Hvordan øke elastisiteten i blodårene

Sikring av menneskets primære behov, som består i tilførsel av næringsstoffer, viktige sporstoffer og oksygen, avhenger fullt av tilstanden til det vaskulære systemet. Elastiske fartøy er garantien for ikke bare god helse, men også trivsel.

Men på grunn av negative faktorer, som for eksempel dårlig ernæring, avhengighet til avhengighet, mangel på kosthold nok næringsstoffer, stillesittende livsstil, før eller senere føre til at karveggen vokse elastisitet og permeabilitet, blir sprø og sprø.

Fartøygjenoppretting er en lang og kompleks prosess som innebærer medisinske og profylaktiske tiltak. Styrke det vaskulære systemet er bare mulig hvis kompleks bruk av medisiner, tradisjonell medisin og de nødvendige endringene i den vanlige levemåten.

La oss se nærmere på de relative problemene ved hva som forbedrer blodkarets elastisitet, normaliserer blodstrømmen, hvilke metoder som er mest effektive og effektive, og hvilke som helt og holdent bør overlates.

Er fartøyets elastisitet viktig?

Dessverre, for tiden tenker de fleste ikke på viktigheten av å opprettholde det vaskulære systemet i tilstanden med full funksjonell støtte av kroppen. Men det er de sterke og elastiske karene som gir optimal aktivitet for alle systemer og organer, og er nøkkelen til god helse og velvære.

Over tid fører virkningen av de negative livsstilsfaktorer, slik som mangel på diett av en tilstrekkelig mengde av vitaminer og viktige sporelementer, å opprettholde en stillesittende livsstil, overspising, dårlige vaner til det faktum at de trombotiske massene er dannet i beholderen hulrom, og hindrer normal blodsirkulasjon, vaskulær veggene blir tynnere, sprø og sprø. Resultatet er et brudd på funksjonen til individuelle systemer og organer, utviklingen av ulike sykdommer og patologier.

Dette kan bare unngås hvis det tas tidige tiltak for å øke elastisiteten i vaskulært vev, for å styrke og redusere skjøthet og forbedre blodsirkulasjonen. Avhengig av den opprinnelige tilstanden i vaskulærsystemet, kan dette gjøres ved bruk av medisiner, midler klassifisert som ikke-tradisjonell medisin, forsterkende prosedyrer og justering av dietten.

Tips! I nærvær av alvorlige problemer med vaskulærsystemet eller andre typer sykdommer, vil legen som hjelper deg med å finne det mest hensiktsmessige behandlings- og forebyggingsalternativet. Selvmedisinering i slike tilfeller kan forverre pasientens tilstand.

Ernæringsanbefalinger

For å opprettholde sirkulasjonssystemet i optimal tilstand, er det først og fremst nødvendig å fullstendig revidere den vanlige dietten og dietten. Først må vi kategorisk nekter altfor krydret, salt, søt mat, begrense mengden av animalsk fett for å prioritere å plante og meieri mat beriket med et tilstrekkelig antall sporstoffer og vitaminer.

Det er ønskelig samtidig, mens det anbefales å spise retter tilberedt hjemme fra produkter av naturlig opprinnelse.

Generelt er detaljert instruksjon om riktig ernæring som følger:

 1. Noen legemidler som forbedrer elastisiteten i blodårene, inneholder i sin sammensetning et vanlig fiskeolje, også kjent som Omega - 3. For å gi kroppen med stoffet, bør du regelmessig spiser fet marin fisk varianter. En slik meny vil forbedre tilstanden til det vaskulære systemet betydelig.
 2. Ikke mindre viktig for kroppens mikrolement er som askorbinsyre og rutin. For å skaffe dem, må du konsumere frukt av villrose, friske eller frosne bær av sort currant, druer, løk, hvitløk og paprika.
 3. Kostholdet skal domineres av plantefôr, samt frokostblandinger og belgfrukter. Basert på disse produktene kan du tilberede supper, melkegrøt, ulike typer gryteretter.
 4. Bør være forlatt fett kjøtt. Det er bedre å gi preferanse til sjømat, så vel som magre varianter, for eksempel kalvekjøtt, fjærfe, magert biff.
 5. I tillegg til å øke blodkarets elastisitet, vil regelmessig forbruk av melkesyre og gjærte melkeprodukter betydelig forbedre peristaltikken, normalisere fordøyelsen og metabolisme.


Like viktig er regelmessigheten av å spise og unngå overmåling. Det kreves små porsjoner, men ofte nok, som videoen anbefaler i denne artikkelen. Det anbefales å fullføre hvert måltid mot en bakgrunn av en enkel følelse av sult. Men fra snacking bør kastes helt.

Bevegelsen er livet

Tenk på hvordan du kan forbedre blodkarets elastisitet, du bør også være oppmerksom på fysisk aktivitet og en aktiv livsstil.

I fravær av medisinske kontraindikasjoner anbefales det at du driver med idrett som svømming, turgåing, ski, sykling. I tilfelle at denne muligheten ikke er tilgjengelig, er det nok å gå mer og gjøre daglige øvelser om morgenen (se også Fysisk anstrengelse ved åreknuter - et innfall eller en nødvendighet?).

For å normalisere sirkulasjonsprosesser og øke elastisiteten i vaskulært vev, er det ønskelig å utøve mosjon eller trene i frisk luft. Denne ekstra tiltaket vil bidra til å forbedre oksygenstrømmen til vevet, normalisere metabolske prosesser og øke kroppens generelle tone.

Tips! På bakgrunn av å ha kontraindikasjoner å trene, anbefales det å øve yoga. Selv de mest enkle øvelsene som ikke krever fysisk trening, referert til i denne retningen, vil bidra til å forbedre tilstanden til fartøyene.

Helbredende kraft av vann

Dehydrering av kroppen, med en minimal mengde væske, påvirker tilstanden til det vaskulære systemet på en ekstremt negativ måte. En av de mest effektive, enkle og rimelige måtene å øke elastisiteten i vaskulært vev og normalisere sirkulasjonsprosesser er bruk av tilstrekkelig mengde væske.

I motsetning til popular tro skal drikkevann eller andre drikker ikke være i samsvar med visse normer, men avhengig av individuelle behov. Dermed er drikking om sommeren mye mer enn om vinteren. Også fluidinntaket bør økes mot bakgrunn av forkjølelse eller andre sykdommer forbundet med økt svette.

Drikkevann må være ren, avkok eller infusjon av hagtorn, hofter, juice, fremstilt fra solbær eller tørket frukt, grønt eller hvitt, te, te med ingefær rot eller urter. Men sluk tørsten din ved bruk av svart te eller kaffe anbefales ikke. Også, selvfølgelig, bør du slutte å ta drinker som inneholder alkohol.

Legemidler

Blant effektive midler er også en rekke stoffer for å forbedre blodkarets elastisitet og stimulere sirkulasjonsprosessene. I det overveldende flertallet av tilfellene er medisiner foreskrevet for personer som har uttrykt problemer og patologier i vaskulærsystemet, men deres bruk til forebyggende formål er også akseptabelt.

Den mest populære måten med en slik plan er:

 • Ascorutin, Panangin - vitaminkomplekser;
 • Aktovegin, Semax - kraftige antioksidanter
 • lecithin, multivitaminpreparater som inneholder vitamin C og B;
 • Fenotropol, Pratsetam - legemidler klassifisert som nootropics;
 • Detraleks, Flebodia, Venezia - venotoniske midler;
 • Cere - et middel for å stimulere sirkulasjon.

Uansett hva formålet er å planlegge å ta medisiner, anbefales det at du tar medisiner for å forbedre blodkarets elastisitet bare etter samråd med behandlende lege. Ikke innrøm deg selv kategorisk, prisen på selvmedisinering kan være veldig høy.

Folkemetoder

I tillegg til et bredt spekter av ulike medisiner, er det også sikrere og ikke mindre effektive måter å forbedre blodstrømmen, øke elastisiteten i vaskulært vev og bringe dem til tone. Disse inkluderer for eksempel forskjellige dekoksjoner, blandinger og balsams, fremstilt i henhold til gamle folkesupper, tidsprøvet.

Imidlertid bør disse metodene for behandling og forebygging av vaskulære sykdommer behandles med viss forsiktighet. For eksempel kan et brudd på de anbefalte reglene for utarbeidelse av et bestemt middel, en uautorisert økning i den tillatte dosen eller et brudd på regimet av et preparat utarbeidet uavhengig, føre til negative konsekvenser for kroppen.

Tips! For å forhindre mulige komplikasjoner og forekomsten av negative konsekvenser for kroppen før du tar noen medisiner preparert uavhengig, bør du alltid konsultere legen din.

Hvitløk Elixir

Blant de enkleste, mest effektive og tilgjengelige måtene å rense, styrke og øke elastisiteten i det vaskulære systemet, er bruk av tinkturer basert på sitroner og hvitløk.

For fremstilling av dette legemidlet er det nødvendig:

 • knuse med en hvitløk eller blender et par store hvitløk hoder;
 • å passere gjennom en kjøttkvern, to store sitroner, for å fjerne dem fra ossiklene;
 • de tilgjengelige komponentene kombineres, blandes til homogen, og deretter helles en halv kopp medisinsk alkohol;
 • agenten må være insistert i ti dager, og systematisk rist beholderen med medisinen.

Etter at balsam er klar, bør du bruke den på en kvart teskje kort før hovedmåltider. Fortsett rensningsforløpet, og styrken av karene skal være til stoffet ikke er helt over.

Det bør huskes at bruken av et slikt stoff ikke er anbefalt for personer som har sykdommer i fordøyelseskanalen.

Blanding av ferskpresset juice

Effektivt helbreder og styrker fartøyets blanding, tilberedt på basis av flere ferskpresset grønnsaksjuice. En slik drink har ikke bare gode smakegenskaper, noe som gjør prosessen med forbruk ganske morsomt, men har også en effekt som bidrar til å øke kroppens tone og styrke immunforsvaret.

For å øke elastisiteten i vaskulære vev, anbefales det å tilberede følgende variant av vegetabilske smoothies:

Fartøysutvinning: anbefalinger, narkotika, narkotika, livsstil

Fartøygjenoppretting er en kompleks prosess, som er en kombinasjon av terapeutiske og forebyggende tiltak, inkludert riktig ernæring, fysisk aktivitet, vann og fysioterapi, medisinering, bruk av folkemidlene.

Sterke og elastiske kar tilpasser seg lett til kroppens behov og gir det næringsstoffer og oksygen. Fragile og svekkede blodkar er årsaken til mange sykdommer. Fartøy slites ut på grunn av hypertensjon og tørker opp under aldringsprosessen. Arterier er skadet, kolesterolplakkene dannes på endotelet. Fedme og hypodynamien fører også til vaskulær sykdom. De berørte karene er tilstoppet med trombi eller plakk, blodet kommer ikke til ønsket sted, dysfunksjon av indre organer oppstår, livsaktiviteten til en person reduseres. Han har ubehag, tretthet, dårlig appetitt, søvn og humør. I fravær av adekvat terapeutisk tiltak vil svikt i vaskulær sengen etter hvert bli en alvorlig patologi som vil utvikle seg.

Å styrke, beskytte og reparere blodkar, for å returnere dem tidligere form og elastisitet, er det nødvendig å observere de grunnleggende prinsippene for en sunn livsstil: rasjonelt å spise, herdet, aktiv livsstil, gå lange turer, for å jevnlig besøke en massasjesalong, ta et daglig Douches, gjør fotbad.

I nærvær av kliniske symptomer, på grunn av vaskulær patologi, bør du besøke en lege, gjennomgå en omfattende undersøkelse og foreskrevet behandling. For tiden er det også et stort antall ganske gode oppskrifter av tradisjonell medisin som vil bidra til å styrke og gjenopprette blodkar.

Fartøygjenoppretting er en langsiktig prosess. Å nekte det vanlige kostholdet og livsstilen er vanskelig, men helse er mye viktigere.

mat

For å gjenopprette svekkede blodårer må du spise riktig. Eksperter anbefaler å gi opp fett, stekt, krydret, salt mat og alkohol, bruk bare naturlige og selvforberedte matvarer. Mørk og vegetabilsk diett, rik på vitaminer og mikroelementer, bør prioritere. Det anbefales å nekte retter tilberedt, stekt, stekt og røkt. Produt bedre stew, kok, bake, dampende.

 • Det daglige kostholdet skal berikes med rutinemessig og askorbinsyre. Disse vitaminene finnes i store mengder i druer, løk, hvitløk, pepper. Også nyttig for fartøy av nikotinsyre er mange i kylling og kaninekjøtt, sopp, bokhvete, blekksprut, sjøfisk.
 • Forbudt er: grillet kjøtt, røkt kjøtt, pickles, saltfisk, animalsk fett, sterk kaffe, te, brus, kaker, godterier. Koffeinholdige drikker slites raskt ut i sirkulasjonssystemet.
 • Stoffer som er gunstig for fartøy som finnes i produkter som kan brukes trygt: grønn te, uraffinert vegetabilske oljer - soya, peanøtter, sesamfrø, gresskar, druejuice, sjø fisk lav-fett varianter, bær, kål, korn, soyaprodukter, hvitløk, nøtter. Immun beskyttelse av vaskemuren er gitt av naturlige antioksidanter - sitroner, appelsiner, mandariner, gulrøtter, persille.
 • Ørret, laks, fiskeolje (omega-3) gjenopprette elastisiteten av blodkar, ødelegge og oppløse den aterosklerotiske plakk, forhindre ytterligere progresjon av multippel sklerose. Blodkarene rengjøres og blir mer holdbare.
 • Ferskpresset juice er ikke bare deilige drinker, men også nyttig. Appelsin, gulrot, rødbeter, gresskar og kåljuice er tilberedt hjemme, de er drukket sakte, i små sip.
 • Gjenopprett blodkarene etter langvarig røyking er vanskelig. For å akselerere denne prosessen, er det nødvendig å fylle på kroppen av vitaminer. Hver dag bør du drikke en liter ferskpresset juice.
 • Geitemelk vil også bidra til å styrke veggene til fartøyene, gjenopprette elastisiteten av vev, fjerne tegn på betennelse og rydde luftveiene.

Et av prinsippene for et balansert kosthold er delte måltider. Mat bør tas i små porsjoner 4-5 ganger om dagen. Et sunt og moderat kosthold vil bidra til å gjenopprette blodkar og normalisere funksjonen i hele sirkulasjonssystemet.

Video: mat for blodårer, program "Live healthy"

fysisk trening

Korrekte fysiske øvelser normaliserer det vaskulære systemet og kroppen som helhet. De trener ikke bare menneskekroppen, men også dens kar. Gjenoppretter beina på beina og øker tonen sin gå, svømme, tennis, ski, sykling. For å gjenopprette hjernens fartøy er det nødvendig å utføre øvelser for livmorhalsen. Dette bør gjøres jevnt, sakte, uten plutselige bevegelser. Spesialister anbefaler pasienter å lage skråninger og sving i hodet, dreie i forskjellige retninger, trekke hodet i skuldrene.

Hvis det ikke er tid for fullverdig trening, må du i det minste gjøre øvelser om morgenen. Sportsaktiviteter øker stressmotstand og utholdenhet. Å bøye øvelser, revitaliserende blodårer, inkluderer knep og lange turer som øker nivået av oksygen i blodet.

For å rense kapillærene og gjenopprette den systemiske blodstrømmen, er det nødvendig å gi kroppen mer intensive belastninger, der karene ekspanderer og fyller med blod. For tiden er "øvelsen for kapillærene", som ble utviklet av professoren fra Japan Nishi, veldig populær. Personen ligger på ryggen, løfter hendene og føttene og begynner å vibrere dem. Vibrasjonen varer omtrent tre minutter. På dette tidspunktet åpner kapillærene, blodstrømmen aktiveres, veggene på karene i underbenene styrkes.

Video: Nishi Katsudzos gymnastikk

Medisineringsterapi

Gjenopprett og styrke blodkar med medisinering. Spesialister foreskriver stoffer av følgende grupper for personer med hjerne-, krans- eller perifer sirkulasjonsforstyrrelser:

 1. Nootropics - "Fenotropil", "Aminalon", "Pyracetam", "Nootropil".
 2. Vitaminpreparater - "Ascorutin", "Panangin", "Asparcum".
 3. Venotonikken er Detralex, Venezia, Escuzan.
 4. Antioksidanter, antihypoksanter - "Semax", "Actovegin".
 5. Antiaggreganter - "Aspirin", "Kurantil."
 6. Forberedelser for å forbedre mikrosirkulasjonen - "Cerebrolysin", "Trimetazidin."
 7. Vitaminer E, C og kosttilskudd "Lecithin", "Betakaroten".

Den moderne farmasøytiske industrien produserer et stort antall medisiner som gjenoppretter hjernens kar, forbedrer de intellektuelle og mnestic-funksjonene. De hemmer aldringsprosessen, gjenoppretter mikrosirkulasjon, hemmer trombusdannelse. De viktigste komponentene i stoffene styrker karene og gir dem elastisitet. De forhindrer utviklingen av slike alvorlige patologier som hjerneslag og hjerteinfarkt.

Spesiell oppmerksomhet bør gis til metoden for ikke-medisinsk behandling av vaskulære sykdommer - ozonbehandling. Denne fysioterapiprosedyren refererer til alternativ medisin. Ozon brukes til å gjenopprette blodkar etter ulike sykdommer. Slike behandling tolereres godt av pasienter, avviker ved fravær av bivirkninger, kombineres med andre behandlingsmetoder og utføres med det komplette unntaket av medisiner. Ozon injiseres i kroppen intravenøst, subkutant, rektalt, oralt.

Akupunktur styrker blodkarene perfekt og gjenoppretter mental balanse.

Tradisjonell medisin

For tiden er det mange oppskrifter av folkemedisin som brukes til å gjenopprette veggene i blodårene.

 • Hvitløk-sitron-tinktur er et utmerket middel for å gjenopprette elastisiteten i blodkarene. Slip en sitron og et hvitløkhode i en kjøttkvern og hell 50 ml vodka til forberedelsen. Insister på det mottatte produktet 10 dager, og ta deretter daglig før hvert måltid i tre måneder. Denne tinkturen er også full av forebyggende formål for å rense blodårene en gang i året.
 • Japansk Sophora renser blodet og gjenoppretter blodkar etter langvarig røyking. Forbered alkohol tinktur og ta den i en måned.
 • Mistelten hvit beroliger og regulerer vaskulær tone. Fra det forberede infusjonen, som tas før hvert måltid.
 • Tibetansk samling vil øke effektiviteten av tidligere metoder for vaskulær rekonstruksjon. Til dette ble blandet i like mengder gress Hypericum, kamille, Immortelle og bjørk knopper, og kokende vann helles rå insisterer tre timer. Ta løsningen før sengetid og om morgenen på tom mage, og legg til honning etter smak.
 • Å gjenopprette hjertets kar vil hjelpe tranebær. Et kilo bær og 200 gram hvitløk blir malt i en mørtel, forlatt på et mørkt sted i 12 timer, legg til honning, bland godt og ta det innvendig.
 • Klar kroppen som helhet er i stand til å hør. Hørfrø helles med kokende vann og kokes i et vannbad i en time. Filter løsningen og ta før hvert måltid for 1 skje i løpet av en måned.
 • Spirituell tinktur av salvie vil gjenopprette skipets tone og arbeid.
 • Gulrøtter spises rå, kokt, i form av hamburgere, salater og syltetøy, det bidrar til å stabilisere trykket og fjerne blodkarene i hjernen og øyet.
 • Bland gulrot og sukkerroer, legg til honning, revet pepperrot og vodka. Ta balsamet inne i 1 spiseskje tre ganger om dagen.

Nyttige anbefalinger

Å gjenopprette åpenhet og arbeid av blodårer vil ikke bare hjelpe de ovennevnte anbefalingene, men også andre råd fra spesialister:

 1. Kontrast dusj tog fartøy, stimulerer kroppen og forbedrer hjernens sirkulasjon. Begynn å ta en dusj med varmt vann, og senk det gradvis. Styr effekten av dusjen for blodkar med et dusjhode som forandrer presset av vann.
 2. Kontrasterende dusjer begynner med å tørke. Håndkleet er gjennomvåt i kaldt vann og ansikt, nakke og kropp tørkes i fem minutter. Etter dousing med kaldt og varmt vann, gni hele kroppen med en hard håndkle til lysrød. Denne prosedyren stimulerer kapillær sirkulasjon.
 3. Kontrastbad for føttene styrker og gjenoppretter karene i underbenet. Varme og kalde dusjer alterneres, og deretter blir bena grundig gnidd med et håndkle. Under påvirkning av lave og høye temperaturer, aktiveres det vaskulære systemet, fartøyene smale og ekspandere, rene, bli elastiske og sterke.
 4. Et bad med en kost bidrar til å åpne kapillærene, og dousing med kaldt vann er en slags vaskulær gymnastikk. Bath broom - en flott massasje, stimulerer blodsirkulasjonen og gjenoppretter blodkarets elastisitet. Steam prosedyrer gir raskt en god fysisk form til kroppen, men de passer ikke folk med kroniske sykdommer.
 5. Terpentinbader er tatt for forebygging og behandling av blodkar. Terpentin har en lokal irriterende og antiseptisk effekt, det forstørrer lumen av kapillærene.
 6. Våt rengjøring av lokalene, eksponering tilstrekkelig til frisk luft, kampen mot avhengighet, badstue, yoga, spise sunn mat og fersk juice å forbedre arbeidet med alle indre organer og systemer.
 7. Optimal modus for arbeid og hvile, moderat fysisk aktivitet, respiratorisk gymnastikk, massasje forbedrer blodsirkulasjonen og generell tilstand av kroppen. Personer som jobber hardt, sover dårlig og overarbeidet, er mest utsatt for dysfunksjon av det vaskulære systemet. Mental balanse, høyverdig søvn og hvile vil bidra til å takle noen patologi.

Hvilke produkter øker blodkarets elastisitet?

Hvordan øke blodkarets elastisitet? Hvilke produkter øker blodkarets elastisitet?

For å øke elastisiteten i blodårene, trenger vi først å slutte å spise de matvarer som skader elastisiteten i blodårene, nemlig røkt kjøtt, bacon og pølse, stekt kjøtt og poteter marinerte agurker, tomater og syltede grønnsaker generelt, samt hvitt brød.

Siden det er best å styrke karene som inneholder matvarer som inneholder E-vitamin, bør de konsumeres så mye som mulig:

Olivenolje, valnøtter, hasselnøtter, solsikkefrø, bønner, havremel, lever, bokhvete, gulrøtter, tomater, eggeplomme, ost, pærer og bananer.

Selvfølgelig er dette ikke bare en forandring i maten helt, som er vant til det, men likevel må du legge til de nødvendige produktene for blodkar, og utelukke de skadelige produktene.

Vaskulær elastisitet - indeks for vaskulær helse. Redusert fartøyets elastisitet På grunn av dannelsen og kalsinering på veggene av karetene av kolesterolplakk fører til utseende av aterosklerose. Tegn på nedsatt vaskulær elastisitet:

 • støy i ørene,
 • chillness av hender og føtter,
 • svimmelhet og hyppig hodepine,
 • meteosensitivity.
 • pulstrykk er større enn 40, for eksempel 160/80, 140/60, 110/50.

Å øke og vedlikeholde elastisitet av blodkar en omfattende løsning er nødvendig.

Vaskulær elastisitet vil gi:

 • vanlig mosjon (svømming, løping, ski, rask gange),
 • Organisering av rasjonell ernæring (melke-vegetabilsk diett, preferanse av matvarer som inneholder vitaminer og mineraler, restriksjon av kjøtt, ekskludering av fete og stekte matvarer);
 • planter adaptogens (ginseng, leuzea, aralia, rhodiola rosea, citrongras, sporis),
 • phytotherapy (frukt og blomster av hagtorn, bjørk knopper),
 • vannprosedyrer (kontrastdusj, bad, terapeutisk bad),

Produkter som øker blodkarets elastisitet:

 • grønnsaker og frukt som inneholder mineraler av kalium, silisium, selen; vitamin A, C og P
 • meieriprodukter
 • mattilsetninger (kosttilskudd) som inneholder adaptogene planter, vitaminer C, A, P, mineraler K, Si Se.

Den biologiske alderen til en person bestemmes vanligvis av tilstanden til sine fartøyer. Men samtidig vet ikke mange at skipsens elastisitet direkte avhenger av mengden i menneskets blod av et element som silisium.

Det er silisium som gir elastisitet av fartøyets vegger, han konverterer hjernens kommandoer til utvidelse eller innsnevring av fartøyene direkte i vevet. I tilfelle en mangel på silisium i blodet, erstattes det av kalsium, inkludert i vevene i karene. Dessverre har kalsium ikke muligheten for silisium til å konvertere hjerneimpulser, og fartøyene forblir stive og "døv" til hjernens ordrer. Det økte kalsiuminnholdet i karossens vegger avfarmer dem, slik at de blir sprø. Mikroskader og skader er "patched" ved hjelp av kolesterolplakk, og gradvis blir lumen i karene mindre og mindre. På samme tid, på grunn av silisiummangel og dårlig assimilering av kolesterol, kan den ikke brukes til direkte formål - bygge et skjelett for nye celler. Hele stoffskiftet blir gradvis forstyrret.

Begynner å spise mat rik på silisium eller med i diett silisiumvann, kan en person forandre denne situasjonen. Mengden kolesterol i blodet reduseres ikke, men det brukes til cellegenerering, og ateroskleroseprosessen minsker eller stopper helt.

Hva er disse produktene?

Champion av innholdet av silisium er artisjokk, og etterfulgt av korn og belgfrukter - bygg, bokhvete korn, bønner, linser, erter, mais, hvete, havremel. I tillegg er ganske mye silisium i eple cider eddik og te sopp.

Rensing og restaurering av blodkarets elastisitet.

Lengden på alle blodkar i menneskekroppen, ifølge medisinske eksperter, er omtrent 100 000 km. Når fartøyene mister elastisitet og kolesterolplakk blir deponert på veggene deres (dette kalles sklerose), blir en person følsom overfor værendringer og i tillegg glemsom. Et sted i horisonten hadde en liten sky nettopp samlet seg, men denne personen har virkelig hodepine. Jeg gikk inn i rommet fra kjøkkenet og sto opp i sporene mine: Jeg har glemt det jeg gikk for. Når fartøyene ikke er i orden, begynner de også å føle kalde føtter, hender, det kan være følelsesløshet eller smertefull følelse i benens kalver, noen ganger reduserer musklene.
Aterosklerose kalt patogene prosessen, når beholderveggene mister sin elastisitet tidligere, på innsiden er dekket med kolesterol og slagg, og karveggen feil vises membraner og arr.


Hjernens fartøy signaliserer deres dårlige tilstand av støy i ørene og vanlig hodepine.

I dette tilfellet bør du prøve å returnere fartøyene til den tapte elastisiteten.

Til dette formål er vegetabilske oljer, spesielt havtornolje og fiskeolje, gode. Havtornetolje kan tas en teskje tre ganger om dagen. I land hvor folk tradisjonelt bruker fisk av fete varianter, er det som regel mange langtelever - for eksempel i Island og Japan. Den viktigste helbrederen her er fiskeoljen. Det gjenoppretter elastisiteten til veggene til fartøyene, og virker også som en antioksidant. Antioksidanter inkluderer også persille, ceps, gulrøtter, sitrusfrukter.


I de tverrgående prosessene i livmorhvirvelene er det hull gjennom hvilke vertebrale arterier passerer. Disse blodkarene er involvert i blodtilførselen av hjernestammen, hjernebarken, oksipitale lobes i hjernehalvene. Hvis det oppstår problemer i livmorhalsområdet, er dannelsen av brokene komprimert vertebralarterien, med smertefulle spasmer som følge av irritasjon av skadede livmorhalskiver, hjernegruppene er dårlig forsynt med blod. Dette manifesteres ikke bare hodepine, men også svimmelhet, "flyr" foran øynene.
For å bli kvitt denne sykdommen, er det nødvendig å legge til regelmessig bruk av fiskeolje (eller havtornolje) obligatoriske øvelser for cervical ryggraden. Vi må ikke glemme at øvelsene skal utføres jevnt, sakte, uten jerks. Det er tilrådelig å gjøre dem ikke bare om morgenen, men om mulig på dagtid. Til morgenøvelsen du allerede vet, bør du legge til:
• Hodet vinkle fremover (gestusbetegnende avtale);
• Snu hodet til høyre og venstre (gestus som betyr benektelse);
Hodens helling til skuldrene (gestus som betyr censur: "ay-ay-ay");
• rotasjonsbevegelser av hodet med urviseren og mot urviseren;
• Trekker hodet fremover ved å trekke hodet inn i skuldrene.

Disse øvelsene utføres med en svært liten amplitude.

Hodepine oppstår ikke bare fra spasmer i arteriene, men også på grunn av dårlig permeabilitet av venene. I en varme, mister en person vann, og som et resultat blir blodet tykkere. Trykket er dessuten begynner hjertet å arbeide mer kraftfullt å presse den fortykkede blodet gjennom venene hvor det er sterkest bremser ned strømmen. I et slikt vær mate ha kroppsvæske, er det mer grønt og salater, nødvendigvis inkludert hvitløk i sin sammensetning og muttere (mandler bedre, ettersom, for eksempel, valnøtter og konsentrert blod). En slik diett bidrar til å redusere nivået av "dårlig" kolesterol i blodet.
Det er et veldig effektivt middel for problemer med hjernens kar. Denne sangen (!), Og enda bedre - korsang.


La oss nå liste plantene som kan gjenopprette den tidligere ungdommen til hjernens kar. Denne mjødurt, motherwort, cudweed, Sophora japonica, eng storkenebb, blomster, kløver, røtter og bark av berberis, hvetekli, unge bartrær (gran, furu, gran, einer), hagtorn, terreng arnica, løvetann rot, mynte, tyttebær (blader og bær), brev, nesle, vill jordbær (blader og bær), bringebær (blader og bær), oregano, plantain, lin, cudweed, lakris, røde fjellet aske, salvie, sikori, fennikel, timian, serie, løk, hvitløk. Og knotweed, magnolia vintreet, djevelen og evig som bare kan brukes av personer med lavt trykk nivå, som disse plantene øke den.
Men rosen, johannesurt, nesle, mais silke, ryllik, Persicaria maculosa, vendelrot, Svartsurbær, bananer, valnøtter, druesaft har evnen til å tykne blodet, men fortsatt godt restaurert fartøy.
Mistletoe og tranebær oppløst organisk avfall med det innvendige beholderveggen, i tillegg normaliserer misteltein hjerte trykk - det samme annet siffer indikasjoner på medisinsk utstyr under målingene (160/100).
Ikke prøv å bruke alle plantene fra listen samtidig. 6-8 elementer er nok for samlingen din. De tilgjengelige tørkede plantene blandes i like store mengder og kokes med avkok. Klar til å ta kjøttkraft til et halvt glass tre til fire ganger om dagen før du spiser.
Hvitløk er tilberedt som en infusjon. To hakket fedd hvitløk helle 200 ml kaldt vann, fyll det i minst en time.
For fartøyene er også nyttige ferskpresset gulrotjuice, rødbeter, kål - med tilsatt revet pepperrot eller sitron sammen med skallet. Slike drikker er adaptogens. Drikk et halvt glass tre til fire ganger om dagen før måltider.


Adaptogener reduserer syntesen av kolesterol, i tillegg forbedrer de fett (lipid) metabolisme og har en anti-inflammatorisk effekt.
Dekoksjoner og juice tar i to måneder, da - en 10-dagers pause, og igjen gjentakelsen av kurset. Minste behandlingsmåte er 6 måneder, enda bedre - et år siden fartøyene med stor vanskelighetsgrad er ryddet av toksiner og kolesterolplakk.

- For å rense kroppen som helhet 1 glass linfrø, hell 3 liter kokende vann og lag i et bad i 2 timer. Insister 1 time, trykk og drikk varmt 1 liter eller mer per dag. Behandlingsforløpet er 2-3 uker.
- 100 g fersk urt salvie hell 800 ml vodka, tilsett 400 ml vann, til å insistere på lyset i 40 dager i en lukket glassbeholder, press og drikk en gang per dag i morgen før frokost og en spiseskje blandet med vann inntil infusjonen er fullført. Behandlingsforløpet skal gjennomføres en gang i året.

For å gjenopprette blodkarets elastisitet kan "rene" dem av unødvendige innskudd gjøres ved hjelp av enkle oppskrifter av folkemedisin:
Bland 1 ts sitronsaft, honning og solsikkeolje. Ta blandingen på tom mage.
# 1 teskje honning og juice av en halv sitron oppløst i et glass, 3/4 fylt med varmt kokt vann. Ta det om natten, før du går og legger deg.

# Forebygging av aterosklerose som brukes i daglig tale klassiske anstrøk av hvitløk oppskrift: 40 g most hvitløk i en morter plassert i en glassbeholder og helle 100 g alkohol eller vodka, insisterer på et mørkt sted i 10 dager, belastning og drikke 10 dråper 2-3 ganger en dag i 30 minutter før måltider.

Hvis aterosklerose allerede har begynt, anbefales det å ta tinktur på bjørkeknopper. 15 gram nyrer fyller 0,5 liter vodka og insisterer 14 dager på et mørkt sted. Etter filtrering, ta 20 dråper 3 ganger om dagen, oppløst i 15 ml vann.

Selv når plakkene nesten blokkerte blodårene, kan sklerose reverseres. For dette er mat beriket med "søte par". 1) Jordbær i kombinasjon med havregryn i tillegg som helbreder betennelse i blodårene, renser blodårene fra kolesterol plakk, så eliminerer også skjørheten i våre vener, arterier og kapillærer. I jordbær er den viktigste aktive ingrediens elageninsyre.

2) ørret eller laks, i kombinasjon med balsamicoeddik, oppløses forsiktig i blodkarets fete plakker og gradvis utskilles de. Det er gradvis som beskytter fartøyene mot traumer og betennelser. Av prinsippet om roligere går du videre du vil.

Og denne observasjon av leger: dersom pasienten liker søtsaker, men det er lite trekk, det vil si, ikke brenne sukker spist i fysisk aktivitet, blir blodet etsende og skader inne skipene. Organismen er selvsagt umiddelbart zaleplivaet disse microtrauma, at disse "patcher" og slå inn plakk. I dødelige plaketter.

Etter et glass te må du i det minste gjøre tretti knep, hvis du ikke kan gå i timevis. Eller gi opp søtt, selv fra grønnsaker, frukt og bær som inneholder sukker. Hvis jeg selvfølgelig vil leve lenger.

Ta i like deler gresset av mulberry, motherwort, cassowe, hofter. 4 ss. skjeer brygge 1 liter kokende vann, la det brygge i minst 8 timer. Ta 0,5 glass 3-4 ganger om dagen i 1,5-2 måneder.

Etter en måneds pause, prøv denne samlingen. 2 ss. skjeen tatt i den samme mengde frukt Sophora japonica, Geranium gress og blomster av kløver brygg i en termos 2 kopper kokende vann, la for natten, belastning. Ta en tredje kopp 3-4 ganger om dagen i 1,5-2 måneder.

For de som har det vanskelig å finne riktig gress, anbefaler jeg en enklere, men også svært effektiv måte å stabilisere trykket på og rense hjernens kar. Først, bruk hver dag gulrøtter i alle slag - spis salater, koteletter, kaker, kvass, syltetøy. Og for det andre, parallelt, ta 1 ss. skje 3 ganger om dagen i en time før du spiser en slik balsam. Lag en blanding av 1 glass honning, samme mengde gulrot og sukkerroer, revet på en liten riven pepperrot. Tilsett 50 ml vodka. Etter at blandingen er infundert for en dag, hell den inn i saften av en sitron og bland den igjen grundig for å fullstendig løsne honningen. Dette beløpet skal være nok i ca to måneder. Etter samme pause, gjenta resepsjonen. Og så - fire ganger i året.

Styrke veggene til fartøyene, hemme utviklingen av atheroskleroseinfusjon og tinktur fra røttene og barken av unge grener av barbæren vanlig. 25% alkoholholdig tinktur (solgt på apoteket) bør tas på 30 dråper 3-4 ganger daglig før måltider. Til infusjon av 1 ss. en skje med knuste røtter og bark av unge grener av bjørnebær vanlige helles 0,5 liter kokende vann og stå i 3-4 timer. Ta 0,5 glass 3-4 ganger om dagen i varm form før du spiser.

Og denne oppskriften anbefales for de som er utsatt for vaskulær trombose, lider av hodepine og støy i ørene. Fyll en halv liters krukke med tørkede røde kløverhoder samlet i begynnelsen av blomstringen, hell 0,5 liter vodka og insister i to uker på et mørkt sted

Stamme, vri ut. Ta en gang daglig for 1 ss. skje før middag eller over natten. Etter en og en halv time, ta en pause i 10 dager og fortsett å drikke tinkturen i samme tid. På seks måneder kan kurset gjentas.

Les Mer Om Fartøyene