Hvordan behandles trombose?

Trombose er ikke en sykdom, men en patologisk mekanisme som fremmer visse sykdommer. Dens essens er i kroppens økte evne til å danne trombotiske masser i blodkar. De farligste stedene er forbundet med redusert blodgjennomstrømning. Derfor blir det ofte dannet trombier i venesystemet, på steder med bifurkasjon (forgrening) av tynne arterier, for eksempel i kranspulsårene.

Trombusens parietale plassering er karakteristisk for virkningene av akutt myokardinfarkt, dannende aneurysm, som utelukker nekrosisstedet fra kontraksjonsprosessen.

Manifestasjoner av akutt trombose er hjerneslag, hjerteinfarkt, lunger, tarm. Trombi i overfladiske og dype årer bidrar til trophic ulcers på bena, portal hypertensjon, intern blødning.

Kun en slik lege kan behandle slike forhold, idet man tar hensyn til en fullstendig undersøkelse av pasienten og finne ut årsaken til økt trombose.

Hva er årsakene til trombusdannelse?

Undersøkelser av trombosens struktur gjorde det mulig å klargjøre hovedkomponentene som er viktige i forskjellige stadier av trombose:

 • skade på fartøyets indre vegg;
 • akkumulering av blodplater og leukocytter;
 • liming sammen blodplater
 • avsetning av fibrin, dens koagulasjon.
 • økt koagulerbarhet av blod;
 • lav blodstrømningshastighet;
 • mekanisk hindring i form av spasmer, arr, aterosklerotiske plakk, komprimering av venen eller arterien.

Hvilke matvarer forhindrer trombose?

Legenes råd til å ta vare på kostholdet er basert på kampen mot overvekt, noe som gir økt belastning på fartøyene, og tar vare på matens kvalitative sammensetning. Blodsammensetningen avhenger av produktene som kommer inn i kroppen.

Kostholdet mot trombose inkluderer nødvendigvis:

 • en tilstrekkelig mengde væske (opptil to liter);
 • grønnsaker og frukt som inneholder vitaminer og fibre.

Dette settet gjør at du kan rense fartøyene i tide, styrke veggen, aktivere metabolske prosesser.

 • alle typer animalsk fett (smør, fett kjøtt, fett, røkt produkter, pølser, pølser, fjærfe hud);
 • meieriprodukter med høyt fettinnhold (melk, hytteost, rømme, krem, myk slags ost), iskrem;
 • stekte retter av poteter og kjøtt, chips;
 • baker bakverk, søtsaker med krem, kjeks, søtsaker;
 • Kaffe, sjokolade, øl og alkohol, karbonerte søte drikker;
 • fettkrydderier og sauser.

I det medisinske dietten må være tilstede:

 • sjøfisk og sjømat, som gir kroppen umettede syrer;
 • skummet melk, kefir og cottage cheese, rik på høyverdig protein;
 • produkter stimulerende elastin syntesen -, røde druer, dadler soyabønner, krabbekjøtt, kamskjell, hummer, biff lever, både i mat går inn i en tilstrekkelig mengde av kobber;
 • produkter med antioksidantvirkning, styrking av karossens vegger og myokardiet, og forhindrer økning av blodpropp i trombose.

De viktigste antioksidanter er:

 1. Vitamin E - er inneholdt i cereal-nyttevekstene hvete frøplanter, nesle blader, peppermynte, lever kjøtt, brokkoli, nøtter, belgfrukter, solsikkefrø, asparges;
 2. Vitamin C - en del av de elastiske fibrene i arterier og vener, beskytter det indre skall av trombose er inneholdt i sitrusfrukter, meloner, vannmelon, grønn løk, paprika, solbær, sjø buckthorn, dill og persille, hvitløk, epler, fiken, pomegranates, andre bær og frukt;
 3. β-karoten - finnes i bladene av salat, spinat, grønnsaker, sorrel, gulrøtter, ananas, vannmelon.

Stoffer fra gruppen av flavonoider opprettholder tonene i karene, reduserer vedheft av blodplater, dette forhindres ved trombose:

 • Rutin - virker sammen med vitamin C, hindrer ødeleggelse av hyaluronsyre inneholdt i bær (bjørnebær, jordbær, bringebær, solbær), i sitrusfrukter, aprikoser, valnøtter, tomater, kål, salat blader, vill rose, grønn te, i bokhvete groats;
 • quercetin - finnes i løk og hvitløk, grønn te, epler, kirsebær, pærer, spinat, kål;
 • hesperidin - påvirker tonen i små venules, har høy konsentrasjon i sitrusplanter.

Disse produktene trenger ikke å bli konsumert sammen, men de bør inkluderes i det daglige kostholdet for å forebygge trombose.

Er det mulig å oppløse trombosen med tabletter?

Moderne behandling av trombose gjør ikke uten reseptbelagte medisiner. De er inkludert i den obligatoriske standarden for konservativ terapi, brukt før og etter operasjonen. Hovedgruppene av narkotika er preget av virkningsmekanismen på trombosens komponenter:

 • antikoagulantia,
 • trombotiske og fibrinolytiske midler,
 • Platehemmere.

Gruppen av antikoagulantia har betydelig økt de siste årene med medisiner fra lavmolekylær heparin.

Antikoagulanter av direkte virkning inkluderer de vanlige unfractionated heparin og nye former: Clexane, Dalteparin, Frakssiparin, Normiflo. Dosering velges individuelt på grunnlag av en laboratorieanalyse av aktivert tromboplastintid. Avhengig av sykdommen administreres legemidlene intravenøst ​​og subkutant.

Hepariner med lav molekylvekt er mer effektive med færre injeksjoner, ingen behov for konstant overvåkning av blodkoagulasjon.

Antikoagulanter av indirekte virkning inneholder kumarinderivater fra kløver, de er antagonister av vitamin K, hemmer produksjonen av visse koagulasjonsfaktorer i leveren. Disse inkluderer Dikumarin, Sinkumar, Warfarin, Fenilin. Preparatene er praktiske i bruk, tabletter er strengt doserte, varierer i aktivitet, hastighet og virkningsvarighet, giftighet og evne til å akkumulere (kumulasjon).

Vanligvis blir trombose behandlet med heparin i 2 til 4 dager, mens den også foreskriver en liten dose indirekte antikoagulantia for å skape en akkumulasjonsperiode. Hvis du bruker dem etter avskaffelse av heparin, kan pasienten i noen dager være uten antitrombotisk beskyttelse.

Behandlingsforløpet av trombose varer nødvendig tid ved overvåking av protrombinindeksen. Nivået skal opprettholdes innen 45-65%.

Heparin brukes som en salve for åreknuter, tromboflebitt med et infeksjonssted. Effekten er forbedret hvis forsiktige bevegelser gnides inn i huden over det tettede området, bruk komprimerer for å forhindre trombose om natten.

Antikoagulantia er ikke i stand til å oppløse tromben, de brukes som et middel for forebygging.

Trombolytiske og fibrinolytiske preparater

Cure trombose er bare mulig ved å eliminere hindringen for blodstrømmen. Prosessen med trombolyse (oppløsning av trombus) ble mulig, takket være etableringen av nye grupper av rusmidler.

Alle trombolytika er delt inn i følgende grupper:

 • legemidler avledet fra blodplasma (plasma);
 • plasminogenaktivatorer - forårsaker oppløsning indirekte (Streptokinase, Alteplase, Urokinase, Reteplase);
 • kombinert midler fra disse gruppene.

For å maksimere effektiviteten av terapi, bør den begynne i den første timen etter utbruddet av trombose. Når trombose av arteriene anbefales å gå inn i dem intraarterielt. Det er viktig å sikre kontinuerlig kontinuerlig introduksjon i løpet av 2-3 dager.

Standard hjelp av fibrinolytisk terapi i de første timene med akutt myokardinfarkt gjør det mulig å redusere lesjonsstedet til et minimum, og med lunge trombose for å redde pasientens liv.

Hvordan forhindre vedheft av blodplater?

For å redusere prosessene for liming (aggregering) av blodplater, brukes følgende legemidler:

 • Preparater av acetylsalisylsyre (Aspirin og dets derivater) - blokkere enzymet som fremmer aggregering, er gitt i tabletter. For å redusere den negative effekten på magen, opprettes kapsler med et beskyttende belegg. I kardiologi brukes Aspirin Cardio, Cardiomagnet, Aspifate aktivt.
 • Ticlopidin er forskjellig fra aspirin ved behandling av adenosindifosforsyre, epinefrin, blodplateaktiverende faktorer og reduserer nivået av fibrinogen med en tendens til trombose.

Ovennevnte virkemidler anbefales ikke til trombose når de kombineres, noe som øker risikoen for blødning.

Øvelser for forebygging av trombose

Øvelser for å forhindre trombose trenger ikke nødvendigvis om morgenen. Enda bedre, om i løpet av dagen er det anledning til å trene i 10 minutter.

Det anbefales å utføre svært enkle bevegelser:

 1. Ta av skoene dine og stå rullende med sokker på dine hæler;
 2. sitter og strekker bena forover, strekker seg fra seg selv og drar ham mot ham;
 3. stående, litt å stige på sokker og skarpt å falle, ha slått ned hælene rundt et gulv;
 4. gå rundt, bøy knærne og løft dem foran deg;
 5. Gjør det samme, men kaster bena tilbake.

Massasje vil bidra til å lindre spenninger fra nedre ekstremiteter, aktiver blodsirkulasjonen. I nærvær av utvidede venøse noder eller tette smertefulle steder av tromboflebitt, kan de ikke berøres.

Begynn massasjebevegelser fra gropen på sålen, den skal males med rotasjonsbevegelser av knyttneve.

Deretter løfter benet, masserer gastrocnemius muskler fra begge sider, bevegelsene skal styres fra under til toppen.

Gnidning med begge hender utføres i samme retning - fra foten langs skinn og lår til inguinal fold.

Folkemedisiner for trombose

Lovers av folkebehandling bør innse at en trombose fra blodåren eller arterien ved noen konspirasjoner og dekokser ikke kan fjernes. Derfor bør det være svært viktig å behandle slike løfter, for ikke å erstatte medisinsk resept av legen med "tinktur, oppløsning av blodpropper".

Erfarne girudoterapevty, lenge engasjert i bruk av leeches, vil heller ikke annonsere sitt arbeid. Den fordelaktige effekten av hirudin på kroppen skyldes en verdifull bioaktiv sammensetning som strømmer direkte inn i pasientens blod. Den generelle aktiveringen av metabolisme gjør det mulig å forhindre tilstander for trombodannelse, gir et incitament til immunitet, beskytter veggene i blodkarene.

Folkemedisinene varierer fra medisiner med for lite konsentrasjon av det aktive stoffet. Derfor er de ikke anvendelige i det akutte stadiet av trombose. I kronisk kurs kan du bruke urte råvarer i form av urte te, decoctions, komprimerer for å fikse hovedløpet av terapi.

Til planter som brukes til å redusere blodpropp, omfatter trombose:

 • blomster av hagtorn,
 • horsetail feltet,
 • gress pochechuynaya,
 • salvie,
 • mynteblader,
 • rot elecampane,
 • sitronmelisse,
 • kegler av humle,
 • motherwort,
 • blomster av akasia,
 • blader og frukter av kastanje,
 • Hvit bloodroot,
 • bjørk knopper.

De brygges i form av te, de forbereder buljonger med infusjon i en termos, helles vodka og står i mørket i 10 dager for å "modne" tinktur. Hvis ønskelig, kan du forberede en samling av flere midler fra trombose, tilsett honning for smak.

Ta bør bare være i fravær av allergiske reaksjoner.

Profylakse av trombose er av stor betydning for personer med kroniske sykdommer, risikofaktorer, mangel på mobilitet. Det er mest pålitelig å bruke råd fra din behandlende lege for dette. Han vil kunne velge riktig verktøy og advare irrasjonelt sløsing med innsats og tid.

Hvilke folkemidlene er effektive for behandling av trombose?

I dag er trombose en ganske omfattende gruppe sykdommer forbundet med ubalanse i funksjonen av koagulerende og antikoagulerende blodsystem, noe som fører til dannelse av intravaskulære blodpropper. Sykdommer av denne typen, ifølge den nyeste statistiske undersøkelser, er diagnostisert hver åttende innbygger av planeten vår, og krever en umiddelbar respons, som årsak til pasientens livstruende sykdomstilstander, som for eksempel hjerteinfarkt, hjerneslag og akutt koldbrann.

En av de vanligste metodene for trombosebehandling er folkebehandling av en smertefull prosess. Leger nekter ikke effektiviteten av slike teknikker. Samtidig anbefaler eksperter seg ikke å være begrenset, men bare brukt i forbindelse med klassisk praksis.

Folk oppskrifter i kampen mot blodpropper lar deg kvitte seg med et eksisterende problem, samt forhindre utviklingen av sykdommen i begynnelsen av dannelsen, når sykdommen ennå ikke er manifestert klinisk.

Grunnleggende prinsipper for folkebehandling

Trombosebehandling ved folkemessige rettsmidler, uansett stadium av utviklingen og lokaliseringen av den patologiske prosessen, vil lykkes hvis pasienten lærer å overholde visse regler:

 • For å bli kvitt blodpropper bør du fjerne matvarer som øker blodproppene (nøtter, bananer, røde druer, røkt produkter, pølser, konserver) fra det daglige kostholdet.
 • begrense bruken av produkter som inneholder skadelige kolesterol i preparatet, vekk skader vaskulære intima og fremmer holde seg til den trombotiske masser (fet og stekt mat, fettholdig kjøtt, meieriprodukter økt fett, smør, egg);
 • i ferd med å kvitte seg med blodpropper ved hjelp av folkemidlene bør man ikke øve seg fast eller begrense seg i en væske;
 • Før du behandler trombose, må du forlate dårlige vaner, inkludert alkohol, røyking, bruk av narkotika;
 • Sterk kontraindikasjon for personer med trombi er termiske prosedyrer i noen form (tar et varmt bad, besøker badstuen, bruker varmekompresser);
 • folk trombose behandling bør kombineres med en aktiv livsstil og kjemper med fedme;
 • Pasienter som lider av en sykdom bør regelmessig besøke en lege og bli undersøkt årlig for tilstanden til fartøyene.

Grunnlaget for folkebehandling er urtedekk

Tradisjonell medisin har et stort antall oppskrifter for å forberede urteinfusjoner, noe som gjør det mulig å kvitte seg med blodpropper. En av de mest berømte urter, som er i stand til å oppløse trombi, er nettle, som vokser nesten overalt og ikke trenger spesiell omsorg. For utarbeidelse av kurativ infusjon av neser brukes knuste blader av gress, fylt med kokende vann. Blandingen bør insisteres i omtrent en time, grundig rengjort av planteelementer og tatt flere sip gjennom dagen.

Blant urter som fortynner blod, På en spesiell konto har phyto-terapeutene peppermynte. Denne planten kan ikke bare forhindre dannelsen av blodpropper, men også oppløsningen av allerede dannet trombi av liten størrelse. For å lage et medisinsk stoff må du ta en teskje finhakket peppermynte gress og bryg det i et glass vann og dekke det med et lokk. Da bør buljongen insisteres, filtreres og tas om morgenen før frokost. Forløpet av slik behandling er minst to måneder.

Spesielt populært er infusjoner av urte rettsmidler, som forhindrer dannelsen av blodpropp og reduserer blodets tetthet.

Tinktur fra blodpropper fra medisinske urter er utarbeidet på grunnlag av yarrow urt, immortelle blomster, eikbark, bjørkblader og kirsebær. Alle ingrediensene i samlingen skal tas i like store mengder. En viss mengde urtepreparat helles med kokende vann og insisterer i minst fem timer. Et glass vann vil være nok til å ta en spiseskje av samling. Etter tynning anbefales tinktur å ta 100 ml tre ganger om dagen.

Renser rent fartøy og løser tromber i dem en avkok av mynte, sitronbalsam, salvie og unge furuskegler. Denne sammensetningen fremstilles ved å helle alle komponenter med kokende vann, etterfulgt av dets infusjon. Ferdig behandling bør tas i små søppel hele dagen i ikke mer enn en måned, hvorpå du må ta en pause.

For å behandle trombose brukes ikke bare urter som fortynnet blod, men også noen bær. For eksempel, perfekt normaliserer tettheten av blod svart currant, som kan konsumeres i sin naturlige form, og også forberede te med kamille, mynte og melissa på grunnlag av tørkede frukter. Du kan behandle trombose og bær av torn.

Honning behandling

Helbredende egenskaper til bieprodukter, inkludert honning, er godt kjent for alle. De brukes som anti-katarrale midler og for å bekjempe plager i fordøyelseskanalen. Gode ​​resultater kan oppnås hvis du bruker honning som tinkturer og buljonger som gjør at du kan endre blodets reologi og forhindre dannelse av blodpropper.

Folkemidlene for trombose på grunnlag av honning bidrar til å raskt takle sykdommen og styrke den generelle kroppens støttestyrker. Slik behandling hjemme kan gjøres med en sammensetning som inkluderer et glass honning og et glass løkjuice. Disse ingrediensene må blandes, insistere noen dager på et varmt sted og ta en skje før hvert måltid.

Ved trombose av de ytre dypene i ekstremiteter er et honning og eplebasert middel kjent for dets effektivitet, noe som er tilberedt ved å legge til en biodilkjøt i et biavlsprodukt. Fra blodpropp i karene er det også nyttig å ta honning med sukkerroesaft om morgenen hver dag i en måned.

Hvordan helbrede trombose med bad?

Behandling av tromboflebitt i underekstremiteter ved folkemessige løsninger er nyttig å kombinere med bad som effektivt eliminerer hevelse i bløtvev, lindrer smerte og forbedrer pasientens generelle tilstand. Clots i bena forsvinner, hvis hver dag sveve nedre ekstremiteter i en avkok av tannic rot, kokt i en time over en langsom brann. Solbrødroten kan erstattes med eik eller ei gulrot. Det er bedre å helle den ferdige løsningen ikke i et lite basseng, men i en bøtte, slik at væskenivået når nesten til knærne. For å forbedre terapeutisk effekt etter prosedyren, er det nødvendig å spole tilbake bena med en elastisk bandasje og ta den bakre posisjonen til kroppen.

Behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter kan omfatte bruk av bad med avkok av bjørkeknopper.

Gode ​​resultater i ferd med å kvitte seg med en trombose i beinet gi et varmt bad til personen med nese, brus, myrsvin, lilla, eikebark.

Funksjoner av alkoholholdige tinkturer

Alkoholtinkturer er en vanlig måte å behandle trombi med folkemidlene på. De kan brukes til aktuell ekstern bruk, samt inntak. Pasientene sier at etter behandlingen av tromboflebitt i underekstremitetene i hjemmet til en alkohol skjær er mulig å redusere forekomsten av åreknuter, eliminere ubehag og smerter i bena, samt kvitte seg med blodpropp.

Ved å bruke komprimerer som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av trombi, anbefales det ikke å bruke mye tid i stående stilling, kjøre eller kjøre fysisk arbeidskraft. Slike handlinger kan provosere en forverring av den patologiske tilstanden og føre til blødning av blodproppen.

Hvordan helbrede trombose med alkoholiske tinkturer? For intern mottak er agenten på basis av tørket og knust hvite лапчатки perfekt. Et halvt glass tørt råmateriale skal helles i en liter alkohol og insisterte på et mørkt sted i omtrent en måned. Klar tinktur skal filtreres fra deler av planten og tas på en teskje 3-4 ganger om dagen.

For ekstern komprimerer, kan du bruke et folkemiddel som er laget av akacia hvitt. For å få tinkturen, ta blomster av planten i mengden 100 gram og hell dem 500 ml vodka. For å insistere på den mottatte strukturen er det nødvendig på et mørkt og kjølig sted ca 14 dager, hvorpå det er helt klart for bruk. Hovedindikasjonen for bruk av alkoholtinktur fra akacia er dyp venetrombose i nedre ekstremiteter og forebygging av patologisk blodpropp.

Hirudotherapy

Hirudoterapi er et av alternativene for ikke-tradisjonell behandling av trombose, i hvilken prosess ble det brukt leker. Hvordan behandle trombi med leeches, og hvilke mekanismer av deres innflytelse på menneskekroppen kan oppnå den ønskede terapeutiske effekten?

De viktigste effektene av hirudoterapi:

 • forbedring av de reologiske egenskapene til blodet;
 • reduksjon av hevelse i bløtvev;
 • reduksjon eller fullstendig eliminering av smertsyndrom;
 • forebygging av intravaskulær koagulasjon.

Hovedmekanismen for den positive effekten av hirudoterapi på menneskekroppen ligger i helbredelsesegenskapene til den spesifikke substansen av hirudin, hvilke blodsugende skapninger etter å ha bitt huden injiseres i såret. Spesiell oppmerksomhet bør behandles ved behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter ved hjelp av leeches.

Som et resultat av mye forskning, var forskerne i stand til å fastslå at hirudotherapy i noen tilfeller å gi effektiv medisinsk behandling av tromboflebitt og tillater ikke bare å redusere forekomsten av sykdommen, men også løse opp blodpropper allerede dannet inspirerende dimensjoner.

Leeches, som hindrer den patologiske koaguleringen av blod, er det bedre å sette på begge sider av venen påvirket av trombose i et sjakkbrettmønster. Man kan ikke bruke blodsugende dyr i popliteal området på grunn av de store klynger av lymfeknuter i den, som kan bli infisert, betent og sveller opp. Basiske oppløsninger i forhold til mengden av blodigler deres sted av en direkte anvendelse og varighet må ta girudoterapii selvfølgelig for fagmannen ta hensyn til de indikasjoner for fremgangsmåten, egenskapene til pasienten, hans nærvær av kontraindikasjoner og fasen av den patologiske prosess. Leeches er strengt kontraindisert hos pasienter med purulente sykdommer.

Vaskulær trombose: fra hva som vises og hvordan man skal behandle

I medisinsk praksis forstås begrepet "vaskulær trombose" som en sykdom hvor blodpropper dannes i sirkulasjonssystemet som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser i enkelte deler av kroppen. Faren for denne patologien er at i 80% av tilfellene er det asymptomatisk, og kan resultere i lungeemboli. Ikke mindre farlig tilstand - å få blodpropp i hjertet. I slike tilfeller kan venetrombose forårsake død.

Hva er trombose?

Ifølge WHO-statistikken blir blodproppene diagnostisert i hver fjerde innbygger på planeten. Mer enn en fjerdedel av en million nye tilfeller av trombose registreres årlig i Russland. Denne sykdommen uttrykkes av formasjonen inne i sirkulasjonssystemet av blodpropper av forskjellig struktur og størrelse, festet til veggen av blodåren, arterien eller til og med kapillærene. Under påvirkning av noen faktorer kan de komme ut og dekke hele fartøyets lumen helt.

I hjertet av prosessen med dannelse av blodpropper er en naturlig beskyttelsesmekanisme som bidrar til å unngå blodtap. Hvis bløtvev og blodkar av forskjellig diameter er skadet, hjelper blodproppene å stoppe blødningen naturlig. Etter restaurering av vev i blodet, blir stoffer som fremmer oppløsningen av trombi kastet ut.

Under påvirkning av eksterne og interne faktorer kan denne prosessen forandres. I dette tilfellet kan blodcellene som er ansvarlige for dannelsen av en trombose, aktiveres selv i fravær av skader. Den andre varianten av utviklingen av sykdommen er bevaring av protrombinaktivitet mot bakgrunnen av mangelen på produksjon av stoffer som oppløser en trombose. Kort sagt, balansen mellom koagulasjon og antikoagulantreaksjoner av blod forstyrres.

Ifølge den samme WHO-kliniske statistikken diagnostiseres vaskulær trombose hyppigere hos den kvinnelige delen av befolkningen. I omtrent halvparten av tilfeller er plager kombinert med åreknuter, og oppstår etter alvorlig fysisk anstrengelse (med hensyn til kvinner etter fødsel). En høy risiko for å utvikle trombose er observert hos pasienter med 2 og 3 blodgrupper.

Hva er trombose - klassifisering av sykdommer

I klinisk praksis er det et forgrenet klassifikasjonssystem for trombose på ulike måter, som inkluderer:

 1. Typer av trombose avhengig av opprinnelsen (etiologi). Disse inkluderer stillestående, allergiske, traumatiske, septiske og smittsomme tromboser.
 2. Avhengig av sykdomsforløpet. Disse inkluderer akutte, tilbakevendende og migrerende typer trombose.
 3. Lokalisering av trombi i sirkulasjonssystemet. Disse inkluderer arteriell og venøs trombose i underbenet, foten eller låret.
 4. Avhengig av dybden på de berørte fartøyene. Disse inkluderer dyp venetrombose og overfladisk trombose.

I tillegg er det 3 grader av trombose:

 1. Den første, der, til tross for tilstedeværelsen av trombi i karene, blir blodtilførselen bevaret, men blodstrømningshastigheten reduseres.
 2. Den andre, hvor blodstrømningshastigheten når kritiske verdier.
 3. Den tredje, hvor blodtilførselen av vev er suspendert, og risikoen for okklusjon og patologiske irreversible endringer i bløtvev øker.

Før behandlingsstart er det nødvendig å avdekke hvilken type og grad sykdommen oppstår. Dette vil bygge riktig behandling taktikk og hente de mest effektive medisiner og prosedyrer. Korrekt diagnostisert er nøkkelen til vellykket terapi.

Sammen med funksjonene som er nevnt ovenfor, kan den behandlende legen avgjøre tilleggsdiagnostikk som er utformet for å fastlegge typer blodpropper.

årsaker til

Eksperter oppmerksom på at blodpropp kan forekomme bare når flere faktorer interagerer. Mekanismen for sykdomsutviklingen er nesten alltid den samme: først er det betennelse i vaskulasjonen, som kroppen reagerer med forbedret syntese av protrombinfaktorer. Denne reaksjonen regnes som normal, fordi kroppen prøver å forhindre ødeleggelse av fartøyet og blodtap.

Blant de viktigste årsakene til trombose kalles leger:

 • traumatisk eller inflammatorisk ødeleggelse av de vaskulære veggene;
 • endringer som førte til en økning i syntesen av blodplater og andre midler som påvirker blodkoagulabilitet;
 • Fysiologiske endringer, noe som førte til en senking av blodstrømmen.

Ved forekomst av et av de listede fenomenene ved persontromboflebitt utvikles tilstanden forbundet med den hevede trombosen. For starten av den patologiske prosessen er det imidlertid nødvendig å ha ytterligere provokerende faktorer som kan avvike avhengig av type patologi:

Dyp venetrombose kan diagnostiseres medfødt eller ervervet vaskulær patologi modifikasjon, kreft, hormonelle forandringer, ben og skade mykt vev, kirurgi, fedme, infeksjon. Risikogruppen omfatter menn og kvinner over 40 år som ikke er aktive og har dårlige vaner i form av røyking.

Trombose av overfladiske vener som utfellingsmiddel faktorer kan virke som åreknuter, blodsykdommer, infeksjoner og metabolske sykdommer, allergiske reaksjoner, trauma, autoimmunsykdommer og systemisk patologi og onkologi.

Ovennevnte årsaker til trombose kan kombineres med hverandre. Etablering av de sanne årsakene til utviklingen av sykdommen er den nest viktigste oppgaven for spesialister. Denne informasjonen bidrar til å redusere risikoen for gjendannelse av trombi og utvikling av DVT og TPV i kronisk form.

Redusere tilførselen av vev er på ingen måte det eneste fenomenet som en trombose er farlig. Når du danner en blodpropp i lungearterien, er det fare for alvorlige komplikasjoner opp til et dødelig utfall.

Tegn og symptomer

Når patologien vises, har ikke alle pasienter tegn på trombose. Ifølge statistikken forekommer ca 20% av alle tilfeller i latent form, og viser ikke signifikante symptomer. I mellomtiden kan trombose gjenkjennes av subjektive tegn, som observeres selv hos de pasientene som ikke klager. Disse inkluderer:

 • tretthet og følelse av tyngde i beinet;
 • hevelse i ekstremiteten, en økning i volumet av shin eller foten;
 • tap av følsomhet, kravlesøkende i lemmen;
 • Spredning av smerter i ekstremiteter som vises etter økende fysisk aktivitet;
 • lokal lamming av lemmer og kulde i lemmen.

Også venøs trombose kan ledsages av en økning i kroppstemperatur. Slike situasjoner er karakteristiske for den akutte sykdommen, og også om det er en inflammatorisk prosess på stedet for vedlegg av trombuset. I tilfelle av trombose av arteriene i beina, er det en blåing av lemmen eller dens uttalt blanchering. Medfølgende dette kan være raspirajushchimi smerter.

Avhengig av type og type trombose kan symptomatologien avvike fra den som er beskrevet ovenfor, siden sykdommen kan manifestere seg på forskjellige måter avhengig av dybden av de berørte karene:

 • med nederlag av dype vener på lemmer, kan oppblåste områder av kroppslig eller blek farge oppstå;
 • Med nederlag av overfladiske vener på kroppsoverflaten er blåsede kar med lokalisert blåaktig eller lyse rød knute tydelig synlig.

Alvorlighetsgraden av symptomer avhenger av graden av trombose. Under opprettholdelse av ubehag strømmen passerer etter at resten, og med fullt overlappende årer oppstår ikke passerer akutte smerter ledsaget første tegn på nekrotiske prosesser i mykt vev - deres rødhet blåhet deretter fulgt av dannelse av trofiske magesår.

diagnostikk

I 70% av tilfellene vender pasientene seg til legen når de begynner med akutt trombose, noe som manifesteres av alvorlig smerte, høy feber (hvis det er betennelse) og en rekke andre symptomer. Og bare 30% av pasientene vender seg til phlebologists i nærvær av et uklart klinisk bilde. Likevel blir alle pasienter, uavhengig av gjeldende status, utsatt for detaljert diagnose av trombose, inkludert ulike funksjonstester, laboratorie- og instrumentstudier.

Diagnose for tilstedeværelse av dyp trombose

Funksjonell diagnostikk av dyp venetrombose er komplisert av at fartøyene ofte ikke er synlige visuelt. Likevel, selv i mangel av spesialutstyr, er det mulig å lokalisere trombi og graden av utvikling av sykdommen. Det er en rekke prøver for dette:

 • et symptom på Lovenberg;
 • march test;
 • Pratt-1 test;
 • Homans testen;
 • Mayo-Pratt-testen.

Du kan bestemme venøs trombose ved disse metodene, selv hjemme. Imidlertid kan slik informasjon ikke anses som 100% korrekt. Det brukes oftest til å stille en foreløpig diagnose.

Siden tilstanden til fartøyene og plasseringen av trombuset med de tidligere beskrevne metoder ikke kan bestemmes med høy nøyaktighet, er også en ekstra instrumentell diagnose av dyp trombose foreskrevet:

 • Dopplerografi - en metode for forskning som lar deg bestemme intensiteten av blodstrømmen i karene;
 • Angiografi er en undersøkelsesmetode som gjør det mulig å etablere patency av fartøy, tilstedeværelse av sammenbrudd, innskudd og parietal trombi i dem.

Hvis det er tromboflebitt, kan begge disse metodene gi uvurderlig hjelp til å oppdage de berørte karene og bestemme risikoen for trombosbrudd eller tromboembolisme.

Diagnose hvis det er en mistanke om forekomst av overfladisk trombose

Funksjonsprøver for mistanke om forekomst av overfladisk trombose utføres for å etablere funksjonell tilstand av ventiler og vaskulære vegger. For dette er det tilstrekkelig å utføre følgende tester:

 • Brody-Troyanov-Trendelenburg test;
 • Gakkenbruch-testen.

I tillegg tilordnes instrumentelle diagnostiske metoder i form av Doppler og angiografi.

Ekstra diagnostikk

I tillegg til disse metodene for enhver type trombose er tildelt laboratoriediagnose:

 • generell klinisk analyse av urin
 • analyse for hormoner og kolesterol;
 • en vanlig og utvidet blodprøve.

Informasjonen oppnådd i løpet av disse studiene bidrar til å etablere årsaken til trombose. Med utgangspunkt i dem kan legen gi verdifullt råd om terapi og forebygging av sykdommen.

Metoder for behandling

Førstehjelp for trombose er immobilisering av pasienten. I de første dagene inneholder legens anbefalinger slike gjenstander som komplett hvile - pasienten må legges i seng i en periode på 4 til 12 dager, avhengig av lokalisering av trombosen. Med lesjoner i venene i skinnen, kan det være mindre tid å ligge i sengen, med lesjon av lårbenet - mer. Behandlingen kan foregå på sykehus eller hjemme.

I denne perioden vurderer legen pasientens tilstand og risikoen for separasjon av trombus og lungeemboli. På et høyt nivå av fare kan kirurgisk behandling av venetrombose være nødvendig.

Siden det er behov for å behandle trombose i et kompleks, brukes flere typer terapi:

 1. Konservativ behandling, inkludert langvarig bruk av medisiner i ulike grupper og bandasje av ben med elastikk.
 2. Kirurgisk behandling ved hjelp av moderne og klassiske metoder.

I tillegg, på anbefaling av en lege, kan behandling med folkemidlene brukes.

Medisineringsterapi

For å effektivt behandle trombose brukes flere grupper av legemidler, som har som mål å løse trombi og forhindre dannelsen av nye blodpropper. Blant de mest populære verktøyene identifiserer spesialister:

 • direkte antikoagulantia - Heparin, Clexan, Fraksiparin;
 • indirekte antikoagulantia - Coumadin, Warfarin;
 • enzym antikoagulantia - urokinase og streptokinase;
 • legemidler som forbedrer kapillær sirkulasjon - Reosorbilakt, Refortan;
 • antiinflammatoriske legemidler - Ketoprofen og diklofenak.

Utfør en medisin for trombose i noen form for sykdommen. Den endelige avgjørelsen, i stedet for å behandle sykdommen, tas av den behandlende legen på grunnlag av indikasjoner og kontraindikasjoner. Legemidler som er ment å eliminere den underliggende sykdommen, kan også brukes (dersom trombose er en konsekvens av systemisk patologi).

Kirurgisk behandling

For kirurgisk behandling av trombose må ha indikasjoner som inkluderer betennelse i å finne klumper, høy risiko for trombedannelse eller rive oppover gjennom blodårene, og i flotasjon trombe gjennom sirkulasjonssystemet.

For å eliminere trombose brukes følgende typer operasjoner:

 1. Troyanov-Trendelenburg - brukes til trombose av overfladiske vener. Essensen av operasjonen består i å sy den saphenous venen med metallklammer. Denne metoden brukes i høy risiko for trombospredning langs lårarterien.
 2. Implantasjon av cava filteret - brukes i høy risiko for separasjon av blodpropper. Essensen av operasjonen er installasjonen i den dårligere vena cava av et paraplyfilter som samler blodpropper som beveger seg mot lungene, hjernen og hjertet.
 3. Trombektomi er en radikal metode som består i åpning av en vene berørt av venetrombose og fjerning av blodpropp for hånd. Nylig har minimal invasive operasjoner blitt utøvd, hvor en trombose blir ekstrahert av et miniatyrinstrument gjennom en liten punktering i venøs veggen.

Fullstendig eliminere trombose ved kirurgisk inngrep kan ikke, fordi det er nødvendig å kurere ikke bare denne patologien, men også systemiske sykdommer som førte til økt trombose. I de fleste tilfeller trenger pasienten langsiktig medisinering og livsstilsendringer.

Trombose er en farlig sykdom, som bør behandles med utseendet på de første symptomene. I fravær av komplisert terapi er pasienten i fare for å møte patologier som hjerteinfarkt, hjerneslag, lungeemboli og til og med gangren.

Behandling av trombose

Det anbefales å behandle trombose med råd fra en erfaren spesialist. Legen vil vurdere situasjonen, foreskrive terapi, narkotika. Vene trombose er en sykdom ledsaget av negative symptomer. For å unngå komplikasjoner, bruk legenes tips.

Trombose av vener er dannet med fortykket blod når funksjonen av blodsirkulasjonen i et bestemt område er forstyrret. Synes ødem, rødhet, det er sterk smerte. Det skjer ofte at sykdommen løper ubemerket, og på et tidspunkt fører til døden, hvis tiden ikke er tatt forebyggende tiltak og behandling.

25% av befolkningen i sykdomsrisikoen. På 0,0016% av mennesker oppdager legene vaskulær trombose, om lag 240 000 mennesker / år - i Russland. Kvinner lider ofte, omtrent 5 ganger, fordi de har forhøyet hormonell bakgrunn. Det samme antall tilfeller av sykdomsoppdagelse hos overvektige personer.

Trombose forekommer i noen del av kroppen, siden kapillærene ligger overalt. Ofte er det en trombose av vener i nedre ekstremiteter. Zonens soner er konstant i spenningstilstand, dette er en av årsakene til sykdommenes begynnelse. Trombose - Beskyttelse av kroppen mot blodtap, da det er blokkering av blodkar i tilfelle skade (Etter å ha stoppet blødning, helbringer skaderne raskt hvis koagulasjonsbalansen ikke brytes).

Trombose av overfladiske vener i nedre ekstremiteter

Trombose av overfladiske vener i underdelene er vanlig. Ofte er skadeområdet i små og store subkutane årer. Årsaker: blod, smittsomme sykdommer, avanserte åreknuter, traumer, allergier, metabolske forstyrrelser, autoimmune sykdommer, røyking, onkologi.

Symptomene oppdages umiddelbart, det er karakteristiske tegn på akutt skade på karsystemet. Hvis noen av problemene nedenfor vises, kontakt lege - forebyggende vedlikehold er nødvendig, det vil bidra til å velge stoffer som fjerner tegn, konsekvensene av trombose. symptomer:

 • Smertefulle følelser av årer, intensiverer med spenning;
 • Alvorlige opplevelser av nedre lemmer;
 • Hevelse av beina, stoppe;
 • Rødhet i trombusområdet;
 • Kramper, følelse av tannkjøtt når nummen
 • Årene er tydelig synlige, ettersom de er fulle av blod;
 • Tette blodpropper i blodårene, når de presses, må ikke reduseres.

Dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

Sykdommen oppstår som følge av fortykkelse av blodet, karene blir tilstoppede. Dyp vener på skinnene er mer sannsynlig å bli påvirket. Vedlegg av blodpropper til karossens vegger i de tidlige dager er ikke tilstrekkelig, slik at de lett kommer av. En uke senere, hvis blodveggene rundt tromben blir betent, vises tromboflebitt. Det er ledsaget av stivelse av blod, og festes til veggene på fartøyet.

Komplikasjoner kan oppstå i form av nye hindringer i områdene over venene. Symptomene kan være fraværende, selv om sykdommen anses som alvorlig.

Årsakene til sykdommenes begynnelse:

 • Medfødte vaskulære sykdommer: venøse ventiler, elastiske, fartøyets muskelvegg er ikke tilstrekkelig utviklet, åreknuter, fistler fra en liten alder i arteriene, dype vener utvides. Blod i slike tilfeller flyter sakte, stagnerende, blodplater er ikke vanskelig å lim sammen, danner blodpropper;
 • Onkologi: Kreft i indre organer - Årsaken til trombose. Ofte observert hos personer som spiser dårlig, med forstyrret metabolisme, på grunn av hvilket blodet kondenserer. Med kjemoterapi øker blodet koagulerbarhet, som følge av at en person får sykdommen. Kompliserer prosessen med stillesittende livsstil;
 • Hormoner: Kjønkjertlene virker ikke riktig, de brukes av COC. Årsakene til sykdommen vil fungere som en ustabil hormonell bakgrunn i svangerskapet, noe som forårsaker trombose, tromboflebitt. Et hormon som stopper blodutgivelsen, kan tykkere det.

Ofte skjer trombose på grunn av skader, brudd på underekstremiteter, etter operasjonen, med lammelse, infeksjon i blodet. Lider av venenees indre vener, blodet koagulerer mer, tromber oppstår. Mennesker over 40 år, ofte flyr, kjører lenge, røyking, sterke sportsbelastninger, arbeidsforhold, når du må sitte eller stå lenge, er årsakene til sykdommen.

Hvordan forstår du at du har trombose?

Symptomene på trombose har et åpent utseende, slik at du enkelt kan bestemme hva som skjer med kroppen din. For en nøyaktig diagnose, kontakt lege. Behandling av trombose bør ikke foreskrives for seg selv - det vil bli foreskrevet av den behandlende legen, som vil si om profylakse er nødvendig, hvilke legemidler som skal tas. symptomer:

 1. Kraftige opplevelser i beina, spesielt på slutten av dagen;
 2. Stivende smerter i bena;
 3. Smertefulle følelser går til hoften, føttene;
 4. Unødvendige symptomer, karakteristisk skumle;
 5. Alvorlig hevelse i nedre ekstremiteter;
 6. Blek eller blåaktig nyanse på lokalisert område;
 7. Når årene blir betent, stiger temperaturen;
 8. Glans eller glanset effekt av det berørte området;
 9. Vein overfylt med blod;
 10. Siden er kaldere enn resten av kroppen.

Metoder for behandling og forebygging

Trombose kan herdes hvis legenes anbefalinger følges. Sengregimer er etablert avhengig av graden, området for vaskulær lesjon. Legen setter, overfører pasienten til et sykehus eller utfører hjemmebehandling. Det kan være nødvendig å utføre en operasjon for å fjerne blodpropp.

Behandling med medisinering er nødvendig for å redusere blodets tetthet. Narkotika vil eliminere årsaken til trombosen, opprettholde blodtettheten i riktig form. Opptak kontrolleres av lege for å forhindre blødning. Injiseringer gjøres subkutant, foreskrevet oral måte. De handler på lignende måte, legemidlene foreskrives av legen, avhengig av hvilke faktorer som er tilgjengelige. Rettsmidler kan anbefales som lindrer smerte, betennelse.

Ikke-legemidler vil hjelpe til med sykdommen. En medisin kan tildele wraps med en elastisk bandasje som brukes etter å ha våknet. Det er viktig at pasienten lærer å ordentlig bandasje, slik at bandasjen ikke glir, ikke overtreng fartøyene.

Tromboflebitt kan forårsake operasjonen - sykdommen kan være dødelig. Karakteristisk for utseendet på rødhet, ikke tetthet av blodpropper til veggene i blodårene, kan man få tromboembolisme i lungene. Indikasjoner for kirurgi er mulige ved overgangen av sykdommen opp i venøsystemet.

Legen vil foreskrive et spesielt diett rettet mot å styrke blodkarets vegger, fortynne blodet, redusere pasientens vekt. Gjør ofte justeringer for drikkevann, behandlingen bør drikke minst to liter per dag. Fiber, antioksidanter, flavonoider, kobber, som finnes i visse grupper av matvarer, vil øke nivået av blodfluid. Fettmat, kaffe, alkohol bør unngås, for ikke å provosere komplikasjoner.

Folk rettsmidler hjelper, men selvbehandling er ikke anbefalt. Verbena, akacia, humle, løk, honning vil hjelpe med behandling. Forebygging vil være et adjuvans mot blodpropper.

tromboflebitt

Tromboflebit av bena er preget av inflammatoriske prosesser, der blodproppene dannes i veggene av karene, frigjøres flebitt. Inndelt i kronisk, akutt, subakutt tromboflebitt i beina, forekommer på ulike deler av kroppen. I noen tilfeller observeres purulente klynger.

Symptomer på sykdommen: akutt smerte i underlempene, feber, hevelse i nedre ekstremiteter, glans, blek hud, kulde i lokalisert sone. Akutt tromboflebitt er ledsaget av purulente formasjoner. Noen ganger kan en person miste bena på grunn av dette. Vanligvis begynner scenen på slutten av den andre uken, varer mer enn tre måneder.

Kronisk tromboflebitt i beina har egne tegn, varer over et år. Dype, overfladiske vener påvirkes. Det er en migrasjon av sykdommen på overfladiske vener i underdelene. Utseendet til knuter er ledsaget av svulster, rødhet av stedet. Tromboflebitt er ikke preget av endringer i pasientens helse. Migrering av tromboflebitt i beina er vanligere hos menn. Du kan behandle, vanligvis er det tilbakefall av sykdommen. Ulike arterier påvirkes.

behandling

For å behandle tromboflebitt i beina, er det verdt å konsultere med en lege, etter å ha gått videre med behandlingen. Behandling er ofte ledsaget av hvilerom, ben anbefales å plasseres over andre deler av kroppen for å forbedre utstrømningen av blod i blodårene. Vann å drikke minst to liter, hvis det ikke er noen restriksjoner. Akutt tromboflebitt i underbenet gir mye ulempe - nesten fullstendig immobilitet, du kan bare slå litt.

Utnevne oppvarmingskompresser. Tromboflebit av bena er behandlet og kaldt, bruk av medisiner. Fysioterapi, injeksjoner er tillatt med tillatelse fra legen. Tilordne en spa-behandling, bruk av leeches. De behandles med legemidler som bidrar til å redusere blodprothrombin. Folk som er eldre enn seksti år lider mest.

Tromboflebitt behandles kirurgisk, etter legens skjønn. For tidlig profylakse vil bidra til å unngå negative faktorer, komplikasjoner som kan komme med utviklingen av sykdommen. Det viktigste er å finne ut symptomene i tide, å konsultere en lege som vil ta tiltak.

Åreknuter i bekkenet

Pelvic sykdom oppstår hos kvinner som ofte bruker tid på å sitte for mye bevegelse eller stående, for eksempel under regimet av arbeidsdagen, økt stress. Åreknuter i det lille bekkenet gir en negativ følelse. Sykdommen kan behandles dersom den tas i tide. Dette er vanskelig å gjøre på grunn av mangel på åpenbare tegn på sykdommen, umuligheten av diagnosen.

Årsakene til liten bekken BPV:

 • Kompleksitet i passering av blod i bekken i bekkenorganene, noe som fører til økt trykk på livmor, eggstokk, rør - det er en utvidelse av karene;
 • Tette store venetiske grener - forårsaker sterk utstrømning av blod fra andre blodveier.

BPV i det små bvelnet er mer vanlig hos eldre kvinner, forekommer sjelden i unge jenter. Eggstokkene lider ofte. BPV i det lille bekkenet skyldes graviditet, dårlige miljøforhold. Det er nødvendig å starte behandlingen i tide, slik at fremtidige komplikasjoner ikke oppstår. Tidlig forebygging bidrar ofte til å forhindre sykdomsutbrudd.

Forebygging BPB bekken: moderat opphold i en oppreist sittestilling, reduksjon av fysisk aktivitet, for å unngå overoppheting i den åpne solen (belastningen på bena økning) i tid for å behandle gynekologiske sykdommer, forstyrrelser i funksjonaliteten til bekken organer. Symptomer på varicoseforstørrelse: En kraftig følelse i bena, en økning i kalveårene, ubehag fra en lang spasertur, sittende. Symptomene er kanskje ikke, noe som forverrer problemet. Det er viktig å gjennomføre tidsriktig diagnose, noe som bidrar til å identifisere sykdommen i de tidlige stadiene. Symptomer vil fjerne terapeutiske metoder, i noen tilfeller - ta medisiner som legen vil utpeke, siden det kan være individuelle intoleranser mot komponentene. I enkelte tilfeller vil bare kirurgisk inngrep hjelpe.

Blodpropper i karene: arterier og årer - årsaker, behandling, lokalisering

Det er vanskelig å overvurdere rollen som sirkulasjonssystemet, som er forbindelseskoblingen som gjør det mulig å fungere normalt i alle deler av kroppen. Væsketilstanden i blodet og dets normale strøm sikrer strømmen av riktig metabolisme i vevet, og støtter derfor sine vitale funksjoner og ytelsen av vitale funksjoner. Enhver endring, spesielt dannelsen av en trombus, påvirker organets arbeid alvorlig og kan forårsake irreversible og svært farlige konsekvenser.

Væsketilstanden i blodet opprettholdes takket være det harmoniske arbeidet i koagulasjons- og antikoaguleringssystemene. Under ugunstige forhold er det mulig å diskutere deres aktiviteter med forekomst av blødning eller trombose.

Trombose er prosessen med livslang dannelse av blodpropper i lumen av blodkar eller kamre i hjertet. Hver av oss møtte dette fenomenet, da dannelsen av trombi er rettet først og fremst for å stoppe blødning. Med de mest små skader, riper, kutt i vevskader og skipsvegger, er blodkoagulasjonsaktivering uunngåelig for å forhindre blødning. Dette er en slags beskyttelsesmekanisme, oppfunnet av naturen for å redde livet, men ofte får denne prosessen funksjonene i patologi.

For å bevare blodets væskeform er det et antikoagulant system. Gjennom en rekke enzymer, deler den fragmentene har dannet trombotiske masser, fibrin-komplekser og celleaggregater, som kan forårsake blokkering av blodårer, men med store eller flere raskt voksende klumper som dannes med ulike sykdommer, kan det være en del ikke kan gjøre.

Med ulike sykdommer i sirkulasjonssystemet, sykdommer i den vaskulære veggen, hemostase, oppstår metabolske forstyrrelser forutsetninger for trombose, mens klumper kan bli funnet i vener, arterier med forskjellige diametere, og selv i hjertet hulrom.

Clots, som ligger i fartøyets lumen, kompliserer blodets fremgang, og dette bidrar til hypoksiske og iskemiske forstyrrelser i vevet. Hvis konvolusjonen lukker mer enn 90% av det vaskulære lumen, er det mulig å få infarksjoner med nekrose av cellene i organet eller vevet. Det er lett å gjette at et hjerteinfarkt i hjertet, hjernevev, tarm og andre organer ikke bare kan føre til brudd på deres funksjoner, men også føre til døden.

For å forstå arten av trombose, er det nødvendig å finne ut hva som er hovedårsakene til utseendet av trombi, hva er dette fenomenet farlig, og hvilke konsekvenser kan det være etter trombose.

Årsaker til blodpropper

Blant årsakene til trombose er:

 • Skader på vaskemuren;
 • Endring i arbeidet med koagulasjon og antikoagulasjonssystemer;
 • Endring i arten og hastigheten på blodstrømmen.

Aterosklerose er en prosess som fremmer trombose i arteriene

En sunn, jevn vaskulær vegg er nøkkelen til god blodgass, Imidlertid, med forskjellige skader, aktiveres koaguleringssystemet og trombusdannelse oppstår. På den ene side er dette en beskyttelsesmekanisme for skader, på den annen side - en patologisk tilstand med forskjellige forandringer i karets indre innside. Dermed er inflammatoriske prosesser (vaskulitt) og svært hyppig aterosklerose ofte årsakene til patologisk trombose utenfor traumatiske skader. Kirurgiske inngrep, smittsomme sykdommer, ondartede neoplasmer ledsages også av trombose.

Endre det koherente arbeidet med koagulerings- og antikoaguleringssystemer provoserer aktiveringen av et antall enzymer og proteinfraksjoner, forårsaker aggregering av ensartede elementer, og konsekvensen er trombose i en rekke vev og organer. Slike tilstander følger ofte autoimmune lidelser, alvorlige infeksjoner, tumorer i hematopoietisk system, sjokk og jevne genetiske defekter.

Endring i karakteren av blodstrømmen langs fartøyet reflekteres på tilstanden til det indre skallet (endotelet), som kan bli skadet, forårsaker trombose. Spesielt sterkt disse fenomenene kan spores tilbake i store beholdere forgrenings steder hvor blodstrømmen er erstattet med en laminær turbulent, og blodet ved høyt trykk og høy hastighet når den treffer veggen av vaskulaturen ved munningene av utslipp av en annen vaskulær skade endotelet (indre lag). Hvis det er noen endringer i slike områder (aterosklerose, for eksempel), vil fenomenene trombogenese oppstå mer intensivt.

I stor grad forekomsten av blodpropper i karene bidrar til nedsettelse av blodstrøm og dens stagnasjon, som kan observeres med åreknuter beinet årer (venøs insuffisiens), kronisk hjertesvikt, forlenget immobilisering av pasienten etter kirurgi, i sengeliggende pasienter.

Hjerte rytmeforstyrrelser (atrieflimmer, ulike former for blokkering, etc.) fører til trombose av ikke bare de perifere karene, men også hjertets kamre. I tillegg følger intrakardiale trombier ofte ventillesjoner i reumatiske eller atherosklerotiske vices, de dannes etter implantasjon av kunstige ventiler eller andre inngrep på hjertet. Ofte i slike tilfeller bryter trombosen seg fra sitt formasjonssted og sirkulerer med blod, kommer inn i andre organer og forårsaker farlige konsekvenser i dem.

Økt tilbøyelighet til trombose er funnet hos gravide kvinner, så vel som når du tar prevensjonsmidler. En slik sannsynlighet må tas i betraktning, og gjennomføring av et koagulogram vil hjelpe i tide til å etablere en koagulasjonsforstyrrelse.

Røyking, stillesittende livsstil, Tilstedeværelsen av kardiovaskulær patologi, autoimmune sykdommer og arvelig disposisjon er risikofaktorer for mulig trombose.

Et spesielt sted er opptatt av venetromboser under flygreise, og i henhold til noen opplysninger, blir minst en passasjer av hvert fly dannet under reisen. Dette er tilrettelagt av trykksvingninger, stagnasjon av blod i blodårene i bena, lengre opphold i en ubehagelig stilling, slik at tilstedeværelsen av åreknuter, hjerteproblemer må være svært forsiktig når du planlegger en lang fly turen.

Typer og mekanismer for dannelse av blodpropper

Prosessen med dannelse av trombi er svært komplisert, består av mange påfølgende reaksjoner som involverer blodceller, et stort antall enzymer, proteiner, biologisk aktive stoffer og sporstoffer. Reproducere hele kaskaden av disse reaksjonene, med mindre eksperten-hemostasist eller laboratoriediagnostiker, men de fleste generelle leger vil gjøre dette, er ganske problematisk.

Avhengig av fartøyet der blodproppen oppsto, er det vanlig å isolere venøs og arteriell trombose. Klasernes natur, formasjonenes hastighet og til og med utseendet vil være annerledes.

trombose og emboli (adskillelse av blodpropper) ved eksempel på benene på bena

Generelt sett består prosessen med dannelse av en trombus i patologi av en rekke suksessvis forekommende stadier, hvor hver forrige utløser følgende:

 1. Agglutinering av blodplater - som respons på endringer i blodvegger, blodplater (blodplater) akkumuleres og holder seg til skadestedet, frigjør biologisk aktive stoffer;
 2. Dannelsen av fibrin med deltakelse av den sentrale delen av blodplater, som blir "matrisen" for blodproppen, komprimeringen av proteininnholdet;
 3. Capture og adhesjon til en blodprotein, erytrocytter (agglutinering);
 4. Nedbør (sedimentering) av plasmaproteiner av blod på den dannede konvolusjonen og dens komprimering.

Den resulterende blodproppen er fast festet til setet for endotelial skade, men i noen tilfeller kan hele den trombe eller dets fragmenter kan brekke av og falle inn i andre vev og organer, som fører til dårlig sirkulasjon. Fenomenet der en trombus eller et fragment derav har kommet av kalles tromboembolisme, og beveger seg med blodpropp - embolus. Når han tetter et annet fartøy, snakker de om embolorbose. Denne tilstanden er ekstremt farlig ved utvikling av infarkt - vevnekrose i blodtilførselen til det okkluderte fartøyet.

Årsaker til trombusbrudd kan sprike: hurtig blod gjennom karet av den aktuelle hastighet, den store størrelsen på konvolusjon, progressiv vaskulær forstyrrelse i stedet for festing av tromben, betennelse, overdreven mosjon, og lokalisering av blodpropper på ventilene på hjerteklaffer - konstant bevegelse av dem og det høye trykket ved hver sammentrekning av hjertemuskelen.

Trombotiske masser varierer i utseende, sammensetning, og deres størrelse kan variere fra mikroskopisk til ganske massiv (i aorta, hule vener, hjertehulrom).

Avhengig av sammensetning og utseende, den såkalte hvit, rød blodpropp, mixed struktur og hyaline konvolusjon.

struktur av den mest typiske arterielle - en blandet trombus. Den består av en hvit trombus (hode), en blandet sone (kropp) og en rød blodpropp (hale)

Hvite blodpropper er bygget av blodplater, fibrinprotein og leukocytter, de er funnet i arterier der blodstrømmen er ganske intens. Røde blodpropper har et betydelig antall røde blodlegemer, noe som gir dem en rød farge, og de kan bli funnet i en venøs seng. Blandede konvolutter består av deler av både hvite og røde blodpropper, og hyalin er karakteristisk for små blodkar av mikrosirkulasjon.

Hvis en trombose lukker fartøyets lumen helt, kalles den okklusiv, og hvis den ligger i nærheten av veggen og ikke forstyrrer blodstrømmen - parietal.

Tegn på trombose bestemmes av dens plassering og graden av hindring av blodkaret. Hovedsymptomen er alltid smerte i orglet med nedsatt blodgass.

Trombose av hjernens kar

Hyppigst forekommer trombi i hjernens arterielle kar. Årsakene kan være aterosklerotiske plaques, vasospasmer mot bakgrunnen av en hypertensive krise, tilstedeværelsen av en aneurysm eller vaskulær misdannelse.

Kliniske tegn på trombose av en stor cerebral arterie reduseres til symptomer på et slag: intens hodepine, tap av følelse og motorisk funksjon i visse deler av kroppen, tale, syn, hukommelse og så videre. d. Hvis en delvis trombose med delvis overlapping av karlumenet, deretter endringene vil være av en kronisk iskemi med tegn på vaskulær encefalopati, demens.

trombose av en stor cerebral arterie - faktisk et slag eller en mikrostroke med tilhørende symptomer og konsekvenser

Det er også mulig emboli, blodkar i hjernen når de blir infiltrert med blodpropp løsne på andre områder. Symptomer som emboli ofte forårsaket nekrose av nervevevet (slag), og kan fordele blant årsakene til ventilklaffer av hjertesvikt, som forekommer i revmatisme, arteriosklerose, syfilis, bakteriell endokarditt.

I tillegg til arteriell kan det være en venøs trombose i hodet. Oftest påvirket av bihulene i dura materen og bærer blod fra hjerneårene. Årsakene til trombose er septiske tilstander med tilstedeværelse av purulent foci i kraniet eller utover. Venøs trombose er også mulig hos gravide og etter fødsel. Blant symptomene på venøs sinus trombose kan kalles et uttalt hodepine, kvalme, oppkast, nedsatt funksjon av hjernenerver, parese, parestesi, lammelser, feber. De beskrevne endringer truer livene til pasientene og krever rask nevrokirurgisk behandling og intensiv behandling i intensivavdelingen.

Blodpropper i hjertet og kranspulsårene

Den klassiske manifestasjonen av koronar trombose i bakgrunnen av en aterosklerotisk lesjon er iskemisk hjertesykdom. Hvis koagulasjonen ikke blokkerer lumen av arterien helt, utvikler kronisk kranskärlssykdom i form av angina med smerte i hjertet, kortpustethet. I tilfelle av en total lukning av lumen av fartøyet vil utvikle et hjerteinfarkt: gjennom den angrepne arterie blod vil ikke bevege seg og det området av hjertemuskelen vil gjennomgå nekrose (koldbrann).

Symptomer på hjerteinfarkt er kjent for mange: intens smerte i hjertet, kortpustethet, en følelse av frykt for død, cyanose, hjerterytmeforstyrrelser og andre.

En blodpropp i hjertet kan være plassert på de indre vegger av kamrene og ventiler på vingene. I forskjellige inflammatoriske prosesser (endokarditt), oppstår det en aterosklerotisk lesjon skade det indre skall av hjertet - endocardium, som uunngåelig fører til aktivering av blodkoagulering og trombose. Tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i form av en kunstig ventil utløser også slike mekanismer.

Intrakardial trombose er farlig ikke bare til utvikling av akutt eller kronisk hjertesvikt, men også den såkalte tromboembolisme-syndrom, når skåret bort klumper tilstrømning til den systemiske sirkulasjonen, settling i kar i hjernen, nyre, milt, tarm og forårsaker nekrotiske endringer i dem.

Blodpropper i beina på bena

okklusjon av venetrombosen

Trombose av karene i nedre ekstremiteter er hyppigere forbundet med venetens patologi, når deres åreknuter, stagnasjon av blod, endringer i hemostase fremmer trombogenese. Arteriell trombose i beinet eller armen kan dannes med skader, aterosklerotisk lesjon, betennelse i arteriene.

Symptomer på trombose av beinene i beina reduseres til fremveksten av intens smerte, hevelse, blå hud, endring i hudtemperatur med massive lesjoner. Lukking av en av venene er ledsaget av puffiness og mindre smerte i kalvemuskulaturen, mens den generelle tilstanden til pasientene er tilfredsstillende. Med lokalisering av konvolusjon i overfladiske årer, er det mulig å bestemme det tette innholdet i et bestemt område av fartøyet.

Til trombose av de dype venene i nedre ekstremiteter, er eldre mennesker, pasienter som lider av diabetes, overvektige, svært utsatt. Risikogruppen inneholder de som har gjennomgått lange kirurgiske inngrep, så vel som gravide kvinner.

Faren for venøs trombose i beina er ikke bare i lokale sirkulasjonsforstyrrelser, men også i muligheten for løsrivelse av en trombose med brudd på blodstrømmen i lungene. Migrere fra venene i de nedre ekstremiteter i den nedre vena deretter gjennom den høyre side av hjertet, blodpropper i rush pulmonal stammen og grenene, blokkerer blodstrømmen i lungesirkulasjonen. Denne tilstanden kalles en pulmonal arterie tromboembolisme.

Blodpropper i lungene

Som nevnt ovenfor er den vanligste årsaken til pulmonal trombose emboli fra de nedre lemmer dype vener. Overlapping av blodstrømmen på nivået av lungekroppen fører uunngåelig til pasientens død, dersom trombosen ikke er raskt fjernet. Ofte har pasientene ikke tid til å få rettidig hjelp, fordi tromboembolisme skjer plutselig utenfor en medisinsk institusjon. Trombosen av lobarens grener i lungearterien fører til å slå av hele kløften fra åndedrettsprosessen. Mekanismen for den patologiske effekten av massive tromboser reduseres til en reflekspasm i kranspulsårene, noe som fører til akutt hjertesvikt.

mekanisme for lungeemboli og risiko for trombose med påfølgende emboli

Symptomene på tromboembolisme lungearterie grener består av plutselig oppstått akutte smerter i brystet, dyspné inntil opphør av pusting, cyanose, hjertefeil. Trombose av små fartøy i lungen kan være kronisk tilbakevendende, spesielt hos pasienter som lider av atrieflimmer, og tegn på dem er kortpustethet, tørr hoste og smerte i brystet.

Blodpropp og tarm

Arteriell trombose av mesenteriske kar er ikke uvanlig hos pasienter med aterosklerose. Således mot de karakteristiske forandringer i den vaskulære vegg i form av fibrøse plakk ruptur, oppstår lokal hyperkoagulasjonsreaksjonen atheromatose, og hulrommet eller munn overlapping trombe. De første symptomene vil være magesmerter, oppkast, diaré, da nekrose i tarmveggen utvikler seg, begynner symptomene på forgiftning å bygge opp, peritonitt er mulig. Uten rettidig kirurgisk operasjon, med slike endringer, oppstår uunngåelig døden.

Separat må man si om en slik farlig tilstand som tromboembolisk syndrom. Kilden til trombose kan være beinene på beina, små bekkenet, berørte hjerteventiler eller parietal endokardiet.

Symptomer på trombusbrudd vil bli redusert til tegn på en lesjon av orgelet i hvis kar tromboembolene stoppet. Det kan være akutt lungehjertesykdom med åndenød, hoste, arytmier frem til respirasjonsstans og sirkulatoriske symptomer på slag, myokardialt infarkt, nyresvikt eller tarmnekrose.

Diagnose og behandling av trombose

For å fastslå tilstedeværelsen av trombus, vil legen finne ut i detalj arten av klager, tidspunktet for utseendet deres, forbindelsen med ulike eksterne faktorer, samt tilstedeværelsen av patologi av kardiovaskulære og andre systemer. Etter en detaljert spørsmål vil pasienten bli undersøkt, palpasjon, hvis dette er mulig og hensiktsmessig for en gitt lokalisering av trombose.

Som regel er det kliniske bildet nok til å mistenke en trombose av en eller annen lokalisering.

For å bekrefte diagnosen er vanligvis et koagulogram tilordnet definisjonen av APTT, MNO, protrombinindeks, D-dimer, etc.

Kontroller blodkar for blodpropper ved hjelp av instrumentelle metoder, for eksempel ultralyd. Ultralyd med dopplerografi gjør det mulig å fastslå lokaliseringen, størrelsen på trombi i vener i ekstremiteter, tilstanden av blodstrømmen i karene.

Flebografi består i introduksjon av radiopakket stoff med etterfølgende røntgenundersøkelse. Denne metoden gjelder for trombose av beinene i beina.

blodpropp i benets kar i MR-bildet

I tilfelle mistanke om involvering av forskjellige organer, utføres CT, MR, røntgen av lungene, ultralyd i magehulen, hjertet, etc..

behandling

Å behandle trombose er mulig både på sykehus og hjemme. Taktikken bestemmes av lokalisering og volum av vaskulære lesjoner.

Metoder for å kontrollere blodpropper inkluderer:

 • Konservativ medisinering;
 • Kirurgisk fjerning av trombus;
 • Ikke-medikamentelle innflytelsesmetoder.

Pasienter med trombose av lokalisering er vist i hvilemodus, og oftest utføres behandling på sykehus.

Medisineringsterapi innebærer en avtale antikoagulantia. En av de mest kjente og lenge brukt direkte antikoagulanter heparin er, imidlertid, er dens anvendelse forbundet med flere bivirkninger (allergiske reaksjoner, blødning) og krever nøye kontinuerlig overvåking av hemostase, slik at nå den foretrukne heparin med lav molekylvekt - fraxiparine, kleksanu, Fragmin. Disse stoffene gir signifikant færre bivirkninger, er veldig praktiske å bruke og kan administreres av pasienten selv.

Orale antikoagulanter, slik som en medisin mot blodpropp som warfarin, inhibere trombose og blir vanligvis tildelt ved en øket risiko for trombose hos pasienter med implantert kunstig ventil, kronisk hjertesvikt med ventilblader, så vel som akutt trombose etter start fra den tredje dagen. Bruk av slike legemidler bør ledsages av obligatorisk kontroll av en koagulasjonsfaktor, som INR, som ikke bør overstige tre enheter.

For forebyggende formål foreskrives pasienter med kardiovaskulære sykdommer, med økt risiko for trombose på grunn av andre årsaker, ofte aspirin i liten dose.

Trombolytiske stoffer (streptokinase, urokinase) De er utformet for å oppløse de dannede trombiene i karene. Deres avtale og administrasjon utføres intravenøst ​​og bare på sykehus under tilsyn av en lege. Vinningene på små størrelser ved trombolyse resorbert, slik at deres administrering er effektiv i de tidlige stadier av sykdommen på grunn av deres senere bruk er fylt med fragmentering av store klumper risiko for pulmonal tromboembolisme.

Cava filter forhindrer emboli av blodpropper i vitale kar

Kirurgisk behandling består i å utføre en operasjon for å fjerne trombus (trombektomi) eller installere et cava filter. Ved trombektomi fjernes blodproppen ved å sette et kateter inn i karet. Cava-filter er en spesiell anordning som er installert i den nedre vena cava, og hindrer inntrengning og videre spredning av blodpropper i lungeårene, hjerte og lignende. D. En spesielt effektiv slik operasjon, når den flyter trombe ene ende er festet til beholderveggen, og ved den andre frie ligger i lumen og skaper en trussel mot emboli.

Blant ikke-farmakologiske metoder kampen mot trombose er bredt spredt elastisk bandaging. I dag kan den erstattes av slitasje, som selges i spesialforretninger og apotek, eller produseres individuelt. Graden av kompresjon bestemmes av lege-phlebologist, og det er nødvendig å sette på slikt sengetøy om morgenen før de går opp fra sengen.

Det skal bemerkes at for å rydde blodårene, er blodpropper bare mulig med riktig behandling med antikoagulantia, trombolytika, og også gjennom kirurgisk inngrep. Selvmedisinering ved trombose av lokalisering kan være svært farlig.

Ved trombusdannelse i hjertets, lungene og hjernens kar, i tillegg til trombolytisk terapi, treffes andre tiltak for å opprettholde og korrigere funksjonen til disse organene.

Forebyggende vedlikehold: Hvordan unngå trombose?

Konsekvensene av trombose er ofte ugunstige og er forårsaket av et brudd på blodstrømmen i organer og vev. Når arteriell trombose kan utvikle koldbrann eller myokardial (hjerte, hjerne, tarm, lemmer), med venøs, særlig i karene i ben og bekken, en høy sannsynlighet for lungeemboli. Fra siden av dens mulige trombe som innebærer inflammasjon i veneveggen (tromboflebitt), fragmentering, tilsetning av sekundær infeksjon.

For å unngå trombose og dens komplikasjoner, er det nødvendig å observere enkle regler for forebygging av denne farlige tilstanden:

 1. Røykeslutt;
 2. Det er nødvendig å unngå å stå lenge i en pose, ta pauser, løfte ben og bøye enkle øvelser;
 3. Det er nyttig å gå på trappene;
 4. I tilfelle av åreknuter er det nødvendig å bruke kompresjonslinje;
 5. Effektiv fotmassasje og gåing;
 6. Etter operasjonen er det tidlig å komme opp og aktivere pasientene.
 7. Hvis det er høy risiko for trombose, bør effektiv forebygging av stoffet utføres.

Trombose er et ganske farlig fenomen, men etterlevelse av enkle regler for arbeid og hvile, sunn livsstil, tidlige forebyggende tiltak vil bidra til å unngå det.

Les Mer Om Fartøyene