Hvordan takle svake og burstede kapillærer på nesen

De dilaterte karene i ansiktet (såkalt cuperose) ser ikke veldig estetisk tiltalende ut. Spesielt kvinner er redd for røde kapillærer på nesen, da dette fører andre til å tenke på kronisk alkoholisme. Farveårene kan være rød-oransje, blå, lilla, som klart står i kontrast til den vanlige tonen i huden.

Den gode nyheten er at utvidelsen av små fartøy ikke er et farlig brudd på helse. Dårlig - de utstødte kapillærene ødelegger fundamentalt ansiktets utseende og forverrer stemningen. Kosmetiske prosedyrer hjelper litt, så behandling av couperose er best betrodd av en erfaren dermatolog.

Former for kapillære lidelser

De første manifestasjoner av couperose kan bli lagt merke til (og ta rettidig handling), når det vaskulære nettverket ennå ikke er synlig. Først ser huden ut rødme, brennende, kløe, tetthet. Hvis du nøye vurderer det betente stedet gjennom linsen, kan du se de fremvoksende årene.

I andre etappe er enkeltrøde kapillærer allerede synlige for det blotte øye. Husholdningsmidler kan ikke takle dem. Den tredje fasen er preget av spredningen av blodårene for det meste av ansiktet.

Ofte påvirkes vingene i nesen, kinnbenet og pannen.

I dermatologi utmerker seg flere typer av denne patologien:

 • Telangiectasia. Det manifesteres av dannelsen av et vaskulært nettverk på kinnene, på nesen og i nærheten av nesen. I den varme sesongen er rutenettet nesten usynlig, forverringen oppstår i høst-vinterperioden. Teleangiectasia kan være medfødt og ervervet.
 • Rosacea. En av de alvorlige former for couperose. Den innledende fasen karakteriseres av uttalt hot flushes. En person rødmer rød som respons på stress, en temperaturstimulering eller alkoholinntak. Og rødheten holder lenge. I fremtiden ser nese og kinn utslag av rosa farge, pustler, edderkopper. De berørte områdene er tett, danner en tuberøs overflate og disfigurerer ansiktet. Ingen spesifikke patogener ble identifisert i studiene.
 • Hemangiom. Denne godartede neoplasma forekommer hovedsakelig hos barn. Ofte løsner svulsten seg selv, men med aktiv vekst kreves rask fjerning. Det er også en spider-haemangioma. På ansiktet er det lyse flekker og divergerer i forskjellige retninger fartøy. Slike formasjoner forsvinner spontant uten å kreve handling.
 • Vin flekker. Sykdommen er medfødt i naturen. Hovedsymptomet er en rød eller lilla flekk med uregelmessig form, lokalisert i nesen, øyelokkene, pannen, templene. Patologi krever obligatorisk intervensjon, fordi over tid kan flekken gi komplikasjoner. Det berørte området mørkner, tykkes, blir dekket med blødende papiller. Spontan utvinning er ikke løst.

Hvis du ser en utvidelse av kapillærene på nesen, er det bedre å gå rett til dermatologen. Legen vil vurdere omfanget av lesjonen og foreskrive prosedyrer for fjerning av feil som skader utseendet.

Årsaker til kapillær ekspansjon

Vanligvis forekommer vaskulære sykdommer hos personer med sensitiv, tynn, tørr hud. Allergikere og de som lider av vegetarisk dystoni er i fare.

Couperose kan også forårsake følgende faktorer:

 • Arvelig disposisjon.
 • Ukontrollert bruk av antibiotika.
 • Feil ernæring, spesielt - en konstant overspising og avhengighet av krydret mat.
 • Kroniske leversykdommer - hepatitt, skrumplever, kolangitt, svulster.
 • Lidenskap for styrketrening.
 • Krenkelse av blod og lymfesystemer.
 • Skarpe temperaturendringer, konstant opphold i vinden, brennende sol og frost. Begravde kapillærer er et vanlig problem for geologer, byggere, vaktmestere, kokker.
 • Skader, vanlige mekaniske effekter på ansiktet (for eksempel med briller med tett ramme).
 • Sykdommer i blodet.
 • Flere prosedyrer for rensing av ansiktet og foryngelse av huden, dermabrasjon, ulike peeling.
 • Hyppige besøk til solarium, badstuer og dampbad.
 • Hormonale feil.
 • Misbruk av nikotin, alkohol, kaffe. Forbindelsene i deres struktur oppfordrer tynnhet og skjøthet av kapillærene.
 • Sterk stress.
 • Generell svekkelse av immunitet.
 • Alder endres i strukturen av huden og vegger av blodkar.

En annen grunn til couperose er graviditet. I løpet av svangerskapet øker kroppen blodvolumet, som utøver økt trykk på sirkulasjonssystemet. Det var tilfeller av rask utvikling av rosacea under graviditet. Som et resultat av behandling forsvant patologien, men med hver neste graviditet oppstod en tilbakefall av sykdommen.

Typer behandling

For hud utsatt for betennelse og peeling, trenger du daglig pleie. Dermatologer anbefaler vanligvis lymfatisk dreneringsmassasje, kryomassasje, masker med mentol og vitaminer. Om sommeren anbefales kremer med fotbeskyttelse, om vinteren - kryobeskyttende midler (kremer med fett eller fettsyrer). Hvis manifestasjoner av couperose blir merkbare, må du vende deg til mer seriøse metoder.

medisinering

Legemidler er vanligvis foreskrevet i tillegg til maskinvare terapier. Velprøvde slike legemidler:

 • askorutin;
 • Alfa-linolsyre;
 • Pinogen og Alfa-tokoferon;
 • Gingko biloba.

Virkningen av disse legemidlene er rettet mot å øke elastisiteten til kapillærene og fjerne stoffets metabolisme.

Legen kan også gi spesielle salver med tang, calendula eller kamille. Disse inkluderer Alezans Lierak, Tiande, Sensibio, Uriage Roseliane. Disse midlene finnes i kosmetiske klinikker og apotek.

Maskinvare Metoder

En effektiv måte å kvitte seg med dilaterte fartøy er elektrokoagulasjon. En spesiell nål blir ført til fartøyet og en elektrisk strøm går gjennom den. Under utløpsvirkningen er ødelagt kapillær ødelagt.

Ulempen med metoden er i smertefulle og mulige utseende av arr.

De samme ubehagelige konsekvensene har kryokjennomføring - cauterization av kar med flytende nitrogen. For å fjerne kapillærene på nesen, kan du i dag bruke mer milde metoder.

Laser koagulasjon. Skadede fartøy er loddet under påvirkning av høy temperatur. Etter en stund blir de en del av bindevevet, og ved siden av danner nye, sunne måter for blodsirkulasjon.

Sclerotherapy. I de berørte kapillærene blir det innført en spesiell substans (skleroserende). Under sin innflytelse limes fartøyet og trekkes tilbake fra blodstrømssystemet.

Det er tre typer av denne prosedyren:

 1. Mikroklerose for fjerning av det vaskulære nettverket.
 2. Skraping av skumformen når koagulanten blir pisket inn i et skum. En lignende prosedyre er indikert for å eliminere virkningene av rosacea.
 3. Ekkosklerose, utført under kontroll av en laserskanner.

Ozonbehandling

Nettsteder med røde blodårer oshalivayut ozon. Hvis ansiktet har hemangiomer eller sel, blir injeksjonen direkte inn i området av svulster. I cellelagene oppstår en biokjemisk reaksjon som fører til ødeleggelse av defekte kar. Metning av de subkutane lagene med oksygen gir samtidig en foryngende effekt.

photorejuvenation

I områder med svakt rutenett påvirkes de av høyintensitets lysimpulser. Stråler av apparatet lim veggene av kapillærene. Etter noen dager blir de usynlige.

mesotherapy

Det anbefales å behandle mild couperose. Under huden er introdusert en vitamin mesocotyle, hvis formål er å styrke karossens vegger og eliminere stillestående fenomener i dem.

Råd om folkemedisin

Fjern de forstørrede fartøyene ved hjelp av folkelige oppskrifter, vil ikke fungere, men med hjelpen kan du fjerne den inflammatoriske prosessen, redusere ømhetene i blodkarene og øke tonen.

Det er godt hjulpet av sokoterapiya, der hovedkomponenten er ferskpresset hvitkåljuice. For å myke sin bitter smak, legg til plomme eller gulrotjuice.

Firming effekt på huden er gitt på følgende måte:

 • Vanninfusjoner av kamille, plantain og calendula;
 • Komprimerer fra mashed og blandet med persille melk;
 • Masker fra rå poteter;
 • Lotion fra bodyagi.

Ikke bruk varmeforbindelser, så vel som masker med bieprodukter. Det er uønsket å ty til slike tiltak som å gni huden med eddik eller med ekstrakt av rød pepper. I stedet for en positiv effekt kan du få et ansiktsbrenn.

Som konklusjon. Kompleks terapi vil bidra til å lindre symptomene på couperose, men problemet med karene vil ikke gå hvor som helst. Bare forebygging og oppfølging av dermatologens instruksjoner vil kunne forsinke lenge når den vaskulære setochka igjen vises på ansiktet.

Årsaker og behandling av kupperose på nesen

Rosacea (telangiectasia) - er en utvidelse av små subkutane blodårer i ansiktet, hvorved på den hake eller nese vingeskallet utformet vesentlig netto rød farge. Selv om fenomenet er sjelden skadelig og smertefullt, ødelegger det alvorlig utseendet til en person som tvinger til å konsultere en lege.

årsaker

Kuperoz på nesen - en konsekvens av at enkelte fartøyer ikke har evne til å få kontrakt normalt. Fartøyene utvides for mye, og kan likevel ikke begrense tilbake.

Ervervet couperose

Folk med tørr og tynn hud er predisponert for telangiektasi, men det er andre faktorer:

 1. Sannsynligheten for forekomsten av couperose er høyere dersom sykdommen ble observert hos foreldrene.
 2. Hvis en person tar for mye tid under solens brennende sol eller besøk, kan den overdrevne eksponeringen for ultrafiolett stråling skade karetveggene.
 3. Å være i et veldig varmt eller kaldt miljø. Selv enkeltkjøling kan forårsake vasodilasjon. Folk som blir tvunget til å holde seg i kulde lenge, lider ofte av couperose. Sykdommen skjer også hos de som jobber ved høye temperaturer. I risikosonen er representanter for slike yrker, som metallurgist eller bakerstaker.
 4. Dårlige vaner. Et karakteristisk trekk ved utseendet til hver "tungt drikkende" person er den røde banen av blodkar på ansiktets hud. Men til og med moderat konsum av alkohol øker sannsynligheten for å utvikle kupperose. Harm microvessels ansikt og sigaretter.
 5. Grov innvirkning på huden under kosmetiske prosedyrer: fartøyene er alvorlig skadet.
 6. Sykdommer i leveren (hepatitt, cirrhosis, etc.).
 7. Ernæring er en viktig faktor. For å forebygge kupperose er det nødvendig å utelukke fra dietten skadelig mat (fettstoffer, konditori, søte drikker).
 8. Rosacea.
 9. Langvarig depresjon, negative følelsesmessige opplevelser - hyppige årsaker til couperose. På grunn av alvorlig stress stiger trykket i karene og har en skadelig effekt på huden.
 10. Hormonale lidelser, patologi i kardiovaskulærsystemet og mage-tarmkanalen. I en slik situasjon virker couperose som en spesiell måte for organismen å erklære alvorlige problemer.

Medfødt telangiektasi

Årsaken til utviklingen av couperose kan være noen av sykdommene:

 • Ataxia-telangiectasia (Louis-Bar syndrom) er en sjelden nevrodegenerativ sykdom som overføres ved arv.
 • Rundu-Osler-Weber sykdom (hemorragisk angiomatose).
 • Sturgeon-Weber sykdom er en alvorlig patologi, som forekommer hos 1 person per 50 tusen.

For å bli kvitt telangiektasi i nærvær av slik patologi er nesten umulig. Det er bare mulig fra tid til annen å eliminere eksterne manifestasjoner av sykdommen.

Hvem skal kontakte

Selv å vite de vanlige faktorene som fører til couperose, er det vanskelig å uavhengig forstå hvorfor de dilaterte karene ødelegger ansiktets utseende. Den beste måten å finne ut den sanne årsaken til problemet og kurere, er å søke medisinsk hjelp og gjennomgå en fullstendig undersøkelse. For pålitelighet av diagnostikk er det nødvendig å motta konsultasjon av endokrinologen, dermatologen, phlebologisten, nevrologen. Så det vil være mulig å handle raskt og vel hvis det oppdages at årsaken til couperose er en alvorlig sykdom.

behandling

For å fjerne couperose på nesens vinger, er det svært viktig å følge og ta vare på huden. Forsiktig holdning vil bidra til å løse problemet med fartøyene:

 • Sammensetningen av det kosmetiske produktet bør ikke inkludere alkohol, aloe og eukalyptus, mynte og mentol, samt honning.
 • Ikke bruk et produkt av lav kvalitet. Billige, ufullstendig produserte produkter er skadelige for huden med couperose.
 • Gni salver i vaskulære tannhjul forsiktig og uanstrengt.
 • Håndkleet skal være laget av naturlige materialer. Tør ansiktet ditt med lett, ryddig berøring, uten å gni huden din.
 • Overholdelse av kostholdet. Det anbefales å gi opp søt, rømme, yoghurt og ost, tomater og sitrus. Så fjerne couperose vil bli mye lettere.
 • Opprettholde en tilførsel av vitaminer (C, K, P) og mineraler. Det er nødvendig å vite nøyaktig hvilken type vitamin- og mineralkomplekser som skal tas fra legen.
 • Opprettholde en sunn livsstil er en forutsetning for gjenoppretting. Løping, sykling, svømming, langvandring utendørs, fitness og yogaklasser, og sunn søvn er viktige komponenter i utvinning i en hvilken som helst sykdom. Du må definitivt gi opp alkohol og sigaretter.

Ulike legemidler brukes til å behandle couperose. Kremer er foreskrevet og medisiner foreskrives for oral administrasjon:

 1. Troxevasin - smalner fartøyene, gjenoppretter deres elastisitet og styrke.
 2. Ascorutin - inneholder askorbinsyre, utfører den samme funksjonen.
 3. Adrenalin - bidrar til å begrense blodkarene.

I klinikker med telangiektasi, de takler kosmetiske prosedyrer:

Laserbehandling

En populær og smertefri metode. Fartøyet oppvarmes av en laserstråle, og eliminerer raskt de cuperformede stjernene. Trenger ikke gjentatte prosedyrer, og såret, arr eller dimple etter manipulasjon forblir ikke.

Ozonbehandling

Under huden blir det innført en oksygen-ozonblanding som returnerer det normale utseende til kapillærene. Ugle spor eller arr på ansiktet hans forblir ikke. Ved hjelp av en slik cocktail blir karene styrket, avsmalnet og returnert til normal. Den fremgangende vaskulære kupperosen med denne prosedyren er imidlertid vanskelig å stoppe, selv om den kan reduseres.

photorejuvenation

Påvirkningen på skadde fartøy ved hjelp av pulser av lysenergi. Før prosedyren blir ansiktshuden rengjort, pasienten legges på vernebriller. Blinker av lys smertefritt "løse" fartøyene, etterlater ingen spor. Etter 5-7 økter forsvinner det kapillære nettverket på nesen helt og holdent. Mellom økter står gapet på 4 uker. I tillegg til behandling har prosedyren en generell toning, stramning og foryngende effekt.

mesotherapy

En serie subkutane injeksjoner, gjennom hvilke nyttige stoffer blir introdusert i et usunt fartøy. Injiseringer utføres manuelt eller med en spesiell enhet. På denne måten leveres vitaminer, medisiner, mikroelementer, kollagen og andre terapeutiske blandinger til huden. Smerten i prosedyren avhenger av følsomheten til personen.

Folkemetoder

Hjemme kan du bruke oppskrifter av tradisjonell medisin.

Mask av poteter

 • Alternativ nummer 1. For å forberede masken må du rengjøre to poteter, og deretter gni dem på en fin riper. Påfør blandingen på ansiktet. Når masken begynner å tørke, lag det andre laget, vent 20 minutter og skyll.
 • Alternativ nummer 2. Rist en polert potet på en fin rist, bland med havregryn. Etter 5 minutter, bruk blandingen på kapillærruten, vent 20 minutter og skyll deretter.
  Potetmasker forbedrer ansiktets utseende og hjelper fartøyene til å bli frisk igjen.

Berry masker

Naturen tilbyr mange helbredende gaver. Om sommeren er friske og modne bær alltid til stede, hvorfra du også kan lage masker.

 • Alternativ nummer 1. Skyll jordbær og bringebær, legg til blandingen av kokt vann og etter at masken har avkjølt, bruk den til problemområder.
 • Alternativ nummer 2. Potetstivelse (en teskje), tranebær, bringebær, jordbær, havtornbær. Alle blandet og satt på toppen av kuperen.

Andre oppskrifter

Masker fra couperose:

 • Ta 1 teskje glyserin og vegetabilsk olje. Tilsett litt talkum til blandingen. Påfør masken til det rensede ansiktet, og skyll med kamillebuljong.
 • Komprimer fra kjemikerens tusenfryd. En spiseskje med kamille er fylt med et krus med kokende vann. Den resulterende avkok er impregnert med en bomullspinne eller serviett, og påføres deretter ansiktet to ganger om dagen.

I de fleste tilfeller behandles kupperose. For å gjøre dette må du lede en sunn livsstil, lytte til anbefalingene fra leger og gå gjennom flere smertefrie prosedyrer, hvorefter vaskulære stjerner på nesen ikke lenger vil være et problem.

Vaskulære defekter i ansiktet: Hvorfor vises og hvordan man skal håndtere dem?

En av de vanligste kosmetiske feilene som ødelegger utseendet er de synlige dilaterte karene i ansiktet. De manifesterer seg på forskjellige måter: Noen har et nett eller en liten åre av rød farge, mens andre sprer seg i ansiktene med røde flekker. Mange mennesker som har pimples på ansiktet deres med jevne mellomrom, med purulente topper.

Alle disse er manifestasjoner av sirkulasjonsforstyrrelser. Hver av defektene er et symptom på en av hudsykdommene, som er forenet med et felles navn - couperose. Couperose er oftere enn kvinner. Dette skyldes den særegne kvinnelige hormoner (østrogener), som påvirker tonen i karene. Blant den mannlige befolkningen, blir eiere av karetmasker og rødhet i ansiktet tilhengere av sterke ånder.

Couperose utgjør ikke en trussel mot helse og liv. Men det gir mye sorg (spesielt for unge kvinner). Noen prøver å skjule dem med pulver eller fundament. Andre bestemmer seg for å fjerne vaskulære stjerner på deres ansikter, ved hjelp av hekseri-metodene som finnes i motemagasiner eller foreslått av noen de kjenner. men Før du begynner å bekjempe symptomene på couperose, bør du gjøre deg kjent med årsakene til forekomsten. I tillegg må forstørrede kapillærer i ansiktet, som følge av denne sykdommen eller sykdommen, først behandles av en hudlege, og deretter fortsette til kosmetiske prosedyrer.

Sykdommer som forårsaker vasodilasjon på ansiktet

telangiectasia

Den vanligste sykdommen som observeres hos unge kvinner er telangiektasi. Med utviklingen på ansiktet vises et nettverk av skip. Ofte er det arvet hvis en av foreldrene (eller bestemødrene) har hatt en av disse hudsykdommene, som akrodermatitt eller rosacea. I dette tilfellet bør besøket til hudlege ikke utsettes. Imidlertid vil jeg minne deg om at disse ufarlige sykdommene ikke bør forveksles med systemisk lupus erythematosus, selv om mange mennesker har det travelt med å sette seg eller noen som sånn. For SLE er karakteristisk for "sommerfugl", plassert på vingene av nesen og kinnene, og dessverre er dette ikke det eneste symptomet på denne alvorlige patologien. Systemisk lupus erythematosus påvirker hele kroppen.

Ulike manifestasjoner av telangiectasias

Teleangiectasia kan oppkjøpes ved å utvikle seg hos personer i bestemte yrker som må jobbe på gata i alle vær. For eksempel i utsalgssteder i åpne markeder eller på en byggeplass. Svært ofte vises tegnet på ansiktene til vaktmestere og geologer, kokker, etc. Forskjeller i temperatur bidrar til at karene på kinnene utvides. På sommeren våren forsvinner symptomene på sykdommen, og vises igjen med utbruddet av kaldt snap. For å behandle denne sykdommen benyttes laserkoagulering ved bruk av selektiv fototermolyse.

rosacea

Rosacea er en av de mest ubehagelige varianter av couperose. I denne sykdommen på ansiktets hud er det betent områder av røde eller rosa blomster. Utseendet av deres prosess er utvidelsen av kapillærkar. Symptomer på rosacea oppstår med et sterkt følelsesmessig sjokk (frykt, erfaring for nært folk, sinne). Ofte fremkaller deres utseende inntaket av alkohol (selv i små doser), bruk av for krydret mat. Rozetsea - en hyppig følgesvenn av elskere av dampbad.

De første symptomene på rosacea ligner en spredning av akne hos ungdom, som ligger på pannen, kinnene, haken og til og med på nesen. Men over tid (hvis ikke behandlet ordentlig), blir små kviser til store røde noder eller rhinofyma. De kan føre til irretrievable tap av attraktivitet. Behandling av rosacea utføres av diode lasere.

hemangiomer

Denne sykdommen refererer til godartede neoplasmer. Oftest er det medfødt (med unormal utvikling av blodkarets vegger) eller oppstår i tidlig barndom på grunn av vaskulær skade. I motsetning til andre manifestasjoner av couperose er overflaten av hemangioma ganske tett og utstråler litt over huden. Egenheten ved denne feilen er uforutsigbarheten av atferd. Hemangioma kan i flere år forbli en liten flekk, og kan begynne å øke raskt i størrelse.

Hemangioma i seg selv er ikke farlig. Hos barn løses det vanligvis spontant i skolealderen. Men med sterk vekst kan det forstyrre den normale utviklingen av andre fartøy og ulike organer. Krever obligatorisk behandling for hemangiom, plassert på øyelokkene. For å fjerne hemangiomer brukes en argonlaser.

vinflettene (venstre) og kirsebærhemangioma (høyre)

Mange foreldre er bekymret for utseendet av rødhet i barnets øye. Oftest skyldes dette brudd på fartøyets integritet under spillet. Men noen ganger er årsaken til rødhetens utseende i det faktum at på grunn av høyt intraokulært trykk bryter kapillæren. Dette skjer ofte med voksne. I dette tilfellet er det viktigste å konsultere øyeleggen så snart som mulig. Han vil bestemme årsaken til hendelsen og foreskrive den riktige behandlingen, noe som vil bidra til å unngå problemer med øyets fartøy i fremtiden.

Nevus flammende

En rekke av denne sykdommen - nevus flammende. Dens symptomer er klynger på ansiktet av fartøy med unormal utvidelse. I dette tilfellet dannes et kontinuerlig sted (det kalles vin). Det kan oppstå plutselig og forsvinne like raskt. Men oftere øker det, endrer fargen. I den siste tiden ble vinflettene ansett som en uhelbredelig sykdom. Men i dag forlater de ikke spor, takket være behandling med en gul laser på fargestoffer med en flash-flash.

Spideriform Haemangioma

Noen mennesker med jevne mellomrom på ansiktet ser ut som små "edderkopper" med rød farge. Med tett undersøkelse kan du se at dette, som frosne bloddråper, fra hvilke i forskjellige retninger, som edderkoppens poter, sprer små fartøy. Etter en dag eller to forsvinner edderkoppen (spontant løser seg selv). Denne feilen kalles haemangiom edderkopplignende (stellate) eller nevus arachnid. Det oppstår som et resultat av tilstopping av arterioler. Ingen resuscitation av legene er nødvendig for å løse nevus. Oftest settes gangiomer hos gravide kvinner. Dette skyldes nedsatt sirkulasjon, forårsaket av utviklingen av fosteret. Nevus kan vises ikke bare på kinnene, men også på nesens vinger.

Årsaker til Couperose

Basert på symptomene på sykdommen, kan vi konkludere med at karene i ansiktet blir merkbare av følgende grunner:

 1. På grunn av effekten av temperaturendringer om vinteren;
 2. Under påvirkning av sollys for et lengre opphold på stranden eller å gjøre hagearbeid;
 3. Med nervøse overbelastninger;
 4. Fra bruk av akutt og for varm mat, alkohol;
 5. Under påvirkning av høye temperaturer i dampbad eller badstue;
 6. Når hormonet er forstyrret ved å ta hormonbehandlingsterapi;
 7. I nærvær av arvelige faktorer.

Maskinvare metoder for å kvitte seg med vaskulære defekter i ansiktet

I dag er det mange forskjellige måter som raskt og smertefritt kan fjerne det ødeleggende utseendet på fartøyene på ansiktet. Den mest effektive i dag er maskinvaremetodene (ikke forveksles med kirurgiske operasjoner). Essensen av disse metodene er at de alle har som mål å overlappe (forsegle) en sykefartøy som forstyrrer normal blodstrøm i ansiktets kutane epitel. Blodet begynner å bevege seg rundt det. I dette tilfellet dannes et nytt nettverk av små kapillære kar i det subkutane laget, slik at ansiktet ser mye friskere og yngre ut. Blant moderne teknikker, laser fjerning av fartøy på ansiktet; fotokoagulasjon; elektrooptisk synergisme og en rekke andre.

Laser koagulasjon

Gradvis forsvinner i fortiden slike metoder for fjerning av dilaterte kar på ansiktshuden, som kryoforstyring (behandling med flytende nitrogen ved lave temperaturer) og elektrokoagulasjon (elektrisk sperring). De er erstattet av sparsomme metoder, takket være hvilke kosmetiske problemer avtar en gang for alle. Etter fjerning av skadede kar med moderne apparat er det ingen tilbakefall, det er arr og arr igjen på huden. Under prosedyren for å fjerne stjerner med laser, opplever pasienten ikke noe ubehag.

For å fjerne vaskulære nettverk og rødhet på huden, brukes ulike typer laser enheter. Den mest effektive er laserstråling av grønn og gul farge. Den brukes når de røde blodkarene i ansiktet smelter sammen i vinflettene (flammende nevus). Det finnes to typer laser med en gul lysstråle:

 • Arbeider på kobberdamp med en bølgelengde på 578 nm.
 • Pulserende Sclero Plus eller Vbeam (ved hjelp av farger og flashbulbs), dens bølgelengde er 585 nm.

Bredt brukt til fjerning vin flekker Neodym-lasere, for eksempel Palomar (USA), XP Spectro Fotona Technology og andre.

Essensen av metoden ved hjelp av fargestoffer og fakkel er som følger:

 1. Utvidede fartøy skal oppvarmes til den temperaturen de er loddet på. Dette gjøres av en gul, pulserende laser. Samtidig opprettholder huden rundt dem normal temperatur og er ikke skadet.
 2. Fjerning utføres i en metodisk, sekvensiell virkning av laserstrålen ved visse punkter. Plottet er ikke fullstendig behandlet, men i sjakkbrettet rekkefølge.
 3. Etter endt prosedyre blir de behandlede områdene lettere i øynene. På en dag dekkes med en skare som ikke kan røres. Under det dannes et nettverk av nye kapillære fartøyer. Skorpen selv vil falle i løpet av en uke.
 4. Helt normal hudfarge vil bli gjenopprettet tre måneder etter prosedyren.

fjerning telangiectasia kan utføres ved to metoder:

 • Ikke-selektiv (elektrokoagulasjon)
 • Selektiv (laser koagulering ved bruk av selektiv fototermolyse).

Den selektive metoden har enda en navngivning - laser koagulasjon på kobberdamp. I Russland blir det oftest utført med laserenheten "Yakhroma Med" på poliklinisk basis. Ordrenes rekkefølge er som følger:

 1. Under påvirkning av laserstrålen oppvarmes de patologiske blodkarene til en temperatur på ca. 70 ° C. I dette tilfellet er det liming av veggene deres og forårsaker skade på fartøyet. Vevet rundt karet med patologi forblir intakt.
 2. Pasientens overfølsomme hud avkjøles.
 3. Virkemåten til enheten er satt slik at ansiktet etter avslutningen av prosedyren ikke etterlater spor i form av en skare dannet.

Denne metoden brukes til å fjerne foci av betennelse på nesens vinger. Men det er nødvendig å observere ekstrem forsiktighet, slik at karene i neshulen ikke splinter.

rosacea fjernes med en laser med lang puls. For dette blir en quadro diode laser fra det tyske selskapet Asklepion vanligvis brukt. Det skaper kraftig pulserende stråling med en bølgelengde som når 810 og 970 nm. Dette lar deg fjerne store formasjoner i ansiktet.

Video: En historie om prosedyren for å fjerne fartøyene i ansiktet

fotokoagulasjon

Ikke mindre vanlig metode for fjerning av små vaskulære nettverk og andre manifestasjoner av telangiektasi i de tidlige stadier er laserfotokoagulering. Alle manifestasjoner av couperose forsvinner øyeblikkelig. Dette skjer som et resultat av laserstrålens penetrasjon i den forandrede delen av fartøyet med akkumulering av blod og oppvarming. På samme tid oppstår limingen og etterfølgende døden. Photocoagulation kan utføres med laser Eulight, ELLIPSE I2PL og andre.

Skleroserende metode

Essensen av denne metoden er at på grunn av den spesielle substansen som introduseres i det berørte fartøyet, oppstår liming og uttak fra hovedblodstrømmen. Det finnes flere typer av denne prosedyren:

 1. Mikroskleroterapiya. Det utføres med det formål å fjerne det vaskulære nettverket under telangiektasi. Sklerosant injiseres med en veldig tynn nål, slik at pasienten ikke opplever smertefulle opplevelser.
 2. Skrapeskum-form. Tillater å kvitte seg med manifestasjoner rosacea ved å injisere i karet et preparat pisket inn i et skum.
 3. Ehosklerozirovanie. Dette resulterer i den mest nøyaktige innføringen av sklerosant i karet på grunn av deres laserskanning. Gjelder for fjerning hemangiomer.

Det skal bemerkes at i Russland har den juridiske rett til å utføre sklerose av fartøyene i ansiktet en enkelt klinikk. Dette skyldes høy sannsynlighet for komplikasjoner, inkludert slag og tap av syn. Derfor er vårt land den mest tilgjengelige og brukte teknikken laserstråling.

Ozonbehandling

En av de uovertruffen metodene for behandling av manifestasjoner av couperose er ozonbehandling. Under prosedyren blir karene på ansiktshuden skåret av med ozon. I hemangiomer blir rosacea-ozon innført i neoplasmaen ved hjelp av en mikronedel. Det er en biokjemisk oksidasjon som fører til forsvinden (ødeleggelse) av fartøyet med patologi. Dette er den sikreste metoden for å fjerne kapillære kar. Denne prosedyren utføres i spesialiserte sentre og klinikker for ozonterapi. Fordelen med dette er at samtidig med hovedvirkningen er huden fylt med oksygen, noe som gir en anti-aldrende effekt.

Beautek -therapy

Bredt brukt i eliminering av alle former for manifestasjon av couperose (telangiectasia, rosacea, etc.) er den nyeste teknikken, kalt Beautek-terapi, på samme navn-enheten i ITPL-serien. Det er seks typer, og hver av dem er designet for å utføre en viss kosmetisk prosedyre. Utviklerne av denne metoden er spesialister fra Tyskland.

Når prosedyren utføres, behandles områdene der fartøyene er synlige på ansiktet med elektrolyttgel. Datamaskinen viser akupunkturpunkter, som påvirkes av en pulserende mikrostrøm som overføres via en elektrodesensor. Unikt ved denne prosedyren er at datamaskinen er i stand til å gjenkjenne i hvilken tilstand cellene er og sende dem pulser av forskjellig styrke. Etter eksponeringen går cellen tilbake til en normal, sunn tilstand.

Enheten forårsaker aktivering av syntesen av elastin og fremmer produksjonen av kollagen, normaliserer vann-saltbalansen og fettmetabolismen. Strømmen av blod og lymf er betydelig forbedret. Alle disse prosessene passerer ubemerket for pasienten. Han føler ikke noe ubehag. Men dette er en av de dyreste prosedyrene. Minimumskostnaden for en prosedyre er 3000 rubler.

Anbefalinger etter prosedyren

Et viktig poeng etter eliminering av manifestasjoner av en hvilken som helst rekke couperose er forebygging av tilbakefall, det vil si utseendet på nye vaskulære nettverk. For å gjøre dette, er det nødvendig å følge alle anbefalingene og forskriftene til legen i den postoperative perioden, som er som følger:

 • Unngå skader på det behandlede området av huden.
 • På dagtid, ikke bruk for å ta vare på huden alkoholholdige lotioner og andre kosmetikk, gi opp sminke.
 • Innen to uker, dekke ansiktet ditt med hattede felt fra eksponering for sollys. Samme periode er forbudt å besøke solariumet.
 • For beskyttelse, syntes på stedet å bearbeide skare fra ultrafiolett eksponering, behandles området rundt det med en spesiell krem ​​med solbeskyttelse (filter 20). Etter at skorpen forsvinner, fortsetter å bruke denne fløten for hele behandlet overflate.
 • Skorpen kan ikke bli fuktet, rørt, prøv å rive, siden det er dannelsen av nye kapillærer. Hun vil falle av seg selv om noen dager.

Strømforsyning

Folk som har fått koagulasjon, må følge visse restriksjoner i mat. Først bør det være fra alle rettene som bidrar til forverring av couperose. Disse inkluderer:

 1. Spicy sauser og marinader,
 2. Saltet og marinert mat;
 3. Krydret krydder og hermetikk;
 4. Sjokolade og produkter som inneholder koffein.

Det er nødvendig å fullstendig forlate alkoholholdige drikker, inkludert druer. Men legg til kostholdet ditt multivitaminer, som inkluderer:

 • Å styrke karveveggene - K-vitamin;
 • For å redusere sårbarheten i kapillærene - vitamin P;
 • For dannelse av kollagen og øke tonen i karrene - vitamin C.

Medisineringsterapi

Medikamentterapi fungerer som et supplement til maskinvaremetoden for fjerning av det vaskulære nettverket på ansiktet. Det inkluderer stoffer som har som mål å styrke karene i ansiktet og forhindre fremveksten av nye tegn på kupperose. Disse inkluderer:

 1. Ascorutin - et stoff som reduserer vaskulær permeabilitet og reduserer kapillærens skjøthet, på grunn av innholdet av vitamin P og C.
 2. Alpha-linolsyre Omega-3. Det øker fartøyets elastisitet. På grunn av denne fettameterumettet aminosyren reduseres dannelsen av aterosklerotiske plakk.
 3. Alpha-tokoferon eller Pinogen. Disse antioksidanter bidrar til utskillelsen av metabolske produkter fra karene.
 4. En lignende handling er besatt av forberedelsen av Gingo biloba.

Medisinske salver for lokal behandling utnevnes av den behandlende legen. Det anbefales å bruke en spesiell kosmetisk krem ​​til couperose, en mild lysegrønn farge. Det finnes på apotek og i kosmetikk sentre. De mest populære er følgende:

 • Tiande;
 • Uriage Roseliane;
 • Alezans Lierak, med innholdet av tang;
 • Sensibio fra Bioderma, som er en utmerket beskyttelse mot de negative effektene av temperaturendringer;
 • Dr. Taffy med calendula.

Mange produsenter tilbyr samplere av sine produkter. Dette lar deg kontrollere effekten av krem, dens kompatibilitet med pasientens hud. Som er veldig praktisk, fordi dette produktet er dyrt.

Det bør bemerkes at alle disse legemidlene er gode for å hindre utviklingen av sykdommen. Hvis symptomene fremdeles vises, er det bedre å umiddelbart ty til maskinvare metoder for fjerning.

Styrking av blodkar

Evnen til å fjerne laserbeinene i ansiktet lindrer ikke behovet for å styrke dem. Tross alt bidrar bare elastiske kapillærer med en god tone til normal blodstrøm, og forhindrer utseende av retikuler og rødhet på huden. Forsterkning av ansiktsblodkar er lettet av følgende masker, som kan gjøres av seg selv.

Day Mask

Ta ekstrakter av blåbær og mimosa blomster, nåleblader, kalganrødder, cypresfrø og druefrøolje. Alle komponenter, tatt jevnt, grundig blandet. Påfør huden på ansiktet. For å forbedre effekten, dekk med en klut fuktet med varmt vann. Vask masken med varmt vann. Ansikt ditt ansikt med riktig krem. Begge masker blir gjort hver annen dag i to måneder.

Små fartøy på ansiktshuden styrker kompresjonen fra saften med scalded persille, blandet med melk. Våt gaze i denne blandingen påføres ansiktet i 30 minutter. Det anbefales at du gjør dette hver annen dag. Forsterkning av karene blir lettere ved daglig å gni ansiktet med aloe leaf, samt å ta innsiden av følgende infusjon:

Ta en salt skje med bær chokeberry, to spiseskjeer av hagtorn blomster og mistelteblader. Brew dem i en termos med en liter kokende vann og insistere. Drikk tre ganger om dagen for et halvt glass.

Nattmaske

Den inneholder et ekstrakt av sophora, løvetannrøtter, calendula blomster og essensiell olje fra druer. Alle komponenter er tatt like. Masken er jevnt fordelt over ansiktet. Overskuddet fjernes med en myk klut.

Tradisjonell medisin

Tradisjonell medisin tilbyr også verktøy for å bli kvitt feil som ødelegger utseendet.

 1. Den mest effektive er sokoterapiya. For det er ferskpresset hvitkåljuice brukt. Den inneholder det største antallet forskjellige mineraler og vitaminer. Men det har litt bitter, ubehagelig smak. Juice gulrøtter vil bidra til å forbedre den. Vi anbefaler også plommejuice som inneholder en stor mengde vitamin P, så nødvendig for elastisitet av kapillærene og andre kar.
 2. Noen healere anbefaler smøring av berørte områder med eplecider eddik eller fersk tomatjuice. Men dette middelet bør brukes svært nøye, da syre som finnes i dem kan forårsake brenning.
 3. Av medisinske planter med couperose er det best å bruke blomster av kamille og marigold (marigold). Vanninfusjoner av disse plantene kan vaskes. De passer godt til huden, fjerner irritasjon, siden de har en beroligende effekt.

Forebygging av vasodilasjon i ansiktet

En person som jevnlig brister blodårene, er det nødvendig å skikkelig ta vare på huden hjemme. For dem kontraindisert bruk :

 • Scrubs og peelings med et innhold av grove partikler, som kan forårsake irritasjon av huden;
 • Alkoholholdige lotioner og andre hudpleieprodukter;
 • Kremer, geler og andre kosmetiske produkter, som inkluderer mentol eller honning (disse er sterke allergener).

Vann til vask bør være moderat varmt. Varmt vann, samt kaldt vann, forårsaker vasodilasjon. Etter vask anbefales det ikke å tørke ansiktet, du trenger bare å feste et håndkle i noen sekunder for å fjerne overflødig vann.

I kosmetisk salong er det bedre å velge overflate peeling med kjemiske midler. Damp og manuell massasje prosedyrer med couperose er kontraindisert. Men veldig nyttige masker med kollagen, termisk massasje, fytoterapeutiske prosedyrer.

Den grunnleggende regelen - omhyggelig refererer til tilstanden til huden din. Velg milde metoder og ta vare på det. Og så er det ikke nødvendig med cauterization.

Kinesisk gymnastikk

Kinesisk medisin er kjent for sin unike evne til å eliminere ulike lidelser uten bruk av rusmidler. En av de effektive måtene å styrke karene på ansiktet er den terapeutiske gymnastikken, utviklet av kinesiske healere. Utfør det om morgenen, etter morgenøvelsene (eller etter det), gjenta hver øvelse minst 15 ganger. Alle øvelsene utføres i "sittende" stilling (på en stol eller på tyrkisk, med bena gjemt på gulvet).

 1. Tren "Wave". Ryggen er rettet. Hendene er på knærne, øynene er stengt. Ved innånding er det nødvendig, så mye som mulig å holde ut magen. Når du puster ut, trekker du magen tilbake.
 2. Energisk rubbing av ørene med fingrene (pekefinger og stor).
 3. Massasje av auriklene. Håndflatene er over de hørbare åpningene og er trykket mot dem. I denne posisjonen beveger du håndflatene opp og ned. I dette tilfellet oppstår bøyning og forlengelse av auriklene.
 4. Hodemassasje. Det utføres ved å flytte palmen fra frontpartiet mot nakkestøtten og tilbake.
 5. Massasje av øyenbrynene med en falsk tommel (fra baksiden). Bevegelse fra nesebroen mot templet. Så beveger fingeren seg tilbake.
 6. Imitasjon av vasking. Ansiktet er dekket med palmer, en bevegelse som ligner på vask.

Akupunktur i vaskulær styrking

Akupunktur eller handling på biologisk aktive punkter brukes til behandling av mange sykdommer. Tibetansk medisin tilbyr flere enkle øvelser som påvirker de aktive punktene i hendene som tilsvarer gjenopprettelsen av normal blodstrøm. Denne teknikken kalles Kumnyay.

 • Stå opp rett. Plasser hendene foran brystet, håndflatene med sammenflettede fingre vendt mot ansiktet ditt. Det er nødvendig å skille dem sakte å trekke håndflatene i forskjellige retninger.
 • Situasjonen er den samme. Men bare de små fingrene er stengt. Gjenta det forrige trekket, og prøv å skille dem fra.
 • Gjenta øvelsen med hver finger.
 • Kleven på den ene hånden er klemmet mellom langfingeren og pekefingeren. Det må trekkes ut derfra. Etter 10 repetisjoner, utfør øvelsen, klem fingrene først en om gangen, så den andre.

Hver øvelse må utføres minst 10 ganger.

Slik rengjør du fartøyene ved bue

Hvis du har en lys og følsom lær, og moren eller bestemoren har røde masker eller blodårer på nesens vinger, nå anbefales det å ta tiltak for å forhindre utseende av de samme hudproblemer i fremtiden. Lysfølsom hud og genetisk predisponering er de viktigste faktorene som bidrar til utviklingen av couperose.

Couperose er en lidelse blodsirkulasjon I huden på grunn av sårbarheten og sårbarheten til de minste kapillærene. Den svake tonusen til karens vegger forårsaker utvidelsen av lumen av kapillærene og translucens av blodkarene gjennom huden. Vanligvis påvirker couperose huden på nesens vinger, men i noen mennesker sprer den seg selv på kinnene, haken og pannen. Utseendet til rødt vaskulært mesh på ansiktet blir ofte ledsaget av brenning, kløe og prikking. Med kompliserte former av couperose kan nesen generelt bli en rød, shish-formet form.

Oftest vises couperose på den fine huden på kvinner, hos menn er det mindre vanlig. Selv selv små røde årer på kvinnens ansikt kan forårsake estetiske og psykiske problemer, så la cuperosen være uheldig og forventer at den ikke vil passere seg selv. Uten behandling er det umulig å kvitte seg med rødmasket, men den raske tørkingen av huden og aldring på grunn av dårlig tilførsel av næringsstoffer og oksygen, kupperose fører.

Noen ganger rødt nett på vingen av nesen vises og hos personer med svarte hud på en person som ikke har noen arvelig disposisjon for å kupperere. Årsaken til deres utseende kan være effekten av ugunstige værforhold, for eksempel alvorlig frost, vind og ultrafiolett stråling. En fascinasjon med soling i solariumet, å besøke badstuen og badstuen, damping og peeling av huden kan også føre til couperose. Faktorer som alkoholmisbruk, røyking, dårlig kosthold, kroniske sykdommer i fordøyelses og hormonelle endringer forverre situasjonen og bidra til forverring av huden og blodkar, som fører til rødhet i nesen og utseendet på røde årer.

Ikke populært hjelp, crepes fra couperose og peelings kurere røde mesh på vingene i nesen er umulig. Hvis fartøyene en gang utvidet, så smalere dem med enkle metoder, vil ikke lenger lykkes. Du kan enkelt skjule dem med dyktig sminke eller redusere fargeforskjellen i ansiktet med det røde rundt nesen. Overdreven hudpleie, spesielt om vinteren, når den opplever effektene av plutselige temperaturendringer, kan bare forverre tilstanden til tynn hud og føre til nye problemer med karene.

Den mest populære og effektive metoden utfrielse fra gjennomskinnelige kapillærer - laserfotokoagulering. Til dato har denne metoden for å fjerne vaskulær mesh ikke noe alternativ, på grunn av dets effektivitet og fraværet av bivirkninger. Essensen av metoden består i laserstrålens handling på veggene i kapillærene, hvoretter de blir ødelagt og de røde masker forsvinner. Vanligvis er en økt nok til å redusere det røde meshet på nesens vinger. I avanserte stadier er det nødvendig å ty til prosedyren 2-4 ganger. I noen skjønnhetssalonger kan du bli tilbudt elektrokoagulasjon, fotorejuvenasjon eller ozonbehandling.

Med elektrokoagulasjon moxibustion utføres en hårelektrode, men med denne metoden, punkterer arr og pigmenterte flekker kan forbli på ansiktets hud. En mer mild metode er ozonterapi, hvor en ozon-oksygenblanding injiseres under huden i stedet for det røde meshet med en nål. Etter ozonbehandling er det ingen mangler på huden, men prosedyren bør gjentas 5-6 ganger. Photorejuvenation er basert på effekten av lysstråler på skadede områder av huden, men effektiviteten av denne metoden for å kvitte seg med rødt nett er ubetydelig. Det er bedre å ty til denne metoden for å behandle rødhet i huden forårsaket av inflammatoriske fenomen i form av akne og akne i ansiktet.

utvalg metode for behandling av couperose Avhenger av intensiteten av utseendet på rødt nett på nesens vinger, hudens farge og kroppens tilstand, er det derfor nødvendig å overlate denne saken til en spesialist-kosmetolog. Å håpe at etter behandling og bli kvitt det røde nettverket, elimineres problemet for alltid, ikke. Hvis du har sensitiv hud og det er en arvelig disposisjon å kupperere, så kan det etter hvert komme rødt mesh igjen, selv ved siden av det hudområdet du nylig brente. For å glemme couperose for livet, må du jobbe med å styrke karene og normalisere daglig hudpleie.

For forebygging av couperose Begrens spising av syltet og fettmat, sjokolade, kaffe og fullstendig eliminere alkohol. I dietten bør råde mat som styrker veggene i blodårene. Disse inkluderer alle matvarer rik på vitaminer C, P, B og E. De er mange i oransje grønnsaker og frukt, fettfisk, kjøtt, nøtter, frø, solbær, tranebær og dogrose. Leger-dermatologer med kupperose foreskriver vanligvis et behandlingsforløp med vitaminkomplekser. For eksempel askorbinsyre, askorutin og andre.

Nyt huden med disse vitaminer ikke bare fra innsiden, men også fra utsiden. I dag kan du kjøpe spesiell krem ​​fra couperose, som styrker fartøyene og har en høy beskyttelsesfaktor mot skadelige effekter av ugunstige værforhold på huden. Slike kremer presenteres i de profesjonelle merkene Pevonia Botanica, Hanorah, Phyris, Cosmactive, Algologie og apoteket Uriage. Som en del av disse kremer inneholder sosudoukreplyayuschie essensielle vitaminer, blåbær ekstrakter, ruscus, galangal, mimosa, myrra, flerumettet fettsyre, rutin, kollagen og eteriske oljer.

- Tilbake til innholdsfortegnelsen "Dermatologi "

Effektive måter å kvitte seg med kapillærene på nesen

Sterkt uttrykte kapillærer på ansiktet ser vi forteller direkte, det er ikke så vakkert. Tross alt, mange sier at dette er en indikator på kronisk alkoholbruk i store doser. Røde kapillærer på nesen kan varieres. Det er lilla, rosa, lyse rødt. Ifølge eksperter er dette ikke i det hele tatt farlig, men ikke veldig fint å se på den ødelagte kapillæren på nesen. Med dette problemet, hjelper ikke kosmetologer deg i det hele tatt, bør du definitivt konsultere en hudlege. Denne sykdommen kalles kuperoz på ansiktet.

Symptomer på Couperose

De første symptomene på couperose - et knapt merkbart maske av kapillærer, alvorlig brenning, ledsaget av kløe. Den neste fasen i utviklingen av denne sykdommen er de velmerkerte kapillærene på nesen. Den tredje fasen av couperose er utseendet på slike synlige kapillærer over hele ansiktet. Dette refererer til kinnbenet, pannen og selvfølgelig nesen.

Uttrykt kapillær på nesen

Typer av couperose

I medisin er flere typer couperose spesielt isolert.

Disse er vaskulær telangiektasi, rosacea, hemangioma og de såkalte vinflettene:

 • Teleangiektomiya - Dette er utseendet på et kapillært nettverk gjennom hele ansiktet om vinteren, med frostfølelse. Skje medfødt og ervervet med tiden.
 • rosacea - svært alvorlig sykdom i kapillærene. Rødhet oppstår når stress, hypotermi eller bruk av alkoholholdige drikkevarer. Over tid blir rødhet mer uttalt, forårsaker alvorlig kløe og til slutt disfigurerer pasientens ansikt.
 • hemangiom Er en godartet vaskulær tumor, som senere løser seg selv eller fjernes i en liten operasjon.
 • Vin flekker - vises ved fødselen og kan forekomme i et hvilket som helst område av ansiktet. I fremtiden bør de fjernes, da de kan øke og spire gjennom huden.

I tilfelle at du har en svakeste knulling av kapillærene som forårsaker alvorlig kløe på nesen, bør du raskt se en lege som vil foreskrive riktig effektiv behandling av kapillærene på nesen.

Årsaker til utseende

Slike sykdommer observeres oftest hos personer med tynn hud og hos dem som lider av vegeto-vaskulær dystoni og allergiske reaksjoner.

Det er også flere hovedfaktorer og årsakene til utseende av couperose på ansiktet:

 • Kapillærer på nesen forårsakes av feilaktig bruk av antibiotika, arv, mens dårlig ernæring og hyppig spise mat krydret, kroniske sykdommer i leveren og galleveier, med dårlig ytelse av sirkulasjonssystemet og lymfatiske systemer.

Årsakene til couperose er forskjellige:

 • Denne hormonelle svikt i kroppen.
 • Sterk fysisk overspenning.
 • Besøk til bad, dampbad og badstuer.
 • Skarpe endringer i temperaturen.
 • Svak immunitet.
 • Misbruk av røyking og alkoholholdige drikker, som ødelegger blodkar.
 • Age. Noen ganger begynner en person på grunn av slitasje på fartøyene å vises couperose.

Graviditet kan i stor grad påvirke tilstanden til blodårene. Siden blodet fra fremtidens mor sirkulerer for to, observeres hyppige trykkstropper, noe som provoserer utseendet på kapillærene på nesen.

Under graviditeten kan rosacea også forekomme, men etter fødselen forsvinner den alene.

Metoder for behandling

Hud utsatt for allergiske reaksjoner, tørr, krever alltid ekstra forsiktighet. Dermatologer ordinerer vanligvis spesielle massasje og vitaminmasker med mentol.

Fjerning av kapillærene på nesen

Om sommeren trenger en slik hud en god beskyttelse, i form av en krem. Om vinteren er det alltid nødvendig å suge ansiktet med kremer med krybeskyttende midler. Hvis kupperose på huden begynner å manifestere seg sterkt, må du ta mer alvorlige tiltak.

Legemidler

Behandlingen av couperose er foreskrevet som følger: Medikamenter i forbindelse med prosedyrene som utføres. De oftest foreskrevne legemidler som Ginkgo-biloba, Ascorutin, Alpha-linolsyre, Pinogen og Alfa-tokoferon. Disse stoffene bidrar til å øke blodkarets elastisitet, samt eliminere metabolske produkter.

Dermatologer kan anbefale en krem ​​med tang, kamille og calendula, som selges i spesielle dermatologiske apotek.

elektrokauterisering

I dagens verden har elektrokoagulering blitt en svært populær måte å fjerne kobberolyse på. Prinsippet for handlingen er enkelt: En spesiell nål blir introdusert i stedet for den fremvoksende kapillæren, som overfører elektrisk strøm.

Det er den elektriske strømmen som raskt kan fjerne den røde kapillæren på nesen. Denne metoden er annerledes ved at den gir smertefulle opplevelser og mulige merkbare arr til en person.

Det er en annen metode for behandling av kapillærer, for eksempel kryokjøring. Denne cauterization av blodkapillæret med flytende nitrogen.

Laserterapi

Laserkoagulering er loddingen ved hjelp av laseren av kapillærene, som deretter passerer og forbinder med bindevevet. Deretter divergerer gjennom den generelle blodstrømmen gjennom kroppen. For å fjerne couperose er det en effektiv maskinvaremetode kalt sclerotherapy av vener. Dette er liming av blodårene og frigjøring av dem gjennom den vanlige blodbanen. I moderne medisin er slike metoder for å kjempe med couperose som ozonterapi, fotorejuvenasjon og mesoterapi svært utviklet.

Andre metoder

 • Ozonbehandling - Dette er splittelsen på alle sider av kapillærene med ozon. Det er en kjemisk reaksjon der alle feilene elimineres.
 • photorejuvenation - Dette er effekten på lysets kapillærer. Kapillærene etter prosedyren limes sammen, og etter noen timer forsvinner de helt.
 • mesotherapy Brukes i begynnelsen av couperose. Under huden blir en vitamincocktail introdusert, noe som eliminerer alle manglene.

Bli kvitt kapillærer hjemme

Hvordan bli kvitt couperose hjemme? Det finnes ingen kardinalmetoder, men det finnes slike folkemidlene for kapillærene som kan bringe kapillærene i tonus og fjerne hele inflammatorisk prosess.

Sosioterapi brukes vanligvis. Oftest hvitkåljuice i forbindelse med plomme eller gulrotjuice. Under ingen omstendigheter blir det brukt varme masker, så vel som med pepperblanding, siden deres handling kan føre til forbrenning.

Hvis du tar medisiner og gjennomgår maskinvare økter, kan du bare fjerne smertefulle symptomer, men ikke kurere couperose. For å fullstendig kvitte seg med kapillærene på nesen, må du se en lege.

Les Mer Om Fartøyene