Hvordan fjerne en spasme av hodene i hodet

Til spasmer av hjerneskip behandles leger som den første fasen av manifestasjoner av sykdommer i nervesystemet og kardiovaskulærsystemet. Symptomer på patologi er kjent for mange mennesker. Angrep av ubehagelige hodepine frarøver en person muligheten til å jobbe og ikke hvile.

Å fjerne spasmer av blodkar på en pålitelig måte er drømmen om enhver lidende pasient. Men legen, før du behandler, bør finne ut årsaken til sykdommen. Kanskje hun gjemmer seg i feil holdning til helsen, det forstyrrede regimet, dårlig ernæring, og da trenger du ikke å utnevne tabletter?

Hvordan bytter jeg strømmen?

Siden de første faser av cerebral arterie aterosklerose forårsaker angiospasm, bør behandlingen begynne med et forebyggende kosthold og rasjonell ernæring, uten å vente på symptomene på alvorlig vaskulær patologi.

Kostholdet bør observeres, ikke tillate lange pauser og overspising. Kategorisk forbudt fastfood, søt brus og mat "vsuhomatka."

Volumet av rent (bedre filtrert) vann bør tilnærmes daglig til 2 liter. Kaffe er begrenset til to kopper om dagen. Te er mer nyttig grønn.

Det anbefales å unngå retter fra fete varianter av kjøtt, fett, røkt produkter. Spicy sauser, majones, ketchup, adzhika er kontraindisert. Begrens forbruket av saltede og syltet grønnsaker.

Det bør bli forlatt konfekt, ferskt bakevarer, søtsaker.

Den daglige menyen skal inneholde:

 • grøt fra upolert frokostblandinger (flak og klare frokoster mister deres nytte når de blir bearbeidet);
 • kjøttretter fra kylling, kalkun, magert kjøtt;
 • sjøfisk;
 • grønnsaker og frukt i sin helhet, i salater, fersk juice, kvalitet tørket frukt;
 • sjøkale;
 • vegetabilsk olje (linfrø, oliven, solsikke);
 • fettfattige meieriprodukter;
 • noen grønnsaker (salatblader, løk, persille, dill).

I stedet for sukker, prøv å bruke honning, bær (currants, tranebær).

Betydningen av behandlingsregime

Det er alltid vanskelig å behandle en medisin. De må tas, observere visse forhold, riktig dosering, bære med dem til jobb. Ved å gjøre det, bør det klart forstås at nei de beste pillene ikke vil hjelpe hvis du fortsetter å sove i snatches, røyk, daglig opplever nervøse overbelastninger, "fjernet" av alkohol.

Alle som bryr seg om hans helse, behandler slemme vaner negativt, håper ikke på medisiner, men for hans viljestyrke.

Å styrke søvn vil hjelpe:

 • daglig går i alle vær i luften;
 • kontroll over ventilasjon av hjemme og arbeidsrom;
 • urtete på kvelden med melissa, mynte og honning.

I arbeidsmodus må du gi korte pauser i 10-15 minutter med litt fysisk oppvarming.

Slapp av bør være ved hjelp av fysiske øvelser, yoga, selvmassasje, varm dusj eller bad med havsalt. Du kan prøve psykologisk trening G.N. Sytin, en berømt psykoterapeut. Han kaller dem "humør", nettopp formulerte ordrer til seg selv. Du kan finne riktig "humør" og lytte til det mens du ser bilder på Internett. Det tar ikke mer enn 20 minutter om dagen. Handlingen innebærer assistanse i å mestre teknikken til automatisk trening.

Med hyppig hodepine blir ikke styrketrening vist. Du kan sykle, gå til bassenget.

I resten er det nødvendig å legge til elementer av kunst (lytte til klassisk musikk, besøke konserter, utstillinger, teater).

Behandling med medisiner

Ved behandling av angiospasmet i hjernen, brukes medisiner i forskjellige retninger:

 • smertestillende midler;
 • uttak av spasmer (antispasmodik);
 • advarsel om negative konsekvenser i hjernecellene fra midlertidig sirkulasjonsforstyrrelse;
 • styrke tonen i blodkarene;
 • beroligende.

Fjern raskt de smertefulle hodepinehjelpspillene som inneholder Paracetamol, Analgin (Mig, Pentalgin forte, Efferalgan Oops). Du må vite at handlingen er begrenset til to eller tre timer. Etter å ha fjernet smerten, løser disse stoffene ikke problemene og eliminerer ikke årsaken til patologien, derfor kan de bare brukes som symptomatiske midler.

En gruppe antispasmodik er representert av:

Disse stoffene er derivater av belladonna (Atropine) eller har egenskaper av effekter på fartøyets muskelvegg med fjerning av spasmer.

Kombinert narkotika Andipal forbinder anestesi og spasmer eliminering, fordi det inkluderer Analgin, Dibasol og Papaverine i arbeidsdoser.

Vasodilaterende egenskaper er besatt av: Atromidin, Euphyllinum, Mefakor, Atomax.

For langsiktig kursbehandling anbefales midler som styrker veggene i arteriene og gjenoppretter tonen (Vinpocetine, Nikotinsyre, Cavinton).

Derivater av nikotinsyre kan brukes til kursbehandling av angiospasm. Slike midler anvendes både i injeksjonsform og i form av tabletter. De fremmer utvidelsen av små blodkarillærer, og derved øker blodstrømmen til hver enkelt celle og eliminerer symptomene på vasospasmen. For selvadministrasjon er nikotinsyre ikke bra, men som en kompleks terapi hjelper det å redde pasienten fra smertefulle symptomer raskere.

De gunstige effektene på hjernecirkulasjon er produsert av alkaloidderivater av en vanlig vinca-plante. En gang i kroppen virker dette stoffet som en naturlig antispasmodisk, som eliminerer alle de smertefulle symptomene på angiospasmet og forhindrer dets konsekvenser. I tillegg bidrar vinca alkaloider (vinpocetin) til å forbedre metabolismen av nervesvev, forhindre trombose og øke aktiviteten av cerebral blodstrøm.

Kalsiumantagonister normaliserer tonen i hjerneskipene (Diltiazem, Isoptin, Kordafen). Nesten alle legemidler fra denne gruppen bidrar til utvidelse av lumen i arteriene og påvirker ikke venenees tilstand. Under slike forhold øker blodstrømmen i hjernevevet, og nerveceller mottar store deler av oksygen. Fond fra denne gruppen er mye brukt i medisin og til nå er det utviklet 3 generasjoner av slike legemidler.

I tillegg til å eliminere spasmer av cerebral fartøy, er de vant til å behandle hypertensjon. Kalsiumantagonister er derfor et middel til valg for pasienter med hypertensjon og vasospasme i hjernen.

3 grupper av kalsiumantagonister:

 1. Derivatene av fenylalkylamin er verapamil.
 2. Derivater av dihydropyridin - Nifedipin, Amlodipin, Felodipin, Nicardipin, Nimodipin og andre.
 3. Benzotiazepinderivater er Diltiazem.

Hver av disse medisinske stoffene skal foreskrives strengt i henhold til legenes vitnesbyrd, da den har kontraindikasjoner og bivirkninger. For å eliminere spasmer av karene i hodet og nakken, brukes midler fra den andre gruppen. De er de mest effektive for disse formål og trygt for langvarig bruk.

Beroligende effekt er hyrde Fort, Novopassit, Corvalol, Valerian. Dette betyr at plantekilder ikke er vanedannende, godt tolerert av pasientene. I fravær av effekt foreskriver nevrolog sterkere syntetiske stoffer.

For å gjenopprette effektene av angiospasm og sikre det aktive arbeidet i hjerneceller, anbefaler vi Nootropil, Glycine Fort, Piracetam, Cortexin. De tar kurs av behandling om 2-3 måneder.

Preparater basert på ginkgo biloba har en kompleks effekt på cerebral blodstrøm. De eliminerer spasmen i livmorhalsen og hjernen, endrer blodets reologiske egenskaper (fremmer fortynningen), forbedrer mikrosirkulasjonen, styrker veggene i arteriene og årene. Har også kraftige antioksidantegenskaper, forbedrer arbeidet med nerveceller i hjernen, har anti-edematøse evner.

Legemidler fra denne gruppen er ikke reseptbelagte. De kan tas uavhengig og uten legeutnevnelse. Men før det er det bedre å gjøre seg kjent med bruksanvisningen, for å studere alle kontraindikasjoner og mulige bivirkninger.

På resept for forhindring av trombus vist antikoagulanter (warfarin, Sinkumar, Brillinta, Pradaksa) og disaggregants (acetylsalisylsyre).

Pasienter med symptomer på cerebral aterosklerose i behandling av vasokonstriksjon nødvendigvis å foreskrive medikamenter for å redusere blodkolesterol (Atorvastatin, rosuvastatin simvastatin, Lovastatin).

Behandling ved hjelp av fysioterapi metoder

Metoder for fysioterapeutisk virkning bør forårsake vedvarende avslapning av blodkarene i hjernen, forbedre blodtilførsel og gjenoppretting i vev. Elektroforese med ulike medisinske preparater (Novocaine, Euphyllin, Platyphylline, magnesium, kaliumsalter, jod, bromid) brukes:

 • på kraftsonen;
 • med anordning av elektroder på øyebollene og nakkestøtten;
 • intranasal elektroforese;
 • gjennom påvirkning på ryggraden;
 • ved administrering av det aktive stoffet i sonen av de cervicale sympatiske noder.

Innføringen av stoffet ved hjelp av metoden for endonasal elektroforese øker effektiviteten, så nært som mulig til hjernens kar

Forløpet av prosedyrene bidrar til å forbedre søvn, for å fjerne økt spenning og hodepine.

Hva kan gjøres hjemme?

Hvis spastisk hodepine har oppstått hjemme, er det ikke nødvendig å vente på en sterk intensitet av symptomer. Før du tar medisiner, kan du prøve følgende metoder:

 • vask med lavtemperatur vann;
 • gni ørene med kaldt vann;
 • nedsenke i bekkenet med kaldvannsfødder, mer effektive kontrastbatterier med alternerende kaldt og moderat varmt vann;
 • du kan nedsenke hendene i badekaret til albuen;
 • Massasje i sirkulære bevegelser i templene, pannen og occiputen;
 • å forberede og drikke urtete med honning.

Hvilke folkemessige måter hjelper med spasmer?

Hvis valget falt på folks måter, må du stille inn en lang periode med behandling. For å unngå en allergisk reaksjon, bruk dem forsiktig, kontroller helsen din.

De mest populære anbefalingene er decoctions av medisinske urter. Det er praktisk å brygge dem om natten i en termos, og drikk neste dag. For dette bruk planter som:

 • rose hofter,
 • hagtorn,
 • timian,
 • blader av vill jordbær,
 • St. John's wort,
 • blomster av calendula,
 • løvetannrot;
 • frukt av japansk sophora;
 • bær av viburnum;
 • periwinkle.

Du kan kjøpe alkoholholdig tinktur av langtidslagring i apoteket og drikk den til 15-20 dråper.

Tinktur av en gylden mustasje (duftende kalligrafi) anbefales å legge 3-4 dråper til te.

Ancient folk rette for behandling av smerte - feste til pannen, eller kål blad sette komprimere buljong Banan, løvetann rot.

Hjelp er lovet å gni templene med essensiell olje av sitronbalsam, enebær, knust hvitløk.

Bemerkelsesverdig oppskrift hvitløk sitron skjær, som vanligvis brukes for profylakse av aterosklerose, og egnet til å styrke hjernen.

Aromaterapi tilbyr lukter av geranium, lavendel og jasmin.

Farlige konsekvenser av angiospasm

Symptoma cerebral vasospasme masker de innledende manifestasjoner av alvorlige sykdommer (slag, cerebral aneurisme, neoplasma). Mangelen på rettidig behandling øker hjernens hypoksi.

I barndommen er angiospasm den vanligste årsaken til hodepine. Det manifesterer seg i anemi, vaskulær dystoni. Et barn lager bak jevnaldrende i vekst, intellektuell utvikling. Tidlige problemer med hørsel oppdages, visjonen er redusert.

For diagnostikk i medisinske institusjoner er det nok medisinsk utstyr. Ikke tolerer vage hodepine. Det er nødvendig å finne ut årsaken og begynne å bli behandlet.

Årsaker og behandling av cerebrale spasmer

Spasm av cerebral fartøy (cerebral angiospasm), det vil si deres innsnevring, oppstår når klaring mellom veggene på karene minker. Årsakene til dette kan være mange, og konsekvensene kan være alvorlige brudd på kroppens arbeid.

Hvorfor er det spasmer av cerebral fartøy

Årsakene til de problemer som kan lure i hjernen og i ryggmargen, fordi gjennom hans nakkesøylen er arteriene som tilfører blod til hjernen. Problemer i hjernen skyldes ulike forhold, når en person er veldig sliten i lang tid, sover ikke nok når kroppen mangler oksygen.

Hjernen til en person er også sliten, som andre deler av kroppen. Når han arbeider lang, hard og ikke får nok hvile, svekkes blodtilførselen som den forverrede tilstand av fartøyene selv og der blodet passerer. I tillegg fremkaller noen sykdommer utviklingen av spasmer av cerebral fartøy. For eksempel fører hypertensjon ofte til vaskulære spasmer.

Årsaker til hjerne spasmer

 • tretthet,
 • Stressfull situasjon;
 • Mangel på søvn;
 • Mangel på oksygen;
 • Aldersrelaterte endringer i vaskulær status;
 • Røyking.

Sykdommer i provokatører

 • Osteokondrose av livmorhalsen;
 • Hypertensiv sykdom;
 • Hjertesvikt;
 • Vegeta-vaskulær dystoni;
 • Nedsatt nyrefunksjon
 • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
 • Tumorer i hjernen.

Ikke alltid problemet skyldes noen alvorlige grunner. En enkel innenlands situasjon kan provosere denne tilstanden, for eksempel en tur i frosten med et avdekket hode, for mye alkohol. Sterke følelser, forresten, er ikke bare negative, de kan provosere hjerne angiospasme.

I alle situasjoner bør man i det minste forsøke å forbli rolig og selvstendig, da overdrevne følelser rister nervesystemet.

Dette påvirker blodårene, hjertet, utvikler ulike sykdommer. På følelsesmessige utbrudd, kan blodkarene reagere selv mot en bakgrunn av fullstendig helse. Slike spasmer kan for eksempel forårsake en sterk krangel eller mentale traumer. Å provosere reaksjonen av cerebral fartøy kan også endre været i meteosensitive personer. Spesielt farlig er plutselige hopp med atmosfærisk trykk.

For flere tiår siden ble spasm av hjerneskibene hovedsakelig funnet hos eldre. Dette er knyttet til aldersrelaterte endringer og tap av vaskulær elastisitet. Imidlertid er det mer sannsynlig at unge mennesker lider av dette problemet, og de fleste er bosatt i store byer.

Normal blodstrøm og blodstrømmer under spasmer

En viktig negativ rolle spilles av den økologiske situasjonen i store bosetninger. Giftige stoffer, utslipp av bedrifter og biler i luften, en stor mengde støv påvirker blodkarene, og generelt tilstanden til hele organismen som helhet. I tillegg er det i store byer alltid mangel på oksygen i luften. Alt dette fører til en innsnevring, og noen ganger en spasme av karene, inkludert hjernens kar.

Faren for spasmer i blodkarene i hjernen ligger selvsagt ikke i vente for hver person. Det er kategorier av mennesker som er mer utsatt for en slik reaksjon av kroppen. De lider enten av noen sykdom, eller har sensitive kar.

Hvem er i fare?

 • Mennesker hvis slektninger har hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • Pasienter med hypertensjon, angina pectoris;
 • Diabetikere som lider av diabetes;
 • Inviterate røykere eller alkoholikere;
 • Mennesker hvis kropp er utsatt for trombose;
 • ubalansert;
 • Følsomt for værendringer.

symptomer

Det viktigste og hyppigste symptomet på cerebral vasospasme er hodepine som kan føles hvor som helst i hodet. Det er forbundet med et brudd på blodstrømmen, når det smalte fartøyet ikke passerer nok blod.

Separate deler av hjernen mottar ikke ernæring, og deres arbeid er forstyrret. I tillegg til hodepine oppstår ofte svimmelhet, og i alvorlige spasmer kan det også legges til flere bekymrende symptomer.

Manifestasjoner av vaskulære spasmer

 • Hodepine og svimmelhet
 • Økt tretthet og redusert effektivitet;
 • Den blinkende av fluer;
 • Støy i ørene, som øker med fysisk aktivitet;
 • Kvalme og jevn oppkast.

Symptomer i alvorlige tilfeller

 • Brudd på tale;
 • Dips i minnet;
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser;
 • Tap av orientering;
 • Besvimelse.

Angiospasm kan utvikle seg raskt og raskt, da kommer symptomene plutselig. Men kronisk vasospasme er mulig, noe som gir mildere symptomer, men det er farlige komplikasjoner. En forferdelig komplikasjon av kroniske spasmer i hjerneskip kan være iskemisk slag, som utvikler seg når karetets lumen er helt lukket. Konsekvensene kan være svært alvorlige, siden tidlig eller utilstrekkelig omsorg fører til død av et stort antall neuroner på grunn av mangel på blodtilførsel til hjernens nettsted.

Det er en cerebral angiospasme hos barn, det fører også til iskemi av hjerneområder. Konsekvensene av dette kan være en forsinkelse i utviklingen. I tillegg er det mulig med signifikant forstyrrelse av blodkarene hos barn, blindhet, døvhet, parese og nevropati. Når de blir modne, utvikler disse barna vedvarende migreneangrep.

Diagnose og behandling

Hvis hodepine ofte føltes, svimmelhet, så er det verdt å se lege, siden det er farlig å forlate cerebrovaskulære lidelser uten oppmerksomhet.

For å diagnostisere er det nødvendig å gjennomgå undersøkelse av cervical ryggraden (røntgen, MR), samt magnetisk resonans undersøkelse av hodene i hodet. For å fastslå tilstanden til arteriene, blodstrømshastighet, detekter blodpropper og plakk i karene, utføres dupleksskanning.

Viktig informasjon vil være MR eller CT, utført i kontrast, det vil si med innføring av kontrastmedier i blodet. Basert på symptomene og resultatene av forskningen, kan du etablere en diagnose og foreskrive en behandling.

Bare en lege kan ta en beslutning og anbefaler å ta medisiner, selvmedisinering er uakseptabelt for cerebral angiopati. Selvfølgelig vil beredskapstiltak hjemme redusere tilstanden, lindre alvorlig hodepine, men dette avbryter ikke besøket til legen.

Hjelp hjemme

 • Vasking med kaldt vann;
 • Kaldt fotbad;
 • Du kan ligge med hodet på puten;
 • Massasje av templer og occiput;
 • Et glass varmt vann med honning.

Du kan også drikke en tablett med Spazgan, Nurofen eller lignende, for å lindre spasmen, kan du slippe corvalol eller tinktur av valerian. Hvis symptomene gjentas, må du straks gå til legen.

Metoder for behandling av cerebral angiospasm er avhengig av årsaken. Hvis vi begrenser oss til fjerning av symptomer, vil de bli gjentatt igjen og igjen. Ved å identifisere sykdommen som førte til utviklingen av vaskulær spasme, må du først styre arbeidet for å behandle det spesielt.

Etter at årsaken er eliminert, vil ubehagelige symptomer gå bort. Det er imidlertid ikke alltid mulig å identifisere en bestemt sak, og det er ikke alltid mulig å eliminere det. Deretter utvikles en behandlingsstrategi som inkluderer optimalisering av livsstil.

Tiltak for behandling av cerebral angiospasm

 • Avslag fra røyking og alkoholmisbruk;
 • Justere dietten;
 • Sanitærisering av infeksjonsfokus, inkludert tannbehandling;
 • Fjerning av spasmer ved hjelp av vasoaktive kalsiumantagonister;
 • Hurtig lindring av smerte med intravenøse injeksjoner av Euphyllin, No-shpy, Revalgina, Papazal;
 • Inntak av nootropiske stoffer: Nootropil, Pyracetam, Trental;
 • Godkjenning av korrektorer for drift av cerebral fartøy, for eksempel Actovegin, Cerebrolysin;
 • Adaptogenov (eleutherococcus, ginseng, magnolia vintre) og vitaminer;
 • Fysioterapeutisk behandling (elektroforese, darsonval);
 • Kurs i massasje av kraftsonen;
 • Sanatoriumbehandling.

Ved behandling av cerebral angiospasm er et system viktig, flere behandlinger kan være nødvendige for å oppnå et bærekraftig utfall.

Livsstil og forebygging av spasmer av cerebral fartøy

Det er viktig å etablere riktig ernæring og overvåke din vekt. Om morgenen er det best å spise hele grøttegrøt, spise regelmessig sjømat til lunsj, og mange forskjellige grønnsaker er nødvendige. Det er nødvendig å begrense bruken av fett meieriprodukter, antall søtsaker reduseres til et minimum.

Legene anbefaler vanligvis å gi opp fettstoffer, fra stekt, røkt og hermetisk mat. Sterk te og kaffe bør byttes ut med urteinfusjoner, noe som vil bidra til å styrke karene, for eksempel hundrosen, nesle, johannesurt. Det er også verdt å merke seg karbonatiske drikker, spesielt siden de ikke bare skader karene, men hele kroppen. Men å gi deg en tilstrekkelig mengde væske (minst 2 liter per dag) er absolutt nødvendig. Dette vil bidra til å unngå stagnasjon i fartøyene og akkumulering av skadelige stoffer.

Mange folkemessige midler bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og perfekt tåke fartøyets vegger, spesielt med vanlig bruk.

Et populært middel for å rense fartøyene og styrke dem er hvitløk. Det er grunn til tilstanden av vassel og helles med vegetabilsk olje (1 hode hvitløk per 200 ml olje), etter en dag tilsett 1 teskje sitronsaft. Ta om morgenen til 1 teskje. Kurset varer 3 måneder.

Motoraktivitet bidrar alltid til å styrke fartøyene, opprettholde sin tone. Denne aktiviteten kan være noe, avhengig av hva en person liker å gjøre: dans, gå eller sykle, svømme, fitness, yoga. Å unngå mental overbelastning, kontrollere stressnivået og hvile fullt vil hjelpe fartøyene til å klare seg normalt med sine funksjoner.

Vi anbefaler deg å bli kjent med det som forårsaker sammenblanding av hjernens kar.

Komplett gjennomgang av cerebrale vasospasmer

Fra denne artikkelen vil du lære: den farlige spasmen av hjernens kar, hva det indikerer, og om det er nødvendig å behandle denne tilstanden.

Når cerebral vasospasme inntreffer kort funksjonsforstyrrelse av cerebral sirkulasjon i form av plutselige anfall krampe - muskulære laget reduserende intracerebrale fartøyer med liten kaliber, noe som fører til en reduksjon i blodstrømmen lumen og redusere intensiteten.

Tidligere ble det antatt at slike endringer ikke i vesentlig grad forstyrre blodtilførsel til hjernen celler og deres struktur, forårsaker en hodepine hos pasienter med varierende intensitet (lys til sterkt uttrykt). Men forskere har påvist en årsakssammenheng med en slik trekning av tid (noen få dager), men uttalt brudd av den generelle tilstand av fullstendig eller delvis tap av arbeidskapasitet, samt kommunikasjon med slag på hjernen.

Diagnose og behandling av denne patologien håndteres av en nevropatolog.

Du kan bli kurert. For å gjøre dette må du strengt følge anbefalingene for livsstil og ernæring, medisinering og behandling av samtidige sykdommer.

Hva er essensen av patologi?

De viktigste egenskapene til spasmer av cerebral fartøy, som en patologisk tilstand:

 • Lesjonen strekker seg bare til små arterier i hjernevævet - for det meste kapillærer, arterioler og terminale grener av cerebrale arterier. Vener og store arterier spasmodisk sjeldnere.
 • Endringer påvirker ikke hele hjernen, men bare en eller flere soner av en, eller begge hemisfærer (frontal occipital, temporal, etc.).
 • Fartøyets natur forandrer seg - spasmer - en reduksjon i det indre lumen og den totale diameteren på grunn av en kraftig sammentrekning av vingeveggets sirkulære muskelfibre.
 • Tid for forekomst og varighet av spasmer - plutselig i form av et kortvarig forbigående angrep (fra flere minutter til flere timer).
 • Konsekvensene er en reduksjon i blodets hastighet og intensitet, en reduksjon i mengden blod beriket med oksygen og næringsstoffer, som forstyrrer arbeidet (funksjonen) av nerveceller.

Sykdom eller symptom: hvordan å behandle spasmer i blodårer?

Den klassiske varianten av spasmer i hjerneskip forårsaker ikke organiske endringer (ødeleggelse, nekrose) i hjernevævet, men bare bremser aktiviteten. Men hvis slike angrep forekommer hele tiden, eller mot bakgrunnen av en annen patologi i hjernen (betennelse, aterosklerose) - de er i stand til å provosere irreversible sirkulasjonsforstyrrelser, inkludert slag. På grunn av denne funksjonen betraktes spasmer fra forskjellige sider - som en egen uavhengig sykdom (primær form) og som et symptom på andre sykdommer (sekundær form).

Primær form

I dette tilfellet er spasmer i arteriene den primære og eneste patologien til hjernen. Det er karakterisert som et brudd på automatisk regulering av intracerebral vaskulær tone. Dette betyr at kroppen mister sin evne til å støtte arteriellveggets kontraktile aktivitet - den blir rødt utvidet, da taper det motsatsen (det er ingen balanse).

Vaskulær tone opprettholdes av et automatisk selvregulerende autonomt nervesystem og ikke kontrollert av bevissthet. Men eksterne faktorer kan påvirke denne prosessen gjennom følelsesorganene (syn, hørsel osv.). En slik sann variant av sykdommen som følge av feil av autoregulasjonseksperter kaller en cerebral vaskulær krise.

Autoregulering av hjerneskip

Sekundær form

Sekundær spasm av cerebral fartøy er en konsekvens av andre sykdommer i intrakraniell arteriel seng, nervøs vev og mange andre organer. I dette tilfellet er mekanismen for brudd på arterietone ikke så mye forbundet med sviktet i det vegetative systemet, men heller med irritasjonen som følge av den underliggende patologien.

I praksis er det vanskelig å avgjøre hva som er en cerebral vaskulær spasme - primær eller sekundær. Denne patologien skal oppfattes som potensielt farlig, den kan ikke overlates ubehandlet, særlig hos pasienter med tydelige tegn på skade på nervesystemet.

Hvem er i fare for å bli syk - årsaker og risikofaktorer

årsaker

Primær spasme av cerebral fartøy (cerebral krise) er en følge av tre årsaker og sykdommer:

 1. Arvelig predisposisjon (i 50-60% spores nærvær av nære slektninger).
 2. Vegetosovaskulær dystoni (nå kalles det ofte neurokirkulatorisk dystoni).
 3. Langsiktig periode etter traumatisk hjerneskade (blåmerke, hjernerystelse, intrakraniell hematom).

Sekundær angiospasme i hjernen forårsaker den mest varierte naturen - det er konsekvensen av denne patologien:

 • aterosklerose i hjernen og karoten arterier;
 • hypertensiv sykdom (høyt blodtrykk);
 • intracerebrale vaskulære aneurysmer og misdannelser;
 • et syndrom i vertebralarterien (sirkulasjonsforstyrrelser i dette viktige blodkarforsyningen til hjernen);
 • neurose og psykomatotisk ustabilitet;
 • noen svulster i hjernen, dens membraner og hypofysen;
 • hjertesykdom (angina pectoris, arytmi);
 • cerebral form av diabetisk angiopati;
 • vaskulitt, systemisk lupus erythematosus, kollagenose, fortsetter med nederlag av intrakranielle kar
 • betennelse i hjernen og dens membraner (meningitt, encefalitt, arachnoiditt);
 • endokrin patologi (overdreven aktivitet av binyrene, skjoldbruskkjertelen, hypotalamus-hypofysesystemet).

Risikofaktorer

Bortsett fra årsakene til spasmer av cerebral fartøy, skiller utfordrende og risikofaktorer seg, da de må tas i betraktning ved valg av behandling:

 • ung og eldre alder (over 87% av pasientene i alderen 30 til 45 år);
 • mannlig kjønn (mer enn 75% av mannlige pasienter);
 • sterke følelser og erfaringer (både positive og negative);
 • stressende situasjoner;
 • Endringer i vær, endringer i klimatiske forhold
 • intens mental aktivitet, overarbeid av hjernen og øynene;
 • intermitterende søvn, konstant mangel på søvn (for eksempel når du arbeider med nattskift eller andre forhold);
 • misbruk av røyking, alkohol, sterk kaffe, te, energidrikker;
 • kontakt av huden i hodebunnen med kald luft;
 • medisinske preparater (tabletter, injeksjoner) med overdose eller individuell intoleranse;
 • akutt eller kronisk forgiftning av kjemikalier, salter av tungmetaller og andre giftige stoffer (oftere skjer dette når det er tilsvarende yrkesfare på jobben);
 • dehydrering av kroppen (vedvarende diaré, hyppig oppkast, utilstrekkelig inntak av væske, intens svette).

Hva er symptomene?

Spasm av cerebral fartøy kan forekomme i fire versjoner:

 1. en ren cerebral variant - symptomer på spasmer bare av cerebral fartøy (60% av tilfellene).
 2. koronar cerebral - en kombinasjon av hjerne og symptomer på spasmer i hjerteårene (hyppig type brudd - 25%);
 3. hepatocerebrale og pankreatocerebrale - samtidige symptomer på lever- eller bukspyttkjertelkolikk med hjernebrann.
 4. Renalcerebral type - nyrekolikk og cerebral angiospasm.

Spasm av cerebral fartøy er et plutselig angrep på bakgrunn av fullstendig velvære, i varierende grad, forstyrrer den generelle tilstanden. Tabellen presenterer symptomene på cerebral angiospasm, avhengig av graden av alvorlighetsgrad:

Hvordan lindre spasmen av karene i hodet og nakken, uten å gjøre feil

Hva er sykdommen, hva er årsakene til dette?

Spasm av cerebral fartøy

Spasm kalles ofte gjentatt innsnevring av blodkar, som er ledsaget av en plutselig forverring av trivsel. Faren for en krise er å stoppe oksygenforsyningen til hjernecellene en stund. Dette er fulle av negative endringer i funksjonen av sentralnervesystemet, og spasmer i hodens kar kan være et symptom på en farlig patologi som krever nøye oppmerksomhet mot deg selv.

Før du finner ut hva du kan ta i denne situasjonen, må du forstå hva som er årsaken, fordi det er mange av dem. Alt begynner med det faktum at tonen i blodkar reduseres, det skjer under betingelse:

 • osteokondrose i livmoderhalsen;
 • endringer i tykkelsen, form av veggene i elastisk rørformet formasjon;
 • Nyresvikt, hjertesykdom, skjoldbruskkjertel;
 • unormalt blodtrykk (over / under normal);
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • dannelse av cyster, svulster.

Legene noterer seg flere sekundære årsaker til plutselig innsnevring av elastiske rørformasjoner. Disse inkluderer overarbeid, oksygenmangel, avhengighet, negativt miljø. Det skjer at spasmodiske fenomen oppstår når en person er sterkt glad eller ler. Hvis du er i fare, prøv å avstå fra overflødige følelser, selv positive. Spasm av fartøyene i hodebunnen kan være forårsaket av hypotermi.

Symptomer på patologi

Symptomer på spasmer av hodeskårene

Uansett årsak til dette fenomenet, er det vanskelig å ikke legge merke til det. Forresten er folk i fare personer med diabetes, utsatt for trombose, lider av angina pectoris, høyt blodtrykk, fedme. De trenger først å kjenne symptomene på spasmer av hodeskårene. Typiske er:

 • smerte i ulike deler av hodet (panne, whisky, nakke);
 • svimmelhet;
 • lavt / høyt blodtrykk;
 • kvalme;
 • ubehagelige opplevelser i høyre / venstre halvdel av kroppen;
 • reduserte ytelsesindikatorer;
 • ekstreme lyder i ørene;
 • tap av orientering.

Mørkere i øynene, midlertidige dips i minnet, taleforstyrrelser - alt dette refererer også til tegn på patologi.

Medisinsk hjelp

For å ta opp spørsmålet "Det som skal gjøres med spasmer av hodeskårene" er bare nødvendig for legen. Fordi du ikke bare sløver smerten, men forstår årsakene til dette fenomenet. For dette sender legen alltid til diagnostiske prosedyrer. Programmet inkluderer magnetisk resonans avbildning, ultralyd av cervical ryggraden, dopplerography.

En spesielt viktig prosedyre er studien av blodkar ved bruk av kontrastmedium. Så det er mulig å diagnostisere nederlag med aterosklerotiske plakk, aneurysmer, tilstedeværelse av trombi. Basert på de oppnådde resultatene, foreskriver legen tabletter mot krampe i hodene. Hovedsakelig brukt:

 • vasodilatorer (Atomax, Atromidin);
 • legemidler som stimulerer blodstrømmen til hjernen, metabolisme (Piracetam, kalsiumantagonister, Sermion);
 • antispasmodik - anses som den mest effektive (Spazmolgon, Papaverin);
 • tabletter som reduserer indre friksjon av blod (Trental).

Ikke-behandlingsmetoder

Kunnskap om hva du skal fjerne krampene i hodene, er ikke nok, fordi du må eliminere årsaken til den patologiske tilstanden. Det kan være nødvendig å behandle nyrer, normalisere vekt eller eliminere problemer forbundet med kardiovaskulærsystemet. Selvmedisinering i dette tilfellet kan være farlig. I de fleste tilfeller utføres behandling av spasmer i hodebunnen eller hjernen ved konservative metoder. De er rettet mot å styrke blodkarene, kroppen som helhet.

 1. Shockwave terapi er basert på bruk av akustiske bølger. Under påvirkning er smerter redusert, betennelsesprosesser stoppet, metabolisme normalisert, blodsirkulasjon normalisert. Kontraindikasjoner er et brudd på blodpropp, hypertensjon, kreft, akutte infeksjoner, skjørhet i tubulære formasjoner.
 2. Tissue neuroadaptation - elektriske lavfrekvens pulser brukes. På menneskekroppen er det biologisk aktive poeng, i dem introduserer legen tynne nåler, utført strøm. Så du kan behandle hodepine.
 3. Fysioterapi - er et kompleks av prosedyrer som involverer bruk av svak strøm, laser, ultralyd, lys, ultrafiolett. Hvis det er problemer med ryggraden som fremkaller spasmer i hodeskarene, kan de løses på denne måten.
 4. Massasje i hodet - På grunn av glatte bevegelser er det mulig å fjerne hodepine, slapp av i nervesystemet, normaliser trykket.

Kvalifisert medisinsk personale anbefaler at for å forbedre vascularens funksjon, fullstendig forlate skadelige vaner, gå daglig utendørs, hold deg til den daglige rutinen og spis riktig. Forsterkende effekt på det nervøse, vaskulære system har herding, kul dousing, kontrastdusj.

Hvordan avlaste hjerne spasmer

Cerebral angiospasm begynner som et resultat av en nedgang i lumen mellom karene. Dette skyldes den lange og intensive sammentrekningen av fartøyets vegger. Det er så mange grunner til at det er en spasme av hjerneskip, og konsekvensene er svært forskjellige, men en ting er sikkert, de er ødeleggende for kroppen.

årsaker

Spasmer av hodeskårene kan begynne både på grunn av problemer i selve hjernen og ryggraden gjennom hvilke arteriene som leverer blodet til kroppen, passerer.

Hvis problemet ligger i hjernen selv, så kan det være, både fra alvorlig tretthet i svært lang tid, og fra mangel på oksygen.

Fra utilstrekkelig hvile og hardt arbeid forstyrres blodsirkulasjonen og tilstanden til sirkulasjonssystemet. I tillegg til tretthet, på grunn av spasmer i hjernen, kan sykdommer, for eksempel hypertensjon, også begynne.

Røyking, søvnmangel, stress, aldersendringer, alkoholmisbruk, oksygen sult i hjernen - det er mer nøyaktige årsaker til spasmer i hodene i hodet.

Normal fartøy og spasmodisk

Også den provokerende faktoren av spasmer kan være sykdommer:

 • hypertensjon, hjerne svulst, hjertesvikt, takykardi;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • nyresykdom, vegetovaskulær dystoni, diabetes mellitus, osteokondrose i livmoderhalsen.

I tillegg forårsaker spasmer i hjerneskarene ofte en sterk krangel, stress. Derfor er det nødvendig å forbli rolig i alle situasjoner. For meteosensitive personer er trykkprang og værendringer svært farlige.

Risikogruppe

Hvis tidligere angiospasme ble funnet bare hos eldre, og årsaken til dette var tap av vaskulær elastisitet, lider unge mennesker av hodepine. Dette stammer fra dette er vanligvis den mest luftforurensning - giftige stoffer, avgasser, støv, har alt dette en negativ innvirkning ikke bare på betingelse av skipene, men også på den generelle helse.

Også på vasokonstriksjon kan lide og barna, slik at de kan ha en forsinket utvikling, blindhet, døvhet, nevropati, og senere vil de manifesterer migreneanfall.

Først av alt inkluderer risikogruppen de menneskene som lider:

 • hypertensiv sykdom;
 • diabetes;
 • slektninger som allerede har hatt hjerneslag eller hjerteinfarkt;
 • med ubalansert oppførsel;
 • de med en organisme utsatt for trombose;
 • meteodependent.

symptomer

Hva er symptomene på spasmer i hjernen? Det aller første tegnet er hodepine, som er følt på en rekke steder.

Med angiospasm er det en alvorlig hodepine

Det smertefulle syndromet av vasospasmer skyldes bare brudd på blodsirkulasjonen, som igjen viste seg som følge av innsnevring av blodkar. Også ofte er det kvalme, svimmelhet, flyr for øynene, tinnitus, som forverres under stress, det er en nedgang i arbeidskapasiteten.

I særlig alvorlige tilfeller oppstår taleforringelse, besvimelse, orienteringstap, minnefunksjon, koordinering.

Spasmer kan utvikles så raskt (i dette tilfellet manifesterer symptomene seg raskt), og har en kronisk karakter. Med kronisk kurs er symptomene mildere, men dette tilfellet er farlige komplikasjoner.

Den farligste konsekvensen kan være iskemisk slag, som et resultat av hvilket et stort antall neuroner dør.

Angiospasm kan føre til mer alvorlige hjernesykdommer

diagnostikk

For å diagnostisere spasmer, er det nødvendig å gjennomgå en fullstendig undersøkelse av hele cervical avdelingen, det vil si å lage en røntgen og magnetisk resonans undersøkelse. Tosidig skanning utføres for å detektere plakk og blodpropper. Det vil også være bra å lage en MR med innføring av et kontrastmiddel.

Selvmedikasjon med spasmer i hjernen er rett og slett uakseptabelt. Du kan fjerne alvorlig smerte, men bare en lege kan ordinere medisiner og medisiner.

Lindre smerte hjemme

Når sterke smerter i hodet, kan det være kaldt fotbad, gni templer og panne med kaldt vann, massere baksiden av hodet, nakke og whisky, fortynnet i et glass lunkent honning vann, så bedre å legge seg ned på puten. Av tabletter, spaghetti, nurofen og lignende medisiner er egnet. Også hjemme, er det mulig å lindre smerte med dråper corvalol eller valerian.

Folkemidlene

I tillegg er det flere hjemmeoppskrifter for fjerning av angiospasm.

Vel hjelp urte avkok:

 • Valerian, motherwort, yarrow, anis, caddish og hund rose. Ta avkok hele dagen som te.

Is komprimering:

 • fra urter av plantain, røtter av løvetann og St. John's wort.

Det kan være nyttig og aromaterapi:

 • For å gjøre dette, over overleppen trenger du å dryppe en dråpe jasmin, mynte eller lavendelolje.

behandling

Metoder for å eliminere vasospasmer i hodet avhenger av symptomene, men hvis de bare elimineres, vil spasmer alltid returnere. Også, hvis en sykdom er diagnostisert under diagnosen, må det raskt påbegynnes å bli behandlet.

Svært ofte kan årsaken til spasmen ikke identifiseres umiddelbart, så for startere - du må ta standard behandlingstiltak:

 • nektelse fra røyking, alkohol;
 • eliminering av infeksjoner, inkludert dental smerte;
 • riktig kosthold, nektet å spise dårlig;
 • inntak av vitaminer og adaptogener (ginseng, eleutherococcus);
 • massasje av hele cervical avdelingen;
 • smertelindring med kalsiumantagonister;
 • sanatorier for kardiovaskulære sykdommer;
 • Hyppige turer i frisk luft;
 • bruk av nootropic medisiner (trental, pyracetam, nootropil);
 • rask eliminering av smerte ved hjelp av injeksjoner av non-shpy, euphyllin, papazola;
 • fysioterapi (darsonval; elektroforese).

Strømforsyning

Det er veldig viktig å spise riktig, og også å holde styr på vekten din. Kostholdet bør være omtrent følgende: i morgengrøten, helst hele korn, til lunsj er det best å spise fisk og annen sjømat.

Nødvendigvis et stort antall grønnsaker, spesielt svisker, grønne epler, belgfrukter, greener og tørkede aprikoser. Spill en nyttig rolle og grønnsaker som gresskar, rødbeter, kål og gulrøtter.

Obligatorisk mottak av friske grønnsaker og frukt

Hver morgen skal man spise en skje med honning, men søt må konsumeres i det minste, kaste sjokoladen, så vel som fra fett meieriprodukter - ost, smør. Bør bli forlatt og alt røkt, stekt, fett, spesielt pølse og majones.

I stedet for svart te og kaffe, er det bedre å drikke kjøttpærer av urter, for eksempel St. John's wort eller nettle, tinkturer av hundrosen, hagtorn. Fra kullsyreholdige drikker - cola og andre er det også nødvendig å nekte, siden de ikke bare skader karene, men også generelt skade hele kroppen. Imidlertid er det nødvendig å drikke mye, minst 2 liter vann per dag, dette vil bidra til å rense fartøyene av slagger og skadelige stoffer.

Som en profylakse av blodårer, kan du bruke hvitløk knust i vassdrag. Den renser og styrker veggene til fartøyene. Det er nødvendig å male hvitløk, tilsett vegetabilsk olje til det med 1 hode - ca 200 ml, la det infiltrere i ca 24 timer, og tilsett deretter 1 ts. sitronsaft. Drikk 1 ts. om morgenen varer kurset 3 måneder.

forebygging

Aktiv livsstil vil også bidra til å opprettholde vaskulær tone og styrke dem. Det kan være dans, turgåing, jogging, sykling, yoga og mye mer, alt avhenger av hva du liker å gjøre. Det er nødvendig å ta en kontrastdusj og dousing med kaldt vann, gjør respiratorisk gymnastikk.

Unngå tung belastning, sørg for at det alltid er god hvile, og reduser stressnivået til et minimum. Alt dette vil gjøre det mulig for fartøyene å utføre sitt arbeid fullt ut.

Spasm av hodekarene: årsaker, hvordan å fjerne og behandle?

Vaskulær spasme er en tilstand hvor lommen mellom karenees vegger smalrer. Dette skjer når vaskulære vegger krymper intensivt og i lang tid. Spasm av cerebral fartøy fører til brudd på blodstrømmen og er preget av følgende symptomer:

 • hodepine;
 • Svimmelhet med "flyr" i øynene;
 • Støy i ørene, forverret av fysisk anstrengelse;
 • Kvalme, oppkast;
 • Brudd på tale og koordinering i rommet, feil i minnet (i alvorlige tilfeller).

Hodepine kan føles hvor som helst i hodet. Det kan provoseres av stress eller endring i været. I sistnevnte tilfelle gjelder dette spesielt for meteodehengige personer. Hvis det for øyeblikket er å måle trykket, vil det bli funnet at det er høyt eller lavt.

Tidligere ble symptomene på cerebral vasospasme observert hovedsakelig hos eldre, da elasticiteten til karene avtar med alderen. Men nylig skjer dette ofte med unge mennesker, spesielt i store byer. Årsaken til denne situasjonen er den generelle forverringen av miljøet, når det er en stor mengde giftige stoffer i luften, og mengden oksygen minker. Å komme inn i lungene, og deretter til hjernen, forårsaker disse stoffene sammenblanding av dets kar, som sammen med mangel på oksygen manifesteres i smertefulle og ubehagelige opplevelser i hodet.

Årsaker til problemet

Følgende årsaker kan tilskrives årsakene til spasmer i cerebral fartøy:

 1. Arbeid. Når en person jobber for mye mens han sitter på en datamaskin, for eksempel, blir blodforsyningen i hjernen forverret, og en vasospasme oppstår.
 2. Mangel på søvn. Hjernen, som alle andre organer i kroppen, skal hvile. Hans tretthet med søvnmangel er uttrykt, blant annet tegn, som hodepine, også i begynnelsen av spasmer i blodkar.
 3. Mangel på oksygen. Ernæringen av hjernen forverres, som karene primært reagerer på. Du bør ofte gå ut i frisk luft og fly et rom der du tilbringer mesteparten av tiden.
 4. Røyking. En person som røyker mer enn en pakke sigaretter om dagen, øker sannsynligheten for vasospasmer i hodet mange ganger sammenlignet med en ikke-røyker.
 5. Ulike sykdommer og forhold:
  • Vegetativ-vaskulær dystoni (ledsaget av støy og ringen i ørene, kortpustethet, en følelse av svakhet i hjertet, kalde ekstremiteter);
  • Hjertesykdommer (kortpustethet, takykardi):
  • Skjoldbruskkjertelforstyrrelser;
  • Nyresykdom;
  • Tumor i hjernen;
  • Osteochondrose av livmoderhalsen (innsnevring av hullene i ryggvirvelens prosesser, gjennom hvilke arteriene som mater blodhjernen).

I tillegg kan de vanligste dagligdags situasjonene utløse en spasme i hodet, for eksempel når en person er i frost i lang tid med et avdekket hode hvis han drakk alkohol mer enn han har råd til; hvis han overlevde kortsiktig stress (for eksempel i strid med noen hjemme eller på jobb). Spasm kan forårsake sterke følelser - ikke bare negativ, men også positiv. Indiske yogier anbefaler generelt å avstå fra sterke følelser, da de "løsner" alle kroppens systemer. Og hjernen er ikke et unntak. Så, for å unngå spasmer av cerebral fartøy, fulle av en så forferdelig sykdom som et slag, prøv å ikke bekymre deg, spesielt over bagatellene.

Øyepastmer

Øyne er også en del av hjernen. Vasospasme øyet, spesielt netthinnen i øynene kan gi synshemming. For eksempel er det perioder med tåkesyn, som varer fra noen minutter til en time. Hvis forlenget spasmer, kan øyet retina nekrose forekomme, noe som fører til total blindhet. Dette skjer vanligvis i hypertensive pasienter eller hos personer som har hyppig hodepine. Årsaken kan også være nervøs stress, forstyrrelse av søvn, dårlig belysning av arbeidsplassen, langvarig sitter foran TV-en.

Innsnevring av fundus blodkar kan finne sted i løpet av eksaserbasjon vegetativt-vaskulær dystoni. I dette tilfellet vil øyelege diagnostisere "vasokonstriksjon". Hvis vasokonstriksjon forårsakes av aterosklerotiske forandringer i fundus i løpet av ophthalmoscopy funnet sklerose av netthinnens arterier. Når diagnosen "angiopathy av netthinnen", en person kan føle pulse av blodkar i netthinnen.

Behandling av cerebrale spasmer

Spasm av cerebral fartøy er en svært alvorlig tilstand. Det bør behandles med alle mulige midler for å unngå et slag, blir konsekvensene av som vinne lenge og hardt. Behandling av cerebral vasospasme begynner med en nøyaktig diagnose. For å gjøre dette, vil legen foreskrive den samling av vanlige analyser og ultralyd av brachiocephalic arterie (BCA) ved hjelp av Doppler og magnetisk resonansavbildning av nakkesøylen. Dimensjoner lumen av fartøyene og kraften fra blodstrømmen bestemmes ved angiografi, altså Røntgen av fartøy med kontrastmiddel.

Basert på resultatene av tester og studier, foreskriver legen riktig behandling. Hvis årsakene til spasmer i blodkarrene i hjernen skyldes en sykdom, blir den først og fremst behandlet. Tross alt sa Hippocrates: "Fjern årsaken - sykdommen vil gå bort." Legen vil foreskrive medisiner rettet mot å behandle den underliggende sykdommen, samt piller for behandling av spasmer:

Hjem oppskrifter

For å fjerne en spasme av fartøy av hodet i husforhold, er det mulig ved hjelp av medisiner-antispasmodik eller nasjonale agenter.

 • En god effekt gir avkjøling av vegetabilsk samling (valerian, morwort, anis, yarrow), en liten vinca liten buljong, en rennet, en dogrose. Kjøttkraft bør tas med en spasme og drikke i løpet av dagen som te.
 • Komprimer fra den isete infusjonen av urtplantain, roten av en løvetann og johannesurt fjerner raskt spasmer.
 • Sitat av hvitløk og timianblader. Du må ta før måltider. Drikk kurs i to måneder.

Self-massasje

Hjemme kan du gjøre massasje ved å gni templene, pannen, occipitalområdet.

aromaterapi

Bruken av forskjellige essensielle oljer er også i stand til å eliminere fartspasmer. Så det er mulig å bruke lavendelolje, jasmin, som har en beroligende effekt.

Forebygging av smertefull vasokonstriksjon

Styrk hjernens fartøy hjelper St. John's wort, hund rose, bjørk, hagtorn. Dekoksjon av disse urter drikker i stedet for te kurs i to uker flere ganger i året. Nettle kan også inkluderes i avgifter, men i små mengder, som det tykker blodet, og dermed bidrar til dannelsen av trombi.

- Unngå fra kostholdet ditt stekt og fettmat, kaffe, kakao, sjokolade, svart te, ost, majones, fettsyrer, krem ​​og røkt produkter. Med kyllingekroppen før matlaging, fjern huden. Begrens smør og sukker. Fullstendig nekte alkohol og tobakk.

+ Legg til diettprodukter som inneholder mye magnesium, kalsium og kalium. Dette er noe frisk frukt, spesielt grønne epler, svisker, rosiner, tørkede aprikoser, belgfrukter, grønnsaker. I tillegg blir vant til å spise fisk ofte - minst to ganger i uken. Drikk minst en og en halv liter vann om dagen.

Veldig nyttig for blodårer er gresskar, havkål, samt rødbeter (kokt), gulrøtter og kål. Av disse grønnsakene, tatt alene eller sammen, kan du tilberede deilige salater, legge dem løk eller hvitløk. Bare tankesalater bør ikke være majones, men vegetabilsk olje med tilsetning av et knippe sukker, salt og noen dråper eddik eller sitronsaft (alle komponenter i dressingblandingen grundig). Prøv det, du vil ikke angre på det!

For å opprettholde elasticiteten til blodkar er nyttig en slik oppskrift:

Bland honning, sitronsaft og hvitløk (0,5 kg honning, 5 sitroner, 5 hvitløkhoder, revet på en fin riper). Sett blandingen i en krukke, tett lukk den og sett den i kjøleskapet i en uke. Så hver dag for en måned, ta 2 ss. skjeen. Du kan på to måter - om morgenen og om kvelden.

advarsel: Personer som lider av sykdommer i mage-tarmkanalen, er ikke denne oppskriften anbefalt. De er bedre bare å spise noen teskje honning hver dag eller legge den til te (bare varm, fordi i varm te blir alle nyttige egenskaper av honning ødelagt).

Temperaturen på fartøyene med kontrasterende dusjer. De beholder fartøyets elastisitet og positivt påvirker tilstanden i nervesystemet, hvor sykdommene er en av årsakene til hodepinehodepine og spasmer.

advarsel: Eldre med uutdannede blodårer Denne prosedyren anbefales ikke. De blir bedre servert av massasje (bare ikke for intens) og moderat trening.

Til slutt kan vi si at når man behandler cerebral spasmer, bør man ikke stole utelukkende på medisinske og folkemessige behandlingsmetoder. Det er nødvendig å overholde de ovenfor beskrevne forebyggende tiltakene og lede en sunn livsstil (spis riktig, sov og våken, besøk ofte frisk luft, gjør øvelser). Så sannsynligheten for spasmer vil synke betydelig.

Les Mer Om Fartøyene