Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Hvordan begrense hjernens fartøy?

Følgende prosedyrer letter fjerning av spasmer i hjernen:

 • Hold føttene i et vaske med kaldt vann, og vikle hodet med et håndkle dyppet i en løsning av vann og eddik (i forholdet 5: 1)
 • ta avkjøling av tørkede nudler eller rosen hofter (i spiseskjeer av en blanding av urter),
 • å lage et isete komprimere. For å gjøre dette må du fryse infusjonen av mynte, plantain, løvetannrot eller St. John's wort.

Hvis det er problemer med det vaskulære systemet, så oftest på grunn av høyt eller lavt blodtrykk.

Vanligvis hvis du trenger å begrense hjernens kar, har du lavt blodtrykk, eller flere problemer på bakgrunn av hjertesykdom.

For å begrense karene - du kan drikke en kopp sterk grønn te, forresten vil det være en tablett aspirin, og du kan ta en kald dusj - etter min mening er det en trygg metode for å begrense blodkarene.

Når det gjelder medisiner - det er nødvendig å se en lege neurolog eller terapeut, etter en fullstendig undersøkelse, vil du bli foreskrevet behandling.

Husk å begrense blodkarene - fører til høyt blodtrykk.

Ikke vær syk, vær sunn.

Hvorfor er karene i hjernen smalere og hvilke konsekvenser kan det føre til?

Utseendet til en lett hodepine blir ofte ikke gitt på grunn av oppmerksomhet, skrive av den for tretthet, nervøs overbelastning, været.

Men forverring av velvære kan vitne om alvorlig sykdom - innsnevring av hjerneskader. For å forebygge sykdomsprogresjonen er det viktig å diagnostisere det i tide og å vite hvordan man skal behandle karene.

Tross alt, i strid med sirkulasjonen er det en risiko for alvorlige komplikasjoner: hjerteinfarkt, lammelser, hjerneslag, vevsnekrose hjerne, tap av koordinasjon.

Årsaker til vasokonstriksjon

Blod forsyner hjernen med oksygen og nødvendige næringsstoffer for riktig funksjon. Som et resultat av innsnevring av blodkar - blodårer, arterier og kapillærer, er blodstrømmen vanskelig, og hjernen kan ikke fungere fullt, fordi mottar mindre enn det nødvendige blodvolumet.

Hvorfor er fartøyene smalere? De kan normalt ikke flyte blod på grunn av reduksjonen i klaring mellom veggene sine.

Hovedårsakene til dette fenomenet

aterosklerose - ledsages av avsetning av kolesterol i form av aterosklerotiske (kolesterol) plaques dannet i lumen av karene. Sett på indre vegger, plakkene øker gradvis, noe som gjør det vanskelig å sirkulere blod.

Med et økt nivå av kolesterol, taper vevene i karene deres elastisitet, slites ut.

På veggene er det mikroskader som bidrar til dannelsen av blodpropper - blodpropper inne i fartøyet.

Trombi og kolesterolplakk fører til deformasjon av lumen, opp til fullstendig obstruksjon av fartøyet - obstruksjon.

Arteriell hypertensjon - i løpet av plutselige og hyppig trykkstøtte aktivert vaskulær beskyttelse mekanisme, der tonen av veggene i kapillærene og små årene øker, vev tykkere, noe som øker innersjiktet. Fartøy som er så begrenset hindrer blodstrømmen.

Provoke en innsnevring av hjernens fartøy kan samtidig både patologier, mens pasientens tilstand forverres, og sykdomsforløpet er komplisert.

En annen mulig årsak til tilbakegang i hjernecirkulasjon er osteokondrose i livmoderhalsen, som påvirker intervertebralskivene. Deres forskyvning fører til overføring av arterier, som forsyner hjernen med blod.

Risikogruppe

Innsnevring av hodeskårene oppdages i alle aldre, men hovedrisikogruppen er den midterste og eldre generasjonen. Og med alderen øker sannsynligheten for sykdommen.

Den vanligste årsaken til patologi er dannelsen av kolesterolplakk. Økningen i kolesterol forenkles av følgende:

 • Langvarig overflødig inntak av fettfattig, høyt kaloriinnhold;
 • Fravær eller mangel i kostholdet av produkter som inneholder fiber, friske grønnsaker, frukt;
 • Irreversible aldersendringer i kroppens vev, oppnådd etter 50 år med kroniske aldersrelaterte sykdommer;
 • Sykdommer i nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, diabetes mellitus;
 • Redusert skjoldbruskfunksjon
 • Aktiv og passiv røyking, alkoholmisbruk;
 • Iskemisk sykdom, høyt eller lavt blodtrykk;
 • Metabolske sykdommer, fedme.

Innsnevring av hjernens fartøy forekommer selv hos barn.

Faktorer som negativt påvirker fartøyets tilstand og provoserer stenose - en vedvarende innsnevring av lumenet, inkluderer også:

 • Arvelig disposisjon, medfødte anomalier;
 • Tilstrekkelighet til hypertensjon;
 • Hormonale feil;
 • Defekter av utvikling, krumning av ryggraden;
 • Emosjonell og mental overstyring, stress, kronisk tretthet;
 • Fysisk overarbeid,
 • En stillesittende livsstil, mangel på regelmessige turer.
til innholdet ↑

Symptomer og stadier av innsnevring av hjerneskip

Patologien utvikler seg sakte og fortsetter annerledes, i begynnelsen er symptomene på sykdommen fraværende eller ikke særlig uttalt og forårsaker ingen spesielle problemer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, øker symptomene. Det er akseptert å dele to former for innsnevring av fartøy i hodet:

 1. plutselig Er en farlig form for sykdommen preget av en kraftig innsnevring av karene. Det fører til et hjerteinfarkt eller hjerneslag, som er full av en rask dødsårsak.
 2. kronisk - varer i mange år, i begynnelsen er sykdommen ikke farlig og fortsetter ofte asymptomatisk. Utvikling, forårsaker alvorlig forstyrrelse i hjernen.

Når de første symptomene på en plutselig innsnevring av karene opptrer, bør pasienten straks gi medisinsk behandling.

Slike symptomer er:

 • Alvorlig hodepine;
 • Nummen av lemmer, ansikt, tunge (vanligvis på den ene siden);
 • Svimmelhet, forvirring, besvimelse
 • Brudd på tale, syn (en eller begge øyne);
 • Kvalme, oppkast;
 • En skarp endring i trykk, puls, rytme og pustdyp;
 • Bevegelsesforstyrrelser.

For den kroniske formen er preget av mindre alvorlige symptomer som ikke umiddelbart ta hensyn, fordi denne sykdommen utvikler seg svært langsomt og i utgangspunktet fører bare mild ubehag. Det er tre stadier av sykdommen.

Tegn på den første fasen av vasokonstriksjon

 • Emosjonell ustabilitet - irritabilitet, tårefølelse, humørsvingninger, irritasjon;
 • En liten hodepine på slutten av dagen, en følelse av tretthet;
 • Døsighet, svakhet, tretthet;
 • Broken oppmerksomhet, glemsomhet.
Vaskulær ruptur til innholdet ↑

Den andre fasen

På de to stadiene av sykdommen, legges nye tegn til nervesystemet lidelse og en liten minneverdighet, mens de forrige blir styrket.

Dette stadiet er preget av følgende symptomer:

 • Konstant hodepine;
 • Brudd på mental aktivitet, konsentrasjon av oppmerksomhet, tap av minne;
 • Støy i ørene, utseendet av flyr for øynene, brudd på tale og visuell funksjon;
 • Svimmelhet, rødme og ebbing av blod til ansiktet;
 • Skjelving og følelsesløp i lemmer, plutselig fall, spasmer, kramper;
 • Ufrivillig trang til å avlede og urinere.

Når den innsnevring av skip 1 og 2 lette trinnet noen pasientens tilstand og lindre symptomene selv improviserte midler, ikke gi riktig verdier sykdom og uten å ty til leger, som er fylt med irreversible konsekvenser.

Den tredje fasen

Sykdommen utvikler seg og i 3 stadier er det truet med funksjonshemming, tk. Det ser ut:

 • Krenkelse av koordinering, hyppig tap av balanse, til immobilitet og manglende evne til å bevege seg selvstendig;
 • Tap av kontroll over fysiologiske elementer - inkontinens, ufrivillig lekkasje av avføring;
 • Fullstendig tap av minne;
 • Tegn på demens.
til innholdet ↑

Diagnose av sykdommen og til hvilken lege å søke?

Etter å ha oppdaget de første tegn på nedsatt vaskulær patency, må du se lege og begynne øyeblikkelig behandling. Hvilken lege behandler denne typen sykdom? Dette er en terapeut, kardiolog eller nevrolog.

Hvis fondets fartøy påvirkes, vil øyeleggen ha behov for konsultasjon. Før du begynner behandling må du opprette en nøyaktig diagnose og stadium av sykdommen.

For dette utfører den behandlende legen en omfattende undersøkelse:

 • Samling av klager og undersøkelser, der tilstedeværelsen av nevrologiske endringer er bestemt, brudd på hjertefrekvens, respiratoriske parametere;
 • Biokjemisk blodprøve vil bidra til å vite nivået av kolesterol;
 • MR vil indikere den nøyaktige plasseringen og omfanget av blodforsyningsforstyrrelser;
 • MR, CT angiografi vil vurdere arten av blodstrømmen, kontrollere de smale blodkarene for tilstedeværelse av trombi, aneurisme (fremspring av arterienes vegger);
 • Ultralyddopplerografi undersøker tilstanden til arteriene og venene, bestemmer hastigheten på bevegelse av blod, vil oppdage plakk på veggene i blodårene. Denne metoden avslører sykdommen selv i første fase.
Diagnose til innholdet ↑

Metoder for behandling

Metoden for behandling, valg av medisinering og varighet av kurset bestemmes av den behandlende legen.

Avhengig av graden av pasientens tilstand, med hensyn til alder og resultater av undersøkelsen, utpekes et sett med terapeutiske tiltak, inkludert:

 • Medisinske terapi;
 • Kirurgisk behandling;
 • Tradisjonell medisin;
 • Tilpasning av vaner og forebyggende tiltak.

Behandling av kronisk stenose tar lang tid. Det er mulig at den foreskrevne medisinen pasienten må ta for livet som en støttende behandling. En akutt form for stenose behandles raskt i en sykehusinnstilling.

Medisineringsterapi

Hovedoppgaven er å eliminere symptomene og årsaken til sykdommen.

Hvordan begrense hjernens kar

Vanligvis har problemer med blodårene en nær tilknytning til hjerteproblemer. Du kan ikke kurere denne sykdommen alene, med mindre du kan lette tilstanden en stund. Etter et besøk til en kardiolog og kompleks behandling av sykdommen blir karene mindre utsatt for eksponeringsfaktorer og slutter å begrense seg for ofte. Du kan begrense blodkarene ved flere sikre metoder.

Sponsor av PG-plassering Artikler om emnet "Hvordan å begrense fartøyene" Hvorfor bryter fartøyene i øynene Hvordan å behandle en spasme i hjerneskarene Hvordan behandle smalingen av hjernens kar

Ha en kopp grønn te. Han, i motsetning til svart, har en vasokonstrictor effekt. Men te er bare egnet for blad, i poser er det litt verre og det har ikke den nødvendige konsentrasjonen av stoffer, noe som fører til innsnevring av fartøyene. Te fungerer gradvis, slik at du kan drikke det i ubegrensede mengder. Men vær fortsatt forsiktig og besøk legen.

Ta en aspirintablett. Hvis du har en løselig, så vil det virke mye raskere. Etter 15 minutter blir blodet mindre viskøst, karene smale, og hjertefrekvensen kommer tilbake til normal.

Du kan prøve å ta en kald dusj, men ikke is. Kontrast vil ikke fungere, for når temperaturen synker, kontraherer fartøyene vekselvis og ekspanderer. Hvis ditt hjerte-systemet ikke fungerer bra, ikke prøv skjebnen. Et svakt hjerte kan ikke tåle slike laster, forårsaket av for rask innsnevring av fartøyene.

Drikk 50 g cognac, da det også har en vasokonstrictor effekt. Men ikke bli båret med alkohol for mye - det har en skadelig effekt på helsen. Selv den mest edle og dyre konjak kan gjøre skade. I sjeldne tilfeller kan du bruke denne metoden for å lette staten.

Hvis du tidligere har tatt medisiner, bruk dem. Og hvis ikke - gå til sykehuset, og der vil du skrive ut et middel basert på klager og den generelle tilstanden til helsen din. Innsnevring av fartøyene fører til økt trykk, så det å ta noe for ens egen hensikt er svært farlig.

årsaker

Innsnevring av hjernens kar, eller deres stenose utvikles på grunn av aterosklerose. Denne sykdommen av karene, ledsaget av avsetning på sine indre vegger av fett, kalsium og kolesterol. Alle disse stoffene danner atheromatoser (plaques). Utenlandske formasjoner påvirker tilstanden til arterier negativt, hvor veggene deres mister deres elastisitet. I tillegg smelter tykkede vegger lumen, og dette provoserer stenose av store fartøy som leverer blod til hjernen og andre organer. Aterosklerose kan skyldes følgende årsaker:

 • hypertensjon;
 • fedme;
 • diabetes mellitus;
 • underernæring i kombinasjon med en stillesittende livsstil;
 • arvelig faktor.

Den alvorligste konsekvensen av atherosklerose er innsnevringen av hjerneskipene, som helt lukker lumen og blokkerer blodstrømmen til orgelet. Pasienten utvikler cerebral iskemi (slag), som er farlig, ikke bare for høy risiko for funksjonshemming, men også for død.

Hypertensjon kan betraktes ikke bare som en årsak til aterosklerose, men også som en uavhengig faktor som fremkaller innsnevring av hjerneskipene. Konstante svingninger i blodtrykk fører til uttømming av karossens vegger og tap av deres elastisitet, som et resultat av hvilken stenose oppstår. Hypertensjon utvikler seg oftest med fedme, konstant stress og smittsomme sykdommer som påvirker blodårene. Sykdommen påvirker eldre mennesker og de som også har blodproblemer i blodet.

Det er også mindre vanlige årsaker til innsnevring av hjerneskipene:

 • Medfødte abnormiteter i blodkar.
 • Aneurismer.
 • Vaskulitt.
 • Infeksjon av veggene i blodkar med syfilis, tuberkulose etc.
 • Konsekvenser av kirurgiske inngrep.
 • Onkologiske sykdommer.

symptomatologi

Symptomer på innsnevring av hjernens kar er avhengig av sykdomsformen. Det er en akutt og kronisk stenose av blodkar. Akutt innsnevring av hjernens arterier oppstår plutselig, noe som provoserer hjernens iskemiske hjerneslag. Dens symptomer er som følger:

 • mangel på koordinering;
 • problemer med å svelge;
 • taleforringelse;
 • nedsatt syn
 • svimmelhet;
 • bevissthetstap
 • kvalme og oppkast;
 • kognitiv svekkelse;
 • nummenhet i lemmer eller hele kroppen.

Kronisk stenose av cerebral fartøy kan vare i flere år, og symptomene på utviklingen avhenger av sykdomsstadiet:

 1. Ved sykdomsutbrudd, oppstår ikke-spesifikke tegn for cerebral iskemi. En person lider av økt tretthet, migrene, irritabilitet eller apati. Problemer med korttidshukommelse kan også noteres. Slike symptomer forstyrrer ofte ikke personen, og pasienten ser dem som en manifestasjon av aldersrelaterte endringer og meteorologisk avhengighet.
 2. Narrowing av cerebral fartøy i andre fase er preget av et brudd på menneskets gang og forekomsten av falske anstrengelser for å tømme blæren.
 3. I den siste stadie av stenose i cerebral arterier, kan koordinasjonsforstyrrelser spores (personen kan ikke holde balansen), tegn på demens. Pasienten kontrollerer ikke prosessene for avføring og vannlating.

Ved tegn på akutt stenose i hjernen trenger pasienten akuttmedisinsk hjelp og når man bekrefter diagnosebehandlingen i intensivavdelingen. Symptomer på kronisk innsnevring av blodkarene i hjernen bør også varsle personen og forårsake en lege.

diagnostikk

I diagnosen sykdommen involvert nevropatolog, kardiolog og terapeut. Først og fremst blir kliniske symptomer studert. Legen måler pasientens blodtrykk og registrerer parametrene for pusten hans. Det krever også en undersøkelse av øyeleggen, fordi i stenosen av cerebral fartøy hos en pasient som lider av hypertensjon og (eller) aterosklerose, oppdages smalingen av fundusens kar. For å studere tilstanden av cerebral fartøy, brukes følgende diagnostiske prosedyrer:

 1. Computer angiografi: involverer den foreløpige innføringen av radiopaque og studien av blodkar som leverer blod til hjernen. Ikke bruk hvis du har en allergi mot jod, som er en del av kontrastmediet.
 2. Magnetic resonance imaging: utført som med radiopaque stoff, og uten det. Lar deg undersøke tilstanden til hjernen og dens myke vev.
 3. Ultralyddopplerografi: en noninvasiv metode for diagnostisering av hjerneskip.

Hvis en person er diagnostisert med stenose av cerebral fartøy, foreskrives han en kompleks behandling, og i tilfelle komplikasjon av sykdommen - en kirurgisk operasjon.

behandling

Når du besvarer spørsmålet om hvordan du skal behandle innsnevring av hjerneskibene, bør det tas hensyn til faktorer som fremkallet en slik tilstand. Med åreforkalkning er en person foreskrevet medisinering, noe som innebærer å ta:

 1. Statin medisiner for å redusere kolesterol i blodet. De inkluderer Mevakor, Mevakos.
 2. Antioksidanter - bidra til eliminering av giftstoffer og rensing av kroppen. Dette Actovegin, Cardioksipin, Kudesan Forte, vitaminkomplekser.
 3. Antikoagulantia - forhindrer dannelse av blodpropper (Clexane, heparin, Warfarin).
 4. Vasodilatormedisiner (Eufillina og Papaverina).

En person som lider av aterosklerose er vist en diett som senker kolesterolet i blodet og fremmer normalisering av vekt. Ved alvorlig aterosklerose, som begrenser blodkarrene i hjernen, er kirurgisk behandling indikert. Med stenose i hjerneskipene utføres følgende typer operasjoner:

 1. Ballongangioplastikk: Denne minimalt invasive prosedyren komprimerer atherosklerotisk plakk og øker fartøyets lumen. Operasjonen utføres med det fineste kateteret, hvis topp er utstyrt med en ballong. Kirurgen setter instrumentet inn i pasientens femorale vene og beveger det jevnt til stedet for fartøyets lesjon. Etter dette blir ballongen oppblåst, noe som gir utvidelse av fartøyet ved å trykke plassen ned. Etter dette blir kateteret fjernet, og stenten er implantert i det forstørrede området, som forhindrer re-stenose. Operasjonen utføres av pasienter som har 70% clearance av cerebral fartøy.
 2. Bypass av den berørte arterien: pasientens skalle åpnes, hvorpå kirurgen blokkerer den berørte hjertesåren og omdirigerer blodstrømmen gjennom sunne arterier.

Hvis en person har lidd av en akutt spasme i hjerneskipene, blir han vist behandling i en intensivavdeling. Behandlingen er rettet mot å opprettholde funksjonen i luftveiene og sirkulasjonsorganene, samt normalisere trykket, kontrollere vannelektrolyttbalansen, gjenopprette metabolisme i hjernen og utvide karene. Etter behandling på sykehuset, er pasienten vist en lang rehabilitering.

Hypertensjon, som forårsaket en spasme av cerebral fartøy, behandles medisinsk. Pasienten er foreskrevet:

 • diuretika (Veroshpiron, Kanefron, Lasix, Furosemid);
 • beta-blokkere (vasokardin, bisoprolol, propranolol);
 • ACE-hemmere (Berlipril, Captopril, Prestarium);
 • kalsiumantagonister (Amlodipin-Teva, Verapamil, Cardilopin).

Pasienten skal måle og registrere blodtrykksindikatorer på daglig basis. Pasienter med overvekt viser vekttap, riktig ernæring i kombinasjon med moderat fysisk anstrengelse og nekte å røyke og drikke alkohol.

Hvis forstyrrelsen av cerebral fartøy utløses av diabetes mellitus, er en person vist inntak av B-vitaminer (Nerviplex, Milgamma), spasmolytiske (No-Shpy) og liposyrepreparater (Berlition).

I fravær av kontraindikasjoner kan fysiometoder foreskrives til pasienten:

 • hirudoterapi (behandling med leeches);
 • akupunktur;
 • terapeutisk massasje.

Alle mennesker som lider av innsnevring av hjernens kar, må observere et terapeutisk diett, hvis essens er å normalisere kroppsvekten og redusere nivået av kolesterol i blodet. Ifølge reglene er det nødvendig å begrense bruken av animalsk fett, slakteavfall, fastfood og alkohol så mye som mulig.

Som en ekstra behandling for sykdommen, kan tradisjonell medisin brukes. Deres bruk bør avtales med legen på forhånd. oppskrifter:

 1. 70 korte og tynne griser skal plasseres i en panne med en liter vann og koker til helt mykgjort. Skal få 1 liter kjøttkraft. Tilsett et kilo sukker og knust sitron. Alle koker, kjøler og helles i små krukker. Legemidlet er tatt 1 gang om dagen på en spiseskje.
 2. Hodet av hvitløk er malt i en blender og helles med en spiseskje olivenolje. Beholderen som inneholder ingrediensene er dekket med lokket og plassert i kjøleskap. Bruk produktet på en teskje en dag etter at du har lagt til et par dråper sitronsaft.
 3. De tørkede røttene av løvetann er pulverisert. Før hvert måltid må du spise en teskje pulver. For å forbedre smaken av medisinen, kan du ta den med honning.
 4. Glassbeholderen er fylt med kløverblomster og helles med vodka. Tinktur opprettholdes i 2 uker og tar 10 dråper om dagen med vann eller te.

forebygging

For å beskytte deg mot spasmer i hjernen trenger du:

 1. Gjør sport: svømming, trim, sykling.
 2. Temper kroppen med en kontrastdusj.
 3. Avvise dårlige vaner.
 4. Følg riktig drikkeregime.
 5. Spis riktig: Spis mer rå og minimalt bearbeidet mat, kast maten med smakforsterkere, konserveringsmidler, etc.

Med en arvelig forutsetning for aterosklerose, hypertensjon og andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet, bør du regelmessig se lege.

Klinikk av sykdommen

Årsakene til innsnevring av hjerneskarene - virkningen av ugunstige faktorer - en patologisk tilstand som forårsaker visse symptomer og i alvorlige tilfeller - akutt sirkulasjonsforstyrrelse. Blodkar består av tre lag:

 • Det tynneste er det indre laget, som er basert på epitelceller, og sikrer glid og glatt blod langs sengen.
 • Mellomlaget består av elastiske celler og muskelfibre som er i stand til å motstå blodstrømmen;
 • Formålet med det ytre laget, laget av bindevev - separasjon av fartøy fra omgivende vev.

Innsnevringen av hjernens fartøy realiseres som følge av akkumulering av kolesterolplakk på det indre laget. Over tid begynner plaketter å vokse, dekker store områder, forstyrrer blodsirkulasjonen. På steder hvor slike plaketter dukker opp, er det et brudd på fartøyens elastisitet, de blir mindre mobile.

Reduksjon av elastisiteten til det indre laget av karene, som forårsaker sprekker, fører til at det oppstår blodpropper eller blodpropper. Store blodpropper, under påvirkning av en blodstrøm, er i stand til å rive av og tette helt fartøyets lumen.

Langvarig innsnevring av cerebral fartøy kan føre til fremveksten av karsirkulatorisk encefalopati. Med denne sykdommen er det et brudd på pasientens vanlige liv.

Vaskulær sammentrekning hos barn

Symptomer på dette fenomenet hos barn er mye mindre vanlige, men de må behandles for å unngå negative konsekvenser. Årsakene til dette fenomen ligger i predisposisjon som et resultat av en lidelse vaskulitt, fødselsskader, sykdommer i det kardiovaskulære systemet og nyrer, medfødt hypoplasi i sirkulasjonssystemet.

Symptomer på en slik sykdom manifesteres av klager av barnet for kvalme, svimmelhet, smerte i hodet. Disse symptomene krever grundig undersøkelse, som innsnevring av fartøy av en hjerne av barnet, samt hos voksne kan føre til sirkulasjonsforstyrrelser - blødning, hjerneslag.

årsaker

Folk med en slik diagnose blir hvert år mer og mer. Hovedårsakene til denne sykdommen er:

 • Aterosklerose er akkumulering av kolesterolplakk på veggene i blodårene som følge av overdreven akkumulering av kolesterol i blodet. Årsakene til denne patologien inkluderer overdreven konsum av fettstoffer, alkohol, nikotin, mangel på sjømat og vegetabilske fibre i det daglige dietten. Når det gjelder aterosklerose, påvirkes de største karene, vertebrale og karoten arterier, som deltar i blodtilførselen av hoveddelene av hjernen.
 • arteriell kronisk hypertensjon, fører det til innsnevring av lumen og deformasjon av karene.

I de fleste tilfeller er disse to årsakene forbundet, noe som forverrer pasientens symptomer og generelle velvære. Til den raske utviklingen av sykdommen kan det bringe slike faktorer som:

 • fedme;
 • konstant mental overbelastning;
 • stressende situasjoner;
 • diabetes mellitus;
 • mangel på frisk luft og dårlige miljøforhold.

Symptomer på vasokonstriksjon

Før du begynner behandling, må du avgjøre de eksakte årsakene og symptomene av sykdommen. Innsnevring av cerebral fartøy kan ha forskjellige symptomer og fortsette i henhold til to scenarier. Den første sykdomsformen er akutt, med andre ord hjerneslag, som, hvis ikke administrert, kan føre til døden. Den akutte formen er det kroniske løpet av sykdommen, som kan utvikle seg over mange år.

Utvikling av kronisk form forekommer gradvis, en person blir vant til kurset og legger ikke merke til symptomer, tar ikke hensyn til det og utfører ikke behandling. Kronisk innsnevring av fartøyene er delt inn i tre utviklingsstadier, hvis de ikke blir behandlet, kan de utvikles i flere år.

Den første fasen

Initialt tap av vaskulær elastisitet, fremveksten av kolesterolceller, en liten forverring av blodstrømmen. For et slikt stadium er følgende symptomer karakteristiske:

 • rask tretthet;
 • en liten reduksjon i effektivitet og konsentrasjon av oppmerksomhet;
 • hyppige humørsvingninger, irritabilitet;
 • periodisk hodepine.

Den andre fasen

Symptomene på sykdommen begynner å øke gradvis. Hvis du ikke utfører behandling, er det en konstant støy i ørene, forstyrrer en full søvn. Karakteristisk reduksjon i minne, kraftig reduksjon i konsentrasjon, langvarig migrene, mulig svimmelhet. Senere begynner motorforstyrrelser å virke - det er feilaktig å urinere, gangen blir blandet.

Forringelsen av den visuelle funksjonen begynner, det er et brudd på følsomhet i lemmer.

Den tredje fasen

Denne scenen er preget av utseendet av forskjellige overtredelser i koordinasjonen av bevegelsen. En person trenger å tenke på noen av hans handlinger, for ikke å miste balanse og utføre bevegelsen i riktig beløp.

Hvis vasokonstriksjon ikke behandles, utvikler demens, og økningen i endringer fra bekkenorganene fortsetter - ukontrollerte handlinger av urinering og avføring kan begynne. I tredje fase av sykdommen mister en person helt sin evne til å jobbe, kan ikke kontrollere sine handlinger og trenger hjelp fra fremmede. Ofte forårsaker et brudd på sirkulasjonen fullstendig forlamning.

diagnostikk

Behandling av sykdommen er gjort etter en komplett diagnose, den inkluderer flere former for undersøkelse:

 • diagnosen begynner med undersøkelse av pasienten av en nevrolog. Legen ser på nærvær av nevrologiske symptomer, vurderer graden av mental aktivitet, kontrollerer refleksene. På de siste stadiene må du snakke med pasientens slektninger, bestemme pasientens oppførsel hjemme;
 • Instrumental behandling består i å utføre et elektrokardiogram, en datortomografi. Et av de viktigste stadiene er implementering av dopplerografi, der det er mulig å bestemme diameteren av fartøyene og blodflowhastigheten. Gjennomføring av datamaskinangiografi gjør det mulig å få mest mulig nøyaktige bilde av tilstanden til fartøyene, tilstedeværelsen av aneurysmer, trombi og aterosklerotiske plakk.

Basert på slike undersøkelser og de oppnådde resultatene, foreskriver nevrologen riktig behandling.

Metoder for behandling

Behandling av innsnevring av hjerneskapene avhenger direkte av sykdomsformen. Ved akutt sirkulasjonsforstyrrelse, bør øyeblikkelig assistanse gis. I dette tilfellet bør det behandles med medisinering rettet mot å eliminere eventuelle endringer som har oppstått.

Den farligste blir en kraftig innsnevring av hjernens kar, som forårsaker uopprettelige konsekvenser. Hvis en kronisk fase av sykdommen er funnet, bør behandling utføres av leger, angioneurologi og kardiologer. Behandling av sykdommen er avhengig av pasientens tilstand og resultatene av diagnosen, og inkluderer ofte flere stadier.

medisinering

Å behandle en slik sykdom kan være en konservativ måte - mottak av legemidler fra ulike grupper. Noen av legemidlene kan være foreskrevet for livslang bruk.

Preparater for behandling av vasokonstriksjon

Avhengig av tilstanden til fartøyene, kan legen ordinere legemidlene til slike grupper:

 • lecitin;
 • statiner. De inkluderer mefakor og mevakos;
 • yodoterapii;
 • fibrater - zocor, clofibrat, atromidin;
 • mineral- og vitaminkomplekser;
 • For å øke fartøyets lumen, euphyllin og papaverine.

Alle legemidler som brukes til å behandle cerebrale kar, må velges i en individuell dosering. I tilfelle det oppdages av legen av andre patologier, er riktig behandling foreskrevet.

Kirurgisk inngrep

Operasjoner i dette tilfellet utføres for å gjenopprette normal blodstrøm. Endarterektomi og bypass kirurgi kan brukes til dette. Ved skifting setteres en viss stent inn i fartøyet, noe som gir et normalt rammeverk til veggene til fartøyene som har blitt deformert.

Endarterektomi - fjerning under lokalbedøvelse av aterosklerotiske plaques. Beslutningen om behovet for kirurgisk inngrep er tatt i fravær av effekten av narkotikabehandling. Også prosedyren utføres dersom det er en sannsynlighet for akutt nedsatt funksjon som følge av okklusjon av arterielle lumen ved store aterosklerotiske plakk og trombi.

Ekstra terapi

Et hjelpemiddel for behandling i dette tilfellet kan være en diett. Det er å velge riktig diett er det viktigste stadiet for ytterligere å forhindre akkumulering og utvikling av aterosklerotiske plakk i karene. Det er nødvendig å minimere forbruket av koffein, animalsk fett, røkt produkter og salt. For skipets vegger er de mest nyttige produktene urter, frukt, grønnsaker og sjømat.

Det er nødvendig å observere prinsippet om en sunn livsstil - du bør gå utendørs hver dag, gi opp nikotin. Anbefalt fysisk aktivitet, ski, svømming, sykling, vandre regelmessige turer på rene steder.

Gjennomføringen av spesielle gymnastikkøvelser, som skal sikte på å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, vises. Til disse øvelsene kan du inkludere en rekke hodestillinger, står på albuer, skulderblad, kroppsvinkler, nyttig yoga.

Før du begynner å engasjere seg i en rekke treningsøvelser, bør du få resultatet av diagnosen. Tilstedeværelsen av trombi og aneurysmer er en kontraindikasjon for en rekke komplekse øvelser.

Folkemidlene

Innsnevring av cerebral fartøy kan behandles med folkemessige rettsmidler, noe som gjør det mulig å forbedre pasientens generelle trivsel. Det bør huskes at deres bruk skal utføres i forbindelse med legemidlene som er foreskrevet av legen.

En av de mest tilgjengelige og effektive metodene for tradisjonell medisin for fjerning fra veggene av plakkeskiver er hvitløk. Det er nødvendig å ta to hundre gram skrelte hvitløksfedd, fint hogge, hell to hundre milliliter ren alkohol og insisterer på et mørkt sted i 14 dager. Ta et slikt stoff du trenger for å starte med en dråpe, fortynnet i omtrent en fjerdedel kopp melk.

Hvitløk infusjon er full i ca 30 minutter før frokost, lunsj og middag. Og hver gang du bør øke med en dråpe av dette middelet. Neste dag starter resepsjonen med fire dråper, deretter fra 7 og så videre til du når 25 dråper. Deretter fortsetter bruken av hvitløksinfusjon i avtagende retning.

En slik infusjon kan perfekt redusere nivået av kolesterol i blodet, har nesten ingen kontraindikasjoner og kan brukes uten tilstedeværelse av vaskulære lidelser.

Prognose og konsekvenser

Hvis sykdommen ble oppdaget på et tidlig stadium, og riktig behandling er foreskrevet, så er prognosen ganske gunstig. Fullstendig gjenoppretting og begynnelsen av den vanlige levemåten er ikke bare avhengig av legemidlene, men også om endringene i den generelle livsstilen. En person må hele tiden overvåke sin egen ernæring, bruke vanlige gymnastikkøvelser, lede et fysisk aktivt liv, unngår tilstedeværelse av stress.

Disse anbefalingene vil bidra til å unngå funksjonshemning og bidra til å føre et normalt, ubegrenset liv. Dersom det ikke utføres riktig terapi, så prognosen kan være ekstremt ugunstig: senil demens, uførhet, slag, fullstendig immobilitet - det er ikke en fullstendig liste over komplikasjoner som kan oppstå i den innsnevring av cerebrale kar, uten riktig behandling.

Innsnevringen av cerebral fartøy, oppdaget i de tidlige stadier, er ikke en alvorlig sykdom. Konstant og rettidig behandling, samt overholdelse av legenes anbefalinger, vil unngå komplikasjoner. Det eneste som kreves fra pasienter er en konstant overholdelse av behandlingsregimet.

Mekanisme for sykdom forekomst

Aterosklerose oppstår ved avsetning av kolesterolplakk på vegger av arterier som fôrer hjernen med blod. Som et resultat avtar avstanden mellom karenees vegger, noe som fører til en reduksjon av deres gjennomstrømning. Mengden blod som kommer inn i hjernen, reduseres dramatisk. Krenket sin tilførsel av oksygen og andre næringsstoffer. Dette fører til nedsatt hukommelse, hodepine og andre manifestasjoner av sykdommen.

Oftest forårsaker dannelsen av aterosklerotiske plakker den patologiske tilstanden til karene i hjernen og livmorhalsområdet. Det er det som følger:

 • Når du spiser for feit mat, mangler en diett rik på fiber, stiger blodet i kolesterol.
 • Veggene i arteriene mister deres elastisitet. På dem oppstår sprekker der små flekker-plaketter blir dannet.
 • Aterosklerotiske plakk, som en magnet, tiltrekker seg plakk til seg selv - blodceller som fremmer blodpropp. Samtidig vokser de som en snøball, danner en trombus og reduserer klaring mellom veggene. I noen tilfeller, en fullstendig lukning av blodkaret.

Vanligvis begynner denne prosessen med innsnevring av halsens kar, særlig halspulsåren.

Forløpet av sykdommen

Denne sykdommen kan forekomme i kronisk og akutt form. Den akutte formen er bakgrunnen i utviklingen av hjerneinfarkt eller et alvorligere hemorragisk slag (hjerneblødning). Ofte fører slike kriser til plutselig død. Ved kroniske lidelser øker symptomene på vasokonstriksjon sakte. For det første er det rask tretthet selv når det gjennomsnittlige arbeidsmengde utføres, vises hodepine. Periodisk opplever en person svimmelhet. Noen ganger glemmer han de åpenbare tingene.

Det kroniske kurset har tre faser:

 1. Den første er den enkleste. Det antas at det er asymptomatisk, siden de fleste forbinder en liten nedgang i arbeidskapasitet med overbelastning på jobben, søvnmangel, værforandring og andre faktorer. Og selvfølgelig drar ikke legen.
 2. Det neste trinnet (det andre) er ledsaget av et brudd på arbeidet i enkelte organer, for eksempel urinanlegget eller det lokomotoriske systemet, noe som medfører endring i gangen. Personen, uten å merke det, begynner å frø eller blande seg med føttene mens han går. Lemmer kan kjedelig fra tid til annen. Pasienten er irriterende. Konstant forandring av hans humør blir grunnen til konflikter og stridigheter. Disse symptomene varer ikke mer enn en dag. Men fremveksten av noen av dem - en unnskyldning for å ringe til en lege.
 3. Innsnevring av hodene i hodet i tredje fase manifesteres mer alvorlig brudd i hjernens arbeid. I dette tilfellet mister en person evnen til å koordinere bevegelsene sine. Derfor begynner han å bevege seg sakte. Han går som det var, groping for veien. Når sykdommen utvikler seg, slutter kontrollsentrene til det lokomotoriske apparatet helt til å fungere. En person mister evnen til ikke bare å bevege seg, men også å stå på egenhånd. Ofte er tale ødelagt, tap av syn skjer.

Faren for denne sykdommen er at de fleste mennesker er engasjert i selvbehandling, fjerner hodepine med smertestillende midler, uten å gi alvorlige grunner til sin defiant. Som et resultat begynner behandling av innsnevring av hjerneskarene for sent, når pasientens tilstand er nær preinfarkt eller slagtilfelle.

Video: Hvordan fartøyets lumen smalker i aterosklerose

Årsaker til vasokonstriksjon

I mange tilfeller forekommer arteriosklerose på grunn av en såkalt homocysteinemia - arvelig eller ervervet (mangel på vitamin B12 og B6, folinsyre, og røyking) takle utveksling, hvor det er overdreven opphopning av homocystein. Men hovedårsakene til innsnevringen av blodkar ligger i den akselererte rytmen i det moderne liv, når en person vil ha tid til å gjøre mange ting.

 • Ønsket om å få en vellykket karriere fører ofte til stress og tretthet, og livets lidelse er hovedårsaken til nervøse sammenbrudd og erfaringer.
 • Mange bruker mesteparten av sitt liv i kontorer og kjøretøy. De har ikke tid til fotturer i frisk luft. I tillegg spiser de fleste på halvfabrikata med høyt fettinnhold og andre komponenter med høyt kolesterolinnhold.

Og som en konsekvens av alt dette, - innsnevring av karene i livmorhalsområdet, som fører til oksygen sult i hjernen, økt blodtrykk og andre konsekvenser.

Hjelp deg selv: naturlig forebygging

I mellomtiden kan alle beskytte seg mot konsekvensene av innsnevring av blodårene, uten å benytte seg av rusmiddelbehandling.

Pine smaken

Det beste folkemidlet er de unge skuddene av furu, som fremkommer fra nyrene i slutten av våren eller tidlig på sommeren. Eller heller, kjære fra dem.

For å forberede, er det nødvendig med 70 centimeter av unge kvister. De skal kokes i en liter vann til det er mykt. Vannet vil koke bort, så etter slutten av matlaging og filtrering er det nødvendig å fylle opp for å få en liter buljong. Men du kan legge til litt i ferd med å lage mat.

Deretter i en fortsatt varm kjøttkraft tilsette et kilo sukker og malt i en blender sitron (sammen med zest). Kok ingrediensene koke i ytterligere 5 minutter og hell den duftende honningen i krukker.

Bruk det en gang om dagen, ikke mer enn en spiseskje.

hagtorn

Innsnevring av hodene i hodet, ved dets første manifestasjoner, behandles effektivt med blomster og bær hagtorn blodrøde. Denne planten er utbredt i hele landet vårt. Tørkede blomster og bær kan brygges samtidig med te i en tekanne.

Eller lag en infusjon av to spiseskjeer av en blanding av blomster og bær (du kan bryte bær og blomster separat) på et glass vann. Tilfyll drikke på en spiseskje hver gang før du spiser. Hawthorn styrker fartøyene utmerket.

Med samme formål, kan du bruke apoteket alkohol anstrøk av hagtorn, eller lage det hjemme, og hevdet nyplukkede blomster eller bær samlet på vodka. Påfør, legg til 10 dråper i te eller et glass vann.

kløver

Perfekt håndterer de første tegn på atherosklerose alkohol tinktur av kløver eng.

Til forberedelse fylles enhver beholder til toppen med blomstrende kløverhoder og fylles med vodka. Insisterer i to uker. Ta det samme som tinktur av hagtorn.

Du kan tilberede te daglig fra kløverblomster og drikke den i stedet for vann. Clover forbedrer hukommelsen, reduserer tinnitus.

Medisineringsterapi

Hvis det i nyere tid ble aterosklerose ansett som en sykdom hos folk i førtidspensjon, påvirker det i dag unge mennesker (30 år og eldre). I de fleste tilfeller er behandlingen av vasokonstriksjon forlenget. Støttende medisinering bør gjennomføres gjennom livet. Men før man påbegynner behandlingen av denne sykdommen, er det nødvendig med en fullstendig undersøkelse som muliggjør den mest nøyaktige vurderingen av graden av vaskulære lesjoner og mulige endringer i hjerte-, nervesystemet og andre organers arbeid. Derfor må pasienten nødvendigvis konsultere ikke bare terapeuten, men også nevropatologen og kardiologen, samt andre spesialister.

Blant de legemidlene som brukes til å begrense hjernens kar, er følgende stoffer:

 1. Mefakor og Mevakos-lovostatin, inkludert i gruppen statiner;
 2. Atromid, Atromidin, Klofibrat fra gruppen av fibrater;
 3. Av simvastatinov brukte Zokor, Aktalipid, Vazilip, Levomir og andre;
 4. Vaskulatur - Actovegin, Cavinton;
 5. Antidepressiva er foreskrevet for kronisk cerebral ischemi, encefalopati (for produksjon av depresjon) - Amitriptyline;
 6. Tranquilizers (for å lindre angst symptomer) - Phenosepium eller Diozepam;
 7. Antioxidanter - selen, vitaminer E, C, A og sporstoffer, samt multivitaminkomplekser;
 8. Harpikser for anionutveksling - Levocitin, Cerebralizin og andre.

Ofte skjer innsnevringen av blodårene mot en bakgrunn av hypertensjon eller diabetes. I dette tilfellet er legemidler forskrevet med hensyn til legemidler som brukes til å eliminere symptomene på disse sykdommene.

Radikale behandlingsmetoder

I avanserte tilfeller med progresjonen av sykdommen, når legemiddelterapi ikke gir den ønskede effekt, er det anbefalt å behandle vasokonstriksjon kirurgiske metoder. For eksempel utfører en karotid endarterektomi, hvoretter en kolesterisk plakk blir fjernet fra det dissekerte fartøyet med patologi. Restaurering av fartøyets veggen utføres ved anvendelse av suturer. Operasjonen utføres av kirurgen under lokalbedøvelse. I de fleste tilfeller forlater pasienten sykehuset dagen etter fjerning av kolesterolplakk.

Til moderne behandlingsmetoder er angioplastikk. Denne operasjonen, der et spesielt rør (kateter) settes inn i arterien, gjennom hvilket området ekspanderer og blodtilførselen blir gjenopprettet ved å skyve plakkene. Det er også mulig å utføre stenting (carotid shunting), der en wireframe er festet mellom plakk og veggen på fartøyet. Men disse metodene ledsages av hyppige komplikasjoner, derfor blir de brukt svært sjelden.

Det er ingen generell ordning for behandling av aterosklerose. I hvert tilfelle blir den tildelt individuelt, i henhold til resultatene av maskinvarediagnostikk.

Metoder for diagnose

Symptomer på innsnevring av karene avsløres ved undersøkelse med terapeuten. Dette er påvist av lyder over halspulsårene i livmorhalsområdet. Tilstedeværelsen (fravær) av aterosklerotiske plakk eller trombi bestemmes ved hjelp av ultralydsskanning. Han anslår også hastigheten på blodstrømmen. Hvis legen ikke er fornøyd med resultatene av denne undersøkelsen, vil han foreskrive en CT eller angiografi. Det gir detaljerte bilder av hvert lag av hjernen, slik at det blir mer fullstendig undersøkelse av alle arterier. I tillegg kan blodstrømmen kontrolleres ved magnetisk resonans (radiobølger og magnetfelt).

Diagnose er nødvendig for å utelukke andre årsaker til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. En av dem er en kraftig innsnevring av karene i ryggvirvlene med osteokondrose, der det kan oppstå lignende symptomer. Men samtidig har behandling av aterosklerose og osteokondrose betydelige forskjeller.

Kosthold og behandlingseffektivitet

I vellykket behandling av vasokonstriksjon spiller menneskelig ernæring en stor rolle. Det er nødvendig å fullstendig revidere dietten.

 1. Avvis fra røkt og syltetøy, søte retter, sjokolade og kakao, rik kjøttkraft.
 2. Reduser saltinntaket.
 3. Maten er tilberedt i vegetabilsk olje.

Blant de nødvendige produktene på bordet må være til stede grønnsaker og frukt:

 • Havkål og grapefrukt;
 • Auberginer, dampet, hudløs;
 • Stikkelsbær, epler og, om mulig, feijoa.

Alt dette vil redusere ikke bare nivået av kolesterol, men også blodtrykk med innsnevring av blodårene. Umiddelbart etter å ha våknet, anbefales det å drikke et glass varmt vann. Det renser helt blodkarene.

Video: Ernæring mot aterosklerose

Sunn livsstil - fienden av kolesterolplakk

Avslag på dårlige vaner (røyking, alkohol) - nøkkelen til å holde seg frisk er det ikke bare kar, men også hele organismen. I dette tilfellet er motoraktiviteten viktig. Det er tilrådelig å bevege seg så mye som mulig til fots. Hvorfor vente på bussen, hvis det bare er to stopp til jobben eller butikken. En liten tur vil tvinge blod gjennom venene til å bevege seg raskere, hvilket betyr at sannsynligheten for forekomst av kolesterol plaques vil begynne å avta.

Alle som er engasjert i morgenøvelser, bruker en kontrastdusj og herding, øker den adaptive kapasiteten til blodkar, som er svært nyttig for vegetativ-vaskulær dystoni, men er ineffektiv i aterosklerose. Hvis denne sykdommen fortsatt er overhalet, er det ikke riktig å betrakte som "storfarens" metode - en kontrastfarge av hodet først med varmt vann, deretter med kaldt vann. Kortsiktig eksponering for kaldt vann kan tvert imot raskt føre til spasmer i blodkar og begrense lumen.

Tradisjonell medisin i behandling av vasokonstriksjon

Hvitløk og sitron

Ved behandling av aterosklerose av cerebrale kar er mye brukt slike folkemidler, som hvitløk og sitroner. Det er flere kombinasjoner av deres søknad.

Oppskrift nr. 1

Sitroner og hvitløk tar i like store mengder, for eksempel ett kilo. Hvitløk rengjør og slip i en blender, eller ved å passere gjennom en kjøttkvern. Brett inn en tre-liters krukke og fyll med vann. Infusere i 10 dager på et kaldt sted under dekslet nylon. Infusjonen blandes kontinuerlig. På slutten av denne perioden, tømme. Fra sitronene presser juice og legger til infusjonen. Bland godt. Ta medisinen på en spiseskje. Tidspunktet for mottak (før måltider eller etter), hver velger individuelt, basert på surhet i magen (med økt - bedre etter å ha spist).

Oppskrift nr. 2

Hvitløkhodet skal rengjøres og malt i en blender til tilstanden av vassel. I en glassbeholder fylles med vegetabilsk olje (oliven eller soya, mais eller solsikke). Deksel med en lue nylon, sett på et kaldt sted. Hver morgen fra en fersk sitron klemmes saften til en teskje. Bland det med en teskje hvitløk olje til inntak. Ta samme porsjon før lunsj og middag (en halv time før måltider).

Devyatisil

Blant den veletablerte folkemedisinen er vodka infundert i 40 dager med roten til elecampane. Ta tinktur bør være en gang om dagen, fortynne 25 dråper i 100 g vann.

løvetann

Maskros er ikke bare kjent for landsbyboere. Fra de gule hodene lagrer du en deilig og veldig nyttig syltetøy. Men få mennesker vet at tørkede og friske løvetannrøtter er effektive i å behandle smalingen av lumen mellom veggene i arteriene.

 1. Tørr løvetannens røtter for å male til en pulverformig tilstand. Til medisinske formål, spis en skje av pulver, før hvert måltid. Du kan blande med honning for å redusere bitterheten i røttene.
 2. Saften av friske røtter blandes med ris buljong i forholdet 1: 1. for å ta et fjerdedel av et glass. Dette middelet forbedrer minnet.

Tørket frukt og nøtter

En fruktsalat bestående av følgende ingredienser er meget nyttig for å styrke veggene i blodårene:

 • Tørket svisker, fiken og tørkede aprikoser, rosiner - 200 g;
 • Valnøtter (kjerner) - 20 stk.

Alle ingrediensene inngår i salatslipen manuelt med en kniv av stål. Det anbefales ikke å bruke kjøttkvern for å unngå tap av nyttige egenskaper på grunn av kontakt med metallet. Alt er grundig blandet, og blandingen legges til en glassbeholder med lokket. Det er nok å spise to spiseskjeer av denne salaten om dagen. Maksimal effekt oppnås ved vasking med noe gjæret melkeprodukt.

Video: Folkoppskrifter for hjernens vaskulære helse

Farlige komplikasjoner

En av de farligste konsekvensene av innsnevring av cerebral fartøy er et slag, som leger kaller hjerneinfarkt. Dette er døden av hjerneceller på grunn av oksygen sult forårsaket av fullstendig blokkering av arterien med kolesterolplakk. Det foregår vanligvis av TIA (forbigående iskemisk angrep). Det er ledsaget av de viktigste symptomene på et slag:

 1. Manglende evne til å uttale ord på grunn av nummenhet i tungen,
 2. Hendene henger limt og nekter å adlyde,
 3. Du kan ikke bevege beina dine.

Denne tilstanden varer ikke mer enn en dag.

Den andre farlige komplikasjonen er et hemorragisk slag, hvor mangel på oksygen forårsaker blødning i hjernens substans.

Ofte fører innsnevring av hodeskårene seg til demens (demens), når en person slutter å tilstrekkelig oppleve hva som skjer. Han forstår ikke hvor han er; kontrollerer ikke naturlige behov (tarm- og tarmbevegelser). Slike pasienter bør ikke stå alene, da de kan glemme de medfølgende elektriske og gassapparater, vann på badet. Å gå til gaten uten ledsager, en person er ikke i stand til å finne veien hjem.

For å redusere risikoen for alvorlige former for aterosklerose anbefales det å ta blodfortynnere etter å ha fylt 50 år, for eksempel aspirin (acetylsalisylsyre).

Les Mer Om Fartøyene