Hva kan utvide hjernens fartøy?

Fysisk ytelse, intellektuelle evner, stabil følelsesmessig tilstand til en person har en direkte avhengighet av tilstanden til fartøyene som deltar i blodtilførselen til hjernen.

Hvis fartøyene er normale, er de elastiske, har en viss nødvendig diameter og gir uhindret tilførsel av blod for å forsyne alle deler av hjernen med viktige elementer for funksjon og oksygen.

Men ikke alle mennesker kan skryte av sunne fartøy, så mange er interessert i svaret på dette spørsmålet: hvordan å utvide blodkarene i hjernen hjemme?

Egenskaper av sykdommen

Veneforstopping oppstår på grunn av kolesterolplakk som dannes på veggene i arteriene som foder den menneskelige hjerne med blod.

Plassen mellom veggene på fartøyene minker, gjennomstrømningen reduseres. Hjernen får mindre og mindre blod, oksygen og næringsstoffer som er nødvendige for sitt arbeid.

Utseendet til aterosklerotiske plakker provoserer patologisk tilstand av karene i livmoderhalsen og i hjernen. Med et økt innhold av kolesterol i blodet, slites veggene av karene ut, blir mikroskader dannet. I sprekker og vises plaketter.

Aterosklerotiske plakker tiltrekker seg selv blodplatene som er nødvendige for blodpropp. Som et resultat oppstår en trombose som reduserer lumen i karene enda mer. I noen tilfeller blir trombosen så stor at kaviteten til fartøyet overlapper helt.

Hvis trykket er normalt, og fartøyene er innsnevret, mottar hjernevev utilstrekkelig mengder næringsstoffer og oksygen. For å kompensere for denne mangelen begynner hjertet å jobbe mer intensivt.

Som et resultat begynner blodtrykket å stige, og fartøyene opplever større belastninger enn nødvendig.

Konstant spasmer av blodårer - dette er grunnen til utviklingen av ulike sykdommer: hodepine, hjertesvikt, høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerteinfarkt.

Spesielt farlig er skaden på hjernens fartøy, siden de smalte fartøyene forverrer kvaliteten på sitt arbeid, fører til brudd på oppmerksomhet, minne, redusere effektivitet og så videre.

Årsaker til vasokonstriksjon

Årsakene til innsnevringen av fartøyene er svært varierte. De avhenger av type fartøy, interne og eksterne faktorer, varigheten av deres innvirkning.

intern

Interne faktorer av vasokonstriksjon inkluderer:

 • aterosklerotisk skade på beholderveggen;
 • inflammatoriske prosesser - puffiness av blodkarets vegger forverrer blodets åpenhet
 • medfødt patologi;
 • okklusiv sykdom;
 • trombose og emboli;
 • metabolske forstyrrelser;
 • med diabetes, fedme, tyrotoksikose.

ekstern

Arterier har et muskellag, slik at de ofte reagerer med spasmer til ugunstige faktorer. Med spasmer krymper små arterier midlertidig, men hvis spasmer er hyppige, mister fartøyene sin evne til å slappe av.

Tilretteleggende faktorer:

 • røyking,
 • drikker alkohol;
 • stressende situasjoner;
 • hypotermi;
 • utvikling av vegetarisk dystoni;
 • de første stadiene av iskemisk og hypertensiv sykdom;
 • frostbit av lemmer;
 • Raynauds syndrom.

Langvarig innsnevring av fartøy observeres som følge av mekanisk kompresjon:

 • alvorlige skader;
 • tumorvekst nær blodkarene;
 • presserende virkning av beinvev;
 • langvarig misbruk av tourniquet for å stoppe blødning.

symptomer

Symptomer på kronisk form utvikles vanligvis gradvis, slik at en person har tid til å bli vant til utseendet, tilpasser seg sykdommen og derfor ikke betaler den nødvendige oppmerksomheten til behandlingen.

Kronisk vasokonstriksjon har tre utviklingsstadier, og uten passende behandling kan de utvikles flere år.

Den første fasen

For dette stadiet er følgende symptomer typiske:

 • hyppige humørsvingninger, irritabilitet;
 • lav varsel reduksjon i effektivitet og konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • rask tretthet;
 • periodisk hodepine.

Den andre fasen

Tegn på sykdommen øker. Til den tidligere nevnte er støy i ørene festet. Også minnesdefekter, langvarig migrene, nedsatt oppmerksomhetskonsentrasjon, noen ganger - kortvarig svimning er notert.

Den tredje fasen

Det er brudd på koordinering av bevegelser. Symptomer på demens vises, i noen tilfeller kan ukontrollerte handlinger av urinering og avføring oppstå.

På dette stadiet av sykdommen mister man sin evne til å arbeide, han kontrollerer ikke handlingene og trenger derfor hjelp fra slektninger. Ofte er forstyrrelser i blodsirkulasjonen fulle av utviklingen av fullstendig immobilitet.

diagnostikk

Diagnose av sykdommen består av flere komplementære former for undersøkelse.

 1. Diagnosen er laget av en nevrolog med en pasient. Legen legger oppmerksomhet på tilstedeværelsen av nevrologiske symptomer, avslører graden av mental aktivitet, kontrollerer refleksene. Hvis vi snakker om de siste stadiene av sykdommen, så er det i dette tilfellet nødvendig å snakke med pasientens slektninger for å vurdere pasientens oppførsel i hjemmemiljøet.
 2. Instrumentlige undersøkelsesmetoder - Datatomografi, EKG. Et viktig stadium kan kalles gjennomføring av dopplerografi, takket være det du kan finne ut av diameteren på fartøyene, hastigheten på blodstrømmen.

Computer angiografi bidrar til å få det mest nøyaktige bildet av tilstanden til blodkar, tilstedeværelsen av trombi, aterosklerotiske plakk, aneurysmer.

Ernæringens rolle

Riktig ernæring er en av de viktigste faktorene for vasodilasjon i hjemmet. Men uten streng overholdelse av en rekke regler, vil det ikke være mulig å oppnå ønsket suksess.

Du må følge følgende anbefalinger:

 1. Reduser antall animalske fettstoffer i kostholdet ditt. Avvis smør, pølser, svinekjøtt, lam, feta oster. Velg melkeprodukter med minst fettinnhold. Ikke fullstendig forlate kjøttet, men gi preferanse til kalkun, lavfett kalvekjøtt, kylling.
 2. Inkluder fisk i ditt daglige kosthold. Dens fordel er at det ikke bare ikke forårsaker dannelse av "dårlige" kolesterol, som danner plakk, men på den annen side - reduserer blod og mengden av "ren" i blodsystemet. Du kan lage mat, stuing, marinere, bake fisk. Det anbefales ikke å steke den, spise den i form av konserver og hermetikk.
 3. Friske grønnsaker, frukt, greener og salater bør også være i det daglige kostholdet, uansett årstid. Eksperter anbefaler å spise minst 5 porsjoner per dag, og vekten av hver skal være omtrent 200 gram.
 4. Hva å drikke for å utvide hjernens fartøy? Til tross for den utbredt oppfatning om fordelene med alkohol for vasodilatasjon, er det faktisk ikke. Alkohol er best utelukket fra kostholdet. Faktisk utvider den fartøyene raskt, men denne effekten er kortvarig, etter at de smaler enda mer.

Det gis tillatelse til å bruke brandy som en vasodilator, men bare i unntakstilfeller, for eksempel hypotermi og alvorlig stress, og at - ikke mer enn 40-50 milligram.

Omhyggelig bruk av slike enkle tips vil tillate deg å redusere graden av vaskulær overvekst. I tillegg vil det være svært nyttig å bruke dokumenterte metoder for tradisjonell medisin.

Folkemetoder

Hvordan å utvide karene i hjernens folkemekanismer? Tradisjonell medisin, som er basert på de ulike plantens helbredende egenskaper, har dusinvis av måter å hjelpe på kortest mulig tid til å utvide karene.

La oss ta en nærmere titt på de vanligste:

 1. Hvitløk olje - En av de mest effektive og universelle måtene. For å gjøre dette må du blande inn i en slurry eller finhakke ett hode hvitløk og plassere det i en glassburk. Hell deretter sammensetningen med ett glass vegetabilsk olje (uraffinerte). Insister betyr bare i kjøleskapet i minst 24 timer. På slutten av denne tiden, før måltider tre ganger om dagen, drikk en teskje olje, ferdigblandet med en teskje sitronsaft. Behandlingsforløpet bør vare minst 3 måneder.
 2. hagtorn - Et effektivt middel for å styrke karene og lindre deres spasmer. Til dette helles 20 g hagtornefrukt med et glass kokende vann og kok i 5 minutter. Deretter belastes legemidlet og oppbevares i kjøleskapet. Ta en avkok av hagtorn til 1 spiseskje før du spiser. Du kan også lage en lignende sammensetning av hagtorn blomster i dette forholdet: et glass kokende vann 1 ss blomster. Utfør et behandlingsforløp som varer 3 måneder.
 3. vendelrot. Denne planten er kjent for beroligende egenskaper, men svært få mennesker vet at det også perfekt slapper av muskler i fartøyene og lindrer spasmer. I et vannbad koker 10 g tørre valerianrøtter i et glass kokende vann i 30 minutter. Deretter pakkes kjøttbrøken forsiktig og la den fylles i ytterligere 2 timer. Deretter belastes legemidlet og oppbevares i kjøleskapet. Ta en infusjon av valerian 4 ganger om dagen på en spiseskje.
 4. Drikk regelmessig urtepakker bestående av morwort, yarrow, agurk, misteltein, pil-te.
 5. Filbert. Grind bladene og tørk bark av hassel. Hell et glass kokende vann 20 gram råvarer og insister i en time, riktig innpakket. Ta klar infusjon 4 ganger om dagen for en spiseskje.
 6. For å rengjøre skipene av plakk og slagg, brukes følgende planter: blomster av kjemikerens tusenfryd, bjørk knopper, yarrow, immortelle, St. John's Wort. Alle ingrediensene må blandes i 100 gram i like store mengder, og deretter skal en spiseskje av blandingen helles med 2 kopper kokende vann og insistere i 30 minutter. Ta infusjon to ganger om dagen: på tom mage om morgenen og om kvelden. Kurset skal fortsette til blandingen er helt over. Gjør dette en gang hvert 2-3 år.

Vi har undersøkt velprøvde og mest vanlige metoder for hjemmekultur.

De kan brukes og sammen med medisinske metoder, men før dette nødvendigvis konsulteres med legen din. Legen vil avgjøre om dette legemidlet vil forstyrre den foreskrevne behandlingen.

Medisineringsterapi

I noen tilfeller er det ikke nok å bare endre livsstilen og justere dietten for å forbedre tilstanden til fartøyene. Deretter foreskriver legen visse stoffer direkte til dette formålet.

Så, hvordan å utvide blodårene? Ikke engasjere seg i selvmedisinering, plukk opp piller selv, fordi hvert legemiddel har bivirkninger og kontraindikasjoner.

Lignende midler er representert i apotek i et stort utvalg. Noen av dem brukes konstant, andre brukes kun i nødstilfeller. De viktigste vasodilatormedisinene er som følger:

 1. Kalsiumantagonister (kalsiumkanalblokkere). Slike piller er foreskrevet i tilfelle av hypertensjon. Prinsippet for deres handling ligger i det faktum at de blokkerer reseptorer, som er ansvarlige for innsnevring av blodårene. Fordi disse legemidlene har mange kontraindikasjoner og bivirkninger, kan de tas bare etter råd fra en lege. Den første generasjonen refereres til som Diazem, Nifedipin, Verapamil. Til den andre - Isradipin, Nimodipin, Anipamil, Clentiazem, Amlodipin. Andre generasjons legemidler har sine fordeler: Høy selektivitet av eksponering, færre bivirkninger, lengre effekt.
 2. nitroglyserin. Et slikt kjent middel bør bæres av alle mennesker som lider av kardiovaskulære sykdommer, spesielt de med angina pectoris. Nitroglyserin er effektivt for spasmer og smerte i tilfelle angina pectorisangrep, men det er absolutt maktløst i tilfelle slag og hjerteinfarkt.
 3. Ginkgo Biloba. Dette stoffet er basert på naturlige ingredienser. Det vil bidra til å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen og overvinne endringene i karene.
 4. spazmalgon - Et effektivt middel for lindring av hodepine, som skyldes spasmer av blodkar. Ulempen er at den ikke passer for konstant mottak.
 5. Derivater av nikotinsyre bidrar til å redusere nivået av dårlig kolesterol og styrke karveveggen. Disse inkluderer Nikoshpan, nikotinsyre og Enduratin. Slike legemidler er kategorisk forbudt å bli tatt uten legenes avtale.

Nyttige tips

I tillegg til riktig ernæring, folke- og medisinbehandling, for å utvide fartøyene, bør det følges ytterligere anbefalinger om pasientens livsstil:

 1. Sunn søvn. Det er velkjent at det er viktig å få nok søvn for god helse og vaskulær helse. Avhenger av behovet for personen selv, bør søvn gis minst 8-9 timer. I tilfelle søvnløshet, kan du bruke beroligende midler på en naturlig basis.
 2. Generell styrking av massasje har en stimulerende effekt på det vaskulære systemets funksjon. I tilfelle av cerebrale vaskulære lesjoner er en nakke- og nakkemassasje foreskrevet.
 3. Den beste betalt for blodkar er Kontrastdusj med alternerende dousing varmt og kaldt vann. Det fremmer deres ekspansjon og sammentrekning, forbedrer deres elastisitet og tone. Det er imidlertid forbudt å gjennomføre det uten å trene eldre mennesker. I dette tilfellet kan du bruke følgende alternativ: Sett to bassenger med kaldt og varmt vann og skifte mellomrom i noen sekunder.
 4. Badhus, hammam, badstue. Slike prosedyrer er basert på oppvarming av hele kroppen, slik at karene ekspanderer, deres spasmer fjernes. Du kan styrke effekten av massasje - såpemassasje i en hamam eller ved hjelp av bretter i et bad. En utmerket forebygging av vaskulære sykdommer er sprinkling av snø etter et varmt dampbad.
 5. walking. Hver dag, ta en tur i frisk luft, men det er best å gå i parken. Dermed gir du oksygen til vevet, så vel som toning av karene.

Overholdelse av alle de ovennevnte anbefalingene normaliserer nødvendigvis driften av fartøyene, fjerner sin spasme og lindrer vekst, slik at du vil holde helsen din i mange år.

Hvordan utvide blodkar: når og hvor mye det koster å gjøre, produkter, preparater

Med årene i menneskekroppen er det endringer og, selvfølgelig, ikke til det bedre. Kardiovaskulærsystemet slites ut, fartøyene smale, mister deres elastisitet og patency, noe som fører til slike sykdommer som aterosklerose og arteriell hypertensjon. Ødeleggelsen av små fartøy reduserer aktiviteten av mikrosirkulasjon av blod, og lider av arterielle blodkar er den direkte årsaken til aterosklerose. For å unngå disse vanskelige konsekvensene, må du vite hvordan du kan utvide blodårene og gjenopprette normal blodsirkulasjon.

Symptomer på innsnevring av cerebral fartøy

Dessverre, i vår tid, er slike fenomener som innsnevring av hjernens karer ikke bare funnet hos eldre, men også hos unge mennesker, og det er grunner til dette. Bruken av usunn mat, alkohol, sigarettrøyking - alt dette fører til tilstopping av blodårer. Symptomer på denne sykdommen kan bli lagt merke til med en gang, da de manifesterer seg hver dag.

 • Utbruddet av sykdommen er hyppig paroksysmal hodepine.
 • Svimmelhet og svimmelhet.
 • Lyder i ørene.
 • Brudd eller tap av minne.
 • Økt tretthet.
 • Redusert effektivitet.

Etter å ha følt disse symptomene, kan du ikke la dem uten oppmerksomhet, ellers kan de føre til hjerneslag eller hjerteinfarkt. Hvis slike symptomer vises hos en eldre person, kan sykdommen føre til senil demens.

Årsaker til vasokonstriksjon

Årsakene til forstyrrelsen av ledningsevnen til blodårene er mange. I tillegg til mulige medfødte eller smittsomme sykdommer, skaper de svært moderne livet er fullt av stress, med sin rytme, ofte fratar mennesker av god hvile, søvn og riktig ernæring, alkohol (som utvider blodkar for en stund, og så mye av smalner, og bringer uopprettelig skade) - og mye mer.

 1. Økt mental og fysisk aktivitet.
 2. Stressfulle situasjoner.
 3. Overstrain på jobb.
 4. Nervøse opplevelser.
 5. Sjelden går, og som en konklusjon - mangel på frisk luft.
 6. En stillesittende livsstil, som betyr stillestående prosesser i kroppen.
 7. Underernæring eller underernæring - en stor mengde kalori, fett og stekt mat. Mangel på grønnsak, sjømat og frukt i kostholdet.
 8. Røyking, overdreven forbruk av alkohol, spesielt øl, som i tillegg fører til hormonell ubalanse og fedme.

Mange av disse årsakene fører til økning i blodnivået av kolesterol og avsetning av det på blodkarets vegger. Dette gjør fartøyene mindre passable, de mister sin tidligere elastisitet.

Hvordan utvide og styrke hodens fartøy?

Hvis det er tegn på atherosklerose, er behandlingen lang, muligens permanent. Dette problemet håndteres av flere spesialist leger, alt avhenger av indikatorene på testene og årsakene til sykdommen. Det er nødvendig å vite hvilke medisiner som utvider hjernens kar, selvfølgelig, men det anbefales ikke å bruke dem uten legenes avtale.

 • For de legemidlene som utvider hjerneskarene som er berørt av aterosklerose, omfatter gruppen statiner mefakor, mevakos-lavostatin, atomaks, atorvostatin, lipoford og andre. Brukes også stoffer fra gruppen av fibrater: clofibrat, adromidin, atromid. Kan brukes til å behandle anioniske harpikser, cerebrolysin, jodatbehandling, lecitin.
 • Nitroglycerin er et vasodilaterende legemiddel, det brukes under hjerteinfarkt. Ta strengt i henhold til legenes resept, fordi det med en feil dose av administrasjon kan oppstå en kraftig økning i blodtrykket, noe som kan føre til svimning eller alvorlig hodepine.
 • For medisinske vasodilatasjoner, er komplekser av mikroelementer og vitaminer C, B6, PP, antioksidanter, som reduserer oksidasjonsprosessene, også nødvendige.
 • Kreves i slike tilfeller og vasodilaterende legemidler, som euphyllin og papaverin.
 • Det er nødvendig å radikalt endre dietten. Alle skadelige matvarer som inneholder for mange kalorier, må erstattes med frisk frukt og grønnsaker, sjømat, både grønnsaker og dyr.
 • Yrke kurativ gymnastikk er også foreskrevet av legen uten feil, så vel som lange turer i frisk luft.
 • Utmerket tog kontrastdusjen, det må tas minst en gang om dagen.
 • Overvekt er en av grunnene til akkumulering av kolesterol i blodårene, det er nødvendig å kvitte seg med det.

Video: Legenes mening om vasodilatorpreparater

Folkemetoder for vasodilatasjon

Folk healere, som samler oppskrifter i flere tiår og sender dem fra generasjon til generasjon, har egne metoder for å løse problemet med vasodilasjon. Hvordan kan du utvide blodårene hjemme med folkemetoder? Her er noen formuleringer på en naturlig basis, som brukes til å utvide blodkar og rense fra kolesterolplakk.

Klassikere - hvitløk infusjon

 1. 250 gram hvitløk knust og sett i en ren glassburk, hell den med 300 gram alkohol, Lukk lokket tett og legg på et mørkt, kjølig sted i 10-12 dager. Deretter ekstraheres blandingen, dreneres, tas som følger:
 2. Den første dagen - en infusjonsdråpe på den tredje delen av et glass melk, tatt på tom mage, etter å ha tatt ingen frokost i førti minutter. Før middag i 30 minutter - to dråper, før middag, også i en halv time - tre dråper.
 3. Den andre dagen blir tatt tre ganger, ved hver dose øker dosen med en dråpe. Så du må ta til slutten av den sjette dagen, sist gang du tar femten dråper.
 4. Videre er tinkturen vedtatt i henhold til samme skjema, men dråpene reduseres til hvert inntak av en.
 5. Etter å ha nådd en dråpe, må du ta en tinktur på tjuefem dråper, til den slutter, og vaske den med en tredjedel av et glass melk.

Mer om å forbedre hvitløkens fartøy kan leses her.

Andre gyldige oppskrifter

 • Bark og blader av hasselnøtt tørket og hakket. Fra denne blandingen lage te, brygg i forholdet - et glass kokende vann, en spiseskje av blandingen.
 • Grind 2 ss valerianrot og et glass dillfrø, alt dette blandet med to glass honning. Bland deretter blandingen med kokende vann 1,5 l, lukk tinkturen i termosene i 24 timer, ta deretter en spiseskje 30 minutter før du spiser, du må bruke all infusjonen.
 • En spiseskje med blomster hornbeam helle et glass kokende vann, insister 40-60 minutter. Ta denne infusjonen er nødvendig i førti dager for en halv kopp tre ganger om dagen.
 • Frukt av hagtorn (25-30 gram) hell 250 gram kokende vann (du kan ta farge på denne planten, en spiseskje per glass kokende vann), insister 40-45 minutter. Ta en spiseskje tre ganger daglig før måltider på 30-35 minutter.

Produkter som utvider blodårene

Hva er produktene som utvider fartøyene, og hvilke produkter blir feilaktig vurdert som vasodilatatorer?

Kollaps av vrangforestillinger: Hva er ikke egnet for behandling av blodårer?

 1. Når det fryser ute og personen er veldig kald, er det av en eller annen grunn antatt at den beste oppvarmingsvasodilatoren er alkohol, for eksempel, vodka. Ja, for en stund vil alkohol utvide blodårene og bli varme, men de er raskt og smale, og du må ta en dose alkohol igjen - og til alkoholisme ikke langt unna. Derfor er det bedre å ikke bruke en slik metode, det vil ikke være noen fordel av det.
 2. Med hensyn til en slik drink som konjakk, Vi kan si at 50 gram konjakk vil utvide fartøyene perfekt når et hodepine angrep, men som en permanent medisin vil det ikke fungere.
 3. Siden i kaffe inneholder koffein, det forlenker blodkarene, men trykket øker noe, slik at denne drikke ikke er egnet til rengjøring og utvidelse av karene i lang tid.

Produkter som blir behandlet

 • Havremel + jordbær - Denne kombinasjonen rydder perfekt blodkarene av kolesterol og behandler selv betennelse i dem, gjenoppretter elastisitet og styrking.
 • Rødvin vel utvider blodårene, og hvit rydder dem av kolesterol. For forebyggende formål kan du skifte disse drinkene (en dag rødvin, deretter hvit), men drikke en dag ikke mer enn 100-150 gram.
 • For rensing, som betyr at vasodilatasjon fungerer bra oppskrift med brus, det er enkelt og rimelig. I et glass varmt kokt vann må du oppløse en halv teskje brus og drikke på tom mage. Denne prosedyren utføres to ganger i uken, med et intervall på tre dager. Resten av dagene er det verdt å starte med et avkok av urtete. Oppmerksomhet vær så snill! Denne oppskriften er ikke egnet for de med magesår eller økt surhet.

Det er interessant: samspillet mellom alkohol og blodårer

For ikke å bringe til slike alvorlige konsekvenser som et slag eller hjerteinfarkt, er det bedre å forsikre deg selv og regelmessig utføre forebyggende rengjøring av blodårene, slik at ikke kolesterol blir avsatt på veggene. Disse prosedyrene er mye enklere å gjøre enn, så å behandle det allerede syke kardiovaskulære systemet i lang tid, og muligens for resten av livet.

Hva kan raskt utvide blodårene?

Innsnevring av blodårer påvirker helsen og trivselet til en person. Innsnevring av hodeskårene fører til hodepine, svimmelhet, besvimelse. Stenose av føttens kar forårsaker lameness, smerte når du går.

Det er en trussel om å miste lemmer, det er trofiske, ikke-helbredende sår. Innsnevringen av kanalen i hjertets kar fører til hjertedekompensasjon. Vi må kjempe mot dette, så vi vil vurdere hvordan vi skal utvide fartøyene for å hjelpe kroppen og forhindre problemer.

Hvorfor fartøyene smale

Reduksjon av fartøyets lumen er forstyrret med alderen, fordi de vaskulære vevene blir mindre elastiske. Den andre grunnen - kolesterol og aterosklerotiske plakk, som dannes på indre overflaten av karene.

Noen ganger er årsakene kombinert. Deretter utføres behandlingen i et kompleks: reduserer veksten av plakkene og gjenoppretter fartøyets elastisitet. Provoke en innsnevring av hjernens kar kan forårsake traumer til rygg og nakke, klemme på arterien på grunn av spredning av beinvev i livmorhalsen.

Vaskulær innsnevring gjøres av følgende faktorer:

 1. En stillesittende livsstil.
 2. Feil mat.
 3. Dårlige vaner.
 4. Konstant mental og fysisk stress, som fører til kronisk tretthet.
 5. Hyppig følelsesmessig stress og stress.
 6. Arvelighet.
 7. Endokrine sykdommer.

Å vite disse årsakene, er lett å forstå hva som trengs for vasodilasjon. Dette er slike kjente enkle ting som:

 • motoraktivitet og normalisering av kroppsvekt;
 • avvisning av dårlige vaner
 • riktig ernæring;
 • veksling av arbeid med aktiv hvile i friluft;
 • høy klasse drøm;
 • unngå stressende situasjoner.

I alvorlige tilfeller, ty til medisinering.

Strømforsyning

Følgende liste viser hvilke produkter som utvider fartøyene:

 • varm pepper (chili, cayenne);
 • hvitløk;
 • gurkemeie;
 • granater;
 • bønner;
 • kokosmelk;
 • rå mandler;
 • kakao bønner.

Dilatasjon av fartøy (ekspansjon) ved hjelp av mat er mer sannsynlig en livsstil. Riktig ernæring bidrar til å fjerne overflødig kolesterol fra kroppen, stopper veksten av kolesterolplakk. Følgende matvarer må inkluderes i dietten:

 1. Brød fra hele korn.
 2. Brun ris, bokhvete, hvete, havregryn, hirse.
 3. grønnsaker: gulrøtter, spinat, rødbeter, paprika, tomater, aubergine, asparges, brokkoli.
 4. hvitløk.
 5. cellulose (25-30 g per dag), inneholdt i fullkorn, hvetekli, alle slags belgfrukter.
 6. fisk, inneholder omega fettsyrer: laks, laks, sild, makrell, ørret, tunfisk.
 7. frukt: Avokado, granateple, sitrusfrukter, pærer, epler, persimmons, bananer, aprikoser, røde og sorte bær og druer, naturlig juice.
 8. nøtter forskjellige arter.
 9. Lavmette meieriprodukter.

Kjøttetere foretrekker å gi kjøtt til en gris, kylling, kylling, kanin. Maksimal ekskludering av smør, biff, svinekjøtt og fiskeoljer.

drikkevarer

Å vite hvordan koffein fungerer, kan spørsmålet oppstå: Utvides te eller smalere blodkarene? Utvilsomt: grønne tefartøy ekspanderer, gjør dem smarte. Det aktiverer tilbaketrekking av kolesterol fra blodet, senker blodtrykket, hjelper hjertet til å virke. Dessuten utvider honning blodkar, så det blir lagt til te, avkok eller oppløst i varmt rent vann (ikke over 40 ° C).

Oppmerksomhet vær så snill! Avhandlingen "jo mer jo bedre" er feil med hensyn til te. 3 kopper drikke per dag - maksimal dose.

Det er en oppfatning at alkoholdrikkene utvider fartøyene. Dette er virkelig så, bare handlingen er kortvarig. Etter utvidelsen vil deres innsnevring umiddelbart følge med en økning i blodtrykket. Den eneste alkoholen som kan senke trykket - et glass tørr rødvin over middagen, i antall 100-150 ml per dag. I eksepsjonelle tilfeller (hypotermi, følelsesmessig stress) vil ikke være skadelig 40-50 ml konjakk.

Viktig! Vinen må være naturlig og kvalitet.

Hvordan raskt utvide karene i hodet

Hvis det var en spasme av karene, som forårsaket hodepine, kvalme, svimmelhet, andre ubehagelige opplevelser, er det nødvendig å ta tiltak for tidlig dilatasjon. Det kan være medisiner, fysioterapi prosedyrer, folkemetoder.

Vasodilatormedikamenter

For rask fjerning av spasmer av hodene i hodet, er det antispasmodik, de såkalte angioprotektorer, som inkluderer:

 • nitroglyserin;
 • spazmalgon;
 • Men-shpa (drotaverine);
 • papaverin;
 • aminophylline;
 • Nomigren.

Legemidler til langvarig terapi for behandling av blodkar er foreskrevet av en lege. Disse er preparater som inneholder nikotinsyre og kalsiumantagonister. Hvis hodepine ofte er en bekymring, bør du ikke selvmedisinere.

Fra oppskrifter av tradisjonell medisin kan du dra nytte av ånd tinktur av hvitløk: det smelter godt smertefulle spasmer. For å lage mat, må du fylle med en hvitløksklite, 1/3 liter liter krukke, helle alkohol og suge 2 uker. Ta med en teskje vann 5 dråper hver.

Fysioterapeutiske prosedyrer

Disse inkluderer aromaterapi. Bruk lavendel, valerian, mynte, jasmin, som smører gapet mellom nesen og leppen. Det er godt å sette en pose med mynte, valerian, hoppkegler på puten for natten.

massasje - En annen måte enn å utvide fartøyene kan være i fravær av under narkotikarmen. Sakte bevegelser masserer følgende soner:

 • livmorhalskrage;
 • rubbing av pannen mot templene;
 • massasje av templene med sirkulære bevegelser;
 • strekker ansiktet fra templene til haken;
 • kneading av håndleddet med samtidig bøyning og forlengelse av albue ledd;
 • gni knærne med håndflatene;

Hver resepsjon mottas 15-20 ganger. Det er ønskelig å massere minst 5 minutter hver morgen (du kan ikke komme deg ut av sengen), så i løpet av dagen, spesielt i stressende situasjoner.

Badet, kontrastdusjen, helles kaldt vann på føttene, er det som utvider de smale karene, styrker dem så vel som medisinene. Hjelper med å vaske hodet med varmt vann.

Folk oppskrifter

Tradisjonell medisin bruker til å behandle og forebygge vasokonstriksjon mat og vasodilaterende urter: vendelrot, Leonurus, anis, rose hofter, nesle, johannesurt, ryllik, kamille og andre.

buljong

Det er mange gode oppskrifter for avkok og infusjoner av urter, enn å utvide blodkarene hjemme kan være uten bruk av rusmidler.

 1. Avkjøling av valerianens røtter.
 2. Valerian med dill og honning.
 3. Kjøttkraft av hagtornefrukt.
 4. Infusjon av bark og blader av hassel.
 5. Urte samling. mixed 100 g hver slike urter: bjørk knopper, kamille apotek, St. John's wort, yarrow, immortelle. 1 ss. l. urteblanding helles 400-500 ml kokende vann og infundert 30 minutter. Drikk infusjonen før måltider om morgenen og om kvelden. Varighet på kurset er inntil samlingen er fullført.

hvitløk

Hvitløk brukes som krydder eller et uavhengig produkt, for eksempel som hvitløk olje. For å gjøre dette, knyttes knivhodet til en vassel, blandes med et glass vegetabilsk olje og setter på en natt med kaldt. Om morgenen blir massen rørt igjen. Ta før måltider på 1 ts. 3 ganger om dagen. Før du tar oljen, legg til samme mengde sitronsaft. Kursets varighet - 3 måneder.

Hvitløk og sitron tilberedt eliksir for vasokonstriksjon. For å gjøre dette, 16 hode hvitløk og så mange sitroner er malt i kjøttkvern. Den resulterende blanding plasseres i en 3-liters krukke og helles varmt kokt vann til toppen. Produktet tåler 3 netter, så filtrer. Oppbevar eliksiret i kjøleskapet. Ta morgen, ettermiddag og kveld før du spiser 100 ml hver. Rensingshastigheten er beregnet for 40 dager. Hvitløk kan også blandes med melk, gjør det til en alkoholtinktur.

Forsiktig! Hvitløk, som pepper, er en kraftig medisin. Det er tatt med forsiktighet i gastrointestinale, urologiske og andre sykdommer, derfor, før du starter hvitløksterapi, er det nødvendig med en lege.

konklusjon

Folk rettsmidler som utvide blodårene er svært effektive, men samtidig tilgjengelig, ufarlig, har få bivirkninger.

Hyppig stenose av hodeskårene fører til hjertesvikt, aterosklerose, hjerteinfarkt eller hjerneslag. For å opprettholde helse, arbeidskapasitet, minne, nyt livet, og ikke bruke tid på en sykehusbed, må du ta vare på tilstanden til blodårene dine i en ung alder.

Hvordan utvide blodkarene i hjernen hjemme

Hva utvider hjernens fartøy? Hva betyr annet enn tabletter, kan det hjelpe oss? La oss se på disse problemene. Vi må forstå at det er umulig å løse problemet med innsnevrede fartøy, og ta selv de beste stoffene. Behandling av vasokonstriksjon består i en integrert tilnærming: det er nødvendig å forandre livsstilen og forandre vaner.

Hvorfor er det en innsnevring av fartøyene?

Konstruksjon av blodkarene i hodet er ofte et resultat av aldersrelaterte forandringer som skjer gjennom hele kroppen, men det kan også påvirke unge mennesker: røykere, lavaktive personer som misbruker fett og salt mat som er overvektige.

På hva er tilstanden til våre fartøy avhengige av?

Utvidelsen av fartøyene og deres innsnevring avhenger av hva vi spiser, det vil si om hvor balansert vårt daglige kosthold er.

Også deres fysiske tilstand påvirkes av vår fysiske aktivitet, tilstedeværelse eller fravær av dårlige vaner, stress, mangel på riktig hvile.

For å forbedre aktiviteten til kardiovaskulærsystemet, er det nødvendig:

 1. Bytt dietten. Prøv å utelukke fete og stekte matvarer. Daglig bruk av friske grønnsaker, urter, surmjölkprodukter, fisk, linfrø, solsikkeolje og olivenolje ^ i motsetning til animalsk fett, påvirker slike oljer gunstig fartøyene.

Husk! Vegetabilske oljer kan ikke brukes til steking! Det beste alternativet er å legge til en spiseskje salater fra ferske grønnsaker. For å rense blodet er det viktig å spise friske eller frosne bær. Slik mat har en gunstig effekt på vaskemuren, gir kroppen gode vitaminer og mineraler.

 1. Å gi tid til morgengymnastikk. Selv en liten fysisk belastning trener fartøyene, forbedrer blodsirkulasjonen og forhindrer venøs stasis. Leger av treningsbehandling anbefales å inkludere i komplekset med fysiske øvelser. Muskulære grupper av ben er størst i kroppen vår. Med fysisk aktivitet hjelper de hjertet og blodårene til å pumpe blod, og forbedre kardiovaskulærsystemet. Squats bør ikke utføres helt, det vil si at bena i knebøyet skal danne en rett vinkel. Begynn med syv squats, gradvis øke tallet deres. Gymnastikk er enkel i ytelse og gir, med jevn ytelse, gode resultater.
 2. Optimaliser livsstilen.

Denne prosessen inkluderer følgende komponenter:

 • Går i frisk luft. Aktivt mett kroppen med oksygen, styrke muskler som hjelper hjertepumpen blod.
 • massasje. Hjelper med å forbedre blodsirkulasjonen i blodårene.
 • Kontrastdusj. Toner, forbedrer utstrømningen av venøst ​​blod, bidrar til å styrke karveveggen.
 • Sunn søvn. Tilstrekkelig søvn, minst syv timer om dagen, bidrar til å gjenopprette styrke, hvile nervesystemet.
 • kardionagruzki - kjører, svømmer, danser, yoga. Alle slags aktive bevegelser bidrar til å øke vaskulærets elastisitet, forbedre blodstrømmen, redusere risikoen for blodpropper.
til innholdet ↑

Vegetative midler for vasodilatasjon

Vasodilator urter og planter for hjernen har blitt brukt i århundrer i folkemedisin. De må brukes i form av en kursbehandling, da vil de gi maksimal effekt.

Hvilken te skal jeg ta for å forstørre fartøyene?

Drikker, som inneholder ingefær, honning og sitron har en positiv effekt på hjertet og blodkarene, fremmer aktiveringen av sirkulasjonssystemet. De nærer hjertemuskelen og forbedrer kroppens generelle tilstand.

Te fra følgende planter vil også være nyttig:

 • Vendelrot. Har en beroligende effekt, lindrer spasmer. En teskje ferske hakkede røtter helle et glass kokende vann, pakk det med et håndkle og insister til det er avkjølt. Ta på dagen på en slurk.
 • Hawthorn. Fordelaktig effekt på venøs veggen, forbedrer blodstrømmen til hjernen. Tørkede bær av svart eller rød hagtorn knuse i en mørtel eller slip i en kaffekvern. Hell et glass kokende vann, kjølig. Å spise om dagen på en slurk.
 • Hasselen (blad). Har vasodilator effekt. Te fra den er tilberedt og konsumert på samme måte som i tidligere oppskrifter.
 • Skullcap Baikal. Vil avlaste spasmer, forbedre blodstrømmen. Du kan brygge planter, og du kan drikke tinktur: Apotekets tinktur tas av tretti dråper per halv glass vann før du spiser.
til innholdet ↑

Hvitløk og pepper for vasodilasjon

hvitløk perfekt renser blodkar, er et sterkt bakteriedrepende middel. Medisinen på grunnlag er lett å lage hjemme: til et glass varm melk, legg til en godt knust stor hvitløksklær. Bruk mellom måltider flere ganger om dagen.

Slike behandlinger utføres innen ti dager. Så er det en pause. I løpet av året kan du gjenta kurset tre til fire ganger.

Rød pepper. En av de første stedene blant midlene for vasodilatasjon er at helbrederne setter bitter pepper. Det brukes til å forbedre aktiviteten til kapillærene. Den brukes både eksternt og internt. I rimelige mengder bør det regelmessig legges til mat. På grunnlag av varme paprika kan du lage effektive tinkturer og salver.

Krem og salve for vasodilatasjon

Ingefærsalve

På basis av ingefærpulver kan du lage en fantastisk vasodilatorkrem:

 • Bland i like store mengder pulveret av tørket ingefær, olivenolje og babykrem.
 • Bland den resulterende blandingen med en gaffel.

Et slikt verktøy brukes til å redusere blodsirkulasjonen i ekstremiteter. Vel gni sine palmer og føtter, pakk dem, noe varmt. Kremet varmer og forbedrer kapillær sirkulasjonen.

Salve basert på varm pepper

Salve basert på denne planten er utarbeidet som følger:

 • Grind i en mølle eller kaffekvern tre tørre pods av bitter pepper sammen med frøene.
 • Fyll den med 0,5 liter smeltet, men ikke kokende smuss.
 • Vi lagrer i kjøleskapet.

En liten mengde salve brukes til å gni føttene og håndflatene med langsom blodsirkulasjon og chilliness av lemmer. Etter prosedyren pakker vi den med en ullduk.
Et stort utvalg av salver og kremer for utvidelse av blodårer kan kjøpes på apoteket.

De inkluderer vanligvis flere planter som utfyller hverandres terapeutiske effekt.

Nyttige kommentarer

Så mye som mulig bør fersk hvitløk spises så mye som mulig. Det har evnen til å rense de vaskulære veggene og styrke dem. Han forhindrer også trombose, senker kolesterol, er forebygging av mange forskjellige sykdommer, inkludert vaskulære sykdommer.

Folk leger for å rense veggene av blodkar og deres styrke anbefaler å spise en halv dag før du spiser bær - bringebær, jordbær, tranebær, havtorn. De har evnen til å forhindre dannelse av kolesterolplakk og styrke karveveggen.

Fartøyene kan utvides etter å ha tatt små doser alkohol. For å gjøre dette er bokstavelig talt en spiseskje cognac nok. Store doser sterk alkohol kan ikke kalles terapeutisk. Det må også huskes at alkohol er uforenlig med mange medisiner.

Farmasøytiske preparater for vasodilasjon

Før du tar noen midler: minst apotek, selv folk, må du konsultere lege.

Men hvis dette ikke er mulig, sjekk ut de mest kjente stoffene som utvider karene:

 • Nikotinsyre (vitamin PP). Det er indikert for vasodilasjon. Det kan raskt øke blodstrømmen til lemmer og hjernen. Pasienten føler det som en følelse av en liten prikkling i hodet, håndflatene og føttene, så vel som rødhet i kinnene. Ta legemidlet i form av tabletter etter måltid, og også i form av injeksjoner i en måned. Voksne utpeker to tabletter (100 mg) tre ganger daglig. Kontraindikasjoner - magesår og økt surhet av magesaft.
 • Analginum og aspirin. Kan bare brukes i forbindelse med milde vaskulære sykdommer. Dosering beregnes strengt individuelt, så før du bruker disse medisinene, er det ikke ute av orden å konsultere en lege. Videre er det uakseptabelt å foreskrive for deg selv hele behandlingsforløpet.
 • Spazmolgon eller Noshpa. Som engangsforanstaltning kan spasmolytika brukes til å lindre vaskulær spasme i hodepine. Hvis smerten kommer igjen, vil det bli nødvendig å sjekke for å finne ut årsaken.
 • Anipamil. Et middel som kan regulere hjerterytmen, forbedre hjernens sirkulasjon, forhindrer dannelsen av blodpropper.

Det er viktig å huske! Hvis årsaken er avsetning av kolesterol og aterosklerose, er noen medisiner foreskrevet for behandling av blodårer. Hvis smerten er forårsaket av spasmer - svært forskjellige medisiner. Kun en lege kan diagnostisere og gjennomføre en helhetlig vurdering av tilstanden til det vaskulære systemet. I vaskulære patologier av alvorlig art er vasodilatormedikamenter ofte kontraindisert. I mange tilfeller foreskriver legen komplekse tiltaksmedisiner som påvirker karets indrevegg. Foreskrive ikke medisiner selv!

La oss oppsummere resultatene

Vasodilatoreffekten utøves av mange matvarer, spesielt akutte krydder. De har også mange nyttige egenskaper - de aktiverer metabolismen, styrker innerveggen av fartøyet, styrker immunsystemet, reduserer aldringsprosessen. For å oppnå en positiv effekt, bør de spises i små mengder regelmessig!

Etter samråd med legen, kan du ta og apotek medisiner. Det er viktig å huske: noen midler som utvider blodårene vil ikke ha en positiv effekt hvis du røyker. Tobaksrøyk bidrar til deres vedvarende innsnevring, samt forringelse av veggens elastisitet.

Regelmessig, om enn minimal, mosjon, utendørs tur og et balansert kosthold, vil du unngå problemer med fartøyene.

Hvordan kan hjernens fartøy bli utvidet effektivt?

Aterosklerose er en sykdom som i stadig større grad diagnostiseres i dag ikke bare blant eldre, men også blant unge. Hovedkarakteristikken for denne patologien er en signifikant innsnevring av fartøyene, forårsaket av tilstedeværelsen av visse avvik eller den negative virkningen av omgivende faktorer. I mangel av rettidig behandling, begynner sykdommen å øke, opplever personen kontinuerlig kranial smerter, stress og tretthet. Faren for å begrense hjernens fartøy er at over tid vil sykdommen begynne å utvikle seg, fremkalle hukommelsessvikt, tap av konsentrasjon og dysfunksjon av metabolske prosesser i kroppen. Mange pasienter som ikke ønsker å bli behandlet ved hjelp av moderne medisiner, spør leger hvordan man kan utvide hjerneskipene med folkeslag og om det kan gjøres i det hele tatt.

Årsaker til patologisk utvikling

Før du spørre hva vasodilaterende folkemidlene er mest effektive, er det nødvendig å finne ut hva som er katalysatoren for utviklingen av anomali, og å prøve å eliminere det så snart som mulig. Eksperter hevder at i de fleste tilfeller er primærkilden til cerebral sirkulasjon ikke en spesifikk årsak, men et stort sett med faktorer. I alle fall, for å kunne etablere en kompetent diagnose, er det nødvendig å besøke en lege og gjennomgå en komplett diagnose for å identifisere et vanlig klinisk bilde. Ifølge statistikk er de vanligste årsakene til atherosklerose:

 • stabilt emosjonelt stress og stress;
 • misbruk av skadelige produkter (røkt, stekt, mel, fastfood);
 • vanlig alkohol og røyking;
 • gjennomføre en stillesittende livsstil
 • fravær av hvile;
 • problemer med søvn.

Symptomer på atherosklerose

Å mistenke stenose av cerebral fartøy selv hjemme er ikke så vanskelig, fordi sykdommen manifesterer seg på en ganske spesifikk måte. De viktigste symptomene på brudd på blodsirkulasjonen i hjernen er:

 • konstant hodepine, verre sent på kvelden;
 • svimmelhet, tap av koordinering;
 • støy og brann i ørene;
 • økt tretthet og døsighet;
 • problemer med minnet.

Hvis du har lignende symptomer, bør du umiddelbart besøke en lege, da de kan indikere begynnelsen på utviklingen av patologi.

Fartøy behandling med urter

Fytoterapi i dag er populært, ikke bare blant befolkningen, i de senere år begynte det å anerkjenne og ledende eksperter. Tallrike kliniske studier har bekreftet at urtepreparater med regelmessig og riktig inntak er svært effektive og bidrar til normalisering av blodsirkulasjonen. Men for å oppnå betydelige forbedringer på kortest mulig tid, anbefaler leger at de kombinerer dekokser og infusjoner sammen med moderne preparater.

For utvidelse av cerebral fartøy er det anbefalt å bruke slike urter:

 1. Avkjøling av valerianens røtter. 10 g røtter helles i varmt vann (400 ml), sett på en liten brann. Når væsken koker, må den slås av og infiseres i 3 timer. Etter denne tiden vil medisinen være klar, den er full 3 ganger daglig med en teskjef. Minimumsvarigheten av behandlingen er en måned.
 2. Avkjøling av hassel. Finn denne planten kan være i et apotek, stoffet er utarbeidet enkelt. En spiseskje med tørre blader å blande med en liten mengde bark av planten, etter at alle helles 250 ml kokende vann. Dekk medisinen og la stå i en time. Legemidlet er tatt med 30 ml to ganger daglig.
 3. Hvitvinpudding. Dette legemidlet har ikke bare en vasodilaterende effekt, men bidrar også til å bli kvitt hypertensjon. 25 g bær bærer 400 ml vann og tillater væsken å infusjonere i to timer. Bruk 20 minutter før måltider (3 ts).
 4. Avkjøling av skalleskallen. Baikal skullcap er en verdifull plante som bidrar til å utvide kapillærene og senker arteriell press. For å forberede medisinen må du male en liten håndfull røtter av planten og hell den med 500 ml varmt vann. Når væsken er infundert, ta 15 ml hver time.
 5. Infusjon av kamille. Kamille brukes aktivt til å behandle en rekke sykdommer siden antikken. Denne planten har ikke bare antiinflammatorisk og antibakteriell virkning, men styrker også veggene til karene og gjør dem mer elastiske. Alt som kreves for å tilberede en helbredende drikke - hell et glass kokende vann 4 ss tørr kamille og la det komme i en time. Drikk medisinen bør alltid være etter å ha spist (på en tredjedel av et glass).

Metoder som bidrar til å utvide hjernens fartøy

Effektive vasodilaterende produkter trenger ikke å kjøpes, de kan forberedes av deg selv. Utmerket i kampen mot aterosklerose har bevist seg:

 1. Te brus. Den terapeutiske løsningen basert på dette produktet er svært effektiv, så bruk den med forsiktighet. Eksperter anbefaler ikke å benytte denne metoden i nærvær av osteokondrose eller mavesår, da situasjonen bare vil forverres. Hvis slike sykdommer ikke er til stede, kan du sikkert ta behandling. En klype soda for å oppløse i et glass varmt vann, da det skal blandes og drukne på tom mage. Prosedyren gjentas hver 4. dag.
 2. Pine honning. Denne metoden er litt mer komplisert, siden du må forberede honning selv. I slutten av april - begynnelsen av mai, er det nødvendig å samle unge skudd av furu (de bør ikke overstige 10 cm i høyden), legg dem i en gryte, fyll med filtrert vann (1 liter) og brann. I ferd med å lage mat, vil vannet begynne å koke, det må helles regelmessig. Når kvistene blir myke, tilsett et kilo granulert sukker til stoffet og sitronmalen i blenderen. Legemidlet er kokt i ca. 5 minutter, hvorpå platen kan slås av. Etter 2 timer, når honningen kjøler seg ned, blir den hellet i en beholder med lokket. Legene anbefaler at du bruker dette produktet på en spiseskje en gang om dagen.
 3. Eteriske oljer. Aromaterapi brukes selv i moderne medisin, riktig utvalgte naturlige oljer bidrar til å fjerne stress og utvide arteriene. Den mest effektive er utdragene av bergamot, mynte og rosmarin. Alt som må gjøres - hver kveld hjemme for å arrangere en aromaterapi-økt med noen av disse oljene.

Ernæringstips

Riktig ernæring spiller alltid en avgjørende rolle når det gjelder å gjenopprette helsen. Noen bestemmelser inneholder slik mengde vitaminer og mineraler som praktisk talt ikke innrømmer dagens medisiner. Legene sier at hvis du regelmessig bruker egnede produkter, vil funksjonen til sirkulasjonssystemet bli restaurert, og veggene i kapillærene blir mer holdbare. Utvid fartøyene hjelp:

 • frukt med vitamin C;
  Epler, paprika og appelsiner med aterosklerose kan spises nesten i ubegrensede mengder.
 • mat med vitamin B;
  Nøtter, bananer, spiret hvete, vaktelgulv bidrar ikke bare til utvidelse av blodkar, men er også en utmerket forebygging av aterosklerose.
 • produkter mettet med magnesium.
  Havremelgrøt, bokhvete, vannmelon.

En sterk vasodilaterende effekt er besatt av sterke drikker, for eksempel konjakk. Hvis du bruker det i små doser (ikke mer enn 50 ml) en gang om dagen, vil det ikke bare være til nytte for tilstanden til blodårene, men også bidra til å redusere blodtrykket. Men å drikke vodka med denne sykdommen, tvert imot, er strengt forbudt.

Hvis behandling av aterosklerose vil bli utført i utgangspunktet, bli kvitt patologien vil bli oppnådd ved hjelp av folkemidlene. Men for å oppnå en positiv effekt på kortest mulig tid bør tilgangen være omfattende. Pasienten må revidere kostholdet sitt, bli kvitt dårlige vaner og sette idrett i praksis. Daglig morgen treningsøktene (spesielt i frisk luft) vil starte kroppens arbeid og fylle det med energi for hele dagen. Men i alle fall kan du bare gjøre behandling etter å ha konsultert en lege.

Les Mer Om Fartøyene