Hvordan effektivt rengjøre kolesterolkarbonene?

Fra tid til annen er det samtaler med bekjente om hvordan de skal rense blodkarene for å løse helseproblemer. Begrepet "rensing av fartøyene" er ganske fantasifull, kunstnerisk. Det gjenspeiler ikke den medisinske delen av prosessen og ofte lurer de lykkelige menneskene. Legene trenger avklaringer: fra hva vi skal rense og hva slags fartøy?

Hvordan renser en sunn kropp?

I kroppen er det fartøy av tre typer: arteriell, venøs og lymfatisk. De tjener som en "rørledning" for de tilsvarende væskene. Skadelige stoffer, nedbrytningsprodukter av tekstiler, karbondioksid, virus, bakterier, mineraler ikke bare flyter i blodet, men er bundet til proteiner, fett og karbohydrater, er en del av salter og syrer, forskjellige kjertler og sekresjon av hormoner.

For å fjerne unødvendige stoffer fra sirkulasjonen, er det en lever - en naturlig "fabrikk" for gjenvinning av akkumulerte giftstoffer. Nyrer filtrerer blod gjennom de tynneste membranene, prøver å ta alt du trenger og fjern slaggen. Immunmordspiller angriper mikroorganismer og ødelegger ikke bare dem, men legger informasjon til sine avkom på temaet "deres egen fremmede". Den milde boblene-acini i lungevevvet gir gassutveksling og metter blodcellene med oksygen.

Derfor, for å opprettholde renseprosessen på et tilstrekkelig nivå, er det tilstrekkelig å ha friske organer og ikke å forstyrre arbeidet ved forskjellige kunstige lunger (spiser for mye fett, alkohol, røyking, narkotika).

Om kolesterol

Kolesterol er referert til som skadelige stoffer som kan forårsake irreversibel vaskulær sykdom - aterosklerose. I blodet er i form av lipoprotein, assosiert med proteiner. En del av lipoproteiner med lav tetthet kan deponeres i et virusbeskadiget indre skall av store og mellomstore arterier, særlig på grenen. Deretter dannes en aterosklerotisk plakk i karveggen som inneholder kalsium (kalk) inne.

Mange mener at rengjøring av karene fra kolesterol innebærer å fjerne plakk, frigjøre kanalen for blodstrøm til indre organer, forbedre blodtilførselen og gjenopprette funksjonsnedsettelser. Det er praktisk å bruke slike fortellinger for å rettferdiggjøre din dovenskap og uvillighet til å jobbe på en sunn kropp.

Metoder for å redusere kolesterolnivået i blodet

For å redusere mengden "dårlig" kolesterol, er det flere muligheter:

 • langsom lipoprotein syntese i leveren - eventuelt via statinene påvirker denne prosessen er (simvastatin, atorvastatin, rosuvastatin);
 • lipoproteiner akselerere utnyttelse og fjernes fra kroppen - disse preparatene er involvert bindings fettsyrene for å fjerne kolesterol gjennom tynntarmen, nikotinsyre via vasodilatasjon og forbedre blodstrømmen øker andelen av "gode" kolesterolet;
 • Pass blod gjennom filtre som kan holde kolesterol;
 • å begrense inntaket av kolesterol fra mat - til bestemte kosttilskudd bør ikke behandles som en midlertidig kostnad for prosedyren for rensing, men å streve for et sunt kosthold etter alder;
 • bruke folk rettsmidler, de fleste av deres virkning er rettet mot å øke funksjonen av renselegemene ved å heve den generelle metabolisme, en tilstrekkelig mengde av vitaminer og mineraler, organiske syrer, patologisk destruksjon av mikroorganismer og stimulering av immunitet.

Ekstrakorporeal hemokorrigeringsmetode

Kjernen i metoden er mekanisk rensing av blod fra kolesterol og andre skadelige stoffer. Pasienten under betingelser med fullstendig sterilitet i nærheten av operasjonen, gjær 200-400 ml blod, før det gjennom spesielle filtre og injiser tilbake i venen. Slike prosedyrer må gå gjennom 7-10. Selvfølgelig kan hele volumet av blod (4,5 - 5 liter) ikke erstattes. Pasienten opplever forbedring i noen tid på grunn av økt blodtilførsel til hjernen, fjerning av salter av tungmetaller, så igjen tegn på atherosklerose.

Rensende effekt av diett

Diettbehov er redusert til utelukkelse av mat eller begrensning: fet, stekt og røkt kjøtt, pølser, varme sauser og sauser, fett og animalsk fett, søtsaker og næringsmidler, søte kaker, rømme og majones, peanøttolje, hvitt brød, alkoholisk og kullsyre søte drikker.

Du kan spise: Kjøtt, fjærkre og vilt kokt eller stuet, vegetabilsk olje, korn i form av korn, mye grønnsaker og frukt, fisk tilberedes måltider, lettmelk, yoghurt og cottage cheese, rugbrød med kli, grønn og svart te, kaffe Ikke mer enn en kopp per dag.

Drikkebehandling: For en god tilstand av fartøyene, er det nødvendig å drikke daglig fra en og en halv til to liter rent vann. Dette beløpet inkluderer ikke suppe, kompott, te, kaffe og andre flytende retter.

Eksperter tror at i en måned med en slik diett kan redusere kolesterolet med 10% uten rusmidler.

Folk rettsmidler for å rense blodkar fra kolesterol

For å rengjøre fartøyene, anbefaler tradisjonell medisin for å inkludere i kosten av honning i stedet for sukker, tyttebær, friske salater og grønnsaker, aubergine, sitrus og grapefrukt, grønne epler, valnøtter.

Eksempler på folkelige oppskrifter for rensing

Pass gjennom kjøttkvernet 300 gram hvitløk og ti sitroner med en peeling, bland, sett i en 3 liter krukke og hell varmt kokt vann for å insistere i tre dager. Etter filtrering, drikk 1/3 kopp tre ganger daglig før måltider. Du kan legge til ett kilo honning i stedet for vann, bland godt og ta opptil fire teskjeer hele dagen.

Spirituøs tinktur fra en sitron, to hvitløk og fem knuste laurbærblad til en halv liter vodka. Insister for en måned. Etter belastning ta to teskjeer etter å ha spist.

Decoction av urter immortelle, St. John's wort, kamille blomster og bjørk knopper er tilberedt på den beste måten i en termos. Hell på en teskje av hele sammensetningen, hell to kopper kokende vann, insisterer ikke lenger enn tjue minutter. Drikk om morgenen og om kvelden. For å forbedre rensingen av kolesterol anbefales det å legge til honning.

Dekoksjon av fem skjeer med hakkede unge furu nåler, tre skjeer av løkskall og rosen hofter brygges over natten i en liter termos. Drikk om dagen på tre til fire måter med honning.

Under utførelsen av lignende rengjøringer er det nødvendig å huske om muligheten for individuell intoleranse for separate komponenter. Behandlingsforløpet bør gjentas kvartalsvis. Og kostholdet er ikke dårlig å legge til dosert gymnastikk, gå, svømme i bassenget. Sørg for å kontrollere kolesterolnivået og konsultere legen din.

Slik rengjør du blodkar fra kolesterol med folkemidlene

Personer som lider av aterosklerose eller hypertensjon, vet hvor viktig det er fra tid til annen å utføre forebyggende prosedyrer for å forhindre tilstopping av blodårer med kolesterolplakk. Men for å hindre utvikling av kardiovaskulære sykdommer er nødvendig i en tidlig alder, mens de har vist seg hodepine, en reduksjon i total helse og konstant trøtthet. Til dette formål kan du rengjøre kolesterolkarbonene med folkemidlene som er varierte og trygge.

Hvorfor det er nødvendig å rense fartøyene

Blokkering av blodårer ved kolesterol forekommer på grunn av det vanlige forbruket av stekt, krydret mat og fettstoffer. Andre negative faktorer som påvirker forurensning av arterier er virkningen av industrielle og nasjonale toksiner, ikke-overholdelse av resten regime, hobbyer for røyking og alkohol, stillesittende livsstil.

Utilsiktig rengjøring av det vaskulære systemet er fulle av utviklingen av aterosklerose, som igjen er årsaken:

 • blokkerer normal blodsirkulasjon i hodet og nakkeområdet;
 • utseendet av kronisk hodepine og svimmelhet;
 • konstant tretthet, apati, depressive tilstander;
 • økt blodtrykk;
 • tidlige slag og hjerteinfarkt.

Generelle anbefalinger

For å forhindre dannelsen av blodpropp i karene anbefales det å forlate produktene som inneholder margarin, som forhindrer normal blodpropp. Det er også nødvendig å minimere bruken av fastfood og overcooked mat.

For å forhindre utvikling av aterosklerose er det nyttig å regelmessig inkludere i diettprodukter som inneholder:

 • coumarins (modne kirsebær, belgfrukter);
 • rutine (grønn te, svart sjokolade, persille greener, sitrus, grønn salat, kål, aprikoser, bringebær, solbær);
 • taurin (tunfisk, hvitt fjærfe kjøtt, lever, torsk).

Disse stoffene spiller en viktig rolle ved å redusere prosessen med trombusdannelse ved å blokkere enzymer som forårsaker vaskulær okklusjon.

Viktig! I tillegg til generelle anbefalinger, må sirkulasjonssystemet rengjøres regelmessig. For dette er både folkemidlene og spesielle legemidler som reduserer risikoen for aterosklerose egnet.

Oppskrifter med valnøtter

Rensing av blodkar med valnøtter er en veldig mild, men effektiv metode. Du kan ty til det uten å skade helsen din minst to ganger i året. Etter et kurs som varer 2 måneder, er det lettelse fra hodepine, stabilisering av blodtrykk, fjerning av hevelse fra ekstremiteter.

Midler mot aterosklerose

For fremstilling av et middel for behandling av aterosklerose er det nødvendig:

 1. Fjern 1 - 1,5 kg valnøtter.
 2. Grind kjernene med kjøttkvern eller andre kjøkkenapparater til en homogen konsistens.
 3. Legg massen i en ren beholder og legg den på et kaldt mørkt sted.

For å fjerne skadelige stoffer fra karene er det nok å ta to ts jordnødder en halv time før et måltid.

Tinktur av valnøttpartisjoner

Etter rengjøring av nøtene, bør septum ikke kastes sammen med skallene. Av disse kan du forberede et godt middel for å eliminere problemer med blodårene.

 1. Hell rent, partisjonert partisjoner i en glassbeholder med riktig volum.
 2. Hell med ren medisinsk alkohol eller vodka slik at væsken helt dekker innholdet.
 3. Insister under et lukket lokket på et mørkt, kjølig sted i minst to uker, og rist innholdet regelmessig.
 4. Etter filter gjennom et rent kutt av gasbind og omarrangere i kjøleskapet.

Før bruk anbefales tinktur å fortynne i vann (30 dråper per 100 ml). Behandlingsforløpet er 2 uker, med forbehold om å ta stoffet tre ganger om dagen en stund før måltider. Ved utløpet er det nødvendig å gjøre en en-måneders pause, og deretter, hvis ønskelig, gjenta kurset igjen.

Oppskrifter med hvitløk

Folkemidlene basert på hvitløk er alltid populære på grunn av høy effektivitet. Med hjelpen er det mulig ikke bare å rense fartøyene kvalitativt, men også for å forynge hele organismen.

Oppmerksomhet vær så snill! På grunn av det høye innholdet av essensielle oljer er hvitløksprodukter kontraindisert i gastritt, magesår, pankreatitt, epilepsi, graviditet og nyresvikt.

Tinktur med hvitløk

200 g skrællede hvitløkskrammer knuses med kjøttkvern. Homogen masse legges i en ren glassbeholder og fylt med alkohol eller vodka. Etter tett lukket med lokket og forlatt i 2 uker på et mørkt sted. Kriteriet for beredskapen til tinkturen er oppkjøpet av en mettet grønn farge med en karakteristisk lukt av hvitløk.

Gjennom den tildelte tiden blir væsken filtrert og forlatt under lokket i ytterligere tre dager til den er helt misfarget. Nå kan det helles i en annen, mer egnet til brukbeholder.

Bruk oppskriften strengt i henhold til ordningen:

 • Dag en - en dråpe før frokost, to før lunsj og tre før middag.
 • Dag to - fire dråper før frokost, fem før lunsj, seks før middag.
 • Dag tre - syv dråper før frokost, åtte før lunsj og ni før middag.

Med hver etterfølgende dag øker mengden av stoffet som forbrukes med en dråpe. Fra og med den sjette dagen, bør volumet reduseres, med 1 dråpe for hvert inntak.

Viktig! Det anbefales å fortynne produktet i en liten mengde varmt vann eller melk.

Kurset på rensekar med hvitløk er tillatt ikke mer enn en gang i året, best om høsten. Hvis det er tegn på ubehag i magen (halsbrann, gnid), økt hjertefrekvens og generell ubehag, bør medisinen stoppes og konsultere lege.

Oppskrifter med sitron

Bruken av sitron, som andre sitrusfrukter, for kardiovaskulærsystemet, forklares av det høye innholdet av askorbinsyre. Å være en kraftig antioksidant, øker elasticiteten til veggene i blodårene, normaliserer den totale blodsirkulasjonen, og bidrar dermed til utskillelsen av kolesterolplakkene hjemme.

Infusjon av sitron og hvitløk

 • Skrell 2 - 3 store hvitløkhuller fra skinken.
 • Vask 3 store sitronfrukter, kutt i stykker og fjern beinene.
 • Grind ingrediensene til en gruelaktig tilstand.
 • Hell massen i en beholder med passende volum og fyll fullstendig med vann ved romtemperatur.
 • Sett beholderen på forhånd, forsiktig tett med lokket, på et mørkt sted for infusjon.
 • Etter to uker presser væsken opp i kjøleskapet.

For å rense blodårene må du ta 100 ml infusjon før hvert måltid i en uke. Etter en pause for en dag og fortsett på samme krets i 1,5 måneder.

Infusjon av honning og sitron

 • Vask stor sitronskive i store stykker, fjern beinene.
 • Grind til en vassel i en kjøttkvern eller blender.
 • Plasser massen i en beholder og hell den med rent vann.
 • Etter 3 dager med å bosette seg i et mørkt kjølig sted, er produktet klar til bruk.

For å holde karrene rene, ta 50 ml infusjon 3 ganger om dagen, kombinere den med en liten mengde honning. Standard velvære kurs - 1 måned.

Multi-komponent basert på sitron

 • Rist på en stor rifler tre middels sitroner (du kan male dem på en annen måte)
 • Skrell 1 stor løk og 3 hvitløksklær, hogg til glatt.
 • Tilsett 100 g flytende honning og bland alle ingrediensene godt.
 • Oppbevares under et lukket lokk i kjøleskapet for ikke mer enn ett løpetid (1 måned).

For å bli kvitt problemet med blokkering av blodårer, anbefales det å ta en spiseskje av legemidlet tre ganger daglig før måltidet.

Infusjon av sitron og ingefær

 • Skrell 50 g ingefærrot fra skallet, rist på et stort rist eller passer gjennom en kjøttkvern.
 • Den resulterende vasselen helles juice av en sitron.
 • Sett massen i en termo, hell den nødvendige mengden kokende vann.

Rengjøringsmetode må gjøres tre ganger om dagen, og erstatter mottak av vanlig teinfusjon. Honning blir smakt direkte inn i koppen. Kurset varer 1 måned.

Om ønskelig kan du tilberede ingefær-sitronblandingen, male og blande alle ingrediensene. Ta minst 20 g en gang om dagen.

Andre oppskrifter

I tillegg til de ovennevnte oppskriftene er det en rekke mindre kjente, men like effektive folkemidlene. Med deres hjelp kan du effektivt rense arteriene, eliminere vasospasmer og gjenopprette fra et slag.

 1. Tørket blomster hornbeam (1 ss.) Hell 200 ml kokende vann. Insistere for omtrent en time under et lukket lokk. Etter kjøling, tøm kjøttkraft og lagre på et kjølig sted. Ta 100 ml tre ganger om dagen i en måned.
 2. Blomster Sophora japansk (50 g) hell 100 ml vodka eller alkohol. Infiser i mørket i en måned, og røyker regelmessig beholderen. Ta 3 ganger om dagen, sammen med et måltid på 10 gram.
 3. En haug med grønt nettle dioecious slipe på en kjøttkvern, for å kvitte seg med gruelsaften. Bland 100 ml væske med samme mengde eplejuice. Ta 10 ml av blandingen før måltider. Kurset er 20 dager, da må du gjøre en tilsvarende tidsavbrudd og om nødvendig gjenta.

Kontraindikasjoner til inntak av legemidler på plantebasis er den individuelle intoleransen av komponentene. Før begynnelsen av rensing av kolesterolkarmer med folkemessige rettsmidler, er det nødvendig å konsultere den behandlende legen om deres nødvendighet i hvert enkelt tilfelle.

Hvordan rense blodårene fra kolesterolplakk

Legene sier: svekket fettmetabolismen og kolesterolplakk er fienden nummer 1 for hjerte og karsykdom. Ifølge statistikken har 30 til 45% av de undersøkte over 50 år et høyt kolesterolnivå i blodet. Mer enn halvparten av dem er allerede observert av legen og er registrert for hjertesykdom eller angina pectoris. Annet, mest sannsynlig, vil det være i nær fremtid. Derfor er spørsmålet om hvordan du rengjør kolesterolkaretene mer akutt enn noensinne.

Fakta er skuffende: økningen i kolesterol før eller senere fører til avsetning av aterosklerotiske plakk på karetveggene, som hovedsakelig består av kolesterol og bindevev. Over tid øker kolesterolplakkene i størrelse, og strømmen av blod gjennom karene forstyrres. Tilførsel av oksygen og næringsstoffer til organer og vev blir uregelmessig, og kroniske iskemiske endringer begynner å forekomme i dem. Over tid utvikler tilstanden, og pasienten kan utvikle slike farlige komplikasjoner av forhøyet kolesterol, for eksempel et slag eller et hjerteinfarkt.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol innskudd er en lang og komplisert prosess. Men for å hindre et slag og bli kvitt kolesterolplakk under allas kraft. Det er viktig å kjenne til de grunnleggende prinsippene for sykdomsbehandling og følge dem.

diett

Normalisering av ernæring er et viktig prinsipp for behandling av aterosklerose. I dette tilfellet oppstår rengjøring av karene fra kolesterol på grunn av en signifikant reduksjon i inntaket av animalsk fett med mat.

Det er nødvendig å vite at opptil 80% av kolesterolet dannes i den menneskelige leveren. Denne form for kolesterol kalles endogen, og det er hun som deltar i biologisk viktige prosesser i kroppen:

 • konstruksjon av cytoplasmiske cellemembraner;
 • syntese av steroidhormoner i binyrene (inkludert kjønn);
 • syntese av vitamin D, nødvendig for mineralmetabolisme og immunforsvar av kroppen.

De resterende 20% av kolesterol kommer med mat og tjener som reserve. Kolesterol sirkulerer i blodet sammen med spesielle proteinbærere (apolipoproteiner). Slike komplekser kalles lipoproteiner. Avhengig av forholdet mellom fett- og proteindeler, er lipoproteiner:

 • LDL, VLDL-kolesterol er lavt, svært lav tetthet. Innholdet av kolesterol i slike lipoproteiner kan nå 45-50%, de har en utbredt atherogen effekt. Disse LPene øker med feil i ernæring, fremmer utseendet på plakk og krever rengjøring;
 • HDL-kolesterol er et høyt tetthetskolesterol. De har en anti-atherogen effekt og er i stand til å fjerne kolesterolplakkene i karene.

For å rense karene av kolesterolplakkene var vellykket, er det nødvendig å redusere innholdet av uønskede kolesterolfraksjoner (LDL) og øke konsentrasjonen av nyttig HDL. Følg følgende matregler:

  1. Ekskluder fra dietten (eller begrense så mye som mulig) matvarer med høyt kolesterol. Alle er presentert i tabellen under.

Den daglige kolesterolinntaket for personer som ønsker å rense arterielle kar skal ikke overstige 200 mg per dag.

 1. Reduser forbruket av matvarer som er rike på lett fordøyelige karbohydrater (sukker, godteri, industrielt konditori, pasta og poteter). Overdreven fascinasjon med søtsaker fører til overvekt og metabolske forstyrrelser, som igjen er faktorer i utviklingen av aterosklerose.
 2. Inkluder i din daglige diett mat rik på nyttige flerumettede fettsyrer. Disse inkluderer vegetabilske oljer (solsikke, sesamfrø, gresskarfrø, etc.), nøtter, fisk, spesielt marine.
 3. Lag en daglig diett, hvis grunnlag skal være grønnsaker i form av salater kledd med olje, supper, magert kjøtt og fisk, frokostblandinger (bokhvete, havregryn, ris), belgfrukter, frukt.
 4. Begrens saltinntaket til 1,5-2 g per dag: prøv å ikke spise røkt mat, syltet grønnsaker, sjetonger, industriell hermetikk. Forbered under saltet mat. Salt kan holde vann og forårsake økt blodtrykk. I dette tilfellet er fartøyene i konstant tone og lett skadet. Dette er en annen faktor i dannelsen av kolesterolplakk.

En omtrentlig meny av folk som vil bli kvitt kolesterolplakk i blodkarene:

 • Omelett av 2 proteiner;
 • Havregryn på vannet med tørket frukt og nøtter eller en vegetabilsk grønn salat, tomater og agurker, kledd med vegetabilsk olje og strø med sesamfrø - 150 g
 • Te / kaffe med melk.

Andre frokost (10.00):

 • Høstost med sesongens frukt - 100 g;
 • Kompis av epler og rosen hofter uten sukker.
 • Vegetabilsk vegetarisk suppe av courgetter, blomkål, brokkoli - 250 ml (½ porsjoner);
 • Oksekjøtt kokt - 50-60 g;
 • Grønnsakspott (uten poteter) - 150 g;
 • Sesongfrukter - 100 g.
 • Lean fisk kokt på dampet eller kokt - 150 g;
 • Salat av friske grønnsaker, krydret med vegetabilsk olje - 150 g;
 • Frukt pilaf - 150-200 g;
 • Te med melk.

Feeding denne måten, kan du rense fartøyene og bli kvitt kolesterolplakk.

Korreksjon av en livsstil

Livsstil - det andre viktige stadiet, som bør være oppmerksom når du rengjør kolesterolkarbonene. Først og fremst må du forlate dårlige vaner: Nikotin og alkohol kan forårsake skade på veggene i blodårene. Deretter dannes molekyler av LDL-kolesterol "pinne" til disse mikrotraumene, og kolesterolplakkene blir gradvis dannet.

I tillegg prøver du å bruke tiden mer aktivt: en stillesittende livsstil og hypodynami - faktorer av metabolsk avmatning og kolesterolvekst. Daglige turer og moderat trening normaliserer stoffskiftet, gir en levetid og hjelper til med å rengjøre kolesterolforekomstene. Når aterosklerose, anbefaler leger:

 • Atletisk gange;
 • Kjører i frisk luft;
 • bading,
 • danser;
 • Yoga.

Type fysisk aktivitet med forhøyet kolesterol bør alltid velges individuelt, med tanke på helsetilstanden og pasientens innledende vekt. I lyse kliniske manifestasjoner av myokardisk iskemi kan sport være kontraindisert.

Et annet viktig prinsipp for ikke-medisinering for aterosklerotiske plakk er korreksjonen av kroppsvekt. Overvekt reduserer ikke bare betydelig metabolisme, men øker også konsentrasjonen av kolesterol i blodet. De mest effektive kiloene går bort hvis du følger en diett og tilstrekkelig fysisk aktivitet, men dette kan ta tid. Hvis kroppsmasseindeksen overskrider normen med 2-3 ganger (henholdsvis den andre og tredje grad av fedme), er det nødvendig med en lege for å identifisere og behandle mulig endokrin patologi.

Hvis det er mulig, må du begrense stress og psyko-emosjonelle erfaringer. Under den lyse manifestasjonen av følelser i binyrene frigjøres hormonet kortisol, som syntetiseres fra kolesterol og øker konsentrasjonen i blodet. I tillegg er det nødvendig å nasjonalisere dagens regime, nok tid (minst 8 timer) til å betale søvn.

Medisineringsterapi

Hvis korreksjonen av en livsstil ikke fører til en nedgang i kolesterol og rensing av blodkar fra plakkene, så pleier leger å ordinere medisiner. Den farmasøytiske industrien produserer flere stoffer fra aterosklerose.

statiner

Statiner er de mest populære lipidsenkende medisinene. Rensing av blodkar fra kolesterol oppstår på grunn av en nedgang i produksjonen av dette stoffet i leveren. Statiner blokkerer arbeidet med enzymet HMG-CoA reduktase, som er nøkkelen til transformasjonen av forløperen i kolesterol. På grunn av dette:

 • Reduserer konsentrasjonen av totalt kolesterol og farlige atherogene lipoproteiner;
 • Kolesterolplakkene reduseres i størrelse og oppløses gradvis fullstendig.
 • Ustabil øker nivået av nyttig HDL-kolesterol, som også bidrar til å rengjøre fartøyene.

Til dags dato er det fire generasjoner statiner:

 • Jeg generasjon - lovastatin, simvastatin;
 • Den andre generasjonen er fluvastatin;
 • III generasjon - atorvastatin;
 • IV-generasjon - rosuvastatin.

De vanligst foreskrevne legemidlene er atorvastatin (Atoris, Atorvastatin-Teva, Liprimar, Torvacard) og rosuvastatin (Crestor, Mortenil, Rosulip). Utnevnelsen av statiner, som regel, er inkludert i standardbehandlingstilbudet for IHD og varer lenge. Bivirkninger av rusmidler inkluderer økte transaminaser (leverenzymer), myalgi og myopati, magesmerter, forstoppelse.

fibrater

Fibre (fenofibrat, klofibrat) er stoffer som kan rense karene ved å senke konsentrasjonen av LDL-kolesterol og triglyserider og øke HDL-kolesterolet. Deres handling er basert på aktiveringen av lipoprotein lipase enzymet. På grunn av dette fjernes "skadelige" lipoproteiner fra blodet og brukes av leveren. Rengjøring av fartøyene er forsiktig og smertefri.

Gallsyresekvestranter

Sequestants av gallsyrer bidrar også til rensing av kar fra aterosklerotiske plakk ved å senke konsentrasjonen av kolesterol. Legemidlene øker sekresjonen av gallsyrer i kroppen og forstyrrer gjenabsorpsjonen av skadelige lipoproteiner i tarmene.

Nikotinsyre og dets derivater

I midten av det tjuende århundre ble effekten av høye doser nikotinsyre (2-3 g) på lipidmetabolisme funnet: vitaminet reduserer nivået av OX og TG betydelig. I tillegg øker stoffet nivået av anti-atherogen HDL, og rengjøring av blodårer fra kolesterolinntak er raskere. For tiden er nikotinsyre praktisk talt ikke brukt på grunn av det store antall bivirkninger. Den forlengede analogen av vitamin РР - enduracin ble mer utbredt.

Andre forberedelser til rengjøringsbeholdere

Hvis ingen av de nevnte legemiddelgruppene, av en eller annen grunn, er egnet for pasienter til å rense blodårene fra kolesterolplakk, kan legen foreskrive:

 • Probucol, som isolerer redusert nivå av totalt kolesterol, uten å påvirke triglyseridets konsentrasjon i blodet. Også rensing av arteriene skjer biomekanisk: stoffet fremmer syntesen av transportproteinet, som beveger lipidmolekylene fra vaskulærvev til leveren, der deres behandling og utnyttelse finner sted.
 • Omega-3-glycerider er på grunn av det høye innhold av flerumettede syrer som er nyttige: fraksjoner som low density farlig kolesterol blir redusert og rengjøring av karene i aterosklerotisk plakk er raskere. Midler basert på omega-3 er en metode for ekstra terapi.
 • Ezetemibe er et legemiddel som tidligere kun var ment for å korrigere kroppsvekten for fedme. Effekten er basert på en reduksjon i fettabsorpsjon i tarmen: nesten alle lipider går "i transitt", står ut uendret, og konsentrasjonen av kolesterol er markert redusert. Fartøyets rengjøring Ezetemibom skal utføres strengt under oppsyn av en lege, da langvarig bruk av stoffet er uønsket.

Kardiovaskulære metoder for vaskulær rengjøring

Dersom pasienten allerede har slått til leger med klare tegn på ischemi organ eller aterosklerose og lipid-senkende midler terapi ikke fungerer, kan fremgangsmåten for rensing av fartøyene fra kolesterol plakk være kirurgi.

Noen ganger hører pasienter først diagnosen "aterosklerose" når de blir innlagt på et sykehus med progressiv angina eller hjerteinfarkt. I dette tilfellet er blodkarene tilstoppet med kolesterolplakk, slik at blodet ikke praktisk talt passerer gjennom de trange arteriene, og det er en signifikant mangel på blodtilførsel til hjertet. Etter at pasientens tilstand er stabilisert, bør spørsmålet om planlagt kirurgisk inngrep for å gjenopprette blodstrømmen og rense fartøyene løses. Ellers, hvis du ikke renser karene fra kolesterol, kan hovedårsaken til iskemi, et hjerteinfarkt snart utvikles igjen.

Det er flere kardiologisk kirurgiske metoder for rensing av fartøyene. Hver av dem er beskrevet mer detaljert nedenfor.

plasmaferese

Plasmaferese er en ekstrakorporeal metode for vaskulær rensing fra aterosklerotiske plaques, basert på filtrering av plasmaet (væskedelen av blodet) til pasienten gjennom en spesiell installasjon. På grunn av dette oppstår massiv rensing av kar med kolesterolinntak, i tillegg til:

 • Korrigere forstyrrelser av fettmetabolismen;
 • Blodets koagulasjonspotensial reduseres;
 • Forbedrer vevstrømmen;
 • Vaskulær (arteriell og venøs) dysfunksjon elimineres;
 • Øker motstanden mot fysisk og psykomatisk stress;
 • Hos pasienter med iskemisk hjertesykdom reduseres den nødvendige dosen nitrater;
 • Blodtrykk er normalisert;
 • Gradvis er trophic ulcers cicatrized hos pasienter med aterosklerose i nedre lemmer.

For best effekt er det nødvendig å gjennomgå 4-5 prosedyrer av plasmaferese med intervallet fastsatt av legen. Det fullstendige behandlingsforløpet gir deg mulighet til å rengjøre overskuddskolesterolet fra de fleste "problem" -karrene i hjertet og hjernen, så vel som underkroppene. Forbedringer siste 1-2 år. Da, uten korreksjon av diett, livsstil og lipidsenkende terapi, kan kolesterolplakkene returnere.

angioplastikk

Angioplastikk er en endoskopisk, minimal invasiv metode for terapi av aterosklerose, noe som gjør det mulig å rense den indre veggen av arterien fra kolesterol og gjenopprette blodstrømmen. Kjernen i prosedyren er introduksjonen av et spesielt ballonkateter til innsnevringsstedet, luftinjeksjon og ekspansjon av fartøyets lumen. Operasjonen utføres med suksess på hjertene i hjernen, hjernen og nedre lemmer.

Rengjøring av arteriene skjer mekanisk: plakkens komponenter blir forskjøvet til periferien, og fartøyets lumen gjenopprettes. Den største ulempen ved angioplastikk er den midlertidige effekten av prosedyren. Deretter returneres kolesterolinntaket, og blodtilførselen av organer og vev kan igjen forstyrres. Derfor blir det oftest gjennomført med stenting.

stenting

Stenting er en metode for å behandle aterosklerose og gjenopprette blodtilførselen til orgelet ved å introdusere et spesielt metallramme inn i det smalte karet. Prosedyren er vellykket utført både på koronar og cerebrale arterier, og på karene i nedre lemmer.

Stenting utføres etter en fullstendig undersøkelse, inkludert angiografi (radiografi av arteriene med innføring av kontrastmedium). En spesiell ballong leveres til sammentrekningsområdet, som oppblåses, og fartøyets lumen ekspanderer. I tillegg kan pasienter med risikofaktorer for økt trombose være utstyrt med et spesielt filter som ikke tillater blodpropper å gå inn i systemisk sirkulasjon.

For å sikre at arterien lumen ikke smalter etter å ha fjernet ballongen, leveres en spesiell stent til den - en metallstruktur som ligner en finmasket stålramme. Stenten holder fartøyets indre vegger og hindrer dem i å falle av.

Fordelene ved stenting for rengjøringsfartøy fra kolesterolplakk er:

 • Rapid recovery etter prosedyren: stenting - minimal invasiv kirurgi, som ikke krever lang innlagt sykehusinnleggelse;
 • Det utføres under lokal ledende anestesi;
 • Malotraumatisk operasjon: Kirurgen må bare gjøre 2-3 snitt;
 • Minimal risiko for komplikasjoner;
 • Lav pris sammenlignet med omfattende kavitoperasjoner.

I dette tilfellet er slik rensing av blodkar fra kolesterol kontraindisert når:

 • Kritisk innsnevring av arterien på grunn av kolesterol, når dets lumen blir mindre enn 2,5-3 mm;
 • Lav blodpropp;
 • Alvorlig mangel på organer og systemer;
 • Diffus (utbredt) innsnevring av arterien;
 • Individuell intoleranse mot jod - en av komponentene i den radioaktive substansen.

bypass

Shunting er en mer komplisert operasjon som utføres for å skape alternativ blodsirkulasjon. Grovt sett oppstår ikke rengjøring av fartøyet fra kolesterolavsetninger i dette tilfellet, men den forstyrrede blodsirkulasjonen gjenopprettes.

Ofte utføres shunting på koronararteriene som foder hjertet, men behandlingsmetoden er også vellykket påført på de perifere karene i nedre, øvre ekstremiteter. For å gjenopprette blodsirkulasjonen i hjertet, er kirurgen tvunget til å utføre sternotomi - brystdisseksjon. Deretter danner doktoren under kunstig sirkulasjon et alternativt kar, som direkte forbinder aorta og koronararterien over innsnevringsstedet. Kilden til vaskulærvegg er oftest stedet for lårbenen.

Fordeler med aortokoronary shunting for rengjøringsfartøyer fra kolesterol innskudd:

 • Fullstendig restaurering av nedsatt blodgass;
 • Muligheten til å danne flere shunts under en operasjon;
 • Etter operasjonen og gjenopprettingsperioden kan pasienten gå tilbake til aktivt liv med nesten ingen restriksjoner;
 • Redusert risikoen for koronar hjertesykdom og hjerteinfarkt betydelig;
 • Operasjonen har en lang kurativ effekt.

Tradisjonell medisin for rensing av blodkar

Det er mange metoder for tradisjonell medisin som brukes til å rense de sentrale og perifere arteriene fra kolesterolplakk. Det er verdt å si at disse metodene vil være effektive for behandling av de første stadier av aterosklerose, når kolesterolplakk bare dannes, og rengjøring av karene vil bli lettere. Som "medisiner" i folkemedisin brukes som velkjente produkter (hvitløk, sitron, valnøtter) og samlingen av urter.

Sitron-hvitløk blanding fra kolesterol

Hvitløk - et kjent anti-sklerotisk produkt, som er i stand til å redusere nivået av kolesterol og dets skadelige fraksjoner. Sitronsaft, som har tonic og antioksidant egenskaper, forbedrer effekten av hvitløk og hjelper den til å rense karene av kolesterol innskudd.

Hele løpet av behandlingen vil kreve:

 • 16 store hoder (ikke denticles!) Av hvitløk;
 • 16 sitroner.

Skrell hvitløk, og bla tennene gjennom en kjøttkvern. Der sendes også ristede sitroner sammen med skallet. Det er mest hensiktsmessig å dele alle komponenter av fremtidig medisin inn i 4, og forberede dem gradvis.

Så, for å forberede den første batchen av sitron-hvitløksblanding, slip 4 store sitroner og 4 hode hvitløk. Sett inn en tre-liters krukke og hell kokt varmt vann. 72 timer insisterer på et tørt sted ved romtemperatur. Deretter spenne og oppbevar den resulterende infusjonen i kjøleskapet. Ta medisinen på 100 ml tre ganger daglig, før du spiser. Mens du drikker den første batchen av sitron-hvitløk infusjon fra kolesterol, forberede den andre, etc. Totalt for behandlingsforløpet skal være drukket 4 tre-liters bokser med infusjon. Slike rengjøring av blodårer fra kolesterol innskudd kan gjennomføres årlig.

Rensing av kar med valnøtter

Valnøtter, som hvitløk, har lenge vært vant til å rense blodårene fra kolesterolplakk. Spesielt effektivt er den grønne delen av anlegget: mange vet at umodne nøtter dekket med tett grønn masse, som senere blir kskorlupoy. Så hvordan du får de grønne nøtter - et stort problem for innbyggerne i sentrale og nordlige deler av Russland, for rensing av fartøy fra kolesterol kan brukes og valnøttkjerner: de er enkle å kjøpe i hvilken som helst butikk.

Slike terapi vil lindre blodtrykk og hodepine, styrke blodkarene og rense dem av ferske fettinnsatser.

 • 1500 g skrælte nøtter.

Rull nøtene i en kjøttkvern, brett den i en glassburk og oppbevar den på et kjølig tørt sted, for eksempel en kjøleskapsdør. Ta en ernæringsmessig formel mot høyt kolesterol i 1 spiseskje på en tom mage om morgenen og før middagen, og drikk et halvt glass kokt vann.

Hele volumet av banken er utformet for et fullstendig behandlingsløp, som tar ca 2 måneder. Ikke bruk denne folkemetoden mer enn en gang i året.

Tinktur på hvitløk fra kolesterol

Rensing av kar med alkoholholdig hvitløktinktur er metoden som kom til oss fra det gamle Tibet. Det antas at det årlige løpet av terapi normaliserer blodtrykk og kolesterolnivå, eliminerer myokardial iskemi og hjerne. Det er best å rengjøre innskudd av kolesterol i høst, når modne friske høstinger av hvitløk.

 • Renset hvitløksklær - 150 g;
 • Alkohol (kan erstattes med vodka, men effektiviteten av stoffet mot kolesterol er noe redusert): 150 ml.

Hvitløk finhakket eller hakket gjennom en presse. Kjøtt med juice legger i en glassburk og heller alkohol. Vik det i en mørk klut slik at sollys ikke kommer på væsken, og la det stå i 10 dager i et kjølig rom (men ikke et kjøleskap). Deretter tinktur (det blir grønn) drenering, hell i en ren krukke og la den oppbevares i ytterligere tre dager. Etter 72 timer fjerner du krukken og forsyner forsiktig innholdet, slik at det kommer en overskyet væske dannet på bunnen. Sedimentet skal helles, og selve tinkturen skal tas i henhold til ordningen, blande det med en liten mengde vann eller melk.

 • 1. dag (morgen, ettermiddag, kveld en halv time før måltider): 1, 2, 3 dråper tinktur fra kolesterol;
 • Dag 2: 4, 5, 6 dråper;
 • 3: 7, 8, 9 dråper;
 • 4: 10, 11, 12;
 • 5: 13, 14, 15;
 • 6: 15, 15, 15;
 • 7: 15, 14, 13;
 • 8: 12, 11, 10;
 • 9: 9, 8, 7;
 • 10: 6, 5, 4;
 • 11: 3, 2, 1;
 • 12-30: 15, 15, 15.

Forløpet med å rense karene med tinktur av hvitløk fra kolesterol bør vare mer enn 1 måned. Under behandlingen er følgende bivirkninger mulige: en følelse av hjerteslag, søvnløshet, kløe, halsbrann. Uønskede virkninger av stoffet er forbundet med høy aktivitet og irriterende effekter på mage og sentralnervesystemet. Hvis ubehagelige symptomer oppstår, reduser dosen av hvitløkstinktur med halvparten eller nekter å ta det: bivirkningene forsvinner om noen dager.

Blått jod

Blått jod er en av de mest uvanlige oppskrifter som brukes til å rense arterier fra kolesterol innskudd. Denne metoden for tradisjonell medisin har kontraindikasjoner (individuell intoleranse, skjoldbruskkjertel sykdommer, feber, SARS, etc.).

Før du bruker blå jod for å rense karene med kolesterol innskudd, er det nødvendig med en lege.

 • Potetstivelse - en teskje;
 • Sukker - 10 g;
 • Sitronsyre - noen få korn;
 • Kokende vann - 150 ml;
 • Alkoholholdig jodtinktur - 5 ml.

Bland alle tørre ingrediensene og hell dem med ferskt kokt vann. Bland godt. Etter at væsken er helt avkjølt, tilsett 5 ml av en 5% løsning av jod. Oppbevar legemidlet i en tett lukket glassbeholder ved romtemperatur. Ta hvis det ikke er kontraindikasjoner for 35 ml om morgenen i henhold til ordningen: 5 dagers inntak, 5 dagers avbrudd. Hele volumet av forberedt blått jod er utformet for hele løpet av inntaket. Hvis bivirkninger (svakhet, svakhet, kaldt symptomer, økt hjertefrekvens, høy feber, etc.) oppstår, bør medisiner stoppes.

Urtepreparater for rengjøringsbeholdere

Å rengjøre fartøyene fra aterosklerotiske plakk og kolesterol kan være ved hjelp av medisinske urter. Det er mange oppskrifter for å bekjempe kolesterolinnsatser:

 • Tørkede røtter av løvetann: tørk og slip i en kaffekvern, røttene til en løvetann, ta 1 ts. 2 r / d i 6 måneder;
 • Infusjon av hagtorn blomster: hell 2 ss. samlet blomster med en liter kokende vann, insistere på 20 minutter. Drikk 1 ss hver. før hvert måltid.
 • Juice av alfalfa: rive av friske blad av alfalfa frø og bruk direkte i mat, eller klem ut juice fra dem og ta 2 ss. 3 r / d.

Oppmerksomhet vær så snill! Bruk noen av de ovennevnte oppskriftene for å rense fartøyene bare etter å ha konsultert en lege.

For å bekjempe høyt kolesterol og rense blodårene fra aterosklerotiske plakk er det således mange metoder, både tradisjonell og ikke-tradisjonell medisin. Hovedprinsippet for atherosklerosebehandling er en kompleks tilnærming, anvendelse av de nyeste vitenskapelige prestasjonene og oppskrifter testet av tiden. Dette er den eneste måten å kvitte seg med kolesterol innskudd, helse og lang levetid.

Rengjøring av blodkarene fra kolesterol hjemme: Hvilke verktøy vil hjelpe?

Statistikk viser at forhøyet serumkolesterol er mer enn 10% av innbyggerne i verden, og hvis vi trekker fra hele befolkningen i små barn og unge voksne opp til 30 år, har kolesterol generelt blitt svøpe av våre liv, så rengjøring fartøy folk rettsmidler, og ble så populær. Men før du går videre til renseprosedyrer, er det nødvendig å forstå hva kolesterol er, hva dets essens er og hvilken fysiologisk betydning den har. Kanskje det er nok å bytte til produkter som ikke inneholder kolesterol, og bruke medisinske urter som rensemiddel?

Skadelig eller nyttig produkt?

I motsetning til det rådende syn på kolesterol som en unødvendig organisme, bør det bemerkes at han er ikke fremmed for oss og utfører visse funksjoner: det er en del av plasma- og lipidmembranene, før dannelsen av steroidhormoner og gallsyrer. I vev og væsker er kolesterol alltid tilstede som et produkt av lipidmetabolisme, hvilken en eller annen måte må forekomme i den levende kroppen av alle pattedyrsrepresentanter av dyrsverdenen.

Det normale nivået av totalt kolesterol anses å være opptil 5,2 mmol / l, Det kalles imidlertid generelt og har ikke spesiell informativitet. For å oppnå pålitelig informasjon om tilstanden av lipidmetabolismen bør totalkolesterol oppdelt i fraksjoner som er presentert en high density lipoproteiner (HDL), lav densitet (LDL) og tetthet lipoproteiner (VLDL) meget lav og er forbundet med andre produkter som er involvert i lipidmetabolismen (triglyserider).

På denne måten, totalt kolesterol har lite å si om, og hovedrollen tilhører komponentene, som ikke har samme innvirkning på plakkdannelsen, noe som fører til aterosklerotiske endringer i veggen av blodkar, så rengjøring av blodkarene hjemme bør gjøres under hensyntagen til lipidspektret.

Evnen til å danne plakker tilhører kolesterol og meget lav tetthet, mens oppgaven med HDL, i motsetning til dette er for å beskytte beholderveggene, således rengjøring av karene må omfatte bare kolesterol eliminere skadelige fraksjoner.

Og dersom det totale kolesterolet oppstår bare på grunn av en nyttig komponent, er det ingenting å bekymre seg om, selv om produktene og urter i slike tilfeller vil bidra til å forhindre "feil oppførsel" av kolesterol. En økning i nivået av kolesterol med lav tetthet, selv i tilfeller av et normalt nivå av den generelle indeksen, er et seriøst signal for å ta tiltak for rensing av blod og blodkar.

Hva skjer når det er en "feil" oppførsel av kolesterol?

Den normale strømmen av blod gjennom karene kalles laminær strømning. "Twist" som oppstår på steder av forgrenings fartøy betegnes som turbulent strøm som bidrar til skade på karveggen som privazhivaet til seg selv skadelige ansamlinger av plasmalipider i tilfeller sirkulasjonsforstyrrelser.

Lipider er fanget av makrofager, akkumuleres og omdannes til såkalte "Skummende" celler. Først ser alt dette ut som flekker og striper på innsiden av fartøyet, og begynner å dukke opp bindevevsfibre som sammen med "Skummende" celler fortsetter til dannelsen av en fibrøs plakett, som har en grå farge og stiger over overflaten av det indre laget. Fra plakkene som reduserer fartøyets lumen, blir blodstrømmen på dette stedet forstyrret enda mer.

Brudd på blodsirkulasjonen kan være kronisk og manifestert av oksygen sult av vev. Dette skjer mot bakgrunnen av forstyrret blodstrøm i arteriene, noe som uunngåelig fører til dystrofiske og sklerotiske forandringer, noe som forverrer situasjonen enda mer. Man kan forestille seg hvordan hjertets kar reagerer på slike endringer.

Ved en aterosklerose fra plaketter er det mulig å forvente og andre "overraskelser". I tillegg til det faktum at en blødning kan oppstå i plakk, kan den sår og desintegreres med etterfølgende trombose. På bakgrunn av eksisterende aterosklerotiske endringer i vaskulær veggen, kan kalsiumsalter deponeres på skadestedet. Som et resultat blir arterievegget tett, deformert og mister sin elastisitet. Først og fremst, i slike tilfeller lider aorta, koronarfartøy, cerebral fartøy, tarm- og nyresårene og karene i beina. Tegn på aterosklerotiske endringer kan finnes på forskjellige steder samtidig, siden prosessen har en kontinuerlig tilbakevendende natur.

Etter å ha studert mekanismen for å skade veggene i arteriene, kan man forstå hvorfor rengjøring av blodkar bør ikke bare være effektiv, men også rettidig.

Faktorer som bidrar til utviklingen av aterosklerose

Hvorfor begynner noen patologiske endringer å forekomme relativt tidlig, selv i fravær av overvekt og andre forverrende sykdommer? sannsynligvis påvirkning av arvelige faktorer spiller en nøkkelrolle her. Men selv om forfedrene "prøvde" og passerte bare bemerkelsesverdige gener i denne planen, kan andre sykdommer som oppstod i løpet av livet, spille sin onde spøk. Som for dårlige vaner, og spesielt røyking, da vil ingen arvelighet her ikke hjelpe hvis personen selv skader sin helse, målrettet og metodisk, men samtidig vil han foretrekke kolesterolfattige matvarer og stadig rense fartøyene hjemme. Likegyldig til alkohol generelt folk liker å referere til det faktum at alkohol og vodka styrker blodkar, som den berømte hvitløk skjær er ment å rense blodet og blodårene, er forberedt på alkohol.

En signifikant impuls til dannelsen av fibrene plakk er stress og psykiatriske lidelser. Og folk som i slike tilfeller ser etter frelse i en sigarett eller i en flaske, bør være spesielt oppmerksom på dette. Drikker og røyker tvert imot, skaper en fruktbar grunn for utviklingen av akutte brudd, som kalles kardiovaskulære katastrofer og oppstår plutselig. Akutt lukking av hulrommet fører til stopp av blodstrømmen, noe som fører til hjerteinfarkt, slag, koldbrann i tarmen, det vil si sykdommer som er kjent for alle navn er kjent, og det faktum at disse forhold krever akuttbehandling, dessverre ikke alltid effektiv.

Predispose til dannelsen av aterosklerotiske plakk og gjøre prosessen i gang mer alvorlige slike sykdommer:

 • Arteriell hypertensjon;
 • Diabetes mellitus;
 • Brudd på fett og karbohydratmetabolisme;
 • Hormonale lidelser;
 • Systematisk underernæring;
 • Kjønn og alder.

Mange menn liker å kommentere hvorfor representanter for den sterke halvdelen av menneskeheten har et hjerteinfarkt tidligere og oftere, noe som forklarer dette ved den kvinnelige kroppens høyere levedyktighet og de vanskeligere livsbetingelsene for menn hvis hjertefartøy helt enkelt ikke tåler overdreven stress. Men essensen av dette fenomenet er antiaterogene egenskaper av østrogener. Østrogener arbeider aktivt i reproduktiv alder, og beskytter blodårene i den kvinnelige kroppen. Med utbruddet av overgangsalder, funksjonen av østrogen fades bort, og kvinnen er også usikret, og derfor griper oppskriften rengjøring fartøy hvitløk, men på et senere alder enn menn gjør, som i noen tilfeller ikke gjør noe i det hele tatt, og tror at alle disse oppfinnelsene og Det er ingenting å bekymre seg for på forhånd. En raskere...

Behandling av vaskulær arteriosklerose med tabletter

Behandlingen av aterosklerose er medisinert - prosessen er komplisert og tidkrevende. Reseptbelagte legemidler fra statin-gruppen har mange kontraindikasjoner og krever konstant overvåkning, slik at enhver kardiolog før ordinering av preparater for rengjøring av karene, vil tenke mange ganger. Alle medikamenter med målrettet handling bør tas i henhold til en spesiell ordning som foreskrives av legen, med hensyn til kjønn og alder, hormonstatus, samtidige sykdommer, tilstedeværelse av dårlige vaner og pasientens psykomotionelle tilstand. I tillegg krever behandling med statiner systematisk laboratoriekontroll av lipidspektret med isolering av alle fraksjoner og beregning av koeffisienten av atherogenicitet (utviklingsindeks for den atherosklerotiske prosessen).

Det er umulig å rense blodårene selv fra blodpropper, og det er upassende og av en rekke grunner farlig. Ukontrollert bruk av antikoagulantia, blodfortynning, kan føre til brudd på trombus og alvorlig komplikasjon - pulmonal emboli (PE), Derfor er midler som inneholder aspirin foreskrevet mer for å forhindre økt trombogenese, og ikke som preparater for rengjøringsbeholdere.

Utfør medisiner, derfor ta statiner, antikoagulanter og veggsterkende legemidler (tabletter rutine, askorutina). Den gunstige effekten av folsyre og vitamin C på vaskulærvegen har blitt lagt merke til, derfor er de foreskrevet ikke bare i tabletter. Produktene som anbefales i slike tilfeller, inneholder disse stoffene i store doser, vil bidra til å rense blodkarene i hele organismen.

Basert på etiologiske faktorer og patogenesen av aterosklerose, er det mulig å komme til en klar konklusjon at forebygging spiller en avgjørende rolle i helse og levealder, hvis vi snakker om endringer i karveggene. I dette tilfellet vil rengjøring av fartøyene i hjemmet bidra til å unngå vaskulære ulykker og redde liv i mange år.

Hjelp deg selv

Selv uvitende mennesker i medisin vet hvordan sirkulasjonsforstyrrelsene i hjernen manifesteres og hva som forårsaker hypoksi, forårsaket av innsnevring av blodårene. Hodepine, støy i ørene, tap av hukommelse og ytelse påvirker betydelig kvaliteten på menneskelivet, og derfor er det en viktig oppgave å forebygge mer alvorlige komplikasjoner.

Bestemt på å utsette rensing av karene som mater sentralnervesystemet, fremfor alt, må rettes opp av kosten: eliminere fra kosten til stekt, fettstoffer og røkt mat, og foretrukket grønnsaker og frukt ferskpresset juice, stuinger, grønnsaker, fettfattig varianter av fisk, grøt, nøtter og korn.

Video: anti-aterosklerose produkter

Flere detaljer om ernæring og livsstil for forebygging av aterosklerose kan leses her.

Te er bedre å forberede seg på urter, og i stedet for sukker legger til naturlig honning. For å rense blodkarene i hjernen, er legemidler som vokser i hagen, i hagen, i skogen, i enga fantastiske. De er tilgjengelige for alle beboere på tempererte breddegrader, så det er ikke noe poeng å henvise til sysselsetting eller mangel på materielle midler.

Tilberedt hjemme, infusjoner og avkok av burdock, løvetann, fjellaske, bidrar ikke bare til å rense hjernens kar, men hele kroppen. Det virker som føttens fartøy vil føle lys og vil være spesielt "takknemlig".

Folk oppskrifter

Oppskrifter for rensing av fartøy fra fibrøse plakk er mange, og nesten alle av dem i sammensetningen har en så utbredt hageplante som hvitløk. Shoe sitron og hvitløk er meget effektiv for forebygging av aterosklerose, som er ikke overraskende i betraktning av de sterke antioksidantegenskaper av hvitløk og høy askorbinsyre innhold i sitron, som for øvrig også er en god antioksidant.

Oppskrift på rengjøring av karene med hvitløk-sitron infusjon

En veldig populær oppskrift på hvitløkrensing med sitron, designet for førti dager med rensing, sørger for forberedelsene hver 7. dag i en vanlig tre liters infusjonsdose. Hele prosessen vil ta 16 hoder av peeling hvitløk (ikke denticles!) Og 16 sitroner sammen med skallet, som vil spre seg i 4 bokser. Så ta 4 stykker av den ene og den andre og vri på kjøttkvernet, helles varmt vann (kokt) og så stå deg en dag tre på kjøkkenet uten kjøleskap. Den nåværende infusjonen filtreres, settes i kjøleskap og brukes tre ganger daglig på en tom mage, 100 gram hver.

Tredobbelt slag mot kolesterol: honning, sitron og hvitløk

De sier at honning, sitron og hvitløk tatt samtidig øker ikke bare karene, men hele kroppen som helhet. Forbered medisinen er veldig enkel, hvis den ferskpressede saften av 10 sitroner med huden tilsetter i en liter honning og bland med gruelen fra 10 hvitløkhoder oppnådd på kjøttkvernet. Å insistere på stedet beskyttet mot lys følger en uke etter som det er mulig å engasjere seg i profylakse en gang om dagen. For dette må du ta en teskje og sakte spise. Selv om du virkelig liker medisinen, trenger du fortsatt å bruke bare 4 teskjeer. Blandingen varer i 2 måneder.

Variant med vodka og løvblad

Interessante infusjon rengjøring fartøy i hjemmet dukket opp nylig, der en flaske vodka velling blandet med sitron og hvitløk, hakket i en kjøttkvern (1 + 2 sitron store hoder av hvitløk) tilsettes til en blanding av laurbærblad (5shtuk). Alle insisterer en måned, filtreres og tas 2 teskjeer tre ganger om dagen etter å ha spist.

Hva anbefaler kloke munker?

Tibetansk metode: hvitløk og alkohol

Og likevel den mest populære blant folk er hvitløkstinktur, basert på hvitløk og alkohol, men det er denne blandingen som sies å være en tibetansk metode for rensing av blodkar:

For å få tinkturen, presses garlick med 350 gram hvitløk, som er fylt med et to gram glass alkohol. Tinkturen er alderen på et absolutt mørkt sted og tatt i henhold til skjemaet 3 ganger om dagen i 15 minutter før måltider i 11 dager, med en dråpe, økende til 15 dråper (om kvelden på femte dagen og om morgenen den 6.). Fra lunsj på sjette dagen faller mengden av dråper og bringes igjen til en dråpe på den tiende dagen om kvelden. Den ellevte dagen av dråpen er tatt i samme mengde 3 ganger - 25 dråper hver. I tillegg må det huskes at slik rensing krever en stor flyt av væske inn i kroppen (IKKE karbonisert vann!) Og overholdelse av en diett som utelukker alkohol, fete og stekte retter og røkt mat. Denne rensingen anbefales å utføres en gang om seks år.

Mild urte vaskulær samling

En annen oppskrift, kjent som den tibetanske metoden for vaskulær rensing, som bare inneholder urter - 100 gram hver:

Kamille, St. John's wort, immortelle og bjørk knopper blir malt, blandet og forlatt en stund, slik at komponentene "er vant til hverandre". Fra blandingen ta en spiseskje og hell 0,5 l. bratt kokende vann. Etter at urter er infundert (en halv time), press og klem godt, slik at alle verdifulle stoffer kommer inn i løsningen. Fordel væsken i 2 deler, til man legge en teskje honning og drikke før du går til sengs, og den andre til å la morgen vil stå i kjøleskapet, hvor det kan tas i morgen varme opp, legg en skje med honning og drikk 15 minutter før frokost. I kveld og morgente te kan bli full, til rengjøringsgebyret er over. De sier at du kan leve fredelig i fem år, og gjenta prosedyren på nytt, fordi oppskriften er registrert.

Video: rensing hjerneskipene hjemme

Tilsynelatende er den aterosklerotiske prosessen en svært alvorlig sykdom. Det er umulig å innrømme en vaskulær katastrofe, derfor til enhver person, og til de som er i fare, spesielt, er det nødvendig å ta alle tiltak for å hindre en vaskulær ulykke. Det bevingede uttrykket - sykdom er lettere å forebygge enn å kurere, Sannsynligvis er aterosklerose bekymringer først.

Les Mer Om Fartøyene