takykardi

24. februar 2012

takykardi Er en tilstand som en markert økning i hjertefrekvensen er karakteristisk for. Dette fenomenet kan ha noen genesis. Det er generelt antatt at pasienten har en takykardi med en hjertefrekvens på 100 slag per minutt eller mer. Tilstanden for takykardi er preget av riktig hjerterytme: varigheten mellom kardiale sammentrekninger er jevn. Hvis en persons takykardi utvikler seg plutselig, og senere slutter angrepet ikke mindre uventet, i dette tilfellet er tilstanden betegnet som paroksysmal takykardi. For å forstå hva takykardi er og hvilke forhold som skal avgrenses, er det en klassifisering for flere typer sykdommer.

Typer takykardi

Først av alt er takykardi delt inn i fysiologiske og patologisk. manifestasjoner fysiologisk takykardi kan forekomme hos personer hvis kardiovaskulære system fungerer uten patologi. I dette tilfellet predisponerer ulike miljøfaktorer for manifestasjonen av takykardi. Det kan være en plutselig forandring i kroppens stilling, å spille sport, og holde seg i ukarakteristiske klimaforhold. Også blir rytmen av hjertet hyppigere etter overeating og bruk av stimulerende drikker, på grunn av behandlingen med visse stoffer.

Patologisk takykardi vises som følge av sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Denne tilstanden oppstår også fra tidligere akutte plager.

Det er akseptert å skille mellom to typer takykardi, direkte relatert til brudd i hjertearbeidet (arytmi): takykardi supraventrikulær og ventrikkel.

Nadzheludochkovaya takykardi - dette er enten en uavhengig sykdom som oppstår på grunn av patologier i hjertets struktur, eller en konsekvens av andre sykdommer, som har negativ påvirkning på hjertearbeidet. Med denne form for hjerte takykardi, dannes feil hjerterytme ikke høyere enn nivået på ventriklene, det vil si på nivået av atriene.

ved ventrikulær takykardiog kilden til den hurtige rytmen er allerede i ventrikkene. Denne tilstanden betraktes som et alvorlig brudd på hjertet.

Ventrikulær takykardi manifesterer seg noen ganger som en anomali av medfødt natur og en konsekvens av sykdommer som påvirker hjertemuskelen. Ofte er takykardien til denne formen en konsekvens hjertets iskemi eller kardiomyopati. Manifestasjoner av ventrikulær takykardi utgjør en fare for pasienten på grunn av muligheten for hjertefrekvenssvikt og som en konsekvens en mulig plutselig hjertestans.

Sinus takykardi

Sinus takykardi Er en tilstand der økningen i hjertefrekvens skyldes eksterne manifestasjoner. Så det kan være sterk stresset, fysisk aktivitet, etc. I dette tilfellet er det svært viktig å vite hva årsaken til denne tilstanden er. Det er årsaken som må elimineres i utgangspunktet, derfor, når sinus takykardi manifesteres, er det nødvendig med en komplisert undersøkelse av kroppen.

Med sinus takykardi øker hjertefrekvensen fra 90 til 150-180 per minutt, samtidig som du beholder den rette sinusrytmen.

Årsaken til denne tilstanden er en økning i sinoatriale knutepunkts automatisme, som er den viktigste driveren for rytmen. Hvis en person er helt frisk, kan dette fenomenet oppstå som et resultat av sterk fysisk eller emosjonell stress.

Det er flere typer sinus takykardi. Farmakologisk sinus takykardi oppstår som følge av effekten på sinusnoden adrenalin, noradrenalin, isoproterenol, alkohol, koffein, nikotin og en rekke andre stoffer. Det er også en tilstrekkelig og utilstrekkelig form for patologisk sinus takykardi. Tilstrekkelig form takykardi oppstår som en konsekvens økning i kroppstemperaturen, arteriell hypertensjon, anemi, hypoksemi, thyrotoxicosis. En utilstrekkelig form for sinus takykardi er preget av en vedvarende symptomatisk økning i frekvensen av sinusrytmen. Hjertetrykket er mer enn 100 per minutt, både i ro og i det minste fysisk anstrengelse. Denne tilstanden varer i minst tre måneder uten noen åpenbar årsak.

Utilstrekkelig form sinus takykardi er relativt sjelden og er en dårlig forstått sykdom. Som regel forekommer sykdommen hos unge mennesker, i de fleste tilfeller manifestert i kvinner. Pasientene klager over kortpustethet, vedvarende hjertebank, en følelse av permanent svakhet og svimmelhet.

For å behandle sinus er takykardi bare nødvendig ved manifestasjon av sin utilstrekkelige form.

Årsaker til takykardi

For å forstå hva takykardi er, er det viktig å vurdere at hjertets takykardi manifesteres på grunn av mange og forskjellige grunner. Så, en slik tilstand kan oppstå som en naturlig reaksjon av menneskekroppen mot følelsesmessig stress og for mye fysisk arbeidskraft. Takykardi kan også følge en økning i kroppstemperatur, røyking og bruk av store doser alkoholholdige drikkevarer. Palpitasjon blir hyppigere og i tilfelle av kraftig reduksjon blodtrykk, med anemi og dermed en reduksjon i nivået hemoglobin, som følge av utviklingen av ondartede svulster, purulente infeksjoner, økt funksjon av skjoldbruskkjertelen. Takykardi kan også forekomme som følge av behandling med visse medisiner.

Det er også takykardi som oppstår ved tilstedeværelsen av en hjertemuskulær patologi eller på grunn av uregelmessigheter i prosessen med elektrisk ledning av hjertet. Hjertetakykardi er det første tegn på hjertedekompensasjon.

Denne tilstanden er også en konsekvens av sjokk eller sammenbrudd (det kan være svimlende, blødning, etc.), som følge av refleksen for å senke blodtrykket.

Tendens til takykardi er et karakteristisk symptom hos personer som er syke vegetativ-vaskulær dystoni. Som regel er det i dette tilfellet pasienter av ung alder. Hjertefrekvenser observeres hos pasienter nevroser.

Symptomer på takykardi

Symptomer på takykardi manifesteres først og fremst av en kraftig økning i hjerteslagets rytme, som er av en paroksysmal natur. Samtidig forblir rytmen i hjertet klart og korrekt. Dette fenomenet kan begynne veldig plutselig, og stopper plutselig senere. I tillegg inkluderer symptomer på takykardi manifestasjon av generell svakhet, svimmelhetstilfeller. En person kan føle et rush av svakhet, så vel som en følelse av mangel på luft. Under angrepet er alle symptomene på takykardi beskrevet, og noen ganger har pasienten en distinkt følelse av frykt. I lys av dette, med plutselig manifestasjon av de angitte tegnene, bør alle tiltak tas for å slappe av og roe ned.

Diagnose av takykardi

Ved diagnostisering av takykardi er det viktig å begynne å jobbe med pasienten med grundig spørsmål. Legen lytter nødvendigvis til pasienten ved hjelp av et stetoskop, og bestemmer tilstedeværelsen av hjertemusklene. For å kunne diagnostisere en spesialist riktig, er det viktig å bestemme i forbindelse med hva en takykardi oppstår, hvor lenge angrepet varer, om det plutselig vises.

Det neste viktige trinnet i diagnostiseringsprosessen er elektrokardiografi. Takket være bruken av denne metoden er det mulig å registrere de elektriske feltene som dannes under hjertearbeidet. For å kunne angripe takykardi hos en pasient som skal registreres, brukes det noen ganger daglig overvåking av EKG. Denne studien er et permanent opptak av et elektrokardiogram som varer i 24 timer. Samtidig er pasienten engasjert i vanlige saker og bærer en spesiell bærbar enhet. For å fastslå årsaken til pasientens takykardi, foreskriver legen ofte blodprøver, ekkokardiografi, røntgenundersøkelse på brystet.

Behandling av takykardi

Ved behandling av takykardi er det viktig å vurdere årsakene til utviklingen av denne tilstanden, samt typen takykardi. Det er en rekke forhold hvor behandling av takykardi ikke er nødvendig i det hele tatt. For å normalisere hjerteslag, trenger du full hvile, en livsstilsendring til en mer korrekt en. Ofte trenger en person bare å roe seg ned.

Imidlertid er det ofte nødvendig med medisinsk terapi for takykardi. Beslutningen om å ta medisiner bør kun utføres av en spesialist etter at pasienten har gjennomgått en grundig undersøkelse. Derfor, hvis takykardi manifesteres uten en bestemt grunn, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Behandling av takykardi er rettet mot behandling av sykdommer som forårsaker det. Takykardi er i de fleste tilfeller en konsekvens av forstyrrelser i det endokrine systemet, det autonome nervesystemet og en rekke kardiovaskulære lidelser.

For å forhindre angrep av takykardi, brukes ofte antiarytmiske stoffer. Imidlertid kan slike legemidler forårsake en rekke bivirkninger.

Hvis en pasient manifesterer et tydelig angrep av takykardi, anbefales det straks å stoppe fysisk aktivitet. Du kan bruke beroligende beroligende midler, som er foreskrevet av legen din. Det er også noen metoder som bidrar til å eliminere takykardiangrep på egen hånd. Så, det er spesielle metoder for å forsinke pusten, hvor pasienten skal trykke fingrene på øyebullene litt. I noen tilfeller er ikke-tradisjonelle teknikker effektive, for eksempel Ayurveda pustesystemet.

Ved behandling av hjerte takykardi, er folkeslag også brukt, nemlig calendula decoctions, cornflower blå, sitronmelisse, motherwort, vendelrot, vinca og andre urter og fytopreparasjoner.

Takykardi i svangerskapet

Ofte er kvinner som ikke tidligere har hatt problemer med kardiovaskulærsystemet, angrep av takykardi under av graviditet. Takykardi under graviditet er en følge av endringer i kvinnekroppen. For å forstå hva takykardi er i dette tilfellet, er det viktig å ta hensyn til at i bearbeiding av et barn fungerer hele organismen som en helhet med en dobbel belastning.

Imidlertid er de direkte årsakene til takykardi ganske varierte og blir fortsatt studert av spesialister. For eksempel bør en viktig faktor i å fremprovosere hjertebank bli betraktet som et høyt nivå av hormoner som utviser sympatomimetisk aktivitet og, som en konsekvens av dette, øke hjertefrekvensen. Blant andre faktorer, på grunn av hvilken takykardi oppstår under svangerskapet, bør det bemerkes vektøkning gravid nedbrutt, utilstrekkelig antall viktige organismen for mineraler og vitaminer, anemi, trykkfall. Konsekvensen av tunge toxicosis ofte er det negative endringer i vann-elektrolyttbalansen, som også kan provosere periodiske angrep av takykardi. Forskyvelser av hjertet på grunn av anatomiske forandringer i kroppen, kan bruk av en rekke stoffer påvirke tilstanden til hjertemuskelen og provosere takykardi.

Takykardi hos gravide blir vanligvis kalt en tilstand når hjertefrekvensen er mer enn 90 slag per minutt. Imidlertid føler kvinnen ikke smerte. Angrepet stopper alene. Imidlertid, med en hyppig økning i hjertefrekvensen til 120 og flere slag og tilhørende ubehagelige symptomer, bør en kvinne sjarmerende vende seg til spesialister og gjennomgå undersøkelser. I denne situasjonen administreres et EKG, da flere studier blir brukt EchoCG, en studie av skjoldbruskhormoner.

Terapi av takykardi under graviditet betyr å ta plante sedativer, samt vitaminer, preparater som inneholder kalium og magnesium. Det er viktig å justere vannbalansen, forhindre anemi.

Forebygging av takykardi

For å unngå utfall av takykardi, er det viktig først og fremst å ringe legen i tide og behandle sykdommene som forårsaker denne tilstanden. Ved første manifestasjoner av akselerert hjertefrekvens, bør det tas hensyn til tilstrekkelig og fullstendig hvile. Det er like viktig å stoppe misbruk av produkter som inneholder koffein, alkohol. Sterk kaffe og te kan erstattes med urtete, med urter, som virker beroligende.

Spis ikke mye søtsaker, fettstoffer, samtidig er det viktig å følge prinsippene for sunt å spise. Paroksysmal takykardi oppstår ofte som en konsekvens av å ta stimulanter, diettpiller. Ikke mindre viktig prinsipp for forebygging av takykardi er beskyttelse mot vedvarende stress, en vedvarende emosjonell tilstand.

En effektiv metode for å forhindre rask hjerterytme er inntaket av et spor av magnesium som regulerer kalsiumets effekter i muskelceller i hjertet. Konsekvensen av denne effekten vil være den rytmiske sammentrekning og avspenning av hjertemuskelen. Et annet element som er viktig for riktig hjertefunksjon er kalium.

Aktiv livsstil og mager, rimelig fysisk aktivitet stimulerer hjertet, og øker også kroppens motstand mot frigjøring av overflødig adrenalin. Som følge av dette reduseres irritabiliteten og den emosjonelle bakgrunnen stabiliseres.

Angrep av takykardi forekommer sjelden hos de som regelmessig tilbringer mye tid i frisk luft. Det er viktig hver dag, minst en halv time å gå på gata.

Hvordan manifesterer takykardi og dets symptomer?

Takykardi symptomer og behandling

I seg selv er takykardi ikke en sykdom. Takykardi kan vises som et signal, eller symptom på sykdommen, og kroppens respons på plutselige overbelastninger, frykt og andre stressende situasjoner.

Frekvensen takykardi er uttrykt ved en kraftig økning i hjertefrekvensen (90 slag eller mer) hos barn og hos voksne. I tilfelle av en smertefull manifestasjon av takykardi, kan man snakke om en patologisk takykardi. Gjentakelse med bestemte tidsintervaller forstyrrer takykardi hjertens normale operasjon og den nødvendige blodstrømmen til organene, fjerning av organer fra vevet av metabolske produkter, reduserer blodtrykket. I hjertet, som er utsatt for takykardi, blir blodforsyningen forstyrret, antall dens sammentrekninger øker, noe som kan øke sannsynligheten for kranspulsår eller enda et hjerteinfarkt.

Årsaker til takykardi

Overtredelse av hjertefrekvensen kan skyldes mange årsaker. De kan forårsake endringer i det endokrine systemet (hypertyreose), arytmier av forskjellige typer, lidelser i det autonome nervesystemet, hemodynamiske lidelser. Selv om det bør bemerkes at lidelser og lidelser kan forårsakes ikke bare av patologi av organer og systemer, men også av sterk spenning, eksponering for medisiner eller bare koffein inneholdt i kaffe.

Økt adrenalin i kroppens blod, som følge av endokrine lidelser, fører til takykardi. Effekten av nervefibre på hjertemuskelen med en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet forårsaker også takykardi.

Til årsakene kan tilskrives og påvirkning av binyrene, senke blodtrykket med en etterfølgende økning i hjertefrekvensen. I tilfelle av arytmi, kan sinus takykardi, manifestert i funksjonsfeil i sinusknude av impulser, manifestere seg.

Hvordan er takykardi manifestert?

Takykardi manifesterer seg vanligvis følgende symptomer.

En skarp, uventet økning i hjertefrekvensen. Rytmen kan forbli flat. Kanskje både en kraftig økning i frekvens og en skarp normalisering av hjerteslag. Personen føler seg mangel på luft, svimmelhet, lyshet, svakhet. Den taktiske manifestasjoner av takykardi ledsages av psykisk - utseendet av en følelse av frykt, angst, angst. Og det første du må gjøre i denne situasjonen er å forsøke å roe ned ved hjelp av metoder og metoder.

Behandling av takykardi

Takykardi er resultatet av en patologisk prosess i kroppen, derfor før behandlingen påbegynnes. Det er nødvendig å "grave ut" til kilden. Ofte vil hvile og hvile, samt opphør av fysisk aktivitet føre til eliminering av takykardi. Men hvis dette ikke bare er en stressende situasjon, og årsaken er i noe annet, er det bare umulig å engasjere seg i selvmedisinering.

Det finnes medisiner som reduserer antall hjerteslag og fjerner takykardi. Dette - Anaprilin, Isotropin, etc. Men hvis årsakene til takykardi forblir, vil det ta bare en midlertidig tiltak, og den underliggende sykdommen forblir og vil igjen gi takykardi. Derfor er det foreskrevne behandlingsforløpet avhengig av den spesifikke årsaken til sykdommen. Hvis årsaken til takykardi er i en neurogen patologi, kan et anfall stoppes med 40-60 dråper valokardin eller Corvalolum, og gir pasienten fullstendig hvile og hvile. Hvis takykardi skyldes hypertyreose, foreskrives behandlingen ikke symptomatisk, men retter seg først og fremst på tilpasning av hormonell bakgrunn.

Symptomer på takykardi, dens årsaker og metoder for behandling

Takykardi er en av de vanligste hjerterytmeforstyrrelser, preget av en økning i hjertefrekvens på 90 slag per minutt eller høyere hos voksne og barn fra sju år i den yngre aldersgruppen, dette tallet er større, jo yngre barnet. Takykardi er ikke en isolert sykdom, det er et symptom, en manifestasjon av noen patologi. Derfor, i hvert enkelt tilfelle krever refleksjon, et søk etter en grunn til tilstrekkelig behandling i fremtiden.

Hva forårsaker sykdommen?

Det er kjent at i hjertet av utviklingen av rask hjertefrekvens er økningen i arbeidet i sinusnoden, den viktigste automatiske sjåføren til hjerterytmen. Dette er en sinusarytmi. Hvis en ekstra kilde til elektriske impulser dannes et sted i myokardiet, er dette en ektopisk (paroksysmal takykardi). Hvorfor skjer dette? Inntil nå er emnet ikke fullstendig avslørt, selv om de vanligste årsakene til takykardi lenge har blitt studert.

Det er en deling av takykardi i to typer fare for mennesker:

Fysiologisk - som en variant av normen. Det oppstår ved frigjøring av stresshormonadrenalin i blodet og aktiveringen av den sympatiske delen av det autonome nervesystemet, som stimulerer hjertesammensetninger etter det.

 • emosjonell overstyring, stress, agitasjon, menneskelig erfaring;
 • ved fysiske øvelser;
 • ved en plutselig overgang fra den horisontale til den vertikale posisjonen til kroppen;
 • når kroppstemperaturen eller det ytre miljøet stiger
 • når du spiser mat med koffein, alkohol eller noen stoffer.

Våre lesere anbefaler

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes til å sprøyte «NOVARIKOZ», som er fylt med planteekstrakter og oljer, så det kan ikke føre til skade på helse og har nesten ingen kontraindikasjoner legens mening.

Patologisk - som en manifestasjon av alvorlig patologi i kroppen, kan årsakene være:

 • iskemisk hjertesykdom;
 • kardiovaskulær insuffisiens
 • hjertefeil medfødt eller oppkjøpt i løpet av livet;
 • hypertensiv sykdom;
 • myokarditt, endokarditt, perikarditt;
 • aterosklerose;
 • anemi, sjokk, tap av blod;
 • smertsyndrom;
 • alvorlige smittsomme sykdommer;
 • neurogene årsaker (psykoser, nevroser);
 • endokrin patologi (skjoldbruskkjertel sykdommer, diabetes, fedme, feokromocytom);
 • virkningen av visse stoffer og giftige stoffer og så videre, kan listen videreføres for hver pasient individuelt.

Sinus takykardi skjer oftest, og alle aldersgruppene lider. Det kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Sistnevnte er ikke avhengig av fysisk anstrengelse, reagerer ikke på medisiner, kan bevare og hvile. Det antas at dette er en sjelden medfødt sykdom med en lesjon av sinusnoden.

Hvordan utvikler takykardi klinisk?

Symptomer på takykardi er avhengig av hjertefrekvens og varighet av tilstanden. Jo oftere hjertet slår, jo lysere klinisk bilde. Jo lengre perioden av takykardi, desto høyere er sannsynligheten for tegn på hjertesvikt og andre komplikasjoner.

Med fysiologisk takykardi kan en person ikke oppleve ubehagelige opplevelser, pulsene går tilbake til de opprinnelige dataene i 5-6 minutter med hvile. Forskjellen mellom klinikken for sinus takykardi og paroksysmal er at arytmen her utvikler seg gradvis, med økningen av pulsen, med den normale rytmen som gjenstår.

Med paroksysmal takykardi, alltid en plutselig plutselig utbrudd, et angrep som varer fra noen timer til en dag, en puls fra 150 til 250 per minutt, stopper også uventet. Subjektive klager hos ulike pasienter kan ha funksjoner avhengig av tilstedeværelsen av en bestemt underliggende sykdom, samt på den individuelle følsomheten i det menneskelige nervesystemet. Vanlige symptomer på ulike typer takykardi er følgende:

 • følelser av hyppig hjertebank
 • følelse av mangel på luft, manglende evne til å puste i full;
 • ubehag og smerte i brystet;
 • svakhet;
 • mørke i øynene, kvalme, svimmelhet, noen ganger besvimelse;
 • økt svette; hyppig trang til å urinere
 • frykt, angst.

Den farligste form for takykardi når det gjelder prognose er ventrikulær fibrillasjon, som er full av plutselig hjertestans eller utvikling av alvorlig hjertesvikt.

I alle tilfeller av takykardi, kontakt lege. På undersøkelse av pasienten på tidspunktet for hjerteslag angrep på øyet kan sees pulserende blodårer i halsen, auskultasjon auscultated hyppig intense hjertelyder, systolisk bilyd. EKG-data i dynamikk gjør det mulig å fastslå tilstedeværelse, grad og type takykardi. Rådgivning av en kardiolog og andre smale spesialister er nødvendig for å bestemme taktikken til pasientledelsen.

Hjelp med takykardi

Det er tilveiebringelse av beredskap og planlagt sykepleie for pasienter med arytmi. Hvordan behandles takykardi, avgjøres av den behandlende legen. Haster aktiviteter er å sakte hjerteslag.

Disse er vagale reflekstester - holder pusten på en dyp inspirasjon i 10 eller 15 sekunder; senke ansiktet i kaldt vann for et øyeblikk; kunstig forårsakelse av oppkast refleks, hoste og andre. Fra medisiner anbefales det å ta 40 dråper valocordin i en skje med vann. Planlagt behandling av takykardi - tilsettings antiarrytmika, hjerteglykosider, diuretika og andre medikamenter, avhengig av samtidige sykdommer hos pasienten er viktig for å behandle alvorlige sykdommer, de underliggende takykardi.

Forebygging av takykardi er redusert til tiltak for å oppfylle den daglige rutinen og hvile, riktig kosthold med begrensning av koffeinholdige produkter, røykeslutt og alkohol, og viktigst ikke å forsømme sin helse, ikke avfeie symptomene, og i tide til å se en lege.

Symptomer på takykardi

Takykardi er en patologi i hjertet, hvor et atrium eller ventrikkel er begeistret til en frekvens på mer enn 100 per minutt. For å bestemme denne sykdommen er tre påfølgende eksitering av ett hjertekammer (bølger, komplekser eller tenner på et kardiogram) tilstrekkelig. Det kliniske bildet av takykardi er hovedsakelig basert på en økning i hjertefrekvensen. Mange mennesker som har hjerteproblemer er interessert i hva takykardi er og hvor farlig det er.

Hvordan skille en normal reaksjon av en organisme fra en patologi?

Ofte oppstår takykardi som et resultat av fysisk anstrengelse, høy kroppstemperatur eller stress. Imidlertid kan en økning i hyppigheten av hjertekontraksjoner være et symptom på alvorlige lidelser i skjoldbruskkjertelen og lungene, så vel som sykdommer i hjertemuskelen selv.

Den enkleste måten å oppdage takykardi er å lese pulsen. Dens frekvens måles i en rolig fysisk og emosjonell tilstand, ikke tidligere enn to timer etter å ha spist. Les pulsen i ett minutt i en sittende eller liggende stilling.

Pulsen kan være fra 50 til 100 slag per minutt. Pulsen er satt individuelt og avhenger av kroppens fysiske form, alder, kroppsvekt og diett.

I noen tilfeller oppstår en økning i hjertefrekvens som en naturlig reaksjon av kroppen. Fysisk aktivitet, følelsesmessige utbrudd, en følelse av smerte eller et tett miljø - alt dette fører til en raskere puls. Men når kroppen vender tilbake til en rolig tilstand, bør hyppigheten av hjertestans komme tilbake til normal. Vanligvis tar dette ikke mer enn 5 minutter.

I hvilke tilfeller er takykardi et tegn på sykdommen?

Det er mange grunner til den raske puls. For å forstå hvordan takykardi manifesterer, må du vite symptomene som følger med det. Hvert av tegnene, samt deres kombinasjoner, indikerer spesifikke patologier i kroppen.

Takykardi som en sykdom kan mistenkes i slike tilfeller:

 • Kortpustethet. Oppstår selv med mindre fysisk anstrengelse eller i ro.
 • Følelse av "feil", forstyrrelser i hjertets arbeid.
 • Svimmelhet. Vises i forbindelse med et brudd på blodtilførselen til hjernen, ofte ledsaget av mørkere i øynene.
 • Smerter i brystet. Vanligvis er de forårsaket av vegetativ-vaskulær dystoni.

Ved gjentakende svimmelhet, svimmelhet og kvalme, og også hvis hjertet ofte slår uten tilsynelatende grunn, bør du søke råd fra en terapeut eller kardiolog.

Paroksysmal takykardi

Anfall av hjertebank, ledsaget av tap av bevissthet, svimmelhet, kortpustethet, kvalme, svakhet og brystsmerter - et mulig tegn på paroksysmal takykardi. Det manifesteres av plutselige angrep av økt hjertefrekvens. Deres forekomst bidrar til dårlige vaner, samt overdreven forbruk av kaffe.

Paroksysmal takykardi og dets symptomer er ofte forvekslet med andre hjertesykdommer. For å finne ut hvilken type patologi det er nødvendig å gjennomgå de tilsvarende undersøkelsene.

Skelne mellom ventrikkelen (hvis impulser kommer fra hjerteventriklene) og supraventrikulær takykardi (hvis pulser forekommer i atriene). Det er umulig å fastslå hvilken type sykdom, basert på det kliniske bildet. Bare et elektrokardiogram gjør det mulig å bestemme fra hvilket område av kroppen de patologiske impulser kommer fra.

Symptomer på takykardi kan indikere medfødt eller ervervet arytmi. Disse patologiene er sammenhengende, så bare en erfaren spesialist kan få den riktige konklusjonen.

Hyppig puls er ofte forårsaket av atrieflimmer. Denne type sykdom er ofte funnet hos eldre mennesker, men det kan også forekomme hos unge pasienter som har problemer med skjoldbruskkjertelen.

Andre kombinasjoner av symptomer

En annen årsak til takykardi - anemi - kan manifestere seg i svimmelhet, mørkere i øynene, kronisk svakhet og blep av huden. Anemi er en redusert mengde røde blodlegemer og hemoglobin. I fare er gravide kvinner og kvinner med tung menstruasjon.

Med leukemi (et lavt antall leukocytter i blodet) er takykardi også mulig, dets symptomer vil være de samme som beskrevet ovenfor. For å utelukke denne sykdommen, foreskriver legen en generell blodprøve.

Noen ganger opptrer hjerte takykardi etter alvorlig forgiftning med oppkast og dehydrering, og etter stort blodtap (traumer, sår, livmorblodning). I dette tilfellet kan symptomer som svakhet, tørst, blek hud, kortpustethet og svimmelhet manifestere seg.

I hjertet av takykardi, noe som viste seg i lang tid, og i kombinasjon med vekttap, håndskjelvinger, overdreven nervøsitet og irritabilitet, er det mulig å mistenke en økt skjoldbruskkjertelen.

Øket svetting, hyppig hodepine, skjelvinger i hendene, høyt blodtrykk - mulige symptomer på pheochromocytoma (tumorer generering adrenalin).

Grønn-vaskulær dystoni, med unntak av pulsens hurtighet, forårsaker panikkanfall, svimmelhet, frykt for død og smerte i brystbenet.

Hvordan oppdage takykardi?

Ved kronisk ubehag, dårlig helse og rask hjerterytme uten tilsynelatende grunn, bør du gå til sykehuset og foreta en omfattende diagnose av kroppen. Ofte for å identifisere en sann diagnose, er et kardiogram ikke nok.

Først vil legen spørre hvilke klager pasienten har, vil stille spørsmål som vil bidra til å bedre forstå det kliniske bildet.

For å bestemme hvilken type patologi som er nøyaktig, anbefaler kardiologen slike typer undersøkelser:

 • blod og urintester,
 • EKG,
 • ekkokardiografi.

Laboratorietester for takykardi

Nesten alle som går til klinikken må gjennomgå denne type undersøkelse. Uten den er det ingen kompleks diagnose. Ved hevet hjertebanken kan kardiologen utnevne eller nominere følgende:

 • En generell blodprøve er foreskrevet for å telle antall blodceller. Denne laboratorieundersøkelsen bidrar til å oppdage leukopeni, anemi eller leukemi.
 • Analysen av et blod på en tyroksin (et hormon av skjoldbruskkjertel) gjør det mulig å utelukke hypertyreose og hypothyrose. Utilstrekkelig nivå av thyroksin fører til svakhet, døsighet, depresjon. Overskuddet av hormonet gir en rask puls, økt svette, kortpustethet. Det bør tas i betraktning at skjoldbruskdysfunksjon er mulig selv med normal størrelse.
 • Urinalysis. Tilordne for å etablere den hormonelle årsaken til rask hjerterytme. Med en feormomocytom med takykardi vises et symptom, som manifesteres ved feil behandling av adrenalin.

Maskinvare diagnostikk for takykardi

 1. Elektrokardiogram. Denne typen diagnose er utformet for å fikse pulsen i hjertet. Det gjør det mulig å bestemme frekvensen og rytmen til hjerteinfarkt, avslører patologiske endringer i organets arbeid. EKG anbefales for å klargjøre ventrikulær og sinus takykardi. Pasienten kan også bli tilbudt en veloergometri - registrering av kardial aktivitet under fysisk anstrengelse.
 2. EKG Holper - fiksering av hjertet i løpet av dagen. På grunn av denne diagnosen får legen informasjon om hvordan pasientens hjertemuskel fungerer i ulike hverdagsforhold.
 3. Ultralyd eller ekkokardiografi vurderer arbeidet i hjertet og dets ventiler, etablerer ulike kroppsdefekter, samt symptomer på andre hjertesykdommer.

I hvilke tilfeller skal takykardi behandles?

I mange sykdommer er den økte hjertefrekvensen et symptom og krever ingen behandling. I slike tilfeller er det bare en konsekvens, og årsakene til sykdommen må elimineres. Ved hver separat patologi gjennomgår pasienten den tilsvarende behandlingen:

 • Ved anemi er pasienten foreskrevet jernpreparater;
 • Med leukemi omfatter behandling kjemoterapi;
 • Hvis årsaken til takykardi er feber, bør antipyretiske legemidler tas.
 • Ved skjoldbrusk dysfunksjon, foreskriver legen hormonbehandling;
 • Hvis en person er syk med feokromocytom, blir den behandlet ved kirurgi.

For å lette pasientens velvære kan en spesialist foreskrive betablokkere av medisiner (f.eks. Propranolol, Atenolol).

Hjemme kan du brygge te med valerian, mynte eller morwort.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

Takykardi: Symptomer og behandling

Takykardi er de viktigste symptomene:

Som et begrep som takykardi er det vanlig å oppleve en rask hjerterytme med en hvilken som helst spesifisitet av opprinnelsen. Gjennomsnittstallene for dette er i størrelsesorden over 100 slag per minutt. Takykardi, hvis symptomer, selv om de består i rask hjerterytme, karakteriseres, henholdsvis, med henholdsvis korrektheten av hjerteslagets rytme, er varigheten av intervaller som oppstår mellom hjertekontraksjonene også konstant. Den samme tilstanden som preges av en uventet forekomst av takykardi og dens plutselige fullføring er definert som paroksysmal takykardi.

Generell beskrivelse av sykdommen

Hvis vi vurderer en stabil tilstand til en person, så er dette ved en normal temperatur i en liggende stilling, størrelsen på 80 slag per minutt. Stående i normal tilstand er omtrent 100 slag, men hvis indikatorene overstiger denne frekvensen - så er det henholdsvis om takykardi.

Takykardi skjer i to former, det vil si fysiologisk takykardi og takykardi er patologiske. Fysiologisk takykardi fremkaller en rask hjerterytme på grunn av viss fysisk anstrengelse og angst og andre lignende forhold med endret karakter. Når det gjelder den patologiske takykardien, så blir økningen i hjerteslag forårsaket av forekomsten av sykdommer. Disse inkluderer febrile syndromer og ulike typer forstyrrelser relatert til det endokrine systemet, mentale og nervøse lidelser, alkoholforgiftning av kroppen. Denne tilstanden skyldes ofte reduksjonen i de langsiktige motorfunksjonene og funksjonsfeilene som er oppført i arbeidet som utføres av hjertet. I dette tilfellet kan hjertesvikt senere utvikle seg.

Når man vurderer diagnosen generelt, er det viktig å bestemme hvilken spesifikk takykardi som er spesiell i et bestemt tilfelle til pasientens tilstand. Det kan være kronisk eller paroksysmal. For paroksysmal takykardi, må legen avgjøre om det er paroksysmalt eller sinus takykardi. Så, med sinus takykardi, kan pasienten nøyaktig avgjøre angrepet av angrepet og dets fullførelse kan ikke. Det er bemerkelsesverdig at ofte pasienter med takykardi vanligvis ikke merker sin forekomst, mens noen av dem tvert imot opplever betydelig ubehag ved rask hjerterytme.

Definisjonen av takykardi er tilgjengelig når du lytter til hjertet, så vel som når du måler hjerteslag. Sinus takykardi, først og fremst, krever eliminering av faktorene som provoserte utseendet.

Årsaker til takykardi

Takykardi kan oppstå på grunn av en rekke årsaker. Som vi nevnte, kan det oppstå som et normalt fenomen, forårsaket av emosjonell og fysisk stress, feber, røyking eller drikking av alkohol. Også hjertebank observert i situasjoner hvor nedsatt blodtrykket, noe som kan forekomme, for eksempel ved en blødning, en reduksjon i hemoglobin-nivå (anemi) refererer til flere faktorer provoserte det. Det er ikke utelukket hjertebank, og i nærvær av purulent infeksjon, og maligne tumorer, ved anvendelse av visse medisiner som en bivirkning, og som en konsekvens av dysfunksjon av skjoldbruskkjertelen. Og til slutt er det en egen gruppe takykardier, hvor årsakene er selve hjertemuskelen eller forstyrrelser som er relevante for det elektriske ledningssystemet som er karakteristisk for hjertet.

Takykardi i hjertet: symptomer på sykdommen

Takykardi som helhet er preget av et uttalt symptom. Blant de viktigste er det vanlig å skille mellom følgende:

 • Skarp akselerasjon i rytmen til hjerteslag av en paroksysmal natur;
 • Generell svakhet;
 • Angrep av svimmelhet;
 • En tilstrømning av svakhet, en følelse av delvis mangel på luft;
 • Mørkhet i øynene, provosert av et brudd i blodtilførselen til hjernen;
 • Kortpustethet
 • Utseendet av smerte i hjertet, brystet;
 • Følelse av et tidlig tap av bevissthet.

Også, bør du separat vurdere disse symptomene som er karakteristiske for ulike typer takykardi.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

For denne typen takykardi er preget av følgende symptomer:

 • Økningen i hjertekontraksjoner er over 90 slag per minutt, som oppstår med samtidig høyre hjerterytme;
 • Følelse av økt tretthet.

Bestemmelse av sinus takykardi er mulig ved beregning av puls, så vel som i passasje av EKG-studien. Mindre takykardi kan ikke kreve behandling. I noen tilfeller kan medisiner foreskrives som bidrar til å redusere hjertefrekvensen (dvs. beta-blokkere). Dosering bestemmes individuelt i hvert tilfelle. Ved selvadministrasjon av slike legemidler kan det være en bremse av pulsen av en skarp karakter, og de kan også provosere et tap av bevissthet og blokkering av hjertet.

Atriell takykardi: symptomer og behandling

Denne typen takykardi er også definert som takykardi supraventricular eller supraventricular takykardi, dens kilde er lokalisert i atriene. Det er preget av følgende manifestasjoner:

 • Økt hjertefrekvens, slår per minutt samtidig kan nå opptil 140-250;
 • I noen tilfeller er denne typen takykardi ledsaget av en følelse av frykt.

Denne typen manifestasjon krever et nødnummer. Atrial takykardi, henholdsvis, er eliminert utelukkende med medisinsk inngrep, som også gir forundersøkelse av en rekke studier.

Paroksysmal gastrisk takykardi: symptomer og behandling

Denne typen takykardi er karakterisert, basert på navnet, ved tilstedeværelsen av en kilde som er lokalisert i hjertets ventrikler. Paroxysm starter plutselig, like plutselig og slutter. Varighet kan være som noen få sekunder, og flere dager. Det er følgende manifestasjoner av denne typen takykardi:

 • Hyppig og sterk hjerterytme (140-220 slag / min.);
 • Svakhet av en uttalt karakter;
 • Mulig svimmelhet, tinnitus;
 • Alvorlighetsgraden og ubehag som oppstår utenfor brystbenet og i hjertet av hjertet, følelsen av dens innsnevring;
 • Mulige manifestasjoner som er karakteristiske for autonom dysfunksjon (svette, flatulens, kvalme);
 • Nevrologisk symptomatologi av angrep er vist mindre ofte;
 • Ved langvarig anfall er det mulig å redusere blodtrykket, samt utviklingen av svakhet, besvimelse.
 • Fullføring av angrepet i løpet av de neste timene kan forekomme i polyuria (økt urinproduksjon), mens urin har en lys farge og lav tetthet.

Slike symptomer krever umiddelbar oppringning av en ambulanse og den påfølgende operative eliminering av et angrep. Typisk, ventrikulær takykardi, og typisk for sin manifestasjon er utformet på bakgrunn av uttalt hjerte lesjoner, som virker som et hjerteinfarkt, myokarditt, og den rus fremkalt av visse medisiner. Følgelig er en slik takykardi en alvorlig nok trussel mot menneskelivet.

Å skille atriell takykardi fra ventrikulær takykardi er bare mulig på grunnlag av EKG-studie. Ved gjentatte angrep av takykardi utføres passende antiarytmisk terapi, da hovedløsningen er eliminering av en takykardi-provokerende sykdom bestemt.

Takykardi under graviditet: symptomer

Når graviditeten takykardi når toppen av manifestasjonene, hovedsakelig fra tredje trimester, det vil si fra den sjette måneden. I dette tilfellet, hvis vi snakker om sinus takykardi, kan antall hjerteslag øke til 15-20. Følgelig, hvis en gravid kvinne tidligere hadde en predisponering for paroksysmal takykardi, kan kardiale sammentrekninger nå 130-160 eller til og med 220 slag / min. I tillegg er det symptomer som:

 • Generell svakhet;
 • svimmelhet;
 • Forekomst (i noen tilfeller) av smerte i hjertet av hjertet.

I utgangspunktet oppstår takykardiangrep, som i andre tilfeller, plutselig, like plutselig slutt. Farlig takykardi kan bare virke ved første øyekast. Fordi hvis en gravid kvinne står overfor en økning i angrep, ikke fortvil - hjertebank, fremfor alt, gir det mulighet for fremtidige baby næringsstoffer, som det finner nødvendig. Samtidig mottar den også en tilstrekkelig mengde oksygen, som sikrer sin normale vekst og utvikling. Appell til en spesialist er bare nødvendig når det følger med takykardi med kvalme (inkludert brekninger), som er et direkte bevis på forekomst av hjertesykdom. I andre situasjoner, når hjertefrekvensen er økt, er det nok å ligge for en stund og slappe av.

Takykardi hos barn: symptomer

Indikatorene for normal hjertefrekvens varierer fra alder, mens selv spedbarn er tilbøyelige til å utvikle takykardi. Det vanligste blant barn er supraventrikulær takykardi. Dens karakteristiske trekk er en unormalt rask reduksjon i hjertekamrene. For livet er en slik takykardi som regel ikke en truende natur, i noen tilfeller er det ikke engang nødvendig med medisinsk inngrep.

En annen, mer alvorlig type takykardi hos barn er ventrikulær takykardi, som oppstår ved for hurtig pumping av blod. Hos barn er det sjeldent, men i fravær av passende behandling blir farlig for livet.

Når det gjelder symptomene, oppstår takykardi hos barn når det er symptomer som ligner på hos voksne, nemlig:

 • Utseendet av smerte i brystet;
 • Økt hjertefrekvens;
 • besvimelse;
 • Kortpustethet
 • svimmelhet;
 • kvalme;
 • blekhet;
 • Svakhet.

Spedbarn har også karakteristiske symptomer, som gjør det mulig å bestemme takykardi, selv om det i det hele tatt er ganske vanskelig i mangel på beskrivelser av deres opplevelser av barn. Følgende skiller seg ut:

 • Hastigheten til åndedrett;
 • moodiness;
 • rastløshet;
 • Økt døsighet.

Diagnose og behandling av takykardi

Tachykardiens manifestasjoner i noen av symptomene nevnt ovenfor bestemmer det etterfølgende valg av behandlingsmetoder. De viktigste metodene er:

 • Den generelle analysen av blod - mengden erytrocytter og hemoglobin, og også andre celler for påfølgende påvisning av sykdommer (leukemi, anemi, etc.) er spesifisert;
 • Blodtest for bestemmelse av skjoldbruskkjertelhormoner, urinanalyse for å bestemme adrenalinkomponeringsprodukter i den;
 • EKG eller elektrokardiogram, ved hjelp av hvilke elektriske impulser som er karakteristiske for hjertefunksjonen registreres;
 • Elektrokardiogrammet (Holters metode), hvor kardial aktivitet registreres gjennom dagen.
 • Ekkokardiografi eller ultralyd i hjertet - i dette tilfellet en vurdering av hjertemuskelenes totale ytelse, hjerteventiler, hjertefeil og tilstedeværelse av tegn på visse kroniske sykdommer.

Basert på de mottatte dataene fra bruk av en bestemt teknikk, under behandling og ytterligere studier av legen, bestemmes den aktuelle behandlingen. I dette tilfelle først og fremst tatt forårsaker takykardi, alder av pasienten, så vel som nærvær av andre sykdommer og beslektede faktorer som bestemmer behandling. I noen tilfeller er det ikke nødvendig med spesiell behandling for takykardi - det vil være tilstrekkelig å avgjøre årsakene som provoserte det og raskt eliminere dem.

Når det gjelder spesialisten, som bør konsulteres i nærvær av symptomer, opplistes vi, så er dette behandlingsterapeut eller kardiolog.

Hvis du tror at du har det takykardi og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan leger hjelpe deg: terapeuten, kardiologen.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Atrieflimmer, som også er definert som atrieflimmer, er en av de komplikasjonstypene som oppstår mot iskemisk hjertesykdom i parallell med andre typer hjerterytmeforstyrrelser. Atrieflimmer, symptomene av disse også kan oppstå som et resultat av relevansen av skjoldbruskkjertel sykdommer og en rekke sammenhengende faktorer, manifesterer sig i form av kardiale sammentrekninger som når et område på 600 slag per minutt.

Mikroinfarkt (en slags iskemisk hjertesykdom) er en liten fokal myokardiell lesjon som utvikler seg mot bakgrunnen av utilstrekkelig blodsirkulasjon og er preget av nekrose av små områder i hjertemuskelen. Dette er en av de vanligste sykdommene i kardiovaskulærsystemet, som tjener som en harbinger av utviklingen av en mer alvorlig hjertepatologi - et hjerteinfarkt.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Hjertens miksom er en ikke-onkologisk neoplasma bestående av geléaktig innhold og har en uregelmessig form. I de fleste tilfeller ligger den i venstre atrium. Men i tillegg til dette organet kan en slik svulst danne seg på under- og øvre lemmer, intermuskulært vev, blære, trunker av nerver. Ofte er personer i alderen fra førti til seksti år utsatt for sykdommen. Hos kvinner er det flere ganger mer vanlig enn hos menn.

Hjertehud er en spesiell type manifestasjon, som er dannet av et brudd på synkronisitet av ventrikulær sammentrekning. Mange har blitt vant til det faktum at et slikt fenomen som hoste kun kan manifestere seg med en kald eller allergisk reaksjon, men ikke med hjertepatologier. Fenomenet blir provosert fordi høyre hjertekammer fyller lungevæv med blodet, og den venstre legger seg litt bak. Av denne grunn blir blodsirkulasjonen forstyrret og trykket i lungene øker. Det er denne prosessen som forårsaker hypoksi. Pasienten har hele tiden et ønske om å tømme halsen, og pusten blir tyngre.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene