Bruiser: Utseendefaktorer, når det er verdt å bekymre deg, arter, behandling

Det virker, og det var ikke noen skader, og ikke treffer en person hvor som helst og blåmerker komme fra et sted... I tid, de blir gule, pass og andre synes. Og igjen kan du ikke huske: Hvor feste mannen? Voksne mennesker, særlig i en alder av, si, det er alderdom kryper så, noen avvisende og sa at et lignende fenomen følger hele sitt liv, bare en liten prosentandel av de som regelmessig 'blomstrer' hud, tenker og leter etter måter å løse problemet. Disse inkluderer ofte rastløse mumier, avslørende på barnets kropp som vet hvor hematomene kommer fra. Kanskje i barnehagen eller på skolen er noen fornærmende? Eller er det fortsatt et signal om at noe er galt i kroppen?

Skader, kvinners problemer, vitaminmangel

Utseendet til et hematom fra et slag er ansett som et helt naturlig fenomen. Videre, hvis sjokket er sterkt, i stand til å skade både myke vev og blodkar som gjennomsyrer kroppen vår, levere alt som er nødvendig og ta produktene av metabolisme. Selvfølgelig får kapillærene mest, fordi de er veldig tilgjengelige, fordi de ligger i huden.

og her Når blåmerker vises uten grunn, er årsaken til dette nøyaktig. Først og fremst er dette økt skjøthet av veggene i kapillærkarene. Hvorfor begynner de plutselig å bryte er et annet spørsmål eller en annen grunn. Og ikke alene.

Alle vet at den kvinnelige kroppen blåser foretrekker mer. Hvorfor? Det viser seg, det er forbundet med en hormonell bakgrunn, eller heller med mangel på østrogener. Kvinnekroppen i prosessen med livet gjennomgår ulike hormonelle svingninger, og i pre- og postmenopausale situasjonen noen ganger også katastrofal utvikler, så det viser seg at det er blåmerker uten grunn, og kvinner skylden for alder, som er selvfølgelig involvert i slike fenomener. Tross alt er fartøyene ikke det samme. Og vitaminer med sporstoffer er noen ganger ikke nok. Her er en annen grunn.

Mangel på vitamin C, og ganske enkelt - askorbisk, bremser restaureringen av vev etter mekanisk skade, og mangel på vitamin P forbedrer permeabilitet, skjøthet og skjøthet i kapillærene, som fører til utseendet på blåmerker som om uten grunn. Kombinere sammen flavonoid rutin med P-vitamin aktivitet og askorbinsyre, forskere mange år siden mottok en fantastisk forberedelse av ascorutin, som er veldig smakelig og veldig nyttig. Det styrker vaskulasjonen, gjør det mulig å kvitte seg med blåmerker og forhindre dannelsen av nye.

askorutin - Et godt middel for blåmerker og er bra for folk som har hematomer forårsaket av mangel på de ovennevnte vitaminer.

Uventet, ved første øyekast, bidrar utseendet på blåmerker Langsiktig bruk av legemidler med antikoagulerende effekt, for eksempel aspirin, som også er hovedårsaken til blåmerker. Det fortynner blod og dets bruk i lang tid fører til utseendet av blåmerker på forskjellige steder i menneskekroppen.

Mer overbevisende grunner

Det er imidlertid mer alvorlige forutsetninger for blærenes utseende, forårsaket av ulike, noen ganger alvorlige lidelser i kroppen, som kombineres i en stor gruppe sykdommer som kalles hemorragisk diatese. Disse inkluderer:

 • Vazopatii - er skaden på fartøyets veggen som følge av eksponering for smittefarlige eller immunoallerge midler, kan et eksempel på en slik patologi betraktes som hemorragisk vaskulitt;
 • koagulopati (medfødt eller oppkjøpt), som er en konsekvens av en reduksjon i nivået av koagulasjonsfaktorer, som inkluderer en kjent sykdom som hemofili;
 • trombocytopeni (Reduksjon av antall blodceller - blodplater, som et resultat av traumatisk, inhibering av produksjon eller økt forbruk som oppstår når hemangiomer, trombocytopenisk purpura, DIC);
 • thrombocytopathia (et brudd på funksjonell kapasitet av blodplaten, karakteristisk for myelom, erythremi, systemisk lupus erythematosus).

Som det viste seg, er det mange grunner og, Før du prøver å fjerne et blåmerke, er det godt å finne ut av opprinnelsen, for ved å la alt gå på egenhånd kan man starte en sykdom som vil føre til enda større brudd. Selvfølgelig fortjener blæren under neglen ikke spesiell oppmerksomhet hvis det oppstår at du treffer fingeren med en hammer. I dette tilfellet kan du ikke løpe rundt legen og ikke ta tester, du må prøve å bruke folkemidlene eller bare vente: neglen kommer ned - alt vil passere. Det er imidlertid typer blåmerker som gjør deg oppmerksom.

Hvilke blåmerker er der?

Kroppens steder, som har blitt blå fra traumer, er kjent for oss fra barndommen. Bruises på bena, knær banket ned - det er enkelt for en tomboy gutt, fordi i denne alderen er alle klassene traumatiske. Flytte spill, sykle, overvinne slike høyder som gjerder og trær, og resultatet er ikke en veldig mild landing og store blåmerker av samme opprinnelse, men å ha sin egen historie.

Sykdomsrelaterte typer blåmerker manifesterer seg annerledes og oppfører seg annerledes. I medisinsk vitenskap er de delt inn i typer:

 1. Gematomny, som er preget av store smertefulle blødninger, ikke bare i det subkutane laget, men også i de dype musklene, ledd som forårsaker ødeleggelse av vev, patologiske frakturer, artrose og muskelatrofi. Store blåmerker på beina, armene og i hele kroppen er ganske naturlige for koagulopatier som hemofili A og B;
 2. microcirculatory, som kalles petechial-flekket, manifesteres ved utseendet av blåmerker på hendene, føttene, på slimhinnen (nasal, gingivalblødninger). Mindre traumatisering av karene i mikrocirkulatorisk seng - kapillærene (det er bare nødvendig å gni huden med hånden), forårsaker straks blåmerker (pasienter med trombocytopeni vet dette);
 3. Mikrotsirkuljatorno-gematomny, det er en blandet type, inneholder en kombinasjon av de to foregående og er preget av utseendet til selv små, men store blåmerker, lokalisert i overveiende subkutant fett, slik at de lett kan ses. DIC-syndrom, hemofili A og en overdose av antikoagulantia ledsages av en lignende type hematom;
 4. for vaskulitt-magenta type, i tillegg til en slags betent blåmerker, er kløende utslett karakteristisk, noe som til tiden gir resterende pigmentering.

Men hvis en person har permanente blåmerker, er det bedre å gå til legen når alt kommer til alt, fordi dette kan være et tegn på sykdom.

Klemmer på brystet, blåmerker på årer

Av særlig bekymring er blåmerker på brystet hos kvinner, fordi brystene er mindre sannsynlig å bli skadet enn hender og føtter, selv om skader ikke er utelukket. Du kan falle eller komme over noe stumt objekt, og hematom er sikret. Selvfølgelig Du bør prøve å unngå skade på brystkjertlene, siden store hematomer kan forvandle seg til cyster, som senere gir ganske sterk smerte.

Hvis blæren forårsaker skade eller tar antikoagulantia, kan det håpes at det vil passere uten spesielle konsekvenser. Det er farlig når hematom kommer uten tilsynelatende grunn, for da kan det være et tegn på en ondartet neoplasma, spesielt inflammatorisk brystkreft, så i slike tilfeller Ikke utsett besøket hos en pattedyr eller gynekolog.

Strukturen av den vanlige blæren (venstre) og formasjonen på brystet, blir til en ondartet (på høyre side)

Det er ikke immun mot blåmerker på brystet og det mannlige kjønn, men menn har sitt utseende skyldes i hovedsak sløv brystet traumer og brukne ribben, og hvis et blåmerke ikke går lang tid, kan årsaken være koagulasjonsforstyrrelser eller tar blodfortynnende. I alle fall må du konsultere en lege med dette spørsmålet.

Ofte er det blåmerker på venene. Først av alt gjelder dette mennesker som har åreknuter. Noen ganger er slik synlighet skapt av venene selv, og noen ganger hematomer er resultatet av tilstedeværelsen av et kapillært nett, vaskulære stjerner og knuter som har egenskapen til å bli revet. Dette skyldes hovedsakelig skader eller svakhet i fartøyets vegger.

Salver som bidrar til å kurere et blåmerke

Kurer blæren øyeblikkelig, generelt er det sjelden mulig, men hvis umiddelbart etter at skaden skal påføres kaldt (ofte for denne bruk frosset kjøtt, som hjemme er alltid til stede), kan du redusere størrelsen på hematomet betydelig og redusere flekkens intensitet. Og siden det første øyeblikket har blitt savnet, er det bedre å sende noen til nærmeste apotek for å få en salve fra blåmerker. I slike tilfeller Veletablert heparinsalve, som løser blodpropp dannet under huden og dermed akselerere forsvinner av det blå. I tillegg har heparinsalve også en bedøvelsesvirkning på grunn av den medfølgende lokalbedøvelsen av benzokain.

Det skal huskes at salven brukes med forsiktighet, hvis hudens integritet er ødelagt og Ikke gjelde i det hele tatt med dyp venetrombose eller samtidig med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ofte brukes med blåmerker for å redusere smerte.

I tillegg til heparin, ville det være fint å bruke troxevasin salve, som også bidrar til å kurere blæren raskt og glemme det. Å ha et ganske bredt spekter av tiltak, er salve brukt til mange sykdommer forbundet med økt skjøthet i de vaskulære veggene. Hovedstoffet i stoffet er flavonoid rutin, som har P-vitamin aktivitet. For å forbedre den terapeutiske effekten av salven, er det ønskelig å bruke det sammen med kapsler eller tabletter av troxevasin.

Hjelp av folkemetoder

Noen anerkjenner ikke apoteksprodukter og foretrekker å bruke utelukkende folkemedisiner for behandling av blåmerker. Hvis blæren kommer fra en blåmerke, så er denne behandlingen berettiget og kan med hell brukes hjemme.

 • med en burdock leaf (indre overflate av ark, cellofan, ull sjal),
 • et stykke løk med sukker,
 • Gresset er friskt eller tørt (med kokende vann) dekket med cellofan og bandasje

bidrar til rask helbredelse og forsvinning av et unattractive black spot.

Komprimering av fersk persille - rimelig og (ifølge populær tro), en effektiv måte å kvitte seg med blåmerker

Til samme formål bruk:

 • for ½ teskje ingefær og gurkemeie, og legg til noen dråper vann (3 eller 4) til dem,
 • kokt (før gruel) i melke epler,
 • Et nytt ark med Tradescantia, eller
 • lotion med eddik (laken er fuktet med en spiseskje eddik eller en teskje essens oppløst i vann).

Men man bør ikke glemme at alle folkemidlene er gode hvis det ikke er noe åpent sår og blødning, siden vi i dette tilfellet trenger en litt annen tilnærming, men fra de ovennevnte oppskriftene, i tilfelle skade på hud og blødning, vil en varm vassel fra epler kokt i melk gjøre. Det må påføres det skadde stedet.

Pasienten selv velger, enn å behandle en blåmerke oppnådd som følge av blåmerke, men dette bør ikke gjøres hvis hematomene dannes som følge av andre sykdommer, det er som om de selv. Du må kontakte en spesialist (phlebologist eller hematolog), som utfører de nødvendige undersøkelser (blodprøver, ultralyd fartøy, etc..), sannsynligvis vil forstå hva som er hva og foreskrive riktig behandling, som pasienten selv ikke kan håndtere, og folk rettsmidler har ikke makt til å løse dype underliggende problemer.

blåmerker

17. oktober 2013

blåmerker på en persons kropp vises av ulike grunner. Mange mennesker har en tendens til å tro på det blåmerke og hematom - Dette er ett og samme fenomen. Men faktisk er det visse forskjeller. Bruises forekommer på grunn av skade på kapillærene, og et hematom er en indre blødning, det vil si et farligere fenomen for en person.

Hvordan oppstår blåmerker?

I menneskekroppen skjer blodsirkulasjonen både i store kar og i små kapillærer, som praktisk talt ligger under huden. Som et resultat av skaden kan huden forbli helt intakt, men kapillærene under den brister. Utseendet til et blåmerke er en konsekvens av blødning fra skadede kapillærer. Senere endrer blæren fargen som den forsvinner, siden den er berørt enzymer.

Klemmer på kroppen kan oppstå som følge av alvorlige skader, og etter mindre blåmerker. Noen mennesker har hyppige blåmerker på kroppene deres, som noen ganger ikke virker uten tilsynelatende grunn. Bruising vises ofte og som symptomer på enkelte sykdommer. Hvis årsakssammenhenget av blåmerker forårsaker angst, bør en lege finne ut hvorfor blåmerker ofte vises på kroppen.

Eksperter definerer forskjellige grader av blåmerker. ved første grad skade, huden er skadet litt, personen føler seg lite smerte og blæren fortsetter i flere dager. ved andre grad et blåmerke i en person er det ikke bare overfladiske blåmerker, men også muskelbrudd. Som et resultat er hematomer og hevelse notert. Tredje grad skade fører til skade på musklene, sener, sprains kan forekomme. Tredje graders hodeskader kan være veldig farlig. Den alvorligste graden av skade - fjerde. I dette tilfellet kan den skadede delen av kroppen helt miste sine funksjoner.

Hvorfor vises blåmerker?

Årsakene til hvorfor det er blåmerker på kroppen, kan være forskjellige faktorer. Vanlige årsaker til blåmerker er skade på kapillærene, som ligger under huden.

Ofte oppstår blåmerker på kroppen på grunn av blåmerker og skader. Blæren som vises på huden i dette tilfellet er tydelig synlige, de er enkle å se selv i bildet. Klemmer på kroppen uten årsak vises på grunn av aldersrelaterte endringer i huden. Gradvis er kroppen aldring av bindevevet, som gir elastisiteten til veggene i blodårene. Som en konsekvens blir kapillærene, som har mistet elastisiteten deres, lett skadet, og blæren vises selv fra å berøre klærne. En annen faktor som kan være et svar på spørsmålet om hvorfor blåmerker virker, er en mangel østrogen i kroppen. Som regel er dette problemet relevant for kvinner som gikk inn i menstruasjonsperioden. Et plutselig utseende av blåmerker kan også utløse en vanlig mottakelse aspirin for fortynning av blod for å forebygge slag og hjerteinfarkt.

Hvis en person raskt utvikler blåmerker uten grunn, bør han først og fremst huske om det var skader eller blåmerker, som han bare glemte. Hos personer som har lett hud, er blåmerker på hendene og på andre deler av kroppen mer synlige. Slike mennesker har ofte merkbare blåmerker rundt øynene deres.

Likevel, hvis svaret på spørsmålet om hvorfor blåmerker virker, ikke er funnet, er det best for en person å konsultere en lege. Noen ganger kan blåmerker på knærne, på ryggen og andre steder falle på grunn av mangel i kroppen vitamin C. Mangel på dette vitaminet fører til brudd på kollagen syntese, noe som i sin tur fremkaller økt skjøthet av karene.

Likevel, i noen tilfeller kan utseendet på blåmerker fortsatt være forbundet med alvorlige nok sykdommer. For eksempel er utseendet på blåmerker på kroppen karakteristisk for hemorragisk vaskulitt, med utviklingen som immunsystemet produserer antistoffer som ødelegger blodkar.

Store blåmerker på beina forekommer ofte hos mennesker som er syke åreknuter. Utseendet til blåmerker på beina er ledsaget av et rutenett av kapillærer ved siden av dem. Hvorfor er det blåmerker på bena med åreknuter, og hvordan bli kvitt dette fenomenet, vil legen som foreskriver behandling av åreknuter, fortelle.

Hvis det er blåmerker på beina uten grunn, og de går ikke over lang tid, så er en lege konsultasjon obligatorisk. Bare etter en grundig undersøkelse kan du fortelle nøyaktig hvor fra blæren dukker opp på føttene.

Klemmer under neglen vises på grunn av skade på negleplaten på grunn av skade og klemming. På neglene på beina kan blåmerker oppstå på grunn av at de har svært stramme og ubehagelige sko. På grunn av det konstante trykket av slike sko, vises blåmerker også direkte på tåen.

Små blåmerker på hendene vises for noen sykdommer. Utseendet til slike blåmerker kan være forbundet med åreknuter, et brudd på blodkoagulasjon. Hvis det oppstår et blåmerke på armen, kan dette skyldes brønden til fartøyene. Det er imidlertid mulig at blæren på hendene eller på fingeren kom på grunn av en skade som en person bare ikke husker. Et blåmerke på venen vises ofte etter medisinske manipulasjoner assosiert med å gjennomføre blodårene.

Vesker og blåmerker under øynene er enten en konsekvens av problemer med huden, eller indikerer andre helseproblemer. Imidlertid kan et middel for blåmerker under øynene bare brukes hvis årsaken til utseendet deres har blitt nøyaktig etablert.

Det er ingen tvil svaret på spørsmålet, hvorfor det var blåmerker i øyet, i tilfelle at en person fikk en alvorlig blåmerke. Etter påvirkningen vises blæren om noen timer. Fjern raskt blæren under øyet, i noen tilfeller, hjelp folkemessige løsninger. Det anbefales umiddelbart etter at skaden påføres kald til støtestedet for å forhindre omfattende blødning. Denne komprimeringen skal holdes i 10 minutter, og deretter gjenta flere ganger hver 2. time. Bruising under øynene fra virkningen vil hjelpe raskt å trekke bruken av visse medisiner. Denne salven troksevazin, lioton, livredder, Andre lokale rettsmidler som fremmer resorbsjon av blåmerker. Hvordan fjerne blåmerker fra et slag, hvis skaden var veldig sterk, vil legen fortelle.

Bruising under øynene til et barn og en voksen er ofte en konsekvens av en bestemt plassering av blodkar. De er svært nær det øvre laget av huden, noe som skaper inntrykk av blåmerker under øynene. I dette tilfellet vil behandlingen ikke gi de ønskede resultatene. Noen ganger blåser er resultatet av en endring i hudpigmentering. Hva å gjøre i dette tilfellet, vil kosmetologen fortelle. Som regel kan merkbare resultater oppnås etter langvarig bruk av blekekrem.

Hvis en person har en blåmerke på ansiktet uten grunn, og behandling med improviserte midler ikke tillater ham å trekke seg ut, er det nødvendig å konsultere en spesialist. Tross alt kan slike blåmerker være tegn på problemer med aktiviteten til hjertet, nyrene og andre organer. I dette tilfellet bør pasienten være bekymret for ikke å behandle et blåmerke i ansiktet, men hvordan å kurere årsaken til dette symptomet.

I noen tilfeller er blåmerker under øynene årsaken langsiktig etterlevelse av dietter. Spesielt ofte blåmerker med sparsomt diett vises hos middelaldrende kvinner. Også blåmerker under øynene er ofte resultatet av usunn livsstil. Hvordan redusere slike blåmerker, det er lett å svare: Det er nødvendig å fullstendig revurdere dine vaner og gi opp skadelig avhengighet. Hvor mange blåmerker passerer etter justeringsvaner - et individuelt spørsmål. Men noen ganger er positive endringer merkbare om noen uker.

Foreldre er ofte opptatt av blåmerker i barnet, uten grunn som vises på forskjellige områder av kroppen. Bruising under barnets øyne indikerer ofte utviklingen av ulike sykdommer. Med progresjonen av patologiske prosesser oppstår tynning av huden, noe som fører til at blodårene viser seg. Hvis det er et slikt symptom, er det viktig å avgjøre hva som nettopp forårsaket det. Spesielt bør varsles av at blæren ikke går bort i lang tid, og med hver dag blir blæringen mer merkbar.

Bruising under øynene til et barn vises ofte og i tilfelle at pjokket blir utsatt for for alvorlige belastninger, og som et resultat har han et høyt nivå av tretthet. I dette tilfellet vil dagens riktige regime, aktiv hvile, hyppige turer hjelpe. Jernmangel anemi - En annen farlig tilstand, et av symptomene som er mørke sirkler under øynene. For å behandle en anemi er det bare mulig å definere eller bestemme seg etter at analysene er utført.

Ikke glem de andre faktorene som påvirker utseendet på blåmerker i smårollinger. Først av alt er dette en genetisk predisposisjon. Hvis foreldrene til barnet har en hud som er veldig tynn og følsom overfor ytre påvirkninger, kan blæren på barnets kropp til tider vises selv fra svake slag. Hvis barnet alltid har mange blåmerker, så er det ikke i dette tilfellet spørsmålet om hva som skal smøre blæren, men den generelle styrken av organismen. Viktig riktig ernæring, periodisk inntak av vitaminkomplekser.

Men alle de samme foreldrene skal forstå at barnet har blåmerker på bena og på andre deler av kroppen ser veldig ofte ut på grunn av sin mobilitet. Hvis blæren er liten, vil den forsvinne etter en stund uten behandling. Hvis en stor blåmerke opptrer på et fremtredende sted på grunn av et blåmerke, for eksempel på pannen til et barn, kan du bruke salver som hjelper marinen å forsvinne for at marinen skal løses raskere.

Hvordan bli kvitt blåmerker?

Blæren som har oppstått i en person på grunn av en normal blåmerke, som regel, etter noen tid passerer uavhengig. Som regel er en person ofte interessert i hvor lenge blæren ikke går, og hva skal man gjøre for å få blåmerker. Ifølge eksperter har en vanlig blåmerke, som dukket opp etter et blåmerke, gått i flere uker. Noen ganger, med alvorlige blåmerker, blir huden helt ren i omtrent en måned. I noen tilfeller begynner en person etter noen dager å bekymre seg for hvorfor de forblir spor av blåmerker. Men blæren kan ikke forsvinne etter noen dager. Fargen på blæren endres gradvis fra blåaktig opp til lilla, og deretter til grønnaktig.

Hvor mange blåmerker som skjer, avhenger av hvor de befinner seg. Jo lavere blåmerke på kroppen, desto lenger blir det merkbart. På ansiktet forsvinner blæren i omtrent en uke, men på føttene til personen forblir blåmerker heller ikke i relativt lang tid. Forklaringen er enkel: Blodtrykket i karene som er plassert i beina mer, og blæren på et slikt sted vil bli mer uttalt.

Hvor raskt blåser passerer, avhenger ofte av hvordan riktig førstehjelp ble gitt. For å få blåmerker raskere, som har oppstått på grunn av et slag på grunn av traumer, bør du sette is eller en kald varmvannflaske umiddelbart etter skade på stedet der slaget rammet. Dette vil ikke bare redusere størrelsen på den formede blåmerke, men vil også drepe smerte.

Hvis blæren har falt på et lem, skal det berørte området bli bandasjert elastisk bandasje, tar i betraktning først og fremst det faktum at blåmerker dannes. Faktum er at trykket på de ødelagte leddene hindrer lekkasje av blod. Derfor vil blæren ikke være veldig stor. Det som skal gjøres, avhenger av hvor sterk blæren var. Med moderate skader og i tilfelle bruddet allerede er dannet, kan du påføre varme. Med varm komprimerer blodkar kan forlenges, noe som bidrar til en mer intensiv markedsføring av akkumulert væske og blodceller. Men hvor mange vil være blåmerker, det avhenger først og fremst intensiteten av traumer og kraft skade.

Hvis en person blir konstant forstyrret av de fremkomne blåmerker, så vil legen kunne svare på spørsmålet om hvorfor blåmerker ikke overgår i lang tid. Sørg for å konsultere legen og i tilfelle pasienten lurer på hvorfor det ikke er grunner til blåmerker og hevelse.

For å øke hastigheten på prosessen med å forsvinne den vanlige blåmerke, som dukket opp på grunn av en blåmerke, hjelper du med krem ​​eller salve vitamin K. Slike rettsmidler vil bidra til å kurere blåmerker fra påvirkning på øyet, på armen og på andre deler av kroppen. Å gni slike midler på stedet der blæren ble dannet etter strekningen, trenger du minst to ganger om dagen. En raskere utgivelse av blæren etter slag er hjulpet med midler som inneholder arnica ekstrakt. Imidlertid kan de bare brukes hvis det ikke er slitasje og kutt på huden.

For å styrke immuniteten og forhindre utseendet på store blåmerker, anbefales det å ta mat som inneholder en stor mengde vitamin C, som aktiverer produksjonen av kollagen i kroppen.

HVORDAN BLYENE ER SKAPET, OG HVORFOR DE BYRER FAREN
Mange ganger, før du går i stykker

Ved et slag eller et blåmerke er små blodkar skadet i stedet for en blåmerke - kapillær. Fra dem strømmer blod og sprer seg inn i det omkringliggende myke vevet under huden. Det er mye hemoglobin i blodet, noe som gir den en lys rød farge, og en frisk blåmerke på grunn av hemoglobin har en lilla rød farge.

Hvite blodceller - hvite blodlegemer - begynner å komme til skadestedet. De omgir blødningsstedet og begynner å ødelegge blodcellene som har strømmet ut fra sprengkapillærene. Prosessen med henfall av hemoglobin i røde blodlegemer (erytrocytter) og er ansvarlig for konsekvent fargeendring av blåmerke.

Produktene av ødeleggelse av hemoglobin er biliverdin (grønt gallepigment) og bilirubin (gulrødt gallepigment). I ferd med å ødelegge hemoglobin endrer blæren farge fra rød til lilla, kirsebær og blå til gulgrønn og gul. Deretter fjernes nedbrytningsproduktene ved skadestedet, og fargen forsvinner. Bilirubin absorberes av leveren, der det blir galde og deltar i fordøyelsen av mat.

Jo lavere blåmerker på kroppen, jo tregere blir de helbredet. På ansiktet går en blåmerke i en uke, på en kropp - om to uker, og på et ben kan det være innen en måned. Årsaken til dette er at blodkarene i beina har mer blodtrykk, slik at de bløder mer der enn si, på hendene.

Og vet du det.

Et blåmerke er vitenskapelig kalt "blødning" eller "hematom".

Forresten.

Er det mulig å unngå utseendet på et blåmerke? Du kan! For å gjøre dette må du koble til skadestedet (is, fuktet med isvann serviett). Den kalde komprimeringen, for det første, svekker smerten, og for det andre, reduserer blodstrømmen, smalker fartøyene, og mindre blod strømmer fra dem. Derfor, hvis du skal forkjøles med en kald for å starte umiddelbart, selv med sterk kontusjon, blir det ikke ødem og det blir ingen blåmerker.

Og hvis blæren fortsatt er dannet, kan den påskynde forsinkelsen. varme! Varme bidrar til resorpsjonen av de allerede dannede hematomene, fordi det bidrar til å utvide de omgivende blodkarene, slik at de raskt kan bære forfallsprodukter. Oppmerksomhet vær så snill! Ikke bruk varme umiddelbart etter støt! Dette vil ikke hjelpe, men vil bare intensivere manifestasjonene av blødning. Bruk varme bad, en varm vannflaske eller en komprimering som oppvarming. Påfør blæren 3 ganger om dagen i 20 minutter.

Hvorfor blåmerker virker lett på huden: 9 angstfulle grunner

Hvordan blåmerker vises

Enhver type traumatisk skade, for eksempel fallende, kan forårsake brudd på kapillærene (små blodkar), oghvorav røde blodlegemer flyter ut under overflaten av huden. Dette fører til utseendet på huden av lilla eller "blå-svart" blåmerker.

Teknisk kalles de "blåmerker" eller "blåmerker"; de kan være forårsaket av nesten alle traumer av blodkarene i huden. Når kroppen begynner å helbrede og metabolisere blodkroppene, vil blæren vanligvis bli grønn, gul eller brun til den forsvinner helt.

Utseendet til blåmerker fra tid til annen er nesten uunngåelig, men hvis du har dem ofte nok, og du kan ikke forstå hvor, da bør dette være grunnen. Kanskje du bare slo med hånden eller foten og glemte det, men på samme måte kan det være noe helt annet.

1. Alder

Med alderen mister huden en del av det beskyttende fettlaget, som, som en pute, beskytter mot støt og fall. I tillegg blir huden tynnere etter hvert som kollagenproduksjonen senkes. Dette betyr at for dannelse av blåmerker, trenger du som regel mye mindre styrke enn når du var yngre.

2. Purulose dermatitt

Denne vaskulære sykdommen, mer karakteristisk for eldre, fører til utseendet på tusenvis av små blåmerker, oftest på skinnene - langt fra det ser det ut som om de var sprinklet med rød pepper. Bruising er et resultat av lekkasje av blod fra små kapillærer.

3. Blodsykdommer

Blodforstyrrelser, som hemofili og leukemi, kan forårsake uforklarlige blåmerker, vanligvis på grunn av at blodet ikke brettes riktig. Hvis du ofte har alvorlige og uforklarlige blåmerker, bør du kontakte legen din for å forhindre slike lidelser, spesielt hvis de begynte å oppstå plutselig.

4. Diabetes

Personer med diabetes kan utvikle mørke pigmenteringspunkter, ofte på steder hvor huden kommer i kontakt med andre deler av kroppen. Disse flekkene kan forveksles med blåmerker, men de er faktisk på grunn av insulinresistens.

5. Overdreven stress i trening

Overdreven muskelspenning, for eksempel når du løfter vekter, kan føre til brudd på blodårene og utseendet på blåmerker. Bruising kan forårsake og mikroskopiske brudd i muskelvevet. I tillegg kan du oppleve slag og mindre skader som forårsaker blåmerker, men du kan ikke huske dem hvis du gjør sport eller kraftig trening.

6. Noen medisiner

Slike legemidler som acetylsalisylsyre, antikoagulant og antiplatelet reduserer blodproppene og øker sannsynligheten for blåmerker. Og narkotika som aspirin, prednison, prednisolon, orale prevensiver og andre kan også svekke blodårene, og øke sannsynligheten for blåmerker.

7. Arv

Hvis du har nære slektninger som enkelt har blåmerker, kan det være at du også vil være tilbøyelig til det (selv om det som regel er trinn som du kan ta for å ikke bøte for denne potensielle genetiske tendensen).

8. Blek hud

Blek hud betyr ikke en tendens til blåmerker - bare på det er noen blåmerker mer synlige enn hos personer med mørkere hud.

9. Skader fra solen

Selv om kroppen og trenge i tiltaket av solen for produksjon av vitamin D (og for å oppnå ytterligere fordelaktige egenskaper), kan overdreven soleksponering, spesielt når det fører til forbrenninger, føre til at huden mister sin plastisitet og stabilitet. Dette forenkler på sin side utseendet på blåmerker og gjør dem mer synlige.

Kosthold kan være den viktigste faktoren i utseendet på blåmerker

Grunnen til at folk har blåmerker, er økt skjøthet i kapillærene, som lett blir revet. En av de beste måtene å sikre styrke og fleksibilitet i kapillærene er å prøve å få flavonoider med en diett.

De gode matkildene til flavonoider er bær av mørk farge, mørk løvgrønn, hvitløk og løk.

Som regel, et fullverdig diett med mange økologiske grønnsaker og frukter vil være mer enn gjenværende for å gi seg selv med alle mikronæringsstofferog som er nødvendige for å forhindre utseendet på blåmerker, med mindre de er et resultat av alvorlige skader.

Men hvis du lett har blåmerker, er det spesielt viktig for deg følgende næringsstoffer, og hvis du ikke får dem i tilstrekkelige mengder med mat, vil tilsetningsstoffer med dem hjelpe deg:

Ruthin

Rutin er et bioflavonoid som, som kjent, styrker blodkarene. Av denne grunn blir det ofte brukt til å behandle åreknuter, hemorroider og blåmerker. Faktisk, på grunn av mangel på flavonoider, blir blodkar lettere revet, så hvis du har blåmerker enkelt, er det sannsynligvis bra for deg å ta rutinen.

I en studie hvor pasienter deltok progressiv pigmentert purpura, kutane lesjoner fullstendig tømt etter fire ukers behandling med rutin additiv (50 mg to ganger om dagen) og vitamin C.

hesperidin

Denne bioflavonoid, som finnes i sitrusskallet, er også kjent for sin evne til å styrke kapillærene. I en annen studie, overgangsalder kvinner som daglig tok kosttilskudd med hesperidin og vitamin C reduserte utseendet på blåmerker.

Vitamin C

Det ble funnet at hos mennesker med lave nivåer av vitamin C bidro økningen til å redusere dannelsen av blåmerker. Inntaket av C-vitamin sammen med slike flavonoider som rutin eller hesperidin forbedrer effektiviteten og assimileringen. Som rapportert av Michigan Public Health System:

"Selv et lite underskudd på vitamin C og muligens flavonoider kan øke dannelsen av blåmerker. Folk som lett har blåmerker, er det nyttig å spise mer frukt og grønnsaker - tradisjonelle kilder til vitamin C og flavonoider.

. Reduser tendensen til å blåse daglig inntak av minst 400 mg vitamin C i kombinasjon med 400 mg flavonoider, for eksempel hesperidin eller rutine. "

10 naturlige rettsmidler for å akselerere helbredelsen av blåmerker

Nøkkelen til å unngå blåmerker er det vanlige forbruket av friske grønnsaker og frukt. Men hvis blæren allerede har dukket opp, er det mange enkle naturlige måter i naturen som vil hjelpe det raskt å forsvinne. Disse inkluderer:

Arnica olje: Blomster og røtter arnica i århundrer brukt som medisinske urter. Den har antiinflammatoriske egenskaper og stimulerer tilstrømningen av hvite blodlegemer som behandler blodpropper og hjelper til å spre stagnerende væske fra leddene, musklene og blåmerker. Arnicaolje er kun anbefalt for lokal bruk og i fortynnet form, siden ren er den meget kraftig og kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Blader av kål: Fra blåskjellene på ansiktet ditt, ta de store ytre bladerne av kål, smadre fortykningene på dem og dypp dem til veldig varmt vann. Fest så til blæren (bare se at de er litt avkjølte, for ikke å bli brent).

Kald komprimering: Påfør en kald komprimering til blæren - dette vil bidra til å redusere hevelse og smerte. Jo raskere du bruker komprimeringen etter skaden, desto bedre.

Aloe Vera: Frisk gel fra blader av aloe vera planten kan bidra til å akselerere helbredelse av sår og hudirritasjoner.

Calendula (marigold): Tilbered kalsemmen, kok 30 gram tørket blomster eller morgenfruerblader (eller 1/4 teskje fersk gressjuice) med 30 gram fett. Når blandingen avkjøles, bruk den på blæren. Denne blandingen er veldig nyttig når du strekker, strukket muskler, sprekker og abscesser.

Bukkehornkløver: Tilberede varme lotioner, hell 15 gram hakkede fenegreekfrø i en liten linpose og kok i noen minutter i vann. Ta ut posen og legg denne "tevann" på sårpunktet. La det være så varmt som du kan stå (bare for å unngå å bli brent).

timian: Sett de grønne delene av planten i vann og kok i tre til fire minutter. Lukk pannen og la den stå i to til tre minutter. Stamme og tilsett infusjonen i badvannet. Ta et bad som vanlig.

løk: Påfør det direkte på blæren.

St. John's Wort: Legg til 10-15 dråper St. John's wortolje til vann og bruk på et sårt sted.

Apple cider eddik: Påfør varme eller kalde kremer med eplecidereddike til blåmerke.

Vitamin K: Vitamin K bidrar til å redusere blåmerker.

Sunn hud begynner på innsiden

I tillegg til de ovennevnte anbefalingene, for å forhindre utseendet på blåmerker, Det er nyttig å spise matvarer som er spesielt effektive for å opprettholde en vakker, ren og sunt hud:

Omega-3 fett av animalsk opprinnelse:

grønnsaker: ideelt - fersk, organisk, lokal produksjon. Frisk grønnsaksjuice er et mirakel som er nyttig for huden, som karotenoider, som gir rød, oransje og gul til frukt, og er også til stede i grønne grønnsaker. Studier har vist at på grunn av bruk av produkter med mettet farge, ser ansiktet sunnere ut enn solbrent.

En gjærede grønnsaker enda bedre, fordi disse er de samme grønnsaker, men forvandlet av bakterier til superfoods som fremmer veksten av gunstige tarmbakterier, bidrar til å skape en balanse i immunsystemet og fordøyelsen.

Hva er blåmerker på kroppen, hvorfor ser de ut og hvordan bli kvitt dem?

Å få blåmerker på kroppen er en ekkel situasjon i alle sanser.

Fysisk smerte, psykologisk ubehag... Spesielt når de vises på synlige deler av kroppen.

Bruising kan oppstå på kroppen på grunn av et blåmerke, og kan vises uten tilsynelatende, tilsynelatende ved første øyekast, begrunnelse...

Ved første øyekast, dette er et ganske uskyldig fenomen er ikke alltid det.

La oss se nærmere på hva blåmerker er på kroppen, hvorfor det dannes, hvordan bli kvitt blåse selv og når det er nødvendig å konsultere en lege.

Fra denne artikkelen vil du lære:

Bruises på kroppen - hvorfor ser de ut og hvordan bli kvitt blåmerker?

Hva er en blåmerke?

Er et traume som blant annet manifesterer seg ved blødning, som alltid ligger under de øverste lagene i huden.

Vanligvis går denne vanskeligheten av seg selv uten behandling. Men i alle fall bør du vite at ikke alle blåmerker er de samme.

Det er viktig her, hva som nettopp forårsaket blødningen, og også hvilket stadium av dette traumet, fordi medisinsk hjelp fortsatt kan være nødvendig.

I medisinsk terminologi kalles et blåmerke et hematom.

Hvor kan blåmerker danne seg?

Bruises kan vises helt på hvilken som helst del av kroppen:

 • på hendene,
 • på føttene hans,
 • på bagasjen,
 • så vel som på ansiktet,
 • under øynene og til og med på nesen.

Årsakene til blåmerker på kroppen.

 1. skader, blåmerker, støt,
 2. skjørhet av blodkar,
 3. tar stoffer som øker blodproppene,
 4. sykdommer i indre organer - diabetes, levercirrhose, etc.,
 5. Årsaken til blåmerker under øynene er kronisk tretthet, stress, søvnmangel, nedsatt hemoglobin i blodet og tilstedeværelsen av parasittinfeksjon i kroppen.
 6. blåmerker kan være en konsekvens av blodsykdommer.
 7. Bruises kan vises fra injeksjoner og de blir behandlet med det vanlige "jodgitteret".

Hvorfor vises blåmerker?

Som regel er en blåmerke en konsekvens av noen påvirkning på kroppen.

Disse effektene er generelt delt inn i eksternt (traumer) og indre (sykdommer i kroppen).

Det er blåmerker på en kombinasjon av disse to faktorene, når det er en liten spark og et hematom, som vanligvis er også en ganske imponerende størrelse og smertefull, står det at kroppen går en patologisk prosess (sykdom).

Ofte, slike tilfeller gjør det klart om hva som skal presses omgående.

Hvordan dannes hematom-blåmerke?

Under påvirkning av visse faktorer, som er beskrevet ovenfor, er det under huden et brudd på kapillærene, og blodet trenger inn i det subkutane vev.

Som et resultat dannes et blåmerke (blåmerke), som skjer rødt, blått eller brunt, oftest flere nyanser samtidig.

Alt avhenger av antall blodpropper i det subkutane vevet, samt på hvilken tilstand (det er på hvilket stadium) de er for øyeblikket.

Det er mye hemoglobin i blodet til en person, noe som gir hematomet en lys rød farge. En frisk blåmerke har en lilla rød farge.

Prosessen med dannelse av et blåmerke:

 • Etter påvirkning (skade) til stedet for vevskader, begynner leukocytter (hvite blodlegemer i blodet) å ankomme.
 • De omgir stedet der en blødning oppstod, og deretter begynner å ødelegge blodcellene som har helles fra bursted kapillærene som følge av deres skade.
 • Det er prosessen med henfall av hemoglobin i røde blodlegemer (erytrocytter) som er ansvarlig for den påfølgende fargeendringen i hematomet.
 • Produktene av ødeleggelse av hemoglobin er biliverdin (grønt gallepigment) og bilirubin (gulrødt pigment av galle).
 • Under prosessen med ødeleggelse av hemoglobin, endrer blæren farge fra rød til gulgrønn, og blir deretter gul.
 • Deretter fjernes alle nedbrytningsprodukter på skadestedet (skade), og fargen forsvinner helt.

Bevist faktum!

Jo lavere blåmerker på kroppen, jo langsommere helingsprosessen finner sted.

Og grunnen til dette ligger i det faktum at beinene på beina har høyere blodtrykk, så blødningen i den nedre delen av kroppen er sterkere enn i de øvre delene av kroppen.

Når palpasjon av hematomen, blir det som regel smerte følt, som kan være av varierende grad av alvorlighetsgrad.

Hvis hematomet er dannet av en sterk ekstern påvirkning (for eksempel fra et slag), da på stedet for skade for resten, dannes ødem (hevelse).

Viktige punkter i undersøkelsen av blåmerke

Når du klassifiserer hematomer, bør følgende punkter bli vurdert:

 • Hvordan hematom er plassert i forhold til karene. I dette tilfellet er hematomet pulserende eller ikke-pulserende.

Pulserende hematom er et hematom som ble dannet etter ødeleggelsen av en stor arterie, da blødningsprosessen ikke ble stoppet i tide. Hvis du lett berører et slikt hematom, så blir det en krusning. Dette skyldes at pulserende blod fortsetter å strømme inn i hulrommet i hematom. I dette tilfellet

størrelsen på hematom vil konstant øke. Følgelig vil størrelsen på skaden stadig vokse.

Denne typen blåmerker er svært farlig, og medisinsk hjelp er presset påtrengende i URGENT rekkefølge.

 • Hvor mye blod har allerede samlet seg i vevet.

Hvis du ser på hematom fra innsiden, kan du tydelig se det koagulerte blodet, som inneholder rester av væskestoffet. Når palpasjon av stedet hvor hematom er dannet, kan du føle denne væsken.

 • I hvilken tilstand akkumuleres blodet i hematom?
 • I hvilken tilstand er blæren (den generelle tilstanden).
 • Bestem om det er en trussel om komplikasjon. Komplikasjoner oppstår vanligvis fra tilstedeværelsen av infeksjon, så vel som når en alvorlig inflammatorisk prosess oppstår. I tilfelle av en inflammatorisk prosess, er hematomer delt inn i purulente hematomer og hematomer uten suppuration.

Hva er alvorlighetsgraden av blåmerker?

Hele alvorlighetsgraden av alvorlighetsgrad avhenger kun av tilstanden til vevet og på selve prosessen selv ved en gitt tid.

I medisin er det vanlig å isolere slike stadier med hematomer:

 • Den første graden av alvorlighetsgrad. Hematom har vanligvis en ganske mild grad av skade og manifesteres som regel i løpet av den første dagen etter skaden.

I dette tilfellet, myk vev, som regel, myk vev er ikke sterkt påvirket. Ved en palpasjon er smerten av en enkel grad følt. Det er ikke noe sterkt ødem, og blærenes plass holder nesten helt sin funksjonalitet.

 • Den andre graden av alvorlighetsgrad. Dette er allerede en moderat grad av alvorlighetsgrad. I dette tilfellet opptrer blødningen omtrent tre eller fem timer etter skaden. Traumet påvirker allerede alle vev og muskler som ligger i nærheten. Og av den grunn føler personen som er skadet, en følsom smerte uten å trykke på blåmerke.

Hevelsen av sårpunktet er definitivt uttalt. I tillegg er det tydelig en dysfunksjon av funksjonaliteten til den delen av kroppen som skadene oppstod på. For eksempel, hvis armen eller benet ble skadet, er det allerede ganske vanskelig å foreta bevegelser.

 • Tredje grad av alvorlighetsgrad. Dette er den mest alvorlige graden av skade. Blæren vises bokstavelig talt rett etter å ha blitt skadet. Dette påvirker ikke bare de øverste lagene i huden, men også musklene, så smerten med en slik grad av skade er nesten uutholdelig.

Dysfunksjon av funksjonaliteten (mobilitet) av den skadede delen av kroppen er veldig sterk. Skadeområdet har et sterkt ødem (hevelse).

Bruises på kroppen - hvordan er prosessen med helbredelse?

Hvis det ikke er noen alvorlige komplikasjoner, går helbredelsesprosessen av hematomene som regel ut i tre trinn:

 1. I første etappe ser blæren seg visuelt ut som en liten rød hevelse. Størrelsen og graden av ømhet avhenger av alvorlighetsgraden av skaden. Et par dager endrer skyggen av blåmerke farge til lilla, deretter til lilla. Dette er et omtrentlig bilde, siden alt er veldig individuelt og avhenger av graden av skade.
 2. Den andre fasen er preget av en endring i fargen på hematomet til en lysere farge, vanligvis i gule nyanser. Fargeskiftet starter vanligvis ved kantene av blæren og beveger seg sakte til midten. På dette stadiet blir smerten mye mindre.
 3. Den tredje fasen av helbredelse kommer i en og en halv time etter å ha blitt skadet. Hematom blir grønn i forskjellige nyanser, mens selve blæren kan bevege seg litt lavere. Årsaken til "skiftet av plassering" av hematomet er at blodet som er inne i hematomen, allerede var herdet og hadde en viss vekt. Derfor blåser "blåser".

På dette stadiet blir hele hevelsen enda mindre, smerten stopper nesten, og huden blir en normal farge.

Her er det nødvendig å merke et slikt øyeblikk: Skadeområdet selv bør ikke vurderes som alvorlighetsgraden av skaden.

Dette betyr at blæren kan være veldig stor, men selve skaden påvirket bare de øverste lagene i huden, og lar musklene uhyggelig.

Et annet viktig poeng: alle trinnene som er beskrevet ovenfor og tidspunktet for helbredelse av blåmerker, er ganske tilnærmet og avhenger av mange punkter.

For eksempel er det noen komplikasjoner, etc.? I hvert tilfelle utvikler situasjonen på forskjellige måter.

Klemmer på kroppen - i hvilke tilfeller er det nødvendig å kontakte en lege?

Vi er alle så vant til at det å være et blåmerke er et ganske vanlig fenomen i vårt daglige liv, i tillegg går de som regel av seg selv.

Derfor søker vi oftest ikke hjelp fra leger.

Men det er objektive og viktige grunner for å spørre spesialister om hjelp.

 1. Den resulterende blåse har en alvorlig eller moderat grad. Spesielt når skadestedet er magen. I dette tilfellet er det stor risiko for skade på indre organer, og det kan bare bestemmes ved hjelp av en spesiell faglig eksamen.
 2. kort tid etter skaden begynner kroppstemperaturen å stige, og rødhet, smerte og hevelse utvikler seg ganske raskt. Dette betyr at det mest sannsynlig var en betydelig infeksjon. Umiddelbart til legen.
 3. hematom er aktivt pulserende. Dette betyr definitivt å bryte en stor arterie, og det er nødvendig å stoppe blødningen i en svært presserende rekkefølge.
 4. Det dannede hematomet oppsto som "i seg selv" uten tilsynelatende åpenbare grunner: ingen streiker, alvorlig press eller klemming skjedde. · Dette kan bety at det allerede er en viss sykdomstid i kroppen, og det kreves spesiell oppmerksomhet fra side spesialister.
 5. når alle tilgjengelige midler og metoder brukes til å kvitte seg med blåmerker, men det vedvarer ikke, og det er ingen stadier av sin helbredelse.

Alle de ovennevnte punktene på en bestemt måte krever meget tett undersøkelse og levering av kvalifisert medisinsk behandling, siden IKKE å kontakte legen kan true alvorlige komplikasjoner!

Hvordan bli kvitt et blåmerke hjemme?

Førstehjelpsmetoder:

 1. Ved første etappe må du legge kulden til det blåste stedet (det kan være is, frosne poser med grønnsaker eller kjøtt, en kald skje). Det vil lindre smerte, hevelse og redusere blærenes utseende etterpå.
 2. I andre trinn kan du bruke apoteksprodukter fra blåmerker
 3. I tredje fase kan det brukes varme på blæren, det vil bidra til å utvide blodårene, og de vil takle hematomet mye raskere, og bære nedbrytningsprodukter.

Oppmerksomhet vær så snill. Ikke bruk varme umiddelbart etter en skade. Dette kan bare provosere økt blødning. Varmebehandling utføres utelukkende som den endelige behandlingsmetoden, det vil si i tredje fase!

Forberedelser for blåmerker - en kort instruksjon

Til dags dato er apotekets valg av preparater fra blåmerker ganske bredt.

Du vil bli informert om effektive rettsmidler fra vanlig badyagi til mange salver og kremer.

 • "Blåmerke-off». Gel i to versjoner - gjennomsiktig og toning. Passer godt til store hematomer. Inneholder ekstrakt av leech.
 • "Indovazin". Utmerket sparer fra hevelse og ømhet i slagområdet. Kan brukes på ansiktet. I sammensetningen av denne gelen er trokserutin - en svært effektiv substans som bidrar til å løse problemet med hematom.
 • Express krympe. Denne fløten er basert på ekstraktet av kroppsspasmen, noe som signifikant øker blodsirkulasjonen i det skadede vevet.
 • "Bodiaga forte" og "Bodiaga 911" er også effektive preparater som har et pulver av badyagi i basen.
 • "Dolobene". Salve, som gjenoppretter skadede kapillærer og i tillegg har antiinflammatorisk og smertestillende effekt.

Men husk, hva preparater du bruker, selvfølgelig, bør du ikke vente på blåmerker på kroppen din for å forsvinne på bare en dag.

Hjerteprosessen vil ta en viss tid, som regel går blåmerker gjennom hele 2 -3 uker. Du må vite.

 • Gurkemeiepulver blandes med salt og en skje med vann, og den resulterende blandingen påføres traumatisk hevelse, blåmerker og blåmerker til det er helt tørt. Det samme kan gjøres med pulverisert grovt pulver

Her er slik informasjon, venner, om blåmerker på kroppen.

Jeg håper du finner det nyttig.

Og hvilke effektive måter og måter å bli kvitt blåmerker, vet du?

Med deg var Alena Yasneva, all farvel!

BLI MED MINE GRUPPER I SOCIALE NETTVERK

Les Mer Om Fartøyene