Hva å gjøre hvis fartøyet i øyet brister, årsakene til patologien

Fra denne artikkelen vil du lære: årsakene til at du har bristet fartøyet i øyet, noe som kan påvirke det. Hvorvidt behandling er nødvendig; hva skal jeg gjøre hvis dette skjedde med deg.

Den fulle funksjon av den okulære retina er gitt av den vaskulære membranen i form av et kapillær-venøst ​​nettverk. Det forsyner netthinnen med oksygen og næringsstoffer.

Noen ganger kan du observere røde flekker på den synlige delen av skallet. Dette betyr at i dette øyet brister skipet. Årsakene til slik patologisk utseende kan være ganske forskjellige: fra mindre (tørr luft i rommet) til alvorlige helseproblemer. I et barn kan dette skje etter alvorlig gråtende gråt, hos voksne oftest under sterk fysisk belastning (vektopplæring, løftevekter). På tidspunktet for rupturen av fartøyet blir det ikke symptomer som følges av en person, bare et rødt punkt kan fortelle om hva som skjedde.

Hva skal jeg gjøre når fartøyet på øyet brister? Skal det behandles? Først og fremst bør det ses av en oftalmolog, han vil etablere årsaken og bestemme de videre tiltakene.

I de fleste tilfeller er denne patologien ikke farlig, helt eliminert innen en uke.

Hvorfor fartøyene i øynene er revet

Blødninger i øyet minst en gang i mitt liv har blitt observert av mange. Smertefulle opplevelser og andre fysiske ubehag gir ikke denne sykdommen. Men fra et estetisk synspunkt ser øynene skremmende ut.

Hvis fartøyet brister i øyet for første gang, så er det ikke nødvendig å panikk og panikk. Vanligvis løsner blodet seg i løpet av 3-5 dager, og gir ingen konsekvenser. Men hvis fartøyene begynte å sprekke regelmessig, bør du så snart som mulig gjøre en avtale med en øyelege, finne ut årsakene til patologien og umiddelbart begynne behandlingen.

Pasient i resepsjonen med en øyelege

Legen ved resepsjonen bør ikke bare undersøke fundus og undersøke pasientens rekord, men lærer også alle detaljer om hva som skjer i noen minutter eller timer før fartøyet brister, noe som kan forårsake dette. Det er veldig viktig å fortelle legen i detalj alt du følte i det øyeblikket. Kanskje, feber eller kuldegysninger, svimmelhet, flyr i øynene? Hver gang ved første øyekast, kan en bagatell hjelpe til med å bestemme den eksakte årsaken til det som skjedde.

Årsaker til intern karakter

Interne faktorer som oppstår ved tilstanden av menneskers helse, sammenhengende sykdommer:

 • Arteriell eller intrakraniell hypertensjon er det første legen tenker på ved gjentatte blødninger i øynene. Den hypertensive krisen kjennetegnes av et skarpt trykkpres, de tynne og skjøre øyekarene kan ikke tåle det enorme trykket fra det første og det briste. Ofte er det mulig å observere blødning fra nesen.

Begravde fartøy i øynene til hypertensive pasienter - et klart signal, som bør være oppmerksomt. Det haster med å ta vare på helsen din, overvåke blodtrykket og ikke gi ham en raise, eller i verste fall kan sprenge blodkar i øyet er ikke, og i hjernen, som er fylt med mye mer farlige konsekvenser (uførhet, død).

 • Utviklingen av diabetes mellitus fører raskt til en patologisk tilstand av karene, deres vegger blir tynne og sprø. Diabetisk retinopati (sykdom i øyets vaskulatur) fører gradvis til en reduksjon i syn og fullstendig blindhet. I dette tilfellet kan diskontinuiteter forekomme både uavhengig og med ubetydelige belastninger (huk, løft, vippe). Hvis du har diabetes mellitus og periodiske blødninger til øyet begynner å dukke opp - kom umiddelbart til endokrinologen for mer effektive terapeutiske tiltak.
 • Oftalmiske sykdommer kan også føre til brudd på fartøyet. Det kan være godartet svulst eller maligne, infeksiøse eller inflammatoriske øyesykdommer (glaukom, konjunktivitt, dacryoadenitis, blefaritt, keratitt, chorioretinitt og andre).
 • Hematologiske sykdommer (hemofili, koagulopati, lymfom, leukemi, trombotsitopaty) føre til overdreven blødning av alle vev i kroppen, deriblant øyet. Disse sykdommene kan lett bli lagt merke til av overdreven hudens følsomhet for mekaniske påkjenninger (finger trykk lett fører til et hematom, et lite kutt til en stort tap av blod).
 • Immundefekt, avitaminose. Mangelen på visse sporstoffer (rutin, vitamin A og C) fører til brudd på elastisiteten til fartøyets vegger.
 • Mindre farlige forhold der fartøyet på øyet kan briste:

  • Tretthet, søvnmangel, overbefruktning av syn. Arbeider på en datamaskin, ser på fjernsyn i lang tid, bruker telefoner, tabletter, leser bøker om natten uten riktig belysning - alt dette fører til overarbeid av øynene. I dette tilfellet er det brutte fartøyet det første tegn på synens patologi. I fravær av terapi utvikles andre oftalmiske sykdommer over tid.
  • Overflødig fysisk stress. Løftevekter, profesjonell sport, forsterket trening, sammentrekninger og forsøk under arbeid hos kvinner - årsakene til engangs vaskulær rupturer.
  • Den høye temperaturen som følge av akutt forkjølelse, virale og smittsomme sykdommer, kan føre til deformasjon av blodkar.
  • Allergisk reaksjon.
  • Mottak av en stor dose alkohol fremkaller plutselig ekspansjon og rask innsnevring av blodårene. Blødninger i øynene er et av symptomene på kronisk alkoholisme sammen med hevelse i huden og den patologiske tilstanden i leveren og andre organsystemer.
  • Sterk gråt gråte (typisk for barn).

  Eksterne faktorer som påvirker øyekarrene negativt

  Tilstanden for øyets venøse kapillærnettverk kan påvirkes av:

  1. skarp vindstød, lys sol, høyt atmosfærisk trykk;
  2. overdreven lufttørhet i rommet, røyk eller støvete rom;
  3. høy temperatur på omgivelsene (badstue, badstue, varm sesong);
  4. øye skader, støv, mote, fremmedlegeme.

  symptomer

  Det eneste lyse symptomet på denne patologien er et rødt øye med en blodig flekk. Det kan være ganske lite hvis et fartøy har brist, men det kan dekke hele forsiden av øyet hvis det finnes flere bursted fartøy. Rødhet kan bare observeres hvis det brutte fartøyet er i synlig del av øyet, men det er mye mer i den bakre delen. I dette tilfellet kan du bare føle en liten vekt, hvilke få mennesker nå legger merke til.

  Metoder for behandling

  Hvis fartøyet på øyet brister, hva skal jeg gjøre? Hvis dette skjedde for første gang, så var det sannsynlig at årsaken skulle søges blant eksterne faktorer. I dette tilfellet er behandling ikke nødvendig, du må begrense byrden på øynene og vente noen dager. Legen bør konsulteres hvis rødmen ikke har sovet i 3-5 dager, det er ubehagelige følelser i øyet (tørrhet, irritasjon, ødem) eller blødning har gjentatt.

  Skadelige stoffer som kan brukes etter blødning i øyet, forutsatt at det ikke er øyesykdom:

  • Vizin (lindrer hevelse og rødhet i øynene);
  • Taufon (har en regenererende effekt);
  • Emoksipin (løser blødninger, styrker veggene i blodårene, forbedrer blodsirkulasjonen),
  • Ascorutin (etterfyller mangelen på vitaminer C og P, eliminerer permeabiliteten og ømhet i blodårene;
  • Dephislea (har en beroligende og smørende effekt, fjerner tørrhet og irritasjon).

  Bruken av noen av de ovennevnte midler er kun mulig etter å ha konsultert en lege! Ikke i noen tilfeller kan du velge medisinske dråper for øynene på egenhånd, dette kan føre til utvikling av ubehagelige bivirkninger.

  Ved gjentatt blødning må du se en lege, identifisere årsaken og rette all innsats for å eliminere den. Hvis dette ikke er et resultat av en alvorlig sykdom - så er prognosen ganske gunstig, mest sannsynlig, vil ikke noe av dette skje igjen.

  Anbefalinger for livsstilsendringer, hvis du regelmessig brister blodkar:

  • Hvis fartøyet brister i øyet under trening, bør du la kroppen slappe av og hvile fullstendig. For en stund er det bedre å gi opp trening helt eller redusere intensiteten.
  • I fravær av muligheten til å være helt på datamaskinen i et par uker (hvis dette er hovedarbeidet), må du organisere en pause hver halve time, inkludert en tur gjennom kontoret, enkel gymnastikk og øvelser for øynene.
  • Hvis du merker de ødelagte blodkarene etter "partier", må du slutte å ta alkoholholdige drikker og røyke sigaretter.
  • Beskytt øynene mot sterk vind, sol og støv med solbriller, ventiler rommet. Om nødvendig, kjøp en luftfukter eller plassbassenger med vann i tunge og tørre rom.
  • For å stimulere blodmikrocirkulasjonen i øyets venøse nettverk, kan du vaske med kaldt, rent vann flere ganger om dagen. Pass på at øyebollene ikke er superkjølte.

  Etter brutning av fartøyet i øyet følger ikke:

  1. Begrav vasokonstriktorene i øynene. De hjelper ikke bare, de kan gjøre mye skade i denne situasjonen;
  2. For å sette på øynene fuktet de ferske diskene i sterk brygging. Denne svært populære folkemedisinen for alle øyesykdommer vil ikke eliminere betennelsen, men vil forverre tilstanden til fundus.
  3. Berør, gni, rip øynene dine, spesielt med skitne hender.
  4. Legene anbefaler ikke å bruke medisiner uavhengig uten å konsultere en øyelege for å forhindre komplikasjoner.

  Hvis du ikke legger merke til den direkte forbindelsen til burstedet til de ovennevnte mulige årsakene, konsulter en øyeolog for råd. Diagnostiske tiltak vil bidra til å etablere den egentlige årsaken til hendelsen og bestemme behandlingsforløpet (behandlingen vil være individuell, avhengig av årsaken til problemet).

  Forebyggende tiltak

  Forebygging av patologier i øyets venøs-vaskulære nettverk er rettet mot å eliminere de mulige årsakene til deformasjon og styrke blodkarets vegger:

  • inntak av vitamin- og mineralkomplekser, øker andelen friske grønnsaker og frukt i kostholdet, spesielt verdt å ta hensyn til sitrus og bulgarsk paprika (de inneholder rutin og vitamin C);
  • nekte å røyke, ta alkoholholdige drikkevarer, redusere forbruket av sterk kaffe og te;
  • Få nok søvn, følg dagens regime;
  • Unngå unødvendig fysisk anstrengelse, ikke løft vekter alene;
  • ikke overbelast dine øyne - arbeid på datamaskinen, alternativt med gymnastikk og gymnastikk, leses bare i et godt opplyst rom, bør du se på TV, være begrenset;
  • Hvis du har tørre øyesyndrom, ikke forsøm legenes avtaler, dråpe regelmessig en kunstig tåre;
  • vær forsiktig, beskyt øynene mot overtørking, direkte sollys, vind, støv og skader.

  For å forebygge noen oftalmiske sykdommer, besøk regelmessig din lokale øyeleger for å få en visuell undersøkelse av synlighetens organer. Enhver patologi er lett herdbar i begynnelsen, når et symptomatisk bilde ikke er observert. Og noen sykdommer og kan ikke vise seg i det hele tatt, til alvorlige lesjoner.

  Hvorfor brøt skipet i øyet og hva skal jeg gjøre?

  Den hvite i øyet ble rød på grunn av blodkarene? Sannsynligvis opplever alle en veldig sterk frykt i en slik situasjon. Noen har hatt en slik ubehag en gang, og noen fartøy i øyet briste jevnlig.

  Gitt utbredelsen av dette problemet, vil vi forstå hvorfor fartøyene i øyet kan briste, og hva som skal gjøres i dette tilfellet.

  Fartøyet i øyet briste

  Vurder de vanligste årsakene til vaskulær ruptur gass.

  • Arteriell hypertensjon. I utgangspunktet brister blodkar i øynene ettersom blodtrykket stiger på grunn av blodoverløp. Oftest er dette problemet konfrontert med pasienter med hypertensiv sykdom, noe som er komplisert av hypertensiv krise. Hjertet, hjernen, leveren og øynene er målorganer, som hovedsakelig lider av hypertensjon. Hypertensiv krise er en kraftig økning i blodtrykket til individuelt høye tall. Det vil si at noen har en krise som kan utvikles ved et trykk på 140/90 mm. Hg. st., og hos noen - ved 200/100 mm. Hg. Art. Fartøy i øynene er sclerosed og mister elastisitet, slik at de ikke kan takle en skarp tilstrømning av blod, og derfor er de revet. Imidlertid kan årene sprekke, ikke bare hos pasienter med hypertensjon som blodtrykk kan stige kraftig på bakgrunn av alkoholmisbruk, overdreven trening, eller psyko-emosjonelle uro.
  • Overdreven fysisk aktivitet. Oftest observeres øye vaskulære brudd når du løfter vekter, intens trening i treningsstudioet og under arbeid under arbeidskraft.
  • Skader på øyebollet. Svært ofte er øyelokkets påvirkning eller blåmerke manifestert av blødning i netthinnen. Dessuten kan årsaken til brutte blodkar i øyet være kirurgi, for eksempel å bytte linsen med grå stær, korrigere strabismus, etc.
  • Diabetes mellitus. For denne patologien er karakterisert ikke bare insulinmangel og økt blodsukker, men også skader på kapillærkar. Dette skyldes at overflødig glukose i blodet påvirker veggene i kapillærene, noe som resulterer i tykkelse i noen områder, og på andre blir tynnere. De beskrevne patologiske prosessene reduserer fartøyens elastisitet, og følgelig deres styrke.
  • Overarbeid av øynene. Økt arbeidsbelastning på visjonen observeres hos de som jobber lange timer på en datamaskin eller leser mye, spesielt i dårlig belysning. Derfor fører slik tretthet til en aktiv tilførsel av blod til øynene, fordi de kan rive.
  • Skarp værbytting. Personer som er svært følsomme for endringer i værforholdene (temperatur, atmosfærisk trykk), ofte sprenger blodkar i øynene, på grunn av det de blir rødt.
  • Betennelse i hornhinnen. Inflammatoriske sykdommer i øyebollet blir også ofte ledsaget av blødning i retina. Den inflammatoriske prosessen i dette tilfellet kan utløses av patogene mikroorganismer, traumer, vi får en fremmedlegeme i øyet, en allergisk reaksjon, kjemiske eller termiske forbrenninger. I tillegg til vaskulære brudd klager pasienter om smerter i øyebollet, spesielt i sterkt lys, tåre.
  • Betennelse i bindehinden. Årsakene til konjunktivitt er de samme som i keratitt. I tillegg oppstår disse sykdommene samtidig. De viktigste symptomene på betennelse i konjunktivene brenner og kløe i øyet, rødhet, utslipp fra øyegapet, ruptured kapillærene.
  • Øyebloppens neoplasmer. Utseendet til svulster av noe slag i øyebollet fører til deformering av kapillærene, som et resultat av hvilke de brister.
  • Mangel på vitamin C og P. Hypovitaminose av askorbinsyre og rutine fører til tynning av vaskemuren, som et resultat av hvilken det blir sårbart og lett revet.
  • Brudd på vaskulære vegger. Tilstanden av blodkar kan påvirkes av noen medisiner eller øyesykdommer, for eksempel glaukom.
  • Craniocerebral skade. Med hodeskader, blir blodsirkulasjonen i hjernen og utstrømningen av cerebrospinalvæsken ofte forstyrret, noe som kan føre til økt arteriell trykk i karene, inkludert øyet.
  • Overoppheting. Å ødelegge øyets fartøy kan resultere i en solskjerm, overoppheting i et rom med høy temperatur eller til og med et besøk til en badstue eller et bad.

  Hva er blødninger i øyet?

  Vaskulære rupturer i øyet er delt inn i flere arter ved lokalisering, vurder dem.

  Ruptur av kapillærene i netthinnen. Denne typen blødning i øyet er den farligste, da det truer med å miste synet. Retina er den delen av øyeklokken der reseptorene som er ansvarlige for visuell oppfatning, befinner seg. Derfor slår brytningen av fartøyet i netthinnen seg av en del av reseptorene. Pasienter kan klage på sløret syn, flimrende fluer for øynene og utseendet på blinde flekker.

  Vaskulær ruptur av bane. I dette tilfellet strømmer blodet inn i fettburet, bak øyeboblet. Hos slike pasienter stikker øyeklokken ut av bane, hevelse, blåmerker under øyet, dobbeltsyn og smerte når du beveger deg med øynene.

  Vaskulær ruptur i glassplaten. Denne øyedannelsen sikrer passasje av lysstråler og deres oppføring på netthinnen. Blødning bryter gjennomsiktigheten av glassplaten, som manifesteres av et fall i syn.

  Vaskulær ruptur i fremre kammer. Denne tilstanden skyldes oftest glaukom og traumer. Ved undersøkelse bestemmes hematom i nedre del av øyebollet.

  Vaskulær ruptur i sclera eller konjunktiv. Denne typen blødning i øyet observeres oftest.

  Fartøyet i øyet briste: hva skal jeg gjøre?

  Oftalmisk lege foreskriver ikke behandlingen i alle tilfeller, da blødning i øyet etter noen dager kan oppløse seg selv.

  Den terapeutiske taktikken for vaskulære rupturer i øyet avhenger direkte av årsaken til dette problemet. Derfor er det først og fremst nødvendig å bestemme faktoren som utløste intraokulær blødning. Tross alt, etter eliminering vil årsaken til karene ikke lenger bli revet, og blødningen vil passere med tiden.

  I tilfelle at rupturen av fartøyet ble provosert av overarbeid av øynene, bør man hvile, utføre avslappende øvelser for øynene og sørg for å observere hygieniske regler når man arbeider på en datamaskin eller leser.

  For eksempel, med hypertensjon, er det nødvendig å konsultere en lege-terapeut eller kardiolog, som vil foreskrive stoffer for å normalisere blodtrykket.

  Når den inflammatoriske prosessen i øynene, dråper med antibiotika påføres, og i tilfelle av tørrøysyndrom - kunstige tårer etc.

  Det er også en rekke akutte forhold som krever umiddelbare medisinske tiltak. Vurder prinsippene for å behandle slike forhold, som oftest fører til brudd på karene i øyet.

  • Paroksysm av glaukom. Glaukom er en sykdom som er basert på å øke trykket i øyeballet. Den farligste konsekvensen av denne patologien er atrofi av optisk nerve og fullstendig synstap. Sykdommen varer i lang tid med perioder med forverring. Et akutt angrep av glaukom kan utløses ved å ta visse medisiner, stress, overarbeid og andre årsaker. Med paroksysm av glaukom, bør trykket inne i øyeklokken senkes innen 2-3 timer for å unngå død av optisk nerve. Fremstilling i dette tilfellet kan være en 1% oppløsning pilokarpin i form av øyedråper, som er innpodet i øyet to dråper hver kvartals øyne til tilstand bedres. Dessuten blir pasienten gitt diuretika (Lasix, furosemid, torasemid) og smertestillende midler (Nimesil, Diclofenac, Ksefokam) og innlagt i oftalmologi avdeling.
  • Hypertensiv krise. Når denne presserende tilstand til pasienten vedkommende kraftig økning i blodtrykket til høye tall, som er ledsaget av hodepine, svimmelhet, støy i øynene på flakkende fluer foran øynene, vaskulære brudd i øyeeplet, og andre symptomer. Den hypertensive krisen utgjør en formidabel fare for pasientens liv, så behandlingen skal startes umiddelbart, selv før ambulansen kommer. Med alvorlig smerte i hjertet, ta Nitroglycerin pillen og to Aspirin tabletter for å hindre hjerteinfarkt. Legg også en Kapptressa-tablett under tungen eller slipp 2-3 dråper Nifedipin-sukker og suge den.
  • Koagulopati forårsaket av overdosering av medisiner som fortynner blod. Pasienter med koronarsykdom, hjerteklaffesykdom, arytmier eller pasienter som har hatt kirurgi på hjerte eller blodårer har en lang tid til å ta medisiner for å forhindre blodpropp - antikoagulantia. Derfor er slike pasienter blant de personer med økt risiko for brudd på øyets fartøy. Også svært ofte kan pasienter selvstendig øke dosen av legemidlet, forårsaker overdose til dem, noe som manifesteres av blødninger, inkludert øyebollet. Hvis dette skjer, må du kontakte legen din for optimal dose antikoagulant.

  Dråper med ruptured fartøy i øyet

  I tilfeller der brudd på fartøyet i øyet skyldes en årsak som ikke utgjør en trussel mot helsen og livet, kan du søke øyedråper henholdsvis etter å ha konsultert en spesialist.

  De mest effektive øyedråper for blødning i øyet er følgende stoffer:

  • Visine. Dette stoffet akselererer resorpsjonen av blødning, lindrer øyehyperemi, reduserer smerte og brenner, og fukter også konjunktivene. Vizin bør innsettes i det ytre hjørnet av øyet cicle med to dråper hver 12. time;
  • Emoksipin. Dette legemidlet ble utviklet spesielt for å bekjempe blødninger i øyeballet. Bury i øyet tre dråper tre ganger om dagen til rødheten ikke passerer.
  • Defislez. Disse dråpene representerer kunstige tårer og brukes til tørrøysyndrom.
  • Taufon. Dette stoffet fremmer rask oppløsning av blødning i øyebollet og effektivt eliminerer ubehagelige symptomer. Og Taufon er vist med glaukom.

  Fartøyet under øyet briste: hva skal jeg gjøre?

  Et sprengningsfartøy under øyet kan se ut som en mørk sirkel eller ligner et blåmerke. Men i hvert fall ødelegger dette problemet utseendet. Derfor, til din oppmerksomhet, er de mest effektive måtene å bekjempe sprengning av blodkar under øynene.

  • Påfør korrektor, fundament eller pulver på huden under øynene.
  • Kontrastvask om morgenen vil bidra til å styrke fartøyene.
  • Mesoterapi er en kosmetologisk salongprosedyre, hvis essens er innføringen av en vasokonstriktor i huden under øyet.
  • Laser fjerning av fartøy under øynene, som utføres utelukkende under forholdene til en medisinsk klinikk.

  Hvordan forhindre blødning i øyet?

  For å redusere risikoen for vaskulær ruptur, vil følgende anbefalinger hjelpe deg:

  • Utfør med langvarig arbeid på datamaskinen eller les avslappende øvelser for øynene.
  • la oss hvile øynene hver halv time ved visuell belastning;
  • velg den sikre avstanden mellom deg og datamaskinen, TVen eller boken;
  • gi tilstrekkelig belysning av arbeidsområdet;
  • Ikke misbruk salt, brennevin og kaffe;
  • luftfuktige luften i rommet hvor du er mesteparten av tiden, og ventilere rommet regelmessig;
  • Bruk solbriller når du bor i solen eller i vinden;
  • grundig tilnærming til valg av kosmetikk;
  • før sengetid, fjern alltid linsen;
  • konsumere en tilstrekkelig mengde vitaminer P og C, som finnes i grønnsaker, frukt, urter, eller ta vitaminkomplekser.

  I de fleste tilfeller krever ikke et sprengningsfartøy i øyet noen behandling, men konsultasjonen av en oftalmolog gjør fortsatt ikke vondt for deg. Tross alt kan et lignende problem skjule patologi, som er en trussel mot helse og liv.

  Bursting fartøy i øyet: årsaker, behandling, problemløsning

  Når du våkner om morgenen og ser på deg selv i speilet, kan en person bli redd av forandringene som har skjedd i løpet av natten med øyet, men alt fordi hans fartøy i øyet har bristet. Det kan være en veldig liten blødning i form av en rød flekk, og kanskje vil hele synlig overflate av øyet rundt eleven bli rød.

  Et slikt syn om morgenen vil skremme enhver person. Han tenker ikke en gang om årsakene til dette fenomenet og om konsekvensene som dette truer ham. Det estetiske aspektet av problemet vil være av avgjørende betydning i hans tanker. Hvordan kan du gå på jobb eller til og med gå ut på gaten med et slikt øye, selv om de er mest redd for å se på det?

  Og først etter at personen slutter å "snike" ved synet av bildet, hvordan fartøyets øye brister, tenker han på hva som kunne ha skjedd.

  Årsaker til fenomenet

  Det er mange faktorer som kan provosere fenomenet, slik som:

  • For skrøbelige fartøy.
  • Blodtrykk hopper.
  • Sykdommer som påvirker karene, deres elastisitet og styrke. Slike sykdommer inkluderer diabetes mellitus og andre endokrine patologier, samt hypertensjon.
  • Høy øyenbelastning. Dette skjer for eksempel når du jobber på en datamaskin i lang tid.
  • Misbruk av alkohol eller besøk til badstuen. Dette betyr ikke at du ikke kan gå til badstuen i det hele tatt. Bare noen ganger kan det bidra til ruptur av fartøyet i øyet.
  • Skarpe endringer i atmosfærisk trykk. Virkningen av slike endringer er bare mulig dersom personen er for følsom for værendringer og disse endringene påvirker hans helsetilstand negativt.

  Hvis årsaken til sprengning av fartøyet er en belastning på øynene, en badstue, alkohol eller en forandring i været, så vær ikke bekymret mye om konsekvensene av fenomenet. Den vil passere seg selv med tiden og kan ikke lenger vises i det hele tatt. Eller vil, men igjen for noen av de frivolous grunnene og i fjern fremtid.

  Men hvis fartøyet briste på grunn av noen av sykdommene, Du må alltid søke lege. Det vil ikke skape noen problemer for øyet, men det er blodårer i hele kroppen av en person. Hvis de er så skjøre at de kan briste når som helst, hvor er garantien for at neste gang det vil skje i øyet, og ikke i noe annet organ? Internblødning er langt mer farlig enn en liten blødning i øyelokkets ytre skall.

  Hva om skipet brister?

  Hvis det brister på grunn av helseproblemer, må man som allerede nevnt nødvendigvis gå til en lege og konsultere ham om nødvendig behandling. Årsaken til blødning vil bli eliminert - karene vil ikke lenger sprekke.

  Hvis fartøyet brister på grunn av tretthet, trenger du bare å legge øynene mindre med arbeid på datamaskinen, slik at dette ikke skjer igjen. Behandling her er ikke nødvendig. Vanligvis går blødningen i seg selv i flere dager. Hastigheten av dens forsvunnelse er individuell for hver person og avhenger av hvor raskt hematomer oppløses i kroppen. Hos noen mennesker skjer dette i 3-5 dager, mens det i andre kan vare fra 2 til 3 uker.

  Hvilke verktøy hjelper?

  Fremskynde prosessen med resorpsjon og styrke blodårene ved å bruke askorbinsyre eller stoffet "Ascorutin", gjenopprette og styrke veggene i blodårene. Disse stoffene er ufarlige og trengs av enhver person, slik at de kan brukes selv uten legenes avtale. Mer alvorlige medisiner kan kun brukes på resept.

  Noen anser det for å være riktig, bare behandling ved hjelp av tradisjonelle medisinske metoder. Det kan ikke sies at disse metodene er dårlige og ikke hjelper. Mange av dem har en utmerket effekt på menneskekroppen og bidrar til raskere utvinning hvis disse metodene brukes sammen med medisiner, og noen ganger også uten dem. Men folk vet ikke alltid i hvilke sykdommer det er mulig å anvende denne eller den behandlingen, og under hvilke forhold det er kontraindisert. Derfor, ofte fra slik selvbehandling, får en person bare overflødige problemer.

  For eksempel er det antatt at hvis en person har et ømt øye og har blødning, så vil det hjelpe ham øye skyll med te. Så rart som det høres ut, men med konjunktivitt te er veldig bra og bidrar til å lindre betennelser, som er kjent for mange mennesker, men når du prøver å vaske ut øye blødning te eneste årsaken til smitte og utseendet på samme konjunktivitt. I dette tilfellet bidrar te absolutt ikke til tidlig oppløsning av hematom.

  Noen ganger ser han en venn med røde øyne, gir hans venner ham en "dårlig service", og anbefaler å bruke dråper for å begrense blodkarene. I dette tilfellet vil dråpene ikke hjelpe, men de vil føre til utseende av flekker på øyebollet.

  Sikker profylakse for øynene

  Som allerede nevnt, må bruddet av fartøyet som følge av skade på det på grunn av noen sykdom bringe en person til å tenke på å besøke legen, som om en blodåre sprakk en gang, kan det sprekke en gang mer og mer farlige steder. Hvis dette er andre grunner, kan de unngås ved å gjennomføre enkle forebyggende tiltak. Disse tiltakene bør omfatte:

  1. Bruken av en stor mengde sitrus, fordi de inneholder bare en stor mengde vitamin C og rutine. Disse stoffene har en gunstig effekt på vaskemuren. Også veldig nyttig er den bulgarske pepper, så du bør prøve å spise den så mye som mulig.
  2. Begrensning i kostholdet av kaffe, nikotin og alkohol. Hvis en person provoserte rupturen av fartøyet med alkohol og vet hvorfor fartøyet briste, vil dette tjene som en god unnskyldning for å nekte ytterligere bruk av det eller for å redusere alkoholdosene betydelig.
  3. Hvile mens du arbeider på datamaskinen. Spesielt sterkt slitne øyne når du arbeider med dokumenter (skriving). Selv om det tidligere var antatt at 50 minutter arbeid skulle tilbys i hver times arbeid og 10 - i hvilen, men dette gjaldt bare å sitte uten å bevege seg, så det er nyttig for en person å gjøre 10 minutters oppvarming. Men dette er ikke nok for øynene. De trenger hvile hver 15-25 minutter.
  4. Vask med kaldt vann, hvor blodsirkulasjonen i vev er akselerert.
  5. Bruken av frukt og grønnsaker rik på vitaminer. I tillegg til sitrusfrukter er alle grønnsaker med mørkegrønn farger veldig nyttige.
  6. Beskyttelse av øynene fra støv, sand og vind, nødvendig for å forhindre mekanisk skade på slimhinnen og dens uttørking.

  Les mer: på kompleks styrking av blodkar og vitaminer som er nyttige for dem.

  Tilgrensende problemer

  Blødninger er farlige for synet!

  Rupturen av fartøyet på overflaten av øyet påvirker ikke personens syn, men blødning i øyet kan føre til en alvorlig nedsatt syn. Og hvis det skjedde, må en person undersøke av en lege og behandles for de identifiserte sykdommene som forårsaker slike brudd.

  Begravd kapillær under øyet

  Det er også lignende tilfeller når en person om morgenen ser på seg selv i speilet, oppdager plutselig hematom under øyet. Det ser ut til at denne personen ser ut til å ha fått et slag mot øyet under en kamp. For mange mennesker med slik utseende selv på gata er det synd å forlate. Hvis det bare er et rødt øye, så er det i det minste klart hvorfor det skjedde, men "fingeren" under øyet maler ikke noen.

  Hvis det var et hematom under øyet, må du sjekke om det ikke biter noe insekt. Tross alt er området under øynene veldig ømt, og en slik bit kan føre til alvorlig hevelse og blødning. Hvis det ikke er noen bit, bør en person sjekke med en lege for muligheten for å utvikle hypertensjon, fordi slike blødninger som regel, vises på grunn av høyt blodtrykk.

  Hematom på øyelokk

  Det samme kan sies om saken der fartøyet briste på øyelokk og det var et hematom. Mest sannsynlig er dette konsekvensene av økt blodtrykk. I tillegg til å bekjempe presset, kan du bruke resorberbare salver for raskt å forsvinne hematom.

  Video: røde øye spesialister

  funn

  Hvis det oppstår blødninger på øyets ytre skall, skjer dette for første gang og ikke gjentas eller gjentas veldig lenge, er det mulig å ikke være oppmerksom på det.

  Når det gjelder vanlige hematomer, må du alltid søke hjelp fra polyklinikken, siden det røde øyet ikke bare er styggt, men også veldig farlig for menneskers helse.

  Slik reagerer du på et brastfartøy i øyet

  Om patologiske forandringer som forekommer inne i kroppen, mistenker folk ikke for øyeblikket forverring av velvære.

  Men endringene som skjer på øyets ytre skall eller rundt det blir merkbare så snart du kommer til speilet. For å være oppmerksom er det mulig og på et slikt fenomen som skipet briste på en sclera.

  Hyperemiske striper eller blåmerker er umiddelbart merkbare mot bakgrunnen av en lett conjunctiva. Denne tilstanden fører ikke bare til estetisk ubehag, men kan også være årsaken til enkelte sykdommer.

  Naturligvis ser en person etter måter å eliminere slike problemer, men før man går videre til behandling, er det nødvendig å vite en bestemt årsak som fører til blødning av bindekremen.

  Årsaker som fører til blødning av øyets kar

  Små blodkar er i øyet sclera forskjellig tynne vegger, slik at eventuelle ugunstige provokasjon fører meget raskt til den forstyrrelse av deres struktur, hvorved veggen blir tynnere eller anstrengt, og blod helles under conjunctiva.

  Årsakene til denne tilstanden er et stort antall, de mest grunnleggende er:

  1. En kraftig økning i blodtrykket. Personer som lider av høyt blodtrykk i flere år, ofte merke blødninger på sclera, det skjer fordi økning i trykket fører til overflødig blodtilførsel og små arterier, ute av stand til å tåle trykket og sprakk. Noen ganger bursted blodkar kan være det første tegn på hypertensjon, fordi noen mennesker ikke føler noen tegn på sykdommen.
  2. Fysisk overutnyttelse - løftevekter, styrket trening av idrettsutøvere. På kvinnen mange kapillærer på en sclera burst i øyeblikket av sorter - ved forsøk.
  3. Endokrine sykdommer, spesielt diabetes mellitus. Med denne sykdommen er alle karene fortynnet, som ikke omgår siden og øynene.
  4. Oftalmiske sykdommer - konjunktivitt og keratitt i øyet. I slike sykdommer er blødning på sclera ledsaget av andre symptomer - lacrimation, kløe, ubehag.
  5. Skader - dette kan være både slag i øyet og blåmerker i hodet.
  6. Langvarig overexertion - du kan merke rødmen av øynene etter et langt arbeid med dokumenter, med en datamaskin, lesing.
  7. Høy meteosensitivitet - i noen meteodehengige mennesker er rødt sclera merkbart etter trykk eller temperaturfall.
  8. Legg merke til sprengning av blodkar og etter et varmt bad, ta store doser alkohol.
  9. Avitaminose er en mangel i kroppen av askorbinsyre og rutine.
  10. Influensa.
  11. Intraokulære formasjoner - godartede eller ondartede svulster fører til overbelastning og strekking av alle deler av øyet, sammen med små arterier og kapillærer.
  12. I noen tilfeller oppstår blødning med langvarig bruk av blodfortyndende medisiner.

  Hos barn under ett år, ofte, brår blodårene etter alvorlig gråt eller med forstoppelse, når barnet ikke kan gå på toalettet og presse hardt.

  Les videre - prisen for Lucentis. Prisoversikt i CIS apotek.

  I nyhetene (flere detaljer) analoger av øyedråper Tsiprolet.

  En enkelt forekomst av blødning provosert av stress, bør foreldrene ikke bekymre deg, men tilbakevendende fenomen av patologisk prosess i øynene av behovet for å møte ikke bare i øyet klinikken, men også til barnelege. Fremmer hyppig blødning og nærsynthet.

  symptomer

  Det viktigste symptomet - blødning, er umiddelbart synlig. Bruising kan være på bunnen eller toppen av øyet, med samtidig ødeleggelse av flere arterier, kan scleraen rødme helt. Noen oppdager kun visuelle tegn, andre merker ubehag i nedre eller øvre øyelokk, en tørrhet, en svak brennende følelse.

  Hvis årsaken til brudd på skipets struktur er et hopp i blodtrykk, kan den syke personen klage på hodepine, forverring av velvære, svarte prikker foran øynene.

  Blødninger forekommer ofte bare på ett øye, begge øynene er mye mindre sannsynlig å bli påvirket, flere former identifiseres ved lokalisering:

  1. Blødning i øyets nese - Det er en uklarhet av synlige objekter, syn faller, fluer foran øynene kan blinke. Hyppig forekomst av slike symptomer fører til utseende av flekker på netthinnen og alvorlig forverring av synet. Med ubetydelige tegn normaliserer øyets tilstand etter hvile og mottak av hemostatiske legemidler.
  2. Blødning i øyekontakten oppstår med traumer mot øyet og skallen, sjeldnere med blodsykdommer. Merkbart utseendet på pankupasjon - et skarpt skifte av øyebollet fremover, beklager den syke personen om nedgangen i øyets mobilitet. Deler objekter, smerter, fallende syn. Hemorragiske flekker kan ses på eple øyelokk og på konjunktiv.
  3. Blødning i glasslegemet betraktes som en alvorlig patologi og krever nødhjelp. I tillegg til den mørke bakken på sclera oppstår lysflammene før øynene, det oppdages mobile flekker, og synet forverres skarpt. Manglende behandling fører til frigjøring av retina.
  4. Blødning i øyets fremre kammer er utpekt av medisinsk begrepet - hyphema. Utdannelse på øyet er rødt, uniform, med den vertikale posisjonen til kroppen faller inn i øyets nedre deler, med den horisontale kan ta en stor del av scleraen. Hyphemer går vanligvis bort om noen dager. Hvis resorpsjonen ikke blir observert i mer enn 10 dager, er det nødvendig å besøke en øyelege - en lignende tilstand av øyet skjer ved intraokulært trykk.

  Hvor raskt å returnere øynene gjennomsiktighet

  Det viktigste som bekymrer en person med blødninger på øyet, er en estetisk side, så alle ser etter måter å raskt kvitte seg med sykdommen.

  Hjelp til øynene må nektes avhengig av påvirkning av den provokerende faktoren.

  Uavhengig, før du besøker en øyelege, kan du gjøre følgende:

  1. Å gi hvile til øynene er best hvis det er en langsom søvn. Overholdelse av denne tilstanden er nødvendig for overarbeid, stressende situasjoner, lang arbeid på datamaskinen.
  2. Med hypertensjon er det nødvendig å ta det hypotensive stoffet som er forskrevet av legen.
  3. Et kontrastbad for øynene vil bidra til å styrke veggene til fartøyene. I en beholder er det nødvendig å helle kaldt vann, til en annen varm. Det er nødvendig å senke det betent øye i noen minutter i den ene og den andre koppen med vann.

  Hvis det oppstår blødninger i øynene ofte, må du få råd fra en lege på kortest mulig tid. Kanskje er en slik patologi forårsaket av oftalmiske sykdommer, somatiske sykdommer eller mangel på vitaminer.

  behandling

  Regelmessig utseende av røde flekker på øynene krever den mest forsiktige behandlingen av helsen. Etter undersøkelsen vil terapeuten eller øyeleggen foreskrive et behandlingsforløp som skal behandle den identifiserte årsaken.

  I tillegg kan en person som lider av blødninger på sclera, og han selv kan ta noen skritt for å forhindre gjenopptreden av problemet.

  1. Det er nødvendig å berike det vanlige dietten med mat som inneholder maksimal mengde vitamin C og rutin. De finnes i sitrus, bulgarsk pepper, grønnsaker og frukt med rik mørkegrønn farge - spinat, brokkoli, salat.
  2. Det er nødvendig å redusere fysisk arbeid og løfte vekter.
  3. Når du leser bøker og når du arbeider med kontorutstyr, er det nødvendig å hvile øynene i flere minutter om en time.
  4. For å provosere blødning kan det oppstå varme og høy luftfuktighet, så det må minimeres å besøke dampbad.
  5. Med forkjølelse og influensa må du ta antivirale legemidler og C-vitamin, dette vil forhindre ødeleggelse av små kapillærer.
  6. På blåsige dager og med økt tørrhet må du ha briller og vaske øynene dine etter gaten.
  7. Endokrine sykdommer og hypertensjon krever regelmessig inntak av medisiner foreskrevet av en lege. Overholdelse av denne tilstanden vil ikke tillate utvikling av sekundære symptomer på sykdommer, inkludert forhindring av blødning.
  8. Når du bruker huset, må klimaanlegget installere luftfuktere, da for mye tørrhet forverrer øynene.
  9. Du bør alltid sove fullt ut.

  Ved øyetrauma er det nødvendig å få medisinsk hjelp umiddelbart, enkelte forhold krever hjelp i løpet av de første timene. Overholdelse av denne tilstanden vil tillate å bevare synet helt.

  Blødninger som oppstår ved bakteriell konjunktivitt krever spesifikk behandling - antiinflammatoriske og antibakterielle dråper. Nødhjelp krever og blødning, som strømmer med hevelse og utslipp av pus.

  dråper

  Hvis du er sikker på at blødning skjedde på sclera etter overarbeid, under en influensa eller en kraftig økning i blodtrykket, da innsnevring av blodårene kan brukes, og øyedråper.

  1. Vizin er designet for å redusere ubehag i øynene og lindre tørrhet. Begraver dråper og fjerner delvis rødhet med mindre blødninger. Effekten varer i 12 timer med innånding av 1-2 dråper.
  2. Defislosis - fjerner tørrhet, irritasjon, kan brukes til mikroskader. Har en positiv effekt på sclera i keratitt og konjunktivitt.
  3. Taufon øker gjenopprettingsprosessene i øyet. Sammensetningen av stoffet tillater det å bli brukt i tilfelle overarbeid av øynene.
  4. Emoksipin er ment for behandling av intraokulære blødninger. Grav opptil tre ganger om dagen for 1-2 dråper, løpet av behandlingen kan vare opptil en måned.

  For oftalmiske sykdommer eller neoplasmer skal øyedråper foreskrives av en lege. En korrekt formulert behandlingsplan forhindrer utseendet av alvorlige problemer med synets organ i fremtiden.

  Et sprengningsfartøy på øyets sclera kan være et resultat av raskt overbelastning eller et symptom på farlige patologier, så ikke utsette å besøke en lege.

  Les videre - prisen på Tropicamide. Også vurderinger og gjennomgang av analoger.

  I artikkelen (her) vurderinger om tetracyklin øyesalve.

  Etter å ha funnet den røde scleraen, anbefales det å ta følgende tiltak:

  1. Hvis mulig, finn ut årsaken - å måle blodtrykk, temperatur. Hvis trykket er høyt, må du ta medisiner. Med urter bør du alltid se en lege.
  2. Overarbeid av øynene krever lang hvile i to til tre dager. Hvis dette er umulig å utføre, må du hvile på natten.
  3. Regelmessig gjentatte blødninger krever en omfattende undersøkelse av kroppen.

  Uten et normalt fungerende øyeorgan - øyne, endres en persons liv til det bedre. For å forhindre alvorlig synshemming i mange tilfeller er det mulig med regelmessig besøk til legen, spesielt for personer etter 40 år.

  Hjalp artikkelen? Kanskje det vil hjelpe dine venner! Vennligst klikk på en av knappene:

  Hva om fartøyet i øyet briste?

  Lokalisering av blødninger i øyet, som oppstår som et resultat av et sprengningsbeholder

  • subconjunctival (hypophagmus) - blodet faller under konjunktivene;
  • hyphema - akkumulering av blod i fremre øyekammer;
  • blødning i retina;
  • blødning i bane;
  • hemophthalmus - tilstedeværelsen av blod i glasslegemet.

  Etiologi av blødning

  Årsakene til patologi er mange. Tilstandsdyktig kan de deles inn i flere grupper.
  Eksogene årsaker (ikke relatert til sykdommer og som følge av fysiske effekter på kroppen):

  • Overarbeid av øynene med en langvarig belastning på den visuelle analysatoren;
  • forskjeller i atmosfærisk trykk;
  • lys sol;
  • en skarp forandring i værforholdene (påvirker trivsel for vær-avhengige pasienter);
  • tørr luft, støvete eller røykfrie rom;
  • bruk av masker for dykking;
  • hypotermi i kroppen eller omvendt, høy lufttemperatur (for eksempel når du besøker dampbad i badstue eller bad);
  • dårlige vaner - røyking, alkoholisme;
  • underernæring, hyppig kaffeforbruk;
  • traumer av øynene med varierende alvorlighetsgrad (fra enkel grov rubbing av øyet til penetrerende skade);
  • fremmedlegeme.

  Endogene årsaker knyttet til pasientens helsestatus eller prosesser som forekommer i kroppen:

  • lukket craniocerebral skade;
  • et skarpt hopp i blodtrykk;
  • blodtynning (en bivirkning ved å ta visse medisiner);
  • angrep av kvelning;
  • forsøk på forstoppelse eller under fødsel;
  • postoperative komplikasjoner med øyemikrokirurgi (f.eks. LASIK);
  • sårbarhet i de vaskulære veggene (oppstår når man tar visse medisiner, så vel som som et resultat av de overførte sykdommene);
  • Valsalva-test er en funksjonell test for diagnostisering av visse sykdommer;
  • økt venetrykk (med sterk hode, nysing, løftevekter eller oppkast).

  Sykdommer der subkonjunktiv blødning kan utvikle seg:

  • alvorlig grad av hypertensjon
  • allergier;
  • ulike endokrine patologier, spesielt diabetisk retinopati (komplikasjon av diabetes mellitus);

 • Ekstern ekssudativ hemoragisk retinitt Coates - en sykdom der karetens lumen utvider seg, og samtidig øker permeabiliteten til veggene sine;
 • tørr øye syndrom;
 • akutt bakteriell, viral, hemoragisk konjunktivitt eller keratitt;
 • vaskulære patologier - systemisk vaskulitt (Wegeners granulomatose, Takayasus sykdom, hemoragisk vaskulitt, temporal arteritt, Behcets syndrom);
 • leptospirose, samt infeksjoner som oppstår med høy temperatur;
 • lupus erythematosus;
 • beriberi, spesielt mangelen på vitaminer C og P;
 • svulster (fører til deformasjon av kar og ødeleggelse);
 • et angrep av glaukom;
 • syndrom av intrakranial hypertensjon (med nevrokirkulatorisk dystoni, migrene, neoplasmer, etc., samt idiopatisk genese);
 • onkohematologiske sykdommer - leukemi, lymfomer, myelodysplastisk syndrom;
 • medfødt eller oppkjøpt koagulopati (blodproppssykdom) - trombocytopenisk purpura, hemofili;
 • Sjogrens syndrom er en autoimmun systemisk sykdom der ekstern sekresjon kjertler er berørt, inkludert tårkirtler, noe som fører til utviklingen av "tørr øye" syndrom;
 • trombocytopeni og trombocytopati.
 • I et spedbarn, og til og med en nyfødt, kan forekomme med mangel på vitamin C, et traumatisk asfyksi syndrom, eller som følge av alvorlig gråt.

  Symptomer på subkonjunktivblødning

  Den generelle tilstanden til pasienten som har bristet fartøy i øyet, avhenger av årsaken som forårsaket blødningen. Visuelt under conjunctiva, kan du se et sted med lyse rød farge. Dens dimensjoner er svært forskjellige. Gradvis overtar det over tid en grønn eller gul farge. Helt forsvinner om lag to uker. Den subkonjunktivale blødningen i seg selv er smertefri, den visuelle skarpheten bevares, og bruskene blir gradvis gjenopprettet.

  Symptomer på blødning i fremre øyekammer

  Hyphema utvikler seg hovedsakelig med skader eller et glaukomangrep. Blodet er synlig for det blotte øye. Det samles i den nedre delen av øyets fremre overflate.

  Symptomer på blødning i netthinnen


  Blødning oppstår som et resultat av et hopp i blodtrykk, med retinopati eller retinal vaskulær patologi. Hovedtrekk:

  • sløret syn
  • flimrende flyr for øynene;
  • Tilstedeværelse av "blinde" flekker i synsfeltet.

  En slik blødning betraktes som en alvorlig patologi og kan føre til et komplett synskort.

  Symptomer på blødning i bane

  En slik blødning er karakteristisk for øye traumer. Blod kommer inn i retrobulbar fettvevet. Vises exophthalmos (pop-eyed). Det kan være periorbital ødem og hematom under øyet - spor av traumer. Klager hos pasienten - smerte, bifurcation av objekter i øynene, manglende evne til å bevege øyet.

  Symptomer på glansblødning

  Når blod kommer inn i den glansede kroppen, forsvinner gjennomsiktigheten, noe som resulterer i synshemming. Dette er en alvorlig patologi, som oftest oppstår ved skade.

  Hvordan behandle blødning?

  Behandling av subkonjunktivblødning avhenger av faktorer som provoserte det. Med isolert subkonjunktiv blødning består medisinering i bruk av smøremidler - fuktighetskremer som fordøyes 4-6 ganger om dagen. I fravær av infeksjon eller traumer oppstår selvhelbredelse vanligvis innen en måned. Hvis helbredelsesprosessene er svært sakte, anbefales det å donere blod til koagulogram og en test for å stoppe blødning.

  Pasienten skal varsles av legen at spotstørrelsen først øker litt, og over tid vil det skifte farge, få en gulaktig eller grønn tinge. Den naturlige fargene til sclera og sprengningsbeholderen vil etter hvert komme seg.

  Hva skal du gjøre hjemme?

  Hvis fartøyet brister som følge av overarbeid av øynene, mangel på søvn, overdreven fysisk anstrengelse eller overdreven inntak av alkoholholdige drikker, er det nok å gi øynene og hele kroppen, bare en hvile. Best i denne situasjonen vil hjelpe en lang søvn. Hvis årsaken er tørr luft i rommet (i varmesesongen eller når klimaanlegget er i drift), er det nødvendig å installere luftfuktere. I lys sol bruker solbriller eller hodeplagg med brede marginer.

  Unngå støvete og røykfylte rom, midlertidig nekte å besøke bad eller badstuer, varme i sterk kjøling eller ta febernedsettende ved høye temperaturer - alle handlingene til pasienten bør være rettet mot å adressere årsakene til blødning. Avslag på dårlige vaner, mat korreksjon, etterlevelse - er ikke bare forebyggende tiltak, men en del av terapien. Hvis blødningen oppsto mot bakgrunn av andre patologier, ikke kast bort tiden, og søk umiddelbart kvalifisert hjelp.

  Hva kan ikke gjøres med et brastfartøy på øyet?

  • Ikke gni øynene dine og rør dem med skitne hender;
  • Du kan ikke selvstendig foreskrive deg selv og behandle medisiner.
  • Ikke vask øynene med teblader;
  • ikke bruk vasokonstriktivt dråper.

  I hvilke tilfeller skal jeg søke råd fra en oftalmolog?

  • Blodpunktet på sclera reduseres ikke med tiden, eller omvendt, øker i størrelse;
  • gjentatt forekomst av subkonjunktivblødning;
  • flekken hindrer syn;
  • kraftig reduksjon i synsstyrken;
  • utvikling av ekstra symptomer - smerte, kløe, brenning, lacrimation, fotofobi eller hevelse;
  • Tilstedeværelse av purulent utslipp fra øyet.

  Alt dette indikerer øynesykdommer, og hvis du ikke starter umiddelbar behandling, kan det oppstå komplikasjoner i form av redusert synsstyrke helt opp til blindhet.

  Når er det nødvendig å søke kvalifisert hjelp til medisinske spesialister?

  Først og fremst gjelder dette for de som ofte brister blodkar, og også hvis blødning er et symptom eller komplikasjon av alvorlige patologier nevnt ovenfor. Når forsøk gjøres på grunn av permanent forstoppelse, som kan provosere brudd på fartøyet, bør du også konsultere en lege. Han vil foreskrive passende medisiner og justere dietten.

  Med en overdose av antikoagulanter som hører til reaksjonsskjemaet for behandling av visse patologier - atrieflimmer, Trombofili, koronar hjertesykdom, er det mulig å utvikle subconjunctival blødning. I slike tilfeller er det nødvendig å besøke en lege slik at han kan velge riktig stoff eller foreskrive en annen dosering.

  Nødsituasjoner

  Hvis skipet brister i en pasient med hypertensiv sykdom, må du måle blodtrykket og ta den foreskrevne antihypertensive medisinen, med smerte i hjertet, tygge to Aspirin-tabletter. Med høye tall som indikerer en hypertensive krise, ring en ambulanse for å stoppe den.

  I tilfelle av et glaukomangrep, bør 1% pilokarpinoppløsning innsettes hvert 15. minutt. Smerter fjernet parenteral administrering av smertestillende midler. Ta noen vanndrivende stoff, for eksempel Furosemide. Disse tiltakene bidrar til å redusere intraokulært trykk og forhindre brudd på kapillærveggen. Likevel er pasienten i denne tilstanden vist sykehusinnleggelse på et sykehus.

  Legemidler til aktuell behandling

  Ved subkonjunktiv blødning vil følgende stoffer hjelpe pasienten:

  • Visine. Vasokonstrictor og decongestant. Fjerner raskt en liten rødhet, eliminerer følelsen av ubehag i øynene. Effekten av dråper varer i 8 til 12 timer. Ikke bruk med økt intraokulært trykk og individuell følsomhet. Behandlingsforløpet - ikke mer enn 4 dager, ellers kan det være vant.
  • Taufon. Brukes til å akselerere regenerering av vev. Dråper er gode for overarbeiding av øynene. Normaliser blodsirkulasjonen, stimuler metabolske og energiprosesser, stabiliser intraokulært trykk. Tilordne ikke bare med subkonjunktiv blødning, men også for behandling av retinale sykdommer, med hornhinnebeskadigelse, grå stær og konjunktivitt. Taufon er kontraindisert i graviditet og individuell intoleranse mot taurin, som er en del av stoffet. Foreskrive ikke til pasienter under 18 år.
  • Defislez. Øyedråper fjerner tørrhet og irritasjon av konjunktivene. Midler vil hjelpe i de tilfellene da blødning oppsto som følge av mikrotrauma. Også legemidlet er foreskrevet for konjunktivitt og keratitt.
  • Emoksipin. Effektivt hjelper med blødning. Grav det minst 3 ganger om dagen for 1 dråpe. Behandlingsforløpet kan vare om en måned.
  • Drops "Natural tear". Tilordne til pasienter som har kontaktlinser. Ofte begynner slike mennesker på grunn av utilstrekkelig fuktighet av konjunktivene å briste fartøy. Legemidlet bidrar til å opprettholde et normalt fuktighetsnivå.
  • Stillavit. Dråper av komplisert handling. De fukter konjunktivene, lindrer betennelse, stimulerer healing prosesser.
  • Vitaminkomplekser med beta-keratin og blåbær ekstrakt. I noen tilfeller hjelper du med å fjerne sporene til selv meget store blåmerker av øyeeballet.
  • "Oksial", "Artificial Tear", "Optiv", "Oftagel" - disse medisinene vil bidra til å opprettholde det naturlige nivået av hydrering av konjunktiva.

  Ethvert legemiddel til behandling bør utnevnes av en lege. Bare etter samråd med ham kan begynne å eliminere konsekvensene av blødning.

  Les Mer Om Fartøyene