Svake fartøyer: årsakene til og tegnene på hva de skal gjøre - måter å helbrede og styrke

Fartøy - et av de svakeste stedene i den moderne manns kropp. Karsykdommer fører svært ofte til funksjonshemming og død av pasienter. Dårlige skader forverrer den generelle tilstanden og forstyrrer funksjonene til vitale organer. I svake fartøy blodstrømmen senkes, blodtilførselen til de indre organene avtar, hypoksi oppstår, deres normale arbeid er forstyrret. Konsekvensen av de patologiske prosesser er motstandsdyktig hypertensjon, aterosklerose, åreknuter, trombose og emboli av cerebrale kar, hjertet eller andre organer og lemmer. Mangel på blod i organene er et alvorlig problem som kan true livet.

Hos friske mennesker er blodkarene sterke, og veggene deres er elastiske. Til nedskrivning av blodkar fører til dårlig kosthold, genetisk disposisjon, overdreven bruk av alkohol, røyking, stress, nevro-psykologisk tretthet, kjedelig arbeid, konstant problemer i livet, samtidig sykdom.

Kolesterolplakk er den viktigste årsaken til dårlig patency, svekkelse og brittleness arterie. Aterosklerotiske forandringer forstyrrer elastisiteten til vaskemuren. Arterier blir sprø og svake. Plaques hindrer full blodstrøm, organene mangler oksygen. Infarctions og slag er en direkte følge av aterosklerose.

kolesterol innskudd i arteriene, som et resultat av progresjon som er i stand til å føre til at blodstrømmen og dødelige konsekvenser avbrytes

Wien lider ofte blir lite fleksibel og sårbar på grunn av venøs stase, og svakhet i karveggen forårsaket av eksterne eller interne faktorer. På huden er det røde prikker, flekker, stjerner. Utvikle åreknuter og dens komplikasjoner - trofiske sår, tromboflebitt og dyp venetrombose etappe nervøs med tromboembolisme.

Svekkede årer og blodstasis kan føre til alvorlige konsekvenser

Dårlig blodsirkulasjon kan skade hjernen, hjertet, leveren, nyrene og lemmer. På et tidlig stadium vises ikke patologi. Gradvis forverres tilstanden til pasientene, det er tegn på indre sykdom. For å unngå utvikling av alvorlige patologier er det nødvendig å styrke fartøyene.

Vanlige tegn på svake blodårer

Når disse symptomene oppstår, bør man ta hensyn til tilstanden til fartøyene og begynne å styrke dem:

 • Svimmelhet, mørkere i øynene med skarp stigning eller skråning, besvimelse,
 • Pulserende smerte i templene eller baksiden av hodet, tinnitus,
 • Koldhet og hevelse i beina,
 • Dårlig varmetoleranse,
 • Meteozavisimost, myalgi og artralgi når været endres,
 • Rask tretthet, søvnløshet, depresjon,
 • Kortpustethet, takykardi, "galopperende" trykk,
 • Variabel kroppstemperatur,
 • Hematomer på huden selv med en liten effekt,
 • Nasal blødning,
 • Vaskulære stjerner og finne ut blødninger er ikke huden,
 • Stikkende, prikkende, blåmerker på øyebollet med svekkelse av øyekapillærene.

Dette er de vanligste symptomene som oppstår når blodårene er svekket og patologisk endret. Mange rett og slett ikke tar hensyn til "vanlige" manifestasjoner, og faktisk signalerer de ofte om tilstedeværelsen av helseproblemer. Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte legen din for å få råd.

Hvis fartøyene ikke styrkes, blir symptomene mer uttalt, og pasientens tilstand er beklagelig. Denne prosedyren krever en integrert tilnærming, ansvar og utholdenhet. Styrke veggene i blodårene anbefaler personer som fører en stillesittende liv, ofte under stress, lider av beriberi, hematologiske sykdommer, åreknuter og åreforkalkning. Styrke blodkar nødvendig etter en lang influensa, kronisk betennelse i mandlene, med hypertensjon, reumatoid artritt, glomerulonefritt.

Svake cerebral fartøy

Vaskulære sykdommer i hjernen er de mest alvorlige og tragiske patologiene, og konsekvensene av dette er svært farlige. Som følge av tilstopping av hjerneskarene med kolesterol er veggene skadet og deformert.

Årsakene til den dårlige patensen til hjernens blodkar er mange:

 1. Stressfulle situasjoner,
 2. Mental overarbeid,
 3. Mangel på oksygen.

Med aterosklerose i hjernearteriene, reduseres karbidens elastisitet, muskelskjellet svekkes gradvis, den vaskulære tonen faller. Dårlig cerebral fartøy er en forutsetning for utvikling av cerebral angiospasm eller aneurysm, hvor bruddet truer hemorragisk slag. I mangel av tilstrekkelig terapi, er hjernens fartøy smale, er blodtilførselen til hode og nakke svekket. Mangel på oksygen fører til hypoksi i hjernen, iskemisk berøring, funksjonshemning eller død.

Svake hjernen fartøy krenke blodet, som er manifestert av smerter, hjertebank, kortpustethet, blekt ansikt, og intermitterende urolig søvn, morgen brutt, tretthet, irritabilitet eller apati.

Svake hjertebeholdere

Dårlige blodårer forstyrrer koronar blodtilførsel, noe som resulterer i dårlige næringsstoffer og oksygen i myokardiet. Berørte kardiomyocytter dør, normalt hjertevev erstattes av arrvev. Disse prosessene utvikler seg raskere hos personer i fare: pasienter med hypertensjon, diabetes, fedme, røykere, drikkere, ledende stillesittende livsstil.

Symptomer på svake blodårer inkluderer kardialgi, svakhet, rask pust, hjertebank, arytmisk puls, hevelse i beina, dårlig humør. I fravær av rettidig og forsvarlig behandling kan svake hjertebeholdere føre til utviklingen av sykdommen og utviklingen av alvorlige komplikasjoner, hjerteinfarkt.

Styrking av fartøyene i hjemmet

Styrking av blodårene er å følge prinsippene for sunn livsstil: et balansert kosthold, mosjon, vanlige vannprosedyrer, gjenopprettende massasje, bruk av folkemidlene.

 • Den første og hovedregelen for en sunn livsstil er moderasjon. Det er veldig viktig å ikke overeat. Ta mat bør være 4-5 ganger om dagen. Fraksjonelle måltider i små porsjoner med begrensning av animalsk fett, stekt mat og enkle karbohydrater - et løfte om god helse og lang levetid. Negative effekter på blodkar og kropp som helhet er gitt av kaffe, brus, salt og sukker. Overdreven spising av mennesker som har problemer med blodkar kan føre til asthenisering av kroppen, manifestert av hodepine, utilpash, synkope. I løpet av dagen anbefales det å drikke opptil 2 liter vann, det er mye grønnsaker og frukt. De er en kilde til vitaminer og mineraler, samt fiber. Eksperter anbefaler å spise en hvitløksklær daglig. Et glass kokt vann med sitronsaft og honning, full i natt, vil bidra til å styrke skipets vegger.
 • Fysisk aktivitet gjør det mulig å øke tonen i fartøyene og styrke dem. Eksperter anbefaler å besøke treningsstudioet minst 3-4 ganger i uken i 15-20 minutter. Gradvis avhengighet vil unngå overarbeid og overbelastning av et allerede slitt kar-system. Å styrke de dårlige fartøyene på føttene, vil hjelpe til med å gå, sykle, løpe og svømme. For å rense blodårene fra plakk og blodpropper må du spise, svømme eller regelmessig ta en enkel kontrastdusj. Daglige turer i 10-15 minutter vil være til nytte i kampen for sunne fartøy. Fysisk aktivitet akselererer metabolismen, forbedrer hjertet, stimulerer inntaket av oksygen og næringsstoffer. Ikke-farmakologiske metoder for behandling inkluderer også ski, fotturer, utendørs turer, herdeprosedyrer.
 • Vannprosedyrer styrker blodkarrene godt. Morgen kontrastdusj er en utmerket vasokonstriktor. Etter en lignende helseforbedrende prosedyre, er kroppen belastet med energi, stemningen stiger, tonen på fartøyene gjenopprettes. Om kvelden før du går i seng, vil et varmt bad bidra til å lindre tretthet på dagen. Med intoleranse av kontrastdusj og varme bad, anbefales fotbad. Å besøke det vanlige badet, badstuen, påvirker svømmebassenget positivt på fartøyene. Kontrasterende dusjer styrker og trener fartøyene og hele kardiovaskulærsystemet.
 • Riktig utført massasje hjelper til med å gjenopprette tone og vaskulær funksjon. Flere selvmassasje teknikker med applikator Kuznetsova og en massasjematte vil styrke fartøyene.
 • Personer i fare bør forlate dårlige vaner, spesielt fra røyking. Alle tilgjengelige kroniske og systemiske sykdommer må identifiseres og behandles i tide. Det anbefales å bytte arbeid og hvile, bruke mindre tid foran en datamaskin og TV, ikke lytt til høy musikk, nekter å besøke støyende aktiviteter.
 • Full hvile og tilstrekkelig søvn - et løfte om trivsel og høy arbeidsevne. Hvis du er konstant opprørt, redd for alt, opplever og tviler på deg selv, vil det være en neurose. En positiv holdning og glede fra hver levetid vil tillate at fartøyene aldri blir syke.

Medisineringsterapi

Foreløpig produserer farmasøytiske selskaper mange stoffer for å styrke vaskulærvegg. Deres valg er bestemt av sykdomsstadiet, diameteren og plasseringen av de berørte fartøyene. Enhver medisinering kan bare foreskrives av en lege etter en fullstendig undersøkelse av pasienten.

For å styrke og gjenopprette veggene i blodårene og behandle vaskulære sykdommer, foreskriver spesialister følgende grupper av legemidler:

 1. Statins - "Lovostatin", "Mevakos".
 2. Fibrer er klofibrat, simvastatin.
 3. Vasodilatorer - "Eufillin", "Papaverin."
 4. Komplekse preparater som hindrer betennelse i vaskemuren - "Dehydroquercetin", "Ascorutin".
 5. Venotonikken er Detraleks, Venarus.
 6. Antiaggreganter - "Aspirin", "Kurantil."
 7. Forberedelser for å forbedre mikrosirkulasjonen - "Cerebrolysin", "Trimetazidin."
 8. Angioprotektorer, normaliserende metabolisme i blodkarets vegger - "Eszin", "Pirikarbat".
 9. Nootropiske stoffer - "Aminalon", "Piracetam".
 10. Antidepressiva - Afobazol, Amitriptylin.
 11. Antihypoxanter og antioksidanter - Aktovegin, Kudesan.
 12. Vitaminer i gruppe C, E, A, K.

Behandlingsskjema og dosering av legemidler velges av legen individuelt etter diagnose. Hvis det er en alvorlig vaskulær patologi, kreves det regelmessig besøk til spesialiserte klinikker og sykehus hvert halvår.

Tradisjonell medisin

De vanligste oppskrifter av tradisjonell medisin, styrke svake blodkar:

 • Elixir fra valnøttpartisjoner og hagtorns tinktur.
 • Spirituøs tinktur av hvitløk.
 • Avkjøling av immortelle.
 • Juice yarrow eller plantain.
 • Bøtte av bark av en guelder-rose.
 • Tinktur av nese fra blåmerker.
 • Havtornetolje for helbredelse av hodene.
 • En avkok av persille, blandet med melk, tørk ansiktet med pinebloeding.
 • Aloe juice er tørket med de delene av kroppen der det er røde flekker.

Hvordan gjenopprette blodkar

Selvfølgelig vet nesten hver og en av oss at de elastiske og sterke blodkarene er en garanti for en sunn kropp og velvære. I mange sykdommer er det ofte de defekte fartøyene som har mistet sin opprinnelige tilstand - de som har slitt ut på grunn av hypodynamier, dårlige vaner eller bare med alder. Restaurering av fartøyene er i seg selv en ganske vanskelig prosess, basert på en fullstendig revidering av personens livsstil. Men hvis du ikke tar hensiktsmessige tiltak på et tidlig stadium i utviklingen av vaskulær sykdom, har hun all sjanse til å utvikle seg til en progressiv og ugjennomtrengelig patologi.

Pasienter thrombosing fartøyer, på sine vegger vises kolesterol plaques, oppbrutte hvorved normal blodgjennomstrømning av de indre organer hos mennesker begynner å utvikle forskjellige forstyrrelser, søvnforstyrrelser, redusert appetitt.

Etter å ha slutte å røyke

Det første du trenger å vite før du starter gjenopprettingsprosessen fartøyer hvis vaskulær sykdom forårsaket av røyking bør helt forlate den - ellers ingen behandling av karsystemet vil ikke ha mye effekt. Hvis en person avhengig av denne vanedannende vanen har fattet en fast beslutning om å slutte å røyke, og ønsker å gjenoppnå kroppen din, kan du starte restaureringen av blodårene etter å ha avsluttet. Det beste alternativet vil være å gå til eksamen for en spesialist først, og deretter begynne riktig behandling.

Sannsynligvis, i et enkelt tilfelle vil være tilstrekkelig enkle folk reseptene i mer avanserte pasienter kan kreve behandling av vaskulære legemidler.

Strømforsyning

For vellykket utvinning av cerebral fartøy, og ikke bare må du sette i orden dietten. Det bør bli forlatt fra skarpe, fete, røkt, saltet og stekt mat til fordel for vitaminrik grønnsak og meieri. Du må også gi opp alkohol.

Riktig ernæring - nøkkelen til vellykket gjenoppretting av blodårer

Det er best å foretrekke kokt, stuet, bakt og dampet mat, om mulig, av naturlig opprinnelse:

 • Uten frykt du kan bruke druejuice, lav-fett hav fisk, grønn te, kål, hvitløk, korn, nøtter, bær, appelsiner, gulrøtter og sitroner, så vel som ikke-raffinerte oljer (unntatt solsikke) - de er svært nyttig, styrke blodårene og beskytte dem fra negative faktorer.
 • Hjemmelaget ferskpresset juice også nytte. De er bedre å drikke sakte, i små sip. Juice spesielt nødvendige tidligere røykere - for å øke hastigheten på utvinning av kroppen, bør de drikke minst en liter fersk juice på daglig basis.
 • Det er nødvendig å berike bordet ditt med produkter med høyt innhold av askorbinsyre og rutinemessig - løk, hvitløk, pepper, kylling og kaninekjøtt, sjømat.
 • Fartøyet utvinning vil skje raskere hvis du inkluderer geit melk, fiskeolje og ørret i kosten.
 • Men marinader, kjøtt, kullsyreholdige drikker, sterk kaffe og te, saltet fisk, søtsaker og fett av animalsk opprinnelse, derimot, er strengt tabu fordi de skadelige effekter på sirkulasjonssystemet, bidrar til den raske slitasje.
 • Man bør ikke glemme at et av de viktigste prinsippene for et sunt kosthold er fragmenteringen. Ikke spis to ganger eller tre ganger om dagen i store deler - det er mye bedre å dele opp i 4-5 måltider.

gymnastikk

Vellykket restaurering av beinene i beina vil gi moderat fysisk anstrengelse på føttene - atletisk turgåing, sykling, svømming. Hvis den primære oppgaven er å gjenopprette hjernens fartøy, bør vi fokusere på kurativ gymnastikk for livmorhalsområdet - hodestilling, svinger i forskjellige retninger, og så videre. I det minste må du trene deg daglig for å gjøre morgenøvelser, og også ta lange turer - de hjelper til med å berike blodet med oksygen.

Gymnastikk for føttene

medisiner

Moderne medisiner har mange verktøy for å gjenopprette blodmikrocirkulasjon i karene, redusere aldring og forhindre dannelse av blodpropper i karene. Spesielt er pasienter som har problemer med blodkar vanligvis foreskrevet vitaminer, antiplateletmidler, venotoniske legemidler og nootropics. Hovedkomponentene i disse stoffene bidrar til å unngå slike alvorlige forhold som hjerneslag og hjerteinfarkt.

Folkemidlene

Ikke mindre effektiv kan være restaurering av blodkar folkemidlene. Oftest, for dette formål, brukes alkoholisk salvie og japansk sophora, tranebær, mistelteinfusjon, gulrøtter og hvitløk-sitrontinktur. De tas internt på kurs, med jevne mellomrom ta pauser.

Tinktur av japansk sophora

Nyttige tips

I tillegg til alt ovenfor, for å gjenopprette fartøyene i det tidligere skjemaet, vil det hjelpe følgende anbefalinger:

 • Kontrastdusj og dusj - uunnværlige hjelpere i trening av blodkar og stimulering av normal blodsirkulasjon.
 • Kontrastbad for føttene bidrar til normalisering av fartøyets drift i underdelene.
 • Regelmessig våtrengjøring og ventilasjon, periodiske besøk til badstuen og opprettholde en sunn livsstil påvirker mest arbeidet i alle kroppssystemer.
 • Folk som ofte er overarbeidet, ikke får nok søvn og jobber hardt, er mest sannsynlig å ha vaskulære problemer. Det er nødvendig å ta hensyn til ditt regime, distribuere arbeidet riktig og gi deg tid til en god hvile - dette vil bidra til å overvinne noen sykdom.

For å returnere den tapte elastisiteten til blodkarene, bør man følge prinsippene for en sunn livsstil: tilbringe nok tid i frisk luft, temperament, spise riktig og gi opp dårlige vaner.

Det er enighet om at utvinning fartøy - prosessen er ikke rask og enkel, så du må radikalt og permanent endre sin vanlige livsstil. Selvfølgelig er denne oppgaven ganske vanskelig, men helse er fortsatt viktigere.

Hvordan styrke fartøyene?

Svake, utarmede blodkar er årsaken til mange sykdommer. Menneskeskip ligner en rørledning. Gjennom dem strømmer blod gjennom hele kroppen. Det er blodkarene som gir blodsirkulasjon, noe som igjen sikrer metabolisme, varmeveksling og andre utvekslinger i menneskekroppen. Så, hvis blodårene dine er tilstoppet eller svekket, vil blodet ikke strømme til de stedene der det trengs i tilstrekkelig mengde. Mangel på blod fører til en nedgang i menneskelivet. Mange prosesser i kroppen senker seg. Trykket avtar, det er en dårlig tilstand av helse, dårlig humør, dårlig appetitt og så videre.

Hvordan styrke fartøyene og finn helse? Fartssvikt skyldes hovedsakelig en nervøs sammenbrudd. Kjedelig arbeid, stress og sjokk, langvarig depresjon og andre problemer i livet fører til funksjonsfeil i nervesystemet. Fra hva det slutter å fungere ordentlig og gi de riktige kommandoene til fartøyene. Så alkohol og røyking fører til svekkelse av blodårene. Drikker ånder, overdriver du blodet, og når du røyker, begynner blodkarrene å smale eller utvide seg. Dette er en svært ekstra byrde. Alkohol, å komme inn i blodet blir en gift, det påvirker veggene i blodårene, svekker og ødelegger dem. En viktig årsak til vaskulær dystoni er underernæring. Å spise fett, høyt saltoppløsning, fører akutt til kolesterolet i karene. Det har ingen gunstig effekt på fartøyets tilstand og stillesituasjonen. Fravær av fysisk anstrengelse og konstant tilstedeværelse i samme posisjon fører til stagnasjon av blod. Fartøyene jobber ikke med full styrke, de strekker seg ikke. De er avslappet og svømmer gradvis med fett.
Fra det ovenstående kan vi konkludere med at dersom alt dette ikke er gjort, vil blodårene dine være sunne. Men, hvis du allerede har startet blodårene og opplever ubehag, et trykkfall og du har en summende øre. Du bør gjøre trening.

Styrkelse av fartøy med folkemessige virkemidler. Metoden for å styrke karene, som vil bli diskutert i India, brukte indiske yogier disse øvelsene i deres meditasjoner for å styrke kroppen. Ja, og ånden også. Fordi noe, sterkere enn stress og et deprimert humør, svekkes ikke som følge av fremkomsten av en ond sirkel. For det første har du en dårlig årsak fordi du satte spørsmålstegn ved noen på grunn av de små tingene, og så blir blodårene dine dårlige fordi du har dårlig humør igjen. Det er av denne grunn at det er nødvendig å styrke ikke bare kroppen, men ånden. Metoden jeg foreslår er veldig enkel og veldig effektiv. Alle kan fullføre kurset.
Så først må du begynne med fysiske øvelser. Det er fysiske øvelser som best fører kroppen til å tone og bidra til normalisering av karsystemet.
Så, morgen. Når du våkner om morgenen, bør du sitte på kanten av sengen og lage deg et hode- og ansiktsmassasje. Begynn med ørene. Klem øredobbene med tommel og pekefinger og masser med urviseren i et minutt. La dem varme opp. Masser deretter hele øret med hendene. Blod må komme, de må varme opp og til og med rødme. Ikke vær redd, etter ti minutter, vil rødheten passere. Fra ørens massasje går du til hodens massasje. Bred spred fingrene i begge hender og bøy dem litt. Fest fingrene på begge hender og begynn å massere hodet. Prøv å beskrive sirkelen din med bevegelsene dine. Masser hodet ditt i ett minutt. Dette vil være nok til å gjenopprette blodsirkulasjonen etter søvnen. Det er hjernen som er ansvarlig for hele legemets arbeid, og det må derfor være godt vasket av blod. Fra hodebunnsmassasje, gå til ansiktsmassasje. Pek fingrene på øyenbrynene og masser mot klokka i tjue sekunder, ta en pause i ti sekunder og gjenta øvelsen.

Dette er veldig enkle øvelser som alle gjorde i fysisk utdanningskurs. Sitter på sengen, gjør sirkulære svinger med hodet med urviseren og mot klokka. Kant i høyre til venstre, opp og ned. Gjør øvelsen i tre minutter. Etter det masserer du nakken med begge hender. Denne oppvarmingen om morgenen har en gunstig effekt på arbeidet i det nervøse og vaskulære systemet. Hjernens og nakkens fartøy styrkes. Og også det generelle trivselet blir bedre. Alt dette må gjøres gjennom livet. I dette er det ikke noe komplisert og lenge, hele oppvarmingen i morgen tar omtrent ti minutter, maksimalt.
Lading. Utøve om morgenen er ikke jakt, dovenskap er sterkere enn ønsket om å være sunn. Og dette er veldig forgjeves. Etter oppvarming av nakken og hodet, er det tilrådelig å gå på treningsstudioet. Det å hente folk fra et svakt vaskulært system er litt annerledes enn å lade en sunn person.
Gå ut av sengen. Sett føttene sammen og gjør bakkene, prøv å nå fingeren på gulvet med tipsene dine, ikke bøy. Denne strekningen bidrar til å styrke benaens kapillærer og kar. Etter hvile, ta en pause. Følgende øvelse er også rettet mot å strekke fartøyene. Sitt på gulvet og spred bena så mye som mulig. Det er viktig i denne øvelsen å ikke bøye bena. Bøy armene dine foran brystet og prøv å nå dem til gulvet. Gjør ti helling og hvil i et minutt, og gjenta øvelsen ytterligere to ganger om mulig.
Følgende øvelse vil bidra til å styrke beinene i beina og forbedre blodsirkulasjonen. Stå på knærne og gå rundt i rommet, gå fra et hjørne av rommet til en annen flere ganger. Deretter ligger du bare på ryggen og puster fullstendig.
Disse øvelsene vil være nok til å forbedre ytelsen til blodårene og å returnere sunn blodsirkulasjon etter søvnen. Hvis du ikke har problemer med fartøyene, er det nok å gjøre bare en massasje av ørene og hodet og nakken.
Dette var morgenoppvarming. Men for vaskulær styrking Dette vil ikke være nok. For å oppnå raske resultater må du opprette en fysisk belastning og gjennom hele dagen. Hvis du er en kontorarbeider og du ikke har tid i løpet av arbeidsdagen - gå til treningsstudioet eller ikke ha et sted på jobb for å trene der. Du kan bruke en enkel metode for å styrke karene ved hjelp av pustebeskyttelse. Det er veldig enkelt. Hold pusten så lenge som mulig. Ta deretter et dypt åndedrag og puster ut, hvorpå prøve å fange pusten med små sukker. Etter at pusten er gjenopprettet, gjenta øvelsen. Bare ved å gjenta øvelsen, må du puste inn igjen med store puster. Det er nødvendig å få lungene til å fungere så mye som mulig. De må absorbere så mye oksygen som mulig og overføre blodet. I sin tur vil oksygenert blod strømme gjennom karene, noe som er veldig nyttig for dem. Denne øvelsen skaper en naturlig intern stimulering av fartøyene, noe som betyr at fartøyene vil bli styrket. Gjør to tilnærminger om gangen om gangen. Gjenta øvelsen i løpet av dagen to eller tre ganger.

Og hvis du fortsatt har tid og sted for trening, kan du gjøre denne øvelsen med lys for å forbedre innsiden av skip, men også annen fysisk trening. Det viktigste å huske på hvis du tilfeldigvis brå trykkreduksjons angrep, så bør du ikke gjøre noen brå fysisk anstrengelse, ikke å løfte tungt når treningen uten praksis, å være i posisjoner som er farlig i tilfelle tap av bevissthet. Slike pasienter er egnet for enkle øvelser som ikke er forbundet med høye belastninger. For eksempel jogging. Kjører generelt har en gunstig effekt på hele kroppen, må du kjøre, hvis du ønsker å ha friske blodårer og et sterkt hjerte. Kjører i frisk luft om morgenen er sannsynligvis den beste oppvarmingen og trening før en hard dag. De som har svake blodårer, bør ikke løpe i mer enn en halv time for en treningsøkt. Begynn å løpe må du gradvis. En kort avstand, hvorpå resten og så uken. Etter en uke, øk avstanden med en tredjedel, etter en annen uke i et annet kvartal. Etter den tredje uken øker kjørehastigheten. Gradvis bør det vokse. Og så på slutten av klassene bør du kjøre en kilometer fritt og enkelt. Sjansene er, som gir en kjøre samtidig styrke blodkar, er vanskelig å overvurdere, men ikke med uforminsket tilnærming kan bare skade deg selv. Derfor, husk dette: Du kan ikke kjøre på full mage, ikke løpe, hvis du føler deg svak i bena, ikke løpe, hvis du nynne i ørene, ikke kjøre hvis driftstrykket er mye lavere enn vanlig, ikke gjør brå start, bygge opp hastigheten gradvis, mens du kjører Skal puste nese, ikke munn. Følg disse instruksjonene, og løp vil gi fartøyene helse.
Morgenprosedyrene for å styrke fartøyene kan ikke ende opp med en oppvarming. Kanskje den beste måten å våkne opp er å ta en kontrastdusj. Det er kontrast, ikke bare kaldt. Ja, det er vanskelig for så mange mennesker, men dette er den beste betalt for blodårene dine. De kommer fra en så kraftig temperaturendring, da blir de redusert, da blir de rettet ut. Den beste styrken av det nervøse og vaskulære systemet. Hvis du ikke har styrken til å overvinne deg selv og kjøre deg inn i en kald dusj, kan du ta en kald dusj til dine føtter. Ta to bekker og i en kuld, og i et annet veldig varmt vann. Du må starte med varmt vann. Sett føttene i et vaske med varmt vann og la dem varme opp et par minutter, så skyv beina dine øyeblikkelig i et vaske med kaldt vann. Hold føttene i kaldt vann for et minutt og tilbake i en varm, la føttene varme og igjen i kulde. Det er nødvendig å fullføre denne prosedyren med kaldt vann, nemlig kaldt vann.
I tillegg til en kald dusj, styrker den godt fartøyene og badet. Fortrinnsvis et russisk bad, men du kan selvfølgelig ha en badstue. Bad bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen, samt gir en belastning, karene som er svært nyttige. Mens du svinger i kostet, trener du og masserer samtidig. Å gå til badekaret helst 3 ganger i uka. For å gå til badet trenger du ikke bare å vaske deg selv, men for å styrke det vaskulære systemet, ta det som en kostnad.
Sannsynligvis hørte alle at det er nyttig å gå barfot - det er helt sant. Faktum er at på føttene er det mange nerveender, når du går barfot på sanden eller på en annen piercingoverflate, stimulerer du nerveenderne mekanisk. Å gå barfota styrker veldig godt nervesystemet, blir mindre irritabel, mer balansert og rolig. Nervesystemet bringes i sans, og derfor blir leddene løst. Butikken selger spesielle tepper for å gå på barfodet. Kjøp deg selv dette og så ofte som mulig, gå videre. Dette er en helt ufarlig øvelse som kan gjøres på ubestemt tid.
Akupunktur. Det er teknikker som godt styrker fartøyene. For å gjøre dette, konsulter en spesialist, og de vil gjennomføre et akupunktur kurs som vil hjelpe deg å gjenopprette din mentale balanse og gå til en avtale med deg selv. Generelt er kurset av akupunktur ønskelig å passere til hver person minst en gang i året.
Og nå er det viktigste at det vil bidra til å bringe kroppen din til følelser, det er absolutt en skikkelig hvile. Du jobber bra, du er en veldig travel person, som ikke har tid til hvile, og derfor vil du utvikle kardiovaskulære sykdommer. Hvordan unngå dette? Ja, det er veldig enkelt! Det er nødvendig å begynne å hvile riktig. Du står opp tidlig hele uken, og på søndag sover du før middag forsøker å sove hele uken. Dette er helt feil og svært skadelig for kroppen din. Den interne klokken din er slått ned, hvorfra de naturlige prosessene brytes. Dette er et sterkt slag mot nervesystemet og som følge av fartøyene. Hvis du har en driftsmodus hele uken, trenger du ikke å krenke den. For å fungere ordentlig trenger menneskekroppen åtte timers søvn. Og åtte timer er et ideelt, en drøm mer enn åtte timer går ikke bra, men bare skader. Så, hvis du går til sengs klokken 12 og står opp om syv om morgenen og ikke får nok søvn, handler det ikke om antall timer. Faktum er at biorhythmene dine er slått ned og knust, på grunn av det du tror at du ikke fikk nok søvn. Men syv timer er en fullverdig drøm. Det samme konstante regimet er garantien for stabil drift av alle kroppssystemer.
Hvil er det som gir kroppen avslappet, kommer til sansene og begynner å jobbe normalt. Hvis du sitter i en stol hele dagen. Da trenger du bare å begå hver time fravær gjennom kontoret. Gjør minst en bevegelse. Stå opp fra bordet og gå. Bevegelsen styrker fartøyene. Det spiller ingen rolle hvor du skal dra, det viktigste er å gå. For å få sunne blodkar, må du ha en god hvile. Hvordan går helgen din ferie? Hjemme i sengen, og deretter på TV eller ved bordet, eller i baren. Så fartøyene blir ikke sterkere. På dagen skal du stå opp som vanlig og gjøre alle prosedyrene for å styrke fartøyene som er gitt ovenfor. Etter et måltid, men gjør ikke magen din til du gir opp, og ta en bit. Beste suppe eller havremel.
Gå til naturen, i frisk luft, og det spiller ingen rolle om vinteren eller sommeren. Utenfor, i frisk luft. Ski, snowboard, skøyter, og om sommeren fotturer, strand, fiske og mange flere. Forresten, besøker bassengene om vinteren og sommeren. Svømmingen utvikler muskelsystemet og stimulerer blodsirkulasjonen.
Ekstrem ferie, med fysisk anstrengelse, deler av adrenalin - det er ikke noe bedre enn dette. Adrenalin, som kommer inn i blodet, stimulerer blodårene til å fungere. Alle interne prosesser er akselerert. Men ekstrem hvile er kontraindisert for personer med et rystende vaskulært og nervesystem. Det er nyttig for de menneskene som ikke vil lide av denne sykdommen.
Så for å få blodårene dine for å flytte. Bevegelsen er livet. Sport, trening, avslapping og vannprosedyrer - det er det du trenger for å styrke blodårene. Men det bør ikke glemmes at sykdommen i blodårene først og fremst ligger i nervesystemet. Stress, erfaringer og andre negative faktorer skake nervesystemet. Og derfor må du herde ikke bare kroppen, men ånden. Som de sier "I en sunn kropp, sunn ånd" og det er ingen uten den andre. Vær sunn!

Hvordan styrke svake kar og forhindre trombose?

Dårlig helse skyldes også svake blodårer. Hvis blodstrømmen forstyrres i dem, mister organene oksygen og andre næringsstoffer, noe som fører til funksjonsfeil i alle systemer. Hypertensjon, arteriosklerose i blodårer og andre sykdommer kan føre til forstyrrelse av hjernens, hjerte, nyrene og andre vitale organers funksjoner.

Veggene til friske fartøy er sterke og elastiske. Om nødvendig kan de utvide og øke blodstrømmen - dette forhindrer en økning i blodtrykket. Også de kan lett smale: i vinter, for eksempel, hjelper det å holde varmen i kroppen. Hvis tykkelsen og elastisiteten til karets vegger minker, utvikler ulike sykdommer. Aterosklerose av fartøy, åreknuter, hypertensjon - disse sykdommene er mest vanlige.

Svake fartøy: skilt

I tilfeller der vaskulær styrking er nødvendig, kan symptomene være som følger:

1. mørkere i øynene med en skarp forandring i kroppens stilling

2. hyppig svimmelhet;

3. pulserende hodepine;

4. kalde ekstremiteter, spesielt om sommeren

5. blåmerker på huden selv med små, lyse slag;

6. vondt i ledd når været forandrer seg

7. En kraftig reduksjon eller økning i blodtrykk

8. periodisk blødning fra nesen

9. Vasknett på hudoverflaten;

Indiker de svake blodkarene kan også høyt kolesterol. Du kan finne ut om dette ved å bestå en biokjemisk blodprøve.

Hvem trenger å styrke veggene i blodårene?

Styrking av blodkarets vegger er nødvendig i følgende tilfeller:

1. "stillesittende" livsstil

2. Sterkt nervøst sjokk;

3. mangel på vitaminer C, P, E;

4. Sykdommer i blodsystemet;

5. Aterosklerose av fartøy, åreknuter og andre vaskulære sykdommer.

Forsterkning av blodkar kan være nødvendig også med langvarig influensa og andre smittsomme sykdommer, kronisk betennelse i kjertlene, hypertensjon, nyresvikt eller revmatisme. For å avgjøre hvorfor veggene til fartøyene blir svake, er det nødvendig å passere blod og urintester.

Trombose: diagnose, de viktigste måtene å redusere blodviskositet

Et annet vanlig problem relatert til blodkar er trombose. Hvis blodet er for viskøst, hvis veggene på karene er overgrodd med kolesterolinnsatser, er det stor sannsynlighet for at et av karene vil bli tilstoppet. For å bestemme predisponering for trombose utføres en blodprøve for koagulering.

Blodtest for koagulering

Stengetid - dette er intervallet mellom blodtanken og utseendet i det av blodpropp-en blodpropp.

Clotting tid trenger å vite:

1. under graviditet

2. før og etter operasjonen

3. med leversykdommer

4. i tilfelle arteriosklerose av blodkar

5. Andre forhold ved blødning er mulig.

For analyse av koagulasjon blir blod tatt fra finger og blodåre.

I tilfelle at en blodprøve for koagulering er foreskrevet for deg, normen for kapillært blod varierer fra 30 sekunder til 2 minutter. Koagulasjonstid fra årer i normen skal være 5-10 minutter.

Årsakene til dårlig blodpropp kan være forskjellig. Men i alle fall øker dette sannsynligheten for blødning. Hvis blodet er curdled i lang tid, kan det forårsakes både ved å ta medisiner og ved en genetisk sykdom - hemofili. Denne sykdommen, som regel, påvirker menn.

Ved bruk av visse legemidler forkortes koaguleringstiden. Disse er som regel syntetiske analoger av vitamin K.

Til notatet. Hos kvinner som tar perorale prevensiver, kan blodet størkne hurtigere. Østrogenene som inngår i kombinert orale prevensjonsmidler (COC) øker blodets koaguleringstid. Hvis legen har foreskrevet en blodprøve for koagulering, og du tar COC, fortell ham om det.

Økt koagulasjonstid kan være og atherosklerose i blodkar. Når veggene på fartøyene legger plaketter, smelter lumen av arteriene og venene. Som et resultat, er det i erythrocytter og andre cellulære strukturer mindre plass for "fri svømming" i blodplasma. Dette fører til at blodet blir tykkere og sannsynligheten for dannelse av blodpropper øker. Med økt blodviskositet anbefales det å ta acetylsalisylsyre tabletter. Det fortynner blod, det vil si, det bidrar til å forhindre blodpropper og tilstopping av blodkarene i hjernen, hjertet og andre organer.

Redusere viskositeten til blodet. Acetylsalisylsyre: instruksjoner og nyttig informasjon

Tabletter av acetylsalisylsyre - er "Aspirin", mer presist, "Aspirin" - den kommersielle navnet på stoffet på grunnlag av syre, som vi kan kjøpe på apotek. "Aspirin" er uunnværlig for betennelsessykdommer i luftveiene, men i dag snakker vi ikke om en slik kjent søknad om "Aspirin".

Acetylsalisylsyre har et bredt spekter av applikasjoner. Instruksjonen forutsetter bruk av aspirin som et antipyretisk, antiinflammatorisk og anestetisk middel. Også, acetylsalisylsyre tabletter er foreskrevet med økt blod koagulering. Acetylsalisylsyre fortynner blodet, og reduserer dermed sannsynligheten for blodpropper. også forbedrer blodstrømmen til organer og kroppsdeler på grunn av acetylsalisylsyre og høyere blodstrøm som mottar mindre blod på grunn av det faktum at det var for viskøs og ikke passere gjennom trange fartøyer - kapillarer.

Ifølge studien, publisert i journalen New England Journal of Medicine i 1983, når man tar acetylsalisylsyre, reduseres sannsynligheten for hjerteinfarkt med 2 ganger.

Acetylsalisylsyre: indikasjoner for bruk

Instruksjoner for acetylsalisylsyre innebærer å ta medisinen med økt blodviskositet. Bruk av acetylsalisylsyre er indikert ved sirkulasjonsforstyrrelser:

1. I hjertemuskelen

Hvis blodprøven for koagulering inneholder høye priser, reduserer aspirin sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt.

2. I hjernens fartøyer

Hvis du har høyt blodpropp, tar acetylsalicylsyre forhindret et slag. Instruksjonen for aspirin inneholder også indikasjoner på effektivitet ved hodepine forårsaket av økt intrakranielt trykk. På grunn av det faktum at acetylsalisylsyre fortynner blodet, blir trykket på karets vegger svekket og hodepinen minker.

3. I kranspulsårene

Når aterosklerose i kranspulsårene - de karene som er ansvarlige for å forsyne hjertet med blod, reduserer acetylsalisylsyre tabletter risikoen for hjertesykdom.

4. I andre fartøyer

Ved bruk av aspirin reduseres sannsynligheten for dårlig sirkulasjon, ikke forbundet med aterosklerose. For eksempel kan dårlig blodstrøm skyldes vasospasme.

I tilfelle av arteriosklerose obliterans av blodkarene i de nedre lemmene - alvorlig stadium av aterosklerose, for å acetylsalisylsyre tabletter bidra til å hindre herding av arteriene og som et resultat - muskelatrofi.

I følge instruksjonene for acetylsalisylsyre er foreskrivelsen av medisiner også foreskrevet for pasienter som har gjennomgått en vaskulær eller hjerteoperasjon. Da blodkoagulasjon øker i løpet av gjenopprettingsperioden, bidrar aspirin til å redusere sannsynligheten for blodpropper.

Selv om acetylsalisylsyre er et reseptbelagte legemiddel, inneholder instruksjonen "Aspirin" noe kontraindikasjoner. For eksempel, med dårlig blodkoagulasjon, kan det ta blodproblemer som tar acetylsalisylsyre tabletter.

Hvordan ta "Aspirin" for å redusere blodets viskositet?

Før du bruker Aspirin, er det nødvendig å oppløse i en liten mengde vann. Acetylsalisylsyre tabletter bør tas etter måltider.

For å forhindre koagulering av blodplater, "Aspirin" er foreskrevet i mengden 300-325 mg per dag. For å forbedre blodstrøm "Aspirin" er foreskrevet på 0,15-0,25 g per dag i flere måneder. I tilfelle av hjerteinfarkt, så vel som for forebygging av hjerteinfarkt, foreskrives acetylsalisylsyre tabletter i en dose på 40-325 mg per dag i lang tid.

Pasienter med forverring av reumatisme "Aspirin" er ikke foreskrevet. Hvis pasienten tok "Aspirin" i lang tid, blir medisinen avbrutt gradvis. Legen utpeker tidspunktet for inntak og dosering av stoffet "Aspirin" individuelt, avhengig av pasientens symptomer og helsetilstand.

Som et antipyretisk middel kan "Aspirin" ikke brukes i mer enn tre dager, som en bedøvelse - ikke mer enn 7 dager, med mindre legen foreskrev et annet regime.

Trombose, svake og skjøre kar: behandling og forebygging

Kolesterol - en vanlig årsak til fartøyets skjøthet og trombose

Kolesterol er et nødvendig stoff for kroppen, som produserer leveren. På grunn av kolesterol syntetiseres kjønnshormoner og vitamin D. Også kroppen bruker kolesterol som byggemateriale for celler.

Det er "godt" og "dårlig" kolesterol.

Leveren utskiller godt kolesterol, som kroppen bruker for sine egne behov. Riktig ernæring opprettholder også nivået av "godt" kolesterol.

Dårlig kolesterol vi får to måter:

1. Fra mat rik på mettet fett.

2. Når leveren er ødelagt, når godt kolesterol oksyderes.

Dårlig kolesterol er et byggemateriale for aterosklerotiske plakk. Akkumulerer på den indre overflaten av veggene i arteriene og blodårene, det smelter gradvis deres lumen og forverrer blodsirkulasjonen. På grunn av nedsettelse av dårlig kolesterol, aterosklerose, hypertensjon og andre vaskulære sykdommer utvikles.

På de første stadiene av plakett på fartøyene bosette seg i form av fete flekker. Med riktig ernæring kan de raskt fjernes. Hvis du ikke inkludere ferske grønnsaker og frukt i lang tid, øker antallet plakk i karene. Over tid blir de mer og mer harde og spiser inn i fartøyets vegger. I tillegg kan harde plakk brytes av fra et voldelig sted og reise gjennom hele kroppen sammen med blodstrømmen. Hvis et slikt stykke faller inn i en smal beholder, kan den tette det og avskjære blodstrømmen.

Riktig ernæring

Maten din skal være et legemiddel, og medisinen din skal være mat.

Korrekt organisert ernæring hindrer utviklingen av vaskulære sykdommer. For å unngå behov for behandling av arteriosklerose av kar, åreknuter og andre sykdommer, er det nødvendig:

1. Påfyll dietten askorbinsyre og rutine

For å styrke veggene i karene forskrive askorbinsyre (vitamin C) og rutin (vitamin P). Disse stoffene hjelper ikke bare til behandling av arteriosklerose av kar, men brukes også til å hindre åreknuter og andre vaskulære sykdommer.

"Ascorutin" - et kompleks av vitaminer C og P i en tablett, hjelper også hindre betennelse vegger av blodkar.

Hvis du vil ta vare på fartøyene, bør riktig ernæring inkludere sitrus, sort currant, kål, druer, bringebær, aprikoser, epler. Vaskulær styrking fremmes av tomater, bokhvete, grønn te. Brønn av villrose, rik på vitamin C, er også en del av riktig ernæring.

2. Skaff nok mat vitamin E

Riktig ernæring bør inneholde nok vitaminer. Spesielt vitamin E, som er ansvarlig for elastisiteten til veggene i fartøyene. Vitamin E forhindrer oksidasjon av kolesterol og tillater ikke plakk å bosette seg i karene.

For å overholde riktig ernæring, fyll regelmessig på menyen med uraffinerte vegetabilske oljer - mandel, peanøtter, oliven, solsikke og andre. For å forebygge og behandle aterosklerose i blodårer, hjelper en diett som inneholder solsikkefrø. Styrking av blodårene er også hjulpet av friske egg og tomater - de er rike på vitamin E.

3. Diversifiser mat med vitamin B3

For behandling av arteriosklerose anbefales det å øke antall produkter med vitamin B3. Hvis plakk i karene begrenser lumen og forverrer sirkulasjonen, deretter vitamin B3 utvider arterier og vener, forenkler blodstrømmen.

Hvis du vil redusere "dårlig" kolesterol, len deg på kilder til vitamin B 3: peanøtter, mais, ferske kyllingegg. Mat med et stort innhold av belgfrukter - erter, bønner, soyabønner bidrar også til å forhindre atherosklerose. For å forbedre effektiviteten av behandling av arteriosklerose i blodkar hjelper med bygg og havregryn.

4. Legg til spisebordet med produkter som inneholder omega-3 fettsyrer og andre umettede fettstoffer

Umettede fett senker nivået av "dårlig" kolesterol. Det er lett å skille nyttige umettede fettstoffer: de forblir flytende ved romtemperatur. Menneskekroppen kan ikke produsere dem, for å fjerne plakkene i karene, må du diversifisere maten med retter med fettfisk.

En av de mest kjente umettede fettene er omega-3 fettsyrer. Riktig ernæring med tilstrekkelig innhold bidrar til å forhindre oksidasjon av kolesterol, og forhindrer også blodviskositet og klumping av blodplater. Å holde seg til riktig ernæring og forhindre atherosklerose, inkludere i diett av fisk 2-4 ganger i uken.

Omega-3 fettsyrer er rike: makrell, sild, tunfisk og laks. Hvis du i løpet av tre måneder spiser 4 porsjoner fisk per uke som veier omtrent 100 gram hver, vil ditt kardiovaskulære system bli betydelig forbedret.

Å takle kolesterol vil også hjelpe løvrike grønnsaker - salat, sorrel og andre.

5. Reduser antall mettet fett

Mettet fett finnes hovedsakelig i melk og kjøttprodukter av animalsk opprinnelse. Ved romtemperatur blir mettet fett fast: margarin, kremaktig, kokos og andre oljer, sprer, bacon, lard, hvit fett på kjøtt, inkludert fett på kyllinghud. Det er takket være dem at plakkene ser ut i karene, og atherosklerose utvikler seg.

Men du trenger absolutt ikke å gi opp mettet fett. På dag må man spise 1-2 melkretter.

Behandling av arteriosklerose av karene kan også være nødvendig hvis du regelmessig spiser feit kjøtt. For å redusere risikoen for vaskulær sykdom, før matlaging er det nødvendig å kutte fett.

6. Legg til i dagligmenyen hvitløk

Behandling av aterosklerose av kar og andre vaskulære sykdommer vil være mer effektiv hvis du supplerer kostholdet med fersk hvitløk. Det virker som acetylsalisylsyre: det fortynner blod og forbedrer blodsirkulasjonen. Ginseng, grønn te og ginkgo biloba har også en lignende effekt som aspirin.

Hvordan spise hvitløk: kutt den i små biter og spis i 10 minutter. Et stoff som fortynner blod dannes bare når hvitløk er i kontakt med luft, men etter 10 minutter oppløses det. Den dekomponerer også under enhver varmebehandling.

7. Hver dag å drikke 1,5-2 liter vann

Vann i kroppen utfører mange funksjoner: opprettholder en normal blodtetthet, en konstant kroppstemperatur. I tillegg hjelper vann til å behandle fettforretninger. Drikkevann i tilstrekkelige mengder er spesielt viktig i utviklingen av aterosklerose.

Pass på at ikke bare væske - te, kaffe, frukt eller grønnsaksjuice kommer inn i kroppen, det vil si. klart vann. Et glass vann i drikkevarer brukes til å fordøye karbohydrater, som disse drinkene også inneholder. Bare den rene vannorganismen kan bruke for sine interne behov.

I tillegg har kaffe og te vanndrivende egenskaper, slik at de kraftig fjerner vann fra kroppen. Etter å ha drukket en kopp kaffe eller te, må du drikke et glass vann.

Det er en oppfatning at behandlingen av vaskulær atherosklerose vil være mer effektiv hvis du drikker et glass vann på en tom mage. Det faktum at denne folkemetoden bidrar til å bli kvitt plakk i blodårene, har ikke vært vitenskapelig bevist. Ikke håp om at etter å ha drukket et glass vann flere ganger på tom mage, vil du bli kvitt det "dårlige" kolesterolet på karossens vegger. Drikker et glass vann på tom mage og fyller vannforsyninger hele dagen, holder du et normalt volum væske i kroppen - men ikke mer. En tilstrekkelig mengde vann lar deg regulere blodets tetthet og redusere sannsynligheten for blodpropper.

Fellesforsøk av ernæringseksperter med BBC-kanalen

Behandling av arteriosklerose av karene vil bli mer vellykket hvis du justerer dietten. Dette ble bekreftet av en felles studie av luftvåpenkanalen og diettister. Er riktig ernæring bidrar til å redusere nivået av "dårlig" kolesterol og fjerne blodkar fra plakk uten bruk av medisiner? I filmen av programmet "All Truth About Food" (Sannheten om mat, 5. utgave av "Hvordan bli sunn") var pasienter med høyt blodtrykk og høyt kolesterol involvert.

Siden aterosklerotisk plakk dannes under oksidasjon av kolesterol, bestemte næringsdrivende seg for å sikre inntaket av antioksidanter i kroppen. For å sikre at maten inneholdt et tilstrekkelig antall av dem, brukte pasientene hver dag 5 kg rå grønnsaker og frukt, nøtter og bær. Også spiste alle på en dag 1 syltet oliven - for å få ut av den daglige salthastigheten.

Resultatene var fantastiske: etter 12 dager reduserte nivået av kolesterol i blodet med et gjennomsnitt på 23%. Hos pasienter med høyt blodtrykk, påvirket frukt og grønnsak ernæring også helsetilstanden - blodtrykket returnerte til normalt. Slike resultater for en kort periode kunne ikke oppnås selv ved bruk av rusmidler.

Regelmessig fysisk aktivitet

Hvis du trenger behandling av vaskulær aterosklerose, åreknuter eller andre vaskulære sykdommer, vil legen foreskrive fysisk utdannelsesklasser. Konsulter med ham om nøyaktig hvilke øvelser du trenger å utføre.

I tilfelle der behandling av arteriosklerose av karene er nødvendig, er det en god ide å besøke bassenget. Ernæring pluss svømming eller bare en kontrastdusj øker hastigheten på blodkarene fra plakkene.

Behandling av arteriosklerose av karene gir gode resultater også med daglig gang. Selv en tur, som tar bare 10-15 minutter, vil være til nytte i kampen for friske blodkar.

Hvordan bringe fartøyene i orden

Nyere har du flere og flere ganger hørt fra leppene til legene at menneskets ressurser er utformet for et godt hundre års "problemfritt" arbeid, i det minste. Hvorfor er selv marken på 70-80 år for mange utenfor rammene av muligheter? Kanskje fordi vi er ekstremt uforsiktig om vår egen helse. Så som svar på spørsmålet: "Hva vet du om hvordan du styrker fartøyene og hvor viktig er det for kroppen som helhet?" - De fleste av oss forvirret skulder på skuldrene eller begrenset seg til et par tåkefraser.

I mellomtiden er blodkarene svært sårbare og viser seg ofte å være en slags "akilleshæl" som fremkaller funksjonsfeil i hele organismen. Det avhenger av tilstanden til fartøyene at tilførselen av sine celler med oksygen, hjertets arbeid og alle vitale organer, stoffskiftet og dermed vår blomstring (eller ikke) utseende avhenger. Og å tenke på hvordan å styrke blodårene og dermed forhindre alle typer tromboser, aterosklerose, hjerteinfarkt, slag og andre problemer, trenger du så snart som mulig.

De første klokkene i fremtidige problemer

Noen, etter å ha lest disse linjene, vred sannsynligvis sin øyenbryn lunefullt - de sier at det er for tidlig for meg å tenke på det! Imidlertid tror de som naivt tror at alt ovenfor bare gjelder de eldre menneskene, venter på den grusomme skuffelsen. Faktisk er feil i arbeidet med det kardiovaskulære systemet i økende grad forekommende hos de som ikke er tretti. Samtidig skjønner mange av dem ikke at årsaken til plutselig mangel ligger i karene.

Derfor er det ikke overflødig å se nærmere på deg selv - at tiden er kommet for å tenke på hvordan å styrke blodkar og kapillærer, kan signalere en rekke symptomer. Blant dem:

 • rask tretthet;
 • generell svakhet, svimmelhet;
 • hyppig hodepine;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • mørkere, "flyr" i øynene;
 • problemer med søvn;
 • støy i ørene;
 • hjerteinfarkt;
 • sløvhet, døsighet selv etter en full natts søvn;
 • hjerteinfarkt;
 • tyngde i hjertet;
 • følelsesløp i ekstremiteter, ledsaget av prikker i fingrene;
 • fryser hender og føtter;
 • en følelse av tyngde, tretthet i bena om kveldene;
 • selv korthet i fysisk anstrengelse.

Har funnet ut noe av de nevnte tegnene i seg selv? Det er på tide å seriøst ta vare på din egen helse!

Hvordan styrke fartøyene: begynn å handle

En mirakuløs pille som en gang for alle kan kvitte seg med nevrocirkulatorisk dystoni (det er det som problemene med blodkar kalles vitenskapelig) eksisterer ikke ennå. Imidlertid, for å gjenopprette fartøyene og få dem til å fungere som før - målet er ganske oppnåelig, selv om det uten en viss innsats selvfølgelig ikke kan gjøres.

Det første du må gjøre er å fullstendig revurdere din livsstil. Og vær sikker på å inkludere i den daglige rutinen, uansett hvor opptatt det er, fysiske øvelser, å spille sport. Utmerkede treningsfartøy jogger, svømmer, danser og yoga.

Riktig ernæring er viktig for å opprettholde blodkar. Øk andelen grønnsaker og frukt i kostholdet ditt. Minimer antall kopper kaffe drukket per dag. Gi opp drinker som Coca Cola, erstatte dem med vanlig vann. Og viktigst av alt - aldri overeat.

Ved å finne svaret på spørsmålet om hvordan man styrker fartøyene og forlenger ungdommen, kan man ikke ignorere et så viktig middel til å trene fartøy som vannprosedyrer. Nyttige og vanlige hygieniske bad, og en kontrastdusj, og vandring i badekaret.

På en dag kan du skjemme deg bort med såkalte urtebad - med tillegg av tinkturer av kamille, streng, oregano, celandine, valerian, nesel, eikebark, nåler. For øvrig er alle tinkturene tilberedt i henhold til en skjema: 100 g tørr råmateriale helles med en liter kaldt vann, kokt, insistert i en time og, etter filtrering, helles i et varmt bad.

Selvfølgelig er ulike folkemidlene for å styrke karene og deres rensing også inkludert i det personlige helseprogrammet.

 • Hver dag før du går i seng, er det nyttig å drikke et glass kokt vann med juice oppløst i den, en halv sitron og en teskje honning.
 • Det er verdt å regel som å spise hver dag et par hvitløksklær. Og du kan kvitte seg med lukten ved å tygge et stykke sitron eller et stek persille.
 • I løpet av måneden, fullfør hvert måltid med en liten mengde medisinske ingredienser fra bakkevalnøtter, tørkede aprikoser, rosiner, pommes frites, sitronskall og honning (i et vilkårlig forhold).
 • Utfør et 4-måneders rensekurs: Drikk daglig, i stedet for vann, infusjon av rose hofter (3 ss) og hakkede nåler (5 ss). Alt dette helles med 3 glass vann, kokes og smelter på lav varme i 10 minutter. Det insisteres hele natten på et varmt sted, neste morgen blir det filtrert.

Og ikke glem å glede seg hver dag du har bodd og finne tid til å slappe av. Positive følelser går bare til fordel for våre toilers-fartøy.

Tradisjonell medisin bidrar virkelig til å forbedre tilstanden med VSD. Nedenfor er oppskrifter, rettsmidler som hjelper med vegeto-vaskulær dystoni:

Før du tar avgiftene, les kontraindikasjoner til urter som inngår i deres sammensetning! Urter er full av kurs med obligatoriske pauser mellom dem.

Behandling av vegetativ-vaskulær dystoni (VSD) folkemidlene, samt oppskrifter som vil bidra til å rense og styrke karene, øke deres elastisitet:

Med vegetativ-vaskulær dystoni anbefales det å inkludere bananer daglig på menyen, helst med noen nøtter.

Infusjon for rensing av blodkar.

1 kopp tørr dill frø, to spiseskjeer av rot vendelrot Hell en liter kokende vann i en termos, gå for en dag. Deretter belastning, legg til to kopper honning. Helt riktig rør og sett i kjøleskapet. Ta en blanding av 1 ss 3 ganger om dagen i en halv time før du spiser til alt er over.

TESTIMONY: Veldig bra middel for IRR. Jeg følte meg bra. Men så snart infusjonen ble avsluttet, ble det enda verre. Begynte å ta følgende tinktur:

Hjertetinktur vil lette tilstanden med vegeto-vaskulær dystoni.

Forbered det. Kjøp et apotek for 100 ml tinkturer peon evading, valeriansk, hagtorn, motherwort og tilsett dem 50 ml tinktur av eukalyptus og 25 ml tinktur av peppermynte. Bland alt i en halvliter flaske og legg til 10 krydderknopper (krydder).
En flaske "cocktail" bør settes på et mørkt sted i to uker, med jevne mellomrom risting. Ta medisinen 3 ganger daglig i 15-20 minutter. før du spiser 20-25 dråper, fortynn med litt vann eller drypp på sukker. Behandlingsforløpet er en måned. Etter en kort pause kan du gjenta.
Virkningsfeltet for slik behandling er svært omfattende: det senker det intrakranielle trykket og normaliserer arterien, har antispasmodisk og antikonvulsiv virkning, hjelper med varicose, forbedrer cerebral sirkulasjon, hindrer dannelse av trombi, stimulerer bloddannelse.

FEEDBACK: Denne folkemedisinrecepten er fantastisk, veldig lett å forberede. Det hjelper virkelig å glatte symptomene på IRR. Jeg vil bruke det med jevne mellomrom.

Helse fra Tibet.

Ved behandling av vaskulære dystoni denne oppskrift er bra for folk med fettavleiringer, eller aterosklerotiske plakk i arterier, som er årsaken til smerter i hjertet, høyt blodtrykk, utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen.
Infusjon forbedrer metabolisme, blodkar blir elastisk, sklerose, hjerteinfarkt, hypertensjon forebygges, lyder i hodet, svimmelhet forsvinner. Forbedrer kroppens generelle tilstand, gjenoppretter syn, forynker hele kroppen
Ta 100 gr. hver urt: kamille, johannesurt, evig, bjørk knopper. Alle blander. Om kvelden 1 st.l. Blandingen heller 0,5 kokende vann, insisterer på en termos i 3-4 timer, strekker seg gjennom vev og klemme. Å drikke før en drøm 1 glass med 1 ч.л. honning. Om morgenen, drikk resten, forvarmet, også med honning, 30 minutter før du spiser. Gjør dette hver dag til blandingen er over. Du kan gjenta kurset bare etter 5 år.

FEEDBACK: Helseforholdet forbedres umiddelbart. Ikke en ideell tilstand, men tålelig. Kurset tok 4 måneder. Dette kostholdsråd anbefales for de som vil gå ned i vekt, men jeg kan ikke si noe om dette (jeg er allerede så tynn).
Sammen med denne oppskriften (det sammenfalt med samlingstidspunktet) var denne pine te full.

Pine renser fartøyene.

5 ss finhakkede nåler av en furu (det er ønskelig å ta unge nåler i inneværende år), 2-3 st. skje med løkskall (behandler pyelonefrit - hvis nyrene ikke forstyrrer, er løkskall ikke nødvendig). Alt dette helles 0,7 liter kokende vann i en termosflaske. Insister natten. Stam og drikke i stedet for vann hele dagen. Behandlingen varer i 4 måneder. I løpet av hele tiden tar du avkledning, du trenger ikke å bekymre deg for forkjølelse og influensa.

KOMMENTAR: elsket teen med hele familien. Drikk uten løkskall. Datteren ble godt hjulpet av å hoste en slik drink. Hodet mitt ble klarere. Faktisk ble jeg ikke syk under mottak av en fyrdrink. Fra VSD ble ikke kvitt. Men jeg vil drikke hver vår, minst 1 måned.
Jeg leste et sted at du ikke kan tørke nålene, fordi forsvinner umiddelbart i vitamin C, jeg frøs det i porsjoner.

Etter at de ovennevnte oppskriftene kom over følgende:

Innsamling av intrakranielt trykk og hypertensjon.

Ta 1 del av blomster av cikorie, urter St. John's Wort, urter veronica, ark jordbær, 2 deler gress ryllik og rosen hofter, 0,5 del av rhizome calamus og frukt einer. Alle komponenter i samlingen er blandet. Vi bruker følgende måte: 2 spiseskjeer av blandingen sovner i en termos, hell 0,5 liter kokende vann og insisterer hele natten. I morgen filtrerer vi infusjonen, men ta en halv time før måltider i varm form i 3 delte doser. Det er mulig med 1h.l.meda. Denne infusjonen skaper med kroppen noen mirakler. Tilstanden blir bedre, hodet blir klart og enkelt. Behøver bare å bli behandlet regelmessig, ikke vær lat, ikke ta av før i morgen.

REVISJON: En god oppskrift. Trykket hopper ikke, det generelle velvære er bra. Jeg vil regelmessig drikke kurs. Sannheten i denne oppskriften er ikke angitt hvor mye det kan være full. Det eneste negative - ikke ta folk som har tromboflebit, fordi etter en lang mottak av slike te hadde jeg et veldig høyt hemoglobin.

Etter å ha drukket 2 kurs i 1 måned. med en ukentlig pause mellom kursene, gjorde følgende tinktur.

Hjelper fartøy med VSD.

Denne oppskriften er mer enn 200 år, å hjelpe folk som lider av vaskulær dystoni, neyrotsirkulyatrnoy dystoni, koronar hjertesykdom, angina pectoris, hjerte nevroser, hypertensjon. Denne samlingen består av 14 urter:
ark brennesle - 5 g (2 ss), Adonis gressfjær - 7 g (1,5 ss), timian - 7 g (5 ss), busken frukt amorph - (naturlig beroligende middel) - 7 g (1 spiseskje), hagtorn -7 g (0,5 spiseskje) svart eldre blomster - 7 g (2 ss), et peppermynteblad, - 7 g (3 ss), blader og blomster Lily of the valley - 7 g (2 spiseskjeer), lakrisrot -7 g (1,5 teskje), vendelrot rot - 7 g (1 spiseskje), fruktskall hestekastanje - 10 g (1 spiseskje); misteltein hvit - 12 g (6 ss). Samler urter trenger å helle 1,5 liter 45 prosent alkohol, insisterer 21 dager på et mørkt sted, press gjennom flere lag av osteklede. Drikk konjakk 1 ts, kaster henne 5 teskjeer vann, 30 minutter før måltider, morgen og kveld. Drikk 20-25 dager, deretter 5-7 dager pause. Med forsømte sykdommer, hold minst 3 kurs. Den terapeutiske virkning er følte allerede etter 7 dager etter infusjon. De som har hatt hjerteinfarkt, den nødvendige dosen av mottak - ikke mer enn 15 dråper 3 ganger om dagen.

TESTIMONIAL: Jeg likte resultatet av behandlingen. Det ble bare dårlig for værbyttet og deretter for kort tid. Men etter behandlingens slutt, kommer "kvalme" tilbake. Jeg vil fortsette å behandle urter, tk. Resultatene er verdt det.

Flott balsam for blodårer

For å forberede balsam, bør du først forberede tre tinkturer: propolis, rød kløver og Kaukasiske Dioscoreans. For dette formål 40 g kløver blomster helle 500 ml av 40 prosent alkohol, insisterer 2 uker i et mørkt sted, belastning. 50 g av røtter Dioscorea helle 500 ml av 40 prosent alkohol, i den samme presse. For fremstilling av propolis skjær må velges forholdsvis myke bitene (de har færre urenheter) og ingen tegn på bedervelse, deretter knust og sette fremstilt propolis i beholdere av mørkt glass, hell den 70% alkohol (basert på 100 g propolis per 1 liter alkohol) tett propp og la stå på et mørkt sted ved romtemperatur i 8-10 dager, belastning. Deretter, når alle tinkturer er klar, kan du begynne å forberede balsam, som må blandes i like deler, en god riste.
Ta balsam skal være 1 teskje 3 ganger daglig etter måltider, fortynn i 50 ml vann. Behandlingsforløpet er 2 måneder. Etter en to-ukers pause kan kurset gjentas.

Merk: Wild yam kaukasisk brukes for hjerteinfarkt, slag, multippel sklerose, cerebral arteriosklerose, og andre organer, inflammasjon av trigeminal nerve og generell aterosklerose, støy i ørene og hode, hypertensjon, vegetative-vaskulær dystoni, encefalopati, intrakranialt trykk, betennelse i blæren, nefrit, diabetes, gikt. Hva vi trenger.
Om propolis alt i lang tid er det kjent - et naturlig antibiotika.
Rødkløver har de sterkeste anti-aterosklerotiske egenskapene.

TESTIMONIAL: En sterk blanding er oppnådd. Trykket hopper ikke, hodet er klart, men noen ganger gjorde symptomene på VSD seg selv. Etter å ha drukket 3 måneder bestemte jeg meg for å ta en pause, allerede forberedt tinkturene fra Sophora og misteltein (se nedenfor) siden urter bør stadig forandres og overholder samme behandlingsregime: kurs - 21 dager, uke - pause.

Herding, som trening av blodårer.

Herding er ikke bare dykking om vinteren i et ishull og helling av isvann. Du kan trene blodårene først på en mer forsiktig måte. For eksempel, ved hjelp av håndskuffer. Disse prosedyrene krever ingen spesiell tid eller spesielle forhold. Og mens de er gunstige for hele kroppen!
Hånd fra hendene til armhulene, senk i vann med en temperatur på 36 grader i ca 5 minutter. Etter det, tørk dem med et håndkle. Neste gang, bruk kaldere vann, og til og med kaldere, så ta det til is. Det er godt å gjøre slike prosedyrer hver dag.

Urter vil hjelpe fartøy med VSD.

Ta gresset: periwinkle, Astragalus, Legestenkløver, mynte og hagtorn blomster. Alle 1 ss. Og hell en liter kokende vann. Dette bør brygge i 30 minutter. Strain.
Drikk to ganger om dagen - om morgenen og om ettermiddagen (ikke om kvelden) en halv kopp. Kurs - to måneder.

Merk:periwinkles kan være av 3 typer: liten - det laget medisiner som er nyttige for neurokirkulatorisk dystoni, direkte og rosa, med antitumoraktivitet. Akkurat nå produserer periwinkles av små og direkte damper på grunnlag av det aktive stoffet Cavinton. Bruk den til kursene, fordi ellers utvikler avhengighet, dvs. de blir ineffektive.

Blodtynning, hjelper fartøy.

Vi tar gresset: hestkastanje, bark og unge skudd med blader Filbert (hasselnøtt), fargen på lind og unge skudd, søt kløver og mynte.
Hestekastan har lenge vært brukt til å forbedre blodsirkulasjonen i blodårene.
1 ss. blandingen legges i en kjele og helles i 0,5 liter. kokende vann, la det brygge i 40-50 minutter. Og så drikker de 0,5 ss hver. om natten.

Merk:Mange verdifulle egenskaper i kastanje, spesielt på ulike vaskulære sykdommer, bare alltid må huske på at den kastanje er kontraindisert i tilfelle av forstoppelse, gastritt, uregelmessigheter og forsinkelser i menstruasjonssyklusen, dårlig blodpropp, trombocytopeni. Ikke ta internt med hypotensjon. Når en overdose kan forårsake anfall - på hendene på fingrene.

"Potato cap" av den bulgarske helbreder Dimkov i VSD i henhold til den hypotoniske typen.

Metoden til "Dimkov's cap" er nyttig for de som har vegetativ-vaskulær dystoni, hovedsakelig med hodepine.

Påfør et sårt sted (hode) en tynn bomullsklut med en rynk på en stor riper 1 kg poteter. Potetgruel må først blandes med 50 ml rå naturlig melk og la den brygge i 30 minutter. Kashitsu klemmer litt og legger et lag på 1 cm, og på toppen - en hodeplagg laget av ull eller naturlig pels. Oppbevar 1-1,5 timer før sengetid. Prosedyrer utført hver annen dag 10-15 ganger. Metoden er veldig effektiv og kalles "Dimkovs potet cap" - med navnet på den bulgarske healer. Det er folk som har lidd av hodepine i mange år, og etter 10 økter ble de kurert en gang for alle.

Gribbe til behandling av fartøy

For å rense fartøyene, er det nødvendig å forberede den overjordiske delen av planten: bladene, stammen. 1 ss. knust råstoff hell 1 ss., insister 30 minutter og drikk 1/3 kopp 3 ganger om dagen. Hvor mange helseproblemer vil falle i seg selv. Tretthet forsvinner, søvn normaliserer.

Blandingen vil rense karene.

Det er nødvendig å tilberede 1 glass frisk juice fra løk, bland den med et glass honning og legg til grind på kjøttkvernhud fra en sitron. Hold blandingen i kjøleskapet, i en krukke med lokket. Spis 1 dessert skje av denne blandingen 3 ganger om dagen i en time før du spiser. Drikk denne blandingen flere ganger i året. Det renser ikke bare fartøyene, men hele kroppen styrker seg.

Te laget av bokhvete blomster for vaskulær helse.

Denne te forhindrer tidlig aldring av det vaskulære systemet, og dermed hele kroppen. Du må brygge 1 ss. blomster bokhvete 0,5 liter kokende vann, insistere to timer i en lukket beholder, avløp. For å drikke te er det nødvendig lang tid, på 0,5 st. 3 ganger om dagen.

grener morbær (morbær) fra intrakranialt trykk.

Det intrakraniale trykket blir helbredet en gang for alle ved avkok av mulberry-grener. Ta 2 ss. grener knuste helle 1 l. kokende vann i en termos, insisterer natt. Drikk 3 ganger om dagen for et glass 20 minutter før du spiser. Forbedring kommer om et par uker, smerten forsvinner helt. Å drikke kjøttkraft 2 måneder. Samtidig vil minnet bli bedre og hodepine vil passere.

Samling fra vegetativ-vaskulær dystoni.

Når vegetative-vaskulær dystoni, bland i like vektdeler, pre-hakkede, tørkede blader av valnøtt, peppermynte, ringblomst, gress Repeshko, ryllik, centaury, innledende bokstaver og grus. Hell 2 ss. blanding av 0,5 liter vann, kok opp og kok i et lokket lukket pott på lav varme i 10 minutter. Cool, press og drikk 1/3 kopp 3 ganger om dagen i 15-20 minutter før du spiser. Kurs - 21 dager, 7 dager - pause. Gjenta om nødvendig. Denne samlingen letter perfekt VSD-tilstanden.

Tørket and fra vegetativ-vaskulær dystoni.

1 ts Tørr gress farvning farging 2,5 glass vann. Kok før fordampning av en tredjedel av volumet, avløp. Ta en kjøttkraft hver annen dag for 1-2 ss. (i henhold til helsetilstanden) 3 ganger daglig for vasodilasjon. Planten er giftig!

Tinktur av frukt Sophora japansk og urter mistelten hvit veldig effektivt behandler blodkar.

Grind 100 gram sophora frukt og misteltegress, hell 1 liter vodka, insister på et mørkt sted i tre uker, belastning. Drikk 1 ts. tre ganger om dagen i en halv time før måltider til tinkturen er over. Det forbedrer hjernens sirkulasjon, behandler hypertensjon og andre kardiovaskulære sykdommer, reduserer kapillærens skjørehet (spesielt hjernens kar), renser karene. Tinktur av mistelteinhvite med japansk sophora renser forsiktig karene, slik at de hindrer dem i tilstopping. Mistelten fjerner uorganiske avsetninger (salter av tungmetaller, slagger, radionuklider), organisk - organisk (kolesterol). I tillegg er denne tinkturen meget effektiv i behandling av åreknuter.

REVISJON: Den sterkeste oppskriften på meg. Det eneste som må tas i betraktning er at det tykker blodet og i hvilken den økte koagulasjonen av blod ikke kan brukes.

Les Mer Om Fartøyene