Hvordan identifisere og behandle myokarddystrofi

Myokarddystrofi er en ikke-inflammatorisk sykdom som består av et nederlag i hjertemuskelen. Det oppstår ofte som følge av andre sykdommer som er overført og indikerer et brudd på muskel ernæringsprosessen. Redusert muskel tone, som resulterer i dannelse av hjertesvikt.

Det er tre stadier av sykdommen:

 1. Pasienten føler smerte i hjertet, som ikke er avhengig av fysisk aktivitet og varer lenge. En mann mister sin tidligere utholdenhet, blir utåndet.
 2. Kompenserende mekanismer er oppbrukt. Ved pasienten for første gang på en treningsspenning, vises dyspnøen som uttrykkes ved endring av hyppigheten av intime eller kardiale reduksjoner. På slutten av dagen svulmer bena, EKG viser en liten atypisk avvik.
 3. Omfattende hjertesvikt. Hjertet bekymrer seg hele tiden, smerten passerer ikke selv i hvile, kortpustethet og hevelse i ekstremiteter. EKG diagnostiserer mange atypiske endringer.

Hvorfor utvikler myokarddystrofi?

Ledende kardiologer delte årsakene til sykdommen i to typer:

 1. Sykdommer forbundet med hjertedysfunksjon - myokarditt, kaordiomyopati.
 2. Det har ingenting å gjøre med hjertet - akutt og kronisk forgiftning av kroppen, brudd dokumentert i metabolisme og det endokrine system, anemi, total jernmangel, forlenget inntak av medisiner av typen av antibiotika og hormonelle preparater, fysisk utmattelse, stråling, hypotermi, eller omvendt overoppheting av kroppen, nevromuskulær dystrofi, kollagenoser.

Symptomer på myokarddystrofi

Symptomatologi kan dyktig gjemme under skiltene, egnet for en annen sykdom, som er den viktigste. Hvilke symptomer skal varsle pasienten?

 1. Rapid tretthet, redusert effektivitet, sløvhet, svakhet, tap av styrke, tap av interesse i livet.
 2. Kortpustethet, som ikke var der før.
 3. Feil i hjertets arbeid.
 4. Smerte syndrom til venstre eller i midten av brystet.
 5. Hjertepasning.
 6. EKG gjenspeiler ikke-spesifikke endringer.

Hvis sykdommen er forbundet med en tidligere diagnose av "tyrotoksikose", øker blodtrykket, er arytmi diagnostisert. En sykdom som utvikler seg mot anemi forårsaker støy over lungearterien og lungens topp.

En pasient med myxedema påvirker skjoldbruskkjertelen, også overfor myokardial dystrofi, føle kortpustethet, lavt blodtrykk, som lider av symptomer på hjertefeil, senker hjertefrekvensen dens frekvens.

I tilfelle av alkoholforgiftning, viser organismen, som lider av myokarddystrofi, tegn på hjertesvikt, takykardi, forstørret hjerte.

Dyshormonal myokarddystrofi

Det skjer i det rettferdige kjønn i en alder av 45-50 år, når østrogenfunksjonen til eggstokkene etterlater mye å være ønsket. I sjeldne tilfeller forekommer det hos menn fra 50 til 55 år hvis testosteron produseres i mindre mengder enn nødvendig.

Dyshormonal variasjon har de karakteristiske symptomene på sykdommen:

 • en person blir følelsesmessig ustabil, tilbøyelig til aggresjon, irritabilitet;
 • føler en mangel på luft, opplever panikkanfall, ledsaget av svimmelhet;
 • Søvnløshet slutter seg til alle andre negative symptomer;
 • I hjertet av hjertet er det en smertefull eller piercing karakter (med en dyp inspirasjon og spenning blir det mer og kraftigere og går ikke bort selv i ro).

Skjoldbruskkjertelen er ikke i stand til å opprettholde de forrige nivåene av metabolisme, forårsaker vondt hjertesmerter, senking av trykk, hevelse av lemmer, det virker til personen at den fryser.

Hvis skjoldbruskkjertelen øker stoffskiftet, har det også en negativ effekt på trivsel. En kvinne eller en mann kan gå ned i vekt raskt, pasienten lider av en ødeleggende hjerte stikkende smerte, kan en lang tid ikke sove om natten, nervøs, engstelig og var veldig tørst.

Om det er en myokarddystrofi hos barn

Dessverre er barn ikke immune fra det faktum at det vil bli myokarddystrofi, symptomene ligner på hva voksne opplever, så vel som selve behandlingen. Barnelege kan mistenke og påta seg en mulig lidelse i slike tilfeller:

 • hvis barnet er syk med rickets;
 • Overmetning av barnets organisme med vitaminer;
 • barnet lider lenge av en virusinfeksjon og bakterier.

Foreldre bør ikke belaste studenten med for mye fysisk anstrengelse, samtidig kan mangel på fysisk aktivitet i barnets liv føre til motsatt effekt - dystrofiske tilstander i hjertet. Mange ungdommer i dag er diagnostisert med et brudd på skjoldbruskkjertelen og nevro-vegetativ regulering, og til slutt utvikler de seg også til myokarddystrofi.

Hvordan forstå at et barn lider av en alvorlig hjertesykdom? Lytt til hans klager:

 1. Hvis han raskt blir trøtt og viser apati.
 2. Med trening er det kortpustethet, en følelse av mangel på luft.
 3. Hjertet i hjertet lyder er svekket, de blir svake og døve.

Moderne diagnostiske metoder

Diagnose av myokarddystrofi er bare mulig for en kardiolog med lang erfaring. Resultatene av tester og studier kan tas av nybegynner for forverring av en annen hjertesykdom. Etter å ha lyttet til pasientens klager, bør legen tildele en rekke viktige diagnostiske metoder:

 1. Elektrokardiogram (EKG). Det viser brudd på hjertet og hjertesystemet, når pasienten fortsatt lever et fullt liv, og kroppen fortsetter å bekjempe sykdommen selv. Det er nødvendig å fokusere på de spesifikke symptomene på en reduksjon i hjertesammensetninger.
 2. Ultralyd av hjertet. Hjelper med å oppdage brudd bare når hjertesvikt er uttalt. Hvordan er dette manifestert? På ultralyd, er utvidelsen av hjertekamrene og reduksjon av kontraktilitet tydelig sett.
 3. Biopsi - innebærer å ta et stykke muskelvev fra hjertet. Du bør imidlertid ikke skynde deg og umiddelbart godta denne forskningsmetoden - det er farlig, så det er nødvendig i nødstilfeller.
 4. Kjernemagnetisk resonans avbildning utføres med introduksjon av radioaktivt fosfor, som bidrar til å bestemme innholdet av elementet i muskelvev. Hvis mengden fosfor er for liten, indikerer dette en nedgang i energibesparelsen til det syke organet. På grunn av utilstrekkelige kliniske studier brukes denne metoden kun i store regionale sentre og er fortsatt under utvikling.

Behandling av mikrokardiostrofi

For å få panikk og være nervøs for å oppdage en myokarddystrofi, er det ikke nødvendig - for å behandle hjerte er det mulig i forhold til en utdanningsavdeling. Sykdommen vil gå bort på egenhånd så snart den underliggende sykdommen går til null. Hvis den sekundære sykdommen ikke forsvinner helt, blir den ikke lenger forstyrret i en uttalt manifestasjon.

Hvis myokardial oppstått på bakgrunn av endokrine forstyrrelser, i tillegg til den kardiolog bør også henvise til en endokrinolog, som utpeker en tilstrekkelig og effektiv hormonbehandling. Det kan oppstå vanskeligheter ved behandling av pasienter med lav vekt eller barn. Beregn den nødvendige dosen av det manglende hormonet i dette tilfellet er ekstremt vanskelig, det er bedre hvis en erfaren lege er involvert i dette.

Hva kan forårsake feil valgt hormonbehandling? Brudd på hele hormonell bakgrunn, utseendet av ekstra pounds, cyster og neoplasmer.

Når det gjelder anemi, på grunnlag av hvilke det var problemer med hjertet, er det nok å øke hemoglobin nøyaktig - den behandlende legen vil fortelle. Etter dette, for å unngå komplikasjoner, tas antibakterielle og antiinflammatoriske medisiner for å hjelpe kroppen. Ingen effekt - da må du tenke på kirurgi, hvor mandler blir fjernet.

Hvis pasienten gjennomgått myokarditt, kan selv etter intensiv behandling i 1 år forekomme symptomer på abnormiteter i forbindelse med fôring av hjertemuskelen. Derfor må pasienten ta kardiotropiske legemidler som gir mat i sin helhet.

Kardiotrope tabletter hjelper også å takle konsekvensene av alvorlig forgiftning, fordi de normaliserer metabolismen av hjertemuskelen. De mest populære blant dem er B-vitaminer og vitamin C, du kan legge til kalium og magnesium (Panangin, Magnerot). For å sikre at næringsstoffer og mikronæringsstoffer fordøyes i større grad, bruk Mildronate, Riboxin, Retabolil med dem.

Du føler at for mye nervøs og opplever konstant stress - støtte hjertet av beroligende midler på Karvalol typen Novopassit, vendelrot skjær, motherwort skjær.

For å normalisere hjertefrekvensen og justere puls, anbefales det å korrigere helsetilstanden med verapamil med kalsium og metoprolol, som et alternativ Corardon passer.

Pasienten må være årvåken og besøke legen til EKG-resultatene endres på en positiv måte, og den eksterne symptomatologien forsvinner ikke helt. På denne tiden er pasienten vist å praktisere fysioterapi, inkludert sparingøvelser. Det er også tilrådelig å konsultere en ENT og en tannlege for påvisning av infeksjon av betennelse - betent mandler eller ubehandlede tenner.

Hjertesykdom i hjertet, behandling, symptomer, årsaker

Myokarddystrofi er nederlaget for den ikke-inflammatoriske hjertemuskelen.

Årsaker til hjerte myokardiodystrofi

Denne sykdommen utvikler seg på grunn av ulike metabolske forstyrrelser under påvirkning av ikke-kardiale faktorer. De viktigste årsakene omfatter myocardiodystrophy rus (akutt og kronisk alkoholisme),.zabolevaniya ledsaget av hormonelle og metabolske forstyrrelser (fedme, diabetes, tyrotoksikose, myxedema, hypovitaminosis, langvarig faste, etc.), så vel som blodmangel, regelmessig fysisk stress, infeksjoner og systemiske sykdommer, som kollagenose og muskeldystrofi. Mindre myocardialt utvikler seg på grunn av ytre faktorer som påvirker legemet som hypertermi, stråling eller vektløshet. Det kan også føre til avsetning i hjertemuskelen av glykogen eller jernsalter.


klassifisering

Det er tre hovedtyper av myokarddystrofi:

 • utvidet;
 • hypertrofisk;
 • restriktive.


Diagnosen "primær myokarddystrofi" bestemmes dersom det ikke er mulig å fastslå årsaken til forekomsten. Sekundær myokarddystrofi forekommer mot bakgrunn av en eksisterende spesifikk sykdom. Det skal bemerkes at symptomene på ulike former for myokadio-dystrofi er like.


Mekanismen for utvikling. I løpet av progresjon av sykdommen i hjertemuskelen er å endre forløpet av metabolske prosesser, noe som fører til avbrudd av mikrostrukturen av muskelfibrene, og som en konsekvens - til negative endringer i deres kontraktile egenskaper. Opptil et bestemt tidspunkt er endringer som forekommer i myokardiet reversible.


Moderne medisin gir en ny metode for stamcellebehandling, men den er ikke tilstrekkelig testet. Det antas at denne metoden returnerer til hjertet evnen til selvkontrakt i riktig rytme.

Symptomer på hjerte myokardiodystrofi

Pasienten klager vanligvis på økt tretthet, mer eller mindre uttalt dyspné etter fysisk anstrengelse. Ved objektiv inspeksjon avsløres mykemusklen i en tone av hjertet. Det kan være en liten økning i hjertefrekvensen.
Hvis sykdommen utvikler seg som følge av anemi, bestemmes systolisk murmur over lungearterien og i hjertepunktets hjerte ofte når man lytter til brystet.
Dersom årsaken var myocardiodystrophy tyreotoksikose sannsynlig klager over smerter i hjertet, og i undersøkelsen identifisert en markant akselerasjon av puls, systolisk blodtrykk og atrieflimmer. Karakteristiske trekk ved denne sykdommen, utviklet mot bakgrunn av myksem, er en reduksjon i pulsfrekvensen, dyspnø, lavt blodtrykk; når du hører på hjerteområdet - døvhet i hjertetoner. Det er også karakteristisk i dette tilfellet, den relativt tidlige utviklingen av hjertesvikt.
I den første fasen av sykdommen, kan bare funksjonell utarmning av myokardiet observeres hos pasienter uten noen patologiske forandringer i den. Deretter utvikler protein eller fettdegenerasjon av myokardiet, som fører til kardiosklerose, en patologisk proliferasjon av bindevev i myokardiet.
En annen vanlig type myokarddystrofi er diabetiker, som, som navnet antyder, utvikles som et resultat av diabetes mellitus. Med denne sykdommen, reduseres blodkarmens lumen på grunn av tilstedeværelsen av såkalte atherosklerotiske plakk og blodsirkulasjon og metabolske prosesser i hjertemuskelen forstyrres.
Thyrotoksisk myokarddystrofi er sekundær og utvikler seg som følge av økt produksjon av hormoner av skjoldbruskkjertelen.
Dyshormonal og dismetabolisk myokarddystrofi fremgang på grunn av metabolske forstyrrelser i myokardiet. I klinisk praksis ganske ofte er det en såkalt klimakteriet myokardial der en reduksjon i kroppsinnholdet av kjønnshormoner (østrogener) har en negativ virkning på hjertemuskelen.
Som følge av alvorlig neurose kan nevendokrine myokarddystrofi utvikle seg. I patogenesen av denne sykdomsformen, økt nervøs spenning, og som en følge av dette, blir et høyt nivå av adrenalin i blodet avslørt. Dette øker byrden på myokardiet og forårsaker metabolske forstyrrelser i den.
I løpet av myokarddystrofi utvikler pasienten, uavhengig av årsakssammenheng, hjertesvikt og arytmier.


diagnostikk. Brudd på metabolske prosesser i hjertemuskulaturen oppdages ved elektrokardiografi. Endringer i elektrokardiogrammet er som regel ikke særlig uttalt. Vanligvis er det en inversjon, en reduksjon eller flattning av T-bølgen. For myokarddystrofi er en reduksjon i spenningen karakteristisk for myxedemet.
Myokarddystrofi må skille seg fra kardiomyopatier, myokarditt og ulike former for hjerte-og karsykdommer.

Behandling av hjerte myokarddystrofi

Ved terapi av myokarddystrofi er det viktig å eliminere årsaken som utløste utviklingen av den patologiske prosessen, dvs. hovedsykdommen bør behandles først. Uten å observere denne tilstanden, vil symptomatisk terapi i beste fall gi bare en midlertidig positiv effekt.
Pasienten må regulere (i noen tilfeller endre) arbeidsforholdene, eliminere kroniske fokus av infeksjon i kroppen og endre dietten for å korrigere metabolske forstyrrelser. Også, hvis mulig, unngå betydelig fysisk anstrengelse. Med en rettidig tilstrekkelig terapi er prognosen for pasienten ganske gunstig.
Fra farmakologiske preparater er pasienten vist multivitaminkomplekser, kaliumorotat, samt kokarboksylase og inosin. For å forbedre metabolske prosesser, brukes anabole legemidler, som methandrostenolol, også.


Behandling av myokarddystrofi ved hjelp av stamceller foregår i tre hovedfaser:

 • utvelgelse av et lite antall stamceller av pasienten;
 • utvelgelse av de mest livskraftige stamceller og deres dyrking til en mengde på 20.000.000;
 • to-trinns innføring av celler fra den oppnådde kulturen inn i hjertemuskulaturen.


Med små endringer i myokardiet anbefales det å ta seg av sanatoriumbehandling og (spesielt viktig!) Å forlate dårlige vaner.

Myokarddystrofi

Myokarddystrofi - sekundær myokardiell skade på grunn av metabolske sykdommer og fører til hjerte dystrofi og dysfunksjon. Hjerteinfarkt ledsaget cardialgia, forstyrrelse av hjerterytmen, en moderat takykardi, tretthet, svimmelhet, kortpustethet. Diagnose myocardiodystrophy basert på historien og klinikker, elektrokardiografi, phonocardiography, radiografi, ekkokardiografi, MR, scintigrafi, blod biokjemi og al. Behandling av myokardial dystrofi innebærer en patogenetisk kardiotrofikami behandling og symptomatisk terapi antiarytmika, anti-hypertensive midler, hjerteglykosider, og så videre. D.

Myokarddystrofi

Uttrykket "myokardiale vinn" (sekundær kardiomyopati, myokardialt degenerasjon) i kardiologi kombinerte gruppen av ikke-inflammatoriske lesjoner og nedegenerativnyh infarkt ledsaget av alvorlig metabolsk forstyrrelse, og en signifikant reduksjon i den kontraktile evnen til hjertemuskelen. Myokardial alltid en sekundær prosess, inkludert dysmetabolic, elektrolytt, enzym, neurohumoral og autonome forstyrrelser. Myokardial dystrofi karakterisert ved muskelceller og strukturer i hjerteledningssystem, noe som fører til et brudd av de grunnleggende funksjonene til hjertemuskelen - kontraktilitet, nervøsitet, automatikk, ledning.

Myokardial dystrofi, spesielt i sin innledende fase, vanligvis er reversibel, noe som skiller det fra degenerative forandringer i hjertemuskelen, som resulterer i hemokromatose og amyloidose av hjertet.

Årsaker til myokarddegenerasjon

Ved myocardiodystrophy kan føre til en rekke interne og eksterne faktorer bryte strømmen og energimetabolismen i hjertemuskelen. Myocardiodystrophy kan utvikle seg under påvirkning av akutt og kronisk eksogene forgiftning (alkohol, medikament, og industriell al.), Fysikalske midler (stråling, vibrasjon, overoppheting). Ofte myokardialt følger for endokrine og metabolske sykdommer (hypertyreoidisme, hypotyroidisme, hyperparathyroidisme, diabetes, fedme, vitaminmangel, Cushings syndrom, patologiske menopause), systemiske sykdommer (kollagenozov neuromuskulær dystrofier), infeksjon (kronisk betennelse i mandlene et al.), Sykdommer i fordøyelsessystemet (cirrhose, pankreatitt, malabsorpsjon syndrom).

Årsakene til myocardial dystrofi hos spedbarn og små barn kan være perinatal encefalopati, intrauterine infeksjoner, mistilpasning hjerte-syndrom på bakgrunn av myokardiale gipoksii.U utøvere kan oppstå på grunn av overdreven fysisk stress (patologiske sport hjerte).

Ulike uønskede faktorer forårsaker en elektrolytisk, protein-, energimetabolismeforstyrrelse i kardiomyocytter, akkumulering av patologiske metabolitter. Endringer i biokjemiske prosesser i myokardiet fører til brudd på kontraktile funksjonen av muskelfibre, ulike forstyrrelser i rytme og ledning, hjertesvikt. Når den etiologiske faktoren elimineres, kan de trofiske prosessene i myocyttene bli fullstendig gjenopprettet. Men med langvarig bivirkning dannes en del av kardiomyocyttene og erstatter dem med bindevevskardiosklerose.

Kliniske former for myokarddystrofi

Myokarddystrofi i anemi

Forstyrrelser i myokardiet utvikles med en reduksjon i hemoglobin til 90-80 g / l. På denne bakgrunn utvikler hemisk hypoksi, ledsaget av et energitap i myokardiet. Anemisk myokarddystrofi kan forekomme med jernmangel og hemolytisk anemi, med akutt og kronisk blødning og DIC-syndrom.

Kliniske manifestasjoner av myokarddystrofi i anemi er hudens hud, svimmelhet, dyspné, takykardi, økt pulsering av karoten arterier. Perkutan undersøkelse avslører utvidelsen av hjertegrensene, noe som indikerer myokardiell hypertrofi. Auscultation avslører høye hjerte lyder, systolisk murmur over hjertet og blodårer, "støy fra toppen" på livmorhalsen. Hjertesvikt utvikler seg med langvarig anemi og utilstrekkelig behandling.

Myokardiodystrofi ved tyrotoksikose

Under påvirkning av en overskuddsmengde av thyroidhormon til hjertemuskelen reduserer syntesen av adenosintrifosfat (ATP) og kreatin fosfat (CP), som er ledsaget av energi, og deretter reguleres proteinmangel. Samtidig stimulerer skjoldbruskhormoner aktiviteten til sympatisk nervesystem, noe som medfører økning i hjertefrekvens, lite blodvolum, blodstrømningshastighet, BCC. Under slike forhold kan endringen i intrakardial hemodynamikk ikke støttes energisk, noe som til slutt fører til utvikling av myokarddystrofi.

I klinikken myocardiodystrophy dominerer i tyreotoksikose arytmier (sinus takykardi, ekstrasystoler, paroksysmal takykardi, atrial fibrillering). Langvarig tyrotoksikose forårsaker kronisk sirkulasjonssvikt, hovedsakelig i høyre ventrikeltype, som manifesteres av smerte i hjertet, ødem, hepatomegali. Noen ganger tyrotoksikose domineres av symptomer på myokarddystrofi, i forbindelse med hvilke pasienter først og fremmest vender til kardiologen, og bare da kommer til endokrinologen.

Myokarddystrofi i hypothyroidisme

Den patogenetiske basisen for myokarddystrofi ved hypothyroidisme er en mangel på skjoldbruskhormoner, noe som fører til en reduksjon i metabolisk aktivitet i myokardiet. Samtidig som et resultat av økt vaskulær permeabilitet, oppstår væskeretensjon i myocyttene, som ledsages av utvikling av dismetaboliske og elektrolyttforstyrrelser (økt natriuminnhold og kaliumreduksjon).

Myokardial hypotyreoidisme er karakterisert ved konstant verkende smerte i hjertet, arytmier (sinus bradykardi), blokken (atrial, atrioventrikulær, ventrikulær).

Alkohol og giftig myokarddystrofi

Det antas at det daglige inntaket av 80-100 ml etylalkohol i 10 år fører til alkoholisk myokarddystrofi. Imidlertid, når den arvelig mangel av et antall enzymer som bryter ned etanol, stress, hyppige virusinfeksjoner kan utvikle hjerteinfarkt og i en kortere tid - selv ved anvendelse av små mengder alkohol i 2-3 år. Alkoholisk myokarddystrofi forekommer hovedsakelig hos menn 20-50 år.

Giftig myokardial oppstår i individer som er under langtidsbehandling med immunosuppressive midler (cytostatika, kortikosteroider), NSAIDs, visse antibiotika, beroligende midler, og for forgiftning kloroform, fosfor, arsen, karbon monoksyd, og så videre. D. Slike varianter myocardiodystrophy kan fortsette i kardialgicheskoy (smerte), akutt arytmisk, kombinert og stillestående former.

Den kardialgiske formen for myokarddystrofi er preget av vondt eller vondt i brystet, en forbigående følelse av varme eller chilliness i lemmer og svette. Pasientene er opptatt av generell svakhet, tretthet, redusert fysisk utholdenhet, hodepine.

Myocardiodystrophy arytmisk skjema ledsaget av takykardi, arytmier, og hjerteledning (eller tachy sinus bradykardi, extrasystole, grenblokk), noen ganger - anfall av atrial fibrillasjon og hjertebank. Med kombinert form av myokarddystrofi er arytmier og kardialgi oppført. Manifestasjon av kongestiv hjertesvikt forårsaket av myocardial dystrofi og inkluderer kortpustethet med spenning, hoste, hjerteastma, hevelse i bena, hydropericardium, hydrothorax, hepatomegali, ascites.

Tonsilogen myokarddystrofi

Myokardielle lesjoner i tonsillitt forekommer hos 30-60% av pasientene. Tonsilogenøs myokarddystrofi utvikler vanligvis etter en serie angina transfisert, med høy feber og rus. Klinikken tonzillogennoy myocardiodystrophy utbredte klager over smerter i intensive natur av hjertet, merket svakhet, krampaktig puls, kortpustethet, svetting, fokal eller diffus, lavgradig feber, leddsmerter.

Myokardiodystrofi av fysisk overstyring

Utvikler i idrettsutøvere som utfører fysiske aktiviteter som overskrider deres individuelle evner. I dette tilfellet kan nederlaget i myokardiet bidra til skjulte kroniske infeksjonsfaktorer i kroppen - bihulebetennelse, tonsillitt, adnexitt, etc.; mangel på riktig hvile mellom trening, etc. I forhold til patogenesen av myokarddystrofi av fysisk stress har det blitt fremvist en rekke teorier: hypoksisk, neurodystrofisk, steroidelektrolytt.

Denne varianten av myokarddystrofi manifesteres hovedsakelig av symptomer av generell karakter: svakhet, sløvhet, rask tretthet, deprimert humør, redusert interesse for sport. Det kan være en hjertebank, en prikk på hjerteområdet, feil.

Climacteric myokarddystrofi

Det utvikler seg som følge av dyshormonale prosesser hos kvinner i alderen 45 til 50 år. Climacteric myokarddystrofi manifesteres av smerte i hjertet av et trykk, søm eller vondt, som utstråler til venstre arm. Cardialgia intensivert på grunn av "hot flashes", ledsaget av en følelse av varme, rask hjertefrekvens, økt svette. Hjertesvikt med menopausal myokarddystrofi kan utvikles med tilstedeværelse av samtidig arteriell hypertensjon.

Diagnose av myokarddystrofi

Hos pasienter med myokarddystrofi avslører en anamnesis vanligvis sykdommer eller patologiske forhold, ledsaget av vævshypoksisk syndrom og metabolske forstyrrelser. En objektiv undersøkelse av hjertet avslører uregelmessig puls, demping av hjertetoner, svekkelse av I-tone i toppunktet, systolisk murmur.

Under elektrokardiografi registreres forskjellige arytmier, brudd på myokardrepolarisering, og en reduksjon i myokardets kontraktile funksjon. Utførelse av stress og farmakologiske tester for myokarddystrofi gir som regel negative resultater. Fonokardiografi viser endringer i forholdet mellom varigheten av elektrisk og mekanisk systole, utseendet på en halo-rytme og systolisk støy på basen og apex, lydløs hjerte lyder. Ved hjelp av ekkokardiografi bestemmes utvidelsen av hjertekamrene, endringen i myokardets struktur, fraværet av organisk patologi.

Den myopatiske konfigurasjonen av hjertet, avslørt under røntgen på brystet, indikerer en dyp lesjon av myokardiet. Scintigrafi tillater evaluering av myokard metabolisme og perfusjon, avslørende fokale og diffuse akkumulasjonsfeil som indikerer en reduksjon i antall fungerende kardiomyocytter.

Hjertemuskulaturbiopsi brukes i tvilsomme tilfeller, med ikke-informative, ikke-invasive studier. Differensiell diagnose av myokarddystrofi utføres med IHD, myokarditt, aterosklerotisk kardiosklerose, pulmonal hjertesykdom, hjertefeil.

Behandling av myokarddystrofi

Kompleks terapi av myokarddystrofi består av behandling av den underliggende sykdommen, patogenetisk (metabolisk) og symptomatisk terapi. I denne forbindelse, medisinske taktikk på myocardiodystrophy bestemmes ikke bare av kardiolog, men også av spesialister - en hematologist, en otolaryngologist, en endokrinolog, revmatolog, gynekolog, endokrinolog, en sportsbil lege. Pasienter oppfordres til å spare fysisk behandling, utelukkelse av skadelig yrkeseksponering, kontakt med kjemikalier, alkohol og røyking.

Metabolsk myocardiodystrophy terapi involverer tilordningen av B-vitaminer, cocarboxylase, ATP, magnesium og kalium preparater, inosin, anabole steroider og andre stoffer som forbedrer metabolske prosesser og mat hjertemuskel.

Hjertesvikt viser diuretika, hjerteglykosider; med arytmier - antiarytmiske stoffer. Med climacteric myokarddystrofi er HRT foreskrevet, beroligende midler og antihypertensive stoffer. Etiotropisk behandling av tonsillogen myokarddystrofi krever intensiv behandling av tonsillitt opp til tonsillektomi.

Prognose og forebygging av myokarddystrofi

Omvendligheten av myokard endringer i myokarddystrofi er avhengig av aktualiteten og tilstrekkigheten av behandlingen av den underliggende sykdommen. Myokardiosklerose og hjertesvikt tjener som resultat av langvarig myokarddystrofi.

Advarsel myocardiodystrophy basert på eliminering av strømforholdene, tar hensyn til alder og fysisk form i idrett, nektelse av alkohol, unntatt yrkesrisiko, ernæring, obligatoriske rehabiliteringssentre for infeksjon. Det anbefales å gjenta medisineringskurs for kardiotrofisk terapi 2-3 ganger i året.

Myokarddystrofi (myokarddystrofi): årsaker, tegn og behandling av ulike typer

Hvis du leser navnet på denne sykdommen i journal i en legens konklusjon, er det ikke engang å ha en dyp kunnskap om de medisinske aspekter av saksforholdet, kan det bli forstått at det er en sykdom forbundet med hjertet. Nesten alle som besøkte klinikken eller sykehuset, og at 99% av befolkningen er kjent med grunnlaget for ord som "cardio" (fra gresk. Kardia-hjerte), som forekommer i navn på yrker og prosedyrer (kardiologer, hjerte, cardiogram) og i diagnoser.

Generelle konsepter

Sykdom av myokarddystrofi er et nederlag i hjertemuskelen, som dukket opp som følge av en metabolsk lidelse i den. Denne forstyrrelsen av metabolske prosesser (bytte) fører til strukturelle skader og forstyrrelser i muskelcellene, da det sprer seg til hele overflaten av muskelen. Som et resultat er kontraktiliteten i hjertet betydelig redusert.

Det andre navnet på sykdommen - myokarddystrofi (samme hjerte muskel). På grunn av det faktum at den degenerering av cellene synes - muskelceller - og strukturene i ledningssystemet, forstyrre funksjonen som utfører myokardium. I tillegg til kontraktilitet er det spenning, ledningsevne og automatisme. Generelt er sykdommen karakterisert som sekundær, det vil si som følge av forstyrrelser. Sykdommen krever ikke bare behandling, men også oppmerksom behandling av kroppen for forebyggende formål. Det skal bemerkes at denne sykdommen ikke kan stoppe ved å fjerne inflammasjon, fordi sykdommen er ikke-inflammatorisk natur, og på overflaten med hensyn til løsningen, og kan føre til uførhet i det hele tatt.

struktur av hjertet og muskellaget

Betingede stadier av sykdommen

Det besluttet å bevilge 3 hovedfaser myokarddystrofi, hvor prosessen er utbredt eller brennvidde:

 1. Økt "slitasje" av hjertemuskelen - dens hyperfunksjon. Pasienten har langvarige smerter i hjertet og et tungt åndedrag, til og med til tross for mangel på fysisk anstrengelse. Fysisk utholdenhet er redusert. Objektive endringer (for eksempel på et elektrokardiogram) er ikke synlige.
 2. Mekanismene for kompensering av myokardiet er utarmet. Hjertets myokarddystrofi manifesteres i dyspné med fysisk anstrengelse, brudd på hjerterytmen, det er liten hevelse i beina. EKG demonstrerer atypiske endringer der forverring av kontraktil funksjonen er i begynnelsestrinnet.
 3. Signifikant reduksjon i kontraksjonsfunksjonen, en reduksjon i muskeltonen, noe som fører til total hjertesvikt. Pasienten har vedvarende smerte i hjertet, hevelse i beina, kortpustethet under fysisk anstrengelse passerer ikke selv i ro. På EKG-atypiske endringer er tydelig manifestert.

Første årsaker

Myokarddystrofi, som er klassifisert som en sykdom i en kompleks genese, er hovedsakelig en konsekvens, eller rettere, en komplikasjon av ulike sykdommer, som faktisk fører til forstyrrelse i tilførsel av myokardceller på det biokjemiske nivå. Slike brudd på grunn av en slik sekundær prosess kan være vegetativ, elektrolytt, dysmetabolisk, neurohumoral.

Alle årsakene før myokarddystrofi kan deles inn i 2 grupper:

 • Hjertesykdom;
 • Sykdommer som ikke er forbundet med forverring av hjertet.

Den vanligste for utvikling av muskulær dystrofi hjertesykdom - det kardiomyopati (myokardskade som ikke er forbundet med den typiske genesis) og myokarditt (betennelse i hjertemuskelen).

Til den andre gruppen av innledende sykdommer, i tillegg til fysisk overbelastning, inkluderer:

 1. anemi,
 2. Infeksjons og virale sykdommer, inflammasjon (for eksempel betennelse i mandlene som kronisk betennelse i mandlene, noe som svekker kroppens hele tiden, og som en konsekvens - tonzillogennaya myocardial) og også ha en negativ innvirkning på miljøet (stråling, vektløshet, overoppheting);
 3. Intoxikering (ulike forgiftninger, inkludert alkohol);
 4. Endokrine, hormonelle og metabolske lidelser (tyrotoksikose, fedme, sult, myxedem);
 5. Konsekvensene av langvarig bruk av visse stoffer (hormonelle stoffer, antibiotika, cytotoksiske stoffer).

Uansett årsak til myokarddystrofi, fører sykdommen til forstyrrelse i cellene i myokardiet og protein og energi metabolisme. Det påvirker funksjonene til elektrolytter, som deltar i sammentrekninger av hjertemusklene, og frigjør energien som er nødvendig for en slik prosess.

Dyshormonal dystrofi

I medisin, et begrep som etiologi, som generelt betyr årsakene og betingelsene for sykdomsutbruddet. Så, tilbake i 1960 akademiker G.F. Lang foreslo å klassifisere myokarddystrofi i henhold til dette etiologiske tegn. Definisjonen av denne eller den typen sykdom eksisterer selv nå.

Sykdom i "digormonal" -kursen kan være et sekundært fenomen av hormonell eller skjoldbrusk dysfunksjon.

1. Tilknyttet forringet hormonproduksjon, dyshormonal myokarddystrofi oftest forekommer hos kvinner 45-50 år eller hos menn 50-55 år. Sykdommen diagnostisert hos menn er forbundet med funksjonsfeil i testosteronproduksjon. Hos kvinner er årsaken et brudd på østrogenfunksjonen til eggstokkene som oppstår i løpet av perioden menopause, mindre vanlig er premenstruelt syndrom, sykdomsforstyrrelse med gynekologiske abnormiteter.

Det hormoner, østrogener påvirke protein og elektrolyttmetabolismen i kroppen og direkte til myokardet: takket være deres virkning å øke mengden av jern, kobber, fosfor og glukose i blod og muskler. Østrogener bidrar til akkumulering av nødvendig muskelvevsenergi, stimulerer syntese av fettsyrer. Feil i metabolisme er preget av metabolisk myokarddystrofi, som vil bli diskutert videre.

Fordi kvinner med lidelser i overgangsalderen myocardiodystrophy kan utvikle seg raskt nok, tror jeg at selv i fravær av tydelige tegn på sykdom til kvinner i en tilsvarende periode med nødvendige undersøkelser med sikte på å forebygge. Det er bedre å hindre sykdommen enn å starte.

2. Hormonale lidelser i skjoldbruskkjertelen uttrykt i en økning (tyrotoksikose) eller en reduksjon (hypotyreose) av dens funksjoner. Hyper- eller hypofunksjon fører til dystrofiske prosesser med metabolisme i myokardiet.

Behandling myocardiodystrophy dishormonal typen sendes på det første sted, for å normalisere skjoldbruskkjertelen og opprettholde en balanse i kroppen. Slike legemidler som panangin, kaliumklorid bør bare foreskrives av en lege og for den raskeste effekten av effekten - intravenøst. Hvis sykdommen har en innledende fase, er legemidlene foreskrevet for oral (ved inntak) bruk. Som et resultat, slike fenomen som:

 • Masker i hjertet, som strekker seg til venstre, forstyrrelser i hjerterytmen (takykardi, arytmi), hyppig tørste, økt nervøsitet, irritabilitet, søvnløshet, svimmelhet, alvorlig vekttap på grunn av økt metabolisme i thyreotoksikose;
 • Verk utstrålende til venstre arm av hjerte smerte, lyder dempet hjerte, hevelse, hyppige følelse av kulde, trykkreduksjon på grunn av den langsommere strømning av utskiftningsprosessen i hypotyroidisme.

I lys av det faktum at myokardialt første leveår i kroppen kan passere uten symptomer, smerter i brystet i hjertet som forårsaker kramper eller verkende smerte i venstre hånd, krever umiddelbar adgang til spesialister, som gjenspeiles av ikke lenger på det innledende stadium av sykdommen. Symptomer snakker om hjerterytme og nervesystemforstyrrelser, og vil ikke av seg selv passere.

Ved behandling av hvilken som helst form av myokard dystrofi etter bli diagnostisert, er det lagt vekt på fjerning av de underliggende årsakene til sykdommen, stimulering av de metabolske prosesser i hjertemuskelen, som oppnås ved å anvende kalium-orotat, riboksina, anabole steroider, vitamin B. Dersom det er klart uttrykk hjertesvikt, så er hjerteglykosider foreskrevet. Kompleks behandling til slutt skal føre til stabilisering av rytmen til pasientens hjerte, som i ro er lik 70 slag per minutt, ikke mer.

Prinsipper for behandling av myokarddystrofi

Dismetabolic type

En egen type myokarddystrofi, som Offisielt ikke anerkjent av leger, er en dismetabolic sykdom. Vanligvis er det en følge av ubalansen mellom karbohydrat og proteinfôr som brukes av en person som søker til leger. Navnet på den "uskrevne" diagnosen indikerer direkte at de eksisterende forstyrrelsene er forbundet med metabolisme, det vil si utveksling av stoffer, de funksjonsfeil som fremgang i myokardiet.

Slike metabolske forstyrrelser observeres som følge av mangel på vitaminer, proteiner, jern (spiserutarm), diabetes mellitus (ofte myokarddystrofi, som av denne grunn kalles diabetiker), amyloidose (et brudd på proteinmetabolismen med avsetning i vevet av produktet av transformasjonen av amyloidproteinet).

Symptomer på dysmetabolisk dystrofi

Med myokardisk dysmetabolsk dystrofi er det ekstremt viktig å reagere på symptomer, selv om de er karakteristiske for begynnelsen av sykdommen. Utviklingen av sykdommen er ledsaget av:

 • Kortpustethet, takykardi;
 • Hjertesmertsyndrom;
 • Økt tretthet;
 • Sjeldne puls, redusert trykk;
 • Tilstedeværelsen av støy over lungearterien;

Et påfølgende tegn på langvarig og progressiv myokarddystrofi kan være hjertesvikt.

Sykdom og alder

Myokarddystrofi kan oppdages hos barn i alle aldre, begynner med nyfødtex. Årsakene kan tjene som en utsatt intrauterin inflammasjon, infeksjon, og rakitt, perinatal encefalopati (lidelser i nervesystemet hos barn under ett leveår), hypervitaminose, kronisk underernæring.

Hvis et barn fra barndommen er utsatt for sterk fysisk stress eller omvendt, inaktiv og ikke tilstrekkelig aktiv, kan dette også være årsaken til myokarddystrofi senere.

Siden små barn ikke er i stand til å forklare tydelig din medisinske tilstand og symptomene er ikke så uttalt, bør foreldrene bli henvist til en kardiolog for mistanke om hjertesykdom: utmattelse av barnet, dyspné ved lave belastninger. En ultralyd av hjertet, en grundig undersøkelse og et elektrokardiogram vil kunne oppdage abnormiteter i hjertet.

Når det gjelder behandling av myokarddystrofi i svangerskapet, er det vanligvis ingen grunn til å avslutte graviditeten. Det er viktig å eliminere årsaken og forhindre komplikasjoner som påvirker utviklingen av fosteret. Nøyaktig og nøye bør behandles med de foreskrevne vitaminkompleksene for å unngå allergiske reaksjoner. I nærvær av en slik sykdom avgjøres spørsmålet om den naturlige fødselsprosessen individuelt etter levering av alle analyser.

Dystrofi av blandet genese

anemi utseende (lave nivåer av hemoglobin, de røde blodlegemer), spesielt i tidlig barndom, samt endokrine forstyrrelser, mangel på vitaminer, sykdommer i metabolismen på grunn av økt skjoldbruskkjertelen hos voksne og i fremtiden for barn kan føre til myocardialt dystrofi blandet genesis. Dømme årsaker og symptomer på sykdommen kan være basert på navnet på diagnosen: sykdommen oppstår under påvirkning av flere faktorer. Med denne typen dystrofi påvirkes myokardiet, som kan deformere med tiden. Cellvev strekker seg, svekkes, tykkelsen på partisjonene minker.

En effektiv metode for å bekjempe en slik sykdom er behandling med stamceller. Pasienten samples slike celler, blant hvilke de mest livsfarlige er valgt og introdusert i kroppen. Sunn celler festes til de berørte i hjertet, erstatning av syke celler finner sted. Etter slike prosedyrer forbedrer den vaskulære tilstanden, blodsirkulasjonen og oksygenstrømmen til cellene forbedres.

Det er ikke tillatt å behandle folkemidlene for myokarddyskopi av noe slag. Det eneste som kreves, og avhenger av personen som har en slik diagnose, er å følge visse livsregler, Ikke relatert til rusmiddelbehandling:

 1. Gi moderat trening på kroppen.
 2. Hold balanse mellom hvile og arbeid.
 3. Holde seg til et rasjonelt kosthold.
 4. Negate dårlige vaner.
 5. Prøv å unngå stress, nervøsitet, hypotermi og forkjølelse.

Skadelige vaner som årsak til sykdom

En konsekvens av hyppig alkoholbruk er utviklingen av alkoholisk myokarddystrofi, relatert til kategorien giftig. Gift legeme permanent plassert deri i etanol (alkoholholdig drikk-komponent) fører for myokardielle lidelser der cellemembraner ødelegges og mengden av fettsyre og kalium er drastisk redusert. Deretter alkoholholdig dystrofi manifestert arytmi, alvorlig pustebesvær, kortpustethet, og ødem. Som en konsekvens - hjertesvikt. I denne hjerte smerte er vanligvis fraværende, selv om, etter min mening, hvis i tillegg til alkohol myocardiodystrophy det er andre underliggende årsaker til sykdom (diabetes, stress), det er ganske tydelig smerter i hjertet.

EKG i alkoholisk myokarddystrofi:

Grunnlaget for sykdommen er nerver

Det bør nevnes og om et slikt skjema som neuroendokrin myokarddystrofi. Til sitt utseende fører hyppige sterke neuroser, angst. Spenningen i nervesystemet, som i lang tid er i en tilstand av økt spenning, bidrar til overdreven frigjøring av adrenalin i blodet. Dette bryter mot den naturlige balansen mellom kroppens forbruk, noe som øker belastningen på hjertemuskelen. Som et resultat oppstår myokarddystrofi.

Det skal bemerkes at det moderne livet er ganske "disponibelt" til forekomsten av slike sykdommer, siden folk i flertallet er utsatt for stress og belastninger på nervesystemet. Derfor er det obligatorisk å sjekke med en kardiolog og nevrolog for forebyggende formål.

Bare hjertet er i stand til å sikre en konstant blodsirkulasjon i kroppen vår. Som hovedkroppen er det den mest sårbare. Brudd på noen av dens funksjoner er fulle av negative konsekvenser for hele organismen. Derfor må du behandle ham med forsiktighet og oppmerksomhet: I det minste ubehag i brystet, smerter eller endringer i rytmen, og enda mer hvis du har kortpustethet, hevelse og økt tretthet, bør du umiddelbart vende deg til spesialister. Det er bedre å ta forebyggende tiltak enn å angre på myokarddystrofi som ikke er avslørt i begynnelsen, og ikke å kaste bort tid og energi ved behandling.

Myokarddystrofi behandling

Beskrivelse:

Dette er en ikke-inflammatorisk skade på myokard, karakterisert ved degenerering av den kontraktile celler av hjertemuskelen, strukturene i hjerteledningssystemet og manifesterte symptomer på hovedfunksjonene i hjertet (automatikk, kontraktilitet, konduktivitet. Excitability).

Symptomer på myokardiodystrofi:

Årsaker til myokarddystrofi:

Behandling av myokardiodystrofi:

Generelle prinsipper for behandling av myokardiodystrofi

Vurder prinsippene for behandling som er felles for all myokardiodystrofi. Det er ofte nødvendig å observere den forsinkede behandlingen av denne sykdommen, siden myokarddystrofi ikke er anerkjent mot bakgrunnen til den underliggende sykdommen som forårsaket den. Dette skyldes det faktum at disse ekspertene, som først og fremst henvender seg til pasienten - endokrinologer, gynekologer, ØNH, - ikke være spesielt oppmerksom på tilstanden til hjertet, samt det faktum at generelt medisinsk praksis myocardiodystrophy fortsatt ikke kjent.

I flere tilfeller betraktes EKG-endringer på grunn av myokarddystrofi som en manifestasjon av IHD. Dette fører ikke bare til uønsket mentalt traume hos pasienten, men også til feil, og dermed dømt til feilbehandling.

Med eliminering av årsaken til sykdommen er den rettidige og kommersielt initierte behandling av myokarddystrofi fullstendig herdbar. Kriteriene for utvinning er forsvunnelse av kardialgi, hesfeber, hjertebanken (dyspnø), dyspné. Normalisering av EKG indikerer også gjenoppretting, men i noen tilfeller fortsetter EKG-endringer ved fullstendig forsvunnelse av de gjenværende subjektive og objektive symptomer på sykdommen. I disse tilfellene er fortsatt medisinsk behandling ikke hensiktsmessig.

Et flott sted i behandlingen tilhører rasjonell psykoterapi, med sikte på å forklare den gunstige prognosen og kurabiliteten til sykdommen. Samtidig er det nødvendig å lede pasientens sterke vilje til å eliminere den underliggende sykdommen,

som fører til utvikling av myokarddystrofi.

Pasienter med patologisk klimaks forklarer at gradvis, etter en viss tid, vil symptomene på sykdommen bli utjevnet. Pasienter anbefales å behandle sykdommens manifestasjoner mer rolig.

I de fleste tilfeller med myokarddystrofi er det tilrådelig å regulere på en bestemt måte livsstilen og arbeidsformen til pasienten. Diagnosen og dens differensialdiagnose med andre sykdommer krever ofte sykehusinnleggelse av pasienter, men etter å ha klargjort diagnosen i de fleste tilfeller, er behandlingen mer hensiktsmessig i ambulant innstilling. Dette gjør det mulig å beskytte pasientens psyke fra negative følelsesmessige effekter.

Vi anbefaler en mild arbeidsform, vanlige morgenøvelser og terapeutisk gymnastikk, vannprosedyrer som er tilgjengelige for pasienten. Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, kan bad (nåper, narkose, oksygen, brom, etc.) foreskrives. Fysioterapeutiske prosedyrer ordineres vanligvis med forsiktighet, da pasientene ofte tolererer dem dårlig.

Etter å ha etablert en utvidet diagnose av sykdommen og planleggingsaktiviteter for å eliminere den underliggende sykdommen, prøv å gi de gunstigste forholdene for normalisering av metabolisme i myokardiet. For dette formål blir de individuelle trekkene til patogenesen av myokarddystrofi i denne pasienten klargjort.

I tilfellet av overvekten av den såkalte hypersympathicotonic (hyperkinetisk) syndrom administreres i små doser av beta-blokkere (propranolol. Trazikor, obzidan et al.). Legen velger denne dosen (starter med 10 mg 3 ganger daglig), slik at pasientens puls i ro ikke overstiger 60-70 per minutt, og følelsen av hjertebanken og kardialgi forsvinner. Vanligvis er det samtidig mulig å normalisere og moderat høyt blodtrykk. Ovennevnte legemidler mottar pasienten innen 1,5-2 måneder med en gradvis reduksjon i dosen før fullstendig kansellering.

Hvis hypersympatikotoni ikke er tilstede, bør behandlingen rettes mot å gjenopprette reserver av NA i myokardiet. Til dette formål foreskriver forgjengere av NA. Vanligvis brukes stoffet L-DOPA. I eksperimentet ble det vist at det er en annen måte gjenopprettes aktiviteten av sympathoadrenal system: uttømming ON fremmer deres etterfylling, og et overskudd av reduksjons sitt innhold i hjertemuskelen, å inhibere aktiviteten av enzymer involvert i katekolaminsyntese. Vanligvis er legemidlet foreskrevet 0,5 g 1-3 ganger om dagen i 10 dager, overvåking av pasientens velvære og kontroll av EKG. Hvis effekten er utilstrekkelig, gjentas 10-dagers behandling etter en ukes lang pause. Cholinolytika og papaverin avbrytes når du tar L-DOPA.

Ved behandling av myokarddystrofi av noen etiologi er det nyttig å bruke inosin (inos, riboksin). Det foreskrives i tabletter på 200 mg, 1-2 tabletter 3 ganger daglig i 2-4 uker. Legemidlet er giftfri, trer fritt inn i myokardiumets celler. Ved frigjøring av katecholaminer (HA og adrenalin) fra endogene depoter og forbedret metabolisme, øker inosin myokardial kontraktilitet.

For å forbedre metabolismen i myokardiet brukte preparater av vitaminer i gruppe B: vitaminer B1, B2, B6, B12 og PP. De kan foreskrives både i injeksjoner og innsiden, spesielt effektivt - i form av komplekse preparater (decamewith, undevit, quadevite, aerovite, etc.).

Cytokrom C forbedrer prosessene for oksidativ fosforylering, forstyrret av myokarddystrofi. Det administreres intramuskulært eller intravenøst ​​for 10-20 mg. På løpet av 12-15 injeksjoner.

For å forbedre oksidative prosesser, er i noen tilfeller foreskrevet intramuskulær administrering av kokarboksylase ved 200 mg per dag i 10-12 dager.

I tilfeller der en positiv elektrokardiografisk test med kaliumklorid oppdages, administreres den i 2 uker til 30 ml av en 10% løsning 3 ganger daglig etter et måltid eller 45 ml av en 15% løsning av kaliumacetat. Ubehagelig smak av preparater kan være godt forkledd, bland dem før forbruk med tomatjuice.

Normaliserende effekt på myokard metabolisme er en blanding av kalium og magnesiumsalter av asparaginsyre. Det frigjøres i oppløsning og i tabletter under forskjellige navn: panangin, asparcum, tromkardin, etc. Tilordne 1-2 tabletter 2-3 ganger daglig i 2-3 uker.

For å forbedre syntesen av protein er det tilrådelig å bruke anabole legemidler. Vanligvis er ikke-steroide anabolika foreskrevet: kaliumorotat eller metyluracil 0,5-1 g (1-2 tabletter) 3 ganger daglig i 2-3 uker. I mer alvorlige tilfeller administreres steroid anabolika (retabolyl, nerobolil) i en dose på 50 mg intramuskulært en gang i uken i 4-6 uker. Narkotika tolereres godt og gir en følelse av livskraft på grunn av androgen effekt.

På pasienter med økt spenning og dårlig søvn har en gunstig effekt en lang 1-2 måneders inntak av valerian (10 g per 200 ml vann) 1-2 spiseskjeer 3 ganger daglig. Den samme effekten kan oppnås ved å ta 1 - 2% løsning av bromidnatrium per 1 ss 3 ganger om dagen for samme tid.

Utnevnelsen av små beroligende midler, som det ofte anbefales, har ikke alltid gunstig innvirkning på pasientens stemning og ytelse, og kan ikke erstatte bruk av beroligende midler - valerian eller bromid brus.

For å konsolidere resultatene av behandlingen, kan en pasient bli anbefalt å ha spa-behandling i sin klimasone.

Rasjonell livsstil, unngå skadelige vaner, jevn iverksetting av tiltak som tar sikte på å styrke kroppens, samt tidlig oppdagelse og behandling av sykdommer komplisert ved hjerteinfarkt, - dette er den måten å forebygge disse vanlige og usunne hjerte lesjoner.

Myokarddystrofi (myokarddystrofi) er en spesifikk skade på hjertemuskelen forårsaket av et brudd på ernæringen.

Dystrofi (nedsatt næring) av hjertemuskelen, sprer denne prosessen til hele overflaten av myokardiet, noe som fører til forstyrrelse av hjertets muskelfibre og forårsaker en svekkelse av hjertets kontraktilitet.

Årsaker til myokarddegenerasjon

Årsakene er sykdommer og forhold som fører til utmattelse, mutasjon og en reduksjon i effektiviteten av hjerte muskelceller.

• Hypovitaminose og avitaminose (utilstrekkelig inntak eller fravær av vitaminer i kroppen).

• Sult (feil medisinsk sult, dietter).

• Generell dystrofi, kakeksi (med alvorlige, langvarige svekkende sykdommer).

• Myasthenia gravis, myopati (nevromuskulære lidelser).

• Giftig forgiftning (karbonmonoksid, barbiturater, alkoholisme, narkotikamisbruk).

• Thyrotoxicose (skjoldbrusk sykdom).

• Endokrine sykdommer (brudd på protein, fett og karbohydratmetabolisme).

• Krenkelser av vann-elektrolyttbalanse (dehydrering).

• Krenkelse av den hormonelle bakgrunnen (climacteric period).

Kliniske manifestasjoner

(symptomer og tegn) av myokarddystrofi

Manifestasjonene av myokarddystrofi er direkte avhengig av sykdommen eller tilstanden som førte til en sammenbrudd i ernæringen av hjertemuskelen. Ofte gjør pasientene følgende klager:

• Dyspné med fysisk anstrengelse.

• Redusert arbeidskapasitet og toleranse for fysisk aktivitet.

• Hjerte rytmeforstyrrelser (arytmi). Les mer her...

• Hevelse på bena kan forekomme.

De hyppigste varianter av myokarddystrofi

1. Alkoholisk myokarddystrofi

Langvarig bruk av alkohol (alkoholisme), som fører til avbrudd av cellulære strukturer og metabolske prosesser i hjertemuskelen, som er manifestert hjertebank (tachycardia), kortpustethet, hvesing og hoste.

Senere blir arytmi (hjerterytmeforstyrrelse) tilsatt i form av ekstrasystol og atrieflimmer. Gradvis vokser hjertet i størrelse, dets kontraktilitet reduseres og hjertesvikt utvikler seg, noe som manifesterer seg mer uttalt dyspné og hevelse.

2. Myokarddystrofi ved tyrotoksikose

Samtidig var det tidlige klager om kortpustethet, rask hjerterytme, svakhet, nedsatt arbeidsevne og økt tretthet etter vanlig fysisk anstrengelse. Det er smerter i hjertet av en annen natur. Mulig vedlegg av hjertesvikt.

3. Myokardiodystrofi i overgangsalderen

Det utvikler seg hos kvinner etter 45 til 50 år (under eller etter overgangsalderen). Det er smerter i hjertet av en piercing, vondt og presserende karakter med bestråling i venstre arm. Smerten er lang og involverer ikke fysisk aktivitet.

Disse klagene er verre i den perioden av de såkalte "hetetokter" (en følelse av varme, som alternerer med en følelse av kulde, økt svetting og hjertebank). I slike tilfeller er hjertesvikt sjelden, bortsett fra på en bakgrunn av samtidig hypertensjon, som ofte utvikler seg hos kvinner etter fylte 50.

Diagnose av myokarddystrofi

Det er ingen spesifikk diagnose av myokarddystrofi. Det manifesteres av kliniske symptomer og tegn på EKG, de viktigste sykdommene og tilstandene som førte til dannelsen av myokarddystrofi.

EKG tegn - en økning i hjertefrekvensen (takykardi), arytmi og flatering av tannen T.

"Hvordan fjernes EKG?"

For å se, klikk på knappen midt på skjermen.

Hvis videoen ikke starter, klikker du på pause og venter på at videoen skal lastes!

Er videoen verdt å se? Del med familie og venner.

Er videoen verdt å se? Del med familie og venner.

Behandling av myokarddystrofi

Direkte på behandling av den underliggende sykdommen eller korrigering av tilstanden som førte til utviklingen av myokarddystrofi.

Les Mer Om Fartøyene