Kortpustethet: hjerte og andre typer - hvorfor det ser ut, hvordan å bli kvitt og kurere

Pasientens utseende kan gi betydelig informasjon når det gjelder å etablere en diagnose. Kortpustethet, som er et ganske merkbart symptom som er synlig for det "blotte øye", leder ofte legen til å mistenke at noe er galt med lungene. Imidlertid kan ikke andre sykdommer (kardiovaskulær patologi, sykdommer i endokrine og nervesystem, etc.) diskonteres siden dyspné, som åndedrettsfunksjonen kalles, er karakteristisk for et meget bredt spekter av patologiske forhold.

Kortpustethet kortpustethet - annerledes

Ja, det generiske navnet definerer ikke den samme arten av denne lidelsen, slik at avklaring av visse "symptomer" av dyspné i de fleste tilfeller bidrar til å finne ut av opprinnelsen i de første stadiene av søket. I klinisk praksis følges følgende typer dyspnø:

 • Hvis respiratorisk lidelse er uttrykt i sin hurtighet, så snakk om takypné. Denne typen er allment kjent og kjent for mange fordi det er en konstant følgesvenn av feberforhold i noen smittsomme prosesser og hematologiske sykdommer. Hyppig og dyp pusting er betegnet med vilkår hyperpnoea og polypnoe;
 • Sjeldne luftveisbevegelser kalles bradypnea, som kan indikere en hjerneskade og hypoksi, som følge av disse lesjonene. Sjeldne overfladiske puste kalles hypopnea;
 • apnea (åndedrettsstans) kan løses ved å observere en sovende person som har en forandring i respiratoriske funksjonsegenskaper på grunn av ulike oppkjøpte sykdommer, hovedsakelig aldersrelatert (KOL er kronisk obstruktiv lungesykdom). Derfor er snorking ikke ansett så harmløs, fordi det primært er ansvarlig for apné. Folk som lider av hjertesykdommer, tolererer ikke en strengt horisontal stilling, etter en stund etter å ha sovnet de har orthopnea (legger ned fører til problemer med å puste), så mange foretrekker å sove halv sitte på høye puter.

symptomer på hjertesvikt som følger med dyspné

En faktor, som for eksempel å puste inn eller utånding, undergår fordelingen av dyspnø i:

 • Inspiratorisk dyspné, preget av arbeidet med å puste. Det er preget av hjertesvikt (hjerte-dyspnø) og luftveisskade (øvre luftveier, luftrør, stor bronki, pleura, membran) og indikerer at de har dårlig permeabilitet, noe som kan skyldes:
 1. bronkospasme,
 2. hevelse i slimhinnen i luftveiene,
 3. fremmedlegeme,
 4. en klump av patologiske sekreter,
 5. utviklingsmessige anomalier,
 6. svulster komprimerer luftveiene,
 7. abscesser og andre.
 • Utfallende dyspné, indikerer hindringer som hindrer patensen av de små bronkiene og forårsaket av bronkospasmer på grunn av sammenblanding av bronkioler, akkumulering av sekresjon i dem og hevelse av slimhinnen. Ekspirasjonspustethet følger slike sykdommer som bronkial astma, bronkiolit;

årsaken til noncardiac ekspiratorisk dyspné er constriction av bronkialrør, spesielt i astma

 • Blandet type dyspné er et karakteristisk trekk ved parenkymisk akutt respiratorisk svikt (ODN).

Tydeligvis er den vanligste årsaken til dyspné bronko-pulmonal patologi, som spenner fra barndoms laryngospasme og slutter med akutt respiratorisk svikt og lungeødem. Selvfølgelig vil denne listen også inkludere andre sykdommer (bronkitt, bronkial astma, pneumosklerose) som fører til KOL og dermed til kronisk respiratorisk svikt.

Behandling av hver type dyspné bør være rettet mot å eliminere eller redusere den negative effekten av den underliggende sykdommen, hvorav dyspnø er et symptom.

Hvorfor er det ikke nok luft, hvis hjertet er i orden?

Dyspnø med hjertesvikt er svært karakteristisk og er forbundet, hovedsakelig med organiske lesjoner av kardiovaskulærsystemet, er det hovedsakelig inspirasjons karakter, det manifesterer seg i inspirasjon. Cardiac dyspné, generelt, er det forbeholdt alderdom, men ikke bare med alvorlig medfødt hjertesykdom, men også med mitralklaffen prolaps, kan det lett være til stede hos barnet. Spesielt hvis barnet er en Vagotonus, som er utsatt for psyko-vegetative kriser eller panikkanfall.

I tillegg kan årsakene til dyspné være skjult bak mange andre patologiske forhold som gir symptomer på kvælning og mangel på luft, men er ikke forbundet med hjertedysfunksjon. For eksempel, en ganske vanlig sykdom i barndommen - strupe i strupehode (laryngism) forårsaker en betydelig respiratorisk lidelse (inspirerende dyspné), som raskt kan føre til døden dersom medisinsk hjelp ikke kommer i tide. Men alt er i orden.

Psykogene og fysiologiske faktorer som forårsaker dyspné

Ofte er pustenhet dannet under påvirkning av psykogene faktorer eller fysiologiske:

 1. Neurose, panikkanfall, frykt og angst, sammen med ulike vegetative lidelser (svette, hjertebanken), ledsages også av en følelse av "uventet spiral i pusten." Dette fenomenet kalles syndrom av respiratoriske lidelser, hvor pasientene ikke er fornøyd med åndedrettssystemet. De legger merke til kortpustethet når de snakker, når de er veldig bekymret, gyter, hoster og sukker, som de ikke kan kvitte seg med, selv om de tar noen tiltak. Det er imidlertid åpenbart at så lenge slike mennesker ikke kan motstå psykomotiske belastninger, vil dyspné ikke forsvinne hvor som helst. Psykologisk-vegetativt syndrom, forekommer på bakgrunn av autonome-kar-kriser, noe som av og til resulterer tilgjengelig for pasienten IRR kan plasseres bare til medikamenter rettet mot behandling av VSD - vegetative-vaskulær (nevro) dystoni;
 2. Fedme (selv spedbarns-konstitusjonelle) kan føre til kortpustethet allerede i ung alder. Og hvis først de unge, men overvektige mennesker ikke opplever ubehag (unge hjerte fremdeles coping) mens du går, så i fysisk aktivitet vil sikkert påvirke vekten, forårsaker en følelse av kvelning og mangel på luft;
 3. Feber av hvilken som helst opprinnelse manifesteres ved overfladisk rask puste (tachypnea);
 4. Post-viral asteni syndrom, som dannes etter en måned eller to etter en virusinfeksjon;
 5. Deformert thorax som følge av krumning av ryggraden eller av andre grunner;
 6. Anemi av forskjellig etiologi;
 7. Under graviditet, spesielt i de senere stadier, selvfølgelig, kan forventes å kortpustethet, fordi en kvinnes kropp begynner å jobbe for to, og lasten er fortsatt betydelig, som er nødvendig for å sikre barnet alle de nødvendige næringsstoffene. Foruten ringt på grunn av fostervekt, tar enkel ikke få, og strekker livmoren opp mye plass og hindre frie pustebevegelser, så gravid permanent følelse av mangel på luft, vet hvordan det lukter, og kan ikke i praksis være i en trykkende, dårlig ventilerte områder ;
 8. Dyspné kan oppstå etter å ha spist, noe som ikke er overraskende, fordi den fylte magen begynner å presse på membranen og forhindrer det i å delta i fullstendig pusten. sannhet, Hos friske mennesker går dette raskt, men pasientene bør spesielt stoppe på dette tidspunktet og legge merke til at det er skadelig for overmålt under episoder av dyspné.
 9. Å holde seg på høylandet forårsaker en følelse av mangel på luft, så klatrere, som elsker fjellene, er godt klar over påvirkningene av klimaforholdene.
 10. Brudd på pusten er også bemerket av værrelaterte pasienter, for det meste mennesker med ulike vegetative lidelser (NDC);
 11. Dreven fysisk og psyko-emosjonelle stress, kjører over lange avstander uten trening og andre sportsaktiviteter uten å lykkes og makt løp sterk kortpustethet, som i noen tilfeller kan kreve betydelig tid å gjenopprette puste.

Fysiologiske forhold som graviditet, sport, eller overspising, en eller annen måte snart passere, men med psykofysiologiske faktorer alt er noe mer komplisert, siden det er en mulighet for at en slik stat kan føre til psykosomatiske sykdommer, som ofte er sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Sykdommer i hjertet og kortpustethet

Hjerte dyspné kan ha en annen startmekanisme.

På den første måten Det er forandringer som først og fremst er knyttet til patologi i luftveiene og involvering av sirkulasjonssystemet senere. Økende hypoksi bidrar til deponering av kollagen i lungevevvet og utviklingen av pneumosklerose, som igjen fører til enda større hypoksi, og forverrer den. Den onde sirkelen lukkes med dannelsen av irreversible prosesser.

Den høyre ventrikkelen blir utrolig vanskelig under slike forhold for å skyve blod inn i en liten sirkel. For det første er hjerteets høyre hjerte hypertrophied på en eller annen måte å håndtere og kompensere for blodsirkulasjon. Men siden hjerte- og luftveiene er uadskillelige, øker den riktige oppdelingen over tid. Som en konsekvens av slike endringer, er stadiet av dekompensering av hjerteaktivitet med utvikling Hjerte- (høyre ventrikulær) svikt, kalt "pulmonal heart". Denne tilstanden er ofte en provokatør av rytmeforstyrrelser med utvikling av takykardi og atrial arytmi.

Den andre måten dannelsen av dyspnø er direkte relatert til sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Og for leseren å forstå mekanismen, kan den vises i diagrammet:

Hjerteinfarkt eller ventiler (vices, myokarditt, myokardinfarkt, kronisk hjerteaneurisme, etc.)

Vanskeligheter med å gjenopprette blod fra lungene til venstre atrium

Økning av trykk i en liten sirkel og utvikling av pulmonal hypertensjon

Sirkulasjonsforstyrrelser i lungene, som fører til væskestagnasjon, nedsatt ventilasjon og følgelig respiratorisk aktivitet (venstre ventrikkelfeil).

Årsaken til kortpustethet er hjerteproblemer

Nesten hele patologien til det kardiovaskulære systemet, som fører til hjertesvikt, er ledsaget av kort inspirasjon, og deretter av en blandet type:

 • Arteriell hypertensjon (AH) og koronar hjertesykdom (CHD) hos eldre mennesker, å gi "mindre" tegn på hjertesvikt i form av mangel på luft og kveles. Og siden mellom hypertensjon og overvekt er det en klar sammenheng, overvektige pasienter som har konstant høyt blodtrykk, kortpustethet skjer ikke bare når han går og fysisk anstrengelse, men ofte vises ved hvile og om natten. Slike mennesker sover angst, og deres søvn avbryter apné nå og da;
 • Astmatisk utførelse hjerteinfarkt (og faktisk MI) har vanligvis foreligger venstre ventrikkelsvikt og forløper med støyende pusting, hoste, kortpustethet og kveles;
 • Valvefeil, myokarditt, kardiomyopatier, kronisk hjerteaneurisme og andre hjerteskader, komplisert venstre ventrikulær svikt, følger med dyspnø (paroksysmal nattlig dyspné);
 • Kardial astma, noe som gir pasienten mye lidelse;
 • Lungeødem. Dessverre fører det ofte til døden, så det krever nødopplæring;
 • PE (lungeemboli) er en farlig tilstand, som til og med ikke kan eksistere uten symptomer som mangel på luft og kvelning, siden det medfører utvikling akutt respiratorisk svikt, utvikler som et resultat av bronkospasme.

Hvordan behandle kortpustethet?

Før du begynner å kjempe med kortpustethet, bør du ikke løpe til apoteket og kjøpe opp piller, som naboen anbefalte. For å komme i gang, trenger du:

 1. Kast en dårlig vane i form av røyking mens du røyker;
 2. Reduser vekten hvis den er tilgjengelig i overkant;
 3. Juster blodtrykket, hvis det finnes i unormale tall.

For å finne årsaken til brudd på respiratorisk aktivitet, må du også gjennomgå en undersøkelse som inkluderer:

 • Biokjemisk blodprøve;
 • R-bryst graf;
 • Ultralyd av hjertet;
 • ECG;
 • Analyse av funksjonen av ekstern respirasjon.

Dessverre, ikke alle typer dyspnø kan bli kurert, i utgangspunktet alt avhenger av årsakene som fødte det. Selvfølgelig, hurtig overfladisk pust ved høy temperatur (influensa, SARS), vil forlate når den normale tilstand, selv om det er kjent at en vanlig komplikasjon av influensainfeksjon er bronkitt, noe som også gir et brudd på lungefunksjon og krever en ganske lang sikt avhjelpende tiltak.

Å laryngospasmer behandle barn at barnet som regel "vokse fra" til 4 år, ved hjelp av avlednings terapi (sennep), spasmolytika (byrden-PA), antikolinergika (platifillin), antihistaminer (Claritin, Fenistil, pipolfen) og glukokortikoider. Sistnevnte brukes i nødstilfeller, da angrepet gikk for langt.

Lindre dyspné med åndedrettssvikt er hjulpet av narkotika som utvider bronkiene, svimmelhet og reduserer byrden på hjertet:

 1. p-adrenomimetika (salbutamol, clenbuterol, berotek);
 2. M-holinoblokatory (atrovent, Berodual);
 3. Methylxanthiner (euphyllin, teofyllin) langvarig virkning (theopek, teotard);
 4. Inhalert glukokortikoider, som primært brukes til å behandle alvorlig dyspné i tilfelle bronkial astma;
 5. Legemidler som fortynner sputum og fremmer evakueringen (bromheksin, mucaltin, ATSTS, ambraxol);
 6. Perifere vasodilatorer (kalsiumantagonister - nifedipin, nitrater - nitrosorbit, ACE-hemmere, som er spesielt effektive ved pulmonal hypertensjon - kaptopril, enalapril);
 7. Diuretika (furosemid, veroshpiron, diacarb, hypotiazid), som reduserer stagnasjon;
 8. Spasmolytics (nosh-pa, papaverine).

I tillegg til medisinsk behandling, brukes oksygentapi med fuktet oksygen, fysioterapi, respirasjonsgymnastikk med hell for å regulere respiratorisk funksjon.

Ved å henvise til KOL-kortpustethet når man går, hvis behandling er svært vanskelig på grunn av irreversible endringer som har skjedd, gjelder de ovennevnte ordningene også.

Folkets råd

hjerte dyspné behandling av folk rettsmidler er svært vanlig blant pasienter fordi respirasjonssvikt varer i år, bringer en masse problemer, det går smertelig og dramatisk reduserer livskvaliteten. Hjelp med kortpustethet er gitt av medisiner som vokser i skoger, grønnsakshager og enger. Prinsippet om operasjonen er lik medisinske urter påvirkning av syntetiske stoffer (bronkodilatoriske og slimløsende), men som vi vet, de er stort sett harmløse og ikke har så mange bivirkninger. I tillegg produseres mange farmasøytiske produkter på grunnlag av planteegenskaper. Så hvorfor ikke prøve å lage medisin hjemme, som minst midlertidig (i begynnelsen!) Vil hjelpe bli kvitt kortpustethet, så påtrengende og ubehagelig?

 • Røttene til cyanose, lakris, lover, peppermynte og yarrow urter, bønnebøtter går merkelig inn i kurset for selvproduksjon av medisiner.
 • Svært få kjent oppskrift fra bladene av aloe (på vinduskarmen du kan ta), infundert i 10 dager på vodka lindrer enhver hoste og kortpustethet. For å gjøre dette, er en teskje av den mottatte infusjonen kurert med en spiseskje honning, en pause opprettholdes i 10 minutter og et glass varm te blir konsumert.

På søknaden om behandling av kardial dyspné med hvitløk med honning og sitron, er det bedre å finne ut av den behandlende legen, men hvis han gir sine varer, kan du prøve følgende oppskrifter:

 • Lag en squash med 10 pressede sitroner (bruk juice) og 10 hvitløkhoder, legg til denne blandingen i en liter krukk honning, lukk og glem om en uke. Ta 4 ts, smake og sakte svelge. De sier at i 2 måneder kan du oppnå gode resultater.
 • Og hvis du tar juice av 24 sitroner, legger du hvitløkskloven (350 gr.), Insisterer 24 timer og drikker på en teskje, og løser den på forhånd i ½ kopp vann? Folk som prøvde medisinen på seg selv, sier at i 2 uker kan du løpe og danse, føle den andre ungdommen.

Det er trist, men folkemessige rettsmidler med hjerte dyspné vil hjelpe for tiden, så du bør ikke stole på dem helt. Årsaken til åndenød er fortsatt, sykdommen utvikler seg, og den må fortsatt behandles. Og i et slikt tilfelle ikke uten hjelp av en lege vil ikke fungere.

Effektive metoder for behandling av dyspnø i hjertesvikt

Hjertesvikt er en alvorlig patologi av kardiovaskulærsystemet. Denne tilstanden innebærer en omfattende behandling. Hvis du ignorerer hans symptomer eller bryter med anbefalingene fra spesialister, kan pasientens livskvalitet kardinalt krenkes. Komplikasjoner av syndromet er funksjonshemming eller død.

Hva er det

Hjertefeil er en konsekvens av utilstrekkelig blodtilførsel til vev og organer i kroppen. Dette syndromet er et alvorlig brudd på hjertet og regnes som den mest vanlige komplikasjonen til de mest kjente sykdommene i kardiovaskulærsystemet. Hjertesvikt kan ta en kronisk form, og det blir nesten umulig å kvitte seg med symptomene.

Funksjoner av hjertesvikt:

 • når syndromet utvikler, oppstår oksygen sult av celler;
 • ved opprinnelse kan sykdommen kombineres, lastes på nytt eller hjerteinfarkt;
 • i lang tid kan symptomene på hjertesvikt ligner effekten av overdreven fysisk anstrengelse;
 • lokalisering, hjertesvikt kan være blandet, høyre ventrikulær eller venstre ventrikulær;
 • Prognosen for hjertesviktbehandling avhenger alltid av sykdommen som utløste utviklingen av dette syndromet.

Årsaker til hjertesvikt

Utviklingen av hjertesvikt skjer under påvirkning av myokardietes ødeleggelse eller overdreven stress på kardiovaskulærsystemet. Provoke slike forhold kan overføres eller eksisterende hjertesykdom.

Ytterligere faktorer som øker risikoen for sykdom forekommer er livsstilskarakteristika og miljøets negative innvirkning. Styrke symptomene på hjertesvikt kan være en sykdom som ikke er forbundet med hjertearbeidet, men skaper en belastning på ventiler.

Følgende faktorer kan forårsake hjertesvikt:

 • myokardiale inflammatoriske og ikke-inflammatoriske sykdommer;
 • utvikling av diabetes mellitus;
 • medfødte hjertesykdommer;
 • sykdommer forbundet med utførelse av hjerteventiler;
 • kronisk hjerterytmeforstyrrelse;
 • pulmonal vaskulitt;
 • alkoholmisbruk, røyking og bruk av rusmidler;
 • utvikling av iskemisk hjertesykdom;
 • kronisk høyt blodtrykk;
 • alvorlig lungesykdom;
 • led hjerteinfarkt.

Symptomer hos kvinner og menn

Symptomer på hjertesvikt kan manifestere seg i varierende grad av intensitet. En nøkkelrolle spilles av pasientens alder, måten han lever og det kliniske bildet av hans helse. Det vanskeligste å identifisere sykdommen hos barn.

Vanlige tegn på patologi er karakteristisk kortpustethet, økt tretthet, blek hud kombinert med periodisk blueness av lepper og ekstremiteter, tilstedeværelse av hvesning i lungene og hoste. Barn kan oppleve takykardi, søvn blir rastløs, besvimelse og svimmelhet er mulig.

Symptomer på hjertesvikt hos voksne:

 • utseendet av hevelse i ekstremiteter;
 • tørr hvesenhet i lungene (hemoptysis kan forekomme);
 • natt tørr hoste;
 • utseendet på en blå nyanse av lepper og lemmer;
 • smerte i høyre øvre kvadrant;
 • kortpustethet etter fysisk anstrengelse (gradvis dyspnø oppstår selv i ro).

Hos eldre utvikler hjertesvikt og manifesterer seg i en spesiell form. Ofte forårsaker denne sykdommen forstyrrelser i andre kroppssystemer, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere det.

De første tegn på patologi kan også manifestere seg som symptomer som ikke er relatert til hjertets arbeid.

Intensiteten av symptomene avhenger direkte av den generelle helsen og tilstedeværelsen av kroniske sykdommer.

Symptomer på hjertesvikt i alderdommen kan være følgende forhold:

 • oppblåsthet, nedsatt appetitt og brudd på tarmbevegelsen (i de fleste tilfeller klager pasientene på langvarig forstoppelse);
 • edematøse ekstremiteter i kombinasjon med minimal mengde utskilt urin og den generelle svake tilstanden;
 • økt intensitet av hjerteinfarkt i kombinasjon med angrep av økt hjertefrekvens (hjerterytme er ustabil);
 • kortpustethet, tørr hoste og hvesning i lungene (symptomene manifesteres ikke bare etter fysisk anstrengelse, men også verre når pasienten tar en horisontal stilling);
 • generell svak tilstand, manifestert som et brudd på søvn, irritabilitet, hyppige endringer i humør og overdreven tretthet;
 • tap av orientering i kombinasjon med generell svakhet i kroppen og konstant døsighet.

Hvorfor vises dyspnø?

Kortpustethet er en uadskillelig følgesvenn av hjertesvikt. Med den avanserte formen av sykdommen, kan anfallene ligne bronkial astma. Denne tilstanden er betinget av konsekvensene av hjertesvikt.

Funksjoner av kortpustethet i hjertesvikt:

 • under dyspnøt forekommer hjertebanken;
 • Dyspnø kombineres med hvesning i lungene;
 • symptomet blir verre hvis du tar en horisontal posisjon;
 • pusteproblemer i tilfelle dyspné.

diagnostikk

Årsaken til bekymringen er utseendet av dyspnø i hvile. Hjertefeil er det vanligste symptomet.

I tilfelle komplikasjoner av eksisterende hjertesykdommer, kan kortpustethet oppstå under søvn.

For å finne ut den nøyaktige årsaken til dette symptomet, er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse i en medisinsk institusjon og å bestå spesielle tester.

Rådgivning med lege anbefales så snart som mulig (på et stadium når kortpustet vises etter fysisk aktivitet).

Følgende prosedyrer gjelder for diagnostiske metoder:

 • fysisk undersøkelse (undersøkelse og undersøkelse av pasientens klager fra en spesialist);
 • generell analyse av blod og urin;
 • biokjemisk blodprøve;
 • X-stråler;
 • EKG (elektrokardiografi);
 • datatomografi;
 • MR.

Hvor riktig å behandle?

Behandling av hjertesykdom bør utføres under tilsyn av en spesialist. Årsaken til dette symptomet er en alvorlig sykdom, som blir en av de vanligste dødsfaktorene. For å utføre terapi er det nødvendig i et komplekst, ved hjelp av medisinsk behandling, fytoterapi, resept for alternativ medisin og regler for et spesielt diett.

Forutsigelsene for deteksjon av hjertesvikt er avhengig av utviklingsgraden av sykdommen og tidspunktet for diagnosen. Kortpustethet er et uunnværlig symptom på denne sykdommen, derfor er det ikke mulig å kvitte seg med det uten å ta tiltak for behandling av den underliggende sykdommen. Reduser intensiteten og frekvensen av anfall kan være spesielle medisiner i kombinasjon med visse oppskrifter av tradisjonell medisin.

medisin

En liste over medisiner for behandling av hjertesykdom bør kun velges av en kvalifisert spesialist. Selvmedikamenter med slike legemidler kan føre til komplikasjoner.

Behandlings- og doseringsforløpet skal iakttas i samsvar med anbefalingene fra legen og informasjonen som er oppgitt av produsenten i instruksjonene.

Om nødvendig kan en spesialist foreskrive andre typer medisiner.

Ved behandling av hjerte dyspnø blir følgende legemidler brukt:

 • diuretika (Britomar, Furosemide);
 • forberedelser mot arytmi (Lercamen, Sotalex);
 • midler for å eliminere oksygen sult (Propranolol, Metoprople);
 • Preparater av statin-gruppen (Zokor, Lipostat);
 • midler for å forhindre blodpropper (Plavix, Aspirin Cardio);
 • legemidler av gruppen antikoagulantia (Fragmin, Warfarin);
 • kardialglykosider (Digoxin, Korglikon);
 • rettsmidler for takykardi (Coraxan, Coralan);
 • narkotika for å redusere tonen i blodkarene (Apressin, Izoket).

Folkemidlene

Resept for alternativ medisin ved behandling av hjerte-dyspné kan bare brukes som et supplement til hovedopplæringen av behandlingen. Folkemidlene kan ikke brukes til å gi førstehjelp ved et angrep eller som den viktigste måten å behandle sykdommen på.

Medisinen bør tas nødvendigvis. Fordelen med folkemessige rettsmidler ligger i den generelle gunstige effekten på hjertesystemet og akselerasjonen av terapien.

Eksempler på folkemidlene:

 • sitron, hvitløk og honning (ti hoder av hvitløk og ti sitronskall og male i en kjøttkvern eller blender, hell stykket liter honning flytende varianter, insisterer hjelp på et mørkt sted i syv dager, ta blandingen bør være fire teskjeer en gang om dagen i en måned, om to uker kan kurset gjentas);
 • viburnum og honning (Viburnum ss knuse gaffel legge en tilsvarende mengde flytende honning, helle kokende vann glassemne, betyr en time kan anvendes, er det nødvendig å motta infusjon av halv kopper to ganger om dagen);
 • te fra bladene av tranebær (tranebær knuse noen blader og hell kokende vann på et glass vann vil trenge en teskje ingrediens, insisterer tomme femten minutter, ta nødvendige midler til ett glass et par ganger om dagen i stedet for vanlig te);
 • sitron balsam, vendelrot rot og ryllik (one-pot blanding på den ene side av vendelrot rot og sitron balsam og tre deler av gress, blank fylle med vann ved romtemperatur og vedvare i flere timer etter infusjon preform koke, filter og kul, idet midlene er nødvendig for på en glass hver dag);
 • healing "balsam" (i en enkelt beholder for å blandes med 10 ml alkohol tinkturer av arnica, revebjelle, og lilje, 20 ml av skjær av blader og blomster av hagtorn, blandingen blandes grundig, for å ta de nødvendige midler til tredve dråper gang om dagen før spise maten, den første mottak bør begrenses til 5-10 dråper balsam).

Medisinske urter

Ved behandling av hjerte dyspné er gress som har evne til å styrke og normalisere hjertets arbeid godt. Tørre plantelagre kan brukes til å lage te, avkok eller infusjoner. I et verktøy, for å øke effektiviteten, anbefales det å kombinere flere komponenter samtidig. Ta avkok og infusjoner kan være et kurs eller for forebyggende formål.

Ved behandling av hjerte dyspné hjelper følgende urter:

 • Astragalus;
 • blomstring av hestkastanje;
 • motherwort;
 • ryllik;
 • sitronbalsam;
 • nardus;
 • hagtorn;
 • peon;
 • bjørk blader;
 • arnica.

Strømforsyning

Endring av dietten er en integrert del av behandlingen av hjerte-dyspnø og den underliggende sykdommen som er ledsaget av dette symptomet. Fra bruk av skadelige matvarer, bør for mye fettete saltede og krydrede retter kastes.

Maten skal være balansert og full. Kostholdet inkluderer maksimalt antall vitaminer og produkter som gunstig påvirker arbeidet i kardiovaskulærsystemet.

Produkter som er nyttige for hjerte og blodårer:

 • tørket frukt;
 • grønn salat;
 • nøtter;
 • tyttebær;
 • Apple;
 • blåbær;
 • bønner;
 • kli;
 • havregryn;
 • fisk;
 • sjømat;
 • kyllingelever.

livsstil

Diagnosen hjertesvikt innebærer behovet for kardinal endringer i pasientens livsstil. Det er nødvendig å kvitte seg med dårlige vaner (alkohol, røyking, etc.), unngår mangel på søvn eller tretthet.

Regelmessige turer i frisk luft vil ha en gunstig effekt på luftveiene, kardiovaskulærsystemet og øke vitaliteten.

Hva anbefales ikke?

Å ignorere symptomene på hjertesvikt, inkludert kortpustethet, kan forårsake alvorlige komplikasjoner og forverre helsetilstanden. Hvis ubehandlet, vil sykdommen utvikle seg og risikoen for død vil øke.

Pasienter med etablert hjertesvikt må følge reglene for spesiell terapi gjennom livet.

Med hjertesvikt og kortpustethet anbefales det ikke:

 • engasjere seg i selvmedisinering;
 • bruk tradisjonell medisin som hovedmiddel for terapi
 • Å ignorere angrep av dyspné eller kort vind (spesielt ved akselerasjon);
 • Under et angrep av dyspné kan du ikke ta en horisontal posisjon (bare sitte eller ligge);
 • ukontrollert ta hjerte medisiner.

Tilbakemelding på behandling

Albina, 46 år gammel

Jeg ble diagnostisert med hjertesvikt for mange år siden, men livskvaliteten påvirket sykdommen i ubetydelig grad. En gang i året, gjennomgikk hun behandling, og symptomene forstyrret ikke lenge. For flere år siden begynte symptomer på dyspnø å oppstå. Spesielt plaget på natten.

Umiddelbart dro jeg til legen og gjennomgikk undersøkelse. Det viste seg, i forbindelse med alderen var det en forverring av sykdommen. I tillegg til de foreskrevne legemidlene, ifølge tradisjonen, tok hun infusjoner av viburnum, decoctions of hawthorn, sitronmelisse og peon. Symptomer på dyspné redusert, og nylig har det ikke vært noen anfall.

Svetlana, 48 år gammel

Jeg vet fra min personlige erfaring hva hjertet dyspné er. Jeg klarte ikke å bli kvitt dette symptomet lenge, men produksjonen ble fremdeles funnet. For det første begynte jeg å ta medisiner med mottak av buljonger på grunnlag av blad av en guelderrosa og en pion.

For det andre begynte hun å lage mat til et par og forandret kostholdet. Begynte å konsumere mer gresskar, tørket frukt, bær og kyllingelever. For det tredje begynte hun å gå før han sovnet i frisk luft. Bare hvis alle disse reglene blir observert, begynte dyspnø å forstyrre mye sjeldnere.

Alexander, 52 år gammel

Kardial dyspné ga meg stor ulempe og satte meg i en tilstand av depresjon. Under hvert angrep var frykt involvert. Legen foreskrev ulike medisiner, men det var ingen effekt fra dem. Jeg begynte å lete etter andre behandlingsmetoder i ulike kilder. Jeg bestemte meg å prøve folkemedisin.

Han lagde tinkturer av sitroner og hvitløk for å styrke hjertet, drakk dekokser av Johannesjurt, melissa, hagtorn og tranebær. Men den beste effekten produserte selvtillit balsam. Jeg blandet tinkturer av hagtorn, valerianrot, arnica og lily of the valley. Tok 20 dråper daglig og angrep av pustenhet stoppet nesten ikke å forstyrre.

Behandling av dyspnø med hjertesvikt

Hjertesvikt er et resultat av de fleste forsømte sykdommer. Hjertet klarte ikke å pumpe blodet i riktig mengde, ulike organer mangler oksygen og næringsstoffer.

Kortpustethet med hjertesvikt

I et sunt hjerte forekommer atrielle og ventrikulære sammentrekninger i rekkefølge og synkront. Med hjertesvikt går evnen til å synkronisere tapt, noe som fører til stagnasjon og forstyrrelse av lungene, leveren og nyrene.

Kortpustethet er et tegn på hjertesvikt. Det oppstår med aktive handlinger og i en tilstand av total inaktivitet. Det vises i mangel på luft og i endringen i hyppigheten av å puste. Inndelt i:

 • fysiologiske. Når du kjører i en normal person, er det behov for større oksygenmetning. Den samme dyspnø preget av frigjøring av adrenalin.
 • patologisk. Vitne sykdommenes begynnelse. Hjertet klarer ikke belastningen, blodet i lungene bremser ned, lungene masser ikke kroppen med nødvendig mengde andre organer. Derfor er årsaken til pusteproblemet vanskeligheter med inspirasjon. Dette manifesteres ved utseende av ødem. En syke person gjør pustebevegelser per minutt dobbelt så mye som en sunn person. Ikke rettidig behandling av dyspnø med hjertesvikt fører til et beklagelig resultat.

Klassifisering etter aktivitetstype

Dyspnø med hjertesvikt i begynnelsen skjer med fysisk aktivitet. Fremgang, det blir merkbart selv i ro. Det er 4 klasser av hjertesvikt, som manifesteres av varierende grad av dyspnø og preget av en økning i symptomer:

 • med økt fysisk anstrengelse;
 • med moderat belastning;
 • med liten daglig aktivitet
 • dyspnø i ro.

Den vanskeligste scenen er et nattangrep. Styrker i utsatt stilling, da blodstrømmen til hjertet øker fra venene fra ekstremiteter. Hjertet står ikke slik en last. Blodkar er stillestående, noe som forårsaker kortvarig hjertesvikt. Slike pasienter er tvunget til å sove mens beina skal senkes. Blod omfordeles og ledes til ekstremiteter i venene, og dermed tilrettelegger tilstanden.

De viktigste symptomene på dyspné:

 • store vanskeligheter med inspirasjon;
 • økt dyspné med fysisk anstrengelse;
 • hvesing i lungene, ødem i nedre ekstremiteter, takykardi og arytmi;
 • økt kortpustethet i en liggende stilling. Hvis du setter deg ned og senker beina, vil dyspnø reduseres.

Alle disse symptomene er karakterisert ved dyspné ved hjertesvikt. Når unnlatelse av å gi hjelp, kan det resultere i lungeødem, kortpustethet når man skal kvitte seg med konvensjonelle metoder ikke kan. Lepper begynne å dreie blå, kaldsvette, hoste, tungpustethet, det er en fordeling av skum, rosa sputum, ekstremitetene er kald, den person begynner å få panikk. Det er nødvendig å kjenne igjen symptomene og foreskrive behandling.

Årsaker til dyspné

Det er mange årsaker som forårsaker hjerte dyspné, fra medfødte til anskaffet:

 • hjertefeil;
 • arteriell hypertensjon;
 • pulmonal hypertensjon - økt trykk i lungearterien;
 • kardiomyopati - betennelse i myokardiet med en reduksjon i dens utvidbarhet
 • koronar arteriesykdom;
 • bradykardi - en reduksjon i frekvensen av hjerterytmer;
 • takykardi - en økning i hyppigheten av hjerterytmer.

Førstehjelp for hjertesykdom

Hvor raskt og raskt vil førstehjelp i fjerning av et angrep avhenger av en persons liv. Hjemme må følgende skritt tas:

 • Ring en ambulanse.
 • Øk tilgangen til frisk luft i rommet, løsne den tette kragen, sørg for en hvilestilling.
 • Hjelp pasienten til å ta en sittende eller en halv sittestilling, senke bena ned for å redusere byrden på hjertet.
 • Hvis mulig, gjør oksygeninnånding med en oksygenpute.
 • Gi hvert 10. minutt nitroglyserin.

I klinikken må du gå inn i en løsning av kamfer og morfin. Utnevne diuretika og injiser euphyllin.

diagnostikk

Diagnose er ikke gjort for å fastslå det faktum at hjertesvikt, men for å identifisere årsaken til dyspnø. Grunnleggende diagnostiske metoder:

 • generell blodanalyse og biokjemi;
 • EKG av hvile og under belastning;
 • Ekkokardiografi (ECHO);
 • Radiografi og bryst CT.

behandling

Behandling av manifestasjoner av hjerte dyspné er nødvendig på en kompleks måte. Når du utfører behandling for den underliggende sykdommen, vil angrep av dyspnø reduseres. Behandlingen er lang, noen ganger for livet.

 • medisinske preparater;
 • diett;
 • en sunn livsstil;
 • folkemessige rettsmidler.

medisiner

Narkotikabehandling er foreskrevet kombinert. Brukte stoffer som påvirker forskjellige symptomer.

De primære midler ved behandling av åndenød i hjertesvikt er hjerteglykosider. Den vanligste stoffet - digoksin. Det forbedrer myokardialt arbeid, reduserer hjertefrekvensen. Dette stoffet har en betydelig ulempe: konstant bruk av hans ting akkumuleres, det er en overdose, som er ledsaget av en demping av hjertefrekvens, forstyrrelser i hjertet, kvalme. Det er nødvendig å justere dosen av medikamentet.

En annen gruppe som bidrar til å fjerne hjertefrekvensen, reduserer mangelen på oksygen som er nødvendig for hjertemuskulaturen, er betablokkere. Disse inkluderer atenolol, metoprolol, concor, carvedilol. Disse stoffene reduserer trykket og lindrer hevelse. Det er nødvendig å starte mottak fra små doser, gradvis øke opp til nødvendig.

Inhibitorer - Preparater for behandling av dyspné. Virkningen av stoffet er basert på utvidelse av arteriene, det bidrar til å levere blod til alle organer.

Antikoagulanter er nødvendige for å forhindre blodpropper. Warfarin er et av disse stoffene. Kontrollen av doseringen utføres periodisk ved de analyserte koagulasjonsanalysene.

Narkotika for å bekjempe kortpustethet og bronkial astma - en gruppe glukokortikoider og en gruppe holinoblokatorov. De lindrer astmaangrep.

Med kortpustethet brukes spasmolytika også.

Ikke mindre viktig er diuretika, slik at uttak av væske fra kroppen. Diuretika: veroshpiron, triampur, Lasix, hydroklortiazid - en konklusjon ikke bare væske fra kroppen, men også kalium, som er nødvendige for normal hjertefunksjon. For å fylle hans utnevnt Panangin eller asparkam. Det er også nyttig å supplere kalium i kroppen, blant annet i kosten bakt poteter, nøtter, bananer, tørket frukt.

diett

Behandling bør ledsages ikke bare ved å ta medisiner, men også ved overholdelse av et spesielt diett. Det burde være basert:

 • på utelukkelse av salt fra pasientens diett
 • fullføre avvisning av dårlige vaner: røyking og drikking av alkohol;
 • Avslag fra skarpe, fete, røyke retter;
 • på utelukkelse av søtsaker og melprodukter.

Sørg for å inkludere flere grønnsaker, frukt, grønnsaker, fettfattig fisk, melkeprodukter med lavt kaloriinnhold, vegetabilsk olje i kostholdet ditt.

Sunn livsstil

For å normalisere pasienten må du kontrollere vekten din. Hvis det er høyere enn normalt, må du miste ekstra pund.

Det krever moderat fysisk aktivitet i friluft. I dette tilfellet, helt forlate de tunge belastningene som vil forverre sykdommen. Høydehøyde er kontraindisert hos pasienter med hjertesvikt.

Stressforhold bør unngås.

Folkemidlene

Det må huskes at bruken av folkemidlene ikke alltid hjelper og bare i kombinasjon med andre behandlingsmetoder. Før du bruker folkemidlet, er det nødvendig å konsultere en lege for å unngå konsekvenser.

Det finnes flere oppskrifter:

Hawthorn. En teskje med blader og blommer helle 100 gram vodka, insistere på et mørkt, kjølig sted. Ta 20 dråper 3 ganger om dagen i en måned. Hawthorn normaliserer hjerterytmen.

Aloe. Kjøttet av blader er insistert i vodka og tatt på en teskje honning i to uker. Etter 10 minutter anbefales det å drikke varmt vann.

Hvitløk, honning, sitron. Fra 10 hoder av hvitløk presset juice, hopp over 10 sitroner gjennom en kjøttkvern. Alt dette helle en liter honning, insistere en uke. Påfør 4 skjeer om dagen i 2 måneder.

effekter

Hjertesvikt er en "forsinket handling" -gruve. Mange tar ikke hensyn til de første tegn på sykdommen, men det går fremover. Til legen kommer allerede i en forsømt tilstand. Prognoser for behandling i siste fase er ikke trøstende. I utgangspunktet kan utviklingen av sykdommen reduseres. Det viktigste er å konsultere en lege og starte behandlingen.

Sykdommen har en drastisk effekt på andre organers arbeid. På grunn av stagnasjon av væske og blod danner gunstige forhold for luftveisinfeksjoner, som kan føre til bronkitt eller lungebetennelse. Hepatisk insuffisiens dannes på grunn av venøs overbelastning.

Det er umulig å forutsi utfallet av sykdommen. Han har mange komponenter: samtidige sykdommer, alder, livsstil. Generelt er konsekvensene ikke gunstige. Med hjerteinfarkt og hjerneslag øker risikoen for dødelig utfall.

Når de første tegnene på dyspnø vises, bør du være oppmerksom på det. Det er bare et symptom på mer alvorlige sykdommer. Det er vanligere hos eldre på grunn av svekkelsen av hjertemuskelen. For at dyspné ikke skal utvikle seg raskt, er det nødvendig å følge alle anbefalinger.

Behandling av dyspnø med hjertesvikt: legemidler og folkemidlene

For å behandle dyspnø med hjertesvikt var effektiv, er det viktig å korrekt og nøyaktig opprette en diagnose. Kun en kvalifisert spesialist kan nøyaktig avgjøre alvorlighetsgraden av problemet, og foreskrive også de aktuelle stoffene.

Hva er hjertesvikt?

Hjertefeil er en sykdom hvor hovedorganet i menneskekroppen delvis mister sin evne til å pumpe blod. Årsaken kan være medfødt eller ervervet hjertesykdom, hjerteinfarkt, samt brudd på blodkarets arbeid. Som et resultat er arbeidet til høyre og venstre ventrikler forstyrret. Sykdommen kan manifesteres som følger:

 • hyppig svimmelhet, noe som kan føre til besvimelse
 • hjerte astma;
 • endringer i blodtrykk;
 • stagnasjon i lungene;
 • hjerte dyspné.

Når vi snakker om det siste symptomet, er det verdt å merke seg at det i begynnelsen av sykdommen manifesterer seg bare med intens fysisk anstrengelse. Likevel, som sykdommen utvikler, manifesterer seg dyspnea oftere og kan forekomme selv under en samtale.

Hvorfor vises dyspnø?

Spesielt interessert i pasienter som er bekymret for kortpustethet med hjertesvikt, behandling. Tradisjonell behandling eller tradisjonell terapi er valgt i henhold til årsakene til problemet, som kan være som følger:

 • stillestående prosesser i sirkulasjonssystemet;
 • utilstrekkelig tilførsel av oksygen til hjernen;
 • emfysem, pneumosklerose og andre sykdommer i luftveiene.

Funksjoner av manifestasjon av et symptom

For å forstå hvordan å bli kvitt kortpustethet med hjertesvikt, må du forstå at problemet skyldes nettopp disse sykdommene. Dette kan bestemmes av følgende karakteristiske trekk:

 • vanskeligheter under inspirasjon;
 • forverring av trening;
 • i liggende stilling forverres tilstanden;
 • hvesing i lungene;
 • puffiness og kald følelse i lemmer;
 • hjertebank og arytmi;
 • cyanose av fingre, ører og nese.

Førstehjelp for kortpustethet fra hjertesvikt

Pasienten selv, så vel som hans slektninger og nærstående, burde vite hvordan man skal gi førstehjelp. Selvfølgelig er systematisk og kompleks behandling av dyspnø med hjertesvikt nødvendig. Men hvis ubehagelige symptomer fanget deg, må du gjøre følgende:

 • Ta en komfortabel sittestilling slik at beina dine senkes ned;
 • Åpne vinduet, slik at frisk luft kommer inn i rommet;
 • bruk en oksygen pute, hvis noen;
 • Varm lemmer med en varmere eller en flaske fylt med varmt vann.

Nødhjelp

Hvis hjertesykdommen etter førstehjelpsbehandling ikke har gått, er det verdt å ringe en ambulanse. Leger, mest sannsynlig, vil gjøre følgende:

 • subkutan injeksjon av kamfer, morfin og atropin;
 • intramuskulær injeksjon "Eufillina";
 • tar diuretika
 • bandasje av lemmer med en rundkjede for å begrense tilgangen til hjertet;
 • kan bli tilbudt sykehusinnleggelse, siden etter et voldelig angrep anbefales sengetid på opptil 3 uker.

Gymnastikk for hvesing med hjertesvikt

Pasienter som har problemer med kardiovaskulærsystemet, merker forverringen i fysisk aktivitet. Likevel innebærer mild gymnastikk behandling av dyspnø. Med hjertesvikt er det tillatt å utføre slike øvelser:

 • Sett føttene til skulderbredden, sakte krok. I dette tilfellet må armene trekkes fremover parallelt med gulvet for å sikre balanse.
 • Hendene strukket over hodet ditt er stengt i låsen og vender ut med håndflatene oppover. Alternativt trekker du tilbake høyre og venstre ben, trekker tåen.
 • Ta en stabil stilling ved å legge hendene i livet. Start sirkulære rotasjoner med bagasjerommet først på, og deretter mot klokka.
 • Bøy i albuene, legg armer på brystnivå slik at underarmen er parallelle med gulvet. Med fjærbevegelser trekker du inn albuene, veksler med rette.
 • Vandre rundt på rommet på sokker.
 • Går rundt i rommet med høy kneløft.

Begynnelsen er med et lite antall gjentakelser. For en start er 5-6 (eller mindre, avhengig av helsetilstanden) nok.

Folkemidlene

Behandling av dyspnø med hjertesvikt kan gjøres ikke bare av medisiner, men også av folkemessige rettsmidler. Dette negerer imidlertid ikke medisinsk kontroll. I samråd med behandlende lege kan du bruke disse oppskriftene:

Etter behov

Hva vil hjelpe hvis det er kortpustethet i hjertesvikt? Behandling. Folkebehandling kan selvsagt lindre tilstanden og til og med ha en terapeutisk effekt i begynnelsen. Likevel kan det ikke erstatte kvalifisert medisinsk behandling.

medisinering

Det er vanskelig å sette ut et eneste middel for kortpustethet i hjertesvikt. Løs problemet bare gjennom omfattende behandling. Oftest er følgende legemidler foreskrevet:

 • "Digoksin";
 • "Korglikon";
 • "Strofantan K".
 • "Kvinopril";
 • "Trandolapril";
 • "Enalapril";
 • "Namipril".
 • "Furasemid";
 • "Britomar";
 • "Torasemid."
 • "Metoprolol";
 • "Celiprolol";
 • "Karvedipol";
 • "Proplanolol".
 • "Ivabradin";
 • "Coraxan";
 • "Koralan".
 • "Eplerenon";
 • "Spironolactone".
 • "Nitroglycerin";
 • "Nesiritide";
 • "Izoket";
 • "Minoxidil";
 • "Angrepet."
 • "Amiodaron";
 • "Lerkamen";
 • "Kardiodaron";
 • "Sotaleks";
 • "Amlodipin".
 • "Warfarin";
 • "Arixtra";
 • "Sinkumar";
 • "Fragmin".
 • "Aspirin Cardio";
 • "Kurantil;
 • "Cardiomagnyl";
 • "Tiklid".
 • "Anvistat";
 • "Zocor";
 • "Fluvastatin";
 • "Pravastatin Sandoz"
 • "Folsyre";
 • "Asparkam";
 • "Tiaminbromid";
 • "Riboksin";
 • "Kaliumorotat";
 • "Panangin";
 • "Reserpine".

Eventuelle piller for kortpustethet ved hjertesvikt bør tas under resept og under oppsyn fra behandlende lege. Uavhengig og ukontrollert bruk av narkotika kan føre til forverring av tilstanden eller forstyrrelsene i arbeidet med andre kroppssystemer.

Kirurgisk inngrep

I de fleste tilfeller hjelper medisinsk behandling, så vel som folkemetoder, pasienter å eliminere ubehagelige symptomer forbundet med hjertesvikt. Likevel, hvis de er ubrukelige, er kirurgisk inngrep mulig. Det kan bety følgende tiltak:

 • eliminering av hjerteventil defekter;
 • installasjon av elektronisk stimulator;
 • defibrillator installasjon;
 • transplantasjon av ventrikler av kunstig opprinnelse;
 • Hjertet i hjertet i et beskyttende maskeramme;
 • hjerte transplantasjon.

Nyttige tips

Det alvorligste problemet er kortpustethet med hjertesvikt. Hva å gjøre i tilfelle en forverring ble beskrevet ovenfor. I tillegg er det en rekke anbefalinger, hvis gjennomføring vil bidra til å opprettholde en normal tilstand av helse:

 • fullstendig nektelse fra røyking og drikking;
 • daglig går i frisk luft;
 • for å minimere handlinger som fremkaller shortness av pusten (for eksempel intens fysisk aktivitet, vektløfting, etc.);
 • Bruk løse klær som ikke skaper ubehag.
 • har alltid medisiner for å føle seg trygg i tilfelle et angrep
 • ordne soveplassen din slik at hodegjerden blir hevet med 45 grader;
 • ikke spis store mengder mat på en gang;
 • begrense inntak av salt og fett;
 • med plutselig forverring av tilstanden er det umiddelbart nødvendig å ringe en ambulanse;
 • sove minst 8 timer om dagen;
 • opprettholde en kontinuerlig kontroll av blodtrykket.

forebygging

Når du betaler nok oppmerksomhet mot forebygging av hjertesvikt, kan du unngå alvorlige problemer i fremtiden (inkludert kortpustethet). Det er verdt å ta hensyn til følgende anbefalinger:

 • vanlig fysisk aktivitet (belastning skal være moderat);
 • Overholdelse av et kalori diett for å forebygge fedme;
 • unngåelse av stressende situasjoner, skape en gunstig emosjonell bakgrunn;
 • vanlig medisinsk tilsyn.

konklusjon

Kortpustethet er et av de mest ubehagelige symptomene på hjertesvikt. Hvis du starter sykdommen i en første fase, kan du føre til en forverring i fremtiden. Eventuelle tiltak for behandling av hjertesvikt bør gjennomføres under tilsyn av en lege.

Les Mer Om Fartøyene