I detalj om behandling av dyp venetrombose i nedre ekstremiteter

I dag er spørsmålet om metodikk og behandlingsregimer for pasienter med etablert diagnose - dyp venetrombose i underdelene - satt med særlig alvorlighetsgrad. Dette skyldes hyppig utvikling av sykdommen i aktiv arbeidsalder.

Av spesiell bekymring er medisinsk uførhet stor del av pasientene etter sykdommen og påfølgende utvikling av post-trombotisk syndrom, progresjon av kronisk venøs insuffisiens, og aller viktigst - en høy risiko for død av pasienten i tilfelle av akutt pulmonær emboli.

Tilnærming til terapi

Hovedoppgavene som løses ved aktiv terapi for dyp venetrombose er som følger:

 • forebygging av lungeemboli, iskemisk berøring og infarkt-lungebetennelse med en embolus;
 • avbrudd av prosessen med dannelse av patologiske blodpropper;
 • redusert blodkoagulasjon;
 • restaurering av rekanalisering og vaskulær patency;
 • eliminering av koagulasjonsdannelsesfaktorer;
 • forebygging av posttrombotisk syndrom.

Konservativ terapi

Den viktigste metoden for behandling av akutt trombotisk prosess er konservativ terapi, utført i kirurgisk avdeling, hvor pasienten går inn. Pasient med blodige tykke masser i den venøse sengen fra øyeblikk av inntak til medisinsk institusjon betraktes som en potensiell pasient med risiko for å utvikle lungeemboli.

Hvis diagnosen er etablert, startes behandlingen umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, sykdomsstadiet, det utføres enten på et sykehus (i første fase) eller ambulant (i stabiliseringsperioden).

regime

før testmodus:

Før ultralydsundersøkelsen og bestemmelse av form og lokalisering av trombus, og før detekteringen av trusselen om emboli i de første 5 dagene, blir pasienten tildelt streng sengestøtte.

Samtidig er obligatorisk komprimering av den berørte lemmen med en elastisk bandasje nødvendig. For normalisering av venøs utstrømning Enden av sengen heves ved 20 ° eller fikser benet i en spesiell leder for immobilisering.

Behovet for fysisk hvile og tilstanden til psykologisk komfort for pasienten i denne perioden er bestemt av:

 • trusselen om løsrivelse av en tett blodpropp og rask overføring med blod til et hvilket som helst organ;
 • Muligheten for utvikling av pulmonal tromboembolisme med et etterfølgende dødelig utfall.

Modus etter undersøkelse:

Pasienten får lov til å stå opp og flytte, hvis under ultrasonisk angioskanning diagnostisere trombose av følgende former:

 • parietal form, når trombosens kropp tetter tilstøtende til fartøyets vegg;
 • okklusiv, når trombotiske massene overlapper lumen i venen.

Dette betyr at flotasjon (bevegelse) av tromben i venøs sengen er fraværende. Imidlertid, selv under disse forholdene, hvis det er smerte og hevelse i beinet, vises hvilemodus.

Etter hvert som manifestasjonene av disse symptomene reduseres, tillater pasienter aktivitet med overholdelse av bandasje av lemmen til lysken i en periode på opptil 10 dager. Denne gangen er vanligvis nok at trusselen mot lungeemboli er redusert, og trombusen er festet på blodvegen. Pasienter kan komme opp for å stimulere blodstrømmen i blodårene, gå litt.

Pasienter kan stå opp og flytte seg rundt først etter aktiv terapi og fullføre fjerning av trusselen mot deres liv.

Narkotika og behandlingsregimer

Terapi for trombose innebærer, først av alt, bruk av antikoagulanter til direkte virkning, i første omgang - heparin, noe som raskt reduserer blodlevring, deaktivering av enzymet trombin, og hemmer dannelsen av nye patologiske propper.

Heparinoterapi pasient

Først og fremst blir pasienten administrert engangsdose av heparin - 5 tusen enheter intravenøst.

Drep brukes til administrasjon av legemidlet per time (administreringshastigheten er opp til 1200 enheter i timen). I de neste behandlingsdagene, opptil 6 ganger daglig, injiseres heparin subkutant i bukregionen i en dose på 5000 enheter. Bruken av heparin i ren form er bare mulig på et sykehus, på grunn av mulige komplikasjoner når de brukes i riktig dosering og behovet for kontinuerlig overvåkning.

Effektiviteten av heparinbehandling er bekreftet av indikatoren for varigheten av blodkoagulasjon, som skal være 1,5 til 3 ganger høyere enn den primære indikatoren.

Generelt gir adekvat terapi med heparin et daglig inntak på 30.000 - 40.000 enheter av legemidlet. Med slik behandling risikoen for gjentatt trombose reduseres til 2 - 1,5%.

Med positiv dynamikk i 4 - 7 dager i denne behandlingsskjema, i stedet for den vanlige formen av heparin, lavmolekylær fraktiprorin i ferdige sprøyter, som injiseres i magen bare subkutant 1-2 ganger om dagen.

Rheologisk terapi

Det tar opptil 15 dager, er rettet:

 • endringer i viskositeten til blod og plasma;
 • på korreksjonen av hematokrit (antall røde blodlegemer i blodet, som er i stand til å bære oksygen);
 • for å motvirke aggregering (klumping) av erytrocytter.

Det er planlagt intravenøs eller dryppsadministrasjon av slike legemidler som:

 • reopoligljukin (drypp, i en daglig dose på 400 - 800 ml). Plazmozameshchath anordning som driver hemodynamikk hastigheten, forbedrer sirkulasjonen av blod i blodårene, øker volumet av væsken i sirkulasjonssystemet, forhindrer adhesjon av trombocytter og erytrocytter.
 • pentoxifylline - Antiaggregant stoff som reduserer blodviskositet, aktiverer mikrosirkulasjon i områder hvor blodtilførselen er svekket. Legemidlet injiseres intravenøst ​​eller dryppes med en oppløsning av natriumklorid (0,9%) og en varighet på opptil 180 minutter.
 • Nikotinsyre, som administreres intramuskulært 4 - 6 ml per dag, og har en vasodilaterende og svak antikoagulerende effekt.

antibiotika

Behandling vist med alvorlige inflammatoriske symptomer trombose av dype vener i nedre ekstremiteter, varighet - 5 - 7 dager. Antibiotika brukes: ciprofloxacin - i tabletter; cefazolin, lincomycin, cefotaxim - i form av intramuskulære injeksjoner.

Komprimering undertøy og bandasjer

Elastisk kompresjon er inkludert som et uunnværlig element i terapi for trombose. For dette brukes elastiske bandasjer, som dekker smertestillende lemmer fra fingrene til lyskefellen. Med denne typen terapi:

 • venøs utstrømning forbedrer;
 • aktivt utvikle et nettverk av bypass-fartøy som gir en utstrømning av venøst ​​blod i stedet for hovedvenen (såkalte collaterals);
 • hindrer ødeleggelse av venøse ventiler;
 • hastigheten på blodstrømmen gjennom dype vener øker;
 • forbedre funksjonen av lymfatisk drenering.

Om utvalg av kompresjonslinne du kan lære av denne artikkelen.

Enn å behandle: de grunnleggende medisinske produktene

antikoagulanter

omtrent på 6 - 10 dager etter utbruddet av heparinbehandling Behandlingsordningen sørger for bytte til tabletterte antikoagulanter av indirekte virkninger og disaggreganter - betyr at blodplater ikke holder sammen.

warfarin refereres til langsiktige antikoagulanter som hemmer syntesen av vitamin K, som er en sterk koagulant.

Det tas en gang om dagen på et bestemt tidspunkt. Ved bruk av warfarin er kontrollen av INR-indikatoren obligatorisk for bestemmelse av hvilken blodprøven er utført hver 10. dag. Warfarin har mange kontraindikasjoner, så Det påføres bare etter valg av lege av en konkret dose og under streng laboratoriekontroll.

For tiden undersøker vestlige farmasøytiske selskaper narkotika med en enda smalere fokusert antikoagulant virkning, som ikke krever kontinuerlig testing. Dette gjør det mulig Bruk hepariner med lav molekylvekt for behandling i ambulante innstillinger.

platehemmere

Acetylsalisylsyre, tatt ved 50 mg per dag, bidrar til å holde blodviskositeten lav nok til å forhindre dannelse av patologiske blodpropper. Med problemer med mage-tarmkanalen, er det tilrådelig å ta belagte tabletter i 4 til 8 uker, avhengig av sykdommens dynamikk.

anbefales mottak av venotoniske midler, bidrar til økt tone i blodårene, styrker blodkarets vegger, forbedrer mikrosirkulasjonen og normaliserer blodstrømmen: escusan, detralex, phlebodia.

Flebotoniki

Resultatene av kompresjonsterapi, som fortsetter poliklinisk, er mer uttalt hvis stedet for den inflammatoriske prosessen smøres med spesielle flebotrofiske salver og geler: Troxevasin, Venoruton, Venitane, Escuzane, Lyoton-gel, Reparil-gel. Disse midlene har gode venotoniske og antiinflammatoriske virkninger.

Operativ inngripen

Valget av terapi for trombose er direkte avhengig av graden av hans "embologenic", det vil si muligheten for flytende trombe av veggen og inn i blodstrømmen til lungene, hjertet eller hjernen, noe som emboli.

Operativ behandling, som regel, vist i to tilfeller:

 • med flotasjonstromb og livstruende pasient
 • med segmentert form av trombose og det siste tidspunktet for koagulasjonsdannelse i fravær av alvorlige patologier i pasienten.

Typen av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av trombuset, som lukker fartøyet. gjelder:

 • Operasjoner for å fjerne blodpropper eller kirurgisk trombektomi med ekstraksjon av tette blodmasser fra venen gjennom et lite snitt. Prosedyren brukes kun til alvorlige former for sykdommen, når sannsynligheten for vevnekrose er fastslått.

Imidlertid mener eksperter at trombektomi utført etter 10 dager med trombusdannelse er ineffektiv på grunn av sin tette fusjon med vaskulasjonen og ødeleggelsen av ventilene.

 • Vein ligation.
 • Påføring av en arterio venøs shunt. Det er nå brukt meget sjelden på grunn av fremgangsmåten under generell anestesi, umuligheten av gjennomføringen ved de uttrykte trofiske forandringer i vevene og vanskeligheten med å re-tilgang på grunn av utvikling av arrvev.
 • Installasjon av selvlåsende "cava filter". Denne enheten for å forsinke bevegelse av blodpropp (emboli) på vei til viktige organer (lunge, hjerte, hjerne). Det er implantert i venen gjennom endovaskulær metode (gjennom fartøyet). Metoden brukes kun dersom antikoagulantia ikke kan brukes.
 • Sying eller plikering av et fartøy. Gjelder ved manglende evne til å bruke et cava filter. I denne prosedyren er veggen til den hule venen sydd med metallklemmer.
 • Oppløsning av trombotiske masser, eller trombolyse.
 • Trombolyse er Prosedyre for oppløsning av trombi. Vaskulær kirurg legger seg inn i en blodåre, dekket med en tett blodpropp, hvori en spesiell oppløsningsmiddel-trombolytisk inngår ved hjelp av et kateter.

  Om det er nødvendig å ta kontakt med nasjonalmedisin?

  Behandling av sykdommen kan suppleres med oppskrifter av tradisjonell medisin, men bare på anbefaling av en phlebologist.

  • Fiskeolje. Sammensetningen av fiskeolje inkluderer glyserider og spesielle fettsyrer, som har egenskapene til å ødelegge fibrin - et protein som deltar i dannelsen av en trombose. I tillegg bidrar de til fortynning av blod.

  For å hindre fiskeolje drikke 1 spiseskje to til tre ganger om dagen. Men en mer rasjonell måte er å bruke fiskeolje i kapsler som ikke har en ubehagelig lukt og er mye mer praktisk å bruke. Vanlig dose 1 - 2 kapsler opptil 3 ganger daglig med måltider. Kontraindikasjoner: allergiske reaksjoner, kolelithiasis og urolithiasis, patologi av skjoldbruskkjertelen.

 • Bad laget av myrsvin. Tørk gressklut i en mengde på 150 g kokende vann i et volum på 10 liter. Insister 60 minutter. For en halv time før du går til sengs, hold føttene varme.
 • Curd eller ler komprimerer. Daglig massasje av hæler ved hjelp av stearinlys eller leire påvirker meget venøs blodstrøm. På steder med betennelse og smertefulle områder blir føttene ikke masset, men bare bruk en varm ostemasse eller leire i form av kompresjon i 2 til 3 timer.
 • Hva kan ikke gjøres?

  Ikke krenk den tilordnede modusen. Tidlig oppstigning og vandring med en flytende trombus i benen på underbenet kan føre til frigjøring og rask utvikling av lungeemboli.

  Det er ikke tillatt å ta medisiner og urteinfusjoner uten å konsultere lege. Inntak av antikoagulantia, blodets evne til raskt å kaste sammen og danne koagulater stiller visse restriksjoner på noen prosedyrer og tar medisiner.

  For eksempel, mange stoffer reduserer effekten av warfarin eller omvendt økning, noe som betyr en høy sannsynlighet for blødning, hemorragisk slag eller omvendt - fortykkelse av blod og omdannelse av blodpropper. Det samme gjelder for folkemessige rettsmidler. Så, en veldig nyttig nettle inneholder mye vitamin K, og ukontrollert drikking av buljonger kan fremme sterk blodtykkelse.

  forebygging

  Det bør huskes på at i en lengre periode mulig gjentakelse av trombose (fra 1 år til 9 år). Ifølge statistikken kommer 40-65% av pasientene med manglende overholdelse av forebyggende tiltak og foreskrevet behandling etter 3 år å bli funksjonshemmet på bakgrunn av kronisk venøs insuffisiens.

  I denne forbindelse, vær sikker på:

  • Overholdelse av alle medisinske forskrifter og bruk av medisiner
  • bruk av kompresjon jersey;
  • screening for blodpropp mot orale prevensiver (for kvinner av reproduktiv alder);
  • Vanlige laboratorietester for blodpropp MNO;
  • nekte å røyke
  • Overholdelse av riktig fysisk aktivitet, ikke tillatt: lange opphold på føttene, sittestilling, en skarp overgang fra intens trening i lang fiksering lemmer (for eksempel etter sport trening - en lang tur i bilen, når beina er praktisk talt immobile);
  • bruk av visse produkter (løk, epler, grønn te, appelsiner, naturlig rødvin i små doser), der det finnes kjemikalier som hindrer dannelsen av trombotiske formasjoner.

  Hovedoppgaven til moderne medisin innen behandling og forebygging av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter (shin, hip eller annet fartøy) hindre eller kort stoppe utviklingen av denne farlige sykdommen, som oppstår i forhold til langvarig sengeleie i sengeliggende eldre, unge kvinner tar prevensjon, gravide kvinner, gravide og selv blant studenter som misbruker tobakk.

  Forebygging av dannelse og vekst av blodpropp i dype årer reduserer risikoen for hjerteinfarkt, emboli, hjerneslag og dermed - sparer liv og helse.

  Nyttig video

  Se en video om hvordan du gjenkjenner sykdommen og hva du skal gjøre for å redde livet:

  Behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

  Blodpropp i de dype venene i underekstremitetene er ledsaget av dannelsen av blodpropper i løpet av venesystemet av dype vener. Tilstanden er ledsaget av komplikasjoner i form av infeksjoner, tromboembolisme.

  De provokerende faktorene til sykdommen:

  • Sekundære infeksjoner;
  • Sakte blodgass;
  • Traumatiske skader på venøsystemet;
  • Arv i forhold til svakheten i venøs veggen.

  Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter: symptomer, behandling

  Symptomer på dyp venetrombose forekommer med virkningen av provokerende faktorer:

  • Økt koagulering;
  • Langsom blodgennemstrømning;
  • Skader på venøs veggen.

  Inflammatoriske prosesser i venene er ledsaget av aseptiske (ikke-mikrobielle) faktorer som reagerer på skade på vaskulærveggen. Hvis det er en purulent abscess, skal pasienten straks sykehusinnlegges. Betennelse er ledsaget av skade på vaskemuren med økt permeabilitet, dannelse av trombi i indre organer, kar. I behandlingen stopper veksten av tromben, vener veggen.

  Når venøs veggen koaleserer, øker sannsynligheten for trombusbrudd fra stedet for primærfiksering. Plasseringen av vedlegget forblir ustabil, noe som øker sannsynligheten for flotasjon. Emboli, som fester i venen veggen i den ene enden, forstyrrer arbeidet i luftveiene. Lungeemboli - en dødelig komplikasjon, så tromboflebitt symptomer bør identifiseres på en riktig måte. Emboli i lungearterien fører til pasientens død på grunn av lungekoronarrefleksen. Sykdommen danner phlebothrombosis, hvor de kommunikative årene påvirkes av små blodpropper. På overflaten av huden med en liten dyp lesjon av rødme, blir hevelse, inflammatoriske infiltrater ikke sporet. Trombosen etter proliferasjon fører til dannelsen av kronisk venøs insuffisiens. Akutt inflammatorisk prosess begynner med mindre hevelse i underhudsområdet.

  Den inflammatoriske prosessen begynner på følgende områder:

  • Nedre lår;
  • stoppe;
  • lår;
  • Hele overflaten på underdelene.

  Pasienter med åreknuter klager over svakhet, generell ulempe, smerte i løpet av betente åre.

  Intern tromboflebitt fremkalles ved følgende forhold:

  • allergier;
  • Neurotrofiske lidelser;
  • Hormonelle endringer;
  • Oncology.

  Når sirkulasjonen av venøs veggen gradvis blir ødelagt, oppstår stillestående forandringer, og tromboembolismen begynner å danne seg. Hos gravide utvikler disse symptomene mot en bakgrunn av bekkenbukkens kompresjon med forstørret livmor.

  Tidlige tegn på åreknuter i underekstremiteter:

  • hevelse;
  • Smertefulle opplevelser av nedre lemmer;
  • Temperaturen øker over 40 grader;
  • Blek hud.

  Inflammet hud blir kaldere. På bakgrunn av patologi blir flegmonen av ekstremiteter dannet. Sykdommens varighet fra 10 dager til 3 måneder.

  Kliniske og instrumentelle studier brukes til å diagnostisere trombose i nedre ekstremiteter:

  1. Bestemmelse av konsentrasjonen av protrombin;
  2. koagulasjon;
  3. Røntgenkontrastflebogram;
  4. Radioisotop skanning;
  5. Ultralyd dupleks undersøkelse.

  Diagnose utføres ikke bare for å diagnostisere, men også for å identifisere komplikasjoner:

  • Venøs insuffisiens;
  • Trophic ulcers;
  • Venøs gangrene;
  • Hypovolemisk sjokk;
  • takykardi;
  • sepsis;
  • anemi,
  • Cyanose av huden;
  • Kortpustethet.

  Enhver form for blodpropp er farlig emboli migrasjon til andre vev, så du må være oppmerksomme på studier av pasienter med åreknuter.

  Behandling av dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

  Trombose er en dødelig fare for bare 10% av pasientene. Ifølge statistikken behandles om lag 90% av tilfellene på en poliklinisk basis under tilsyn av en lege. Den overfladiske formen av sykdommen behandles med kirurgisk mikromedikasjon. Med patologi blir trombosen fjernet gjennom punkteringen, gjennom bukveggen.

  Faren for tromboflebitt er ekte når emboli strekker seg opp i venøs fartøy med retning mot inngangsregionen. Patologi bidrar til løsningen av en trombose, så på dette stadiet er behandling med antikoagulantia (antikoagulantia) foreskrevet. Medisiner er foreskrevet for å oppløse intravaskulære blodpropper, som er hovedårsaken til komplikasjon.

  I nærvær av flytende trombi er det nødvendig med kirurgisk operasjon.

  Kirurgisk behandling

  Faren for tromboflebitt i nedre lemmer er ekte når patologien blir stigende. Graderingen mellom et mildt kurs og en farlig form for leger vurderer passasjen av åreknuter gjennom knelinjen. Ved lokalisering av emboli i poplitealfossa er sannsynligheten for lungeemboli lav. Hvis det er skade på lårbenet, er det nødvendig med kirurgisk inngrep.

  Det finnes flere typer operasjoner for åreknuter.

  En korsektomi utføres når trombosen når den sentrale delen av låret. Hvis embolus er lokalisert under, blir intervensjonen utført på poliklinisk basis. Noen ganger er et venøst ​​filter installert i lumen i venen, som forhindrer separasjon og migrasjon av tromben gjennom blodbanen. Filteret er permanent installert, så en person må være på sykehuset en stund. Så, etter en stund, er det nødvendig med et spesialbesøk for å dynamisk spore instrumentets tilstand.

  Stripping er en operasjon for å fjerne åreknuter. Gjennom små kutane innsnitt fjerner spesialister skadede kar. Manipulering påvirker ikke blodsirkulasjonen, men det kan lett takle økt internt trykk. Ofte utføres manipulasjoner for kosmetiske formål.

  En annen type operasjon for patologi er bypassoperasjon. Prosedyren innebærer opprettelse av kunstige shunts for normalisering av blodtilførselen i stedet for den smalte venen. Etter å ha åpnet fartøyet, legger legen et tynt nett innvendig. Stenten støtter veggene på fartøyet, som gjør at blodet kan sirkulere optimalt.

  Dyp venetrombose av nedre ekstremiteter: konservativ behandling

  Konservativ behandling av trombose i nedre ekstremiteter utføres av følgende grupper av legemidler:

  • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
  • Antikoagulantia (antikoagulantia);
  • Injeksjon av koagulanter (coumadin, warfarin, heparin);
  • Dabigatran (oral antikoagulant);
  • Trombolytiske midler (alteplase, aktivase).

  Listen over vanlige legemidler til behandling av trombose:

  • Rutozider med vitaminaktivitet - troxevasin, trokserutin, venoruton;
  • Angioprotektorer av saponiner - preparater med høy enzymatisk aktivitet finnes i hestekastanje, hassel, blad av druer. Fellesrepresentanter for gruppen er venitans, excubated;
  • Syntetiske midler - tribenozid, glivenol;
  • Kombinert venotonikk - veorm, doppelherz, angionorm.

  Fra venotonics, detralex, phlebodia, escin, angionorm, venorurton, doppelherz er ofte foreskrevet. For å redusere dilatabiliteten til venøs veggen anbefales detraleks å redusere motstanden og øke permeabiliteten til kapillærene. Legemidlet opprettholder vaskulær spenning, forbedrer de trofiske egenskapene til vev. Legemidlet er en kraftig angioprotektor som bidrar til normalisering av mikrosirkulasjonen.

  Phlebodia - en god, men dyr medisin for dannelsen av årenes tone. Komponentene av stoffet stabiliserer venøs membran, eliminerer kløe, hevelse, smerte. En analog av medisinen er en vasocet.

  Escit er en pille og en dråpe for behandling av trombose, flebitt, åreknuter. For å oppnå en bærekraftig terapeutisk effekt er det nødvendig med en langsiktig bruk av legemidlet.

  Angionorm - en naturlig medisinering, som kan undertrykke aggregering av blodplater. Eliminer tegnene på den inflammatoriske prosessen. Den har en restorativ effekt, reduserer hevelse og smerte.

  Glivenol er en venotonisk med smertestillende, antiinflammatorisk, flebodynamisk virkning. Produsert i form av rektal suppositorier, salver, kapsler, tabletter.

  Doppelherz er et venotonisk legemiddel for å forbedre venøs blodtilførsel, fjerne ødem, eliminere tretthet, stimulerende metabolisme. Preparatet er komplekst. Det er foreskrevet for pasienter som er utsatt for venøs dysfunksjon. Legemidlet tolereres godt av barnet.

  Heparin salve er et direkte antikoagulant. Ved påføring på huden over venene elimineres venøs blodpropper. Agenten er preget av smertestillende virkning, eliminerer bakterier, løser hemorroider. Indikasjon for bruk av legemiddelflebitt, hemorroider, tromboflebitt, mastitt, elefantiasis, lymphangitt.

  Troxevasin salver beskytter vener, arterier fra skade. Brukes med tromboflebitt, tyngde i bena, parestesi.

  Salven "Fleming" inneholder naturlige komponenter (homøopatisk middel). Legemidlet har smertestillende, baktericid, tørkeeffekt.

  Venotonik "Relief" - hemostatisk, immunmodulerende, helbredende effekt. Når du bruker legemidlet, reduseres smittsyndrom, bakterier ødelegges. Hovedvirkningen av stoffet er reguleringen av blodstrømmen til de forstørrede venøse noder.

  Dyp venetrombose: behandling med folkemidlene

  For å behandle dyp venetrombose, sammen med konservative legemidler, er folkemidlene foreskrevet. Her er en liste over vanlige oppskrifter:

  • Legg Verbena medisin med et glass kokende vann. Etter infusjon blir den resulterende løsningen å drikke over natten;
  • Påfør et lakark for natten til det berørte området. Prosedyren vil bidra til å fjerne betennelse;
  • Grassvinblubber (200 gram), legg i en bøtte med kokende vann. Etter å ha insistert i en innpakket form, bør du senke bena i bøtte i 30 minutter. Utfør prosedyren om kvelden;
  • Skje en spiseskje med neseblader med et glass kokende vann. Etter å ha insistert i 40 minutter, spyl blandingen. Drikk tre ganger 2 ss før du spiser;
  • Drikk i stedet for te en avkok av toppen av gulrøtter;
  • Sjøpølse, aspen brukes til fotbad. Badbrukets varighet er 1-2 timer;
  • Spirituell tinktur av sopphatter - 30 dråper oppløses i et glass te, vann. Bruk for komprimerer;
  • En salve basert på svin eller gåsfett når kombinert med kjærlenspulver brukes til å smøre de berørte områdene;
  • Komprimerer basert på bryst med sur melk;
  • Klipp tomaten i stykker, gjelder for betente vener;
  • Hvert måltid starter med et glass vann;
  • Smør de betente venene om morgenen og kvelden med eplecider eddik;
  • Gjør gymnastikk for åreknuter - klafffotbevegelser i horisontalplanet ("saks"). Stå på tærne med en hæl fra gulvet (gjenta 10 sekunder).

  Andre anbefalinger om prosedyrene som brukes til utvidelse av varicose, se legen din.

  Kosthold i dyp venetrombose av nedre ekstremiteter

  Kostholdet til trombose av de dype blodårene i beina inkluderer en rekke obligatoriske krav:

  • Begrensning av fett, karbohydrater;
  • Spis frukt, grønnsaker
  • Gi opp stekt, krydret retter;
  • Spis ananas, meloner, vannmeloner.

  Hvilke matvarer kan ikke spises med venetrombose:

  Ernæring for patologi er rettet mot å redusere inntaket av matvarer med lavt innhold av vitaminer. Forbindelsen nøytraliserer vitamin K, som bidrar til dannelsen av trombi i venøs veggen.

  Prosedyrer kontraindisert i varicose dilatasjon:

  • Løftevekter;
  • Høyhælte sko;
  • Intravenøs injeksjon;
  • Inntak av hormonelle stoffer;
  • Bruk av stekt og fet mat;
  • Varmt bad;
  • Overspising.

  Forstoppelse bidrar til utviklingen av åreknuter, tromboflebitt. Kostholdet for dyp venetrombose bør være rettet mot å normalisere avføringen. Forbruk av minst 2 liter væske per dag, grønnsaker, frukt - midler er nyttige for rengjøring av kroppen. Tilstrekkelig inntak av fiber reduserer risikoen for trombose.

  Diett i sykdommen bør være rettet mot å styrke venøs veggen, forbedre blodtilførselen. For å forbedre blodsirkulasjonen i venesystemet anbefales mat som er mettet med vitaminer, rutin og fiber. Maten til en person med trombose bør inneholde antioksidanter (vitamin E, C). Komponenten er en del av hvetekorn, korn, lever, kastanjer, kli, asparges, mynte, bønner, broccoli, nøtter, mandler, avokado.

  Askorbinsyre - er en antioksidant som er inneholdt i den surkål, sitrus, bær, pærer, reddiker, fiken, selleri, sikori, poteter, paprika, granat, spinat.

  Flavonoider og vitamin P finnes i aprikoser, sitrusfrukter, bringebær, brombær, jordbær, tomater, grønn te. Hesperidin styrker tonen i venevæggen, reduserer utviklingsgraden av "vaskulære stjerner". Inneholdt i mandariner, grapefrukt, sitroner, appelsiner.

  Risikoen for komplikasjoner av trombose i bakgrunnen av åreknuter er redusert av følgende produkter:

  Stoffene som stimulerer syntesen av elastin finnes i datoer, alfalfa, soyabønner, krabber, reker, blåskjell, hummer, blekksprut.

  Med dyp venetrombose er det en rekke begrensninger for kostholdsterapi:

  1. Utelat alle typer animalske fettstoffer, oljer;
  2. Det anbefales ikke konsentrert melk, supper, oster;
  3. Potetgull, skarpe poteter;
  4. Kjeks, kaker, lever;
  5. Begrense kaffe
  6. Gi opp sjokolade;
  7. Kontraindikert majones, krem, krydder, ost;
  8. Begrens alkohol til maksimum.

  Dyp venetrombose er en dødelig patologi. Det må identifiseres på et tidlig stadium og gjennomføres konsekvent kombinert behandling med medisinske og folkemessige rettsmidler.

  Tromboflebitt av dype åre i underekstremiteter - bilder, symptomer og behandling

  Betennelse av veggene dype under muskellaget, årer på benene med samtidig dannelse av blodpropper i dem kalles tromboflebitt i dype vener. Denne patologien er en komplikasjon av åreknuter.

  Statistikk sier at det ofte forekommer tromboflebitt i underekstremiteter hos kvinner. Dette faktum leger forbundet med å ha ubehagelige sko, ved hjelp av hormonelle prevensjonsmidler. Provke forekomsten av tromboflebitt og graviditet.

  Avhengig av arten av strømmen, isoleres akutte, subakutte og kroniske former for tromboflebitt.

  årsaker

  Hvorfor forekommer tromboflebitt, og hva er det? Tromboflebit av de dype venene i underbenet er en inflammatorisk prosess, en komplikasjon av åreknuter (sin neste fase i forsømmelse av selvtillit). Dette området er betent på grunn av dannelsen av en trombose. Ofte er denne sykdommen ensidig: bare en skinne eller lår påvirkes.

  Predisponerende faktorer for sykdommen:

  • arvelig predisposition;
  • lenge står i stående eller sittende stilling
  • Strenge sengestil i lang tid;
  • Tilstedeværelse av anamnese av åreknuter
  • tendens til økt blodkoagulasjon
  • onkologiske sykdommer;
  • graviditetstiden;
  • vektig;
  • eldre og senile alder.

  Også tromboflebitt kan klassifiseres i henhold til gjeldende form:

  1. Akutt tromboflebitt utvikler seg veldig raskt, på bare noen få timer;
  2. Kronisk tromboflebitt utvikler umerkelig og gradvis, og perioder med forverring er sjeldne;
  3. Migrerende tromboflebitt påvirker flere fartøy samtidig. Nye fokser av betennelse forekommer jevnlig, men forsvinner helt med tiden, og etterlater ingen spor.

  Vi må huske på at denne sykdommen er relatert til ekstremt farlig fordi pasienten kan oppstå to dårlige ting: en blokkering av en blodåre og en blodpropp separasjon og deretter overføre det til blodet. Konsekvensene av slike fenomener kan være dødelige for en person.

  symptomer

  Med tromboflebitt i de dype venene i underekstremitetene er symptomer og behandling forbundet. I de fleste tilfeller har pasienten slike symptomer:

  1. Smerte i beinet der tromboflebitt utvikler seg. Ofte er temperaturen på den syke lemmen lavere enn for den friske.
  2. Kroppstemperaturen stiger mye, noen ganger kan temperaturgraden nå 40 grader.
  3. Hevelse av nedre ekstremitet oppstår.
  4. Huden er blek, huden blir anstrengt, spent.

  Lokalisering av trombose kan også være forskjellig - skinnet, ankelen, låret. Av og til utvikler sykdommen uten synlige symptomer - dette fører til en skarp komplikasjon, og i fremtiden - til et uventet dødelig utfall.

  Tromboflebitt: bilder

  Hva ser tromboflebitt av dype vener i nedre ekstremiteter ut? Vi tilbyr detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

  diagnostikk

  Før behandling av tromboflebitt av dype vener i underekstremiteter, er det nødvendig å utføre kompetent diagnostikk. Legen vil be deg om å kle av og undersøke innsiden og utsiden av hvert bein fra fot til lyske. I slike tilfeller kan slike tegn på sykdommen avsløres:

  • hovne overfladiske årer;
  • hevelse av fot og underben;
  • cyanose av huden i visse områder;
  • en smertefull patch langs venene;
  • hypertermi (feber) av individuelle hudområder.

  Noen ganger gir det kliniske bildet av DVT ikke deg mulighet til å etablere en diagnose ved å bare identifisere symptomene og tegnene på sykdommen. I slike tilfeller brukes mer komplekse diagnostiske metoder:

  1. Ultralyd undersøkelse Er en metode som gjør det mulig å oppdage trombi i lumen i dypene på bena. Ofte brukes tosidig Doppler, som du både kan oppdage trombi og vurdere hastigheten og retningen av blodstrømmen i karene.
  2. D-dimer - et stoff som slippes ut i blodet under nedbrytningen (resorpsjonen) av tromben. På vanlig nivå er det mulig å anta at det ikke er stor trombose i pasientens kropp, og videre undersøkelse (ultralyd av årer) er ikke nødvendig. Det bør huskes at en forhøyet D-dimer i blodet ikke alltid pålidelig viser DVT, da nivået kan øke etter operasjon, traumer eller under graviditet. For å bekrefte diagnosen utføres en ytterligere undersøkelse.
  3. Beregnet Tomografi - Metoden som brukes til å diagnostisere DVT er sjelden. For å oppdage blodpropper i karene, injiseres intravenøst ​​kontrast, og deretter lage en serie røntgenfotografier, som behandles av datamaskinen for å få et detaljert bilde.
  4. venography - En metode for å visualisere blodkar ved å injisere et kontrastmedium i fotens ader. Kontrasten med blodstrømmen faller inn i dypårene og stiger langs benet, det kan detekteres ved røntgenundersøkelse. Denne metoden gjør det mulig å oppdage trombi i karene, da blodprøven for D-dimer og ultralyd ikke kunne bekrefte eller disprove DVT.

  Komplikasjoner av DVT

  Den farligste komplikasjonen til DVT er PE. Hvis den ødelagte embolus er liten og blokkerer en arterie med liten diameter, forårsaker det oftest ikke noen symptomer.

  Hvis en trombose overlapper et tilstrekkelig stort kar i lungene, kan følgende utvikles:

  1. Kortpustethet og rask pusting.
  2. Smerte eller ubehag i brystet.
  3. Hoste med utslipp av blod.
  4. Accelerert eller uregelmessig hjerterytme.
  5. Redusert blodtrykk, besvimelse, forvirring.
  6. Økt angst eller nervøsitet.

  Hvis disse symptomene er funnet, kontakt legehjelp umiddelbart.

  Behandling av dyp venetromboflebitt

  Når symptomer på dyp venetromboflebitt i nedre ekstremiteter vises, kan behandlingen enten være konservativ eller kirurgisk, idet man tar hensyn til organismens individuelle egenskaper og sykdomsforløpet.

  Prinsippene for konservativ terapi er følgende:

  1. Opprettelse av hvile for et sykt ben.
  2. Forhøyet lemposisjon.
  3. Obligatorisk utnevnelse ved behandling av tromboflebitt-antikoagulant, som oppløser trombus og forhindrer dannelsen av nye koagulasjoner. Disse inkluderer warfarin i tabletter og heparin eller fraktiparin i injeksjoner. Ved bruk av dem, er parametrene for hemostase nødvendigvis kontrollert.
  4. Forbedring av mikrosirkulasjonen (for dette formålet er pentoksifyllin foreskrevet).
  5. Også anvendt er smertestillende, anti-inflammatoriske, anti-bakterielle midler, løsninger, reologiske forbedringsmidler (væsker) egenskaper av blod (reopoligljukin), vitaminer og antioksidanter.
  6. Salver, geler kan redusere betennelse, lindre smerte, redusere blodpropp. Men med tromboflebitt i de dype venene i underdelene, er de ineffektive, så i tillegg foreskrevet medisinering i tabletter, injeksjoner.
  7. Det neste element i behandling av pasienter med diagnosen tromboflebitt av den nedre konechnostey- bruk av støttestrømper og aktive bevegelser. Ved bruk av elastisk bandasje synker symptomene på dyp trombose betydelig: hevelse og smerte. Vanligvis er strømper med kompresjon fra 23 til 32 mm Hg brukt, og lengden justeres avhengig av tromboseemnet. Dermed vil en pasient med en femoral vene tromboflebitt og bekkenbeholder som er nødvendig lengde strømper opp til lysken folder, ved konstant bruk, uavhengig av plasseringen av årsakene til sykdommen til kneet strømper anbefales.

  Kombinasjonsbehandling av disse metodene i kombinasjon med aktive bevegelser gir gode resultater. Betydelig reduserer intensiteten av smerte og hevelse. Progresjon av tromboseprosessen fremmes av hypo- og adynamier. Derfor anbefales pasienten å gå til smerten i bena, hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner.

  fysioterapi

  Det er mulig å skille flere metoder for fysioterapeutisk behandling som brukes på DVT av bena.

  1. UHF - under påvirkning av høyfrekvente elektriske felt i berørte områder stimuleres utstrømningen av lymf, blodsirkulasjon, regenereringsprosesser som helhet.
  2. Elektroforese - legemidler injiseres gjennom huden ved hjelp av en elektrisk strøm.
  3. Magnetoterapi - under påvirkning av magnetfeltet, forbedres egenskapene til blodsammensetningen.
  4. Paraffintilførsel - nyttig i trusselen om dannelse av trofasår. Prosedyren brukes ikke til akutt tromboflebitt.

  Også med akutt tromboflebitt i dype vener i nedre ekstremiteter kan hirudoterapi (behandling med leeches) brukes.

  drift

  Kirurgisk behandling av tromboflebitt i dype vener utføres med ineffektivitet av legemiddelterapi, høy risiko for emboliske komplikasjoner og trombose stigende. For å gjøre dette kan du bruke åpen kirurgi og endovaskulær.

  1. Cava filtre er installert i venen med flotasjonstromb. Implantasjon cava filter er vist patsientams kontraindikasjoner til bruk av antikoagulanter. Den nedre hul Wien er hovedstammen beholderen gjennom hvilken blod beveger seg fra de nedre lemmer, indre organer i bekkenhulen og bukhulen til hjertet og lungene. Derfor, i tilfelle av svikt i medisinsk behandling av trombose, kan bli informert av implantasjon av filteret i den nedre vena cava for å forebygge tromboembolisme (blodpropp stykker migrering av inferior vena cava). Filteret i den nedre vena cava blir generelt administrert gjennom den femorale vene, men kan også bli innført gjennom vena cava superior system (årer av halsen og øvre ekstremiteter).
  2. Sying av den dårligere vena cava utføres hvis det ikke er mulig å implantere filteret. Og også med flere trombier eller tilbakefall av sykdommen. I dette tilfellet påføres et "klips" (spesiell klemme) på det berørte området av fartøyet og sys. Dette gjør at du kan lukke kanalen delvis, slik at du får en viss klaring for blodstrømmen. Ulempen er en forverring av utstrømningen av blod fra venene på underbenet.

  Etter operasjonen (noen av disse), bør du ha en kompresjonsbandasje eller strømper. I dette tilfellet er de første tre dagene generelt ikke tillatt å fjerne dem, siden det er stor sannsynlighet for dannelse av nye phlebolites.

  Ernæring og kosthold

  Ernæring med tromboflebitt pålegger ikke strenge forbud. Men du må følge noen regler. Menyen skal inneholde produkter som styrker blodkarets vegg og forhindrer blodpropper:

  • løk og hvitløk;
  • en rekke grønnsaker: tomater, gulrøtter, rødbeter;
  • Nøtter og tørkede frukter: fiken, tørkede aprikoser, rosiner;
  • fisk og sjømat;
  • sjøkale;
  • meieriprodukter: cottage cheese, kefir, yoghurt;
  • Korn: noen korn og spire korn;
  • bær: tranebær, tranebær, druer, havtorn;
  • meloner: vannmeloner, meloner;
  • vegetabilske oljer: linfrø, oliven;
  • krydder: ingefær, kanel, rød paprika.

  Begrens forbruket av matvarer som ødelegger blodkarene eller øker blodkoagulasjonen:

  • animalsk fett: fett, smør;
  • sterk kaffe;
  • kjøtt, spesielt i stekt og røkt form (kjøttretter kan spises 2-3 ganger i uka);
  • sterke kjøttbøtter
  • syltetøy;
  • bønner: bønner, erter;
  • bananer, dogrose og svart currant;
  • baking, baking, konditori;
  • alkoholholdige drikker.

  Unngå produkter som inneholder vitamin K, som deltar i blodpropp, dette er:

  • spinat;
  • brokkoli;
  • svinekjøtt og biff leveren;
  • grønn løkkål;
  • brønnkarse.

  Hvordan behandle tromboflebitt i hjemmet?

  Behandling hjemme er mulig hvis sykdommen ikke har gått utover skinnet, og det er ingen fare for blodpropp i dyp venøs system. Bare en lege kan bestemme dette, så kontakt en ekspert før du starter en uavhengig behandling.

  Hvis sykdommen har begynt akutt, må du observere sengestøtten, sørg for at benet ditt er hevet. For å øke effekten, kombinere folkemetoder for behandling med lokal medisinering.

  Lokal behandling:

  1. Salver som inneholder heparin: Lyoton-gel, gepatrombin. Forbedre blodsirkulasjonen, utløs væsken som stagnerer i vevet, hemmer veksten av tromben. Påfør det berørte området 2-3 ganger om dagen.
  2. Salver med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler: Indomethacin Salve, Dip-Relief, Indovazin. Lindre smerte, effektivt lindre betennelse. Bruk en liten mengde medikament 3-4 ganger daglig. Behandlingsforløpet bør ikke overstige 10 dager.
  3. Salver med rutosid: Venoruton, Rutozid. Forbedre tilstanden til venøs veggen, reduser puffiness, reduser sårhet. Påfør 2 ganger om dagen, en liten mengde gel gnidd til helt absorbert. Etter forbedringen kommer salve eller gel brukt en gang om dagen.

  forebygging

  Forebyggende tiltak er som følger:

  • iført behagelige sko og klær som ikke komprimerer lemmerne;
  • avvisning av dårlige vaner
  • spiller sport;
  • slippe overvekt;
  • Hvile, spesielt med hensyn til føttene, anbefales noen ganger å sove med hevede ben og gjøre en massasje.

  Så, tromboflebitt bør ikke tas lett, siden komplikasjonene av denne sykdommen kan være svært alvorlige. Det er viktig å gi opp selvbehandling og begynne å følge råd fra leger. Dette vil bidra til å forbli en fysisk aktiv person.

  outlook

  Mange pasienter som gjennomgikk den første episoden av DVT utvikler et tilbakefall av sykdommen. Hyppigheten av gjentakelse avhenger av behandlingen:

  • Uten bruk av antikoagulant terapi i 3 måneder utvikles venøs tromboembolisme hos 50% av pasientene.
  • Ved gjennomføring av antikoagulant terapi er risikoen for tilbakefall i løpet av året ca. 8%.
  • Risikoen for gjentatt trombose reduserer bruken av komprimeringsstrikk.

  Sannsynligheten for utvikling av PE er avhengig av plasseringen av trombi - jo høyere de har klatret gjennom benene på beinet, jo større er faren. I fravær av behandling fra PE, om lag 3% av pasientene med DVT dør.

  Dyp venetrombose av nedre ekstremiteter: symptomer, behandling, forebygging

  Trombose i venene er preget av utseende av blodpropp (trombus) i venøs lumen. Trombusen forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser, endrer strukturen og størrelsen på venene. Trombose kan oppstå uten klager. I 20% av tilfellene er det smerte og begrensning av bevegelse i det syke lemmet.

  Fare for trombose

  Vennligst merk: komplikasjoner av trombose kan være livstruende.

  Omtrent 25% av befolkningen lider av en rekke tromboser. Flere vener er kjent hos kvinner (5-6 ganger oftere enn hos menn). Ukontrollert inntak av medisinske legemidler, overdreven vekt, miljøfaktorer bidrar til utviklingen av sykdommen.

  Trombose påvirker ofte benene på bena. Det venøse nettverket av nedre ekstremiteter består av to deler - en overfladisk og en dyp. Prosesser som forekommer med overfladiske vener, vi kan se visuelt. Men patologien til venene til de nedre ekstremiteter forblir ofte ukjent, med tanke på ekstern utilgjengelighet.

  Mest trombose av venene i nedre ekstremiteter forekommer nettopp i den dype delen. Trombuset dannes om noen dager og holder seg svakt i venen. Det er i øyeblikket at han kan rive seg bort og bevege seg langs kroppens vaskulære seng, noe som forårsaker blokkering av nesten hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet.

  Årsakene til trombose i venene i nedre ekstremiteter

  De vanligste årsakene til trombose er:

  • arvelige og medfødte vaskulære sykdommer - Veinveggens svakhet, utilstrekkelig funksjon av venøse ventiler, utvidelse av venene (åreknuter), fistler (skjær mellom arterier og vener, som fører til arterielle vener);
  • tumorprosesser - forårsaker en økning i koagulering, fortykning og trombose
  • hormonell faktor - Dysfunksjon av eksogene og endogene kjertler, hormonell svikt i svangerskapet, hormonbehandling. Kvinnelige kjønnshormoner (progesteron og østrogen) bidrar til dannelsen av blodpropper;
  • kroppen overvektig - Når fedme i kroppen i store mengder, dannes en analog av kvinnelige kjønnshormoner - leptin, noe som medfører økt adhesjon (vedheft) av blodplater, noe som påvirker blodproppen og fremmer trombusdannelse;
  • traumer med blødninger, brudd og kirurgiske inngrep - føre til økt dannelse av vævstromboplastin, forårsaker fortykning av blod og trombotisk våkenhet
  • parese og lammelse av beina - Brudd på fysiologisk innervering og muskelimmobilitet med atrofi forårsaker en bremse og forstyrrelse av blodstrømmen i blodårene, noe som fører til dannelse av trombi;
  • alvorlige smittsomme prosesser - Septiske tilstander (generell infeksjon av blod), voluminøse purulente prosesser, brannsår av en stor overflate av kroppen, uttalt betennelse i lungene. Mikroorganismer secernerer toksiner som fremmer dannelsen av trombotiske masser;

  Av årsakene til dannelsen av koagulerer vedlagte bidragende faktorer:

  • alderdom;
  • stillesittende livsstil og arbeid (kontorarbeidere);
  • superheavy laster;
  • fedme;
  • alkohol og røyking misbruk.

  Hvordan virker en trombus (utviklingsmekanisme)

  Den vanligste teorien om trombusdannelse er Virchowriaden.

  Den består av tre hovedmekanismer for utviklingen av trombotisk prosess:

  1. Skader (endring) av venen veggen. Traumatisk ruptur av endotelet (indre lag) av venen, mekanisk kompresjon eller strekking skaper forhold for dannelse av en trombus.
  2. Økt blodkoagulasjon. Allokering til blodbanen av tromboplastin, trombin og andre koagulasjonsfaktorer fører til kohesjon av blodceller og ytterligere dannelse av stoffer som bidrar til denne prosessen.
  3. Brudd på de dynamiske prosessene for blodpassasje. Langvarig sengen hviler, ufrivillig immobile tilstand, kolesterolformasjoner (plaques) i karene bidrar til forstyrrelsen av den normale strømmen av blod gjennom karet. Den resulterende "vortex" -strømmen favoriserer også betingelsene for dannelse av trombose.

  Symptomer på dyp venetrombose

  Når man danner en trombose, merker pasientene:

  • tyngden i bena eller fotene som tilfaller av kvelden,
  • raspayuschie, undertrykkende, vondt og rynker smerte ved slutten av dagen;
  • parestesi i underbenet (følelse av nummenhet og "gåsebud");
  • uttalt puffiness og en økning i volumet på underdelene;
  • blep og cyanose i huden, uttynding av huden;
  • med venøs betennelse (flebitt) lokal og generell temperaturøkning.

  Ved undersøkelse bestemmer legen:

  • skinnende hudton;
  • hevelse og følsomhet i underbenet;
  • intensivert mønster og blodpåfylling av overflatene på skinnet (på grunn av utstrømning av blod gjennom collaterals fra de dype årene);
  • Den lavere temperaturen på sykebenet, i forhold til den sunne.

  Diagnose og prøvetaking

  For å bekrefte diagnosen dyp venetrombose utføres en kontrast røntgenundersøkelse av venøse kar - phlebography.

  Flebogrammet definerer klart tegn på venøs trombose:

  • "Hacked vein" - en pause i mottak av kontrast i det berørte området;
  • markert reduksjon i lumen i venen;
  • "Rød" indre overflate av karet som et resultat av dannelsen av kolesterolplakk;
  • Ufarvede formasjoner, fusjonert med venerveggene (trombi).

  Ultralyd Doppler - lar deg evaluere egenskapene til blodstrømmen gjennom venene, ved å reflektere ultralydbølger fra blodceller. Atraumatisk diagnosemetode med 90% sikkerhet. Dopplerografi måler blodstrømmen, volumet av blodstrømmen, forskjellen i disse parametrene på de symmetriske lemmer.

  De spesifikke egenskapene til funksjonelle prøver har en informativ betydning:

  • Homans symptom - pasientens stilling på ryggen med bena bøyd i knærne. Legen utfører en passiv bøyning av foten. I tilfelle smerte og ubehag i gastrocnemius muskelen kan det konkluderes med at det er en trombose;
  • Moses test - Utføres i to faser: - Når skinnen klemmes i retning fra forsiden til baksiden. Den andre fasen er klemming av shin i lateral retning. Hvis det er dyp venetrombose, manifesterer smerten seg bare i det første tilfellet;
  • Lovenberg test - Overlegg manchettmomometer i midten av shin og øker trykket i det til 150 mm Hg. Art. forårsaker smerte under mansjetten i underbenets muskler, noe som indikerer trombose;
  • Lisker test - Når du tapper på overflaten av tibia-kammen, opptrer bein smerte. Dette er bevis til fordel for trombose;
  • Luvel tegn - Utseende eller styrking av smerte i underbenet ved hoste eller nysing.
  • marsprøve - fra tærne til lysken til pasienten, påføres en elastisk bandasje kontinuerlig. Pasienten blir bedt om å gå i noen minutter. Da blir bandasjen fjernet. Når det oppstår smerte og synlige forstørrede subkutane vener, konkluderes det med eksisterende trombose;
  • Pratts test - 1 - omkretsen på underbenet måles, da benet blir hevet og etterforskeren tømmer overflaten av underbenet med massasjebevegelser av hendene. På foten påføres en elastisk bandasje (fra fingrene oppover). Etter noen få minutters gange fjernes bandasjen. Når det er smerte og ubehagelige opplevelser, så vel som en økning i volumet av shin, er det en mistanke om trombose;
  • Mayo-Pratt test - I en liggende stilling på en jevn overflate, plasseres en rulle under pasientens ben. Spesialisten tømmer overfladiske vener med en massasje og bruker en rundkjede i øvre del av låret. Med den pålagte turen tilbys pasienten å gå i omtrent en halv time. Når det er skarpe smerter i underbenet og en følelse av raspiraniya, kan du snakke om trombose.

  Studien er supplert med sphygmografi, hudtermometri, flebotonometri, radioisotopteknikker.

  Behandling av dyp venetrombose i ekstremiteter

  I milde tilfeller er ambulant behandling tillatt. Men under alle omstendigheter med sengen hviler opptil 2 uker.

  Konservativ behandling

  Den er basert på flere spesifikke grupper av narkotika:

  • antikoagulantia av direkte virkning - Heparin brukes oftest. Den terapeutiske mekanismen er basert på "fortynning" av blod på grunn av redusert funksjon av trombin og økt produksjon av antitrombin. Doser av heparin velges av lege individuelt. Det injiseres. Anvendt moderne langvarig (med en utvidet handling) form - Clexane, Fraksiparin;
  • antikoagulantia av indirekte virkning - Warfarin, Coumadin. Disse stoffene forhindrer dannelsen av trombin, undertrykker skjemaet som går foran det - protrombin. Disse legemidlene foreskrives under nøye tilsyn med medisinsk personell, for å unngå mulige komplikasjoner i form av blødning;
  • enzymatiske stoffer med trombolytiske egenskaper - Streptokinase, urokenaz. De har evnen til god oppløsning av de dannede blodproppene og inneslutning av ytterligere koagulering av blod. Innfør i stasjonære forhold i form av dropløsninger.
  • legemidler som forbedrer reologiske egenskaper av blod - Rheosorbylact, Reopoliglyukin, etc.) Disse medisinske løsningene forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer viskositeten og evne til å koagulere. Introdusert i form av dryppinfusjoner i mengder fra 200 til 1000 ml, noen ganger mer;
  • antiinflammatoriske legemidler - Voltaren, Indomethacin, Aspirin, etc. har evnen til å redusere smerte manifestasjoner, fortynnet blod, fjerne ødem og inflammatoriske prosesser. Tilordnes som tabletter og injeksjonsformer.

  Medikamentterapi suppleres med bandasje av det syke lemmet med en elastisk bandasje. Det er viktig å observere den riktige teknikken - bandasjen påføres i liggende stilling, med sovende vener, med turene fra tærne og over.

  Vær oppmerksom: I stedet for bandasjer, kan du bruke spesielle kompresjonsundertøy (strømper, kne-høyder). Størrelsen og graden av kompresjon er valgt av legen. Du må legge på sengetøy i seng, før du løfter og tar av når du kan ligge.

  Kirurgisk behandling av trombose

  Operasjonen er tilordnet hvis:

  • med utvikling av uttalt betennelse i årer - tromboflebitt;
  • med sannsynlighet for separasjon av trombus og risiko for lungeemboli (PE);
  • spredning av trombotisk prosess;
  • en trombose er ikke festet til karets vegg (flotasjon).

  Operasjonen er kontraindisert når:

  • nærvær av en akutt fase av prosessen;
  • i tilfelle av dekompenserte hjertesykdommer og respiratoriske organer;
  • akutte faser av infeksjoner.

  Metoder for kirurgisk behandling av trombose

  Moderne medisin kjenner et bredt utvalg av forfatterteknikker til behandling av trombose i venene i underekstremiteter. Vår oppgave er å bli kjent med grunnleggende.

  thrombectomy

  De vanligste kirurgiske prosedyrene, hvis oppgave er å fjerne eksisterende frisk (opptil 7 dager) trombus, gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet, eller gjennom collaterals.

  Drift Troyanova-Trendelenburg

  Gjennom snittet er en stor saphenøs vene fremtredende i lysken, som kan syes på forskjellige måter, eller festes med spesielle klipp som lar blod gjennom, men fikser de revnede blodproppene.

  Installere filtre

  Spesielle umbellatfiltre sutureres inn i hulrommet til den dårligere vena cava. Et slikt bilde skaper et hinder for spredning av blodpropper i blodet og får dem til viktige fartøy.

  Metoder for tradisjonell medisin for behandling av trombose i venene i underekstremiteter

  For å lindre tilstanden og hindre utvikling og spredning av blodpropp anbefales for hjemmebehandling:

  • juice av løk med honning (bland saften med honning i like store mengder, insister i 3 dager og stå i 10 dager i kjøleskapet). Ta en spiseskje tre ganger om dagen. Effekten skyldes tilstedeværelsen av naturlige antikoagulantia;
  • tinktur av hvit akacia - inneholder glykosider og oljer som har evne til å fortynne blod. Tinktur gni huden over trombosen og ta 5 dråper inne 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er en måned;
  • avkok av hoppkegler. Ta en halv kopp 4 ganger om dagen i en måned.

  Ernæring Egenskaper og kosthold

  Hvis du har overvekt, må du bli kvitt den. I dietten skal være nok vitaminisert mat. Preferanse bør gis til frukt og grønnsaker som bidrar til å styrke veggene i blodårene - hunden rose, kål, dill, hvitløk, vannmeloner, sorrel.

  Produkter som inneholder kobber, sjømat, er nyttige. Kobber tjener som en kilde til materiale for elastin, som er en del av venen veggen.

  viktig: grense - alkohol, overflødig fett, sjokolade og kaffe, majones.

  Forebygging av trombose i venene i nedre ekstremiteter

  Som forebyggende tiltak er motorregimet viktig, helsekjøring, lange turer er naturlige måter å forebygge venøse sykdommer på.

  Regelmessig dousing og bading i kaldt vann i noen minutter reduserer risikoen for vaskulær sykdom betydelig. Avslag fra røyking og alkohol er også gunstig for helsen til venene.

  Hvis det er tegn på åreknuter, vil tidlig behandling til legen og gjennomføringen av alle anbefalingene forhindre sykdommens fremgang og utseende av komplikasjoner.

  13,532 visninger totalt, 3 visninger i dag

  Les Mer Om Fartøyene