Tabletter fra kolesterol

I dag, for behandling av tilstander som ledsages av akkumulering og deponering av kolesterol (kolesterol), brukes 5 grunnleggende klasser av legemidler. Blant dem fortjener statiner fra kolesterol spesiell oppmerksomhet, hvilke fordeler og skader som er blitt diskutert siden 1950-tallet. Lidenskapene rundt dem avtar ikke før i dag, og historien om dannelsen av narkotika ligner en fascinerende eventyr roman.

Statiner for senking av kolesterol - et kjennetegn ved stoffet

Det faktum at narkotika blokkerer syntesen av kolesterol vil forårsake mer skade på kroppen enn godt, de begynte å snakke i midten av forrige århundre. Tross alt er kolesterol en plastikkomponent - den er en del av cellemembranen, deltar i syntese av kjønnshormoner og hormoner i adrenaler, kolsyre. Skeptikere tvilte på at det er mulig å lage slike legemidler som ville bli strengt kontrollert, i stand til å eliminere bare overdreven kolesterol uten å forstyrre lipidmetabolismen.

Generell informasjon

Statiner kolesterolsenkende virkning på hverandre er blokkere av HMG-CoA-reduktase - "bioaktivatory" innledende stadier av kolesterolsyntese reaksjon av forløper-forbindelser. En gruppe forskere fra Japan, ledet av Akira Endo, gjennomfører forsøk på forbedring av penicillin, i 1971 merke til at noen arter av mikroskopiske sopper fremstille ikke bare antibiotika, men også stoffer som hindrer dannelsen av cellemembraner av bakterier og forstyrre metabolismen av lipider som trengs for deres vekst og vital aktivitet. Så fra molden, produserende antibiotika, ble en komponent av bioaktive stoffer, kalt Compactin, oppnådd. Det tok mer enn 15 år før den globale farmasøytiske markedet har de første kommersielle statiner - lovastatin (Mevacor), som er en spesifikk inhibitor av HMG-CoA-reduktase. Nesten samtidig med Akira Endo ble statiner også innhentet i et laboratorium, det britiske legemiddelfirmaet Beecham, kjent for sitt arbeid med å forbedre penicillin.

Men i 1980 stoppet det japanske farmasøytiske selskapet Sankyo Co alle studier uten å forklare årsakene. På onsdag lekte forskerne rykter om at tarmkreft ble oppdaget som et resultat av pågående forsøk på statinbehandling i forsøksdyr. Den mulige kreftfremkallende effekten av statiner forårsaket det konservative japanske selskapet for å begrense utviklingen.

Selskapets beslutning om å slutte å introdusere statiner til medisinsk praksis, kan koste liv for pasienter med familiær hyperkolesterolemi, den vanligste arvelige sykdommen i verden. Uten behandling av sykdommen, tidlig og rask utvikling av aterosklerose, er hjerteinfarkt, slag, aorta-stenose (sammentrekning) og plutselig død observert hos pasienter.

Ifølge professor John J.P. Kasteleyna (Nederland), i mange år med å behandle problemet med å behandle familiehyperkolesterolemi uten statiner, er utfallet av sykdommen like dårlig som hos AIDS-pasienter.

Bare takket være støtte fra praktiske klinikere som personlig så effekten av statiner, og forskningsbedriften Merck klarte å forsvare statiner.

Vitenskapelig bevist at statiner:

 • Ikke vis side, og enda flere kreftfremkallende egenskaper når man observerer terapeutisk dose av stoffet.
 • senke kolesterolet for å målrette verdiene mye raskere enn kostholdsterapi og legemiddelbehandling med andre typer lipidsenkende stoffer;
 • 42% reduserte dødsfallet fra hjertesvikt;
 • Selv aggressiv terapi med bruk av statiner bryter ikke kroppens lipidbalanse;
 • bidrar til å stoppe utviklingen av aterosklerose;
 • redusere absorpsjonen av eksogent kolesterol;
 • påvirker betennelsen og immunaktiveringen, som er ansvarlig for utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Langtidsstudier har påvist behovet for tidlig bruk av statiner, bruk av høye doser medikamenter og langvarig behandling.

Indikasjoner for resept

Statiner er foreskrevet med arvelig eller kjøpt høyt nivå av kolesterol.

Lipidemi er foreskrevet for:

 • forebygging av kronisk hjertesvikt og hjerneslag i risikogrupper;
 • rehabilitering etter et tidligere hjerteinfarkt;
 • rehabilitering i etteroperasjonsperioden (bypass, stenting, angioplasti);
 • behandling og forebygging av IHD;
 • redusere graden av aterosklerose;
 • behandling av ikke-alkoholholdig fettlever leversykdom;
 • metabolske forstyrrelser (fedme, diabetes mellitus);
 • terapi av hyperkolesterolemi - høy arvelig eller heterozygotisk.

I moderne behandling av kronisk hjertesvikt og familiær hyperkolesterolemi inngår statiner i et omfattende behandlingsregime.

Hvordan tar jeg det?

Dosering og varigheten av å ta statiner av forskjellige generasjoner er forskjellige. I gjennomsnitt er den anbefalte daglige dosen av legemidler 20-40 mg. Økning i nummeret (

80 mg) indikeres med en nedgang i høy kolesterolindeks. Tabellen viser daglige doser for moderne statiner:

Hvilke kolesterolstatiner er de sikreste og mest effektive

Et økt nivå av kolesterol i blodet fører til utvikling av aterosklerose. Denne patologien innebærer bruk av medisiner. Terapi med bruk av statiner begynner. De bidrar til å redusere innholdet av kolesterol kunstig. Hva er statiner fra kolesterol, hvilke stoffer er mest effektive og trygge - vi vil vurdere mer detaljert.

Statins - hva er det?

Statiner er en gruppe medikamenter som er laget for å senke kolesterol i blodet. Men narkotika påvirker ikke ham direkte. De påvirker leverfunksjonen, hemmer frigjøringen av enzymet, som er involvert i produksjonen av kolesterol.

I menneskekroppen er dets komponenter - lipoproteiner. De har høy og lav tetthet. Hvis metabolske prosesser ikke brytes, utgjør lipoproteinene ingen helsefare. Men overdreven produksjon av kolesterol fremmer dannelsen av plakk, noe som fører til utvikling av alvorlige sykdommer.

Statiner er rettet mot å redusere antall kolesterolbærere til vev. Samtidig øker antallet reseptorer for lipoproteiner med lav densitet på hepatocytter. Nemlig bærer de kolesterol i motsatt retning - fra blodet til leveren. Takket være disse stoffene er produksjonen av kolesterol normalt. Deres bruk bidrar til å bringe innholdet tilbake til det normale.

Viktig! På hvilket kolesterol tar statiner? De er nødvendige for en person på et nivå over 5 mmol / l. Etter hjerteinfarkt, i alvorlige kardiovaskulære sykdommer, reduseres målverdiene for kolesterolinnholdet.

Oversikt over forberedelsene

Vurder statiner, hvor effektiviteten og sikkerheten er bekreftet av kliniske studier.

atorvastatin

Dette er de mest effektive pillene som hjelper til med å normalisere kolesterolnivået og forhindre problemer med kardiovaskulærsystemet. Ifølge statistikk, bruk av atorvastatin reduserer risikoen for slag med 50% av medikamentet Prisen er et gjennomsnitt av 220 dollar., Eller 450 rubler.

Vasilip

Dette verktøyet er foreskrevet for ulike former for hyperkolesterolemi, spesielt i kombinasjon med aterosklerose og diabetes. Vasilip brukes til å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag. Den gjennomsnittlige kostnaden for disse pillene er 150 UAH, eller 320 rubler. Disse er billige, men effektive piller som bidrar til å normalisere kolesterolet i blodet.

Atoris

Det er en komplett analog av Atorvastatin. Det forhindrer dannelsen av kolesterol fra lipider. Atoris bidrar også til å øke den "gode" kolesterolindeksen betydelig. Du kan kjøpe tabletter for rundt 230 UAH., Eller 500 rubler.

Roxer

Dette legemidlet senker kolesterolet. Det er et effektivt stoff med få bivirkninger. Roxer er også foreskrevet for forebygging av kardiovaskulære patologier hos eldre mennesker. Den omtrentlige prisen på dette produktet er 90 UAH, eller 250 rubler.

Rozart

Legemidlet brukes til å normalisere nivået av kolesterol. Det er kontraindisert i tilfeller av nedsatt leverfunksjon, aktiv hepatitt, alvorlig nyresvikt. På grunn av bivirkninger, bør Rosart tas strengt etter instruksjonene. Kjøpe i et apotek dette statin kan være til en omtrentlig pris på 170 UAH., Eller 400 rubler.

Merten

En av de billige og effektive stoffene. Inneholder rosuvastatin, har en langvarig effekt. For å maksimere effektiviteten, bør du ta Mortenil i kompleks terapi. Den omtrentlige prisen på medisinen er 150 UAH, eller 300 rubler.

Rozukard

Hjelper å bli kvitt kolesterol. Også brukes til å forhindre hjertesykdom og blodårer, aterosklerose. Det har en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger, derfor kan den bare brukes i henhold til legenes resept, nøye observere doseringen. Du kan kjøpe Rosukard for ca 180 UAH., Eller 420 rubler.

simvastatin

Legemidlet er for en person med hyperkolesterolemi. Det brukes som en komponent i kompleks terapi. Simvastatin er nyttig i form av et forebyggende middel med samtidig diabetes, aterosklerose. Gjennomsnittlig pris på dette produktet er 90 UAH, eller 200 rubler.

rosuvastatin

Dette er et av de mest effektive legemidlene for å senke kolesterolet. Rosuvastatin har en langvarig effekt. Du kan kjøpe tabletter i gjennomsnitt for 220 UAH., Eller 500 rubler.

Det er viktig å huske! Det sikreste statin vil hjelpe til med å velge den behandlende legen, med tanke på de individuelle egenskapene til pasientens kropp og sammenhengende sykdommer!

Egenskaper for klassifisering av statiner

Klassifisere statiner kan være på flere måter:

 1. Etter generasjoner: første, andre, tredje og siste generasjon.
 2. Av opprinnelse: syntetisk, halvsyntetisk og naturlig.
 3. På konsentrasjonen av aktive stoffer: høy dose, middeldosis og lav dose.

Sistnevnte klassifisering er mest praktisk, siden statiner foreskrives i forskjellige doser.

Naturlige statiner fra kolesterol

For å senke nivået av kolesterol i blodet foreskrevet et spesielt diett. Det er nødvendig, fordi noen matvarer inneholder naturlige statiner.

Reduksjon av kolesterol uten medisiner er mulig når det brukes:

 1. Produkter som inneholder ascorbinsyre. Disse inkluderer sitrus, svart currant, havtorn, hund rose, søt pepper.
 2. Produkter med nikotinsyre. Disse er alle typer nøtter, magert kjøtt, rød fisk.
 3. Omega-3 fettsyrer - rød fisk, enhver vegetabilsk olje.
 4. Polikonazola. Den finnes i sukkerrør, du kan kjøpe den på apoteket.
 5. Pektin. Den maksimale konsentrasjonen er notert i epler, gulrøtter, kål, bønner, frokostblandinger, kli.
 6. Resveratrol - druer.
 7. Gurkemeie.

Det bidrar også til å redusere kolesterolinnholdet i hvitløk.

Er det nødvendig å drikke statiner mens du følger et anti-kolesterol diett? Riktig ernæring er en del av terapien. Derfor, vanligvis for normalisering av tilstanden, endrer pasienten kostholdet og tar medisiner av denne gruppen.

Fordelene og skadene til statiner

Medisiner i denne gruppen har en rekke fordeler. De inkluderer:

 1. Redusere risikoen for død i utviklingen av hjerte-og karsykdommer.
 2. Sannsynligheten for hjerteinfarkt minker med 30%.
 3. Ved vanlig bruk av statiner reduseres kolesterolet med 40-55%.
 4. Statiner av den nyeste generasjonen inneholder ikke giftige stoffer. Bivirkninger observeres i sjeldne tilfeller.
 5. Statiner har mange analoger. Alle kan velge medisinen som passer for ham til prisen.

Skader på statiner skyldes at de kan forårsake slike reaksjoner i kroppen:

 • urimelig humørsvingninger, aggresjon, apati, panikk;
 • generell svakhet i kroppen;
 • nederlag av ikke-inflammatoriske nerver;
 • dysfunksjon i fordøyelsessystemet;
 • smertefulle opplevelser i ledd og muskler;
 • reduksjon i blodplatekonsentrasjon.

Statiner kan også føre til forstyrrelse av metabolske prosesser, så de må brukes strengt etter instruksjonene.

Kontra

Først og fremst er denne gruppen medikamenter kontraindisert hos kvinner under graviditet. Det er også forbudt å bruke dem i slike tilfeller:

 • allergiske manifestasjoner, individuell intoleranse mot legemiddelkomponenter;
 • alvorlig nyresykdom
 • forstyrrelse av det endokrine systemet;
 • patologi i muskuloskeletale systemet;
 • kronisk leversykdom.

Hvis du bruker statiner i lang tid i stor dosering, kan de forårsake slike bivirkninger:

 • smertefulle opplevelser i mage-tarmkanalen;
 • forstoppelse,
 • kvalme og oppkast;
 • redusert antall blodplater;
 • hevelse i øvre og nedre ekstremiteter;
 • overvekt, fedme;
 • muskelkramper;
 • smerte i ryggen;
 • sykdommer i ledd.

Det er også nødvendig å vurdere og forene preparater ved kompleks behandling. Bruk av statiner som er uforenlige med statiner, kan føre til alvorlige konsekvenser.

Oppsummering, det bør bemerkes at statiner er ganske sikre og effektive stoffer, forutsatt at de brukes riktig. Ved vurderingen av de individuelle egenskapene til organismen, medfølgende sykdommer hos pasienten, vil den behandlende legen velge det mest effektive middelet.

Statiner: hvordan å handle, indikasjoner og kontraindikasjoner, en gjennomgang av narkotika, enn å erstatte

Kolesterol, eller kolesterol - et stoff som utfører viktige funksjoner i menneskekroppen. Disse inkluderer:

 • Deltakelse som byggemateriale i prosessen med vital aktivitet av nesten alle celler i kroppen, siden kolesterolmolekyler er inkludert i sammensetningen av cellemembranen og gir den styrke, fleksibilitet og "fluiditet"
 • Deltakelse i fordøyelsesprosessen og dannelsen av gallsyrer, som er nødvendige for spaltning og absorpsjon av fett i mage-tarmkanalen,
 • Deltakelse i dannelsen av hormoner i kroppen - steroidhormonene i binyrene og kjønnshormonene.

Kolesterolinnholdet i kroppen består av to komponenter - syntese (dannelse) av det i leverceller (80%) og eksternt inntak med matvarer (20%). Kolesterol er rik på eggeplomme, meieriprodukter, kjøtt, lever og nyrer av fugler og dyr.

Overflødig kolesterol i blodet fører til det faktum at overskytende molekyler kan deponeres på veggene i blodårene (hovedsakelig arterier). Dannelsen av aterosklerotisk plakk som hemmer blodstrømmen gjennom blodårene, og noen ganger med klumper fester dem fullstendig å dekke åpningen av beholderen, for å fremme utviklingen av hjerteanfall og slag.

total kolesterol, bør normen i voksent humant blod ikke overskride 5,0 mmol / L hos pasienter med koronar hjertesykdom er ikke mer enn 4,5 mmol / l, og i pasienter med hjerteinfarkt - mindre enn 4,0 mmol / L.

Hva er statiner og hvordan fungerer de?

I tilfeller der pasienten har økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt på grunn av aterosklerose og brudd på kolesterolmetabolisme, er han vist langsiktig bruk av lipidsenkende legemidler.

Statiner er hypolipidemiske (lipidsenkende) legemidler, hvis virkningsmekanisme er å hemme enzymet som fremmer dannelsen av kolesterol. Arbeid på prinsippet om "nei enzym - ikke kolesterol." I tillegg, på grunn av indirekte mekanismer bidra til forbedring av den skadede indre lag av blodkarene på scenen når aterosklerose er ennå ikke mulig å diagnostisere, men avsetningen av kolesterol på veggene allerede har begynt - i en tidlig fase av aterosklerose. Også gunstig påvirke de reologiske egenskapene til blod, redusere viskositeten, som er en viktig faktor som hindrer dannelsen av blodpropper og fester dem på plaketter.

Den mest effektive for tiden er statiner av den nyeste generasjonen, som inneholder som aktiv ingrediens atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin og Pitavastatin. Narkotika av den siste generasjonen reduserer ikke bare nivået av "dårlig" kolesterol, men øker også blodinnholdet til "godt". Disse er de beste statinene for i dag, og effekten av deres søknad utvikler seg allerede i den første måneden med konstant opptak. Statiner er foreskrevet en gang om dagen om natten, det er mulig å kombinere dem i en tablett med andre hjerte medisiner.

Uavhengig bruk av statiner uten å konsultere en lege er uakseptabelt, siden før du tar stoffet, må du bestemme nivået av kolesterol i blodet. Videre, hvis kolesterolnivået er mindre enn 6,5 mmol / l, innen et halvt år er det nødvendig å prøve å redusere det ved hjelp av kosthold, en sunn livsstil, og bare med ineffektivitet av disse tiltakene bestemmer legen om utnevnelse av statiner.

Fra instruksjonen om bruk av statiner kan du fremheve hovedpoengene:

Indikasjoner for forskrivning av statiner

Hovedindikasjonen er hyperkolesterolemi (høyt kolesterol) med ineffektivitet av ikke-farmakologiske metoder og familiær (arvelig) hyperkolesterolemi med diett ineffektivitet.

aktiv progresjon av aterosklerose og høy risiko for vaskulær okklusjon - hovedindikasjonen for bruk av statiner

Utnevnelsen av statiner er obligatorisk for personer med hyperkolesterolemi forbundet med følgende sykdommer, siden deres bruk i kombinasjon med andre medisinsk foreskrevne medisiner er pålitelig reduserer risikoen for plutselig hjertedød:

 • Personer over 40 år med høy risiko for hjerte-og karsykdommer,
 • Iskemisk hjertesykdom, angina pectoris,
 • Utsatt myokardinfarkt,
 • Operasjon av aortokoronar bypass eller stentinstallasjon i hjertekarsi,
 • hjerneslag,
 • fedme,
 • Diabetes mellitus,
 • Tilfeller av plutselig hjertedød i nærstående under 50 år.

Kontra

Kontraindikasjoner inkluderer brudd på leverfunksjonen (hepatitt, cirrhosis) i aktiv fase, allergiske reaksjoner med tidligere inntak av legemidler. Statiner kan ikke tas av gravide og ammende kvinner, så vel som kvinner i reproduktiv alder som ikke bruker pålitelige prevensjonsmetoder. Statiner påvirker ikke andre typer metabolisme (protein, karbohydrat, purinbytte), slik at de kan brukes til pasienter med diabetes mellitus, gikt og andre sammenhengende sykdommer.

Bivirkninger

Mindre enn 1% av pasientene langvarige og kontinuerlig statin utviklet sykdomsfølelse, søvnforstyrrelser, muskelsvakhet, hørselstap, tap av smak, hjertebank, en skarp nedgang, og øket blodtrykk, reduserte nivåer av blodplater i blodet, neseblødning, halsbrann, magesmerter, kvalme, ustabil krakk, hyppig vannlating, reduksjon i potens, smerter i muskler og ledd, rabdomyolyse (nedbrytning av muskelvev), øket svetting, allergiske reaksjoner.

Mer enn 1% av pasientene kan oppleve svimmelhet, kvalme, smerter i hjertet, en tørrhoste, nesetetthet, perifert ødem, øket hudens følsomhet overfor sollys, hudreaksjoner - kløe, rødhet, eksem.

Kan jeg kombinere statiner med andre stoffer?

I henhold til anbefalingene fra WHO og American Heart Association er statiner et obligatorisk legemiddel ved behandling av koronar hjertesykdom, med stor risiko for komplikasjoner og hjerteinfarkt. Utnevnelse av bare ett legemiddel for å redusere kolesterol er derfor ikke nok de essensielle medisinene er inkludert i behandlingsstandardenea er beta-blokkere (bisoprolol, atenolol, metoprolol, etc.), antiplatelet midler (aspirin, Aspirin Cardio, Aspicor, Trombo Ass, etc.), ACE-hemmere (enalapril, perindopril, kvadripryl, etc.) og statiner. Mange studier har blitt utført som viser at bruken av disse stoffene i komplekset er trygt. Videre, når et trekk, for eksempel pravastatin og aspirin per tablett ble betydelig redusert risiko for hjerteinfarkt (7,6%) sammenlignet med medikamentadministrering alene (nesten 9% og 11% når man tar et statin og acetylsalisylsyre, henholdsvis).

Dermed, hvis tidligere statiner ble foreskrevet for natten, er det på en egen tid fra å ta andre medisiner, nå er verdens medisinske samfunn konkludert med at det å foreta kombinasjonsmedikamenter i en pille er mer å foretrekke. Av slike kombinasjoner blir nå stoffer testet, kalt polypillus, men deres massebruk er begrenset. Allerede brukt medisiner med en kombinasjon av atorvastatin og amlodipin - kaduet, dupleks.

Med høyt kolesterolnivå (mer enn 7,4 mmol / l), er det mulig å bruke statiner sammen med legemidler for å redusere den fra en annen gruppe - fibrater. Denne avtalen skal bare gjøres av en lege, og vurderer risikoen for bivirkninger nøye.

Det er umulig å kombinere statiner med grapefruktjuice, da den inneholder stoffer som senker metabolismen av statiner i legemet og øker deres konsentrasjon i blodet, som er fylt med utvikling av uønskede toksiske reaksjoner.

Ta heller ikke slike stoffer med alkohol, antibiotika, spesielt klaritromycin og erytromycin, da dette kan ha en toksisk effekt på leveren. Antibiotika av andre grupper i kombinasjon med legemidler for å redusere kolesterol er trygt. For å vurdere leverfunksjonen er det nødvendig å ta biokjemisk blodprøve hver tredje måned og bestemme nivået på leverenzymer (ALAT, ASAT).

Skader og fordeler - for og imot

Enhver pasient, når du tar medisiner foreskrevet av en lege, tenker på korrekthet av reseptene. Å ta statiner er ikke noe unntak, spesielt som du ofte kan høre om farene ved disse stoffene. Denne oppfatningen kan fjernes, siden nye medisiner har blitt utviklet de siste årene som gir mer fordel enn skade.

Fordeler med å ta statiner

 1. Reduksjon av dødelighet fra hjerteårsaker med 40% i løpet av de første fem årene;
 2. Reduser risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt med 30%;
 3. Effektivitet er reduksjonen av kolesterolnivået med konstant påføring på 45 - 55% av det opprinnelige høye nivået. For å vurdere effektiviteten av pasienten bør ta en blodprøve hver måned for innholdet av kolesterol;
 4. Sikkerhet - å ta den siste generasjonen statiner i terapeutiske doser, har ingen signifikant toksisk effekt på pasientens kropp, og risikoen for bivirkninger er ekstremt lav. En rekke studier, å gjennomføre langtidsovervåkning av pasienter som er under langtids statinterapi, har det blitt demonstrert at deres metode kan føre til utvikling av type 2 diabetes, kreft, leversykdom, grå stær og svekke den mentale egenskaper. Dette har imidlertid blitt avvist og bevist at slike sykdommer utvikler seg på grunn av andre faktorer. Videre observasjoner utført i Danmark for pasienter med eksisterende diabetes mellitus type 2 1996 år har vist at risikoen for diabetiske komplikasjoner så som diabetisk neuropati, retinopati, redusert med henholdsvis 34% og 40%;
 5. Et stort antall analoger med ett aktivt stoff i forskjellige prisklasser, noe som bidrar til å velge stoffet med hensyn til pasientens økonomiske evner.

Ulemper ved å ta statiner

 • Høy pris på noen originale produkter (en crucifer, et palisander, en gaffel av forte). Heldigvis er denne feilen lett eliminert ved å bytte stoffet med samme aktive substans med en billigere analog.

Selvfølgelig bør slike fordeler og uforlignelige fordeler tas i betraktning av en pasient som har indikasjon på opptak, dersom han tviler på om det er trygt å ta statiner og nøye veier fordeler og ulemper.

Oversikt over forberedelsene

Listen over narkotika som oftest er foreskrevet for pasienter, presenteres i tabellen:

Til tross for en så stor spredning i kostnaden for statiner, er billigere analoger få dårligere enn dyre rusmidler. Derfor, hvis pasienten ikke kan kjøpe det opprinnelige stoffet, er det ganske mulig å erstatte det med en lege resept for en lignende og rimeligere pris.

Video: statiner i "Helse" -programmet

Er det mulig å redusere nivået av kolesterol uten tabletter??

I behandlingen av aterosklerose som en manifestasjon av det overskytende i kroppen av "dårlig" kolesterol fra første legebesøk bør være anbefalinger for korreksjon av livsstil, fordi hvis kolesterolnivået er ikke for høy (5,0 til 6,5 mmol / l), og risikoen for hjertekomplikasjoner er ganske lav, det er mulig å prøve å normalisere det ved hjelp av slike hendelser:

 • Riktig ernæring, organisering av et måltid med unntak av fete, stekte matvarer. Prefekt er gitt til retter i damp, kokt, stuvet. Forbruk av egg (eggeplommer), kjøtt av fete varianter, biprodukter (lever og nyrer), meieriprodukter er begrenset. Det er viktig å ikke utelukke disse produktene, men bare å bruke dem i moderasjon i samsvar med prinsippene om riktig ernæring, siden kolesterol er nødvendig av kroppen som byggemateriale for hjernen, leveren, blodlegemene og andre organer og vev. Derfor ikke bruk produkter med innhold er ikke verdt det.
 • Tilstrekkelig fysisk tilstand av kardiovaskulærsystemet (turgåing, gymnastikk, utendørs aktivitet, etc.).
 • Avslag fra dårlige vaner, som forskere har bevist at alkoholmisbruk og røyking øker kolesterolet i blodet.

Noen matvarer inneholder såkalte naturlige statiner. Blant disse produktene er de mest studerte hvitløk og gurkemeie. Fiskeoljepreparater inneholder omega-3 fettsyrer, som bidrar til normalisering av kolesterol metabolisme i kroppen. Du kan ta fiskeolje, kjøpt på apoteket, og du kan lage fiskeretter (ørret, laks, laks etc.) et par ganger i uken. Bruk av tilstrekkelige mengder vegetabilsk fiber, som finnes i epler, gulrøtter, frokostblandinger (havregryn, byg) og bønner, oppfordres.

I fravær av effekt fra ikke-farmakologiske metoder, foreskriver legen ett av de hypolipidemiske legemidlene.

Avslutningsvis vil jeg bemerke at, til tross for frykt for pasienter og forståelse av farene ved statiner, er deres formål helt berettiget i avansert atherosclerosis med koronarsykdom, da disse stoffene er faktisk forlenge livet. Hvis du har høyt kolesterolnivå uten første tegn på vaskulær lesjon, bør du spise riktig, flytter aktivt, føre en sunn livsstil, og i fremtiden, så trenger ikke å tenke på om du trenger å ta statiner.

Les Mer Om Fartøyene