser ikke så vondt, men som en følelse av trykk i brystet, i området i spiserøret. Ikke overraskende er det ofte forvekslet med halsbrann, og prøver å lindre tilstanden med slike midler som brus. Kardiologer bestemmer iskemisk hjertesykdom ved tilstedeværelse av angina og foreskrive en behandling som forhindrer hjerteinfarkt.
 2. Smerter i brystet.
  Et annet tegn som kan indikere CHD. Det kan ha en variert karakter og annen varighet (fra 3 til 15 minutter). I begynnelsen kan symptomet ikke være veldig uttalt og vises bare på grunn av fysisk og følelsesmessig stress. Men da blir angrepene lengre, og smerten - mer intens. Og her kommer medisiner til redning.
 3. Kortpustethet.
  Det vises også oftere med tiden, ikke bare etter masse, men også i ro. Jo mindre oksygenforsyningen, jo oftere vil det få seg til å føle seg.
 4. Krenkelser i hjerteslag.
  Dette kan være en akselerasjon av rytmen, utseendet på forstyrrelser eller senking av rytmen i hjertet.
 5. Generell forverring av trivsel.
  IHD er ofte ledsaget av generell svakhet, hyppig svimmelhet og svimmelhet, rask tretthet. Symptomer som kvalme og oppkast kan oppstå.

Hvis du har noen av tegnene beskrevet ovenfor, bør du øyeblikkelig søke lege.

I dette tilfellet vil du bli foreskrevet en behandling som vil lette symptomene og forhindre utvikling av alvorlige konsekvenser.

Årsaker til utseende

Leger skiller slike hovedårsaker til fremveksten av IHD:

 1. Åreforkalkning.
  Denne sykdommen fører ofte til at hjertemuskelen mister oksygen. Det oppstår på grunn av det faktum at fettavsetninger dannes på veggene på fartøyene. Ofte skjer dette i tilfelle av en stor mengde kolesterol i kroppen. Dette stoffet akkumuleres på veggene av karene og danner plakk. Gradvis øker de i størrelse, tetter arteriene. Innsnevringen av lumen reduserer blodstrømmen og fører til oksygen sult av hjertet.
 2. Feil diett.
  Hvorfor samler kroppen kolesterol? Fordi en person ikke spiser riktig. Til tross for at dette stoffet er nødvendig for kroppen vår, er forbruket av det i store mengder uønsket. Derfor skal matvarer som inneholder mettet fett, utelukkes.
 3. Lav mobilitet.
  I fravær av konstant fysisk aktivitet opplever hjertet ytterligere stress. Men overdreven aktivitet kan føre til utvikling av IHD. Derfor bør du velge en last som tilsvarer din alder og forberedelsesnivå.

Også i fare er folk som har dårlige vaner, lider av overvekt og diabetes. Det er en oppfatning at høy sosial status reduserer risikoen for kranspulsårene.

Hvordan behandles hjerte iskemi?

For å oppdage koronar hjertesykdom bruker legene et pasient spørreskjema (klager og følelser er beskrevet), EKG, blodprøver og andre verktøy for å gjøre en nøyaktig diagnose.

Etter dette foreskrives en behandling som vil bidra til å lindre symptomene og forbedre pasientens tilstand. Det kan utføres med bruk av spesielle medisiner og manipulasjoner, som påvirker karets og hjertets arbeid.

Legen velger legemidlene individuelt. Dette tar hensyn til effekten de har på kroppen.

Noen stoffer bidrar til å forbedre blodstrømmen, og andre stoffer kan redusere hjerterytmen, noe som vil redusere oksygenforbruket.

Også brukt er medisiner som har en negativ effekt på plakk. Slike legemidler kan redusere formasjonshastigheten og forhindre deres ytterligere utseende på karenees vegger.

For å bekjempe et slikt fenomen som angina pectoris kan narkotika fra nitratgruppen brukes. I tillegg benyttes også andre legemidler, hvis virkning er rettet mot dannelsen av plaques.

Behandling kan inkludere å forhindre utseende av blodpropper, samt bruk av diuretika for å fjerne overflødig væske.

Øk lumen av blodårer for å gjenopprette blodstrømmen i hjertet kan være gjennom spesielle prosedyrer.

De mest populære blant dem er:

 1. Aortokoronær bypass.
  Denne prosedyren er gjort i mange år, og det er fortsatt etterspurt. Kjernen er at pasienten tar et annet fartøy og kobler det til kranspulsåren. Dette skaper en løsning som ikke påvirker det berørte området. Blodet beveger seg fritt og når hjertemuskelen, nærer det. Det er flere alternativer for denne operasjonen. Den endelige avgjørelsen er utarbeidet av legen på grunnlag av pasientens tilstand.
 2. Stenting.
  En annen løsning på problemet med å begrense blodkarene. Denne metoden ligner noe ballongangioplastikk, men har en langsiktig effekt. Essensen av det er at en stent er installert på det skadede området, som presses mot veggene på fartøyet og stadig opprettholder den nødvendige diameteren av lumen.
 3. Transokardial laserrevaskularisering av myokardiet.
  Denne operasjonen brukes kun i svært alvorlige tilfeller. Her, ved hjelp av laseren, dannes små hull på myokardet, som fremmer veksten av nye arterier.

Bruk av folkemedisiner for hjertesykdom

Tradisjonell medisin bidrar til å lindre symptomene på IHD.

Ved hjelp av folkemessige rettsmidler kan du ikke bare forbedre helsen din, men også hindre den videre utviklingen av hjertesykdom.

Hvitløk olje i tilfelle sykdom

For å gjøre det, bør du ta 1 hode hvitløk, 1 kopp unrefined solsikkeolje og juice fra 1 sitron.

Hvitløk skal rengjøres, hakkes og helles med olje. La denne blandingen stå i en dag, bland det med jevne mellomrom.

Deretter legger du til sitronsaft, bland og vask opp med blandingen i kjøleskapet i 1 uke.

Der vil hun insistere. Ikke glem å blande det noen ganger. På beredskap kan du ta til rette for 1 ts. tre ganger om dagen i 30 minutter før måltider.

Utfør behandlingen i tre måneder, og ta en pause i 30 dager og returner deretter til bruk hvis du fortsatt er bekymret for symptomer.

Å normalisere arbeidet i hjertet

Til hjertet fungerte som en klokke, og du ble ikke forstyrret av de første symptomene, noe som indikerer eventuelle funksjonsfeil hos hjertemuskelen, bruk folkemessige rettsmidler for å normalisere driften av hovedmotoren din.

For eksempel lage en blanding av rømme (2 ts), honning (1 ts) og to hvite hvitt.

Pisk proteinene, legg til rømme, og deretter honning. Ta 1 ts. på tom mage siden morgen.

Pepperrot og honning til hjertet

Også, du kan bruke folkemessige rettsmidler som bidrar til å lindre sykdommen i perioder med forverring. Ofte skjer dette på vår og høst.

Ta 1 ts hver. revet pepperrot og honning fra en lime-farget. Forbered blandingen før bruk, det er om morgenen 60 minutter før du spiser. Behandling utføres i 1 måned.

Hva skal jeg gjøre i tilfeller av sykdom?

Hvis de første ubehagelige opplevelsene har dukket opp på deg når du spiller sport, ved stress eller sterk overstyring, er det nødvendig å ta en pause, stoppe og ta resten.

Med angina og smerte i brystet bør du ta nitroglyserin under tungen. Han må umiddelbart stoppe angrepet og forbedre sin helse.

I tilfelle hvor angina ikke passerer innen 20 minutter, bør du ringe en ambulanse. Hvis du ikke kan gjøre det selv, spør noen som er i nærheten for å spørre dette.

Hvis du planlegger noen form for arbeid, er det tilrådelig å ta nitroglycerin på forhånd. Så du kan forhindre utseendet på angina angrep og arbeide i hjertet.

Hvordan skal du spise når du er syk?

Forteller hvordan du behandler iskemi i hjertet, legen din vil sikkert fokusere på hvor viktig en diett er.

Effektiv behandling avhenger ikke bare av medisiner, operasjoner og forebygging, som utføres av folkemidlene.

Iskemisk sykdom kan bare beseires hvis et sett med verktøy rettet mot utvinning er brukt.

Derfor, når du tar medisiner, ikke glem å revurdere kostholdet ditt. Din diett bør være basert på et balansert kosthold.

I dette tilfellet krever sykdommen å begrense forbruket av matvarer der det er et stort antall animalsk fett, kolesterol og salt.

Et riktig kosthold bør sikre inntak av tilstrekkelig mengde vitaminer, spesielt for askorbinsyre.

Prøv å utelukke fra diettretter der det er nitrogenholdige stoffer - kjøtt- og fiskeboks. Kjøttet eller fisken er best å koke for sykdom og forebygging.

Pass på at dietten din bør begrense mengden enkle karbohydrater. Dette kan gjøres ved å nekte å konsumere sukker, honning, syltetøy, smør og konditori, søtsaker og annet.

I dette tilfellet, folk som har en iskemisk sykdom, anbefales diett, hvor komplekse karbohydrater er tilstede. De inneholder fiber, ikke søte frukter og korn. De er gode for hjertet.

Behandling av IHD vil gå raskere hvis kostholdet ditt er rikt på mikroelementer som kalium, jod, fosfor, magnesium.

Ved å bruke sjømat, fisk, frukt, bakte poteter og egg, vil du kunne forsyne deg med tilstrekkelige mengder nødvendige stoffer.

Din diett skal gi fire eller fem måltider om dagen. Det siste måltidet gjøres best lett og minst 3 timer før sengetid.

Retter er bedre for koking eller baking, og saltforbruket er begrenset til 10 g per dag.

Profylakse av iskemisk hjertesykdom

Siden denne sykdommen har høy dødelighet, vurderes forebyggings- og behandlingsspørsmål på høyeste internasjonale nivå.

Til å begynne med blir risikofaktorer tatt i betraktning, som vanligvis er delt inn i unremovable og eliminert.

Irreversible faktorer for hjertesykdom er:

 • alder over 40 år;
 • sex (menn er mer utsatt for sykdom og kvinner - mindre, men bare til overgangsalderen);
 • arvelighet (tilstedeværelse av noen fra slektninger med lignende problemer, genetiske mutasjoner).

De flyttbare faktorene til hjertesykdom inkluderer:

 • dårlige vaner (røyking, alkohol);
 • periodisk økning i blodtrykk;
 • tilstedeværelse av høyt kolesterol;
 • Tilstedeværelse av diabetes mellitus eller forhøyet blodsukker;
 • feil sammensatt diett eller mangel på det;
 • overvekt eller fedme;
 • lav fysisk aktivitet.

Forebygging og effektiv behandling av IHD avhenger av hvor mye personen er klar til å eliminere årsakene som kan føre til utvikling av sykdommen.

Først av alt, bør du gi opp dårlige vaner. For eksempel er det vist at etter røyking reduseres risikoen for dødelighet de neste to årene.

Videre er det nødvendig å gi kroppen daglig fysisk aktivitet. Begynn med å gå og maksimalt to treningsøkter i uken for utholdenhet.

Da kan lasten økes, men bare etter å ha konsultert en lege.

Og selvfølgelig trenger du riktig kosthold i tilfelle sykdom. Du kan utvikle det selv, eller du kan be om hjelp fra en spesialist.

Kostholdet vil ikke nødvendigvis være tøft, kanskje du må begrense deg selv til litt for å minimere muligheten for sykdommen.

Ved å eliminere årsakene og risikofaktorene til IHD, kan du til slutt normalisere livet ditt. Husk at iskemisk hjertesykdom i dag ikke er en setning, men en unnskyldning for å ta aktive tiltak for å behandle det.

Les Mer Om Fartøyene