Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi er en av varianter av hjertearytmi, der det er en kraftig økning i hjertefrekvensen over 120-140 slag per minutt. Denne tilstanden er forbundet med utseendet av ektopiske impulser. De erstatter den normale sinusrytmen. Disse paroxysmene begynner vanligvis plutselig og slutter på samme måte. Varigheten kan være forskjellig. Patologiske impulser genereres i atria, atrioventrikulær knutepunkt eller i hjertekammerene.

Med daglig EKG-overvåkning viser omtrent en tredjedel av pasientene anfall av paroksysmal takykardi.

klassifisering

I stedet for lokalisering av de genererte pulser isoleres supraventrikulær (supraventrikulær) og ventrikulær paroksysmal takykardi. Nadzheludochkovaya samme er delt inn i atrial og atrioventrikulær (atrioventrikulær) forme.

Tre typer supraventrikulær takykardi ble studert avhengig av utviklingsmekanismen:

 1. Gjensidig. Med den er det en sirkulær sirkulasjon av eksitasjon og en gjentatt inngang av nerveimpulsen (mekanismen for re-entry). Dette alternativet er mest vanlig.
 2. Ektopisk (fokal).
 3. Multifokus (multifokus, multi-fokus).

De to siste alternativene er knyttet enten med tilstedeværelse av en eller flere fokus på ektopisk rytme, eller med fremveksten av fokus for post-depolariseringsutløseraktivitet. I alle tilfeller av paroksysmal takykardi, er det på forhånd utviklet ekstrasystol.

årsaker til

De etiologiske faktorene som går før paroksysmal takykardi ligner på ekstrasystol, men årsakene til supraventrikulær (supraventriell) og ventrikulær takykardi er noe forskjellig.

Hovedårsaken til utviklingen supraventricular (supraventricular) form er å aktivere og øke tonen i det sympatiske nervesystemet.

Ventrikulær takykardi forekommer oftere under påvirkning av sklerotiske, dystrofiske, inflammatoriske og nekrotiske forandringer i myokardiet. Dette skjemaet er farligst. Til hennes predisponerte i større grad er menn av avansert alder. Ventrikulær takykardi oppstår når en ektopisk foci utvikler seg i ventrikulærsystemet (et bunt av Guiss, Purkinje-fibre). Slike sykdommer som hjerteinfarkt, koronararteriesykdom (iskemisk hjertesykdom), hjertefeil og myokarditt øker risikoen for patologi betydelig.

En større risiko for å utvikle paroksysmal takykardi er tilstede hos personer med medfødte, uregelmessige måter å utføre en nerveimpuls. Dette kan være et bunte av Kent plassert mellom atria og ventrikler, Maheima-fibre mellom atrioventrikulærknutepunktet og ventrikkelen eller andre ledende fibre dannet som følge av visse myokardie-sykdommer. De ovenfor beskrevne mekanismer for forekomsten av paroksysmal arytmi kan provoseres ved å utføre en nerveimpuls langs disse patologiske måter.

En annen mekanisme er kjent for utviklingen av paroksysmal takykardi, assosiert med en forstyrrelse i funksjonaliteten til den atrioventrikulære forbindelse. I dette tilfellet foregår langsgående dissosiasjon på stedet, hvilket fører til forstyrrelse av de ledende fibre. Noen av dem blir ikke i stand til å spenne, og den andre delen fungerer ikke som den skal. På grunn av dette kommer noen nerveimpulser fra atriene ikke til ventriklene, men retrograd (i motsatt retning) vender tilbake. Slikt arbeid i den atrioventrikulære knutepunktet fremmer sirkulær sirkulasjon av impulser som forårsaker takykardi.

På førskolen og i skolealderen er det funnet esential paroksysmal form av takykardi (Idiopatisk). Årsaken er ikke fullt ut forstått. Formentlig er årsaken neurogen. Grunnlaget for slike takykardier er psykomotoriske faktorer, noe som fører til en økning i den sympatiske delingen av det autonome nervesystemet.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysm av takykardi begynner akutt. Personen føler vanligvis det øyeblikk som forekommer av den festede hjertebanken tydelig.

Den første sensasjonen i paroksysm er følelsen av et skarpt trykk bak brystbenet i hjerteområdet som blir til et raskt og intensivert hjerteslag. Rytmen holdes riktig, og frekvensen økes betydelig.

Under hele menneskelige angrep kan følgende symptomer følge:

 • skarp og langvarig svimmelhet;
 • støy i ørene;
 • smerte komprimerende natur i hjertet.

Vegetative forstyrrelser er mulige:

 • økt svette;
 • kvalme med oppkast;
 • en liten temperaturøkning;
 • flatulens.

Signifikant mindre ofte paroxysm følger med nevrologisk symptomatologi:

Dette skjer når det er et brudd på pumpefunksjonen i hjertet, der det mangler blodsirkulasjon i hjernen.

For en stund etter angrepet er det en økt adskillelse av urin, som har lav tetthet.

Med langvarig anfall av paroksysmal takykardi er hemodynamiske forstyrrelser mulige:

 • følelse av svakhet;
 • besvimelse;
 • senking av blodtrykk.

Folk som lider av sykdommer i hjerte-og karsystemet, er mye mer sannsynlig å lide slike angrep.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et forlenget forløb av paroksysmer kan følge akutt hjertesvikt (hjertesyma og lungeødem). Disse forholdene fører ofte til kardiogent sjokk. På grunn av nedgangen i blodvolumet i blodet, reduseres graden av oksygenmetning av hjertemuskelen, noe som fremkaller utviklingen av angina og hjerteinfarkt. Alle de ovennevnte forholdene bidrar til utbruddet og utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Å mistenke en paroksysmal takykardi er mulig ved plutselig forverring av helsetilstanden med den etterfølgende skarpe restaurering av en normal tilstand av en organisme. På dette punktet kan du bestemme økningen i hjertefrekvensen.

Nadzheludochkovuyu (supraventricular) og ventrikulær paroksysmal takykardi kan skille seg uavhengig av to symptomer. Den ventrikulære formen har en hjertefrekvens som ikke overstiger 180 slag per minutt. Ved nadzheludochkovoy observeres hjertebanken på nivået på 220-250 slag. I det første tilfellet, vagal tester som endrer tonen i vagus nerve er ineffektive. Nadzheludochkovaya takykardi på denne måten kan helt stoppe.

Paroksysmal frekvens av hjerterytme bestemmes på EKG ved en forandring i polariteten og formen til atriotanden P. Dens stilling i forhold til QRS-komplekset endres.

Resultater av EKG-studien for forskjellige typer paroksysmal takykardi Ved atriær form (supraventrikulær) er P-tann plassert vanligvis foran QRS. Hvis den patologiske kilden er i atrioventrikulær (AB) node (supraventrikulær), er P-bølgen negativ og kan overlappe eller ligge bak QRS-ventrikulærkomplekset. Med ventrikulær takykardi på EKG, blir utvidet deformert QRS bestemt. De er veldig lik ventrikulære ekstrasystoler. Spissen P kan forbli uendret.

Ofte på tidspunktet for fjerning av elektrokardiogrammet er det ikke noe angrep av paroksysmal takykardi. I dette tilfellet, effektivt Holter-overvåking, som lar deg registrere deg selv kort, subjektivt ikke følte episoder med rask hjerterytme.

I sjeldne tilfeller, spesialister ty til fjerning av endokardial EKG. For dette blir en elektrode satt inn i hjertet på en spesiell måte. For å forhindre økologisk eller medfødt hjertesykdom, utføres MRI (magnetisk resonansavbildning) av hjertet og ultralydet.

Behandling av paroksysmal takykardi

Behandlingens taktikk velges individuelt. Det avhenger av mange faktorer:

 • former for takykardi;
 • dens årsaker;
 • varighet og frekvens av anfall
 • komplikasjoner av takykardi
 • graden av utvikling av hjertesvikt.

Med ventrikulære former for paroksysmal takykardi er akutt sykehusinnleggelse obligatorisk. I noen tilfeller med idiopatiske varianter med mulighet for rask arrestering, er det mulig å gi en umiddelbar administrering av et antiarytmisk legemiddel. Nadzheludochkovaya (supraventrikulær) takykardi kan også stoppes med medisinske stoffer. Men i tilfelle utvikling av akutt hjerte- og karsykdom, er sykehusinnleggelse også nødvendig.

I tilfeller der paroksysmale anfall forekommer mer enn to til tre ganger i måneden, er planlagt sykehusinnsats planlagt for ytterligere undersøkelse, redigering av behandling og oppløsning av spørsmålet om kirurgisk inngrep.

Hvis et angrep av paroksysmalt takykardi oppstår, bør akutthjelp gis på stedet. Primære rytmeforstyrrelser eller paroksysmer på bakgrunn av hjertesykdom er en indikasjon på et akutt anrop av en ambulanse.

Cupping av paroxysm skal startes med vagalteknikker som reduserer sympatadadens påvirkning på hjertet:

 1. Vanlig belastning.
 2. Valsalva-testen er et forsøk på kraftig utånding med munnen lukket og nesepassasjene.
 3. Ashner test er trykk på øyets øvre hjørner.
 4. Tørk med kaldt vann.
 5. Samle oppkastningsrefleks (irritasjon av roten av tungen).
 6. Hering-Tchermak test - trykk på området av karoten bihuler (mekanisk irritasjon i karoten arterier).

Disse metodene er ikke alltid effektive, så den viktigste måten å stoppe angrepet er administrering av et antiarytmisk legemiddel. For å gjøre dette, bruk Novokainamid, Propranolol, Quinidin, Etmozin, Isoptin eller Cordaron. Langvarige paroksysmer, ikke mottagelige for medisinbehandling, stoppes av EIT (elektroimpulserapi).

Anti-tilbakefallsbehandling består i bruk av antiarytmiske legemidler og hjerteglykosider. Etter uttak fra sykehuset er slike pasienter pålagt å utøve kardiologen utenom pasienten med definisjonen av en individuell behandlingsregime. For å forhindre tilbakefall (i dette tilfellet - gjentatte anfall), er en rekke medisiner foreskrevet for personer med hyppige paroksysmer. Korte supraventrikulære takykardier eller pasienter med enkeltparoksysmer trenger ikke medisinsk antiarytmisk behandling.

Anti-tilbakefall i tillegg til antiarytmiske legemidler inkluderer bruk av hjerte glykosider (Strofantin, Korglikon) under vanlig EKG-kontroll. For å forhindre utvikling av ventrikulære former for paroksysmal takykardi, brukes beta-allenoblokatorer (Metoprolol, Anaprilin). Deres effektivitet er bevist ved komplisert mottak med antiarytmiske preparater.

Kirurgisk behandling er bare angitt i alvorlige tilfeller. I slike tilfeller utføres mekanisk ødeleggelse (ødeleggelse) av ektopisk foki eller unormale måter å gjennomføre en nerveimpuls. I hjertet av behandlingen - elektrisk, laser, kryogen eller kjemisk ødeleggelse, radiofrekvens ablation (RFA). Noen ganger er en pacemaker eller en elektrisk mini defibrillator implantert. Sistnevnte genererer en utslipp i tilfelle en arytmi, som bidrar til å gjenopprette normal hjerterytme.

Prognose av sykdommen

Prognosen av sykdommen avhenger ikke bare av skjemaet, varigheten av anfall og tilstedeværelsen av komplikasjoner, men også på myokardets kontraktilitet. Ved alvorlig skade på hjertemuskelen, er det en svært høy risiko for å utvikle ventrikulær fibrillasjon og akutt hjertesvikt.

Den gunstigste formen for paroksysmal takykardi er supraventrikulær (supraventrikulær). Det har praktisk talt ingen effekt på menneskers helse, men en fullstendig spontan kur for det er fortsatt umulig. Forløpet av denne varianten av økningen i hjertefrekvens skyldes den fysiologiske tilstanden til hjertemuskelen og løpet av den underliggende sykdommen.

Den verste prognosen i ventrikulær form av paroksysmal takykardi, som utviklet seg mot en bakgrunn av noen hjertepatologi. Her er en overgang til ventrikulær fibrillasjon eller deres fibrillering mulig.

Gjennomsnittlig overlevelsesrate hos pasienter med ventrikulær paroksysmal takykardi er ganske høy. Dødelig utfall er typisk for pasienter med hjertefeil. Det konstante inntaket av anti-tilbakefallsmedisiner og rettidig kirurgisk behandling reduserer risikoen for plutselig hjertedød hundrevis av ganger.

forebygging

Profylakse av en entsial takykardi er ukjent, tk. hennes etiologi har ikke blitt studert. Behandling av den underliggende patologien er den ledende måten å forhindre paroksysmer som oppstår mot en sykdomsbakgrunn. Sekundær forebygging er utelukkelse av røyking, alkohol, økt psykologisk og fysisk anstrengelse, samt tidsriktig fortsatt bruk av foreskrevne medisiner.

Således er enhver form for paroksysmal takykardi en tilstand som er farlig for pasientens helse og liv. Med rettidig diagnose og tilstrekkelig behandling av paroksysmale hjerterytmeforstyrrelser, kan komplikasjoner av sykdommen minimeres.

Årsaker, symptomer og behandling av paroksysmal takykardi, konsekvenser

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er en paroksysmal takykardi, som det kan provosere hvordan det manifesterer seg. Hvor farlig og helbredet er det.

I paroksysmal transient paroxysmal tachycardia oppstår uregelmessig puls som varer fra noen få sekunder til noen få minutter eller timer i en rytmisk hjerteslag akselerasjon i området fra 140-250 slag / min. Hovedtrekket i dette arytmi som eksitasjonspulser ikke kommer fra en naturlig pacemaker, og fra unormal fokus i ledningssystemet fra hjertet eller myokard.

Slike endringer kan på annen måte påvirke tilstanden til pasientene, avhengig av type paroksysmer og hyppigheten av anfall. Paroksysmal takykardi av de øvre deler av hjertet (atrier) av de sjeldne episoder kan enten ikke forårsake noen symptomer eller har hatt milde symptomer og sykdomsfølelse (i 85-90% av personer). Ventrikulære former forårsaker alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser og truer selv å stoppe hjertet og pasientens død.

Fullstendig kur for sykdommen er mulig - medikamenter tillater deg å fjerne angrepet og forhindre det i å komme tilbake, kirurgiske teknikker eliminerer patologiske foci, som er kilder til akselererte impulser.

Leger er kardiologer, hjertekirurger og arytmologer.

Hva skjer i patologi?

Normalt er hjertet forkortet med vanlige pulser, som kommer fra en frekvens på 60-90 slag / min fra hjertets høyeste punkt - sinuskoden (rytmens hoveddriver). Hvis tallet er større, kalles det en sinus takykardi.

Med paroksysmal takykardi reduserer hjertet også oftere enn det burde (140-250 slag / min), men med betydelige egenskaper:

 1. Den viktigste kilden til impulser (pacemaker) blir sinusknuten og den syke delen av det kardiale vev, som bare bør utføres impulser i stedet for å lage dem.
 2. Riktig rytme - hjerteslagene gjentas regelmessig med jevne mellomrom.
 3. Paroksysmal karakter - takykardi oppstår og går plutselig og samtidig.
 4. Patologisk betydning - paroksysm kan ikke være normen, selv om det ikke forårsaker noen symptomer.

Tabellen viser de generelle og karakteristiske egenskapene ved sinus (normal) takykardi) fra paroksysmal.

Alt avhenger av typen paroksysm

Det er fundamentalt viktig å dele den paroksysmale takykardien i arter avhengig av lokalisering av det uregelmessige impulsfokuset og hyppigheten av forekomsten. De viktigste varianter av sykdommen er gitt i tabellen.

 • Atriell form (20%);
 • Atrioventrikulær (55-65%);
 • Wolff-Parkinson-White syndrom (WPW - 15-25%).

Den gunstigste varianten av paroksysmal takykardi er en akutt atriell form. Hun trenger ikke behandling i det hele tatt. De mest farlige, kontinuerlig tilbakevendende ventrikulære paroksysmer - til og med til tross for moderne behandlingsmetoder, kan de forårsake hjertesvikt.

Mekanismer og årsaker til utvikling

Ved mekanismen for forekomst av paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol - ekstraordinære kardiale sammentrekninger. Kombinerer deres tilstedeværelse av et ekstra fokus på impuls i hjertet, som kalles ektopisk. Forskjellen mellom dem er at den slår forekommer med jevne mellomrom i kaotisk sinusrytme, og i en anfall ektopisk foci genererer pulser som ofte og regelmessig, som i korthet overtar hoved pacemakeren funksjon.

Men pulsene i disse foci som kalles paroksysmal takykardi, bør være en annen forutsetning, en karakteristisk struktur av hjertet - i tillegg til de grunnleggende impulsledningsbaner (det vil si alle mennesker) bør være flere måter. Hvis folk som har slike ekstra veier ikke har ektopisk foci, sirkulerer impulsene til sinusnoden (hovedpacemakeren) sømløst langs hovedveiene, uten å strekke seg til ytterligere. Men med en kombinasjon av impulser fra ektopiske steder og ekstra baner, er dette hva som skjer i etapper:

 • En normal impuls, som kolliderer med fokus av patologiske impulser, kan ikke overvinne det og passere gjennom alle deler av hjertet.
 • Med hver etterfølgende impuls øker spenningen i hovedveiene over hindringen.
 • Dette fører til aktivering av flere veier som direkte forbinder atria og ventrikkene.
 • Impulser begynner å sirkulere i en lukket sirkel i henhold til ordningen: Atriumet - En ekstra bunt - Ventrikkene - Ektopisk fokus - Atria.
 • Fordi eksitering forplantes i motsatt retning, irriterer den det patologiske stedet i hjertet.
 • Det ektopiske fokuset aktiveres og genererer ofte sterke impulser som sirkulerer gjennom en unormal lukket sirkel.

Mulige årsaker

Faktorer som forårsaker utseendet av ektopisk foci i den supraventrikulære sonen og hjerteets ventrikler, er forskjellige. Mulige årsaker til denne funksjonen er vist i tabellen.

Symptomer på paroksysmal takykardi og terapier

Takykardi er en sykdom der det er en økning i hjertesammensetninger. Med paroksysmal takykardi forekommer den patologiske økningen i hjertefrekvens plutselig. Dens manifestasjon avhenger av sykdommen, mot hvilken det ser ut, plasseringen av ektopisk fokus og varigheten av angrepet. Patologi er en av de farligste for livet, da et langvarig angrep kan føre til ventrikulær fibrillering, atrieflimmer og hjertestans.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

Sykdommen er klassifisert i henhold til følgende egenskaper:

I følge plasseringen av patologiske tegn:

 • Paroksysmal supraventrikulær takykardi, som inkluderer atriell og arioventrikulær (atrioventrikulær);
 • Paroksysmal ventrikulær takykardi, den er ustabil (varer mindre enn 3 sekunder), og vedvarende (mer enn 3 sekunder når registrert på EKG);

Avhengig av lekkasiteten:

 • Akutt (paroksysmal);
 • Kronisk (stadig tilbakevendende);
 • Kontinuerlig gjentakende.

Avhengig av utviklingsmekanismen:

Paroksysmal takykardi ligner ekstrasystol i etiologisk og patogenetisk forstand, da en rekke påfølgende ekstrasystoler betraktes som et kort paroksysmangrep. I dette tilfellet er hjertearbeidet uøkonomisk, og sirkulasjonsfunksjonen er ineffektiv, noe som forårsaker sirkulasjonsfeil.

Paroksysmal supraventrikulær takykardi har følgende utviklingsmekanismer:

 1. Når en normal pulskilde mister kontrollen av hjertekontraksjoner, og myokardiet begynner å virke under påvirkning av signaler fra et unormalt fokus på automatisme. Det kan ligge nær atrium eller atriell-ventrikulær sone, det vil si over ventriklene.
 2. Med sirkulasjonen av pulsen i form av en lukket sirkel, som støtter en unormalt høy sammentrekning av myokardiet. Dette blir mulig i tilfelle dannelsen av en "bypass" -bane for pulsen.

Paroksysmal sinus takykardi forskjellig økende hjertefrekvens over den standard som tilsvarer pasientens alder. Form av sinus takykardi er karakterisert ved at retningen av fremdriften av sinusknuten pacemakeren.

Paroksysmal AV-nodal reciprocal takykardi er preget av et raskt hjerterytme som oppstår ved en anomali på stedet som senker passasjen av pulsen fra atria til ventriklene. AV nodal takykardi er ikke livstruende, men det skaper psykologisk ubehag og reduserer en persons evne til å jobbe.

Årsaker og symptomer

Årsakene til forekomsten av supraventrikulær takykardi er ikke forbundet med direkte skade på hjertevevet, men er resultatet av en giftig eller nevrohumoral effekt på myokardiet. Følgende patologier kan være årsaken:

 1. Fremveksten av flere baner som utfører en nerveimpuls. Anomali er medfødt og manifesterer i alle aldre. Dermed ytterligere bjelker (James eller Kent) "dumpe" det elektriske signalet tidligere enn normalt, forårsaker for tidlig overeksponering av ventriklene, forårsaker supraventrikulær takykardi.
 2. Den giftige effekten av hjerteglykosider i tilfelle overdose eller den arytmogene effekten av individuelle antiarytmika.
 3. Stress og neurogene sykdommer.
 4. Drikker alkohol og narkotika.
 5. Overdreven produksjon av kardiotropiske hormoner i hypertyreoidisme og binyretumorer.
 6. Sykdommer i andre organer (gastritt, magesår, lever- og nyreinsuffisiens, cholecystitis).

Paroksysmer av ventrikulær takykardi oppstår med følgende organiske hjertesvikt:

 1. Hjerteiskemi, spesielt etter et hjerteinfarkt og dannelsen av kardioklerose etter infarkt.
 2. Med myokarditt, som fører til kardiosklerose.
 3. Med myokarddystrofi og kardiomyopati, som forårsaker forstyrrelser i myokard metabolisme med utvikling av strukturelle endringer i det-medfødte misdannelser og Brugada syndrom.

Som følge av at paroksysm er et angrep, er sykdommen preget av en skarp utbrudd og samme slutt, og er preget av følgende symptomer:

 1. Svimmelhet og svimmelhet på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen.
 2. Kortpustethet på grunn av lidelser i den lille sirkulasjonen av blodsirkulasjonen.
 3. Kvalme, svakhet, skjelving av hender og høy svette.
 4. Smerte ved problemer med kransløpssirkulasjon.
 5. I nærvær av organiske endringer i hjertet, er utseendet på en akutt mangel i venstre ventrikkel sannsynlig.
 6. I tilfelle av fall i blodtrykk, er utviklingen av arytmogent sjokk sannsynlig.
 7. I tilfelle av vaskulær sykdom er det mulig å oppstå akutt myokardinfarkt.

Angrepet er preget av et trykk i hjertet og en subjektiv følelse av hjertebank. Deretter er det smerter i brystet, kvelning, generell svakhet, svimmelhet, nedsatt syn og tale, nedsatt følsomhet og bevegelser i lemmer. Det kan ikke være noen manifestasjoner av ustabil takykardi, og med vedvarende er det mulig å miste bevissthet og ventrikulær refibrillering, som fører til klinisk død. Etter et angrep i løpet av noen timer, frigjøres mye lett urin, som har lav tetthet.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et langvarig anfall av paroksysmal takykardi kan forårsake et kardiogent sjokk, karakterisert ved en alvorlig tilstand, hvor bevissthet og blodsirkulasjon i vev forstyrres. Det er også akutt hjertesvikt og lungeødem på grunn av gjennomtrengning av blod gjennom væggene i karene, som oversvinner lungene. Kardialutgangen er merkbart lavere.

Dette medfører en reduksjon i blodflow i blodet og fører til angina pectorisangrep, noe som manifesteres av akutt kortvarig hjertesmerte. Paroksysm av supraventrikulær takykardi er ikke like farlig som ventrikulær takykardi, noe som ofte forårsaker hjertestans. Tilbakevendende og tilbakevendende former er farlige ved at hyppig forekomst er myokardiet slitt og provoserer utviklingen av hjertesvikt.

Diagnose av paroksysm

Diagnosen av paroksysmal takykardi er bekreftet av et EKG ved angrepstidspunktet hvis det er følgende karakteristiske trekk:

 1. Tilstedeværelse av høyre sinusrytme med antall sammentrekninger på 140-25 per minutt.
 2. Tilstedeværelsen av P-bølgen foran alle ventrikulære komplekser, men i en deformert form, med redusert amplitud i en tofaset eller negativ form. Kompleks av ventrikler QRS er ikke deformert og ikke forstørret.
 3. Ved atrio-ventrikulærnoden - P-bølgen er negativ, er etter QRS, eller er helt fraværende, er QRS normal.
 4. Atrioventrikulær dissosiasjon, hvor ventrikelen og atriet er separat kontrahert. Pit P er til stede, men det er vanskelig å identifisere. QRS er forlenget (over 1,12 sekunder) og deformert.

I tillegg til EKG, kan følgende diagnostiske prosedyrer også tildeles på klinikk eller sykehus:

 1. MR og ultralyd i hjertet.
 2. Daglig overvåking av EKG.
 3. Prøver med fysisk aktivitet.
 4. Koronografien.
 5. Med supraventrikulær takykardi - utfører en transesophageal elektrofysiologisk studie.

Paroksysmal takykardi hos barn

Sykdommen er preget av en plutselig økning i hjertefrekvensen til 200 slag / min (for små barn), og opptil 16 slag / min for den eldste. Varigheten av angrepet varierer fra 2-3 minutter til 3-4 timer, som er fast på EKG i form av spesifikke endringer. I barndommen begynner angrepet plutselig og slutter uten tilsynelatende grunn.

Paroksysmal takykardi i barndommen er provosert av følgende grunner:

Nadzheludochkovaya (paroksysmal atriell takykardi):

 • Hydrocephalus-hypertensive syndrom;
 • Nevroser med CNS-lesjoner;
 • Vegetosovaskulær dystoni med sympatisk-adrenalkrise;
 • Organisk hjerteskader;
 • WPW syndrom.
 • Hjertefeil;
 • kardiomyopati;
 • Forgiftning med digitalis og kinidinpreparater;
 • Cardo;
 • hypertyreose;
 • Hyper- og hypokalemi;
 • Syndrom av et langstrakt QT-intervall;
 • Dysfunksjon av autonom NA, fysisk og mental overstyring.

Symptomer på barndomsparoksysmer påvirkes av en rekke provoserende og predisponerende faktorer, som inkluderer:

 1. Ufordelaktig graviditet og fødsel.
 2. En høy andel av nevroser, vegetative og psykosomatiske sykdommer i familien.
 3. Funksjoner av enheten av de ledende måter i hjertet.
 4. Syndrom WPW.

Paroksysmer hos barn oppstår på grunn av følelsesmessig stress og 10% - med fysisk aktivitet. Hvert barn lider et angrep på en annen måte, og mange forventer sin begynnelse og slutt. Når det varer ca. 40 minutter, kommer 40% av barna om kvelden eller natten, og en tredjedel - om ettermiddagen. Angrepet, som skjedde for første gang, stoppes i 90% av tilfellene, og følgende - bare i 18%.

Behandling av paroksysm

Nødhjelp for paroksysmal takykardi innebærer rask identifisering av årsaken, noe som er spesielt viktig hvis angrepet skjer for første gang. For dette undersøkes dataene og statusen til anamnesen, EKG utføres, tilstedeværelsen eller fraværet av samtidige patologier detekteres, inkludert muligheten for påvirkning av psykomotional stress.

For tiden blir arresteringen av paroksysm utført med legemidler som reduserer adrenergesystemets excitabilitet, hvoretter kontinuerlig og kompleks behandling er nødvendig. Ofte oppstår lettelse av angrepet når refleksvirkningen på vagusen nerver når den strekker seg og dyp inspirasjon, eller eksponering for den synokaradiske sonen ved trykk på øyebolene eller trykk på høyre halspulsårer.

Hvis den mekaniske effekten er ineffektiv, utføres angrepet av angrepet ved hjelp av medisiner, hvorav den mest effektive er Verapamil, samt følgende medisiner:

 1. Intravenøs injeksjon av 10% av ATP-løsningen med saltoppløsning eller 5% av glukoseoppløsningen, men i fravær av redusert trykk.
 2. Innføringen av novokainamid med r-r av metazon eller adrenalin i tilfelle av senket blodtrykk.
 3. Når supraventrikulær takykardi brukes Amiodarone, Aimalin, Propranolol, Dizopiramid, Digoxin.
 4. Noen ganger er bruken av b-adrenoblokker effektiv.

Hvis medikamentene er ineffektive, brukes elektropulsbehandling og elektrostimulering av hjertet behandles med en endokardial eller esophageal elektrode. Valg av taktikk for terapeutiske tiltak utføres under hensyntagen til resultatene av undersøkelsen og den nøyaktige diagnosen av takykardi. Så paroxysmal supraventricular takykardi, forårsaket av påvirkning av mentale faktorer, behandles konservativt. Under behandling av atriell takykardi, kombineres bruk av antiarytmiske, beroligende og sirkulasjonsforbedrende legemidler.

Behandling av paroksysmal ventrikulær takykardi begynner på en konservativ måte, og i fravær av en positiv effekt blir ablasjonsmetoden anvendt. Dens essens er å fjerne fokuset på unormal eksitering av hjertemusklen når den utsettes for laser, lav temperatur eller cauterization. En metode for radiofrekvens ablation som ikke krever kirurgi og i de fleste tilfeller sykehusinnleggelse er også brukt. Etter det utføres bare narkotikaassistert behandling for paroksysmal takykardi, og tilsyn av en kardiolog.

Prognosen for behandlingsresultatet avhenger av formen og etiologien til paroksysm, varigheten av anfall, tilstedeværelsen av komplikasjoner, tilstanden og kontraktiliteten til hjertemuskelen. Pasienter uten komplikasjoner er i stand til å leve med sykdommen i mange år, og forbedrer sykdomsforløpet ved konstant anti-tilbakefall og korrigering av hjerterytmen. Tidlig diagnose og forebygging av sykdom bidrar til en betydelig nedgang i utviklingen.

Hvorfor det er en paroksysmal takykardi, hvilke symptomer manifesteres og hvordan det behandles

Paroksysmal takykardi er en hjertesviktssykdom, som manifesterer seg i form av plutselige angrep, de kalles paroksysmer. Under angrep kan hjertet slå med en frekvens på opptil 220 slag per minutt. I dette tilfellet er rytmen ikke brutt. Hyppigheten av hjerteslag hos barn og i det hele tatt kan nå 300 slag. Paroksysmer varer noen få sekunder eller til og med timer, kan være lengre. En slik sykdom forekommer ganske ofte, det kan forekomme i alle aldersgrupper av befolkningen.

Paroksysmal takykardi kan være komplisert ved kardiogent sjokk.

arter

Paroksysmal takykardi kan være av forskjellige typer, det avhenger av regionen av det ledende system der problemet oppstår. Det er følgende varianter av denne sykdommen:

 1. Supraventricular eller supraventricular kan være atriell eller atrioventrikulær (problemet er lokalisert i det atrioventrikulære veikrysset).
 2. Ventrikulær takykardi forekommer i ventrikulært vev, kan være ustabilt og motstandsdyktig (varer mer enn 30 sekunder).

Det er også en klassifisering av sykdommen i henhold til kursets art:

 • akutt;
 • stadig tilbake;
 • kontinuerlig tilbakevendende.

De sistnevnte to artene forårsaker hjerteslitasje, noe som igjen medfører utvikling av hjertesvikt. I fare ligger den ventrikulære formen først. Det er en slik sykdom som kan forårsake hjertesvikt.

Årsakene til paroksysmal takykardi

La den paroksysmale takykardien ikke være en konsekvens av organiske sykdommer i hjertemuskelen, men det er nødvendig å studere årsakene som førte til slike problemer. Årsakene til forekomsten av supraventrikulær paroksysmal takykardi kan være flere:

 1. Ytterligere måter å utføre en nerveimpuls på - Dette er et medfødt problem som kan føle seg til enhver tid i livet. Det finnes flere varianter av denne patologien, blant annet de mest betydningsfulle er bunten av Kent og Jakobs bunke. Ytterligere bjelker forårsaker en tidlig pulsfrigivelse, noe som fører til for tidlig ventrikulær eksitasjon. Ofte sendes signalet i motsatt retning, sirkulerer mellom to bjelker (hoved og tillegg). Denne tilstanden forårsaker supraventrikulær paroksysmal takykardi.
 2. Hjerteglykosider kan ha toksiske effekter på kroppen, spesielt hjertet, hvis en overdose har blitt tillatt. Antiarytmiske legemidler kan ha en arytmogen effekt.
 3. Problemer med neurogen natur, stress og nervesjokk.
 4. Alkohol og narkotika.
 5. Overdreven mengde kardiotropiske hormoner.
 6. Problemer med mage, nyrer, lever.

Ventrikulær paroksysmal takykardi skyldes problemer av forskjellig type, her kommer allerede nederlag i hjertet av en organisk type allerede i forgrunnen:

 1. Iskemisk hjertesykdom, myokardinfarkt, som er ledsaget av cicatricial erstatning av muskelvev.
 2. Myokarditt, kardiomyopati, myokarddystrofi og medfødt hjertesykdom.
 3. Syndrome Brugada, hvor proteiner muterer på et genetisk nivå. I dette tilfelle forstyrres prosessen med å transportere natrium inne i myokardcellen, kontraktiliteten minker og impulsens effektivitet reduseres.

Paroksysm kan oppstå på grunn av følgende faktorer:

 • stress, en sterk følelsesmessig spenning, en belastning på kroppen av en fysisk natur;
 • tar alkohol, rusmidler eller røyking
 • hypertensive krise;
 • et vanlig inntak av glykosid eller antiarytmika.

Enn paroksysmal takykardi er farlig

Et paroksysmalt takykardiangrep er farlig hvis det er lengre. I en slik situasjon kan kardiogent sjokk utvikle seg, det fører til et brudd på bevisstheten og fjerner fra normal tilstand sirkulasjonen i kroppens vev. Akutt hjertesvikt og lungeødem kan også forekomme. Det siste problemet stammer fra stillestående fenomen i lungene. Situasjonen forverres av en senket hjerteutgang. Denne situasjonen kan føre til en reduksjon i kransløpsblodstrømmen, som er ansvarlig for å levere hjertemuskelen med blod. Som et resultat utvikler angina, manifesterer seg seg med akutte, men kortsiktige smertefulle opplevelser i hjertet av hjerte muskelen.

Symptomer og diagnose av sykdom

Paroksysmal takykardi har ICD 10 - I47. Det russiske systemet motsier ikke dette. Tilstedeværelsen av paroksysmal takykardi indikeres med en markert symptomatologi. I noen tilfeller, selv uten spesiell diagnostikk, blir alt klart. Fra samtalen med pasienten kan legen identifisere følgende symptomer som er karakteristiske for denne patologien:

 • et uventet trykk i hjertet, etterfulgt av en økning i hjertefrekvensen;
 • ødem i lungene hvis en person har hjertesvikt;
 • generell svakhet, malaise og kuldegysninger;
 • skjelving i kroppen og hodepine;
 • klump i halsen og endringer i trykk;
 • besvimelse er sjelden;
 • smerte i brystet, som med angina pectoris, vises med lesjoner av hjertemusklen av organisk natur;
 • rikelig vannlating (utslipp lys, spesifikk tyngdekraften lav) vitner om fravær av hjertesvikt.

Bare å spørre og analysere symptomene er ikke nok til å etablere en endelig diagnose. Et elektrokardiogram er obligatorisk.

Paroksysmal takykardi på EKG kan ikke alltid vises. Ved hvile kan det hende at enheten ikke oppdager unormaliteter. I dette tilfellet vil en studie bli tildelt med belastningene som vil utløse angrepet.

Ved resultatene av EKG, kan du bedømme sykdomsformen. Egenskapene til tannen P er tatt i betraktning:

 • hvis den ligger foran QRS-komplekset, er fokuset atrielt;
 • med en negativ verdi av tannen, er forbindelsen atrioventrikulær;
 • Utvidet QRS deformert form og uendret tannkjøtt er den ventrikulære formen.

Hvis problemet ikke er løst på EKG, og selv fysisk anstrengelse ikke har hjulpet ved diagnose, kan legen foreskrive en daglig EKG-overvåking. I dette tilfellet vil enheten registrere korte angrep, som pasienten selv ikke kan ta hensyn til. Mindre ofte registreres endokardial EKG, ultralyd, MR og MSCT.

Behandling av sykdom

Det er ingen enkel, korrekt tilnærming til behandling av paroksysmal takykardi. Alt avhenger av dens variasjon og komplikasjonene til stede. Vi vil analysere alle tilgjengelige saker:

 1. Den ventrikulære formen krever sykehusinnleggelse og behandling på sykehuset. Bare idiopatier uten komplikasjoner krever ikke slike radikale tiltak. Sykehuset foreskriver administrering av en antiarytmisk medisin eller elektropulsbehandling dersom det første alternativet ikke lyktes.
 2. Paroksysmal takykardi krever ambulant overvåkning av en kardiolog. Administrasjon av legemidler utføres under EKG-kontroll. For å forhindre utvikling av fibrillering av ventriklene, foreskrives β-adrenoblokere.
 3. Drift med paroksysmal takykardi utføres bare i alvorlige tilfeller, som ikke kan elimineres ved medisinering. Essensen av kirurgisk behandling ligger i ødeleggelsen av flere veier som brukes til å utføre impulsen. Radiofrekvens ablation, installasjon av stimulanter / defibrillatorer kan også utføres.

Nødhjelp for paroksysmal takykardi

Hvis dine kjære har et lignende problem, må du vite hvordan du fjerner et angrep av paroksysmal takykardi. Kompetente tiltak vil bidra til å unngå de triste konsekvensene og vil ikke tillate utvikling av komplikasjoner.

 1. Pasienten må være beroliget og ha lov til å ta en horisontal stilling i nærvær av svakhet i kroppen og svimmelhet.
 2. Frisk luft skal gis, kragen løsnes og tett klær fjernes.
 3. Vagalprøver samles inn.
 4. Hvis det ikke er noen forbedringer eller hvis tilstanden forverres, går de umiddelbart til ambulansen.

Komplikasjoner av paroksysmal takykardi

Sykdom er tilstedeværelsen av komplikasjoner. Deres liste er gitt nedenfor:

 • ventrikulær fibrillering er et farlig problem som kan forårsake hjertedød;
 • akutt hjertesvikt kan være ledsaget av kardiogent sjokk og lunge hevelse;
 • myokardinfarkt og angina kan også utløses av paroksysmal takykardi;
 • Den eksisterende hjertesvikt av en kronisk type kan utvikles og utvikles.

Tilstanden til hjertet og tilstedeværelsen av negative endringer i sirkulasjonssystemet er faktorer som bestemmer sannsynligheten for å utvikle hjertesvikt. Spesielt farlig er langvarige anfall, som varer om lag en uke.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Er det mulig å skjerme deg selv fra en slik diagnose og ta risikoen for komplikasjoner? Selvfølgelig, ja. For å gjøre dette må du følge enkle regler som bestemmer livsstilen:

 1. Emosjonell spenning må reduseres av beroligende midler.
 2. Angrep er utelukket på grunn av medisinering, som avviker avhengig av type takykardi.
 3. En sunn livsstil er hovedregelen som ligger til grunn for forebygging av hjertesykdom. Det betyr et fullt, sunt, integrert kosthold uten skadelig mat, alkohol, kaffe og tobakk.
 4. Overvekt er et problem som må bekjempes med. Ellers kan problemer med hjertet ikke unngås.
 5. Kolesterol og blodtrykk er indikatorer som bør være normale. De må holdes under kontroll.
 6. Hvis anfall oppstår og det er stor sannsynlighet for hjertedødelighet, vil det være nødvendig med en rekke medisiner. Disse inkluderer p-blokkere, antiarytmika, antiaggreganter. Vil være en livslang eller kortsiktig avtale - legen din bestemmer deg.

Når man etablerer en slik diagnose, begynner mange å bekymre seg for hvordan de lever med paroksysmal takykardi. Hvis du overholder anbefalingene beskrevet ovenfor, blir ikke livet overskygget av noe. Igjen, alt avhenger av form og grad av forsømmelse av sykdommen.

Hvordan løser problemet med funksjonshemming?

I samme seksjon bestemte vi oss for å vurdere problemet med funksjonshemming. Følgende er kriteriene for funksjonshemming:

 • CHF 1-2 Ast. og høyere;
 • angrep av paroksysmal ventrikulær takykardi, som er ledsaget av en organisk lesjon av hjertemuskelen
 • paroksysmal takykardi av supraventrikulær og ventrikulær type.

I nærvær av de ovenfor beskrevne faktorene har personer med paroksysmal takykardi funksjonshemming.

Hvordan rekruttere du?

Dette er et annet presserende problem som bekymrer unge mennesker og deres foreldre. Er de tatt inn i hæren i nærvær av paroksysmal takykardi? En slik diagnose gjør at vi kan gjenkjenne en ung person som uegnet til passering av hærstjenesten, men med noen endringer:

 • dårlig helseform fungerer som en unnskyldning for utsettelse, som er gitt for gjennomføring av diagnose og behandling;
 • Den raske forsvinden av symptomer på takykardi etter å ha tatt beroligende midler gir ikke rett til å rangere den unge personen blant dem som er uegnet til tjeneste i hæren;
 • Akkompagnement av takykardi med alvorlige kardiovaskulære sykdommer gjør det mulig å slippe ut;
 • Tilstedeværelsen av alvorlige lidelser i funksjonen av det kardiovaskulære, nervøse eller endokrine systemet, et av symptomene som er paroksysmalt takykardi, er også en grunn for utelukkelse fra tjenesten.

Oppsummering, vi kan si at paroksysmal takykardi, ikke belastet av andre sykdommer og komplikasjoner, er ikke en unnskyldning for avvik fra tjenesten i hæren.

outlook

Hvis vi snakker om supraventrikulær paroksysmal takykardi, så er sykdomsforløpet i 85% av tilfellene gunstige. Et slikt resultat er mulig på grunn av korreksjonen av livsstilen, inntaket av medisiner foreskrevet av legen, regelmessig observasjon av kardiologen. Hvis du ikke tar slike tiltak, vil sykdommen bli forverret og provosere utviklingen av komplikasjoner. Ikke så rosenrødt med sykdommens ventrikulære form. Farenivået øker med hjerteinfarkt. I dette tilfellet dør 40 til 50% av pasientene gjennom hele året. For å øke sannsynligheten for et gunstig sykdomsforløp, er det nødvendig å bruke den kirurgiske behandlingsmetode.

Tidlig appell til en lege, gjennomføring av kompleks diagnostikk, streng overholdelse av kardiologens anbefalinger og en sunn livsstil, vil alle bidra til å takle problemet og leve et fullt liv i mange år.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi - arytmi karakterisert hjerteinfarkt (paroksysmal) med en hjertefrekvens på 140 til 220 eller mer per minutt, som oppstår under påvirkning av ektopiske pulser som fører til substitusjon av en normal sinusrytme. Paroksysmer av takykardi har en plutselig innbrudd og slutt, en annen varighet og, som regel, en bevaret regelmessig rytme. Ektopiske pulser kan genereres i atria, atrioventrikulær kryss eller ventrikler.

Paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi - arytmi karakterisert hjerteinfarkt (paroksysmal) med en hjertefrekvens på 140 til 220 eller mer per minutt, som oppstår under påvirkning av ektopiske pulser som fører til substitusjon av en normal sinusrytme. Paroksysmer av takykardi har en plutselig innbrudd og slutt, en annen varighet og, som regel, en bevaret regelmessig rytme. Ektopiske pulser kan genereres i atria, atrioventrikulær kryss eller ventrikler.

Paroksysmal takykardi er etiologisk og patogenetisk lik extrasystol, og flere extrasystoler på rad betraktes som en kortvarig paroksysm av takykardi. Med paroksysmal takykardi fungerer hjertet uøkonomisk, blodsirkulasjonen er ineffektiv, og derfor oppstår paroksysmer av takykardi som utvikler seg på bakgrunn av kardiopatologi, til sirkulasjonsinsuffisiens. Paroksysmal takykardi i forskjellige former oppdages hos 20-30% av pasientene med langvarig EKG-overvåking.

Klassifisering av paroksysmal takykardi

På stedet for patologiske pulser isoleres atrioventrikulære (atrioventrikulære) og ventrikulære former av paroksysmal takykardi. Atrielle og atrioventrikulære paroksysmale takykardier kombineres i en supraventrikulær (supraventrikulær) form.

Av arten av den strømning kan opptre akutt (paroksysmal), stadig tilbakevendende (kronisk) og kontinuerlig relapsing former paroksysmal takykardi. Forløpet av en kontinuerlig tilbakevendende form kan vare i mange år, noe som forårsaker arrytmogent dilatert kardiomyopati og sirkulasjonsinsuffisiens. I henhold til den mekanisme i utviklingen av forskjellig gjensidig (i forbindelse med re-entry mekanisme i sinusknuten), ektopisk (eller lobulære), multifokal (eller multifokal) danner paroksysmal supraventrikulær takykardi.

I hjertet av mekanismen for utvikling av paroksysmal takykardi er i de fleste tilfeller gjentatt pulsinngang og sirkulær excitasjonssirkulasjon (gjensidig mekanisme for re-entry). Mindre ri takykardi utvikler seg på grunn av tilstedeværelsen av ektopisk foci av unormal automatikk eller ildsted postdepolyarizatsionnoy trigger aktivitet. Uavhengig av mekanismen for forekomsten av paroksysmal takykardi, er forløpere alltid utviklingen av ekstrasystol.

Årsaker til paroksysmal takykardi

Ifølge den etiologiske faktorer som ligner paroksysmal takykardi arrythmia, med supraventrikulær formen er vanligvis forårsaket av en økning i aktivering av det sympatiske del av nervesystemet, og ventrikulære - inflammatorisk, nekrotiske, degenerative eller sklerotiske lesjoner av hjertemuskelen.

Når formen på ventrikulær takykardi paroksysmal fokus forekomsten av ektopisk ventrikulær eksitasjon lokalisert i deler av ledningssystemet - bunten i His, beina og Purkinje fibere. Utviklingen av ventrikulær takykardi ofte observeres hos eldre menn med koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, myokarditt, hypertensjon, hjertesykdommer.

En viktig forutsetning for utviklingen av paroksysmal takykardi er tilstedeværelsen av tilbehør baner i myokardium puls iboende natur (Kent bjelke mellom ventriklene og forkamre, atrioventrikulærknuten traversering; Maheyma fibrene mellom ventriklene og atrioventrikulærknuten) eller som følge av myokardial lesjoner (myokarditt, hjerte, kardiomyopati). Andre måter å puls forårsake patologisk sirkulerende eksitasjon av myokard.

I noen tilfeller utvikles i AV-noden, fører såkalt langsgående dissosiasjon til ukoordinerte drift atrioventrikulær forbindelser fibre. Når dissosiasjonen fenomenet langsgående parti av det ledende fiber drives uten avvik, den andre, på motsatt side, utfører den magnetisering i motsatt (retrograde) retning og gir et utgangspunkt for en sirkulær sirkulasjon av impulser i atriene og ventriklene deretter retrograd fibre tilbake i atrium.

I barndommen og ungdommen, er det noen ganger idiopatisk (essensiell) paroksysmal takykardi, og årsaken til dette kan ikke pålides pålitelig. I hjertet av nevogene former for paroksysmal takykardi er påvirkning av psykomotionelle faktorer og økt sympathoadrenal aktivitet på utviklingen av ektopiske paroksysmer.

Symptomer på paroksysmal takykardi

Paroksysm av takykardi har alltid en plutselig distinkt start og samme slutt, mens varigheten kan variere fra noen få dager til noen få sekunder.

Pasienten føler utbruddet av paroksysm som et trykk i hjertet av hjertet, og blir til et intensivert hjerteslag. Hjertefrekvensen under paroksysm når 140-220 eller mer per minutt med riktig rytme bevart. Et angrep av paroksysmal takykardi kan være ledsaget av svimmelhet, støy i hodet, en følelse av sammentrekning av hjertet. Mindre vanlig er transient fokal nevrologisk symptomatologi - aphasia, hemiparesis. Under paroxysm av supraventrikulær takykardi kan forekomme med symptomer på autonom dysfunksjon: svette, kvalme, flatulens, enkel lavgradig feber. På slutten av angrepet i flere timer, er polyuria notert med frigjøring av en stor mengde lett urin med lav tetthet (1,001-1,003).

Det langvarige løpet av takykardi paroksysmen kan føre til blodtrykksfall, utvikling av svakhet og svimmelhet. Toleransen av paroksysmal takykardi er verre hos pasienter med kardiopatologi. Ventrikulær takykardi utvikler seg vanligvis mot en bakgrunn av hjertesykdom og har en mer alvorlig prognose.

Komplikasjoner av paroksysmal takykardi

Med ventrikulær form av paroksysmal takykardi med en rytmfrekvens på mer enn 180 slag. Fibrillasjonen av ventriklene kan utvikles om et minutt. Langvarig paroksysm kan føre til alvorlige komplikasjoner: akutt hjertesvikt (kardiogent sjokk og lungeødem). Redusert blodsirkulasjon i løpet av takykardi ri fører til en reduksjon i koronar blodstrøm og myokardial ischemi (angina pectoris og hjerteinfarkt). Forløpet av paroksysmal takykardi fører til utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Diagnose av paroksysmal takykardi

Paroksysmal takykardi kan diagnostiseres ved et typisk angrep med plutselig oppstart og avslutning, samt data fra hjertefrekvensstudien. Supraventricular og ventrikulære former for takykardi varierer i grad av hastighet av rytmen. Med ventrikulær form overstiger hjertefrekvensens takykardi vanligvis ikke over 180 slag. per minutt, og prøver med eksitasjon av vagusnerven gir negative resultater, mens hjertefrekvensen når ved sukkerventil takykardi når 220-250 slag. per minutt, og paroksysmen stoppes av en vagal manøvre.

Når EKG under et angrep karakteristiske forandringer er bestemt av formen og polariteten av P-bølge, så vel som dens plassering i forhold til de ventrikulære komplekse QRS, slik at for å skille form av paroksysmal takykardi. Atriell form er typisk plasseringen av P-bølgen (positiv eller negativ) foran QRS-komplekset. Når en paroksysme stammer fra atrioventrikulær veikryss, registreres en negativ tann P som ligger bak QRS-komplekset eller fusjonerer med den. Den ventrikulære formen er karakterisert ved deformasjon og ekspansjon av QRS-komplekset som ligner ventrikulære ekstrasystoler; kan ta opp en normal, uendret tann R.

Hvis ri takykardi ikke kan fikse ved EKG, ty til å gjennomføre daglige EKG-overvåking, opptak korte episoder paroksysmal takykardi (3 til 5 ventrikulære komplekser) subjektivt følt av pasienten. I en rekke tilfeller registrerer paroksysmal takykardi et endokardielt elektrokardiogram ved intrakardielle elektroder. Å ekskludere organisk patologi, ultralyd av hjertet, MR eller MSCT i hjertet.

Behandling av paroksysmal takykardi

Spørsmålet om taktikk av behandling av pasienter med paroksysmal takykardi er løst tar hensyn til form av arytmi (atrial, atrioventrikulær, ventrikulær), dens etiologi, hyppighet og varighet av angrep, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner under anfall (hjerte eller kardiovaskulær sykdom).

De fleste tilfeller av ventrikulær paroksysmal takykardi krever akutt sykehusinnleggelse. Unntak er idiopatiske varianter med godartet kurs og mulighet for rask lindring ved administrering av et spesifikt antiarytmisk legemiddel. Når paroksysmer av supraventrikulære takykardipasienter blir innlagt på hjerteklinikken i tilfelle utvikling av akutt hjerte- eller kardiovaskulær svikt.

Planlagt sykehusinnleggelse i pasienter med paroksysmal takykardi utføres ved hyppig,> 2 ganger i måneden, angrep av takykardi for inngående undersøkelse, bestemmer behandlingsstrategi og indikasjoner for kirurgisk behandling.

Fremveksten av et angrep av paroksysmal takykardi krever levering av presserende tiltak på stedet og i primær paroxysm eller samtidig hjertesykdom krever samtidige samtaler akutt kardiologi service.

For å lindre paroksysm, tar takykardi til vagal manøvrer, teknikker som har en mekanisk effekt på vagusnerven. Vagal manøvrer inkluderer belastning; Valsalva-forsøk (forsøkt kraftig utånding med lukket nesehul og munnhule); Ashner test (jevnt og moderat trykk på øvre øvre øvre hjørne); Chermak-Goering test (trykk på arealet av en eller begge karotid bihulene i regionen av karoten arterien); et forsøk på å indusere en oppkastende refleks ved å irritere roten av tungen; tørke med kaldt vann, etc. Ved hjelp av vagale manøvrer er det mulig å stoppe bare angrep av supraventrikulære paroksysmer av takykardi, men ikke i alle tilfeller. Derfor er den viktigste typen omsorg for å utvikle paroksysmal takykardi administrering av antiarytmiske legemidler.

Som et første hjelpemiddel er vist intravenøse universelle antiarytmiske midler som er effektive i noen former anfall: prokainamid, propranoloa (obsidan) aymalina (giluritmala), kinidin ritmodana (disopyramid, ritmileka) etmozina, Isoptin, Cordarone. Når langvarig anfall av takykardi ikke er stoppet stoffet, ty til kardio.

I fremtiden er pasienter med paroksysmal takykardi underlagt poliklinisk overvåking av en kardiolog som bestemmer omfanget og tidsplanen for antiarytmisk behandling. Utnevnelsen av anti-tilbaketrukket antiarytmisk behandling av takykardi bestemmes av frekvensen og toleransen av anfall. Konstant anti-tilbakefallsterapi er indisert for pasienter med takykardi-paroksysmer, som forekommer 2 eller flere ganger i måneden, og krever medisinsk behandling for deres lettelse. med mer sjeldne, men langvarige paroksysmer, komplisert ved utvikling av akutt venstre ventrikulær eller kardiovaskulær svikt. Pasienter med hyppige, korte anfall av supraventrikulær takykardi, forankret på egen hånd eller med hjelp av vågale manøvrer, indikasjoner for forebyggende behandling er usikre.

Langvarig forebyggende behandling av paroksysmale takykardi utført antiarytmiske midler (quinidin bisulfat, disopyramid, moratsizinom, etatsizin, amiodaron, verapamil et al.), Og hjerteglykosider (digoxin, lanatozidom). Utvelgelse av medikamentet og doseringen utføres under elektrokardiografisk kontroll og overvåking av pasientens velvære.

Bruken av p-adrenoblokker for behandling av paroksysmal takykardi gjør det mulig å redusere sannsynligheten for ventrikulær overgang til ventrikulær fibrillasjon. Den mest effektive bruken av β-blokkere i forbindelse med antiarytmiske legemidler, som gjør at du kan redusere dosen av hvert legemiddel uten å kompromittere effekten av terapien. Forebygging av tilbakefall av supraventrikulære paroksysmer av takykardi, en reduksjon i frekvensen, varigheten og alvorlighetsgraden av deres kurs oppnås ved et konstant oralt inntak av hjerteglykosider.

Ved å ty til kirurgi i særlig alvorlig paroksysmal takykardi og ineffektiv forebyggende behandling. Som et kirurgisk hjelpemiddel med anfall takykardi anvendt degradering (mekaniske, elektriske, kjemiske, kryogene) flere måter for impulsledning eller ektopisk foci automatism, radiofrekvent strøm (RFA hjerte), implantasjon av pacemaker med programmerte modi par og "spennende" stimulering eller implantasjon elektrisk defibrillatorer.

Prognose for paroksysmal takykardi

Prediktor for paroksysmal takykardi er dens form, etiologi, varigheten av angrepene, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner, tilstanden av myokardial kontraktilitet (siden i alvorlig skade på hjertemuskelen er en risiko for akutt hjerte- eller hjertefeil, ventrikulær fibrillering).

Den mest gunstige med strømmen er den essensielle supraventrikulære formen for paroksysmal takykardi. De fleste pasienter mister ikke evnen til å jobbe i mange år, sjelden er det tilfeller av fullstendig spontan kur. Forløpet av supraventrikulær takykardi på grunn av hjerteinfarkt er i stor grad bestemt av utviklingshastigheten og effektiviteten av behandlingen for den underliggende sykdommen.

Den verste prognosen er observert i den ventrikulære form av paroksysmal takykardi, som utvikler på bakgrunn av myokardial patologi (akutt hjerteinfarkt, en stor forbigående iskemi, tilbakevendende myokarditt, kardiomyopati primære, alvorlig myokardial dystrofi, på grunn av hjertesykdom). Myokardskade bidrar til transformasjon av paroksysmal takykardi ventrikkelflimmer.

I mangel av komplikasjoner er overlevelse hos pasienter med ventrikulær takykardi år og til og med tiår. Dødsfall i ventrikulær form av paroksysmal takykardi forekommer som regel hos pasienter med hjertefeil, samt hos pasienter som tidligere hadde opplevd plutselig klinisk død og gjenopplivning. Forbedrer løpet av paroksysmal takykardi med konstant anti-tilbakefallsterapi og kirurgisk korreksjon av rytme.

Forebygging av paroksysmal takykardi

Tiltak for å forhindre den essensielle formen for paroksysmal takykardi, samt årsakene er ukjente. Hindre utvikling av paroksysmal takykardi i bakgrunnen kardiopatologii krever forebyggelse, presis diagnose og behandling av den underliggende sykdommen. Ved hvilken utviklet paroxysmal tachycardia angitt sekundær forebygging: utelukkelse av utløsende faktorer (psykisk og fysisk stress, alkohol, røyking), antiarytmika sedative og et anti-stoffer, kirurgisk behandling av takykardi.

Les Mer Om Fartøyene