behandling

Ofte er en person diagnostisert med multippel sklerose, når primært hjernen og ryggmargen påvirkes.

Forløpet av sykdommen avhenger av hvilket område som er berørt. Sklerose kalles å erstatte parenchyma med tett bindevev og dette er ikke en uavhengig sykdom.

Den utvikler seg mot bakgrunnen av andre patologier. Cure denne farlige sykdommen eller ikke? Hva skal jeg gjøre hvis det oppstår? Hvordan behandle den?

Årsaker og risikofaktorer

Den særegne sklerotiske formasjoner i karene er forbundet med ødeleggelsen av myelin - Et spesielt fettskjell, designet for å isolere prosessene i nerveceller og akselerere overføringen av impulser langs nervefiberen med lav energikostnad.

Demyeliniserende foci vises i kroppen på grunn av følgende lidelser:

 1. Virale eller bakterielle infeksjoner.
 2. Bestråling av en person med radioaktive stråler, ultrafiolett eller eksponering for toksiner.
 3. Unilateral, helt ubalansert mat.
 4. Mangel på en klar arbeidsdeling og hvile, intellektuell aktivitet.
 5. Dårlig miljøsituasjon på bostedsstedet.
 6. Ulike skader.
 7. Hyppig stress.
 8. Inhibering av kroppens immunsystem.
 9. Arvelig faktor.
 10. Tilstedeværelsen av dårlige vaner, som røyking og alkoholavhengighet.
 11. Personens alder; jo eldre det er, desto mer er det for å utvikle sklerose.

Hvordan er det manifestert?

Multiple sklerose kan manifestere seg på forskjellige måter. Dette skyldes det faktum at Sklerotiske plakk kan dannes på forskjellige steder i hjernen og ryggmargen. Derfor er det svært viktig for legen og pasienten å sette riktig diagnose av sykdommen. Behandlingen er kun effektiv når legen fullstendig forstår årsakene til patologien.

Hovedskiltene til sklerose inkluderer følgende manifestasjoner:

 • En person blir ofte trøtt, hans mental aktivitet reduseres, han er irritabel og apatisk.
 • Redusert syn, det er en ufrivillig bevegelse av øyebollene.
 • Tale blir vag. Det er problemer med å svelge.
 • Det er en endring i bevegelsens koordinering og motilitet, krampe er ikke uvanlige.
 • Det er feil i arbeidet med tarmen og genitourinary systemet.
 • En person blir mindre utsatt for smerte, ettersom følsomheten minker.
 • Hodet svinger, lemmer begynner å skjelve.
 • Personen kan knuse, smaker knopper er redusert.

Avhengig av kjønn og alder kan sklerose også manifestere seg på forskjellige måter:

 1. barn sykdommen manifesterer seg på samme måte som hos voksne. Barnet blir irritabelt, kan nekte bena. Den intellektuelle utviklingen er avtagende. Hørsel og syn er redusert. Følelsen går tapt, gangen blir "full" osv.
 2. Hos menn også, alle symptomene fortsetter i henhold til en enkelt ordning. Den eneste forskjellen mellom mannlig sklerose er en reduksjon i seksuell funksjon. Dette manifesteres i lavt seksuelt ønske og brudd på erektilplanen, samt prosessen med utløsning. Legene sier at utviklingen av impotens hos menn med multippel sklerose er psykologisk, siden det ofte er natt og morgen ereksjoner tilstede.
 3. kvinner Det samme under samleie øker følsomheten, slik at oppnåelse av orgasme er umulig.
 4. De eldre Denne sykdommen diagnostiseres oftere på grunn av aldersrelaterte endringer i kroppen. En person har høyt blodtrykk, klager på hjertesmerter, søvnløshet, senere psykiske lidelser, desorientering, dårlig humør, etc.

Prinsipper for terapi

Behandling innebærer en helhetlig tilnærming til problemet og tar mer enn en dag. Mange pasienter må gjennomgå terapi gjennom hele livet. Det er spesielle behandlingssentre, hvor pasienter kan gå gjennom hele komplekset av medisinske aktiviteter.

Senteret for multippel sklerose av Institute of Human Brain oppkalt etter NP Bekhtereva fra det russiske vitenskapsakademiet er engasjert i rehabilitering av pasienter med denne patologien. Ansatte i sentrum har mer enn 20 års erfaring med å jobbe med mennesker som lider av multippel sklerose.

I utgangspunktet diagnosen sykdommen. For å gjøre dette, er det all tilgjengelig teknologi og velutstyrte kontorer for laboratorieforskning. Behandling er valgt av kompetente spesialister, den består av spesielle preparater, ikke bare for behandling av multippel sklerose, men også for eliminering av samtidige symptomer. Laboratorieundersøkelser av nye stoffer for behandling av sklerotiske forandringer i kroppen gjennomføres kontinuerlig.

Til hvilken lege å ta opp?

I tillegg til det brennende spørsmålet om denne sykdommen er behandlet, vil mange pasienter vite hvilken lege som behandler denne sykdommen i hjernen. For å starte en kompetent behandling trenger du en god nevrolog. Det er han som bestemmer hva man skal gjøre i et bestemt tilfelle av sykdommen og hvordan man skal behandle den. Det blir bedre hvis du kontakt umiddelbart til en spesialisert avdeling, for eksempel en nevrologisk klinikk.

I store megasiteter er det forskjellige sentre av nevrologisk orientering, eller sentre for multippel sklerose. Mange av dem jobber gratis.

Hvordan behandles?

Så, la oss snakke om behandling av sklerose. La oss se på de grunnleggende metodene, slik at du får kvitt denne ubehagelige sykdommen.

medisinsk

Grunnlaget for medisinering er sammensatt av legemidler fra gruppen av beta-interferoner og glatirameracetat. Men problemet er høye kostnadene ved disse legemidlene.

Derfor anbefales det å starte behandlingen så tidlig som mulig, i dette tilfellet velvalgt symptomatisk terapi vil også gi gode resultater. Fullstendig utvinning er ikke garantert av noen lege, siden de ødelagte cellene ikke kan gjenopprettes. Men her er vedlikehold av normale vitale funksjoner ganske mulig.

Dette inkluderer følgende stoffer:

 • hormonelle stoffer;
 • immunmodulatorer;
 • betyr med immunosuppressiv virkning.

Som en ekstra symptomatisk behandling, gjelder:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • nootropics;
 • narkotika for å redusere muskelhypertensitet;
 • B-blokkere;
 • antidepressiva medisiner;
 • vitaminterapi;
 • sedativa.

drift

Kirurgisk terapi omfatter to hoved moderne metoder:

 1. Dyp stimulering av hjernen for tremor - Det utføres først etter at alle de konservative metodene har blitt prøvd. Men de ga ikke et positivt resultat. Operasjonen er vist for pasienter med alvorlig tremor, for hvem hver bevegelse slutter med et lem ved tortur.

Under operasjonen blir en spesiell enhet implantert, noe som gjør det mulig å eliminere en slik egenskap. Prosedyren er svært komplisert. Derfor må det utføres av en erfaren spesialist.

 • Implantering av den medisinske pumpen for fjerning av spasticitet - For denne metoden bør det også være indikatorer på mislykket konservativ behandling. Operasjonen er indisert for personer med alvorlig smerte eller spasticitet.

  Introduserer et pumpeimplantat, som er i stand til å frigjøre bestemte doseringsdoser i den nedre delen av ryggraden og derved lindre ømhet og spasticitet.

 • akupunktur

  Et annet navn på metoden er akupunktur. Det brukes som en symptomatisk behandling, noe som i stor grad letter sykdomsforløpet. Akupunktur virker på kroppen på følgende måte:

  • lindrer smerte;
  • lindrer muskelspasmer;
  • eliminerer nummenhet og prikking
  • eliminerer problemene i urinsystemet;
  • sliter med en deprimert stat.

  homeopati

  Homeopati kan ikke erstatte den viktigste behandlingen for multippel sklerose, men det kan forbedre pasientens livskvalitet. Alle tilberedninger er laget på basis av vegetabilske tilsetningsstoffer, og har derfor praktisk talt ikke bære med seg selv bivirkninger. Likevel kan hver persons kropp annerledes oppleve et bestemt stoff, slik at mottaket skal gjøres etter å ha konsultert en lege.

  Folkemidlene

  Som en hjelpebehandling kan folkemidlene også bli mye brukt. Dette inkluderer massasjebevegelser i det berørte området, pusteøvelser. Fordeler kan bringe produkter fra honning, spesielt blomst pollen, honning løk blanding, bie gift. Mange medisinske urter hjelper med multippel sklerose, som svart spidskommen, rødkløver, fjellaske, hvitløk, etc.

  forebygging

  At multippel sklerose ikke har bekymret deg i livet, prøv å observere enkle regler:

  1. Unngå de tre viktigste ondskapene: smittsomme sykdommer, rus og tretthet.
  2. Hvis du er syk, følg alle regler for behandling, opphold hjemme, hold deg til sengelast, ring en lege og følg alle hans anbefalinger.
  3. Leder en aktiv livsstil, gjør sport, kommuniser med interessante mennesker, ha personlige interesser.
  4. Kostholdet skal balanseres, dietten bør berikes med plantefôr.
  5. Unngå å røyke og ta alkohol.

  Ta vare på ens helse, man bør ikke engang spørre om moderat trening er nødvendig for å forebygge vaskulær sklerose - de er nødvendige. Men du trenger ikke å jobbe hardt på sport, det skader også kroppen. Nok normalisert fysisk kultur, med sikte på å opprettholde kroppen i god form.

  Dermed kan det konkluderes at den spredte sklerose vises ikke på en dag, og allerede ved de første tegn på sykdom er det verdt å besøke en lege. Det er han som bestemmer hvordan man kan kurere et bestemt tilfelle av sklerose på den mest effektive måten. Hvis du engasjerer deg i selvmedisinering, vil du ikke bare forsinke prosessen med utvinning, men kan skade kroppen din. En kvalifisert lege er i stand til å foreskrive et behandlingsforløp som vil fange alle aspekter av sykdommen og eliminere mange av symptomene på sklerose, og vil ikke tillate patologier å utvikle seg.

  Hvis du følger alle anbefalingene fra legen, vil pasientens livskvalitet bli mye bedre, og eksacerbasjonene blir mye mindre sannsynlige, de vil sannsynligvis slutte helt. Tror ikke at du trenger å overvåke helsen din bare under sykdom. Hvis du engasjerer deg selv i fravær av alle plager, så vil de ikke vises i det hele tatt. Det er mye lettere å hindre utviklingen av multippel sklerose enn å senere hente ut frukten av et liv som har vært levet på ubestemt tid.

  sklerose

  17. desember 2012

  sklerose Er et medisinsk begrep som brukes til å bestemme prosessen med å erstatte parankymen av organer med et tettere bindevev. Sklerose er ikke en uavhengig sykdom, men manifestasjonen av andre store plager.

  Årsakene til dette fenomenet i kroppen kan betjene en rekke prosesser: brudd på blodsirkulasjon, betennelse, endringer som oppstår i menneskekroppen på grunn av alder.

  Sklerose kan utvikle seg i forskjellige organer. Dermed når cardiosclerosis Det er endringer i hjertet, med aterosklerose - i blodkarets vegger, med nefrosklerose - i nyrene, med pnevmoskleroze - i lungene, etc.

  Multiple sklerose

  Multiple sklerose Er en sykdom i sentralnervesystemet som har et kronisk kurs. Dessverre, til i dag er det ingen medisiner som helbreder denne sykdommen helt. Men en rekke terapeutiske metoder kan stoppe sykdommens fremgang. Den forebyggende behandling av multippel sklerose kan redusere sykdomsforløpet betydelig, forlenge remisjon, redusere antallet og frekvensen av eksacerbasjoner av multippel sklerose.

  Årsaker til multippel sklerose

  På de eksakte årsakene til utviklingen av multippel sklerose er fortsatt ikke kjent. Eksperter snakker om den autoimmune karakteren av sykdommen. Det er sentralnervesystemet som styrer driften av alle systemer og organer i menneskekroppen. Den består av hjernen og ryggmargen. I lys av sykdommenes autoimmune karakter immunsystem angriper cellene i sin egen organisme. Derfor, med multippel sklerose, påvirkes celler i ryggmargen og hjernen.

  Men det er andre teorier om forekomsten av denne sykdommen hos mennesker. Følgelig har leger en tendens til å behandle multippel sklerose som polyetiologisk sykdom. Dette betyr at årsaken til sykdommen er en kombinasjon av flere faktorer. Vi snakker om en funksjonsfeil i immunsystemet, ytre påvirkninger, smittsomme sykdommer, samt genetisk plassering.

  Symptomer på multippel sklerose

  Symptomer på multippel sklerose er forskjellige, og deres forskjellige kombinasjoner er mulige. Snakker om symptomene på sykdommen og forklarer til pasienten hva det er, tildeler leger mer enn 50 forskjellige tegn på sykdommen, som kan manifesteres i hvert enkelt tilfelle. Avhengig av noen funksjoner i sykdomsforløpet og menneskelige tilstander (graviditet, samtidig sykdom) bestemmer alvorlighetsgraden og varigheten av slike symptomer.

  Når diagnosen av sykdommen utføres, er de vanligste symptomene oftest forbundet med multippel sklerose. Dette er en depressiv tilstand, konstant tretthet, følelse av følelsesløshet eller prikker i hender og føtter. Også bemerket blære og tarmdysfunksjon, en rekke seksuelle dysfunksjoner, svimmelhet, periodisk tremor og smerte, ataksi, kognitiv svekkelse, synproblemer. Imidlertid kan alle disse tegnene være tegn på andre sykdommer, og det er derfor umulig å diagnostisere "multippel sklerose" utelukkende på grunnlag av definisjonen av symptomer.

  Forventet levetid for personer med denne sykdommen avhenger direkte av rettidig diagnose og riktig tilnærming til behandling. Hvis pasienten gjør alt strengt på anbefaling av legen, er varigheten av livet hans lik normal.

  diagnostikk

  Det er ikke lett å diagnostisere multippel sklerose, siden tegnene er typiske for en rekke andre sykdommer. Det finnes ingen diagnostisk metode for den presise definisjonen av multippel sklerose. Derfor, hvis det er mistanke om denne sykdommen, brukes et sett med forskningsmetoder. Først av alt, legen studerer medisinsk historie, utfører en nevrologisk undersøkelse. Pasienten er utpekt til å utføre MR, lumbal punktering. For å utelukke andre sykdommer, brukes en laboratorieblodtest.

  Tilbakeslag, typer

  Med utviklingen av tilbakefall forverres pasienten med symptomer på sykdommen som eksisterte tidligere, eller nye manifestasjoner utvikles. Tilbakeslag av multippel sklerose kalles også et angrep eller forverring av sykdommen. Årsakene til den periodiske utviklingen av eksacerbasjoner av sykdommen er også ukjente frem til i dag. Hos forskjellige pasienter varierer både alvorlighetsgraden av symptomene og sykdommens varighet markert. Noen ganger forsvinner noen symptomer på egen hånd om noen dager. Men en rekke manifestasjoner av sykdommen med sitt tilbakefall forverrer signifikant kvaliteten på menneskelivet.

  De fleste pasienter er diagnostisert med en såkalt remittent Multiple sklerose. I dette tilfellet erstatter periodene for remisjon og forverring av sykdommen. I denne remisjonen kan fortsette selv i flere år.

  En annen type multippel sklerose - sekundær progressiv. I dette tilfellet er det en signifikant forverring av symptomene. Omtrent halvparten av pasientene med en remitterende type sykdom de første ti årene viser sekundær-progressiv multippel sklerose.

  ved primær progressiv sykdomsform, som observeres hos ca 15% av pasientene, ingen tilbakekallinger, ingen tilbakefall av sykdommen er observert, men symptomene utvikler seg stadig.

  Mindre ofte (ca. 10% av tilfellene) er notert progressivt tilbakevend Multiple sklerose. Med denne sykdomsformen utvikler symptomatologien, men samtidig oppstår akutte tilbakefall av sykdommen periodisk.

  behandling

  Å diskutere behandling av multippel sklerose, pasienter, er først og fremst interessert i hvor mye multippel sklerose kan herdes. For tiden er det ingen kjent sak av fullstendig kur for denne sykdommen. Men bruken av narkotika forebyggende terapi, kan utsette utviklingen av nye symptomer, og redusere antallet og frekvensen av sykdommens tilbakevending betydelig. I dette tilfelle blir immunmodulerende midler, preparater av monoklonale antistoffer og kjemoterapi aktivt brukt.

  Definere ordningen, hvordan man behandler multippel sklerose i et enkelt tilfelle, tar legen hensyn til spesifikke symptomer på sykdommen og utpeker nøyaktig legemidlet for multippel sklerose, noe som kan lette deres manifestasjon. Imidlertid, med symptomene på multippel sklerose, brukes ikke bare tabletter fra en bestemt manifestasjon. Hvis en pasient vender seg til et spesialisert medisinsk senter, blir han også tildelt fysioterapi metoder for terapi, så vel som spesialdesignet diett. Støttende behandling av folkemidlene kan også praktiseres. På grunn av forskernes konstante arbeid på problemet med behandling av multippel sklerose regelmessig er det noe nytt i behandlingen av sykdommen.

  Ved tilbakefall av sykdommen foreskrives pasienter ofte store doser kortikosteroidpreparater, noe som reduserer varigheten av tilbakefall.

  Legene er svært forsiktige med spådommene i løpet av multippel sklerose. Men det er statistikk som tyder på at prognosen er gunstigere i tilfelle sykdommen begynte før 35 år; en kvinne er syk; Varigheten av intervaller mellom sykdommer er stor; Etter et tilbakefall skjer en fullstendig gjenoppretting.

  Med multippel sklerose er det viktig å unngå infeksjoner siden enda ARI kan provosere en forverring av sykdommen. Pasienter bør ikke bli overopphetet, arbeid, for rikelig å spise. Negativ på pasientens tilstand påvirkes også av stress.

  Amyotrofisk lateral sklerose

  Amyotrofisk lateral sklerose også kalt motor neuron sykdom. Dette er en sykdom i nervesystemet, som har en progressiv kronisk karakter, hvor sentrale og perifere motorneuroner selektivt påvirkes. I denne tilstanden har personen en voksende svakhet i skulder- og bekkenbjelken, buksemuskler, trunk og bukemuskulatur, mens økomotoriske muskler og sphincter i bekkenorganene er mindre påvirket. Behandling av sykdommen gjennomføres kontinuerlig, med kurs.

  Som regel skjer sykdommen sporadisk, sjelden er det familiefeil. En person kan bli syk i alle aldre, men oftere utvikler sykdommen hos mennesker etter 50 år.

  Det antas at sykdommen forårsaker viruset. Sykdommen utvikler seg sakte, noen ganger merker en person ikke starten. Først og fremst utvikler svakheten i de distale delene av hendene gradvis, kan det oppstå talevansker. Senere oppdager spesialisten tilstedeværelsen av atrofi og parese av små muskler i de distale segmentene av hendene. Gradvis er det progresjon pareser og atrofi, som kan spre seg til musklene i andre deler av kroppen. I tillegg til disse tegnene har pasienten symptomer som indikerer nederlaget i pyramidalsystemet.

  Over tid utvikler pasienten sykdomsforstyrrelser, artikulasjon, fonasjon. De blir gradvis mer uttalt. Språk beveger seg på en begrenset måte, dets atrofi finner sted. Pasienten har ikke en pharyngeal refleks, det er en konstant salivasjon på grunn av manglende evne til å svelge spytt.

  Hvis det er svakhet i nakkenes muskler, kan pasientens hode henge, og bevegelsene er begrensede. Etter hvert blir etterligning og tyggemuskulatur svakere. En mann har en underkjeven, det blir vanskelig for ham å tygge. Det er også mulig å ufrivillig latter, gråt.

  Leger skiller tre typer amyotrofisk lateral sklerose: slagflaten, arvicothoracal, lumbosacral. Sykdommen har alltid en progressiv karakter.

  Diagnose av sykdommen innebærer å bestemme tilstedeværelsen av karakteristiske symptomer. Pasienten gjennomgår også elektromyografi, hvorav dataene kan bekrefte lesjonen av cellene i de fremre hornene i ryggmargen. For å klargjøre diagnosen, utføres MR av cervical rygg og myelografi.

  Eksisterende behandlingsmetoder frem til i dag tillater ikke å helbrede sykdommen helt. Pasienter bør regelmessig observere flere leger av forskjellige spesialiteter. Pasienter er tildelt opptak riluzona, vitamin E, vitaminer i gruppe B. Også praktisert behandling nootropiske stoffer, ATP, anabole hormoner. For å forbedre nevromuskulær ledning behandles behandling dibazolom, neostigmine methylsulfate, oksazilom. Også bruk av andre stoffer, økter av lysmassasje av ekstremiteter blir praktisert.

  Sykdommen kan vare fra to til ti år, med prognosen ugunstig. Pasienten dør fra lammelse av luftveiene, utmattelse, sammenfallende infeksjoner. Hvis en person også har bulbarforstyrrelser, kan han ikke leve mer enn to år.

  Vaskulær sklerose i hjernen

  Vaskulær sklerose i hjernen (aterosklerose av cerebral fartøy) Er en sykdom som forekommer relativt ofte. I utviklingsprosessen er det skade på fartøyene av muskel-elastisk type. Samtidig danner foci av lipidavsetninger i det indre skallet av karene i hjernen gradvis. De kan enten være enkelt eller flere. I løpet av utviklingen av sykdommen deformerer fartøyet gradvis og smalner. Noen ganger er det en fullstendig utrydding av fartøyet. Som en konsekvens er det en kronisk, sakte økende mangel på forsyningen av det organet som strømmer gjennom det sklerose-berørte hjerneskipet.

  Symptomene på denne sykdommen, som nederlaget på karene i underekstremitetene, forekommer oftest hos mennesker etter fylte 20 år, men den vanligste sykdommen blant mennesker etter 50 år.

  Som regel er manifestasjonen av sykdommen forårsaket av en arvelig faktor. Sykdommen begynner imidlertid å utvikle seg under påvirkning av faktorer som stimulerer dets manifestasjoner. Dette er for ofte psykologisk stress, diabetes mellitus, arteriell hypertensjon, fordøyelses fedme, fysisk inaktivitet, tobakk røyking.

  Symptomene på sykdommen kan være forskjellige og avhenge av hvor sykdommen er lokalisert, og hvor prosessen sprer seg. Diagnosen er basert på tilstedeværelsen av lesjoner av individuelle fartøy.

  For behandling av sykdommen, brukes metoder for å stoppe sykdommens fremdrift, samt å aktivere utviklingen av måter å runde blodstrømmen.

  Som terapi praktiseres vanlig muskelaktivitet, for hvilke spesielle øvelser brukes. Det tas særlig hensyn til pasientens diett. I kostholdet hans skal inneholde like mye vegetabilsk og animalsk fett, da vektøkningen for denne sykdommen er uønsket. Hvis en person allerede har overvekt, da skal det kastes.

  I tillegg er det viktig å sikre systematisk behandling av sykdommer som følger med sklerose. Ikke la en kraftig reduksjon i blodsukker, så vel som senking blodtrykk.

  Subchondral sklerose

  Subchondral sklerose Er en sykdom som påvirker leddene. Under utviklingen av sykdommen degenererer leddbrusk, som følge av at fellesoverflaten endres. Frekvensen av sykdommen øker markant med alderen. Subchondral sklerose er delt inn i primære og sekundære former. I første tilfelle er årsaken til sykdommen en sterk overbelastning av ryggraden, mens sykdommen utvikler seg i sunn brusk. I andre tilfelle utvikler sykdommen seg på den tidligere skadede brusk, som har blitt negativt påvirket av traumer, gikt eller virkningen av andre brudd.

  Subchondral sklerose av terminalplater av vertebrale kropper forekommer ofte med utvikling hos mennesker Osteochondrose, spondylitt. Det er viktig å utføre kompetent diagnostikk og foreskrive rettidig behandling av sykdommen. Ulike terapimetoder praktiseres, men hvis sykdommen er for mye startet, kan legen ta stilling til operasjonen.

  Sklerose i prostata, lunge

  I tillegg til de typer sklerose som er beskrevet ovenfor, blir pasientene ofte diagnostisert sklerose av prostata eller lett. I det første tilfellet oppstår en gradvis sklerotisk degenerasjon av prostatakjertelen, som utvikler seg som et resultat av den inflammatoriske prosessen. I prosessen med å utvikle denne sykdommen, går elasticiteten bort og permeabiliteten av det vesikouretrale segmentet er svekket. Dette fører igjen til kronisk retensjon av urin. I de fleste tilfeller er denne sykdommen en kronisk prostatitt. Sykdom påvirker relativt ofte mennesker av ung alder.

  Lungesklerose (pneumosclerosis) Er prosessen med spredning av bindevev i lungene, noe som til slutt fører til nedsatt lungefunksjon. Sykdommen utvikler seg ofte som følge av tuberkulose, akutt og langvarig lungebetennelse. Kardiogen pneumosklerose er identifisert, som er diagnostisert hos personer som lider av langvarige kongestive hendelser med lesjoner av myokard, aorta og hjertesykdommer.

  Tuberøs sklerose

  Tuberøs sklerose også kalt Burneville sykdom. I sykdommens navn er det et latinsk ord tuber, som betyr "utvekst", "hevelse". Dette er en sjelden sykdom av genetisk natur, med utvikling av hvilke godartede formasjoner som finnes i forskjellige organer. I lys av det meget brede spekteret av forskjellige symptomer har sykdommen en polysystemisk karakter. Hvis det oppstår svulster i hjernen, kan pasienten utvikle seg epilepsi, å redusere intellektet. Med nederlag av indre organer, er det ulike tegn på sykdommen. Ved den første etableringen av en diagnose er utseendet på karakteristiske neoplasmer på fundus og hud i ansiktet viktig.

  Denne sykdommen manifesterer som regel seg i barn i det første år av livet. De har hudskader, epileptiske anfall og intellektuelle funksjonshemminger. Ofte er disse egenskapene også hydrocephalus. Etter hvert som barnet blir aldre blir anfall hyppigere, mens nedgangen i intelligens utvikler seg. Pasienter med denne diagnosen lever ikke mer enn 25 år. Etter at diagnosen er etablert, blir de gitt symptomatisk terapi, hovedsakelig rettet mot å stoppe epileptiske anfall. Det er viktig å sikre en kontinuerlig behandlingsprosess.

  I fellesparlansen er det også uttrykket "medTraktiv sklerose". Det brukes når man snakker om en rekke minneforstyrrelser hos eldre. Men faktisk er det ingen slik sykdom, og uttrykket kommer tydeligvis ut fra begrepet "cerebral aterosklerose", det vil si atherosklerose i cerebral fartøyene, hvor demens hos eldre mennesker.

  Hvordan kurere og forebygge hjerne vaskulær sklerose

  Sklerose er en sykdom der veggene i karene kollapser og degenererer, mister elastisitet, og deres lumen blir smal og overlapper med fibrøse plaketter.

  Sklerose tilhører systemiske sykdommer, da det påvirker alle kroppens kar. Men avhengig av hvilke fartøy som er utsatt for patologiske forandringer, finnes det flere varianter av sykdommen. Nylig har sklerose av cerebral fartøy blitt særlig utbredt, det har blitt en av hovedårsakene som fører til utvikling av funksjonshemming og økt forekomst av sykelighet og dødelighet.

  De mest utsatt for sklerose i cerebral fartøy er mennesker over 50 år. Men noen ganger kan symptomene på sykdommen bli funnet selv i alderen 20-30 år. Hos menn blir sklerose diagnostisert 5-7 ganger oftere enn hos kvinner.

  Årsaker til patologi

  Årsaken til sklerose er oftest den atherosklerotiske prosessen, som fører til dannelse av kolesterolplakk og blodpropper, innsnevring av arteriene og sirkulasjonsforstyrrelser.

  Denne tilstanden fører til at cellene i hjernen mottar utilstrekkelige mengder næringsstoffer og oksygen, noe som forstyrrer deres funksjon og forårsaker dannelse av arr og cyster. I noen tilfeller blokkerer fibrøse plakker helt blodkaret, frarøver vevet av mat og forårsaker at de blir døde eller forårsaker et slag.

  Dannelsen av aterosklerotiske plakk kan oppstå som følge av:

  • arvelig predisposition;
  • brudd på lipidmetabolisme;
  • hormonelle feil;
  • stillesittende livsstil;
  • emosjonell og fysisk overbelastning;
  • økt trykk;
  • utvikling av diabetes mellitus;
  • nærvær av fedme;
  • forekomsten av endokrine sykdommer;
  • hyppig stress;
  • Underernæring (overdreven inntak av fett og kolesterol);
  • røyking,
  • alkoholmisbruk;
  • aldersendringer.

  Kliniske manifestasjoner av sykdommen

  Ved begynnelsen av symptomene på sklerose er dårlig synlig, og de blir ofte ikke betalt. Derfor, for å behandle sykdom, begynner ofte når patologiske forandringer har påvirket tilstanden i hjernen betydelig, noe som sterkt svekker effektiviteten av behandlingen.

  Avhengig av symptomene, er det tre stadier av sklerose

  Første etappe er ledsaget av ikke-spesifikke tegn:

  • periodisk oppstår hodepine;
  • lys svimmelhet;
  • svekkelse av oppmerksomhet og minne;
  • reduksjon i effektivitet;
  • døsighet eller søvnløshet;
  • rask tretthet og sløvhet
  • depresjon og apati;
  • skjønnhet og captiousness;
  • overdreven spenning og irritabilitet;
  • plutselig endring i emosjonell tilstand;
  • tinnitus (i en eller to);
  • "Flyr" foran øynene;
  • svimmel tilstand.

  Hodepine forverres i stressende forhold, med psykisk og fysisk stress. Symptomer på sklerose kan utvikle seg gradvis over flere år.

  I den andre fasen endres menneskets psyke og slike tegn som:

  • mangel på aktivitet;
  • reduksjon i evnen til å jobbe
  • tap av faglige ferdigheter;
  • vanskeligheter med å gjøre det vanlige arbeidet;
  • tap av koordinering av bevegelser;
  • brudd på artikulasjon og taleferdigheter;
  • reduksjon av intellektuelle evner;
  • svekkelse konsentrasjon og oppmerksomhet;
  • umulighet til å forstå meningen med lest:
  • tap av korttidshukommelse: pasienten glemmer hva som var i går, men husker godt, inkludert detaljerte detaljer, det var mange år siden.

  Om begynnelsen av tredje fase er de karakteristiske symptomene:

  • en betydelig svekkelse av minne: en person kan ikke huske navnene og fødselsdagerene til nære personer, så vel som andre viktige datoer og hendelser;
  • profesjonell utilstrekkelighet.

  Ofte fører sklerose av cerebral fartøy til demens, hjerteinfarkt og slag.

  Hvordan diagnostisere sklerose

  Hvis en person utviser symptomer som indikerer mulig utvikling av sklerose, trenger han en konsultasjon av en nevrolog.

  Legen vil undersøke pasienten og henvise til:

  • neurosonografi - ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy;
  • tvådimensjonal og transcranial dupleks skanning - ultralyd undersøkelse av blodstrømmen inne i skallen;
  • angiografi av hjernen - røntgenundersøkelse av blodårer med kontrastmedium;
  • magnetisk resonansangiografi - undersøkelse av fartøy ved hjelp av elektromagnetiske bølger eller magnetfelt;
  • generell og biokjemisk blodprøve;
  • generell analyse av urin.

  Metoder for terapi

  For behandling av sklerose for å lykkes, må den løse 2 hovedproblemer:

  • forebygging av ytterligere dannelse av aterosklerotiske plaketter;
  • dannelse av forbigående måter for blodstrøm.

  For å klare oppgavene ovenfor er det først og fremst nødvendig å lede alle krefter på behandling av samtidige sykdommer (spesielt hypertensjon og diabetes) og overholdelse av dietten.

  Riktig ernæring med sklerose

  Folk som lider av multippel sklerose trenger:

  • å nekte fra røkt produkter, fett kjøtt, lever, nyrer, egg, sjokolade, sorrel;
  • begrense forbruket av salt, bakeri og pasta;
  • øke innholdet i plantefôr, surmjölkprodukter, frokostblandinger, fisk og sjømat.

  Spesielt nyttig for å senke kolesterolet og rense årene i hjernen grønn te, sitron og drue juice, persille, kål, agurk, squash, grønne erter, gulrøtter, hvitløk, løk, rogn, rose hip, epler, granatepler, valnøtter, rosenkål, havremel, havkål, vegetabilske oljer.

  På tom mage anbefales det å drikke et glass varmt vann eller juice, hentet fra rå poteter.

  Viktig i kampen mot sklerose har hvile og søvn, unngår uro og tretthet, samt terapi med folkemetoder.

  I intet tilfelle kan du gjøre selvmedisinering for ikke å forverre situasjonen. I hvert tilfelle velger den behandlende legen medisinen individuelt, med tanke på pasientens alder, sykdomsstadiet, symptomene, tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.

  Vi behandles med medisiner

  Medikamentell behandling for sklerose inkluderer bruk av:

  • antikoagulantia - redusere blodets viskositet og forhindre dannelse av blodpropper;
  • satin - redusere graden av dannelse av kolesterol;
  • lipidsenkende stoffer - normalisere nivået av lipider i blodet;
  • legemidler som utvider blodårer, forbedrer blodsirkulasjonen og næring av hjerneceller;
  • legemidler som senker blodtrykket og konsentrasjonen av sukker i blodet;
  • legemidler som gjenoppretter leverfunksjonen;
  • nootropic medisiner - stimulere hjernens aktivitet, forbedre minne, oppmerksomhet og evne til å lære;
  • neuroprotektorer - forbedrer overlevelsen av nerveceller i forhold til oksygen sult;
  • immunostimulerende legemidler;
  • vitamin- og mineralkomplekser.

  Fordelene med fysioterapi

  Effektiv virkning i kampen mot multippel sklerose vil ha et kompleks av fysioterapi, som må velges individuelt for hver pasient i henhold til sine egenskaper og fysioterapi massasje, balneoterapi, magnetisk.

  Fysioterapeutisk behandling lindrer smerte, normaliserer blodtrykket, forbedrer hjernens sirkulasjon, aktiverer metabolisme, lindrer søvnløshet, øker stemningen.

  Når er operasjonen nødvendig?

  Hvis pasientens blodkar er tilstoppet med mer enn 70%, blir det henvist til konsultasjon med en vaskulær kirurg. Legen undersøker pasientens tilstand og bestemmer seg for behovet for kirurgisk inngrep.

  Kirurgisk behandling er rettet mot fjerning av fibrotiske plakk og trombi.

  Når du utfører operasjonen, gjelder:

  • endarterektomi - veggen av den berørte arterien blir kuttet og trombosen fjernes;
  • Stenting - en stent settes inn i fartøyet, som utvider lumen.

  Hjelp av tradisjonell medisin

  Effektivt supplere tradisjonell terapi med folkemessige rettsmidler. Det vil bidra til å lette symptomene på sykdommen og forbedre pasientens generelle tilstand.

  Spesielt populært er følgende medisinske forbindelser:

  • juice presset fra røtter og blad av en løvetann, og fortynnet med ris buljong (drikk den 15-20 minutter før du spiser 4 ganger om dagen for 50 ml);
  • timian og mynte rørt i like mengder, ble den resulterende blanding (20 g) brygget med kokende vann (500 ml) og etterlatt i 40 minutter for å tilføre, tatt 2-3 ganger i uken i 60 milliliter;
  • løk gnidd på et rivjern og presse saften ut av det (250 ml) ble kombinert i like proporsjoner med honning og drikke en time før måltider med 20 ml tre ganger om dagen;
  • honning (1 liter) ble omrørt med sitronsaft presset fra to sitroner og knust hvitløk (ett hode), kurativ blanding (20 g) ble fortynnet med kaldt vann (250 ml) og drikke på tom mage i to måneder;
  • Ashberry barken (200 gram) brygges med kokende vann (500 milliliter) og holdes på lav varme i to timer, buljongen tas 60 milliliter før måltider 3 ganger om dagen.

  Men du kan starte behandling med folkemidlene bare etter å ha konsultert en lege.

  Derfor vil kun komplisert behandling, kombinere fysisk aktivitet, mental arbeid, kosthold, fysioterapi, ta medisiner og medisinske buljonger, bidra til å oppnå suksess i kampen mot skadelig sykdom.

  forebygging

  For å forhindre hjerne vaskulær sklerose vil hjelpe:

  • rasjonell ernæring;
  • avvisning av dårlige vaner
  • aktiv livsstil;
  • vedlikehold av normalt blodtrykk;
  • forebygging av stressende situasjoner, fysisk og mental overarbeid;
  • kvalitet søvn og hvile;
  • vanlig minnetrening (studere fremmedspråk, memorisere dikt).

  Behandling av sklerose med folkemidlene og metoder

  sklerose kalt patologisk komprimering av organer, forårsaket av død av funksjonelle elementer og erstatning av bindevevet. Sklerose påvirker hovedsakelig kardiovaskulærsystemet.

  Dissipated, eller multiple, sklerose kalt kronisk sykdom i nervesystemet, hvor flere hjerneskader utvikles i hjernen og ryggmargen, så vel som i perifere nerver.

  symptomer: symptomene på sklerose er avhengig av hvilke organer og vev som er berørt. Utbruddet av sykdommen er preget av nedsatt syn (noen ganger dobler i øynene), svakhet og følelsesløp i lemmer og ustabilitet i å gå. Mer om symptomene, se her.

  Hva skjer? Utviklingen av sklerose i de fleste tilfellene er forårsaket av betennelsesprosesser, spesielt kronisk (tuberkulose, syfilis, etc.), og metabolisme svekket vev (oksygenmangel under forlenget på grunnlag av sirkulasjonsforstyrrelser eller forstyrrelser av kolesterolmetabolisme). Som et resultat av sykdomsprogresjonen, reduseres de normale organernes normale funksjoner til deres totale tap.

  årsaker

  1. Arvelig disposisjon.

  2. Virussykdommer.

  Årsaken til sykdommen er et virus som ikke overføres fra de syke til det sunne. I mange tilfeller påvirker multippel sklerose mennesker i alderen 20 til 40 år. I fremtiden øker alle disse forstyrrelsene, og det oppstår en forbedringsperiode, etterfulgt av et nytt utbrudd med progressiv forverring av tilstanden.

  Multipel sklerose - en langsiktig sykdom, kan vare 20 år eller mer.

  Noen ganger oppstår multippel sklerose plutselig, men utvikler oftere etter smittsomme sykdommer, spesielt influensa, skader, graviditet og fødsel.

  Det er klassifisert i henhold til lesjonens fokus på hjerne-, spinal- og cerebrospinal lesjoner.

  Symptomer på sykdommen

  Svakheten i beina eller hendene på den ene siden er typisk. Gait og koordinering av bevegelser endrer seg. Hånden, torso eller hode kan skjelve.

  Muskeltonen kan være enten høy eller lav. Talen blir chanting, jerky.

  Med langvarig sykdomsforløp er det registrert personlige endringer: minnet og mentale evner reduseres, pasienten blir skadelig og aggressiv, mister kritikk av sin egen tilstand og atferd.

  Diagnose av sykdommen

  Diagnosen er basert på studien av cerebrospinalvæske og beregnet tomografi, med hjelp av hvilke lesjoner i ryggmargen eller hjernen oppdages.

  Behandling av sykdommen

  Det er valgt individuelt. Kortikosteroider, immunosuppressorer, glukokortikoidhormoner er foreskrevet. Noen ganger utføres plasmaferese, og stoffer som forbedrer metabolske prosesser blir brukt. Og også vaskulære og antihistaminer.

  outlook

  Utsiktene for livet er generelt gunstige.

  Tradisjonell medisin anbefaler for behandling av sklerose:

  • spise Aronia, ost, frukt og grønnsaker, pepperrot, persille, epler og nyper, bringebær og aprikoser, granatepler og berberis;

  • drikk kildevann;

  • Drikk en tom mage hver morgen på et glass varmt vann.

  Forebygging av multippel sklerose er forebygging og rettidig behandling av sykdommer som potensielt fører til sklerotiske endringer.

  Ved metoder for tradisjonell medisin kan pasientens tilstand lindres, og under gunstige forhold og pasientens store ønske om å kurere ham.

  I de fleste tilfeller, er årsakene forskjellige sklerose inflammatoriske sykdommer og metabolske lidelse forårsaket av lang anoxia av vev, lidelser i organfunksjoner endokrine, og så videre. D.

  Sklerose kan utvikle seg i alle organer og vev av en person.

  • Fjerner organiske salter fra veggene i blodårene og renser blodet av den japanske sophora: 50 g blomster eller sophorafrukt insisterer på 0,5 liter vodka i en måned. Drikk 1 ts 3 ganger daglig i 3-4 måneder. De som ikke kan drikke alkohol, brygge for natten i en termos 1 spiseskje Sophora 1 glass kokende vann. Drikk 1-2 ss 3 ganger om dagen.
  • Fjerner uorganiske salter, beroliger, regulerer misteltepresset hvitt. Anlegget er tørket, pulverisert i pulver. Brygger for natten i en termos 1 teskje av ferdigpulveret 1 kopp kokende vann. Drikk 2 ss i små søppel i 15-20 minutter før måltider i 3-4 måneder. Kombinasjonen av misteltein og sophora renser fartøyene godt og gjør dem elastiske. Det er nyttig å bruke disse plantene til de som er over 40 år gamle.

  Dekoksjoner og infusjoner

  Halvtall fyll en liter krukke med tørkede rosa kløverhoder, hell i 0,5 liter vodka og sett i 2 uker på et mørkt sted. Drikk 1 spiseskje før sengetid. Behandlingsforløpet - 3 måneder, en pause - 2 uker.

  Bland 20 g ryllik, 20 g misteltein "hvit, 50 g Cystoseira barbata. Brew kopp kokende vann 1 ss blanding insisterer innpakket, 2 timer, belastning. Drikk slurker i løpet av dagen.

  Hell 1 ts aralia manchurian 1/2 kopp vann eller 50 ml alkohol. Innen 1 måned, drikk 30-40 dråper tinkturen av Aralia Manchurian 3 ganger daglig før måltider.

  Kok 2 kopper kokende vann 3 ss hakket løvetann rot, bringe den til kokepunktet og kokt i 15 minutter på lav varme. Drikk 1 ss 2 ganger om dagen i 30 minutter før måltider. Grav opp røttene enten tidlig på våren, før blomstring, eller etter å ha bløt bladene.

  Bland 15 g urte rue, 25 g hagtorn blader, 25 g hagtorn blomster, 10 g valerian rot. Hell 1 glass kaldt vann 1 spiseskje av blandingen, insister 3 timer, koker 4 minutter, insister 20 minutter, avløp. Drikk sips hele dagen

  Bland 30 g gresskarrow, 15 g periwinkle liten, 15 g felthestetail, 15 g misteltein, 15 g hagtornsblomster. Hell 1 kopp kaldt vann 1 kopp blandingen, la den stå i 1 time, kok i 5 minutter, avløp. Drikk sips hele dagen.

  Insister 40 g gressklover eng for 0,5 liter 40 prosent alkohol i 10 dager. Ta før middag eller før du legger deg til sengs innen år 20.

  Bland 10 g nettle og krydderurter. Hell 1 skje av en blanding av 0,5 liter vann og kok i 10 minutter. Ta 0,5 glass om natten. I tillegg til hovedvirkningen, forbedrer buljongen metabolismen.

  Bland 30 g løvetannrott, 30 g hvetegrønsrød, 30 g såperot, 30 g krydderurt. Insister i 1 kopp kokende vann 1 spiseskje av blandingen i 1 time. Ta 1 glass om morgenen og om kvelden. Behandlingen er lang.

  Med multippel sklerose og aterosklerose, er fersk juice av løk, blandet med honning (1 glass juice per kopp honning), nyttig. Innen 3 uker, ta 1 ss 3 ganger om dagen i 1 time før måltider eller mellom måltider. Hvis nødvendig, forleng behandlingen til 2 måneder.

  Oppskrifter for behandling av sklerose

  1. hvitløk olje Hodet av mellomstor hvitløk renses, knuses inn i en vassel. Brett inn en glassburk og hell et glass ubehandlet solsikkeolje. Sett i kjøleskapet ned. Neste dag, ta sitronen, smuldre, klipp bumpen (fra stedet der den vokser), klem ut en teskje sitronsaft og tøm i en spiseskje. Deretter tilsettes en teskje hvitløkolje, rør. Ta 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Kurs fra 1 til 3 måneder, deretter en måned pause og et kurs å gjenta. Fjerner spasmer av cerebral fartøy, hjerte spasmer, dyspné. En perfekt vasodilator.

  2. Heather. 1 ss hakket lyng med en topp på 0,5 liter kokende vann. Kok 10 minutter, insister, pakket inn, 3 timer, avløp. Drikk som te og vann når som helst på dagen, drikk med noe. Brukt i aterosklerose, nevrologiske lidelser, søvnløshet, kardiovaskulære sykdommer, cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser, leversykdommer, steiner og sand i nyren og blæren. Den første uken tar 1/2 kopp, og deretter et glass.

  3. Hvitløk. 1/3 av flasken er fylt med hakket hvitløk. Hell vodka eller 50-60 graders alkohol. Insister 14 dager på et mørkt sted, risting daglig. Ta 5 dråper 3 ganger daglig før måltider på en teskje kaldt vann. Rydder sirkulasjonssystemet fra alle slags forekomster, lindrer økt blodtrykk, renser magen, er gunstig for spasmer av cerebral fartøy.

  4. Honning, løk. Grate løk og rist løk. Bland et glass løkjuice med et glass honning. Rør godt om honning er sugared, lett varme i et vannbad. Ta en spiseskje 3 ganger om dagen for en time før et måltid eller 2-3 timer etter et måltid. Det brukes til åreforkalkning, spesielt for sklerose i hjernen.

  5. Aktiv livsstil, kjempe mot overvekt, diett. Begrensning i dietten av sukker, søtsaker, animalsk fett. Unngå matvarer som er rike på kolesterol: hjerne, eggeplomme, egg, fettholdig kjøtt og fisk, vitamin D, salt og andre stoffer ekstrakter (kjøtt, broths, øre). Anbefalt: hytteost, godt gjennomvåt sild, torsk, havregryn, vegetabilske oljer: oliven, mais, solsikke, hørfrø. Flere grønnsaker, frukt, rik på vegetabilsk fiber. Med overvekt anbefales losningsdager: eple, kefir, ostemasse, kompott osv. For å gå mer utendørs, drikk en fjær, brønn eller vann fra springen gjennom filtre. Utfellingen av klor, salter og lime skalerer blodkarene. Renser blodårene, fjerner avleiringer: epler, pepperrot, hvitløk, vill rose, blomster av bokhvete, lyng og mure, vitamin P, rutin, sjø grønnkål, persille - friske urter, røtter, rød rogn. Å drikke grønn te.

  6. Clover rød (blomstrende bladblad, samlet i begynnelsen av blomstringen). 40 g blomster for å insistere på 500 g vodka i 2 uker. Stamme, vri ut. Ta 20 g før middag eller før sengetid. Behandlingsforløpet er 3 måneder med en pause på 10 dager. Etter 6 måneder kan kurset gjentas. Den brukes til aterosklerose med normalt arterielt trykk, ledsaget av hodepine og støy i ørene.

  7. Varmt vann. Daglig om morgenen på tom mage for å drikke 200-300 g varmt vann, hvor tolerant. Dette renser blodkarene, renser dem og fjerner alle typer avsetninger fra kroppen.

  8. Med sklerose ledsaget av støy i hodet, blir en blanding av kløver og stengel tatt i like store deler. Bland blandingen som te og drikke hele dagen.

  Denne infusjonen brukes også til behandling av magesår, gastritt og kolitt.

  9. Djevelen. Tinktur av elekampan på vodka er et gammelt middel for senil sklerose. 30 g tørrrot i 500 ml vodka for å insistere 40 dager. Godta av 25 dråper før måltider.

  10. Den røde barken. 200 g barkhell 500 ml kokende vann og lag over lav varme i 2 timer. Godta av 25 dråper før måltider.

  Med senil sklerose tar en tykk avkok av fjellaske.

  11. Propolis. 20% propolis løsning på 70% etylalkohol 20 dråper i varmt vann 1-2 ganger om dagen i morgen og til lunsj i 20-30 minutter. før du spiser. Behandlingsforløpet er 1-3 måneder, avhengig av pasientens individuelle toleranse.

  Les Mer Om Fartøyene