Symptomer på hjerteinfarkt, de første tegnene

Myokardinfarkt er en nødsituasjon, oftest forårsaket av trombose i kranspulsårene. Risikoen for død er spesielt stor de første 2 timene fra begynnelsen. Oftest utvikler den hos menn i alderen 40 til 60 år. Hos kvinner forekommer symptomene på et hjerteinfarkt om en og en halv til to ganger mindre ofte.

Under hjerteinfarkt, blir blodstrømmen til et bestemt område i hjertet sterkt svekket eller stoppet helt. I dette tilfellet dør den berørte delen av muskelen av, det vil si at nekrose utvikler seg. Dødsfallet av celler begynner på 20-40 minutter fra øyeblikket for å stoppe blodstrømmen.

Myokardinfarkt, førstehjelpen som skal gis i de første minuttene av manifestasjon av symptomer som indikerer denne tilstanden, kan senere bestemme det positive resultatet for denne sykdommen. Til dags dato forblir denne patologien en av hovedårsakene til død fra hjerte-og karsykdommer.

Årsaker til hjerteinfarkt

Med hjerteinfarkt, blokkeres en av kransetankene av en trombus. Dette utløser prosessen med irreversible forandringer i cellene og etter 3-6 timer etter okklusjonen, dør hjertemuskelen på dette nettstedet.

Sykdommen kan forekomme mot bakgrunn av hjertesykdom, arteriell hypertensjon, samt med åreforkalkning. De viktigste årsakene som bidrar til fremveksten av hjerteinfarkt er: overspising, dårlig kosthold, overflødig fett i kostholdet til dyrene, mangel på fysisk aktivitet, høyt blodtrykk, dårlige vaner.

Avhengig av størrelsen på det avdøde stedet, isoleres et stort og liten fokalinfarkt. Hvis nekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet, kalles det transmural.

Symptomer på hjerteinfarkt

Det viktigste symptomet på hjerteinfarkt hos menn og kvinner er alvorlig brystsmerter. Smerten er så sterk at pasientens vilje er fullstendig lammet. En person har ideen om en nær død.

De første tegn på hjerteinfarkt:

 1. Sting bak brystet er et av de første tegnene på et hjerteinfarkt. Denne smerten er veldig skarp og ser ut som en knivblåsing. Kan vare mer enn 30 minutter, noen ganger i timevis. Smerte er i stand til å gi til nakke, arm, rygg og område av skulderbladene. Det kan også være ikke bare permanent, men også intermitterende.
 2. Frykt for døden. Denne ubehagelige følelsen er faktisk ikke så dårlig tegn, siden det indikerer en normal tone i sentralnervesystemet.
 3. Kortpustethet, lunger, besvimelse. Symptomer oppstår fordi hjertet ikke er i stand til aktivt å skyve blodet til lungene, der det er mettet med oksygen. Hjernen prøver å kompensere for dette, sender signaler, rask pusting.
 4. Et annet viktig kjennetegn ved myokardinfarkt er fraværet av reduksjon eller opphør av smerte i hvilestatus eller med inntak av nitroglyserin (til og med gjentatt).

Ikke alltid oppstår sykdommen i et slikt klassisk bilde. Kan oppleve atypiske symptomer på hjerteinfarkt, for eksempel, i stedet for brystsmerter en person kan føle den enkle ubehag og forstyrrelser av hjertet, kan smerten ikke være til stede i det hele tatt, men kan være til stede magesmerter og kortpustethet (dyspné) - dette mønsteret er ikke vanlig, det er spesielt vanskelig i diagnosen.

De viktigste forskjellene i smerte med hjerteinfarkt fra angina er:

 • sterk intensitet av smerte;
 • varigheten er mer enn 15 minutter;
 • smerte stopper ikke etter at du har tatt nitroglyserin.

Symptomer på hjerteinfarkt hos kvinner

Det er hos kvinner at smerte under et angrep er lokalisert i overdel av mage, rygg, nakke, kjeve. Det skjer at et hjerteinfarkt ligner på halsbrann. Svært ofte har en kvinne først svakhet, kvalme, først etter at det er smerte. Slike typer symptomer på hjerteinfarkt forårsaker ofte ikke mistanke hos kvinner, så det er fare for å ignorere en alvorlig sykdom.

Symptomer på hjerteinfarkt hos menn er nærmere det klassiske settet, som gjør det mulig å diagnostisere raskere.

Myokardinfarkt: Førstehjelp

Med disse egenskaper er det nødvendig å raskt kalle "ambulanse" og før dens ankomst ved 15 minutters intervaller for å ta nitroglyserin tabletter i en dose på 0,5 mg, men ikke mer enn tre ganger, for å unngå en kraftig trykkfall. Nitroglyserin kan bare gis ved normale trykkindekser, ved lavt arterielt trykk er det kontraindisert. Det er også verdt å tygge en aspirintablett med en dose på 150-250 mg.

Pasienten skal legges på en slik måte at den øvre delen av kofferten er litt høyere enn den nedre, noe som vil redusere byrden på hjertet. Det er nødvendig å knyte opp eller ta av klærne og sikre tilstrømningen av frisk luft for å unngå kvelningsangrep.

Hvis det ikke er puls, pust og bevissthet, skal pasienten legges på gulvet og starte øyeblikkelig gjenopplivning, for eksempel kunstig åndedrett og indirekte hjertemassasje.

forebygging

 1. Du bør slutte å røyke. Røyker dør av hjerteinfarkt dobbelt så ofte.
 2. Hvis det er funnet at kolesterol er høyere enn normalt, er det bedre å begrense dyrefett, som er mye i smør, eggeplomme, ost, fett, lever. Gi preferanse til grønnsaker og frukt. Melk og cottage cheese bør være fettfattig. Nyttig fisk, kylling.
 3. Utviklingen av hjerteinfarkt er også lettere ved høyt blodtrykk. Bekjempe hypertensjon, du kan forhindre et hjerteinfarkt.
 4. Overvekt øker belastningen på hjertet - bring den tilbake til normal.

Konsekvenser av myokardinfarkt

Konsekvensene av hjerteinfarkt forekommer overveiende med omfattende og dyp (transmural) skade på hjertemuskelen.

 • arytmi er den vanligste komplikasjonen av hjerteinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • arteriell hypertensjon;
 • hjerte aneurisme, brudd på interventricular septum;
 • tilbakevendende smerte syndrom forekommer hos ca 1/3 av pasientene med hjerteinfarkt.
 • Dresslers syndrom.

Hva forårsaker hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt

Kort beskrivelse av problemet

Alle har hørt ordet "myokard" minst en gang i livet, men om hva de er, vet de enheter. Myokardiet er en hjerte muskel, som blodet kontinuerlig flyter. Denne muskelen sikrer spredningen av pulsen mellom de ulike delene av hjertet, og som en konsekvens er det viktig for å opprettholde organets normale funksjon. Hvis det av en eller annen grunn er en blokkering av arterien som gir blod til myokardiet, er en slik viktig del av hjertet forblir uten oksygen. I "off-line" muskel bor ikke mer enn 20-30 minutter, etter som det er svært hjerteinfarkt - den irreversible ødeleggelse av muskelvev og påfølgende arrdannelse. I fravær av bistand, fører denne prosessen til døden av en person, fordi kollapser 'veien' som hjerte pulser forplante fra avdeling til avdeling.

I de senere år er myokardinfarkt raskt voksende yngre. Hvis tidligere sykdommen hovedsakelig berørte eldre, blir ødeleggelsen av kardiovaskulærsystemet i økende grad observert hos unge under 30 år. Dette betyr at ved diagnose av hjerteinfarkt, kan behandling være nødvendig for noen av oss, uavhengig av alder og bosted. Selvfølgelig er det provokerende faktorer som kan fremskynde prosessen med infarkt. Vi vil diskutere dem i neste del av vår artikkel.

Hvorfor forekommer hjerteinfarkt?

Den viktigste årsaken til sykdommen er atherosklerose av karene, som til enhver grad er tilstede i hver person. I begynnelsen forårsaker innsnevring av fartøyene ikke pasienten noen spesielle ulemper, men til slutt blir denne prosessen patologisk. I tillegg til atherosklerose, kan vevets død skyldes andre årsaker:

 • alder - oftest observeres akutt myokardinfarkt hos personer eldre enn 50 år;
 • Menneskes kjønn - menn blir sykere oftere enn kvinner;
 • arvelige faktorer - risikoen for å lide et hjerteinfarkt er høyere hvis en av dine familiemedlemmer var syk;
 • høyt kolesterol, feil diett;
 • Røyking er en av hovedårsakene til at myokardinfarkt oppstår (symptomer på vevdød blir observert hos 9 av 10 røykere);
 • stillesittende livsstil;
 • diabetes mellitus.

Hver av de ovennevnte årsaker øker risikoen for å "døtre" dødelig sykdom, og samlet sett gjør de dette "møtet" uunngåelig. Husk dette når du tenner en sigarett eller spiser en absolutt ubrukelig hamburger, og sitter foran favoritt-TVen din.

Hva skjer med hjerteinfarkt?

I løpet av livet på veggene i våre blodårer akkumuleres fettavsetninger. Noen mennesker har denne prosessen sakte, andre - mye raskere. Ved å nå en kritisk masse danner fett en såkalt aterosklerotisk plakk. Veggene i denne formasjonen kan briste når som helst, hvilket er det første tegn på et forestående hjerteinfarkt. I stedet for sprekket vises en blodpropp umiddelbart. Det vokser raskt i størrelse og til slutt danner det en trombose som helt kan blokkere fartøyets indre rom. Som et resultat, er blodstrømmen i arterien stoppet og en person utvikler et hjerteinfarkt (førstehjelp under et angrep innebærer administrering av vasodilatorer for å gjenopprette normal blodtilførsel). Merk også at jo større okkluderte kar, jo raskere prosessen med celledød, som en hovedpulsåre leverer oksygen store deler av hjerteinfarkt.

Myokardinfarkt - symptomer og klinisk bilde av sykdommen

Hovedtegnet som gjør at du mistenker en livstruende tilstand, er smerte i brystområdet. Den passerer ikke selv i ro og blir ofte gitt til de tilstøtende delene av kroppen - skulderen, ryggen, nakken, armen eller kjeften. Smerteopplevelser, i motsetning til samme angina, kan oppstå uten grunn. Imidlertid er de veldig sterke og forsvinner ikke etter at de har tatt nitroglyserin. Hvis du føler slike symptomer, ring straks en ambulanse. Jo tidligere hjelpen er gitt etter hjerteinfarkt, desto større er sjansen til å unngå alvorlige komplikasjoner og fortsette et normalt, fullt liv.

Legg også merke til andre symptomer på sykdommen:

 • kortpustethet;
 • kvalme, oppkast av oppkast;
 • ubehagelige opplevelser i magen;
 • forstyrrelser i hjertet;
 • bevissthetstap

Det skal bemerkes at en person kan lide et hjerteinfarkt og ikke engang forstår hva som skjedde med ham. Denne situasjonen er typisk for smertefri form av sykdommen, som oftest observeres hos pasienter med diabetes mellitus.

Myokardinfarkt - behandling og rehabilitering

For å gi kvalifisert medisinsk behandling, blir pasienten sykehus i klinikkens intensivavdeling. Dette er ganske vanlig praksis. Hvis pasienten er diagnostisert med hjerteinfarkt, bør førstehjelp gis i de første timene etter angrepet. Legenes hovedoppgave er å oppløse den "friske" tromben, utvide blodkarene og gjenopprette den naturlige blodtilførselen. For å forhindre utseendet av ny trombi, administreres pasienten medisiner som reduserer blodproppene. For lignende formål brukes vanligvis aspirin. Ved bruk av det rett etter hjerteinfarkt kan leger redusere antall komplikasjoner og alvorlige konsekvenser.

Svært ofte behandles hjerteinfarkt med beta-blokkere - legemidler som reduserer behovet for væv i oksygen. Det økonomiske arbeidet i hjertet er svært viktig under et angrep, og derfor arbeider forskerne kontinuerlig med å finne ny teknologi som vil løse problemet med oksygenforsyning uten å true pasientens liv. Noen av slike utviklinger, for eksempel invasiv metode eller ballongangioplastikk, er veldig lovende.

Hva skal gjøres hvis en person gjennomgikk hjerteinfarkt. Rehabilitering i dette tilfellet er ikke mindre viktig enn selve behandlingen, fordi selv de mest ubetydelige belastningene er farlige for et skadet hjerte. Tidligere kom en pasient som hadde hatt akutt myokardinfarkt, ikke ut av sengen i minst flere uker. Moderne behandlingsteknologier kan redusere denne tiden betydelig, men i alle fall trenger en person tilpasning til et nytt liv. Det ideelle alternativet er å gå på ferie til et velkjent sanatorium, og når du kommer tilbake, ta kontakt med en lege som vil foreskrive terapeutisk gymnastikk, hente de nødvendige stoffene og gi andre anbefalinger som er relevante i rehabiliteringsperioden.

Hva er et hjerteinfarkt?

Et hjerteinfarkt. Definisjon, årsaker, utvikling.

Infarction betyr nekrose av vev fra en levende organisme. Dette betyr at med et hjerteinfarkt i en levende organisme dør området av levende vev, og kroppen taper et bestemt område av vev som utfører en bestemt funksjon. Således, med et infarkt, mister kroppen ikke bare vevsorganet, men også funksjonen som utføres av dem. Begrepet infarkt inneholder mange sykdommer hvor nekrose av levende vev i kroppen blir observert. I denne artikkelen vil vi beskrive ulike typer hjerteinfarkt, men vi vil dvele i detalj om problemet med hjerteinfarkt - nekrose av hjertemuskelen.

Hva bestemmer overlevelsen av vevet i kroppen vår?

Vevet i kroppen vår opprettholder en konstant metabolisme som sikrer sine vitale funksjoner. For liv og arbeid trenger kroppens vev næringsstoffer og oksygen. Opphør tilførsel av næringsstoffer og oksygen til vev, selv for en kort tid, fører til en grov forstyrrelse av metabolisme, celleødeleggelse og vevsnekrose (myocardial dannelse). Følsomheten av de organer (vev) av mangel på oksygen og næringsstoffer til høyere, jo høyere funksjonelle aktivitet av vev, er at jo hardere legeme virker, desto mer smertefull den svarer til den mangel på oksygen og næringsstoffer. Til slike "flittige" og "følsomme" organer er hjernen, hjertemuskelen, nyrene, leveren.

I kroppen vår, oksygen og næringsstoffer bæres med blodstrøm, noe som betyr at opphør av blodstrøm kan føre til en akutt mangel på oksygen og næringsstoffer. I tilfelle av et myokardinfarkt av forskjellige lokaliseringer, er det en lokal svekkelse av blodsirkulasjonen, det vil si at et bestemt blodkar bryter ned. Dette skjer når fartøyet er tilstoppet med en trombus eller en migrert embolus (revet koagulasjon), med et ruptur av fartøyet, med en skarp klemning av fartøyet. Den vanligste årsaken til hjerteinfarkt er fortsatt trombose og emboli i arterielle kar.

Hva er et hjerteinfarkt?

Som det ble klart, er hjerteinfarkt preget av nekrose av levende vev i kroppen, som oppstår på grunn av en kraftig opphør av blodstrøm og følgelig tilførsel av organer med oksygen og næringsstoffer.

For de fleste betyr ordet infarkt "hjerteinfarkt i hjertemuskelen. myokard ", det vil si hjertesykdom, hvor nekrose av hjerte muskelstedet blir observert. Likevel kan et hjerteinfarkt forekomme i et hvilket som helst organ:

 • Cerebral infarkt (slag) nekrosen av en del av hjernevævet på grunn av trombose eller ruptur av ett av hjerneskarene.
 • Lungeinfarkt - Nekrose av lungvev på grunn av blokkering av en av grenene i lungearterien.
 • Mindre forekommer infarkt av nyrene. miltinfarkt. intestinal infarkt.

Årsaker til infarkt

Grunnårsaken til et hjerteinfarkt er alltid et brudd på blodstrømmen gjennom fartøyet, fôring av et bestemt område av et organ. Et slikt brudd på blodstrømmen, som vi sa ovenfor, kan oppstå på grunn av trombose eller emboli (blokkering) av fartøyet, når fartøyet brytes og når det presses voldsomt. En viktig rolle i utviklingen av infarkt av ulike organer spilles av sykdommene i blodkarene selv: aterosklerose (arteriell vegg sykdom) og trombose av store årer (dannelsen av migrerende blodpropper).

Hva skjer med et hjerteinfarkt?

I tilfelle et hjerteinfarkt, blir vevet til et bestemt organ dødt, det døde vevet mister alle egenskapene som er karakteristiske for dets vitale funksjoner: metabolisme, ytelsen til en bestemt funksjon. Tap av funksjon av et stoffsted kan negativt påvirke arbeidet i hele kroppen. Alvorlighetsgraden av organets brudd avhenger av forekomsten av infarktssonen (omfattende hjerteinfarkt, mikroinfarkt) og organets funksjonelle betydning (kroppsside). Omfattende hjerteinfarkt kan være årsaken til akutt hjertesvikt, hjerneinfarkt - uopprettelig tap av en bestemt funksjon (tale, bevegelse, følsomhet). Småskala infarkt

Hva skjer etter et hjerteinfarkt?

Infarkt (hjerne, hjerte, lunge) er en ekstremt alvorlig og farlig tilstand med høy risiko for død. Hvis en person klarer å overleve et hjerteinfarkt, så i infarktssonen, finner utvinningsprosesser sted, hvorved den dannede vevfeilen erstattes av bindevev. Slik erstatning fyller bare den anatomiske defekten, men ikke funksjonell. Bindevevet i kroppen vår spiller rollen som et spesifikt fyllstoff, men det er ikke i stand til å fungere, fordi hjertemuskelen, hjernen eller andre komplekse organer virker.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt er nekrose av hjerte muskelstedet. Det er et hjerteinfarkt hovedsakelig på grunn av brudd på blodstrømmen langs en av grener av kranspulsårene (hjertets hjertekarsier). Hovedårsaken som fører til clogging (trombose) av kranspulsårene er atherosklerose - en sykdom som påvirker kroppens store arterielle kar.

Myokardinfarkt kan lokaliseres i ulike deler av hjertemuskelen, men oftest påvirker infarkt venstre side av hjertet, som opplever den største belastningen. skille

 • Anterior infarkt er en lesjon av den fremre veggen i hjerteets venstre hjertekammer;
 • Posterior infarkt - lesjon av den bakre veggen til hjerteets venstre hjertekammer;
 • Basal (lavere) infarkt - lesjon av den nedre veggen til hjerteets venstre hjertekammer;
 • Septal infarkt - lesjon av interventricular septum;
 • Subepicardial infarkt er et hjerteinfarkt på den ytre overflaten av hjertet (epikardium-konvolutt som dekker hjertet fra utsiden);
 • Subendokardial infarkt er et hjerteinfarkt av den indre hjerteoverflaten (endokardiet er konvolutten som dekker hjertet fra innsiden);
 • Intramuralt infarkt - lokalisert i tykkelsen på veggene i hjertemuskelen;
 • Transmural infarkt - fanger hele tykkelsen av hjertemuskelen.

Myokardinfarkt - fra hva som skjer, hva som behandles, hvordan å advare

Rambler News gjenstand =% D0% 98% D0% BD% D1% 84% D0% B0% D1% 80% D0% BA% D1% 82% 20% D0% BC% D0% B8% D0% BE% D0% BA% D0 % B0% D1% 80% D0% B4% D0% B0% 20% E2% 80% 94% 20% D0% BE% D1% 82% 20% D1% 87% D0% B5% D0% B3% D0% BE % 20% D0% BF% D1% 80% D0% BE% D0% B8% D1% 81% D1% 85% D0% BE% D0% B4% D0% B8% D1% 82% 2C% 20% D1% 87 % D0% B5% D0% BC% 20% D0% BB% D0% B5% D1% 87% D0% B0% D1% 82% 2C% 20% D0% BA% D0% B0% D0% BA% 20% D0 % BF% D1% 80% D0% B5% D0% B4% D1% 83% D0% BF% D1% 80% D0% B5% D0% B4% D0% B8% D1% 82% D1% 8C »rel =» nofollow »target =» _ blank »title =» Legg Learn »class =» b-sosial-share__button b-sosial-share__button_livejournal »data-mål =» Livejournal »>

Fra et hjerteinfarkt eller hjertebrudd, som de sa i gamle dager, dør 12% av de totale dødsfallene - mer enn fra smittsomme sykdommer, kreft og bilulykker. Hvert år vokser den forferdelige figuren. Hva forårsaker infarktepidemien i det moderne samfunnet?

Varigheten av menneskelivet i XX_XXI århundrer øker med fantastisk fart. I 1900 kunne den amerikanske amerikanske forventer i gjennomsnitt 47 år av sitt liv, i 2010 - på 75. Verdens befolkning er raskt aldrende og prestasjoner i medisin og hygiene redusere sykelighet og dødelighet av farlige infeksjoner - som et resultat av mannen stablet de sykdommer som han hadde bare levde ikke ut. Men ikke ignorere de andre fakta - fedmeepidemien, WHO anerkjent, forurensning av miljøet i 2011, en inaktiv livsstil av innbyggerne i byer og uendelige stress. Menneskets hjerte er ganske enkelt ikke designet for slike laster - det holder ikke opp.

Myokardinfarkt er et resultat av iskemisk hjertesykdom. Arterier som leverer oksygen til hjertet, innsnevres, er dekket innvendig med sklerotiske plakk eller komprimert fra en skarp spasme. Blodkoagulater, et av blodkarene er tilstoppet med en trombose. Hjertemuskelen lider ikke lenger av oksygen, en eller flere steder blir "avskåret" fra blodtilførselen. Hjerteslaget endres dramatisk, hormoner kastes ut i blodet, kroppen forsøker å rette opp situasjonen alene. Noen ganger fungerer det - folk ikke engang merke til at han hadde et hjerteinfarkt, sette nitroglyserin tablett under tungen og går om sin virksomhet, og arrdannelse i muskelen blir oppdaget forresten under en medisinsk undersøkelse. Men som regel forverres situasjonen veldig raskt. Det er en sterk smerte bak brystbenet, gir til venstre arm, et brudd på pusten, en følelse av panikk, kan pasienten dø av et smertefullt sjokk. Infisert av et hjerteinfarkt, dør muskelområdet raskt. Kardiologer er klar over regelen for den "gyldne timen" - hvis det innen 90 minutter etter et hjerteinfarkt for å eliminere trombus og gjenopprette blodtilførselen til hjertet, er fullstendig helbredelse mulig, vil muskelen komme tilbake til livet. Hvis klumpen ikke er fjernet, er det vevsnekrose, hjertesvikt, er det alvorlige komplikasjoner - lungeødem, hjerterytmeforstyrrelser, betennelse av perikardium (hjertepose), tilbakevendende hjerteinfarkt og til og med hjerteinfarkt. 70% av dødsfallene forekommer de første dagene etter et hjerteinfarkt.

Hvis kroppen klarer å takle sykdommen, blir de døde muskelområdene i flere måneder gradvis erstattet av arrvev, og etter seks måneder kan pasienten betraktes som betinget gjenopprettet. Men hjertet hans blir mindre elastisk, dårligere tilpasset belastningen, øker risikoen for gjentatte hjerteinfarkt, angina pectorisangrep, arytmi og andre kardiovaskulære sykdommer.

Risikogruppen for infarkt er ganske bred. De viktigste "infarkt" alder - fra 40 til 60 år, men i alvorlig stress og relaterte sykdommer, hjerteinfarkt oppstår hos yngre mennesker og også barn. Før overgangsalder, lider kvinner et hjerteinfarkt to ganger mindre enn menn - hormoner østrogener beskytter karene etter overgangsalderen statistikk nivå. Diabetes, hypertensjon, aterosklerose, lupus erythematosus, preeklampsi under svangerskapet, hypertrofi av hjertemuskelen, inflammatoriske sykdommer i hjerte og blodkar øke sannsynligheten for sykdom. Bidra til hjerteinfarkt og dårlige vaner - alkoholmisbruk, røyking (inkludert passiv), alvorlig fedme, en stillesittende livsstil, en rask temperament og aggresjon (hode, roping på underordnede, har han alle muligheter til å gå til sykehuset rett fra kontoret hans). Hvis slektninger på den stigende linjen har hatt hjerteinfarkt eller slag, øker dette også risikoen.

Symptomene på sykdommen er dessverre ikke alltid åpenbare. I halvparten av tilfellene er dette en alvorlig trykksmerte i brystet, noe som gir tilbake til nakke, rygg, skulderblad og arm. Personen blek, blir dekket med en klissete svette, han blir veldig redd. Det er forstyrrelser i hjertearbeidet, fra nitroglyserin og andre vanlige midler blir ikke lettere. Men et lumsk hjerteinfarkt kan maskeres for andre sykdommer.

Mageformen "foregår" med akutt pankreatitt, blindtarmbetennelse eller magesår. Det er sterk smerte i magen (strengt over navlen), oppkast, hikke, gasser vises. Oppmerksomhet - ingen spa og analoger hjelper ikke, oppkast gir ikke lettelse!

Den astmatiske formen ser ut som et angrep av bronkial astma - det ledende symptomet er det økende brudd på pust og mangel på oksygen. Oppmerksomhet - inhalatorene hjelper ikke!

Den cerebrale formen viser de voksende tegnene på cerebral sirkulasjon og nærmer seg slag. Oppmerksomhet - tomografi viser at alt er i orden med hjernen!

Atypisk form omdirigerer smertsyndromet til et helt atypisk sted, maskerer infarkt for cervikal osteokondrose, knusing av nerver og til og med... tannverk. Oppmerksomhet - ikke narkotiske smertestillende midler hjelper ikke!

Et smertefritt hjerteinfarkt forekommer hos diabetespasienter eller mot en bakgrunn av intens stress med belastningen av alle krefter - en person kan fullføre på scenen, plante et fly, fullføre operasjonen etc. gå ut og dø.

Diagnosen "infarkt" er etablert ved hjelp av et elektrokardiogram og en blodprøve som viser endringen i nivået av visse enzymer og utseendet av kardiomyocytter - celler som signalerer nederlaget i hjertemuskelen.

Hvis du mistenker et hjerteinfarkt, må du snarest ringe en ambulanse - jo raskere pasienten kommer til sykehuset, desto større sjanse til å komme seg. Før en lege kommer, skal en person være komfortabelt sittende eller ligge, unbuttoned, krage, belte, bh, etc. gi tilgang til frisk luft, gi en tablett nitroglyserin under tungen og 40 dråper Corvalolum eller analoger for å lindre panikk og redusere smerte. Hvis det er tegn på hjertestans, må du begynne hjerteopplivning og hold den inntil legen kommer.

Håndsett i hjertet

Et infarkt krever kompleks behandling, gjenoppretter hjerte muskelfunksjonen og forhindrer sekundære komplikasjoner og funksjonshemming hos pasienten.

Alle pasienter foreskrives "rask" aspirin i en sjokkdose for å bekjempe blodpropper. I den første periode (opp til 6 timer etter infarkt) tilgjengelig ekstra trombolytisk terapi, oppløse klumper og gjenopprette blodstrømmen til hjertemuskelen, men noen relaterte sykdommer er det kontraindisert.

For å eliminere årsaken til sykdommen og gjenopprette blodsirkulasjonen, brukes en spesiell prosedyre - angioplastikk og stenting av koronarbeinene. Gjennom den femorale arterie i karet innføres med en spesiell ballongkateter eller nettet rullet ved enden, blir det matet til det berørte område av arterien og en utrettet hjerte ballong eller nett. Ballongen ødelegger sklerotisk plakett og frigjør fartøyets lumen, masken styrker veggene, eliminerer problemet.

Hvis dette ikke er nok eller vanskelig kateterisering, er en operasjon utført koronar bypass kirurgi - med hjelp av et stykke beholder tatt fra pasientens arm eller ben kirurg konstruerer en bypass bane for blodstrøm, utenom smalere fartøyet og det skadede området.

Det siste ordet i medisin er stamcellebehandling i tilfelle et hjerteinfarkt. I pasientens blod injiseres egne stamceller, enten donor eller tatt fra navlestrengsblod. Innen 6-12 måneder, ifølge forskerne, tillater dette å gjenopprette hjertemuskelen, for å unngå komplikasjoner forbundet med nedsatt hjertefunksjon. Men metoden har ennå ikke blitt innført i bred praksis, og bruken er en risiko for pasienten.

Hvis behandlingen var vellykket og pasienten ble tømt hjemme, betyr det ikke at han har gjenopprettet. Prosessen med å skjære muskelen tar ca 6 måneder, i løpet av denne tiden er det mulig å utvikle sent komplikasjoner. Rehabiliteringsperioden er forbudt harde fysiske anstrengelser, følelsesmessig stress, intens sex og idrett, alkohol, nikotin, og overspising. Det er viktig å konsultere en lege for å utvikle et individuelt kompleks av gymnastikkøvelser, ofte gå, motta positive inntrykk. Det er fornuftig å gjøre yoga, studere den psykologiske avslapping teknikker, meditasjon eller bønn praksis - for mennesker som har lidd et hjerteinfarkt, er det svært viktig å være i stand til å roe ned og ikke bekymre deg om bagateller. Og hjertesorget vil ikke forbli et spor.

Myokardinfarkt - symptomer, de første tegn på hva det er, konsekvensene og forebyggingen av hjerteinfarkt

Hva er det Infarction er en av formene for koronar hjertesykdom, som er en nekrose av hjertemuskelen, forårsaket av en kraftig opphør av koronar blodstrøm på grunn av kranspulsårssår. Sykdom er den viktigste dødsårsaken blant voksne i utviklede land. Frekvensen av hjerteinfarkt er avhengig av kjønn og alder hos personen. Menn er syke ca 5 ganger oftere enn kvinner, og 70% av alle de som er blitt syke, har alder fra 55 til 65 år.

Hva er et hjerteinfarkt?

Myokardinfarkt er nekrosen til hjerte muskelstedet, forårsaket av en blodsirkulasjonsforstyrrelse - et kritisk fall i blodstrømmen gjennom koronarbeinene.

Klinisk bilde

Hva leger sier om hypertensjon

Jeg har behandlet hypertensjon i mange år. Ifølge statistikken, i 89% av tilfellene, blir hypertensjon avsluttet av et hjerteinfarkt eller hjerneslag og død av en person. Nå om lag to tredjedeler av pasientene dør innen de første 5 årene av sykdommen.

Følgende faktum - å slå ned trykk er det mulig og det er nødvendig, men det kurerer ikke selve sykdommen. Det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, og det brukes av kardiologer i deres arbeid, er Giperium. Legemidlet virker på grunn av sykdommen, noe som gjør det mulig å fullstendig kvitte seg med hypertensjon. I tillegg, innenfor det føderale programmet, kan enhver russisk statsborger motta det gratis.

Risikoen for å dø er svært høy, spesielt i de første 2 timene etter start og raskt redusert når pasienten kommer i akuttmottaket og ble gjennomført ved oppløsning av en blodpropp, kalt trombolyse eller koronar angioplastikk.

 1. Med en stor sone av nekrose dør de fleste pasienter halvt før ankomst til sykehuset. 1/3 av de overlevende pasientene dør av gjentatte hjerteinfarkt som oppstår mellom flere dager til et år, samt fra komplikasjoner av sykdommen.
 2. Gjennomsnittlig dødsfall er ca. 30-35%, hvorav 15% er plutselig hjertedød.
 3. Kardiologer merker at den mannlige befolkningen har et hjerteinfarkt mye oftere, fordi i den kvinnelige kroppen styrer østrogener nivået av kolesterol i blodet. Hvis tidligere var gjennomsnittsalderen for infarktutviklingen 55-60 år, er den nå relativt yngre. Diagnose av tilfeller av patologi, selv hos unge mennesker.

Utviklingsperioder

I det kliniske løpet av myokardinfarkt er fem perioder utmerkt:

 • 1 periode - preinfarkt (prodromal): økt frekvens og intensitet av angina angrep, kan vare flere timer, dager, uker;
 • 2 periode - den mest akutte: fra utvikling av iskemi til utbruddet av myokardisk nekrose, varer fra 20 minutter til 2 timer;
 • 3 periode - akutt: fra dannelse av nekrose til myomalering (enzymatisk smelting av nekrotisk muskelvev), varighet fra 2 til 14 dager;
 • 4 periode - subakutt: Initial prosesser av arr-organisasjon, utvikling av granulasjonsvev i stedet for nekrotisk, varighet 4-8 uker;
 • 5 periode - etterfarging: modning av arret, tilpasning av myokardiet til nye arbeidsforhold.

Det er viktig å huske: Hvis hjertesykdommen er urolig i ti til tjue minutter, og enda mer så i en halv time, og ikke gå bort etter at du har tatt nitrater, - ikke lider smerte, må du ringe en ambulanse!

klassifisering

Hvis vi vurderer stadiene av sykdommen, er de isolert fire, som hver er preget av dets egenskaper. Størrelsen på det berørte området er også tatt i betraktning i klassifiseringen. fornem:

Vær forsiktig

Hypertensjon (trykkprang) - i 89% av tilfellene dreper en pasient i en drøm!

Vi skynder deg å advare deg, de fleste medisiner fra hypertensjon og normalisering av press - dette er en fullstendig bedrag av markedsførere, som vind hundrevis av prosent på narkotika, hvor effektiviteten er null.

Apotekets mafia tjener mye penger i å bedra de syke mennesker.

Men hva skal gjøres? Hvordan bli behandlet hvis det er svindel overalt? Doktor i medisinske vitenskapen Belyaev, Andrei S. gjennomførte sin egen undersøkelse og fant en vei ut av denne situasjonen. I denne artikkelen om kjemisk lovløshet, fortalt Andrei Sergeyevich også hvordan man skal beskytte seg mot døden på grunn av et sykt hjerte og trykkstenger gratis ! Les artikkelen på den offisielle nettsiden til Russlands føderale helse og kardiologi under lenken.

 • Stort fokalinfarkt, når vevnekrose fanger hele tykkelsen på myokardiet.
 • Småfokus, en liten del er berørt.

Plasseringen er preget av:

 • Infarction av høyre ventrikel.
 • Venstre ventrikkel.
 • Interventrikulær septum.
 • Sideveggen.
 • Bakvegg.
 • Den fremre veggen av ventrikkelen.

Infarkt kan oppstå med komplikasjoner, og derfor skiller kardiologer seg:

 • Komplisert hjerteinfarkt.
 • Ukomplisert.

Ved mangfoldet av utvikling:

 • hoved~~POS=TRUNC
 • tilbakevendende (skjedde opptil to måneder etter det primære infarkt);
 • gjentatt (oppstår to eller flere måneder etter den primære).

Ved lokalisering av smertsyndrom:

 • en typisk form (med retrosternal smerte lokalisering);
 • atypiske former for hjerteinfarkt (alle andre former - abdominal, cerebral, astmatisk, smertefri, arytmisk).

Det er tre hovedperioder med hjerteinfarkt

Under myokardinfarkt er tre hovedperioder utmerket. Varigheten av hver av dem avhenger direkte av området for lesjonens fokus, funksjonaliteten til fartøyene som leverer hjertemuskelen, de samtidige komplikasjoner, korrektheten av terapeutiske tiltak og pasientens overholdelse av de anbefalte regimene.

Våre lesers historier

Beseiret hypertensjonen av huset. Det har vært en måned siden jeg glemte pressjumpingene. Å, hvor mye jeg har prøvd alt - ingenting hjalp. Hvor mange ganger gikk jeg til polyklinikken, men jeg ble foreskrevet ubrukelige medisiner igjen og igjen, og da jeg kom tilbake, tok legene bare hendene opp. Til slutt klarte jeg presset, og alt takket være denne artikkelen. Alle som har problemer med press - les nødvendigvis!

Les artikkelen i sin helhet >>>

De første tegn på hjerteinfarkt hos voksne

Noen er kjent med sykdommer som hjerteinfarkt - symptomer, kan de første tegn på det ikke forveksles med andre sykdommer. Når denne sykdommen påvirker hjertemuskelen, ofte forårsaket av et brudd på sin blodtilførsel på grunn av blokkering av aterosklerotisk plakk i en av hjertearteriene. De berørte muskelmuskler og nekrose utvikler seg. Cellene begynner å dø i 20 minutter etter det tidspunktet blodforsyningen ble stoppet.

Det er nødvendig å lære og huske de første tegnene på hjerteinfarkt:

 1. begynn å alvorlig skade brystbenet og hjertet, kanskje - hele overflaten av brystet, smertepressing, kan gi til venstre arm, rygg, skulderblad, kjeve;
 2. smerte varer mer enn 20-30 minutter, har en tilbakevendende, det vil si en tilbakevendende karakter (senker deretter og fortsetter);
 3. smerte er ikke stoppet av nitroglyserin;
 4. kropp (panne, bryst, rygg) er dekket rikelig med kald klissete svette;
 5. det er en følelse av "mangel på luft" (en person begynner å gispe og som et resultat - å få panikk);
 6. Det er en skarp svakhet (det er vanskelig å heve en hånd, for lat til å drikke en pille, det er et ønske om å lyve uten å stå opp).

Hvis det er minst en, og enda flere, flere av disse tegnene, hvis det er en ulempe, så er det en mistanke om hjerteinfarkt! Det er presserende å ringe null-tre, beskriv disse symptomene og vent på et team av leger!

årsaker

Den viktigste og mest vanlige årsaken til hjerteinfarkt er en forstyrrelse av blodstrømmen i kranspulsårene, som leverer hjertemuskelen med blod og følgelig med oksygen.

Oftest forekommer denne lidelsen mot bakgrunnen av arterioseroserosklerose, hvor dannelsen av aterosklerotiske plakk oppstår på veggene av karene.

Hvis en infarkt utvikler seg, kan årsakene til utbruddet være annerledes, men det viktigste er å stoppe blodstrømmen til bestemte områder av hjertemuskelen. Dette skyldes oftest:

 • Aterosklerose av kranspulsårene, som følge av at veggene i karrene mister sin elastisitet, smalker lumen aterosklerotiske plakk.
 • Spasm av koronarbeholdere, som kan forekomme mot en bakgrunn av stress, for eksempel, eller virkningen av andre eksterne faktorer.
 • Trombose av arteriene, hvis plakkene brytes vekk og med blodstrømmen blir brakt til hjertet.

Ofte påvirker infarkt personer som lider av mangel på motorisk aktivitet mot bakgrunnen av psyko-emosjonell overbelastning. Men han kan også beseire folk med god fysisk trening, selv små.

Hovedårsakene som bidrar til forekomsten av hjerteinfarkt er:

 • overeating, feil kosthold, overflødig i dietten av animalsk fett;
 • utilstrekkelig motoraktivitet,
 • hypertensiv sykdom,
 • dårlige vaner.

Sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt hos mennesker som leder en stillesittende livsstil er flere ganger større enn for fysisk aktive.

Symptomer på hjerteinfarkt hos voksne

Symptomer på hjerteinfarkt er ganske typiske, og som regel tillater en å mistenke det med høy grad av sannsynlighet, selv i sykdommen før infarktperioden. Dermed opplever pasienter lengre og mer intense brystsmerter, som er mindre behandles med nitroglyserin, og noen ganger overgår de ikke i det hele tatt.

Det kan være kortpustethet, svette, en rekke arytmier og til og med kvalme. Samtidig er pasientene enda mer sannsynlig å lide selv mindre fysisk anstrengelse.

I motsetning til angina pectoris angrep, fortsetter smertesyndromet med hjerteinfarkt i mer enn 30 minutter og stopper ikke i ro eller gjentatt inntak av nitroglyserin.

Det skal bemerkes at selv i tilfeller der det smertefulle angrepet varer mer enn 15 minutter, og de tiltakene som tas er ineffektive, bør akuttmedisinteamet bli kalt umiddelbart.

Hva er symptomene på hjerteinfarkt i den akutte perioden? Et typisk forlengelse av patologi inkluderer et slikt symptomkompleks:

 • Alvorlig smerte i brystet - piercing, kutting, søm, sprengning, stikkende
 • Bestråling av smerte i nakken, venstre skulder, arm, krageben, øre, kjeve, mellom skulderbladene
 • Frykt for døden, panikk
 • Kortpustethet, tetthet i brystet
 • Svakhet, noen ganger - bevissthetstap
 • Svak, kald svette
 • Blåser av den nasolabiale trekant
 • Økning i trykk, da - det er høsten
 • Arrytmi, takykardi

Atypiske former for hjerteinfarkt:

 • Abdominal. Symptomer simulerer en kirurgisk sykdom i magehulen - det er smerter i magen, hevelse, kvalme, spytt.
 • Astmaanfall. Karakterisert av kortpustethet, utånding, akrocyanose (blå lepper, kanter av aurikler, negler).
 • Cerebral. For det første er det hjernesykdommer - svimmelhet, forvirring, hodepine.
 • Arytmisk. Det er angrep av hyppigere hjertekontraksjoner, ekstraordinære kutt (ekstrasystoler).
 • Edematøs form. Utvikling av perifert ødem av myke vev.

I atypiske former for hjerteinfarkt kan smerte være mye mindre uttalt enn med en typisk, det er en smertefri variant av sykdomsforløpet.

Hvis du har symptomer, må du raskt ringe til en ambulanse. Før du tar det, kan du ta nitroglycerintabletter (0,5 mg) med intervaller på 15 minutter, men ikke mer enn tre ganger, slik at det ikke er noen plutselig trykkfall. I risikosonen er det hovedsakelig eldre mennesker, aktive røykere.

diagnostikk

For symptomer som ligner hjerteinfarkt, bør du ringe en ambulanse. Behandling av en pasient med hjerteinfarkt utføres av en kardiolog, som også utfører rehabilitering og dispensaroppfølging etter en tidligere sykdom. Om nødvendig utføres stenting eller shunting av en kardiurgirurgi.

Ved undersøkelse av pasientens merkbare hudfarve, tegn på svetting, er det mulig cyanose (cyanose).

Mye informasjon vil gi slike metoder for objektiv forskning som palpasjon (følelse) og auskultasjon (lytting). Så, ved en palpasjon er det mulig å avsløre:

 • Pulsering i regionen av hjerte apex, preordial sone;
 • Pulshastigheten øker til 90 - 100 slag per minutt.

Etter ambulansens ankomst utfører pasienten som regel et akutt elektrokardiogram, i henhold til hvilke indikasjoner det er mulig å bestemme utviklingen av infarkt. Samtidig samler leger inn anamnese, analyserer tidspunktet for angrep, varighet, intensitet av smerte, lokalisering, bestråling etc.

I tillegg kan de indirekte tegn på utviklingen av et hjerteinfarkt være en akutt forekomst av blokkene av bunnlens ben. Dessuten er diagnosen myokardinfarkt basert på deteksjon av markører for skade på hjertets muskelvev.

I dag kan den mest overbevisende (åpenbare) markøren av denne typen betraktes som indikatoren for troponin i blodet, som når den beskrevne patologi økes betraktelig.

Nivået på troponin kan øke dramatisk i de første fem timene etter at et hjerteinfarkt begynner, og kan forbli så til tolv dager. I tillegg til dette kan legene foreskrive ekkokardiografi for å oppdage den aktuelle patologien.

De viktigste diagnostiske tegnene på hjerteinfarkt er følgende:

 • Langvarig smertesyndrom (mer enn 30 minutter), som ikke stoppes av nitroglyserin;
 • karakteristiske endringer på elektrokardiogrammet;
 • endringer i den generelle analysen av blod: en økning i ESR, leukocytose;
 • avvik fra normen for biokjemiske indikatorer (utseende av C-reaktivt protein, økning i nivået av fibrinogen, sialinsyrer);
 • Tilstedeværelsen i blodet av markører for død av myokardceller (CK, LDH, troponin).

Differensiell diagnose av en typisk sykdomsform gir ingen vanskeligheter.

Førstehjelp for hjerteinfarkt

Nødhjelp for hjerteinfarkt inkluderer:

1. Plasser eller legg en person i en komfortabel stilling, løs torsoen fra tette klær. Sørg for fri lufttilgang.

2. Tillat offeret å drikke følgende:

 • tablett "Nitroglycerin", med alvorlige angrep 2 deler;
 • dråper "Corvalol" - 30-40 dråper;
 • tablett "Acetylsalicylsyre" ("Aspirin").

Disse stoffene bidrar til å lindre et angrep av et infarkt, og også for å minimere en rekke mulige komplikasjoner. I tillegg forhindrer "Aspirin" dannelsen av nye blodpropper i blodkarene.

behandling

Med hjerteinfarkt indikeres en akutt sykehusinnleggelse ved hjerteopplivning. I en akutt periode foreskrives pasienten en hvilestøtte og mental hvile, et brøk måltid, begrenset i volum og kaloriinnhold. I den subakutte perioden overføres pasienten fra intensivavdelingen til kardiologisk avdeling, hvor behandling av hjerteinfarkt fortsetter, og regimet blir gradvis utvidet.

medisiner

Ved akutt angrep må pasienten plasseres på sykehus. For å gjenoppta blodtilførselen til lesjonen ved myokardinfarkt, er trombolytisk behandling foreskrevet. På grunn av trombolytikk oppløses plakkene i hjertekaretene, blir blodstrømmen gjenopprettet. Det anbefales å starte dem de første 6 timene etter hjerteinfarkt. Dette minimerer risikoen for et ugunstig utfall av sykdommen.

Taktikk for behandling og førstehjelp i tilfelle et angrep:

 • heparin;
 • aspirin;
 • Plavix;
 • prasugrel;
 • fraxiparine;
 • alteplase;
 • Streptokinase.

For anestesi utnevnes:

 • Promedolum;
 • morfin;
 • Fentanyl med droperidol.

Etter avslutning av behandlingen på sykehuset, bør pasienten fortsette behandlingen med medisiner. Det er nødvendig for:

 • opprettholde lavt kolesterol i blodet;
 • utvinning av blodtrykk indikatorer;
 • forebygging av blodpropper;
 • sliter med ødem;
 • gjenopprette det normale sukkerinnholdet i blodet.

Listen over legemidler er individuell for hver person, avhengig av omfanget av hjerteinfarkt og det opprinnelige nivået av helse. I dette tilfellet skal pasienten informeres om doseringen av alle foreskrevne legemidler og bivirkningene.

Strømforsyning

Kosthold med hjerteinfarkt er rettet mot å redusere kroppsvekten og dermed lave kalorier. Produkter med høyt purininnhold er utelukket, siden de oppriktig virker på nervesystemet og kardiovaskulære systemer, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og nyrefunksjon og forverrer pasientens tilstand.

Liste over forbudte produkter etter et hjerteinfarkt:

 • brød og melprodukter: ferskt brød, baking, baking av ulike typer deig, pasta;
 • fete varianter av kjøtt og fisk, rike kjøttkraft og supper fra dem, alle slags fjærfe, unntatt kylling, stekt og grillet kjøtt;
 • fett, matlaging fett, slakteavfall, kalde snacks (saltholdighet og røkt kjøtt, kaviar), stew;
 • Hermetisert mat, pølser, saltet og syltet grønnsaker og sopp;
 • eggeplommer;
 • konfektprodukter med fettkrem, sukker er begrenset;
 • bønner, spinat, kål, reddik, reddik, løk, hvitløk, sorrel;
 • fett meieriprodukter (hele uforbrent melk, smør, krem, høyt fett hytteost, krydret, salt og fettost);
 • kaffe, kakao, sterk te;
 • sjokolade, syltetøy;
 • krydder: sennep, pepperrot, pepper;
 • druesaft, tomatjuice, karbonatiserte drinker.

I den akutte perioden av sykdommen vises følgende mat:

 • grøt på vannet,
 • puree fra grønnsaker og frukt,
 • gni supper,
 • drikker (juice, te, compotes),
 • lavmett biff, etc.

Begrens bruken av salt og væske. Fra den fjerde uken etter angrepet av et hjerteinfarkt utpeker de en diett som er beriket med kalium. Et slikt mikroelement kan forbedre utstrømningen av alt overskuddsfluid fra kroppen, noe som forbedrer myokardiums kontraktsevne. Produkter rik på kalium: prunes, tørkede aprikoser, datoer.

Kirurgisk behandling

I tillegg til legemiddelbehandling brukes noen ganger kirurgiske metoder for behandling av infarkt og dets komplikasjoner. Til slike tiltak gjaldt spesielle indikasjoner.

 • Operasjonen er en minimal invasiv måte å gjenopprette blodstrømmen på;
 • teknikken ligner koronar angiografi;
 • Trombosen elimineres ved å sette inn en spesiell sonde i karet, som er matet til okklusjonsstedet.
 • Dette er et komplekst kirurgisk inngrep på det åpne hjertet;
 • For det kunstige vedlikehold av blodsirkulasjonen er et spesielt apparat forbundet;
 • teknikken brukes i sent stadium av sykdommen (i post-infarktperioden).
 • teknikken brukes i dannelsen av postinfarkt aneurysmer - en truende ruptur og tung blødning tilstand;
 • Operasjonen utføres først etter at pasienten er fullstendig restaurert.
 • Det er et apparat som undertrykker sinusmottakets automatisme og setter den normale hjerterytmen.

Rehabilitering etter et infarkt

Etter å ha liddet et hjerteinfarkt, anbefaler kardiologer følgende:

 • Unngå arbeid som innebærer å flytte tunge gjenstander.
 • Absolutt må du være oppmerksom på fysioterapi. Nyttig vil gå, sykle. Du har lov til å svømme og danse.
 • Dårlige vaner må glemmes for alltid. Bruk av kaffe bør reduseres til et minimum.
 • En forutsetning er en diett. Kostholdet skal omfatte fiber og grønnsaker, frukt og meieriprodukter, samt fisk.
 • Det er viktig å måle trykket kontinuerlig og samtidig overvåke sukkerinnholdet.
 • Du kan ikke være i solen lenge.
 • Hvis du har ekstra pounds, må du prøve å få vekten tilbake til normal.

Prognose for livet

Med hensyn til prognoser, er de direkte avhengige av mengden skade på hjertemusklene, samt om aktualitet og kvalitet i beredskapsbransjen. Selv om det ikke er noen alvorlige komplikasjoner etter et akutt hjerteinfarkt, kan du ikke garantere et absolutt utvinning. Hvis området som er berørt av myokardiet er stort, vil det ikke være i stand til å gjenopprette seg fullt ut.

I fremtiden vil folk lider av kardiovaskulære problemer. Dette krever konstant overvåkning av en kardiolog. Ifølge statistikk, et år etter angrepet, forekommer tilbakefall i 20-40% av tilfellene. For å unngå dette må du nøye følge alle de etablerte anbefalingene fra en spesialist.

forebygging

Forebyggende tiltak for å forhindre hjerteinfarkt inkluderer eliminering av risikofaktorer, korreksjon av ernæring og fysisk aktivitet.

Vanligvis inkluderer forebyggingen slike stadier:

 • Utelukkelse fra dietten av matvarer med høyt salt, halvfabrikata, hermetikk, pølser. Inkluderer ikke fettstoffer, stekt mat.
 • Økt fysisk aktivitet. Hjelper med å forbedre oksygentransporten gjennom kroppen, hindrer oksygen sult og vevnekrose.
 • Oppgivelse av dårlige vaner: Fullstendig opphør av røyking og bruk av alkohol.
 • Legge til frisk frukt og grønnsaker, frokostblandinger, høyfibrer mat til kostholdet. Du bør gi preferanse til produkter tilberedt med damping eller baking.

Konsekvenser av hjerteinfarkt for mennesker

Konsekvensene av hjerteinfarkt påvirker alltid hele organismenes tilstand negativt. Selvfølgelig, dette avhenger av hvor omfattende myokardskader er.

Det er ekstremt sjeldent at en slik formidabel sykdom passerer uten spor, i de fleste tilfeller reduserer konsekvensene av et hjerteinfarkt, i form av komplikasjoner, betydelig forventet levealder.

De vanligste komplikasjonene er:

 • kardiogent sjokk;
 • akutt kardiovaskulær insuffisiens
 • hjertesvikt;
 • hjerte aneurisme;
 • hjerterytmeforstyrrelser;
 • tidlig etterfylling angina;

Dødelighet av hjerteinfarkt er 10-12%, med de andre statister bemerket at bare halvparten av ofrene når medisinsk institusjon, men selv om man overlever, er stedet for å dø av hjertevevet, for livet arret. Derfor er det ikke overraskende at mange som har hatt hjerteinfarkt blir deaktivert.

Vær sunn og se på helsen din hele tiden. Ved avvisning og utseende av ubehagelige symptomer, må du ta kontakt med kardiologen for diagnosen!

Tegn konklusjoner

Hjerteangrep og slag er årsaken til nesten 70% av alle dødsfall i verden. Sju av ti mennesker dør på grunn av blokkering av hjertene eller hjernens arterier.

Spesielt skremmende er det faktum at mange mennesker ikke engang mistenker at de har hypertensjon. Og de savner muligheten til å rette opp noe, bare gjør seg til fortvilelse.

 • hodepine
 • Hjertebanken
 • Svarte prikker foran øynene (fluer)
 • Apati, irritabilitet, døsighet
 • Uklar syn
 • svette
 • Kronisk tretthet
 • Hevelse i ansiktet
 • Nummenhet og kulderystelser av fingrene
 • Trykkspring
Selv ett av disse symptomene burde få deg til å tenke. Og hvis det er to, så ikke nøl med - du har hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon, når det er et stort antall medisiner som koster mye penger?

De fleste medisiner vil ikke gjøre noe bra, og noen kan til og med skade! For øyeblikket er det eneste medisin som offisielt anbefales av Helsedepartementet for behandling av hypertensjon, Giperium.

til Institutt for kardiologi sammen med helsedepartementet utfører programmet " uten hypertensjon"Innenfor rammen som stoffet Giperium er tilgjengelig gratis, alle innbyggere i byen og regionen!

Les Mer Om Fartøyene