Hvordan rengjøre fartøyene med folkemidlene?

Aterosklerose er en av hovedårsakene til slag og hjerteinfarkt. For å unngå de triste konsekvensene, er det viktig å overvåke nivået av kolesterol i blodet, og når det er økt - å vite hvordan du renser blodkar med folkemidlene og medisiner.

Hva er de farlige "skitne" fartøyene?

Kolesterol er en organisk forbindelse som inngår i cellemembraner og er ansvarlig for permeabiliteten. I tillegg beskytter det erythrocytter fra giftig skade, deltar i syntesen av vitamin D, gallsyrer, kjønn og binyrehormoner. Hvordan viser det seg at dette vitale stoffet blir dødelig farlig?

Kolesterolet oppløses ikke i vann og kan ikke bæres av blod i en "ren" form. For å sirkulere gjennom kroppen, blir det knyttet til spesielle proteiner - transportører, som danner stabile formasjoner - lipoproteiner. Imidlertid er disse kompleksene ikke identiske: de varierer i molekylvekt og andre egenskaper, spesielt i grad av oppløselighet. Høymolekylære forbindelser, eller høydensitetslipoproteiner (HDL), løs oppløses og ikke slå seg ned på veggene. Dessuten rengjør de fartøyene og opprettholder elastisiteten. Slike kolesterol kalles "bra".

Dårlig kolesterol

Det er logisk at når det er et "godt" kolesterol, må det være et "dårlig" kolesterol. Lipoproteiner med lav tetthet, i motsetning til HDL, er tungt oppløselige og har en tendens til å krystallisere. De faller ned i sedimentet, de er deponert på skipets vegger, hvor de danner fete tuberkler. Over tid øker plakkene, reduserer lumen av arterier som spiser ulike organer: hjernen, hjertet, nyrene, lemmer. Som et resultat opplever deres vev stadig oksygen sult.

Enda mer farlig er trombogenese innen kolesterol innskudd. Hvis gamle kroniske plakk er skadet, trombocytter haster til sin helbredelse og danner en stor blodpropp. Breaking, sirkulerer denne klumpen gjennom blodet, til den sitter fast i en slags fartøy. Blokkering forårsaker en akutt brudd på blodtilførselen til de organene som er matet fra den blokkerte arterien. For en person kan dette ende:

 • slag;
 • hjerteinfarkt;
 • aorta aneurisme;
 • tarmekreft;
 • angina pectoris;
 • disirkulatorisk encefalopati;
 • gangrene i ekstremiteter.

Til tross for så mange farlige kvaliteter av "dårlig" kolesterol, trenger kroppen det ikke mindre enn "bra". Ulike lipoproteiner gjør at du kan levere kolesterol til forskjellige organer. For perifert vev, er det nødvendig med lavmolekylære, stabile forbindelser for transport til leverenoppløselig HDL. Hvis det er en balanse mellom atherogen og godt kolesterol, er risikoen for plakkdannelse minimal. Når konsentrasjonen av lipoproteiner med lav densitet øker, øker sannsynligheten for atherosklerose også.

Hvordan avgjøre om du trenger å rense fartøyene?

80% av kolesterolet syntetiseres av kroppen selv, og bare 20% inntar det med mat. I en sunn person som leder en aktiv livsstil og er riktig næret, er forholdet mellom HDL og LDL alltid til fordel for førstnevnte. Hypodinami, så vel som "tung" mat, rik på transfett, "raske" karbohydrater, endrer balansen i en negativ retning. Situasjonen er komplisert av dårlige vaner, brudd på generell og lipidmetabolisme:

 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • diabetes mellitus;
 • fedme;
 • kardiovaskulære patologier;
 • insulinresistens;
 • hypotyreose;
 • ubalanse av kjønnshormoner;
 • hereditært forårsaket dyslipoproteinemia.

For å avgjøre om det er nødvendig å rense blodårene fra kolesterol, er det ikke nok rutinemessig blodprøve. Det vil bare vise det generelle nivået, mens verdien har et forhold mellom lav- og høymolekylære forbindelser. Denne informasjonen kan oppnås ved å lage et lipidogram. Frykt for følgende resultater:

Rengjøring av blodkar. Hvordan bli kvitt kolesterolplakk

Hvordan rense fartøyene, slik at det ikke er plakk og bli kvitt aterosklerose? Dette spørsmålet interesserer mange.

Scum og plaques

Hva ville du gå gjennom karene som en børste for å fjerne alle kolesterolplakkene? Dette er hvordan pasienter er radikalt glad i å stille spørsmålet. Dessverre virker det ikke slik. Her er det hensiktsmessig å gi en sammenligning med vannrør. Tross alt er plakkene i karene hvor kalsium er avsatt, ganske sammenlignbare med skumkalsium, gir dem samme styrke. Hvis skalaene i rørene eller kjelen kan løses med sitronsyre, kan du ikke opprette ønsket konsentrasjon i karene. Tross alt er blodets surhet en av de strengeste indikatorene på kroppen, i norm er det 7,34-7,44, det vil si litt alkalisk. Redusere det mindre enn 7 er dødelig. Så passerer ikke varianten med sitronsaft, som er så populær blant folkene for å rense blodårene: det vil rense vannkoker fra skalering, men ingen fartøy.

Vi må forstå at behandling av aterosklerose og plakk er en lang historie. Sykdommen i seg selv har utviklet seg i flere tiår, og det er da nødvendig å behandle det for livet. Ved 20-30 år begynner kolesterolet å bli deponert og såkalte flekker blir dannet. Over tid slår de sammen, blir tykkere, deretter blir kalsium deponert i dem og bindevev utvikler seg. Dette er allerede kolesterolplakk. År 20-25 aterosklerose eksisterer hemmelig, asymptomatisk, og deretter begynner problemene - hjerteinfarkt, hjerneslag, smerte i hjertet, arytmier. Hos kvinner forekommer dette ikke tidligere enn 50 år, hos menn etter 40 år.

Hvorfor anses reduksjonen av kolesterol å være den viktigste måten å rense blodårene på? Med alderen begynner leveren vår å produsere den mer, og dette akselererer utviklingen av aterosklerose. "For å redusere syntesen av kolesterol i leveren, er det to hovedgrupper av stoffer - statiner og fibrater - Kardiolog, doktorgrad i medisinsk vitenskap, professor, leder av Institutt for klinisk funksjonell diagnostikk og vitenskapelig sekretær i Moscow State Medical University. AI Evdokimova Yuri Vasyuk.

- Den første utnevner oftere. I dag er det ca 20 statiner, men fire stoffer er godt studert og vist seg å være effektive: simvara, høyre, atorva og rosuvastatin. De hemmer fremdriften av aterosklerotiske plakk, og noen reduserer selv dem. Statiner reduserer risikoen for hjerteinfarkt, slag og andre kardiovaskulære sykdommer med ca 30%. Dette er en veldig god indikator. Av fibrene er de beste preparatene av clofibrat og fenofibrat.

Og i nyere studier ble det vist at dødeligheten fra hjerte-og karsykdommer er ytterligere redusert. Men problemet er at prisen på slike legemidler er bare for en måned (det er 1-2 injeksjoner) er 44-50 tusen rubler. Derfor brukes de vanligvis i arvelig hypercholesterolemi, når kolesterolnivået er svært høyt, og det er ikke nok å ta store doser statiner for å redusere det. " La oss minne om: riktig å utnevne eller nominere medisiner legen kan bare.

Søppel - slåss!

Med hensyn til fartøyene er det veldig sant utsagn: "Rent ikke hvor de renser, men hvor de ikke kaster." Siden aterosklerose utvikler seg i flere tiår - for å holde renheten trenger du hele livet ditt. Og det er ikke bare kolesterol alene. Det er spesielt viktig å ikke tillate avsetning av kalsiumkarboner til veggen. Denne "scum" kalles kalsinose - og dette er den farligste formen for aterosklerose. Det handler om å kombinere fosfor med kalsium i såkalte fosfater. De er dårlig oppløselige, og det er i denne form at kalsium blir avsatt i karene.

Hvordan unngå det, forteller biogerontology kjent, korresponderende medlem av det russiske Academy of Sciences, professor, doktor i biologi, leder av profilen laboratorium i Institutt for biologi, Komi Science Center, Ural grenen av den russiske Academy of Sciences og avdelingen i Syktyvkar State University Alexey Moskalev: "Den enkleste tingen som kan komme i betraktning for å redusere forkalkningen av blodkar er å redusere inntaket av kalsium og dets produkter. Men gjør ikke dette. På grunn av sin mangel på blod vil kroppen reagere på en ikke veldig god måte - kalsium vil begynne å vaske ut av bein og tenner og vil slå seg ned på veggene av karene, i lungene, nyrene og leveren. Det vil si, det vil bare styrke forkalkningen av blodårene. Det kan forebygges ved å sende kalsium, og med det fosfor, som finnes i fosfater, inn i beinvev. Hva trengs for dette?

For det andre er det nødvendig å skaffe tilstrekkelig mengde magnesium. Det kan binde fosfater, og hindrer dem i å bosette seg på karossens vegger. I tillegg kan magnesium så regulere aktiviteten til glatte muskelceller av karene at de vil forstyrre forkalkning. Mye magnesium finnes i bokhvete, havre, bygg, belgfrukter, valnøtter.

Tredje, tillat ikke mangel på sink og D-vitamin. De påvirker enzymets arbeid, hvor mengden fosfat i blodet avhenger. Sink er rikelig med sjømat, spinat, gresskarfrø, cashewnøtter og vitamin D i fettfisk, kaviar, fermenterte melkeprodukter, ost, rømme, smør. For å utvikle ditt eget vitamin D er det nok å holde seg i den åpne solen hver dag i 15 minutter.

For det fjerde reduserer risikoen for å utvikle vaskulær forkalkning omega-3 fettsyrer. Det er mange av dem i fettvarianter av sjøfisk.

Og femte, det såkalte anti-inflammatoriske dietten - fisk, greener, grønnsaker og frukt er viktig. Faktum er at ved kronisk betennelse øker kalsiumavsetningen i blodkarets vegger. "

populisme

Hvordan være med honning, sitron og hvitløk? Dessverre er fordelene med honning overskattet. Men sitroner er veldig nyttige, inkludert for blodårer. Det er en god antioksidant, som beskytter dem mot atherosklerose, men fjerner ikke plakk. Når det gjelder hvitløk, er det bare et superprodukt. Han har mange nyttige egenskaper. Inkludert i det er svovelforbindelser, som slapper av blodkarene og hemmer utviklingen av aterosklerose. Spis hvitløk daglig for 3-5 denticles. Og for å gjøre det mer nyttig, slip det 15-20 minutter før du spiser og la det "puste" i luften. På denne tiden aktiveres svovelforbindelser i den. Legg denne hvitløk til enhver tallerken du liker.

Aterosklerose: Rengjøring av fartøy fra overskytende kolesterol

Nylige studier er deprimerende: de sier i økende grad at kolesterolplakkene på karene blir følgesvenner av et økende antall mennesker. Ifølge nyere statistikk har over 20% av landets totale befolkning problemer med sammensetningen av blod. Rengjøring av blodkarene fra kolesterol blir relevant når testene plutselig forverres kraftig og legen er bekymret, sier at du må være oppmerksom på det. En mann slår panikk: hva skjedde, hvorfor vokste kolesterol? Hvor farlig er dette? Rensemetoder er mye, og de har alle sine fordeler og ulemper. Noen foretrekker medisiner, noen klarer med folkemidlene, og noen legger bare mat og livsstil i det hele tatt i orden.

Rensing av blodkar fra kolesterol er gjort med medisiner eller ved hjelp av riktig valgt mat.

Selvfølgelig, den valgte metodikken avhenger av graden av utvikling av problemet. Uansett hvor en enkel menyendring vil hjelpe, er kolesterolet åpenbart ikke veldig høyt. En annen ting er når kolesterolnivået stiger kraftig eller lenge holder seg på et høyt nivå. Deretter kan det bare hjelpe nøye utvalgt av den behandlende legen kompleks av medisiner med mulig støtte av folk oppskrifter.

Rengjøring av fartøyene: hva gir det?

Problemet med overskytende kolesterol er at det akkumuleres i karene i form av sel på veggene. Som et resultat dannes blodpropper, ubehagelige diagnoser som kan resultere i enda dødelig utfall. Generelt, ta vare på dette problemet med de aller første klokkene. Hvordan identifisere problemer i tide - et emne for en annen stor artikkel. Men si, legen har allerede annonsert at du har problemer, og de må løses. Legen gir vanligvis ikke resept for å rengjøre blodkar fra kolesterol: han foreskriver medisiner uten å gå inn i detaljer. Mange spør: Kan du erstatte tabletter med oppskrifter av tradisjonell medisin? Hvordan er prosessen med rensing? Hva skal jeg gjøre med mat? Så, rensing av blodårer fra kolesterol består av følgende trinn:

 • få en detaljert analyse med en raffinert diagnose;
 • få en lege resept for medisiner;
 • velg og diskutere (godkjenne) doktorgradsskriftene for tradisjonell medisin som ekstra støtte;
 • å justere en livsstil, å revurdere en diett.

Norm eller ikke?

Det må forstås at kolesterolet selv ikke er skadelig, men dets overskudd. Derfor er den første motivasjonen for mange generelt å fjerne den fra mat, feil. Det er nødvendig å ikke fjerne hele kolesterolet, men å utlede indeksene av innholdet i serum som en norm: I dag tar legene indeksen som norm til 5,2 mmol / l, men hvert tilfelle må vurderes individuelt.

Hvorfor trenger vi kolesterol og trenger vi noe i det hele tatt?

 1. Med dette begrepet mener vi en organisk forbindelse som gjør mye nyttig i kroppen vår. For eksempel er kolesterol involvert i stabilisering av fluiditeten i plasmamembranene, det vil si i selve blodet.
 2. Han deltar også i syntesen av ulike vitaminer og aminosyrer. For eksempel, i produksjonen av vitamin D.
 3. Mange hormoner i kroppen vår er også avhengige av kolesterol: østrogen, kortison, testosteron. De som bryr seg om kroppen sin og er interessert i paradigmene for sunn livsstil, kan legge merke til at disse hormonene er ansvarlige, blant annet for metabolisme. Det er, i motsetning til den populære troen på at kolesterol er mange fete mennesker, er det åpenbart at dets mangel også kan føre til problemer med overvekt.
 4. Kolesterol er også et naturlig forsvar for homolytiske kjerner, som er svært lett skadet.

Hva betyr det totale kolesterolnivået? Faktisk - lite om hva. For å forstå tilstanden i blodårene trenger analysen ikke en felles, men er delt inn i deler: du trenger lipoproteinindekser, og to av dem - høy og lav tetthet. Du trenger begge verdiene.

Det er på grunnlag av lipidspektrumindikatorene, som har direkte innflytelse på dannelsen av plakk, at man må revurdere livsstilen og foreskrive behandlingen.

Leger har som mål å fjerne skadelige fraksjoner av lipiden og beholde nyttige, fordi dannelsen av plaques kun kan oppstå som følge av overskytende lipidnorm med lav tetthet. Lipider med høy tetthet til kroppen skader ikke, og "krig" med dem er ikke nødvendig!

Hva sier det og hvorfor denne informasjonen til en enkel person som er bekymret for nivået av kolesterol? Men hvorfor. Faktum er at begge fraksjoner kan forårsake en økning i det totale kolesterolnivået, men høy tetthetsfraksjonen utgjør ingen fare. Og kolesterolnivået er økt! Her kan en uvitende person begynne å få panikk og selv engasjere seg i selvmedisinering, og dette bør ikke gjøres i alle fall!

Igjen, kort: Det totale kolesterolnivået består av to indikatorer: en av dem er farlig for kroppen, den andre - nei, men overskudd av begge fraksjoner kan føre til en økning i det totale nivået. Konklusjon på problemene med kolesterol for en generell analyse kan ikke gjøres!

Hva skjer i blodårene dine?

Før du panikk om kolesterol-tette blodårer, er det godt å forstå hvordan kroppen fungerer normalt, og hva med problemer. Den normale strømmen av blod i karene skal passere jevnt, som om vann strømmer gjennom slangen. Med ulike problemer på skipets vegger er det kondensasjoner, og rundt dem - virvler av blodstrømmen. Således forstyrres normal blodstrøm. Og dette betyr at:

 1. De indre organene som spiser blod, mottar mat ut av tid, med avbrudd. Dette innebærer ikke bare uregelmessigheter i funksjonen, men også en reduksjon av deres levetid: de vil slites ut raskere enn de kunne.
 2. Hjertet begynner å jobbe med slitasje. Det er vanskelig for ham. Det skyver blodet igjen og igjen, men nå går fartøyene ujevnt, noe som betyr at blodstrømmen inn i hjertet også forekommer ujevnt - noen ganger tett og så tomt. Dette forkorter også hjertet i livet.
 3. Ujevn blodstrøm skader blodårene. Spesielt berørt er stedene for deres forbindelse - dette er de mest skjøre områdene.
 4. Plaques har en tendens til å bli til blodpropper. Og trombier fører ofte til døden. Dette er et uventet problem når blodproppen bryter av og feier med stor fart inn i hjertet for å tette det. Et stort antall mennesker har ikke tid til å få hjelp og dø.
 5. Steder for vaskulær skade, samt plakk har en tendens til å tiltrekke seg og utsette kalsiumsalter. Dette er faktisk et annet viktig og problematisk punkt. Legene kaller denne sykdommen aterosklerose. Det skal forstås at utviklingen av sykdommen ikke bare fører til problemer med blodkar og blod, men også til døden blant annet.

Alt dette forteller oss en ting: nivået av kolesterol må overvåkes, følg nøye, og hvis det oppstår problemer, må du raskt begynne å handle, før situasjonen blir vanskelig å korrigere eller til og med irreparabel.

Hvordan rense blodårene

Teoretisk er prosessene i vår kropp feilsøkt for å håndtere slike problemer som overskytende kolesterol. Evolusjonen sørget for at alt unødvendig ble fjernet på naturlige måter uten ekstern forstyrrelse. Evolusjonen kunne imidlertid ikke forutse hvilket stort press på slike selvrensende systemer som vil falle ut i den moderne verden. Det kan ikke og raskt tilpasse systemet - det tar århundrer.

Organene som håndterer denne "giftinnholdet" er kjent for alle siden barndommen.

 1. Lungene gir oksygen til oss, som nærer de indre organene.
 2. Leveren tar seg av å fjerne giftige stoffer og giftstoffer som kommer til oss.
 3. Nyrene behandler væsker, flittig filtrerer dem i to deler: det som trengs, og det som ikke er nødvendig. Sistnevnte sendes til urinen og utskilles.
 4. Immunceller angriper mikroorganismer som kommer inn i vårt indre miljø og ødelegger dem, og beskytter kroppen mot virus og bakterier.

Som du ser, er organismen vår i en viss grad perfekt - det er godt gjennomtatt, verifisert og mange problemer er gitt på forhånd. Problemer begynner når et organ plutselig slutter å fungere normalt. Forstyrrelser forårsaker feil i hele debugged mekanismen, som et utstyr stopper klokken, et feil brev bryter programmet. Den økende byrden på kroppen øker også prosessen med utseende av funksjonsfeil i kroppen. Hvis strømmen av "dårlige stoffer" inn i kroppen er stor, så i øyeblikket når noe går galt - bare et spørsmål om tid.

Hva øker belastningen?

 1. Alkohol i noen mengder er uønsket, og hvis frekvensen overskrides, kan den til og med være nesten dødelig i det lange løp.
 2. Overeating, som vanligvis holder opp med forbruket av fete, skadelige matvarer basert på raske karbohydrater, gir en stor belastning på hele det interne systemet.
 3. Røyker påvirker direkte oksygenstrømmen i kroppen, samt akkumulering av svært skadelige stoffer inni, noe som nesten ikke er mulig å fjerne.
 4. Narkotika og andre lignende ting i kommentarene trenger ikke.

Så, bruk av fettholdige matvarer fører til utseendet på selene på karene, som deretter vokser i form av plakk. Det skal forstås at det er svært ofte umulig å fjerne plakkene helt. Dette er virkelig gjort i de tidlige stadiene, men de blir vanligvis savnet, og i senere stadier kan de bare bli litt redusert og stoppet dannelsen av nye.

Folk som har slektninger med kolesterolproblemer har økt risiko siden arvelighet faktor påvirker veldig mye.

Stopp prosessen med dannelse av aterosklerotiske plaques ved hjelp av følgende "verktøy":

 1. Medisiner. Medisiner påvirker blodets kjemiske sammensetning, de kan raskt senke nivået av kolesterol med kjemiske komponenter. Tabletter kan påvirke lipoproteiner, kolesterolproduksjon (av mengden), kan forbedre og "reparere" i noen tilfeller prosessen med fettabsorpsjon. De kan til og med fjerne blodpropper ved å løse dem i blodet!
 2. Fysioterapi og andre prosedyrer. For eksempel brukes kunstig blodfiltrering, når den "pumpes ut" fra en person, filtreres utenfor og "pumpes" tilbake. Ikke vær redd - det høres mye verre ut enn det egentlig er.
 3. Power. Dette punktet er svært viktig, men ofte blir det behandlet med forakt. Det er vanskelig for folk å forandre sin livsstil, så de bare ignorerer dette punktet. Eller de begynner å følge en diett, men når inntrykk av den oppdagede sykdommen passerer og blir ikke så skummelt, tillater de flere og flere ettergivelser. Men blodsammensetningen avhenger direkte av hva vi spiser!
 4. Tradisjonell medisin har utarbeidet mange gode og tidsbestemte oppskrifter som kan være en utmerket hjelp for resten av behandlingen. Oppskrifter av tradisjonell medisin er mer forsiktige i leveren, så det er tillatt å erstatte noen medisiner for infusjon på gresset.
 5. Normalisering av en livsstil. Et annet veldig viktig punkt. Fjern sigaretter, begrense alkoholforbruk, innfør regelmessig fysisk aktivitet - dette er veldig, veldig viktig. Til tross for det ikke-åpenbare, er dette punktet, som punktet med dietten, observert verste av alt. Og tross alt, vil de ofte være den nødvendige bakgrunnen for vellykket behandling.

Ekstrakorporeal hemokorreksjon

Den mekaniske rensingen av blod fra mange pasienter er veldig skremmende. Faktisk er dette en enkel, men svært effektiv prosedyre. Det er ikke noe farlig i det. For å gjennomgå en slik rensing, vil det være nødvendig å gå til sykehus, til sykehus. Dette er gjort slik at pasienten er under konstant tilsyn av en lege. Vanligvis er 7 til 10 økter foreskrevet, som plasseres i 2 til 3 uker.

Hva er denne prosedyren? Først tar pasienten en viss mengde blod (vanligvis ca. 400 ml.), Som er nøye filtrert. Gjerdet kommer fra venen, som med konvensjonelle givere. Den eneste forskjellen er at pasienten senere vil returnere dette blodet, allerede i en renset og filtrert form, tilbake: på samme måte gjennom en vene.

Til tross for meget gode resultater, vil den rensede og signifikant forbedrede blodsammensetningen, kolesterolplakkene fra dette ikke forsvinne. Derfor er det umulig å gjøre bare en slik prosedyre - leger utpeker ikke bare en hel rekke prosedyrer.

medisiner

Legemidler som foreskrives av leger for aterosklerose, kan deles inn i følgende grupper:

 1. Harpikser rettet mot ionbytter, også kalt kationbyttere. Deres handling er rettet mot å endre tarmens arbeid. LLNL reduseres vesentlig som følge av at leveren også endrer sin virkning på grunn av endringer i tarmens arbeid. Dermed oppstår en indirekte effekt.
 2. Satiner (for eksempel "Rosuvastatin" eller "Atorvastatin") reduserer mengden produsert kolesterol. Siden vi allerede har forstått at kolesterol i prinsippet er nødvendig, er det viktig å ta dem bare på legeens ordinære og under hans kontroll.
 3. For å øke blodkarens diameter og forenkle blodets gang, brukes vanlig nikotinsyre.
 4. For å forbedre bindingen av overskudd av kolesterol til proteiner (som i siste omgang hindrer oppgjøret på fartøy), brukes "Probus".
 5. Hvis pasientens blod er for tykt, må du ta vare på graden av koagulering. For dette formålet er hepariner foreskrevet.
 6. Til tross for at de forskjellige fettene blir behandlet som kosttilskudd, har Omega 3 en gunstig effekt på lipidnivået.
 7. Når det dannes trombi, er det nødvendig med terapi mot dem: "Fibrinolysin", "Streptaz".
 8. Med overdreven kroppsvekt er bruk av fibrater nødvendig: dette vil påvirke nivået av triglyserider, urinsyre, som er svært høy i overvektige mennesker.
 9. Til slutt, for at fett skal absorberes riktig i tarmen, bør spesielle preparater foreskrives (forutsatt at prosessen ikke fungerer uten feil), for eksempel "Ezetimibe".

Medisiner du bør utpeke en lege: Han vil hente et egnet kompleks for deg. Ikke medisinske. Hvis du har spørsmål om behandling, bare kontakt legen din for nærmere avklaring.

Maten er veldig viktig!

For pasienter med aterosklerose er det nødvendig med en gjennomgang av dietten. Rensing av blodårer fra kolesterolplakk uten å endre kostholdet er rett og slett umulig, uansett hvor mange som vil legge alt ansvar på narkotika og leger.

 1. Hvis du er diagnostisert med aterosklerose, må du gi opp alle animalske fettstoffer. Salo, smør, oljeholdig melk er fra nå av i den forbudte listen. Fett kjøtt er på den forbudte listen. Og til og med vanlig kjøtt på samme sted. Bare kosthold, som et bryst av en fugl eller et magert biff.
 2. For de som gir opp kjøtt er for smertefullt, kan du foreslå å erstatte det med fisk, det er bare tillatt. Og det er ikke bare tillatt, det anbefales også som en kilde til sunne fettstoffer.
 3. Enda mer nyttig er fett av vegetabilsk opprinnelse.
 4. Syrmelkprodukter fra nå av er dine beste venner.
 5. Grønnsaker og frukt bør oppta minst 30% av et sunt kosthold, og for en pasient med aterosklerose blir denne regelen et livsgode.
 6. Hvis du føler at du bruker for lite fett, spis en håndfull nøtter, dette er tillatt.
 7. Selvfølgelig, ingen alkohol, selv på helligdager, for deg er det katastrofalt.
 8. Drikk rikelig med grønn te, ferskpresset juice, samt vanlig rent vann i store mengder.

Disse enkle reglene vil hjelpe deg å opprettholde mangfoldet av dietten, gjør det deilig, men unngå ytterligere økning av kolesterol og plakk dannelse i karveggene. For å opprette riktig meny trenger du ikke utdannelse av en ernæringsfysiolog. Bare unngå de forbudte produktene og lene deg på de som er nyttige for deg. Lytt nøye på råd fra en lege: han kan gi råd til noe du trenger individuelt og ikke finnes i generelle artikler og råd.

Folk oppskrifter for aterosklerose

Hvordan fjerne kolesterolplakk, ikke for å skade kroppen? Det er kjent at noen stoffer har stor påvirkning på leveren. For at det ikke blir utsatt for mye belastning, kan du bruke folkelige oppskrifter som er mye mykere.

Husk! I intet tilfelle kan du selv erstatte medisinen med resept fra et folkemedisin som synes å være egnet for deg. Sørg for å konsultere lege om noe stoff du er interessert i. Selvmedisinering kan være veldig farlig!

De vanligste oppskrifter som pasienter anbefaler:

 1. Herbal basert på hvitløk og sitron rensefartøyer fremstilles som følger: på en daisy tilført for å suge tidligere knust (ved hjelp av en kjøttkvern) hvitløk og sitron. I så fall la sitron i skallet, men hvitløk er bedre å rengjøre. Blandingen blandes med infusjon av kamille (nødvendigvis varm) og forblir i 3 - 4 dager. Da må det filtreres gjennom gasbind. For at platene skal begynne å løsne, må du drikke en tredjedel av glasset flere ganger om dagen. Det er best å gjøre dette før du spiser.
 2. Ingefær er en hyppig deltaker i oppskriftene for kjernene: det påvirker veldig godt den viktigste muskelen i kroppen. Klem ut saften av to sitroner, og hugg den rensede rotten med en rivekniv. En blanding av sitronsaft og ingefærglass skal helles med kokende vann og tilsette honning etter smak. Bytt denne drikke med te og kaffe.
 3. Også ofte brukt bærer rowan og hagtorn, mange leger rådgiver nudler, mor og mor, St. John's wort. Infusjoner tilberedt på basis av disse urter, gunstig effekt på leveren, støtte den og forbedre blodsammensetningen.

Aterosklerose er en farlig sykdom, som er veldig lett å savne. Kolesterol - en følgesvenn av den moderne kalori og stillesittende livsstil. Disse faktorene må tas i betraktning av alle som bryr seg om deres helse. På tide er en anerkjent sykdom mye mer behandlingsbar enn en forsømt.

Har du personlig historie om å bekjempe aterosklerose? Pass på å dele den med oss ​​i kommentarene, fordi den generelle opplevelsen alltid er bedre enn individet. Og for at denne nyttige artikkelen skal kunne lese så mange som mulig, bruk en av de sosiale nettverksknappene øverst på siden.

LiveLive

-kategorier

 • strikking (812)
 • hekling (318)
 • Strikking med nåler (544)
 • dekorasjon (103)
 • møbler (54)
 • blomsterpotter (7)
 • gardiner (9)
 • dekorasjon og endring av klær (43)
 • Innredning, gardiner (101)
 • farget glass (10)
 • design (57)
 • interiørdesign (138)
 • kvinners hemmeligheter (8)
 • datakompetanse (15)
 • kosmetikk (110)
 • kropps skjønnhet (54)
 • matlaging (220)
 • magisk helse (60)
 • Medisin (81)
 • Små ting for komfort i huset (72)
 • mote, stil (35)
 • Tradisjonell medisin (174)
 • uvanlig (31)
 • astrologi (2)
 • qigong (1)
 • alternativ medisin (111)
 • (41)
 • (6)
 • refleksbehandling (11)
 • om dyr og for dem (1)
 • utvinning (231)
 • å miste vekt (63)
 • sci-tech (58)
 • positiv (48)
 • verktøy (77)
 • reparasjoner (23)
 • kunsthåndverk (87)
 • DIY (92)
 • dikt (5)
 • Tren for (109)
 • lår (10)
 • brystene (8)
 • dusjer (13)
 • mage (26)
 • personer (21)
 • rygg og ryggrad (49)
 • rygg og ryggrad (19)
 • forbedring av visjonen (14)
 • Buttocks (9)
 • filmer (39)
 • Matrona kapell (2)
 • sying (234)
 • bagasjerom (43)
 • klær (115)
 • omarbeidelse (20)
 • puter (8)
 • teknologi (50)
 • esoterikk (53)
 • encyklopedi (3)

-ukjent

-Søk etter dagbok

-Abonner via e-post

-Vanlige lesere

-samfunnet

-statistikk

En gammel oppskrift på rensing av blodkar fra kolesterol.

Oppskrifter av helse gir legen-gastroenterologen Antonina Aleksandrovna Shchipina.
Ta 300 g hvitløk og hell 0,3 liter alkohol, insister 21 dager. Stamme og drikke til frokost 1 dråpe, til lunsj 2 dråper, til middag 3 dråper. Neste dag til frokost, 4 dråper, til lunsj 5 og så videre. Vi når 20 og begynner å telle i motsatt retning. Gjør denne rengjøringen ikke mer enn en gang i året. Hvitløk kuttes i stykker, og alkohol må være 70%, ikke 96%.

Hvordan raskt senke kolesterolet. Høyt kolesterol

Kolesterol i blodet

Ifølge de offisielle anbefalingene fra European Society of Atherosclerosis (i Vesten er det en svært respektert organisasjon), bør de "normale" nivåene av fettfraksjoner i blodet være som følger:
1. Totalt kolesterol - mindre enn 5,2 mmol / l.
2. Kolesterol med lav densitet lipoprotein - mindre enn 3-3,5 mmol / l.
3. Kolesterol med høy densitet lipoprotein - mer enn 1,0 mmol / l.
4. Triglyserider - mindre enn 2,0 mmol / l.

Hvordan spise rett til lavere kolesterol

Det er ikke nok bare å forlate produktene som forårsaker produksjon av "dårlig" kolesterol. Det er viktig å regelmessig spise mat som inneholder enumettet fett, omega fettsyrer, fiber, pektin, for å opprettholde normale nivåer av "gode" kolesterolet og bidrar til å fjerne overflødig av "dårlig".

• Nyttig kolesterol finnes i fet fisk, for eksempel i tunfisk eller makrell.
Spis derfor 100 g sjøfisk 2 ganger i uken. Dette vil bidra til å opprettholde blod i fortynnet tilstand og forhindre dannelse av blodpropp, hvor risikoen er svært høy med forhøyet nivå av kolesterol i blodet.

• Nøtter er veldig fettstoffer, men fett, som finnes i en rekke nøtter, er for det meste monoumettet, som er veldig nyttig for kroppen. Det anbefales å spise 30 gram nøtter fem ganger i uken, og til medisinske formål kan brukes ikke bare hasselnøtter og valnøtter, men også mandler, pinjekjerner, paranøtter, cashewnøtter, pistasjenøtter. Utmerket øke nivået av sunne kolesterol solsikkefrø, sesam og hør. 30 gram nøtter du spiser, for eksempel ved bruk av 7 valnøtter eller 22 korn mandler, 18 cashewnøtter eller 47 pistasjenøtter, 8 brasiløtter.

• Fra vegetabilske oljer, gi preferanse til oliven, soya, linolje, samt olje fra sesamfrø. Men i alle fall, ikke stek på oljer, men legg dem til den tilberedte maten. Det er også nyttig å bare spise oliven og eventuelle soyaprodukter (men vær sikker på at pakken inneholder påskriften at produktet ikke inneholder genetisk modifiserte ingredienser).

For å utlede "dårlig" kolesterol må du spise 25-35 gram fiber per dag.
Fiber finnes i kli, fullkorn, frø, belgfrukter, grønnsaker, frukt og grønnsaker. Svan på en tom mage 2-3 ss, med et glass vann.

• Ikke glem epler og andre frukter som inneholder pektin, noe som bidrar til å fjerne overflødig kolesterol fra blodårene. Pektiner er rikelig i sitrus, solsikke, bete, vannmelonskorr. Dette verdifulle stoffet forbedrer metabolismen, fjerner giftstoffer og salter av tungmetaller, noe som er spesielt viktig i en ugunstig økologisk situasjon.

• Å fjerne overflødig kolesterol fra kroppen er uerstattelig sokoterapiya. Av fruktjuicer, appelsin, ananas og grapefrukt (spesielt med tilsetning av sitronsaft), så vel som eple, er spesielt nyttige. Veldig bra også noen bærjuice. Fra vegetabilsk juice anbefaler folkemedisin kraftig juice av rødbeter og gulrøtter, men hvis
Leveren din er ikke perfekt, starter med en teskje juice.

• Det er veldig nyttig for høyt kolesterolgrønn te, som dreper to fugler med en stein - det bidrar til å øke nivået av "godt" kolesterol og blod og reduserer de "dårlige" indikatorene.
Også, i samråd med legen, er det godt å bruke mineralvann i behandling.

En interessant oppdagelse ble gjort av britiske forskere: 30% av menneskene har et gen som øker mengden "godt" kolesterol. For å våkne opp dette genet trenger du bare å spise hver 4-5 timer samtidig.

Det antas at bruk av smør, egg, fett øker nivået av kolesterol i blodet, og det er bedre å nekte helt. Men nyere studier viser at syntesen av kolesterol i leveren er omvendt relatert til mengden som kommer fra mat. Det vil si at syntesen stiger når det er lite kolesterol i maten, og det avtar når det er mye av det. Dermed, hvis du slutter å spise mat som inneholder kolesterol, vil det bare begynne å dukke opp i store mengder i kroppen.

For å opprettholde kolesterolnivåene innenfor normale grenser, gi først og fremst mettet og spesielt ildfast fett i biff og fårkjøtt, og begrense forbruket av smør, ost, krem, rømme og helmelk. Husk at "dårlig" kolesterol bare finnes i animalsk fett, så hvis målet ditt er å senke kolesterolnivået i blodet, så reduser inntaket av animalsk mat. Med en høne og en annen fugl, fjern alltid fettete skallet, som inneholder nesten alt kolesterolet.

Når du koke kjøtt eller kylling bouillon, deretter etter matlaging, kjøl det og fjern frossen fett, siden det er dette ildfaste fettet som gir størst skade på blodårene og øker nivået av "skadelig" kolesterol.

Sannsynligheten for å tjene aterosklerose er minimal hvis du:
• Glad i harmoni med deg selv og med folkene rundt deg;
• Ikke røyk;
• Ikke ta stor interesse for alkohol;
• som lange turer i frisk luft;
• Ikke lider av overvekt, du har normalt blodtrykk;
• Ikke ha abnormiteter i hormonet.

Hvordan senke kolesterol ved folkemessige løsninger

Lipa for å senke kolesterolet

En god oppskrift på høyt kolesterol: Ta et pulver av tørkede lindeblomster. Smolot i en kaffekvernkalk lime blomster i mel. 3 ganger om dagen tar 1 ts. et slikt kalkmel. Drikk en måned, og deretter bryte 2 uker og en annen måned for å ta lime, vask det med vanlig vann.
Dermed å holde på en diett. Hver dag er det dill og epler, fordi i dill, mye vitamin C, og i epler - pektin. Alt dette er nyttig for blodårer. Og det er veldig viktig å normalisere nivået av kolesterol for å jobbe i leveren og galleblæren. For å gjøre dette, ta to uker, ta en pause i en uke, infusjoner av cholagogue gress. Disse er mais stigmas, immortelle, tansy, melk tistel. Hver 2. uke endrer sammensetningen av infusjonen. Etter 2-3 måneder med å bruke disse folkemidlene, kommer kolesterol tilbake til det normale, det er en generell forbedring i trivsel.

Propolis for å avlede "dårlig" kolesterol.

For å rense blodkar av kolesterol tre ganger daglig, 30 minutter før du spiser, drikk 7 dråper 4% propolis-tinktur oppløst i 30 ml vann. Behandlingsforløpet er 4 måneder.

Bønner vil senke kolesterolet.

Kolesterolet kan reduseres uten problemer!
Det er nødvendig om kvelden å fylle en halv kopp bønner eller erter med vann og gå om natten. Om morgenen, tørk vannet, erstatt det med fersk, tilsett en teskje med natron på spissen (slik at det ikke er gasser i tarmene), kok til klar og spis denne mengden i to delte doser. Kurset med å redusere kolesterolet bør vare i tre uker. Hvis du spiser en dag minst 100 g bønner, reduseres kolesterolinnholdet med 10% i løpet av denne tiden.

Lucerne såing vil utlede "dårlig" kolesterol.

Et 100% middel for høyt kolesterol er bladene av alfalfa. For å bli behandlet er det nødvendig friskt gress. Dyrk huset og så snart spirene dukker opp, kutte dem av og spis. Du kan klemme juice og drikke 2 ss. 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er en måned. Lucerne er veldig rik på mineraler og vitaminer. Det kan også hjelpe til med sykdommer som leddgikt, sprø negler og hår, osteoporose. Når nivået av kolesterol blir normalt for alle indikatorer, følg dietten og spis bare sunn mat.

Linfrø for senking av kolesterol.

Lavere nivået av skadelig kolesterol kan være ved hjelp av linfrø, som selges i apotek. Fortsett legg det til maten du spiser. Foreløpig kan den slipes på en kaffekvern. Trykket vil ikke hoppe, hjertet blir roligere, og samtidig vil arbeidet i mage-tarmkanalen bli bedre. Alt dette vil skje gradvis. Selvfølgelig, og ernæring skal være sunn.

Healing pulver for å redusere kolesterol

Kjøp i apoteket blomster linden. Smil dem på en kaffekvern. Hver dag tre ganger ta 1 time skje med pulver. Kurs 1 måned. Dette vil senke kolesterolet i blodet, fjerne slaggen fra kroppen og samtidig gå ned i vekt. Noen mennesker mister 4 kg. Forbedrer trivsel og utseende.

Rødder av løvetann i aterosklerose for å fjerne overflødig kolesterol fra kroppen i blodet.

Tørrpulver av knuste tørrøtter brukes til åreforkalkning for å fjerne overflødig kolesterol fra kroppen og fjerne skadelige stoffer. Det er nok 1 ts. pulver før hvert måltid, og i 6 måneder kommer forbedringen. Det er ingen kontraindikasjoner.

Eggplanter, juice og fjellaske vil redusere kolesterolet.

Det er så ofte som eggplant, legg dem til salater i rå form, som tidligere holder i saltvann, slik at bitterhet er borte.
I morgen drikker du tomat og gulrotjuice (alternativ).
Spis 5 friske bær av rød askebær 3-4 ganger om dagen. Kurset er 4 dager, pausen er 10 dager, så blir kurset gjentatt 2 ganger. Denne prosedyren er bedre å utføre i begynnelsen av vinteren, da frostene allerede "slår" på bær.
Rødene av blå cyanose lavere kolesterol.
1 ss. røttene blå cyanose blå Hell 300 ml vann, kom med koking og kok under lokket på en liten brann i en halv time, avkjøl, avløp. Drikk 1 ss hver. 3-4 ganger om dagen to timer etter å ha spist og alltid igjen før sengetid. Kurs - 3 uker. Denne buljongen har en sterk beroligende, anti-stress-virkning, senker blodtrykket, senker kolesterolet, normaliserer søvn og til og med beroliger en utmattende hoste.

Selleri vil senke kolesterol og rense fartøyene.

Stam selleri kuttes i en vilkårlig mengde og dypp dem i kokende vann i et par minutter. Ta deretter dem ut, dryss med sesamfrø, lett salt og stryk lett med sukker, tilsett solsikke eller olivenolje etter smak. Det viser seg veldig velsmakende og tilfredsstillende parabolen, helt enkelt. De kan spise middag, spise frokost og bare spise når som helst. En betingelse - så ofte som mulig. Men hvis du har lavt blodtrykk, er selleri kontraindisert.

Laks vil utlede dårlig kolesterol.

2 ss knust lakris rot pour 0,5 liter kokende vann, koke på lav varme i 10 minutter, avløp. Ta 1/3 av st. buljong 4 ganger daglig etter måltid i 2 - 3 uker. Ta deretter en pause i en måned, og gjenta behandlingen. I løpet av denne tiden vil kolesterol komme tilbake til det normale!

Tinktur av japansk Sophora frukt og mistelgrøss er svært effektiv i å rense blodkar fra kolesterol.

Grind 100 gram sophora frukt og misteltegress, hell 1 liter vodka, insister på et mørkt sted i tre uker, belastning. Drikk 1 ts. tre ganger om dagen i en halv time før måltider til tinkturen er over. Det forbedrer hjernens sirkulasjon, behandler hypertensjon og andre kardiovaskulære sykdommer, reduserer kapillærens skjørehet (spesielt hjernens kar), renser karene. Tinktur av mistelteinhvite med japansk sophora renser forsiktig karene, slik at de hindrer dem i tilstopping. Mistelten fjerner uorganiske avsetninger (salter av tungmetaller, slagger, radionuklider), organisk - organisk (kolesterol).

Golden mustache (duftende kalligrafi) vil senke kolesterolet.

For å forberede en infusjon av en gylden bart, kuttes et ark 20 cm lang, helle 1 liter kokende vann og, innpakket, insisterer på 24 timer. Infusjonen lagres ved romtemperatur på et mørkt sted. Ta infusjon av 1 ss. l. før måltider 3 ganger om dagen i tre måneder. Sjekk deretter blodet ditt. Kolesterol, selv fra høye tall, vil falle til normalt. Denne infusjonen reduserer og sukker i blodet, løser cyster på nyrene, normaliserer leverprøver.

Kvass fra en icteric for å avlede eller fjerne "dårlig" kolesterol.

Oppskriften på kvass (forfatter Bolotov). 50 g tørrgrøntgressgress, legg i en gasbind, legg en liten vekt på den og hell 3 liter avkjølt kokt vann. Legg til 1 ss. sukker og 1 ts. rømme. Sett på et varmt sted, rør hver dag. I løpet av to uker er kvass klar. Drikk et medisinsk stoff på 0,5 st. tre ganger om dagen i 30 minutter. før du spiser. Hver gang legg til fartøyet med kvass den manglende mengden vann med 1 ts. sukker. Etter en måned med behandling kan du ta tester og sørge for at "dårlig" kolesterol er signifikant redusert. Minnet forbedrer, tearfulness og touchiness gå bort, støy i hodet forsvinner, trykket gradvis stabiliserer. Selvfølgelig, under behandlingen er det ønskelig å redusere inntaket av animalsk fett. Prefekt er gitt til rå grønnsaker, frukt, frø, nøtter, frokostblandinger, vegetabilske oljer.

Til kolesterolet har alltid vært vanlig, må du drikke en gang i året behandlingskurs med en cocktail av kolesterol:

ferskpresset juice 1 kg sitroner blandet med 200 g hvitløkskresk, insister på et kaldt mørkt sted i 3 dager og drikk hver dag 1 spiseskje, fortynne i vann. For et kurs å drikke alt tilberedt. Problemer med kolesterol, tro meg, det vil ikke være!

Det har vært vitenskapelig bevist at vitamin C, inneholdt i sitron og phytoncider av hvitløk, effektivt nøytraliserer skadelig kolesterol og fjerner det fra kroppen.

Profylakse av økende kolesterol

For å forhindre utsettelse av kolesterol på veggene i blodårene, må du justere dietten. Mye kolesterol i rødt kjøtt og smør, så vel som i reker, hummer og andre kropper. Det minste er kolesterol i havfisk og skalldyr. De inneholder dessuten stoffer som fremmer fjerning av kolesterol fra celler, inkludert celler av indre organer. Forbruket av store mengder fisk og grønnsaker reduserer nivået av kolesterol i blodet og er forebygging av fedme og kardiovaskulære sykdommer - den viktigste dødsårsaken til den siviliserte befolkningen.

Hvordan rense blodårene fra kolesterolplakk

Legene sier: svekket fettmetabolismen og kolesterolplakk er fienden nummer 1 for hjerte og karsykdom. Ifølge statistikken har 30 til 45% av de undersøkte over 50 år et høyt kolesterolnivå i blodet. Mer enn halvparten av dem er allerede observert av legen og er registrert for hjertesykdom eller angina pectoris. Annet, mest sannsynlig, vil det være i nær fremtid. Derfor er spørsmålet om hvordan du rengjør kolesterolkaretene mer akutt enn noensinne.

Fakta er skuffende: økningen i kolesterol før eller senere fører til avsetning av aterosklerotiske plakk på karetveggene, som hovedsakelig består av kolesterol og bindevev. Over tid øker kolesterolplakkene i størrelse, og strømmen av blod gjennom karene forstyrres. Tilførsel av oksygen og næringsstoffer til organer og vev blir uregelmessig, og kroniske iskemiske endringer begynner å forekomme i dem. Over tid utvikler tilstanden, og pasienten kan utvikle slike farlige komplikasjoner av forhøyet kolesterol, for eksempel et slag eller et hjerteinfarkt.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol innskudd er en lang og komplisert prosess. Men for å hindre et slag og bli kvitt kolesterolplakk under allas kraft. Det er viktig å kjenne til de grunnleggende prinsippene for sykdomsbehandling og følge dem.

diett

Normalisering av ernæring er et viktig prinsipp for behandling av aterosklerose. I dette tilfellet oppstår rengjøring av karene fra kolesterol på grunn av en signifikant reduksjon i inntaket av animalsk fett med mat.

Det er nødvendig å vite at opptil 80% av kolesterolet dannes i den menneskelige leveren. Denne form for kolesterol kalles endogen, og det er hun som deltar i biologisk viktige prosesser i kroppen:

 • konstruksjon av cytoplasmiske cellemembraner;
 • syntese av steroidhormoner i binyrene (inkludert kjønn);
 • syntese av vitamin D, nødvendig for mineralmetabolisme og immunforsvar av kroppen.

De resterende 20% av kolesterol kommer med mat og tjener som reserve. Kolesterol sirkulerer i blodet sammen med spesielle proteinbærere (apolipoproteiner). Slike komplekser kalles lipoproteiner. Avhengig av forholdet mellom fett- og proteindeler, er lipoproteiner:

 • LDL, VLDL-kolesterol er lavt, svært lav tetthet. Innholdet av kolesterol i slike lipoproteiner kan nå 45-50%, de har en utbredt atherogen effekt. Disse LPene øker med feil i ernæring, fremmer utseendet på plakk og krever rengjøring;
 • HDL-kolesterol er et høyt tetthetskolesterol. De har en anti-atherogen effekt og er i stand til å fjerne kolesterolplakkene i karene.

For å rense karene av kolesterolplakkene var vellykket, er det nødvendig å redusere innholdet av uønskede kolesterolfraksjoner (LDL) og øke konsentrasjonen av nyttig HDL. Følg følgende matregler:

  1. Ekskluder fra dietten (eller begrense så mye som mulig) matvarer med høyt kolesterol. Alle er presentert i tabellen under.

Den daglige kolesterolinntaket for personer som ønsker å rense arterielle kar skal ikke overstige 200 mg per dag.

 1. Reduser forbruket av matvarer som er rike på lett fordøyelige karbohydrater (sukker, godteri, industrielt konditori, pasta og poteter). Overdreven fascinasjon med søtsaker fører til overvekt og metabolske forstyrrelser, som igjen er faktorer i utviklingen av aterosklerose.
 2. Inkluder i din daglige diett mat rik på nyttige flerumettede fettsyrer. Disse inkluderer vegetabilske oljer (solsikke, sesamfrø, gresskarfrø, etc.), nøtter, fisk, spesielt marine.
 3. Lag en daglig diett, hvis grunnlag skal være grønnsaker i form av salater kledd med olje, supper, magert kjøtt og fisk, frokostblandinger (bokhvete, havregryn, ris), belgfrukter, frukt.
 4. Begrens saltinntaket til 1,5-2 g per dag: prøv å ikke spise røkt mat, syltet grønnsaker, sjetonger, industriell hermetikk. Forbered under saltet mat. Salt kan holde vann og forårsake økt blodtrykk. I dette tilfellet er fartøyene i konstant tone og lett skadet. Dette er en annen faktor i dannelsen av kolesterolplakk.

En omtrentlig meny av folk som vil bli kvitt kolesterolplakk i blodkarene:

 • Omelett av 2 proteiner;
 • Havregryn på vannet med tørket frukt og nøtter eller en vegetabilsk grønn salat, tomater og agurker, kledd med vegetabilsk olje og strø med sesamfrø - 150 g
 • Te / kaffe med melk.

Andre frokost (10.00):

 • Høstost med sesongens frukt - 100 g;
 • Kompis av epler og rosen hofter uten sukker.
 • Vegetabilsk vegetarisk suppe av courgetter, blomkål, brokkoli - 250 ml (½ porsjoner);
 • Oksekjøtt kokt - 50-60 g;
 • Grønnsakspott (uten poteter) - 150 g;
 • Sesongfrukter - 100 g.
 • Lean fisk kokt på dampet eller kokt - 150 g;
 • Salat av friske grønnsaker, krydret med vegetabilsk olje - 150 g;
 • Frukt pilaf - 150-200 g;
 • Te med melk.

Feeding denne måten, kan du rense fartøyene og bli kvitt kolesterolplakk.

Korreksjon av en livsstil

Livsstil - det andre viktige stadiet, som bør være oppmerksom når du rengjør kolesterolkarbonene. Først og fremst må du forlate dårlige vaner: Nikotin og alkohol kan forårsake skade på veggene i blodårene. Deretter dannes molekyler av LDL-kolesterol "pinne" til disse mikrotraumene, og kolesterolplakkene blir gradvis dannet.

I tillegg prøver du å bruke tiden mer aktivt: en stillesittende livsstil og hypodynami - faktorer av metabolsk avmatning og kolesterolvekst. Daglige turer og moderat trening normaliserer stoffskiftet, gir en levetid og hjelper til med å rengjøre kolesterolforekomstene. Når aterosklerose, anbefaler leger:

 • Atletisk gange;
 • Kjører i frisk luft;
 • bading,
 • danser;
 • Yoga.

Type fysisk aktivitet med forhøyet kolesterol bør alltid velges individuelt, med tanke på helsetilstanden og pasientens innledende vekt. I lyse kliniske manifestasjoner av myokardisk iskemi kan sport være kontraindisert.

Et annet viktig prinsipp for ikke-medisinering for aterosklerotiske plakk er korreksjonen av kroppsvekt. Overvekt reduserer ikke bare betydelig metabolisme, men øker også konsentrasjonen av kolesterol i blodet. De mest effektive kiloene går bort hvis du følger en diett og tilstrekkelig fysisk aktivitet, men dette kan ta tid. Hvis kroppsmasseindeksen overskrider normen med 2-3 ganger (henholdsvis den andre og tredje grad av fedme), er det nødvendig med en lege for å identifisere og behandle mulig endokrin patologi.

Hvis det er mulig, må du begrense stress og psyko-emosjonelle erfaringer. Under den lyse manifestasjonen av følelser i binyrene frigjøres hormonet kortisol, som syntetiseres fra kolesterol og øker konsentrasjonen i blodet. I tillegg er det nødvendig å nasjonalisere dagens regime, nok tid (minst 8 timer) til å betale søvn.

Medisineringsterapi

Hvis korreksjonen av en livsstil ikke fører til en nedgang i kolesterol og rensing av blodkar fra plakkene, så pleier leger å ordinere medisiner. Den farmasøytiske industrien produserer flere stoffer fra aterosklerose.

statiner

Statiner er de mest populære lipidsenkende medisinene. Rensing av blodkar fra kolesterol oppstår på grunn av en nedgang i produksjonen av dette stoffet i leveren. Statiner blokkerer arbeidet med enzymet HMG-CoA reduktase, som er nøkkelen til transformasjonen av forløperen i kolesterol. På grunn av dette:

 • Reduserer konsentrasjonen av totalt kolesterol og farlige atherogene lipoproteiner;
 • Kolesterolplakkene reduseres i størrelse og oppløses gradvis fullstendig.
 • Ustabil øker nivået av nyttig HDL-kolesterol, som også bidrar til å rengjøre fartøyene.

Til dags dato er det fire generasjoner statiner:

 • Jeg generasjon - lovastatin, simvastatin;
 • Den andre generasjonen er fluvastatin;
 • III generasjon - atorvastatin;
 • IV-generasjon - rosuvastatin.

De vanligst foreskrevne legemidlene er atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvacard) og rosuvastatin (Crestor, Mortenil, Rosulip). Utnevnelsen av statiner, som regel, er inkludert i standardbehandlingstilbudet for IHD og varer lenge. Bivirkninger av rusmidler inkluderer økte transaminaser (leverenzymer), myalgi og myopati, magesmerter, forstoppelse.

fibrater

Fibre (fenofibrat, klofibrat) er stoffer som kan rense karene ved å senke konsentrasjonen av LDL-kolesterol og triglyserider og øke HDL-kolesterolet. Deres handling er basert på aktiveringen av lipoprotein lipase enzymet. På grunn av dette fjernes "skadelige" lipoproteiner fra blodet og brukes av leveren. Rengjøring av fartøyene er forsiktig og smertefri.

Gallsyresekvestranter

Sequestants av gallsyrer bidrar også til rensing av kar fra aterosklerotiske plakk ved å senke konsentrasjonen av kolesterol. Legemidlene øker sekresjonen av gallsyrer i kroppen og forstyrrer gjenabsorpsjonen av skadelige lipoproteiner i tarmene.

Nikotinsyre og dets derivater

I midten av det tjuende århundre ble effekten av høye doser nikotinsyre (2-3 g) på lipidmetabolisme funnet: vitaminet reduserer nivået av OX og TG betydelig. I tillegg øker stoffet nivået av anti-atherogen HDL, og rengjøring av blodårer fra kolesterolinntak er raskere. For tiden er nikotinsyre praktisk talt ikke brukt på grunn av det store antall bivirkninger. Den forlengede analogen av vitamin РР - enduracin ble mer utbredt.

Andre forberedelser til rengjøringsbeholdere

Hvis ingen av de nevnte legemiddelgruppene, av en eller annen grunn, er egnet for pasienter til å rense blodårene fra kolesterolplakk, kan legen foreskrive:

 • Probucol, som isolerer redusert nivå av totalt kolesterol, uten å påvirke triglyseridets konsentrasjon i blodet. Også rensing av arteriene skjer biomekanisk: stoffet fremmer syntesen av transportproteinet, som beveger lipidmolekylene fra vaskulærvev til leveren, der deres behandling og utnyttelse finner sted.
 • Omega-3-glycerider er på grunn av det høye innhold av flerumettede syrer som er nyttige: fraksjoner som low density farlig kolesterol blir redusert og rengjøring av karene i aterosklerotisk plakk er raskere. Midler basert på omega-3 er en metode for ekstra terapi.
 • Ezetemibe er et legemiddel som tidligere kun var ment for å korrigere kroppsvekten for fedme. Effekten er basert på en reduksjon i fettabsorpsjon i tarmen: nesten alle lipider går "i transitt", står ut uendret, og konsentrasjonen av kolesterol er markert redusert. Fartøyets rengjøring Ezetemibom skal utføres strengt under oppsyn av en lege, da langvarig bruk av stoffet er uønsket.

Kardiovaskulære metoder for vaskulær rengjøring

Dersom pasienten allerede har slått til leger med klare tegn på ischemi organ eller aterosklerose og lipid-senkende midler terapi ikke fungerer, kan fremgangsmåten for rensing av fartøyene fra kolesterol plakk være kirurgi.

Noen ganger hører pasienter først diagnosen "aterosklerose" når de blir innlagt på et sykehus med progressiv angina eller hjerteinfarkt. I dette tilfellet er blodkarene tilstoppet med kolesterolplakk, slik at blodet ikke praktisk talt passerer gjennom de trange arteriene, og det er en signifikant mangel på blodtilførsel til hjertet. Etter at pasientens tilstand er stabilisert, bør spørsmålet om planlagt kirurgisk inngrep for å gjenopprette blodstrømmen og rense fartøyene løses. Ellers, hvis du ikke renser karene fra kolesterol, kan hovedårsaken til iskemi, et hjerteinfarkt snart utvikles igjen.

Det er flere kardiologisk kirurgiske metoder for rensing av fartøyene. Hver av dem er beskrevet mer detaljert nedenfor.

plasmaferese

Plasmaferese er en ekstrakorporeal metode for vaskulær rensing fra aterosklerotiske plaques, basert på filtrering av plasmaet (væskedelen av blodet) til pasienten gjennom en spesiell installasjon. På grunn av dette oppstår massiv rensing av kar med kolesterolinntak, i tillegg til:

 • Korrigere forstyrrelser av fettmetabolismen;
 • Blodets koagulasjonspotensial reduseres;
 • Forbedrer vevstrømmen;
 • Vaskulær (arteriell og venøs) dysfunksjon elimineres;
 • Øker motstanden mot fysisk og psykomatisk stress;
 • Hos pasienter med iskemisk hjertesykdom reduseres den nødvendige dosen nitrater;
 • Blodtrykk er normalisert;
 • Gradvis er trophic ulcers cicatrized hos pasienter med aterosklerose i nedre lemmer.

For best effekt er det nødvendig å gjennomgå 4-5 prosedyrer av plasmaferese med intervallet fastsatt av legen. Det fullstendige behandlingsforløpet gir deg mulighet til å rengjøre overskuddskolesterolet fra de fleste "problem" -karrene i hjertet og hjernen, så vel som underkroppene. Forbedringer siste 1-2 år. Da, uten korreksjon av diett, livsstil og lipidsenkende terapi, kan kolesterolplakkene returnere.

angioplastikk

Angioplastikk er en endoskopisk, minimal invasiv metode for terapi av aterosklerose, noe som gjør det mulig å rense den indre veggen av arterien fra kolesterol og gjenopprette blodstrømmen. Kjernen i prosedyren er introduksjonen av et spesielt ballonkateter til innsnevringsstedet, luftinjeksjon og ekspansjon av fartøyets lumen. Operasjonen utføres med suksess på hjertene i hjernen, hjernen og nedre lemmer.

Rengjøring av arteriene skjer mekanisk: plakkens komponenter blir forskjøvet til periferien, og fartøyets lumen gjenopprettes. Den største ulempen ved angioplastikk er den midlertidige effekten av prosedyren. Deretter returneres kolesterolinntaket, og blodtilførselen av organer og vev kan igjen forstyrres. Derfor blir det oftest gjennomført med stenting.

stenting

Stenting er en metode for å behandle aterosklerose og gjenopprette blodtilførselen til orgelet ved å introdusere et spesielt metallramme inn i det smalte karet. Prosedyren er vellykket utført både på koronar og cerebrale arterier, og på karene i nedre lemmer.

Stenting utføres etter en fullstendig undersøkelse, inkludert angiografi (radiografi av arteriene med innføring av kontrastmedium). En spesiell ballong leveres til sammentrekningsområdet, som oppblåses, og fartøyets lumen ekspanderer. I tillegg kan pasienter med risikofaktorer for økt trombose være utstyrt med et spesielt filter som ikke tillater blodpropper å gå inn i systemisk sirkulasjon.

For å sikre at arterien lumen ikke smalter etter å ha fjernet ballongen, leveres en spesiell stent til den - en metallstruktur som ligner en finmasket stålramme. Stenten holder fartøyets indre vegger og hindrer dem i å falle av.

Fordelene ved stenting for rengjøringsfartøy fra kolesterolplakk er:

 • Rapid recovery etter prosedyren: stenting - minimal invasiv kirurgi, som ikke krever lang innlagt sykehusinnleggelse;
 • Det utføres under lokal ledende anestesi;
 • Malotraumatisk operasjon: Kirurgen må bare gjøre 2-3 snitt;
 • Minimal risiko for komplikasjoner;
 • Lav pris sammenlignet med omfattende kavitoperasjoner.

I dette tilfellet er slik rensing av blodkar fra kolesterol kontraindisert når:

 • Kritisk innsnevring av arterien på grunn av kolesterol, når dets lumen blir mindre enn 2,5-3 mm;
 • Lav blodpropp;
 • Alvorlig mangel på organer og systemer;
 • Diffus (utbredt) innsnevring av arterien;
 • Individuell intoleranse mot jod - en av komponentene i den radioaktive substansen.

bypass

Shunting er en mer komplisert operasjon som utføres for å skape alternativ blodsirkulasjon. Grovt sett oppstår ikke rengjøring av fartøyet fra kolesterolavsetninger i dette tilfellet, men den forstyrrede blodsirkulasjonen gjenopprettes.

Ofte utføres shunting på koronararteriene som foder hjertet, men behandlingsmetoden er også vellykket påført på de perifere karene i nedre, øvre ekstremiteter. For å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjertet, er kirurgen tvunget til å utføre sternotomi - brystdisseksjon. Deretter danner doktoren under kunstig sirkulasjon et alternativt kar, som direkte forbinder aorta og koronararterien over innsnevringsstedet. Kilden til vaskulærvegg er oftest stedet for lårbenen.

Fordeler med aortokoronary shunting for rengjøringsfartøyer fra kolesterol innskudd:

 • Fullstendig restaurering av nedsatt blodgass;
 • Muligheten til å danne flere shunts under en operasjon;
 • Etter operasjonen og gjenopprettingsperioden kan pasienten gå tilbake til aktivt liv med nesten ingen restriksjoner;
 • Redusert risikoen for koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt betydelig;
 • Operasjonen har en lang kurativ effekt.

Tradisjonell medisin for rensing av blodkar

Det er mange metoder for tradisjonell medisin som brukes til å rense de sentrale og perifere arteriene fra kolesterolplakk. Det er verdt å si at disse metodene vil være effektive for behandling av de første stadier av aterosklerose, når kolesterolplakk bare dannes, og rengjøring av karene vil bli lettere. Som "medisiner" i folkemedisin brukes som velkjente produkter (hvitløk, sitron, valnøtter) og samlingen av urter.

Sitron-hvitløk blanding fra kolesterol

Hvitløk - et kjent anti-sklerotisk produkt, som er i stand til å redusere nivået av kolesterol og dets skadelige fraksjoner. Sitronsaft, som har tonic og antioksidant egenskaper, forbedrer effekten av hvitløk og hjelper den til å rense karene av kolesterol innskudd.

Hele løpet av behandlingen vil kreve:

 • 16 store hoder (ikke denticles!) Av hvitløk;
 • 16 sitroner.

Skrell hvitløk, og bla tennene gjennom en kjøttkvern. Der sendes også ristede sitroner sammen med skallet. Det er mest hensiktsmessig å dele alle komponenter av fremtidig medisin inn i 4, og forberede dem gradvis.

Så, for å forberede den første batchen av sitron-hvitløksblanding, slip 4 store sitroner og 4 hode hvitløk. Sett inn en tre-liters krukke og hell kokt varmt vann. 72 timer insisterer på et tørt sted ved romtemperatur. Deretter spenne og oppbevar den resulterende infusjonen i kjøleskapet. Ta medisinen på 100 ml tre ganger daglig, før du spiser. Mens du drikker den første batchen av sitron-hvitløk infusjon fra kolesterol, forberede den andre, etc. Totalt for behandlingsforløpet skal være drukket 4 tre-liters bokser med infusjon. Slike rengjøring av blodårer fra kolesterol innskudd kan gjennomføres årlig.

Rensing av kar med valnøtter

Valnøtter, som hvitløk, har lenge vært vant til å rense blodårene fra kolesterolplakk. Spesielt effektivt er den grønne delen av anlegget: mange vet at umodne nøtter dekket med tett grønn masse, som senere blir kskorlupoy. Så hvordan du får de grønne nøtter - et stort problem for innbyggerne i sentrale og nordlige deler av Russland, for rensing av fartøy fra kolesterol kan brukes og valnøttkjerner: de er enkle å kjøpe i hvilken som helst butikk.

Slike terapi vil lindre blodtrykk og hodepine, styrke blodkarene og rense dem av ferske fettinnsatser.

 • 1500 g skrælte nøtter.

Rull nøtene i en kjøttkvern, brett den i en glassburk og oppbevar den på et kjølig tørt sted, for eksempel en kjøleskapsdør. Ta en ernæringsmessig formel mot høyt kolesterol i 1 spiseskje på en tom mage om morgenen og før middagen, og drikk et halvt glass kokt vann.

Hele volumet av banken er utformet for et fullstendig behandlingsløp, som tar ca 2 måneder. Ikke bruk denne folkemetoden mer enn en gang i året.

Tinktur på hvitløk fra kolesterol

Rensing av kar med alkoholholdig hvitløktinktur er metoden som kom til oss fra det gamle Tibet. Det antas at det årlige løpet av terapi normaliserer blodtrykk og kolesterolnivå, eliminerer myokardial iskemi og hjerne. Det er best å rengjøre innskudd av kolesterol i høst, når modne friske høstinger av hvitløk.

 • Renset hvitløksklær - 150 g;
 • Alkohol (kan erstattes med vodka, men effektiviteten av stoffet mot kolesterol er noe redusert): 150 ml.

Hvitløk finhakket eller hakket gjennom en presse. Kjøtt med juice legger i en glassburk og heller alkohol. Vik det i en mørk klut slik at sollys ikke kommer på væsken, og la det stå i 10 dager i et kjølig rom (men ikke et kjøleskap). Deretter tinktur (det blir grønn) drenering, hell i en ren krukke og la den oppbevares i ytterligere tre dager. Etter 72 timer fjerner du krukken og forsyner forsiktig innholdet, slik at det kommer en overskyet væske dannet på bunnen. Sedimentet skal helles, og selve tinkturen skal tas i henhold til ordningen, blande det med en liten mengde vann eller melk.

 • 1. dag (morgen, ettermiddag, kveld en halv time før måltider): 1, 2, 3 dråper tinktur fra kolesterol;
 • Dag 2: 4, 5, 6 dråper;
 • 3: 7, 8, 9 dråper;
 • 4: 10, 11, 12;
 • 5: 13, 14, 15;
 • 6: 15, 15, 15;
 • 7: 15, 14, 13;
 • 8: 12, 11, 10;
 • 9: 9, 8, 7;
 • 10: 6, 5, 4;
 • 11: 3, 2, 1;
 • 12-30: 15, 15, 15.

Forløpet med å rense karene med tinktur av hvitløk fra kolesterol bør vare mer enn 1 måned. Under behandlingen er følgende bivirkninger mulige: en følelse av hjerteslag, søvnløshet, kløe, halsbrann. Uønskede virkninger av stoffet er forbundet med høy aktivitet og irriterende effekter på mage og sentralnervesystemet. Hvis ubehagelige symptomer oppstår, reduser dosen av hvitløkstinktur med halvparten eller nekter å ta det: bivirkningene forsvinner om noen dager.

Blått jod

Blått jod er en av de mest uvanlige oppskrifter som brukes til å rense arterier fra kolesterol innskudd. Denne metoden for tradisjonell medisin har kontraindikasjoner (individuell intoleranse, skjoldbruskkjertel sykdommer, feber, SARS, etc.).

Før du bruker blå jod for å rense karene med kolesterol innskudd, er det nødvendig med en lege.

 • Potetstivelse - en teskje;
 • Sukker - 10 g;
 • Sitronsyre - noen få korn;
 • Kokende vann - 150 ml;
 • Alkoholholdig jodtinktur - 5 ml.

Bland alle tørre ingrediensene og hell dem med ferskt kokt vann. Bland godt. Etter at væsken er helt avkjølt, tilsett 5 ml av en 5% løsning av jod. Oppbevar legemidlet i en tett lukket glassbeholder ved romtemperatur. Ta hvis det ikke er kontraindikasjoner for 35 ml om morgenen i henhold til ordningen: 5 dagers inntak, 5 dagers avbrudd. Hele volumet av forberedt blått jod er utformet for hele løpet av inntaket. Hvis bivirkninger (svakhet, svakhet, kaldt symptomer, økt hjertefrekvens, høy feber, etc.) oppstår, bør medisiner stoppes.

Urtepreparater for rengjøringsbeholdere

Å rengjøre fartøyene fra aterosklerotiske plakk og kolesterol kan være ved hjelp av medisinske urter. Det er mange oppskrifter for å bekjempe kolesterolinnsatser:

 • Tørkede røtter av løvetann: tørk og slip i en kaffekvern, røttene til en løvetann, ta 1 ts. 2 r / d i 6 måneder;
 • Infusjon av hagtorn blomster: hell 2 ss. samlet blomster med en liter kokende vann, insistere på 20 minutter. Drikk 1 ss hver. før hvert måltid.
 • Juice av alfalfa: rive av friske blad av alfalfa frø og bruk direkte i mat, eller klem ut juice fra dem og ta 2 ss. 3 r / d.

Oppmerksomhet vær så snill! Bruk noen av de ovennevnte oppskriftene for å rense fartøyene bare etter å ha konsultert en lege.

For å bekjempe høyt kolesterol og rense blodårene fra aterosklerotiske plakk er det således mange metoder, både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. Hovedprinsippet for atherosklerosebehandling er en kompleks tilnærming, anvendelse av de nyeste vitenskapelige prestasjonene og oppskrifter testet av tiden. Dette er den eneste måten å kvitte seg med kolesterol innskudd, helse og lang levetid.

Les Mer Om Fartøyene