Hvordan sjekke blodkarene i kroppen, indikasjoner for slike studier

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan man kontrollerer karene i hele kroppen, hvilke metoder som brukes til å skaffe bilder av arterier og årer og å identifisere deres sykdommer. Forberedelse til undersøkelsen og dens oppførsel.

Sunn blodkar - en garanti for god blodtilførsel til alle menneskelige organer og en nødvendig betingelse for normal drift. Det er derfor utviklet og satt i praksis et tilstrekkelig stort antall inspeksjonsfremgangsmåter ved hvilke det er mulig å bestemme deres diameter innsnevring detektere og vurdere blodstrømmen til organene.

Metodene som brukes gjør det mulig å undersøke alle karene i kroppen, men i klinisk praksis er dette ikke gjort. Det skal forstås at en hvilken som helst diagnostisk metode, selv den mest effektive og trygge, har sine begrensninger og prisen på øvelsen. Derfor foreskriver legene bare undersøkelse av de karene som mistenkes for å utvikle en bestemt sykdom. Det er lokaliseringen av det berørte fartøyet og typen sykdom som bestemmer valget av den diagnostiske metoden som brukes.

De fleste av disse undersøkelsene blir brukt til å diagnostisere perifer arteriell sykdom (aterosklerose, okklusiv sykdom), cerebrovaskulær sykdom (slag), dyp vene trombose, kronisk venøs insuffisiens, renal sykdom, og koronararteriene, aortaaneurisme.

En aorta aneurisme er en patologisk dilatasjon av aorta lumen som kan nå store dimensjoner og til slutt føre til brudd på fartøyet

Alle instrumentale undersøkelser av vaskulærsystemet kan deles inn i to grupper:

 1. Ikke-invasiv (uten å kompromittere hudens integritet). Dette er forskjellige typer ultralyddiagnostikk.
 2. Invasiv (med brudd på integriteten til huden). Dette er forskjellige typer angiografi, der et kontrastmiddel injiseres i karet.

Avhengig av hvilken metode som brukes og lokalisering, utføres undersøkelsen av leger med funksjonell diagnostikk, kardiokirurger, vaskulære kirurger. For å utnevne en slik undersøkelse kan legen av en spesialitetskasse.

Ultralyd undersøkelsesmetoder

Essensen av studien

Ultralyd (ultralyd) er en av de vanligste metodene for å undersøke blodkar på forskjellige steder. For å få bilder av arterier og årer, samt blodstrøm estimater, brukes ultrahøyfrekvente lydbølger.

Ved hjelp av ultralyd kan inspiseres fartøy i nesten alle deler av kroppen, inkludert arterier og vener i halsen, mage, øvre og nedre ekstremiteter. I motsetning til andre bildemetoder bruker ultralyd ikke røntgenbehandling eller administrering av kontrastmedier.

Under ultralyd trener lydbølger gjennom vevet inn i området som undersøkes. De reflekteres fra blodcellene som beveger seg langs karet og går tilbake til sensoren. Disse bølgene registreres og vises på skjermen til ultralydsmaskinen, og skaper et bilde av et blodkar. Hastigheten av deres retur gir deg mulighet til å bestemme blodstrømmen i arterien eller venen. Hvis blodet flyter for fort, indikerer dette en mulig innsnevring av fartøyet.

Ultralyd er en ikke-invasiv og smertefri prosedyre uten bivirkninger og komplikasjoner.

Hvilke fartøy kontrolleres oftest

Ofte gjennomført:

 • Ultralyd av perifere arterier - for diagnostisering av utrydding av aterosklerose og endarteritt.
 • Sonografi av karoten arterier - for å identifisere innsnevring i de største fartøyene i nakken, som gir blod til hjernen.
 • Ultralyd av nyrene - for å vurdere blodstrømmen i nyrene og identifisere innsnevring i deres kar.
 • US mage fartøyer - Metode for å studere blodsirkulasjonen i vener og arterier i mage, tarmer, lever, pankreas og milt.
 • Transcranial ultralyd av cerebral fartøy - bidrar til å måle blodstrømmen i hjernens arterier.
 • Ultralyd av vener - lar deg evaluere blodstrømmen i blodårene i bena og hender, for å oppdage deres trombose.
Utfører ultralyd i halspulsåren

Forberedelse til undersøkelsen

Vanligvis krever ultralyd ingen spesiell trening:

 • Du kan ikke røyke i flere timer før undersøkelsen, da røyking fører til en innsnevring av fartøyene, noe som kan påvirke resultatene av ultralyd.
 • Hvis en person skal undersøke magesekken, kan han ikke spise noe 12 timer før prosedyren.
 • I tillegg til røyking kan resultatene av ultralyd påvirkes av fedme, hjerterytmeforstyrrelser, hjerte-og karsykdommer.

Hvordan utføres prosedyren

Før du sjekker vaskulærsystemet med ultralyd, må en person ta av seg klærne slik at legen kan få tilgang til kroppsområdet som undersøkes. Avhengig av fartøyene som er studert, kan undersøkelsen foregå i pasientens liggende, sittende eller stående stilling.

En vannoppløselig gel påføres huden i skanneområdet, noe som forbedrer ledningsevnen til ultralydbølger. Til området under undersøkelse presser legen sensoren, som leder ultralydbølger til arteriene og venene. Under undersøkelsen flyttes sensoren over huden for å få et tydeligere bilde. Den mottatte informasjonen behandles av datamaskinen og vises på skjermen i form av grafer og bilder som karakteriserer blodstrømmen i arteriene eller årene.

All eksamen tar 10-30 minutter. Etter avslutningen tørker du gelen fra huden, og pasienten kjoler. Etter ultralydet, kan en person straks vende tilbake til sine daglige aktiviteter.

Forklaring av resultatene

Normale resultater fra undersøkelsen indikerer at pasienten ikke har en innsnevring eller overlapping i fartøyene. Den patologiske karakteren av blodstrømmen kan indikere:

 • Tilstedeværelsen av innsnevring eller overlapping i arteriene, noe som kan være en konsekvens av aterosklerotiske plakk.
 • Tilstedeværelse av trombi i årer eller arterier.
 • Dårlig blodsirkulasjon forårsaket av vaskulær skade.
 • Okklusjon av vener.
 • Spasm i arteriene.
 • Trombose eller overlapping av kunstige proteser.

angiografi

Essensen av studien

Angiografi er en visualiseringsteknikk, der det er mulig å få et bilde av det indre lumen i blodkarene i ulike organer. Siden blodårer ikke kan ses under røntgenundersøkelse, innføres en spesiell kontrastmiddel i deres lumen.

Typer av angiografi

Det er 3 typer angiografi:

 1. Tradisjonell angiografi - visualisering av fartøy etter deres kontrast er utført ved hjelp av fluoroskopi.
 2. CT angiografi - visualisering etter kontrastering utføres ved bruk av computertomografi.
 3. MR-angiografi - bildet er oppnådd ved hjelp av magnetisk resonansbilder.

Angiografi kan også inkludere venografi - røntgenkontrast undersøkelse av venøs fartøy.

Venografi av kraniale årer i et barn

Hvilke sykdommer kan detekteres ved angiografi

Angiografi brukes til å identifisere ulike problemer med arterier eller årer, inkludert:

 • Aterosklerose (innsnevring av arteriene), noe som kan øke risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt.
 • Obliterating sykdommer i perifere arterier, hvor blodsirkulasjonen i beina forverres.
 • Aneurysmer av hjernen - fremspring i veggen av blodkarene i hjernen.
 • Tromboembolisme i lungearterien er en farlig sykdom der blodårene kommer inn i blodkarene i lungene.
 • Stenose (innsnevring) av nyrearteriene.
 • Bestem alvorlighetsgrad og nøyaktig lokalisering av innsnevring eller okklusjon av blodkar.
 • Bestem lokalisering av blødningskilden, og når den kombineres med embolisering - stopp den.
 • Identifiser og fjern blodpropp i den forseglede beholderen og gjenopprett blodstrømmen.
 • I kombinasjon med embolisering - å behandle noen typer tumorer ved å stoppe blodtilførselen.
 • Opprett et blodårkart før kirurgi.

Av nøyaktigheten av de oppnådde resultatene er angiografi gullstandarden blant alle diagnostiske metoder for å undersøke sirkulasjonssystemet. Med hjelpen kan du identifisere de minste endringene i strukturen i arteriene og årene, og avsløre problemet ved de første utviklingsstadiene.

Forbereder prosedyren

De viktigste anbefalingene for forberedelse av angiografi:

 1. Før noen typer angiografi, kan du ikke spise noe 4-6 timer før undersøkelsen.
 2. Ta med prosedyren alle resultatene fra tidligere blodkarprøver, slik at leger kan sammenligne dem med nye data.
 3. Før undersøkelsen, spør alle spørsmålene du er interessert i medisinsk personell.
 4. Hvis du har nyresykdom eller diabetes mellitus, har det vært allergiske reaksjoner mot kontrastmidler eller andre legemidler, sørg for å fortelle legen om det.
 5. Hvis du tar metformin, acetylsalisylsyre, clopidogrel, warfarin eller andre blodfortynnende medisiner, må du informere helsepersonell.
 6. Hvis angiografien utføres på poliklinisk basis, ordne med en slektning eller en venn for å ta deg hjem etter eksamen. Noen ganger introduserer angiografi sedativer som kan gjøre deg døsig.

Før undersøkelsen blir pasienten bedt om å bytte til kirurgisk undertøy, får han en mild beroligende som hjelper til med å slappe av. Noen ganger utføres angiografi under generell anestesi.

Angiografi av hjertet eller koronar angiografi. I tillegg til lårarterien kan kateteret også settes inn i den radiale arterien på armen

Hvordan utføres prosedyren

Under undersøkelsen ligger pasienten på et spesielt bord i operasjonen, utstyrt med spesielle røntgeninstrumenter. Medisinsk personell gjennomfører overvåkning av hjerteaktivitet, respirasjon, blodtrykk og oksygenivå i blodet.

Stedet for vaskulær tilgang (vanligvis høyre inngangsregion), gjennom hvilken et spesielt kateter settes inn, behandles med en antiseptisk løsning og dekkes med sterile undertøy for å minimere risikoen for smittsomme komplikasjoner. Dette området er bedøvet med lokalbedøvelse, hvoretter et tynt kateter settes inn i beholderens lumen. Deretter setter legen under kontroll av fluoroskopi dette kateteret inn i testkarene og injiserer et kontrastmiddel med samtidig fluoroskopi. Det resulterende bildet av fartøyets indre struktur vises på skjermen. På tidspunktet for kontrast kan pasienten føle et rush av varme gjennom hele kroppen.

Vaskulær testing med angiografi kan ta alt fra 30 minutter til 2 timer. Etter avsluttet undersøkelse fjerner legen kateteret fra karet og presser injeksjonsstedet i 10 minutter for å stoppe mulig blødning, og deretter påføres en steril bandasje. Hvis vaskulær tilgang var gjennom lårbenet i lysken, skal pasienten etter undersøkelsen ligge med beina rettet i ca 4 timer. Etter prosedyren kan du spise og drikke.

Mulige komplikasjoner etter angiografi

De fleste pasienter etter angiografi har en blåmerke på stedet for vaskulær tilgang og føler smerte på dette stedet når de berører eller beveger seg. Disse problemene forsvinner etter noen dager.

Hvordan sjekke tilstanden til menneskefartøy

Sykdommer forbundet med vaskulære lesjoner er mye større enn det kan virke. Og hovedproblemet i behandlingen er bare diagnosen. Symptomer på vaskulære skader er ekstremt forskjellige, og som regel ikke identifisert av seg selv, men er forbundet med forverring av en kronisk tilstand eller utseendet av en ny patologi.

Vaskulært system

Til henne tilhører blodkar og hjerte. Funksjonen til den første er bevegelsen av blod, den andre - i injeksjonen.

Skipene er oppdelt som følger:

 • aorta - den viktigste arterielle stammen, som bærer blod fra ventrikkelen;
 • arterier - store kar som forråder oksygenert blod til indre organer;
 • arterioles - arterier av middels og liten størrelse, noe som gir blod til vev
 • Kapillærer - de minste fartøyene, som tjener bokstavelig talt hver celle;
 • Venules - vener av liten størrelse, drenering av blod fra vev;
 • venene er store fartøy som beveger blodet tilbake til hjertet, venene i venene er mye tynnere.

Enkel skade på kapillærene eller større fartøy har vanligvis ikke en signifikant effekt på helsen. Mye mer farlig er den konstante forstyrrelsen av arbeidet, fordi med en reduksjon i blodkarets lumen, reduseres tilstrømningen eller utstrømningen av blod. Begge er like ødeleggende.

Indikasjoner for verifisering

Det er ingen karakteristiske tegn på vaskulære lesjoner. Arterier og vener er forbundet med ulike organer, og hvis det er feil i blodet, påvirker de det "eget" orgel. Derfor oppnår sykdommen symptomer som er forbundet med patologien til dette organet, som selvfølgelig gjør diagnosen vanskelig.

Oftest tjener følgende forhold som en indikasjon for studiet av fartøyer:

 1. Unormalt blodtrykk.
 2. Økt intrakranielt trykk.
 3. Enhver craniocerebral skade.
 4. Migrene og hodepine, hvis årsak ikke er definert.
 5. Tumorer i hjernen.
 6. Forberedelse for hjerteoperasjon.
 7. Eventuelle tegn på iskemi.
 8. Varicose sykdom.
 9. Ødem og tyngde i ekstremiteter, fenomenet chilliness, kramper.
 10. Risikofaktorer: røyking, overvekt, diabetes og lignende.

Utnevnelse av en spesialist

Hvordan sjekke hjernens fartøy kan bare si en spesialist. For det første med en slik ulempe, slå til en nevrolog. Dets område er karene i nervesystemet og hjernen. Det er han som leder arteriene i hodet og nakken.

Kardiologen tilordner en kontroll av hjertesykdommene for å skille hjertesykdommer og blodårer, hvis symptomatologi er svært nært.

Undersøkelse av vener og arterier er foreskrevet av en angiolog eller angiokirurg, som har ansvar for blod og lymfekar.

Undersøkelsen av karene i hele kroppen er ganske sjelden, men den gir det mest komplette bildet.

Undersøkelse av hodeskårene

Kontroll av tilstanden til fartøyene i hodet og nakken gjøres oftest. For det første er symptomene på brudd i dette tilfellet mest uttalt, og for det andre - det mest smertefulle. En person med en pressende, men ikke sterk smerte i brystet, for lang tid ignorerer det i håp om at dette fenomenet er midlertidig. Alvorlig hodepine og svimmelhet forårsaker pasienten å søke råd mye raskere.

Undersøkelsen av nakken, som regel, utnevnes sammen med undersøkelsen av hjerneskipene, siden de danner et enkelt system. Lesjoner av nakkeårene er preget av de samme symptomene.

Magnetisk resonanstomografi

Den mest informative og moderne forskningsmetoden Den gir mulighet til å få et komplett bilde av funksjonelle og anatomiske egenskaper ved blodsirkulasjon.

Metoden er basert på bestråling av pasienten med radiosignaler i et magnetfelt. Tomografen registrerer signaler med forskjellig effekt, avhengig av miljøet - bevegelige eller stasjonære, og også på hastigheten på blodstrømmen. Som et resultat får spesialisten lagdelte bilder av hjernen og dermed arterier og vener i skallen og nakken i et tredimensjonalt bilde. På denne måten avsløres noen patologi av store og små kar.

Fullstendigheten av bildet til en viss grad avhenger av kraften til tomografien.

rheoencephalography

MR-undersøkelse er selvfølgelig den mest kvalitative måten å sjekke fartøyene på hodet og nakken, men også den dyreste. I stedet for tomografi kan rheoencefalografi foreskrives.

Essensen av metoden er redusert til registrering av elektrisk ledningsevne av blodstrømmen. Signalet fra sistnevnte er forskjellig fra signaler fra andre vev på grunn av pulsering. Ved hjelp av en rheografi blir det oppnådd informasjon om blodpåfylling av karene i nakken og hodet, blodstrømningshastigheten, veggtilstanden og så videre.

Prosedyren er mye mindre praktisk og tar mer tid. Arbeidsmekanismen til apparatet er elektrodplater, som i undersøkelsesprosessen skal påføres de studerte områder av hodet.

Doppler ultralyd

Eller tosidig skanning. Det er en ultralydundersøkelse av hodet og nakken ved hjelp av en spesialisert sensor. Prosedyren er helt smertefri, enkel og lar deg få øyeblikkelige resultater.

Denne metoden er universell og har ingen kontraindikasjoner. Og derfor er det vant til å kontrollere karene i hele kroppen. Det er veldig enkelt: pasienten er plassert på sofaen, sensoren blir brukt på området under studien, og et bilde vises på skjermen. Doppler ultralyd er også foreskrevet for de minste pasientene - barn 4-5 år, forutsatt at de kan ligge ubevegelig i 15-20 minutter.

Metoden er ideell for å studere store og små blodkar i hele kroppen, men kvaliteten på kapillærkontrollen avhenger av kapasiteten til utstyret.

elektroencefalografi

Enheten registrerer og registrerer svingninger i hjernens potensialer. I dette tilfellet undersøkes bare arteriene og blodårene i hodet. Metoden er mindre informativ, den gir informasjon om brudd på normal blodgjennomstrømning og nervedannelse. Men med epilepsi, taleforstyrrelser og lignende, er elektroensfalografi uunnværlig.

Beregnet Tomografi

Metoden bruker røntgenstråler. Med hjelpen får du informasjon om den fysiske tilstanden til veggene, men vurder ikke blodstrømmen. Dermed er tilstedeværelsen eller fraværet av svulster, oppdaget patologien til karene, tilstanden til veggene vurderes - innsnevring, ekspansjon, tilstedeværelse av lesjoner og så videre.

CT anbefales ikke for hyppig bruk. For pasienter med ikke-flyttbare implantater-stimulanter, er pins, proteser, computertomografi imidlertid ideelle.

CT er foreskrevet for undersøkelse av karene i hode og nakke og hele kroppen.

ultralyd

Metoden er utformet for å undersøke nakkens fartøy, nemlig karoten, intervertebrale arterier, samt de bakre og fremre cerebellære arterier. De er ansvarlige for fullstendig ernæring av hjernen med oksygen, og derfor påvirker et brudd i arbeidet sine funksjoner.

Arbeidselementet til apparatet er en ultralydskanner. Pasienten undersøkes av en skanner, og bildet av arterien er oppnådd på skjermen.

Hjerteundersøkelse av hjertet

 • I dag er den mest populære metoden dopplerografi. Aorta og venøs stamme er store fartøy, og ultralyd skanning tillater dem å bli vurdert med stor nøyaktighet. Doppler ultralyd er helt trygt for hjertet og lar deg få øyeblikkelige resultater.
 • Datatomografi er ikke mindre populær og veldig informativ. Med en slik hjerteundersøkelse brukes ofte input av et kontrastmedium - jod, for eksempel. Ved hjelp av CT er det mulig å vurdere tilstanden til arterieveggene, detektere svulster og andre lidelser.
 • Koronarografi refererer til kirurgiske metoder og utføres i ekstreme tilfeller når pasienten er på operasjonstabellen. Kontraststoff injiseres direkte inn i arterien, og skannerenheten er et angiogram, resultatet blir registrert. Den utvilsomt fordelen med metoden er evnen til umiddelbart å kompensere for innsnevring av hjertebeholderen.

Undersøkelse av ekstremiteter

Normalt er undersøkelse av beinene på bena foreskrevet, siden arteriene og venene i de øvre lemmer er mindre utsatt for sykdommer.

For å vurdere tilstanden til fartøyene, brukes Doppler ultralyd, ultralyd - denne prosedyren er nesten alltid foreskrevet sammen med hjerteundersøkelse, samt flebografi og flebomanometri

 • Phlebography - radiografi på bakgrunn av å skrive inn et kontrastmiddel, gir informasjon om den fysiske tilstanden til venene.
 • Flebomanometri er måling av venetrykk ved ulike fysiske belastninger.

Av alle metodene forblir Dopplerography det mest informative, siden metoden gjør det mulig å oppdage skadede venøse ventiler og lokalisere sykdomsfokuset.

Komplett vaskulær undersøkelse

For verifikasjon av alle hoved- og perifere fartøy brukes MR angiografi. Undersøkelsen utføres av en magnetisk resonans-tomografi uten å gå inn i et kontrastmiddel. Kraften til magnetfeltet til apparatet er ikke mindre enn 1 T.

MR-angiografi tilveiebringer data som en fysisk tilstand av arterier og vener - utvidelse eller sammentrekning av veggene, utseendet av ateromatøs plakk, aneurysmidannelse og funksjon - en vegg elastisitet nivå, betennelse, og så videre.

Studien er lang. Vanligvis holdes økter i opptil 15 minutter, antall prosedyrer er opptil 6. I noen tilfeller kan økten ta opptil 60 minutter. MR angiografi er bare tilgjengelig i spesialiserte klinikker.

Kontroll av blodårene er en viktig del av diagnosen med et svært stort antall lidelser. Noen ganger blir denne prosedyren den siste diagnostiske metoden. Indikasjoner for utførelsen av mye og hvis en spesialist tildeler en sjekk, ignorer anbefalingen er ikke verdt det.

Metoder for å verifisere blodkar for tilstedeværelse av aterosklerose

For å forhindre sykdommen og tidlig uttak fra livet, må du vite hvordan du skal teste karene for atherosklerose. Sykdommen av degenerativ natur oppstår under påvirkning av skadelige faktorer og vaner. Alderendringer, usunn livsstil bidrar til avsetning av kolesterol. Sklerotiske vaskulære skader er ledende i listen over dødsårsaker blant verdens innbyggere.

Forstyrrelsen av metabolske prosesser fører til en økning i nivået av kolesterol i blodet. Sett opp på indre vegger, danner cellene plakkene som forstyrrer den normale passasjen av blod langs sengen. Tilførselen av arterier er forstyrret, deres vegger mister deres elastisitet. Patologi fører til alvorlige patologier i hjertet, hjernen, indre organer og lemmer. Sykdommen kan utvikle seg sakte fra barndommen eller ungdomsårene.

Bestemmelse av risiko og sannsynlig del av involvering

De første symptomene vises etter at arterien lumen er 80% fylt med kolesterol innskudd.

Brudd på blodsirkulasjonen fremkaller sykdommer, hvor symptomene kan følges av pasienten. Medisinsk diagnostikk fastslår autentisk, om det er plakk av en kolesterin i karene til personen. I resepsjonen utfører doktoren et spørsmål om pasienten, og vurderer risikoen for sykdommen:

 • bruk i mat av dyr, vegetabilsk raffinerte og marginalfett (margarin);
 • misbruk av alkohol og tobakksprodukter;
 • langsiktig stressende belastning;
 • sykdom i det endokrine systemet;
 • overskudd av kroppsmasse norm;
 • arvelig predisposition;
 • lav fysisk aktivitet;
 • effekten av skadelige miljømessige produksjonsfaktorer.

Totalt vaskulære lesjoner er sjeldne. Ifølge statistikk lider arteriene av hjernen, hjertet, nyrene eller bena oftest. Basert på pasientens kliniske egenskaper og resultatene av undersøkelsen, kan legen avgjøre lesjonens område med høy grad av nøyaktighet.

Lokaliseringen av plakkene i hjertekarene fører til alvorlig koronarinsuffisiens. En mann klager på smerte bak brystbenet, gir til nakken, området av scapula, venstre arm. Som et resultat utvikler kardiosklerose, koronar hjertesykdom, angina pectoris, myokardinfarkt.

Plakk i karene i underbenene forårsaker svakhet i beina, gangstørrelse, trekk smerter, kaldt snap. Forstyrre kramper i kalvemuskulaturen, oftere om natten. Resultatet av sykdommen er et brudd på trofisk (sår), gangrene.

Prosessen, lokalisert i nyrene, forårsaker en jevn økning i blodtrykket, utseendet av protein i urinen. Som et resultat av dårlig ernæring av nyreceller dør de. Sykdommen fører til alvorlig hypertensjon på bakgrunn av nyresvikt.

Aterosklerose av hjerneskader forårsaker depresjon av mental aktivitet, hukommelsessvikt. Pasienten klager over dårlig søvn, irritabilitet, hodebull, svimmelhet, hodepine. Resultatet av sykdommen kan være et slag.

Metoder for nøyaktig diagnose av aterosklerose

Avhengig av symptomene, er diagnosen etablert av en terapeut, en nevrolog, en spesialist i vaskulær kirurgi (angiolog), en kardiolog. Komplekset av studier gir grunnlag for å bedømme om det er kolesterolplakk i pasientens arterier. En forlenget atherosklerotisk prosess etterlater spor i blodet og urinen, og endrer sammensetningen, Pasienten tildeles en serie tester.

 • generell og biokjemisk analyse av blodsammensetningen;
 • identifisering av leverenzymer;
 • analyse av blodproteiner;
 • koagulasjon;
 • generell analyse av urin.

En blodprøve for svovelholdig syre homocystein gir en mulighet til å vurdere risikoen for tidlig død. Diagnostiseringsverdien er total kolesterol, lavt tetthetskolesterol, triglyserider, apoliproteiner, frie fettsyrer. På basis av laboratorieanalyser beregnes atherogenicitetskoeffisienten, noe som gjør det mulig å konkludere at sykdommen er globalisert.

Hvordan gjenkjenne de eksterne tegn på atherosklerose, erfarne leger vet. Ikke-spesifikke kriterier er veksten av hår i ørene, dermal adipe, kolesterol noduler på øyelokkene. Hos pasienter med aterosklerose er det nevnt tap av hår og tap av spikerplater. Ved undersøkelse legger legen oppmerksomhet på raskt vekttap, hevelse, rødhet i huden, økt svette. Fra siden av psyken er det angst, en skarp stemningsendring.

Maskinvare inspeksjon metoder

Moderne medisiner gjør det mulig å etablere en korrekt diagnose, bestemme lokaliseringen av lesjonen i det vaskulære systemet, graden av innsnevring av lumen og det totale nivået av lesjon. Nøyaktige data sparer en persons liv, slik at de kan utvikle tilstrekkelig behandlingstaktikk. Ultralyddiagnose av det vaskulære systemet fungerer som en universelt bevist metode som oppdager patologien til forskjellig lokalisering. Legemidlet har andre effektive diagnostiske metoder.

 1. Transcranial Doppler. Ultralyd undersøkelse av cerebral fartøy, som pålidelig bestemmer endringer i blodstrømmen.
 2. MR (magnetisk resonansbilder). Gir en ide om patologiene i den cerebrale vaskulære sengen. Metoden oppdager trombi, plakkekompakter. Prosedyren kan utføres ved bruk av kontrastmidler.
 3. Rheoenceology (cerebral rheography). Billig og nøyaktig måte å undersøke på cerebral fartøy. Gir en ide om hastigheten på blodstrømmen, graden av elastisitet og tonen på fartøyene. Informerer om arbeidet med venøse og arterielle blodstrømssystemer.
 4. Tosidig skanning. Global metode for å studere det vaskulære systemet. Kontrollerer karene i hjernen og cervical avdelingen for tilstedeværelse av trombi, fibrøse formasjoner. Lar deg studere arterier av noe sted (nyrer, nedre ekstremiteter, halspulsårer).
 5. Elektrokardiogram. Metoden evaluerer korrektheten av hjertemuskelen og blodtilførselen til kroppen.
 6. Ekkokardiografi. Et elektrokardiogram oppnådd under fysisk stress for analyse av hjertefunksjon.
 7. Datatomografi. Brukes i studien av kar i buk- og thoracale områder, regionen av det lille bekkenet, lemmer, hjerte. Gir et tredimensjonalt bilde av orgelet med kontrasterende vaskulær patologi. Det gjør det mulig å oppdage svulstendringer, aorta deformasjon.
 8. Koronografien. Invasiv metode for undersøkelse, som krever gjenopplivning. Teknikken innebærer innføring av kontrasterende stoff gjennom lårarterien med mulighet for å korrigere patologien ved å installere en stent som hindrer fartøyet i å begrense seg.
 9. Rheovasography. Metoden er utformet for å studere blodstrømmen i hendene og føttene.
 10. Venografi. Røntgen av karene i ekstremiteter, utført med innføring av et kontrastmiddel.

Aterosklerose er vanskelig å diagnostisere i de tidlige stadier. En person som har fylt 40 år, anbefales å gjennomgå undersøkelse uavhengig av helsetilstanden for å finne ut sykdommen i tide og justere livsstilen. Pasienten velger selvstendig undersøkelsesmetoden, avhengig av symptomatologien, legenes anbefalinger, mulighetene til den medisinske institusjonen.

Hvordan sjekke beinbeinene: Moderne diagnostiske metoder

Alvorlighetsgraden av summingen i bena på slutten av dagen, smerter under trening og lange turer til fots, tørr, kløende hud og kjøling tær og føtter - alt dette er tegn på forstyrrelser i arterier og vener i nedre ekstremiteter.

Legen kan forutsi forekomsten av sykdommen på grunnlag av karakteristiske kliniske manifestasjoner, men moderne og effektive undersøkelsesmetoder bekrefter diagnosen. Hvordan sjekke beinene på beina: Vi vil analysere i anmeldelsen og videoen i denne artikkelen.

Problemer med beinene i beina: hva du kan forvente

Når det gjelder problemer med blodkar, kan en lege huske dusinvis av sykdommer.

Krenkelse av blodsirkulasjonen i nedre lemmer kan skyldes:

 • aterosklerose - dannelsen av arterier av kolesterolplakk på veggen og utvikling av iskemi av perifere organer;
 • varicose sykdom - patologisk dilatasjon av benene på bena med endring i fysiologisk utstrømning av blod og dannelse av tette smertefulle "knuter";
 • trombose - fullstendig eller delvis okklusjon av overfladiske eller dype vener med trombose;
 • flebitt eller tromboflebitt - betennelse i venøs veggen.

Til tross for at hver av disse patologiene har sine egne karakteristiske kliniske egenskaper, er instruksjonene for diagnosen deres standard. Så, hvordan sjekker fartøyene på bena dine?

Vær oppmerksom! Forskjeller er kun tilstede ved diagnose av arterielle og venøse lesjoner.

Hva slags lege bør jeg konsultere for sykdommer i arteriene og årene

Før vi går videre til kompleksiteten av diagnosen, la oss finne ut hvilken lege som tester fartøyene til beina.

Den primære omsorgspesialisten er en terapeut. Det er han som pasienter behandler sine klager. Imidlertid helbreder ikke terapeuten av en vaskulær sykdom vanligvis. Dens oppgave er å stille en foreløpig diagnose, utarbeide en plan for å undersøke pasienten og, basert på resultatene, sende den til en spesialist.

En lege som utfører diagnostikk og behandling av arterielle sykdommer kalles en angiolog. Hvis han også utfører kirurgiske operasjoner, høres hans spesialitet som en angiosurgeon. Phlebitis, tromboflebitt, åreknuter og andre patologier av vener er en phlebologes privilegium.

Effektive metoder for å diagnostisere sirkulasjonsforstyrrelser i NC

Måten fartøyene kontrolleres på beina, avhenger av lokaliseringen av lesjonen.

Sjekk arteriene

Diagnostikk av aterosklerose og andre sykdommer i benene i bena krever en integrert tilnærming. Den er basert på kliniske, laboratorie- og instrumentdata.

Det bør bemerkes at en vesentlig del av benene på vaskulære sykdommer som er assosiert med dannelsen av kolesterol plakk i endotelium, som vokser og forårsaker tilstopping av arterien og iskemiske forandringer i perifere vev.

Vær oppmerksom! Omtrent halvparten av pasienter med aterosklerose i underekstremiene har ingen klager. Ofte kan de begynnende patologiske endringene kun ses av resultatene av den instrumentelle undersøkelsen.

I løpet av en fysisk undersøkelse vurderer en ekspert de eksisterende tegn på perifere arterielle lesjoner:

 • forringelse / fravær av puls;
 • systolisk murmur mens du lytter til en arterie med et stetoskop;
 • en reduksjon i blodtrykket i lemmer;
 • pudder i huden, ekssanguination av fingeren under negleplaten.

Så, hvordan sjekker fartøyene i nedre ekstremiteter for patency?

Blant populære instrumentale tester:

 1. Dupleks ultralyd - Ikke-invasiv metode for undersøkelse ved bruk av fargebelegg. Vanligvis vises arteriell strøm i rød, venøsblå. Dette gjør at vi kan vurdere graden av utrydding av fartøyene og alvorlighetsgraden av stenose.
 2. Radiopaque angiografi - En av de mest nøyaktige metodene for å diagnostisere arterielle problemer, basert på innføring av et kontrastmedium i karet og dannelsen av en rekke røntgenbilder. Det gjør det mulig å pålidelig bestemme lokalisering av innsnevring og spredning av graden av patologisk prosess.
 3. Beregnet Tomografi - En mer moderne måte å undersøke på arteriene, som gir et lagdelt bilde av kroppens indre strukturer. Brukes hovedsakelig for å vurdere tilstanden til mavene i abdominal aorta, store iliac, femorale arterier.
 4. MR angiografi - En moderne og svært nøyaktig metode for diagnostisering av vaskulære sykdommer, hvorav det kjennetegne er mangelen på R-stråling. Den er basert på effektene av magnetiske bølger og databehandling av de innhentede dataene.

Kontrollerer venene

Studien av blodårene er også basert på karakteristiske symptomer, laboratorie- og instrumentprøver. Og i noen tilfeller er det kliniske bildet mer informativt. Så, med åreknuter, er sykdomsstadiet bestemt på grunnlag av typiske symptomer.

Hvordan bestemme tilstanden til karene i hele kroppen

Det er viktig å vite! Ikke mer kortpustethet, hodepine, trykkstropper og andre symptomer på hypertensjon! Våre lesere for behandling av trykk har lenge brukt denne øremetoden. Lær metoden...

Det ble anslått at total lengde på alle karene i menneskekroppen er mer enn hundre tusen kilometer! Arterielle fartøy er rettet fra hjertet til periferien, og venøs fartøy, tvert imot - fra organene tilbake til hjertet. Store arterier grener ut i mellomstore og små arterioler, som deretter går inn i et nettverk av kapillærer. Capillaries, i sin tur, samles i venules som kombinerer i store årer.

Arterielt blod er mettet med oksygen og andre nødvendige elementer, og det venøse blod absorberer utsöndret av uønskede celler. Eksistensen av hver celle og organ avhenger av om de er tilstrekkelig tilført blod som sirkulerer langs det vaskulære nettverket. Samtidig begynner eliminering av karbondioksid og avfallsprodukter fra kroppen med penetrering i kapillærene og absorpsjon i blodet. Det er således klart hvor viktig bevarelsen av vaskulær helse er.

I lang tid har folk kjent om farene ved vaskulære patologier, om hvilke dødelige sykdommer de fører til. Passerer i flere tiår, men situasjonen endres ikke: hvis aterosklerose ble kalt pest i det 20. århundre for tretti år siden, er det nå det 21. århundrets svøpe. For å forebygge sykdomsprogresjonen og forekomsten av alvorlige komplikasjoner, rettidig nøyaktig diagnose, er den riktige administrasjonen av terapiregimet og forsiktig behandling nødvendig.

Finn ut årsaken til forverring av helsetilstand og til å velge effektive legemidler og behandlinger kan bare være en spesialist, men dessverre bare et fåtall gå til legen, merker de første tegn på sykdommen. Vanligvis folk prøver å ignorere hodepine, svimmelhet, hevelse av hender og føtter og andre "tull", tro at det er rett og slett dumt å kaste bort tid, som allerede er uansett hva som mangler. Som et resultat, har legen fortsatt å gå, men innen den tid sykdommen har tid til å utvikle seg til de senere stadier med alle de påfølgende konsekvensene.

Som regel, med symptomene karakterisert ved vaskulære sykdommer, blir de først til en nevrolog eller en lokal terapeut. Faktisk kan en lege av enhver profil utføre en undersøkelse, og hvis du mistenker et bestemt brudd, send en konsultasjon til en spesialist i denne profilen. Så, hvis resultatene av en primær undersøkelse, å lytte til pasientens klager og å studere hans anamnese, indikerer tilstedeværelsen av en patologi av cerebral fartøy, er pasienten engasjert i en nevropatolog. Problemer med karene i underekstremitetene - det er tilfelle av en vaskulær kirurg, og hvis pasientens tromboflebit er funnet, må phlebologisten undersøke det. Vel, og hvis det er mistanke om hjertearytmier, kreves en kardiologs konsultasjon.

Som regel blir fartøyene som kommer inn i blodforsyningssystemet i hjernen, hjerte og lemmer påvirket. La oss ta en nærmere titt på metodene som brukes til å vurdere tilstanden deres.

Hodet og nakken

Patologier av cerebral fartøy blir observert i slike sykdommer:

 • Iskemisk og hemorragisk slag.
 • Hypertensiv sykdom.
 • Craniocerebral skade.
 • Vegetosovaskulær dystoni.
 • Encefalopati av forskjellig art.
 • Akutte og kroniske lidelser i hjernens sirkulasjon.

Vaskulære sykdommer er delt inn i to grupper: arteriell sykdom av venerens patologi. Når arteriellkarene påvirkes, opplever indre vev og organer mangel på oksygen og vitale forbindelser. Brudd på funksjonene av venene forårsaker utilstrekkelig utstrømning av venøst ​​blod fra organene og en langsom tilbaketrekking av karbondioksid fra kroppen, splittede produkter, toksiner.

For å studere hjernens kar, brukes følgende metoder:

 • Rheoencephalography (REG) - Denne metoden gjør at du kan vurdere intensiteten av blodstrømmen, graden av fylling av blodkar, gir en ide om blodsirkulasjonen langs hoved- og sikkerhetskarene, elasticiteten og tonen til veggene deres. Diagnostisk prosedyre er smertefri og krever ingen forberedende forberedelse.
 • Magnetic resonance imaging - Sikkert dyrere, men også mer informativ, sammenlignet med REG, metoden basert på påvirkning på en magnetfelt. Legen får et bilde av ikke bare fartøyene, men også vevene som holder seg til dem. Med hjelp av MR er det mulig å nøyaktig bestemme tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk, blodpropper, ulike lesjoner og bestemme deres plassering.
 • Ultralyd undersøkelse - Den enkleste ultralydmetoden som gjør det mulig å estimere hastigheten på blodstrømmen, men ikke gir et visuelt bilde av fartøyene, er ultralyd Doppler-ultralyd basert på Doppler-effekten. Et to- eller tredimensjonalt bilde av et fartøy kan oppnås som et resultat av tosidig eller trippelskanning.
 • ultralyd - er beregnet for undersøkelse av karene i livmorhalsområdet, viser tilstedeværelsen av trombi, akkumuleringen av fibrøst vev, som er forløperen til dannede kolesterolplakk.

Fartøy og hjerte

Undersøk om nødvendig hjertesirkulasjonen:

 • Ultralyd.
 • Reovasography.
 • Ultralyd metoder.
 • Datatomografi - lar deg bestemme graden av skade og patologisk innsnevring av hjertebeinene uten alvorlige manipulasjoner. Ved bruk av kontrastmiddel mottar legen et tredimensjonalt bilde av hjertet med fargede blodårer og tilstøtende vev.
 • Coronagraphy - metoden utføres bare på et sykehus, krever spesialutstyr og refererer til kirurgiske metoder. I systemet med arterier, ved bruk av et kateter, settes en kontrastforbindelse inn, og en installasjon, kalt et angiogram, viser hva som skjer på skjermen. Med denne prosedyren utføres ikke bare diagnosen, men den smalte delen av fartøyet blir utvidet ved å innføre en luftfylt beholder inn i denne sonen.

Enhver, selv ultra moderne og sikker, diagnostisk metode har sine bivirkninger og kontraindikasjoner. Derfor kan bare en lege foreskrive utførelsen av en undersøkelse, etter en primær undersøkelse og finne ut området der blodkarene mest sannsynlig vil bli skadet og som må undersøkes.

Nedre lemmer

Varicose lesjoner av benens venøse kar kan bestemmes ved tosidig skanning, men det finnes metoder som brukes spesielt for studien av karene i nedre ekstremiteter:

 • venography - innføring av en kontrastforbindelse i venesystemet og gjennomføring av en røntgenstudie
 • Flebomanometriya - Den informative naturen til denne metoden forklares av det faktum at trykket i venøskarene bestemmes av den fysiske belastningen av forskjellig intensitet.

Hvordan sjekke blodkar: betydningen av en undersøkelse og en gjennomgang av metoder

Som en generell regel er tale om vaskulære sykdommer, først og fremst bety tap av veggene av arteriene - aterosklerose og forandringer i kar diameter av det venøse sengen - åreknuter. Men hele menneskekroppen gjennomsyres med blodkar og langt fra alle mener at listen over sykdommer relatert til det vaskulære området er mer enn ett dusin. Disse omfatter alle typer flebitt, trombose, arteriell tortuosity, limfostazom lemmer, kalt elefantsyke, bekken åreknuter, hemorroider og mer. Kontroller derfor fartøyene i tide og deres ytelse er en hellig sak for alle.

Disse "mangesidige" fartøyene

Du kan bare misunne «rasen av mennesker» som er svært følsomme overfor en minste forverring i deres helse. Hodet begynte å snurre, om ben eller føtter har begynt å svulme opp om kvelden, plutselig var det "stjerner" på ben eller føtter, betyr at noe ikke er i orden. Flertallet kaster seg på dem og prøver å ikke ta noen tiltak, i håp om at alt "vil løse seg selv". Derfor er det ikke overraskende at behandlingen først begynner når de alvorligste symptomene allerede er der.

Vaskulære sykdommer sakte men sikkert, holde tritt med tider, bli en pest i XX, og nå på XXI-tallet. Forskere mener at utviklingen av menneskelig utvikling ikke har medført noen endringer i det vaskulære systemet, uansett hva. Uten å gå inn i detaljene i blodkarets struktur, må vi bare forstå at "fartøyene" er det fineste organiserte systemet, hvor hver gren er ansvarlig for arbeidet med et enkelt organ.

Derfor har arteriene en tendens til å levere blod fra hjertet til alle organer og vev, slik at de assisteres av flere grener - arterioler. Og blodårene legges tilbake fra organene til hjertet. Det intercellulære rommet er dekket med kapillærer. De fleste av dem der, hvor metabolismenivået er høyt, og den grå saken i hjernen er ikke noe unntak.

Kapillærer, i sin tur, smelter sammen i venules, som også spiller en viktig rolle i å forbedre mikrosirkulasjonen og returnere blod til hjertet. Og så jobber de "ufattelig" gjennom hele livet for å bringe blodet, mettet med oksygen og alle nødvendige næringsstoffer til hver celle.

Til hvilken spesialist å søke?

Noen ganger, føler seg uvel, en person finner det vanskelig å velge riktig spesialist som kan løse problemet. Selv om det i noen oppgjør vil det sikkert være en paramediker eller en terapeut som aksepterer pasienter med noen form for sladder. Han vil fortelle deg nøyaktig hvilken lege som spesialiserer seg i denne sykdommen eller sykdommen.

I hvert distrikts sentrum eller, mer eller mindre lik en by-type bosetning, er det en nevropatolog eller nevrolog, som faktisk er den samme. En nevrolog er et modernisert navn for en og samme spesialist. Denne legen kan hjelpe med skader og blødninger i hjernen, osteokondrose, søvnforstyrrelser og koordinering av bevegelser. I et ord, hvor det er vaskulære sykdommer i nervesystemet.

Med sikte på å etablere en nøyaktig diagnose har nevrologeren rett til å sende til undersøkelsen av hjernens fartøy ved hjelp av de mest moderne metodene. Etter at bruken av blodtilførselen ikke vil redusere, påvirker den generelle tilstanden av helsen, som manifesterer seg i form av hyppig hodepine, svimmelhet og økende irritasjon.

Kontroller at fartøyene på beina vil hjelpe en spesialist i vaskulær kirurgi, kalt en angiolog eller angiokirurg. Det behandler blod og lymfekar. I sin makt å spare menneskeheten mot sykdommer så som slag, nyresvikt, trofiske sår, tromboflebitt, trombose og til og med brudd styrke, hvis den er koblet med sin spesifisitet. Det er viktig å vite at et så variert utvalg av vaskulær kirurgs aktiviteter skyldes at han i sin kompetanse behandler lesjoner av vener, arterier og lymfatiske kar. Kontroller tilstanden til venene kan stole på og mer smal spesialist - phlebologist.

Det ser ut til at nesten alle er klar over hvordan man skal kontrollere hjertets kar, bør du konsultere en kardiolog. Selv om det noen ganger er vanskelig å tegne en klar grense mellom de sanne hjertesykdommer og andre vaskulære sykdommer som har en indirekte effekt på den. Så, reumatisme og myokarditt, primordis hjertesykdommer og aterosklerose og flebitt forårsaker mer skade på arteriene og venene. Og til slutt har hypertensjon en negativ effekt på hele kardiovaskulærsystemet.

Hver av de nevnte leger kan utnevne en omfattende undersøkelse innenfor omfanget av deres spesialisering.

La oss utforske karene i hodet og nakken

Så, et langt forsinket besøk til riktig spesialist er gjort. Vi vil være konsekvente og begynne med den viktigste studien - hjernen. Det oppstår når:

Kanskje pasienten er opptatt av tinnitus eller hyppig hodepine, svimmelhet. Dette kan også være en alvorlig grunn til undersøkelsen.

Magnetic resonance imaging (MR)

En moderne diagnostisk metode som brukes til studiet av hjerneskip er magnetisk resonansavbildning (MR). Det gjør det mulig for legen å skaffe seg data om strukturelle og patologiske endringer i hjernevævets vaskulære seng og å evaluere alle prosessene som foregår i øyeblikket. MR hjelper til med å vurdere tilstanden til vaskulære vegger, kontroller dem for tilstedeværelse av plakk og blodpropper.

Effekten avhenger i stor grad av MRI-apparater, ettersom apparatet med et magnetisk felt på 0,3-0,4 T har en lav oppløsning og vil ikke være i stand til å se alle de små endringene i hjernen fartøy. Det er mye bedre å gjennomføre denne prosedyren, kan enheten MRI 1.0 T eller 1.5 T. Men de har ingen andre fordeler i forhold til fornavnet.

Noen ganger blir MR-prosedyren utført ved å bruke kontrasten, dvs. farging av blodet med spesielle stoffer. Dette gjør at du kan se raskere ved hjelp av en patologisk patologisk forandring, tilstedeværelsen av plakk.

Video: hvorfor gjør en MR?

Rheoencephalography (REG)

Survey MR kan tilskrives den høyeste kvalitet, men dyr metode, som ikke brukes i alle klinikker. Mye mer utbredt er en metode for å studere hodene i hodet, for eksempel rheoencefalografi (REG). For å betegne denne prosedyren, er begrepet cerebral rheografi også brukt. Undersøkelsen utføres ved hjelp av en rheograph-enhet, som med tilstrekkelig nøyaktighet kan bidra til diagnostisering av vaskulære sykdommer.

Enheten er en strømkilde med plateformede metallelektroder, som er festet til fettfri alkohol i hodebunnen med gummibånd. Platen behandles også med en spesiell kontaktpasta. Deretter går en svak strøm gjennom dem, og prosessen med å registrere fartøyets tilstand begynner. Elektroder kan påføres jevnt over hele overflaten av hodet eller sentrert i det skadede området.

Mer informasjon om rheoencefalografi av hodet er tilgjengelig på lenken.

Informasjonen er oppnådd ved å observere prosessen med elektrisk ledningsevne av blodstrøm og kropp, forskjellen mellom som gir effekten av pulsering. Dermed er det mulig å oppnå pålitelig informasjon om hastigheten på blodpåfylling, tone og nivå av elastisitet av fartøyets vegger. Videre er det mulig å skaffe seg informasjon separat om aktiviteten til arterielle og venøse systemer, som er spesielt verdifull i tilfeller av mistanke om brudd på venøs utstrømning.

Doppler ultralyd

De viktigste metodene for å sjekke hjernen inkluderer dupleks skanning av fartøy, som vanligvis utføres sammen med undersøkelsen av nakkeområdet. De såkalte brakiocephaliske arteriene (livmorhalsbeholdere) blir utsatt for forskning.

Absolutt smertefri prosedyre, som er en ultralyd (ultralyd), gjør det mulig å sjekke hodene i hodet og nakken, samt fartøyer i ethvert område hvor de er. Når det er en konstant økning i blodtrykket, er det fornuftig å sjekke blodårene i nyrene, fordi innsnevring av blodkarene som er ansvarlige for blodtilførselen til nyrene, kan føre til alvorlig hypertensjon.

Det innebærer enkelhet av metoden, som ikke krever spesiell forberedelse til undersøkelsen. Pasienten er i horisontal stilling på sofaen, og en gel-smurt sensor "går" gjennom pasientens kropp, noe som gir umiddelbare resultater på skjermen.

Men prosedyren, som tar bare en halv time, er så enkel bare for pasienten. Dessverre er denne enheten ikke tilgjengelig i alle medisinske institusjoner. Kvaliteten og nøyaktigheten av de innhentede dataene avhenger i stor grad av kvaliteten på utstyret selv, men spesialisten må også ha spesiell opplæring for å kunne tolke den mottatte informasjonen riktig og nøyaktig.

Video: prosessen med dopplerografi

ultralyd

Undersøkelse av nakke fartøy sammen med studiet av hjernen er rettferdiggjort av det faktum at dette området er i ett stykke vaskulære system over hodet, inkludert carotis og vertebrale arterie, og den bakre og fremre område cerebellar arterie. På grunn av den overfladiske plasseringen av halspulsåren, er det mulig å oppnå meget verdifulle data om tilstanden til hele arteriesystemet i kroppen. Den samme prosedyren lar deg kontrollere blodpropper, for nærvær av fibrøse noder, som senere kan føre til dannelse av aterosklerotiske plakk.

Under studien ligger pasienten på ryggen, kaster hodet tilbake og setter det bort fra undersøkelsesområdet. Sensoren går opp i nakken, deretter under kjeve og bak øret. Evnen til å inkludere en fargemodus lar deg se plasseringen og tilstanden til halspulsåren "i all sin herlighet". På samme måte vender pasienten hodet til den andre siden, frigjør undersøkelsesområdet, og slår på siden slik at han kan se vertebralarterien.

Det som ble beskrevet ovenfor kalles ultrasonografi. Det utføres med deltakelse av samme enhet - en ultralydskanner. Indikasjoner for bruk av dupleksskanning i nakken kan være:

 • Svimmelhet, ustabilitet i gang, bevissthetstap;
 • Utsatt slagtilfelle;
 • Pulserende formasjoner i nakken;
 • hypertensjon;
 • hodepine;
 • Osteochondrose;
 • Skarp syn i visjon, minne.

La oss utforske hjertet og blodårene

Slike enkle metoder for diagnostikk som ikke involverer komplisert utstyr og penetrasjon inne, for eksempel pulsmåling, trykk, tapping og lytte til hjerterytmen, gir en mulighet til å få en generell, overfladisk syn på pasientens hjerte.

En omfattende undersøkelse av hjertet og blodkarene inkluderer:

 1. Elektrokardiogram (EKG);
 2. Ekkokardiografi (EKG, men under fysisk stress);
 3. Ultralyd av karoten arterien, samt sonografi av nedre lemmer;
 4. Kontrollerer elasticiteten til blodkarene;
 5. Reovasografi (undersøkelse av blodstrømmen i karene i øvre og nedre ekstremiteter).

En full undersøkelse er som regel ikke begrenset til dette. En ytterligere laboratorieblodprøve utføres for å sikre samsvar med normer for elektrolytter, mineraler, lipider, sukker, protrombin og alt som kan inkludere en fullstendig detaljert analyse.

Som nevnt ovenfor kan noen fartøy kontrolleres ved hjelp av dopplerografi, men hvis denne metoden ikke gir et komplett bilde av tilstanden til kardiovaskulærsystemet, vil metoden for computertomografi alltid komme til redning.

Beregnet Tomografi

Til tross for at de første tomografiene dukket opp i 1972, har teknologien gjennom årene gjennomgått mange forbedringer. Tomografen er et ringformet bord koblet til en CT-skanner. Pasienten ligger inne i ringen, som roterer og fjerner det flerlagede området som undersøkes. Enheten brukes ikke bare til undersøkelse av koronarbeinene, men også for thorax, buk, bekken og ekstremiteter.

Med hensyn til hjertet, gjør datatomografi det mulig å gjenkjenne graden av vasokonstriksjon uten å utføre intrakardiale manipulasjoner. Metoden kan brukes i en konvensjonell klinikk. For å forsterke bildet blir det ofte innført et kontrastmiddel, som er tatt som jod. Konklusjonen viser tomografen et tredimensjonalt bilde av hjertet med kontrastfargede kar, hvor man klart kan se deres deformasjon, om noen. Det er også viktig at CT gir en mulighet til å se ikke bare hjertet, men også omgivende vev, noe som bidrar til å kontrollere tilstedeværelsen av svulsten og tilstanden til aorta.

Koronar angiografi

Denne kirurgiske metoden brukes i ekstreme tilfeller og krever gjenoppliving. Også her er innføringen av et kontrastmedium overvekt, men bare gjennom et kateter, som igjen er introdusert i arteriel sengen. En spesiell røntgenenhet - en angiograf skanner hele prosessen på skjermen.

Denne komplekse prosedyren har sine fordeler, da det ikke bare gjør det mulig å utføre diagnostikk, men også for å korrigere de negative konsekvensene av vasokonstriksjon umiddelbart. For dette blir et kateter med en luftbeholder ført til innsnevringsstedet og utvidet fartøyet.

Diagnose av åreknuter

Besøk til phlebologist Angiology eller bør ikke bli forsinket dersom den venøse mønster på bena blir mer uttalt, og i kveld hovne føtter, og en følelse av tretthet og tyngde i underekstremitetene gir ikke resten. Vanligvis begynner legen å få med etablering av visuelle tegn til endring i huden. Men for å gjøre en nøyaktig diagnose er viktig å ha informasjon om tilstanden til bindevevet og de dype saphenous årer og deres ventiler. Vi vil ikke gjenta på duplex ultralydundersøkelse, som er en universell metode for vaskulære undersøkelser hvor det er mer spesifikke måter knyttet til undersøkelse av nedre ekstremiteter.

Det er mange funksjonstester som ikke har nøyaktig informasjon, men gir en mulighet til å bestemme graden av patency av dype årer på et bestemt stadium av sykdommen. Så, for eksempel, med Delbe-Perthes marsjprøven, er pasienten, med overflod av overfladiske vener, plassert en turniquet på øvre del av låret og tilbys å gå i 10 minutter. Med en god patency vil de overfladiske årene avta innen et minutt.

venography

Mer nøyaktig informasjon kan fås ved å undersøke venene ved radiografi (flebografi, venografi) med innføring av kontrastmedium. Denne prosessen er ganske arbeidskrevende, fordi radiografien er laget i forskjellige fremskrivninger. Pasienten skal forandre kroppens stilling, deretter hold pusten, og gjør deretter en utandring i tide.

Funksjonell-dynamisk flebomanometri

Denne metoden gir mer nøyaktig informasjon, siden venetrykket måles ved ulike fysiske belastninger. Når du hviler, i oppreist stilling, kan det venetiske trykket i beina ikke overstige det hydrostatiske trykket. Men for å oppdage de skadede ventilene må man likevel vende seg til ultralyddopplerdetektoren. Ifølge ultralydbølgen produserer sensoren ulike lyder.

Flere regimer brukes til å bestemme diameteren av venen, lumenet, tilstedeværelsen av en ventil. Ofte bruker leger en tofarget Doppler-analysator i diagnosen venøs forstørrelse, som viser blodårene og blodårene i rødt, men det regnes som ineffektivt.

Video: Opptaksrapport

Fra usynlig

Prosedyren for Doppler-ultralyd med hensyn til diagnosen holdes nå av tusenvis av pasienter, og denne metoden er langt den mest tilgjengelige i studien av blodkar. Men snakk om hvorvidt denne prosedyren ikke skader helse, fortsetter også. Imidlertid har det ikke blitt bevist og ikke observert i praksis at ultralyd kan ha en negativ effekt på intracellulære prosesser, og derfor anses det å være helt ufarlig.

Selvfølgelig, når man må velge mellom undersøkelsesproblemet, for eksempel om det gjelder en MR, og hvis den blir forlatt, er det umulig å stille en nøyaktig diagnose og dermed full behandling, så er valgresultatet åpenbart. Vaskulære sykdommer krever en individuell tilnærming, men det er også vanlige grunner som fører til deres raske vekst blant den yngre generasjonen.

Les Mer Om Fartøyene