Hvordan kalles blodkoagulasjonstesten: Dekoding og norm

Blodkoagulasjonsanalyse er en obligatorisk del av en rekke komplekse studier for alvorlige leversykdommer, under graviditet eller i tilfelle av venøs patologi. Det er tilrådelig å ikke forlate en slik studie som forberedelse til kirurgi. Hva er navnet på analysen, og hva er de "sunne" resultatene? Vi forteller.

Hva er blodkoagulasjonstesten gjort for?

Krenkelser av blodkoagulasjonssystemet - en av hovedårsakene til utviklingen av en rekke kardiovaskulære patologier. Hvis indikatorene faller, er det fulle av økt blødning, men hvis den øker - øker risikoen for blodpropper. For å forstå hvordan riktig koagulerbarhet går, tildeles en passende analyse. Hans medisinske definisjon er et koagulogram.

Effekten av koaguleringssystemet er ganske komplisert, for eksempel kan vi ta en konvensjonell kutt. Dybden og plasseringen av traumet bestemmer intensiteten som blodet vil strømme med. Så snart det er behov for beskyttelse, kommer blodkroppene til handling: de samles på dette stedet for å danne den nødvendige barrieren - en blodpropp.

Takket være blodproppene oppstår et hinder som forhindrer at væskeblodet strømmer ut av den skadede delen av kroppen. Faktisk beskytter den kroppen mot overdreven blodtap, og forhindrer også smitteinntrengning i skadestedet, "festing" sårets kanter.

I dette tilfellet må blodet forbli flytende for å fortsette å sirkulere normalt i kroppen. Etter at blodet har herdet seg i det ønskede området, oppstår en balansert fortynning.

Indikatoren for balansen er tidsintervallet der koagulasjonsprosessen og revers-flytning skjer. Hvis det er noen avvik innen denne tiden, anbefaler leger at de utfører en detaljert blodprøve og nøyaktig bestemmer alle parametere.

Hvem trenger å gjøre denne analysen

Krenkelse av koagulasjonsprosessen er full av hjerteinfarkt, slag og trombose. Med reduserte priser er det umulig å forutsi hvordan operasjoner eller levering vil finne sted: pasienten kan ganske enkelt bløde. Tidlig påvisning av brudd bidrar også til å forhindre utvikling av farlige sykdommer.

Analysen kan foreskrives for mistenkt kardiovaskulære sykdommer eller forstyrrelser i koaguleringssystemet. I noen tilfeller er det obligatorisk. Slike situasjoner inkluderer:

 • prenatal periode;
 • mistenkte arvelige patologier;
 • før og etter operasjon
 • Behovet for langvarig bruk av antikoagulantia
 • akutt brudd på blodsirkulasjonen i hjernen;
 • sykdommer i immunsystemet.

Hvis det ble funnet en reduksjon i antall blodplater under rutinemessig analyse, er det behov for hemostasiogram.

Med disse patologiene bør funksjonen til koagulasjonssystemet kontrolleres for å bekrefte diagnosen og forhindre mulige komplikasjoner.

Hvorfor hindrer blodet?

Kloakkbarhet refererer til ganske vanskelige biologiske prosesser. Under denne tiltaket dannes fibrin - et spesielt protein som er nødvendig for dannelsen av blodpropper. Det er på grunn av at blodet blir mindre væske, begynner dets konsistens å ligne cottage cheese. Stimuleringsfaktoren er i stor grad avhengig av dette proteinet.

Regulering av koagulasjon avhenger av to systemer i kroppen: nervøs og endokrine. På grunn av fluiditet er blodcellene ikke festet sammen og kan lett bevege seg langs karene. Flere funksjoner avhenger av væskens tilstand:

 • trofisk;
 • transport;
 • thermoregulatory;
 • beskyttende.

Hvis det er et brudd på integriteten til vaskulære vegger, er det et presserende behov i forbindelse med koagulasjon: uten dannelse av en blodpropp på problemstedet, kan en person alvorlig lide.

Den flytende form av blodet beholdes på grunn av et spesielt antikoaguleringssystem, og hemostase er ansvarlig for dannelsen av blodpropper.

Egenskaper ved levering av analysen ved graviditet

Under graviditeten gjennomgår kvinnekroppen alvorlige fysiologiske endringer. Er involvert i prosessen:

 • blod,
 • endokrine system;
 • excretory organer;
 • CNS;
 • kardiovaskulær system;
 • linker til hemostase.

Ofte i denne perioden er det en signifikant økning i koagulasjonsfaktorer, som kan tilskrives den fysiologiske normen. En analyse av blodkoagulasjon under graviditet er obligatorisk.

I løpet av perioden med å føre et barn med blod, oppstår visse endringer, som følgende kan tilskrives:

 • redusert aktivitet av C-protein;
 • redusert antitrombinaktivitet;
 • inhibering av fibrinolysaktivitet;
 • økning i aggregeringsegenskaper for blodplater.

Endringer knyttet til prosessen med hemostase er adaptive. De er nødvendige for å forhindre overdreven blødning under arbeid og i postpartumperioden. Dette skyldes en gradvis, men konstant reduksjon av fibrinolytisk aktivitet og økt koagulasjon.

På grunn av de alvorlige hormonelle endringene som oppstår under graviditeten, endres det hemostatiske systemet. Dannelsen av livmorhalskretsens blodsirkulasjon påvirker også dette. Noen kvinner utvikler et ICD-syndrom: for det første er det hyperkoagulerbarhet, som gradvis erstattes av hypokoagulering.

Dette kan føre til betydelig blodtap. For å unngå dette er analysen nødvendig ikke bare i første trimester, men også i de neste to, slik at spesialister kan følge alle endringene. Det er nødvendig å utføre undersøkelsen først og fremst til kvinner som led av livmorhalsens høyt blodtrykk eller hadde et abort.

Det er verdt å vurdere at graden av blodpropp i gravide kan avvike fra vanlig, dette er i rekkefølge av ting. Forklar alle nyansene av analysen bør den behandlende legen.

Hvordan å forberede

Før du tar analysen, trenger du litt trening, som avhenger av påliteligheten av dataene. Blodstimulering kan endres på grunn av virkningen av ulike faktorer, hvorav de fleste er direkte avhengig av pasienten.

Det er visse regler som bør observeres når du forbereder. Den enkleste listen er som følger:

 1. Å gi blod er bare nødvendig på tom mage. Eventuell mat kan forvride resultatene av analysen.
 2. Det anbefales at det siste måltidet tas 12 timer før blodprøver.
 3. Kvelden før drikking er det bare tillatt vann, men i begrensede mengder. Overdreven væskeinntak kan også forvride resultatet.
 4. Om morgenen er te og kaffe strengt forbudt foran gjerdet.
 5. 2-3 dager før bloddonasjonen anbefales det å unngå akutt og fet mat: lignende produkter kan påvirke koagulasjonsprosessen.
 6. Alkohol kan forbrukes bare 3-4 dager før analysen, på leveringsdagen er det forbudt å røyke.
 7. Hvis det er mulig, er det ønskelig å utelukke alvorlig fysisk aktivitet.

Det er verdt å vurdere at noen av legemidlene også påvirker blodfluidet. Hvis noen medisiner foreskrives på tidspunktet for gjerdet, er det verdt å advare legen som foreskriver analysen, ellers vil dekodingen være feilaktig.

Vanlige data

Blodens evne til å folde bestemmes ved å gjennomføre laboratorietester. Bruk til dette kan både venøs og kapillært blod fra fingeren. Hver av testene krever en bestemt type blod og lar deg identifisere tilstanden til de enkelte delene av koaguleringssystemet.

Hva er blodpropp

Kjære lesere, blodets evne til å koagulere under visse forhold spiller en viktig rolle for å opprettholde konstantiteten i det indre miljø og den generelle menneskers helse. Etter å ha fått en avtale med en lege, vet mange ikke hvilken retning testene angår definisjonen av blodkoagulerbarhet. Men hvis du vil, kan du forstå dette ganske kompliserte spørsmålet.

Hva er blod koagulerbarhet, hvorfor det er nødvendig, og hvordan å bestemme det ved hjelp av diagnostikk - dette er tilgjengelig på språket til den høyeste kategorien lege Eugenia Nabrodova.

Blodkoagulering gir hemostase permanente - et system som er ansvarlig for å opprettholde den flytende tilstand av blod, stoppe blødninger og oppløsning av blodpropper avfall. Kjernen til denne komplekse prosessen er dannelsen av en blodplate-fibrinkolbe. Under enda mindre skade på fartøyet, er det en økning i blodplateaktivitet. Blodplater holder seg til hverandre og til skadet vev, stopper blødning. I dette tilfellet dannes enzymer som aktiverer andre faktorer for blodkoagulasjon.

En analyse av blodkoagulabilitet kalles et "koagulogram". Denne metoden for diagnostikk gjør det mulig å evaluere det hemostatiske systemet i et kompleks, for å gjøre en nøyaktig diagnose, å bestemme videre medisinsk taktikk og å løse mange andre medisinske problemer.

Selv mindre brudd på blodproppene er fulle av farlige helsekonsekvenser. Økt koagulabilitet fører til en risiko for trombose og økt sannsynlighet for å utvikle slag, hjerteinfarkt og andre komplikasjoner. Dårlig blodkoagulasjon indikerer muligheten for blødning. Med en tendens til hemostaseforstyrrelser, anbefales det å regelmessig utføre et koagulogram og korrigere de åpenbare bruddene.

Indikasjoner for analysen

Koagulogram gjør det mulig å oppdage brudd på blodkoagulabilitet, etablere blødningstid og andre viktige indikatorer.

Studien har følgende vitnesbyrd:

 • forberedelse til kirurgiske inngrep;
 • Vaskulær sykdom, inkludert åreknuter og tromboflebitt;
 • patologi av leveren;
 • autoimmune lidelser;
 • hjertesykdom, høy risiko for hjerteinfarkt, CHD;
 • bruk av antikoagulantia
 • utvalg av dosering av legemidler som fortynner blod og forhindrer trombose;
 • bruk av hormonell prevensjon
 • bruken av hirudoterapi, definisjonen av blødningsrisiko;
 • graviditet, forberedelse til fødsel.

Bestem blodpropper anbefales ikke bare for direkte indikasjoner, men også for forebyggende formål. Med alderen øker risikoen for trombose og utviklingen av kardiovaskulære sykdommer, hvorav mange endrer seg i et dødelig utfall. I dag kan hver person ta en analyse for blodpropp i retning av lokal terapeut, kardiolog eller annen spesialist.

Denne videoen har mye nyttig informasjon om blodpropp og betydningen av denne beskyttelsesmekanismen.

Hva viser blodproppstesten?

Studien utføres i henhold til ulike metoder. Hovedindikatorer for koagulogrammet:

 • koaguleringstid
 • blødningstid
 • protrombintid
 • protrombinindeks;
 • internasjonal normalisert holdning;
 • fibrinogen;
 • aktivert partiell tromboplastintid;
 • lupus antikoagulant;
 • antitrombin III;
 • D-dimer;
 • koagulogramindeks for APTT.

Jeg vil gjerne fortelle deg om hver indikator separat. Graden av blodkoagulering hos kvinner og menn kan variere, men eksperter gjør hovedavdelingen for voksne og barn. Fortolkningen av blodprøven for koagulering, bestemmelse av normen for indikatorer utføres av en kvalifisert spesialist. Under ulike forhold kan resultatene avvike markant.

Stengetid

Ved å bestemme tidspunktet for blodkoagulasjon, mottar legen data om hvor mange minutter en koagulasjon dannes. Denne indikatoren lar deg ekskludere eller bekrefte hemofili, DIC-syndrom og andre lidelser. Etter å ha mottatt resultatene, vil legen avgjøre årsakene til dårlig blodpropp og velge riktig behandling.

Normen for koaguleringstid hos voksne og barn varierer mellom 5-12 minutter.

Blødningstid

I samsvar med internasjonale standarder, bør blødningstiden (primær hemostase) ikke overstige 8 minutter. Gjennomsnittet er 2-3 minutter. Han spiller en viktig rolle i prosessen med å forberede pasienten til kirurgiske inngrep. Blødningstiden øker med hemofili, trombocytopeni, alkoholforgiftning, overdose med noen medisiner, hemorragisk feber og andre lidelser.

Prothrombintid

Protrombintid - dette er en av de viktigste indikatorene for koagulering som reflekterer varigheten av overgangen av protrombin til trombin, slik at det blir brukt til å vurdere den generelle status av den hemostatiske system og bestemmelse av effektiviteten av midler som forhindrer blodpropper. Normen for protrombintid for kvinner og menn er 11-15 sekunder, for barn 13-19 sekunder.

Hvis protrombintiden er høyere eller lavere enn normalt, kan dette indikere mangel på vitamin K i kroppen og noen faktorer av blodkoagulasjon, utvikling av DIC-syndrom, leversvikt og andre leversykdommer. Ved bruk av antikoagulantia er det også mulig å øke protrombintiden.

Prothrombin indeks (PTI)

Prothrombin-indeksen gjenspeiler forholdet mellom den ideelle protrombintiden og den eksisterende protrombintiden i en bestemt pasient. Normen for PTI for voksne er 73-122%. Unntak er gravide kvinner, hvis blodkoagulerbarhet vanligvis øker.

Internasjonal normalisert forhold (INR)

Det internasjonale normaliserte forholdet er forholdet mellom protrombintiden oppnådd som et resultat av analysen til dens gjennomsnittlige eller normale verdi. En reduksjon i denne indikatoren indikerer en høy sannsynlighet for trombose, en økning i risikoen for blødning. Den generelle normen for INR er 0,82-1,18. I dag betaler eksperter mindre oppmerksomhet til resultatet av PTI-definisjonen, noe som anses mindre informativt enn dataene fra INR.

fibrinogen

Fibrinogen er forløperen til fibrin, som er grunnlaget for blodpropp. Dens norm hos voksne er 2,7-4,013 g / l, i barnet til de første dagene i livet - 1,25-3 g / l. Mengden fibrinogen øker med nekrotiske prosesser, betennelse, økt risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer mot en bakgrunn av trombose. Redusering av denne indikatoren kan snakke om utviklingen av DIC-syndrom, leversykdommer, medfødte blødninger.

Aktivert partiell tromboplastintid (APTT)

Definisjonen av APTT anses som en screeningsmetode for vurdering av blodkoagulasjon. Det er spesielt viktig for personer som får heparin, lider av DIC-syndrom og andre blødningsforstyrrelser. Ved hjelp av denne indikatoren for koagulogram bestemmer spesialister graden av dannelse av blodpropp ved bruk av visse reagenser. En reduksjon i APTT indikerer en risiko for dannelse av trombos, en økning i APTT - en reduksjon i blodkoagulasjon og sannsynligheten for blødning.

Lupus antikoagulant

Normalt er lupus antikoagulant ikke bestemt. Når det oppdages, kan spesialister mistenke utviklingen av autoimmune forstyrrelser, graviditetsgestose. Hvis resultatene av et koagulogram avslører spesifikke antistoffer, indikerer dette utviklingen av trombose. For gravide kan definisjonen av lupus koagulant føre til spontan abort, svimmelhetstap og infarkt i placenta.

Antitrombin III

Bestemmelse av antitrombin III utføres for å evaluere arbeidet med et antikoagulant system for å identifisere sannsynligheten for trombose. Også indikatoren bestemmes i sammenheng med overvåking av behandlingen med heparin. Antitrombin III øker med utvikling av mekanisk gulsott, akutt hepatitt, inflammatoriske prosesser. Hos kvinner kan antitrombin III øke under menstruasjon. Redusering av indikatoren gjør at du kan mistenke brudd i leveren, fremdriften av DIC-syndrom. Normen av antitrombin III er 75,8-125,6%

D-dimer

D-dimer er delt fibrinfilamenter. For spesialister er det bare viktig å øke denne komponenten, noe som indikerer en høy sannsynlighet for å utvikle leversykdommer, trombose, leddgikt, kardiovaskulære sykdommer og DIC-syndrom.

Blodpropp under graviditet

Konstant hemostase er spesielt viktig for gravide kvinner. Brudd på blodpropp fører ofte til hypoksi, gestose, plasentabrudd, smittsomme komplikasjoner. Blodstimulering under graviditet er vanligvis litt økt. Spesialister er klar over denne funksjonen. Men i hvert fall blir diagnosen utført i hver trimester og nødvendigvis - før fødsel.

Graden av blodpropp hos kvinner i staten kan avvike fra koagulogramdataene til ikke-gravide kvinner. For eksempel varierer protrombinindeksen i første trimester mellom 85-90%, i andre trimester - 91-100%, i tredje -105-110%. Fibrinogen i begynnelsen av perioden er lavere enn i siste trimester. I de første månedene er det 2,91-3,46 g / l, og før fødselen - 4,42-5,10 g / l. Blodplater, tvert imot, blir reist i første trimester (310-317) og reduseres ved utgangen av graviditeten (240-260).

Når graviditet er farlig, både høyt blod koagulerbarhet og redusert. Hvis en spesialist oppdager eventuelle abnormiteter ved resultat av et koagulogram, blir en utvidet kompleks diagnose foreskrevet og riktig behandling valgt. Dårlig blodpropp under graviditeten kan føre til massiv blødning og komplikasjoner under fødsel. Tilstanden for hemostase påvirker umiddelbart fostrets sikkerhet.

Økt blodpropp under graviditeten er normal. Men når nivået av fibrinogen stiger kraftig, blir blodet tykkere, noe som ikke bare fører til risiko for blodpropper, men også til utvikling av gestose. Barnet begynner å lide av mangel på oksygen og mangel på næringsstoffer. Spesialister bør være oppmerksomme på indikatorene for koagulogram og spesielt til mengden fibrinogen.

Når det er nødvendig å sjekke blodkoagulasjon

Blodkoagulasjon må kontrolleres før kirurgiske inngrep, under arbeid og før planlagt keisersnitt. Analysen har også rett til å overlevere enhver person etter vilje eller avtale av en lege. For å gjøre dette, er det nødvendig å avtale med en lokal terapeut eller spesialist i feltet som er involvert i behandlingen din, og bare be om henvisning. Ikke nøl med å gjøre dette: legen er forpliktet til å håndtere ikke bare behandling av sykdommer, men også med forebygging av kvalitet.

En blodprøve for koagulering er en studie som anbefales for alle å identifisere risikoen for trombose eller blødning. Sannsynligheten for blodpropper øker med alderen. Ideelt sett er blodkoagulasjon gitt 1-2 ganger i året, selv i fravær av klager (etter å ha nådd 35-40 år - alder av risiko).

Økt blodkoagulasjon

Økningen i koagulering av blod er praktisk talt ikke manifestert. Tendens til trombose kan legge merke til helsearbeidere som gjør intravenøse injeksjoner eller utføre laboratoriediagnostikk: Når alder eller normal økt blodlevring er som en grøt, og bokstavelig talt rullet på pinnen.

Det kan være andre symptomer (kombinert med aldersrelatert hypertensjon og aterosklerose):

 • hopp av blodtrykk;
 • hodepine;
 • støy i hodet;
 • økt tretthet;
 • koordineringsforstyrrelser.

Redusert blodpropp

Med en reduksjon i blodproppene øker risikoen for blødning: livmor, nasal, intraorganisk. Spesielt farlig er internt blodtap, noe som kan resultere i pasientens død. Slike forhold er akutte. De er vanskelige å savne og pasienten, og leger.

Reduksjon av blodpropp (i tilfelle brudd på ulike faktorer for hemostase) er ledsaget av dannelse av blødninger, blåmerker og blåmerker. Hvis det oppstår en blåmerke etter en liten klemme, er det nødvendig å kontrollere blodet for koagulering.

Ved hyppig blødning fra nesen, gums, kjønnsorganer, på grunn av liten traumatisering av huden, oppstår tegn på anemi:

 • porer i huden og slimhinner;
 • svakhet;
 • døsighet;
 • forverring av arbeidskapasiteten;
 • en reduksjon i blodtrykket;
 • hodepine;
 • dyspné med ubetydelig trening.

Med en tendens til blødning er det nødvendig å umiddelbart sende en analyse for blodkoagulasjon.

Hvordan passere en blodkoagulasjonstest

Før analysen for blodpropp er det anbefalt å observere sult i 8-10 timer. Emnet for studien er perifert venøst ​​blod. Før prosedyren kan du drikke renset vann, men du kan ikke drikke kaffe eller fruktjuice. Hvis pasienten bruker stoffer som øker blodkoagulasjon, bør dette rapporteres til legen på forhånd. Denne informasjonen bør reflekteres i laboratorieundersøkelsens retning.

En blodprøve for koagulering tas om morgenen på tom mage. Dekrypteringen av resultatene tilbys av den behandlende legen.

Selv om pasientene får hendene på analyse med koagulogramdata, er det nødvendig å gå til en spesialist hos ham. Når du prøver å tolke resultatene av studien selvstendig, er risikoen for feil og unøyaktigheter stor.

behandling

Avhengig av resultatene fra analysen av blodkoagulasjon, foreskriver spesialister riktig behandling. Det tas også hensyn til data fra andre diagnostiske metoder. Avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens tilstand, kan legemidler foreskrives for å øke eller redusere blodkoagulasjon, utføre utskiftbar hemostatisk terapi med koagulasjonsfaktorer.

Noen brudd på hemostase krever akutt sykehusinnleggelse og antishock-terapi. Slike akutte forhold er DIC-syndromet. Pasienter injiseres med ferskfrosset plasma, erytrocyttmasse, fysiologisk saltvann. Ved blødning utnevne antifibrinolytiske legemidler.

Legen av den høyeste kategorien
Evgenia Nabrodova

For sjelen, vi skal høre i dag Irina Bogushevskaya. Nøklene er i dine hender. I videoklippene fra filmen "Fan-Fan Aroma of Love" ble brukt. Irinas sanger er alltid fantastiske.

Rate of clotting hos kvinner. Avvik og årsaker

Av stor betydning i det medisinske feltet er analysen av blodkoagulerbarhet. Denne indikatoren bestemmer dens evne til å nærme indre organer og gi dem informasjon om helheten til hele organismen. Stengetid på mange måter bestemmer hvordan det vil bli en tilpasning av menneskekroppen til ulike miljøforhold.

Både reduksjon og økning av denne indikatoren kan føre til negative konsekvenser. Det er spesielt viktig å legge merke til brudd på blodkoagulabilitet under graviditet, men i andre situasjoner forblir det en viktig faktor. Hvis en person har leversykdom eller venøs sykdom, vil slike studier være en obligatorisk komponent i diagnosen.

Både senket og økt koagulasjon av blod er dårlig, fordi i denne prosessen er det gylne middelværet ekstremt viktig

Hvordan beholder blodet sin tilstand?

Blodet kan selvstendig opprettholde sin egen konsistens. Normalt beholder den en tilstrekkelig grad av tetthet, på grunn av hvilken væsken ikke frigjøres gjennom karene under påvirkning av trykk. For normal drift bør det ikke bli for flytende.

Det er interessant. Ofte er kvinner interessert i navnet på blodets evne til å opprettholde sin tilstand. Navnet på muligheten til å redusere og øke tetthet-koagulasjonshemostasen.

Parametrene for koagulering av blod avhenger av ulike faktorer. For eksempel er de påvirket av:

 • Tilstanden til veggene på fartøyene. Hvis deres indre lag er ødelagt, har dette en økt effekt på koagulasjon.
 • Tilstanden av trombocytter. Antallet og evnen til å jobbe er svært viktig for helsen. Blodplater i blodet overvåker blodkarets integritet. Om nødvendig reagerer de umiddelbart, blodet begynner å kollapse intensivt.
 • Plasmafaktorer. Konsentrasjonen og tilstanden har stor innflytelse. En betydelig del av slike stoffer er produsert i leveren under betingelse av nærværet av vitamin K. Lignende egenskaper er besatt av endotelet av karene.

De såkalte plasmafaktorene for antikoagulasjon kan føre til en nedgang i tetthet. Disse inkluderer stoffer som heparin, antitrubin og antiplasmin. Jo mer av dem, desto mer vil konsentrasjonen av blod redusere.

Ved normal kroppsstyrke opprettholder blodet sin optimale tilstand uavhengig

Grad av blodpropp

Blodprøven utføres både på grunnlag av en fingerprøve og venøst ​​blod. Som et resultat er det opparbeidet et bord, hvor indikatorene er sammenlignet med normer. Hos menn og kvinner kan graden av koagulasjon være litt forskjellig, men forskjellen er oftest knyttet til alder.

 • Antall blodplater i blodet, gjerdet fra fingeren. For menn og kvinner er indikatoren fra 150 til 400 g / l. Blod hos barn inneholder fra 150 til 350 g / l.
 • Blodkoagulering av Sukharev, en kapillærprøve. Vanligvis svarer begynnelsen til 30 sekunder til to minutter, slutten er mellom tre og fem minutter.
 • Evaluering av Lee-White, venøst ​​blod. Den normale hastigheten er fem til ti minutter.
 • Varighet av blødning, gjerde fra fingeren. Tiden bør ikke være mer enn fire minutter.
 • Trombintid, blod fra venen. Skal ta ca 11-20 sekunder.
 • Prothrombin-indeks, kapillærblod. Det bør være en prosentandel innenfor 93-107.
 • Prothrombin-indeks, venøst ​​blod. Intervallet er 90-105.
 • Tromboplastintid, blod fra venen. Den normale figuren endres ikke avhengig av kjønn eller alder, det skal alltid være innen 35-50 sekunder.
 • Fibrinogen, venøst ​​blod. Hos barn i de første dagene av et liv er indikatoren lik 1,25 til 3 g / l. Hos voksne er nivået høyere, fra to til fire g / l.

Selvfølgelig inneholder prosessen med koagulasjon mye flere indikatorer som analyseres i detalj på koagulogrammer i laboratorier. Men ovennevnte faktorer er noen av nøkkelen, de er viktige for diagnose.

Det er interessant! Graden av blodpropp hos kvinner er gjenstand for konstant hopp og endringer. På bestemte øyeblikk kan det være høyt, og i andre lave. Dette skyldes bruken av hormonelle legemidler, menstruasjonssyklusen og graviditeten.

Blodstimulering hos kvinner endres nesten hele tiden, fordi hormonell bakgrunn kan forandre seg aktivt på grunn av menstruasjon og graviditet

Den naturlige effekten på resultatene og betydningen av indikatorer

Ikke alltid årsakene til endringen i koagulasjon ligger i noen patologiske prosesser. En rekke faktorer påvirker den naturlige måten, inkludert:

 • Menstruasjon. På denne tiden er indikatorene avtagende.
 • Gravide kvinner. På denne tiden øker graden av koagulasjon vanligvis.
 • Forbruk av orale prevensiver. Hormonale stoffer fører til økning.
 • Bruk av antikoagulantia. Deres handling er rettet mot å redusere blodets tetthet, noe som fører til en senkende effekt.
 • Påvirkning av høye temperaturer, mangel på fuktighet i kroppen. I slike tilfeller er det mulig å øke indikatoren.
 • Ekstern forstyrrelse. Prosessen med blodtransfusjon, overførte operasjoner og traumer påvirker koagulasjonsnivået.

Dekryptering av verdiene i analysen lar deg lære mye om tilstanden til en kvinne eller en mann. For eksempel angir nivået på blodplater hvor mange celler i kroppen som kan starte prosessen med blodpropp. Etter tid (Sukharevs metode) kan man forstå om en væske er i stand til å skape blodpropper, og hvor lang tid det tar.

Beskrivelse av andre innflytelsesrike indikatorer:

 • Trombintiden er knyttet til sluttfasen av koagulasjonsprosessen. Kan snakke om tilstedeværelse av narkotika.
 • Varigheten av blødning bestemmer hvor mye kroppen kan klare blodtapet. Analyse av hertugen er bemerkelsesverdig for sin enkelhet, siden det er nok for ham å få en prikk i fingeren og se hvor raskt blodet stopper.
 • Prothrombin-indeksen indikerer koagulerbarhet av plasmafaktorer.

APTTV ligner på mange måter protrombin-indeksen, men vurderer bare aktive faktorer og tar ikke hensyn til blodplater. Fortsetter nivået av fibrinogen. Dette stoffet er ansvarlig for prosessen med å styrke blodproppene.

Analysens indikatorer påvirkes av et stort antall faktorer: fra menstruasjon og slutter med p-piller

Patologiske årsaker til endringer i koagulasjon

Hvis koagulabiliteten økes eller reduseres, kan den forårsakes ikke bare av naturlige årsaker, men også av sykdommer. En dårlig analyse med forhøyet nivå kan oppnås mot bakgrunnen av følgende brudd:

 • Overdreven produksjon av blodplater ved benmargen,
 • Sepsis, infeksjon, effekten av toksiner,
 • Alvorlige sykdommer i indre organer,
 • Aterosklerose av fartøy,
 • Autoimmune patologier,
 • Endokrine sykdommer,
 • Lavt blodtrykk, hjertesvikt,
 • Medfødte sykdommer i antikoagulantsystemet,
 • DIC-syndrom (begynnelsen).

Øk også stivkapasiteten til vaskulære proteser og kunstige hjerteventiler. Kan redusere mengden av ødeleggelse av blodårsaker som følgende brudd:

 • leukemi,
 • Arvelige forstyrrelser i koagulasjon, hemofili,
 • Cirrhosis, leversvikt,
 • Den siste fasen av DIC-syndromet,
 • Hemolytisk anemi,
 • Bruk av antikoagulantia, overdreven inntak av legemidler,
 • Mangel på kalsium og vitamin K.

Dårlig blodpropp under graviditeten er svært farlig, men i andre tilfeller kan for lav eller forhøyet indikator alvorlig skade helsen. Hurtig koagulabilitet kan føre til blodpropper, og fører langsomt til massiv blødning.

Clotting kan reduseres både av naturlige grunner og på grunn av sykdom

Funksjoner i analysen av gravide kvinner

Gravide kvinner tar ofte tester for å bestemme graden av blodpropp. Ved bearbeiding av et barn blir denne indikatoren alltid raskere, dette er ikke relatert til forekomst av sykdommer. Ved levering av blod kan du overvåke koagulabiliteten, for å redusere hastigheten hvis nødvendig.

Hvordan ta tester, generelle regler:

 • Dette gjøres om morgenen, på tom mage, for ikke å forvride resultatene.
 • Fire dager før testen kan du ikke drikke alkohol.
 • I to eller tre dager må du gi opp fett og krydret mat.
 • Mellom det siste måltidet og forskning skal passere tolv timer.
 • Om kvelden kan du ikke drikke mye væske, det er bare tillatt å drikke rent vann.
 • Det er bedre å midlertidig gi opp betydelig fysisk anstrengelse.

I utviklingsprosessen utvikler mange kvinner et ICD-syndrom. Som et resultat opplever de først økt koagulasjon, og deretter med redusert. Avhengig av indeksen i tabellen, vil legen velge riktig behandling. Kun en ekspert kan bestemme hvordan man øker blodkoagulasjonen, eller omvendt, for å senke den.

Ethvert brudd vil kreve endring i livsstil, spesielt når det gjelder ernæring. Redusert blodpropp krever vitaminer B12 og K, men den totale kostholdet skal være høyverdig. Noen ganger må kvinner gå til medisiner, og behandling skjer gjennom blodtransfusjon hos gravide kvinner.

Dårlig blodpropp i et barn behandles med en kompleks effekt, som kan omfatte folkemetoder. For eksempel er det nyttig for barn å drikke juice laget av røde bær, for eksempel currants, tranebær, bringebær eller jordbær.

For gravide er det en rekke spesielle regler for å ta en slik analyse, fordi under graviditet er hormonbakgrunnen ikke den mest stabile

Normer for blodkoagulasjon hos kvinner

Blodpropp eller hemokoagulering - et biologisk system for å skaffe fibrinnett i det flytende bindevevet, som polymeriserer danner grunnlaget for tromben, mens fluidet mister fluiditet gjennom venene, oppnår utseende av en ostemasse-konsistens.

Funksjon av blod:

 • transport (transport av gasser og nødvendige stoffer);
 • Beskyttende (forhindre inntrenging av mikroorganismer);
 • regulatorisk (konstant kroppstemperatur).

Koagulerbarhet er en beskyttende funksjon. Hos friske mennesker, hvis et lite fartøy er skadet, hjelper det raskt med å stoppe blødning og penetrasjon av smertefulle mikrober. Dette kalles primær hemostase, noe som fører til innsnevring av små kar og plugging av blodplater. Trombuset fungerer som en blodpropp i blodproppen.

Flere mekanismer med primær hemostase med dannelsen av en blodplateplugg:

 1. Tidlige perifer spasmer (angiospasm);
 2. Rollen av dannelsen av en blodplateplugg utfører adhæsjon (vedlegg til overflaten) og aggregering (liming) av blodplater. Mer informasjon om hvilke blodplater i blodet, les her.
 3. Kondensasjonen eller sammentrekningen av en koagel kalles tilbaketrekning.

Sekundær hemostase er delt inn i flere fase prosesser:

 1. Protromboobrazovanie.
  • Time-lapse rate for Lee-White er 5-7 minutter;
 2. Trombinoobrazovanie.
  • Kalium-cephalic periode 30-45 sekunder;
  • Den tolvte faktoren av Hageman, 30-225%;
  • Den åttende antihemofile faktor, 50-220%;
  • Den niende antihemofilny faktor, 90-110%;
  • Ellevte anti-hemofile faktor, 70-120%;
  • Prothrombinindeks, 70-110%.
 3. Fibrin.
  • Fibrinogen A 1,7-3,5 g / l;
  • Fibrinogen B;
  • Etanol prøve;
  • Protamin test.

Stengetid er normalt i 5-7 minutter, med arvelig sykdom blir ikke koagulering utført.

Definisjon og indikatorer for blodkoagulasjon

Behandlingsprosessen kalles koagulasjon (blodplateagglutinasjon). Brudd på koagulasjon fører til ulike patologiske forhold (hjerteinfarkt, trombose, hyperkoagulerbarhet).

Indikatorene for koagulabilitet og deres normer inkluderer:

 • Blødningstiden, den viktigste indikatoren, er normalt to til fire minutter;
 • Fibrinogen er et protein som indikerer mulig betennelse;
 • Aggregasjon (liming) av blodplater;
 • Adhesion (feste til overflaten) av blodplater;
 • Koagulasjonstid, bestemt ved dannelse av blodpropp med fremmed overflate. Norm av to til fem minutter;
 • Prothrombin-perioden gjelder for diagnose av arvelig sykdom. Hos voksne er normen 11-15 sekunder, hos barn 13-17 sekunder;
 • Trombinperioden bestemmer koagulasjons arbeidstilstand.

Gjennomføring av analyse for koagulering, forberedelse

koagulasjon (Lat coagulatio «konsentrasjon», fra det greske gamma «bilde»..) Eller hemostasiogram - kumulativ analyse er nødvendig for å utføre undersøkelser med immunsystemsykdommer, åreknuter, hepatitt, diabetes, så vel som driftstiden under svangerskapet.

Blod er tatt fra venøs fartøy, om morgenen og alltid på tom mage. Det er forbudt å drikke før du tar testen for en dag eller to. Røyking bør slettes om fire timer. Tatt blod er plassert i et lite reagensrør, mens et stoff blir tilsatt for å tykke væsken.

For viktige parametre:

 • Selektive tester for studien og resultater som viser normen:
  • PTV - protrombintid, 11-16 sekunder;
  • PTI - protrombinindeks, 80-120%;
  • INR er et internasjonalt normalisert forhold, 0,8-1,2 enheter.
 • APTT (aktivert partiell tromboplastintid) - test for indre blødningsveier, 21-35 sekunder:
  • Trombintid - TV, utseendet på en trombose indikerer tilstedeværelsen av fibrin i blodet, 14-21 sekunder.

Viktige parametere:

 • Antitrombin 3 - En indikator på inkontinens av blod
 • D - dimer, dersom en første fase av trombose dannes når lungearterien og andre kar er tilstoppet;
 • Protein C - prosessen med anti-koagulasjon
 • AB - antikoagulerende lupus, testet ved diagnose som indikerer trombose i arteriell eller venøs.

Testing for koagulering i svangerskap er en obligatorisk studie, fordi i noen, kan graviditeten gå bra, og hos andre med patologiske komplikasjoner. I den første graviditetsmåneden kan det bli funnet lavt blodpropp, og før arbeidsprosedyren blir det observert en høy koagulasjon.

Hva påvirker blodkoagulasjon?

For å unngå trombotisk dannelse er det nødvendig å vite hva som påvirker akselerasjon og retardasjon av blodpropp.

Redusert blodpropp er dødelig hovedsakelig på grunn av indre blødning. Kvinner kan oppdage redusert koagulasjon i menstruasjonssyklusen.

Årsaker som påvirker utviklingen av ulike patologiske fenomener:

 1. Genetisk dysfunksjon;
 2. Onkologi i de sentrale stadiene;
 3. Forberedelser for fortynning av blod;
 4. Mangel på kalsium og vitamin K;
 5. Leverbeten.

Behandlingsforløpet er utpekt av legen en hematolog. Hvis dårlig koagulabilitet forårsaket medisinbehandling, bør alle medisiner elimineres eller erstattes med mer egnede som ikke forårsaker komplikasjoner

På grunn av økt koagulasjon av blodet, opptrer trombusdannelse av vener, kar og arterier. På grunn av clogging av arteriene, kan orgeldød, trombusbrudd, blokkering av vitale arterier eller hjerte begynne. Alt dette kan føre til døden.

Tegn på nedsatt koagulasjon:

 • infeksjon;
 • Manglende mobilitet;
 • aterosklerose;
 • Dehydrering.
 • Genetiske faktorer;
 • Diabetes mellitus;
 • Problemet med vekt;
 • Graviditet periode;
 • Autoimmun sykdom;
 • Stressfulle situasjoner;
 • Oncology;
 • Arteriell hypertensjon.

For å redusere blodkoagulasjon til ønsket dose, foreskriver legen antikoagulantia til pasienten.

Full opplæringsopplæring overvåkes av en spesialist:

 • Et første kurs av heparin er foreskrevet, og etterpå aspirinbehandling. En liten dose aspirin skyldes arvelig sykdom fra en liten alder.
 • Før operasjonen, på blodkoagulabilitet - dette er gjort for å utelukke alle slags alvorlige komplikasjoner;
  Gravide kvinner og pasienter med klager får en blodprøve for diagnose. Eldre mennesker lider mest av høyt blod koagulerbarhet;
 • Hvis blodprøven du har identifisert clotting dysfunksjon, bør du rådføre deg med en lege for å passere de nødvendige tester for å finne årsakene til bruddet.

Normale indikatorer hos kvinner etter alder

Avhengig av tidspunktet for analysen ble menstruasjonsperioden, medisinering, etc.:

 • På kvinnen fra 40 år og høyere norm for blodplater er forskjellig. Innenfor normen er data på 180-380 tusen / μL tatt;
 • I alderen 15-18 år denne indikatoren er 180-340 tusen / mkl, fra 18-40 år normen tilsvarer 180-380 tusen / mkl, i alderen 40-50 år når blodplate-tallet 180-360 tusen / mkl og i 50-60 år er normen vist 180-320 tusen / mkl;
 • Typer av indikatorer, avviket fra normen 180-380 tusen / mkl, er patologiske tegn. Det er sant at i noen situasjoner er en kvantitativ reduksjon av platene tillatt.

Gjennomsnittlig volum av blodplater bestemmes av koagulasjon og en generell blodprøve.

REFERENCE TIL VÅRE LESER!

Nylig leste jeg en artikkel om Monastic te for behandling av hjertesykdom. Med denne te kan kurere FOREVER arytmi, hjertesvikt, aterosklerose, koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, og mange andre sykdommer i hjertet og blodårene i hjemmet. Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte en pose.
Endringer jeg la merke til i en uke: Den konstante smerten og prikken i hjertet mitt plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel. Les mer »

Årsakene til avviket fra normen

Hemostase i blodet stiger på følgende grunnlag:

 1. Overskrider normen for blodplater i benmargen;
 2. Genetisk predisposisjon;
 3. Autoimmun sykdom;
 4. Endring i stoffskiftet, på grunn av immunsystemet;
 5. Syndrom ICE, den første fasen;
 6. Hypodinami, stagnasjon i blodet;
 7. Kunstig hjerteventil;
 8. Smittsomme sykdommer som bidrar til infeksjon i kroppen.

Tilstedeværelsen av patologier med redusert hastighet:

 • arvelighet;
 • leukemi;
 • Syndrom ICE, den fjerde fasen;
 • levercirrhose;
 • Overskrider doseringshastigheten av medisiner;
 • Mangel på vitaminer og kalsium;
 • Hemolytisk anemi.

I utgangspunktet foreskrive Aspirin for profylakse, men man bør huske på bivirkninger og kontraindikasjoner, siden for hver person er en bestemt dose, liten eller stor, foreskrevet. Les instruksjonene før bruk for å unngå ytterligere komplikasjoner. Vær oppmerksom på at dosen skal være korrekt, ellers kan effekten være liten.

Koagulogram er en viktig analyse for kvinner, bidrar til å identifisere brudd og forhindre dem. Normen for hver kvinne er identifisert av en spesialist. Til tross for resultatet av testen tas også andre analyser og pasienthistoriske pasienter med i betraktning.

Hvis i tide til å se en lege, er det mulig å forebygge hjerte-og karsykdommer og mulige konsekvenser, bidrar til døden.

Anbefalinger for dårlig koagulering, behandling

Anbefalinger for å forbedre blodproppene:

 • Te er fortrinnsvis grønn;
 • Matvarer som inneholder vitamin K;
 • Vikasol er et legemiddel;
 • Hemostatiske stoffer som statin eller aprotinin;
 • Svamp kollagen hemostatisk;
 • Stikkende nettle - inneholder vitamin C, K.

Å øke blodproppene vil hjelpe folkemessige løsninger.

Det er verdt å inkludere i diettprodukter av melkeopprinnelse, som inneholder kalsium, folsyre, aminosyre:

Også fisk og kjøttprodukter bidrar til raskt å eliminere dårlig koagulabilitet.

Blodkoagulering og koagulering: konsept, indikatorer, analyser og normer

Blodkoagulering skal være normal, så grunnlaget for hemostase er likevektsprosessene. Det er umulig at vår verdifulle biologiske væske forverres for fort - dette truer med alvorlige, dødelige komplikasjoner (tromboser). Tvert imot kan den langsomme dannelsen av blodpropp føre til ukontrollabel massiv blødning, noe som også kan føre til døden til en person.

Komplekse mekanismer og reaksjoner, som involverer et antall stoffer i ett eller annet stadium, støtter denne balansen og gjør det mulig for kroppen å klare seg veldig raskt (uten å tiltrekke seg noen hjelp utenfor) og gjenopprette.

Graden av blodpropp kan ikke bestemmes av noen parameter, fordi mange komponenter deltar i denne prosessen, aktiverer hverandre. I forbindelse med dette er blodproppstestene forskjellige, hvor intervaller av deres normale verdier hovedsakelig avhenger av metoden for å gjennomføre studien, og også i andre tilfeller - fra kjønn til en person og dagene, månedene og årene de levde. Og det er usannsynlig at leseren vil være fornøyd med svaret: "Koagulasjonstid er 5 til 10 minutter ". Det er mange spørsmål...

Alt er viktig og alt er nødvendig

Blodstoppet hviler på en arkaisk mekanisme, som inneholder mange biokjemiske reaksjoner, som involverer et stort antall forskjellige komponenter, hvor hver spiller en viss rolle.

blodkoaguleringsskjema

I mellomtiden kan fraværet eller inkonsekvensen av minst én faktor koagulasjon eller antikoagulasjon forstyrre hele prosessen. Her er bare noen få eksempler:

 • En utilstrekkelig respons fra fartøyets vegger forstyrrer adhesjon og aggregeringsfunksjonen til blodplättene - blodplater som "føler" den primære hemostasen;
 • Lav evne til endotelial syntetiserer og utsondrer blodplateaggregasjonsinhibitorer (basisk - prostacyklin) og naturlige antikoagulanter (antitrombin III) blir tykkere beveger seg langs blodkar, noe som fører til dannelsen av sirkulerende helt unødvendige organismebunter, som for tiden er fri til å "sitte" knyttet til stenochke av ethvert fartøy. Disse propper (tromboser) er meget farlig når det kommer ut og begynner å sirkulere i blodstrømmen - dermed ikke lenger utgjør fare for vaskulære hendelser;
 • Fraværet av en plasmafaktor, som FVIII, er assosiert med en sykdom knyttet til sexhemofilien A;
 • Hemophilia B er funnet hos mennesker, hvis det av samme grunner (recessiv mutasjon i X-kromosomet, som er kjent for å ha bare en mann), forekommer Christman-faktor (FIX) -mangel.

Generelt er alle starter på nivået av den skadede åreveggen, som ved å utskille stoffer som er nødvendige for blodkoagulering, tiltrekker som sirkulerer i blodplater - blodplater. For eksempel von Willebrand faktor, "shill" blodplater til ulykkesstedet og bidra til deres adhesjon til kollagen - en potent stimulator av hemostase, skal straks begynne sitt arbeid, og fungerer godt, slik at du senere kan forvente dannelsen av høyverdig kork.

Når blodplater er opp til merket ved hjelp av sin funksjonalitet (klebemiddel og samlingsfunksjon), raskt innlemmes i arbeidet til andre komponenter av primære (vaskulær-blodplate) hemostase og i en kort tid danne en blodplateplugg, for å stoppe blod kommer ut av mikrovaskulaturen, kan du gjøre uten den spesielle innflytelsen fra andre deltakere i prosessen med blodpropp. Imidlertid, for dannelse av høyverdig kork, i stand til å lukke den skadde kar, som har en bredere avstand, at kroppen ikke klare uten plasmafaktorer.

I første fase (umiddelbart etter skade på vaskulærveggen) begynner følgelig konsekutive reaksjoner, hvor aktiveringen av en faktor gir impulsen til aktiveringen av resten. Og hvis noe mangler et sted eller faktoren viser seg å være uholdbar, blir prosessen med blodkoagulasjon hemmet eller kuttet helt av.

Generelt består koaguleringsmekanismen av 3 faser, som skal gi:

 • Dannelse av et komplekst kompleks av aktiverte faktorer (protrombinase) og transformasjon av proteinet syntetisert av leveren - protrombin, i trombin (aktiveringsfase);
 • Transformasjonen av faktorproteinet I (fibrinogen, FI) oppløst i blod i uoppløselig fibrin utføres i koagulasjonsfase;
 • Fullføring av koagulasjonsprosessen ved dannelse av en tett fibrinkolbe (tilbaketrekkingsfase).

Blodpropper

En multi-trinns kaskade-enzymatisk prosess, hvis endelige mål er dannelsen av en koagulasjon som kan lukke "gapet" i fartøyet, vil sikkert virke forvirrende og uforståelig for leseren, så det vil være tilstrekkelig å minne om at dette mekanismen tilveiebringes av forskjellige koagulasjonsfaktorer, enzymer, Ca2 + (kalsiumioner) og en rekke andre komponenter. I denne sammenheng er pasientene ofte interessert i spørsmålet: hvordan oppdages om noe er galt med hemostasen eller roen ned, å vite at systemene fungerer normalt? Selvfølgelig er det for slike formål tester for blodkoagulerbarhet.

Den vanligste spesifikk (lokal) analyse av den hemostatiske anses kjent, er ofte foreskrevet av leger, kardiologer og obstetricians mest informative koagulasjon (hemostasiogram).

Koagulering innebærer noen grunnleggende (fibrinogen, aktivert partiell tromboplastintid - aPTT og at en hvilken som helst av de følgende: internasjonale normaliserte forholdet - INR, protrombin index - PTI, protrombintid - PTV), som gjenspeiler den ekstrinsiske reaksjonsvei av blodkoagulasjonen, samt ytterligere indikatorer for blodkoagulering (antitrombin, D-dimer, RFMC, etc.).

I mellomtiden skal det bemerkes at utførelsen av et slikt antall tester ikke alltid er begrunnet. Det avhenger av mange forhold: hva legen leter etter, på hvilket stadium av reaksjonskaskaden fokuserer han på hans oppmerksomhet, hvor mye tid er tilgjengelig for medisinske arbeidere, etc.

Imitasjon av den eksterne vei for blodpropp

For eksempel kan aktivering av den ekstrinsiske reaksjonsveien til koagulasjon i laboratoriet kan simulere studie kalt protrombin leger for rask, rask nedbrytning, protrombin (PTT), eller tromboplastintid (alle forskjellige betegnelser i analysen). Grunnlaget for denne test, som er avhengig av faktorene II, V, VII, X, er en del av vevtromboplastin (det er i gang på en prøve av blod er koplet til rekaltsinirovannoy citratplasma).

Grenser for normale verdier for menn og kvinner av samme alder, er ikke forskjellig og er begrenset til området 78 - 142%, men hos kvinner som venter på barnet, er denne indikatoren litt forhøyet (men litt!). I barn, tvert imot, er normene innenfor rammen av mindre verdier og øker med tilnærmingen til voksen alder og utover:

Refleksjon av den interne mekanismen i laboratorieforhold

I mellomtiden, for å bestemme brudd på blodkoagulabilitet forårsaket av en funksjonsfeil i den interne mekanismen, blir ikke tromboplastin vev brukt i analysen - dette gjør at plasmaet kun kan bruke sine egne reserver. Under laboratorieforholdene blir den interne mekanismen sporet, venter til blodet tatt fra blodbanens blodkar er i seg selv. Utbruddet av denne komplekse kaskadereaksjonen sammenfaller med aktiveringen av HA-faktor (faktor XII). Aktivering av denne aktiveringen gir forskjellige forhold (kontakt av blod med en skadet vegg av blodkar, cellemembraner som har gjennomgått visse endringer), derfor kalles det en kontakt en.

Kontaktaktivering skjer utenfor kroppen, for eksempel når blod kommer inn i et fremmed miljø og kommer i kontakt med det (kontakt med glass i et reagensrør, instrumentering). Fjernelse av kalsiumioner fra blodet påvirker ikke starten på denne mekanismen, men prosessen kan ikke ende med dannelse av en blodpropp - det bryter av ved aktiveringsfasen av faktor IX, der det ikke lenger er nødvendig å gjøre det uten ionisert kalsium.

Tidspunktet for blodkoagulasjon eller tiden der den, mens den fortsatt er i flytende tilstand, heller ut i form av en elastisk blodpropp, avhenger av omdannelseshastigheten av fibrinogenprotein oppløst i plasma til uoppløselig fibrin. Det (fibrin) danner trådene som holder de røde blodcellene (erytrocytter), noe som får dem til å danne et bunt som dekker hullet i det skadede blodkaret. Blodstimuleringstiden (1 ml, tatt fra venen - Lee-White-metoden) i slike tilfeller er i gjennomsnitt begrenset til 4 til 6 minutter. Imidlertid har graden av blodkarakterisering sikkert et bredere spekter av digitale (tid) verdier:

 1. Blod tatt fra venen, går i form av en blodpropp fra 5 til 10 minutter;
 2. Koaguleringstid i henhold til Li-White i et glassprøverør er 5 - 7 minutter, i et reagensrør laget av silikon blir det utvidet til 12-25 minutter;
 3. For blod tatt fra en finger, betraktes indikatorene som normale: Begynnelsen er 30 sekunder, blødningens slutt er 2 minutter.

Til analysen som reflekterer den interne mekanismen, adresserer ved de første mistanke om brutto overtredelser av koagulerbarhet av et blod. Testen er veldig praktisk: den utføres raskt (så lenge blodet strømmer eller en blodpropp i testrørformene), disponerer med spesielle reagenser og komplisert utstyr, trenger pasienten ikke spesiell forberedelse. Selvfølgelig kan blodproppssykdommer funnet på denne måten gi grunn til å anta en rekke signifikante endringer i systemene som gir en normal tilstand av hemostase og tvinge videre forskning for å avsløre de sanne årsakene til patologi.

Med økende (forlenget) tid kan koagulerbarhet av blod mistenkes:

 • Mangel på plasmafaktorer designet for å gi koagulasjon, eller deres iboende underlegenhet, til tross for at de i blodet er tilstrekkelig
 • Alvorlig leversykdom, som forårsaket funksjonell svikt i orgelparenchymen
 • DIC-syndrom (i fase, når blodets evne til å koagulere faller);

Klumpetiden er langvarig i tilfeller av heparinbehandling, derfor bør pasienter som får denne antikoagulanten ta tester som vitner om tilstanden til hemostase ganske ofte.

Den antatte indeksen for koagulerbarhet av blod reduserer sine verdier (forkortes):

 • I fasen av høy koagulasjon (hyperkoagulasjon) av DIC-syndrom;
 • Med andre sykdommer som forårsaket den patologiske tilstanden til hemostase, det vil si når pasienten allerede har blødningsforstyrrelser og refereres til økt risiko for blodpropper (trombose, trombofili, etc.);
 • Kvinner som bruker prevensjonsmiddel eller langtidsbehandling for orale hormonholdige stoffer;
 • Hos kvinner og menn, som tar kortikosteroider (i utnevnelsen av kortikosteroider alder er svært viktig - mange av dem barn og eldre kan føre til betydelige endringer i hemostase, derfor ikke lov til å bruke i denne gruppen).

Normalt er normene lite forskjellige

Indikatorer for blodpropp (rate) for kvinner, menn og barn (henviser til en alder for hver kategori) i prinsippet variere litt, selv om noen indikatorer på kvinner endre fysiologisk (før, under og etter menstruasjon, under graviditet) Derfor er kjønn av en voksen fortsatt tatt i betraktning ved utførelse av laboratorietester. I tillegg, i kvinner i befruktningsdyktig enkelte parametre har til å bevege seg noen få, fordi kroppen vil stoppe blødninger etter fødselen, slik koagulasjonssystemet begynner å fremstille på forhånd. Fritak for noen indekser av blod koagulasjon er en kategori av barn av de første dagene av livet, for eksempel hos nyfødte PTV for et par er høyere enn hos voksne, mannlige og kvinnelige (voksenpris - 11 - 15 sekunder), og premature barn protrombintid øker i 3 - 5 sekunder. Sant nok, et sted til fjerde dagen i livet reduseres PTV og etterlevelse levrer voksne.

Møte med normen av de enkelte indikatorer på blodlevring, og kan ha for å sammenligne dem med sine egne parametere (hvis testen ble utført forholdsvis nylig, og i hendene har en form med resultatene av studien), vil hjelpe leseren til tabellen nedenfor:

Les Mer Om Fartøyene