Hva er blodpropp og hvordan å bestemme det

Hemokoagulering er en kompleks fler-trinns prosess som utfører en beskyttende funksjon. For normal funksjon av kroppens blod må holdes i en flytende tilstand, det vil si en viss konsistens for å sirkulere fritt i blodsystemet og levere alle organer og vev med oksygen. På samme tid, med sår og kutt, aktiveres koagulasjonsprosessen, noe som resulterer i blodpropp som forhindrer tapet.

Blodstimulering er en av de viktigste indikatorene, som reflekterer graden av trombusdannelse ved skader på fartøyet. Avvik fra normen i alle retninger kan føre til alvorlige konsekvenser. Økt blodkoagulasjon er fulle av dannelsen av blodpropper og utviklingen av slike sykdommer i kardiovaskulærsystemet som hjerteinfarkt, slagtilfelle. Dårlig koagulabilitet er farlig på grunn av betydelig blodtap. Derfor må denne indikatoren kontrolleres, det vil si å ta blodprøver for koagulasjon.

Hemokoaguleringsprosessen er realisert på grunn av interaksjon av plasmaproteiner, som kalles koagulasjonsfaktorer. Deres aktivering skjer bare når fartøyet er skadet. Kjernen i prosessen er at fibrinogen (oppløselig plasmaprotein) under virkningen av trombinenzymspaltene. Resultatet er en fibrinmonomer, som omdannes til polymeren under påvirkning av koagulasjonsfaktor XIII og utfelles som uløselig fibrin filamenter - og de danner grunnlaget for en blodpropp.

Trombosen lukker skaden som er dannet i karet, og blødningen stopper. I tillegg hindrer clot innføringen i blodet av mekaniske partikler og infeksjoner. Samtidig må blodet i systemet forbli i flytende tilstand. Derfor er det samtidig to motsatte prosesser involvert - koagulerende og antikoagulerende, det vil si koagulanter og antikoagulantia er samtidig tilstede i plasma. Mellom disse to prosessene må en balanse opprettholdes.

Metoder for å bestemme koagulasjonstiden

Forskjellige metoder for å bestemme koagulasjon er kjent. I dag, to av dem er oftest brukt, som er anerkjent som den mest informative og pålitelige. Dette er metoden for Lee White og Sukharevs metode.

For å bestemme koagulasjonstiden ifølge Lee White, er en 3 ml samling av blodårer laget. Materialet er plassert i tre reagensrør, 1 ml hver. Rørene forvarmes til 37 ° C ved bruk av et vannbad og plasseres i en stilling i en vinkel på 50 °. Vent så til blodet er helt krøllet, det vil si, det vil ikke strømme hvis røret er vippet. Tiden begynner å telle ved hjelp av en stoppeklokke fra det øyeblikket nålen er tatt ut av venen. Den hvite normen i et glassrør er 4 til 7 minutter.

En fullstendig koagulering av blod av Sukharev skjer normalt innen 2-5 minutter. Den er tatt fra fingeren, med den første dråpen blottet, siden den kan inneholde vævsvæske. Deretter plasseres i en spesiell beholder - kapillær Panchenkov, høyden på kolonnen samtidig - ca 30 mm. Kapillæret er vippet hvert 30. sekund i forskjellige retninger. Først beveger blodet seg raskt inn i røret, så sakte. Hvis hun sluttet å flytte, foldet hun seg.

Hvis koagulasjonstiden var mindre enn normalt, indikerer dette dens tetthet. Clotting er ikke en konstant, det endres under en persons liv, som påvirkes av mange forskjellige faktorer.

vitnesbyrd

Å gi blod for koagulerbarhet er nødvendig i følgende tilfeller:

 • i diagnosen antiphospholipid syndrom, tromoembolism, hemofili;
 • med en tendens til trombose;
 • med blødning
 • med trombohemoragisk syndrom;
 • med åreknuter
 • under graviditet;
 • ved kardiovaskulære patologier;
 • for autoimmune sykdommer;
 • å kontrollere responsen på rusmidler som påvirker blodkoagulasjon
 • før og etter operasjonen.

For studien ta venøst ​​eller kapillært blod, der det legges til et stoff som forhindrer dets koagulasjon. Formålet med analysen er å bestemme et antall parametere. De viktigste er følgende:

 1. Prothrombintid (norm - 11-16 sekunder).
 2. Aktivert partiell trombintid (21-35 sekunder).
 3. Trombintid. Dette er den siste fasen av koagulering, når fibrin opptrer i plasma, det vil si at koagulasjonsdannelse finner sted.
 4. Fibrinogen (hos nyfødte barn - 1,3-3 g / liter, hos voksne - fra 2 til 4 g / liter).

Andre indikatorer kan defineres slik som antitrombin III, protein C, D-dimer, lupus koagulant (i antifosfolipid syndrom).

Årsaker til økt koagulasjon

Det er mange grunner til denne tilstanden. Blant dem:

 • hormonelle patologier;
 • infeksjon;
 • aterosklerose;
 • lav fysisk aktivitet;
 • arvelige forstyrrelser av hemostase;
 • autoimmune sykdommer;
 • eksponering;
 • en metabolsk lidelse;
 • dehydrering;
 • sykdommer i indre organer;
 • graviditet.

behandling

Behandling avhenger av årsakene til økt koagulabilitet. Som regel er mottak av antikoagulantia vist. I tillegg kan antiinflammatoriske legemidler, fibrinolytika, antispasmodik, blodtransfusjon og trombusfjerning ved kirurgi foreskrives. Behandling utføres kun under tilsyn av en lege med obligatorisk kontroll av blodparametere ved hjelp av laboratorietester.

For å redusere blodpropp, må du drikke mer væske - opptil 2 liter per dag. Preferanse bør gis til drikkevann, urtete, naturlig juice. Hva skal være dietten? Det er nødvendig å inkludere i diettprodukter som fortynnet blod: bulgarsk pepper, hvitløk, løk, hvetekim. Det anbefales å bruke sjøfisk, uberørt vegetabilsk olje, havkål, nøtter.

konklusjon

Blodstimulering er en viktig parameter i laboratorieundersøkelser. Eventuelle avvik fra normale indekser kan signalere utviklingen av alvorlige patologier.

Tett blod: symptomer, årsaker og behandling, hva du skal gjøre og hvordan du fortynner

Symptomer på tett blod

Døsighet, generell ubehag og rask tretthet er de første og viktigste symptomene på økt blodviskositet.

Med ytterligere forverring i helse, kortpustethet, rask hjerterytme, prikkende i hjertet.

Blant de hyppige samtidige manifestasjoner - tåkesyn, minne, hodepine og svimmelhet, irritabilitet, midlertidig tap av koordinering av bevegelser, oppblåsthet.

Slike forhold tjener som et alarmsignal for SLE-sykdom (et syndrom med økt viskositet) som, når den er forsterket og i kronisk form, har ekstremt alvorlige konsekvenser. Å ha mistanke, det er bedre å umiddelbart gå til leger, bli diagnostisert, identifisere årsakene og ta helsemålinger så tidlig som mulig.

diagnostikk

å gjøre en generell blodprøve;

hvis det er medisinske indikasjoner, utfør tester for koagulering;

for å kontrollere laboratorieviskositet av blod (normen er i området 4,3-5,4 enheter hos menn og 3,9-4,9 enheter hos kvinner).

Grunner og motvirkning av WSP

Fortykkingen av blodet er forbundet med ulike sykdommer, usunne vaner, bivirkninger av legemidler. Vanlige årsaker:

midlertidig akutt SLE forekommer i tarminfeksjoner av typen dysenteri som følge av diaré og oppkast, dehydrerer kroppen; Det viktigste middelet for akutt dehydrering: Drikk rikelig med vann med en liten mengde salt ("stort svovel", uten skadelige tilsetningsstoffer);

også, kommer en midlertidig skarp DBS med omfattende brannskader - kroppen produserer mye av hvite blodlegemer og blodplater, lider av et overskudd av blod oppløse skadede protein, human går varm, han svetter; anbefaler også litt saltet vann;

kroniske overspising søtsaker, poteter, pasta og vokser på denne jord surgjøring og zashlakovka kroppen, diabetes; Forbedringen går ut på menyen endre med avvisning av "rensede" og fordøyelige karbohydrater, ved å erstatte dem på naturlige og ikke fullt ut fordøyelige karbohydrater som utviser rensende egenskaper (for eksempel frukt og grønnsaker til papirmasse, tang, krill lim);

ulike sykdommer som forårsaker forstyrrelser i binyre og nyre Diagnose og behandling av disse sykdommene eliminerer årsaken til fortykkelse av blodet;

sykdommer ledsaget av økning i protein i blodet, samt erythremi (overdreven produksjon av røde blodlegemer og andre elementer i blodet);

hepatitt av forskjellig art; behandle "gulsott" - kvitte seg med problemet;

bukspyttkjertel i bukspyttkjertelen; vi spiser ofte moderat, vi blir behandlet;

diuretika, prevensjonsmidler, hormoner, Viagra og andre stoffer - å revurdere, er det nødvendig?

Av og til, blant årsakene til SLE, er det tegn på trombofili og åreknuter. Vi tror at dette er konsekvenser, ikke årsaker.

En person med mer og mer tett og klebrig blod øker naturlig risikoen for slag, hjerteinfarkt, hjerteinfarkt og høyt blodtrykk, blodpropper, noen ganger - åreknuter (oftere hos kvinner).

Behandling og forebygging

Ved behandling av tett blod er det ikke nødvendig å håpe i det hele tatt bare for medisinske preparater og prosedyrer. Livsstilen og riktig ernæring er svært viktig.

Så, med alvorlige former for SLE, når det allerede er problemer med hjertet, er blodkarene, etter et slag, intensiv fysisk aktivitet kontraindisert, men små er nødvendige og svært nyttige. Det er verdt å prøve å utføre minst noen få regelmessige øvelser, øvelser, og blodet vil naturlig bli mer flytende og legge til mange gode livsår!

Det er nyttig å drikke 8-10 glass væsker daglig (usøtet te, vann, helst infundert på shungitt eller silisium, vår). Avviser lite hvitt salt med skadelige tilsetningsstoffer, moderat forbruk av stein eller annet salt.

utelukke eller begrense diett Svartsurbær, og grønne grønnsaker, bananer og bokhvete, soeprodukty, trans fett produkter (margarin, majones, chips), pickles;

hvitt brød og brød, det er bedre å erstatte makaroni med grått og svart brød, porridge;

unngå salte matvarer og røkt mat, overcooked fettstoffer;

avstå fra røyking og alkohol;

sukker og søtsaker tykkes tykkere og gjør klebrig blod - de unngås.

Hva skal jeg gjøre? Ta aspirin?

Problemet kan overhales når du er ganske ung, etter førti og femti år. Dette er et velkjent faktum som førte til et utbredt daglig inntak av aspirin for fortynning av blod. Imidlertid etter publisering i tidsskriftet JAMA (Journal of the American Medical Association) 2012; 307: 2286-94, blir denne praksisen i stadig større grad kritisert.

Deretter viste en studie på mer enn 370 000 pasienter at hos personer som tar lave doser av aspirin daglig, øker sannsynligheten for alvorlig cerebral eller tarmblødning (blødning) med 55%. Den reelle risikoen for blødning forårsaket av aspirin var 5 ganger større risiko enn tidligere estimert. Alvorlige farer, selv når du tar små doser av aspirin, tvinge mange om ikke å forlate aspirinholdige stoffer, og deretter redusere dosen som tas, se "naturlig behandling."

I moderne medisinsk praksis aspirin leder på den delen av den universelle behandling av tykke blod omstridt i det minste to stoffer - "Nattokinase, Serrapeptase" og "Warfarin" eller "Coumadin" (et urtepreparat fra søt kløver, blokkerer virkningen av vitamin K fremmer blodpropper). Fortsette å bli brukt og aspirinsoderzhaschie "Agrenoks" "Heparin", "enoksaparin", "Plavix".

Forløpet av å ta medisiner på grunnlag av aspirin og kløver skal være ledsaget av en bestemt diett; De er alle ganske effektive, men er farlige for intestinal blødning.

En svart stol signalerer en blødning i tarmen.

Det er flere "sparsomme" måter å helbrede og helbrede. Blant de spesialiserte narkotika: å forbedre tilstanden til venene anbefaler "Asperkard", "Kurantil" og "Aescusan" og "Cardiomagnyl" - til regelmessig inntak av eldre pasienter for å forebygge hjerteinfarkt.

Dietter er fortsatt populære, bestående av naturlige produkter, med et kontinuerlig oppdatert utvalg.

Tidligere blodfortynning ble mye brukt til å fortynne blod, nå blir det vanligvis unngått eller erstattet av donasjon. Forresten er den hvite mannen rødme; Vanligvis viser fraværet av rødme enten anemi og anemi, eller omvendt et tykt og viskøst blod. Etter å ha donert blodgivere, utsatt for anemi, blir blek, og de som er utsatt for tykt blod - blir rosa (de har leger og foretrekker å ta blod).

Mote for hirudoterapi returnerer - behandling med medisinsk leeches. Hirudin (en gruppe av biologisk aktive stoffer injisert i såret med en leech), i tillegg til fortynning av blod, har en rekke andre nyttige egenskaper:

hypotensiv effekt letter arbeidet til nyrene, fremmer utløpet av lymfe, fjerner puffiness;

antisklerotisk virkning gjør at du kan kvitte seg med stagnasjon av venøst ​​blod, forhindrer iskemi og onkologiske sykdommer;

bakteriostatisk, anti-inflammatorisk immunmodulerende effekt forbedrer den generelle tilstanden og trivsel, fremmer bruken av toksiner, lindrer neuralgi.

Vi fortynner blod hjemme

På husstandsnivå er spesiell oppmerksomhet til ernæring og "naturlig apotek".

Hvitløk, løk (vanlige løk, purre, sjalott og grønn løk) inneholder antioksidanter som reduserer risikoen for hjerteinfarkt og slag.

For flytende, anbefalte krydrede retter, med tilsetning av karri (inneholdende gurkemeie), samt med chili pepper, cayenne pepper, muskatnøtt.

Vanlige menyen med vill fet fisk (ørret, laks, sild, sardiner og makrell) metter legeme med omega-3 flerumettede fettsyrer.

Uraffinert magert olje, spiret hvetekim, nøtter fortynnet blod ikke bare med Omega-3 fett, men også med nærvær av et aktivt middel mot dannelse av blodpropper - vitamin E.

Sjømat og ingefær inneholder tauriner som helt fortynner blod.

Pasolenovye (tomater, paprika, auberginer) - et flott tynningsmiddel.

Anbefalt frø, mandler, samt agurker, courgetter, rødbeter.

Mynte, honning, ulike bær og frukt, frukteddik og cider er kilder til salicylater som fortynner blod.

Liquefying blod av protein hjelper fraværet av overeating og kurativ fasting, fysiske øvelser.

Tar vitamin C eller rike matvarer som sitrusfrukter, paprika, kiwi, bær. Bruken av dette vitaminet er ikke helt utmattet av den enkle forebyggingen av forkjølelse - det består også i å sikre fjerning av overskytende proteiner fra blodet og i opprettelsen av kvalitetskollagen og elastin. De hjelper til å se bra ut, styrke karene og redusere risikoen for høyt blodtrykk og slag.

Kjøttet er bedre erstattet av en fugl, egg, hvit fisk.

Av medisinske urter anbefaler kløver, malurt, tovolgu, horsetail, bark vetla.

Berry bringebær i hvilken som helst form, hvetespirer, samt tinktur av hestkastanjehud på vodka - gode midler for fortynning av blod.

Hva er blodpropp

Kjære lesere, blodets evne til å koagulere under visse forhold spiller en viktig rolle for å opprettholde konstantiteten i det indre miljø og den generelle menneskers helse. Etter å ha fått en avtale med en lege, vet mange ikke hvilken retning testene angår definisjonen av blodkoagulerbarhet. Men hvis du vil, kan du forstå dette ganske kompliserte spørsmålet.

Hva er blod koagulerbarhet, hvorfor det er nødvendig, og hvordan å bestemme det ved hjelp av diagnostikk - dette er tilgjengelig på språket til den høyeste kategorien lege Eugenia Nabrodova.

Blodkoagulering gir hemostase permanente - et system som er ansvarlig for å opprettholde den flytende tilstand av blod, stoppe blødninger og oppløsning av blodpropper avfall. Kjernen til denne komplekse prosessen er dannelsen av en blodplate-fibrinkolbe. Under enda mindre skade på fartøyet, er det en økning i blodplateaktivitet. Blodplater holder seg til hverandre og til skadet vev, stopper blødning. I dette tilfellet dannes enzymer som aktiverer andre faktorer for blodkoagulasjon.

En analyse av blodkoagulabilitet kalles et "koagulogram". Denne metoden for diagnostikk gjør det mulig å evaluere det hemostatiske systemet i et kompleks, for å gjøre en nøyaktig diagnose, å bestemme videre medisinsk taktikk og å løse mange andre medisinske problemer.

Selv mindre brudd på blodproppene er fulle av farlige helsekonsekvenser. Økt koagulabilitet fører til en risiko for trombose og økt sannsynlighet for å utvikle slag, hjerteinfarkt og andre komplikasjoner. Dårlig blodkoagulasjon indikerer muligheten for blødning. Med en tendens til hemostaseforstyrrelser, anbefales det å regelmessig utføre et koagulogram og korrigere de åpenbare bruddene.

Indikasjoner for analysen

Koagulogram gjør det mulig å oppdage brudd på blodkoagulabilitet, etablere blødningstid og andre viktige indikatorer.

Studien har følgende vitnesbyrd:

 • forberedelse til kirurgiske inngrep;
 • Vaskulær sykdom, inkludert åreknuter og tromboflebitt;
 • patologi av leveren;
 • autoimmune lidelser;
 • hjertesykdom, høy risiko for hjerteinfarkt, CHD;
 • bruk av antikoagulantia
 • utvalg av dosering av legemidler som fortynner blod og forhindrer trombose;
 • bruk av hormonell prevensjon
 • bruken av hirudoterapi, definisjonen av blødningsrisiko;
 • graviditet, forberedelse til fødsel.

Bestem blodpropper anbefales ikke bare for direkte indikasjoner, men også for forebyggende formål. Med alderen øker risikoen for trombose og utviklingen av kardiovaskulære sykdommer, hvorav mange endrer seg i et dødelig utfall. I dag kan hver person ta en analyse for blodpropp i retning av lokal terapeut, kardiolog eller annen spesialist.

Denne videoen har mye nyttig informasjon om blodpropp og betydningen av denne beskyttelsesmekanismen.

Hva viser blodproppstesten?

Studien utføres i henhold til ulike metoder. Hovedindikatorer for koagulogrammet:

 • koaguleringstid
 • blødningstid
 • protrombintid
 • protrombinindeks;
 • internasjonal normalisert holdning;
 • fibrinogen;
 • aktivert partiell tromboplastintid;
 • lupus antikoagulant;
 • antitrombin III;
 • D-dimer;
 • koagulogramindeks for APTT.

Jeg vil gjerne fortelle deg om hver indikator separat. Graden av blodkoagulering hos kvinner og menn kan variere, men eksperter gjør hovedavdelingen for voksne og barn. Fortolkningen av blodprøven for koagulering, bestemmelse av normen for indikatorer utføres av en kvalifisert spesialist. Under ulike forhold kan resultatene avvike markant.

Stengetid

Ved å bestemme tidspunktet for blodkoagulasjon, mottar legen data om hvor mange minutter en koagulasjon dannes. Denne indikatoren lar deg ekskludere eller bekrefte hemofili, DIC-syndrom og andre lidelser. Etter å ha mottatt resultatene, vil legen avgjøre årsakene til dårlig blodpropp og velge riktig behandling.

Normen for koaguleringstid hos voksne og barn varierer mellom 5-12 minutter.

Blødningstid

I samsvar med internasjonale standarder, bør blødningstiden (primær hemostase) ikke overstige 8 minutter. Gjennomsnittet er 2-3 minutter. Han spiller en viktig rolle i prosessen med å forberede pasienten til kirurgiske inngrep. Blødningstiden øker med hemofili, trombocytopeni, alkoholforgiftning, overdose med noen medisiner, hemorragisk feber og andre lidelser.

Prothrombintid

Protrombintid - dette er en av de viktigste indikatorene for koagulering som reflekterer varigheten av overgangen av protrombin til trombin, slik at det blir brukt til å vurdere den generelle status av den hemostatiske system og bestemmelse av effektiviteten av midler som forhindrer blodpropper. Normen for protrombintid for kvinner og menn er 11-15 sekunder, for barn 13-19 sekunder.

Hvis protrombintiden er høyere eller lavere enn normalt, kan dette indikere mangel på vitamin K i kroppen og noen faktorer av blodkoagulasjon, utvikling av DIC-syndrom, leversvikt og andre leversykdommer. Ved bruk av antikoagulantia er det også mulig å øke protrombintiden.

Prothrombin indeks (PTI)

Prothrombin-indeksen gjenspeiler forholdet mellom den ideelle protrombintiden og den eksisterende protrombintiden i en bestemt pasient. Normen for PTI for voksne er 73-122%. Unntak er gravide kvinner, hvis blodkoagulerbarhet vanligvis øker.

Internasjonal normalisert forhold (INR)

Det internasjonale normaliserte forholdet er forholdet mellom protrombintiden oppnådd som et resultat av analysen til dens gjennomsnittlige eller normale verdi. En reduksjon i denne indikatoren indikerer en høy sannsynlighet for trombose, en økning i risikoen for blødning. Den generelle normen for INR er 0,82-1,18. I dag betaler eksperter mindre oppmerksomhet til resultatet av PTI-definisjonen, noe som anses mindre informativt enn dataene fra INR.

fibrinogen

Fibrinogen er forløperen til fibrin, som er grunnlaget for blodpropp. Dens norm hos voksne er 2,7-4,013 g / l, i barnet til de første dagene i livet - 1,25-3 g / l. Mengden fibrinogen øker med nekrotiske prosesser, betennelse, økt risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer mot en bakgrunn av trombose. Redusering av denne indikatoren kan snakke om utviklingen av DIC-syndrom, leversykdommer, medfødte blødninger.

Aktivert partiell tromboplastintid (APTT)

Definisjonen av APTT anses som en screeningsmetode for vurdering av blodkoagulasjon. Det er spesielt viktig for personer som får heparin, lider av DIC-syndrom og andre blødningsforstyrrelser. Ved hjelp av denne indikatoren for koagulogram bestemmer spesialister graden av dannelse av blodpropp ved bruk av visse reagenser. En reduksjon i APTT indikerer en risiko for dannelse av trombos, en økning i APTT - en reduksjon i blodkoagulasjon og sannsynligheten for blødning.

Lupus antikoagulant

Normalt er lupus antikoagulant ikke bestemt. Når det oppdages, kan spesialister mistenke utviklingen av autoimmune forstyrrelser, graviditetsgestose. Hvis resultatene av et koagulogram avslører spesifikke antistoffer, indikerer dette utviklingen av trombose. For gravide kan definisjonen av lupus koagulant føre til spontan abort, svimmelhetstap og infarkt i placenta.

Antitrombin III

Bestemmelse av antitrombin III utføres for å evaluere arbeidet med et antikoagulant system for å identifisere sannsynligheten for trombose. Også indikatoren bestemmes i sammenheng med overvåking av behandlingen med heparin. Antitrombin III øker med utvikling av mekanisk gulsott, akutt hepatitt, inflammatoriske prosesser. Hos kvinner kan antitrombin III øke under menstruasjon. Redusering av indikatoren gjør at du kan mistenke brudd i leveren, fremdriften av DIC-syndrom. Normen av antitrombin III er 75,8-125,6%

D-dimer

D-dimer er delt fibrinfilamenter. For spesialister er det bare viktig å øke denne komponenten, noe som indikerer en høy sannsynlighet for å utvikle leversykdommer, trombose, leddgikt, kardiovaskulære sykdommer og DIC-syndrom.

Blodpropp under graviditet

Konstant hemostase er spesielt viktig for gravide kvinner. Brudd på blodpropp fører ofte til hypoksi, gestose, plasentabrudd, smittsomme komplikasjoner. Blodstimulering under graviditet er vanligvis litt økt. Spesialister er klar over denne funksjonen. Men i hvert fall blir diagnosen utført i hver trimester og nødvendigvis - før fødsel.

Graden av blodpropp hos kvinner i staten kan avvike fra koagulogramdataene til ikke-gravide kvinner. For eksempel varierer protrombinindeksen i første trimester mellom 85-90%, i andre trimester - 91-100%, i tredje -105-110%. Fibrinogen i begynnelsen av perioden er lavere enn i siste trimester. I de første månedene er det 2,91-3,46 g / l, og før fødselen - 4,42-5,10 g / l. Blodplater, tvert imot, blir reist i første trimester (310-317) og reduseres ved utgangen av graviditeten (240-260).

Når graviditet er farlig, både høyt blod koagulerbarhet og redusert. Hvis en spesialist oppdager eventuelle abnormiteter ved resultat av et koagulogram, blir en utvidet kompleks diagnose foreskrevet og riktig behandling valgt. Dårlig blodpropp under graviditeten kan føre til massiv blødning og komplikasjoner under fødsel. Tilstanden for hemostase påvirker umiddelbart fostrets sikkerhet.

Økt blodpropp under graviditeten er normal. Men når nivået av fibrinogen stiger kraftig, blir blodet tykkere, noe som ikke bare fører til risiko for blodpropper, men også til utvikling av gestose. Barnet begynner å lide av mangel på oksygen og mangel på næringsstoffer. Spesialister bør være oppmerksomme på indikatorene for koagulogram og spesielt til mengden fibrinogen.

Når det er nødvendig å sjekke blodkoagulasjon

Blodkoagulasjon må kontrolleres før kirurgiske inngrep, under arbeid og før planlagt keisersnitt. Analysen har også rett til å overlevere enhver person etter vilje eller avtale av en lege. For å gjøre dette, er det nødvendig å avtale med en lokal terapeut eller spesialist i feltet som er involvert i behandlingen din, og bare be om henvisning. Ikke nøl med å gjøre dette: legen er forpliktet til å håndtere ikke bare behandling av sykdommer, men også med forebygging av kvalitet.

En blodprøve for koagulering er en studie som anbefales for alle å identifisere risikoen for trombose eller blødning. Sannsynligheten for blodpropper øker med alderen. Ideelt sett er blodkoagulasjon gitt 1-2 ganger i året, selv i fravær av klager (etter å ha nådd 35-40 år - alder av risiko).

Økt blodkoagulasjon

Økningen i koagulering av blod er praktisk talt ikke manifestert. Tendens til trombose kan legge merke til helsearbeidere som gjør intravenøse injeksjoner eller utføre laboratoriediagnostikk: Når alder eller normal økt blodlevring er som en grøt, og bokstavelig talt rullet på pinnen.

Det kan være andre symptomer (kombinert med aldersrelatert hypertensjon og aterosklerose):

 • hopp av blodtrykk;
 • hodepine;
 • støy i hodet;
 • økt tretthet;
 • koordineringsforstyrrelser.

Redusert blodpropp

Med en reduksjon i blodproppene øker risikoen for blødning: livmor, nasal, intraorganisk. Spesielt farlig er internt blodtap, noe som kan resultere i pasientens død. Slike forhold er akutte. De er vanskelige å savne og pasienten, og leger.

Reduksjon av blodpropp (i tilfelle brudd på ulike faktorer for hemostase) er ledsaget av dannelse av blødninger, blåmerker og blåmerker. Hvis det oppstår en blåmerke etter en liten klemme, er det nødvendig å kontrollere blodet for koagulering.

Ved hyppig blødning fra nesen, gums, kjønnsorganer, på grunn av liten traumatisering av huden, oppstår tegn på anemi:

 • porer i huden og slimhinner;
 • svakhet;
 • døsighet;
 • forverring av arbeidskapasiteten;
 • en reduksjon i blodtrykket;
 • hodepine;
 • dyspné med ubetydelig trening.

Med en tendens til blødning er det nødvendig å umiddelbart sende en analyse for blodkoagulasjon.

Hvordan passere en blodkoagulasjonstest

Før analysen for blodpropp er det anbefalt å observere sult i 8-10 timer. Emnet for studien er perifert venøst ​​blod. Før prosedyren kan du drikke renset vann, men du kan ikke drikke kaffe eller fruktjuice. Hvis pasienten bruker stoffer som øker blodkoagulasjon, bør dette rapporteres til legen på forhånd. Denne informasjonen bør reflekteres i laboratorieundersøkelsens retning.

En blodprøve for koagulering tas om morgenen på tom mage. Dekrypteringen av resultatene tilbys av den behandlende legen.

Selv om pasientene får hendene på analyse med koagulogramdata, er det nødvendig å gå til en spesialist hos ham. Når du prøver å tolke resultatene av studien selvstendig, er risikoen for feil og unøyaktigheter stor.

behandling

Avhengig av resultatene fra analysen av blodkoagulasjon, foreskriver spesialister riktig behandling. Det tas også hensyn til data fra andre diagnostiske metoder. Avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, kan legemidler foreskrives for å øke eller redusere blodkoagulasjon, utføre utskiftbar hemostatisk terapi med koagulasjonsfaktorer.

Noen brudd på hemostase krever akutt sykehusinnleggelse og antishock-terapi. Slike akutte forhold er DIC-syndromet. Pasienter injiseres med ferskfrosset plasma, erytrocyttmasse, fysiologisk saltvann. Ved blødning utnevne antifibrinolytiske legemidler.

Legen av den høyeste kategorien
Evgenia Nabrodova

For sjelen, vi skal høre i dag Irina Bogushevskaya. Nøklene er i dine hender. I videoklippene fra filmen "Fan-Fan Aroma of Love" ble brukt. Irinas sanger er alltid fantastiske.

Blodkoagulering og koagulering: konsept, indikatorer, analyser og normer

Blodkoagulering skal være normal, så grunnlaget for hemostase er likevektsprosessene. Det er umulig at vår verdifulle biologiske væske forverres for fort - dette truer med alvorlige, dødelige komplikasjoner (tromboser). Tvert imot kan den langsomme dannelsen av blodpropp føre til ukontrollabel massiv blødning, noe som også kan føre til døden til en person.

Komplekse mekanismer og reaksjoner, som involverer et antall stoffer i ett eller annet stadium, støtter denne balansen og gjør det mulig for kroppen å klare seg veldig raskt (uten å tiltrekke seg noen hjelp utenfor) og gjenopprette.

Graden av blodpropp kan ikke bestemmes av noen parameter, fordi mange komponenter deltar i denne prosessen, aktiverer hverandre. I forbindelse med dette er blodproppstestene forskjellige, hvor intervaller av deres normale verdier hovedsakelig avhenger av metoden for å gjennomføre studien, og også i andre tilfeller - fra kjønn til en person og dagene, månedene og årene de levde. Og det er usannsynlig at leseren vil være fornøyd med svaret: "Koagulasjonstid er 5 til 10 minutter ". Det er mange spørsmål...

Alt er viktig og alt er nødvendig

Blodstoppet hviler på en arkaisk mekanisme, som inneholder mange biokjemiske reaksjoner, som involverer et stort antall forskjellige komponenter, hvor hver spiller en viss rolle.

blodkoaguleringsskjema

I mellomtiden kan fraværet eller inkonsekvensen av minst én faktor koagulasjon eller antikoagulasjon forstyrre hele prosessen. Her er bare noen få eksempler:

 • En utilstrekkelig respons fra fartøyets vegger forstyrrer adhesjon og aggregeringsfunksjonen til blodplättene - blodplater som "føler" den primære hemostasen;
 • Lav evne til endotelial syntetiserer og utsondrer blodplateaggregasjonsinhibitorer (basisk - prostacyklin) og naturlige antikoagulanter (antitrombin III) blir tykkere beveger seg langs blodkar, noe som fører til dannelsen av sirkulerende helt unødvendige organismebunter, som for tiden er fri til å "sitte" knyttet til stenochke av ethvert fartøy. Disse propper (tromboser) er meget farlig når det kommer ut og begynner å sirkulere i blodstrømmen - dermed ikke lenger utgjør fare for vaskulære hendelser;
 • Fraværet av en plasmafaktor, som FVIII, er assosiert med en sykdom knyttet til sexhemofilien A;
 • Hemophilia B er funnet hos mennesker, hvis det av samme grunner (recessiv mutasjon i X-kromosomet, som er kjent for å ha bare en mann), forekommer Christman-faktor (FIX) -mangel.

Generelt er alle starter på nivået av den skadede åreveggen, som ved å utskille stoffer som er nødvendige for blodkoagulering, tiltrekker som sirkulerer i blodplater - blodplater. For eksempel von Willebrand faktor, "shill" blodplater til ulykkesstedet og bidra til deres adhesjon til kollagen - en potent stimulator av hemostase, skal straks begynne sitt arbeid, og fungerer godt, slik at du senere kan forvente dannelsen av høyverdig kork.

Når blodplater er opp til merket ved hjelp av sin funksjonalitet (klebemiddel og samlingsfunksjon), raskt innlemmes i arbeidet til andre komponenter av primære (vaskulær-blodplate) hemostase og i en kort tid danne en blodplateplugg, for å stoppe blod kommer ut av mikrovaskulaturen, kan du gjøre uten den spesielle innflytelsen fra andre deltakere i prosessen med blodpropp. Imidlertid, for dannelse av høyverdig kork, i stand til å lukke den skadde kar, som har en bredere avstand, at kroppen ikke klare uten plasmafaktorer.

I første fase (umiddelbart etter skade på vaskulærveggen) begynner følgelig konsekutive reaksjoner, hvor aktiveringen av en faktor gir impulsen til aktiveringen av resten. Og hvis noe mangler et sted eller faktoren viser seg å være uholdbar, blir prosessen med blodkoagulasjon hemmet eller kuttet helt av.

Generelt består koaguleringsmekanismen av 3 faser, som skal gi:

 • Dannelse av et komplekst kompleks av aktiverte faktorer (protrombinase) og transformasjon av proteinet syntetisert av leveren - protrombin, i trombin (aktiveringsfase);
 • Transformasjonen av faktorproteinet I (fibrinogen, FI) oppløst i blod i uoppløselig fibrin utføres i koagulasjonsfase;
 • Fullføring av koagulasjonsprosessen ved dannelse av en tett fibrinkolbe (tilbaketrekkingsfase).

Blodpropper

En multi-trinns kaskade-enzymatisk prosess, hvis endelige mål er dannelsen av en koagulasjon som kan lukke "gapet" i fartøyet, vil sikkert virke forvirrende og uforståelig for leseren, så det vil være tilstrekkelig å minne om at dette mekanismen tilveiebringes av forskjellige koagulasjonsfaktorer, enzymer, Ca2 + (kalsiumioner) og en rekke andre komponenter. I denne sammenheng er pasientene ofte interessert i spørsmålet: hvordan oppdages om noe er galt med hemostasen eller roen ned, å vite at systemene fungerer normalt? Selvfølgelig er det for slike formål tester for blodkoagulerbarhet.

Den vanligste spesifikk (lokal) analyse av den hemostatiske anses kjent, er ofte foreskrevet av leger, kardiologer og obstetricians mest informative koagulasjon (hemostasiogram).

Koagulering innebærer noen grunnleggende (fibrinogen, aktivert partiell tromboplastintid - aPTT og at en hvilken som helst av de følgende: internasjonale normaliserte forholdet - INR, protrombin index - PTI, protrombintid - PTV), som gjenspeiler den ekstrinsiske reaksjonsvei av blodkoagulasjonen, samt ytterligere indikatorer for blodkoagulering (antitrombin, D-dimer, RFMC, etc.).

I mellomtiden skal det bemerkes at utførelsen av et slikt antall tester ikke alltid er begrunnet. Det avhenger av mange forhold: hva legen leter etter, på hvilket stadium av reaksjonskaskaden fokuserer han på hans oppmerksomhet, hvor mye tid er tilgjengelig for medisinske arbeidere, etc.

Imitasjon av den eksterne vei for blodpropp

For eksempel kan aktivering av den ekstrinsiske reaksjonsveien til koagulasjon i laboratoriet kan simulere studie kalt protrombin leger for rask, rask nedbrytning, protrombin (PTT), eller tromboplastintid (alle forskjellige betegnelser i analysen). Grunnlaget for denne test, som er avhengig av faktorene II, V, VII, X, er en del av vevtromboplastin (det er i gang på en prøve av blod er koplet til rekaltsinirovannoy citratplasma).

Grenser for normale verdier for menn og kvinner av samme alder, er ikke forskjellig og er begrenset til området 78 - 142%, men hos kvinner som venter på barnet, er denne indikatoren litt forhøyet (men litt!). I barn, tvert imot, er normene innenfor rammen av mindre verdier og øker med tilnærmingen til voksen alder og utover:

Refleksjon av den interne mekanismen i laboratorieforhold

I mellomtiden, for å bestemme brudd på blodkoagulabilitet forårsaket av en funksjonsfeil i den interne mekanismen, blir ikke tromboplastin vev brukt i analysen - dette gjør at plasmaet kun kan bruke sine egne reserver. Under laboratorieforholdene blir den interne mekanismen sporet, venter til blodet tatt fra blodbanens blodkar er i seg selv. Utbruddet av denne komplekse kaskadereaksjonen sammenfaller med aktiveringen av HA-faktor (faktor XII). Aktivering av denne aktiveringen gir forskjellige forhold (kontakt av blod med en skadet vegg av blodkar, cellemembraner som har gjennomgått visse endringer), derfor kalles det en kontakt en.

Kontaktaktivering skjer utenfor kroppen, for eksempel når blod kommer inn i et fremmed miljø og kommer i kontakt med det (kontakt med glass i et reagensrør, instrumentering). Fjernelse av kalsiumioner fra blodet påvirker ikke starten på denne mekanismen, men prosessen kan ikke ende med dannelse av en blodpropp - det bryter av ved aktiveringsfasen av faktor IX, der det ikke lenger er nødvendig å gjøre det uten ionisert kalsium.

Tidspunktet for blodkoagulasjon eller tiden der den, mens den fortsatt er i flytende tilstand, heller ut i form av en elastisk blodpropp, avhenger av omdannelseshastigheten av fibrinogenprotein oppløst i plasma til uoppløselig fibrin. Det (fibrin) danner trådene som holder de røde blodcellene (erytrocytter), noe som får dem til å danne et bunt som dekker hullet i det skadede blodkaret. Blodstimuleringstiden (1 ml, tatt fra venen - Lee-White-metoden) i slike tilfeller er i gjennomsnitt begrenset til 4 til 6 minutter. Imidlertid har graden av blodkarakterisering sikkert et bredere spekter av digitale (tid) verdier:

 1. Blod tatt fra venen, går i form av en blodpropp fra 5 til 10 minutter;
 2. Koaguleringstid i henhold til Li-White i et glassprøverør er 5 - 7 minutter, i et reagensrør laget av silikon blir det utvidet til 12-25 minutter;
 3. For blod tatt fra en finger, betraktes indikatorene som normale: Begynnelsen er 30 sekunder, blødningens slutt er 2 minutter.

Til analysen som reflekterer den interne mekanismen, adresserer ved de første mistanke om brutto overtredelser av koagulerbarhet av et blod. Testen er veldig praktisk: den utføres raskt (så lenge blodet strømmer eller en blodpropp i testrørformene), disponerer med spesielle reagenser og komplisert utstyr, trenger pasienten ikke spesiell forberedelse. Selvfølgelig kan blodproppssykdommer funnet på denne måten gi grunn til å anta en rekke signifikante endringer i systemene som gir en normal tilstand av hemostase og tvinge videre forskning for å avsløre de sanne årsakene til patologi.

Med økende (forlenget) tid kan koagulerbarhet av blod mistenkes:

 • Mangel på plasmafaktorer designet for å gi koagulasjon, eller deres iboende underlegenhet, til tross for at de i blodet er tilstrekkelig
 • Alvorlig leversykdom, som forårsaket funksjonell svikt i orgelparenchymen
 • DIC-syndrom (i fase, når blodets evne til å koagulere faller);

Klumpetiden er langvarig i tilfeller av heparinbehandling, derfor bør pasienter som får denne antikoagulanten ta tester som vitner om tilstanden til hemostase ganske ofte.

Den antatte indeksen for koagulerbarhet av blod reduserer sine verdier (forkortes):

 • I fasen av høy koagulasjon (hyperkoagulasjon) av DIC-syndrom;
 • Med andre sykdommer som forårsaket den patologiske tilstanden til hemostase, det vil si når pasienten allerede har blødningsforstyrrelser og refereres til økt risiko for blodpropper (trombose, trombofili, etc.);
 • Kvinner som bruker prevensjonsmiddel eller langtidsbehandling for orale hormonholdige stoffer;
 • Hos kvinner og menn, som tar kortikosteroider (i utnevnelsen av kortikosteroider alder er svært viktig - mange av dem barn og eldre kan føre til betydelige endringer i hemostase, derfor ikke lov til å bruke i denne gruppen).

Normalt er normene lite forskjellige

Indikatorer for blodpropp (rate) for kvinner, menn og barn (henviser til en alder for hver kategori) i prinsippet variere litt, selv om noen indikatorer på kvinner endre fysiologisk (før, under og etter menstruasjon, under graviditet) Derfor er kjønn av en voksen fortsatt tatt i betraktning ved utførelse av laboratorietester. I tillegg, i kvinner i befruktningsdyktig enkelte parametre har til å bevege seg noen få, fordi kroppen vil stoppe blødninger etter fødselen, slik koagulasjonssystemet begynner å fremstille på forhånd. Fritak for noen indekser av blod koagulasjon er en kategori av barn av de første dagene av livet, for eksempel hos nyfødte PTV for et par er høyere enn hos voksne, mannlige og kvinnelige (voksenpris - 11 - 15 sekunder), og premature barn protrombintid øker i 3 - 5 sekunder. Sant nok, et sted til fjerde dagen i livet reduseres PTV og etterlevelse levrer voksne.

Møte med normen av de enkelte indikatorer på blodlevring, og kan ha for å sammenligne dem med sine egne parametere (hvis testen ble utført forholdsvis nylig, og i hendene har en form med resultatene av studien), vil hjelpe leseren til tabellen nedenfor:

Metode for å bestemme blodpropp

Blodpropp er en beskyttende reaksjon av kroppen mot blodtap. Årsakene til brudd på integriteten til veggene av forskjellig størrelse og betydning av fartøyene kan variere. Menneskekroppen er beskyttet av den beskyttende prosessen med homeostase, som kan være primær eller sekundær. Det hemocoagulation homeostase og plasma, som utgjør deler av en enkelt prosess, karakterisert ved at blodprotein fibrintråder til å danne blodpropper, ødelagte områder i lukkede beholdere og vev. Noen ganger er det ulike feil i koagulasjonsprosessen, noe som fører til alvorlige konsekvenser. Når alarmerende statistikk over ulykker i hjemmet og på veien, og i lys av det økende antall søknader om kirurgisk og tannhelsetjeneste, vet tidsparameterne for koagulering av blodet og hastigheten bør være alle.

Studien av blodkoagulabilitet - koagulogram (eller hemostasiogram) inkluderer en kompleks blodprøve, som består av flere indikatorer. Ved dekoding av analysen tas den totale koaguleringstiden for den primære homeostasen i betraktning - opptil 3 minutter og hele koagulasjonsprosessen er 10 minutter.

Hovedkriterier

Prothrombin indeks (PTI). Den representerer forholdet mellom standard PT og pasientens målte PB. I normen er det 75-105%. Proteintrombin er en del av blodproteinet av trombin. Mengden protrombin kan variere fra 80-140%. Med en økning i mengden reduseres væsken i blodet, viskositeten øker, noe som indikerer muligheten for utvikling av tromboser. Med økt PTI, blir hovedfunksjonen til blod - oksygen, proteiner og vitaminer gjennom karene til vev og organer - forstyrret.

Ved å senke normen, tvert imot øker risikoen for blodtap under kirurgiske inngrep, fødsel og til og med under menstruasjon. Behandling med indirekte antikoagulantia, spesielt mot bakgrunnen av høyt blodsukker (diabetes, langvarig bruk av diuretika, aspirin) reduserer blodkjøpbarheten dramatisk. Personer med disse sykdommene må kontinuerlig overvåke blodkoagulasjon i et klinisk laboratorium. Ofte er reduksjonen i PTI i dechifrering av analysen forbundet med vitaminmangel - mangel på vitamin K, som er ansvarlig for dannelsen av proteinkomplekset protrombintrombin.

Prothrombintid. Hos voksne er de normale indeksene for dette kriteriet 10-15 sekunder. Hos nyfødte - 13-17 sekunder. Prothrombintiden er veldig informativ for diagnosen hemofili, samt for behandling med heparin og andre antikoagulantia, med DIC-syndrom.

Trombintid (TB). Indikatoren er som regel fast i 14-20 sekunder, men det kan variere litt avhengig av undersøkelsesmetoden. Trombintiden er en av de mest informative indikatorene for blodkoagulasjon. Det angir intervallet når fibrinogen i blodplasma blir til fibrin. Forkortning av denne indikatoren antyder fibrinogen overflødig, og økningen i TB hos voksne, er vanligvis et tegn på kronisk leversykdommer, og barn - om svikt av fibrinogen medfødt natur.

Fibrinogen. Hos voksne er normen 2-4 g / l. Ved nyfødte - 1-3 g / l. Økningen i fibrinogen i tolkningen av analysen indikerer tilstedeværelsen av betennelse. Pre- og postoperative pasienter, så vel som under graviditet bestemmelse av fibrinogen er viktig ikke bare for diagnostisering av sykdommer i koagulasjonssystemet, men også for påvisning av inflammatoriske prosesser. Reduksjon av fibrinogen observeres alltid med avitaminose B-12 og C, cirrose og hepatitt. I akutte infeksjoner, lungebetennelse, betennelse av musklene i leddene, akutt hjerteinfarkt, fibrinogen tilstander gipotireozeposleoperatsionnyh ytelsen ved dekodingen analyse, tvert imot, øker.

Antitrombin 3 - Regulatorisk faktor som påvirker dannelsen av det minste antallet blodpropper.

Blødningstid (VC) er svært viktig informasjon, sin norm i koagulasjonsanalysen er 2-4 minutter. Dette er tiden fra det øyeblikk av punktering lansett finger til den stopper blødning, som er fastsatt av en stoppeklokke. VC avitaminosis forlenges når en mangel på vitamin C, arvelige sykdommer ledsaget av trombocytopeni (platetall når for lite) eller langtidsbehandling med antikoagulasjonsmidler.

Stengetid. For analyse av kapillært blod i normen kan denne indikatoren være 2-5 minutter, for venetisk blod øker normen fra 5 til 10 minutter. Denne indikatoren karakteriserer tiden for fibrindannelse.

Det er verdt å beskrive tilstanden til arvelig hemofili, som bare påvirker menn. Denne sykdommen fører til farlige blødnings og krever livslang behandling inhibitor av fibrinolyse, blodoverføring, plasma, som mottar vitamin K og andre alvorlige behandling. Hvis hemofili clotting prosessen er bremset ned, og det er ikke trygt, da den økte clotting i denne situasjonen truer med pasienter som ikke mindre problemer: slag, åreknuter, tromboflebitt, hemorroider og deres komplikasjoner.

Intensiverte blodpropper kan forekomme i ellers frisk person med rikelig væsketapet under hypertermi (heteslag), diaré, brekninger, i løpet av en banale matforgiftning, diabetespasienter, lang tar diuretika, avføringsmidler, og i toxicosis hos invasjon av parasitter, leversykdommer, hjerte og blodårer.

aggregering - denne plassenes evne til å koble seg til hverandre (hold sammen). Normen er 0-20%. Lav aggregering (0-5%) indikerer en reduksjon i blodplater, som er typisk for spesifikke sykdommer. Økt aggregering er karakteristisk for tromboser, slag, diabetes, etc.

Vedheft. Denne indikatoren understreker vedheft av blodplater til veggene. Indeksen for adhesivitet (IA) er vanligvis 20-50%. Med leukemi og nyresykdom, reduserer IA.

Aktivert partiell tromboplastintid (APTT). Telling utføres under dannelsen av blodpropp, vanligvis under påvirkning av kalsiumklorid (noen ganger brukes andre stoffer). Den normale APTT er på nivået 30-40 sekunder. Ved sykdommer i hemofili, reduseres APTT. Kronisk hepatisk patologi (for eksempel skrumplever eller hepatitt), vitaminmangel med vitamin K-mangel, tvert imot, øker APTT.

Koagulogram og MNO

Spesielt praktiske og pålitelige metoder for slike forfattere som Sukharev og Li-White er vurdert. Analyse av Sukharev-metoden bestemmer koagulerbarheten av kapillærblod, Li-White-venøs. Disse metodene er mest informative og brukes i laboratorier overalt. Materiale ved metoden i Sukharev - vanlig blod fra fingeren. Blodprøvetaking utføres om morgenen på tom mage, med behov for å ta blod på andre tider av dagen (etter operasjon, fødsel), er avholdenhet fra mat nødvendig i minst 3 timer. Av væskene som brukes, er vann tillatt. Te, kaffe og juice er strengt forbudt. En annen metode for å bestemme varigheten av blødning er i henhold til Duke. Denne metoden lar deg objektivt vurdere tilstanden til sirkulasjonssystemet.

Leveransen av et koagulogram er obligatorisk:

 1. Hos gravide og overveldende kvinner
 2. I pre- og postoperativ perioden.
 3. For diagnostisering av leversykdommer, tromboflebitt og varicose, autoimmune og systemiske sykdommer, patologi av blodkar og hjerte.

MNO er ​​en faktor som reflekterer balansen mellom koagulasjon og blodtrykkssystemer. Med andre ord beskriver han den delikate balansen i prosessen med å støtte blod i flytende tilstand og prosessen med å gjenopprette skade i karene (trombose). Denne fasen av likevekt støtter vitale funksjoner i kroppens organer og systemer. Jo lavere INR, jo raskere prosessen med trombusdannelse, jo tykkere blodet, er koaguleringsprosessen raskere. Dette indikerer en høy risiko for tromboembolisme og slag. Jo høyere INR, jo mer flytende blodet er, jo lengre det slår av og truer blødningen.

Les Mer Om Fartøyene