Vi behandler sirkulasjonsforstyrrelser ved folkemessige rettsmidler

Feil eller utilstrekkelig blodsirkulasjon er et vanlig symptom på en helserisiko som oppstår på grunn av flere årsaker. Det må behandles så tidlig som mulig før det skaper kaos i kroppen. Brudd på blodsirkulasjonen kan føre til tretthet, smerte, hevelse, døsighet, kuldegysninger, metabolsk ubalanse.

Den cerebrale sirkulasjonen er sterkt påvirket av ryggradssykdommer, overdreven fysisk anstrengelse, kronisk utmattelsessyndrom og hodetrauma. Hvis sykdommen utvikler seg, kan pasienten ha synsproblemer, det er også risiko for å utvikle lammelse, nedsatt intelligens og nedsatt koordinasjon.
Det finnes flere metoder for behandling av vaskulære sykdommer, for eksempel kirurgi og medisiner, som bidrar til å øke blodstrømmen. Imidlertid kan slike legemidler forårsake bivirkninger.
Metoder for folkebehandling er tidstestet, effektivt, i tillegg, ikke forårsake noen bivirkninger. Her er noen få teknikker som vil hjelpe til med behandling av denne tilstanden og som er enkle å bruke hjemme.

øvelser

Fysisk trening er en av de beste beskyttelsesmåtene som kan hjelpe til med behandling av slike plager uten å bruke penger.
Du kan starte med enkle grunnleggende øvelser som å gå, sykle, hoppe. Du må holde kroppen varm for å forbedre blodsirkulasjonen. Brudd på blodsirkulasjonen skjer hovedsakelig på grunn av innsnevring av blodårene, noe som kan forverre tilstanden dersom du lever i et kaldt klima.

hydroterapi

Det er nødvendig å bytte en kald og varm dusj når du tar vannprosedyrer. Prøv å få vann direkte inn i problemområdet i kroppen, som lider mest på grunn av dårlig blodsirkulasjon.
Varmt vann, en dusj på det berørte området kan øke blodstrømmen, og hvis det treffer kroppen kaldt vann, sendes blodstrømmen til alle indre organer.
Ta et kurs med badterapi. Bruk varme klær og dekk deg selv med et varmt teppe, spesielt om vinteren. Dette kan redusere symptomer, som anfall, som oppstår når det er mangel på oksygen i vevet.

Cayenne pepper

Dette krydderet vil bidra til å aktivere prosessen med blodsirkulasjon. Når du bruker chili pepper, øker blodstrømmen i hele kroppen.
Cayenne pepper vil også bidra til å styrke veggene i arteriene. Det kan imidlertid forårsake noen bivirkninger, som forstyrret mage, magesmerter, hvis de forbrukes i overskudd.
Det er bedre å konsultere en lege før du legger krydder til kostholdet ditt.

Planteterapi

Du må drikke rikelig med vann for å beskytte deg mot dehydrering. Liquefied blodvann tolererer bedre oksygen i hele kroppen.
For å sikre at alle fartøyene er i orden, kan du bruke midler til alternativ medisin for forebyggende og kurative formål.

Infusjon av urte

For å forbedre hjernens sirkulasjon kan du drikke et infusjonsforløp, tilberedt fra medisinske urter. Tilberedingen tar 25 ml mint, 30 milliliter Corvalol, 50 milliliter eukalyptustinktur og 100 milliliter piontinktur, hagtornefrukt og valerianrot.
Alle komponenter helles i en beholder. Tilsett 10 kryddernøkler til blandingen. Lukk beholderen tett med infusjon og sett på et mørkt sted i flere uker. Innholdet skal ristes regelmessig. Når stoffet er klart, drikk det en halv time før måltider 3 ganger om dagen. Før du tar infusjonen, er det bedre å fortynne: I 100 ml vann tilsetter du 30 dråper medikamentet.

orchis

Styrke kardiovaskulærsystemet vil hjelpe deg med infusjon av orkis. For å forberede et effektivt og høyverdig produkt er det nødvendig å velge plantens friske røtter. For å være mer presis, er det en myk knott.
Ta 10 av disse knollene. Del røttene i flere deler. Plasser dem i en flaske mørkt glass. Fyll råvaren med 200 ml 96 prosent alkohol. Tinktur plasseres på et mørkt sted i flere uker.
Ta klar tinktur før frokost på en tom mage på en teskje. Etter en og en halv måned kan du gjenopprette nesten alle skadede kar.

morbær

Cure blodårene og bli kvitt hypertensjon vil hjelpe buljong fra blader av mulberry. For å gjøre det, ta en emalje gryte og legg 9 blader inn i den. Fyll dem med 50 ml vann. Sett beholderen på brann og lag den i noen minutter. Deretter smelter buljongen for en stund. Drikk dette middelet som te i tre måneder. En fersk kjøttkraft bør tilberedes daglig. Takket være dette folkemidlet blir karossens vegger sterkere, og blodtrykket avtar.

Appelsiner og sitroner

For å normalisere trykket, for å fjerne slaggfartøyene, kan du spise grøt laget av sitroner og appelsiner.
For forberedelsen tar du to sitroner og en oransje. Fjern beinene fra dem og pass dem gjennom kjøttkvernen. Legg til den mottatte vekten noen spiseskjeer med honning og legg på en dag i et mørkt rom med romtemperatur. Legg deretter blandingen i en krukke og legg den i kjøleskapet. Narkotika tar flere ganger om dagen på en spiseskje, til helsen din ikke blir bedre. Du kan vaske ned vasselen med te.

Før du tar medisiner, inkludert folk, må du konsultere spesialister for ikke å forverre tilstanden din med selvmedisinering.

Legenes mening

Krymping av fingertuppene, hodepine, søvnløshet, tap av minne og oppmerksomhet - disse symptomene kan være de første "svalene" av sirkulasjonsforstyrrelser. Denne tilstanden er farlig fordi vevene i iskemisonen opplever en akutt mangel på oksygen og næringsstoffer, samt overfylte giftige produkter.
For å forbedre mikrosirkulasjonen i det berørte området, må du forstå årsaken til tilstanden. Hvis utløsningsfaktoren er et utilstrekkelig utviklet nettverk av kapillærer, må du begynne å trene. Du har forhøyet kolesterol og en historie med aterosklerose - spis riktig og i tide besøke kardiologen. Og hvis nervesystemet ikke er riktig, ta en titt på avtalen med en nevrolog og drikk te laget av mynte med valerian.

Forstyrrelser av hjerneblodsirkulasjonen i blodet: former, tegn, behandling

I de siste årene har andelen dødsfall fra patologiske lesjoner i hjernen som tidligere hadde vært assosiert med kroppsaldring økt betydelig og ble kun diagnostisert hos eldre (etter 60 år). I dag forandres symptomene på hjernesirkulasjonsforstyrrelser. Og folk dør ofte mindre enn 40 år etter et slag. Derfor er det viktig å kjenne årsakene til og mekanismen for deres utvikling, slik at forebyggende, diagnostiske og terapeutiske tiltak gir det mest effektive resultatet.

Hva er forstyrrelsen av cerebral sirkulasjon (MK)

De cerebrale karene har en unik, perfekt struktur som perfekt regulerer blodstrømmen, og sikrer stabiliteten i blodsirkulasjonen. De er arrangert på en slik måte at når blodstrømmen til koronarbeinene øker omtrent 10 ganger under fysisk aktivitet, forblir mengden sirkulerende blod i hjernen, med økende mental aktivitet, på samme nivå. Det vil si at det er en omfordeling av blodstrømmen. En del av blodet fra hjernegruppene med mindre stress blir omdirigert til områder med økt hjernevirksomhet.

Imidlertid er denne perfekte prosessen med blodsirkulasjon forstyrret dersom mengden blod som kommer inn i hjernen ikke tilfredsstiller behovet for det. Det skal bemerkes at omfordelingen i hjernegruppene er nødvendig, ikke bare for sin normale funksjonalitet. Det forekommer også i forekomsten av forskjellige patologier, for eksempel stenose av fartøyets lumen (innsnevring) eller obturasjon (lukning). Som følge av svekket selvregulering, reduserer blodbevegelseshastigheten i visse deler av hjernen og deres iskemi sakte.

Typer av lidelser i MK

Det er følgende kategorier av blodstrømforstyrrelser i hjernen:

 1. Akutt (slag), som opptrer plutselig med et forlenget kurs, og forbigående, de viktigste symptomene på dem (synshemming, tap av tale, etc.) varer ikke mer enn en dag.
 2. Kronisk, forårsaket av dyscirculatory encephalopathies. De er delt inn i to typer: hypertensiv opprinnelse og forårsaket av aterosklerose.

Akutte hjertesirkulasjonsforstyrrelser (CABG)

Akutt forstyrrelse av cerebral sirkulasjon forårsaker stabile sykdommer i hjernens aktivitet. Det kan være av to typer: hemorragisk (blødning) og iskemisk (det kalles også hjerneinfarkt).

hemoragisk

etiologi

Blødning (hemorragisk forstyrrelse av blodstrømmen) kan skyldes ulike arteriell hypertensjon, vaskulære aneurismer, medfødte angiomer, etc.

patogenesen

Som et resultat av økningen i arterielt trykk, frigjøres plasma og proteiner i det, noe som fører til plasmametning av veggene til karene, noe som forårsaker ødeleggelse. Et særegent hyalinlignende spesifikt stoff blir avsatt på vaskulære vegger (et protein som ligner brusk i sin struktur), noe som fører til utvikling av hyalinose. Skipene ligner glassrør, mister elastisitet og evnen til å beholde blodtrykket. I tillegg økes permeabiliteten til vaskemuren, og blodet kan fritt passere gjennom det, impregnere nervefibre (diapedesis blødning). Resultatet av en slik transformasjon kan være dannelsen av mikroanurysmer og ruptur av fartøyet med blødning og innblåsning av blod inn i den hvite hjernens substans. Dermed oppstår blødning som følge av:

 • Plasmatisk impregnering av veggene til fartøyene av den hvite hjernens substans eller visuelle tuberkler;
 • Diapedesis blødning;
 • Dannelsen av mikroanurysmer.

Blødning i den akutte perioden er karakterisert ved utviklingen av hematomer med kile og deformasjon av hjernestammen i tentorienteringsåpningen. Samtidig svulmer hjernen og utvikler omfattende hevelse. Det er sekundære blødninger, mindre.

Kliniske manifestasjoner

Vanligvis oppstår i løpet av dagen, under fysisk aktivitet. Plutselig begynner hodet å smerte, det er sykdommelige ønsker. Bevissthet - forvirret, en person puster ofte og med fløyte, det er takykardi ledsaget av hemiplegi (ensidig lemmerlammelse) eller hemiparesis (svekkelse av motorfunksjoner). Hovedrefleksene er tapt. Utsikten blir fast (parese), anisocoria (elever av forskjellige størrelser) eller strabismus av divergent type oppstår.

behandling

Behandlingen av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser av denne typen inkluderer intensiv terapi, hovedformålet er å redusere blodtrykket, gjenopprette vitale (automatisk oppfatning av den eksterne verden), stoppe blødning og eliminere hjerneødem. Følgende medisiner brukes:

 1. Redusere blodtrykk - ganliablokatory (Arfonade, benzohexan, pentamin).
 2. For å redusere permeabiliteten til veggene i blodkarene og øke blodkoagulabiliteten - Dicynone, vitamin C, vikasol, Kalsiumglukonat.
 3. For å øke reologi (fluiditet) av blod - Trental, Winkaton, Cavinton, Euphyllin, Cinnarizin.
 4. Inhiberende fibrinolytisk aktivitet - ACC (aminokapronsyre).
 5. Decongestant - Lasix.
 6. Sedativa.
 7. For å redusere intrakranielt trykk foreskrives en ryggpinne.
 8. Alle rusmidler injiseres.

iskemisk

etiologi

iskemisk IMC på grunn av aterosklerotisk plakk

Sirkulasjonsforstyrrelser iskemisk er oftest forårsaket av aterosklerose. Dens utvikling kan provosere sterk spenning (stress, etc.) eller overdreven fysisk aktivitet. Kan oppstå under nattesøvn eller umiddelbart etter oppvåkning. Ofte følger preinfarkt eller hjerteinfarkt.

symptomer

Kan oppstå plutselig eller øke gradvis. De manifesteres i form av hodepine, hemiparesis på siden motsatt lesjonen. Krenkelse av koordinering av bevegelse, samt visuelle og taleforstyrrelser.

patogenesen

En iskemisk lidelse oppstår når en utilstrekkelig mengde blod tilføres til et eget område av hjernen. I dette tilfellet er et fokus på hypoksi, hvor nekrotiske formasjoner utvikles. Denne prosessen er ledsaget av et brudd på de grunnleggende hjernefunksjonene.

terapi

I behandlingen brukes injeksjoner av medisiner for å gjenopprette den normale funksjonen av det kardiovaskulære systemet. Disse inkluderer: Korglikon, Strofantin, Sulfokampokain, Reopolyklykin, Cardiamin. Intrakranialt trykk avtar mannitol eller Lasix.

Video: Årsakene til ulike slagslag

Transitorisk svekkelse av cerebral sirkulasjon

Transitory svekkelse av cerebral sirkulasjon (PNMC) oppstår mot arteriell hypertensjon eller aterosklerose. Noen ganger er årsaken til utviklingen sin kombinasjon. De viktigste symptomene på PNMC er som følger:

 • Hvis patologiens fokus befinner seg i karotidbeholderne, er pasienten nummen med halvparten av stammen (med motsatt side av siden) og en del av ansiktet rundt leppene, lammelse eller kortvarig parese av lemmer er mulig. Violert tale, det kan være epileptisk anfall.
 • Når dårlig sirkulasjon i vertebrobasilær område av pasientens svekkede armer og ben, føler deg svimmel, er det vanskelig å svelge og lage lyder, det fotopsi (utseende i øynene av den lysende prikker, gnister, etc.) eller dobbeltsyn (delingen av de synlige elementer). Han mister orientering, han har feil i hans minne.
 • Symptomer på cerebral sirkulasjon på bakgrunn av hypertensjon vises som følger: begynner å få hodepine og øyeepler, en person opplever tretthet, han har en trykkende ører (som i et fly under avgang eller landing) og kvalmende begjær. Ansiktet blir rødt, svette øker. I motsetning til slag, finner alle disse symptomene sted innen en dag. For dette ble de kalt "forbigående angrep".

Behandling av PNMK utføres av hypotensive, toniske og kardiotoniske midler. Brukt spasmolytika som forbedrer blodstrømmen i hjernen, og blokkere av kalsiumkanaler. Følgende medisiner er foreskrevet:

Dibasol, Trental, Clopheline, Wincomamin, Euphyllin, Cinnarizine, Cavinton, Furasemid, betablokkere. Som tonic - alkohol tinkturer av ginseng og magnolia vintreet.

Kroniske sykdommer i hjernecirkulasjon

Kronisk lidelse i hjernesirkulasjonen (CNMK), i motsetning til akutte former utvikler seg gradvis. Det er tre stadier av sykdommen:

 1. I første fase er symptomene vage. De er mer som et kronisk tretthetssyndrom. En person blir raskt trøtt, søvn er forstyrret, hodet hans gjør ofte vondt og svimmel. Han blir raske og distrahert. Han endrer ofte stemningen. Han glemmer noen mindre punkter.
 2. I den andre fasen ledsages en kronisk svekkelse av cerebral sirkulasjon av en betydelig minneverdighet, utvikle små brudd på motorfunksjonene, forårsaker skakkelig gang. Det er konstant støy i hodet mitt. En person oppfatter informasjon dårlig, neppe konsentrere seg om det hans oppmerksomhet. Han degraderer gradvis som en person. Blir irritabel og ikke selvsikker, mister intellekt, reagerer utilstrekkelig på kritikk, faller ofte i depresjon. Han er hele tiden svimmel og har hodepine. Han vil alltid sove. Arbeidsevne - redusert. Han er dårlig tilpasset sosialt.
 3. I tredje fase blir alle symptomene verre. Nedbrytning av personen blir demens, hukommelsen lider. Når man reiser hjemme alene, vil en slik person aldri finne en vei tilbake. Motorfunksjonene er svekket. Dette manifesterer seg i rystelser av hender, stivhet i bevegelser. Merkbart, taleforstyrrelser, koordinering av bevegelser.

Den siste fasen av kronisk NMC er hjerneatrofi og nevronaldød, utvikling av demens

Brudd på hjernecirkulasjon er farlig fordi hvis ikke behandlingen utføres i tidlige stadier, dør nevroner - de grunnleggende enhetene i hjernestrukturen, som ikke kan oppstå igjen. Derfor er diagnosen av sykdommen i de tidlige stadier så viktig. Den inkluderer:

 • Identifikasjon av sykdommer i blodårer som fremmer utviklingen av hjernesirkulasjonsforstyrrelser.
 • Diagnosen er basert på pasientens klager.
 • Gjennomføring av en nevropsykologisk undersøkelse på MMSE-skalaen. Det kan oppdage kognitiv svekkelse ved testing. Fraværet av brudd er indikert med 30 poeng samlet av pasienten.
 • Dupleks skanning med det formål å avsløre lesjoner av cerebral kar med aterosklerose og andre sykdommer.
 • Magnetic resonance tomography, som gjør det mulig å identifisere små hypotensitive (med patologiske forandringer) foci i hjernen.
 • Kliniske blodprøver: En generell blodprøve, et lipidspektrum, et koagulogram, glukose.

etiologi

Hovedårsakene til hjernesirkulasjonsforstyrrelser er som følger:

 1. Age. I utgangspunktet oppstår de hos folk som har gått inn i femte tiåret.
 2. Genetisk predisposisjon.
 3. Craniocerebral skade.
 4. Overvekt. Overvektige mennesker lider ofte av hyperkolesterolemi.
 5. Hypodinami og økt følelsesmessighet (stress, etc.).
 6. Dårlige vaner.
 7. Sykdommer: diabetes mellitus (insulinavhengig) og aterosklerose.
 8. Hypertensjon. Forhøyet blodtrykk er den vanligste årsaken til hjerneslag.
 9. I en gammel alder kan brudd på blodstrømmen i hjernen føre til:
  • atrieflimmer,
  • ulike sykdommer i bloddannende organer og blod,
  • kronisk tromboflebitt,
  • hjertesykdommer.

behandling

Med kronisk nedsatt blodmengde i hjernen Alle medisinske tiltak er rettet mot å beskytte nervene i hjernen fra døden som følge av hypoksi, for å stimulere metabolisme på nivå av nevroner, for å normalisere blodstrømmen i hjernens vev. Legemidler til hver pasient velges individuelt. Ta dem i en strengt angitt dosering, og monitorer blodtrykket kontinuerlig.

Videre, forstyrrelser av den cerebrale sirkulasjon, ledsaget av nevrologiske manifestasjoner som anvendes antioksidanter, venotonics, vasodilatorer, neurobeskyttende midler, midler som forbedrer blodmikrosirkulasjon, sedativer og multivitamin.

For å behandle en kronisk lidelse i hjernens sirkulasjon kan og middel til tradisjonell medisin, ved hjelp av en rekke avgifter og phyto-te. Spesielt nyttig infusjon av hagtorns og samlingsblomster, som inkluderer kamilleapotek, myrsvin og morwort. Men de bør brukes som et ekstra behandlingsforløb, noe som styrker den viktigste medisinterapien.

Personer med økt vekt, som er i fare for å utvikle aterosklerose på grunn av høyt kolesterol, må ta hensyn til ernæring. For dem er det spesielle dietter du kan lære om fra en diettist som overvåker næringsorganisasjonen for pasienter som er på behandling på et sykehus på et sykehus. Kostholdsprodukter inkluderer alt som har vegetabilsk opprinnelse, sjømat og fisk. Men produktene av melk, tvert imot, skal ha lite fett.

Hvis kolesterolemien er signifikant, og dietten ikke gir de nødvendige resultatene, er legemidlene som er inkludert i statin-gruppen foreskrevet: Lipitor, Atorvakar, Vabarin, Torvakard, Simvatin. Ved høy grad av innsnevring av hulrommet mellom veggene i halspulsårene (70%) som kreves for å holde endarterectomi (kirurgi), som er utført bare i spesialiserte klinikker. Med en stenose på mindre enn 60% er konservativ behandling tilstrekkelig.

Rehabilitering etter akutt nedsatt hjernesirkulasjon

Medikamentterapi kan stoppe sykdomsforløpet. Men hun kan ikke returnere muligheten til å flytte. Hjelp i dette kan bare spesielle treningsøvelser. Vi må være forberedt på at denne prosessen er lang nok og har nok tålmodighet. Pasientene til pasienten må lære å utføre massasje og øvelser med terapeutisk gymnastikk, siden de må gjøre dem for seks måneder eller mer.

Grunnlaget for tidlig rehabilitering etter en dynamisk svekkelse av cerebral sirkulasjon med målet om fullstendig gjenoppretting av motorfunksjoner er vist ved kinesitherapy. Spesielt er det nødvendig med å gjenopprette motilitet, da det bidrar til opprettelsen av en ny modell av hierarkiet i nervesystemet for utøvelse av fysiologisk kontroll av organismens motorfunksjoner. Følgende metoder brukes i kinesitherapy:

 1. Gymnastikk "Balanse", med sikte på å gjenopprette koordinering av bevegelser;
 2. System for refleksøvelser Feldenkrais.
 3. Vojta-systemet tar sikte på å gjenopprette motoraktivitet ved å stimulere reflekser;
 4. Mikrokenizoterapiya.

Passiv gymnastikk "Balanse" er tildelt hver pasient med nedsatt cerebral sirkulasjon, så snart bevisstheten vender tilbake til ham. Vanligvis hjelper familien hennes til pasienten. Det inkluderer kneading av fingre og tær, flekk og forlengelse av lemmer. Øvelser begynner å utføre fra de nedre delene av lemmer, og beveger seg gradvis opp. Komplekset inkluderer også æltning av hodene og livmorhalsene. Før begynnelsen av øvelsene og avslutte skal gymnastikken være lett masserende bevegelser. Pass på å overvåke pasientens tilstand. Gymnastikk skal ikke føre til at han overtar. Uavhengig kan pasienten utføre øvelser for øynene (skrue opp, rotere, fikse et blikk på ett punkt og noen andre). Gradvis, med forbedring av pasientens generelle tilstand, økes belastningen. For hver pasient velges en individuell gjenopprettingsteknikk, med tanke på egenskapene til sykdomsforløpet.

Foto: grunnleggende øvelser av passiv gymnastikk

Feldenkrais Metode Er en terapi som forsiktig påvirker det menneskelige nervesystemet. Den fremmer full restaurering av mentale evner, motoraktivitet og sensualitet. Det inkluderer øvelser som krever jevn bevegelse under utførelsen. Pasienten bør fokusere på koordinasjonen, gjøre hver bevegelse meningsfylt (bevisst). Denne teknikken gjør at vi distraherer oppmerksomheten fra det eksisterende helseproblemet og konsentrerer det om nye prestasjoner. Som et resultat begynner hjernen å "huske" de tidligere stereotypene og vender tilbake til dem. Pasienten studerer hele tiden sin kropp og dens evner. Dette lar deg finne raske måter å få det til å flytte.

Metoden er basert på tre prinsipper:

 • Alle øvelser skal være enkle å lære og huske.
 • Hver øvelse skal utføres jevnt, uten overbelastning av muskler.
 • Mens du utfører øvelsen, bør den syke personen nyte bevegelsen.

Men viktigst, man kan aldri dele sine prestasjoner i høy og lav.

Ekstra rehabiliteringstiltak

Utbredte utføre pusteøvelser, som ikke bare normaliserer blodsirkulasjon, men også fjerner som oppstår under påvirkning av gymnastikk og massere muskelstrekkbelastning. I tillegg regulerer det åndedrettsprosessen etter å ha utført terapeutiske øvelser og gir en avslappende effekt.

Ved brudd på hjernecirkulasjon er pasienten foreskrevet en sengestøtte i lang tid. Dette kan føre til ulike komplikasjoner, for eksempel et brudd på naturlig ventilasjon, fremveksten av bedsores og kontrakturer (i felles begrenset mobilitet). Profylakse av bedsores er den hyppige endringen av pasientens stilling. Det anbefales å vri den over magen. Fot mens hengende, som ligger på leggen myke puter under knærne - hjul laget av bomull, trimmet med gasbind.

For forebygging av kontrakturutvikling anbefales det:

 1. Pasientens kropp skal gis en spesiell stilling. I de tidlige dager blir han overført fra en stilling til en annen, omsorg for sine slektninger. Dette gjøres hver annen eller tre timer. Etter stabilisering av blodtrykket og forbedring av pasientens generelle tilstand, blir de lært å gjøre det selv. Tidlig sittende av pasienten i sengen (hvis trivselet tillater det) vil ikke tillate utvikling av kontrakturer.
 2. Gjør massasjen nødvendig for å opprettholde muskeltonen i normal. De første dagene inkluderer det lett strekk (med økt tone) eller æltning (hvis muskeltonen er redusert) og varer bare noen få minutter. Ytterligere massasjebevegelser intensiveres. Det gis tillatelse til å bruke rubbing. Varigheten av massasjeprosedyrer øker også. Ved utgangen av første halvdel av året kan de utføres innen en time.
 3. Utfør øvelsesøvelser, som blant annet effektivt bekjemper synkinesi (ufrivillig sammentrekning av musklene).
 4. En god effekt er gitt av vibrasjonsstimulering av lammede deler av kroppen med en frekvens av svingninger fra 10 til 100 Hz. Avhengig av pasientens tilstand kan varigheten av denne prosedyren variere fra 2 til 10 minutter. Det anbefales å gjennomføre ikke mer enn 15 prosedyrer.

I tilfeller av cerebral sirkulasjonsforstyrrelser, brukes alternative terapier også:

 • Refleksbehandling, som inkluderer:
  1. Behandling med lukt (aromaterapi);
  2. klassisk versjon av akupunktur;
  3. akupunktur i reflekspoengene plassert på auriklene (auricoterapi);
  4. akupunktur av biologisk aktive punkter på hendene (su-Jack);
 • Behandling med leeches (hirudoterapi);
 • Barrerbad med tilsetning av havsalt;
 • Oksygenbad.

Video: Rehabilitering etter et slag, programmet "Live sunt!"

Mer informasjon om omfattende rehabilitering etter slag og iskemiske angrep leser lenken.

Konsekvenser av NMC

Akutte hjertesirkulasjoner har alvorlige konsekvenser. I 30 tilfeller av hundre personer som har gjennomgått denne sykdommen, blir det helt hjelpeløs.

 1. Han kan ikke spise, hygiene, kjole etc. på egen hånd. Slike mennesker har helt mistet evnen til å tenke. De mister oversikten over tid og er ikke helt orientert i rommet.
 2. Noen beholder evnen til å bevege seg. Men mange mennesker som, etter brudd på hjernens sirkulasjon, forblir for alltid bedridden. Mange av dem beholder et klart sinn, forstår hva som skjer rundt dem, men er målløs og kan ikke formidle sine ønsker og uttrykke følelser i ord.

kommunikasjon mellom hjerneskade og vitale funksjoner

Funksjonshemming er et trist resultat av akutt og i mange tilfeller kronisk nedsatt hjernesirkulasjon. Ca 20% av akutte sykdomsforstyrrelser resulterer i dødsfall.

Men det er en mulighet til å beskytte deg selv mot denne alvorlige sykdommen, uansett hvilken klassifiseringskategori den refererer til. Selv om mange mennesker forsømmer det. Det er en oppmerksom holdning til ens helse og alle endringene som foregår i kroppen.

 • Enig at en sunn person ikke skal ha hodepine. Og hvis du plutselig følte deg svimmel, så var det noe avvik i funksjonen til systemene som er ansvarlige for denne kroppen.
 • Bevis på funksjonsfeil i kroppen er forhøyet temperatur. Men mange går på jobb når det er 37 ° C, vurderer det normalt.
 • Det er en kortvarig følelsesløp i ekstremiteter? De fleste gni det, uten å spørre: Hvorfor skjer dette?

I mellomtiden er disse satellitter av de første mindre endringene i blodstrømssystemet. Ofte er en akutt forstyrrelse i hjernen sirkulasjon foran en forbigående en. Men siden symptomene hans går over dagen, er det ikke alle som har det travelt å se en lege for å få en kontroll og få den nødvendige medisinen.

I dag finnes det effektive medisiner for medisin - trombolytika. De jobber bokstavelig talt mirakler, oppløser blodpropper og gjenoppretter hjernecirkulasjon. Det er imidlertid en "men". For å oppnå maksimal effekt bør de administreres til pasienten innen tre timer etter utseendet av de første symptomene på et slag. Dessverre, i de fleste tilfeller, søker medisinsk hjelp for sent, når sykdommen har gått i alvorlig fase, og bruk av trombolytik er allerede ubrukelig.

Hva er sirkulasjonsforstyrrelsene og hvordan behandles dem?

Brudd på hemodynamikk, selv i bassenget i et lite blodkar, er et alvorlig problem for hele organismen, da det kan føre til farlige, livstruende komplikasjoner.

Hvert tilfelle av sirkulasjonsforstyrrelser trenger detaljert etterforskning. Behandling for hemodynamiske lidelser er rettet både mot fjerning av obstruksjonen mot normal blodtilførsel til vev og organer, og for eliminering av abnormiteter forårsaket av den patologiske tilstanden.

Denne termen brukes til å referere til tilstander hvor kardiovaskulærsystemet mister sin evne til å gi fullstendig blodtilførsel til vev og organer.

Av karakteren av manifestasjonene er hemodynamiske lidelser klassifisert som følger:

 • første tegn på sirkulasjonsfeil (kjennetegnet ved utvikling av ikke-permanente symptomer, som kun kan oppstå i en tilstand av økt stress);
 • akutte sirkulasjonsforstyrrelser (symptomer oppstår ofte plutselig, ofte uten symptomprekursorer, forårsaker en tilstand som truer menneskelivet);
 • kroniske hemodynamiske lidelser (utvikles over lang tid, har gradvis progressiv karakter).

Forskjellige grader av arteriell innsnevring som fører til progressiv sirkulasjonsforstyrrelse

Til årsakene som forårsaker forstyrrelser i blodsirkulasjonen av organer og vev, regnes begge faktorer som påvirker hjertearbeidet og effekter som kan påvirke fartøyets tilstand:

 • Arteriell hypertensjon (hypertensiv sykdom).
 • Høyt kolesterol i blodet og et brudd på metabolismen av triglyserider.
 • Eldre alder.
 • Diabetes mellitus.
 • Tobaksrøyking.
 • Vektig.
 • Tromboser.
 • Obliterating aterosklerose.
 • Obliterating endarteritt (denne sykdommen er mer vanlig hos menn og forårsaker en forandring i væskesirkulasjonen i nedre ekstremiteter).
 • Åreknuter.

En trombose i blodåren med tromboflebitt. Figuren viser en av mekanismene for separasjon av trombusstedet, som fører til tromboembolisme

Det bør tas i betraktning at en sirkulasjonsforstyrrelse i et bestemt område kan føre til lignende abnormiteter i organer i systemer i andre regioner. For eksempel kan tromboflebitt i underdelene føre til trombose eller tromboembolisme i lungearterien. Derfor bør sykdommer som forårsaker lokale forstyrrelser i blodtilførselen i et av områdene, betraktes som et problem for hele organismen.

Sirkulasjonsforstyrrelser, uavhengig av lokaliseringsområdet, er det vanlig å dele seg inn i akutt og kronisk.

 • En akutt sykdom i sirkulasjonen er preget av en plutselig forstyrrelse av kroppen og er ledsaget av en skarp smerte. Ved lokalisering av den patologiske prosessen i vev av vitale organer, utvikles livstruende forhold som krever nødhjelp. En slik tilstand kan utvikles som et resultat av emboli eller vedvarende spasmer i arterien.
 • Kroniske hemodynamiske sykdommer utvikler seg over en lang periode, noe som fører til en gradvis fading av den funksjonelle aktiviteten til det berørte organet. Lignende patologier forårsaker en aterosklerotisk lesjon i vaskulærsengen eller en gradvis reduksjon i elastisiteten i vaskulærveggen.

Mekanisme for dannelse av et iskemisk fokus i hjernen med arteriell tromboembolisme

Manifestasjoner av hemodynamiske lidelser avhengig av arten og lokaliseringen av lesjonen:

Område med brudd

Manifestasjoner av akutte hemodynamiske forstyrrelser

Symptomer på kronisk sirkulasjonsfeil

 • Bevissthet, helt opp til tapet.
 • Generelle cerebrale symptomer: hodepine, svimmelhet, svimmelhet.
 • Fokal nevrologiske symptomer, hvor spesifisiteten avhenger av lokalisering av det patologiske fokuset.
 • Taleforstyrrelser
 • Episodisk hodepine.
 • Svimmelhet, balanseforstyrrelser.
 • Støy i hodet, i ørene.
 • Gradvis progressive minneforstyrrelser.
 • Svakhetstilfeller i enkelte muskelgrupper
 • Parestesi og parese i lemmer, kontrollert av det berørte segmentet i ryggmargen.
 • Når lesjonen av den cervicothoracic delen er et brudd på pusten forårsaket av paresis av respiratoriske muskler.
 • I tilfelle av et ryggradsslag på lumbalnivået - et brudd på bekkenorganene og blodtilførselen av underbenet
 • Episodiske, sakte fremskrittende følsomhetsforstyrrelser, hvor lokaliseringen bestemmes av nivået av skade.
 • Gradvis utvikle og utvikle perifer parese.
 • Overtredelse av bekkenorganens funksjoner

Denne tilstanden kalles hjerteinfarkt.

Det kliniske bildet er preget av en kraftig nedgang i hjertemuskulær funksjonell aktivitet, som manifesterer seg som en generalisert hemodynamisk lidelse

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen

Aktiviteten til kroppen vår er avhengig av sirkulasjonssystemet. Forstyrrelse av blodsirkulasjonen er en unormal tilstand, hvor tilførsel av vev med oksygen og nødvendige næringsstoffer forverres på grunn av endringer i egenskapene og blodvolumet i karene. Resultatet av dette er utviklingen av hypoksi og nedbremsing av metabolske prosesser, som fører til fremveksten av et stort antall sykdommer.

Store og små sirkler i blodsirkulasjonen

Hjertesvikt, sirkulasjonssvikt og frustrasjon - alle disse begrepene beskriver samme tilstand der det ikke bare endringer i kontraktile funksjon av venstre og høyre ventrikkel, men det er perifer sirkulasjons lesjoner som strekker seg til hele kroppen.

Hjertet er det sentrale organet i kroppens blodsirkulasjon. Fra den venstre atrium arterielt blod inn i venstre hjertekammer, da blodet, anriket med oksygen og næringsstoffer, støtes ut fra hjertekammer i aorta, beveger seg gjennom arterier, arterioler og forgrener seg i svinger i kapillærene, hemmende, hvis nettet, alle organer når hjerteslag. Gjennom veggene i kapillærene er det næring og gassutveksling i vev, blod gir oksygen, og mottar karbondioksid og metabolske produkter. Fra kapillærene blir venøst ​​blod over blodårene overført til høyre atrium, hvor en stor sirkel av blodstrøm slutter. I lunge venøst ​​blod som kommer inn i lungekapillærene, er det beriket med oksygen og frigjøres fra stoffskifteprodukter, returnerer deretter lungevenene inn i venstre atrium. Hvis du på et tidspunkt i bevegelsen av blod i hjertet eller sirkulasjonsforstyrrelser oppstår sirkel, er resultatet ødeleggelsen av ulike sykdommer.

Typer sirkulasjonsforstyrrelser

Sirkulasjonssystemet er konvensjonelt delt inn i sentrale og perifere. Anomalier i det sentrale systemet er forårsaket av et brudd i arbeidet i hjertet og store blodkar. Lesjoner i perifert system er forårsaket av strukturelle og funksjonelle lidelser i disse karene. Sirkulasjonsforstyrrelser er delt inn i følgende typer: hyperemi, iskemi, blødning, trombose, emboli, sjokk.

Også, kroniske og akutte sirkulasjonsforstyrrelser skiller seg ut. Kroniske patologier utvikler seg over en lang periode med gradvis utvikling av aterosklerotiske plakk på den indre overflaten av arteriene som fører til at de smalner ned for å fullføre utryddet. Utelukkende lesjoner av karene i underdelene kan være årsaken til utviklingen av nekrose.

Akutt skade på sirkulasjonssystemet er vanligvis en konsekvens av kardiovaskulær svikt, men manifesterer seg også mot bakgrunnen for skade på sentralnervesystemet, endokrine sykdommer og andre patologier. Akutte sykdommer i blodsirkulasjonen inkluderer hjerneslag og trombose i hjernen.

Årsaker til sykdommen

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen er et av symptomene på et stort antall sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Tilstandsdyktig kan alle årsakene som forårsaker patologi deles inn i fem grupper:

 • kompresjon;
 • traumer;
 • vasospastic;
 • Forårsaket av utseende av svulster;
 • Sletting.

Også årsaken til avviket kan være tilstedeværelse av smittsomme sykdommer, hormonelle forstyrrelser, hypertensjon, diabetes, nyresvikt. Gunstige faktorer for utviklingen av sirkulasjonsforstyrrelser er brannsår, aneurysmer, fenomenet Raynaud.

Det kliniske bildet og symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser

Det kliniske bildet av sykdommen med forskjellige typer manifestasjon har sine egne særegenheter, vi vil vurdere noen av symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser:

 • Hyperemia. Utvidelse av karene i kroppen med en overdreven økning i blodpåfyllingen. Det manifesteres av en endring i fargen på huden på stedet av fartøyets skade som følge av fylling med blod, som skaffer en rosa-rød farge. Pasienten føler en puls og en økning i temperaturen på lesionsstedet;
 • Blødning. Utbytte av blodåren ved å bryte dens vegger kan være den ytre og indre, blod - pulsed-, lys purpur phleborrhagia har en mørk rød farge, med en kapillær - observerte nøyaktige blødning fra små fartøy;
 • Iskemi. Lav forsyning av blodkar med arterielt blod manifesteres av en følelse av smerte i det berørte organet på grunn av mangel på oksygenforsyning og akkumulering av metabolske produkter;
 • Trombose. Brudd på blodkoagulasjon, hvor lumen av karet er blokkert av en trombose, kan være fullstendig eller delvis overlappende. Konsekvensen er en avmatning i blodutløpet fra det berørte området, mens det er hevelse, cyanotisk hud, smertefulle opplevelser;
 • Emboli. Overlappende lumen av fartøyet av fremmede partikler som stykker av fettvev, mikroorganismer, luftbobler. Symptomer er de samme som ved trombose;
 • Shock. Den kliniske tilstanden forårsaket av en reduksjon i blodtilførselen av vev på grunn av brudd på autoregulering av mikrosirkulasjonssystemet. Det manifesteres av ødeleggende forandringer i indre organer, i tilfelle et brudd på blodsirkulasjonen, kan det føre til et raskt dødelig utfall.

Også, ofte med perifer skade, blir følgende symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser observert: smerte, prikking, chilliness og nummenhet i ekstremiteter, svimmelhet, tinnitus, minneforstyrrelse, nedsatt syn, søvnforstyrrelse. De mest uttalt symptomene uttrykkes etter fysisk anstrengelse, graden av manifestasjon avhenger også av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Behandling av sirkulasjonsforstyrrelser

For å diagnostisere sykdommen, brukes blodprøver, MR-undersøkelse, tosidig skanning, oculist konsultasjoner og andre spesialister. Behandling av sirkulasjonsforstyrrelser avhenger hovedsakelig av å bestemme årsaken og typen av patologi. Ved forstyrrelser av blodstrømmen oppdages på et tidlig stadium i utviklingen, blir utpekt av en tilfredsstillende medisinsk behandling, i tillegg eksperter anbefaler å utføre regelmessige fysiske øvelser som styrker hjertemuskelen og forbedre blodtilførselen til organer og vev. Det er nødvendig å følge en spesiell diett med lavt innhold av fett og salt, det er viktig å kvitte seg med overflødig vekt og forlate dårlige vaner. Gjennomføringen av alle anbefalinger sammen med behandlingsforløpet har en effektiv effekt på kroppen. Ved akutt brudd på blodsirkulasjonen utføres behandling ved operative metoder, som tillater gjenoppretting av blodkar. Slike metoder omfatter: plast arterie bypass-transplantasjon og protese vaskulær embolektomi, for å forbedre sirkulasjonen av lemmer anvende indirekte revaskularisering kirurgi.

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen kan og må nødvendigvis behandles, utføre alle avtaler av spesialister, ignorere sykdommen eller forsøke selvbehandling kan føre til funksjonshemning.

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen

Generell informasjon

Helsen til kroppen avhenger av tilstanden sirkulasjonssystemet. Brudd på blodtilførsel av et organ av en organisme fører til at vev ikke kan motta den nødvendige mengden næringsstoffer, oksygen. Som følge av dette bremser personen metabolisme, utvikler hypoksi. I tillegg er det en avmatning metabolisme. utvikler hypoksi - Lavt oksygeninnhold i kroppen eller individuelle organer og vev. Dette kan føre til utvikling av alvorlige sykdommer. Som et resultat avhenger helsen til organismen som helhet av tilstanden til sirkulasjonssystemet.

Sirkulasjonsforstyrrelser

Sikre blodstrøm - En kompleks prosess som avhenger av hjertefunksjonen, fartøyets integritet. Avhengig av lokalisering kan blodsirkulasjonen være:

Generelle lidelser kan forekomme i kroppen som følge av hjertesvikt, endringer i blodets fysisk-kjemiske egenskaper. Brudd på blod og lymfesirkulasjon er forårsaket av strukturell og funksjonell skade på karet på noen av dens steder - i ett organ, en del av et organ eller en del av kroppen.

Ved hvilke sykdommer er det en forstyrrelse av blodsirkulasjonen

Det er nødvendig å forstå at oppdelingen av sirkulasjonsforstyrrelser i generell og lokal sirkulasjon er ganske tilfeldig, siden det i aspektet av å senke arterielt trykk i aorta fører til en reduksjon i blodtilførselen av cortical substansen av nyrene. Dette aktiverer igjen renin-angiotensinsystemet og forårsaker en økning i trykk.

Lokale sirkulasjonsforstyrrelser er en konsekvens av vanlige lidelser. Med en vanlig venøs overflod utvikler seg ofte venøs trombose nedre lemmer.

Myokardinfarkt er den første årsaken til hjertesvikt, og blødning som en lokal prosess kan være årsaken til en vanlig akutt anemi.

Generell informasjon sirkulasjonsforstyrrelser:

generell arteriell overflod;

anemi (akutt eller kronisk);

Arteriell hyperemi Er en økning i antall blodceller (erytrocytter), noen ganger kombinert med en økning i volumet av sirkulerende blod. Prosessen er relativt sjelden: når du klatrer til høyden, i innbyggerne i fjellområder, hos personer med lungepatologi, og også hos nyfødte. Symptomatologien kan være følgende:

Rødhet i huden;

økning i blodtrykk.

Den største verdien er arteriell overflod med Vaquez sykdom (ekte polycytemi) - en sykdom hvor den ekte hyperproduksjonen av erytrocytter finner sted.

Generell venøs overflod

En av de vanligste typene av vanlige sirkulasjonsforstyrrelser er en vanlig venøs overflod. Det er en klinisk og morfologisk manifestasjon av lunge-hjertesvikt.

I patogenesen generell venøs overflod spille en rolle tre hovedfaktorer:

Krenkelse av hjertet;

skade på brystet.

Krenkelser av hjertet eller hjertesvikt kan være forbundet med kjøpte og medfødte hjertefeil. Andre grunner kan være:

Inflammatoriske hjertesykdommer (myokarditt, endokarditt);

kardiosklerose av ulike etiologier (aterosklerotisk, etterfarging);

Lungesykdommer ledsaget av en nedgang i volumet av fartøyene i den lille sirkulasjonen av sirkulasjonen:

Pneumosklerose av ulike etiologier;

kronisk uspesifisert lungebetennelse;

ved skade på brystet, og pleura og diafragma, er det et brudd på sugende funksjon av brystet:

deformasjon av brystet.

Akutt venøs overflod er en manifestasjon av syndromet akutt hjertesvikt og hypoksi. Det kan være flere grunner, nemlig:

tromboembolisme av lungearterien;

all slags forkjøling.

Som et resultat, hypoksi Den histohematologiske barrieren kan bli skadet, permeabiliteten av kapillærene øker. I tillegg observert vevet:

stasis i kapillærene.

Dystrofiske og nekrotiske forandringer forekommer i parenkymorganene.
Årsaken venøs lungeemboli er ventrikulær hjertesvikt. Akutt venøs overflod forårsaker utvidelse av de alveolære kapillærene, som ledsages av lungeødem. Det kan også være intra-alveolære blødninger.

Generell anemi

Avhengig av at etiologi og patogenese skiller seg ut:

Generell informasjon akutt anemi utvikler seg med et stort blodtap, ved å redusere volumet av sirkulerende blod (BCC) i den generelle sirkulasjonen på kort tid.

årsaker til akutt anemi:

Skader med skade på organer, vev, fartøy;

spontan ruptur av et stort, patologisk endret kar eller hjerte;

ruptur av patologisk endret organ (ektopisk graviditet, pulmonell tuberkulose, magesår).

symptomatologi sykdom er uttrykt av:

hyppig svak puls;

lavt blodtrykk.

Pasienter dør konsekvens hypovolemisk sjokk.

Kronisk anemi (anemi) Er en reduksjon i antall erytrocytter og / eller hemoglobin i en volumsenhet av blod. Det totale volumet av sirkulerende blod i kroppen endres ikke. Årsaker til vanlig kronisk anemi:

sykdommer i hematopoietiske organer (anemi);

infeksjon (tuberkulose, syfilis);

parasitter (helminthic infestations);

eksogene forgiftninger (bly, benzen, karbonmonoksydforgiftning);

endogene forgiftninger (forgiftning med nitrogen metabolisme produkter).

Kliniske manifestasjoner av sykdommen:

Blodtest for sykdom anemi viser en reduksjon i antall røde blodlegemer og en reduksjon i hemoglobin.

Kondensasjon og fortynning av blod

Fortykning av blodet er preget av en reduksjon av innholdet av vann og noen elektrolytter i det perifere blod. Som et resultat stiger viskositeten til blodet, de reologiske egenskapene endres, og antall celler per voluminnhold øker relativt. Fortykning av blodet utvikler seg når en stor mengde væske går tapt. Årsakene kan være helt forskjellige:

alvorlige former for dysenteri

Forgiftning av giftstoffer;

Blodtynning (hydremia) dette er en økning i mengden vann i perifert blod av en person. Det observeres hos pasienter ganske sjelden med:

med kompensasjon av bcc plasma og blodsubstitutter etter blodtap;

i noen tilfeller, gjenoppliving og intensiv omsorg, hvis legene med henblikk på avgiftning introduserer en stor mengde væske intravenøst.

Syndromet av spredt intravaskulær koagulasjon

DIC preget av den utbredte dannelsen av liten trombi i den mikrocirkulatoriske sengen av hele organismen. Sammen med usammenheng av blod fører til flere massive blødninger. Sykdommen krever tidlig diagnose og akutt behandling. Det er basert på diskoordinering av funksjonene til de koagulerende og antikoagulerende blodsystemene som er ansvarlige for hemostase.

Mulige årsaker DIC:

Infeksjoner (soppinfeksjon, meningokokk sepsis, rickettsiosis);

alvorlig viremi (hemorragisk feber);

neonatal eller intrauterin infeksjoner;

gynekologiske sykdommer (plasentabbrudd, fostervannemboli);

leversykdom (cirrhosis);

kirurgiske inngrep med kunstig sirkulasjon;

Tallrike mikrovaskulær trombe med DIC føre til forstyrrelse av perfusjon av vev med akkumulering av melkesyre i deres utvikling og ischemi, så vel som dannelsen av microinfarcts i kroppsorganer.

sjokk Dette er en klinisk tilstand som er forbundet med en reduksjon i effektiv hjerteproduksjon, et brudd på autoregulering av mikrosirkulasjonssystemet. Karakteristisk reduksjon i blodtilførselen til vev, noe som fører til ødeleggende forandringer i indre organer. Følgende typer sjokk:

Lokale sirkulasjonsforstyrrelser

Lokale lidelser i sirkulasjonsforstyrrelser kan være som følger:

Lokal arteriell overflod (arteriell hyperemi) - en økning i tilstrømningen av arterielt blod til organet eller vevet. Spesialister skiller hypermia:

Et slående eksempel på fysiologisk arteriell hyperemia kan være på forsiden rødme, rosa-røde deler av huden på stedet av sine termiske eller mekaniske stimuli.

Angioødem hyperemi blir observert med vasomotoriske lidelser og preges av akselerasjon av blodstrømmen, ikke bare ved normal funksjon, men også ved åpning av reservekapillærer. Hud og slimhinner blir røde, litt hovne, føles varme eller varme. Vanligvis går denne hypermien raskt uten å etterlate spor på kroppen.

Postemergisk hyperemi utvikler i slike tilfeller, opphopning av væske i hulrommene, forårsaker iskemi. Beholderne av tidligere ekssanguinerte vev ekspanderer dramatisk og er fylt med blod. Faren for arteriell hyperemi er at overfylte fartøy kan briste og føre til blødning og blødning. Anemi i hjernen kan observeres.

Vaksinert hyperemi utvikler seg i forbindelse med reduksjon av barometertrykk. Et eksempel på slik overflod er hudhyperemi under påvirkning av medisinske bokser. Inflammatorisk hyperemi er et av de viktigste kliniske tegnene på betennelse.

Lokal venøs overflod

Venøs hyperemi utvikler seg når utløpet av venøst ​​blod fra kroppen eller en del av kroppen. Spesialister skiller mellom hyperemi:

kompresjons venøs hyperemi;

sikkerhets venøs hyperemi.

Blood Stasis Dette er en avmatning, til blodstrømmen i karene i mikrovaskulaturen i kapillærene er helt stoppet. Blodstasis kan foregå av:

venøs overflod (stillestående stasis);

Blod stasis er karakterisert ved å stoppe blod i kapillærene og venyler med utvidelse av hulrommet og erytrocytter i homogene bindestenger (disse skiller seg fra den stasis av venøs kongestion). Hemolyse og blodkoagulasjon Så kom ikke.

Stasis er observert i følgende sykdommer:

 • angioødemkriser (hypertensjon, aterosklerose);
 • akutte former for betennelse;
 • virussykdommer (influensa, meslinger).

Følsom for sirkulasjonsforstyrrelser og hypoksi er hjernebarken. Stasis kan føre til microinfarction. Omfattende stasis i infeksjonsfasen bærer med seg faren for å utvikle nekrose av vevet, noe som kan radikalt forandre løpet av den inflammatoriske prosessen.

blødning

blødning ring utgangen av blod fra lumen av karet eller hulrommet i hjertet. Hvis blodet helles i miljøet, så sies det om ekstern blødning, hvis i kroppens hulrom - om intern blødning. Eksempler på ekstern blødning kan omfatte:

blødning fra nesen;

tildeling av blod med avføring.

ved intern blødning blod kan akkumulere i perikardial hulrom, pleura, bukhulen. Blødning er en bestemt type blødning. Årsaker til blødning (blødning) kan være brudd, erosjon og økt permeabilitet av fartøyets vegg. Blødninger utmerker seg:

trombose denne levetiden koagulering av blod i lumen av fartøyet, i hjertehulene eller blodtap fra de tette massene. Den resulterende blodkonvolusjonen kalles trombe. I tillegg til koaguleringssystemet finnes det et system som sørger for regulering av hemostase: væskestatusen i blodet i karet under normale forhold. På grunnlag av dette er trombose en manifestasjon av en lidelse i reguleringen av hemostasesystemet.

Faktorer som påvirker trombusdannelse:

 • skade på det vaskulære endotelet;
 • endringer i blodstrømmen;
 • endringer i fysisk-kjemiske egenskaper av blod.

årsaker trombose kan bli:

 • infeksjon;
 • ondartede svulster
 • postoperativ periode;
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Lokalisering av trombose bestemmer den påfølgende behandlingen, det er en trombose:

 • arteriosus;
 • hjerte;
 • venøs (tromboflebitt, flebotrombose).

Trombose har ikke alltid visse manifestasjoner. Symptomer oppstår hvis tromben stiger i størrelse og stiger over skinnen (dette kan føre til hevelse og smerte i beinet).

Les Mer Om Fartøyene