Hvordan behandle migrene

Gyldigheten av store mengder: tretthet, mangel på søvn, overdreven søvn, overdreven reaksjons til en flimring av fjernsynsapparater og dataskjermer, fysisk overbelastning og mangel på fysisk aktivitet, følsomhet for alkohol og nikotin, utbrudd av sinne og sinne, variasjoner i atmosfærisk trykk, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, gi slike komplikasjoner og mye mer. 1. Lindre angrepet vil bidra til å isolere - et mørkt stille rom og hvile vil gjøre.
 2. En rikelig drikke og en kald komprimering på hodet.
 3. Legemidler som reduserer hyppigheten av angrep: beta-blokkere, kalsiumkanalblokkere, antihypertensiva, antikonvulsiva, sirotonina selektiv absorpsjon inhibitorer, antihistaminer.
 4. Legemidler som forhindrer sykdomsavbrudd eller bidrar til å kvitte seg med det: ergotalkaloider, isomethepten, triptaner.

Tradisjonell medisin har også midler som gjør det mulig å behandle migrene: 1. Bruk av koffein i form av sterk kaffe eller grønn eller svart te 2-3 ganger om dagen.
 2. Broth Cornel.
 3. Massasje i hodet (retning fra panne til nakkepute).
 4. Pust ut en blanding av kamfer og ammoniakk (1: 1).
 5. Å drikke på en tom mage et glass myse eller kjernemelk.
 6. Decoction av blomster av eng kløver, linden hjerteformet, kamille kamille, valerian officinalis, melissa.
 7. Drikk vanlig potet juice (¼ kopp 2 ganger om dagen).
 8. Ta saften av guelderrosa, solbær.
 9. Ta et bad med avkok av valerianen.
 10. Infusjon av fennikelfrø (1 ts for 1 kopp kokende vann, 2 timer for infusjon, drikke om dagen), og så videre.

Hvordan behandle migrene

Hodepine er en av de vanligste klager av mennesker i alle aldersgrupper. Ifølge egenskapene er det vanskelig å bestemme utseendet og mekanismene av forekomsten. Men det er en type hodepine - en migrene, som har ganske spesifikke egenskaper og manifestasjoner. Det kan ikke bare være en klage, men en uavhengig sykdom.

Hva er en migrene?

Migrene er en type hodepine angrep, de viktigste egenskapene som er:

 • Distribusjon er strengt en av halvdelene av hodet (oftest i fronto-temporal delen);
 • Arten av smerte er akutt og pulserende;
 • Plutselig forekomst;
 • Periodisk gjentakelse av anfall
 • Smertsyndrom er ledsaget av symptomer i form av fotofobi, kvalme, oppkast;
 • Alvorlig svakhet etter et angrep.

Interessant! Navnet migrene har mottatt siden antikken. Denne termen, bokstavelig oversatt fra gammel gresk, høres ut som gemikraniya. Den første delen av ordet (hemi) er oversatt som "halv", den andre (cranios) er "tåre".

Personer i fare for migrene

Ifølge offisiell statistikk fra Verdens helseorganisasjon er migrene et problem på om lag 15-17% av verdens befolkning. Blant risikofaktorene for utviklingen av denne patologiske tilstanden kan identifiseres som følger:

 1. Arvelig disposisjon. Mer enn 70% av pasientene med migrene har en historie om slektshistorie. Sannsynligheten for genetisk overføring av sykdommen er høyest for sønnen til syke mødre (risiko er ca 72-75%). Fra faren overføres migrene ikke oftere enn i 30% av tilfellene. Hvis begge foreldrene lider av angrep, er sannsynligheten for det samme problemet som oppstår i avkom, uavhengig av kjønn, over 90%.
 2. Age. Den mest typiske aldersgruppen blant personer med migrene er fra 17-18 til 38-42 år. Den tidligste alderen der en sykdom er potensielt i stand til å manifestere seg, er den 5 år gamle. Hos mennesker eldre enn 50 år er sykdommen nesten ikke funnet;
 3. Paul. Kvinner er sykere oftere. Den hormonelle bakgrunnen til organismen har en karakteristisk effekt. Jenter legger merke til migreneangrep etter utseendet av menstruasjon. Det er en forbindelse med en viss fase i menstruasjonssyklusen;
 4. Livsstil. Det ble bemerket at migrene er vanlig blant personer som er engasjert i aktiv faglig aktivitet, hovedsakelig mentalt. Hyppige stressende situasjoner og psyko-emosjonell ustabilitet kan utløse dannelsen av migrene, selv hos personer som ikke har arvelig predisposisjon.

Hvorfor det er en migrene: mekanismer for å starte et angrep

Ifølge moderne vitenskapelige bevis er den viktigste patogenetiske teorien om migrene vaskulær. Dens essens ligger i sviktet av lokale mekanismer for å regulere tonen i karene i hjernen og meningene i retning av nedgangen. Et migreneangrep med hensyn til intrakranielle hemodynamiske forandringer er en økning i blodfyllingen av hovedkaretene i hodet. Som et resultat - lokal økning i trykk med irritasjon av smertefulle reseptor soner, som manifesteres av en sterk spesifikk smerte av klar lokalisering.

Det er viktig å huske! Den egentlige årsaken til migrene er en plutselig utvidelse av karene i et lite område av hjernen. Derfor inneholder stoffer som inneholder et stoff av spasmolytisk type, med migrene ikke effektive, selv om de eliminerer andre typer hodepine!

Typer av migrene: manifestasjoner og symptomer

Klassifiseringen av migrene er basert på en kombinasjon av symptomer, som det oftest manifesterer. Forskere beskrev to typer migrene: klassisk og enkel. Et karakteristisk trekk ved deres utbredelse er at hvis man måtte forholde seg til en klassisk art før, er den moderne mannen mer utsatt for enkle migreneangrep (75% av tilfellene). Årsaken til dette er fremveksten av mange nye årsaker som påvirker hjernen negativt.

Et klassisk migreneangrep

Begrepet "klassisk migrene" antyder at hodepine er foran med uspesifikke symptomer, som kalles aura. Slike forløpere kan være forskjellige auditive, visuelle, tale- eller luktforstyrrelser, koordinasjonsforstyrrelser. Spesifikke manifestasjoner av auraen avhenger av hjerneområdet hvor midlertidige sirkulasjonsforstyrrelser forekommer.

Fasene og symptomene på et klassisk migreneangrep

1. Prodromal (3-5 timer før starten av hodepine)

 • Stemningsstabilitet;
 • Nedgang i styrke og generell svakhet;
 • Tørr munn og tørst;
 • En følelse av sult og en kort økning i appetitten;
 • Angst og irritabilitet;
 • Økt følsomhet for lys, lyd, olfaktorisk, smakstimuli

2. Aura (innen 1 time før angrepet)

 • Visuelle forstyrrelser: Tap av små områder i synsfeltet, utseendet på flerfargete flekker foran øynene, flimrende fluer og flimmer;
 • Taleforstyrrelser: langvarig, sløret tale;
 • Koordinasjonsforstyrrelser: Svimmelhet, ustabilitet i å gå

3. Hodepine (varighet fra 2-3 timer til 2-3 dager).

Alvorlig smerte i en av halvdelene av hodet, lokalisert baneområde, panne eller tempel. Enhver bevegelse og fysisk aktivitet, lyse og lyse og høye lyder fører til økt smerte. Ofte i en høyde av et smertefullt angrep, oppstår alvorlig oppkast. Mange pasienter har et ønske om å presse hodene sine med hendene. På et stille, mørkt sted, reduseres smerten noe.

4. Endelig smerte.

Dets utbrudd indikeres av en reduksjon i intensiteten av hodepine, det er døsighet med nedsenking i dyp søvn. Ansiktet og lemmer blir hovne på grunn av forsinkelse i vannlating.

5. Gjenoppretting (fra flere timer til flere dager etter angrepet)

Migrene forårsaker utarming av kroppens vitale ressurser. Dette er årsaken til en sterk nedgang i krefter i post-angrep perioden. Pasienter med merket generell svakhet, apati, som gradvis reduseres. Etter hvert som urinering gjenoppstår, forsvinner puffiness, visuell, auditiv, olfaktorisk og koordineringsevner.

Et enkelt migreneangrep

Ved enkel migrene er ment et angrep av ensidig hodepine uten en forrige aura eller dens uutviklede og kortsiktige kurs. Slike migrene forekommer ofte hos personer med sykdommer i kardiovaskulærsystemet (noen varianter av arteriell hypertensjon, angina og andre former for iskemisk hjertesykdom, epilepsi, Reynaud-syndrom).

Symptomer som er karakteristiske for en enkel migrene, er generelt lik de som er angrepet av den klassiske varianten av sykdommen. Hovedforskjellen er at hodepine oppstår plutselig mot en bakgrunn av fullstendig velvære, uten forutgående aura. Hvis du sammenligner intensiteten av smerte, så med en enkel migrene, er det mindre uttalt, men mer tidkrevende. Blant andre egenskaper av hodepine kan man merke:

 • I hver pasient kommer smerte alltid fra samme side (enten til høyre eller til venstre);
 • Vises på et tidspunkt, strekker seg til hele frontal-oftalmisk og parietal-temporal region;
 • Intensiteten av smerte øker gradvis fra et lite punkt til en intens halvdel av hodet, som er vanlig i hele den fremre og laterale regionen;
 • Smerte kan gis til den tilsvarende halve nakke og skulderbelte;
 • Arten av smerten: fra pulserende til sprengning;
 • Kvalme og oppkast er et hyppig sammenhengende symptom som ikke bringer lettelse til pasientens tilstand med en enkel migrene;
 • Lachrymation, fotofobi, synsforstyrrelser fra øyets side på siden av lesjonen;
 • Sharp sonisk, visuell og andre stimuli øker øyeblikkelig smerte;
 • Krenkelser av koordinering av bevegelse og evnen til å gå;
 • Hevelse i ansikt og lemmer, som er et resultat av tørst- og urinasjonsforstyrrelser;
 • Etter et angrep er det utmattelse, døsighet, som passerer etter en stund.

Det er viktig å huske! Det er ingen grunnleggende forskjell mellom et klassisk og et enkelt migreneangrep. Isoleringen av disse kliniske formene av sykdommen er betinget, da deres manifestasjoner bare er forskjellig i nærvær av en aura, og behandlingen er identisk!

Faktorer som utfordrer et angrep

De fleste som lider av migrene, vet hva som akkurat fremkaller forekomsten av smerteangrep. Som potensielle irriterende er i stand til å snakke:

 • Endringer i vær og klimatiske forhold mot bakgrunnen av individuell meteosensitivitet. Jo raskere de oppstår, desto større er sannsynligheten for å utløse sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen som er karakteristiske for migrene.
 • Overdreven reaktivitet av kroppen til irriterende matvarer: krydder og krydder, krydrede retter, sterk kaffe og te, marinader og hermetikk;
 • Alkoholholdige drikker;
 • Psyko-emosjonell stress og stress. Karakteristisk for utbruddet av migrene er ikke på høyden av eksitasjon, men etter det;
 • Lys, fargerik eller blinkende lys stimuli;
 • Innånding av skarpe lukt;
 • Hold deg i forhold med dårlig ventilasjon;
 • Fysisk overarbeid;
 • Langvarig søvnløshet;
 • Endringer og svingninger i hormonell bakgrunn.

Behandling av migrene

Det kurative programmet for migrene omfatter slike komponenter:

 • Forebygging av et angrep;
 • Stopp av hodepine;
 • Forebyggende tiltak.

Den viktigste metoden for lettelse for behandling av hodepine med migrene er medisinering. Det er effektivt i enhver fase av et angrep. Bruk av antimigraine medisiner i perioden av auraen, om noen, reduserer intensiteten av hodepine, og noen ganger helt kan forhindre utseendet. Legemidler tatt etter starten av smerte syndrom forkorte sin tid og redusere intensiteten. Men undervurder ikke de ikke-farmakologiske tiltakene, hvis ytelse reduserer sannsynligheten for forekomst og alvorlighetsgrad av hodepine.

Det er viktig å huske! Legemidlet for migrene bør tas så tidlig som mulig før angrepet. Jo mer rettidig stoffet blir tatt, desto bedre er den terapeutiske effekten!

Hvordan forebygge et migreneangrep?

Hver syke migrene vet hvilken provokerende faktor som oftest forårsaker et annet angrep. For å eliminere utløsereffekter må negative innflytelser unngås. Hjelp kan:

 • Nektelse av matvarer, som brukes til å provosere hodepine;
 • Bruk av spesielle og solbriller;
 • Moderat bruk av alkoholholdige drikkevarer eller fullstendig avvisning av dem
 • Unngå stressende situasjoner, fysisk og psyko-emosjonell stress;
 • Bruken av metoder for mental og psykologisk avslapping og fysisk karakter. Jo mer balansert modus for arbeid og hvile, stemningen er bedre og stabilere, jo mindre er det en migrene;
 • Ekskluder eller minimer eksponering for støy og olfaktoriske stimuli;
 • Bruk av legemidler som øker organismens adaptive egenskaper mot bakgrunnen av meteosensitivitet (antifront).

Hvis den provokerende faktoren ikke er unngått, eller de minste tegnene som er karakteristisk for auraen, har oppstått, bør det tas umiddelbare anti-migrene stoffer eller spesielle prosedyrer.

Hvordan lindre smerten av migrene hjemme?

Du kan stoppe migrene, som begynte, på tre måter.

 1. Forbered deg på et angrep. Pasienten skal kunne gjenkjenne forløperne og de første symptomene på migrene, og skille dem også fra andre typer hodepine. Det er nødvendig å forsøke å beskytte deg mot frykt og panikk før den kommende episoden av alvorlig hodepine. Hvis angrepet ikke skjedde for første gang, blir erfaringen med bruk og effektiviteten av tidligere brukte stoffer tatt i betraktning. De bør alltid være til stede og tatt med det minste tegn på forverring av sykdommen.
 2. Gi de mest behagelige forholdene for å redusere angrepet: pasienten skal være i et mørkt rom der det ikke er støy, støv, skarpe lukt og andre irriterende faktorer. Eventuelle mentale, følelsesmessige og fysiske påkjenninger er utelukket. Kollegaer, slektninger, bekjente og andre personer i kontakt med pasienten må nødvendigvis være oppmerksom på dette.
 3. Narkotika medisiner og ikke-medisinske metoder for cupping migrene. Hovedanbefalinger for bruk er en strengt differensiert og forebyggende tilnærming. Dette betyr at hvis det ikke er tvil om at pasienten har et sant migreneangrep, er det best å først ta til bruk av spesielle medisiner. Unntaket er bare lette angrep av migrene. De kan testes med opioider og antiinflammatoriske stoffer (ketorolak, pentalgin, citramon, ibuprofen, copacil, etc.). Hvis minst en gang sin ineffektivitet har skjedd, er gjenbruk ikke tilrådelig.

Det er viktig å huske! Ved behandling av migrene er det ikke noe sted for spasmolytika og vasodilatormedikamenter. De gir ikke bare lindring, men kan også forverre smertsyndromet!

Migrene Behandling Tabletter

I praksis, i behandling av migrene, har følgende vist seg å være den mest effektive:

 • Basert på sumatriptan: antimigrene, amigrenin, imigran;
 • Basert på naratriptan: narkotika naramig;
 • Inneholder zolmitriptan: tabletter zomig;
 • Eletriptan: tabletter rhelpaks;
 • Kombinert anti-migrene stoff, ikke inkludert i triptangruppen: Nomigren.

Anbefalinger fra spesialister på inntak av medisiner fra gruppen av triptaner er:

 1. Et alvorlig migreneangrep bør bare stoppes av triptaner. Andre stoffer er ikke effektive;
 2. Når utseendet til forgjengere eller en bestemt hodepine, er den anbefalte dosen en tablett;
 3. Kriteriet for evaluering av effekten er et to-timers intervall etter å ha tatt pillen. Hvis hodepinen er helt stoppet, kan pasienten gå tilbake til den vanlige livsstilen. Redusere intensiteten, men opprettholde angrepet er grunnen til å ta en annen pille;
 4. Pasienter som tok to tabletter for å stoppe et tidligere angrep, kan umiddelbart ta en doblet dose med en annen forverring av migrene;
 5. Det totale fraværet av terapeutisk effekt av legemidlet (to doser) er en kontraindikasjon for gjentatt anvendelse. Slike pasienter bør bytte til å ta triptans av en annen generasjon;
 6. Hvis medisinen er effektiv, bør den bare brukes så lenge effekten fortsetter. Legemidlet bør alltid være tilgjengelig for pasienten;
 7. Hvis stoffet ikke brukes mer enn to ganger i uken, forårsaker det ikke avhengighet, overdose og bivirkninger.

Symptomatisk behandling av migrene

Siden i tillegg til hodepine migrene ledsages av en masse andre symptomer, under et angrep, er det ofte behov for lettelse. Det kan være:

 • Mot oppkast: piller og injeksjoner av metoklopramid, cerukal, domperidon;
 • Mot poser av ansiktet og hjerneødem, diuretika (Lasix, furosemid), glukokortikoider (deksametason, prednison), ikke-steroide antiinflammatoriske midler av type (indometacin, Ibuprom, nimesil);
 • Sedasjon og sedativer: valokardin, corvalol, barboval.

Ikke-farmakologiske metoder for omsorg under et angrep

I alle fall kan migrene utføre spesielle triks, spesielt hvis de er effektive i tidligere angrep. Hjelp er i stand til å:

 • I fasen av aura - en svak varm søt te. Det er ikke tilrådelig å drikke, hvis det allerede har oppstått en hodepine.
 • Elementer av akupressur. Trykkpunkter kan være okkiput og tempel på den smertefulle siden av hodet. Implementeringsregler: 10 trykkkompressjoner 2-3-4 fingre i 10 sekunder ved utånding;
 • Massasje i regionen av karoten arterien ved å trykke ned i 2-3 sekunder 5-6 ganger. Det er mulig å trykke ikke bare arterien på den tilsvarende siden av lesjonen, men også den som pulserer mer på nakken;
 • Kald komprimering på pannen og templene.

Det er viktig å huske! Diagnose og behandling av migrene må nødvendigvis utføres under tilsyn av en spesialist - en nevropatolog. Dette skyldes det faktum at under hennes maske kan skjule et stort antall patologiske forhold!

Er forebygging mulig?

Ifølge eksperter, reduserer overholdelse av forebyggende tiltak betydelig antall migreneangrep. Effektiv kan være:

 • Begrensning av kontakt eller fullstendig utelukkelse av virkningene av provokerende faktorer;
 • Unngå langvarig opphold foran TV eller datamaskin;
 • Maksimer lengden på samtaler på telefonen;
 • Overholdelse av prinsippene for sunn mat, fysisk aktivitet og søvn;
 • Vedlikehold av en individuell dagbok, som indikerer frekvensen av anfall, deres varighet, provokerende faktorer og effektive inngrep. Dette vil gi oss mulighet til å trekke konklusjoner om prognosen til sykdommen og mulighetene for behandling;
 • Tar medikamenter inneholdende magnesium og B-vitaminer;
 • Godkjennelse av legemidler av en av legemiddelgruppene: adrenoblokker (propranolol), antikonvulsiva midler (topiramat), antidepressiva (venlafaksin).

Interessant! Hittil har injeksjonslegemidler, nesesprayer og fysioterapi teknikker blitt utviklet, som på kortest tid stopper selv de sterkeste migreneangrepene. Men størst betydning i kampen mot dette problemet tilhører organisering av medisinsk behandling, opplæring av pasienter for å stoppe og forebygge anfall, den fulle verdien av samspillet mellom spesialister og pasienter!

Migrene symptomer og behandling hjemme. Hvordan lindre et migreneangrep folkemidlene.

Årsaker til migrene

migrene Er en av de vanligste typer hodepine. Årsaker til migrene i vaskulære sykdommer - veggene i blodkar som fôrer hjernen, utvider og presser på de omkringliggende nervecellene. Angrepet kan vare fra flere timer til flere dager
Ifølge noen data påvirker denne sykdommen 20-30% av den voksne befolkningen, og hos kvinner forekommer det 2-3 ganger oftere enn menn. Ofte hos kvinner, forekommer migreneangrep før menstruasjon, i mange kvinner etter overgangsalderen sykdommen går, noe som indikerer hormonelle årsaker til migrene. Hos 70% av pasientene er det en arvelig disposisjon for denne sykdommen.

Årsaker til migrene:
Ulike mennesker har forskjellige grunner til å forårsake migrene.

 1. arvelighet
 2. Nervøs eller fysisk overbelastning
 3. Skarp værbytting
 4. Hormonale lidelser
 5. røyke
 6. Overfølsomhet overfor matvarer som er rike på tyramin, noe som fører til innsnevring av blodårene. Dette er følgende produkter: ost, lever, fisk, egg, sjokolade, nøtter, bananer. Hvis årsakene til migrene i tyraminavhengighet, vil begrensning av disse matvarer i kostholdet sterkt redusere antall angrep av hodepine.

Symptomer på migrene

 1. Hodepine er det viktigste symptomet. Smerte akutt, bankende
 2. Gradvis økning av smerte
 3. Ofte er smerten lokalisert i en halvdel av hodet
 4. Ofte er angrepet ledsaget av kvalme, oppkast, kulderystelser
 5. Noen ganger er det en intoleranse av sterkt lys, høye lyder
 6. Svakhet, døsighet
 7. Ofte er angrepet foran symptomer forbundet med synshemming: haloer rundt lyskildene, flammende fluer

Slik fjerner du raskt et migreneangrep hjemme.

Faktorer som utløser et migreneangrep.
For å unngå et angrep, bør ekstreme effekter unngås. Det kan være skarpe og høye lyder, lyst irriterende lys, skarpe lukter og uventet sterk smak, og mye mer.
Hvis det er et migreneangrep, hva skal jeg gjøre først? Personer som lider av denne sykdommen, erkjenner tilnærming av alvorlighetsgraden av angrepet i hodet, kvalme, slør foran øynene, og så videre. D. Det er viktig å fange øyeblikket for et angrep tilnærming, altså. A. Mye lettere å stoppe det i de tidlige stadier enn senere fjernet. Vi må stoppe alle aktiviteter, gå inn i et stille, mørkt, ventilert rom. Ta medisinen. Du kan bruke folkemidlene for migrene, som er gitt nedenfor. Å trekke av hodet med et håndkle, legg en kald komprimering på pannen og prøv å sove, så angrepet kan raskt stoppe før du når toppen.

Preparater for migrene - hva medisin vil hjelpe.

Ved de første symptomene på et angrep, bør man ta kvart av anaprilintabletter eller en tablett med sitramon, paracetamol, men-spines, andre antispasmodika. Det er ønskelig å ta beroligende midler: 30-40 dråper motherwort eller valerian, 1/2 piller av fenazipam.
Ren analgin ved angrepstid, fjerner ikke hodepine. Med rusmidler er pentalgin det beste - det toner blodkarene. Hvis smerten er uutholdelig, kan ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer - diclofenak, ketanol - hjelpe. Hvis ingen migrene medisiner ikke hjelper, som ofte er tilfellet, er det bedre å forlate dem og søker tradisjonelle løsninger i behandling av migrene - en kontrast dusj, vekslende varme og kalde omslag, sitron skorpe, urteteer (veldig god hjelp merian, mynte, Kypros - i like deler), et avkok av røttene av vendelrot, anstrøk av Dogwood bær, solbær juice, pads av urter i hodet (fjerne hodepine pads hjelp av de ovennevnte urter med tillegg av blader av laurbær og eukalyptus (HLS 2009, №16, s. 12-13. Fra intervjuet kandidat kjære. Vitenskapen til Guseinova ZG)

Migrenepreparater som forhindrer spasmer (Antikonvulsiva):
valproinsyre, karbamazepin, topiramat.
Medisiner som raskt kan avlaste et migreneangrep eller lindre symptomer:
Ergonovin metisegrid, dihydroergotamin, isometheptene, sumatriptan, rizatriptan, almotriptan og zolmitriptan.
Alle disse stoffene har en rekke kontraindikasjoner, så de må velges med lege. I noen tilfeller er folkemidlene for migrene mye å foretrekke.

Massasje med migrene hjelper med å lette et angrep.

Hjelper raskt med massasje med essensielle oljer. Fukt pads av fingrene med lavendel, rosmarin eller mynteolje, masser hodebunnen, whisky og nakke.

En enkel selvmassasje hjelper noen ganger til å lindre et migreneangrep hjemme om 5 minutter. Det er nødvendig å gjennomføre følgende massasje teknikker:

 1. Sett håndflatene på hverandre på pannen og la dem bevege seg til høyre og venstre.
 2. Plasser håndflatene på begge sider av hodet slik at tommelen er ved siden av øret. Lag 40 bevegelser opp og ned.
 3. Sett hendene på baksiden av hodet slik at de berører de små fingrene. Med håndflatene masserer du nakken fra bunnen opp.
 4. Lukk øynene og trykk tommelen på begge hender synkront på whiskyen i 1 minutt.
 5. Trykk hodet på begge sider med hendene og hold deg i denne posisjonen i 30 sekunder.
 6. Trykk mellom 15-20 sekunder med to tommelen mellom øyenbrynene.

Akupressur med migrene - tilbakekalling.
En kvinne på 35 år ble plaget av angrep av denne sykdommen. En gang hun hørte på radioen hvordan du kan fjerne hodepine av noe opprinnelse. Tommelen settes inn i ørene og skyver tragus fra innsiden forover og litt oppover mot øynene. Trykk - slipp så tre ganger om 1-2 minutter. Hodepine er veldig rask. I fire måneder lever denne kvinnen uten piller - det er mulig å ta av anfall ved hjelp av denne massasjen (HOO 2000, nr. 19, side 18)

Komprimerer i behandlingen av migrene folkemidlene.

For å bli kvitt et hodepineangrep, er det mulig å prøve ved hjelp av kontrastkompresser. En varm komprimering på nakken under en nakke, kald på pannen. Hvert 2. minutt komprimeres erstattet. Gjenta prosedyren 6 ganger.

Reduser hodepine bidrar til å feste til templene og panneblader kål, krus av rå potet, kutt langs arket aloe, fikse dem med en båndstøtte, og deretter en bandasje. Disse stoffene brukes ofte i populær behandling av migrene

Komprimer med marjoraminfusjon. Med migrene er det nyttig å vaske hodet med marjoraminfusjon, bare fukt håndkleet med en varm infusjon av oregano og legg den på hodet.

Folk rettsmidler for migrene.

Apple cider eddik. Når migrene hjelper bad med eple cider eddik, eddik hodet wraps.
Egg. Slå i egg 1 egg og hell over med kokende melk. Rask opp og drikk forsiktig
Grønnsaksjuice. Drikk 3 ganger daglig før måltider for 50 ml juice fra gulrøtter, agurker eller spinat. Kartoffelsaft hjelper mye. Behandlingsforløpet med juice minst 1 uke, og helst 2-3 måneder
Brett med sennep - En populær metode for behandling av migrene. En håndfull sennep løses i et glass varmt vann til en kremaktig masse dannes. Hell denne løsningen i et vaske med varmt vann (38-39 grader). Senk hender og føtter i bassenget og hold dem der til de blir røde.
Kjøtt hvitløk i melk - En veldig effektiv folkemedisin for migrene. 10 krydder hvitløkhakk, hell 50 ml melk, kom med koking, kok i 2-3 minutter, kjølig, belastning. Begraf 5-10 dråper kjøttkraft i hvert øre. Hold buljongen i øret i 1 minutt, deretter avløp med hodens helling.

Forebygging av migreneangrep ved Kneipp-metoden. At det ikke var noen anfall, 7 ganger i måneden for å sove i fuktige sokker. For å gjøre dette, suge sokkene i kaldt vann, klem, legg på føttene. Topp tørr sokker, deksel med et teppe

Hvordan kurere en migrene for alltid enkle folkemedisin.

Du kan fjerne et migreneangrep hjemme ved å tygge 2-3 blader av feverfuge-jenta. Bladene er beslaglagt med et stykke brød og smør, slik at det ikke er irritasjon for munnslimhinnen. Stoffene som finnes i bladene av denne planten har en vasodilerende effekt. Du kan ta pyretrum i kapsler, eller tabletter som selges i et apotek. Hvis du tar 250 mg av legemidlet hver dag i 2 måneder, kan du kurere en migrene en gang for alle.
(Fra en samtale med en lege-neurolog Lukina MB HELL 2011, nr. 6, s. 6-7)

Egg med melk fra migrene.
Dette er den mest kjente og effektive folkemedisinen for migrene, det er lett å søke hjemme. Du må bare kaste et rå egg i et glass, hell det, røre, kokte melk og umiddelbart forsiktig drikke. Ta hver dag et glass med denne løsningen. Behandlingsforløpet er 1 uke. Etter dette vil sykdommen ikke påmine deg i svært lang tid. (HLS 2006, nr. 13, side 32).
Tilbakemelding om behandling av migrene ved dette folkemidlet. Migrene i en kvinne var fra barndommen, led av anfall i mer enn 40 år. Brukt denne metoden for behandling. Så et egg med melk bare 1 kurs - 7 dager. Siden da har 12 år gått og det var ikke et eneste angrep. (2002, nr. 19, side 4).

Hvordan det var mulig å kurere en migrene en gang for alle.
En kvinne hadde en migrene i en alder av 29 etter fødselen av hennes baby. Hodepinen var uutholdelig og varte i tre dager. Først hjalp de smertestillende midler, men deretter sluttet å hjelpe. Legene foreskrev ulike behandlinger, men det var ingen mening i det. Smerten var slik at hver gang jeg måtte ringe en ambulanse. En gang leser hun om helbredende kraft av petroleum. Begynte å ta det for 1 ts. om morgenen på tom mage 1 time før måltider. Etterpå mente sykdommen ikke meg om meg selv. (HLS 2008, nr. 21, side 10)

Hjem behandling av migrene juice.
For å bli kvitt migreneangrep for alltid, eller i det minste for å lindre dem, er det nødvendig å behandle juice hver tredje måned i 10 dager. Forbered juice av agurk, gulrøtter, selleri gress, rødbeter. Bland dem før bruk i forholdet 3: 2: 1: 1. Drikk 0,5 kopp 3 ganger om dagen. Juice lagres i kjøleskapet separat i maksimalt 12 timer. Om vinteren, tilbereder juice fra roten av selleri, gulrøtter, poteter og rødbeter i forholdet 2: 2: 1: 1. Juice frigjør kroppens metabolske avfall, øker immuniteten og tonen. (HLS 2007, nr. 23, side 15, fra en samtale med kandidaten til medisinske vitenskapen Voitkevich))

Behandling av migrene hjemme - vurderinger.

Hvordan det var mulig å kurere en migrene raskt i en kvinne med en magnet.
Leseren av "Herald of HLS" hadde ofte hodepine på grunn av migrene. På en eller annen måte sluttet sitt blikk i løpet av det neste angrepet på magneten som hang på kjøleskapet. Hun presset magneten til sitt tempel og følte smerten gå bort. Siden da bruker han alltid magneter - ved de første tegnene bruker han en magnet, slik at han raskt kan fjerne et migreneangrep. Prosessen med å utvikle smerte stopper. (HLS 2011, nr. 11, s. 8-9)

Hvordan raskt bli kvitt migrene hjemme ved hjelp av voks.
En kvinne med 20 år led av migrene. Angrep skjedde hver uke, i 2 dager lå hun i seng og kunne ikke bevege seg fra smerten. Jeg drakk alle pillene foreskrevet av legene, men bare bortskjemt magen og leveren. En dag leste hun en artikkel om voksbehandling. Jeg bestemte meg for å prøve denne folkeveien for meg selv. Jeg kjøpte en gul bivoks på markedet, smeltet i et vannbad og strømmet den i plastkasser fra majonesburger. Når voksen ble avkjølt, tok hun det ut, viste seg vekkesirkler. Siden da, så snart en hodepine begynner, bruker hun disse kretsene til templene og på pannen, fikser dem med et bandasje. For å fjerne smerten er det mulig raskt - i løpet av 30-60 minutter faller det. De samme kretsene hun bruker med mastopati, med betennelse i galleblæren, bukspyttkjertelen, med tannverk. Gjelder for et sårt sted - smerten går raskt bort. Fra tid til annen vasker sirklene med vann, belaster dem i solen. (HLS 2010, nr. 14, s. 32-33)

Hvordan lindre et migreneangrep raskt med hjelp av pusten.
Raskt for å stoppe utviklingen av et angrep hjelper en slik pustepåvirkning: Sakte, som om fra bunnen av magen gjennom nesen å trekke i luften og fylle brystet. Og like langsomt puster ut under lyden av "si" gjennom hullet i munnen. (HLS 2006, nr. 13, side 30)

Metoder for å bekjempe migrene hjemme.
En kvinne kurere raskt migrene hjelper følgende triks:
- innen 2-3 minutter gjør en "bjørk" - et rack på skulderbladene.
- Så gjør øvelsen "plog" - fra brystet dråper sine langstrakte ben bak hodet, 2-6 repetisjoner med en fiksering på 2-3 sekunder.
- Kontrasterende fotbad
- Klemmer nesebroen med to fingre flere ganger i 20-30 sekunder
Exhales og holder pusten hans
(HMO 2006, nr. 17, side 9)

Kobber ledning i behandling av migrene folkemidlene.
En kvinne har hatt migrene i mange år. Som hun leser om behandling av hodepine med kobbertråd. Jeg laget en bøyle selv, snu ledningen 7 omdreininger. Så snart hun følte at angrepet nærmet seg, satte hun en bøyle på hodet og var opptatt av sine egne saker. Smerten gradvis redusert, angrepet utviklet seg ikke. (HLS 2006, nr. 21, side 31, 2005 nr. 16, artikkel 27)
Wire er bedre å ta strandede, flettet av vinylklorid, rullet i en sving. Denne metoden for behandling av migrene hjalp alle som brukte det. (2005 nr. 16, artikkel 27)

Migrene i et barn 6 år gammel ble kurert hjemme.
6 år gammelt barn med 1 år gammel hadde migrene. Nevrologen foreskrev medisinering til ham, men de hjalp ikke, bare med tiden økte bivirkningene. Foreldre bestemte seg for å bruke beroligende urter: oregano, fucker, melissa, bær av Kalina. Urter brygget som te, skiftende hver dag, ga barnet å drikke infusjon med honning i stedet for te, så lenge han ønsket. Fra frosne bær gjorde viburnum honning med honning. Bestefar insisterte på at under puten bør barnet legge birk churochki. På grunn av tiltakene som ble tatt, ble angrepene redusert, før det var hver uke, nå bare en gang i måneden. Intensiteten av angrepene gikk ned betydelig, de begynte å lekke uten oppkast, barnet sovnet med hodepine, og den allerede sunne en våknet opp. Hva hjalp i behandling av migrene i et barns foreldre, vet ikke nøyaktig, uansett om gress, eller honning eller asp. (Sunn ferie 2003, nr. 15, side 28)

Enkle og effektive folkemidlene for migrene.

Hjemme, kamp med migrene vil hjelpe slike folkelige måter og råd:

 1. Hell varm te, legg en teskje i den. Varm skje feste til nesens vinge fra pasientsiden. Når det avkjøles, søk igjen. Fest deretter skjeen til øreplaten på samme side. Ofte går smerten etter dette. Drikk deretter kokt te.
 2. Hvis hver morgen på tom mage å drikke et glass vann med tilsetning av 1 ts. honning og 1 ts. eple eddik, deretter migrene angrep blir mye mindre vanlig, kan de til og med stoppe helt.
 3. Vellykket behandling av migrene hjemme kan være eddik-dampbad. Hell i en stor gryte 1 kopp eplecidereddik og 1 glass vann, brann. Når damp kommer, vippe hodet og inhalere damp 75 ganger. Vanligvis, etter dette, stopper eller senker smerten.
 4. Massasje med fingertuppene, som med en vask. Eller masser hodet med en børste med naturlige børster i en sirkelbevegelse.
 5. Gi opp fluorescerende lys. Deres konstante, men umerkelig flimmer fremkaller angrep. Bytt dem med glødelamper.
 6. Hold ryggen rett, ikke slash. Spenning av muskler med feil holdning kan provosere et angrep. (Healthy Holidays 2003, nr. 23, s. 16-17) Råd fra legen VD Kazmin)

Hvordan behandle en migrene - en gjennomgang av effektive stoffer

Migrene er ikke en vanlig hodepine, men en alvorlig sykdom. Migreneangrep kan bokstavelig talt gjøre folk galne, og tvinge pasienten til å ta smertestillende medisiner som følger med dem. Men de, for det meste, gir for det meste ikke den forventede effekten - intensiteten i hodepinen minker ikke, pasientens tilstand normaliserer ikke. Skyldes feil behandling av migrene kan bli nervøse, psykiske lidelser, og selv hvordan føles syk etter et anfall av sykdommen i spørsmålet er bedre å ikke nevne - en komplett "svakhet", alvorlig svakhet i "vakuum" head, generelt, å gjenopprette vil ha nok lang.

Hvordan riktig å behandle migrene? Hvilke medisiner vil få effekt? Dette vil bli diskutert i den presenterte versjonen.

Triptans - antimigrene preparater

De mest populære og effektive stoffene som er effektive mot migreneangrep er triptaner. Det er bemerkelsesverdig at absolutt alle stoffene som er relatert til denne legemiddelgruppen, opererer på samme biokjemiske prinsipp, men vanligvis hjelper bare en eller to av hele listen en migrene pasient. Derfor anbefaler leger ikke å velge en bestemt medisin - selv om triptaner selges på apotek uten resept, er spesialrådgivning ekstremt nødvendig for individuelle valg.

Vennligst merk: utførte kliniske studier bekrefter at typen av antimigraine medisiner er 60% av tiden har positiv effekt. Dette er betydelig høyere sammenlignet med anestetika, antispasmodik.

Forberedelser fra gruppen av triptaner:

 • tabletter - sumatriptan, sumamigren, rapimed, zomig, naramig, amigrenin, imigran;
 • sprøyter - innvandrere;
 • suppositorier - trimigren.

Vennligst merk: hvis migrene er ledsaget av angrep av kvalme og spesielt oppkast, så tar det medisiner fra gruppen av triptaner bedre i form av en spray. Hvis pasienten tar pillen og straks kaster opp, kan du ikke forvente lettelse.

Triptans bør tas senest 2 timer etter angrepet - denne perioden regnes fra øyeblikket på slutten av aura-fasen. Hvis det smertefulle angrepet oppnår intensitet sakte, kan det ikke differensieres som migrene, det er tilrådelig for pasienten å bruke medisiner med vanlig analgetisk effekt. Og i tilfelle en nøyaktig forståelse for at et migreneangrep er påbegynt, bør medisiner fra gruppen triptaner tas samtidig med prokinetikk (for eksempel metoklopramid).

Triptans kan forårsake bivirkninger:

 • vedvarende svimmelhet;
 • følelse av tyngde og følelsesløshet i underkroppene;
 • en gjentakende følelse av feber i underdelene;
 • Uregulerte angrep av takykardi;
 • utviklingen av angina pectoris;
 • umotiverte økt blodtrykk;
 • spontant oppstod hjerterytmeforstyrrelser;
 • gastritt;
 • tørr munn;
 • Sporadisk kvalme og oppkast;
 • kolitt iskemisk;
 • økt hyppighet av urinering;
 • svakhet i muskler uten tilsynelatende grunn
 • polyuri;
 • diaré;
 • myalgi.

Ikke glem at stoffer fra kategorien triptaner kan forårsake en sterk allergisk reaksjon - utslett på huden, kløe, feber og hevelse Quincke (sjelden).

Det er strengt forbudt å bruke triptaner når:

 • graviditet og under amming;
 • hypertensiv sykdom;
 • angina pectoris;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • sykdommer i hjernecirkulasjonen;
 • patologi av nyre og lever i historie og utvikling på tidspunktet for et migreneangrep.

Hvorfor anbefales det at medisiner fra gruppen triptaner ikke anbefales uten forutgående konsultasjon med legen? Først vil det være nødvendig å velge et bestemt verktøy individuelt. Og for det andre er det nødvendig å vurdere med hvilke medisinske preparater det er umulig å kombinere triptaner:

Regler for å ta smertestillende midler under et migreneangrep

Det faktum at noen medisiner, inkludert med en bedøvelsesvirkning, må tas strengt i henhold til instruksjonene, er kjent for alle. Men spesielt for pasienter med diagnostisert migrene, må du også vite nøyaktig tidspunktet for å ta medisiner - så passer uttrykket "hvert minutt på kontoen" perfekt.

Så, ifølge vitenskapelig forskning, kan medisiner fra gruppen av smertestillende midler avlaste et hodepineanfall, som skjedde av helt forskjellige grunner. Og selv med migrene, slike stoffer som analgin, kan baralgin ha den ønskede effekten! Den eneste tilstanden - de må ha tid til å ta innen 40-120 minutter fra angrepet av et angrep (jo mer presis avhenger av intensiteten som smertsyndromet utvikler). Det er i løpet av denne perioden med migreneangrep at årsaken til hodepine bare er deres betennelse og utvidelse.

Dersom hodepinen pulserende karakter blir kvalme og oppkast, intoleranse overfor høye lyder og en utilstrekkelig respons på et sterkt lys, betyr det bare en ting - gikk til aktivering av smertemekanismer, som vil være umulig å stoppe de konvensjonelle analgetika. Spesielt gikk smerteimpulser langs trigeminusnerven og "nådde" hjernebarken.

Vennligst merk: tar smertestillende midler og antimigraine medisiner senere enn perioden som er angitt ovenfor, vil ikke føre til lindring, men til en forverring av pasientens tilstand. I intet tilfelle bør du ta disse legemidlene hver time for å styrke effekten og oppnå ønsket effekt - du kan bare gi pasienten bivirkninger.

Separat er det verdt å nevne de kombinerte analgetika - de inneholder fenobarbital og kodein. Legene anbefaler at kombinert analgetika skal tas bare hvis den optimale tiden for konvensjonelle analgetika blir savnet. På grunn av fenobarbital og kodein har de også en beroligende effekt, noe som duller følsomheten i hjernebarken. Absolutt stoppe utviklingen av et migreneangrep kombinert analgetika kan ikke, men redusere intensiteten vil være.

Vennligst merk: fenobarbital og kodein i kombinert smertestillende midler finnes i svake mengder og derfor ingen garanti for at effekten blir oppnådd, nei. Men hvis du tar disse stoffene ukontrollert, vil avhengighet utvikles. Leger kategorisk forbyr bruken av kombinert analgetika for migreneanfall mer enn 2 ganger i måneden.

Hvordan redusere antall migreneangrep

Naturligvis vil alle migrene pasienter i hvert fall redusere antall angrep - hver av dem forårsaker ikke bare alvorlig smerte, men også ubehag i livet. Det er visse regler utviklet av leger og forskere som vil bidra til å redusere antall migreneangrep - de må bare respekteres! Disse inkluderer:

 1. Obligatorisk kontroll av forekomsten av migreneangrep - identifisere utløsere som provoserer disse angrepene, du kan trygt utelukke dem fra hverdagen. Dessverre er dette råd fra leger som pasienter ignorerer - den vanlige årsaken til at de indikerer når de besøker en spesialist: "var nervøs (eller) sliten". Du må glemme denne frivolity og ta vare på helsen din ved å identifisere eksterne og / eller interne provokere av migreneangrep.
 1. Minst 2 ganger i året med diagnosen migrene, må du ta forebyggende kurs for å ta bestemte medisiner - de reduserer følsomheten i hjerneskapene.
 2. Leger kan utnevne følgende rettsmidler:
 • antiepileptisk - de virker på spenningen i hjernen, reduserer den, noe som fører til et sjeldent respons på utløsere (irriterende);
 • antidepressiva - øke nivået av serotoninhormon i blodet, noe som reduserer antall migreneangrep og reduserer intensiteten deres;
 • beta-blokkere - disse stoffene kan redusere blodtrykket, senke hjertefrekvensen;
 • kalsiumkanalblokkere - regelmessig bruk av dem bidrar til å stabilisere og øke tonen i hjernens kar
 • Preparater med magnesiuminnhold er nødvendige for å stabilisere hjertearbeidet og styrke hjernens kar
 • narkotika som forbedrer hjernesirkulasjonen.

Vennligst merk: Ingen av disse legemidlene kan ikke tas uten å ordinere en lege! Antidepressiva bør benyttes i minimale terapeutiske doser, er beta-blokkere lov til å akseptere kun pasienter med en normal puls, men litt høyt blodtrykk, men kalsiumkanalblokkere tas i høye doser.

Sørg for å besøke legen hvis mer enn 2 migreneangrep forekommer innen 30 dager, oppstår hodepine mellom pasientens angrep, og doser av smertestillende midler og tryptaner foreskrevet av en spesialist bør økes for å oppnå effekt.

Samtalen av "førstehjelp" - når det er hensiktsmessig

Migrene er i prinsippet ikke en farlig sykdom - dette er bekreftet av forskningsfakta. Men i noen tilfeller kan kraftige angrep av den aktuelle sykdommen føre til alvorlige konsekvenser. Det er nødvendig å vite i hvilke tilfeller det er hensiktsmessig å ringe ambulanseteamet:

 • et migreneangrep varer mer enn 72 timer - denne tilstanden er klassifisert av leger som migrene status, noe som kan utløse et slag,
 • aura-perioden varer mer enn 60 minutter, men utbruddet av smerte utvikler seg ikke;
 • oppkast og diaré under angrepet blir gjentatt mange ganger - det kan føre til dehydrering av kroppen, forstyrrelse av fordøyelsessystemet og / eller urinveiene.
 • Tidligere migreneangrep hadde aldri startet med aura-perioden, og forrige gang oppsto han plutselig;
 • Alvorlige synshemming (bifurcation av objekter, uskarpe egenskaper av det synlige bildet, plutselig reduksjon av synsstyrken) begynte;
 • Det var et kortsiktig tap av bevissthet, desorientering i rommet;
 • for den siste uken opplever pasienten en andre eller tredje episode på rad;
 • arten av løpet av migreneangrepet har endret seg;
 • en pasient eldre enn 55 år tidligere hadde hyppige migreneangrep, men flere år har gått, og plutselig er det en identisk hodepine.

Migrene er en sykdom som bringer ubehag til pasientens liv. Hvordan behandle migrene, når du skal begynne å ta bestemte medisiner, hvordan å redusere antall anfall - dette er alt det som finnes i materialet som presenteres. Men denne informasjonen er kun rådgivende, alle undersøkelser og avtaler skal kun utføres av legen, med direkte kontakt med pasienten.

Tsygankova Yana Aleksandrovna, medisinsk gransker, terapeut av den høyeste kvalifikasjonskategorien

5,411 visninger totalt, 3 visninger i dag

Migrene: symptomer og behandling hjemme

✓ Artikkel sjekket av lege

Migrene er en sykdom, den smertefulle effekten som folk opplevde på seg selv i Hippokrates tid. Til dags dato er det verktøy for å stoppe bouts av smertefull hodepine eller redusere frekvensen, men ingen medisin garanterer fullstendig kur. Heldigvis, etter at pasienten når 45-50 år, går sykdommen ofte av seg selv. Men før denne tiden, for å lette tilstanden under anfall, må du bruke narkotika og andre midler for å stoppe smerten.

Migrene: symptomer og behandling hjemme

Hva er symptomene på migrene?

Hvis smerten er forårsaket av en migrene, vil de ha flere funksjoner.

I de fleste tilfeller har hvert angrep 4 stadier.

 1. Prodrome er en tilstand av økt angst, nervøsitet.
 2. Aura - nedsatt syn, lukt, tale og taktile følelser som går foran alvorlige hodepine.
 3. Migrene smerter - utmattende svimlende følelser, som er lokalisert på en egen del av hodet.
 4. Postdormalt stadium - en generell nedgang i styrke etter ferdigstillelse av den aktive fasen av et angrep.

Utvikling av et migreneangrep

I noen mennesker kan migrene ikke ha aura-scenen i det hele tatt, i andre - tvert imot foreslår en uttalt periode med aura, hvor pasienten begynner å svimmel, oppkast, magesmerter, synsfeil og andre symptomer.

Lokalisering av smerte kan også variere: smerte smerter blir ofte forstyrret på den ene siden i templet, mindre ofte - fra begge sider samtidig. Varigheten av migrene smerte kan vare fra 2 timer til flere dager.

Periodiske angrep av migrene forekommer hos 20% av kvinner i fertil alder og hos 6% av menn. I gutter kan de første tegnene på sykdommen oppstå etter 8 år, hos jenter - etter 13 år eller i eldre alder. De fleste kvinner klarer å glemme migrene etter å ha stoppet menstruasjonen og begynner overgangsalderen.

Mulige årsaker til sykdommen

Tvister over hovedfaktoren som provoserer utviklingen av migrene, gjennomføres fortsatt: forskere og leger har ikke klart å komme til en entydig konklusjon. Oftest er angrepsangrep ansett som hormonell ubalanse, noe som provoserer en kraftig økning i produksjonen av serotonin. En fysiologisk respons på en endring i den hormonelle bakgrunnen er den en- eller tosidige spasmen av karene inne i skallen og utvidelsen av arterien som ligger i templets område. Med normaliseringen av produksjonen av serotonin, som vanligvis tar flere timer, senker hodepinen også.

Hyppige årsaker til hodepine

En annen gruppe forskere mener også at hovedårsaken til migrene er et brudd på normal hormonell bakgrunn, men den overdrevne aktiviteten til hypothalamus kalles årsaken til forstyrrelser i det endokrine systemet. Å provosere for intensivt arbeid i denne delen av hjernen er først og fremst i stand til ekstern stimuli: stress, søvnmangel, kronisk tretthet.

Blant andre grunner som kan forårsake utmattende hodepine, ringer leger:

 • genetisk faktor;
 • patologi i funksjon av sentralnervesystemet;
 • endringer i det endokrine systemet, provosert ved mottak av prevensjonsmidler, menstruasjon;
 • utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen;
 • craniocerebral trauma;
 • signifikante forskjeller i blodtrykk og andre grunner.

Typer av hodepine og migrene

Statistikk bekrefter: nervøs utmattelse, overdreven fysisk anstrengelse, misbruk av alkohol og sterk kaffe, bruk av visse medisiner og kronisk søvnmangel øker sjansene for å oppleve et migreneangrep.

Hva kan gjøres for å behandle og forebygge sykdommen?

Helt helbrede pasienter av migrene smerte medisinen er fortsatt maktløs. Legene vet imidlertid hvordan å redusere frekvensen av anfall og å stoppe smerte under en forverring.

Som forebygging av sykdommen anbefales det å gjøre noen tilpasninger til hverdagen.

Med migrene smerter, er det viktig å være veldig forsiktig med valg av medisiner og, hvis det er mulig, unngå å overstyrke muskler i hodet (spesielt når tyggegummi).

Forebyggende tiltak av migrene

Hvis du ikke kan forhindre angrepet, bør du ta vare på å redusere varigheten og eliminere ubehagelige symptomer. Å takle disse oppgaver vil hjelpe:

 • apotek medisiner;
 • Folk oppskrifter med urte rettsmidler;
 • kompleks av spesielle øvelser;
 • noen massasje teknikker.

Narkotika for smertelindring og forebygging av tilbakefall

Ønskelig å velge egnede stoffer sammen med legen (nevrologen), som anbefaler det mest egnede medikament i lys av intensiteten og varigheten av angrepene, deres frekvens og tilstedeværelsen i pasienten er allergisk legemidler. Den standard diett av medikamentell behandling av migrene omfatter integrert bruk av flere typer medikamenter.

Medisin for migrene

 1. Nonsteroid analgetika og antiinflammatoriske legemidler (vanligvis foreskrevet ibuprofen, aspirin eller paracetamol).
 2. I noen tilfeller er det tilrådelig å ta komplekse medisiner med smertestillende, beroligende og vasokonstriktiv effekt - sedalgin, tsitramona, Migrenola.
 3. Eliminere spasmodiske angrep av antispasmodik (ergotamin, dihydroergotamin).
 4. Antiemetiske legemidler (hvis angitt, kan være foreskrevet domperidon, metoklopramid).
 5. Ved alvorlig smerte er det mulig å ta narkotiske analgetika (butorfanol eller kodein). Det er viktig å vurdere at preparater som inneholder koffein eller kodein er vanedannende, deres regelmessige bruk kan føre til økt frekvens av migrene smerter.

Antiemetisk stoff Domperidon med migrene

Hvis migreneangrep varer lenger enn to dager eller bruk av andre legemidler er ineffektivt, kan pasienten få tildelt triptaner (sumatriptan, eletriptan, zolmitriptan). Effektiviteten av disse stoffene er bekreftet av ca 67% av pasientene som ikke tillater andre medisiner å takle anfall. Virkningen av triptans forekommer i tre retninger:

 • innsnevring av cerebral fartøy og reduksjon av deres spasmer;
 • hemming av produksjonen av serotonin, som provoserer angrepet av et angrep;
 • en reduksjon i følsomheten til trigeminusnerven, som er hovedkilden til smerte.

Effekten av stoffet begynner 2 timer etter administrering og varer i flere timer.

Anbefalinger for dosering av hvert legemiddel kan bli funnet i instruksjonene, men det er ønskelig at både medisinen og dosene er foreskrevet av legen.

Hvilke fysiske øvelser bidrar til å forhindre et angrep?

I noen tilfeller kan forverring av blodtilførselen til hjernen utløses av problemer med blodstrømmen i livmorhalsområdet. For å unngå tilbakefall av angrepet, er det viktig å utføre flere øvelser med fellesøvelser hver dag.

Terapeutiske øvelser med migrene

 1. Sirkulær bevegelse av hodet.
 2. Alternativt hode tilbøyeleggelser fremover og bakover, utført i et lavt tempo. Den bakre tilbøyeligheten skal ikke være dyp.
 3. Trekker nakken og hodet opp, så vel som fremover og bakover, til høyre og venstre igjen.
 4. Dynamisk trykk på baksiden av hodet mot veggen.
 5. Ruller baksiden av sofaens nakke.

Når du utfører øvelser, er det nødvendig å kontrollere pustens dimensjon og å utandre bare gjennom nesen.

Bruk av tradisjonelle metoder for behandling av migrene

Hjemme for tidspunktet for angrep er det viktig å eliminere alle mulige irritasjoner (fjern kilder til sterkt lys, støy, sensorisk innflytelse). Reaksjonen mot smertestillende metoder uten smerte er veldig subjektiv, så det er fornuftig å velge en behandlingsmetode individuelt. Ulike stoffer kan brukes til å eliminere smerte under et angrep og forhindre tilbakefall av sykdommen.

Folk rettsmidler for migrene

behandling

Mulige alternativer er egnede:

 • varmt bad for hender eller føtter (temperatur opp til 42 ° C);
 • kjøler pannen med et kaldt håndkle eller en varmere med folk;
 • bruk av menthol blyant;
 • Plassering av sennepplaster på baksiden av nakken.

Metoder for behandling av migrene

For å redusere varigheten av angrepet vil hjelp og midler på plantebasis.

 1. Komprimer fra kålblad, et kuttblad med frisk aloe, et krus med rå poteter eller lilla blader. Det er ønskelig å sette en kul komprimering på stedet for smertelokalisering (templet eller hele pannen), fikse det med et gipslim. Etter 20 minutter blir kompressoren endret til en ny.
 2. Bruken av hvitløksbuljong kan også være effektiv. 10 denticles av anlegget blir kokt i 50 ml melk og kokt i 3 minutter. Den ferdige kjøttkraft kjøler og filtrerer. I hvert øre fordøyes 10 dråper kjøttkraft, etter en stund dreneres kjøttkraften ved å vippe hodet. Regelmessigheten av slike prosedyrer er hver 2-3 timer.
 3. Røyking smerte hjelper avkok lovlighet. 1 ts. knust rot eller dobbelt så mye grønn del av planten helles 250 ml kokende vann. Det er ønskelig å tilsette buljongen i minst 7 timer. Et halvt glass kjøttkraft burde være full i to dager før hvert måltid.
 4. Raskt bli kvitt smerten vil hjelpe urtete. Du kan bruke en blanding av smalbladet spray, urt oregano og peppermynte, som tas i like hyppige. 3 ss Blandinger helles med en liter kokende vann, infunderes i en time. Under et angrep, er det tilrådelig å drikke 3 kopp te om dagen, for forebyggende formål - drikk et glass kjøttkraft daglig.
 5. Juicen av fersk viburnum eller svart currant i mengden ¼ kopp gjør at du kan bli kvitt den sterkeste hodepinen. Påfør stoffet fortrinnsvis fra de første minuttene av angrepet og drikk juice hver 4. time.
 6. Dekoksjon av valerian. Knust rot (1 spiseskje) helles 250 ml kokende vann og kokes i et vannbad i en kvart time. Buljongen er infundert i 1 time, filtrert, tatt i mengden 1 ss. tre ganger om dagen til slutten av angrepet.

Behandling av migrene uten kjemi

Effektiv kan være bruk av aromaterapi: Et par dråper essensiell olje fortynnet fra 1 ss. l. solsikke eller olivenolje, og den resulterende blanding gnides inn i templets område.

Den mest effektive takle med hodepineolje av appelsin, mynte, lavendel og sitronmelisse.

Nøyaktig og akupressur. For å forkorte varigheten av et angrep, kan du massere templets område i den delen av hodet hvor smerten føltes. Først trykkes tommelen eller pekefingeren på hånden i 3 minutter, deretter - myke vibrasjoner, tapping. På slutten av prosedyren kan du gå rundt pannen og occiputen med forsiktig strøkbevegelser.

Det er mulig å påvirke ikke bare stedet for lokalisering av smerteopplevelser, men også dets fremspring på armen. For dette er det nok å massere håndleddets bakside i 5 minutter på ringfingerens linje på hver hånd. Et annet mulig alternativ er intensiv rubbing av de øvre phalangene av tommelen på begge hender. Å lindre smerte vil også bidra til å påvirke punktene som ligger på føttene, bak ørene, på baksiden av underarmen.

Video - Migrene: hvordan å behandle folkemidlene

forebygging

 1. Daglig på tom mage for å drikke et glass varmt vann med tilsetning av 1 ts. honning og samme mengde naturlig eddik (for eksempel eple). Du kan ta denne løsningen i ubegrenset tid.
 2. Som et alternativ til honningvann, kan du drikke på tom mage hver dag på et glass kjærnemelk eller myse.
 3. Et utmerket forebyggende verktøy - ferskpresset juice av poteter, gulrøtter, spinat og agurk eller deres blanding i alle proporsjoner. Hver dag anbefales det å drikke 50-100 ml frisk juice tre ganger om dagen. Minste løpet av forebyggende mottak er 1 uke. Resultatet av eksponering vil øke dersom behandlingen med juice varer et par måneder.
 4. I den daglige dietten bør også legges til en grønn grønn te eller avkok av cornel (1 ss frukt per glass vann).

Video - Hva er en migrene. Tegn og symptomer på migrene

Reaksjonen på bruk av forskjellige metoder for å arrestere smerte med migrene kan variere avhengig av egenskapene til den aktuelle organismen. Ta medisiner er ledsaget av sidereaksjoner, så før du bruker dem, er det fornuftig å prøve å fjerne smerten på andre måter.

Liker du artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Les Mer Om Fartøyene