Hvordan identifisere et slag: symptomer og symptomer

Før du vurderer hvordan du bestemmer et slag, må du forstå hva sykdommen er.

Det utvikler seg på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser, blodpropper, ruptur av fartøyet eller blødning i hjernen.

Iskemisk berøring oppstår på grunn av okklusjon av karet og hemorragisk på grunn av brudd. Hver av disse typer sykdommer er ledsaget av sine egne spesifikke funksjoner.

Det skal bemerkes at jo tidligere førstehjelpen blir gitt til offeret, desto større sjanse for at han fullstendig gjenoppretter.

Av denne grunn er det ekstremt viktig å vite hvordan man skal bestemme et hjerneslag hjemme.

Øker risikoen for slagtilfelle før et tidligere hjerteinfarkt, en mikrostroke, samt aterosklerose.

Tegn på slag beror i stor grad på alvorlighetsgraden av lesjonen, typen og formen av sykdommen, samt den spesifikke lokaliseringen av hjerneskade til en syk person.

Ikke alle vet hvordan man skal bestemme slag og hvilke tegn det er i denne sykdommen.

Alle symptomene på en slik sykdom er delt inn i to grupper: cerebrale og brennende symptomer.

Hjernens hjerne tegn er symptomene på et slag som utvikler seg i nesten alle tilfeller. Fokalskilt kan bare forekomme på et bestemt sted for hjerneskade.

I begynnelsen av sykdommen kan en person bli svimmel og ha hodepine. Gradvis vil han utvikle alvorlig svakhet, oppkast og nummenhet i hånden (ben) på den ene siden.

Det er også følgende vanligste tegn på slag:

 1. Krenkelse av koordinering av bevegelser.
 2. Lammelse av den ene halvdelen av ansiktet.
 3. Brudd på tale (taleforsinkelse eller uskarphet).
 4. Besvimelse.
 5. Forvirring i sinnet.
 6. Døsighet.

I tillegg er følgende fokale tegn på slag, som utvikler seg med en bestemt lesjon i et bestemt hjerneområde:

 1. Synshemming.
 2. Dårlig reaksjon av elever til å lyse.
 3. Spasm av muskler på grunn av klemming av fartøyet.
 4. Overtredelse av reflekser.
 5. Forstyrrelse av følsomhet.
 6. Forstyrrelser av svelging.
 7. Bevisstap.

I denne tilstanden vil personen lyve. Hvis det ikke er rettidig å gi medisinsk hjelp og ikke bli tatt til sykehus, kan døden forekomme.

Det er mye lettere å hindre utviklingen av et slag enn å behandle det. Den første tingen å tenke på er mat.

Denne dietten bør være rettet mot å redusere sannsynligheten for å utvikle aterosklerose av karene - hovedkilden til slag.

Dermed skal menyen være godt balansert og inneholder minst kolesterolprodukter og animalsk fett.

Grunnlaget for dietten bør være grønnsaker, frukt, vegetabilsk olje og frokostblandinger. Fettfattige fisk- og surmjólkprodukter er også svært nyttige. Samtidig, fra alkohol, røyking, stekt og fet, er det nødvendig å nekte helt.

Det neste punktet for forebygging er aktiv fysisk aktivitet. De vil ikke bare redusere risikoen for slag, men vil også redusere sannsynligheten for diabetes, hypertensjon, fedme og hjerteinfarkt. Spesielt nyttig er sport for folk som leder en stillesittende livsstil. Det er bevist at de som trener regelmessig (selv bare gå for lange avstander) har en lavere risiko for slag med 30%.

Eliminering av stress og følelser. Det er bevist at negative følelser har en dårlig effekt på blodårene. Av denne grunn, om nødvendig, må du kontakte en spesialist.

Behandling av diabetes, som kan forårsake utvikling av aterosklerose. Av denne grunn er det umulig å utløse sykdomsforløpet. Dette gjelder også kontrollen av blodtrykksindikatorer, som i perioden med hypertensjon kan føre til brudd på fartøyet.

Som ytterligere forebyggende tiltak anbefales en person med en alder på mer enn førti år å gjennomgå en årlig sjekk med en lege, behandle hjertesykdommer og kontrollere nivået av hormoner. Hvordan bestemme et slag med en test - senere i artikkelen.

Hvordan manifesterer strekket: førstehjelp

For å forstå hvordan et slag forekommer hos kvinner, menn og eldre, kan du bruke prinsippet om fire spørsmål som vil bidra til å finne ut nøyaktig hva det er akkurat et slag, og ikke en annen sykdom i nervesystemet.

Etter at det ble avklart hvordan et slag manifesterer seg, kan du identifisere det ved å overføre en syk person til en slik test:

 1. Be pasienten å smile. Med utviklingen av et slag, blir smilet asymmetrisk, kurve. Dette indikerer en lammelse av halvparten av ansiktet.
 2. Spør offeret et enkelt spørsmål (hva er navnet ditt, hva er datoen og så videre). I dette tilfellet må du følge opp svaret nøye. Hvis tale er sakte, usammenhengende, kan en person ikke svare, så er dette et annet klart tegn på et slag.
 3. Be personen å løfte hendene opp. Når et slag oppstår, kan pasienten ikke heve en arm.
 4. Be pasienten å stikke ut tungen sin. Med denne sykdommen vil det bli vridd og vendt til siden.

Allerede hvis to symptomer er funnet i denne testen, bør du snarest kontakte en lege. Før han kommer, må pasienten vise førstehjelp.

Det er viktig ikke bare å vite hvordan slaget manifesterer seg, men også for å kunne hjelpe pasienten til ambulansen kommer:

 • Det første er å sette den syke personen på en flat overflate slik at hodet hans er litt hevet.
 • Deretter gir mer luft til personen - åpne vinduet, løsne skjorten, slipsen, beltet og så videre.
 • Hvis det oppstår oppkast, må pasientens hode plasseres på den ene siden slik at det ikke stikker. Samtidig bør man ikke få panikk, selv om en person i nærheten av deg har falt inn i denne situasjonen. Fra hastigheten og korrektheten av dine handlinger avhenger pasientens liv.
 • Det neste trinnet er å måle blodtrykket og registrere lesingene. Du kan også gi en person vann.

Det er viktig å vite at før medisinens ankomst for å gi pasienten, er det forbudt å ta medisiner, da dette kun kan forverre tilstanden.

De første tegn på et slag

Stroke er en forstyrrelse av hjernecirkulasjon. Denne sykdommen krever akutt medisinsk hjelp. Men ofte er legene ikke der, og livet til en kjære er truet. Hvordan gjenkjenne et slag, og hva er de karakteristiske symptomene på denne patologien?

Hva er et slag?

Når slag er ødelagt blodsirkulasjon i visse deler av hjernen. Dette kan oppstå under alvorlig blødning, med vasospasmer og trombose. En egen del av hjernen mister nødvendig ernæring og kan forbli levedyktig i svært kort tid. Livet til en person på dette tidspunktet avhenger i stor grad av rettidig medisinsk behandling.

En person som er nær, i intet tilfelle kan ikke gi opp til panikk og nervøsitet, for å yte den nødvendige hjelpen.

Forløpere av sykdommen er:

 • Svakhetstilstanden. Det er ikke noe ønske om å gjøre noe, snakke eller det er døsighet.
 • Pain. Det er smerter i ekstremiteter eller på ansiktet. Etter en stund forsvinner de brått. Smerte i brystet er karakteristisk.
 • Problemer med å puste. Ofte er det ikke nok luft. Når du går, vises kortpustethet.

Symptomer og tegn på et slag

Sykdommen er oftest uttrykt av alvorlig hodepine og svimmelhet. Tegn på et begynnelsesslag - blodstrømmen til ansiktet og følelsen av følelsesløp i kroppen på den ene siden. I utgangspunktet kan en person snakke, men i fremtiden forverres hans tilstand. Han finner det vanskelig å bevege seg på grunn av problemer med balanse. Når han snakker, kan han ikke forstå betydningen av komplekse setninger og svare på spørsmål. De viktigste tegnene på et slag:

 • Personen føler seg sterkest hodepine uten tilsynelatende grunn.
 • Forældelsen er uklarhet. I noen tilfeller er bevissthetstap mulig.
 • Balansebeløp.
 • Redusert hjertefrekvens.
 • Støy i hodet.
 • Alvorlig svakhet.
 • En person kan ikke snakke normalt.
 • Svimmelhet.

I noen tilfeller manifesterer sykdommen seg overveiende med alvorlig smerte, taleforringelse og nummenhet i deler av kroppen. De første symptomene og tegn på et slag er også:

 • Hørselshemmede
 • Problemer med å puste
 • Ufrivillig evakuering av tarmen
 • Asymmetri i ansiktet

Hvis du har denne symptomatologien, bør du ringe til nødhjelp. I dette tilfellet må du nøye beskrive tilstanden til pasienten. Det antas at reduksjon av negative konsekvenser til et minimum er mulig i tilfelle at medisinsk behandling vil bli gjort ikke mindre enn tre timer etter utseendet av de første tegnene. Maksimumsperioden er 6 timer. Etter dette, for å unngå de negative konsekvensene etter hjerneslag er det ikke lenger mulig, men for en persons liv må kampen.

Stroke kan forårsake hjernesykdom, minneproblemer, funksjonshemning og død.

Tegn på sykdommen hos menn

Stroke er en av de vanligste årsakene som fører til døden. Fysisk stress, underernæring, alkohol og røyking påvirker alt arbeidet i hjertet og blodårene, og kan forårsake alvorlig sykdom. Etter 40 år kan menn oppleve et primært slag.

Når det er et brudd på blodstrømmen i hjernen, føler en person konstant svakhet, hodepine og ofte kvalme. Etter å ha drukket alkohol, tung fysisk arbeid eller røyking, kan tilstanden dramatisk forverres.

De første symptomene på hjerneslag hos menn:

 • Ustabil gang.
 • Problemer med talegjengivelse.
 • Uttalt døsighet.
 • Plutselig er det problemer med syn eller hørsel.
 • Pusteproblemer.
 • Økt salivasjon.
 • Svakhet.

I fremtiden utvikler symptomatologien - mannen vil være vanskelig å komme seg ut av sengen. Det vil være mulig å legge merke til en klar asymmetri i ansiktet. Mulig tap av bevissthet. Spesielt raskt utvikler symptomene på sykdommen hos menn i avansert alder - og det er verdt å huske at pasientens frelse kun er mulig i tre timer.

Spesiell oppmerksomhet må utvises til en kraftig økning i blodtrykk og alvorlig hodepine - denne tilstanden oppstår før et slag.

Tegnene på et mikroslag er ikke så uttalt. Sykdommen begynner med alvorlig hodepine. Når hjerneslaget begynner, kan pasienten klage på at han ikke føler seg en del av kroppen. Varigheten av symptomene er noen få minutter. Etter det føles personen igjen bra. Registrering av sykdommen på dette stadiet vil bidra til å unngå et sekundært slag, noe som ofte fører til funksjonshemming.

Testing UZP for å identifisere de første tegnene på et slag

Hvis du mistenker en alvorlig sykdom, må du vite hvordan du skal bestemme hjerneslaget ved hjelp av spesiell testing. Hvert brev i teksten vil tjene som et ledd til hva som må gjøres:

U - smil. Pasienten skal smile, og du vurderer resultatet. Hvis smilet har dukket opp skjev eller kurve, er det mulig å snakke om et slag. På tidspunktet for et slag, stopper en del av personen å adlyde en person, som kan sees fra et senket hjørne av munnen med et smil. Språket vil også bli plassert feil.

W - Snakk med pasienten. Talen i slag er uklar og minner en av en full person.

P - hev hendene dine. Pasienten bør samtidig løfte to hender. Med denne sykdommen øker en arm betydelig under den andre.

Førstehjelp

Mens medisinsk hjelp ikke er kommet, er det nødvendig å overvåke pasientens tilstand og følge visse regler:

 • Under pasientens hode er det nødvendig å sette en pute eller et teppe slik at hodet hans ligger over kroppsnivået med rundt 30 grader.
 • Gi tilgang til oksygen og åpne vinduet om nødvendig. Fjern de tette klærne.
 • Med kvalme og oppkast, skal personen slås på siden, slik at oppkast ikke kommer inn i luftveiene.
 • Ved høyt trykk, må du ta passende medisiner, og ved lavt - legg varmere på føttene.

Ved ankomst må eksperter fortell fortell om pasientens tilstand. Det er verdt å forstå at de første minuttene av pre-stroke-tilstanden spiller en avgjørende rolle i den videre utviklingen av sykdommen, og de første tre timene er tidspunktet for profesjonell hjelp.

Sykdommen kan begynne i det mest uventede øyeblikket - og hver person skal kunne gjenkjenne den og vite hvordan slaget manifesterer seg. Tross alt er det fra førstehjelpen og den rettidige samtalen av spesialister som videre liv avhenger av. Ved hjelp av enkel testing og karakteristisk symptomatologi kan noen mistenke noe galt - og forårsake nødhjelp.

Stroke - hva det er, de første tegnene, symptomene hos voksne, årsakene, konsekvensene, behandlingen og forebyggingen av hjerneslag

Hva er det Stroke er en akutt forstyrrelse i hjernens sirkulasjon, noe som fører til en vedvarende fokal hjerneskade. Kan være iskemisk eller hemorragisk. Patologi er ledsaget av akutt nedsatt hjernesirkulasjon, vaskulær og CNS-skade. Hvis den normale blodstrømmen forstyrres, blir næringen av hjernenusceller forverret, og dette er veldig farlig, siden orgelet virker ved stadig å levere oksygen og glukose til det.

La oss vurdere hvilke tegn som er karakteristiske for et slag, hvorfor det er viktig å hjelpe en person i de første minuttene av symptomstart, og hva er de mulige konsekvensene av denne tilstanden.

Hva er et slag?

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Stroke er et akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen, noe som forårsaker skade og død av nerveceller.

Under det "terapeutiske vinduet" (konvensjonelt kalt de første 3-6 timer etter et slag), er det mulig å forhindre de irreversible konsekvensene av iskemi og celledød ved terapeutisk manipulering.

Stroker forekommer hos enkeltpersoner i et bredt aldersområde: fra 20-25 år til alderdom.

 • Konstruksjon eller blokkering av blodkarene i hjernen - iskemisk slagtilfelle;
 • Blødninger i hjernen eller i membranene - hemorragisk slag.

Frekvensen er ganske høy, den øker med alderen. Dødelighet (dødelighet) fra stroke forblir svært høy. Behandlingen er rettet mot å gjenopprette den funksjonelle aktiviteten til nevroner, redusere påvirkning av kausative faktorer og hindre gjentakelse av en vaskulær katastrofe i kroppen. Etter et slag er det svært viktig å utføre rehabilitering av en person.

Tegn på sykdommen må være kjent for hver person for å kunne reagere i tide på en hjernekatastrofe og å ringe et ambulanseteam til seg selv eller kjære. Å vite de grunnleggende symptomene kan redde en persons liv.

Det er 2 hovedtyper av slag: iskemisk og hemorragisk. De har fundamentalt forskjellige utviklingsmekanismer og trenger radikalt forskjellige tilnærminger til behandling. Iskemisk og hemorragisk slagtak opptar henholdsvis 80% og 20% ​​av totalpopulasjonen.

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

Iskemisk slag

Iskemisk hjerneskade forekommer i 8 tilfeller ut av 10. De lider hovedsakelig fra eldre, etter 60 år, oftere menn. Hovedårsaken er en blokkering av blodårene eller deres langvarige spasmer, noe som fører til at blodtilførselen og oksygen sultes opp. Dette fører til død av hjerneceller.

Denne typen sykdom kan utvikle oftere om natten eller om morgenen. Dessuten er en korrelasjon med den foregående økte emosjonelle (stressfaktor) eller fysisk aktivitet, alkoholforbruk, blodtap eller progresjon av en smittsom sykdom eller fysisk prosess.

Hemorragisk slag

Hva er dette? Hemorragisk slag er resultatet av blødning i hjernesubstansen etter skade på fartøyets vegger. Brudd på funksjonell aktivitet og død av nevrocyter i dette tilfellet skyldes hovedsakelig at de klemmer seg med hematom.

Forekomsten av hemoragisk slag er forbundet hovedsakelig med diffus eller isolerte cerebrale vaskulære lidelser på grunn av vaskulær vegg som mister sin elastisitet og blir tynnere.

Det er ofte ledsaget av bevissthetstap, raskere utvikling av hjerneslagsymptomer, alltid signifikante nevrologiske lidelser. Dette skyldes det faktum at i dette tilfelle den cerebrale sirkulasjon blir forstyrret på grunn av brudd i den vaskulære veggen og brudd av blod eller hematom dannelse som følge av impregnering av nervevevet med blod.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

I 5% tilfeller av utvikling av et slag er det ikke mulig å finne ut hvilken type og mekanisme for utvikling. Uavhengig av type slag, er dens konsekvenser alltid det samme - en skarp, raskt utviklende nedsatt funksjon av hjernegionen på grunn av død av noen av sine celler i nevrocyter.

De første tegn på et slag i en voksen

Tegn på et slag bør være kjent for alle mennesker, uavhengig av tilgjengeligheten av medisinsk utdanning. Disse symptomene er først og fremst knyttet til brudd på innervasjon av hodet og musklene i kroppen, så hvis du har mistanke om et slag, spør personen til å utføre tre enkle trinn: smil, løfte hendene, si noen ord eller en setning.

En person som plutselig følte seg "svak", kan vi antage vaskulære problemer ved hjelp av følgende tegn, som kan tas for de første tegnene på et slag:

 • Nummenhet av kroppsdeler (ansikt, lemmer);
 • hodepine;
 • Tap av kontroll over miljøet;
 • Dobling i øynene og andre synsforstyrrelser;
 • Kvalme, oppkast, svimmelhet;
 • Motor og følsomme forstyrrelser.

Det skjer at et slag opptrer plutselig, men oftere skjer det mot bakgrunnen for harbingers. For eksempel, i halvparten av tilfellene, er iskemisk slag foran transiente iskemiske angrep (TIA).

Hvis minst tre av følgende symptomer gjentas en gang i uka eller oftere i løpet av de siste tre månedene, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp:

 • Hodepine, som ikke har noen spesifikk lokalisering, og oppstår når tretthet eller værkatastrofer forekommer.
 • Svimmelhet, vises i ro og øker med bevegelse.
 • Tilstedeværelsen av støy i ørene, både permanent og forbigående.
 • "Feil" av minne for hendelser i den nåværende tidsperioden.
 • Endring i intensiteten av arbeidskapasitet og søvnforstyrrelser.

Disse symptomene bør betraktes som forløpere av slag.

Hvordan gjenkjenne et slag?

For å gjenkjenne denne sykdommen, vær oppmerksom på følgende punkter:

 1. Ta en nærmere titt, spør om du ikke trenger hjelp til en person. En person kan nekte, fordi han forstod ikke hva som skjedde med ham. Talen til en person med et slag vil være vanskelig.
 2. Be om å smile hvis hjørnene på leppene ligger på forskjellige linjer og smilet ser merkelig ut - dette er et symptom på et slag.
 3. Rist en persons hånd, hvis et slag oppstår, blir håndtrykket svakt. Du kan også be om å hente opp hendene dine. En hånd vil falle ned spontant.

Når du identifiserer tegn på et slag i en person, ring umiddelbart etter en ambulanse. Jo raskere kvalifisert hjelp er gitt, desto større er sjansene for å eliminere konsekvensene av denne sykdommen.

årsaker til

Leger identifiserer to hovedårsaker til slag. Dette er forekomsten av trombi i sirkulasjonssystemet og tilstedeværelsen av kolesterolplakk som kan blokkere blodkarene. En pasient kan forekomme hos en sunn person, men denne sannsynligheten er ekstremt liten.

Patologi utvikles som en komplikasjon av det underliggende hjerte og karsykdommer, samt under påvirkning av ugunstige faktorer:

 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • tromboembolisme;
 • hypertensjon (arteriell hypertensjon);
 • revmatisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • hjerteoperasjon;
 • konstant stress;
 • vaskulære svulster;
 • mottak av visse typer narkotika;
 • alkoholisme;
 • røyking,
 • aneurisme av cerebral arterien.

Utviklingen av komplikasjoner er mulig og mot bakgrunnen av generell trivsel, men ofte oppstår svikt i kompensasjonsmekanismer i tilfeller der lasten på fartøyene overskrider et visst kritisk nivå. Slike situasjoner kan knyttes til hverdagen, med tilstedeværelse av ulike sykdommer, med ytre omstendigheter:

 • en abrupt overgang fra en utsatt stilling til en stående stilling (noen ganger nok til å passere inn i en sittestilling);
 • tett mat;
 • badestamp;
 • varm sesong;
 • økt fysisk og psykisk stress;
 • hjertearytmi
 • en kraftig nedgang i blodtrykket (oftest under påvirkning av legemidler).

Men den vanligste årsaken til et slag er ansett for høyt blodtrykk. 7 av 10 personer som lider av blødninger er personer med høyt blodtrykk (blodtrykk over 140 til 90), et brudd på hjertet. Selv harmløs atrieflimmer blir årsaken til dannelsen av trombi, noe som fører til brudd på blodstrømmen.

Symptomer på et slag

Kliniske manifestasjoner av slag beror på lesjonens type, plassering og størrelsesorden.

Symptomer på hjerneslag hos voksne:

 • Tegn på et nærliggende slag begynner med hodepine og svimmelhet, som ikke forklares av andre årsaker. Mulig tap av bevissthet.
 • Tapet på evnen til å tydelig uttrykke sine tanker i ord er et av de karakteristiske symptomene. En person kan ikke si noe klart eller til og med gjenta et enkelt uttrykk.
 • Pasienten kan starte oppkast, så vel som med hjernerystelse.
 • Støy i hodet.
 • Det er glemsomhet, en person vet ikke eller husker ikke hvor han gikk, hvorfor han trenger ting han holder i hendene. Utad dette manifesteres av fravær og forvirring.
 • Visuelt er symptomene på sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen synlige på ansiktet av en person. Pasienten kan ikke smile, ansiktet er forvrengt, kanskje det ikke kan lukke øyelokket.

Det er syv hovedsymptomer før et slag, noe som tydelig viser denne sykdommen:

 • Skewed ansikt (asymmetrisk smil, skråt øye).
 • Inkonsekvent tale.
 • Døsighet (apati).
 • Skarpe smerter i hodet og ansiktet.
 • Synshemming.
 • Lammelse av ekstremiteter.
 • Krenkelse av koordinering.

Tegn på pågående stroke kan være svært variert, så det er verdt å være svært oppmerksom på hvilke symptomer før et slag forekommer hos en person.

 • plutselig bevissthetstap,
 • generaliserte kramper,
 • brudd på respirasjon med fokal symptomatologi og nevrologiske lidelser i fremtiden (taleforringelse, følsomhet, koordinering av bevegelse, epileptiske angrep).

I tillegg, med iskemisk angrep hos mennesker, kan reflekssvelging og tale forverres. Derfor kan pasienten begynne å stamme, ikke snakkes klart.

På grunn av nederlaget i ryggraden (vertebral) kan pasienten utvikle en koordineringsforstyrrelse, så han vil ikke være i stand til å bevege seg selvstendig eller til og med sitte.

 • Bevisstap på tidspunktet for hoppet i blodtrykk (mot en krisesituasjon, belastning - emosjonell eller fysisk);
 • Vegetative symptomer (svette, feber, rødhet av ansiktet, sjelden blek hud);
 • Brudd på pust og hjerterytme;
 • Mulig utvikling av koma.

Det er verdt å tenke på at hvis det er tegn på et slag, er tiden for irreversible forandringer i hjernen allerede påbegynt nedtellingen. De 3-6 timene, som skal utføre restaurering av nedsatt blodsirkulasjon og kamp for å redusere det berørte området, reduseres med hvert minutt.

Hvis symptomene på et slag helt forsvinner i perioden opptil 24 timer fra begynnelsen av dets kliniske manifestasjoner, er det ikke et slag, men en forbigående cerebral blodstrømningsforstyrrelse (forbigående iskemisk angrep eller hypertensiv cerebral krise).

Førstehjelp

I hjerneslag krever hjerneblødning en umiddelbar reaksjon på forekomsten, så etter utbruddet av de første symptomene må du utføre følgende handlinger:

 1. Legg pasienten slik at hodet hans blir hevet rundt 30 °.
 2. Hvis pasienten har mistet bevisstheten og var på gulvet, flytt den til en mer komfortabel posisjon.
 3. Hvis pasienten har forutsetninger for oppkast, vri hodet til siden slik at oppkast ikke kommer inn i luftveiene.
 4. Det er nødvendig å forstå hvordan pasientens puls og blodtrykk endres i pasienten. Hvis det er mulig, må du sjekke disse tallene og huske dem.
 5. Når ambulanslaget kommer, må legene indikere hvordan problemene startet, hvor mye verre de føler og ser syke ut, og hvilke tabletter han tok.

Sammen med anbefalinger for prehospital omsorg for hjerneslag bør huske hva som ikke kan gjøres kategorisk:

 • flytte en person eller overføre den til sengs (det er bedre å forlate det der angrepet skjedde);
 • bruk ammoniakk for å bringe pasienten til bevissthet;
 • tvinge til å begrense lemmer når anfall oppstår
 • å gi pasienten medisinske preparater i tabletter eller kapsler som kan bli sittende fast i luftveiene (spesielt hvis han har brudd på svelgfunksjonen).

effekter

De mest karakteristiske problemene som oppstår etter et slag, inkluderer følgende:

 • Forsvarte eller lammede lemmer. Den vanligste manifestasjonen av lammelse av den ene halvdelen av kroppen. Immobilisering kan være fullstendig eller delvis.
 • Spasticitet av muskler. Lemmen holdes i en posisjon, leddene kan gradvis bli tilnærmet.
 • Problemer med taleapparatet: indistinctness og inkoherens av tale.
 • Dysfagi er et brudd på svelgingfunksjoner.
 • Forverring av synsfeltet: delvis synløshet, bifurcation, reduksjon av dekningsområdet.
 • Brudd på funksjonene i tarmen og blæren: urininkontinens eller omvendt manglende evne til å isolere det.
 • Psykiske patologier: depresjon, frykt, overdreven følelsesmessighet.
 • Epilepsi.
 • taleforringelse;
 • umuligheten av en logisk løsning av oppgaven;
 • Manglende evne til å analysere situasjonen
 • svekket evne til å bevege høyre arm og / eller fot;
 • endring i følsomhet fra samme side (høyre) - nummenhet, parestesi;
 • depressivt humør og andre mentale endringer.
 • et dårlig minne, mens talen som regel forblir normal;
 • parese og lammelse på venstre side av kofferten;
 • emosjonell fattigdom;
 • utseendet på patologiske fantasier, etc.

Symptomer på koma

Coma etter et angrep av et slag utvikler seg ganske raskt, akutt og har følgende symptomer:

 • Mannen mistet plutselig bevisstheten
 • Samtidig ble ansiktet hans lilla rødt
 • Pusten ble høyt, hvesende
 • Pulsen ble spent, blodtrykket økt
 • Øyebollene svingte til side
 • Elevene innsnevret eller ble ujevn
 • Elevens reaksjon på lys har blitt treg
 • Muskeltonen ble redusert
 • Det er en sammenbrudd i bekkenorganens funksjoner (urininkontinens)

Hvor mange år lever etter et slag?

Det er ikke noe entydig svar på dette spørsmålet. Et dødelig utfall kan oppstå umiddelbart etter et slag. Imidlertid er det mulig og et langt, relativt fullt liv i flere tiår.

I mellomtiden er det etablert at dødeligheten etter slag er:

 • I løpet av den første måneden - 35%;
 • I løpet av det første året - ca 50%.

Prognosen for slagutfallet avhenger av mange faktorer, blant annet:

 • Pasientens alder;
 • Helseforhold før strekk;
 • Livskvaliteten før og etter et slag;
 • Overholdelse av rehabiliteringsperioden;
 • Fullstendig eliminering av årsakene til slagtilfelle;
 • Tilstedeværelse av samtidige kroniske sykdommer;
 • Tilstedeværelsen av stressfaktorer.

diagnostikk

Diagnostiske tiltak inkluderer:

 • Inspeksjon. Test UZP. Det kalles av bokstavene til de tre første handlingene som pasienten må gjøre: smil, snakk og prøv å heve hånden.
 • Vurdering av pasientens generelle tilstand av en lege.
 • En nøyaktig og operativ studie av pasienten er foreskrevet, magnetisk resonansbehandling eller datatomografi vil hjelpe.
 • Lumbar punktering vil skille mellom hjerneblødning fra andre patologier i hjernen.
 • Datamaskin og magnetisk resonansavbildning brukes til å oppdage et slag, tydeliggjøre sin natur (iskemisk eller hemorragisk), det berørte området, og også å ekskludere andre sykdommer med lignende symptomer.

Behandling og rehabilitering etter et slag

Den optimale tiden for sykehusinnleggelse og igangsetting av terapi er de første 3 timene fra starten av kliniske manifestasjoner. Behandling i den akutte perioden utføres i intensivavdelinger av spesialiserte nevrologiske avdelinger, og pasienten overføres til tidlig rehabiliteringsenhet. Før du etablerer slagtypen, utføres grunnleggende utifferentiert terapi, etter diagnosen har blitt gjort, spesialisert behandling og deretter lang rehabilitering.

Behandling etter et slag inkluderer:

 • gjennomføre et kurs av vaskulær terapi,
 • bruk av narkotika som forbedrer hjernens metabolisme,
 • oksygen terapi,
 • rehabiliteringsbehandling eller rehabilitering (fysioterapi, fysioterapi, massasje).

I tilfelle av et slag, ring øyeblikkelig til en beredskapstjeneste! Hvis du ikke gir øyeblikkelig hjelp, vil dette føre til pasientens død!

For å forhindre komplikasjoner utføres terapi ved hjelp av følgende stoffer:

 • Cerebroprotectors gjenoppretter strukturen av skadede hjerneceller;
 • medisiner for fortynning av blod (vist utelukkende for iskemisk berøring);
 • hemostatika eller hemostatiske midler (brukt med et klart fastslått slag av hemorragisk opprinnelse);
 • antioksidanter, vitaminpreparater og legemidler som forbedrer metabolisme og blodsirkulasjon i vev.

Rehabiliteringsaktiviteter:

 • De utføres fra begynnelsen av strekningen og fortsetter med bevaring av det neurologiske underskudet gjennom hele livet med deltagelse av pasienten, teamet til medisinske arbeidere og slektninger;
 • riktig pleie av pasientens kropp, bruk av spesielle enheter;
 • respiratorisk gymnastikk (for å forebygge lungebetennelse);
 • så tidlig som mulig aktivering av pasientens motorstatus, fra kort sitte i sengen til fullverdig fysioterapi;
 • Anvendelse av ulike fysioterapeutiske og andre metoder: elektroprocedurer, massasje, akupunktur, leksjoner med en taleterapeut.

Folk rettsmidler for utvinning av kroppen etter et slag

Før du bruker folkemidlene, må du kontakte legen din. kontraindikasjoner er mulige.

 1. Kanel kanel. Plantens frukter og røtter brukes til å forberede en avkok, som innføres i vanlige bad i behandlingen av lammelse og parese. Kurset er 25 prosedyrer, buljongen helles i vann ved en temperatur på 37-38 ° C.
 2. Bad med salvie etter et slag. 3 kopper urte salvia helle 2 liter kokende vann. La stå i 1 time, spenne og hell på et bad med varmt vann. Ta disse badene hver annen dag.
 3. Veldig nyttig og slik avkok: en teskje knuste tørrpionøtter skal helles et glass kokende vann. Etter dette, fyll i for en time og belastning. Spis en spiseskje buljong 5 ganger om dagen.
 4. Bay olje. Dette preparatet er utarbeidet på denne måten: 30 g løvblad skal fylles med et glass vegetabilsk olje. Insister 2 måneder, med hver dag trenger banken å bli rystet. Oljen må filtreres og deretter kokes. Det anbefales å gni blandingen til lammede steder.

forebygging

Stroke er en av de sykdommene som er lettere å forebygge enn å behandle. Strokeforebygging består av:

 1. Advare det kan være ved hjelp av rasjonell organisering av arbeid og hvile, riktig ernæring, søvn innstilling, normal psykologisk klima, kontroll av natrium i kosten, tidlig behandling av hjerte- og karsykdommer: iskemisk hjertesykdom, høyt blodtrykk.
 2. Den beste måten å unngå stroke er å forhindre atherosklerose og andre kardiovaskulære sykdommer. Det er viktig å overvåke blodtrykket og sjekke om diabetes.
 3. Ta om nødvendig medisiner som forbedrer hjernenes mikrosirkulasjon, og også bruk av medisiner som forhindrer mangel på oksygen (hypoksi) i hjernen som foreskrevet av legen.

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Symptomer på et slag, de første tegnene

Stroke er et ødeleggende brudd på normal tilførsel av hjernen, noe som forårsaker hjernevævs død på grunn av mangel på oksygen og de nødvendige næringsstoffene. Det oppstår når blodstrømmen til hjernen stopper eller reduseres betydelig.

Etter at en del av nervecellene dør, mister kroppen en av funksjonene som de døde cellene reagerte på: lammelse, tap av tale og andre alvorlige lidelser oppstår. Når fartøyene er tilstoppet, er det et iskemisk slag, med brudd - hemorragisk.

Den viktigste metoden for å forebygge sykdommen er streng kontroll over de viktigste risikofaktorene - høyt blodtrykk, dårlige vaner og høyt blodkolesterol.

Årsaker til slag

Årsaken til et slag er et brudd på blodstrømmen til noe område av hjernen på grunn av blokkering (stenose) eller brudd på hjernearterien. Oftere enn ikke skjer et slag i mennesker som lider av problemer med hjertet eller sykdommene som provoserer sykdommer i sirkulasjonssystemet.

Nesten 90 prosent av strekkene er iskemiske, så den vanligste årsaken er cerebral trombose (blokkering av arterien), denne plakk oppstår oftest med aterosklerose. Mangelen på blodstrøm berøver hjerneceller av oksygen og næringsstoffer, celler kan begynne å dø innen noen få minutter.

I tilfelle av hemorragisk form bryter murene til den defekte arterien ut. Det skjer mye sjeldnere enn iskemisk, men farligere. Til provokerende faktorer inkluderer høyt blodtrykk og svake punkter i veggene i blodårene (aneurysmer).

Hvis å karakterisere som helhet, er årsaken til patologi skade på nervceller i hjernen og kontrollerer alle kroppens funksjoner - alt dette fører til alvorlige konsekvenser. Denne sykdommen er leder blant årsakene til menneskelig funksjonshemning og ligger tredje blant dødsårsakene til befolkningen.

Risikofaktorer

Mange faktorer kan øke risikoen for slag. Noen av disse faktorene øker også risikoen for hjertesykdom.

 • i anamnesen til slektninger er det et hjerneslag eller hjerteinfarkt;
 • 55 år og eldre
 • økt blodtrykk og kolesterol;
 • overvekt, diabetes, aterosklerose;
 • dårlige vaner - røyking, alkohol.

Risikoen for patologi bør vurderes i nærvær av en av de ovennevnte faktorer.

De første tegn på et slag hos kvinner og menn

Før starten av et slag, er det nesten alltid symptomer på et brudd på blodtilførselen til hjernen. En sårbarhet av et slag kan være en forbigående forringelse av cerebral sirkulasjon, eller et forbigående iskemisk angrep.

Hos kvinner og menn kan dette manifesteres av slike tegn som: hodepine, svimmelhet, svakhet. I fremtiden kan kvalme og oppkast oppstå.

Hemoragisk - avviker fra iskemisk ved at skader og ruptur av fartøyet oppstår med økt arterielt trykk, på grunn av at vev av arterien i aterosklerose av karene er ujevnt utslitt. Iskemisk er mer skjult enn hemorragisk, derfor er tegn på iskemisk slag smurt, vokse jevnt eller "flimmer".

De første tegn på hjerneslag hos kvinner:

 • plutselig mistet synet;
 • åpenbart brudd på koordinering;
 • tilbaketrekking av krefter fra hender, føtter;
 • tap av forståelse av ord eller evne til å snakke tydelig;
 • redusert følsomhet;
 • en gradvis økning i de ovennevnte egenskaper.

En kvindeslag, tegnene som noen ganger er ukonvensjonelle i begynnelsen av sykdommen, gjør det ofte vanskelig å diagnostisere sykdommen tidlig, noe som betydelig forsinker tilstrekkelig medisinsk behandling.

Tegn på et mannlig slag:

 • alvorlig hodepine, kan bli ledsaget av oppkast;
 • plutselig svakhet og svimmelhet;
 • vanskeligheter med uttale av tale og miljøoppfattelse;
 • forverring av visjonen;
 • sløret bevissthet;

Hvis patologi påvirker en bestemt del av hjernen, vil det bli forstyrrelser i arbeidet til den delen av kroppen, som det berørte området var ansvarlig for.

Symptomer på et slag

Når følgende spesifikke symptomer på et slag oppstår, bør akuttomsorg straks kreves. Husk også når disse symptomene startet, fordi deres varighet kan være viktig for valg av behandling.

 1. Be personen til å smile. Ved et slag vil et smil være en kurve.
 2. Be om å holde hendene dine oppreist, med muskel svakhet, dette kan ikke gjøres.
 3. Be den berørte personen å si en enkel setning. Under angrepet vil en mann eller kvinne snakke sakte, stammering. Det er som en drunk manns tale.
 4. Be om å stikke ut tungen - spissen er avbøyet mot hjertet i hjernen.

Til denne symptomatologien er forbundet med slike tegn:

 1. Akutt hodepine uten klare årsaker;
 2. Synshemming av ett eller begge øyne;
 3. Forekomst av uventet svakhet;
 4. Misforståelse av tale;
 5. Delvis eller fullstendig lammelse av lemmer.

Symptomer på et kortvarig iskemisk angrep er det samme som for et normalt slag, men varigheten er bare noen få minutter.

Førstehjelp

Pasienter med akutt nedsatt hjernesirkulasjon bør umiddelbart innlagt på sykehus. Før legen kommer, må du umiddelbart ta uavhengige tiltak. Når stroke er den dyreste er de første minuttene av sykdommen, fordi det er på dette tidspunktet at medisinsk behandling kan være mest effektiv.

 1. Legg pasienten på en hevet plattform og løft hodet 30 grader;
 2. Sørg for fri tilgang til frisk luft;
 3. Ta av klærne dine for å unngå å hindre bevegelsen av brystet;
 4. Ved brekninger, vri offerets hode til siden slik at oppkast ikke kommer inn i luftveiene;
 5. Hvis trykket er forhøyet, gi pasienten den nødvendige medisinen, som han vanligvis tar i slike tilfeller;
 6. Ring gjerne ambulansen.

Etter denne sykdommen trenger nesten alle pasienter rehabilitering.

behandling

Behandling av slag er en lang prosess, som består av en rekke medisinske prosedyrer.

Først og fremst er det nødvendig med sykehusinnleggelse, med sikte på å stabilisere pasientens tilstand. I tillegg får pasienten oksygenbehandling, restorativ behandling og rehabilitering ved hjelp av fysioterapi, massasje og fysioterapi.

Etter prioriterte tiltak er slagbehandling fokusert på å hjelpe en pasient til å gjenopprette sin styrke, funksjoner og tilbake til et selvstendig liv. For dette er det et spesielt rehabiliteringsprogram for personer som har hatt et slag.

Konsekvensene av et slag

Stroke kan i fremtiden føre til langvarig koma, lammelse eller parese (muskel svakhet) av musklene på den ene siden eller en del av kroppen, nedsatt intellekt og / eller minne.

De vanligste konsekvensene:

 1. Den mest alvorlige komplikasjonen er lammelse;
 2. Svakhet, stivhet og smerte i musklene;
 3. Krenkelse av koordinering;
 4. Taleforstyrrelser som dysartri og avasi;
 5. Dannelsen av decubitus er prosessen med vevdød på steder hvor huden er under press;
 6. Problemer med oppmerksomhet, oppfatning av informasjon og minne;
 7. Overtredelse av urodynamikk.

Konsekvensene av hjernesirkulasjonsforstyrrelser kan være enten midlertidige eller irreversible, hvor den endelige celledød oppstår.

Forebygging av slag

Den viktigste betydningen for forebygging av patologi er identifisering av risikofaktorer, gjennomføring av anbefalinger fra en lege og overholdelse av en sunn livsstil.

 1. Måle blodtrykket regelmessig
 2. Redusere kolesterol og mettet fett i kostholdet ditt;
 3. Overholdelse av kosthold rik på frukt og grønnsaker;
 4. Kontroll av diabetes;
 5. Fysisk aktivitet og kontroll av egenvekt.

I tillegg, for å forebygge stroke, anbefales det å engasjere seg i psykoregulering, meditasjon og selvhypnose, som vil unngå stress og depresjon, og redusere psykisk press.

Hvordan raskt bestemme et slag

Stroke i medisin kalles død av hjerneceller når blodkaret er tilstoppet eller revet. Hvis du ikke søker hjelp i tide, er sannsynligheten for et dødelig utfall høyt, så det er svært viktig å vite hvordan du gjenkjenner et slag. Å overbevise leger til å behandle denne sykdommen er mye vanskeligere enn å forebygge, jo mer slik at den i dag er godt kjent hvordan det manifesterer seg og på hvilket grunnlag kan du lære om hans tilnærming. Men selv om det allerede har skjedd, kan en person bli frelst hvis hjelp er gitt i de første tre timene.

Hva er et slag?

Dette er en av de vanligste sykdommene, som har høy dødelighet, spesielt blant menn. Av de som har overført det, kan bare 10% gå tilbake til den vanlige livsstilen. Mer enn halvparten får et funksjonshemning, mange av dem har restvirkninger i løpet av livet.

Som allerede nevnt, med blodproppens koagulering med en trombose eller brudd i hjernen, blir blodsirkulasjonen forstyrret. Celler som ikke mottar blod mottar ikke oksygen og ernæring og dør raskt.

Typer av slag

Det er to typer sykdommer:

 1. Iskemisk - forekommer oftest (80% av tilfellene). Årsaken er en trombose, som lukker lumen i hjerneskipet, og blodsirkulasjonen i hjernegionen er forstyrret. Iskemisk slag utvikler seg gradvis, slik at en person ikke tar hensyn til symptomene som vises. For eksempel begynner hodet å skade, men dette er ikke verdsatt, siden smerten fortsatt er tolerabel. Da blir det sterkere, en person kan miste bevisstheten. Men når han kommer til seg selv, kan han føle seg helt tolerabel, og nekter sykehusinnleggelse for ankomsten av en ambulanse. Dette kan imidlertid ikke gjøres. Slægtninge må beskrive i detalj hva som skjedde, og insisterer på å sende til sykehuset. Ellers kan det gjentas hele dagen, gjentatte ganger, pasienten mister evnen til å snakke, det lammer.
 2. Hemorragisk - står for 20% av alle slag. Skjer når blodkaret brister under økt trykk. Stopp slik blødning er ganske vanskelig. Blodet sprer dermed hjernevævet og fyller oppstått rom, som danner et hematom. Med hemorragisk slag kan en aneurisme i hjernen eller SAK (subarbonoid blødning) forekomme. Vanligvis skjer dette hos personer under 40 år. I SAC skjer det som regel ikke lammelse, i motsetning til slag med dannelsen av et hematom. I dette tilfellet opplever mennesker en skarp smerte i hodet, som ligner et dolkblås, hvoretter de mister bevisstheten. Hemorragisk slag fører oftere til døden, fordi det plutselig starter. Det kan bli en konsekvens av stress. Han kan komme foran slike manifestasjoner som hodepine, tyngde i hodet, svimmelhet.

Forløpende iskemisk angrep (TIA)

Denne tilstanden kalles mini-slag. Dette er et signal om at det er en sjanse for et reelt slag, så hvis det er tegn på det, må du umiddelbart se en lege. Symptomene er de samme som de vanlige, og den eneste forskjellen er at med TIA forsvinner de så snart sirkulasjonen er gjenopprettet, og i vanlig tilfelle er det ikke.

bevis

Symptomene vises umiddelbart, så det er ikke vanskelig å gjenkjenne stroke i det hele tatt. Tegn på hjernesirkulasjonsforstyrrelser er som følger:

 • plutselig svimmelhet, tap av balanse og mangel på koordinering;
 • plutselig svakhet;
 • lammelse av den ene siden av kroppen;
 • vanskeligheter med å svelge, salivasjon;
 • uventet synshemming, bildeskarphet, bifurcation av objekter, mørkere i øynene;
 • plutselig alvorlig hodepine;
 • kortvarig bevissthetstap
 • desorientering (manglende evne til å lokalisere, manglende evne til å gjenkjenne sine kjære);
 • vanskelig tale (dårlig diktning, manglende evne til å uttale ord);
 • vanskeligheter med å forstå andres tale.

Med hemorragisk slag er symptomatologien mer uttalt. Det ser ut som følger:

 • smerte i den ene halvdelen av hodet, som bare intensiverer;
 • grå hud;
 • hesende puste;
 • oppkast, som gjentas mange ganger;
 • kramper på den ene halvdelen av kroppen;
 • Eleven på siden der strekningen skjedde, er bredere enn den andre;
 • bevissthetstap
 • Etter at pasienten har gjenvunnet bevisstheten, kan han ikke gjenkjenne familien sin, kan glemme navn og alder.

Med iskemisk slag er symptomene som følger:

 • anstrengt muskler i bena;
 • anstrengt muskler i nakken, så en person kan ikke vippe hodet.

Sjekk etter et slag

Det er en veldig enkel test hvordan man skal teste en person for et slag. Du må spørre ham om å smile, si et uttrykk, løft hendene. Denne testen kalles UZP - smil, snakk, løft hendene dine.

 1. Asymmetrisk smil. Halvparten av ansiktet er fortsatt, andre halvdel fungerer normalt, så du må spørre pasienten om å smile. Som regel er et øye dekket, et hjørne av munnen senkes. Muskeltonen i den ene halvdelen av ansiktet svekkes, når det utåndes, blåser en kinn opp. Noen ganger blir en person bedt om å holde tungen ute, han vil bli vridd og pekte på siden i et slag.
 2. Det er vanskelig å uttale ord eller forstå hva andre har sagt. Personen må bli bedt om å gjenta setningen. Hvis tale er forvirret, betyr det at han hadde et slag.
 3. Tilbyr pasienten å løfte hendene foran ham. I slag faller en arm. Musklene i den ene halvdelen av kroppen er sterkt svekket, slik at pasienten ikke kan løfte en arm. Du kan be ham om å bøye hendene. I tilfelle av et slag, vil han kunne bølge kun en.

statistikk

 1. Stroke rangerer andre i dødsfall etter hjerte og karsykdom.
 2. Den tredje delen av alle pasientene forblir kjedet til sengen for resten av livet.
 3. I Russland registreres om lag 400 000 sykdomsfall årlig.
 4. For hver 10.000 er det 25 personer med slag.
 5. Oftere påvirker mennesker som lider av aterosklerose og hypertensjon.
 6. Kun 10-13% etter et iskemisk slag går tilbake til arbeid etter behandling.
 7. Sykdommen blir yngre hvert år. I dag er det diagnostisert hos personer under 30 år.
 8. Dødeligheten er 185 menn og 137 kvinner for hver 100.000 mennesker.

konklusjon

Alle bør vite tegnene til denne forferdelige sykdommen og huske en enkel test. Ifølge statistikken forekommer døden oftere i tilfelle at slektninger ikke hadde lagt vekt på symptomer, var forvirret, bare visste ikke hvordan de skulle bestemme et slag og savnet tiden. Tapet av dyrebare minutter kan være liv i rullestol eller dødelig.

Les Mer Om Fartøyene