Tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tromboflebitt i nedre lemmer er en betennelse i venen med dannelse av blodpropp som senker blodstrømmen. Sykdommen har svært alvorlige konsekvenser, noe som i noen tilfeller fører til døden.

Tromboflebit kryper stille og umerkelig, forkledd som mindre fotproblemer (moderat smerte, liten hevelse, rødhet). I mange tilfeller forblir sykdomsutbruddet uten grundig oppmerksomhet, det er den frivoløse holdningen mot ens egen helse som fører til triste resultater.

I dette materialet vil vi fortelle deg om tromboflebitt i nedre ekstremiteter (se bilde), de første symptomene, samt de aktuelle behandlingsregimer.

årsaker

Hvorfor er det tromboflebitt i nedre ekstremiteter, og hva er det? En av de vanligste årsakene til tromboflebitt er effekten av åreknuter (dette er et annet tydelig bevis på behovet for rettidig behandling av åreknuter).

I tillegg til åreknuter, kan en rekke sykdommer utløse blodpropp - en felles influensa, tuberkulose, erysipelas, betennelse i mandlene, lungebetennelse, tannråte, skarlagensfeber, sykdommer som fører til lav immunitet og inflammatoriske prosesser av en hvilken som helst lokalisering. Også en trussel utgjør en lengre sengen hviler, og hjertesykdommer.

Sannsynligheten for å utvikle tromboflebitt øker etter operasjon, traumer, graviditet, fødsel. Spesiell oppmerksomhet Jeg vil gjerne trekke på skaden på blodkar forårsaket av plassering av droppere - dette er en viktig risikofaktor.

Risikofaktorer

Det er tre hovedfaktorer som forårsaker dannelse av en trombose i et blodkar:

 • økt koagulerbarhet av blod;
 • senking av blodstrømmen;
 • Forløpet av betennelsesprosesser i vaskulærveggen.

Tilstedeværelsen av minst en av disse faktorene øker risikoen for tromboflebitt alvorlig.

Symptomer på tromboflebitt

Sykdommen begynner plutselig, mot en bakgrunn av god helse. Økningen i symptomer på trombofleitt i nedre ekstremiteter skjer raskt:

 1. Konstant smerte dumt tegn med en belastning på beinet øker.
 2. Hevelse i lemmen.
 3. Rødhet av huden i området med dannelse av en trombose.
 4. Økning i kroppstemperatur til 37,5 - 38 grader.
 5. Bli synlig merkbare områder av trombosdannelse - huden forandrer farge (enten rødt eller brunt, avhengig av plasseringen av fartøyet under huden eller dypt i beinet).
 6. Det gjør vondt for å stå og gå.

Pasientens tilstand var først tilfredsstillende. Men da betennelsen sprer seg, blir symptomene på tromboflebitt forsterket: prosessen går til det subkutane vevet, huden blir rød, tykkere, loddet med betent beholdere. Hennes temperatur stiger.

En ytterligere økning i inflammatorisk prosess fører til utseende av hodepine, kulderystelser, svette, en økning i kroppstemperatur over +39 оє. Siden av den betente venen blir varm, akutt smertefull, lymfeknuter i lysken øker så mye at når det går, forårsaker det smerte. Hvis du ikke søker legen på dette stadium av sykdommen, er det mulig å få ytterligere forverring av pasientens tilstand, opp til et dødelig utfall.

Tromboflebitt i nedre ekstremiteter: foto

Som tromboflebitt i nedre ekstremiteter ser ut, tilbyr vi detaljerte bilder av kliniske manifestasjoner.

Hvordan er diagnosen?

Diagnose av tromboflebitt i de lavere lemmene er laget instrumental minimal invasiv eller ikke-invasiv metode, og blant disse har en ledende stilling i ultralyd-undersøkelse - nemlig tosidig skanning av de nedre lemmer med en farge kartlegging av blodstrøm.

Denne metoden gjør det mulig for oss å se et klart bilde av venøse lumen, se blodpropp i venene i underekstremitetene (hvis noen), dens plassering, og kan fortsatt være en god titt på blodstrømmens retning og hastighet.

Behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Ved deteksjon av symptomene på tromboflebitt i de lavere ekstremiteter er viktig for å forebygge spredning av sykdommen i de dyptliggende vener, for å unngå tromboembolisme LA, redusere inflammatoriske symptomer og forhindre tilbakefall.

Med den eksisterende patologien til de dilaterte venene uten å påvirke den dypliggende, kan behandlingen utføres selv poliklinisk. Men hvis det er en trussel om PE-dannelse og en uttalt betennelsesprosess, bør behandling utføres på et sykehus under veiledning av spesialister.

Hovedbehandlingen er rettet mot å eliminere lokale og inflammatoriske trombotiske prosesser. I de tidlige dager, når behandling av tromboflebitt i nedre ekstremiteter administreres og de inflammatoriske fenomenene maksimalt uttrykkes, er det ønskelig å danne en bandasje ved hjelp av elastiske bandasjer. Som manifestasjoner avtar, kan du gå til medisinsk strikkevarer - strømpebukser, strømper eller sokker i 2-3-kompresjonsklassen.

Behandlingsregimet inkluderer også inntak av visse stoffer:

 1. Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer - i form av diklofenak, ketoprofen, etc.
 2. Venotoniserende legemidler - Troxerutin, Detralix, etc.
 3. Legemidler som reduserer trombose - Aspirin, Plavix, Trental, etc.
 4. Formålet med systemisk enzymterapi er Wobenzima eller Flogenzima.
 5. Spasmolity i form av No-shpa, Papaverina og andre.
 6. Desensitizing Drugs - Tavegila, Suprastina, etc.
 7. Hirudoterapi, reduserer viskositeten og koagulerbarheten av blod.
 8. Antikoagulantia som blokkerer trombusdannelse.
 9. Antibiotika, med purulente prosesser.

Det viktigste du trenger å vite om tromboflebittbehandling er ikke å forsøke å kurere deg selv eller på en eller annen måte forbedre tilstanden din selv hjemme. Kun en spesialist er i stand til å utføre en fullverdig diagnose og på grunnlag av å velge stoffer, prosedyrer eller foreskrive en operasjon.

gymnastikk

Medisinsk gymnastikk utført hjemme fra enkle øvelser, vil bidra til å redusere risikoen for videre utvikling av sykdommen:

 1. En enkel øvelse "sykkel". Ligg på ryggen med føttene i 5-6 minutter.
 2. Stå på gulvet utfør sideklaffene med beina 6-10 ganger hvert ben.
 3. Ligg på ryggen, løft bena vertikalt i 1 minutt, hold posisjonen, senk den forsiktig.
 4. Utfør løfting av ben i bøyd og rettet stilling 5-6 ganger.
 5. Gjør alternative angrep med beina fremover og sidelengs 5 ​​ganger.

Folkemidlene

Forebygging av trombofleitt og forebygging av komplikasjoner kan behandles ved rettidig bruk av råd fra tradisjonell medisin.

 • Gode ​​resultater i behandlingen av tromboflebitt gir tinktur av Adams rot eller tymus vulgaris. Adams rot - 10 g. Kokende vann - 50 g. Insister i en halv time, belastning, ta 1 spiseskje tre ganger om dagen i 15 minutter. før du spiser. De beste resultatene oppnås ved å ta Adams rot i kombinasjon med Sophora japansk og kastanje.
 • Tinktur av bier. Biernes liv er kort. Og på våren, de gamle prøvene som jobbet sommeren dør. Unge bier bærer dem til flybrettet. Dette kalles et undermål. De må samles og helles med vodka (en håndfull podmoroda for 0,5 liter vodka). Insister for to uker, avløp. Bruk som komprimering, som ligger over et sårt sted i 1,5-2 timer.
 • Folkemedhjelp for tromboflebitt: 1 glass løkjuice, 1 glass honning blandet og hold blandingen i 3 dager ved romtemperatur, og rengjør deretter i kjøleskap i 10 dager. Drikk dette verktøyet for 1 ss. skje 3 ganger om dagen i 30 minutter før du spiser. Denne oppskriften hjalp virkelig, etter 2 måneder kunne pasienten ikke bare gå fritt, men også løpe. Siden da har trombose ikke plaget henne, selv om hun nå er 61 år gammel. Sammensetningen tar fortsatt for forebygging - hvert tredje år.
 • Infusjon av sitron og hvitløk er i stand til å oppløse blodpropper i venene, såvel som for å rense skip fra kolesterol, behandler denne infusjonen ledd og tarmene, forbedrer immunsystemet. For å gjøre det, må du ta 4 store hvitløkhoder, 4 store sitroner og 3 liter vann. Hvitløk og sitroner for å passere gjennom en kjøttkvern, tilsett den resulterende våpen i en tre-liters krukke og hell kaldt kokt vann til toppen. Insister på et mørkt sted i 5 dager, risting daglig. Stamme, bør være om lag 2,5 liter infusjon. Ta om morgenen på tom mage. I 30 minutter før du tar infusjon, drikk 1 glass varmt vann. Så etter en halv time å drikke 50-100 g infusjon. Dette er et veldig nyttig middel, du kan drikke det hele året uten hvile med stor fordel for kroppen.
 • Som medisiner i behandlingen av tromboflebitt, brukes essensielle oljer fra blomstene av St. John's wort, sandeltre, rosmarin og arnica. Deres bruk er tilrådelig i de tidlige stadiene av sykdommen. For å forbedre effekten av enhver olje blandet med 0,5 ts. eple cider eddik. Blandingen gnides med massasjebevegelser i området med venetiske seler.
 • Honning komprimere. For dette blir honning i ren form påført på en linneklut og påføres på stedet med den berørte venen. For en komprimering kan honning blandes med et knust Kalanchoe-blad, eller påføres på et kålblad. Disse to plantene øker bare styrken av honning.

Selvbehandling av akutt trombose av vener i underekstremiteter ved folkemessige rettsmidler uten å ty til en lege, er uakseptabelt, slik behandling kan føre til funksjonshemming hos pasienten og til og med til døden.

forebygging

Hvis pasienten allerede har hatt tromboflebitt, så er doktors oppgave å hindre hans tilbakefall. I komplekset av behandling, i tillegg til elastisk kompresjon og phleboprotectors, er det tilrådelig å inkludere fysioterapeutiske tiltak - alternerende magnetfelt, sinusformede modulerte strømmer.

Hovedprinsippet for tromboflebitt-profylakse er rettidig og tilstrekkelig behandling av kroniske sykdommer i årer. Dette inkluderer først og fremst kirurgisk behandling av tidlige (ukompliserte) stadier av åreknuter.

Tegn på blodpropp i beinet, årsaker og behandling av patologi, prognose

Fra denne artikkelen vil du lære om utseendet av en trombose i beinet: symptomene, hvorfor det skjer, og hvilke typer behandlinger som brukes. Komplikasjoner av sykdommen og en prognose for livet.

Konseptet med "trombose i beinet" inkluderer flere typer sykdommer, deres grunnlag - dannelsen av en koagulasjon i karene. skille:

 1. Venøs form for patologi: tromboflebitt (subkutane årer) og flebotrombose (eller dyp venetrombose).
 2. Arteriell trombose.

For venøs trombose typisk klumpdannelse "in situ": under virkningen av de forårsakende faktorer i åreveggen dannes koagulere, noe som kan gå i oppløsning i fragmenter og migrere gjennom blodårene.

Arteriell trombose karakteriserer migrering av en blodpropp fra store kar til små, hvor de helt blokkerer blodstrømmen.

Prinsippene for trombodannelse er forenet for hele det vaskulære systemet, uavhengig av lokalisering av koagulasjonen (ekstremiteter, hjerteskjermer, etc.).

Trombien på beina, avhengig av typen av berørt kar, har forskjellige kliniske manifestasjoner:

 • Tromboflebitt forekommer mot bakgrunn av inflammatoriske endringer i åreknuter. Styrking av smertesyndromet, utseendet på rødhet av huden over de forstørrede karene er de viktigste tegn på sykdommen.
 • Enkelt trombi i dype årer under kneet er i første omgang asymptomatisk. Komplett overlapping av lumen i venen forårsaker smerte, hevelse og cyanose i huden.
 • I de første minuttene manifesterer arterielblokken seg i alvorlig smerte under lesjonen, huden pales, bevegelsesfunksjonen forstyrres.

Farer er blodpropp i arteriene og dype årer. Brudd på blodstrømmen når du slår av arterien fører til tap av lemmen, hvis blodstrømmen ikke gjenopprettes innen 1-1,5 timer (avhengig av sesong). Asymptomatiske og mobile blodpropper i de venøse karene - årsaken til blokken av lungene i lungene. Brudd på blodstrømmen i små grener fører til betennelse i lungevevvet og fullstendig avstenging av store stammer - årsaken til plutselig død.

Behandling av patologi utføres av vaskulære kirurger (angiolog, phlebologist), i regionale sentre - generelle kirurger.

Fullstendig kur er mulig med trombi i arteriene og dype vener på bena, tromboflebitt mot bakgrunnen av åreknuter er tilbøyelige til hyppige tilbakefall. Årsakene, symptomene og behandlingen av alle slags blodpropp i beina blir diskutert i detalj nedenfor.

årsaker

Gitt formasjonsmekanismer, er årsakene til dannelsen av koagulasjoner i arteriell og venøs kanal forskjellig.

Venøs trombose

En gruppe grunner og en mer detaljert beskrivelse:

Forstyrrelse av utviklingen av venøse ventiler i intrauterin perioden

Kompresjonen av store venøse trunker fra utsiden (graviditet, volumetriske prosesser i det lille bekkenet, forstørrelse av lymfeknuter)

Alvorlige former for dehydrering (smittsomme prosesser, alkoholmisbruk);

Onkologiske sykdommer (typisk for svulster i bukspyttkjertelen, mage)

Mottak av tabletterte prevensjonsmidler

Infeksiøse-inflammatoriske prosesser i fartøy rundt karet

Dannelsen av blodpropper i venøsystemet i nedre ekstremiteter forekommer sjelden for en, isolert, årsak, oftere fungere faktorene sammen.

Arteriell trombose

En gruppe grunner og en mer detaljert beskrivelse:

Infeksiøse-inflammatoriske lesjoner av hjertets indre fôr (endokarditt)

Ventilfeil, spesielt etter kirurgisk korreksjon

manifestasjoner

Tegn på en trombose i benet avhenger av typen av fartøy og graden av blokk av dens lumen. Med ufullstendig forstyrrelse av blodstrømmen i venen, er det ingen kliniske manifestasjoner, bare komplikasjoner av sykdommen som oppstår kan tillate en å mistenke og diagnostisere patologi. Trombose av arteriell fartøy er alltid ledsaget av en spesifikk symptomatologi.

Utenom det asymptomatiske kurset har tilstedeværelsen av en koagel i karet en rekke karakteristiske trekk.

 • nummenhet og senking av lokal temperatur under nivået av lesjonen;
 • smerte syndrom (permanent, forverret).
 • tap av følsomhet;
 • brudd, og så et komplett tap av bevegelse i lemmen;

3 grader: uttalt ødem av vev, deres nekrose.

Alvorlig ømhet ved berøring

Rødhet i huden over venen og omkringliggende vev

 • moderat hevelse;
 • cyanotisk farging av huden;
 • Følelse av tyngde i lemmen (smertsyndrom er fraværende eller ikke uttrykt).

Lesjon av ileum-femoral regionen:

 1. Plutselig, alvorlig smerte.
 2. Blek, og deretter blå-violet farging av huden.
 3. En økende hevelse i ekstremiteten med en overgang til bekkenregionen.
 4. Omfattende løsninger av overflatelaget av huden med dannelse av flytende bobler.
 5. Syndrom av generell forgiftning med brudd på funksjonene til indre organer.

Ved aterosklerotisk lesjon av nedre ekstremiteter har 70% av pasientene ingen kliniske manifestasjoner i lang tid. 20% noterer seg patologens progressive karakter med en gradvis forstyrrelse av den vanlige livskvaliteten. I 10% av arteriell trombose fullfører amputasjon av lemmer.

I 90% av tromboflebitt - en komplikasjon av åreknuter, oppstår de resterende 10% mot bakgrunnen av dannelsen av blodpropper i dype årer og er posttraumatisk. Den generelle helsetilstanden lider ikke. Tromboflebitt assosiert med kronisk venøs insuffisiens er ofte tilbakefallet og komplisert ved overgangen av trombose til dype årer.

Dannelsen av blodpropper i dypårene, knyttet til den kortsiktige effekten av forårsakelsesfaktoren (kirurgi, graviditet, etc.), under betingelse av rettidig behandling, er herdbar. Arvelige og kroniske årsaker (trombofili, oncoprocess) fører til tilbakefall av sykdommen, en høy risiko for massiv ødeleggelse av lungevev. Med trombose i underbenet er den generelle tilstanden til helse fortsatt tilfredsstillende. Dannelsen av blodpropper i de store venene i lårbenet og bekkenområdet fra de første timene følger en alvorlig tilstand. Hvert år dør 1 person per 1000 befolkning i kloden fra trombi i lungekarrene.

Som vanlig er en trombose på beinet: ved sammensetning er det en blanding av blodplater, fibrinfibre, hvite og røde blodlegemer. Den løse masse av dannede elementer er utsatt for forråtnelse i de første 10 dagene av formasjonen (maksimal risiko clot migrering av vaskulære bed) etter en utviklings trombe forbindelsesgarn, og det tett hefter til beholderveggen.

Utadvendt (utvendig) er trombosen ikke synlig, fordi den er inne i fartøyet.

diagnostikk

Diagnostisk standard for mistenkt trombose i beina inkluderer:

Ved mistanke om dyp venøs vaskulær lesjon tibia gjennomføre en serie av prøver som hadde en markert smertesyndrom (maksimal bøyning av foten i den bakre side, en ringromstrykket ved bunnen av benet og så videre).

Koagulogram: En økning i nivået av fibrinogen, et skifte i indeksene mot en økning i koagulasjon

Bestemmelse av D-dimerøkning: spesifikk trombotisk markør

Addere muligheten for endovaskulær behandling

behandling

For å behandle trombose er nødvendig under forholdene til et kirurgisk (vaskulært) sykehus. På tide og i sin helhet fører gjennomført terapi til resorpsjon av blodpropper. En fullstendig kur er mulig i fravær av en primær sirkulasjonsforstyrrelse og et godt respons på behandlingen. Ved kronisk vaskulær svikt (arteriell eller venøs) er risikoen for tilbakefall av sykdommen høy.

Arteriell trombose

 • Kirurgisk fjerning av blodpropp (trombektomi) er hovedmetoden. Utfør åpne og endovaskulære inngrep.
 • Behandle årsakssykdommen.
 • Medikamentell behandling tar sikte på å forbedre blodtilførselen til vev (legemidler som forbedrer blodårer, og hindrer blodplateagglutinering) og hindrer dannelse av nye blodpropper (heparin og dets derivater, warfarin).

tromboflebitt

 1. Påfør medisiner for å redusere betennelse i veinvegen, reduser viskositeten til blodet (Detraleks, Troxevasinum, Heparinsalven) - topisk og tablettform.
 2. Bruk antiinflammatoriske stoffer (Nimesulide, Ketorolac).
 3. Utfør kompresjonen av underekstremiteter ved hjelp av spesialisert strikkevarer.
 4. Lag halv alkohol komprimerer om natten.
 5. Behandle årsakene til sykdommen.

Dyp venetrombose

Hva er gjort for terapi:

 • bruk legemidler til resorb clots og forhindre dannelsen av nye (heparin gruppe, warfarin);
 • utføre en medisinsk korreksjon for spiseforstyrrelser på grunn av forbedret blodtilførsel (Trental, Reopoliglyukin, etc.);
 • lage intravenøs væske for kondensering av blod;
 • etablere et filter - felle av blodpropper - i den nedre vena cava hvis det beveger trombi eller episoder av migrering av blodpropp i lungesystemets arterier;
 • utfør en operasjon for å fjerne trombus - trombektomi - fra store venøse trunker i nærvær av teknisk kapasitet.

outlook

I fravær av kroniske forstyrrelser av blodstrømmen i karene i bena fullstendig helbredelse 70-80% av tilfellene, resten i det første året etter at utvinningen utvikler postthrombotic sykdom som krever videre behandling.

Den pulmonale arterielle blokk er funnet i 20% av tilfellene, i 3-5% er det dødelig.

Trombose som komplikasjoner av kronisk vaskulær sykdom oppstår ofte, og fullstendig kur er umulig. Terapi inkluderer konstant forebygging av koagulasjonsdannelse.

Venøs trombose av beinene i beina: fra de første tegnene og forebygging til kampen mot sykdommen

Dyp venetrombose i nedre ekstremiteter er en svært alvorlig sykdom, og det skjer ofte asymptomatisk. Men hvis symptomene på sykdommen ikke blir anerkjent i tide og behandling ikke utføres, er konsekvensene svært alvorlige, inkludert død.

Ved trombose i venene i nedre ekstremiteter dannes trombier eller blodpropp i hulrommet, noe som forhindrer normal bevegelse av blod. På slutten av tiden kan de tette den venøse lumen og til og med komme av. Hvis det er et brudd på blodbevegelsen, der forsyningen er forstyrret, kan vevet dø av.

Hvis en blodpropp blir revet fra båten, kan den ende opp i hjertet, lungene, andre organer. Følgelig er dette farlig fordi det kan være stroke, tromboembolisme eller et hjerteinfarkt, og disse sykdommene fører til plutselig død eller lammelse.

Symptomer og tegn på vaskulære sykdommer

Dessverre er det ofte umulig å fastslå de første symptomene på trombose av beinene i beina i tide, men hvis huden endrer farge og hvor blodproppen er plassert, er det hevelse - det er tegn på vaskulær sykdom. Mange vet ikke at denne typen trombose er nesten asymptomatisk, og derfor veldig farlig.

I et sunt menneske venøse blod beveger seg fra bunnen og opp, fra føttene - til de organer som ligger ovenfor: lunger, hjerte, etc. Hvis blodpropp vil blokkere lumen av venen, er blodet vanskelig å strømme fra den nedre konechnotey og de otekut... Siden trombosen kan ligge på forskjellige steder, opptrer hevelsen også på underbenet, ankelen, låret. Noen ganger svulmer hele benet.

Foto: trombose og trombusbrudd med emboli

Svært få mennesker tar hensyn til slike tegn på trombose som sjeldne smerter, stivhet, følelse av tyngde og raspiraniya i muskler i bena og i tide vender seg til legene. En slik frivoløs holdning til ens egen helse fører til dårlige konsekvenser. Noen ganger er det en akutt trombose. En person som flyttet normalt i dag, på grunn av den store hevelsen, kan ikke komme seg ut av sengen i morgen. Ekstremt alvorlig, hvis pasienten plutselig har en lungeemboli (PE) på grunn av latent form for trombose. Det oppstår fordi en trombus brister og migrerer fra de berørte karene i beina til lungene, hvor den er tilstoppet. Som et resultat utvikler pasienten en akutt insuffisiens av hjerte- eller lungeaktivitet.

For overbevisning, historien om livet, kjent for forfatteren:

Hennes svigermor, av naturen en veldig sunn kvinne og aldri syk, døde innen en uke med tromboembolisme.

Og det var slik:

På vei hjem fra butikken, snublet kvinnen og falt. Hun ble diagnostisert med brudd, gipsstøt og sendt hjem til behandling. Innen 5 dager, alt gikk bra, hennes slektninger si at mor-in på dagen for hans død, selv spilte gitar og sang... plutselig død tvunget til å grøsse alle mennesker som kjente henne, og, fremfor alt, barn og barnebarn. En obduksjon avslørte at årsaken var en kuttet blodpropp, som blokkerte lungearterien. Bare en kvinne for lenge siden var flebotromboz føtter, som ikke gir henne mye ubehag og dermed forble ubehandlet. Til stor anger. Ellers ville svigersønn av arbeideren fortsatt ha glede av barnebarnene hennes med sangene og et søk på gitarstrenger.

foto: symptomer på akutt trombose i lemmer

Når trombosen i nedre ekstremiteter utvikler seg, er dens tegn mer uttalt. Det er en skarp smerte og tyngde i beina. Disse symptomene blir provosert av det faktum at det er en vevbelastning under stedet for trombose.

Som et resultat av fullstendig lukning av lumen i venen, utvikler ødem, forstyrres stoffskiftet i bløtvev. Dette kan føre til gangrene.

Puffiness og smerte i bena kan ikke bare være tegn på mangel på vaskulærsystemet, men også mange andre sykdommer. Derfor, uten å feile, må du besøke en lege.

Ileofemoral trombose

Denne typen vaskulær sykdom opptar en egen nisje fordi det er veldig alvorlig og høy risiko for å utvikle lungtromboembolisme. Tromber forekommer på nivået av iliac og femoral vener.

Tegnene og årsakene til denne typen sykdom har samme karakter som andre typer trombose.

Ileofemoral trombose har en rask utvikling. Hele beinet svulmer. Pasienten kan ha feber og utseendet av sprekker smerte.

Ben påvirket av trombose

Fargen på tromboset ben kan variere fra blålig til blek (med arteriolær spasme). Mye oftere får foten en cyanotisk nyanse på grunn av at venene vokser og kapillærene fylles med blod fra karene. Hvis utløpet fra venene er i det minste delvis bevart, fortsetter tegnene gradvis. I motsatt tilfelle, utviklingen av gangrene. En slik formidabel diagnose bidrar til å bekrefte ultralydet av beinene i beina.

Behandle denne typen trombose så vel som andre.

Hva bidrar til forekomsten av vaskulære sykdommer?

Kanskje, den høye koagulasjonen av blod er hovedårsaken. Det er også viktig å skade venevegget og senke bevegelsen av blod. Disse 3 negative faktorene kalles "Triad of Virchow".

I tillegg øker risikoen for alvorlige problemer:

 • Røyking.
 • Traumer bidrar til utvikling av akutt trombose. Det fører til det faktum at vaskulasjonen påvirkes og prosessen med hemostase er aktivert. Som et resultat dannes en trombose.
 • Vektig.
 • Graviditet bidrar til å klemme iliac ader, og noen ganger - den dårligere vena cava. Dette fører til en økning i vaskulært trykk i venene som er under.
 • Ved fødsel har fosteret, som beveger seg gjennom fødselskanalen, mange muligheter for å klemme iliacerene.
 • Meget høy risiko for blokkering av vener etter keisersnitt.
 • Infeksjon forårsaker hindring av blodårer hos menn. Dette skyldes aktiveringen av koagulasjonsfaktorer som svar på det faktum at veggene til fartøyene påvirkes. Infeksjoner provoserer kroniske former av sykdommen (tromboflebitt).
 • Lange turer og flyreiser.
 • Alderdom.
 • Ta medisiner som øker blodstivhet.
 • Operasjoner på ledd, kavitoperasjoner. Større forekomst av venøs trombose forbundet med det faktum at et økende antall operasjoner med bruk av generell anestesi, samt hvert år - en økning i antall opererte eldre mennesker med alvorlige samtidige sykdommer.
 • Komplekse brudd på bein.
 • Fremveksten av vaskulær trombose blir lettere ved sengen hviler (i lang tid). Årsaken er fravær av muskel sammentrekning, senking av blodstrøm og venøs overbelastning.
 • Ill og sunn folk hvis de sitter eller står i lang tid (reiser på biler, jobber på en datamaskin).

Video: Spesialister på trombose

Hvilke undersøkelser utføres med mistanke om trombose?

For å utnevne riktig behandling for trombose, må du vite nøyaktig diagnosen. Foreløpig kan dette gjøres ved hjelp av slike metoder:

 1. Tosidig skanning lar deg visualisere den vaskulære strukturen, samt evaluere blodstrømmen.
 2. I tvilstilfelle i skanne resulterer i trombose i venene i de nedre ekstremiteter, så vel som plasseringen av tromber ovenfor lyske leger fore radiopaque flebografi. I dette tilfellet administreres kontraststoffet til pasienten i karet og tilstanden overvåkes.
 3. MR og CT angiografi er også foreskrevet i tvilsomme tilfeller.
 4. Hvis det er mistanke om pulmonal tromboembolisme, foreskrives en lungekirurgi, særlig scintigrafi med en radioaktiv markør. Diagnosen "Blockering av dype vener" bekreftes under denne prosedyren og ved USDG.
 5. Impedansplethysmografi. Løsne mansjetten, som med en kraft klemmer shin for midlertidig okklusjon av venene, og bestemme endringen i volumet av å fylle blodet. Denne prøven, med en nøyaktighet på 90%, avslører en dyp venøs trombose over kneet.
 6. Når en mistanke om infeksjon oppstår, blir blod sådd.

Profylakse av plugging av vener

 • For å forebygge vaskulær trombose, bør du ikke la bena forbli i stasjonær tilstand i lang tid (står eller sitter i en pose i lang tid).
 • I varmen er det ønskelig å drikke mer væske, slik at det ikke er noe fortykkelse av blodet.
 • Postoperative og sengepasienter trenger spesifikke prosedyrer for å forhindre trombose.
 • Hvis pasienten har åreknuter på hans / hennes ben, er det nødvendig med rask intervensjon.

Når tegn på trombose (hevelse, alvorlig muskel smerte), må du raskt kontakte en phlebologist. Tidsfaktoren spiller en viktig rolle. Jo før behandlingsprosessen begynner, desto mer vellykket er resultatene.

Behandling av sykdommen

Behandling avhenger av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet og utviklingsstadiet av trombose. For det første er det nødvendig med en nøyaktig diagnose: avsløring av blodproppens plassering, klargjøring av størrelsen og graden av utvikling av trombose. Det er viktig å fastslå hvor tett tromben holder og om det er mulig å løsne det.

Det er flere metoder for å behandle trombose av beinene i beina. Denne operasjonen, trombolyse, behandling med medisinering og installasjon av et cava filter.

dosering:

 1. Injiseringer av heparin.
 2. Kapsler av antikoagulantia (coumadin, warfarin) i kontrollen av blodprøver.
 3. Hvis det ikke er noen forbedring, er sykehusinnleggelse nødvendig for å utelukke onkologi. Tross alt er det en trist statistikk - 50% av pasientene med onkologiske sykdommer dør fra å plugge vener.

trombolyse

Trombolyse er en prosedyre som fremmer det faktum at blodpropper oppløses. Det er gjort av en kirurg. Et kateter settes inn i karet. Stoffet som løser blodproppen blir gradvis introdusert i den. Trombolyse er ofte ikke foreskrevet, siden det fremmer blødning. Imidlertid er det en ubestridelig fordel ved trombolyse - det løser blodpropper av store størrelser.

Operativ inngripen

Det utføres med kompliserte former for årekonlusjon (med sannsynlighet for vevsdød). Forløpet av kirurgisk inngrep avhenger av plasseringen av blodproppen. Ved behandling av dyp venetrombose blir blodprøver (suturer), arteriovenøse shuntinnsatser og andre inngrep utført. I noen operasjoner er målet å fjerne trombotisk masse. Før operasjonen skal pasienten være i en avslappet tilstand slik at klumpen ikke kan komme av.

Installasjon av cava (IVC) filter for trombose

Installere et cava filter

Cava filter - En enhet laget av metall i form av en paraply for å fange blodpropper, som kommer med en blodstrøm. Det er implantert inn i lumen av den dårligere vena cava ved hjelp av en endovaskulær teknikk (gjennom et venøs fartøy). Derfor er det ikke behov for en åpen kirurgisk inngrep.

Kosthold med trombose

Ved venøs trombose er en diett med midlertidig utelukkelse fra diett av matvarer som inneholder store mengder vitaminer K, C og moderat væskeinntak foreskrevet.

Det er nyttig å spise mat som fortynner blodet i trombose. Dette er pepper, hvitløk, artisjokk.

"Pepperrot og reddik, løk og kål - de sier i folket - de vil ikke tillate en dashing en."

Alkohol og irriterende mat anbefales ikke. Det er hele dietten for trombose.

Video: Hvordan helbrede en trombose?

Folkemidlene

Etter samråd med en phlebologist det er mulig å supplere behandlingen av trombose med folkemidlene:

Fiskeolje

Fettsyrer, som er en del av fiskeolje, ødelegger fibrin, som er involvert i dannelsen av blodpropper. Fiskolje bidrar til å forhindre trombose ved å fortynne blod. Ta det anbefales for å forebygge trombose, men det er spesielt nødvendig i den postoperative perioden. Først blir det brukt til 1 ss. skje tre ganger om dagen, deretter 1 ss. skje to ganger om dagen og (for å støtte kroppen) på 1,5 st. spiseskjeer per dag.

Fotbad laget av marshweed

150 g gress skal helles med kokende vann (10 liter) og insistere på 60 minutter. Før du går i seng, gjør badene i en halv time.

Komprimerer fra hytteost eller leire

Til de smertefulle stedene å sette leire eller hytteost. Hver dag masserer hælene til de syke bena.

Løsning av eple cider eddik

Smør bena gjennom hele lengden av måneden. Drikk en løsning av eplecidereddik (2 ts per glass vann) før hvert måltid. Ikke glem å spise sunt.

Hvordan behandle tromboflebitt på bena

Trombose og tromboflebitt

Kliniske manifestasjoner:

 • Inflammatorisk infiltrere;
 • Seal langs venene til det berørte lemmet;
 • Rødhet i huden;
 • Økt kroppstemperatur;
 • Smerter i projeksjon av dype vener;
 • Hevelse.

Prinsipper for behandling og forebygging:

1. Ikke la kroppen dehydrere;

2. Overvåk tilstanden av koagulering (tromboflebitt er vanligvis assosiert med nedsatt koagulasjonsegenskaper av blod, eller heller med hyperkoagulabilitet);

3. Antikoagulant terapi;

4. Elastisk strømpebukse eller bandasje;

5. Forhøyet lemposisjon

6. Oljebalamisk dressing.

Tidlig diagnose av det ovennevnte problemet hjelper legen med å formulere en diagnose og forstå hvordan man behandler en trombose i karene i underekstremiteter på et tidlig stadium.

Dyp venetrombose kan utvikle seg på grunn av skader, svulster, hypodynamier, så vel som i nærvær av smittsomme og giftige sykdommer. Den utvikler seg hovedsakelig i beina dype.

Klinisk bilde:

 • Vandringsforstyrrelse;
 • Smertefornemmelser i gastrocnemius-musklene (palpasjon av musklene langs midterlinjen og bøyning av fotens dorsum);
 • Hevelse av nedre tredjedel av underben og fot;
 • Blek varm hud;
 • Økt kroppstemperatur;
 • I tilfelle av flebitt i femoral iliac-segment eller lårbenen, observeres akutt smerte i lemmen.

Hvordan helbrede en trombose i beinene av beina med tromboflebitt av dype vener i låret:

Tromboflebitt i underdelene som en godbit. Enkel tur går vi gjennom livet

Visste du at et rødt eller blått nett på beina kan virke mye tidligere i Claudia Schiffer enn i Natasha Koroleva?

Denne sykdommen forekommer oftere i høye og leggy mennesker.

Fremmer dette ved alltid å ha på seg en strømpe og høyhælte sko. Spesielt under varme dager er alle beinproblemer signifikant manifestert: ødem, tretthet, prikking, "tyngde". Antallet telangiektasi øker også -

Dette er et vaskulært mønster av blå eller rød nyanser, som minner om "stjerner", "edderkopper", "mesh". De er ikke bare et kosmetisk problem, men tegn på å utvikle venøs insuffisiens av bena. I halvparten av tilfellene er de kombinert med hevelse, følelse av tyngde, nummenhet, kramper av kalvemuskler om natten og andre symptomer.

Type arbeid og tilstand av fartøy på bena

Personer som utfører arbeid som krever mange timers stående eller sittende er spesielt utsatt. Bevegelse av blod i blodårene skyldes arbeidet i kalvemuskulaturen, som pumper det opp. I de faste beina ekspanderer veggenes vegger, og blodet trenger inn i karene som ligger nærmere huden, slik at de blir synlige som blåår. Oppmerksomhet vær så snill! Dette er begynnelsen på åreknuter, men utviklingen kan fortsatt bli redusert.

Menneskelig sex og tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Kvinner er tre ganger mer sannsynlig å lide av veneutvidelse og andre vaskulære problemer enn menn, fordi kvinnelige kjønnshormoner trenger inn i veggene sine. Jo mer østrogen i kroppen, jo verre for beina. Deres nivå økes ved hjelp av p-piller og hormonbehandling. I risikogruppen er også kvinner av høy østrogen type (store bryst, runde hofter). Steder der du kan se hovne årer - det er bena på anklene, på kalvene og på siden av lårene.

Alder på personen og tromboflebitt i nedre ekstremiteter

Tendensen til å skape åreknuter med alder utvikler seg. Etter tretti, ca 11% av befolkningen, og i en alder av 50 år har åreknuter 27% av befolkningen. Når en av foreldrene lider av disse problemene, er sannsynligheten for at denne sykdommen vil oppstå hos barn, opp til 70 prosent. Når åreknuter er tilstede hos mor og pappa, er det stor sannsynlighet for at det vil oppstå hos barn.

Hvordan behandle tromboflebitt i beina og hva som trengs for dette?

Om hvordan å behandle trombofleitt, vet vi mye, men dessverre vet ikke alle pasientene om det. Derfor er det verdt å forstå hva som er behandlingen og hvilke prosedyrer som bør utføres i nærvær av en så ubehagelig og noen ganger farlig sykdom.

Det finnes flere andre verktøy som aktivt bidrar til å løse problemet, hvordan å behandle tromboflebitt med folkemidlene. Du kan anbefale fotbad med tilsetning av avkok fra bark av pil eller asp, som varer 10-20 minutter. En veldig god botemiddel for forstoppelse av 10 g frukt eller farger på hestkastanje knuses, helles 100 g vodka og insisterer i 8-10 dager. Deretter må du filtrere og ta 30-40 dråper før du spiser.

Tromboflebitt er en sykdom forårsaket av betennelse i blodveggveggen og dannelsen av en trombose i dens lumen. Årsaken til tromboflet er en forsømt åreknute, samt kronisk venøs insuffisiens. Vanligvis kalles tromboflebitt betennelse og trombose av overfladiske, subkutane årer. Hovedsymptomet er en stramming i årer, smerte og rødhet. Ofte ledsaget av en økning i temperaturen. Dette er en farlig sykdom som kan føre til dyp venetrombose, lungeemboli og til og med sepsis (blodforgiftning).

Det er tromboflebitt av overfladiske og dype vener. Av natur kan denne prosessen deles inn i purulent og ikke purulent. Selvfølgelig er dyp venetrombose en farligere sykdom. Det manifesterer seg ved hevelse og blåaktig farge på beina. Smerte symptom er nesten ikke uttrykt. Det kan være mild sykdom, en svak økning i kroppstemperatur, svakhet.

De vanligste tegn på blokkering av dype vener er utseendet av en følelse av tyngde i beina og deres puffiness. Til tross for slike mindre symptomer kan trombose føre til alvorlige konsekvenser - en blodpropp eller en del av trombosen kan bryte av og tromboembolisme i lungearterien kan utvikle seg. Denne komplikasjonen kan føre til pasientens død.

Av stor betydning er når det er tromboflebitt, hvor å behandle sykdommen. Behandlingen kan være konservativ og kirurgisk. Konservativ behandling innebærer obligatorisk sengestøtte. Det syke lemmet skal plasseres på dekk og i høy posisjon. Dette forbedrer flyt av venøst ​​blod og bidrar til å redusere smerte og hevelse. Hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, anbefales det i denne perioden en rikelig drikke.

Nylig anbefales det å bruke hirudinoterapi i en akutt periode. Hirudin, som er inneholdt i kjertlene av leeches, kommer inn i blodet, bidrar til å redusere viskositeten og koagulabiliteten. Leeches er plassert på flere stykker langs det skadede karet.

En viktig faktor i dannelsen av trombi er det høye innholdet av protrombin i blodet. Utnevnelsen av slike stoffer som dicumaritt, sigcumar, fenylin hindrer dannelsen av blodpropp i karene. Kontraindikasjon til bruk av antikoagulantia er tilstedeværelse av sår, sår, leversykdom, nyrer, hemorragisk diatese.

Med purulent tromboflebitt er det obligatorisk å foreskrive antibiotika. Det er narkotika og direkte effekter på blodpropper, den såkalte fibrinolytiske. Disse inkluderer fibrinolysin, chymotrypsin, urokinase, streptokinase og andre. Mekanismen for deres handling er forbundet med oppløsning av trombi (lysis).

Noen ganger, når spørsmålet oppstår, hvordan å behandle tromboflebitt i beina, er det nødvendig å ty til kirurgiske behandlingsmetoder. Fjern deretter tromboserte noder, ekskreksjon av skadede årer. Imidlertid er ikke alle tromboflebitt farlig og fører til kirurgisk behandling. De fleste pasienter kan behandles på poliklinisk basis.

Det er verdt å merke seg at det ikke er ubetydelig å vite om hvilken lege som behandler tromboflebitt. Det er en phlebologist. Han behandler diagnosen og behandlingen av denne sykdommen, så vel som andre plager og sykdommer i venene.

På et kronisk stadium kan spørsmålet om behandling av dyp venetromboflebitt løses ved hjelp av fysioterapiprosedyrer. Også i folkemedisin, mange metoder for behandling av tromboflebitt. Men i alle tilfeller skal de bare brukes som tilleggsutstyr til grunnprinsippet for behandling.

Til ikke-tradisjonelle behandlingsmetoder kan tilskrives kontrasterende helling av lemmer med varmt og kaldt vann. For ekstern bruk anbefales det å lage bad fra kjøttbøtter av bratte bøyd; Smør de berørte områdene med 15% propolis salve; for nattkompresser bruk infusjon av vannsvamp, som påføres i 1-2 timer.

I de første dagene av sykdommen (akutt periode), anbefales ikke termiske prosedyrer og salver dressinger. Ved alvorlig smerte oppstår en novokainblokk i lumbalområdet. Påfør bare kaldt kald når en puls er følt på den berørte lemmen. I alle stadier av behandling av tromboflebitt er antikoagulant administrasjon obligatorisk.

Uansett måter og metoder for å behandle en slik ubehagelig lidelse som tromboflebitt i beina, bør man ikke ta selvstendige beslutninger, men diskutere alt med en spesialist og er under streng kontroll. Ellers kan du gjøre deg selv mye skade.

Dyp venetrombose av nedre ekstremiteter: symptomer, behandling, forebygging

Trombose i venene er preget av utseende av blodpropp (trombus) i venøs lumen. Trombusen forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser, endrer strukturen og størrelsen på venene. Trombose kan oppstå uten klager. I 20% av tilfellene er det smerte og begrensning av bevegelse i det syke lemmet.

Fare for trombose

Vennligst merk: komplikasjoner av trombose kan være livstruende.

Omtrent 25% av befolkningen lider av en rekke tromboser. Flere vener er kjent hos kvinner (5-6 ganger oftere enn hos menn). Ukontrollert inntak av medisinske legemidler, overdreven vekt, miljøfaktorer bidrar til utviklingen av sykdommen.

Trombose påvirker ofte benene på bena. Det venøse nettverket av nedre ekstremiteter består av to deler - en overfladisk og en dyp. Prosesser som forekommer med overfladiske vener, vi kan se visuelt. Men patologien til venene til de nedre ekstremiteter forblir ofte ukjent, med tanke på ekstern utilgjengelighet.

Mest trombose av venene i nedre ekstremiteter forekommer nettopp i den dype delen. Trombuset dannes om noen dager og holder seg svakt i venen. Det er i øyeblikket at han kan rive seg bort og bevege seg langs kroppens vaskulære seng, noe som forårsaker blokkering av nesten hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet.

Årsakene til trombose i venene i nedre ekstremiteter

De vanligste årsakene til trombose er:

 • arvelige og medfødte vaskulære sykdommer - Veinveggens svakhet, utilstrekkelig funksjon av venøse ventiler, utvidelse av venene (åreknuter), fistler (skjær mellom arterier og vener, som fører til arterielle vener);
 • tumorprosesser - forårsaker en økning i koagulering, fortykning og trombose
 • hormonell faktor - Dysfunksjon av eksogene og endogene kjertler, hormonell svikt i svangerskapet, hormonbehandling. Kvinnelige kjønnshormoner (progesteron og østrogen) bidrar til dannelsen av blodpropper;
 • kroppen overvektig - Når fedme i kroppen i store mengder, dannes en analog av kvinnelige kjønnshormoner - leptin, noe som medfører økt adhesjon (vedheft) av blodplater, noe som påvirker blodproppen og fremmer trombusdannelse;
 • traumer med blødninger, brudd og kirurgiske inngrep - føre til økt dannelse av vævstromboplastin, forårsaker fortykning av blod og trombotisk våkenhet
 • parese og lammelse av beina - Brudd på fysiologisk innervering og muskelimmobilitet med atrofi forårsaker en bremse og forstyrrelse av blodstrømmen i blodårene, noe som fører til dannelse av trombi;
 • alvorlige smittsomme prosesser - Septiske tilstander (generell infeksjon av blod), voluminøse purulente prosesser, brannsår av en stor overflate av kroppen, uttalt betennelse i lungene. Mikroorganismer secernerer toksiner som fremmer dannelsen av trombotiske masser;

Av årsakene til dannelsen av koagulerer vedlagte bidragende faktorer:

 • alderdom;
 • stillesittende livsstil og arbeid (kontorarbeidere);
 • superheavy laster;
 • fedme;
 • alkohol og røyking misbruk.

Hvordan virker en trombus (utviklingsmekanisme)

Den vanligste teorien om trombusdannelse er Virchowriaden.

Den består av tre hovedmekanismer for utviklingen av trombotisk prosess:

 1. Skader (endring) av venen veggen. Traumatisk ruptur av endotelet (indre lag) av venen, mekanisk kompresjon eller strekking skaper forhold for dannelse av en trombus.
 2. Økt blodkoagulasjon. Allokering til blodbanen av tromboplastin, trombin og andre koagulasjonsfaktorer fører til kohesjon av blodceller og ytterligere dannelse av stoffer som bidrar til denne prosessen.
 3. Brudd på de dynamiske prosessene for blodpassasje. Langvarig sengen hviler, ufrivillig immobile tilstand, kolesterolformasjoner (plaques) i karene bidrar til forstyrrelsen av den normale strømmen av blod gjennom karet. Den resulterende "vortex" -strømmen favoriserer også betingelsene for dannelse av trombose.

Symptomer på dyp venetrombose

Når man danner en trombose, merker pasientene:

 • tyngden i bena eller fotene som tilfaller av kvelden,
 • raspayuschie, undertrykkende, vondt og rynker smerte ved slutten av dagen;
 • parestesi i underbenet (følelse av nummenhet og "gåsebud");
 • uttalt puffiness og en økning i volumet på underdelene;
 • blep og cyanose i huden, uttynding av huden;
 • med venøs betennelse (flebitt) lokal og generell temperaturøkning.

Ved undersøkelse bestemmer legen:

 • skinnende hudton;
 • hevelse og følsomhet i underbenet;
 • intensivert mønster og blodpåfylling av overflatene på skinnet (på grunn av utstrømning av blod gjennom collaterals fra de dype årene);
 • Den lavere temperaturen på sykebenet, i forhold til den sunne.

Diagnose og prøvetaking

For å bekrefte diagnosen dyp venetrombose utføres en kontrast røntgenundersøkelse av venøse kar - phlebography.

Flebogrammet definerer klart tegn på venøs trombose:

 • "Hacked vein" - en pause i mottak av kontrast i det berørte området;
 • markert reduksjon i lumen i venen;
 • "Rød" indre overflate av karet som et resultat av dannelsen av kolesterolplakk;
 • Ufarvede formasjoner, fusjonert med venerveggene (trombi).

Ultralyd Doppler - lar deg evaluere egenskapene til blodstrømmen gjennom venene, ved å reflektere ultralydbølger fra blodceller. Atraumatisk diagnosemetode med 90% sikkerhet. Dopplerografi måler blodstrømmen, volumet av blodstrømmen, forskjellen i disse parametrene på de symmetriske lemmer.

De spesifikke egenskapene til funksjonelle prøver har en informativ betydning:

 • Homans symptom - pasientens stilling på ryggen med bena bøyd i knærne. Legen utfører en passiv bøyning av foten. I tilfelle smerte og ubehag i gastrocnemius muskelen kan det konkluderes med at det er en trombose;
 • Moses test - Utføres i to faser: - Når skinnen klemmes i retning fra forsiden til baksiden. Den andre fasen er klemming av shin i lateral retning. Hvis det er dyp venetrombose, manifesterer smerten seg bare i det første tilfellet;
 • Lovenberg test - Overlegg manchettmomometer i midten av shin og øker trykket i det til 150 mm Hg. Art. forårsaker smerte under mansjetten i underbenets muskler, noe som indikerer trombose;
 • Lisker test - Når du tapper på overflaten av tibia-kammen, opptrer bein smerte. Dette er bevis til fordel for trombose;
 • Luvel tegn - Utseende eller styrking av smerte i underbenet ved hoste eller nysing.
 • marsprøve - fra tærne til lysken til pasienten, påføres en elastisk bandasje kontinuerlig. Pasienten blir bedt om å gå i noen minutter. Da blir bandasjen fjernet. Når det oppstår smerte og synlige forstørrede subkutane vener, konkluderes det med eksisterende trombose;
 • Pratts test - 1 - omkretsen på underbenet måles, da benet blir hevet og etterforskeren tømmer overflaten av underbenet med massasjebevegelser av hendene. På foten påføres en elastisk bandasje (fra fingrene oppover). Etter noen få minutters gange fjernes bandasjen. Når det er smerte og ubehagelige opplevelser, så vel som en økning i volumet av shin, er det en mistanke om trombose;
 • Mayo-Pratt test - I en liggende stilling på en jevn overflate, plasseres en rulle under pasientens ben. Spesialisten tømmer overfladiske vener med en massasje og bruker en rundkjede i øvre del av låret. Med den pålagte turen tilbys pasienten å gå i omtrent en halv time. Når det er skarpe smerter i underbenet og en følelse av raspiraniya, kan du snakke om trombose.

Studien er supplert med sphygmografi, hudtermometri, flebotonometri, radioisotopteknikker.

Behandling av dyp venetrombose i ekstremiteter

I milde tilfeller er ambulant behandling tillatt. Men under alle omstendigheter med sengen hviler opptil 2 uker.

Konservativ behandling

Den er basert på flere spesifikke grupper av narkotika:

 • antikoagulantia av direkte virkning - Heparin brukes oftest. Den terapeutiske mekanismen er basert på "fortynning" av blod på grunn av redusert funksjon av trombin og økt produksjon av antitrombin. Doser av heparin velges av lege individuelt. Det injiseres. Anvendt moderne langvarig (med en utvidet handling) form - Clexane, Fraksiparin;
 • antikoagulantia av indirekte virkning - Warfarin, Coumadin. Disse stoffene forhindrer dannelsen av trombin, undertrykker skjemaet som går foran det - protrombin. Disse legemidlene foreskrives under nøye tilsyn med medisinsk personell, for å unngå mulige komplikasjoner i form av blødning;
 • enzymatiske stoffer med trombolytiske egenskaper - Streptokinase, urokenaz. De har evnen til god oppløsning av de dannede blodproppene og inneslutning av ytterligere koagulering av blod. Innfør i stasjonære forhold i form av dropløsninger.
 • legemidler som forbedrer reologiske egenskaper av blod - Rheosorbylact, Reopoliglyukin, etc.) Disse medisinske løsningene forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer viskositeten og evne til å koagulere. Introdusert i form av dryppinfusjoner i mengder fra 200 til 1000 ml, noen ganger mer;
 • antiinflammatoriske legemidler - Voltaren, Indomethacin, Aspirin, etc. har evnen til å redusere smerte manifestasjoner, fortynnet blod, fjerne ødem og inflammatoriske prosesser. Tilordnes som tabletter og injeksjonsformer.

Medikamentterapi suppleres med bandasje av det syke lemmet med en elastisk bandasje. Det er viktig å observere den riktige teknikken - bandasjen påføres i liggende stilling, med sovende vener, med turene fra tærne og over.

Vær oppmerksom: I stedet for bandasjer, kan du bruke spesielle kompresjonsundertøy (strømper, kne-høyder). Størrelsen og graden av kompresjon er valgt av legen. Du må legge på sengetøy i seng, før du løfter og tar av når du kan ligge.

Kirurgisk behandling av trombose

Operasjonen er tilordnet hvis:

 • med utvikling av uttalt betennelse i årer - tromboflebitt;
 • med sannsynlighet for separasjon av trombus og risiko for lungeemboli (PE);
 • spredning av trombotisk prosess;
 • en trombose er ikke festet til karets vegg (flotasjon).

Operasjonen er kontraindisert når:

 • nærvær av en akutt fase av prosessen;
 • i tilfelle av dekompenserte hjertesykdommer og respiratoriske organer;
 • akutte faser av infeksjoner.

Metoder for kirurgisk behandling av trombose

Moderne medisin kjenner et bredt utvalg av forfatterteknikker til behandling av trombose i venene i underekstremiteter. Vår oppgave er å bli kjent med grunnleggende.

thrombectomy

De vanligste kirurgiske prosedyrene, hvis oppgave er å fjerne eksisterende frisk (opptil 7 dager) trombus, gjenopprette normal blodsirkulasjon gjennom fartøyet, eller gjennom collaterals.

Drift Troyanova-Trendelenburg

Gjennom snittet er en stor saphenøs vene fremtredende i lysken, som kan syes på forskjellige måter, eller festes med spesielle klipp som lar blod gjennom, men fikser de revnede blodproppene.

Installere filtre

Spesielle umbellatfiltre sutureres inn i hulrommet til den dårligere vena cava. Et slikt bilde skaper et hinder for spredning av blodpropper i blodet og får dem til viktige fartøy.

Metoder for tradisjonell medisin for behandling av trombose i venene i underekstremiteter

For å lindre tilstanden og hindre utvikling og spredning av blodpropp anbefales for hjemmebehandling:

 • juice av løk med honning (bland saften med honning i like store mengder, insister i 3 dager og stå i 10 dager i kjøleskapet). Ta en spiseskje tre ganger om dagen. Effekten skyldes tilstedeværelsen av naturlige antikoagulantia;
 • tinktur av hvit akacia - inneholder glykosider og oljer som har evne til å fortynne blod. Tinktur gni huden over trombosen og ta 5 dråper inne 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er en måned;
 • avkok av hoppkegler. Ta en halv kopp 4 ganger om dagen i en måned.

Ernæring Egenskaper og kosthold

Hvis du har overvekt, må du bli kvitt den. I dietten skal være nok vitaminisert mat. Preferanse bør gis til frukt og grønnsaker som bidrar til å styrke veggene i blodårene - hunden rose, kål, dill, hvitløk, vannmeloner, sorrel.

Produkter som inneholder kobber, sjømat, er nyttige. Kobber tjener som en kilde til materiale for elastin, som er en del av venen veggen.

viktig: grense - alkohol, overflødig fett, sjokolade og kaffe, majones.

Forebygging av trombose i venene i nedre ekstremiteter

Som forebyggende tiltak er motorregimet viktig, helsekjøring, lange turer er naturlige måter å forebygge venøse sykdommer på.

Regelmessig dousing og bading i kaldt vann i noen minutter reduserer risikoen for vaskulær sykdom betydelig. Avslag fra røyking og alkohol er også gunstig for helsen til venene.

Hvis det er tegn på åreknuter, vil tidlig behandling til legen og gjennomføringen av alle anbefalingene forhindre sykdommens fremgang og utseende av komplikasjoner.

13 572 visninger totalt, 3 visninger i dag

Les Mer Om Fartøyene