Vaskulær dystoni i hjernen: årsaker, symptomer, behandlingsmetoder

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er dystonien av hjernens kar, og hvordan den adskiller seg fra vegetativ-vaskulær dystoni. Årsaker til sykdommen, de viktigste kompleksene av symptomer, mulige komplikasjoner. Metoder for behandling og prognose.

Dystonien av cerebral fartøy kalles et sett av vaskulære sykdommer, ved roten til sykdommen er lidelser i det autonome nervesystemet, som er ansvarlig for å regulere tonen av karene til hele organismen som helhet.

Autonomt nervesystem, sympatisk og parasympatisk avdeling. Klikk på bildet for å forstørre

Det autonome nervesystemet av forskjellige grunner (trauma, en smittsom sykdom, hormonsvikt, stress, genetisk predisposisjon) regulerer korrekt vaskulær tone, noe som gir en spenning i de perioder med hvile eller i å redusere dets spenningsperioder. Responsen til kroppen er flere dystonier av hjernens symptomer: smertefull hodepine, svimmelhet, tinnitus, hjertebank, humørsvingninger. Denne kombinasjonen er mest typisk for de første stadiene av sykdommen.

Vaskulær dystoni i hjernen er en slags vegetativ-vaskulær dystoni. Når de cerebrale karene påvirkes (i motsetning til dystoni av andre kar), er symptomene forskjellige. årsaker og behandling av dystoni av alle fartøyer - det samme.

Det er flere hovedkomplekser av symptomer som er karakteristiske for patologi:

 1. Kardiologisk (med smerter i hjertet).
 2. Åndedrettsvern (med mangel på luft).
 3. Med svingninger i blodtrykk (hypertensjon eller hypotensjon).
 4. Termoregulatorisk (med endringer i kroppstemperatur).
 5. Dyspeptisk (med ulike fordøyelsessykdommer).
 6. Neurotisk (med humørsvingninger, angst).

De manifesteres enkeltvis eller kombinert med hverandre.

Enhver form for vaskulær dystoni betraktes ikke som en uavhengig sykdom, og legene legger vanligvis en slik diagnose i forbindelse med den underliggende sykdommen. I 90% av tilfellene er patologi ikke livstruende, påvirker ikke pasientens evne til å arbeide, men kan sterkt svekke livskvaliteten ved et kombinert symptomkompleks.

Vaskulær dystoni kan helbredes fullstendig, hvis det er i tide å identifisere og eliminere årsakene som forårsaker dets utvikling. Imidlertid diagnostiserer 80% av pasientene mellom 20 og 40 år alvorlige funksjonsforstyrrelser, noe som er vanskelig å kvitte seg med. Hos kvinner blir problemer diagnostisert 3 ganger oftere enn hos menn.

Behandling med medisiner kreves av bare en tredjedel av pasientene og skjer under tilsyn av terapeuten. I tilfeller der en rekke alvorlige lidelser fra det endokrine, nervøse eller kardiovaskulære systemet er kombinert med sykdommen, er avtalen utført av en endokrinolog, kardiolog, nevrolog eller psykiater.

Årsaker til patologi

Årsakene til vaskulær dystoni anses å være en rekke faktorer som kan påvirke funksjonen til det autonome nervesystemet:

 • arvelig predisposition;
 • medfødte eller ervervede CNS-patologier;
 • hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, graviditet, overgangsalder);
 • eventuelle skader (inkludert fødsler);
 • en rekke kroniske sykdommer: endokrinologiske, kardiovaskulære, smittsomme, nervøse, allergiske, gastrointestinale og respiratoriske sykdommer;
 • dårlige vaner (røyking, alkohol);
 • mangel på mosjon,
 • stress og depresjon
 • endring av klima eller bosted;
 • monotont næring, hypovitaminose;
 • forgiftning (inkludert rusmidler).

Den vanligste årsaken til dystoni av cerebral fartøy hos barn i alderen 7 til 15 år regnes for å være stresset mottatt i skolen eller hjemme. Kildene til stress er vanligvis i konflikt med jevnaldrende, med foreldre, skilsmisse eller alkoholisme i familien, hyperopecia eller totalt uoverensstemmelse med familiemedlemmer.

Hovedårsakene til vaskulær dystoni

karakteristiske symptomer

Sykdommen er ledsaget av et kompleks av symptomer som kombinerer seg med hverandre eller manifesterer seg i isolasjon:

 • hjertekompleks av symptomer: smerte i hjertet, hurtig eller sakte hjerterytme, forstyrrelser i arbeid eller hjerteslag;
 • åndedretts kompleks: angrep av astmatisk dyspné, plutselig vanskeligheter eller rask pust, mangel på luft, manglende evne til å puste inn eller ut;
 • nevrotiske hodepine, svimmelhet, tinnitus, letargi, svakhet, tretthet alvorlig ved den minste anstrengelse, døsighet, konstante humørsvingninger - fra irritabilitet til tearfulness, en reaksjon på endringen i været, panikkanfall;
 • symptomer på svingninger i blodtrykk (hypertensjon eller hypotensjon): hodepine, tinnitus, svimmelhet, svakhet, sløvhet, tretthet;
 • termoregulatorisk: brudd på termoregulering av kroppen, som uttrykkes i temperatursprang som varierer fra 35 til 37 grader, kulderystelser, svette;
 • dyspeptisk kompleks: dårlig fordøyelse, kvalme, oppkast, magesmerter, diaré eller forstoppelse.

Den første fasen av vaskulær dystoni går i de fleste tilfeller ganske enkelt uten å påvirke ytelsen. Over tid, sykdommen utvikler seg, antall symptomer øker, pasientens livskvalitet kompliseres av flere manifestasjoner, og arbeidskapasiteten kan midlertidig reduseres.

De viktigste symptomene på cerebral vaskulær dystoni

Symptomer på kriser (plutselige anfall)

I 45% av tilfellene under påvirkning av ulike uønskede faktorer (skader, smittsomme eller kroniske sykdommer, hormonelle svikt, stress), er dystonien i hjernens kar komplisert av plutselige angrep (kriser).

Symptomer på vegetative-vaskulære kriser:

 1. Sympathoadrenal utvikles på grunn av en plutselig frigjøring i adrenalins blod (hormonet i binyrene). På dette tidspunktet bør du være oppmerksom på en plutselig og voksende hodepine, hjertebank, smerte i hjertet, økende kulderystelser, tremor i lemmer, økt press, panikkanfall.
 2. Vagoinsulyarnye krise utvikler seg på grunn til å frigjøre insulin (pankreatiske hormon) og er karakterisert ved blekhet på huden, hjerte synker, sjeldne puls, mangel på lufttrykket reduseres og blodglukosenivåer, svetting, blackout, presynkope, forbedret tarmaktiviteten.
 3. Blandet krise kombinerer de viktigste symptomene på sympathoadrenal og vagoinsular.

Den vegetative-vaskulære krisen begynner så raskt som den stopper, etterlater en følelse av fullstendig fysisk og psykologisk utmattelse. Ved kriser trenger pasienten å konsultere en lege og foreskrive medisinering.

behandling

En fullstendig kur av dystonien i hjernens kar er mulig hvis det er i tide å bestemme og eliminere årsaken som forårsaker forstyrrelser i det autonome nervesystemet. Dette er ikke alltid mulig, så pasienter lever med symptomene på vaskulær dystoni gjennom livet, noen ganger fra ungdomsårene.

medisiner

Moderne metoder for behandling av dystoni er å lindre de viktigste og mest åpenbare symptomene på sykdommen med medisiner:

 • For å eliminere panikkanfall, aggresjon, mistanke, tårefullhet, humørsvingninger gjelder vitaminkomplekser, beroligende midler, antidepressiva, beroligende midler.
 • For å eliminere smerte i hjertet, forandres rytmen foreskrevet adrenoblokere (anaprilin);
 • for korreksjon av hypertensjon foreskrevet medikamenter som reduserer blodtrykk, med hypotensjon - medisiner for å stimulere tonen (ginseng, eleutherococcus, hagtorn);
 • For å forbedre blodtilførselen til cerebral fartøy, foreskrive nikotinsyre, vinpocetin, cinnarizin.

fysioterapi

Medikamentterapi gir gode resultater i kombinasjon med bruk av generelle styrker fysioterapi prosedyrer:

 • massasje, akupunktur, refleksbehandling, fototerapi;
 • elektroforese med ulike legemidler (kalsium, papaverin, magnesium, brom);
 • kontrastdusj, velværebad, mineralvann.

Endring i livsstil

En stabil positiv effekt kan oppnås ved behandling uten behandling: diett, eliminering av hypodynami, stress. Derfor anbefales enhver manifestasjon av dystoni å kombinere med fysisk anstrengelse, diett og dagbehandling:

 1. Pasienter med vaskulær dystoni er nødvendig for å eliminere eller sterkt redusere drikk med et høyt innhold av koffein og tanniner (kaffe og te), for å redusere forbruket av krydret, stekt, fet mat og eventuelle krydde stimulerer appetitten.
 2. Juster hvilemodus, og bruk deg til å gå til sengs på et bestemt tidspunkt.
 3. Eliminer hypodynamien, ta opp svømming, yoga, sykling, gå før du går og legger deg.
 4. Unngå stress, minimere kvelden TV-visning, dataspill og lese bøker om natten.
 5. Avvis fra røyking og drikking av alkohol.

Når man manifesterer overdreven angst på bakgrunn av dystoni, anbefaler leger flere behandlinger av individ- eller familiepsykoterapi eller en konsultasjon med en psykiater.

outlook

Dystoni fartøy praktisk talt forhindrer at lever, men i 45% av tilfellene kan kompliseres av forskjellige ytterligere reaksjoner av det autonome nervesystemet (alvorlige søvnforstyrrelser, panikkanfall, plutselige angrep).

Tidlig vaskulær dystoni i hjernen kan helbredes med en sannsynlighet på 90%. Dessverre anser de fleste pasienter og leger ikke at den første fasen av dystoni skal være oppmerksom.

Åtte av ti pasienter søker hjelp når symptomene blir utålelige eller forårsaker alvorlige atferdsendringer (ukontrollert aggresjon, tårer, mistenkelighet, panikk). Men selv i slike tilfeller utgjør sykdommen ikke en trussel mot livet, og er vellykket tilrettelagt for korreksjon. I nærvær av en kriseformular registreres, observerer og behandler pasientens dystoni i perioder med sesongmessige eksacerbasjoner (på vår og høst).

Medisinering og restorativ korreksjon i dette tilfellet krever tålmodighet og utholdenhet i lang tid, men fører til et positivt resultat og en reduksjon i alle manifestasjoner av dystoni i de fleste tilfeller.

Hvordan effektivt behandle vegetativ vaskulær dystoni - nødvendige råd og medisiner for behandling av IRR

VSD anses ikke som en uavhengig sykdom, men snarere en kombinasjon av symptomer - symptomene på andre patologiske prosesser.

Når det gjelder klassifisering, er det ingen enkelt oppfatning.

Men avhengig av transformasjonene av kardiovaskulærsystemet og trykket, er VSD delt inn i slike typer:

 1. normotensive kardiale hjerte type. Det manifesterer seg med smerte i hjertet og et brudd på hjerterytmen.
 2. Hypertensive type. Det manifesterer seg i økt trykk, uavhengig av tilstanden (spenning eller hvile).
 3. Hypotensiv type. Karakterisert av redusert trykk med svakhet og en tendens til å svimme.

Avhengig av gjeldende aktivitet sympatisk eller parasympatisk avdeling av det vegetative nervesystemet, skiller mellom: sympatikotoniske, parasympatiske og blandede typer VSD.

Av den nåværende naturen kan være: permanent (tegn er tilstede konstant, oftere med arvelige tendenser), paroksysmale (vegetative anfall) eller latent (latent).

Årsaker til sykdommen

Til hovedgrunnene til IRR inkluderer:

 • arvelig predisposition;
 • endokrine forandringer i kroppen, det mest slående eksempelet - hormonell rekonstruksjon i pubertetperioden;
 • sykdommer i det endokrine systemet (skjoldbruskkjertelen, binyrene, kjønnkjertlene);
 • stress, neurose, nød;
 • organisk hjerneskade (traumer, svulstprosesser, slag).

Symptomer som er typiske for VSD

nøkkel:

 • rask tretthet;
 • en følelse av angst med et raskt hjerterytme;
 • en følelse av stivhet i brystet;
 • smerte i hjertet;
 • forstyrrelser i tarmen og mage-tarmkanalen;
 • økt svette;
 • temperaturstigninger som er vanskelig å forklare, følelsen av koma i halsen;
 • redusert motivasjon;
 • mangel på luft, nummenhet i hender og føtter;
 • parestesi, følelsen av "krypende krypende" meteosensitivitet.

Vegeto-vaskulær dystoni tømmer pasienten. Ofte skriver legene VSD-klager for gastritt, diabetes, hypertensjon, astma, dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen.

Vegetosovaskulær dystoni er en dysfunksjon i nervesystemet, som preges av en generell forringelse i pasientens velvære. Det er klassifisert som et brudd.

Diagnostiske metoder

Diagnose VSD vanskelig, fordi det ikke er noe utstyr eller tester der det er mulig å etablere en slik diagnose. Denne sykdommen kan bare bestemmes av summen av symptomene.

Nervesystemet er bestemt basert på vegetativ tone, reaktivitet og aktivitet.

Vurder disse komponentene basert på på pasientklager, EKG-data og kardiointervalografi. I diagnostisering av VSD viktig rolle spiller EEG EhoEG, REG, rheovasography, slik at for å evaluere den funksjonelle tilstand av det sentrale nervesystemet, identifisere endringer av cerebral og perifer vaskulær sykdom, intrakraniell hypertensjon.

I tilfelle av forstyrrelser i rytme og ledning, ST-segmentendringer på EKG frembringe de ønskede farmakologiske tester, Holter ECG, etc. Når vegetativ dystoni-vaskulære nødvendig konsultasjon nevrolog, ENT, oftalmologisk, endokrinologen, og i noen tilfeller. - Og psykiater.

Siden VSD ikke er en nosologisk form for sykdommen, men resultatet av dysfunksjon av hjernestrukturer, lesjoner av endokrine kjertler, indre organer, etc., i første omgang i diagnosen den etiologiske faktoren er satt (hvis den er identifisert), som bidrar til målrettet terapi.

Differensiell diagnose lar deg ekskludere sykdommer som har en lignende symptomatisk til vegetativ-vaskulær dystoni. I nærvær av hjerteklager, med endringer fra hjertet, er det nødvendig å utelukke reumatisme, som har tilstrekkelig karakteristiske diagnostiske tegn.

I dette tilfellet er det nødvendig å ta hensyn til tegnene på bindevev dysplasi, de kliniske manifestasjoner som sammen minne om ikke bare reumatisk carditt, men også medfødte hjertefeil, ikke-reumatisk carditt.

Hvis det oppdages høyt blodtrykk, er det nødvendig å utelukke tilstedeværelse av primær og symptomatisk arteriell hypertensjon.

Respiratoriske lidelser (kortpustethet, astmaanfall) som oppstår når kriser hos barn med BPH ofte skiller seg fra bronkial astma.

I nærvær av febrile reaksjoner er det nødvendig å utelukke akutt smittsom sykdom, sepsis, infeksiv endokarditt, samt onkologisk patologi. I nærvær av psyko-vegetative symptomer er det viktig å utelukke psykiske lidelser.

Behandling av ulike former for luftveiene

Behandling for vegetativ-vaskulær dystoni bør være omfattende, lenge, tatt hensyn til egenskapene til vegetative lidelser og deres etiologi.

Preference er gitt til ikke-farmakologiske metoder. De inkluderer normalisering modus av dagen, eliminering av inaktivitet, uteksaminert trening, begrense emosjonelle påvirkninger (TV, PC-spill), individ og familie psykologisk korreksjon, samt regelmessig og balansert kosthold.

Fra hodepine vil det hjelpe stoffet Betaserc, instruksjoner om hvordan du bruker det, fordelene og ulemper med medisinen og annen interessant informasjon finnes i vårt materiale.

Målet med behandlingen

Målet IVD-behandling er å overvinne indre ubehag, forbedre pasientens generelle helse og livskvalitet. Dermed er det mulig ikke bare å eliminere årsakene til sykdommen, men også for å hindre tilbakefall.

Livsstilsfunksjoner

Spørsmålet om hvordan å kurere vegetativ vaskulær dystoni er ikke nødvendig før pasienten fullstendig endrer sin levemåte.

Det er flere bestemmelser:

 • riktig ernæring;
 • spiller sport;
 • eliminering av røyking og alkohol;
 • reduksjon i mengden stress.

Kosthold i vegetativ-vaskulær dystoni, som regel, ikke tildelt: Pasienten kan spise det han vil, hvis det ikke skader andre organer.

Men når det er mulig, anbefales det å redusere inntaket av animalsk fett, erstatte dem med frisk frukt og grønnsaker.

Fysisk aktivitet er svært viktig, siden det bidrar til å regulere aktiviteten til fartøyene på muskelnivået og gir et uttak til stress.

Fysioterapi, massasje

Behandling av HPA for hypotoniske, hypertoniske, blandede og andre typer bør begynne med slike prosedyrer: akupunktur, vannprosedyrer, fysioterapi (laserpekking, magnetopunktur, vakuumbehandling, elektrostimulering), terapeutisk massasje.

En svært effektiv behandlingsmetode vurderes massasje. Denne prosedyren utfører flere funksjoner samtidig: toner fartøyene og lindrer nervespenningen.

medisinering

I behandlingen av VSD utnevnt medisiner for å korrigere arbeidet i det autonome nervesystemet og narkotika rettet mot å eliminere symptomer fra organer og systemer.

For å forbedre minneprosessene, redusere nervesystemet, er det tilrådelig å ta glysin. Denne aminosyren forbedrer metabolismen i hjernen, noe som resulterer i en markert reduksjon i den astheno-neurotiske komponenten av dystoni. I tillegg er bruk av nootropics med beroligende effekt berettiget.

Hvis det er takykardi i vegetativ vaskulær dystoni, da Behandling er indikert preparater kalium, barboval, corvalol, corvaldine.

homøopater for behandling av VSD kan foreskrive cardio-gran, Pumpan, kralonin, neurohel og så videre. Disse stoffene har beroligende, krampeløsende, og vasodilaterende handlinger.

Med økt blodtrykk og takykardi, kan du bruke reserpin og β-blokkere.

Ofte er dystoni ledsaget av nevroser. beroligende bidra til å redusere angst, frykt, spenning, normalisere søvn, et antall av dem har en antikonvulsiv effekt.

I tillegg har de en vegetotrofisk egenskap, har en positiv effekt i funksjonelle ekstrasystoler og kardialgi, labilitet av blodtrykk.

Urter i IRR

Hvis medisiner for behandling av VSD ikke hjalp deg, kan du bruke folkemidlene medisin:

 1. Adonis våren (gorichvet våren). Råmateriale - gress (stengler, blader, blomster) og umodne frukter. Den urten inneholder hjerteglykosider tsimarin, adonitoksin, flavonoid glykosid adonivernit flere andre hjerteglykosider, saponiner, alkohol adonitol, fytosterol og mineralsalter. Den terapeutiske virkning: deaktiveres og regulerer aktiviteten i hjertet, utvider blodkarene i hjerte og nyrer, øker hjertefrekvensen, hjerterytme på linje og eliminerer stagnasjon. Planten er giftig, bruk kun med forsiktighet i henhold til legenes resept.
 2. Anis vanlig. Råvarer - modne frukter (frø). De inneholder fettolje og essensiell olje, inkludert anetol, metylselvicol, acetaldehyd. Den har ekspektorativ, stimulerende aktivitet i tarmen, karminativ og beroligende effekt, senker arterielt trykk, temperatur, bidrar til å overvinne en deprimert tilstand under stress.
 3. Oransje søt. Råvarer - frukt, fruktskall, blomster. Brukt i frykt, nervøs spenning, depresjon, redusert appetitt, feber, hypertensjon, aterosklerose, leversykdom, fedme, høyt blodtrykk, gikt, skjørbuk, og når overdrevet kraftig menstruasjon eller annen uterine blødninger som tar for beroligende på nervesystemet.

Hvordan behandle VSD for ulike typer

Tenk på to hovedtyper av IRR

Hypertonisk type

Hypertensive type dystoni preget av økt blodtrykk og en økning i pulsfrekvensen. Dette provoserer hodepine og hjertebank, pulsering av blodkar i periferien.

I dette tilfellet øker hypertensjonen av karene risikoen for slag i eldre pasienter. Dette betyr at hyperkinetisk type dystoni kan føre til hypertensjon. Derfor er behandlingen av VSD for hypertensiv behandling også profylaktisk.

Vegeta-vaskulær dystoni i hjernen (cerebral form) trenger farmakologisk behandling. Følgende grupper av farmakologiske preparater:

 • beta-adrenoblokere (sotalol, metoprolol, bisoprolol, atenolol);
 • ACE-hemmere (enalapril, berlipril, lisinopril);
 • kalsiumkanalblokkere (amlodipin, diltiazem, nifedipin);
 • beroligende midler (tinkturer av hagtorn, corvalol, sedavite);
 • vitaminkomplekser og antioksidanter;
 • antiarytmika i henhold til indikasjoner.

Disse stoffene korrigerer hjertearbeidet, reduserer hjertefrekvensen.

Behandling av hypothyroidisme

For behandling av hypokinetisk type dystoni er få stoffer utviklet, fordi patologi ikke er så vanlig. Imidlertid trenger dette skjemaet også behandling. Følgende preparater:

 • m-holinoblokatorisk (atropin);
 • metylxantiner (euphyllin, teofyllin);
 • vitaminer og antioksidanter;
 • kaffe, sterk te to ganger om dagen, grønn te (på grunn av koffein).

På spørsmålet om hvordan man skal herde vaskulær dystoni hypoton typen er vanskelig å finne en løsning, denne formen av sykdommen fortsetter ofte godartet.

Spesielt sjelden er behandling av en slik patologi som vegetativ-vaskulær dystoni hos ungdom og barn, så vel som gravide kvinner.

Ting å huske

Vegetativ dystoni - dette syndromet, for effektiv behandling som det er nødvendig å finne ut nøyaktig grunnårsaken til forekomsten.

Den endelige utsagnet om forekomsten av syndromet av vegetativ dystoni med manifestasjoner av kardiovaskulære, gastroenteriske, termoregulatoriske eller respiratoriske systemer, er kun gjort etter at organologens patologi er utelatt fra disse systemene.

Forebygging av sykdom

Forebygging av AVR hos voksne, først og fremst, er å normalisere daglige aktiviteter, avvisning av dårlige vaner og mestring av selvregulerende ferdigheter. Viktig rolle i tide forebygging av alle slags hormonelle lidelser.

De som er sett minst en gang i året manifestasjoner av IRR - må gjennomføre terapeutiske og forebyggende kurs (akupunktur, treningsbehandling, massasje, fytoterapi, klasser i psykologiske støttegrupper).

Oppgaven med forebygging er å forhindre eksacerbasjoner og forbedre pasientens velvære.

VSD er farlig med kompleksiteten av diagnosen. Det er ofte installert i avanserte stadier, når medisinsk behandling er allerede nødvendig. Det er derfor det er så viktig å utføre selvprofylakse av sykdommen.

Video: Hvordan helbrede vegetativ vaskulær dystoni

Hvordan lindre tilstanden med IRR. Det er nok bare å mestre kroppen din - å trene, for å kunne slappe av, å spise riktig. Og også bestemte øvelser fra en profesjonell.

Hvordan styrke hjernens fartøy med VSD - det beste rådet

For å "trene" blodkar og forbedre blodtilførselen til hjernen, foruten å rette livsstilen og kostholdet, er det nødvendig med fysisk anstrengelse, phyoterapeutiske metoder, medisinsk behandling og oppskrifter av tradisjonell medisin. En slik integrert tilnærming vil bidra til ikke bare å styrke fartøyene, men også takle andre smertefulle symptomer på VSD.

Sterke fartøyer - en garanti for trivsel

Føler ofte press i brystet, hodepine? Forstyrr humørsvingninger, svar på endringer i været, og leger sier at det ikke er grunn til dette? I dette tilfellet er årsaken fortsatt der, og den kalles vegeto-vaskulær dystoni eller VSD.

Ubehagelige symptomer på denne lidelsen forårsaker ubalanse mellom komponentene i nervesystemet som er ansvarlig for kroppsfunksjonene i kroppen:

 • puste;
 • blodsirkulasjon og hjertefunksjon
 • fordøyelsen.

Det er interaksjon mellom nervefibre (nervøs) og blodårer. Når veggene i fartøyene mister sin elastisitet, opphører den vegetative innerveringen å fungere normalt, og manifestasjonene til AVR blir lysere.

Styrking av veggene i hjernens kar kan bidra til å redusere intensiteten og frekvensen av anfall.

Styr karene riktig

For å oppnå resultat, styrker fartøyene ved VSD, er det bare mulig å ha brukt den komplekse tilnærmingen:

 • normalisering av arbeids- og hvilevernet;
 • avvisning av dårlige vaner
 • høy klasse drøm;
 • nyttig fysisk aktivitet;
 • mottak av spesielle preparater;
 • bruk av folkemessige rettsmidler;
 • korreksjon av dietten;
 • anvendelse av fysioterapeutiske behandlingsmetoder i henhold til legenes resept.

Før du går videre til alle de ovennevnte prosedyrene, konsulter en terapeut eller nevrolog.

medisiner

Legen skal bestemme de aktuelle legemidlene for å styrke blodkarene i hjernen etter en fullstendig undersøkelse. Pasientens oppgave er å følge instruksjonene sine tydelig, ta medisiner i tide.

Legene anbefaler vitamin-mineralkomplekser som inneholder vitaminer i gruppe B, C, E, og også magnesium. De styrker vaskulære vegger og myelinskede av nerver, normaliserer tilstanden i VSD.

 • Vitamin B.3 forbedrer også blodstrømmen til hjernen.
 • Nikotinsyre fører til vasodilasjon, noe som bidrar til å arrestere høyt trykk forbundet med forverring av VSD.

Fond gjort på grunnlag av tegning av blader av ginkgo biloba, har en komplisert effekt i VSD. De forbedrer permeabiliteten til hjernenes vegger, normaliserer tonen, forbedrer blodets reologiske parametere. Høyt innhold av antioksidanter fører til nøytralisering av frie radikaler, styrker kapillære, venøse vegger.

Praksis er utnevnelsen av slike legemidler basert på ginkgo biloba:

Legene anbefaler de som er engasjert i å styrke hjerneskipene i VSD, parallelt med å ta nootropics - et middel som forbedrer hjernens sirkulasjon og trofisme av nervøs vev:

 • piracetam;
 • Nootropil og andre stoffer.

Kosthold for styrking av fartøy med VSD

Den lidende vegeto-vaskulære dystonien må følge et balansert kosthold basert på fersk frukt, grønnsaker, lett fordøyelig protein og fiber. Det er viktig å begrense hyppigheten av å spise retter som inneholder animalsk fett.

Kostholdet inkluderer:

 • vegetabilske oljer, er spesielt verdifulle for fartøy oliven, rapsfrø;
 • frokostblandinger;
 • bønner;
 • havfisk av fete varianter er en kilde til omega-3 umettede fettsyrer;
 • kjøtt av kanin, kylling, kalkun.

Fordeler gir friske sommerbær, som inneholder mye vitamin C. Prøv å regelmessig spise og komposere med solbær, blåbær, jordbær. Ikke glem om fordelene med sitrus, kiwi, aprikoser.

Folk rettsmidler for vaskulær styrking

For å kvitte seg med ubehagelige manifestasjoner, vil VSD hjelpe oppskrifter av tradisjonell medisin, gått ned fra generasjon til generasjon. Tross alt, ikke bare farmasøytiske preparater, men også urter, planter og produkter som er til stede, har medisinsk kraft.

 • Det er kjent at nybrygget svart te, blandet med melk, øker vaskulær tone. Med VSD er dette spesielt nyttig. For å dra nytte av, drikk hver dag tre ganger en kopp te, fortynn den med 50 ml melk.
 • Fra friske eller tørke hofter, hunden rose, anbefaler leger å brygge te, som er full 3-4 ganger om dagen. Dette er et godt verktøy for å styrke blodårene.

Sitron med hvitløk

Styrke og rense veggene i blodkarene i hjernen vil hjelpe et produkt basert på sitron. Du trenger:

 • sitron (1 stk.);
 • hvitløk (5 denticles);
 • varmt vann (1 vare).
 1. Hvitløk la gjennom hvitløk.
 2. Fjern saften fra sitronen.
 3. Bland hvitløksmassen med sitronsaft.
 4. Hell varmt vann.
 5. La det brygge i en time.

Ta en anstrengt drink for en uke tre ganger om dagen for ¼ kopp.

Blanding for vaskulær styrking

Prøv å lage en blanding som styrker hjernens kar. For å gjøre dette, trenger du:

 • tørkede aprikoser (aprikoser);
 • prune tørket;
 • sitroner (med zedra);
 • hvitløk (3 hoder);
 • kjerner av valnøtter (20 stykker).
 1. Vask og tørk 500 gram tørket frukt.
 2. Vri alle ingrediensene gjennom kjøttkvernen.
 3. Hell honning, bland godt.

Med VSD å ta en slik velsmakende medisin trenger du 2 ganger om dagen (morgen, kveld) etter å ha spist.

Trening for hjernens fartøy

I tillegg til å styrke blodkarene i hjernen, er en viktig rolle i behandlingen av VSD å forhindre stagnasjon av blod og lymf. Hjelp i denne øvelsen. De bør være gjennomførbare, ikke forårsake sterk tretthet, men vanlig.

Med vegetovaskulær dystoni anbefaler leger at du velger sport som kan praktiseres utendørs:

 • jogging;
 • sykling, turgåing.

Ekstraordinære kraftbelastninger er utelukket:

 • vektløfting;
 • styrkeløft;
 • kontakt og tøff kampsport;
 • Sport forbundet med byrden på vestibulær apparatet.

Tren daglig, uavhengig av været utenfor vinduet. Turgåing varer minst 40 minutter, men det er bedre en og en halv time.

Effektiv måte å styrke hjernens fartøy på - vannprosedyrer.

 • Tilgjengelig fra dem er en kontrastdusj. Ta det hver morgen, med en behagelig temperatur for kroppen. Så i 5-7 sekunder blir de under en varm strøm og gradvis redusere temperaturen til nesten isete. Med VSD, forbedrer kontrastdusjen blodstrømmen, forhindrer spasmer i hjerneskip, styrker dem. Den positive effekten vil bli merkbar etter en uke med vanlig prosedyre.
 • Hvis du kan besøke bassenget - bruk det. Svømmetog og styrker karet, øker kroppens motstand mot katarralsykdommer. Ansettelsen av denne typen sport utvikler åndedrettssystemet, og bidrar til å minimere anfall i VSD.

Vaskulær dystoni i hjernen: Hvordan berolige hodene i hodet?

Dystoni av cerebral fartøy, vegetativ-vaskulær dystoni, autonome sykdommer og mange andre navn som inkluderer ordet dystoni, kombineres til et symptomkompleks, identifisert i ICD 10 (International Classification of Diseases) som neurokirkulatorisk asteni eller et syndrom av vegetativ dystoni.

Sykdommen er også mangfoldig, som navnet sitt, men hvis det kommer til dystonien i hjernebruskene, kan man anta symptomatologi og klager. Mest sannsynlig, under påvirkning av uønskede faktorer, tåler fartøyene som føder sentralnervesystemet, forstyrrer normal og normal strøm av blod. Som et resultat mottar hjernen ikke næringsstoffer og oksygen i riktig mengde og reagerer med en lignende reaksjon.

Eller kanskje blodet til hodet kom trygt, men et sted er bremset og stagnert? Da vil det også være et brudd på blodsirkulasjonen, og en person vil føle ubehag i hodet. Under beskrivelsen av pasientens klager er nevrokirkulatorisk dystoni meget egnet, og undersøkelsen bekrefter dette, så det er åpenbart at innflytelsen fra det autonome nervesystemet spiller en viktig rolle her.

Livets historie vil indikere årsaken

Når en person oppdager at livskvaliteten faller, faller den arbeidskapasiteten, og husker ny informasjon blir vanskeligere, han går til en lege som må ordinere behandling og hjelp. For slike sykdommer er imidlertid en anamnese av livet svært viktig for å vite hvor og i hvilket stadium feilen oppstod og hvorfor parasympatisk og sympatisk deler av det autonome nervesystemet opphørte å "forstå hverandre." Pasienten selv har allerede glemt mye av sin "biografi", men på doktors mottak viser det seg at det var slike faktorer som:

 • Psyko-emosjonell stress i lang tid, og i de senere år, spesielt familie-husholdningsproblemer "stablet opp", og på jobben, er alt ikke bra;
 • Stress forårsaket av tap av en elsket, eller en annen spesielt psykotraumatisk situasjon;
 • Lukket craniocerebral skade, selv om glemt, men tilstede i livet;
 • Genetisk faktor (det viser seg at mange slektninger lider av dette);
 • Utsatt fokalinfeksjon;
 • Fysisk overstyrke (økt trening, hardt fysisk arbeid);
 • Hormonale lidelser;
 • Vertebro-basilær insuffisiens, som resulterte fra cervical osteochondrosis (karene klemt i livmorhalsområdet forhindrer normal blodstrøm inn i hjernen, og dermed bryter arbeidet i hjernebeinene);
 • Kjemiske effekter, kronisk forgiftning;
 • Ioniserende stråling;
 • Kroniske infeksjoner i øvre luftveier;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner;
 • Brudd på søvn og våkenhet;
 • Utilstrekkelig ernæring;
 • Endring i klimatiske forhold.

Er grunnen fast?

Livsforstyrrelser påvirker spesielt mennesker som har et svekket, ustabilt nervesystem. Psykotraumatiske situasjoner forandrer nevrodynamikk i hjernebarken, hvor hemmende eller utrolige prosesser begynner å dominere, som til slutt fører til "misforståelse og uenighet" mellom hjernebarken og de høyeste vegetative sentrene. Den resulterende vaskulære dystoni manifesterer seg som "spiller vasomotorer"Og det forgifter en persons liv.

Imidlertid er det umulig å si med sikkerhet hva som var årsaken til sykdommen. Forveksling av ulike forutsetninger, deres mangfold indikerer polietiologichesky Naturen til sykdommen, der, kanskje, alle grunnene, og kanskje hver etterlot forlot sitt merke og forandret aktiviteten til det autonome nervesystemet. Sykdommen er vanlig, alder er ikke et hinder, men det finnes hovedsakelig hos kvinner. Kanskje skyldes dette at kvinner er mer følelsesmessige og deres nervesystem er mer mobilt?

I det minste, det kan bli en utløsermekanisme for begynnelsen av en funksjonsfeil i VNS-arbeidet - åpenbart.

Hva betyr "spill av vasomotorer"?

Klager og objektive data "skissere" bildet av nevrokirkulatorisk dystoni, som manifesteres av vegetative-vaskulære sykdommer på den ene side og nevroendokrinale sykdommer på den annen side. På "vasomotorspillet" forteller du følgende data:

 1. Palpitasjon, hjertesvikt;
 2. Lyder i ørene og svimmelhet;
 3. Konstant er det ikke nok luft ("det er ingenting å puste");
 4. Endring av været er relatert til en katastrofe (alle symptomer manifesterer samtidig, pasientene begynner å "føle været" på forhånd);
 5. Før den månedlige kvinnen ikke vet, "hvor å sette meg selv";
 6. Blodtrykksprengning tillater ikke det hensiktige inntaket av legemidler som regulerer det, pasienten vet ikke når trykket vil senke, men når det svømmer opp;
 7. Endring av hudfarge (rødhet om noen få minutter kan erstattes med uttalt blek og vice versa);
 8. Brudd på termoregulering (svette, feber, kuldegysninger);
 9. Skjelving av fingre og øyelokk;
 10. Beving av hodet (med cervikal osteochondrose);
 11. Ekspressiv følelsesmessig labilitet, nervøsitet, irritabilitet, angstangrep.

Ovennevnte symptomer gir grunn til å tro at kroppen har sluttet å reagere normalt, til og med til vanlige stimuli, for ikke å nevne superstrengene. Dette var resultatet av et brudd neurohormonal-metabolsk regulering arbeidet med kardiovaskulærsystemet, som fikk ekstra stress og reagerte økt hjertefrekvens, endringer i vaskulær tone og krampe i blodkar.

Å behandle eller ikke å behandle?

Mange pasienter merker at i hvile, når det ikke er noen spesielle belastninger, når det er kult ute og ingen er irriterende, kan du leve og pasienten kan glemme problemer for en stund. Hodet blir lys, det virker enkelt og rolig, jeg vil gjøre intellektuelt arbeid. Pasientene selv peker på tilbakeleveringen av hele "buketten" og forstår at velvære er imaginært og kortvarig, derfor er det nødvendig å "ta tak i deg selv". Før legen foreskriver medisiner, må pasienten ta tiltak, uten hvilke ingen medisin vil hjelpe:

I. Å regulere modusen for arbeid og hvile

For å oppnå dette, trenger du:

 • Å forlate natten seter på datamaskinen, se på filmer, spenne sentralnervesystemet og forårsake en storm av følelser, selv om dagen;
 • Kjærlige romaner leser bare om ettermiddagen;
 • Ikke overstyr deg selv i hverdagen, gjør bare mulig arbeid;
 • Det er nok å være ute ute, unngå tett rom;
 • Avvise dårlige vaner og ikke ta tak i en sigarett med den minste nervøse irritasjonen;
 • Resten foretrekker aktiv (går, fisker, "stille" jakt i skogen), husk at hypoklinisk dystonisk hypodynami er dårlig tolerert.

II. Ordne veksling av perioder med søvn og våkenhet

Prosessen med søvn hos pasienter som lider av vaskulær dystoni fører ofte problemer, spesielt hvis en person er vant til å gå til sengs, når det kom, "Gud satte sjelen", så å male på følgende punkter må tvangs:

 1. Å gå til sengs samtidig, er det bedre, om det er klokka elleve på kvelden;
 2. Ingen irriterende før du legger deg til sengs - ikke grus, vær positivt og rolig mot provokasjon;
 3. Kvelden promenaden er ønskelig, det er ikke nødvendig mye, vil 20-30 minutter være nok;
 4. Et varmt, behagelig bad med et furuekstrakt eller en valerianrot vil lindre tretthet og spenning;
 5. Et ventilert rom og tilgang til frisk luft vil redde fra stuffiness og mareritt;
 6. Om natten er det nyttig å drikke et glass varm melk med honning, noe som gir en beroligende og lett sovende piller;
 7. Å komme seg ut av sengen er også nødvendig samtidig for å utvikle en vane (lørdag og søndag er intet unntak);
 8. Ikke hopp ut av sengen bratt, hodet ditt vil spinne på en gang. Det er bedre å ligge litt, og deretter ta seg rolig opp.

III. Å være engasjert i en diett

Ernæring, merkelig nok, spiller en viktig rolle i dannelsen av dystonien i hjernen, derfor bør noe utelukkes fra kostholdet, men noe tilsettes:

 • Unngå sterk kaffe og te, spesielt om kvelden, og hvis du ønsker å drikke, erstatt den med urteinfusjoner som fremmer fjerning av spasmer i hodeskarene. Tradisjonell medisin tilbyr mange forskjellige alternativer, og i nærmeste apotek kan du kjøpe alt for pennies og uten problemer;
 • Ferskpresset vitaminsaft vil rense fartøyene og styrke kroppen;
 • Eliminer fettstoffer, stekt og krydret mat, som ikke bare eksiterer nervesystemet, men også bidrar til dannelsen av kolesterol plakk og utvikling av cerebral arteriosklerose, som naturligvis i stor grad kan forverre allerede eksisterende patologi.

IV. Autotrenirovki

Engasjere seg i deg selv betyr å sette nervesystemet i orden, det er ikke for ingenting som de sier: "Du kan ikke endre omstendigheter - endre din holdning til dem". Nevrologisk dystoni krever denne tilnærmingen. Det er sikkert mulig å henvende seg til psykologen eller psykoterapeuten, men den interne orienteringen fra den vil verdien ikke miste.

De sier at pusteøvelser er veldig gode for selvopplæring, det hjelper "overtale seg", disipliner og forbedrer humør. På livet "omskudd" er det bedre å se "filisofisk", fordi før eller senere alt går. Hvis du prøver å unngå konflikter og irritasjoner, behandle andre godt, og hver morgen overbevise deg selv om at alt er bra, så blir tankene viktige, og livet vil begynne å bli bedre.

Prosedyrer, tabletter, injeksjoner

Alle medisinske prosedyrer, bruk av medisiner og medisinsk behandling foreskrevet av lege, avhengig av pasientens tilstand og effekten av tiltakene. Pasienter med vaskulær dystoni er vist fysioterapi, massasje og restorative prosedyrer. Helse bad, Douches, elektroforese med brom, aminophylline, magnesia, terapeutisk nakke massasje, akupunktur - alt dette sammen kan ha en slik positiv effekt på det autonome nervesystemet, som det vil begynne å "oppføre seg" godt og uten medisinering. Men hvis virkningen av aktivitetene er ubetydelig, legger legen til:

 1. Antidepressiva og beroligende midler, hypnotika;
 2. Medisiner rettet mot å regulere blodtrykk (med hypertensjon og hypotensjon kan strategien være radikalt forskjellig);
 3. Forberedelser som forbedrer blodsirkulasjonen i hjernens kar
 4. Vitaminer og antioxidantkompleks.

Vaskulærdystoni er selvfølgelig ikke en gave, det er ikke lett eller umulig å kvitte seg med det, men å overføre det til et "sovende regime" i styrken til pasienten selv. Det viktigste er ikke å "sitte ved sjøen og ikke vente på været", vil suksess komme hvis personen selv ønsker det. Alt er i hendene!

CSD i hjernen

Nyheter fra sponsorer:

Vegeto-vaskulær dystoni er en storstilt funksjonsfeil i det autonome nervesystemet, som er ansvarlig for tilpasning av indre organer til ytre påvirkninger. Det er en utbredt dysfunksjon av fartøyene, som har en ekstremt ødeleggende effekt på tilstanden til hjernen.

De første symptomene på VSD kan vurderes:

• konstant svakhet, overdreven tretthet, tap av vitalitet;

· Økt intrakranielt trykk, hyppige trykkspring, endringer i hjertefrekvensen;

· Hyppig følelse av tyngde i hodet og sand i øynene;

· Med følelsesmessig overbelastning er det støy i ørene

· Hyppig hevelse i nesopharynx.

Vanligvis VSD diagnostisert i ungdomsårene (12 til 16 år), når utviklingen av psyko-emosjonelle sfære ikke holdt tritt med endringer i den fysiske kroppen, og overdreven mental stress. Imidlertid kan dystoni forekomme i voksen alder på grunn av følelsesmessige sjokk, usunn livsstil (svikt av dagens regime), utvikling av smittsomme sykdommer.

Vegetovaskulær dystoni forekommer ofte i mild form, så årsakene til dårlig helse i mange år forblir usikre. Det vegetative systemet påvirker funksjonen til alle indre organer, slik at VSD lett maskerer for en rekke andre sykdommer.

effekt IRR å jobbe av hjernen

Korrekt funksjon av hjernen er hovedsakelig avhengig av metning av cellene med oksygen (på grunn av arterielt blod) og rettidig fjerning av venøst ​​blod fra det. Vegetovaskulær dystoni har en skadelig effekt på denne prosessen. Samtidig er det en spasme av viktige arterier, og en utvidelse av hjerneårene.

Cpazm fartøy ved IRR

Dystoni fører til en "sult" av hjerneceller og fremveksten av vanskeligheter med fjerning av dem fra behandlede stoffer som har blitt skadelige. Spasm forårsaker blodsirkulasjonsforstyrrelser, fører til økt intrakranielt trykk.

Pasienten føler hyppig ubehag i hodet og kan ikke forstå årsaken til forekomsten. Når en vegetativ krise er det alvorlig hodepine, en pulserende følelse i den tidlige sonen. Spasmer i hjerneskarene fører til forstyrrelse av arbeidet i den kognitive og følelsesmessige sfæren.

I tillegg manifesterer VSD seg alltid på en komplisert måte - spasmen overføres gjennom ryggraden over alle vegetative nerver og danner en funksjonsfeil i hele organismen. Vanligvis går VSD i svak modus - pasientene forveksles lett med kronisk tretthet eller konsekvenser av stress. Imidlertid blir dystonien av hjernen før eller senere et åpenbart fenomen og krever spesiell behandling.

årsaker til IRR

Feil i det autonome nervesystemet skyldes overdreven og systematisk overbelastning. Nerve noder som styrer alle fartøy, bokstavelig talt "feber" fra nådeløs spenning. Du kan sammenligne lunger på VSD med skarpe overspenning - ledningsnett (fartøy) tåler ikke energi toppene og krasjer (vasospasme). De største tapene observeres i hjernens arbeid, men under ordet er hvert organ.

VSD oppstår under påvirkning av mange faktorer:

 • kritisk overbelastning av nervesystemet;
 • kronisk stress, nervøs sammenbrudd, frustrasjon;
 • genetisk predisposisjon (i utgangspunktet svake blodkar, fødselsproblemer med nervesystemet);
 • overdreven fysisk anstrengelse (typisk for profesjonelle idrettsutøvere);
 • ethvert craniocerebralt traume (uansett "begrensningsperioden");
 • fokale og kroniske infeksjoner;
 • hormonelle lidelser;
 • cervical osteochondrosis (vaskulær overføring i livmorhalsområdet - et brudd på blodstrømmen i hjernens celler);
 • ødeleggende livsstil (dårlige vaner, forstyrrelse av arbeid / hvile, utilstrekkelig ernæring, inaktivitet).

Dystoni skaper en funksjonsfeil mellom prosesser med excitasjon og inhibering, noe som introduserer en betydelig forstyrrelse i nervesystemet. Etter hvert er kroppen så svekket at den ikke klarer å tilpasse seg til ytre påvirkninger.

Overdreven og ofte utilstrekkelig respons på noen stimuli blir observert. I avanserte tilfeller, kroppen bare "slått av" i tilfelle av potensielt farlige situasjoner - pasienten faller i en død svak, lider av autonome kriser, tremor av lemmer, forstyrrelser i termoregulering og hjertefrekvens. Behandling blir nødvendig.

Behandlingen er som styrke fartøyene ved IRR?

Dystoni er lett nok til å behandle. Og for å styrke nervesystemet - den første prioriterte oppgaven! En spesiell rolle er spilt av den integrerte normaliseringen av livsstil og restorative stoffer.

Hvordan kan det å styrke kroppen?

Spasmer og smerte symptomer er bare konsekvenser av overbelastning. Det er nødvendig å styrke nervesystemet, restaureringen som vil utløse en automatisk prosess for gjenvinning av kroppen.

Å styrke det vegetative systemet vil hjelpe:

 • riktig næring (det utelukker stekte og krydrede retter, sterke drikker);
 • tilstrekkelig veksling av arbeid og hvile;
 • En sunn søvn om natten (helst å gå i seng før midnatt);
 • moderat trening (hyggelige turer i frisk luft, sport / dans).

Startet dystoni krever medisinsk behandling, spesielt i situasjoner hvor hyppige vegetative kriser observeres.

Hvilke medisiner vil hjelpe å styrke organisme med IRR?

Medisinske preparater velges på en omfattende måte, styrt av oppgaven med å maksimere kroppen og forhindre forekomst av overbelastninger som forårsaker vasospasmer.

Legemidler er foreskrevet for:

 • gjenopprette normalt blodtrykk
 • forbedring av blodsirkulasjonen i hjernens kar
 • normalisering av nervesystemet (beroligende midler, antidepressiva, beroligende midler);
 • generell styrking av kroppen (vitaminkomplekser).

Parallelt med den medisinske effekten utføres fysioterapi. Pasienter foreskrevet avslappende behandlinger (terapeutisk massasje, akupunktur, dusj, adopsjon av helse bad) og hardware effekter på blodårene er nødvendig for å hindre nye spasmer.

Omfattende innsats av leger og pasientens ønske om å forbedre livskvaliteten, kan raskt styrke nervesystemet og hjelpe kroppen bedre å takle stress og tretthet.

Vegeto-vaskulær dystoni - sykdom i hjernen og blodårene

Grønn-vaskulær dystoni i hjernen, eller som det også kalles autonom dysfunksjon, er en funksjonsfeil i arbeidet i menneskekroppen som har oppstått på grunn av en forstyrrelse i nervesystemet i hjernen.
I henhold til den internasjonale klassifikasjonen av sykdommer er dystoni inkludert i symptomkomplekset under ICD-koden 10.
Oftere sykdommen oppstår hos voksne, tilfellene av deteksjon hos barn er ekstremt sjeldne (opptil 8-9%). Grønn-vaskulær dystoni i hjernen er en "kvinnes" sykdom, menn blir nesten ikke syk av det.

Hvordan virker sykdommen?

Grønn-vaskulær dystoni i hjernen påvirker kroppen som følger: Av en eller annen grunn, smelter fartøyene i hjernen og derved forstyrrer blodstrømmen og forårsaker at kroppen sulter av mangel på oksygen og næringsstoffer. Eller blodet i hodet stagnerer, det er ingen normal utstrømning. I begge tilfeller begynner kroppen å føle et sterkt ubehag, manifestert i hver enkelt.
Menneskekroppen reagerer på stimuli med vaskulær spasme, økt hjertefrekvens på grunn av økt stress på kardiovaskulærsystemet.

årsaker

Ved legenes avtale må du huske detaljene i de siste årene av livet ditt. Det er sannsynlig at personen ble påvirket av følgende faktorer:

 • Stress psyko-emosjonell sfære i lang tid (problemer hjemme, på jobb, i privatliv, slektning av slektninger).
 • Sterk stress.
 • Et traumer til skallen, som ikke ble gitt riktig verdi (det var enda en enkel blåse som kunne påvirke hjernen).

Traumas av skallen, fødselsskader - en av årsakene til hjernens SBI

 • Arvelighet.
 • Smittsomme fokosykdommer.
 • Fysisk stress, systematisk utmattende en person.
 • Forstyrrelser i hormonalt spektrum.
 • Cervical osteochondrosis komplisert av vertebrob basilær insuffisiens.
 • Generell kronisk forgiftning av kroppen.
 • Effekter av kjemikalier.
 • Strålingsbestråling.
 • Infeksjonssykdommer i respiratoriske organer av kronisk natur.
 • Alkoholisme, røyking, narkotikamisbruk.
 • Forstyrret søvn.
 • Klimaendringer.
 • Dårlig ernæring.

symptomatologi

Vegeto-vaskulær dystoni manifesterer seg som følger:

 • Hjertet hjertesykdommer, ulike funksjonsfeil i kroppen.
 • Svimmelhet.
 • Støy i ørene.
 • Mangel på luft.
 • Med en skarp forandring i værforhold, multipliserer alle eksisterende symptomer.
 • Blodtrykk i arteriene er ikke konstant, noe som utelukker inntaket av medisiner som regulerer det.

Et av symptomene er tremmer av hender og tråkking av øyelokkene

 • En skarp rødhet eller blek i ansiktet.
 • Chills, feber, økt svette.
 • Tremor.
 • Twitching av øyelokkene.
 • Økt følelsesmessighet, irritabilitet.
 • Angst (angrep VSD).
 • Styrking av alle de ovennevnte symptomene før begynnelsen av kritiske dager.

behandling

Behandling av hjernens MVD krever en helhetlig tilnærming med nøye overensstemmelse med alle reseptene.

medisiner:

 • Antidepressiva, beroligende midler.
 • Sovepiller.
 • Forberedelser for regulering av trykk.
 • Medikamenter for å forbedre cerebral blodtilførsel.
 • Vitaminkomplekser.
 • Antioksidanter.

Fysioterapi behandling:

 • Massasje av kraftsonen.
 • Akupunktur.
 • Elektroforese med magnesia, brom og euphyllin.

Generelle styringsprosedyrer:

 • Bad for velvære.
 • Dusjkontrast.

En klar modus for dagen (hvile og arbeid):

 • Gå til sengs på en bestemt tid (senest kl. 23.00).
 • Før du legger deg til sengs må du ikke begynne å skremme, ta en tur om kvelden, ventilere rommet.

Korrekt og dyp søvn er svært viktig for behandling av AVR

 • Om kvelden vil det varme badet med medisinske urter roe roligere.
 • Å våkne opp bør også være på samme tid.
 • Ikke sitte om natten på datamaskinen.
 • Nekter å se på filmer og fjernsynsprogrammer som oppmuntrer sentralnervesystemet.
 • Om mulig, slapp av mer om dagen.
 • Gå daglig på gaten.
 • Avvis alkohol og tobakk.
 • Hvil på naturen er aktiv: vegetativ-vaskulær dystoni er forverret med stillesittende livsstil.

Kosthold, grunnlaget for dette er riktig ernæring

 • Det er nødvendig å utelukke varme, fettete og stekte matvarer.
 • Drikk minst kaffe og te.
 • Spis mye ferskpresset juice.

Positiv holdning. Det er veldig bra for pusteøvelser om morgenen.
Det er vanskelig å kvitte seg med vegetativ-vaskulær dystoni, men det er mulig med streng overholdelse av instruksjonene fra spesialister.

Les Mer Om Fartøyene