Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Lymfologer rundt om i verden begynte å være særlig oppmerksom på en slik sykdom, som limfostaz lemmer. En stor forekomst av sykdom, som har blitt kjent, fører til fysisk lidelse og psykisk angst hos pasienter, så vel som deres familiemedlemmer. Ofte fører tilfeller til funksjonshemming.

limfostazom Er en patologisk sykdom i lemmer, som oppstår når lymfatisk sirkulasjon er forstyrret. Den resulterende hevelse er et resultat av væskeretensjon i vevet, noe som fører til deres tetthet. Vanligvis har sykdommen fått form for utvikling, men oftest fremmes det av genetisk predisponering.

Her forteller vi hvorfor ett ben svulmer.

Årsaker til nedsatt sykdom

Fremveksten av lymphostasis i beina skyldes mange indikatorer på kroppens indre organer.

Forsinket lymf i vev kan bidra til:

 • en patologisk forstyrrelse av nyrens funksjonelle arbeid;
 • sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • hypoproteinemi (nivået av protein i blodet til tider under normalt);
 • Åreknuter (bidrar til langvarig venøs insuffisiens);
 • medfødte misdannelser av lymfesystemet;
 • blokkering av lymfekar
 • parasittiske infeksjoner;
 • kronisk lymphangitt (betennelse i lymfatisk kar);
 • skade på lymfesystemets kar (brannskader, skader).

Symptomer på sykdommenes begynnelse

Sværhet i bena. Et lengre opphold i vertikal stilling, langvarig utestenging av mobilitet, bidrar store fysiske belastninger til utviklingen av et lett stadium av sykdommen med lymfostase.
Et tegn på begynnelsen er regelmessig kvelden hevelse av beina, som selv faller av om morgenen etter en natts søvn.

Tetning av huden. Det ukompatible ødemet, som forårsaker smerte og tetthet i huden, karakteriserer sykdommen i en gjennomsnittlig grad. Hvis du trykker på puffinessstedet, vil det for en stund være hul som er synlig. Utseendet til kortsiktige anfall er et av de lyse symptomene på moderat stadium lymphostasis.

"Elephant" er en sterk fortykning av lemmen. Med en alvorlig grad av lymphostasis mister pasientens lemmer sin naturlige form. Ødem sprer seg i en stygg mos fordi lymfatisk avløp slutter å utføre sine funksjoner. Det er fortsatt komplisert av det faktum at ulike sår, eksem og betennelser begynner å vises på overflaten av huden.

Diagnose av lymphostasis

Tidlig appell til en vaskulær kirurg kan forhindre irreversibiliteten av konsekvensene. Lymfologen ved de minste tegn på sykdommen utpeker ultralyd undersøkelse av bukhulen og bekkenområdet som vendte seg til pasienten.

For å identifisere plasseringen av lokus som blokkerer lymfatisk sirkulasjon, er det vanligvis foreskrevet Røntgenlymfografi.

Hvis en pasient trenger å studere patologien forbundet med venøs sirkulasjon, foreskrive en prosedyre ultralyddopplerografisk undersøkelse av lemmer i lemmer.

I laboratoriet er blodprøve utført da biokjemisk blodprøve. Om nødvendig vil pasienten bli tildelt pass urin for en lignende studie.

Basert på resultatene av alle nødvendige studier, kan en kompetent spesialist bestemme årsaken til sykdommen og foreskrive riktig behandling.

Narkotika terapi

For vellykket behandling av sykdommen, før den begynner behandling, er det nødvendig å forstå årsaken til forekomsten. Når det oppdages lymphostasis, er det ønskelig å oppdage en faktor som forårsaker et brudd på lymfedrenering av den berørte lemmen.

En syklus med medisinering kan omfatte immunostimulerende midler:

 • Forberedelser som fremmer stimulering av prosesser i karene. De normaliserer sitt arbeid, og reduserer hevelse av vevet.
 • Preparater for behandling av kronisk venøs insuffisiens.
 • Preparater med høyt proteininnhold, effektive for behandling av ødem.
 • Narkotika er diuretika, som bidrar til å fjerne væske fra karene.
 • Narkotika som reduserer blodpropp.
 • Antibakterielle legemidler som brukes til å forhindre utvikling av ulike infeksjoner i bløtvev og føtter.

Fysioterapeutiske prosedyrer

Fisioterapi - Dette er prosedyrer som bruker elementer av fysisk innvirkning på kilden til sykdommen. Behandlingens fysioterapi er basert på en kompleks-individuell søknad.

massasje - En prosedyre rettet mot å bli kvitt stillestående foci og forbedre fluiditeten av væsken. Det er viktig at prosedyren utføres av en erfaren spesialist som arbeider manuelt med bruk av ulike enheter.

magnetisk - En prosedyre som påvirker det permanente og vekslende magnetfeltet på kilden til sykdommen. Fungerer som en antiinflammatorisk og anestetisk behandlingsmetode. Hjelper med å redusere hevelse.

Laser terapi - terapeutisk anvendelse av en optisk laserkilde Formålet med disse prosedyrene er å normalisere utvekslingen av proteinstoffer og å gi antiinflammatorisk virkning.

iført bandasje eller kompresjonsbandasje er en forutsetning etter fysioterapi. De bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen i den berørte lemmen. Tidligere har vi allerede snakket mye om hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena.

Tradisjonelle metoder for behandling av lymphostasis

Lymfedrenering - fysiske øvelser er bare tillatt i den første fasen av sykdommen:

 • Ligg på ryggen. Løft beina på en høy pute og hold i denne posisjonen i 15-20 minutter;
 • Løft av lemmen så høyt som mulig og hold så mye som mulig.
 • Før du går i dvale, bør det syke lemmet settes i en slik høyde at den skal plasseres over hjertetivået.

For å forbedre tilstanden til huden med lymphostasis, hjelper du med badet:

 • Forbered buljong svinger. Ta et bad om morgenen og om kvelden i en halv time. Varighet av påføring opptil 4 uker.

I kokende vann, hell et par skjeer med jordskjelv, la avkjøles. Så uttrykk.

En god måte å behandle sykdommen folkelige oppskrifter på for inntak. Rik mat vitaminer C (tranebær, hundrose, bladblad) og P (fjellas, currant, druer, granateple). Produkter av rød farge fremme flytende lymfekreft.

For å forbedre lymfestrømmen i karene 20 minutter før du spiser, er det nyttig å ta vanndrivende kjøttkraft:

 • Flere spiseskjeer tørre hofter hogge og hell i en termos. Hell kokende vann og insister på et par timer. Deretter må du filtrere og ta infusjon av 100 ml før hvert måltid.
 • Blad av villrose og currant i like mengder hell kokende vann. La stå til helt avkjølt. Filter og ta før hvert måltid.
 • Tannklipper (300 gr.) For å passere gjennom riveren. Legg til så mye kjære, bland. Fjern til et mørkt sted i noen dager. Drikk innen 4 minutter før hvert måltid.

I et alvorlig stadium av sykdommen, med dannelse av inflammatoriske prosesser, vil kompresser fra medisinske kostnader hjelpe:

 • Hell kokende vann noen skjeer løvetannrøtter. Insister til helt kul. Våt en steril bandasje i avkok og søk på et sårt sted i en halv time. Vri beinet ditt med et varmt teppe og hold hevet stilling.

Når sykdommen oppstår, er den første nødvendigheten av lemmerens hygiene, dette vil unngå infeksjon av lymfeet:

 • Fjern korn;
 • Ta forsiktig av neglene;
 • Bruk individuelle instrumenter som må desinfiseres før bruk.

Unngå overoppheting av kroppen og husholdningsskader. Eventuelle mindre riper eller kutt kan være en kilde til infeksjon. Minimere kontakt med dyr.

Kontraindisert i en sitteposisjon for å etablere en fot på beinet. Denne posisjonen bidrar til stagnasjon av lymfekreft.

Terapeutisk diett for lymphostasis

Forbruk av mat under behandlingen av sykdommen bør være rettet mot å øke immuniteten og maksimal fortynning av lymfesystemet.

Riktig balansert ernæring vil øke sjansen for en gunstig kur og svekke forutsetningene for komplikasjoner.

Normer for riktig ernæring:

De første produktene som bør utelukkes fra kostholdet med vanlig forbruk er bitter og brennende pepper, salt, marinader og alle de produktene som bidrar til væskeretensjon i kroppen. Tørsteproduserende produkter bør også være et unntak.

 • Et tilstrekkelig antall proteiner, som gir kroppens motstand mot ulike sykdommer. Proteiner bør være både grønnsaker og dyr.
 • Fullt sett med aminosyrer, som bidrar til smelting av proteiner og deres fordøyelighet av kroppen.
 • Bruk av fett i en daglig ration i nød. Vegetabilske og animalske fett bidrar til økningen av lymfedrenering i bukhulen. Den daglige normen for pasienten er 10 g animalsk fett og 20 g vegetabilsk fett.
 • Hvis pasienten er overvektig, så er det i dette tilfellet et ernæringsprogram spesielt utviklet av ernæringseksperter.
 • maksimalt redusere inntaket av matvarer som inneholder karbohydrater.

Indikasjoner for kirurgisk inngrep for komplikasjoner av sykdommen

Den startete fasen av sykdommen, dannet på grunn av mangel på riktig og riktig behandling, vil kreve kirurgisk inngrep.

Operativ intervensjon er utnevnt i den avanserte fasen av elefantiasis, hvor lemmen er blitt stygg og har mistet evnen til å bevege seg.

Forekomsten av sår, sepsis og osteosarkom på det syke lemmet fører til infeksjon av blod og til døden.

Profylakse og prognose av sykdommen

Sykdommer i nyrene, kardiovaskulærsystemet, traumer og brystkreft er forutsetninger for utvikling av lymfostase av ekstremiteter. Tidlig eksamen, korrekt og ansvarlig tilnærming til behandling, forutsetter utvinning.

Men pasienten må observeres gjennom spesialistens liv som foreskriver sykluser av vedlikeholdstrening som vil stimulere lymfesystemet for fullverdig arbeid.

Hvordan behandle hevelse i nedre ekstremiteter

Lymphostasis av nedre ekstremiteter - lymfatisk retensjon på grunn av lymfoedem. Patologi finnes i 10% av verdens innbyggere (WHO-informasjon), men hyppigheten av sykdommen øker gradvis, slik at legene legger stor vekt på forebygging.

Kort om årsakene til lymphostasis

Lymfatisk væskeretensjon i nedre lemmer er en konsekvens av mange sykdommer, men oppstår aldri først og fremst. I utviklingen av patologi kan være "skyldig": nyre, lever, kardiovaskulær system.

Med nyresykdommer blir utskillelsen av væske fra kroppen forstyrret, og venøsystemet kan ikke klare det økte volumet av sirkulerende væske. Naturligvis strekker væggene i lymfekarene seg, øker i størrelse og ved et bestemt punktbrudd. På grunn av dette er det lymfatisk hevelse på bena, sprekker og ulcerative defekter.

Lymphostasis av nedre lemmer i hjertesykdommer fremkommer på grunn av at hjertet ikke kan takle "pumping" av blod. Som et resultat opphopes en stor mengde blod i beinene i beina. Videre utvikler patogenesen av lymphostasis på en lignende måte som dannelsen av lymfatisk væskeretensjon i nyresykdommer.

Lymphostasis følger alltid med en varicose leg sykdom. I dette tilfellet er årsaken til utseendet banalt: blokkering av vener, dannelse av arteriovenøse shunts med overbelastning av lymfesystemet.

Ikke glem de medfødte årsakene til lymfatisk forsinkelse i nedre lemmer:

 • Defekter av lymfekar (sammenblanding, atresi, dobling);
 • Amniotiske unormale arr, komprimering av fartøyet;
 • Arvelig svakhet i lymfesystemet.

Medfødt patologi er sjelden og diagnostiseres på grunnlag av lignende tegn på lymphostasis hos andre familiemedlemmer, samt typing av unormale gener (kromosomstudie for defekter).

Hvordan utvikler lymphostasis?

De klassiske symptomene på lymphostasis i form av elefantiasis (alvorlig puffiness og økning i fotstørrelse i tykkelse) er sjeldne. Moderne medisin har lært å takle denne patologien, så manifestasjonene kommer sjelden til terminalstadiet (fibredema). Likevel, når andre organers patologi er knyttet til sykdommen, kan en person ofte bli ugyldig.

Stadier av utvikling av lymfatisk forsinkelse i underdelene:

 • Lymphedema - Utseendet av lite ødem på foten og ankelen. Hevelsen ledsages ikke av smerte og går etter hvile.
 • Fibredema - hevelse spres over regionen av underben og lår. Huden blir tett på grunn av hevelse og kraftig økning i tykkelsen. På grunn av dette, med ekstern undersøkelse av foten, dens deformitet, cyanose og økt ecdysis er notert. På grunn av underernæring av huden med et uttalt fibredema, oppstår sår og sprekker på huden.

Invalidisering av benlymphostasis i fibredemstadiet skyldes det faktum at en person ikke kan bøye benet i knær- og ankelleddet, så han må bevege seg med en stokk eller krykker.

Merk: forskjellen mellom et sunt og skadet ben kan være opp til 60 cm i tykkelse. På denne bakgrunn lider en person av lameness og åreknuter blir forverret.

Hvordan behandle hovne ben

Det er mulig å behandle lymphostasis effektivt bare i begynnelsen. Prinsippet for terapi av patologi er restaureringen av bevegelsen av lymfevæsken. For dette formål foreskriver legene medisiner for å forbedre tonen i vener og lymfatiske kar, angioprotektorer (beskytter vaskulasjonen mot skade), enzympreparater for oppløsning av blodpropper, immunostimulerende midler.

Samtidig med medisinske legemidler er det nødvendig å bruke andre metoder for eliminering av lymfostase i underekstremiteter:

 • Maskinvarekomprimering eliminerer lymfatisk stasis på grunn av aktivt trykk på karene;
 • Lymfatisk dreneringsmassasje forbedrer bevegelsen av lymfe;
 • Bruk av kompresjonslinje forhindrer utvidelse av lymfekar;
 • Terapeutisk øvelse forbedrer blodtilførselen og funksjonaliteten i muskelsystemet.

Ved behandling av lymphostasis er det også nødvendig å forhindre bakteriell infeksjon i huden. For å gjøre dette må du følge føttens hygiene. For å forhindre inntrengning av sprekker og ulcerative mangler i sopp, er det nødvendig å behandle huden med svampeformede salver.

Dersom de ovenfor beskrevne behandlingsmetoder for lymphostase ikke førte til den ønskede effekt, blir kirurgisk behandling påført.

Prinsipper for operativ behandling av lymfatisk retensjon i beina

Før operasjonen utføres, er lymfekar farget med en blå farge slik at kirurger ser fartøyets løpet og omfanget av deres ekspansjon. Et fargestoff settes inn i interdigitalintervallene på foten (vanligvis mellom 2. og 4. fingre).

Etter dette utføres den operative fjerning av skadede kar ved ligering, kryss eller kauterisering med en laser. Etter eliminering av store trunker forblir perifere anastomoser, som er forbundet med venene.

Under operasjonen er det mulig å få flere prosedyrer:

 • Dannelsen av drenertunneler for utstrømningen av lymfe fra sonen av dens massive akkumulering.
 • Fjerning av overskytende fettavsetninger (fettsuging).
 • Transplantasjon av et kompleks av lymfoid vev fra ett sted til et annet.
 • Opprettelse av lymfevene anastomoser i området av Scarpa-trekanten (popliteal fossa og hip).

I den postoperative perioden er det nødvendig å overholde tiltak for å forhindre sykdomsfall. Utfør lymfedrenering selvmassasje, opptatt fysioterapi, ofte hvile.

Lymphostasis i nedre ekstremiteter er en farlig patologi som, hvis den ikke er kontrollert, vil føre til alvorlig forstyrrelse i nyres funksjon og kardiovaskulære system. Det er viktig når de første tegnene på sykdommen umiddelbart begynner å behandles.

Lymphostasis i nedre ekstremiteter: årsaker, symptomer og behandling

Etter en hard dags arbeid observerer nesten hver femte innbygger på planeten en liten hevelse i beina. Ofte om morgenen er situasjonen normalisert, ellers kan symptomatologien snakke om tilstedeværelsen av lymfostase av bena.

I medisin er denne sykdommen preget av økning i vevets ødem, som forårsaker brudd på væskestrømmen gjennom lymfesystemet.

Årsaker til lymfatisk ødem

Lymphostasis (lymphedem) kan erverves eller medfødt i naturen.

Derfor er faktorene som fremkaller sykdommen, delt inn i to grupper:

 1. Medfødt lymfatisk ødem kan oppstå umiddelbart etter fødselen. Sykdommen oppstår på grunn av underutvikling, mangel eller økning av noen lymfatiske kar. Ofte er det familier, alle medlemmer av disse er diagnostisert med denne sykdommen;
 2. Årsakene til den oppkjøpte hevelsen er et brudd på hindringen av fartøyene, som oppstår ved sammenhengende sykdommer:
 • skadet en eller begge bena;
 • alvorlige konsekvenser av brannskader;
 • hjertesykdom;
 • Tilstedeværelse av kronisk venøs insuffisiens
 • nyresykdom;
 • skade på lymfesystemet i løpet av operasjonen;
 • lavt proteininnhold;
 • lammelse av lemmer;
 • en infeksjon som er parasittisk i naturen.

Symptomer og typer sykdommer

Lymfatisk ødem har tre stadier, som varierer i symptomatologi:

1. Den første fasen har et lite ødem som vises på slutten av dagen og forsvinner uavhengig etter noen timer med hvile eller om morgenen. Puffiness kan være et resultat av kraftig fysisk anstrengelse, en langvarig immobil tilstand og en stor mengde væsker i løpet av dagen.

Basene på fingrene og ankelen er de vanligste stedene for lokalisering av hevelse. På disse stedene er huden litt blek, og når den presses, dannes en liten krølling, som ikke gir smertefulle opplevelser.

2. Den andre fasen Det adskiller seg i smertefulle opplevelser, bevaring av puffiness, selv etter hvile og spredning av bindevev. Sykdommen kan vare i flere år. Over tid øker hevelsen høyere i beinet og blir tettere, når det trykkes lenge, er det et spor fra fingeren.

Hud blir cyanotisk, kan oppstå sår, sår, vekk utvoksninger. Beinets hud strekkes hele tiden og begynner å sprekke, noe som provoserer prosessen med betennelse og uopphørlig lymfedrenering. Ved langvarig turgåing eller ubenyttet ben kan spasmer i kalvemuskulaturen oppstå.

3. Den tredje fasen preget av en irreversibel utstrømning av lymf og utseendet av fibro-cystiske forandringer som forårsaker utseendet av elfenben. Symptomatik manifesteres i form av eksem, trofasår, erysipelas.

Fraværet av behandling fører til sepsis og død. Den berørte lemmen mister sin skisse, huden blir blå, og fotens mobile funksjoner er helt tapt.

Uansett scenen har sykdommen en vanlig symptomatologi:

 • Tilstedeværelse av svakhet gjennom hele dagen;
 • hyppig hodepine;
 • På språket finner du en hvit plakett;
 • lav konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • smerter i leddene;
 • vektig.

Hvordan behandle bursitt av kneet lest i denne artikkelen.

Hvordan behandle tromboflebitt i nedre ekstremiteter?

diagnostikk

Når symptomer på sykdommen manifesterer, er det nødvendig å ta kontakt med en vaskulær kirurg som, etter å ha samlet en detaljert medisinsk historie, gir anvisninger for videreføring av ytterligere undersøkelser:

 1. Lymfografi utføres ved å introdusere en spesiell fargestoff mellom første og andre fingre gjennom et lite tverrsnitt. Denne røntgenundersøkelsen kan bestemme antall lymfekar, deres patency eller blokkering, tilstedeværelsen av sammenbrudd eller forlengelser;
 2. Under lymfosintigrafi injiseres et spesielt isotopesubstans i det subkutane vevet, som kommer inn i lymfesystemet. Ved hjelp av gammakamera lage et bilde der du kan observere fartøyets tilstand og arten av lymfestrømmen;
 3. Doppler - ultralyd kan bestemme arten av ødem: lymfatisk eller venøs.

Når du diagnostiserer lymfatisk ødem, er ultralyd av bekkenet ultralyd nødvendig for å finne svulster eller en inflammatorisk prosess som forstyrrer utløpet av lymfe.

Leveringen av en biokjemisk blodprøve bestemmer tilstedeværelsen av proteiner i blod- og leverenzymer, som kan indikere begynnelsen av den inflammatoriske prosessen. For å utelukke narkotika, er det nødvendig å gi en generell blodprøve.

behandling

Lymfatisk ødem anbefales ikke til behandling selv. Sykdommen krever konstant overvåking av spesialister og velvalgte stoffer.

Behandlingen er primært rettet mot å gjenopprette normal lymfatisk strømning. For eksempel, for å gjenopprette mikrosirkulasjon i vev, forberedes preparater for gruppen av flebotonics (Vasoket, Detraleks). I første fase for forbedring av venøs tone utnevne Troxevasin eller Paroven.

En spesiell rolle i behandlingen er gitt til antiinflammatoriske og anti-edematøse legemidler (Reopirin og Butadion). For å styrke veggene i karene foreskrevet vitaminer, ravsyre.

I tillegg til medisiner inkluderer behandlingen:

 • laser terapi;
 • magnioterapiyu;
 • elektrostimulering av kontraktilitet av lymfatiske kar
 • reinfusjon av blod etter bestråling med ultrafiolett stråling.

Tradisjonell behandling kan suppleres med folkemedisin, men bare etter samråd med behandlende lege.

Behandling med urter kan inkludere dekokser, infusjoner, komprimerer og wraps.

 1. Forbedre utstrømningen av blod bidrar til infusjonsplantain. To spiseskjeer av råvarer skal helles en halv liter varmt vann og forlates i tolv timer. Om morgenen og kvelden drikke et glass kjøttkraft;
 2. Røtter av løvetann bidrar til fjerning av ødem og normalisering av lymfedrenering. To teskjeer helles en liter vann og forvarmer i fem minutter. Den resulterende infusjonen skal være drukket et glass hver morgen. Og om kvelden er det mulig å lage lotioner. Godt gjennomvåt gasbind vikle et smertefullt ben, pakk et sjal og vent 30 minutter;
 3. Komprimere på basis av løk bidrar effektivt til å fjerne puffiness og smerte. Den midtre pæren skal bakt i ovnen og etter kjøling gni den i en mørtel. Deretter legger du til en tjære i mengden av to skjeer, som kan kjøpes på et apotek, blandes til en homogen masse. Den resulterende blanding legges jevnt på kluten og påføres på problemområdene av foten. Komprimering er bedre å søke om natten, og om morgenen for å vaske av med varmt vann. Parallelt tar hver morgen innover kongelig gelé og naturlig honning i like store mengder. I en måned kan du se de første resultatene av behandlingen;
 4. For å redusere eller eliminere symptomene på sykdommen, kan det være med hvitløk. Fire hundre gram knust med en matprosessor og hell med naturlig honning (350 gram). Den resulterende blanding insisteres i to uker. Etter det, i tre måneder, ta rette tre ganger daglig før måltider;
 5. Et positivt resultat for behandling av lymfatisk ødem er innpakningsprosedyren. Hvit leire skal blandes grundig med vann (1: 2), og dreneres deretter av overskytende. Den resulterende vasselen legger på gasbind og festes til et sykt ben, som først må smøres med vegetabilsk olje og litt hevet. Det faste bindingen bør ikke holdes i mer enn fire timer. Leiren bør ikke tørke opp i løpet av denne tiden: bandasjen bør fuktes om nødvendig. Etter å ha kastet foten, vask med varmt vann;
 6. Sirkulasjon av lymf kan forbedres ved hjelp av leeches. På første trinn ta to stykker for en økt. Den utløste saken krever en økning i leeches til syv.

Elephant leg - hva er det? Hvordan behandle og hva å gjøre, fortell leger - eksperter, se videoen:

Kosthold og diett for lymphostasis av bena

I tillegg til narkotikabehandlingen gir den behandlende legen pasientens anbefalinger, og implementeringen bidrar til en rask gjenoppretting:

 1. Høye temperaturer forårsaker vasodilasjon, så besøk på badstuer, bad og solarium er forbudt.
 2. På behandlingstidspunktet må du gi opp hæl og sko på snørebånd som forverrer lymfestrømmen;
 3. Unntak av fysisk aktivitet. Føttene trenger hvile i løpet av dagen;
 4. Behandle behandling av de opptrådte sprekker og sår med løsninger av antiseptika;
 5. Det anbefales ikke å bruke tette klær og klær;
 6. For å unngå skade på føttene, kan du ikke gå uten sko på sand eller gress;
 7. Etter å ha tatt et bad i føttens hud, må du gni krem ​​eller lotioner som ikke inneholder konserveringsmidler.
 8. Sterk svette øker risikoen for trofiske lidelser, så bruk av talkum og pulver er obligatorisk.

Spesiell oppmerksomhet til lymfatisk ødem er gitt til pasientens diett. Først og fremst må du gi opp salt og krydret mat som forårsaker alvorlig tørst og stagnasjon av væske i lymfene.

I løpet av dagen bør du ikke drikke mer enn 2 liter væske. Det anbefales å erstatte te og kaffe med kompott uten sukker, morsmelk eller urtete. Pasienten bør redusere bruken av karbonatiserte drikker, brød, søtsaker og konditori.

I det daglige kostholdet må du legge til en stor mengde friske grønnsaker og frukt, som du må bruke i kokt, stuvet. Mengden vegetabilske og animalske fett bør reduseres til et minimum.

Men vegetabilske proteiner forbrukes i store mengder, de finnes i bokhvete, belgfrukter og nøtter.

Lymphostasis krever umiddelbar behandling. Derfor, ved de første tegn på sykdommen, bør man ikke utsette besøket til spesialister. Tidlige tiltak som er tatt, gir en god sjanse for utvinning.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter: behandling, symptomer, årsaker, foto

Hvis du ser hevelse og smerte i bena på kvelden, så, som regel, om morgenen forsvinner de. Men hvis dette ikke skjer, er det verdt å tenke på en seriøs undersøkelse, noe som resulterer i en diagnose som nedsatt lymfekrease. Denne sykdommen, ifølge statistikk, påvirker om lag 10% av verdens befolkning.

Noen ord om lymfesystemet

Det er en forbindelse mellom lymfatisk og kardiovaskulær system, siden den første er en del av sirkulasjonssystemet. Som kjent er lymfesystemet representert av et nettverk av fartøy som befinner seg i menneskekroppen, langs hvilken lymfe strømmer. Det dannes under filtrering av blodplasma, dvs. væsken trenger inn i det ekstracellulære rom, og derfra en grov, proteiner interstitielle rom entrer lymfe kapillærene, og deretter inn i det lymfatiske nettverket, som faktisk er en "ren" lymfe, og deretter strømmer tilbake inn i det nedre område av halsen inn i sirkulasjonssystemet.

"Forpliktelser" i lymfesystemet:

Væskefluidet med hjelp er evakuert fra interstitialt rom, som er en advarsel om ødem;

tar del i overføring av fett i blodet fra tynntarmen;

sammen med proteiner av interstitielt rom transporterer vævsfluid gjennom subklaviske vener tilbake til sirkulasjonssystemet;

syntetiserer lymfocytter, som er en del av beskyttelsesmekanismen til hele organismen;

tar del i dannelsen av antistoffer;

filtrerer ut vævsfluid i lymfeknuter og fjerner mikroorganismer, toksiner, fremmede stoffer, tumorceller fra den.

Lymfesystemet omfatter lymfatiske kar, kapillærer, trunker, noder og kanaler. Ved den minste skade lymfekarene (gjengroing blokkering eller fastkiling) bryter fri drenering av lymfe fra vev, noe som fører til ødem, noe som i fremtiden kan utvikle seg i lymphostasis.

Hva er lymfekreft?

Den patologiske tilstanden der det er økning i ødemet i vevene som er involvert i prosessen, kalles lymfodem (lymfatisk ødem) eller lymfostase. Denne sykdommen er forårsaket av et brudd på utstrømningen av væske gjennom lymfekarrene, noe som får den til å stagnere i vevområdet og som en følge av hevelse. Blant pasienter med perifer vaskulær patologi er ca 3-6% personer med benlymperhostase.

Det er vanlig å isolere primær og sekundær lymphostasis av bena. Og hvis den primære har en medfødt karakter, utvikler den sekundære gjennom livet under påvirkning av visse provokerende faktorer. Sekundær lymphostasis er i sin tur delt inn i en voksen (etter 30 år) og en ungdommelig (fra 15 til 30 år).

Årsaker til fotlymphostasis

Primær lymphostase av ben har slike årsaker:

utilstrekkelig antall lymfekanaler;

liten diameter av lymfekar;

abnormiteter av lymfatiske kar (duplisering, utslettelse, infeksjon);

Fostervansker, som fører til dannelse av arr, som komprimerer fartøyene;

medfødte tumorformasjoner av lymfesystemet;

genetisk predisposisjon til dårlig utvikling av lymfesystemet.

Når det gjelder sekundær lymfostase, skyldes det ulike sykdommer som fører til hevelse i nedre ekstremiteter og stagnasjon av lymfekreft:

mangel på kardiovaskulær system;

skade på lymfatisk tarm som følge av traumer til underekstremiteter (kirurgisk inngrep, dislokasjoner, brudd);

dannelse av skader og arrdannelse av lymfekar som følge av strålingseksponering, brannskader;

kronisk venøs insuffisiens (for eksempel etter overført tromboflebitt);

ondartede og godartede neoplasmer av lymfesystemet;

inflammatoriske prosesser i huden på underdelene;

proteinmangel (hypoalbuminemi);

Parasittiske infeksjoner (for eksempel, implementere en filarial limfososudy lymfe bevirker en forstyrrelse som forårsaker utvikling elefant - wuchereriasis);

kirurgiske inngrep i thorax og hulrom;

ubøyelighet av beina eller lengre sengen hviler;

Symptomer på lymphostasis av bena

I sin utvikling passerer lymphostasis gjennom 3 faser, som har forskjellige manifestasjoner:

Den første fasen av sykdommen er omvendt eller mildt ødem, kalt lymfodem. Hevelse av de nedre lemmene lymphostasis observert i ankelområdet, mellom metatarsal-benene i foten til baksiden og bunnen av fingrene. Vanligvis oppstår dette fenomenet etter fysisk anstrengelse og / eller om kvelden. Huden over den hovne regionen er blek og, når den er palpert, lett brettes.

Det er ingen vekst av bindevev, og selve ødemet er mykt og smertefritt. Etter hvile eller søvn kommer bena raskt til normalt.

Dette stadiet kalles fibrodes og er preget av ødem i underbenet. Ødemmet stiger, blir veldig tett, og huden under den tykkes og strekker seg, det er rett og slett umulig å montere det i en krone. Ødem er permanent, forsvinner ikke i ro og gir en følelse av tyngde eller smerte under trening.

I den andre fasen begynner beina å deformere, omkretsen øker betydelig, og en langvarig stående fører til kramper i leddene i fot- og kalsmusklene. Huden blir tykkere (hyperkeratose), oppnår en cyanotisk nyanse, ofte er det vorte utvoksninger. Andre komplikasjoner i dette trinn kan være av magesår og sår i områder med hyppig overflatefriksjon (skinfolds, kontakt med klær), de kontinuerlig oser og betent lymfe. Forskjellen i diameter på en syk og sunn ben kan nå femti centimeter.

Dette er det siste og vanskeligste stadiet av sykdommen. På dette stadiet kalles sykdommen elefantisme (elefantiasme), eller elefantiasis. Kjennetegnet ved en betydelig vekst av bindevev under ødem region, huden blir grov og tett som en elefant, muggsopp og blå stram. Den berørte lemmen er for stor i størrelse, konturene er tapt, og cystiske forandringer og fibrose utvikles i myke vev. Benet ligner en elefant og mister sine funksjoner. Mulige komplikasjoner omfatter 3 faser: utvikling av kontrakturer, slitasjegikt, ikke-healing trofiske sår, eksem og erysipelas.

I tillegg til lokale manifestasjoner av lymphostasis, er det vanlige symptomer:

hvitt belegg på tungen;

fedme, vektøkning

smerter i leddene;

tap av oppmerksomhet og kompleksitet med konsentrasjonen.

diagnostikk

Etter klager og samling av anamnese undersøker en vaskulær kirurg (lymfolog, phlebologist eller angiokirurg) bena og foreskriver flere undersøkelser:

Lymfografi - Røntgenundersøkelsesmetode. Det involverer administrering av 1-2 lymfotropiske fargestoff kuber inn i gapet mellom en og to fingre, og deretter mellom metatarsals er laget tversgående innsnitt (ca. 2 cm), hvor det synlige limfososudy blåfarget. I noen av de synlige fartøyene introduserer spesialisten et røntgenkontrastmateriale og produserer bilder.

Lymfografi kan bestemme formen, antall fartøy og permeabilitet, permeabiliteten av lymfekarens vegg, sammenkoblingen av reserve- og sikkerhetsbeholdere. Hvis den enhetlige fyllingen av fartøyet derimot spores og dens diameter bevares langs hele lengden, sies det at kontraktilet er skadet og at patenten opprettholdes.

Ved primær lymphostasis spores underutvikling av kar.

Med sekundær lymfostase - endrede former for blodårer, blir deres kurs brudd, fyllingen av hudnettet i kontrast og sprer seg inn i det subkutane vevet.

Denne fremgangsmåten innebærer innføring av radioisotopen diagnose isotropt substans inn i det subkutane vev, hvor det trenger inn limfoset, hvoretter en gammakamerabilder utføres. Fremgangsmåten gjør det mulig å overvåke statusen av dynamikken i lymfesystemet og for å bestemme arten av lymfe: stammen, sikkerhet eller diffuse, samt full lymphostasis analysere vaskulær permeabilitet, tilstanden av ventilen og krympe.

Dopplerografi av beinene i beina.

Inneholder ultralyd undersøkelse av fartøy som bruker Doppler-effekten (tillater differensierende lymfatisk og venøst ​​ødem).

Generell og biokjemisk analyse av blod - bestemmelse av leverenzymer, blodproteiner, påvisning av tegn på betennelse, etc.

Ultralyd undersøkelse av bekkenorganene - deteksjon av svulster eller inflammatoriske sykdommer som forstyrrer lymfestrømmen.

Hjerteundersøkelse - EKG, ultralyd av hjertet er foreskrevet for å utelukke / identifisere hjertepatologi.

Den generelle analysen av urin - er utnevnt for å utelukke mulig narkotika.

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Med denne sykdommen er behandling obligatorisk. Og fra det faktum at tidligere å ty til det, jo større er sannsynligheten for suksess. Terapi av sykdommen er en kompleks oppgave som kombinerer mange teknikker (massasje, terapeutisk ernæring, tar medisiner, etc.) og er rettet mot å forbedre lymfestrømmen av beina.

Alle konservative behandlingsmetoder brukes kun i den første fasen av sykdommen, når strukturelle endringer i bindevev og hud ennå ikke har begynt. Hvordan vil behandlingen av lymphostasis, avhenger direkte av hvilken årsak det forårsaket. Først av alt er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren (for eksempel i nærvær av en liten bekkenvulst, som komprimerer lymfekarene, er det nødvendig å fjerne den).

De viktigste anbefalingene for pasienter med denne patologien:

Det er strengt forbudt å besøke badstuen, badet eller sola (den termiske effekten utvider karene, inkludert lymfatiske, som påvirker lympho-, blodstrømmen i nedre ekstremiteter negativt);

Man kan ikke bruke sko med snøring eller hæler (hæl fremmer økt belastning på bena og derved forringer lymfestrømmen og snøring kan trekke det myke vev og blodkar, noe som også påvirker utviklingen av sykdommen);

unngå statistiske belastninger og løft av tyngdekraften (langvarig sitte eller stående);

å behandle den minste skade på huden (inkludert insektbitt) med løsninger av antiseptika;

gi opp tette klær og stramme undertøy (først og fremst klemmer de lymfeknuter, og hudfriksjon fører til trofiske lidelser);

Du kan ikke sitte i posisjonen til beinet på beinet ditt, som forresten er favorittstilling for hver kvinne, for på denne måten hindrer du blodstrømmen og lymfestrømmen i bekkenets organer og ben.

Det er forbudt å gå barfot utenfor huset (det er stor sannsynlighet for at føttens hud vil bli skadet og sår vil dannes som ikke vil helbrede godt);

bruk spesielle oljer når du tar et bad, og etter vannprosedyrer er det viktig å gni huden på føttene med kremer og kremer uten konserveringsmidler og parfymer som ikke bare beskytter den, men vil også myke, positivt påvirke beskyttelsesbarrieren;

bruk pulver (baby pulver, talkum) med sterk svette av føttene, noe som reduserer risikoen for trofiske lidelser og svette);

forsiktig og rettidig negleskjæring;

Når du utfører en massasje, ikke ty til mosing øvelser.

Behandling med lymphostasis

Først av alt bør behandling av sykdommen begynne med endringer i kostholdet (spesielt hos overvektige pasienter). Kosthold for lymphostasis innebærer å begrense inntaket av salt (det er årsaken til væskeretensjon i vev) og krydret mat (øker væskeinntaket og forårsaker tørst).

Væskeinntak bør ikke være mer, og ikke mindre enn 2 liter per dag (kaffe og te bør skiftes Morse, juice uten sukker, urtete) for å eliminere kullsyreholdige drikker. Også bør begrense enkle karbohydrater (søtsaker, kaker, kaker, brød, etc.), noe som fører til overvekt, og erstatte dem med komplekse (brød laget av kli eller hvetemel, grøt på utvannet melk eller vann: bygg, mais, hvete ).

Øk forbruket av frukt og grønnsaker (du kan slukke, bake, men ikke steke), lage salater av ferske grønnsaker, men fyll dem alltid bare med vegetabilsk olje. Forbruk av animalsk fett bør ikke være mer enn 10 gram per dag, fordi dyr (mettet) fett i store mengder kan forårsake lymfestrømningsvansker. Og vegetabilske oljer i kostholdet skal være minst 20 gram daglig. Videre forårsaker overskudd av animalsk fett utvikling av aterosklerose, noe som kompliserer lymfaseaseforløpet.

I tillegg bør dietten inneholde et tilstrekkelig antall proteiner av animalsk og plante-opprinnelse, som er nødvendig for å forbedre immunitet og dannelse av antistoffer. Blant dyrefett, gi preferanse til surmjölkprodukter, biprodukter og sjømat. Kilder til vegetabilsk protein - nøtter, belgfrukter og bokhvete.

Kinesioterapi og kompresjonsterapi

Kompresjonsbehandling består i å klemme det subkutane vevet og huden på det syke benet, slik at trykkstyrken bygger opp fra foten til lår og underben. Pasienten i løpet av dagen bør holde benet i hevet stilling og legge en pute eller rulle på den for natten.

Kompresjon utføres av elastisk bandasje av beinet og på seg en elastisk strømpe. Den elastiske bandagen påføres om morgenen, når pasienten ennå ikke har steget opp fra sengen, begynner med hver finger, deretter passerer til foten og deretter til skinn og lår. Den nedre ekstremiteten bør forbindes om natten.

I tillegg benyttes også fremgangsmåten for pneumokokklusjon ved hjelp av spesielle anordninger, som består i sekvensiell mekanisk komprimering av beinet med et visst trykk. For å gjøre dette må du sette på foten en pneumatisk oppstart, hvor luften pumpes (fra fot til hoft). Ett kurs krever 10-14 prosedyrer. På slutten av hver økt utføres lette treningsøvelser.

Kinesioterapi - Gjennomføring av lymfatisk dreneringsmassasje og mosjonstrening. På grunn av massasje med lymphostasis opprettholdes en lymfestrøm, som "utviser" lymf fra edematøst vev, styrker kapillær lymfepumpen, stimulerer fagocytose med makrofager. I begynnelsen er selvmassasje tillatt. Massasje hjemme anbefales etter et varmt bad og etter påføring av en spesiell krem ​​på huden.

I de første minuttene utføres sirkulære strekkbevegelser (ikke glem: Massasje utføres alltid under lymfestrømmen, nemlig fra foten oppover), hvorpå det er nødvendig å fortsette å gnide bevegelser og trykke. Økten slutter med et pat. Varigheten av massasjen er 15 minutter. Kursene anbefales i 14 dager med en eller to ukes pause. For å fullføre massasje økten, kan du nippe på tærne (15 ganger) eller spenner (10 ganger).

Terapeutiske øvelser holdes 2 ganger daglig i 5-10 minutter og kan omfatte slike øvelser:

Løft sårbenet oppover og utfør sirkulære bevegelser (ikke bøy benet);

i en utsatt stilling, utfør en "sykkel" med både et sunt og smertefullt bein;

i sitteposisjon unbend og bøy tærne;

i sitteposisjon må du tegne med føttene til "åtte" og vekselvis rotere den ene eller den andre foten;

å rotere bena med kne og deretter ankelleddene.

LFK utføres nødvendigvis i elastiske bandasjer eller strømper. Videre, med lymphostasis, vises en "skandinavisk" tur og svømming.

Narkotika terapi

Det bør bemerkes at medisinering lymphostasis ben omfatter et bredt spekter av medikamenter, normal lymfe og blodstrøm, å redusere permeabiliteten av vaskulære vegger, samt øke deres elastisitet:

enzympreparater (phlogenzyme, vobenzym) - bekjempe ødem, stimulere immunitet, utøve fibrinolytiske og antiinflammatoriske virkninger;

phlebotrophic drugs (troxerutin gel, troxevasin og detralex) - øke tonen i blodårene, forbedre væskens mikrosirkulasjon, gjenopprettholde lymfestrømmen;

benzopyroner (kumarin) - fortynnet blod, reduserer høyprotein ødem, aktivere proteolyse; Selv kalsiumdobesilat er også foreskrevet, noe som er i likhet med benzopyroner;

enzympreparater (phlogenzyme, vobenzym) - bekjempe ødem, stimulere immunitet, utøve fibrinolytisk og antiinflammatorisk virkning;

homøopatisk middel - lymfomiazot, forbedrer lymfatisk drenering, stimulerer metabolisme og øker utskillelsen av toksiner;

angioprotektorer - normaliser tonen i lymfatiske vener og kar, reduser permeabiliteten til vaskemuren, og reduser dermed intensiteten av ødem (aescin, venitan, escusin);

antiaggreganter (fortynnet blod) - kurantil, trental;

diuretika - utnevnes under streng tilsyn av en lege;

antiinflammatoriske stoffer og antibiotika for trofiske hudsykdommer (eksem, sår, erysipelat inflammasjon);

solkoseryl - har en regenerativ effekt, reduserer hevelse av vev, øker tonen i vaskulærveggen;

antihistaminer med tilbakefall av erysipelas (undertrykkelse av hemmers hemmende effekt på kontraktil aktivitet av lymfocytter);

immunmodulatorer (lycopid, tinktur av eleutherococcus, ravsyre) - styrke vaskulærmuren, stimulere immunitet;

vitaminer (vitamin P, PP, E, askorbinsyre) - redusere vaskulær permeabilitet, styrke vaskulærmuren, og ha en antioksidant effekt.

Fysioterapeutiske prosedyrer

Med denne sykdommen brukes følgende fysioterapi prosedyrer:

elektrostimulering av kontraktilitet av lymfocytter;

UFO autoblood - reinfusjon av blod etter UV-bestråling.

Tradisjonelle behandlingsmetoder

De mest effektive folkemidlene har vist seg som et supplement til hovedterapien av sykdommen og brukes kun etter konsultasjon med en lege:

infusjon fra bladene av plantain;

Komprimerer fra bakte løk og bjørktjære på et sykt ben;

komprimerer med kålblad eller kåljuice påført på den berørte lemmen;

infusjon av honning og hvitløk - 350 gram honning, 250 gram hakket hvitløk, infundert i en uke, inntak i 3 måneder for 1 ss. skje 3 ganger om dagen for en time før et måltid;

mottak av plantain juice og løvetann;

bruk av sukkerroer juice;

Avkjøling av blomster av immortelle (to deler), blader av løvetann og plantain (en del) helles med 0,5 liter kokende vann, insisterer 6 timer, ta måltider for en måned 4 ganger daglig for 100 ml.

Men vær oppmerksom på at folketerapi kun er effektiv i begynnelsen av lymphostasis.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter

Limfostazom nedre ekstremiteter (lymfødemer, lymfødem-) - patologisk tilstand som utvikler seg som et resultat av brudd på utstrømningen av lymfe fra vev av føttene og manifestert vedvarende svelling, ujevn hud, underhud forsegling, sprekker og trofiske sår.

Den alvorlige løpet av lymphostasis i nedre ekstremiteter er ledsaget av utvikling av irreversible fibrocystiske cystiske forandringer i bløtvev.

Lymphostasis i nedre lemmer er en vanlig patologi. Ifølge WHO er det i noen grad observert hos ca 10% av den voksne befolkningen, og kvinner er flere ganger mer sannsynlig enn menn. Progresjon av lymphostasis fører til en gradvis økning i størrelsen på den berørte lemmen til utviklingen av elefantiasis.

Årsaker til nedsatt lymfekreft og risikofaktorer

Årsakene til lymphostasis i underbenene kan være en rekke faktorer. Den vanligste forekomsten av forstyrrelser i dannelsen av lymf og dens utstrømning forenkles av følgende sykdommer og patologiske forhold:

 • hjertesvikt;
 • hypoproteinemia;
 • nyresykdom, ledsaget av et brudd på deres ekskretjonsfunksjon;
 • kronisk venøs insuffisiens i dekompensasjonsstadiet;
 • arteriovenøs fistel (patologisk kommunikasjon mellom arterien og venen);
 • posttromboflebitisk syndrom;
 • misdannelser av lymfesystemet;
 • obstruksjon av lymfekar forårsaket av kompresjon av deres svulster eller infiltrater av inflammatorisk natur, arr etter kirurgiske inngrep eller traumer, forbrenninger.

Forutsetninger for utvikling av lymphostasis i underdelene kan være:

 • prostatakreft;
 • fjerning av inguinal og femoral lymfeknuter;
 • lymfom;
 • Strålebehandling av bekkenområdet, lysken, lårene;
 • tilbakevendende streptokokklymphangitt, som oppstår på bakgrunn av erysipelas, flegmon.

I tropiske land er lymphostasis av nedre ekstremiteter ofte forårsaket av lymfatisk filariasis (synonymer: elefantiasis, elefantisme, filariasis).

Pasienter med lymphostasis i underekstremitetene bør gjennomgå regelmessige støttende terapi-kurs gjennom hele livet.

Causative agenter er parasitiske små ormer (filarias), som bæres av mygg og trenger inn i kroppen med sine biter. Filariasis manifesteres av følgende symptomer:

 • økt kroppstemperatur;
 • forstørrede lymfeknuter;
 • hypertrofi av kjønnsorganer, bryst, armer eller ben;
 • alvorlig smerte i det berørte området.

Former av sykdommen

Avhengig av årsakene til lymphostasis i nedre ekstremiteter er delt inn i to typer:

 • primær - grunnlaget for den patologiske mekanismen for dens utvikling er medfødte anomalier i strukturen i lymfatiske systemet (ventilfeil, obstruksjon, agenese eller hypoplasi av lymfatiske kar). Symptomene på sykdommen begynner å manifestere seg i barndommen og gradvis fremgang. Oftest rammes begge lemmer;
 • sekundær - i dette tilfellet er brudd på lymfesirkulasjon ikke forårsaket av abnormiteter i lymfesystemet, men av sykdommer og skader. Den patologiske prosessen påvirker bare en lem, i utgangspunktet er lymfatisk ødem lokalisert i de fleste tilfeller i foten og nedre tredjedel av skinnen.

Avhengig av alderen hvor symptomene på lymfatisk ødem fremkommer, er det:

 • juvenil lymphedem - oppstår før alderen 30 år
 • sen lymphedem - etter 30 år.

Stages av sykdommen

I den kliniske løpet av lymphostasis i underdelene er tre faser utbredt:

 1. Forløpende myk hevelse.
 2. Irreversibel ødem (fibredema).
 3. Elephancy (fibrose, cyster).

Symptomer på lymphostasis i nedre ekstremiteter

Det kliniske bildet av lymphostasis av nedre ekstremiteter bestemmes av sykdomsstadiet.

Forløpende blødt ødem er preget av hevelse av det berørte lemmet. Ødem øker om kvelden, og etter en natts søvn forsvinner nesten helt. Faktorer som bidrar til veksten er:

 • lang opphold på bena;
 • langvarig mobilitetsbegrensning;
 • fysisk aktivitet.

Pasienter med lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales å holde seg til en diett med begrensning av bordssalt.

På dette stadiet av sykdommen har pasienten ikke irreversibel proliferasjon og endringer i bindevev, på grunn av hvilken terapien som er foreskrevet i denne perioden, tillater å oppnå jevn tilbakegang av alle tegn på lymphostasis i underdelene.

På neste stadium av sykdommen blir hevelse permanent og forsvinner ikke, selv etter lang hvile. Det er en spredning av bindevev, huddekslene er strammet og komprimert. Det er klager på smerter i det berørte lemmet og økt tretthet, kramper. Når du trykker på fingeren på huden, forblir det et deprimert spor, som varer i flere minutter, og noen ganger timer.

Den alvorlige løpet av lymphostasis i nedre ekstremiteter er ledsaget av utvikling av irreversible fibrocystiske forandringer i myke vev, noe som ytterligere forstyrrer utstrømningen av lymf. Som et resultat, mister den berørte lemmen sine normale anatomiske konturer og signifikant øker størrelsen (elefantiasis), mens motorens funksjoner virker.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter hos gravide kvinner

Lymphostasis av nedre ekstremiteter hos gravide forekommer ofte, fremkalt av følgende faktorer:

 • begrensning av fysisk aktivitet
 • en skarp forandring i hormonbalansen;
 • kompresjon av venøse og lymfatiske kar med et voksende uterus.

Kronisk venøs insuffisiens øker risikoen for å utvikle lymfekrempe hos gravide kvinner betydelig.

I de fleste tilfeller er lymphedem av bena hos gravide kvinner reversibel og passerer uavhengig etter fødselen av barnet. For å forhindre fremdrift av lymfatisk ødem anbefales det at kvinner regelmessig bærer komprimeringsstrikk.

Det anbefales å forlate den kantede pedikyren, i stedet for å utføre en medisinsk medisinsk pedikyr, å bruke spesielle midler for terapeutisk og hygienisk pleie av beinets hud.

Lymphostasis av underekstremiteter hos gravide kvinner skal differensieres fra ødem forårsaket av andre årsaker (åreknuter, nephropati).

Lymphostasis av nedre ekstremiteter hos barn

Årsaken til lymphostasis av de nedre ekstremiteter hos barn er oftest den medfødte patologien av strukturen i lymfesystemet (underutvikling av ventilapparatet, økt utvidbarhet og tynning av veggene i lymfatisk kar). Ufullstendig dannede lymfatiske kar er ikke i stand til å fungere fullt og fjerne lymf fra underkutan vev og muskler i underlempene.

I en tidlig alder hos barn, har et ufeilbart utviklet lymfesystem som regel klare seg med sine funksjoner. Men når barnet vokser og utvikler seg, og den fysiske aktiviteten øker, begynner mykt lymfatisk ødem. De er mest uttalt innen slutten av dagen, og om morgenen, etter en natts søvn, forsvinner. Barn klager på smerter i beina, raskt utmattet på beina. Foreldre kan legge merke til at skoene passer etter størrelse på slutten av dagen blir nær barnet.

Med utbruddet av puberteten, skjer hormonell restrukturering i kroppen, mot hvilken tilstanden av feilformede lymfatiske karer forverres enda mer. Som et resultat vokser lymfatisk hevelse i underekstremiteter raskt, blir permanent. Hvis behandlingen ikke startes, utvikler barnet elefantiasis, langvarige, ikke-helbredende trofasår oppstår.

diagnostikk

Diagnose av lymphostasis i vanskelegemidlets nedre del representerer ikke i lys av alvorlighetsgraden av hovedsymptomen - ødem. Det er mye vanskeligere å identifisere årsaken som førte til utviklingen. Med det formål å bli detektert utføres en instrumentell undersøkelse, inkludert:

 • ultralyd undersøkelse av buk og bekken organer;
 • limfostintsigrafiyu;
 • Røntgen lymfografi;
 • datamaskin og / eller magnetisk resonans avbildning.

I fase II-III er lymphostasis i underekstremiteter ofte komplisert ved utvikling av deformerende slitasjegikt og kontrakturer, eksem, trofisår, erysipelas.

Lymphostasis i nedre ekstremiteter må differensieres fra post-flebitisk syndrom og dyp venetrombose, som er preget av mildt ødem, åreknuter, varicoseeksem og hyperpigmentering av huden. Hvis det er nødvendig å ekskludere venenees patologi, utføres ultralyddopplerografi (UZDG).

Behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter

Hovedmålet med behandlingen er å gjenopprette den normale utstrømningen av lymf fra vevene i den berørte lemmen. Til dette formål er det tildelt:

 • maskinvare pneumokompresjon;
 • lymfatisk dreneringsmassasje;
 • iført komprimerings strikkevarer;
 • Fysioterapeutiske prosedyrer (hydromassasje, laserterapi, magnetoterapi).

Medisinering inkluderer bruk av angioprotektorer, flebotonika med lymfotropisk virkning, immunostimulerende midler, enzymer.

Pasienter med lymphostasis i nedre ekstremiteter anbefales å holde seg til en diett med begrensning av bordssalt. I tillegg er det nødvendig å sikre et tilstrekkelig nivå av fysisk aktivitet (stavgang, svømming, fysioterapi).

Ved utvikling av sprekker og trofasår på huden på den berørte lemmen, gjennomgår de lokal behandling - behandling med antiseptika, antiinflammatoriske legemidler, med vedlegg av bakteriell infeksjon - med antibiotika.

Indikasjoner for kirurgisk behandling av lymphostasis i nedre ekstremiteter er:

 • ineffektivitet av konservativ terapi;
 • rask progresjon av lymfatisk ødem;
 • dannelse av deformerende lymfatiske sekker;
 • alvorlig fibrose.

Lymphostasis av underekstremiteter hos gravide kvinner skal differensieres fra ødem forårsaket av andre årsaker.

Det er flere måter å raskt behandle underarms lymphostasis:

 • opprettelse av lymfevene anastomoser;
 • dermatofastsiolipektomiya;
 • fettsuging;
 • transplantasjon av et fullverdig lymfoidkompleks - utført med den primære formen av lymfødem;
 • Skapelsen av tunneler gjennom hvilken lymf fra de berørte vevene blir avledet til sunne seg - denne typen operasjoner utføres med utvikling av elefantiasis.

Mulige konsekvenser og komplikasjoner

I fase II-III er lymphostasis i underekstremiteter ofte komplisert ved utvikling av deformerende slitasjegikt og kontrakturer, eksem, trofisår, erysipelas. Tilgang av sekundær infeksjon fører til purulente komplikasjoner (furuncles, phlegmon, osteomyelitt), som igjen kan forårsake sepsis og død av pasienten fra smittsomt toksisk sjokk.

Lymphostasis av nedre ekstremiteter er ofte komplisert av lymphangitt. For å forhindre denne komplikasjonen, er det nødvendig å utøve skikkelig fotpleie. Det anbefales å forlate den kantede pedikyren, i stedet for å utføre en medisinsk medisinsk pedikyr, å bruke spesielle midler for terapeutisk og hygienisk pleie av beinets hud. Ved festing av soppinfeksjon, bruk antimykotiske midler.

outlook

Pasienter med lymphostasis i underekstremitetene bør gjennomgå regelmessige støttende terapi-kurs gjennom hele livet. Nektelse av behandling fører til en rask progresjon av sykdommen, tiltredelse av sekundærinfeksjon og påførte hennes alvorlige lesjoner, purulent nedsatt motorisk funksjon av armen eller benet.

I tropiske land er lymphostasis i underlempene ofte forårsaket av lymfatisk filariasis.

forebygging

For å forhindre utvikling av lymphostasis i underbenene, er det nødvendig:

 • rettidig håndtere og behandle eventuelle sår, spesielt de som er smittet;
 • vanlig og riktig trening hygienisk fotpleie, spesielt føttene og neglene;
 • rettidig diagnostisere og aktivt behandle sykdommer i årer, hjerte og nyrer.

Les Mer Om Fartøyene