beats

beats - En variant av hjerterytmeforstyrrelser, karakterisert ved ekstraordinære sammentrekninger av hele hjertet eller dets individuelle deler (ekstrasystoler). Det manifesteres av følelsen av et sterkt hjerterytme, en følelse av hjerte synker, angst, mangel på luft. Redusert blodsirkulasjon i løpet av arytmi innebærer reduksjon av koronar og cerebral blodstrøm og kan føre til utvikling av angina og transient ischemisk angrep (synkope, parese og D. t.). Øker risikoen for utvikling av atrieflimmer og plutselig død.

beats

beats - En variant av hjerterytmeforstyrrelser, karakterisert ved ekstraordinære sammentrekninger av hele hjertet eller dets individuelle deler (ekstrasystoler). Det manifesteres av følelsen av et sterkt hjerterytme, en følelse av hjerte synker, angst, mangel på luft. Redusert blodsirkulasjon i løpet av arytmi innebærer reduksjon av koronar og cerebral blodstrøm og kan føre til utvikling av angina og transient ischemisk angrep (synkope, parese og D. t.). Øker risikoen for utvikling av atrieflimmer og plutselig død.

Enkel episodisk ekstrasystoler kan forekomme selv hos praktisk sunne mennesker. I følge elektrokardiografi registreres ekstrasystol hos 70-80% av pasientene over 50 år. Forekomsten av extrasystole forklares ved fremkomsten av ektopisk områder med øket aktivitet er lokalisert sinus (atrial, atrioventrikulær knute eller ventriklene). Oppvokst i dem spredes ekstraordinære pulser over hjertemuskelen, og forårsaker for tidlig sammentrekninger av hjertet i diastolfasen. Ektopiske komplekser kan danne seg i hvilken som helst del av det ledende systemet.

Volumet av ekstrasystolisk utkastning av blod er under normal, derfor kan hyppige ekstrasystoler (mer enn 6-8 per minutt) føre til en signifikant reduksjon i minuttvolumet av sirkulasjonen. Jo tidligere ekstrasystolen utvikler seg, jo mindre volumet av blod følger med ekstrasystolisk utkastning. Dette påvirker i første omgang den koronare blodstrømmen og kan betydelig komplisere løpet av den eksisterende hjertepatologien. Ulike typer ekstrasystoler har forskjellig klinisk betydning og prognostiske egenskaper. Den farligste er ventrikulære ekstrasystoler, som utvikler seg mot bakgrunnen av organisk skade på hjertet.

Klassifisering av ekstrasystol

I stedet for dannelse av ektopisk foci isolert ventrikulær eksitasjon (62,6%), atrial ventrikkel (forbindelse ifølge atrioventrikulær - 2%), atrial extrasystole (25%) og forskjellige utførelsesformer av koplings (10,2%). I ekstremt sjeldne tilfeller kommer ekstraordinære impulser fra den fysiologiske pacemakeren - sinus-atriell knutepunktet (0,2% av tilfellene).

Noen ganger observeres ektopisk foci-funksjonen uavhengig av den primære (sinus) rytmen, mens to rytmer er notert - ekstrasystolisk og sinusrytme. Dette fenomenet kalles parasystole. Extrasystoler, som følger to på rad, kalles paret, mer enn to grupper (eller volley).

Skille bigemia - rytme med normal veksling av systole og beats, trigemini - veksling mellom to eusystole med beats, kvadrigimeniyu - følg beats etter hver tredje normal sammentrekning. Regelmessig gjentatt bigeminy kalles trigeminia og quadrigimia allorytmi.

Ved tidspunktet for en ekstraordinær puls i diastol, isoleres en tidlig ekstrasystol som er registrert på EKG samtidig med T-bølgen eller ved 0,05 sekunder etter slutten av den foregående syklusen; gjennomsnittet etter 0,45-0,50 s etter T-bølgen; en sen ekstrasystol utvikler før neste tann P av vanlig sammentrekning.

I henhold til forekomsten av ekstrasystol, sjeldne (sjeldnere 5 per minutt), medium (6-15 per minutt) og hyppig (oftest 15 per minutt) ekstrasystoler. Ved antall ektopiske fokuspunkter er det ekstrasystoler monotopiske (med ett fokus) og polytopisk (med flere eksitasjonsfokuser). På etiologisk faktor skiller ekstrasystoler av funksjonell, organisk og giftig genese.

Årsaker til ekstrasystolen

De funksjonelle ekstrasistoliyah inkluderer arytmier nevrogene (psykogen) av opprinnelsen av mat, kjemiske faktorer, alkoholinntak, røyking, narkotika og andre. Funksjonelle slag registrert hos pasienter med autonom dystoni, nevroser, Osteochondrose av nakkesøylen, og så videre. D. eksempler på funksjonelle arytmier kan tjene som en arytmi i sunt, godt trent idrettsutøvere. Hos kvinner kan ekstrasystolen utvikles under menstruasjon. Arrythmia funksjonell natur kan utløses av stress, bruk av sterk te og kaffe.

Funksjonelle beats, utvikling hos friske mennesker uten åpenbar grunn, regnes det som idiopatisk. Slår organisk karakter oppstår når lesjoner av hjertemuskelen: koronar hjertesykdom, kardiosklerosis, hjerteinfarkt, perikarditt, myokarditt, kardiomyopati, kronisk sirkulasjonssvikt, pulmonær hjerte, hjerte sykdommer, myokardial skade i sarkoidose, amyloidose, hemokromatose, hjerteoperasjoner. Noen idrettsutøvere kan tjene årsaken til arytmi hjerteinfarkt dystrofi, forårsaket av fysisk overanstrengelse (såkalte "idrettsutøver hjerte").

Toksisk arrythmia utvikles når febertilstander, tyrotoksikose, proarytmisk bivirkning av visse legemidler (aminofyllin, koffein, novodrina, efedrin, trisykliske antidepressive midler, glukokortikoider, neostigmin, sympatholytics, diuretika, digitalis-preparater og D. t.).

Utviklingen av ekstrasystolen skyldes et brudd på forholdet mellom natrium-, kalium-, magnesium- og kalsiumioner i myokardceller, noe som påvirker hjerteledningssystemet negativt. Fysisk anstrengelse kan provosere en ekstrasystol forbundet med metabolske og hjertesykdommer, og undertrykke ekstrasystoler forårsaket av autonom dysregulering.

Symptomer på ekstrasystolen

Subjektive følelser i ekstrasystolen uttrykkes ikke alltid. Toleranse for ekstrasystoler er mer alvorlig hos mennesker med vegeto-vaskulær dystoni; Pasienter med organisk skade på hjertet, derimot, kan tåle estrasystolen mye lettere. Oftere føler pasienter ekstrasystolen som et slag, et trykk på hjertet inn i brystet fra innsiden, forårsaket av kraftig sammentrekning av ventriklene etter kompenserende pause.

Merket også "tumbling or turning over" hjertet, forstyrrelser og fading i hans arbeid. Funksjonell ekstrasystole er ledsaget av varme blinker, ubehag, svakhet, en følelse av angst, svette, mangel på luft.

Hyppige ekstrasystoler, som er av tidlig og gruppe karakter, forårsaker en reduksjon i hjerteutgang, og følgelig en reduksjon i koronar, cerebral og nyresirkulasjon med 8-25%. Hos pasienter med tegn på cerebral arteriosklerose, observeres svimmelhet, transiente former for hjernesirkulasjonsforstyrrelser (svimmelhet, avasi, parese) kan utvikles; hos pasienter med iskemisk hjertesykdom - angina pectoris angrep.

Komplikasjoner av ekstrasystole

Gruppe ekstrasystoler kan forvandles til mer farlige rytmeforstyrrelser: atrial - i atrieflimmer, ventrikulær - i paroksysmal takykardi. Hos pasienter med overbelastning eller atriell dilatasjon kan ekstrasystolen gå inn i atrieflimmer.

Hyppige ekstrasystoler forårsaker kronisk insuffisiens av koronar, cerebral, nyresirkulasjon. De farligste er ventrikulære ekstrasystoler på grunn av mulig utvikling av fibrillering av ventriklene og plutselig død.

Diagnose av ekstrasystole

Hovedmålsmåten for diagnostisering av ekstrasystolen er en EKG-studie, men det er mulig å mistenke tilstedeværelsen av denne type arytmi ved fysisk undersøkelse og analyse av pasientklager. Når man snakker med en pasient, er forholdene ved forekomsten av arytmi (følelsesmessig eller fysisk stress, i en rolig tilstand, under søvn osv.), Hyppigheten av episoder av en ekstrasystol, spesifisert effekt fra mottak av medisiner. Spesiell oppmerksomhet er lagt på anamnese av de overførte sykdommene, noe som kan føre til en organisk lesjon i hjertet eller deres mulige udiagnostiserte manifestasjoner.

I løpet av undersøkelsen er nødvendig for å klargjøre etiologien for slag som slag med organiske hjerte lesjoner kreve en annen behandlingsstrategi, snarere enn funksjonell eller giftig. På palpering av radial impuls er definert som for tidlig extrasystole forekommende pulsbølge fulgt av en pause, eller som en episode av tap av puls, noe som indikerer utilstrekkelig diastolisk fylling av ventriklene.

Lytte på kroppslyd hjertet under hjerteslag over spissen auscultated prezhdevermennye I og II tone, tonen jeg forbedret på grunn av den lille ventrikulær fylling og II - som et resultat av utstøtingen av små blod inn i lunge-arterien og aorta - svekket. arytmi diagnose er bekreftet etter de vanlige EKG-ledninger og daglig EKG-overvåkning. Ved hjelp av disse metodene blir ekstrasystolen ofte diagnostisert i fravær av pasientklager.

Elektrokardiografiske manifestasjoner av ekstrasystol er:

 • for tidlig utseende av P-bølge eller QRST-kompleks; indikerer en forkortelse av pre-ekstrasystolisk kohesjonsintervall: for atriale ekstrasystoler, avstandene mellom primærrytmen P og ekstrasystolen P; ved ventrikulære og atrioventrikulære ekstrasystoler - mellom QRS-komplekset i hovedrytmen og de komplekse QRS ekstrasystolene;
 • betydelig deformasjon, ekspansjon og høy amplitude av ekstrasystolisk QRS-kompleks med ventrikulær ekstrasystol;
 • fravær av P-bølge før ventrikulær ekstrasystol;
 • følg full kompenserende pause etter ventrikulær ekstrasystole.

EKG-overvåkning av Holter er et lang EKG-opptak (i ​​løpet av 24-48 timer) ved hjelp av en bærbar enhet festet til pasientens kropp. Registrering av EKG-indikatorer er ledsaget av å holde en dagbok av pasientens aktivitet, der han noterer alle sine følelser og handlinger. Holter EKG-overvåking utføres av alle pasienter med kardiopatologi, uavhengig av tilstedeværelsen av klager som indikerer ekstrasystolen og dens deteksjon med et standard EKG.

Identifisere arytmien er ikke fiksert på hvile EKG og Holter-overvåkning gjør det mulig for tredemølletest og sykkel ergometry - tester som bestemmer rytmeforstyrrelser som forekommer bare ved anstrengelse. Diagnose av samtidig kardiopatologii organisk karakter utføres ved hjelp av hjerteultralyd, stress ekkokardiografi, hjerte-MRI.

Behandling av ekstrasystol

Ved bestemmelse av behandlingstaktikk er form og plassering av ekstrasystolen tatt i betraktning. Enkelt ekstrasystoler, ikke forårsaket av hjertepatologi, krever ikke behandling. Hvis utviklingen av ekstrasystolen skyldes sykdommer i fordøyelsessystemet, endokrine system, hjertemuskulatur, begynner behandlingen med den underliggende sykdommen.

Med ekstrasystoler av nevrogen opprinnelse, anbefales det å konsultere en nevrolog. Tilordne beroligende midler (morwort, sitronbalsam, pion-tinktur) eller beroligende midler (miner, diazepam). Extrasystoler forårsaket av rusmidler krever kansellering. Indikasjoner for utnevnelse av medisinering er en daglig mengde ekstrasystoler> 200, forekomst av subjektive klager og hjertepatologi hos pasienter.

Valget av stoffet bestemmes av typen ekstrasystol og hjertefrekvens. Formålet med og valg av en antiarytmisk medikamentdosering utføres individuelt under kontroll av Holter EKG-overvåking. Arrythmia behandling egner seg godt til prokainamid, lidokain, kinidin, amiodoronom, emoxypine, sotalol, diltiazem og andre stoffer.

Når ekstrasystolen reduseres eller forsvinner, fast i løpet av 2 måneder, er det mulig å gradvis redusere dosen av legemidlet og fullstendig avskaffe den. I andre tilfeller tar arytmi behandling en lang tid (flere måneder), og maligne ventrikulære antiarytmika skjema tatt for liv. Behandling av arytmier med radiofrekvent strøm (RFA hjerte) er angitt i form av ventrikulære ekstrasystoler med frekvens opp til 20-30 tusen per dag, så vel som i tilfeller av ineffektiv antiarytmisk terapi av dets dårlige toleranse eller ugunstig prognose.

Prognose for ekstrasystole

Prognostisk evaluering av ekstrasystol avhenger av tilstedeværelsen av organisk skade på hjertet og graden av ventrikulær dysfunksjon. Den mest alvorlige bekymringen er ekstrasystolen, som utviklet seg mot en bakgrunn av akutt myokardinfarkt, kardiomyopati, myokarditt. Med utprøvde morfologiske endringer i myokardiet, kan ekstrasystoler gå inn i blinking av atria eller ventrikler. I mangel av strukturell skade på hjertet, påvirker ekstrasystolen ikke signifikant prognosen.

Ondartet for supraventrikulære arytmier kan føre til atrieflimmer, ventrikulær arytmi - en vedvarende ventrikkeltakykardi, ventrikkelflimmer og plutselig død. Forløpet av funksjonelle ekstrasystoler er vanligvis godartet.

Forebygging av ekstrasystole

Grovt arytmi forebygging gir varsling av patologiske tilstander og sykdommer, ligger til grunn for dens utvikling: koronar arteriesykdom, kardiomyopati, myokarditt, myokardialt dystrofi, etc., såvel som forebygging av eksaserbasjoner.. Det anbefales å utelukke medisinsk, mat, kjemisk forgiftning som fremkaller ekstrasystol.

Pasienter med asymptomatisk ventrikulær extrasystole og uten tegn på hjertesvikt patologi er anbefalt en diett anriket med magnesium- og kaliumsalter, opphør av røyking, alkohol og sterk kaffe, moderat fysisk aktivitet.

Hva er ekstrasystoler, symptomer og behandling av ekstrasystol?

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er ekstrasystole, hva skjer i hjertet med denne patologien, årsakene til utseendet sitt. Hvordan sykdommen manifesterer seg, når og hvordan den kan behandles. Hvilken lege vil bidra til å etablere riktig diagnose, hvorfor er ekstrasystoler farlig?

Extrasystoler kaller en ekstra sammentrekning av hjertet, som skjedde mot bakgrunnen av sin normale, normale rytme. Extrasystoler kan fange bare ett kammer i hjertemuskelen (atrium, ventrikel) eller hele myokardiet helt.

Slike endringer i hjertefrekvens er den hyppigste typen hjerterytmeforstyrrelse (arytmi). I forskjellige former forekommer ekstraordinære myokardiske sammentrekninger hos mer enn 80% av mennesker.

Extrasystoler er forbundet med utseendet i hjertemusklen av et ekstra fokus på excitasjon eller impuls, som ikke er forbundet med hoveddriveren til rytmen (sinus node). Det aktiverer hjertens ledningssystem og forårsaker en ekstra reduksjon.

Det er to klasser av ekstrasystoler:

 1. Neurogen eller funksjonell - er knyttet til virkningen av miljøfaktorer (alkohol, narkotika, koffein, stressende situasjoner).
 2. Organisk eller patologisk - oppstår i forbindelse med nederlaget i hjertemuskulaturens vev.

Volumet av blod som kommer fra venstre ventrikel i aorta, med ekstrasystoler, er mye mindre enn normalt. Derfor er den patologiske tilstanden farlig fordi hyppige ekstra sammentrekninger av myokardiet forstyrrer normal bevegelse av blod gjennom hjertekamrene i hjertet og indre organer, og forårsaker utilstrekkelig blodgjennomstrømning. Eventuelt fokus på spenning, som ikke er knyttet til hovedpacemakeren, er i stand til å provosere et angrep av takyarytmi (hjerterytmeforstyrrelse av typen høypuls).

Enkelt ekstrasystoler hos friske mennesker gir ingen helsefare og krever ikke behandling. Forekomsten av ekstra myokardkontraksjoner mot bakgrunnen av den eksisterende kardiologisk patologi er gjenstand for terapi hvis det er kliniske manifestasjoner av sykdommen eller disse systolene forverrer løpet av den underliggende sykdommen.

Extrasystolisk arytmi reagerer godt på behandlingen og har liten effekt på pasientens vanlige livsstil og atferd.

Extrasystolia kan forekomme i et av hjertets kamre

Diagnose, observasjon og behandling av patologi praktiseres av leger av flere spesialiteter: terapeuter, arytmologer eller kardiologer. Av og til behøves en endovaskulær vaskulær kirurg.

Hvorfor er det en patologi

Årsakene til ekstrasystolen er i mange henseender likt de som fører til utseende av takyarytmier, som er forbundet med den generelle mekanismen for utbruddet av patologi. Dette er grunnen til at hyppige ekstrasystoler kan stimulere starten av paroksysm (angrep) av takykardi.

Enhver kardiomyopati (en endring i strukturen og en reduksjon i funksjonen av myokardceller med utvikling av ventrikulær svikt)

Tumorlesjon av hjertemuskelen (god og ondartet)

Operative inngrep på hjertet (åpen og endovaskulær)

Traumatisk skade på myokardets struktur

Inflammatoriske prosesser i hjerte muskel og perikardium (myokarditt, perikarditt)

Medfødte og anskaffe hjertefeil

Brudd på funksjonen til høyre hjerte med høyt trykk i lungekarsystemet (pulmonalt hjerte)

Diabetes mellitus type 1 og type 2

Høyt blodnivå av nikotin, alkohol og koffein

Utilstrekkelig nyrefunksjon med økt urea og kreatinin

Sykdommer i bronko-lungesystemet med tegn på luftveissvikt

Brudd på funksjonen til hjertets ventrikler (lav ejektionsfraksjon)

Legemidler til behandling av hjertearytmier

Sykdommer i livmoderhalsen og thoracal ryggrad med en uttalt degenerativ (destruktiv) komponent (osteokondrose, osteoporose, brokk, svulst, betennelse)

Godartet prostatahyperplasi (forstørrelse) - adenom

Sterk hoste av en eller annen grunn

Febriltemperatur (over 38 grader)

Diagnose av hjertemuskel assosiert med direkte kontakt (ventrikulografi, elektrofysiologisk undersøkelse)

Autoimmune sykdommer (sarkoidose, amyloidose)

Idiopatisk (uten kommunikasjon med noen faktor eller sykdom)

Hva er typer ekstrasystoler?

I medisinsk praksis utmerker seg flere typer ekstraordinære sammentrekninger av hjertemusklene. Avhengig av dette manifesterer ekstrasystolen annerledes seg og utvikler seg i fremtiden.

Den gjennomsnittlige frekvensen er 10-30

Sjeldne - mindre enn 10

Mean - vises i begynnelsen av en kardiocyklus

Sen-ekstrasystoler i andre halvdel av hjertesyklusen

Periodisk (allorytmi): bigemini (etter hver normal sammentrekning følger en ekstraordinær en), trigeminia (etter to fulle systoler, forekommer en ekstrasystolisk sammentrekning), etc.

Polytopisk - flere kilder

I praktisk medisin er en "prognostisk" form for separasjon av ekstrasystolen (og alle brudd på rytmen av hjerteinfarkt som helhet) av stor betydning:

 • trygt - noen form for ekstraordinære kontraksjoner og økt hjertefrekvens, som ikke er ledsaget av kliniske manifestasjoner hos mennesker uten hjerteinfarkt.
 • potensielt farlig - brudd på pulsens rytme uten symptomer, men oppsto på bakgrunn av hjertesykdom med hjerteskader;
 • farlig eller ondartet - perioder med stabil rytmeforstyrrelser (takykardi, ekstrasystolisk arytmi) med tegn på nedsatt blodgass gjennom kamrene i hjertemusklene og store kar og (eller) ventrikulær fibrillering. Denne formen for pulsforstyrrelser forekommer vanligvis på bakgrunn av utprøvde patologiske forandringer i hjertefunksjonen i hjertevev og hjerte.
Bigeminia på EKG. Det viser hvordan hver normal sammentrekning følger ekstrasystolen

Symptomer på patologi

Symptomer på ekstrasystolen er i de fleste tilfeller fraværende, spesielt hvis flere myokardiske sammentrekninger er sjeldne og ikke ofte forekommer.

Klinisk signifikante manifestasjoner av sykdommen inkluderer:

 • føler at hjertemuskelen arbeider med forstyrrelser;
 • uttalt eller styrket hjerteslag;
 • følelse av hjertestans;
 • fading av hjertet;
 • Fornemmelsen at noe i brystet vendte opp og ned;
 • angst;
 • manglende evne til å puste
 • frykt.

Disse klager er ikke alltid forbundet med et brudd på blodstrømmen i hjertet og store arterier, ofte forekommer symptomene på en ekstra myokardial sammentrekning mot en bakgrunn av å redusere terskelen for menneskelige opplevelser.

Alvorlighetsgraden av pasientens klager samsvarer ikke alltid med alvorlighetsgraden av ekstrasystolen detektert på elektrokardiogrammet, som er forbundet med en annen terskel av oppfatning hos forskjellige pasienter.

Hvis ekstrasystolene er forbundet med en organisk lesjon av hjertemuskelen, kommer de kliniske manifestasjonene av den underliggende hjertesykdommen til forkant, og ekstraordinære myokardiske sammentrekninger er et funn i gjennomføringen av et diagnostisk søk.

Eventuelle former og typer ekstrasystoler tolereres godt av pasienter, uten å påvirke deres evne til å utføre noen form for aktivitet. Dårlig total helse, redusert motstand mot trening - tegn på nedsatt hjertefunksjon på bakgrunn av en sykdom som forårsaket ekstraordinære myokardiske sammentrekninger.

Hvordan identifisere sykdommen

Extrasystole er en sykdom som ikke kan etableres på grunnlag av en klage. Men under spørsmålet om pasienten spesifiseres tidspunktet for forekomsten av symptomer og mulige årsaker til patologi.

Den endelige diagnosen krever flere tilleggsstudier.

Bestemmelse av opprinnelsen til patologisk impuls ved karakteristiske endringer i hjertesyklusen

Det gjør det mulig å avdekke forekomsten av ekstrasystoler på ytre påvirkninger

Og også hos de med et sterkt klinisk bilde og tegn på blodstrømforstyrrelser mot bakgrunnen til ekstrasystolen, som er planlagt å cauterize fokuset på patologisk eksitasjon

Finne den organiske årsaken til rytmeforstyrrelser

Metoder for behandling

På grunn av det faktum at enkelte ekstrasystoler er registrert hos de fleste raske mennesker, kan det ikke sies at denne patologien kan bli fullstendig herdet.

Hyppige episoder av forstyrrelser av rytme av myokardium-sammenbrudd, assosiert med ikke-hjertepatologi, stopper helt når stabiliseringen av den underliggende sykdommen stabiliseres. Hvis ekstraordinære kardiale sammentrekninger er forårsaket av myokardskader, er det ingen komplett kur for ekstrasystol. Det er mulig å blokkere patologiske impulser ved medisinering, men med tilbaketrekking av stoffet oppstår ekstrasystoler igjen.

En god effekt brenner ut det patologiske fokuset (opptil 90%), men svært begrensede indikasjoner på prosedyren tillater ikke å bruke det hos de fleste pasienter.

Extrasystolisk arytmi, som ikke viser symptomer, eller disse manifestasjonene er ubetydelige, krever ingen spesialisert behandling. I dette tilfellet er bivirkningene av legemidler for å justere hjertefrekvensen farligere enn de ekstraordinære sammentrekningene av myokardiet.

Anbefalinger for denne gruppen av pasienter:

 1. Avvis fra å drikke alkohol, kaffe, sterk te og røyking.
 2. Ikke bruk stoffer som forårsaker ekstrasystoler.
 3. Unngå psychoemotional belastninger.
 4. Pass EKG 2 ganger i året og ultralyd myokardium årlig (for å unngå mulige endringer i myokardiet og forverring av hjertefunksjon).

Hvis under forundersøkelsen er det en somatisk sykdom som ikke er forbundet med hjertet, men som kan forårsake rytmeforstyrrelser (oppført i årsakene), er behandlingen foreskrevet.

Pasienter med hjertebanken i forbindelse med overbelastning av nervene er foreskrevet:

 • plante sedativer (Motherwort, Valerian) - i milde tilfeller,
 • beroligende stoffer (fenobarbital) - i alvorlige stress situasjoner.
sedativa

Extrasystoler krever behandling hvis:

 • ekstraordinære kutt går i grupper, svært hyppige og forårsaker blodstrømforstyrrelser;
 • Det er en uttalt individuell intoleranse av manifestasjoner av rytmeforstyrrelser;
 • med gjentatt ultralyd av hjertemusklene avsløres en reduksjon i myokardiums funksjonelle kapasitet (en reduksjon i volumet av utkastet blod) eller en endring i strukturen til hjertekamrene (ekspansjon).

Konservativ terapi

Indikasjoner for behandling av legemidler:

 1. Forverring av sykdomsforløpet i form av en økning i antall ekstrasystoler.
 2. Hyppige polytopiske, gruppe- og tidlige ekstraordinære forkortelser, der det er stor risiko for ventrikulær fibrillasjon.
 3. Allorrytmi med tegn på myokardieinsuffisiens.
 4. Hvis sykdommen har oppstått mot en sykdom som forårsaker mer alvorlige typer rytmeforstyrrelser (hjerteventilfeil, endringer i ledende system, etc.).
 5. Utseende til ekstra sammentrekninger eller økning i hyppighet på bakgrunn av angina pectoris eller akutt forstyrrelse av blodtilførselen til myokardiet.
 6. Beholdte ventrikulære ekstrasystoler etter endt paroksysm av fladder eller ventrikulær fibrillering.
 7. Ekstra-systoler mot bakgrunnen for ytterligere måter å gjennomføre.

Narkotikabehandling inkluderer:

Hvis det ikke er hjertesykdom

Ved ineffektiv behandling i henhold til den daglige overvåkingen av EKG, velges kombinasjoner av legemidler fra flere grupper.

Hos pasienter uten hjerteinfarkt, brukes noen legemidler.

Kirurgisk referansefaktor

Indikasjonen for kirurgisk behandling er deteksjon av mer enn 8000 ekstrasystoler per dag i ett år.

Kun en så høy aktivitet av fokuset gjør det mulig for oss å identifisere det ved kartlegging av hjertets elektriske aktivitet og å utføre radiofrekvensablation (brenning ut) denne sonen i myokardiet.

outlook

Uvanlige ekstraordinære myokardiske sammentrekninger registreres på EKG hos mer enn 80% av mennesker. De fleste er perfekt sunne og krever ingen medisinsk hjelp. Det er bare nødvendig å overvåke EKG i dynamikken. Truselen er forstyrrelsen av rytmen mot bakgrunnen av organiske endringer i hjertet.

Prognostisk mer farlig ventrikulær ekstrasystol, som i motsetning til andre typer er forbundet med en økning i dødelighet fra forstyrrelser i blodstrømmen i hjertet og hjernen. I dette tilfellet er denne type arytmi snarere en refleksjon av stadiet av skade på hjertevævet enn årsaken til dødelig ventrikulær fibrillasjon. Derfor, i tilfelle et asymptomatisk forløb av sykdommen, krever ekstrasystoler ikke behandling. Pasienter er vist å ha en korreksjon av hovedkardiologisk patologi.

I tilfelle det ikke er noen patologisk forandring i myokardiet, men ventrikulær ekstrasystolisk arytmi av noen form er registrert, øker risikoen for plutselig død 2-3 ganger.

For pasienter med akutt akutt myokardinfarkt og / eller utilstrekkelig hjerte muskelfunksjon øker denne risikoen opptil 3 ganger. Dette skyldes det faktum at ekstrasystoler, spesielt hyppige og grupper, forverrer løpet av en kardiologisk patologi, som raskt fører til utvikling av utilstrekkelig funksjon av venstre ventrikel.

Til tross for dette er de ventrikulære ekstrasystolene, selv i alvorlig form, ikke et uavhengig kriterium for prognose for liv og arbeidskapasitet. I de fleste tilfeller er noen ekstra hjertekontraksjoner ikke farlige. Påvisning av denne typen forstyrrelser av rytmen av myokardiske sammentrekninger er en anledning til å gjennomføre en fullverdig undersøkelse. Målet er å eliminere sykdommer i myokardiet og indre organer.

Behandling av ekstrasystol

Extrasystolia er en variant av hjertearytmi, en ytterligere reduksjon av hele hjertemuskelen. Det er forårsaket av en nervøs impuls fra den akkumulerte nervespenningen. Extrasystolia passerer ikke uten spor - fordi hjertemuskelen kontrakterer mindre, reduserer blodvolumet, hjerteutgangen. Mitt hjerte lider av dette, myocardium forverres. Behandling av ekstrasystole utføres av en kardiolog etter en grundig undersøkelse, og fastslår hvilken type og årsak til arytmi.

Medisiner for ekstrasystole

I milde tilfeller av idiopatisk ekstrasystole, ikke ledsaget av endringer i hjertemuskulatur og koronarbeholdere, er det ikke nødvendig med medisinbehandling. Det er nok å forklare for pasienten at årsaken til denne tilstanden er brudd på regimet, økt fysisk og psykisk stress. Det er nok å bestille den daglige rutinen, ikke overbelaste deg selv med overdreven plikter, bli kvitt dårlige vaner, og farlige symptomer vil ikke lenger manifestere seg.

Hvis pasienten er urimelig bekymret for sin tilstand, er han foreskrevet for å ta lungesedringsmidler (preparater fra rot av valerianen).

Med ekstrasystol forårsaket av funksjonsforstyrrelser i organer og systemer, er det nødvendig å ta opp årsakene til utseendet.

Det kan være slike sykdommer og lidelser:

Brutalt vann-saltbalanse;

Giftig skade på kroppen;

Behandling av organisk ekstrasystole utføres med legemidler fra den farmakologiske gruppen av beta-blokkere. Mangfoldet av medisiner for behandling av arytmi krever at spesialisten har grundig kjennskap til apotek og kardiologi. Ikke alle legemidler effektivt gjenoppretter normal funksjon av hjertemuskelen. Vi må ta hensyn til de individuelle egenskapene til sykdomsforløpet, medfølgende patologi.

Legemidler til behandling av arytmi inneholder ett eller flere aktive stoffer. Deres kombinasjon utfyller de positive egenskapene til hverandre. Et kompetent utvalg av medisiner lar deg lage en individuell behandlingsplan.

Legemidler til behandling av ekstrasystol:

I de fleste tilfeller må du velge riktig stoff basert på pasientens velvære, dataene i den diagnostiske undersøkelsen.

4 viktige produkter for hjerte og blodårer

Ikke bare medisiner kan returnere hjertet til en normal rytme. Av stor betydning er inkluderingen i dietten av bestemte matvarer og næringsstoffer.

selen

Betydningen av selen for bevaring av hjertemuskulatur og vaskulær helse ble først bevist av tyske og finske forskere. I Tyskland og Finland var problemet med mangel på selen i matvarer nylig akutt. For å løse det på regjeringsnivå ble det besluttet å legge dette mikroelementet til fôret til husdyr.

Resultatet av disse tiltakene var en tofold nedgang i antall dødsfall fra hjertesykdommer de siste to tiårene. Studier har begrunnet årsaken til at selen direkte påvirker forebyggingen av hjertesykdommer. Visse enzymer i menneskekroppen bidrar til oksidasjonsreduserende reaksjoner. De er representert av glykoproteiner som inneholder selen. Enzymer gjenoppretter lipidperoksider, er antioksidanter. Mangel på selen fører til transformasjon av myokardceller, deres degenerasjon.

Denne positive effekten av glykoproteiner på hjerteaktivitet slutter ikke der. Under myokardinfarkt beskytter disse enzymene hjertemuskelen, begrenser nekroseområdet. Jo mindre området myokardium påvirkes under et infarkt, jo større er sjansen for å unngå hjertesvikt. Studier under kontroll av EKG viste at en mangel på selen reduserer hjerteindeksen med en faktor på 6 som fører til utvikling av iskemi.

I motsetning til disse dataene er det resultater av studier på den positive effekten av selen i kombinasjon med tokoferol på gjenoppretting av pasienter etter et hjerteinfarkt. Mangel på selen fører til utvikling av hjerteinfarkt, slag og stor risiko for utvikling av kreftlesjoner.

Omega-3 flerumettede fettsyrer

Denne forbindelsen finnes i store mengder i oljeaktig marine fisk og i planteprodukter som soyabønne og linolje.

Nyttig tiltak av Omega-3 fettsyrer:

Beskytt beholderveggen mot de negative effektene av oksidert LDL;

Bekjempe aterosklerose;

Forhindre dannelse av blodpropper;

Normaliser slimhinnene;

Forhindre allergiske manifestasjoner;

Fremskynde helbredelsesprosessen med betennelse;

De brukes til forebygging av kreft i prostata, bryst, eggstokkene;

Sikre normal funksjon av cellemembranene som er ansvarlige for overføringen av nerveimpulser, for å lagre informasjon av myokardiumets celler, øyets nese og andre organer;

Hjelper å effektivt bekjempe sykdommer: diabetes, eksem, psoriasis, depresjon, Alzheimers sykdom;

Støtter evnen til å jobbe med reproduktive, immun- og kardiovaskulære systemer.

For optimal effekt på menneskekroppen, må Omega-3 syrer leveres i sin helhet. For en voksen mann er denne indikatoren 2 g, for en kvinne 1,6 g.

Dette beløpet er inkludert i følgende produkter:

1-1,5 g linfrø;

90 g hermetisert sardiner;

7-9 valnøtter;

1 ss. rapsolje;

120 g hermetisert tunfisk.

Ønsket konsentrasjon av Omega-3 lipider vil oppnås hvis minst 2 ganger i uken inkludere i fett av sjømat-sorter, fyll salater med rapsfrø, sesam, nøtt, linolje, spis 1 teskje per dag. linolje på tom mage. Hvis disse forholdene ikke er mulige, vil kosttilskudd som inneholder flerumettede omega-3 fettsyrer komme til redning.

Sykdommer, i behandling og forebygging som bruker de gunstige egenskapene til omega-3 lipider:

Behandling av ekstrasystol med legemidler (bord) og folkemidlene hjemme

Ekstraordinære hjertekontraksjoner eller ekstrasystoler, varierende i intensitet og varighet, er en av de vanligste typene hjertearytmi og refererer til diagnosen "ekstrasystolisk sykdom".

Behandlingen av patologi er avhengig av en rekke faktorer som er identifisert i forbindelse med obligatorisk forskning:

 1. Å gjøre en anamnese som går foran denne sykdommen.
 2. Frekvens og rytme av ekstraordinære ekstrasystoler.
 3. Bestemmelse av typen tilleggsreduksjoner.

Hvordan forekommer ekstrasystoler?

Normalt et sunt hjerte impulsen (er i vanlig språkbruk ofte forvekslet navnet, erstatte "elektrosistoly" som virkelig gjenspeiler essensen av en utladning spenning), som opptrer på hjertemuskelen (myokard) i sinusknuten.

Med ekstrasystoler på grunn av ulike årsaker, dannes pulser i andre deler av hjertet - supraventrikulære områder, atria, ventrikler. De utløser en funksjonsfeil i hjerteanordningen, noe som fører til en for rask eksitasjon av myokardiet, når hjerteslag blir dannet for sterk eller svak, noe som truer med å synke i hjertet.

Den ventrikulære lokaliseringen av eksitasjonsfokus er tilskrevet de vanligste typene av patologi - ca 62%.

Symptomer og årsaker til hjerteavvik

I det overveldende flertallet av alle årsakene til sykdommen er det klassifisert på to måter:

 • Organiske lidelser, forårsaket av ulike patologier. Dette er kardiovaskulære sykdommer, metabolske og skjoldbrusk sykdommer, psykoneurologiske lidelser, osteokondrose.
 • Funksjonelle brudd, bestående av midlertidige plager eller økte belastninger, forårsaker kortsiktige manifestasjoner av ekstrasystolisk sykdom. Disse inkluderer: intens fysisk aktivitet, stress, overarbeid, overdreven absorpsjon av tonic drinker, blodtrykk hopp, climacteric prosesser.
 • Refleks grunner, når feilen i rytmen oppstår ikke på grunn av hjertepatologi, men som et svar på enhver forstyrrelse av kroppen.
Ventricular extrasystole

Pasienter opplever fits av ekstrasystole, som:

 • Plutselig tremor eller hjerteslag fra innsiden.
 • Følelsen av å "snu eller tommel" hjertet innvendig.
 • Hjertefading.
 • Forstyrrelser av hjerteaktivitet.
 • Varmtvann, svette.
 • Ubehag, en følelse av angst.
 • Svimmelhet, mangel på luft.
til innholdet ↑

Når det er nødvendig å behandle ekstrasystoler, og når ikke?

Holter-overvåking lar deg gjøre den mest nøyaktige prognosen, kan du endelig stoppe rytmeforstyrrelsene, og med hvilke midler. I løpet av dagen registrerer pasienten EKG-data, som viser hvor mange ganger systolen, og hvilke krefter som forårsaket arytmi i løpet av denne tiden.

Videre følger doktorenes dom, basert på de diagnostiske dataene, den "kvantitative regel" og følger en av alternativene:

 • Hvis det registreres mer enn 1000 ektopiske sammentrekninger for dagen, bør pasienten ikke forlates uten alvorlig antiarytmisk behandling;
 • Hvis ekstrasystolen avslørte mindre enn 1000, kan medisinen erstattes med en profylaktisk og overvåkes av pasienten.
Ventricular extrasystole

Hvis ekstrosistoly nevrogen karakter av opprinnelse, eller andre helseparametre er i normen, så arytmi behandlet ved å forbedre den emosjonelle bakgrunnen, eliminere stress og angst, bestiller hvile og hvilemodus. I dette tilfellet, spesielt svømming, turgåing og utendørsaktiviteter, vil gymnastikk hjelpe.

Når årsaken til ekstrasystoler ikke er i hjertet

Med refleks ekstrasistolii, når årsaken ikke er i hjertet, men utenfor den, blir behandlingen redusert til en generell forbedring av kroppen, nemlig:

 • Dumping ekstra pounds ved hjelp av lossing og rensing dietter, siden en diafragmatisk refleks forårsaket av en stor kroppsmasse ofte bidrar til rytmeforstyrrelser.
 • Rationalisering av ernæring, Siden gastrointestinale forstyrrelser (oppblåsthet, forstoppelse) ofte forårsaker bots av ekstrasystole
 • Rengjør leveren og galleblæren fra galle (ved blind lyding, tjubazh) fordi strekk av disse organene bidrar til eksitering av vagusnerven, noe som provoserer utseendet av ekstrasystoler.
 • Eliminering av inflammatoriske sykdommer i kjønnsområdet hos kvinner, siden de kan forårsake arytmi.
til innholdet ↑

Når du ikke kan uten behandling

Noen typer ekstrasystole er en farlig indikasjon på alvorlige hjerteavvik. Med et ugunstig sykdomsforløp kan rytmeforstyrrelser resultere i atrieflimmer, kronisk svikt i koronar, nyresirkulasjon. Komplikasjonen til ventrikulær ekstrasystol er ofte paroksysmal takykardi.

Derfor, hvis mistanke om fibrillering og andre patologier er å ty til akutte tiltak.

Følgende typer ekstrasystoler krever kvalifisert tilnærming:

 • Allorhythmy, refererer til den patologiske typen sammentrekninger, hvor feil ekstrasystole oppstår gjennom tre eller fire normale.
 • Oppstår i forskjellige deler av hjertet, uten å ha permanent fokus (polytropisk arytmi). Med en slik ustabil rytme er sannsynligheten for å utvikle en kompleks arytmi eller hjertesvikt høy.
 • Flere systoler i hjertet, det vil si mer enn 5 på 60 sekunder.
 • Vedvarende ekstrasystoler etter opphør av atrieflimmer. Sannsynligheten for deres forsterkning er stor ved enhver provokasjon.
til innholdet ↑

Enn det er mulig å kurere arytmi?

Taktikken for å behandle praktiserende kardiologer i kampen mot hjertesykdommer innebærer en gradvis overgang fra svake stoffer, i tilfelle deres ineffektivitet, til sterkere. (fra sedativer til antiarytmiske legemidler)

De viktigste stadiene av terapi inkluderer:

 • Beroligende betyr at du forventer overdreven eksitasjon av foci av ekstrasystole ved å påvirke hjernens signaler.
 • Kalium og magnesiumpreparater som styrker hjertemuskelen (Asparcum, Panangin). Hvis pasienten bruker diuretika som vasker ut de nødvendige elektrolyttene, foreskrives intravenøse infusjoner av disse legemidlene (adenosin).
 • I tilfeller av ekstrasystol mot bakgrunn av bradykardi, behandles preparatene som inneholder krasavku (Atropinum).
 • I tilfeller av ekstrasystole mot bakgrunnen av takykardi, har glykosider (medisiner fra digitalis), introdusert i små doser, bevist seg selv.
 • Antiarytmika (propafenon, amiodaron, Moratsizin, bretylium) er spesielt utviklet for å hjelpe pasienter med hjerterytmeforstyrrelser som oppstår i atriene og ventriklene i hjertet. De har alvorlige kontraindikasjoner og bivirkninger, de kan ikke behandles uavhengig.
til innholdet ↑

Hvordan behandle ekstrasystoler ved hjelp av folkelige oppskrifter?

Extrasystolia refererer til de vanligste forstyrrelsene i hjerterytmen. For sykdommen preget av forekomsten av en ekstraordinær sammentrekning av myokardiet. Det er vanligere hos eldre mennesker. Fra denne artikkelen kan du lære å kurere de ventrikulære, supraventrikulære og hjerteformene av patologi, ved hjelp av oppskrifter av folkemedisin.

Regler for folkemessige behandlingsmetoder

Med ulike typer ekstrasystol brukte midler som tas oralt: infusjoner, tinkturer, avkok. Grunnlaget for medisiner utarbeidet i henhold til folkeoppskrifter er ingredienser som inneholder en stor mengde kalium, natrium, omega-3 flerumettede fettsyrer. Også av stor betydning er stoffer som har en beroligende effekt.

Omega-3 flerumettede fettsyrer i de største mengdene finnes i havfisk, soyabønne og linolje. Blant de nyttige tiltakene av en kjemisk forbindelse er følgende:

 • beskyttelse av vaskulære vegger fra skadelige effekter av oksidert lipoproteiner med lav densitet;
 • forhindre trombose;
 • hjelp i kampen mot aterosklerose;
 • normalisere funksjonene til cellemembranceller som overfører nerveimpulser i myokardiet;
 • opprettholde ytelsen til det kardiovaskulære systemet som helhet.

Til flerumettede fettsyrer avslørte deres positive egenskaper, for menn skulle de komme inn i kroppen 2 g, for kvinner - 1,6 gram per dag. Mengden produkt som sikrer mottak av den nødvendige mengden organiske stoffer:

 1. Hermetiserte sardiner - 90 g.
 2. Hermetisert tunfisk - 120 g.
 3. Linfrø - 1,5 g.
 4. Rapeseed olje - 1 ss.
 5. Valnøtter - fra 7 til 9 stykker.

Kalium gir:

 • normalisering av hjerterytmen;
 • kjemper med aterosklerose;
 • regulering av blodtrykk, holde sine verdier på normen;
 • eliminering av forekomster av natriumsalter på vaskulær veggen.

En stor mengde kalium er inneholdt i kandiserte frukter, tørkede poteter, tørkede aprikoser, kyllingprotein.

Hjem oppskrifter

Effektive folkemidlene for behandling av ekstrasystole:

 1. Infusjon av valerian. Vendelrot har en beroligende virkning, noe som vil herde i hjemmet extrasystole, oppstått på en bakgrunn av emosjonelle forstyrrelser (nervesammenbrudd, stress, depresjoner) 0,15 g av vendelrot helle 200 ml kokende vann, noe som gir tilføre 12 timer, hvoretter vi filtrerer den resulterende væske. Ta 3 ss infusjon per dag, delt inn i 3 doser.
 2. En infusjon av lumbago. En spiseskje tørkede urter helle 200 ml vann og la det brygge i 1 dag, hvorpå væsken filtreres gjennom osteklær og etterlates i et mørkt kjølig sted. Bruk infusjon 3 ganger daglig for 1/3 kopp før måltider. Den største effekten observeres med supraventrikulær ekstrasystol.
 3. Infusjon av horsetail. Tre bord med kokende vann helles en spiseskje av en tørr plante og la den sitte i 3 timer i en lukket beholder. Vi tar infusjon etter å ha spent 3 teskjeer 6 ganger om dagen. Effektiv med funksjonell ekstrasystol, hvis du kombinerer bruken med moderat fysisk anstrengelse. Du kan ikke kombinere med tobakk, alkohol og energidrikker.
 4. Tinktur av hagtorn. Fruktplanter helle vodka 1 til 10 gram, la oss brygge i 10 dager. Væsken bør forbrukes før du spiser 10 dråper 3 ganger om dagen.
 1. Blanding basert påhonning og reddiker fremstilles ved å blande 1 til 1 av de to bestanddelene. Den resulterende massen er plassert i en tett lukket beholder. Spis 3 ts 3 ganger om dagen. Oppskriften bidrar til å stabilisere hjertemuskelen. Kontraindikert middel for intoleranse mot honning.
 2. Melissa infusjon. 25 gram tørket gress hell 400 ml kokende vann og la det brygge i 3 timer. Vi lagrer i en lukket beholder, innpakket i et håndkle. Vi filtrerer produktet, bruker det 2 ganger om dagen i stedet for te i 2-3 måneder. Bruken av sitronbalsam av menn bør strikt forskrives i henhold til dosene på grunn av plantens evne til å undertrykke seksuell lyst.
 3. Tinktur fra en skogskran og sumpbelorus. For å få tinkturen tar vi tørkede råvarer av planter (30 g hver), legg det i et tett fartøy med 40 prosent alkohol eller vodka. Vi legger tinkturen i et mørkt kaldt hjørne i 2 uker. Hver dag skal fartøyet ristes. Vi bruker tinktur på 3 teskjeer 3 ganger om dagen i 15 minutter før måltider.
 4. Dekoksjon av bær av viburnum. To briller calyx bær blir vasket, tørket og hakket i kjøttkvern. Vi legger massen i en tre-liters krukke, fyll den med en liter varmt vann og insister dagen. Før bruk filtreres væsken, beriket med honning. Ta buljongen 2 ganger om dagen for 100 ml. Behandlingsforløpet er 1 måned.
 5. Også hjemme, kan du lage mat vitaminmasse til behandling av ekstrasystole. For å gjøre dette, sendes 1 sitron, 50 g valnøtter, 200 g tørket aprikoser og rosiner gjennom en kjøttkvern, blandet med 100 g honning. Vitaminmasse brukes på en tom mage om morgenen til 3 ts. Blandingen består av ufarlige bestanddeler og kan brukes ikke bare for behandling, men også for forebygging av kardiovaskulære sykdommer, t. K. Den normaliserer tarm støtter tone immunsystem.

Egenskaper ved behandling av ekstrasystol av visse arter

Ventricular extrasystole

Hvis den ventrikulære ekstrasystolen ikke har kliniske manifestasjoner, er det ingen spesiell behandlingstaktikk. Pasienter bør følge en diett som inneholder mat som er beriket med kaliumsalter, unntatt tobakk, alkoholholdige drikkevarer, sterk kaffe. Daglig mosjon og moderat trening vil bidra til å overvinne den ventrikulære ekstrasystolen, mot hvilken hypodynami har utviklet seg.

For behandling av den ventrikulære formen av ekstrasystol, slik folkelige oppskrifter:

 1. Infusjon av en kornblomst. 5 g blomsteranlegg oversvømmet med vann (200 ml kokende vann), vi insisterer på 24 timer. Det resulterende produktet må filtreres og lagres på et mørkt sted. Bruk infusjon anbefales 3 ganger daglig for 50-100 ml i en halv time før måltider. Det mest effektive middel for akutte angrep er tidlig depolarisering og sammentrekning av ventriklene og andre deler av hjertet.
 2. Infusjon av calendula. Kalendere i mengden 10 g helles 400 ml kokende vann, det tar 1-2 timer. Før inntak blir væsken filtrert. Vi spiser 4 ganger om dagen for 1/2 kopp. Calendula er effektiv i behandlingen av hyppige arytmier, andre forstyrrelser i hjerterytmen.
 3. Broth goritsveta. Fyll en gryte med 300 ml vann, koke, tilsett 30 g tørr goritsvet, kok 3 minutter på lav varme. Gryten er så pakket inn i et håndkle, og den resulterende kjøttkraft blir infundert 2-3 timer på et mørkt sted. Etter at væsken er filtrert, bruk 1/4 kopp 2 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 2 uker. Hvis du trenger ytterligere bruk før andre kurs, ta en pause i 1 uke.

I nærvær av alvorlige symptomer foreskrevet medisinering. Det skal forstås at de tradisjonelle oppskrifter er ineffektive i nærvær av medfødt hjertesykdom, er de berørte organer som er påvirket av andre faktorer i livet (fettdegenerering, sklerotiske endringer), som provosert fremveksten av sykdommen.

Nadzheludochkovaya ekstrasystole

Med supraventricular extrasystole er det mest effektive infusjoner av valerian, cornflowers, og også:

 1. Hvitvinpudding. 5 g blomsterplanter helle 1 kopp kokende vann, la det bryte på et vannbad under lokket i 20 minutter. Væsken avkjøles, filtreres, resten blir presset ut og tilsatt til væskedelen med 1 glass vann. Ta 30 minutter før måltider 2-3 ganger om dagen for en halv kopp.
 2. Infusjon av asparges. 1 spiseskje skudd med asparges helle 1 kopp kokende vann, la oss brygge i 2 timer. Den resulterende væsken blir filtrert, vi spiser 3 ts 3 ganger daglig i 3 uker.

Ikke glem om kosthold og daglig mosjon.

Hjertextrasystoler

Med ekstrasystoler i hjertet må du følge en diett som gir:

 • reduksjon av fett, røkt mat i kostholdet;
 • reduksjon av saltinntaket;
 • nektelse av kaffe, kraftingeniører, tobakk og alkoholholdige drikker;
 • en rekke frukt, grønnsaker, grønnsaker;
 • Den viktigste måten å lage mat på er damping eller matlaging.

Ikke spis mye om natten, slik at det siste måltidet blir lett 2-3 timer før sengetid.

Folk oppskrifter, mye brukt i ekstrasystoles av hjertet:

 1. Kjøtt av dogrose. En spiseskje rosehønsfrø, hell 400 ml vann, kok i 20 minutter i en kasserolle, hvorpå vi avkjøler produktet. Avkok før bruk, filtrer, tilsett 3 ts honning. Du kan ta en halv kopp 2-3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser.
 2. Infusjon av sitron med hvitløk. I folkemedisin anses en kombinasjon av disse to komponentene som en universell kur for plager. For infusjon, 1 sitron og 5 fedd hvitløkhakk, legg på bunnen av krukkene og hell over med vann. Bruk 1-2 ganger om dagen for en halv kopp væske.

En beroligende effekt vil også ha te basert på urter:

 1. Te fra de tørkede røttene til burdock, løvetann, kamille og St. John's wort er laget med samme mengde av hver ingrediens fylt med kokende vann. 30 g av blandingen krever 1 liter varmt vann.
 2. Te blomster av Crataegus, misteltein, bjørk knopper, Sophora ta ingredienser i den samme mengde (5-10 g hver) og fyll med vann i et forhold på 1 spiseskje blanding av 500 ml vann.
 3. Te laget av hofter og hagtorn. For å lage te, fyll 10 bær av dogrose med en liter kokende vann, la det brygge i 60 minutter og sett på et vannbad. Etter at vi har tilsatt 3 teskjeer med tørket hagtornsblomst, bringe væsken i kok og avkjøl. Te skal være full 2-3 ganger om dagen i en måned, ikke mer enn 1 kurs per år. For en hyggelig smak legges honning til te.

Behandling med folkemidlene er et godt valg for personer med milde former for ekstrasystole som ikke er ledsaget av alvorlige symptomer. Men før du bruker disse eller andre oppskrifter, er det verdt å konsultere lege for ikke å skade kroppen.

Les Mer Om Fartøyene