Hypertensiv krise - symptomer. Nødhjelp for hypertensiv krise - handlingens algoritme

En stabil overlegenhet i nødsamtalen tar et plutselig skarpt trykk i trykk - et angrep av hypertensjon. Denne farlige tilstanden krever rask medisinsk inngrep, og ikke behandling i klinikken neste dag, og enda mer, den hypertensive krisen og selvbehandling er uforenlig!

Hypertensiv krise - hva er det?

Arteriell hypertensjon manifesteres ofte av en alvorlig farlig komplikasjon, som truer en persons helse og vitalitet. Hvordan oppstår en slik kritisk tilstand? Den hypertensive krisen er et angrep av en plutselig økning i systolisk og diastolisk trykk. Det er ledsaget av en forverring i funksjonen til visse organer (hjerne, hjerte, nyrer). Fenomenet forekommer oftere i sammenligning med et hypotonisk angrep.

Det er ingen presis startstandard for denne diagnosen, alle pasienter har sine egne arbeidstrykkstandarder, hvorfra det regnes for økningen og utseendet av symptomer. Det er mer korrekt å vurdere skarp (innen flere timer) økning i arterielt trykk (BP) opp til indikatorer på personlig høyt, ledsaget av problemer fra hodepine til feil i nevrologiske og hjertesystemer - dette er hva en krise er. Provoke situasjonen kan forårsake en helt annen natur: stress, vær og klimaendringer, alkohol, avvisning av hypertensive stoffer.

Hypertensiv krise - klassifisering

Typen av patogenese skiller mellom typer av kriser:

 • Eukinetic. Et vanlig tilfelle øker samtidig øvre og nedre trykk raskt. Komplisert med mangel på hjerte venstre ventrikel, som er fulle av lungeødem.
 • Hyperkinetisk. Det øvre trykket stiger raskt. I hodet throbbing smerte, før øynene vises "flyr", kroppsfeber, svakhet. Pasienten er syk og oppkast.
 • Hypokinetisk. Sakte nedre trykk stiger, hodepine og svimmelhet bygger opp. Det er kvalme, oppkast.

Fra forekomsten av den type organskade kan man merke seg ukompliserte og kompliserte forhold:

 • Det første alternativet er vanlig for hypertensjon I-II grad. På bakgrunn av raskt fremvoksende symptomer vedvarer høyt blodtrykk i noen timer. Medisiner normalisere kroppen, juster trykkindikatorene.
 • Det andre alternativet er typisk for II-III-graden. Krisen kompliserer hypertensiv encefalopati, noe som medfører midlertidig smerte og vridning av hodet, en synsforstyrrelse. Gradvis vokser manifestasjonene, en hjertekrise eller iskemisk, lungeødem, akutt nyresvikt, tap av bevissthet er mulig. Tegn på et angrep kan vare etter normalisering av trykk i noen tid.

Hypertensiv krise - årsaker

Ved forverring av utløsermekanismen er det uvanlig mottak eller avvisning av de foreskrevne medisinene, eller erstatning av dårlige stoffer, oftere. Det er nødvendig å effektivt behandle problemet ved å følge en ordning som er gjennomtenkt personlig for pasienten, idet man tar hensyn til andre medikamenter tatt. Det må tas i betraktning, enkelte stoffer - ikke-steroider, østrogener, antidepressiva - svekker resultatet av medisiner for hypertensjon.

I etiologi er blant annet hovedårsakene til hypertensiv krise vurdert:

 • psykomotorisk nerve overexertion;
 • meteorologisk avhengighet;
 • misbruk av alkohol, kaffe, røyking;
 • overskudd i saltmat
 • mangel på søvn;
 • hormonell restrukturering hos kvinner;
 • sykdommer med symptomer på hypertensjon (nyre, diabetes).

Krisen, karakteristisk for hypertensjon, kan manifestere seg i en sunn person og føre til at han lider av hodepine. Ifølge den internasjonale klassifiseringen av helse, ICD-koden 10, refererer sykdommen til primær hypertensjon, men kan være mot bakgrunnen av sekundære fenomener av sykdommen. I patogenesen, på grunn av forstyrrelse av vaskulær regulering, begynner en arteriell spasme, så øker hjertefrekvensen, frykt, panikk vises. Som et resultat oppstår en ond sirkel, reaksjonen slutter å være selvstyrende. Trykket gir et skarpt hopp, mange organer faller inn i en hypoksisk tilstand.

Hypertensiv krise - symptomer

Symptomer på forverring er forskjellige, et vanlig symptom er hodepine, spesielt i sine tidlige stadier. Hodet kan begynne å snurre, det kan oppstå støy i ørene, kvalme forbinder det. Smerten er lokalisert i pannen, occiput, på templene, den vokser med hodet i bevegelse, det føles i øynene og kan karakteriseres som pulserende og pressende. Andre symptomer på hypertensiv krise:

 • plutselig frykt, angst;
 • frysninger;
 • rødhet, hevelse i ansiktet;
 • kald svette;
 • "Skumle" på kroppen, skjelvende;
 • en synsforstyrrelse (brudd på skarphet, dobbeltsyn, slør, fluer);
 • oppkast;
 • mangel på luft;
 • hyppigere hjerteslag.

Nødhjelp for hypertensiv krise

Når symptomene oppstår, utføres førstehjelp for hypertensive kriser i følgende rekkefølge:

 1. Prøv å roe seg og ikke bli panikk.
 2. Sett deg ned eller legg deg ned på en høy pute.
 3. Løsne klær på halsen.
 4. Mål trykket og kontroller hver halve time.
 5. Ring "03", ring til legen.
 6. Ta den foreskrevne antihypertensive medisinen.
 7. Hvis hodet er veldig sårt, anbefales et vanndrivende middel.
 8. For å roe ned, drikk Corvalolum, Valerian.
 9. Med kuldegysninger, varme føttene dine, pakk et teppe, eller bruk sennepplaster.
 10. Etter å ha undersøkt ambulansedoktor, kan det være nødvendig med sykehusinnleggelse, som ikke bør overlates.

Hypertensiv krisebehandling

Lavere blodtrykk bør gradvis for å unngå en negativ effekt på nyrene og hjernen. Betingelsen bør slås intravenøst ​​med Clonidine, Nifedipin, og oppnå en trykkreduksjon på ikke mer enn 25% innen to timer. I de neste seks timene er det nødvendig å overvåke klagerne og senke blodtrykket til indikasjonene der pasienten føler seg bedre. En utvidet diagnose kan være nødvendig (auscultation av aktivitet av andre organer).

Behandling av hypertensiv krise fortsetter å bli tatt av piller utenfor intensivsykehuset, selv om innledende sykehusinnleggelse ikke er obligatorisk for alle, men hovedsakelig for kompliserte tilfeller. Tilfeller av ukomplisert hyperkrisis normaliseres på ambulant basis etter nødvendige injeksjoner (magnesiumsulfat) eller inntak av Captopril og Kapoten tabletter. Pasienten fortsetter å gjenopprette seg fra den hypertensive krisen hjemme. Unngår fysisk aktivitet, dietten begrenser væske og salt. Et komfortabelt psykologisk miljø er nødvendig.

Behandling av hypertensive kriser

Oppgaven med å arrestere den hypertensive krisen er ikke å normalisere blodtrykket, men å fjerne pasienten fra en farlig situasjon, redusere hypertensjon til 160-170 øvre og 90-100 lavere. Normalisering anbefales til gravide kvinner med giftose i siste trimester og er mulig for et barn, en tenåring med akutt glomerulonephritis. De grunnleggende middelene for hyperkrisen - Niprid, Nifedipin, de administreres intravenøst ​​under kontroll. Når hevelse er forbundet med diuretika.

Staber fra trykk

For å normalisere trykket, bruker akutte leger magnesium under krisen. Det er nødvendig å innse at dette preparatet er nødvendig som et nødhjelp, og ikke en konstant terapeutisk taktikk! Det er også pasienter som ofte praktiserer en slik prikk fra trykk på grunn av sin uttalt effekt - de faller også inn i risikogruppen for dødelighet. Sjelden når magnesia er tildelt for selvstendig bruk.

I klinikken med krise injiseres intravenøst:

 • Captopril, Clopheline, Lasix, Nifedilin - jevnt regulere blodtrykket;
 • Euphyllin - letter pusten
 • Relan, Papaverin - lindrer muskelkramper;
 • Natrium nitroprussid - for å regulere sviktet i hjertets venstre hjertekammer.

Hvordan fjerne hypertensive krise hjemme

Hvis det ikke er mulig med rask medisinsk hjelp av en eller annen grunn, skal hypertensive pasienter med erfaring ha sprøyter og injeksjoner for å stoppe angrepet (krisen) alene. Intra-muskulære injeksjoner av Furosemide, Dibazolum, Pyracetam, No-shpy vil bidra til å fjerne hypertensiv krise hjemme, og i deres fravær - de vanlige tabletter fra trykk. Neste trinn:

 • Pasienten må trykke på kragen, ligge med hodet opp eller sitte ned.
 • Krever ro og frisk luft, med skjelv - påfør en varmepute eller et gul kort til føttene.

Kosthold i hypertensiv krise

I oppgaven, hvordan å gjenopprette fra hypertensive krisen og kurere sykdommen med manifestasjoner av anfall, er dietten en viktig faktor for å forhindre forverring:

 • Mat for hypertensiv krise er fraksjonert, 5-6 ganger, væsken er begrenset - ikke mer enn en liter per dag.
 • Reduser inntaket av animalsk fett, karbohydrater, salt, ekstrakter, og menyen introduserer matvarer rik på fiber, kalium, magnesium, vitaminer.
 • Maten blir kokt i kokt form.
 • For å fjerne overflødig væske, er lossing (frukt, kefir) dager kreves.

Gjenoppretting etter hypertensiv krise

Når hypertensjon er ønskelig å gi opp tobakk og alkohol - både menn og kvinner. Gjenopprette fra en hypertensiv krise krever en sunn livsstil - trening, basseng, sykling, ski, selv bare gå - alt perfekt påvirker rehabilitering av kroppen og generell forebygging, men fra høy belastning må gi opp idrett. Oppgaven med pasienten på krisen - for å unngå stressende situasjoner, for å observere den daglige rutinen og for å kontrollere trykket som skal måles på en daglig basis. De foreskrevne antihypertensiva bør brukes!

Komplikasjoner av hypertensive kriser

Konsekvensene av en hypertensive krise er alvorlige:

 • Krenkelse av hodet i hodet, minnetap, forvirring av bevissthet.
 • Neurologiske lidelser.
 • Hjertefeil er akutt og stillestående.
 • Iskemi, hjerteinfarkt.
 • Endring i muskelton, kramper.
 • Aneurysm av aorta.

Hva å gjøre med hypertensiv krise

Informasjonen som presenteres i denne artikkelen er kun til informasjonsformål. Materialene i artikkelen kaller ikke for uavhengig behandling. Kun en kvalifisert lege kan diagnostisere og gi råd om behandling basert på individuelle pasienters individuelle egenskaper.

Hypertensiv krise: årsaker, typer, tegn, førstehjelp, rehabilitering, forebygging

Det er så utbredt og så berømt at det ser ut til at det ikke finnes noen person etter 40 år som ikke ville ha opplevd manifestasjonene av denne plutselige staten. Den hypertensive krisen (GK), som regel, advarer ikke om sin ankomst. Han kan finne en person på forskjellige steder - på jobb, i offentlig transport, til sjøs eller i en restaurant. Selvfølgelig blir dette ofte fremmet av en ekstrem situasjon for kroppen, som det autonome nervesystemet (NNS) ikke kan takle, med tanke på dets særegenheter som ligger i denne personen. Det er hennes oppførsel som forklarer forekomsten av en vaskulær krise mot bakgrunnen av psykometrisk stress. Den ukoordinert samspillet mellom VNSs sympatiske og parasympatiske avdelinger, overhodet av en avdeling over en annen, danner en hypertonisk krise av en bestemt type. På disse indikatorene er klassifiseringen av HA basert.

Risikofaktorer

Behandling av hypertensive kriser er basert på tilhørighet til en bestemt type og er ment å målrettet påvirke årsaken til krisen. Åpenbart blir tiltrengningen av det tilrettelagt ved brudd på adaptiv kapasitet for stressfulle situasjoner av sentrale humoral og lokal (binyr og nyrene) mekanismer, hvor utilstrekkelig vaskulær respons spiller også en viktig rolle.

Dermed kan forutsetningene og årsakene til en hypertensive krise være:

 • Ustabilt nervesystem, nevroser og neurose-lignende forhold;
 • Psykotraumatisk stress, stress;
 • Genetisk predisposisjon;
 • Sykdommer i det endokrine systemet (fedme, diabetes mellitus);
 • Hormonal bakgrunn (premenstruelt syndrom og premenopausal tilstand);
 • Akkumulering av salt og væske i kroppen på grunn av misbruk av visse matvarer (sild, røkt kjøtt, marinader);
 • Tar alkoholholdige drikker selv i små doser og røyking;
 • Enhver overstyring (fysisk, psykomotisk, hørsels- og synforståelse, vibrasjon);
 • Geomagnetiske forstyrrelser og endring i værforholdene, spesielt skarpe, tillater ikke fartøyene på en eller annen måte å tilpasse seg på forhånd;
 • Samtidig kronisk sykdom i akutt stadium;
 • Krenkelse av ekskretjonsfunksjonen til nyrene;
 • Uautorisert avbestilling uten tilstrekkelig utskifting eller uregelmessig inntak av antihypertensive stoffer;
 • Cervikal osteokondrose, spesielt i nærvær av vertebro-basilær insuffisiens.

Hvilken som helst av disse faktorene alene kan føre til en hypertensiv krise, men, avhengig av hvilken del av det autonome nervesystemet kan ta initiativ til å skille mellom de ulike typer sykdommer som er grunnlaget for klassifisering av HA og forbundet med hemodynamiske forstyrrelser.

Jeg skriver - hyperkinetisk

hyperkinetisk (Type I) utvikler seg med en økning i tonen i den sympatiske delen av det autonome nervesystemet og kalles neurovegetativ eller sympatisk adrenal. Denne typen er mer typisk for unge mennesker, spesielt hannen, kan oppstå i løpet av få minutter og er ledsaget av:

 1. Signifikant økning i blodtrykk;
 2. En felles spenning;
 3. Intensified svette;
 4. En rask hjerterytme;
 5. Hodepine av en pulserende natur;
 6. Smerter i hjertet, mens det ser ut til at hjertet stopper midlertidig (ekstrasystole);
 7. Skjelving av lemmer;
 8. Rødt ansikt og tørr munn. Etter å ha arrestert et angrep, observeres hyppig vannlating med en stor mengde urin.

Hypertensiv krise av denne type er dannet ved å øke minuttvolumet og hjertefrekvens (HR), blodvolumet (CBV) og total perifer vaskulær resistens (SVR) forblir uendret, noe som resulterer en økning i hjerte- blodtrykket og puls. Denne typen GC er kjent i folket som "hjertelig"eller systolisk.

Konsekvensene av en hypertensive krise av denne art kan ofte være veldig skuffende, siden de fører til alvorlige komplikasjoner:

Er det derfor overraskende at myokardinfarkt eller slag forårsaket en ung og sterk mann død?

II type - hypokinetisk

hypokinetisk (Type II) kryper sakte men sikkert. Det er mer typisk for kvinner i "Balzacs" alder, "Grated" som et resultat av et brudd på hormonbalansen i klimakteriet. En slik krise begynner å manifestere seg noen dager før utseendet, og dets harbingere vil være symptomer på hypertensiv krise hypokinetisk type:

 1. Sløvhet og døsighet;
 2. Apati og nedgang i effektivitet;
 3. svimmelhet;
 4. Smerter strekker hodet mitt så mye at jeg vil knytte det tett med et håndkle;
 5. Kvalme, noen ganger oppkast kan også oppstå, men de bringer ikke lindring;
 6. Ødem i ansiktet og ekstremiteter på grunn av en reduksjon i mengden utskilt urin;
 7. Redusert synsstyrke;
 8. Blek og tørr hud.

Denne typen GC kalles også vann-salt eller edematøs. Den er dannet under kontroll av den parasympatiske avdelingen til VNS og er ledsaget av en reduksjon i hjerteutgang og hjertefrekvens med økende blodvolum i blodet og total perifer motstand. Tegn på en hypertensive krise av hypokinetisk type peker på Dens diastoliske opprinnelse, og derfor kaller de det diastolisk.

Med utviklingen av akutt venstre ventrikkelfeil, som ofte medfører lungeødem, snakk om en komplisert hypertensive krise av hypokinetisk type.

Video: en lege om hypertensiv krise

Komplisert hypertensive krise

En komplisert krise, som også kalles krampaktig eller cerebral, og i separate litterære kilder - eukinetic, er engasjert i nevrologi. Den er dannet av en hvilken som helst type (I eller II med samme sannsynlighet) og uttrykkes ved et brudd på koronar og / eller cerebral sirkulasjon, som ofte involverer kramper. Dette krever en spesiell tilnærming ikke bare i tilveiebringelsen av førstehjelp, men også i den videre behandling av hypertensive krisen, siden denne typen ofte ledsages av:

 • Hjerteinfarkt;
 • slag;
 • Utvikling av arytmier;
 • Hevelse i lungene;
 • Ødem i hjernen;
 • Akutt nyresvikt.

Diagnosen av en hypertensive krise er basert på anamnese, alder og kliniske manifestasjoner og skiller seg fra symptomatisk hypertensjon, som er typiske:

 1. Nyresvikt (glomerulonephritis);
 2. Endokrine sykdommer (hormon-produserende svulster i binyrene);
 3. Konsekvenser av kraniocerebrale skader;
 4. Tumorer i hjernen ledsaget av økt blodtrykk;
 5. Nevrologisk dystoni, som gir en turbulent autonom symptomatologi;
 6. Manifestasjoner av bruk av visse narkotiske stoffer (LSD, kokain, amfetaminderivater).

Ukontrollert økning i blodtrykket er svært farlig for eieren, da det er fulle av livstruende forhold som kalles "kardiovaskulær katastrofe". Komplikasjoner av hypertensive kriser, uttrykt ved akutt forstyrrelse av hjernens sirkulasjon og følgeskader, kan lett føre til døden. Ifølge ulike kilder dør nesten halvparten av disse pasientene innen tre år i tilfelle streg eller nyresvikt.

Hvordan ser den hypertensive krisen ut og hvordan kan du hjelpe pasienten?

Selvfølgelig, da det ble avslørt naturen av hypertensiv krise er kjent årsaker og mekanisme for forekomst, behandlingsstrategi vil være basert på den type krise, men alle "hjerte-katastrofer" en gang har debut og skje plutselig, når folk ikke er forberedt for dette og visste ikke hva det er.

Og at angrepet ikke blir overrasket, må du vite tegn på hypertensiv krise som kan forekomme i et hvilket som helst stadium av sykdommen og vanligvis se slik ut:

 • Et skarpt hopp i blodtrykk;
 • Alvorlig hodepine i oksipitalt og / eller parietalt område
 • Svimmelhet, "flyr" før øynene og gangstørrelsen som følge av dette;
 • Smerte i hjertet og økt hjertefrekvens;
 • Mangel på luft, derfor er pusten rask;
 • Mulig kvalme og oppkast, ikke bringe lettelse:
 • Pasienten har en tendens til å sove, og noen ganger er det en forstyrrelse av bevisstheten.

Video: symptomer på hypertensiv krise

Algoritme for prehospital omsorg

Nødhjelp for hypertensiv krise er ikke avhengig av sin type og kalles haster fordi det må komme umiddelbart og forhindre uønskede komplikasjoner:

 1. Ring straks en lege (det er svært ønskelig at pasienten ikke gjør det selv);
 2. Det er praktisk å sette en person i en semi-sittende stilling, legger puter under den;
 3. Fjern den tette åndedrettsbevegelsen av klær, siden krisen som regel gjør det vanskelig å puste
 4. Sørg for frisk luft, men dekk med et teppe for ikke å bli kaldt.
 5. Sett en varm vannflaske på pasientens føtter (en plastflaske fylt med varmt vann brukes ofte til dette formålet) eller sennepskalver til kalvemuskler;
 6. Gi et legemiddel som vanligvis tar en pasient hvis han lider av hypertensjon
 7. Akkumuler Corvalolus dråper 20, det vil lindre spenningen forbundet med krisen, siden vanligvis pasienter er dekket av angst og frykt for døden;
 8. Gi captopriltabletten under tungen og tilbud om å oppløse det;
 9. Med en sprengende hodepine som indikerer økt intrakranielt trykk, kan du gi en tablett av furosemid;
 10. Hvis du har nitroglyserin i hjemmemedisinskroppen, kan du gi det til pasienten under tungen, men ta hensyn til at det raskt kan redusere trykk, og dette vil bli ledsaget av økt hodepine. Negativ handlingnitroglyserin godt Valideres av Validol, derfor blir de akseptert samtidig.

"Gjør ingen skade," sa de gamle healere

Produserte tiltak for å senke blodtrykket, referer til kategorien prehospitalbehandling og er utformet for å hjelpe en person før legen kommer, men ikke erstatte en helsearbeider. Det viktigste er ikke å skade pasienten på noen måte. Dette gjelder for det første inntaket av medisiner, som krever spesiell omsorg.

Ikke alt narkotika, brukes til hypertensiv krise, så ufarlig, som det kan virke ved første øyekast. For eksempel, kaptopril, enalapril eller andre ACE-hemmere, kan forårsake en svært alvorlig komplikasjon, kalt angio-neurotisk ødem (en slags reaksjon som ligner på en allergisk reaksjon, veldig farlig og dårlig kontrollert).

Det er ikke nødvendig uten spesielle behov for å forstå hver eneste anledning til en ganske vanlig nitroglyserin, som kan redusere ikke veldig høyt trykk og føre til utvikling kollaps. Men siden vasodilaterende effekten av nitroglyserin er mer karakteristisk for hjertets blodkar, er det fortsatt hensiktsmessig å bruke det til kriser ledsaget av akutt koronar insuffisiens (hjerteinfarkt infarkt). Det er, i hvert enkelt tilfelle, du bør tenke og korrekt vurdere situasjonen før du gir medisinen.

Hvis det er en helsepersonell i nærheten

Håndtering av hypertensive kriser ligger i en ambulanses lege og utføres under kontroll av blodtrykk. Men hvis en landing eller ved siden av et uhell bor paramedic med videregående opplæring (medisinsk assistent eller sykepleier) og husene er tilgjengelig engangssprøyter og forberedelser, er det mulig kopping hjemme.

Denne taktikken er mer akseptabel hos pasienter med høyt blodtrykk i lang tid. Som regel er det i deres "arsenal" hjemme narkotika som kan stoppe den hypertensive krisen, "for ikke å forstyrre ambulansen nok en gang", og de er ganske kompetente på dette feltet. I slike tilfeller kan du skrive inn intramuskulært:

 • Furosemid (tar hensyn til at det fjerner kalium, magnesium, kalsium fra kroppen, slik at hyppig bruk krever inntak av panangin eller andre kaliumpreparater);
 • Dibasol (ved høye indekser er uønsket, på grunn av sin særegenhet, først enda mer øke trykket, og bare da begynner å sakte redusere det);
 • Svoveloppløsning av magnesia. Selvfølgelig er det bare fantastisk, injisert intravenøst, men da bør det administreres slik sakte og nøye, at det er bedre å forlate dette forpliktelsen og gi en slik mulighet til ambulanslaget:
 • Spasmolytics - no-spa eller papaverine;
 • Vitamin B6.

Hvis den hypertoniske krisen er ukomplisert, er det noen ganger de nødvendige tiltakene, men husk alltid at en kraftig nedgang i trykket kan forverre blodsirkulasjonen i vitale organer, så Det bør ikke reduseres med mer enn (!), Enn med 25%.

Hvordan behandler legen?

Nødmedisinteam arbeider videre protokoller, godkjent av departementet for helse i Russland, hvor hver sykdom har sin egen algoritme til beredskapsorga, etter hvilke poser og koffert, kalt den medisinske slangen "bayan", passer.

For vedtak av beredskapstiltak rettet mot en rask reduksjon av blodtrykket i stylingen, er det forberedelser for intravenøs (veldig sakte!) innledning:

 1. Clopheline (hemiton);
 2. Ganglia-blokkere (benzohexonium);
 3. Furosemid (Lasix), spesielt innføring av cerebrale symptomer;
 4. Dibasol (hos eldre reduserer kraftig hjerteutgang og har evnen til å øke dramatisk, og deretter redusere blodtrykket);
 5. Svovelsyreoppløsning av magnesia (spesielt effektiv i nærvær av tegn på encefalopati).

Hva medisin for å bruke og hvilken protokoll å bruke - legen bestemmer, avhengig av nivået av blodtrykket, slik som hypertensive krise, noe som tyder på sykehistorie og klinisk presentasjon, alder og tilstanden til pasienten tar hensyn til tiltak, førstehjelp komponenter.

Ved komplisert HA:

 • Hjerneslag
 • Ødem i hjernen;
 • Akutt ventrikelsvikt med lungeødem;
 • Akutt koronar insuffisiens, pasienten er gjenstand for forpliktelsesykehusinnleggelse på sykehus. Ukomplisert vaskulær krise, som regel, behandles hjemme under tilsyn av en lokal terapeut.

Alltid ved hånden

"Heldig for hypertensjon" venne seg til sykdommen, og deres familier er godt informert om sykdommen av en kjær, slik at alle hjelp av krise som regel prøve å holde hjemmet medisinskapet, og selv ta dem med deg hjemmefra, selv for en kort stund. Imidlertid mister en pasient i en krisetilstand, med tanke på hjernesykdommer, ofte evnen til å tydelig tenke og raskt navigere, slik at stoffets overflod bare kan villede ham. Mange sier: "Det ville være et førstehjelpsskrin for å rydde automatisk kunne ta riktig medisin i riktig dose til pasienten, selv om den som skal være neste."

Slike førstehjelpssett eksisterer. De er patenterte, tillatt for bruk på Russlands territorium og representerer en algoritme for beredskapsavdeling før de ringer til en lege. I det hermetiske tilfellet, som du lett kan bære med deg, er:

 1. Kalsiumkanalblokkeren er nifedipin (en dobbelt terapeutisk dose);
 2. Selektiv 1-adrenoblokker - metoprolol i en enkelt terapeutisk dose.

Å ha en slik "ambulanse" i nærheten, kan du gå på kino, til konsert, å besøke og mange andre steder.

Ikke venter på en ny hypertensive krise

Når det verste er over, har blodtrykket tilbake til det normale, det bør huskes at utvinning etter hypertensiv krise vil ta ytterligere 5-7 dager, ellers vil konsekvensene av slike "vaskulære hendelser" ikke ta lang tid. En ny hypertensive krise er mulig som kan bli komplisert av en livstruende tilstand. I denne forbindelse bør pasienten følge følgende anbefalinger, hvor dagene må passere rolig og målrettet:

 • Ikke gjør plutselige bevegelser og minimer stress.
 • Å avbryte morgenjogger, en nattcomputer og tv-fighters;
 • Fullstendig eliminere saltet fra kostholdet, det vil si, gå til et saltfritt kosthold, beroligende selv at det er midlertidig, bare i en uke, og så ser du - og blir vant til det;
 • Begrens væskeinntaket, men det bør gjøres gradvis;
 • Ikke iver i hverdagen (på kjøkkenet og i hagen, ikke håndtere reparasjoner);
 • Ikke svar på noen omstendigheter som opphisser nervesystemet.
 • Unngå konflikter;
 • Ta antihypertensive legemidler foreskrevet av en lege
 • Ikke røyk eller ta alkohol.

Det ville være fint å gi deg selv rehabilitering etter en hypertensiv krise sanatoriumbehandling uten å endre klimatiske forhold. Eller si, å ta en tur for en uke eller to på det lokale apoteket riktig profil, hvor du kan slappe av, ta fysioterapi, fysioterapi å gjøre, gå for en massasje, og om kvelden en avslappet spasertur gjennom området.

Advar "katastrofen"

Forebygging av hypertensiv krise bør være rettet mot å forebygge det, spesielt for personer som allerede har arteriell hypertensjon:

 1. Overholdelse av regimet av arbeid, hvile og ernæring;
 2. Konstant inntak av legemidler som regulerer blodtrykk
 3. Eliminering av produkter som inneholder en stor mengde bordsalt;
 4. Behandling av osteokondrose av cervical ryggrad og andre tilknyttede sykdommer som bidrar til utvikling av hypertensjon;
 5. Massasje av kraftsonen, treningsbehandling;
 6. Periodisk behandling på sykehus;
 7. Sanatoriumbehandling i den vanlige klimasonen;
 8. Mottak av beroligende og beroligende stoffer;
 9. Anvendelse av tradisjonell medisin;
 10. Utelukkelse av sterk kaffe, alkohol og røyking.

Den hypertensive krisen kommer ofte når man ikke forventes i det hele tatt, så oppgaven med å forhindre denne ankomsten er ikke helt lett, men det er mulig. Og pasienten selv må først løse det. Hvis av hypertensjon, generelt, jeg har ingen steder å gå, men viser ikke det selv, hovedsakelig fordi antihypertensiva ikke tillater det å forutsi hypertensiv krise er høyst reell, og det betyr - for å hindre det.

Hypertensiv krise: behandling hjemme

Hypertensiv krise - en farlig tilstand, som før eller senere møter hver hypertensive pasienter. Den truende krisen krever akutt behandling, fordi det kan føre til livstruende komplikasjoner som følge av organskade (hjerte, hjerne, nyrer). Hvis pasienten føler at han nærmer seg en hypertensiv krise hjemme behandling bør iverksettes umiddelbart.

Symptomer på krise

Crysis er en farlig tilstand som utvikler seg som følge av et plutselig hopp i blodtrykket. I dette tilfellet har kroppen ikke tid til å omstrukturere eller tilpasse seg det økte blodtrykket på karossens vegger, som er fulle av brudd på arbeidet til de viktigste organene.

Hos hypertensive pasienter kan krisen føre til utvikling av hjerteinfarkt. Det er to typer kriser - komplisert og ukomplisert. Med en ukomplisert hypertensive krise er behandling hjemme tillatt dersom den hypertensive personen forstår sårets spesifikke forhold, med en komplisert krise, er kvalifisert medisinsk behandling nødvendig.

Etter type utmerker en vegetativ, hjerte- og generalisert krise. Med hypertensjon i første og andre grad møtes pasienter ofte med en vegetativ krise. Årsakene til utviklingen av en slik krise er i pasientens psykomotional tilstand.

Utløser til begynnelsen av en vegetativ krise er:

 • alvorlig stress;
 • emosjonell opplevelse;
 • langvarig forstyrrelse av nervesystemet
 • fysisk overstyring;
 • tar alkohol eller koffein.

Hovedtrekk ved en slik krise er en rask start og en rask oppløsning. Krisen utvikler seg om noen minutter på toppen av følelsesmessig spenning og varer ikke mer enn tre timer. Spesifikke symptomer:

 • det øvre trykket er over 180 mm Hg, det nedre trykket er ca. 120 mm Hg;
 • sterk irritabilitet;
 • alvorlige symptomer på angina pectoris;
 • hetetokter;
 • nedsatt syn (slør, tåke, flyr for øynene);
 • blep av huden og kulderystelser, etterfulgt av rødt ansikt og hetetokter;
 • svetting.

Med rettidig lindring av hypertensiv krise av vegetativ type hjemme, gjenopprettes raskt. Korrekt forsynt førstehjelp hindrer utvikling av farlige konsekvenser for pasientens helse.

Hypertensiv krise kan utløses av alvorlig stress

Kriser av den andre typen (hjerte, generalisert) er preget av økt risiko for målorganer. Med en slik økning i blodtrykk, står folk som har levd lenge med høyt blodtrykk i tredje grad. Følgende regel virker her: jo høyere det normale arbeidstrykket for den hypertensive pasienten i hvile, desto alvorligere er krisen, og jo høyere er risikoen for målorganer.

Kriser av den andre typen kalles også komplisert, siden de påvirker hjerte-, hjernen, nyrene og synlighetens organer negativt. Mangel på rettidig hjelp i dette tilfellet kan føre til utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag eller plutselig hjertedød.

Tegn på en komplisert krise:

 • Sakte utvikling med gradvis økning i symptomer;
 • gradvis økning av arterielt trykk til kritiske verdier;
 • alvorlig kortpustethet
 • smerte på venstre side av brystet (bak brystbenet);
 • alvorlig smerte i den occipital delen av hodet;
 • svimmelhet;
 • krampeanfall;
 • lokal forandring i hudfølsomhet (følelsesløshet, følelse av tannkjøtt);
 • en følelse av voksende angst, et panikkanfall;
 • brudd på tale, koordinering av bevegelser.

En slik krise utvikler sakte. Symptomene øker gradvis innen tre til fire timer, og det kritisk høye trykket kan fortsette opptil flere dager.

I tilfelle av en type 1-krise er førstehjelp hjemme ikke forbudt, men anbefalt, mens det med en komplisert hypertensive krise man bør ta stoffet anbefalt av legen for permanent behandling og ringe til en ambulanse, men ikke prøve å engasjere seg i selvmedisinering.

Når hypertensiv krise bør ringe "Førstehjelp", spesielt hvis du mistenker komplikasjoner

Nødhjelp

Førstehjelpsalgoritmen for hypertensiv krise er følgende.

 1. Legg merke til forverring av velvære, man bør gå i seng. Under midjen bør du sette noen ruller eller puter. Hvis krisen er funnet på et offentlig sted, må du ikke føle deg flau av andre, men ta samme posisjon og be noen om å passere folk for umiddelbart å ringe en ambulanse. Denne posisjonen til kroppen (tilbakelent) gir en reduksjon i belastningen på hjertet og letter blodsirkulasjonen.
 2. Pass på å roe ned, bytte fra ditt eget velvære til noe objekt eller handling. Du kan gjøre respiratorisk gymnastikk hvis pasienten eier slike teknikker. Også flere dype pust og ekspandasjoner (2 sekunder per pust, to sekunder for utånding, to sekunder pause) vil hjelpe.
 3. Hvis pasienten er hjemme, bør du åpne vinduene bredt, du kan ordne et lite utkast. Dette vil lette pusten og bidra til å roe ned, spesielt hvis du fokuserer på den kule luften, i stedet for din egen frykt.
 4. Det er viktig i hypertensiv krise å kurere et forestående panikkanfall. Det er lettere å gjøre det hvis det er noen nær deg - bare konsentrere deg om hans ord.
 5. Motta narkotika er ikke forbudt, men dette bør gjøres på riktig måte. Den første å ta tabletter som viser pasienten for kontinuerlig terapi. Det er best hvis medikamentet skal være gruppen av ACE-hemmere, så som kaptopril eller dets analoger. Hypotensiv effekt av medikamentet fra gruppen av kalsiumkanalblokkere i Slag er ikke egnet, samt sterkt redusert trykk, noe som kan ha negative konsekvenser. Leger advarer - krise for den første timen blodtrykket tillates å slå ned 20% av de opprinnelige verdier.
 6. Med smerter i hjertet, er det lov å ta nitroglycerinperler i en standarddose. Ved en arytmi antas en stentokardi og en takykardi-mottak på 10 mg Anaprilina. Til stoffet handlet raskt, bør det tas sublinguelt (legg under tungen og vent på oppløsning).

Injiser og injeksjoner av antihypertensiva hemmidler er forbudt. Slike rusmidler virker raskt og reduserer blodtrykket umiddelbart. Injeksjoner kan kun utføres under tilsyn av medisinsk personell, som vil justere doseringen på en slik måte at det oppnås en optimal reduksjon av blodtrykket og unngå et slag mot målorganene som oppstår når BP faller raskt.

Forstå hvordan man skal behandle den hypertensive krisen hjemme, er det viktig å huske at det kreves en "ambulanse" hjemme i tilfelle av en komplisert krise og ineffektivitet av selvforvaltede medisiner. Hvis en time etter at førstehjelpen er gitt, er det ingen lettelse, bør du umiddelbart ringe til et team av leger hjemme. Øk doseringen av medikamenter tatt er forbudt.

Injeksjon kan raskt redusere trykk - dette er farlig, slik at du ikke kan gjøre det selv hjemme

Folk rettsmidler for krisen

For nødhjelps hypertensive krise er folkeslag ikke anvendt. Dette skyldes deres lave effektivitet. Med hypertensjon har folkemedisin en terapeutisk effekt bare med langvarig opptak. Likevel kan du trygt ta folkemidlene hjemme for å akselerere utvinning etter en hypertensiv krise.

 1. Hvitløk forbedrer elastisiteten i blodkar og senker kolesterolet. Bruken av hvitløkstinktur i rehabiliteringsperioden etter en hypertensiv krise hjemme, vil ikke bare bidra til å forbedre total helse, men også for å unngå et annet skarpt trykkfall. Hvitløk tinktur kan kjøpes på apoteket eller utarbeides uavhengig. For å gjøre dette, hogge hvitløkens hode og hell 250 ml ren alkohol. Legemidlet bør infiseres i tre uker på et mørkt sted. Deretter tas tinktur daglig på en teskje morgen og kveld.
 2. En effektiv folkemekanisme for en krise er termisk eksponering. Dette er den eneste metoden for tradisjonell medisin, som kan brukes som en nødsituasjon på tidspunktet for den forestående krisen sammen med medisiner. For å gjøre dette må du legge isen til templene dine, og plasser varmt varmt vann på føttene. Eksponeringsvarigheten er 15-20 minutter.
 3. Umiddelbart under krisen kan du drikke et glass kjøttkraft fra en blanding av rødder av valerian og motherwort. Et slikt verktøy vil ikke stoppe krisen og vil ikke normalisere presset, men det vil lindre følelsen av panikk og lette krisen.
 4. Etter krisen kan du ta hagtorn i flere dager. Dette verktøyet normaliserer hjertet, forbedrer den psyko-statiske tilstanden og gir en tidlig gjenoppretting. Ta det skal være tre ganger om dagen for 20 dråper. Det anbefales å drikke medisinen umiddelbart før måltider.

I tillegg kan du ta vegetabilske diuretika - infusjon eller buljong av villrose, urtete. Dette vil forbedre trivsel etter en krise og normalisere blodtrykket ved å fjerne overflødig væske fra kroppen.

Gjenoppretting etter krise

En person som har gjennomgått en hypertensiv krise, bør overholde hvilerid i flere dager. For raskt å komme seg fra en krise må du følge et spesielt saltfritt kosthold, unngå stress og fysisk stress.

Siden krisen ofte skjer mot bakgrunn av psykomotional stress, bør hypertensive pasienter ta plantevernmidler for å normalisere arbeidet i nervesystemet. Urtete (kamille, mynte, oregano, melissa) vil bidra til å lindre spenningen og forbedre søvnkvaliteten.

Hvis det er mulig, anbefales det å gå på naturen i noen uker for tidlig gjenoppretting. En utmerket løsning vil være å besøke et sanatorium eller et pensjonat i naturen.

Etter å ha forstått hva du skal gjøre for å bekjempe hypertensjon eller hypertensjon og hvordan du fjerner hypertensive krisen hjemme, anbefales det å konsultere en lege om å endre behandlingsplanen på en slik måte at det forhindrer utviklingen av en krise i fremtiden.

Tiltak for å forhindre hypertensiv krise

innhold

I en verden der en av de viktigste dødsårsakene er sykdommer i det kardiovaskulære systemet, og den hyppigste manifestasjon av dem anses å være hypertensive hjertesykdom, grunnleggende sted i legens aktiviteter bør være engasjert i forebygging av hypertensive krise.

Arteriell hypertensjon er en ganske vanlig tilstand blant pasienter med SSS-patologi. Til en formidabel komplikasjoner av hypertensjon vanligvis forårsaker plutselig hopp i det systoliske blodtrykket tall til mer enn 200 mmHg, og under hvilke skal forstås en hypertensiv krise.

En lignende tilstand kan føre til symptomatisk økning i trykket som oppstår, for eksempel, pheochromocytoma, nyresykdommer og lignende. D., men ofte blir årsak til hypertensjon.

Kort informasjon: utvikling, årsaker, komplikasjoner

Under hypertensiv sykdom, eller rett og slett hypertensjon forstå multifaktoriell, dvs. E. Pluricausal, en sykdom som er kjennetegnet ved en systematisk økning i blodtrykket ikke er assosiert med patologien til et bestemt organ eller system.

GB har følgende funksjoner:

 • langvarig kurs
 • ustabilt blodtrykk;
 • trinnvis utvikling, progressivitet;
 • god overensstemmelse med antihypertensive medisiner.

En av de ekstreme manifestasjonene av hypertensjon er den hypertensive krisen. Det er tilfeller når dette er den eneste manifestasjonen av sykdommen. Ved en krise er trykkstigningen akutt, ofte med symptomatisk hjerte- eller cerebral karakter, dvs. forstyrrelser forekommer i hjerte- og hjernearbeidet.

For å forstå hvordan man kan forhindre en hypertensiv krise, må du kjenne til faktorene som provoserer det, de inkluderer:

 • pasientens tilbøyelighet til nevroser;
 • stress med redusert tilpasning av sentralnervesystemet til nervesjokk;
 • abrupt avbrytelse av medisiner for behandling av hypertensjon (effekten av uttak);
 • dårlige vaner (sigaretter, alkohol);
 • unøyaktigheter i kosten (masse salt mat, sjokolade, overdreven kaffeforbruk);
 • plutselig endring i værforholdene.

Den førstnevnte omfatter aortaaneurisme, forverring av aterosklerose av koronarkarene i hjertet, koronar arteriesykdom vekting. Komplikasjoner fra AIM er nephrosclerosis og kronisk nyresvikt. Og til slutt, i CNS er svekkelse eller tap av syn, forverring cerebral arteriosklerose, og som et resultat av cerebral sirkulasjon.

Å være en konsekvens av å utvikle hypertensiv sykdom, skaper krisen forholdene for alvorlige patologier som følge av det. Pasienten trenger ikke bare å stoppe en kraftig økning i blodtrykket, men også å utføre en grundig og konstant behandling av hypertensjon for å forhindre gjenopptakelse av HA.

Mål og midler for forebygging av GK

Målet med enhver forebygging er å forhindre forekomst av en hendelse. Ved forebygging i medisin forstår de ikke bare mekanismene for å hindre sykdommen, men også handlinger som fører til å stoppe fremdriften og redusere risikoen for komplikasjoner. Det finnes to typer aktiviteter som tillater både å unngå en hypertensive krise og for å hindre mulige negative konsekvenser.

Primær forebygging

Hovedmålet er å forhindre utvikling av hypertensiv krise. Oppgaven er å utelukke risikofaktorer fra pasientens liv.

Hovedaktivitetene er:

 1. Tidlig og regelmessig inntak av legemidler som reduserer blodtrykket, tilskrives den behandlende legen.
 2. Dannelse av en sunn livsstil, som inkluderer tilstrekkelig fysisk aktivitet, avvisning av dårlige vaner, normalisering av diett og daglig diett.
 3. Styrke nervesystemet, eliminere stress, psyko-emosjonell overbelastning.
 4. Daglig selvkontroll av blodtrykk.

De viktigste elementene i primær forebygging av hypertensiv krise er: et konstant inntak av narkotika og en reduksjon i stressende situasjoner.

Den første er knyttet til den såkalte avbrytingseffekten etter å ha tatt en bestemt type medikamenter, når de er i bakgrunnen for en kraftig opphør av bruk, forsterkes symptomene på sykdommen flere ganger. Antihypertensive medikamenter tilskrives pasienten for livet, og over tid kan han bare gå til minimum dosering uten å gi opp helt.

Nervøs overstyring og stress betraktes som hovedårsaken til utviklingen av hypertensjon og dermed hypertensiv krise. At nervøse lidelser regulering i blodtrykk fører til skarpe dråper det, som i sin tur fører til brudd på CCC og andre systemer, forverrer sykdommen.

Sekundær forebygging

Hovedoppgaven er en tilstrekkelig behandling av hypertensiv krise og dispensarobservasjon av personer med identifisert GB.

Denne typen forebygging gjør det mulig å unngå komplikasjoner av allerede utviklet patologi. Klinisk oppfølging involverer utarbeidelse av en individuell plan for undersøkelse og behandling av pasienten, regelmessig overvåking av tilstanden hans for å oppdage forringelse i tide. Tilstrekkelig behandling er bruk av legemidler godkjent for hypertensjon, noe som på kortest tid kan gi pasienten lettelse med en minimal bivirkning.

Den gode effektiviteten av primær forebygging gir pasienten minimal risiko for å utvikle HA med hypertensjon.

Men ikke alltid har medisinsk arbeideren muligheten til å påvirke de eksterne forholdene til en persons liv for å oppnå fullstendig eliminering av stressfaktorer. Og når det er en hypertensive krise, blir dens forebygging sekundær.

Viktig å huske

Uttrykket at alle sykdommer fra nerver har et tungt fundament. Utviklingen av de fleste av de kroniske sykdommene, på en eller annen måte, er provosert av nervesjokk og psyko-emosjonell overbelastning. Hypertensiv sykdom er ikke noe unntak. Den alvorlige manifestasjonen i form av hypertensive kriser krever umiddelbar normalisering av trykk. Samtidig skal fallet ikke være skarpt. Tidlig gjengitt medisinsk behandling er garantien for å opprettholde arbeidskapasiteten og den normale tilstanden til CCC og andre kroppssystemer.

Men sykdommen er lettere å forebygge enn å behandle. Andelen av kvaliteten på medisinsk behandling på nivået av menneskers helse er bare 10-15%, hovedvekten er på livsstilen.

Primær forebygging er først og fremst tilfelle av pasienten selv. Tilstedeværelsen av hypertensiv sykdom bør stimulere ham til å forandre livet. Bare han kan redde sin maksimale helse. [/ Attention]

Hvordan forebygge hypertensiv krise

Klinisk angiologi

- sykdommer i arterier og vener av inflammatorisk og ikke-inflammatorisk natur, etiologi og patogenese, klinikk og diagnostikk, behandling og forebygging av vaskulære sykdommer.

Hvordan unngå hypertensiv krise

Ifølge statistikken er mer enn halvparten av ambulansgruppens samtaler for pasienter med hjerte-og karsykdommer. Og hver tredje lege diagnostiserer: hypertensive krise. Hvorfor stiger trykket kraftig og hvordan oppfører seg i en vanskelig situasjon? Om dette forteller lege-terapeuten Eugenia Aleksandrovna SPIRYANOVA.

TRYKK PÅ GRENNSEN

Med hypertensive kriser er det en plutselig forverring av hypertensiv sykdom med en kraftig økning i blodtrykket. En alvorlig tilstand er ledsaget av et brudd på det autonome nervesystemet og en forstyrrelse av hjerne-, krans- og hjerteblodstrømmen. Den hypertensive krisen er farlig, ikke bare for helse, men for livet. Ved en krise skal pasienten nødvendigvis henvende seg til legen som skal gjøre førstehjelpen, finne ut grunnene til et plutselig trykkpres og utpeke behandlingen.

SLIMMING ØKNING

De viktigste komplikasjonene ved hypertensiv krise er hjerteastma, lungeødem, myokardinfarkt, slagtilfelle. Når krisen er avsluttet, er det ikke bare nødvendig å senke blodtrykket, men også for å forhindre kardiovaskulære komplikasjoner. Valget av medisiner for terapeutisk taktikk avhenger av graden av skade på hjertet, hjernen, nyrene, sykeorganene.

Arterialt trykk bør reduseres med 25% i de første 2 timene og opp til 160/100 mm Hg. Art. for de neste 2-6 timer. Du kan ikke redusere trykket for raskt, ellers kan iskemi (oksygen sult) i sentralnervesystemet, nyrer, myokard (hjerte muskel) utvikle seg. Som et resultat vil en person ikke lide så mye fra selve krisen som fra feil behandling.

Hvordan hjelper du deg?

I hypertensive krise, må du først ringe "neoblozhku", og før ankomst av leger er det ønskelig å gjøre følgende. Det er praktisk å sitte ned med beina ned.

For å redusere trykk, ta ett av følgende legemidler:

- Captopril 6,25 mg (kvart tabletter) under tungen, med utilstrekkelig effekt til å ta stoffet gjentatte ganger for 25 mg etter 30-60 minutter;

- klonidin (klonidin) 0,15 mg oralt, eller alternativt etter en time til 0,075 mg;

- nifedipin (Corinfar, Cord-Fen) 10 mg;

- hypothiazid 25 mg eller furosemid 40 mg oralt:

- Med uttalt følelsesmessig stress kan du ta Corvalol 40 dråper eller diazepam 10 mg oralt.

- ved iskemisk hjertesykdom ved bruk av nitroglycerin (isosorbiddinitrat eller mononitrat) og propranolol (metoprolol, atenolol);

- med nevrologiske lidelser som et ekstra verktøy kan ha nytte av eufillin;

- Ikke bruk ineffektive stoffer - dibazol, papazol, ellers kan tilstanden forverre.

TIL REFLEKSJON - flere timer

I seg selv en kraftig økning i blodtrykket ved hvilket det ikke er noen uheldige symptomer fra andre organer, dikterer obligatorisk, men ikke så påtrengende intervensjon og legemiddeladministrering kan plasseres med en forholdsvis hurtig aktivitet (20-40 mg Inderal sublingualt, kaptopril, furosemid, nitroglycerin ).

Behandlingen av en pasient med en ukomplisert hypertensive krise kan gjøres på en poliklinisk basis.

Blant betingelsene som krever relativt akutt intervensjon, malign arteriell hypertensjon (CAG), når det diastoliske (lavere) trykk overstiger 120 mm Hg. Art. som fører til uttalt forandringer fra siden av vaskemuren. Og dette provoserer vevetsisemi og forstyrrer organens funksjon. Alle disse endringene ledsages av en ytterligere frigivelse av stoffet som forårsaker vasospasme, og en enda større økning i trykk.

Syndromet er vanligvis manifestert av fremdriften av nyresvikt, nedsatt syn, vekttap, ugunstige symptomer fra sentralnervesystemet, endringer i blodegenskaper.

To typer kriser

Krisene av type I - lys og kortsiktig. Pasienter klager over hodepine, svimmelhet, kvalme, nervesituasjon, hjertebank, skjelving i kroppen, tremor (skjelving) i hendene. Røde flekker vises på huden av ansikt og nakke av pasientene. Trykket når 180-190 / 100-110 mm Hg. Art. øker pulsen, samt innholdet av adrenalin og sukker i blodet, øker blodkoagulabiliteten.

Krisene av type II er mer alvorlige og varer opptil flere dager. Pasientene utvikler alvorlig hodepine, svimmelhet, kvalme, oppkast, kortvarig synshemming. Under forverring av pasientene opplever trykk smerter i hjertet, parestesi (nummenhet, prikking i kroppen), sløvhet, forvirring. Det diastoliske (nedre) trykket stiger kraftig, og pulstrykket (forskjellen mellom øvre og nedre trykk) øker ikke. På dette tidspunktet øker blodkoagulabiliteten og hormonnivået for norepinefrin.

Hypertensiv krise - å kjenne og forebygge

Legene kaller det et sterkt brudd på hjernens sirkulasjon. Og våre bestemødre og mødre er trengte: "Presset har hoppet".

Den hypertensive krisen kan utvikles hvis du stopper plutselig med å ta antihypertensive stoffer. Det er også den første "bellen" av hypertensjon, og oppstår når du ignorerer systemisk behandling. Noen ganger med hypertensive kriser anbefaler leger at de bor på et sykehus under tilsyn av spesialister.

I hovedrisikogruppen er kvinner i overgangsalderen, selv om andre faktorer er i stand til å provosere en hypertensive krise. Dette er stress, fysisk aktivitet, meteorologisk avhengighet, alkoholforbruk.

Spesialister skiller mellom angrep av to typer:

 1. Et høyt nivå på det første (øvre) sifferet er systolisk trykk. Det varer i ca tre timer, personen rødmer, svette øker.
 2. Økning i alle parametere av tonometer: systolisk og diastolisk blodtrykk. Det starter sakte, og kan vare i flere dager. Oftere observert hos mennesker i alderen, mens pasienten pales, føles stor svakhet.

Hvilke konsekvenser kan det være?

Spekteret av sykdommer som kan forårsake hypertensiv krise, ganske bred, slag, cerebral ischemi, renal eller hjertesvikt, myokardialt infarkt, encefalopati, lungeødem, og til og med astma.

Hva skal du gjøre eller gjøre i øyeblikket av en forverring?

Ring for nødhjelp ved å varsle dispatcheren av høyt blodtrykk. Forbedring av pasientens tilstand vil oppstå når trykket faller til normalt, så all doktors handlinger er rettet mot dette.

Du kan ikke redusere prisene selv kraftig ved hjelp av medisiner. En person mister bevissthet og kan dø. Legen injiserer legemidler intravenøst. Andre måter å ta medisiner på, er ineffektive.

Overvåk blodtrykket og hold deg frisk!

Hvordan forebygge hypertensiv krise?

I kroppen er det en såkalt blod-hjernebarriere som beskytter nerveceller fra toksiner, som disse cellene er spesielt følsomme for.

Forstyrrelser av denne barrieren kan forekomme både på grunn av brudd på syrebasebalanse i kroppen, og på grunn av et sterkt trykk i blodtrykket. For å forhindre feil i denne beskyttelsesmekanismen, må du først overvåke blodtrykket, ikke tillate for høyt av tallene, og for det andre må du overvåke dietten.

Personlig førstehjelpsutstyr

Vanligvis velger en person som har lidd av hypertensjon i lang tid å velge stoffene han trenger under medisinsk tilsyn og vet hvilke stoffer som fungerer best for kroppen sin.

Det er av fundamental betydning at alle disse legemidlene alltid er til stede - en personlig førstehjelpsutstyr bør utarbeides. For å redusere høyt blodtrykk, inntak av betablokkere, som inkluderer atenolol og labetolol.

For å opprettholde hjertet bør ta nitroglycerin, samt beroligende medisiner. Reduser blodtrykksdiuretika, som furosemid, hypotiazid. Du kan også bruke langtidsbruk: dibazolom og papaverin.

Fysisk aktivitet

Fysisk stress for hypertensjon er obligatorisk, men den mest nyttige tingen går utendørs, du kan skrive deg selv inn i "branded" øvelser som går, fra sakte til fort. Det er ønskelig å gjøre morgenøvelser, brukte treningsøvelser bør være rytmiske (sykliske), unngå plutselige bevegelser, jerks.

Det er nyttig å gjøre et stort antall repetisjoner av øvelsene, men antallet av disse repetisjonene skal økes gradvis. En god forebygging av hypertensiv krise er muskelavslapping (avslapping). Det skal utføres etter fysisk anstrengelse og før sengetid.

Viktige produkter

For å hindre svelling, provoserte en økning i trykket og for å opprettholde hjertesykdommer og blodkar trenger å konsumere mat som er rik på vitaminer og mineralkomponenter, og spesielt kalium, kalsium og magnesium.

Grønnsaker, frukt, bær og juice er rik på kalium. Kalium er rik på poteter, tørkede frukter (rosiner, tørkede aprikoser, svisker, fiken), havkål, erter og bønner. Kalsium er rikelig i melk og meieriprodukter, spesielt i harde oster og hytteost.

Det er også nyttig å spise grønnsaker i rå form - fra dem er kalsium absorbert godt, men når det varmebehandles, blir det en vanskelig å fordøye form. Det meste av kalsiumet i løvrike grønnsaker, i krydret greener, i nøtter, frø, belgfrukter og helkorn.

Magnesium-rik nøtter, hvetekli, tørket frukt, havregryn, hirse, samt egg, erter, bokhvete og pearl bygg, persille og salat.

Med hensyn til væskeretensjon i kroppen: Hvis du merker at dette skyldes saltinntak, prøv å redusere inntaket. Også hypertensive forbrukes på ettermiddagen mindre væske (ca. 2 ganger lavere enn før sykdom) forlater lange te og andre rikelig drikke før sengetid. Generelt, å drikke en posisjon til å opprettholde helsen til vannet og ikke å overbelaste hjertet og nyrene, 50% av vannet du trenger å drikke selv før kl 11 og etter 21:00 er best å ikke drikke allerede.

Les Mer Om Fartøyene