Trofiske sår av nedre ekstremiteter

Trofisk sår - en sykdom som kjennetegnes ved dannelse av defekter i huden eller slimhinnen som kommer etter avvisning av nekrotisk vev, og hvori svak strøm, liten tendens til helbredelse og en tendens til å gjenta seg.

Som regel utvikler de seg mot bakgrunnen av ulike sykdommer, varierer i vedvarende langsiktig kurs og er vanskelige å behandle. Gjenopprettelse avhenger direkte av løpet av den underliggende sykdommen og muligheten for å kompensere for de lidelsene som førte til utbruddet av patologi.

Slike sår heler ikke i lang tid - mer enn 3 måneder. Trofic sår oftest påvirker underarmene, så behandlingen skal begynne når de første tegnene er funnet i begynnelsen.

årsaker til

Brudd på blodtilførselen til hudområdet fører til utvikling av mikrocirkulasjonsforstyrrelser, mangel på oksygen og næringsstoffer og brutto metabolske forstyrrelser i vevet. Det berørte området av huden er nekrotisk, blir følsomt for eventuelle traumatiske midler og infeksjon.

Å provosere forekomst av trofasår på beinet er mulige slike risikofaktorer:

 1. Problemer av venøs trombose: sirkulasjon, åreknuter i de lavere ekstremiteter, etc. (begge sykdommene bidra til stagnasjon av blodet i venene, vev forstyrre strømforsyningen og forårsaker nekrose) - magesår vises i den nedre tredjedel av tibia;
 2. Forverring av arteriell blodsirkulasjon (spesielt med aterosklerose, diabetes mellitus);
 3. Noen systemiske sykdommer (vaskulitt);
 4. Enhver form for mekanisk skade på huden. Det kan ikke bare være et vanlig, hjemlig traume, men også en brenn, frostbit. Det samme området inkluderer sår som er dannet i avhengige personer etter injeksjoner, samt effekten av bestråling;
 5. Forgiftning av giftige stoffer (krom, arsen);
 6. Hudsykdommer, for eksempel kronisk dermatitt, eksem;
 7. Brudd på lokal sirkulasjon ved langvarig immobilitet på grunn av traumer eller sykdommer (sårdannelser dannes).

Ved diagnostisering av en sykdom er sykdommen som forårsaket dannelsen svært viktig, siden taktikken til å behandle trofasår på beinet og prognosen avhenger i stor grad av arten av den underliggende venøse patologien.

Symptomer på trofasår

Dannelsen av sår på beinet, som regel, foregår av en hel kompleks av objektive og subjektive symptomer, som indikerer en progressiv brudd på venøs sirkulasjon i ekstremiteter.

Pasienter bemerket økt hevelse og tyngde i leggene, økte kalv muskelkramper, spesielt om natten, utseendet på en brennende følelse, "Heat", og noen ganger kløe i huden leggen. I denne perioden, i den nedre tredjedel av skinnen, øker et nettverk av myke cyanotiske vener med liten diameter. Violette eller lilla pigment flekker vises på huden, som sammenfaller, danner en stor sone med hyperpigmentering.

I den første fasen er trofasår overfladisk, har en fuktig mørk rød overflate dekket med en scab. I fremtiden utvider og forstår såret.

Individuelle sår kan fusjonere med hverandre og danner omfattende feil. Flere lanserte trophic ulcers i enkelte tilfeller kan danne en enkelt sår overflate langs hele omkretsen av shin. Prosessen strekker seg ikke bare i bredde, men også i dybden.

komplikasjoner

Trofiske sår er svært farlige for deres komplikasjoner, som er svært alvorlige og har dårlige utsikter. Hvis du ikke legger merke til de trofiske sårene i ekstremitetene i tide og starter behandlingsprosessen, kan følgende ubehagelige prosesser senere utvikle seg:

Obligatorisk bør behandlingen av trofasår på bena utføres under tilsyn av behandlende lege uten uavhengig aktivitet, men i dette tilfellet er det mulig å minimere konsekvensene.

forebygging

De viktigste forebyggende midler for å forhindre forekomst av trofasår er umiddelbar behandling av primære sykdommer (sirkulasjons- og lymfedreneringsforstyrrelser).

Det er ikke bare nødvendig å bruke stoffene inne, men også å bruke dem eksternt. Den lokale effekten vil bidra til å stoppe de patologiske prosessene, behandle eksisterende sår og forhindre etterfølgende ødeleggelse av vev.

Hva er farlig sykdom?

Fremvoksende trophic ulcers kan til slutt okkupert betydelige områder av huden, øke dybden av den nekrotiske effekten. Gnoyrodnaya infeksjon, kom inne, kan provosere utseendet på erysipelas, lymfadenitt, lymphangitt, septiske komplikasjoner.

I fremtiden kan de avanserte stadiene av trofasår utvikle seg til gasgangrener, og dette er årsaken til akutt kirurgisk inngrep. Langsiktig ikke-helbredende sår, utsatt for aggressive stoffer - salicylsyre, tjære, kan utvikle seg til ondartede degenerasjoner - hudkreft.

Behandling av trofasår på beinet

I nærvær av trofiske sår på beinet, er et av de viktigste stadiene av behandlingen å identifisere årsaken til sykdommen. For dette formål er det nødvendig å konsultere med slike leger som phlebologist, dermatolog, endokrinolog, kardiolog, vaskulær kirurg eller allmennlege.

Sene stadier av sykdommen blir vanligvis behandlet på kirurgiske sykehus. Men i tillegg til å identifisere og eliminere årsaken til trofasår, må man heller ikke glemme daglig pleie for det berørte området.

Hvordan behandle et trofasår av underekstremitetene? Bruk flere alternativer, avhengig av forsømmelsen av den patologiske prosessen.

 1. Konservativ terapi, når pasienten er foreskrevet medisiner som phlebotonics, antibiotika, antiaggregants. De vil bidra til å kurere de fleste symptomene på sykdommen. Pasienter foreskriver ofte følgende stoffer: Tocopherol, Solcoseryl, Actovegil. Denne medisinen kan bare foreskrives av en lege.
 2. Lokal terapi, som du kan kurere vev og hudskade på. Med diabetes brukes salver som inneholder antiseptika og enzymer. Disse rettsmidler helbreder sår og gir lokalbedøvelse. Salver som øker blodsirkulasjonen er forbudt å gjelde på den åpne overflaten av et trofasår. Slike salver som Dioxysol, Levomecol, Curiosine, Levosin utøver en sårhelende effekt. Salve påføres kompressen og om spesielle bandasjer er laget.
 3. Kirurgisk inngrep, som utføres etter helbredelse av sår. I løpet av det gjenopprettes blodstrømmen i blodårene i det berørte området. Denne operasjonen innebærer shunting og phlebectomy.

For å behandle sår, bruk slike stoffer: Klorhexidin, Dioxydin, Eplan. Hjemme kan du bruke en løsning av furacilin eller kaliumpermanganat.

Operativ inngripen

Kirurgisk behandling av trofasår i nedre ekstremiteter er indisert for omfattende og alvorlige hudlidelser.

Operasjonen består i å fjerne såret med det omkringliggende ikke-levedyktige vevet, og ytterligere lukke ulcerøs defekt, i andre trinn, utføres en operasjon på venene.

Det finnes flere forskjellige kirurgiske metoder:

 1. Vakuumbehandling, som gjør at du raskt kan fjerne pus og redusere ødem, samt skape et fuktig miljø i såret, noe som i stor grad forhindrer bakterier i å utvikle seg.
 2. Cathering - egnet for magesår som ikke heler i svært lang tid.
 3. Perkutan søm - egnet for behandling av hypertensive sår. Dens essens er i frakobling av venøs-arterielle fistler.
 4. Virtuell amputasjon. Klippet metatarsal og metatarse-falangiale felles, men anatomisk integriteten av foten er ikke brutt - men fjerner lesjoner av bein infeksjon som effektivt kan håndtere neurotrophic magesår.

Når sårets størrelse er mindre enn 10 cm², lukkes såret med egne vev, strammer huden daglig i 2-3 mm, og bringer sidene sammen og lukker den helt i 35-40 dager. På sårområdet forblir et arr, som må beskyttes mot eventuelle skader. Hvis lesjonens område er mer enn 10 cm², bruk hudplastikk ved bruk av pasientens sunne hud.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver operasjon. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av scenen i den patologiske prosessen.

I den første fasen (stadium av et fuktig sår) omfatter medisineringstilbud slike stoffer:

 1. Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 2. NSAID, som inkluderer ketoprofen, diklofenak, etc.;
 3. Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 4. Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene mikroorganismer. Det inkluderer slike prosedyrer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bruk av dressinger med medisinske salver (dioksykol, levomikol, streptolaven, etc.) og karbonat (spesiell bandasje for sorption).

I det neste trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon..

Også på dette trinn bruker spesielt utviklet for dette sårdekkende sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I sluttfasen av legemiddelbehandlingen tar sikte på å eliminere den primære sykdommen, som provoserte utseendet av trofiske magesår.

Hvordan behandle et trofasår på benet hjemme

Når du begynner behandling for trofasår ifølge folkeoppskrifter, er det nødvendig å konsultere legen din.

Hjemme kan du bruke:

 1. Hydrogenperoksid. Det er nødvendig å dryppe på sårperoksidet, og dryss streptocicid på dette stedet. På toppen må du sette et serviett, tidligere gjennomvåt i femti milliliter kokt vann. I dette vannet tilsettes to teskjeer peroksid. Deretter dekke med en pakke og bandasje med et lommetørkle. Endre komprimeringen flere ganger om dagen. Og dryss streptocidet når såret blir fuktig.
 2. Helbredende balsam i behandling av trofasår i diabetes mellitus. Den inkluderer: 100 g enebær tjære, to eggeplommer, 1 ss rose olje, 1 teskje renset terpentin. Alt dette må blandes. Terpentin helles langsomt, ellers egget vil curdle. Denne balsam er påført på trophic ulcer, deretter dekket med en bandasje. Dette folkemidlet er et godt antiseptisk middel.
 3. Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 4. Trofiske sår kan behandles med antiseptika: vask sår med varmt vann og såpe, bruk antiseptisk og bandasje. Disse dressings alternativt applikasjoner fra en løsning av havsalt eller bordsalt (1 spiseskje per 1 liter vann). Gaze er brettet i 4 lag, fuktet med saltoppløsning, lett presset og påført såret, på toppen av komprimeringspapiret, hold i 3 timer. Prosedyren skal gjentas to ganger om dagen. Mellom applikasjoner er pause 3-4 timer, på denne tiden bør sårene holdes åpne. Snart begynner de å redusere i størrelse, kantene blir tette, noe som betyr at helbredelsesprosessen skjer.
 5. Hvitløkspult eller komprimer brukes med åpne sår. Ta flerskikts gasbind eller et terryhåndkle, suge i varm buljong av hvitløk, klem ut overflødig væske og umiddelbart feste til et sårt sted. På en poultice eller et kompresjon setter du en tørrflanelforbinding og en varmvannflaske eller en flaske varmt vann for å holde varmen lenger.
 6. Det er nødvendig å blande egghvite med honning slik at disse ingrediensene er i samme forhold. Pisk alt og bruk på sår, inkludert åre som er vondt. Deretter dekker baksiden av burdock bladene. Det skal være tre lag. Fest cellofanfilmen og bind den sammen med en linduk. La kompresset stå over natten. Du må gjøre denne behandlingen fem til åtte ganger.

Husk at i fravær av rettidig og korrekt behandling kan utvikle komplikasjoner som :. mikrobiell eksem, erysipelas, abscess, pyoderma, leddgikt av ankelen, etc. Derfor, bare bruke folk rettsmidler, neglisjere tradisjonell behandling er ikke nødvendig.

Salver for behandling

For å behandle denne sykdommen, kan du også bruke en rekke salver, både naturlige og kjøpt i apoteket. Effektivt helbrede sår og utøve anti-inflammatorisk effekt salver arnica, comfrey, samt rom geranium.

Salve av Vishnevsky brukes også ofte. Av salver som kan kjøpes på apoteket, skiller de spesielt dioksykol, levomecol, samt streptolaven og en rekke analoger.

Trophic ulcers: klassifisering, profesjonell og folkebehandling

I verden lider mer enn to millioner mennesker av utseendet av trofasår på beina (ben og føtter). Dette er en sykdom preget av en dyp defekt i kutan epitel eller basalmembran, ledsaget av en inflammatorisk prosess. Det fører til vevstap, og arr gjenstår på huden, etter helbredelse av såret. Behandling av trofasår på beina, til tross for utviklingen av medisin, er fortsatt en av de vanskeligste. Dette skyldes et brudd på ernæringsprosessen av celler - trofikker (dermed navnet på sykdommen). Samtidig reduseres kroppens beskyttelsesfunksjoner, og reduserende evne er delvis tapt.

Typer av trofasår og deres spesifisitet

Alle typer trofasår er en følge av sykdommer forbundet med nedsatt blodgennemstrømning i beina, noe som resulterer i utilstrekkelig ernæring av epitelceller og gradvis bortfall. Fra det som fungerte som årsaken til denne sykdommen, er det flere typer utsagn:

 • Venesesår
 • Sårarterier (aterosklerotisk);
 • Diabetiske sår (mot diabetes mellitus);
 • Neurotrophic, assosiert med craniocerebral trauma eller spinal skade;
 • Martorell sår eller hypertensive;
 • Piogen (smittsom).

Arterielle (aterosklerotiske) sår

oppstå sår av denne typen i fremgang er et resultat av aterosklerose, iskemi av myke vev shin obliterans, som påvirker hovedpulsåren. Utseendet til denne typen sår utløses ofte av hypotermi av bena; bruker stramme sko; samt skade på integriteten til huden. Lokaliserte trofiske sår av denne typen på sålen og den ytre side av foten, tommelen (slutt sin falanks) i hælområdet. Dette er - lille størrelsen på såret, semi-sirkulære, med ujevne, forseglede kanter, fylt med purulent innhold. En flekk av hud rundt dem er en blek gul farge. Aterosklerotiske sår er oftest påvirket av eldre mennesker. Deres utseende er innledes med en liten "claudicatio intermittens" der pasienten vanskelig å klatre trappa. Han er alltid kald og blir fort trøtt. Benet er nesten alltid kaldt og det gjør vondt om natten. Hvis på dette stadiet ikke er startet behandling, er det sår som gradvis ekspanderer over hele overflaten av foten.

Venesesår

Denne typen trophic ulcers er hovedsakelig dannet på underbenet, i den nedre delen av sin indre overflate. På baksiden og ytre sider er ekstremt sjeldne. Oppstår med et brudd på venøs blodstrøm i underlempene, inkludert som en komplikasjon av åreknuter. Utseendet til sår føres av følgende symptomer:

 1. Den gastrocnemius svulmer, en følelse av tyngde;
 2. Om natten er det kramper;
 3. Huden på underbenet begynner å "klø", på det ser ut et nett med markert forstørrede årer;
 4. Gradvis går venene inn i flekkene i en lilla nyanse, og blir til en fiolett farge og sprer seg til større områder.
 5. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir huden tettere, får en bestemt glans og glatthet.

På slutten av innledningsfasen vises hvite fargete klemmer som ligner parafinflak. Hvis behandlingen på dette stadium ikke er startet, utvikler noen få dager senere et lite sår, hvis utvikling vil utvikle seg. For det første påvirker det bare huden, deretter akillessenen, kalvemuskelen (i ryggen), tibiens periosteum. I dette tilfellet pus fra såret, som har en ubehagelig lukt. Hvis behandling av venøs venøs trofasår er feil valgt eller forsinket, kan alvorlige sykdommer som erysipelas, lymfadenitt inguinal, purulent varicotromboflebitt utvikle seg. Ofte fører det til en irreversibel økning i lymfekar og elefantben. Det var tilfeller da sen behandling startet, var årsaken til sepsis med dødelig utgang.

Diabetisk sår

Diabetes mellitus er en sykdom som forårsaker mange forskjellige komplikasjoner, hvorav den ene er et diabetisk trofasår. Det begynner med tap av følsomhet i underdelene, forbundet med død av individuelle nerveender. Dette føles når du bærer en hånd på beinet (det føles kaldt for berøring). Det er nattpine. Symptomer ligner på et sår av arteriell opprinnelse. Men det er en betydelig forskjell - det er ingen syndrom av intermittent claudication. Plassen av såret er oftere på tommelen. Ofte blir årsakene til utseendet traumatisert på sålene på sålene. En annen forskjell fra et arterielt sår er et dypere sår, av forstørret størrelse. Diabetiske sår er svært farlige fordi det er oftere enn andre former som er utsatt for ulike infeksjoner som fører til gangrene og benamputasjon. En av de vanligste årsakene til diabetessår er den løpende fotangiopati.

Neurotrope sår

Årsakene til trofasår av denne typen er hodeskader eller spinalskader. Det berørte området er den laterale overflaten av hælen eller en del av sålen fra calcaneusens hæl. Sår - i form av et dypt krater, hvor bunnen er ben, sener eller muskel. Samtidig er deres ytre dimensjoner ubetydelige. Pus samler seg i dem. En ubehagelig lukt kommer ut av såret. Vevet i området av det ulcerøse hullet mister sin følsomhet.

Hypertensive sår (Martorella)

Denne typen sår anses sjeldne. Det er dannet mot en bakgrunn av konstant høyt blodtrykk, som forårsaker hyalinose av veggene til små fartøy og en lengre tid på deres spasmer. Oftere forekommer i den kvinnelige delen av befolkningen i den eldre aldersgruppen (etter 40 år). Utbruddet av sykdommen er preget av utseendet på en papule eller en region med rød-cyanotisk farge, med en liten ømhet. Når sykdommen utvikler seg, blir de til uttalelser. Et karakteristisk trekk ved den hypertoniske formen er lesjonens symmetri. Sår oppstår umiddelbart på begge skinnene, lokaliserer i den midterste delen av den ytre overflaten. I motsetning til alle andre former utvikler de seg veldig sakte. I dette tilfellet, ledsaget av smertefulle smerter, som ikke opphører enten dag eller natt. De har stor sannsynlighet for bakteriell infeksjon.

Piogene sår

Årsaken til pyogene sår er en reduksjon i immunitet forårsaket av furunkulose, follikulitt, purulent eksem og lignende. Denne sykdommen er typisk for folk med lav sosial kultur. Oftest er deres utseende knyttet til manglende overholdelse av hygieneregler. Pyogene sår er plassert enkeltvis eller i grupper på underbenet, langs hele overflaten. Vanligvis har de en oval form, en grunn dybde.

Video: Spørsmål til phlebologist om trofasår

Behandling av sår

Behandling av trofasår i underlivet er strengt individuelt for hver enkelt pasient. Dette skyldes ulike årsaker som forårsaker deres utseende. Derfor er det viktig å korrekt diagnostisere typen av sår. For dette gjennomføres cytologiske, histologiske, bakteriologiske og andre typer undersøkelser. Metoder for instrumentell diagnostikk brukes også. Når en nøyaktig diagnose er etablert, begynner de behandlingsprosedyrer. For å behandle trophic ulcus kan være, både kirurgisk og medisinske metoder. Behandlingsforanstaltningens kompleks inkluderer lokal behandling som er beregnet på å rense såret fra purulent innhold og nekrotisk vev, behandling med antiseptiske løsninger og bruk av salver som hjelper til med å cicatrize sårene og gjenopprette epitelet. Av stor betydning for gjenoppretting er fysioterapi og tradisjonell medisin.

Kirurgiske metoder

Kirurgiske metoder er en operativ intervensjon, hvor eksitering av dødt vev utføres og fokuset på betennelse fjernes. Disse inkluderer:

 1. Curettage og evakuering;
 2. VAC-terapi (vakuumbehandling) - behandling med lavt negativt trykk (-125 mmHg) ved hjelp av svampete bandasjer laget av polyuretan. Denne metoden lar deg raskt og effektivt fjerne fra sårpulverende ekssudat og bidrar til å redusere ødemet rundt såret, dets dybde og ytre dimensjoner; forbedrer blodmikrocirkulasjonen i det myke vevet i nedre lemmer og aktiverer prosessen med å danne en ny granulering. Dette reduserer sannsynligheten for komplikasjoner. Vakuumbehandling skaper et fuktig miljø i såret, noe som er en uoverstigelig barriere for bakterier og virusinfeksjon.
 3. Metode for kur for behandling av langvarige, ikke-helbredende venøse, hypertoniske og andre trofasår.
 4. Ved behandling av nevrotrofe sår er teknikken for "virtuell amputasjon" mye brukt. Dens essens ligger i reseksjonen av metatarsophalangeal ledd og metatarsalben uten å forstyrre fotens anatomiske integritet. Samtidig elimineres problemer med overdreven trykk og fokus på beininfeksjon.
 5. Ved behandling Martorell syndrom (idiopatisk ulcus) bruker perkutane suturering teknikk arteriovenøse fistler, i den hensikt å separasjon. Operasjonen utføres rundt sårets kanter.

Medisineringsterapi

Behandlingsforløpet med medisiner følger nødvendigvis enhver kirurgisk operasjon. Det kan utføres og som en selvstendig terapi for noen former for trofasår, middels og mild grad av utvikling. Behandling med medisiner er delt inn i flere stadier, avhengig av sykdomsstadiet. I det første stadiet (et stadium av et væskesår), inkluderes følgende legemidler i løpet av medisinering:

 • Antibiotika med en rekke bruksområder;
 • Anti-inflammatoriske midler (ikke-steroid), som inkluderer ketoprofen, diklofenak etc.;
 • Antiaggregeringsmidler for intravenøs injeksjon: pentoksifyllin og reopoglyukin;
 • Antiallergiske stoffer: Tavegil, suprastin, etc.

Lokal behandling på dette stadiet er rettet mot å rense såret fra det døde epitel og patogene bakterier. Den inkluderer:

 1. Vask såret med oppløsninger av antiseptika: mangan, furacilin, klorhexidin, decoctions av celandine, streng eller kamille;
 2. Bandasjering med terapeutiske salver (dioksikol, levomikol, streptolaven, etc.) og karboneta (Spesielle bandasjer for absorpsjon).

Også blodrensing (hemosorption) kan utføres i henhold til situasjonen. I det annet trinn, som er karakterisert ved en innledende fase av sårheling og arrdannelse, som brukes i behandlingen av helbredende salver trofiske sår - solkoseril, aktevigin, ebermin, etc., så vel som legemidler, antioksidanter, f.eks tolkoferon.. Arten av lokal behandling endres også. Dette trinnet bruker spesielle sårbandasjer sviderm, geshispon, algimaf, algipor, allevin et al. Behandling av det uttrykte overflate Kuriozin utført. I etterfølgende stadier er medisinsk behandling rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen som forårsaker trofasår.

Kompresjonsbindinger i behandling av trofasår

På alle stadier av behandlingen må elastisk kompresjon nødvendigvis utføres. Ofte er dette et bandasje av flere lag med elastiske bandasjer med begrenset utvidbarhet, som må endres daglig. Denne typen kompresjon brukes til åpne sår av venøs opprinnelse. Kompresjon reduserer betydelig hevelse og diameter av venene, forbedrer blodsirkulasjonen i underdelene og arbeidet i lymfedreneringssystemet. Et av de progressive kompresjonssystemene for behandling av venøse trofasår er Saphena Med UCV. I stedet for bandasjer blir det brukt et par elastiske strømper. For behandling av åreknuter sår i anbefalte permanent elastisk kompresjon ved hjelp av medisinsk jersey "SIGVARIS" eller "Kobber" kompresjon grad II eller III. For å utføre intermitterende kompresjon med pyogenic, lunger og andre typer, kan du bruke spesialkompresjonsbind kalt "Sapozhok Unna" sink-basert gelatin eller "boot Air Cast».

Fysioterapeutiske prosedyrer

For å forbedre effektiviteten av behandlingsprosedyrene, er en av de fysioterapeutiske (maskinvare) prosedyrene foreskrevet på helbredelsesstadiet.

 • Behandling med lokalt negativt trykk i Kravchenko trykkammer. Det anbefales at aterosklerotiske (arterielle) sår.
 • Lavfrekvent ultralydkavitasjon. Fremmer forbedringen av effekten av antiseptika og antibiotika på virale mikroorganismer som lever i såret.
 • Laser terapi. Det brukes til å lindre smertefulle smerter, eliminere inflammatorisk prosess, simulere regenerering av epidermale celler på det biologiske nivået.
 • Magnetisk terapi. Det anbefales som beroligende, decongestant, smertestillende og vasodilerende effekt.
 • Ultrafiolett bestråling er foreskrevet for å øke kroppens motstand mot ulike infeksjoner.
 • Terapi med ozon og nitrogen (NO-terapi) - forbedrer oksygenopptaket av cellene i huden og aktiverer veksten av bindevev.
 • Balneoterapi og mudterapi anbefales for fullstendig gjenoppretting.

Behandling av komplekse former for trofasår

Noen ganger er såret plassert på for store områder, og terapeutisk terapi gir ikke positive resultater. Såret forblir åpent og forårsaker konstant smerte. Oftest forekommer dette med venøs insuffisiens i uttalt form. I disse tilfellene anbefales hudtransplantasjon for trofasår. Det er tatt fra baken eller lårene. Transplanterte deler av huden, som blir akklimatiserte, blir spesielle stimulatorer for restaurering av kutant epitel rundt såret.

Tradisjonell medisin i behandling av trofasår

Behandling av trofasår er svært vanskelig. De er svært vanskelig å rengjøre fra purulent innhold, som forhindrer helbredelse av såret og begynnelsen av gjenopprettingsprosessen. Betydelig øker effektiviteten av medisinering for trophic ulcers (spesielt i helbredende stadium), behandling med folkemessige rettsmidler. Det innebærer å vaske sårhullet med infusjoner og avkok av medisinske planter, og deretter behandle dem med tilberedte hjemmelagde salver. De mest effektive antiseptiske egenskapene er urtekland, kamille, marigold og streng. De eliminerer ikke bare den inflammatoriske prosessen, men bidrar også til dannelsen av et ung epitel. Etter vask kan du bruke en av følgende oppskrifter:

 1. Rengjør såret med alkoholtinktur av propolis eller vanlig vodka. Og bruk deretter Salve Vishnevsky, som inkluderer bjørktjære. Du kan bruke ichthyol salve, som har lignende egenskaper.
 2. Med langvarige helbredende sår, bruk bomullsullhjul impregnert med tjære. De blir brukt på såret i 2-3 dager, og deretter forandret til friske. Og så til full gjenoppretting.

Spesielt vanskelig er behandling av trofasår hos diabetes. Følgende oppskrifter vil hjelpe i dette:

 • Pulver fra tørket løv av en Tartar. Skyll med rivaloloppløsning. Pulver med kokt pulver. Påfør et bandasje. På morgenen neste dag, dryss pulveret igjen, men vask ikke såret før dette. Snart begynner såret å helbrede.
 • På samme måte kan du bruke badene impregnert med juice fra Golden Usa eller bonde det ristede bladene.
 • Ferskt laget ostemasse. Brukt cottage cheese, tilberedt hjemme på noen måte. For det første blir såret vasket med myselen som oppnås ved å vri ostemassen. Deretter legges et stykke hytteost inn i det (det skal være mykt). På toppen - et komprimeringspapir eller pergament, og et bandasjeforband.
 • Propolis salve basert på gåsfett. Ta 100 g goosefett og 30 g jordprotein. Kok i et vannbad i 15 minutter. Å sette salve i brønnen. Deksel med komprimeringspapir og bandasje. Slik salve kan tilberedes i smør eller innvendig svinekjøttfett.
 • ACD fraksjoner. Dette legemidlet bør tas internt i henhold til en bestemt ordning og samtidig brukes eksternt til behandling av sår.
  1. For oral administrering: fortynn 0,5 ml ASD-2 i et halvt glass (100 mg) te eller vann. Ta 5 dager. Deretter gjør du en tre-dagers pause.
  2. utad: En brøkdel av ASD-3 fortynnet i vegetabilsk olje (1:20) brukes. Før såret påføres, behandle det med hydrogenperoksid. Etter å ha blitt vist på overflaten av såret, er filmen hvitaktig og skyll med peroksid.

Det er folk som tror på kraften i magiske ord. De kan bruke et tomt fra trofasår. For dette er det viktig å utføre et bestemt ritual, som er som følger:

Fra en pose med valmuefrø for å samle nøyaktig 77 korn. De må helles i en håndflate og nå kryss av to veier. Spred valmuefrøene, stå opp i vinden. I dette tilfellet bør du si følgende ord: "77 onde ånder! Du flyr overalt, Samle hyllest fra syndige mennesker! Og ta sår fra meg, ta dem langt unna! Kast dem tomt i feltet på den rotten. La det forbli sår, og de kommer ikke tilbake til meg igjen. Mitt ord er sant, til valmue frø - klebrig. Alt som har blitt sagt vil gå i oppfyllelse, en dunkende sykdom vil bli glemt! AMEN! "

Video: behandling av trophic ulcers med folkemessige rettsmidler

Forebygging av trofasår

Selv etter en fullstendig kur av det trofiske såret, er det tilbakefallene som er mulig. Derfor er det viktig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen. Det er obligatorisk å gjennomføre forebyggende behandling to ganger i året. Overvåk tilstanden til blodkar. Steder, med helbrede sår, må du smøre med olje fra tid til annen, som er infundert med St. John's wort, calendula eller kamille. De har evnen til å regenerere vev. Det er nødvendig å unngå belastninger på beina. Det anbefales å bruke spesielle undertøy, noe som gir langvarig komprimering. Hvis det er mulig, bruk behandlingen på kurstedene. Bruk på rommet til fysioterapi øvelser slik at du kan velge et sett med fysiske øvelser som er rettet mot å øke blodkarets elastisitet og redusere risikoen for nye sår.

Trofiske sår på beinet: foto, første fase, måter å behandle

Trofiske sår av nedre ekstremiteter Er en ikke-helbredende mangel på huden på huden på bakgrunn av en inflammatorisk prosess eller en rekke sykdommer. Denne patologien er forårsaket av en alvorlig svekkelse i sirkulasjonssystemet. Mangelen er ikke bare uattraktiv i utseende, men også full av alvorlige komplikasjoner.

Det krever komplisert terapi for å lette pasientens tilstand. Hvorfor oppstår det, hva er symptomene, hvordan diagnostikk og behandling utføres, er det verdt å lære mer i detalj.

Grunner til utdanning

Med et sår oppstår blodstagnasjon i området av hælen eller tærne på beinet. Årsaker som kan føre til brudd på blodutløp i underkroppene, kan være mange. Disse er:

 • brannsår;
 • frostskader;
 • vaskulære plaketter;
 • iført trangt ubehagelig sko;
 • ruptur av nerverbukser;
 • åreknuter i underekstremiteter;
 • kjemisk, fysisk, termisk brenning;
 • en allergisk reaksjon;
 • Lymphostasis på grunn av mekanisk friksjon av fotsålene.

At mangel på næring, og oksygentilførselen til de nedre lemmer fører til en forringelse av blodstrømmen, stagnasjon og utvikling av den inflammatoriske prosess og uleget sår som magesår, penetrerer dypt inn i huden integument påvirker sirkulasjons-systemet.

Trofiske sår som kan føre til endring av det subkutane vev og epidermallag, blir ofte diagnostisert hos eldre. I tillegg kan en rekke sykdommer provosere:

Et sår på beinet anses å være ikke-helende, moknuyuschy sår i mer enn 1,5 måneder. Sykdommen kan være en sekundær, mot forekom være varicer, trombose, arteriosklerose, diabetes av lavere ekstremiteter fartøyer, hypertensjon, thromboangiitis, nyresykdom, lever og hjerte.

Hvordan kan jeg bli smittet?

Trophic ulcer utvikler ikke bare på grunn av sykdommer, men kan også diagnostiseres ved infeksjon av myke vev på beina, når årsaken er miltbrann eller syfilis. På bildet nedenfor kan du se hva trophic ulcer av underekstremiteter ser ut.

Syfilis overføres ved hjelp av en kontakt og husholdningsvei. Infeksjon av foten er ganske mulig hvis ikke-overholdelse av enkle hygieneforhold, rettidig behandling av såret, kuttes på fotsålen.

Infeksjon kan forekomme hos barn, selv under fosterutvikling, gjennom fødselskanalen eller gjennom morsmelk av moren. Syfilis kan bli smittet gjennom blodet i transfusjonsprosessen.

Kilden til infeksjon med miltbrand kan være kontakt med dyr eller bruk av forurenset melk og kjøtt. Omtrent 5-6 dager etter først opptrer ved foten av degenerative forandringer i hudens integument (spesielt ben) i lys av de små erosive lesjoner med uregelmessige kanter.

klassifisering

Trofiske sår er tildelt en klassifikator, kode på mikro-10, spesielt CSL 98/4. Under sykdommen menes en defekt på hudens slimhinne med et kurs i akutt eller kronisk form. Såret oser konstant, ikke helbreder, det festes. Brutt blodsirkulasjon i nedre lemmer. Feil på beinet fremkaller ikke bare infeksjonens penetrasjon, men også problemer med karene, utseendet av aterosklerotiske plakk i nederlaget til hovedartarien eller aterosklerose.

Hva såret ser ut, de første tegnene

Det første skuret på benet eller et sår dannes raskt på bare noen få timer. Ingenting hindrer at blodtilførselen i leddene svekkes, og immuniteten reduseres. Den første fasen begynner med en modifikasjon av huden på huden. Berørt område på sålen (se under bildet hvordan startfasen ser ut) eller i delen av skinnet får en lakkert, skinnende nyanse. Videre er det kondens, hyperpigmentering.

Primær tegn på sår:

 • rødhet, hevelse, hevelse;
 • følelse av å brenne og sprekke;
 • infiltrering av væske i form av duggdråper gjennom lakskinnet;
 • utseendet på hvite flekker på det døde hudområdet;
 • vevnekrose;
 • dannelsen av en scab som suger selv fra en liten berøring;
 • oppkjøpet av kirsebærblomst og veksten i størrelse over tid.

I begynnelsen overstiger såret ikke 3 cm2. Hvis du ikke starter behandling, vil det i tilfelle infeksjon begynne å strømme bort purulent innhold med en ubehagelig lukt. Etter hvert som varigheten av betennelseskurset øker, øker ømmen i størrelse. Den første fasen av såret vil bli erstattet av flere subjektive og tydelig observerte symptomer.

Som et resultat av blodsirkulasjonsforstyrrelser, blir beina svulmer og hovner, blir kaldt til berøring. Ytterligere symptomer:

 • brennende følelse, varme, sprengning;
 • kramper muskler, spesielt om natten;
 • Utseendet til en glatt, skinnende og varm å berøre flekker av mørk lilla nyanse.

Gradvis vil trofasåret på benet øke i størrelse og ved infeksjon fører den inflammatoriske prosessen til slutt til blodforgiftning, sepsis og død. Dette er en slags decubitus, som kan oppstå på fotens hæl (sole). Ofte grunnårsaken: Bruk av smale, trange, grove sko eller infeksjon i fravær av personlig hygiene. Å provosere et uttrykk på benet kan:

Når det er et hvitt flekk på huden, anbefales det at leger ikke utsetter behandlingen til klinikken og fullfører diagnosen.

Trofiske sår kan skyldes en rekke årsaker. Kun behandling i utgangspunktet vil redde fra alvorlige komplikasjoner og konsekvenser til utviklingen av gangren, vevnekrose ved sepsis å bli med.

Diagnostiske tiltak

For en detaljert studie av tilstanden til nedre ekstremiteter og identifisering av den første årsaken som provoserte sykdommen, gjennomføres en omfattende studie:

 • visuell inspeksjon av lesjonen;
 • samling av anamnese hos pasienten;
 • blodprøve for biokjemi;
 • ultralyd;
 • MRI;
 • histologi;
 • bakteriologi;
 • cytologi for den subkliniske studien av ikke bare stedet for skade på bakgrunnen av nedsatt blodsirkulasjon, men også for nærliggende friske vevssteder med det formål å være hensiktsmessig systemisk behandling.

Hvordan utføres behandlingen?

Terapi er lang og kompleks. Selvmedisinering er utelukket, fordi det ofte er trofiske sår, det er bare en vei ut: kirurgi. Hvis saken er ukomplisert og ikke startet, vil sannsynligvis legen beslutte å gjennomføre et medisinsk behandlingsforløb.

Hvis en operasjon skal utføres, er preparatet:

 • rensing såret med antiseptiske midler fra deadenerte partikler som sakte helbredelse;
 • foreskrive medisiner for å forbedre trofisme og mikrosirkulasjon;
 • infrarød stråling i påvisning av patogen mikroflora på skadestedet;
 • utføre ozonbehandling, laserbestråling, vakuumbehandling for å akselerere helbredelse, stimulere vekst og granulasjon, forbedre trofisme i et tidlig stadium av magesårsprosessen.

Pasienter blir vist hvile, øker et sårt ben til en høyde, slik at blodet ikke stagnerer.

av narkotika

Terapi er rettet mot å eliminere grunnårsaken som førte til sykdommen. Utnevnes:

 • ikke-steroide midler (diklofenak);
 • antihistaminer (Suprastin, Diazolin);
 • antiseptika (furacilin, klorhexidin) for lokale effekter;
 • antiaggreganter (Pentoxifylline, Clopidogrel, Curantil, Cardiomagnolo, Aspirin);
 • regenererende salver og geler (Levomecol, Solcoseryl, Dimexide);
 • Anestetika (furacilin, klorhexidin, kamille bouillon);
 • salver for å forbedre blodsirkulasjonen (Venolife, Rutozid);
 • sensibilisatorer (Tavegil);
 • phlebotonics (Antistaks, Detralex);
 • nPVS for fjerning av et smertefullt symptom og forbedring av vevregenerering (Kuriozin, Actovegin).

Nødvendigvis må pasienten revurdere livsstil, mattilskudd. Selv i tilfelle kirurgi, er det ingen måte å gjøre uten forberedende prosedyrer: daglig behandling av et wicking sår med spesielle geler, antiseptiske midler, komposisjoner for å akselerere regenerering av vevTriderm, Solcoseryl, Levomecol, Dioxide).

UHF-bestråling, magnetoterapi, behandling av steder med nederlag av oksygen, nitrogen er vist.

Kirurgisk inngrep

Hvis trofasåret på beinet har vokst til en stor størrelse, er medisinering ineffektiv. Kirurgisk inngrep utføres ved å utelate det døde vev av epitelet, fjerne inflammet nekrotisk vev. I dag praktiserer legene curettage, evakuering av et magesår på huden forårsaket av hypertensiv eller venøs blodstasis, også med nevrotisk sårdannelse.

Mulig hudtransplantasjon fra hoften, baken. Det er nødvendig å returnere pasienten til en normal levestandard.

Oppmerksomhet vær så snill! Trofasåret har en uklar etiologi, og selv med et mindre ikke-helbredende sår på beinet, er det ikke mulig å utføre behandling hjemme. Folkemidlene er ikke i stand til å eliminere nedsatt sirkulasjon i leddene.

Hvis de trofiske sårene på bena er små, så med tillatelse fra legen ved hjemmebruk:

 • såpeoppløsning for å rense såret fra nekrose, pustulære lesjoner;
 • behandling av såret med antiseptika (heparin, levomekol), men under tilsyn av en lege. Antiseptiske dressings bør endres daglig (2-3 ganger om dagen) for å unngå infeksjon av såret. I tillegg vil regenerering, stimulering av celledeling og aktivering av metabolske prosesser, salver (Solcoseryl, Argosulfan) hjelpe.

Foredrag bør ikke gå forgjeves. Gradvis begynner ulcerativ defekt å tørke ut, helbrede. Det viktigste er å behandle hver dag med salver til såret helbreder helt.

Mulige komplikasjoner

Fødsål er et sted som hvis det ikke behandles systematisk og regelmessig, hvis det oppstår trofiske sår på beina, så vil penetrasjonen av mikroorganismer i huddekslene raskt, med blodstrømmen spredt over hele kroppen. Dette vil forårsake alvorlige komplikasjoner:

Et sår, utsatt for giftig skade, vil begynne å rote. Tissues decay, frigjør giftige produkter, sprer seg raskt av blod med lymfestrøm og deretter - gjennom hele kroppen. På bakgrunn av infeksjonen, vil sykdommen begynne å utvikle seg, som et resultat er det mulig å få onkologi, utvikling av svulster.

Risikogruppen omfatter ikke bare pasienter med diabetes mellitus, men også med svak immunitet, HIV-infisert, for som selv en mindre sår på beinet blir dødelig.

Forebygging - fremfor alt. Det er viktig å:

 • observere en diett
 • unngå å skade huden på beina dine;
 • Bruk komfortable sko;
 • Hold blodsukker under kontroll for å unngå utvikling av diabetessår på foten.

Trofasåret har lenge vært kjent for mennesker, selv om behandling og forebygging forblir relevante for denne dagen.

Trophic sår på beinet - årsaker, symptomer, behandling

Over to millioner mennesker rundt om i verden lider av trophic ulcers. Til tross for utviklingen av moderne medisin, er denne sykdommen vanskelig å behandle og truer med alvorlige konsekvenser. Den trofiske såret på beinet manifesteres ved ødeleggelse av huden eller slimhinnet og er preget av en dyp lesjon av myke vev, noen ganger når benet. Rundt såret holder det stadig betennelse. Sykdommen er sløv, ettersom vevene ikke får tilstrekkelig ernæring, de er nedsatt blodsirkulasjon og prosesser av cellulær ernæring. Over tid fører konstant betennelse til en svekkelse av kroppens beskyttende egenskaper, noe som resulterer i at behandlingen av sykdommen er enda vanskeligere.

Trofiske sår er en sekundær sykdom, som skyldes et brudd på blodsirkulasjonen i vevet. Resultatet er alltid det samme: Cellene mottar ikke riktig ernæring og begynner å dø ut, men årsakene til sykdomsutbruddet kan være forskjellige. Avhengig av dem, utmerker seg flere typer trofasår.

Trofiske sår er sekundære sykdommer

Venøs sår

Denne sykdommen oppstår i brudd på venøs sirkulasjon, som ofte skyldes åreknuter. Ofte oppstår et sår på den indre eller fremre delen av tibia, andre steder er det ekstremt sjeldent. Sykdommen vises ikke umiddelbart, den har en rekke symptomer som ofte oppfattes som symptomer på åreknuter, og ikke mer. Med tiden, oppmerksomhet på dem, kan du unngå sykdom, siden herding av trofasår er svært vanskelig.

Til plager av sykdom er:

 • Ødem av gastrocnemius, økning av ankelgikt, en følelse av tyngde;
 • Kramper begynner å vises, spesielt under søvn;
 • På huden begynner å dukke opp et merkbart vaskulært nettverk, det er ubehagelige opplevelser som ligner en kløe;
 • På venene er bløde og rødlige flekker, som smelter sammen til et stort sted. Det kan oppta en meget stor overflate og ligner et omfattende hematom;
 • Huden i stedet for stedet blir skinnende og glatt, strukket, følsomheten minker;
 • Vis hvite kamper, sterk peeling.
Venesesår på beinet

Etter utseende av scabs vil noen dager passere og et sår vil dukke opp. Ved første fase påvirkes kun overflaten av huden, men etter hvert såres såret, påvirker muskler, sener og når ofte benet.

Venesesår er farlig ved at de gir mange farlige konsekvenser og er i stand til å føre til pasientens død i en forsømt tilstand.

Aterosklerotisk sår

Slike sår er hyppige følgesvenner av iskemi av bløtvevet i beinet, oftest skinnene. Iskemi oppstår på grunn av progressiv aterosklerose, som påvirker hovedarteriene.

Årsaken til sykdommens utseende blir kronisk hypotermi av foten, en konstant ubehagelig (for smal og presserende) sko, beinskader. Oftest står eldre mennesker overfor denne sykdommen, som ikke kan gå mye og bruke mye tid alene.

Stadier av trophic ulcers

De første symptomene på et aterosklerotisk sår er en konstant følelse av forkjølelse i beina, ekstremitetene i berøring er nesten alltid kalde. Ved jevn ubetydelig fysisk anstrengning blir en person raskt sliten, om natten er det en nagende smerte i kalvemuskulaturen.

Sår vises på foten, ofte på tommel og hæl. De er små i diameter, men dypt, fylt med pus. Sårets kanter er tettere enn resten av vevet, hvitt, ufølsomt. Hvis du ikke tar noen tiltak, sprer sårene seg raskt over fot og fot, smelter sammen i en enkelt sårdannelse.

Pyogent sår

Sår, er det utseende som ikke er direkte forbundet med blodsirkulasjonen samt ulcerative lesjoner vises på stedet av flere koker, abscesser og purulent eksem. Oftest er de grunne og har en avrundet form.

I de fleste tilfeller forekommer pyogene sår hos personer som forsømmer personlig hygiene, og ikke behandler hudlidelser. Enkelt sår kan behandles ganske bra dersom det starter i tide. Sårdannelse, som okkuperer store områder, kan ofte føre til gass gangrene.

Martorella sår

Dette såret kalles også hypertensive, fordi det oppstår på grunn av en langvarig spasm av blodårer. Det oppstår svært sjelden, hovedsakelig hos voksne og eldre kvinner. I den innledende fasen av sykdommen manifesterer seg edematous, oppstår smertefulle opplevelser lån burgunder flekk på forsiden av tibia, som snart blir omdannet til et sår. Sykdommen utvikler seg veldig sakte og preges av ekstrem sårhet, som ikke gir hvile enten dag eller natt

Martorell sår på beinet

Hovedforskjellen mellom hypertensive sår er symmetrien av manifestasjonen. Papiller og sår vises samtidig på de samme stedene på begge bena.

Neurotrofisk sår

Oppstår som følge av en skade eller en langvarig sykdom i hodet eller ryggen. Overtredelse av trofikken forårsaker ulcerativ vevskader, som har en avrundet form med liten diameter. Dybden av såret er bare begrenset av beinet, vevet rundt taper følsomhet, og det sårformede hullet er fylt med pus og utstråler en ubehagelig lukt.

Diabetisk sår

Diabetes er en uhelbredelig sykdom som fører til en rekke alvorlige komplikasjoner, hvorav en er trofisk bensår. Dannelsen av et sår begynner med et brudd på innerveringen av beina, oftest foten. Personen føler seg først og fremst hyppig følelsesløshet, så blir følsomheten i huden kraftig redusert, lemmerne forblir kalde selv i den varme årstiden. De første sårene vises på steder med størst friksjon: på tommelen, på de fremspringende delene av fingrene i fingrene, på hælen og på forsiden av foten. Ulcers utseende ligner aterosklerotisk, men mangler symmetri. Den største fare for slike lesjoner er deres ufølsomhet. Ofte skader pasientene seg ved et uhell, mens de går og ikke legger merke til det, noe som forverrer problemet. Diabetisk fuktende sår i forsømt tilstand kan føre til gangrene.

Diabetisk sår til fots

Behandling av trofasår

Suksessen til behandling av et sår ligger i riktig bestemmelse av årsaken til forekomsten. Før pasienten behandler sykdommen, må pasienten passere en rekke cytologiske og bakteriologiske tester som vil bidra til å oppdage sårets utseende.

Behandlingen bør være omfattende, doktoren foreskriver i noen tilfeller kirurgisk behandling, som er ledsaget av medisinering. Fysioterapeutiske prosedyrer er også vist. Trophic ulcers - dette er tilfelle når leger velkommen rasjonell behandling med folkemessige rettsmidler.

Kirurgisk inngrep er nødvendig i tilfelle av nevrotrofe og aterosklerotiske sår. Som er smale kanaler fylt med pus. I løpet av behandlingsperioden må pasientene ofte pumpe ut av sår.

Hvis et sår utløses og et stort område av bløtvev påvirkes, kan behandlingslegen foreskrive deres eksis og rengjøring for å unngå infeksjon. Omfattende sårdannelse er delt inn i flere små kirurgiske måter å redusere lesjonsområdet og stoppe den inflammatoriske prosessen.

For å starte behandling for sår, er det nødvendig å bestemme årsaken til såret

I spesielle tilfeller, med omfattende lesjoner, får pasienten et hudtransplantat for å redusere sårområdet.

Medikamentsterapi inkluderer oftest:

 • Nonsteroidal anti-inflammatoriske stoffer;
 • Antibiotika av et bredt spekter av handling;
 • Antihistaminer.

Lokal behandling består av vanlig rengjøring, vasking av såret og etterfølgende behandling med antibakterielle salver, påføring av bandasje. Salve fra trophic ulcus på føttene er foreskrevet av legen, tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens sykdom.

Hvis såret er ledsaget av alvorlig ødem og har en venøs opprinnelse, må du bruke kompresjonsforbindelser etter at du har brukt salven. De reduserer hevelse ved midlertidig å redusere fartøyets diameter, slik at behandlingen blir mer vellykket. Kompresjonsbåndasjer kan erstattes av spesielle strømper når tilstanden forbedres.

Behandling med folkemidlene

Folkebehandling består i ekstern behandling av såret: dets rensing og anvendelse av antibakterielle midler.

Veldig velprøvde komprimerer fra urter - kamille, snor, celandine og morgenfru, som pålegges i flere timer. De desinfiserer ikke bare såret, men bidrar også til veksten av nye vev, noe som gir en beroligende effekt.

Et godt middel er bjørk tjære, eller Vishnevsky salve. Agenten bør påføres bomullsull, påføres såret og forlates i noen dager, og deretter endres.

Blant folkemidlene for behandling av trophic ulcers er bjørk tjære

Viktig! Før det påføres et middel, bør såret vaskes grundig, ellers kan suppurasjonen bli verre ved å bytte til blodforgiftning. Spesielt er det farlig hvis sårdannelse er i nærheten av dype store årer.

Med fuktingssår, hjelper et Tartar pulverpulver, som er dekket av et sår, å kjempe. Den blir igjen under bandasjen i 1-2 dager, hvorpå den erstattes med frisk en.

For å kurere et trofasår på ben eller føtter ved hjelp av folkemidlene er det umulig, derfor er det nødvendig med konsultasjon med legen.

forebygging

Enhver sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, for trofasår er dette spesielt sant. For forebygging anbefales det å overvåke tilstanden til venene nøye, bruk jevn og salver med jevne mellomrom som forbedrer blodsirkulasjonen, unngå langvarig stående eller sittende.

Hvis det oppdages blodsirkulasjonsproblemer, bør treningen utføres jevnlig, og leger bør ikke overses. Det er også viktig å huske at selvmedisinering kan være katastrofalt.

Les Mer Om Fartøyene