Preparater for cerebral fartøyer: vasodilaterende, styrkende vegger, antiatherosclerosis medisiner

For tiden er vanlige patologier sykdommer i cerebral fartøyene. Ofte lider de ikke bare mennesker i avansert alder, men også yngre pasienter. Årsaken til dette er en rekke faktorer. Derfor er det viktig å vite hvilke engstelige symptomer du bør være oppmerksom på i tide for å konsultere en lege og forhindre uønskede komplikasjoner. Ulike medisiner for cerebral fartøy brukes til å behandle disse sykdommene.

Forstyrrende tegn på cerebral vaskulær sykdom

Vanligvis blir de første symptomene på disse sykdommene ignorert, med henvisning til tretthet for dagen, depressiv tilstand, endringer i værforhold, miljømessige omgivelser. Ofte fører dette til uønskede komplikasjoner.

Hvilke tegn kan indikere en patologisk tilstand av cerebral fartøy? De viktigste symptomene på sykdommer inkluderer:

 • Hyppig eller gjentatt hodepine
 • svimmelhet

Svimmelhet og hodepine

I tillegg til disse tegnene er synkope mulig. Om disse sykdommene kan også vitne om kalde ekstremiteter og mørkere i øynene. Noen ganger er det en nedgang i hørsel eller syn. Disse tegnene blir oftere observert i sykdommer forbundet med nedsatt blodsirkulasjon, blokkering av blodkar.

En alvorlig sykdom er en aneurisme av blodårer. Det er preget av utvidelse av arterievegget, som som følge av dette kan føre til blødning. I tillegg til generelle symptomer, alvorlig smerte i hodet, sløret syn, ømhet i nakken, taleforstyrrelser. Hvis en aneurysm brister, er det en akutt hodepine, kvalme, oppkast, kramper, bevissthetstap.

Aterosklerose er en sykdom hvor det på aterosklerotiske plakkene i karet veggene dannes, i hyppige tilfeller som fører til obstruksjon av karene. Ofte er aterosklerose asymptomatisk, og derfor regnes det som en skadelig sykdom. I tillegg til migrene, er denne patologien ledsaget av støy i ørene, spenning og angst.

Tegnene på et slag varierer avhengig av omfanget av lesjonen. Ofte - en lammelse av en eller begge sider av kroppen, bevegelsesbegrensninger, usammenhengende tale. Kramper, kvalme og oppkast er også mulige.

Med vegetovaskulær dystoni, irritabel og nervøs tilstand, nedsatt arbeidsevne, rask puls, økt blodtrykk, en følelse av frykt.

Hovedtrekkene på migrene er konstante smerter i en del av hodet, fotofobi, hyperemi i ansiktets hud, øyelokkødem, lakrimasjon.

Sykdommer i hjerneskipene er farlige, fordi deres tidlige behandling øker risikoen for uførhet og kan føre til døden. Derfor er det med symptomene viktig å konsultere en spesialist (nevrolog) for en nøyaktig diagnose.

Metoder for diagnostisering av cerebrovaskulære sykdommer inkluderer:

 • Blodprøve
 • urinalysis
 • Beregnet Tomografi
 • Serebral angiografi
 • Magnetic resonance imaging
 • Doppler ultralyd
 • elektroencefalografi
 • rheoencephalography

For å unngå komplikasjoner av sykdommer, er det nødvendig å besøke legen i tide ved de første tegn på sykdommer i cerebral fartøy.

Medisinering for utvidelse av cerebral fartøy

Utvidede cerebral fartøy er en farlig tilstand. De påvirker økningen i blodtrykket. I løpet av denne perioden øker trykket på fartøyene, noe som kan føre til et slag, samt et hjerteinfarkt.

Derfor, i denne tilstanden bør brukes vasodilatorer, narkotika som bidrar til å styrke veggene i arteriene og årene, bidrar til å fjerne spasmer, narkotika for behandling av aterosklerose. Det er nok av dem på det farmasøytiske markedet.

Å lindre spasmer

De mest populære er slike verktøy:

 • Nitroglyserin. Det bidrar også til reduksjon av smerte syndrom, har en antispasmodisk effekt.
 • Papaverin og Euphyllinum. Effektivt lindre spasmer av blodårer. Injiseringer er introdusert for å raskt lindre pasienten av symptomene på den patologiske tilstanden.
 • Spazmalgon. Ta det anbefales å lindre angrepet, men det er uønsket å bruke tabletter i lang tid.

Kalsiumkanalblokkere og nootropics

For å forhindre mangel på oksygen i hjernen med utvidelse av blodårer, er medisiner foreskrevet - kalsium blokkere. Blant disse stoffene er effektive:

Disse stoffene ble produsert i første generasjon, og er derivater av dihydropyridin, fenylalkylamin og benzodiazepin.

Nimodipin og Cinnarizine i tabletter er kalsiumantagonister som tilhører den andre generasjonen av denne gruppen. De påvirker fartøyene uten å påvirke andre arterier. Disse midlene inkluderer også Lomir, Amlodipin, Clentiazem, Isradipin, Anipamil, Norvasc, Nimotop, Reopirin, Plendil. Det er et stort antall av sine kolleger.

Kalsiumantagonister av andre generasjon har langvarig effekt, har minst bivirkninger. De fleste av dem er nootropiske legemidler som avlaster alvorlige spasmer, forbedrer metabolisme, hemmer mobil aldring og tap av mental aktivitet. Til nootropics tilhører stoffet Piracetam, samt dets erstatning Nootropil.

Urtepreparater

For forebyggende og helbredende formål kan plantebaserte tabletter brukes til vinca og ginkgo biloba.

Hjelp til å utvide blodkarene på phyto-ginkgo biloba. Dette er slike medisiner:

 • biloba
 • tanakan
 • Memoplant
 • Ginkor Fort
 • Gingium

Disse stoffene forbedrer hjernens sirkulasjon, reduserer spasmer, har en antioksidant effekt.

Midler som inneholder vinca-ekstrakt, brukes til å forhindre vaskulær sykdom. De lindrer spasmer, fremmer avslapning av blodkar, normaliserer blodsirkulasjonen i vev, forhindrer trombusdannelse. Slike midler inkluderer:

Det er viktig å huske at medisinering med vasokonstriktiv effekt kan foreskrives kun av en erfaren spesialist. I slike tilfeller kan disse stoffene ikke velges uavhengig. Etter selvmedisinering kan det hende at utviklingen av uønskede konsekvenser oppstår.

Legemidler som styrker hjernens vegger

For å behandle cerebrovaskulære sykdommer, brukes også medisiner som bidrar til å styrke veggene i hjernearteriene og blodårene, og øker deres elastisitet og styrke.

Populære legemidler som effektivt brukes til dette formålet er angioprotektorer. En av deres hovedhandlinger er en økning i tonen i veggene på fartøyene og lindring av tilstanden.

For å styrke veggene i blodkarrene i hjernen kan medisinske preparater basert på vitaminer og mikroelementer, for eksempel Ascorutin, inneholdende vitamin R, foreskrives. Medikamenter som inneholder silisium, kalium, selen, kan brukes.

Disse stoffene hjelper effektivt:

 • Sophora + vitaminer
 • Aescusan
 • Neyromultivit

Sammensetningen av de fleste medikamenter inkluderer vitaminer E, K, karoten og askorbinsyre. Godt styrker fartøyene Dihydroquercetin på grunnlag av flavonoider av sibirisk lerk. Cerebrolysin og lecitin kan også bli foreskrevet.
De bidrar til beskyttelse av veggene i hjernen arteriene av fyto-rusmidler, som inkluderer ekstrakten av gingko biloba: Tanakan, Gingium, Bilobil.

Medisiner for å bekjempe aterosklerose

Følgende farmakologiske grupper brukes til å behandle aterosklerose:

 • statiner
 • fibrater
 • Derivater av nikotinsyre
 • Gallsyresekvestranter
 • Lipidfrie produkter

Inhibitorer av reduktase eller statiner regulerer effektivt nivået av kolesterol i blodet, som forhindrer avsetning av materiale på veggene i arteriene og venene, og dannelsen av aterosklerotiske plakk. Effektive forberedelser av denne gruppen er:

De er syntetiserte midler eller derivater av noen sopp.

Fibrer er sammensatt av fibronsyre. De bruker fett som følge av aktivering av lipoproteinlipase, fremmer lipaseoksydasjon, stimulerer metabolske prosesser i hjernevev, og forhindrer betennelse i blodkar. Fibrer inkluderer:

 • fenofibrat
 • gemfibrozil
 • bezafibrat
 • clofibrate
 • ciprofibrat

På apotek er det et stort antall narkotika - analoger:

Vanligvis utpeker legen dem til pasienter som har overdreven kroppsvekt og metabolske sykdommer.

Aterosklerose bruker nikotinsyre og legemidler som inneholder dette stoffet, for eksempel Acipimox, Enduracin, Iduracin, Niacin. Foreskrevet for å senke kolesterol, samt redusere triglyserider, fremme økte lipoproteiner.

Gipolipidnye betyr økning av innholdet av proteiner i blodet. På grunn av dette reduseres kolesterolet i blodet. Blant de lipidsenkende stoffene er:

 • Omacor
 • ezetimib
 • Vitrum Cardio Omega 3
 • probueol

I tilfelle hvor pasienten er intolerant mot statiner, kan gallsyresekvestranter benyttes. De er ana-bytterharpikser. Angi ofte Colestipol, Cholestyramin, Guarem.

I nærvær av aterosklerotiske plakk, brukes stoffer som forhindrer dannelsen av blodpropper, for eksempel Aspirin, Tiklid, Plavix.

Behandling av migrene: En oversikt over effektive rettsmidler

Migrene medisiner

Migrene utvikler seg på grunn av spasmer og svekkelse av vaskulær tone (cerebral). Som et resultat de ekspanderer, og blod kan stagnere. Etter det begynner plasmaet å sive inn i hjernevævet, provoserende hevelse. Hvis migreneangrep er hyppige, blir blodstrømmen i hjernen ødelagt, og nevroner blir uendret.

For å bekjempe migrene bruk følgende medisiner:

 • Vasokonstriktorer. Ergotamin, koffein. De brukes ofte til behandling av vegetarisk dystoni, da de bidrar til å forbedre sirkulasjonen av cerebral fartøy.
 • Anti-inflammatorisk ikke-steroid medisiner - Diklofenak, Indomethacin. Disse stoffene eliminerer puffiness, lindrer betennelse og bedøves.
 • Spasmolytika og smertestillende midler. Vanligvis brukes midler som Amigrenin eller Spasmalgon til å lindre et angrep.
 • Antagonister av serotonin. Hjelper å unngå utvidelse av fartøyene i nakken og hodet. Slike midler inkluderer Zomig, Imigran, Amerge, Maksalt.

De fleste av disse stoffene lindrer effektivt migreneangrep, men noen kan brukes til å forhindre en patologisk tilstand.

Effektivere midler anses også å være effektive:


På det farmasøytiske markedet er det således et stort utvalg av stoffer som brukes til å behandle sykdommer i hjerneskipene. De produseres hovedsakelig i løsninger for injeksjon eller tablettform.

Det er imidlertid viktig å huske at foreskrivende medisiner kun skal utføres av en spesialist innen å etablere en nøyaktig diagnose. Selvmedisinering kan forverre situasjonen og provosere uønskede konsekvenser.

Effektive preparater for hodeskårene: En medisinsk vurdering fra fartøyet

Svimmelhet, hodepine, tinnitus, hukommelsessvikt - dette er symptomene på forstyrrelser av hjerneskader som betydelig forringer livskvaliteten. I de fleste tilfeller er årsaken til negative forandringer - utvikling av aterosklerose, der det er avsetning av aterosklerotisk plakk på vaskulære vegger og innsnevring av lumen av cerebral, med andre ord, mate hjernearteriene. På grunn av det faktum at fartøyet er innsnevret noen steder, øker blodtrykket på veggene. Skadet av lipidavsetninger, med et kraftig økt trykk av væsken, kan karene bare briste som vannrør på tidspunktet for det hydrauliske støt. Resultatet er pitiable - det er denne skaden på hjernens kar som heter et slag.

En rekke sykdommer, blant annet aterosklerose er beskrevet ovenfor, men også i migrene, vegetative-vaskulær / nevro dystoni, etter skade, i hjernen på grunn av vaskulære forstyrrelser arbeide under konstant oksygenmangel. Det er følelser at hodet er vondt, det gjør vondt, det splitter. Og alt fordi de små kapillærer som gjennomsyrer deler av hjernen, ikke gir en tilstrekkelig tilførsel av røde blodceller til nervecellene behov for mat. I noen tid kompenserer kroppen for denne mangelen ved å omfordele blodstrømmen gjennom ulike fartøy. Men uten behandling øker de negative konsekvensene av mangel på hjerneernæring. På grunn av den konstante celle sulten, oppstår delvis død av nevroner, som manifesterer seg i utviklingen av senil demens.

Du ser hvor viktig det er å opprettholde helsen til hjernens fartøy for å forbli en full og sunn person så lenge som mulig.

Heldigvis kan sykdommer i blodårene, inkludert de som fôrer hjernen, behandles. Utviklet og vellykket brukt medisiner som kan redusere størrelsen på aterosklerotiske plakk, lindre spasmer av blodårer. I tillegg til å virke direkte på vaskulærveggen, er det mulig å forbedre blodkarakteristika, redusere viskositeten og evnen til å danne blodpropper.

Vurder de vanligste legemidlene for cerebral fartøy.

Narkotika beregnet for vasodilatasjon

Den farmakologiske virkningen av disse legemidlene er å øke blodtilførselen til hjernen. I tillegg er energiomsetningen av celler forbedret.

Kalsiumantagonister

Alle forberedelser til hjernens kar fra denne gruppen slapp av i arteriene, og i praksis endrer du ikke tonen i venene. Blodstrømningen øker, og oksygenrikt blod går inn i hjernen. Disse stoffene er mye brukt, og den tredje generasjonen av slike legemidler utvikles.

Alle disse legemidlene brukes til å korrigere vaskulære lidelser i hele kroppen. Siden de kan forårsake bivirkninger, bør de tas strengt i henhold til legenes resept.

I første generasjon:

 • Derivatene av fenylalkylamin er verapamil (et stoff som kalles isoptin, finoptin);
 • Derivater dihydropyridin - det aktive stoffet nifedipin (legemidler Phenigidine, Adalat, Corinfar, Kordafen, Cordipin);
 • Derivater av benzotiazepin basert på diltiazem (Diazem, Diltiazem).

I den andre generasjonen av disse stoffene utvidet deres spektrum, det virket som:

 • Isradipin (Lomir);
 • Gallopamil, anipamil, falipamil;
 • Amlodipin (Norvasc), felodipin (Plendil), nitrendipin (Oktidipin), nimodipin (Nimotop), nicardipin, lacidipin (Latsipil), Valium (Foridon);
 • Klentiazem.

Blokkere av kalsiumkanaler i neste generasjon har betydelige fordeler med hensyn til tidligere utgitte rusmidler, som fungerer på samme prinsipp:

 1. For det første har de en lengre handling;
 2. For det andre demonstrerer de en høyere selektivitet av effekten;
 3. For det tredje gir de færre negative bivirkninger.

Spesielt viktig blandt kalsium-antagonistiske legemidler som øker den arterielle lumen, der er stoffer som har en preferensiell virkning mot cerebral arterie ble ikke signifikant påvirker andre fartøy.

Den mest effektive for hjernens fartøy fra dette synspunktet:

Ved uttrykt aterosklerose av kar uten disse preparatene er det umulig å klare. På samme tid, til alle legemidler i denne gruppen bør ikke behandles som en pille for selvbehandling. Sørg for å besøke en kardiolog og nevrolog, doktoren vil plukke opp og foreskrive hva du trenger. Ofte foreskrives de som en permanent medisin, som er tatt hele livet.

Preparater basert på vegetabilske alkaloider

Narkotika basert på periwinkle

Den mest fordelaktige effekten på cerebral sirkulasjon er produsert av alkaloidderivater av en vanlig hagenfabrik - en vincer. Bare dette stoffet virker i kroppen som en antispasmodisk, avslappende cerebral fartøy. I tillegg til denne tiltaket forbedrer vinca alkaloid metabolisme i hjernevevet. Samtidig, forhindrer vedheft av blodplater, øker dette stoffet mikrosirkulasjon av blod i hjernens kar, og gir derfor nerveceller med tilstrekkelig ernæring.

En slik kjent medisin for cerebral fartøy, som Vinpocetine, er bare et derivat av denne alkaloid. Andre navn på samme måte er:

 • Bravinton;
 • Vero vinpocetine;
 • vinpocetine;
 • Vintsetin;
 • cavinton;
 • Cavinton Forte;
 • Telektol.

Dette verktøyet er utbredt og har så få kontraindikasjoner at det foreskrives for et stort antall pasienter. Vær oppmerksom på at Cavinton og Vinpocetine alene ikke kan konsulteres uten å konsultere lege. Legemidlet er tilgjengelig i tabletter og i løsninger for intravenøs injeksjon. Dropp injeksjon ved injeksjonen er mer effektiv. Avhengig av helsetilstanden, vil legen tilby deg et optimalt behandlingsregime for dette legemidlet.

Forberedelser av gingko biloba

En unik relikvie-plante gir folk medisiner for en kompleks effekt på blodtilførselen til hjernen. Når du tar ginkgo-preparater, blir blodkarmenes spasmer samtidig fjernet, væsken i blodet endres, mikrosirkulasjonen og permeabiliteten i vaskulærveggen øker. I tillegg, på grunn av antioksidantegenskaper, forsterker legemidler fra ginkgo biloba veggene i blodårene og arteriene og ødelegger frie radikaler. Og dette er ikke alt - disse stoffene har en utprøvd anti-edematøs effekt på hjernenivå og forbedrer metabolismen av nervesvev. Ginkgo biloba ekstrakt inneholder slike legemidler som

 • tanakan;
 • biloba;
 • Gingium;
 • Ginkor Fort og andre.

Disse midlene er over-the-counter, og de kan tas alene. Men du må nøye lese kontraindikasjonene og ikke kombinere ginkgo medikamenter med aspirin på grunn av økt risiko for hjerneblødning.

Derivater av nikotinsyre

Disse stoffene virker ikke for å ekspandere på større fartøy. På nivået av kapillærene har nikotinsyre fortsatt en vasodilaterende effekt, med andre ord en vasodilaterende virkning. Bivirkningen ved å ta nikotinsyre - rødhet i huden, er bare relatert til denne egenskapen.

Forberedelser av denne gruppen bidrar til å redusere innholdet i blodet av "dårlig" kolesterol, deponert på veggene i blodårene. Derfor utpeker legen nikotinsyre for komplekse effekter, inkludert for å styrke vaskulær veggen, for å forhindre vaskulære ulykker. Ofte utføres behandlingen i form av injeksjoner under oppsyn av leger.

Tabletter av denne gruppen medisiner:

 • Nikotinsyre, Enduratin, Nikoshpan blir dispensert på resept, som med deres ukontrollerte inntak kan forårsake betydelig skade på levers helse.

Video: Ekspertuttalelse om vasodilatorpreparater

Vi anbefaler å studere mer detaljert måter å utvide fartøyene på.

Forberedelser som styrker veggene i blodårene

Disse rettsmidlene opprettholder fartøyets elastisitet. Gunstig påvirke permillabiliteten av kapillærene, aktivere metabolske prosesser i veggene i blodårene. Først av alt virker vitaminer som dette. I tillegg til dem er det nødvendig med noen mikroelementer for å styrke skipets vegger.

 • Vitamin R, et vesentlig element som er nødvendig for god drift av kapillærene, er en hel gruppe av biologisk aktive stoffer som finnes i planter, ellers det bioflavonoider og polyfenoler, de viktigste av hvilke Rutin, antocyaniner, flavoner, flavanoler, katekin, mer enn en hundre og femti. I kombinasjon med vitamin C som har antioksidantegenskaper som hindrer ødeleggelse av cellene på grunn av overskudd av fri radikaler dannes, er effekten av vitamin P er sterkere. Den enkleste og mest kjente medisinen, som inneholder akkurat disse vitaminene - Ascorutinum. Anthocyaniner finnes i alle mørke bær, for eksempel i blåbær og irriterende. Derfor kosttilskudd basert på dem, for eksempel Blueberry Forte, utvilsomt vil være til nytte for hjernenes hjerneskade.
 • Kalium, silisium, selen. Den mest nyttige for fartøy, inkludert cerebrale, vitaminkomplekser, som i tillegg inneholder mineraler. I tillegg styrkes vaskulære vegger med kosttilskudd, kosttilskudd som inneholder adaptogene planter.
 • Digidrokvertetsin, En av de mest effektive forberedelsene til denne gruppen, har i sin sammensetning bioflavonoider av sibirisk eller dahurisk lerk.

Vitaminer og mineraler er nyttige ikke bare for behandling av nye sykdommer i hjernen, men også for forebygging. Disse stoffene kan tas alene, gitt produsentens anbefalte dosering.

Homøopatiske midler

Effekten av disse stoffene er basert på overføringen til pasientens kropp med energiinformasjonskarakteristikker inneholdt i dem i ekstremt lave konsentrasjoner av stoffer. Homøopati innebærer som regel en lang mottak og individuelt utvalg av midler for hver pasient. Ved cerebral sirkulasjon kan du kjøpe homøopatiske dråper i apoteket. Vel etablert slik som EDAs - 138 og Tserebralik brukt i cerebrovaskulære for forbedring av hukommelsen, redusere svimmelhet og andre ubehagelige symptomer. Homeopatiske midler i apotek uten resept, kan de bli tatt på egen hånd, og følger instruksjonene.

Migrene medisiner

Separat bør du vurdere stoffer som lindrer migreneangrep. Selv om denne sykdommen også er forbundet med et brudd på sirkulasjonssystemet, men den patologiske tilstanden her er helt annerledes. Et migreneangrep består av fem stadier.

 1. Den første fasen, ellers forløpere eller prodrom, begynner med en svekkelse av vaskulær tone.
 2. Den andre fasen, den såkalte auraen, i løpet av hvilken vaskulær spasme utvikler seg på forgreningsstedet av karoten arterien og blodtilførselen til arterievegget øker.
 3. Den tredje fasen kjennetegnes ved utvidelsen av hodens fartøy med redusert tonus av sine vegger. Amplituden til pulsering økes. Den utilstrekkelige blodtilførselen til den vaskulære veggen gjør dem svært sårbare for å strekke seg.
 4. Det fjerde stadiet er komplisert av oppstått ødem i karvegveggen og omkringliggende vev på grunn av nedsatt permeabilitet.
 5. Den femte etappen er retur av fartøyene til deres opprinnelige tilstand.

Å vite mekanismen for utvikling av migreneangrep, ser vi at medisiner for utvidelse av karene i hodet i dette tilfellet ikke vil hjelpe.

I første fase, når de første harbingrene dukker opp, begynner du umiddelbart å ta smertestillende midler - smertestillende og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer.

Da vil legemidler - antagonister av hormonet serotonin, fra gruppen av triptaner - hjelpe. Disse stoffene er foreskrevet for å motvirke den plutselige utvidelsen av karene i nakken og hodet. Imigran, utgitt i 1993, er det mest populære verktøyet i denne gruppen, men nå har linjen med lignende stoffer utvidet seg. Zomig, Amerge, Maksalt - hver av dem har forskjeller i slaghastighet, styrke og varighet. Forberedelser for behandling av migrene pasienter er kun foreskrevet av en lege.

For å sikre at når du velger og tar medisiner som forbedrer hjernens blodkar og blodsirkulasjon, må du ikke skade helsen din, vær sikker på du trenger minst en gang for å besøke en lege med relevant spesialisering.

Kun en lege kan bestemme årsaken til hodepine og utelukke tilstedeværelse av alvorlige medfødte abnormiteter i blodårer - som aneurysmer, misdannelser, der Uavhengig mottak av vaskulære midler kan være dødelig.

Preparater for cerebral fartøy: for fjerning av spasmer, fra åreforkalkning og styrking av blodkarets vegger

Vaskulære sykdommer er kanskje den mest utbredte og mange gruppen, som oftest forårsaker døden til moderne mennesker. Vaskulære problemer oppstår hos unge mennesker. Årsaken til dette - en travel timeplan, en feil livsstil, misbruk av fettstoffer, dårlige vaner.

Hvis du gjenkjenner dem i tide og begynner behandling - du kan forbedre livskvaliteten, redde en person fra konstant hodepine, hjelpe ham å leve i en svært gammel alder. Ak, ikke mange mennesker ser på helsen deres nært.

Som et resultat er sykdommen funnet på scenen når pasienten forblir i beste fall for å ta pillen for resten av livet.

Hovedårsakene til vaskulær sykdom

Det er tilfeller der problemer med blodkar i mennesker er genetisk bestemt. men i de fleste tilfeller er vaskulære patologier en konsekvens av en livsstil.

Blant de vanligste årsakene:

 • Nervøs overstyring;
 • Brudd på søvn og hvile
 • En stillesittende livsstil;
 • Overeating, overvekt, forbruk i store mengder fett og salt mat;
 • Skadelige vaner - alkoholisme, røyking, bruk av rusmidler;
 • Hodet traumer;
 • Krumning av ryggraden, spesielt i livmorhalsområdet.

Absolutt kan noen være i fare. Derfor, ved de første manifestasjoner av dårlig helse, er det bedre å umiddelbart konsultere en nevrolog for undersøkelse og behandling.

Symptomer å se etter

hodepine - en følelse kjent for mange fra barndommen. Når hodet gjør vondt ved høy temperatur - Det er ingen grunn til bekymring, Dette er en normal reaksjon. Men hvis hodepine oppstår ofte, er det ledsaget av svimmelhet - det er en anledning til å besøke en lege.

Hvilke tegn indikerer vaskulær sykdom:

 • Hodepine av lokalisering
 • svimmelhet;
 • Flush av blod, en følelse av varme og kulderystelser;
 • Søvnløshet eller omvendt - økt tretthet, døsighet;
 • Hjerte rytmeforstyrrelser;
 • Problemer med minne;
 • Nummen av lemmer;
 • Økt eller lavt blodtrykk;
 • Bevisstap;
 • Krenkelse av koordinering.

Dette er på ingen måte hele listen over tegn på vaskulære lidelser. Men hvis du har minst tre av dem, og de er stadig til stede - Dette er en anledning til å ta bedre vare på helsen din.

Mange tror feilaktig at bare økt trykk er en grunn til bekymring. Men senket blodtrykk er heller ikke normen. Hvis det i det første tilfellet er en spasme og innsnevring av det vaskulære lumen, så i den andre - vasodilasjon, senking av blodstrømmen, brudd på blodtilførsel av vitale organer.

Hva er de karsykdommer farlige?

Forstyrrelse av blodsirkulasjonen - ganske alvorlig problem, på grunn av hvilken det kan oppstå feil i arbeidet til noen kropp. Men det meste av hjernen lider mest.

På den ene siden mangler nevroner oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for normal drift. Som et resultat svekker cellene og dør. På den annen side klarer en svak eller ujevn blodstrøm ikke å fjerne stoffene fra metabolisme, oksidative prosesser fra kroppen. Dette forårsaker kronisk forgiftning. Overlappende hypoksi, det forårsaker massiv dystrofi og død av celler i hjernen, hjertet og andre viktige organer.

Når tonene på fartøyene blir konstant senket, svekkes veggene. Blod siver gjennom dem, akkumulerer i vevet. Som et resultat avtar det nyttige volumet.

Og hvis dette skjer med hjernens blodkar, utvikler det videre ødemet. Og med separasjon av vaskemuren utvikler en farlig sykdom - Aneurysm (fremspring av vaskemuren, hovedsakelig arterien eller aorta). Det forårsaker forverring av helse, angrep av svimmelhet og kvalme.

Men den største fare er at en aneurisme kan briste, og en person vil dø av stor blodtap.

Tilstedeværelse av vaskulære patologier - En direkte vei til hjertesykdom. Hjerteinfarkt, hjertesvikt, stenokardi, oppstår som regel mot en bakgrunn av kronisk hypertensjon. Forhøyet vaskulær tone reflekteres i arbeidet med nyrer, lunger og lever.

Økt blodtrykk innebærer en fortykning av blodet, en økning i antall blodplater. Og dette er risikoen for blodpropper. Avbrudd, de kan helt dekke små fartøy, forårsaker svikt av et tilstøtende organ eller dødsfall på en lem. Men det farligste tilfellet er når en trombose går inn i hjertet: dette fører til en nesten øyeblikkelig død.

Normalt er blodtrykksverdiene 120/80 mm Hg. Art. Tilstandsdyktig vurderes de øvre indeksene fra 100 til 140.

De resterende alternativene indikerer problemer med fartøyene:

 1. Det øvre trykket er under 100 - pasienten har hypotensjon.
 2. Over 140 - hypertensjon.
til innholdet ↑

Hovedvaskulære sykdommer

De er akutte og kroniske, kan raskt føre til uførhet og til og med døden eller følge en person i mange år - avhengig av graden av alvorlighetsgrad. Det er flere sykdommer som er spesielt ofte diagnostisert hos moderne mennesker, spesielt de over 45 år.

Narkotika for cerebral fartøy: hva du skal velge

Fartøy i menneskekroppen spiller en viktig rolle. De fremmer blodsirkulasjonen gjennom kroppen, noe som resulterer i at organens ernæring foregår med nyttige stoffer og oksygen. Problemer knyttet til det vaskulære systemet medfører signifikante patologiske forandringer, spesielt hvis hjernens kar er berørt. Hvis blodårene er tilstoppet eller integriteten til veggene deres er ødelagt, kan det hende at et slag utvikles. Dette er en veldig alvorlig patologi, som fører til både funksjonshemning og død.

Fartøy krever spesiell forsiktighet. Spesiell oppmerksomhet bør gis til personen som har samtidig sykdommer som kan påvirke tilstanden deres, for eksempel aterosklerose eller diabetes mellitus. Bruk narkotika som styrker fartøyene, det blir bare nødvendig på grunn av ulike sykdommer og på grunn av aldersrelaterte endringer.

Hva du skal velge: injeksjoner eller tabletter?

Det skjer at en person har behov for å velge: injeksjoner eller tabletter for blodårer? Mange midler utstedes i ulike former. Blant dem er det former for både injeksjon og oral administrasjon.

Injiserbare legemidler er mer effektive. Dette skyldes at de aktive substansene i legemidlet er umiddelbart i blodet. Men det skjer at injeksjonsformen forårsaker visse vanskeligheter ved bruk av pasienten. Hvis en person blir behandlet hjemme, er det mye lettere for ham å ta medikamenter i form av dråper eller tabletter. Hvis behandling utføres i en sykehusinnstilling, blir slike legemidler vanligvis administrert intravenøst ​​eller intramuskulært.

Ofte brukes følgende vaskulære legemidler til injeksjoner:

 1. Vinpocetine, Cavinton og Bravinton - derivater av alkaloider. De fremmer normalisering av ernæring av nerveceller, og forbedrer fortsatt blodstrømmen sterkt.
 2. Nikotinsyre, nikoshpan Er nikotinsyre-derivater. Denne typen penger er kjøpt på apoteket bare i henhold til resept utstedt av legen.
 3. Drotaverine (No-shpa). Generelt administreres dette midlet for administrasjon i form av tabletter. Imidlertid brukes det noen ganger også i injeksjonsform. Et slikt stoff anses å være ufarlig og har det minste antall kontraindikasjoner.
 4. Nootropisk middel, piracetam. Slike rusmidler kan forbedre ernæringen i hjernen og fjerne spasmer. De blir ofte tatt av gamle mennesker som et forebyggende middel for demens.
 5. eufillin. Dette legemidlet har en vasodilerende effekt, og har også en gunstig effekt på hjernens ernæring med oksygen. Det er kontraindisert i sykdommer i mage-tarmkanalen, glaukom, så vel som i problemer forbundet med blodtrykk.

Vasodilatormedikamenter

Midler som har en vasodilaterende egenskap, bidrar til å forbedre blodtilførselen til hjernen. Det er også en forbedring i cellens energimetabolisme.

Kalsiumantagonister

I tilknytning til denne gruppen medikamenter, beregnet for cerebral fartøy, har evnen til å slappe av arteriene. Fra applikasjonen forblir tonen i venene nesten uendret. På grunn av økt blodgass, går mer oksygen inn i hjernen fra blodet. Slike legemidler til behandling av hodeskårene brukes ganske mye, og for øyeblikket er utviklingen av den nyeste (tredje) generasjonen av disse legemidlene på vei.

Denne typen hjelp bidrar til å rette opp de eksisterende forstyrrelsene i kroppens kar-system. Deres bruk kan bidra til utvikling av uønskede bivirkninger, derfor er det kun mulig å motta dem i henhold til utnevnelse av en spesialist.

Første generasjon:

 • verapamil (preparater: finoptin og isoptin) er derivater av fenylalkylamin;
 • Aktivt stoff nifedipin (preparater: Adalat, Kordafen, Fenigidin, Corinfar og Cordipin) er dihydropyridinderivater;
 • diltiazem (preparater: Diltiazme og Diazem) er derivater av benzotiazepin.

I andre generasjon Disse midlene ble noe større, de ble lagt til:

 • isradipin (Lomir);
 • anipamil, gallopamil, falipamil;
 • Felodipin (Plendil), nimodipin (Nimotop), lacidipin (Latsipil), amlodipin (Norvaks), nitrendipin (Oktidipin), nicardipin, Valium (Foridon);
 • klentiazem.

Vaskulære medisiner for hjernen ny generasjon har mange fordeler i forhold til de som er opprettet tidligere og fungerer på en lignende måte:

 • deres effekt på kroppen er lengre;
 • aktive stoffer påvirker kroppen mer selektivt;
 • I resepsjonen vises den mindre mengden uønskede bivirkninger.

Blant de antagonistiske legemidlene som kan øke lumen av arteriene, er det slike midler, hvis hovedvirkning er rettet mot cerebral vaskulærsystemet. Samtidig har de nesten ingen effekt på andre fartøy.

De mest effektive stoffene til hjernen:

Slike rusmidler er bare nødvendige for behandling av alvorlig arteriosklerose av karene. Men det bør også bemerkes at midlene som inngår i denne gruppen, kun kan brukes til behandling av spesialistens formål. Det er nødvendig å besøke en nevrolog, så vel som en kardiolog. Etter de nødvendige tester og undersøkelser vil du bli utnevnt som egnet for din medisin. Ofte er foreskrevne medisiner ment for bruk i livet.

Derivater av nikotinsyre

Slike legemidler har ikke muligheten til å utvide store fartøy. Vasodilatoreffekten av nikotinsyre har på kapillærene. En av bivirkningene ved bruk av dette legemidlet er rødhet i huden, og det er forbundet med denne egenskapen av nikotinsyre.

Ved hjelp av denne typen narkotika, bidrar til å redusere mengden "dårlig" kolesterol i blodet, som kan deponeres på vaskulære vegger. I denne forbindelse anbefaler eksperter denne typen medisinering for komplekse effekter, samt å forbedre tilstanden i vaskulære vegger og for å forhindre vaskulære ulykker. Disse legemidlene brukes som regel til kursbehandling i injiserbar form og kun under tilsyn av en lege.

For denne typen gruppe medisiner er slike tabletter som Enduratin, nikotinsyre og Nikospan. På apoteket kan de kun kjøpes på resept. Faktum er at på grunn av feilaktig inntak av slike midler, kan leveren lide.

Forberedelser for karplanter

Ginkgo biloba rettsmidler

Fra en så uvanlig plante, som regnes som relik, produseres narkotika som er preget av en kompleks effekt på blodtilførselen til hjernen. Effekt av Ginkgo mottakende innretning er at fjerningen skjer vaskulære spasmer, øket mikrosirkulasjonen, samt permeabiliteten av vaskulære vegger, blodstrøm endres. Også inkludert i stoffet antioksidanter forbedre tilstanden til veggene av arterier og årer, og til og med ødelegge alle tilgjengelige frie radikaler. Også disse stoffene kan redde hjernen fra ødem og føre til en betydelig forbedring i stoffskiftet i nervesystemet. Ginkgo biloba er en del av slike forberedelser som:

For å kjøpe slike legemidler er det ikke nødvendig å utnevne en lege. De kan brukes til medisinske formål alene. Men før du begynner å ta det, bør du definitivt studere alle kontraindikasjoner. Ikke bruk sammen med disse stoffene aspirin, da dette kan føre til hjerneblødning.

Narkotika basert på periwinkle

Derivater av alkaloid vinca (er en hagekultur) har en positiv effekt på blodsirkulasjonen i hjernen. Dette stoffet har en antispasmodisk effekt som hjelper til med å slappe av i blodårene. Og denne alkaloid bidrar til å forbedre metabolisme i hjernevevet. Slike aktive stoffer tillater ikke å holde sammen blodplater, og forbedrer også blodsirkulasjonen i hjernens kar. Som et resultat får nerveceller den nødvendige mengden næringsstoffer.

Et ganske populært stoff for blodkarene i hjernen kalles vinpocetine Er et derivat av denne alkaloid. Det er flere andre navn for denne medisinen:

 • Vero vinpocetine;
 • Vintsetin;
 • Cavinton Forte;
 • Bravinton;
 • vinpocetine;
 • cavinton;
 • Telektol.

Dette stoffet er mye annonsert. Han har et relativt lite antall kontraindikasjoner, og derfor anbefaler eksperter at han tar mange pasienter.

Det bør imidlertid huskes at du ikke kan ta et slikt middel som Vinpocetine og Cavinton uten å først besøke en lege. Dette verktøyet er tilgjengelig i skjemaet injeksjon og tabletter. Dropp injeksjon anses å være den mest effektive. Den behandlende legen bør velge det mest passende behandlingsregime for denne typen medisin.

Legemidler som styrker de vaskulære veggene

Ved å forbedre tilstanden til vaskulære vegger, trenger de pasientene som har sykdommer som bidrar til deres skade, spesielt diabetes mellitus, hypertensjon eller aterosklerose. Denne effekten på kroppen har noen sporstoffer, så vel som vitaminer:

 1. Vitamin C og PP. Disse vitaminene av naturlig opprinnelse (tilgjengelig i flavonoider av visse planter) er ganske store grupper. Vitamin C - en antioksidant, som bidrar til å forbedre elastisiteten i vaskulærene, eliminerer deres skjøthet. Disse 2 vitaminene er tilgjengelige i slike kjente medisiner som Quercetin og Ascorutin.
 2. Kalium, selen, silisium. Disse mikronæringsstoffene finnes i et stort antall produkter. Hvis de er mangelfull i kroppen, er det mulig å ta ulike kosttilskudd, både mineral og vitamintilskudd. Det mest egnede verktøyet vil kunne anbefale en spesialist.

Disse legemidlene kan brukes uten å ordinere en lege. Men det bør huskes at det er obligatorisk å følge anbefalingene knyttet til doseringen av disse legemidlene for hver aldersgruppe.

Midler, normalisering av reologiske egenskaper av blod

Det cerebrale vaskulære systemet kan ikke påvirkes så positivt som mulig ved bruk av legemidler som bare påvirker karene. Faktum er at blod også ikke har den siste betydningen. Et stort antall sykdommer, samt forstyrrelser av metabolske prosesser, forårsaker at blodkoagulasjonen øker betydelig. Og dette kan føre til dannelse av blodpropp i blodkarene, samt til utvikling av iskemisk skade på hjernevævet. I forbindelse med dette innebærer i kompleks behandling at innflytelse av de rheologiske egenskapene til blodet nødvendigvis er brukt.

Disse medisinene brukes kun i behandling til utnevnelse av en spesialist, og de administreres ved å følge hans råd. Legen foreskriver en passende dosering, som er strengt forbudt å øke eller redusere, da dette kan føre til blødning.

Blodgrupper som fortynnet blod:

 • til antiaggreganter inkluderer - Clopidogrel, aspirin, ticlopidin og andre;
 • til antikoagulanter av indirekte og direkte innflytelse bekymring - warfarin, finylin, apixaban; hepariner med lav molekylvekt og heparin, synkumar, rivaroksaban;
 • til trombolytika inkluderer - urokinase, alteplase, metallase, fibrinolysin, streptokinase, aktilyse.

Medisiner for aterosklerose i hjernen

I tilfelle av et systematisk, riktig inntak av midler fra denne gruppen, er det ganske mulig å stabilisere prosessen med aterosklerotisk lesjon i det cerebrale vaskulære systemet. Det er også mulig å oppnå en viss regresjon av aterosklerotiske plakk i arteriene. Å ta medisiner bidrar til å øke klaringen i arteriene, og bidrar også til å forbedre stoffskiftet i nervevevet.

Til dette formål brukes disse stoffgruppene:

 1. statiner (rosuvastatin, pravastatin, atorvastatin, simvastatin, lovastatin). Motta disse midlene skal være daglig i flere år. I spesielle tilfeller blir de tatt for livet. Den optimale doseringen er fastsatt av legen, idet man tar hensyn til det utgående nivået av kolesterol, samt graden av senking i blodet. Medikamenter i denne gruppen bidrar ikke bare til en reduksjon i mengden av atherogen kolesterol (lipoproteiner med lav densitet), men øker også konsentrasjonen av lipoproteiner med høy tetthet. Og de bidrar også til stabilisering av eksisterende aterosklerotiske plakk og tillater ikke utvikling av iskemisk slag. Blant dem er det til og med slike legemidler som har potensial til å redusere størrelsen på aterosklerotiske forekomster på de vaskulære veggene.
 2. fibrater (clofibrat, fenofibrat, gemfibrat). Rettsmidler relatert til denne gruppen bidrar til å senke nivået av triglyserider, og de har også effekt på LDL-kolesterol. Kursmottaket av disse midlene er utnevnt av den behandlende legen, med kontrollen utført en gang hver 4-8 uker.
 3. Gallsyresekvestranter (holestipol, kolesevelam, kolestyramin, colestran). Disse midlene anses som ionbytterharpikser. Slike stoffer går ikke inn i blodbanen fra tarmen og fremmer bindingen sammen med mat av triglyserider og kolesterol, som deretter utskilles naturlig fra kroppen. De vanligste observerte uønskede bivirkningene er: flatulens, kronisk form av diaré og hypovitaminose. Sistnevnte skyldes at disse stoffene bidrar til uttaket fra tarmen og fettløselige vitaminer.
 4. Andre hypolipidemiske midler. Hver dag vises nye medisiner for cerebral fartøy på stoffmarkedet. Blant dem er det også slike agenter som har evne til å påvirke aterosklerose. Disse inkluderer: niacin, omega-3 fettsyrer, ezetimibe, probucol, tiadenol, polykosanol og andre.

For cerebral fartøyer, er legemidler varierte i type: hva leger foreskriver

For cerebral fartøy, er medisinering kreves når symptomer på sykdommen vises. Hjernen kontrollerer alle fysiologiske prosesser i kroppen, omgå menneskenes vilje og bevissthet. For normal funksjon av nerveceller krever en betydelig mengde næringsstoffer og oksygen, som kommer med blod.

Mekanismer for regulering av hjernecirkulasjon

Medikamenter i behandlingen av cerebrale arterier er utformet for å bringe de komplekse prosessene for å opprettholde vaskulær tone normalt. Det viser seg at det nervøse vevet bruker opp til fjerdedel av alt oksygen som kommer inn i blodet fra lungene. Bevegelsen av blod i sentralnervesystemet skjer i et slikt regime som gir det nødvendige næringsstoffer og energiressurser.

Dette skyldes spesielle mekanismer for selvregulering som opprettholder den konstante kjemiske sammensetningen av hjernenusceller og parametrene til væskene som vasker den.

Nivåer av ledelse av blodtilførsel til hjernevævet er som følger:

 • humoral
 • metabolsk
 • myogenic.
 • nevrogen

Regulering av blodsirkulasjon på humoral nivå utføres av to grupper av hormoner:

 1. Hormoner produsert av nerveender av kjertel- og mastceller gir tonus av cerebral fartøy.
 2. Hormoner av endokrine kjertler med tonisk effekt på glatte muskler i arterievegger.

De metabolske mekanismer for regulering av blodstrømmen er basert på høy aktivitet. Brudd på disse mekanismene fører til akkumulering av melkesyre, utvikling av acidose, det påfølgende ødem i hjernen.

Påvirker den metabolske mekanismen for regulering av stress CO2 i vev og kapillærer. I sin tur forårsaker en reduksjon i oksygenspenningen vasodilasjon, og økningen avtar.

Den myogene mekanismen for regulering av cerebral sirkulasjon er tilveiebrakt av effektorkarene. Når de strekker seg, stiger tonen i glatte muskler og omvendt.

Den neurogene reguleringsmekanismen fungerer på grunn av tilstedeværelsen av spesialiserte reseptorer i den vaskulære sengen.

Reseptorer er delt inn i:

 • mekanoreceptorer som reagerer på svingninger i blodtrykksverdier (baroreceptorer, pressoreceptorer som ligger på vegger av vener og meninges);
 • kjemoreceptorer av karoten sinus (det er i stedet for separasjon av den felles halspulsåren på grenen);

Selvregulerende blodtilførselssystem i sentralnervesystemet under visse forhold kan mislykkes:

 1. En rask nedgang i blodtrykket forstyrrer blodtilførselen til hjernen.
 2. En kraftig økning i blodtrykket i arteriene forstyrrer den myogene reguleringsmekanismen, noe som forårsaker ukontrollert refleksutvidelse av arteriene, fremkaller trombose.
 3. Signifikant reduksjon i CO konsentrasjon2 som fører til mangel på oksygen, med normal vaskulær tone, en dråpe i blodtrykket.

For å sikre en normal fysiologisk blodtilførsel velges medisiner for behandling av cerebrale kar på grunnlag av hvilke mekanismer for selvregulering som er blitt overtrådt.

Prinsipper for valg av medisiner

Preparater beregnet for korreksjon av blodsirkulasjon har spesifikke egenskaper. En av de beste, en medisinmididol for cerebral fartøy, som har en kompleks terapeutisk effekt.

Utnevnelsen av en lege avhenger av diagnosen, basert på pasientklager og undersøkelse av blodstrømmen ved hjelp av tester og utstyr.

Narkotika er delt inn i hovedgruppene av virkningsmekanismene:

 1. Neurotropene påvirker funksjonene til nerveceller.
 2. Myotropisk, som utøver en tonisk effekt på glatte muskler i vaskulære vegger.
 3. Kompleks handling nitrater.

Virkningsmekanismene for medisiner er avhengig av deres kjemiske struktur.

Tabell. Midler for å forbedre blodtilførselen:

Legemidler til behandling av cerebrale kar: 8 legemidler i tabletter og kapsler

Fra denne artikkelen vil du finne ut hvilke preparater for cerebral fartøy som brukes i klinisk praksis. Indikasjoner for bruk av denne gruppen medikamenter, virkningsmekanismer og regler for opptak.

Midler som påvirker de kar i hjernen, som oftest brukt i Neurology for behandling av cerebrovaskulære sykdommer, som inkluderer iskemisk og hemoragisk slag, transient iskemisk anfall, encefalopati, vaskulær demens. Også denne gruppen medisiner er mye brukt for migrene, spenning hodepine, Meniere sykdom, hodeskader og andre sykdommer.

Legemidler som virker på hjernens kar har svært forskjellige virkningsmekanismer. Noen av dem reduserer risikoen for trombose, andre - motvirker dannelsen av aterosklerotiske plakk, den tredje - eliminerer spasmen i blodårene. Nedenfor er en omtrentlig liste over de mest populære tabletter for cerebral fartøy, som starter med de mest foreskrevne medisinene og nedadgående.

Valget av et egnet preparat utføres av en nevrolog.

1. Acetylsalisylsyre (aspirin)

Strengt tatt aspirin virker direkte på blodkar, den hemmer aggregering av blodplater, dvs. at det hindrer deres tilslutning endotelisk skade (intern vaskulær mantel) og sammenbundet. Men lavdosis aspirin er en av de mest hyppige avtalene med nevrologer i behandling og forebygging av cerebrovaskulære sykdommer. Dette er en av de få stoffene som har vist seg å være positiv på resultatene av forebygging og behandling av iskemiske slag og forbigående iskemiske angrep.

Tidligere er aspirin mye brukt for primærforebygging av hjerte- og cerebrovaskulære sykdommer, er at hans leger anbefales for friske mennesker å forebygge hjerteinfarkt og slag. Men de siste årene har bruken av dette legemidlet blitt stilt spørsmål, da risikoen fra bruken til tider overgikk mulige fordeler. Nå foreskrive aspirin for sekundærforebygging hos pasienter som har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag, samt personer som har høy risiko for å utvikle disse komplikasjoner.

Kontraindikasjoner for bruk av aspirin:

 • Et sår i magen eller tolvfingertarm.
 • Nylig lidd hemorragisk slag.
 • Allergi mot aspirin.
 • Astma, hvis symptomer forverres etter å ha tatt acetylsalisylsyre.
 • Blodstammeforstyrrelser (hemofili).
 • Alvorlige brudd på lever og nyrer.
 • Graviditet og amming.
 • Barns alder (bruk av aspirin kan forårsake utvikling av Rays syndrom).
 • Mangel på glukose-6-fosfat dehydrogenase (bruk av aspirin kan forårsake hemolyse av erytrocytter).

Mulige bivirkninger inkluderer:

 1. Dyspepsi og magesmerter - du kan redusere risikoen for forekomst ved å ta stoffet sammen med maten.
 2. Økt blødning.
 3. Allergiske reaksjoner - urtikaria, Quinckes ødem, hudutslett og kløe, nesestopp.
 4. Ringer i ørene.
 5. Gastrointestinal blødning.
 6. Hemorragisk slag.

Den anbefalte dosen er 75-100 mg acetylsalisylsyre per dag. Dette produktet er tilgjengelig i tabletter eller kapsler med et enterisk belegg. Den mest populære medisin aspirin - Cardiomagnolo, Magnikor, Aspirin Cardio, Aspekard. Legene anbefaler å ta dem en gang om dagen, bedre - om kvelden samtidig.

2. Statiner

Statiner er en gruppe medisiner som reduserer nivået av skadelig kolesterol i blodet. På grunn av denne handlingen kan disse stoffene redusere risikoen for atherosklerotiske plakk i veggene i arteriene til hele organismen, inkludert hjernens kar.

For tiden er andre aktive effekter av statiner, som tilhører:

Les Mer Om Fartøyene