Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet og forhindre utvikling av hjerteinfarkt

I det moderne samfunn er tilfeller av hjerteinfarkt og hjerneslag registrert i økende grad, og disse sykdommene har også blitt betydelig yngre. Derfor er spørsmålet om hvordan å styrke det kardiovaskulære systemet fortsatt svært presserende.

Regler som skal følges

For at en sunn person aldri skal ha problemer med hjerte og blodårer, bør man følge visse regler som hindrer alvorlige sykdommer.

Mat og vekt

Se på maten din. For normal drift av hjertet er det nødvendig at maten var rik på vitaminer og nødvendige sporstoffer. Proteiner, fett og karbohydrater bør nøye balanseres i kostholdet. Det totale daglige volumet av mat skal deles i porsjoner og tas om mulig 3 til 5 ganger om dagen.

Maksimal bruk bør begrenses til følgende produkter:

 • fet kjøtt, samt lever og nyrer;
 • margarine, fettkarakterer av melk, rømme, ost;
 • alle bakverk er høyt i fett;
 • halvfabrikata, hurtigmat, hermetikk;
 • helt eliminere alkohol, sterk te, kaffe, sigaretter.

Nyttig for normal hjertefunksjon ved bruk av følgende produkter:

Vi anbefaler også at du leser:

 • hvitt fjærkre kjøtt, kalvekjøtt;
 • fettfattige meieriprodukter;
 • noen slags fisk, spesielt oljeaktig sjøfisk;
 • noen friske bær, frukt og grønnsaker;
 • ubearbeidet frokostblanding (havremel, bokhvete, perlebyg, ris);
 • usyret brød, nøtter, havremelkaker;
 • noen friske urter.

Hvis du overholder alle livene til slike anbefalinger, kan du forhindre forekomst av problemer med kardiovaskulærsystemet.

For forebygging av sykdommer og behandling av manifestasjoner av åreknuter på bena av våre lesere rådes antivarikoznye gel "VariStop", fylt med planteekstrakter og oljer, skånsomt og effektivt fjerner det symptomene på sykdommen, forbedre symptomer, toner og styrker blodkar.
Uttalelse fra leger.

Disse reglene også tillate makt for å redusere overvekt, selv om du ikke holder seg til spesielt streng diett som også er viktig for å forebygge høyt blodtrykk, akutte og kroniske lidelser av blodsirkulasjonen i hjertet og hjernen.

Følg ryggraden

Styrke kardiovaskulærsystemet innebærer også normal passering av impulser fra sentralnervesystemet.

Regulering og kontroll av arbeidet i alle organer utføres i sentralnervesystemet. For eksempel, i tilfelle av osteokondros, eller andre problemer i cervical ryggraden, det er en forstyrrelse av koronar blodstrøm, noe som gjør det vanskelig å forsyne hjertemuskelen med oksygen.

Ofte trykke på nervene mellom ryggvirvlene som fører til hyppigere hjertefrekvens og øker trykket, noe som øker belastningen på hjertet og myokardial oksygenforbruk, med tilhørende forandringer i koronararteriene kan forekomme myokardial ischemi.

For å unngå slike situasjoner hjelper trening, en kombinasjon av stillesittende arbeid med sport, vandre i naturen, jogging, svømming.

Tidlig samtale til en lege for problemer med ryggraden og begynnelsen av behandlingen, vil bidra til å unngå mange problemer knyttet til andre organer og systemer, inkludert blodkar og hjerte.

fysisk trening

I tillegg til å forbedre ryggraden, bidrar moderat trening til å styrke kardiovaskulærsystemet og forbedre sitt effektive arbeid betydelig.

Til dette formål er det spesielle aerobic øvelser, de kalles også cardio trening. Disse aerobic øvelsene er rettet mot å styrke hjertemuskulaturen, lungene og blodkarene, med sikte på å stabilisere trykket, øke metabolske prosesser og redusere kroppsvekt.

Alle kan velge seg selv den mest optimale varianten av belastninger og klasser etter deres preferanse. Aktiviteter på gaten kan inkludere skøyter og ski, løp, gå og svømme. I treningsstudioet kan du velge en motorsykkel, et tau, en tredemølle.

Betydningen av slik trening er å øke oksygenforbruket og øke hjertefrekvensen innenfor normen og i prosessen innebærer det nødvendigvis mange muskelgrupper.

Varigheten av øvelsene skal korreleres etter alder og kroppsegenskaper. Det viktigste er å øve regelmessig. I nærvær av kroniske sykdommer før leksjonene bør konsultere lege. Dette gjelder spesielt for folk som lenge har hatt en "stillesittende" livsstil og overvektige mennesker. For en slik kategori skal klassene begynne med anvendelse av en minimumsbelastning og gradvis øke det med tiden.

Forberedelser for å styrke hjertet og blodkarene

For øyeblikket er det mange verktøy som bidrar til å forbedre arbeidet i hjertet og blodårene. Intensivt styrke kardiovaskulære legemidler inkluderer:

 1. Vitaminer og mikroelementer. Spesielt er nødvendig er askorbinsyre, vitamin A, hele masse av vitamin B, vitamin E, F. Kunne ikke normal drift av hjertemuskelen uten tilstrekkelige mengder kalsium, kalium, fosfor, selen og magnesium. Det er mange stoffer som inneholder det optimale innholdet i disse komponentene.
 2. Asparkam. Inneholder den optimale mengden kalium og magnesium. Som bidrar til å opprettholde en elektrisk balanse i hjertet. Det er tatt ikke bare for behandling av sykdommer, men også for mangel på stoffer i kroppen som utgjør sammensetningen
 3. Riboksin. Det øker metningen av hjertemuskelen med oksygen og øker dens terskelfølsomhet for iskemi.
 4. Hawthorn. Er en beroligende, kardiotonisk. Har en uutviklet spasmolytisk effekt. Regelmessig inntak av tinktur eller avkok av dette middelet kan forbedre blodstrømmen betydelig, roe nervesystemet under overeksponering, lavere kolesterol.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Menneskers helse er avhengig av tilstanden til kardiovaskulærsystemet. For å være hardy og raskt tilpasse seg økt stress på kroppen, må du vite hvordan du styrker kardiovaskulærsystemet. I dette tilfellet vil du i hvert fall føle deg frisk og sterk, hvis du følger deg selv og følger noen enkle regler og anbefalinger.

Noen anbefalinger som vil hjelpe deg med å styrke hjertet og karet systemet:

- Din ryggrad skal være sunn. Han er kjernen til hele organismen, styrker den. For eksempel kan problemer i livmorhalsområdet, som forekommer i hver andre person, forstyrre passasjen av nerveimpulser. Som et resultat blir blodstrømmen forstyrret, hjertet mottar ikke oksygen i den nødvendige mengden, sykdommer utvikles.

- Gjør mer mosjon utendørs. Belastningen bør være moderat. I dette tilfellet styrker og trener du hjertet og det vaskulære systemet som helhet. Gi preferanse til svømming, jogging og tennis.

- Går oftere på trappen. Å gå på trappene reduserer risikoen for hjerte og karsykdommer. Ikke bruk heisen hvis du bor i en fleretasjes bygning. Etter flere trening vil pusten stabilisere seg, ryggen din blir rett. Mens du går på trappene, kan du ikke bære tunge poser.

- Ikke røyk, ikke drikk kaffe, ikke misbruke alkohol.

- Ikke overeat. Hvis du liker å spise, opplever ditt hjerte alvorlige påkjenninger, som er forbundet med behovet for å jobbe i et akselerert tempo.

- Hold orden på mengden salt i maten. En stor mengde salt er årsaken til vannretensjon i kroppen. Som et resultat, øker blodtrykket, utvikler ødem, og en ekstra belastning på hjertemuskelen er opprettet. Berik dietten med produkter som fjerner overflødig vann fra kroppen (nøtter, solsikkefrø, persille, kveite, mandler, tørkede aprikoser).

- Kalium og magnesium er viktige mikroelementer som er nødvendige for helsen til hjertet og det vaskulære systemet. Mangelen på disse stoffene er hovedårsaken til hjerterytmeforstyrrelser.

Styrking av hjerte-og karsystemet hjemme ved hjelp av folkemidlene

Korrekt arbeid i hjertemuskelen er garantien for kroppens normale funksjon. Eventuelle brudd i kardiovaskulærsystemet kan føre til negative konsekvenser for menneskers helse. For å beskytte deg mot problemer må hjertets arbeid holdes under kontroll. Moderne farmakologi er ikke i stand til å tilby helt trygge stoffer for å forhindre abnormiteter i organets aktivitet og styrke det vaskulære systemet. I dette tilfellet vil folkemedisin komme til redning. Oppskrifter, kjent siden antikken, vil ikke bare bidra til å styrke hjertet og blodårene, men vil heller ikke forårsake skade på kroppen.

For at hjertet og blodårene skal fungere normalt, er det ikke nok å ta en medisinering. Det er nødvendig å følge råd fra kvalifiserte kardiologer, utviklet spesielt for forebygging og behandling av brudd:

 1. 1. Vektkontroll. Overvekt utøver en ekstra belastning på hjertemuskelen, så du må følge den og ikke tillate innsamling av overskytende kilo.
 2. 2. Å gjøre sport. Hver dag må du gi kroppen en belastning. Dette styrker ikke bare hjertet og blodkarene, men forbedrer også blodsirkulasjonen. Spesialister anbefaler også å utføre morgenøvelser på Nishi-systemet. Wellness øvelser vil unngå forekomst av kroniske former for hjertesykdom og andre organer.
 3. 3. Styrking av ryggraden. Hele organismen er forbundet med sentralnervesystemet. Hvis det er patologier i vertebral kolonnen, er impulser svekket og blodsirkulasjonen forstyrres. Dette kan ikke, men påvirke arbeidet i hjertemuskelen.
 4. 4. Avslag fra dårlige vaner. Alkoholmisbruk og røyking fører til alvorlige hjertesykdommer.
 5. 5. Avvis produkter som forårsaker overdreven spenning, som te og kaffe.
 6. 6. Redusere mengden salt i kostholdet. Dette produktet forårsaker væskeretensjon i kroppen, hevelse, økt trykk og økt hjertebelastning.
 7. 7. Redusere forbruket av fett av animalsk opprinnelse. Deres ukontrollerte mottak kan føre til fedme, men de bør ikke helt utelukkes. Fett av animalsk opprinnelse er ansvarlig for produksjon av hormoner.

I tillegg til alle anbefalingene som er nevnt ovenfor, bør man ikke glemme riktig og næringsrik ernæring. I dietten må være til stede vitaminer, frukt, grønnsaker, frokostblandinger og vegetabilske oljer.

Hvordan styrke hjertet: faktorer, ernæring, mosjon, livsstil, folkemidlene

Forekomsten av kardiovaskulær patologi de siste årene vokser ikke bare jevnt, men også raskt "blir yngre". I denne forbindelse fortsetter forebyggende fokus hos primærhelsetjenestene å forbli relevant for denne dag. Dette oppnås ved å overholde prinsippet "det er lettere å forebygge en sykdom enn å behandle konsekvensene."

For å vite hvordan å styrke hjertet og hindre utviklingen av sykdommene, bør man være klar over hva som er risikofaktorene for deres forekomst. I dette tilfellet vil forebyggende tiltak rettet mot å forebygge hjertepatologi sammen med riktig utvalgte matvarer, og i noen tilfeller med rusmidler, ha en gunstig effekt på hjertemuskelen. Ellers, uten å eliminere risikofaktorene som en person kan påvirke alene, vil ingen av de medisinske plantene ikke ha den forventede effekten på kardiovaskulærsystemet.

Hva er risikofaktorene for hjertesykdom?

Foruten de viktigste årsakene som kan føre til utvikling av en hjertesykdom (genetiske lidelser, hjertesykdom, nyresykdom og høyt blodtrykk, etc.), bør legen være klar over risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom, og for å vurdere graden av risiko i den enkelte pasient. Pasienten, på den annen side, må også holde disse faktorene i tankene, og ikke glem at de fleste av dem er enkle å korrigere, og i deres fravær hjertet for livet forbli sunn, sterk og solid.

De viktigste vanlige faktorene som kan forårsake bivirkninger av hjertesykdommer, og særlig øker sannsynligheten for å utvikle akutt myokardinfarkt og plutselig hjertedød, inkluderer følgende:

 • Kjønn og alder har et direkte forhold til utviklingen av hjertepatologi - oftest påvirker det menn over 40 år. Denne gruppen av pasienter må være spesielt oppmerksom på mulige endringer i fett (gimer cholesterolemia) og karbohydratmetabolisme (diabetes).
 • Økning i kroppsmasseindeks inntil overvektige (større enn 30 kg / m2), spesielt i kombinasjon med forhøyede blodkolesterolnivåer (over 5,0 mmol / l) fremmer avsetning av aterosklerotisk plakk på innsiden av blodårene, er det viktigste for aorta og koronar (mating av hjerte) arterier.
 • Diabetes mellitus fører til en negativ effekt av overflødig glukose på fartøyets intima, som i kombinasjon med aterosklerose negativt påvirker integrasjonen av vaskulærveggen fra innsiden.
 • Arteriell hypertensjon preget av økt vaskulær tone, noe som fører til brudd på blodtilførselen til indre organer og til hjertets konstante harde arbeid.
 • Dårlige vaner - alkohol og røyking bidrar til skade fra innsiden av det indre skallet til karene (intima).

Hvilke forebyggende tiltak vil bidra til å styrke hjertet?

Alle vet at et sunt hjerte er garantien for et langt, lykkelig og viktigere kvalitetsliv. Kvalitativ betyr i dette tilfellet eksistensen av en person, ikke bare uten ubehagelige subjektive symptomer, men også uten å være avhengig av det daglige inntaket av medisiner for hjertesykdom. For å styrke hjertemuskelen og holde den sunn i mange år, er det nok å regelmessig utføre en rekke enkle regler knyttet til livsstilen til en person. Dette kalles forebygging av hjertesykdommer. Det er primær forebygging som skal forebygge risikofaktorer for hjertepatologi, så vel som sekundær forebygging, som skal forhindre komplikasjoner i den allerede utviklede sykdommen.

Til å begynne med bør vi dvele på det første konseptet:

Så, den primære forebyggingen i kardiologi, som gjør det mulig å styrke hjertet, er basert på følgende komponenter: modifikasjon livsstil, korrekt og rasjonelt mat, så vel som tilstrekkelig fysisk aktivitet. Hver av dem har en følelse av å fortelle mer detaljert.

Korreksjon av en livsstil

En person som tenker på hans helse generelt, og om styrkelsen av hjertet spesielt, bør forstå det avvisning av dårlige vaner - Det viktigste aspektet i å redusere risikoen for å utvikle hjertepatologi. Så, røyking og alkohol fører til hjerteslag eller takykardi, og med konstant takykardi opplever et hjertes behov for oksygen, som blir levert til dem gjennom kranspulsårene. Samtidig kan koronararteriene allerede endres på grunn av aterosklerose eller diabetes mellitus. Derfor har blodtilførselen og oksygenforsyningen til hjertet til en person som røyker og misbruker lider, noe som fører til myokardiell iskemi og kan før eller senere bli et akutt infarkt.

Stor betydning for å forbedre helsen til eliminering av stressende situasjoner i hverdagen. Den moderne tempoet i livet av mennesker, spesielt de som bor i byer, ofte ledsaget av en høy psyko-emosjonelle stress. Selv Hans Selye bevist at stress har en svært negativ verdi på menneskekroppen. En konstant spenning, gjentas dag etter dag, ikke bare fører til forstyrrelse av binyrene, men har også en direkte virkning på hjertet og blodkarene på grunn av den betydelige Utslipp av adrenalin i blod og kortisolnivåer, noe som bidrar til en økning i hjertefrekvensen, og følgelig, takykardi. Først - sinus, og svekkelse av hjertemuskelen og mikronæringsstoffer mangler - de mer alvorlige former for arytmier. I tillegg er det en høy risiko for stressinduserte sykdommer, inkludert diabetes og visse autoimmune prosesser. Det er derfor på det nåværende tidspunkt i mange store selskaper bruker rommene på psykologiske lettelse metoder og ansatte psykolog gjennomført. Hvis ikke er gitt disse tiltakene på pasienten, bør de gå til en psykolog eller terapeut for å skape en psykologisk komfort og bevaring av mental helse.

Organisering av den daglige rutinen Ikke for ingenting ble mye forplantet i Sovjettiden. Under søvn sank hjertefrekvensen og respirasjonshastigheten minker. Skelettmuskler, som hviler under søvn, krever mindre blod og oksygen, noe som gjør hjertet lettere å jobbe, og hjertemuskelen opplever mindre stress.

Derfor, for å styrke hjertemuskelen, bør en person sove minst åtte timer om dagen. Og idrettsutøvere engasjert i fysiske øvelser - enda mer, for å oppnå full gjenoppretting av alle kroppssystemer, inkludert. hjerte muskel.

Rasjonal ernæring

Riktig ernæring bør ikke forveksles med alvorlige, svekkende dietter, som pasienten gjør seg til en utbredt sult, og etter en kort tid begynner å konsumere alt. Rasjonal ernæring forstås som forbruk av nyttige matvarer, avbalansert av antall proteiner, fett og karbohydrater. Samtidig er "skadelig" mat utelukket, og matinntaket skal være regelmessig, helst samtidig, minst fire ganger om dagen. Siste måltid er ikke mindre enn 4 timer før natts søvn.

I forbindelse med det faktum at overskytende "dårlig" kolesterol er deponert i veggene til fartøyene og fører til utvikling av aterosklerose og overlappingen av deres lumen, er det nødvendig utelukke og begrense følgende matvarer:

 • Matvarer med hurtigmat, øyeblikkelig matlaging og andre høye dyrefett, sukker og høy glykemisk indeks,
 • Fettkvaliteter av kjøtt,
 • Retter kokt i stekt form, stekt i fett, smør,
 • Salthet, røkt produkter, krydder,
 • Sukkervarer,
 • Forbruket av eggeplommer er begrenset til 2-4 per uke.

Velkommen mat som:

 • Melk og meieriprodukter med moderat fettinnhold, cottage cheese,
 • Korn og frokostblandinger (uutviklet og smuldrende porrer, kli, grovt brød),
 • Kraftig kjøtt og fisk, kokt i kokt, bakt eller dampet,
 • Grønnsaker og frukt i rå, stewed eller bakt form,
 • Egg hvit,
 • Fra søtsaker er det tillatt å bruke kandiserte frukter, tørkede frukter, fettfattig soufflé.

Når det gjelder pasienter med predisposisjon for hjertesykdommer eller lidelser som allerede er tilgjengelig bør være separat nevnes begrensning av det daglige inntak av salt (ikke mer enn 5 gram) og volumet av væskeinntak (ikke mer enn 1,5 til 2 liter).

Selvfølgelig vil det være ganske vanskelig for mange pasienter å umiddelbart forlate den vanlige dietten når de ønsker å konsumere mat som er mer næringsrike og mer. Men det er fortsatt nødvendig å gjenoppbygge, fordi selv pasienten selv til tross for fravær av symptomer i hjertet danner en forutsetning for kardiologisk patologi. For eksempel har pasienter med diabetes lenge vært vant til å tro at diabetes ikke er en sykdom, men en livsstil. Det bør også være hos pasienter som ønsker å holde sitt hjerte sunt - de må tydelig forstå at korreksjonen av livsstilen er å ordentlig organisere din daglige rutine og sammenligne den med vanlige måltider samtidig. og mat bør ikke bare være sunn og nyttig, men fortsatt variert og velsmakende, ellers vil slike hendelser oppfattes av pasienten som et smertefullt kosthold.

Hvilke matvarer er mest nyttige for kardiovaskulærsystemet?

 1. Nøtter. Dette produktet inneholder en balansert mengde vitaminer og mikroelementer, som gjør det mulig å styrke ikke bare hjertet og blodkarene, men også hele organismen. Det første stedet er fast okkupert av valnøtter, på den andre av innholdet av omega-flerumettede fettsyrer, som fremmer normalisering av kolesterol metabolisme, er mandler. Forsiktig bruk nøtter er en person med en allergisk disposisjon.
 2. Bær og frukt. Den mest nyttige for hjertet er granateple, epler, grapefrukt, jordbær, currants, bringebær, kirsebær, kirsebær og rosen hofter. Den gunstige effekten av saften og fruktene til disse plantene forklares av det høye innholdet av vitaminer, kalium, magnesium og jern i dem.
 3. Kraftig kjøtt og fisk (Cod, tunfisk, sardin, kalvekjøtt, kalkun) rik på proteiner og vitaminer fra gruppe B. fet fisk "edle rocks", særlig laksefamilien, i sin tur, er rike på omega-3 fettsyrer for å fremme absorpsjon t.n.z. "Gode kolesterolet" (HDL) og fjerning av "dårlige kolesterolet" (LDL) kolesterol.
 4. Grønnsaker. Avokado og for eksempel gresskarfrø er også rike på omega-3 fettsyrer. I sin tur kan overskuddet av "dårlig" kolesterol bli utjevnet etter noen måneder fra begynnelsen av et rasjonelt kosthold. Løk, hvitløk og brokkoli inneholder sporstoffer som bidrar til å normalisere tone i karene (redusere høyt blodtrykk), samt korrekt reduksjon av muskelceller.
 5. Korn- og frokostblandinger. Havre, bokhvete, hvete, ris, grovt brød er et lagerhus av verdifulle B-vitaminer, som er nødvendige for normal drift av alle indre organer, inkludert hjertet.

Video: 1 kanal om produkter som er nyttige for hjertet

Fysisk aktivitet

Fysisk belastning for en sunn person bør være moderat, spesielt hvis en person ikke tidligere har hatt engasjement i idrett eller kroppsopplæring, og så plutselig besluttet å begynne å gjøre det. Hjertet skal underkastes den mulige belastningen. Det er nok å starte med en liten ladning om morgenen. Deretter supplere med lette jogger, svømme i bassenget, spille sport. Som utgangspunkt for øvelsen anbefales det å utføre følgende: knep, svinger med hender og føtter, skråninger til siden, push-ups, trykk øvelser, strekker seg.

Som et godt eksempel kan nybegynnere aktivt engasjere seg i idrett for nybegynnere uten hjertepatologi, kan anbefale aerob såkalt. cardio-belastninger i rimelige mengder. Med økt treningstid basert på utholdenhet, puls og velvære. Best for dette passer elliptiske trenere, jogging, på banen. Det er viktig at for effektiv trening må du velge ikke ekstreme belastninger, men lengre, men "gjennomførbare". Pulsen skal være i "aerobic zone" - best mellom [(190 slag / min) minus (alder, år)] og [(150 slag / min) minus (alder, år)]. dvs. for en 30 år gammel mann et effektivt og relativt trygt område for å styrke hjertemuskelen - fra 120 til 160 slag per minutt. (Det er best å ta de laveste gjennomsnittsverdiene, dvs. 120 - 140 slag / min, spesielt hvis det ikke er nok trening).

anbefalinger for hjertefrekvensovervåkning i hjerteopplæring

Mennesker med et sunt hjerte, allerede engasjert i faglige eller utfører vanlige klasser i treningssentre eller treningssentre, vil programmet skal utvikles individuelt med treneren, men å øke dosen gradvis.

Når det gjelder aktivering av en pasient med allerede eksisterende kardiovaskulære sykdommer, bør den utføres bare etter konsultasjon av legen av fysioterapi.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Kaldfødder, hender, nummenhet, benkramper er bare noen av symptomene som kan indikere problemer med blodsirkulasjon. Når slike problemer ofte oppstår, kan du konsultere en lege og ta en undersøkelse.

Tendensen til å spise junk food og renset typen rask - mat, avhengighet til alkohol, sigaretter, stress og mangel på mosjon - alle disse usunne vaner er skadelig for vårt hjerte. Selvfølgelig er det i noen mennesker problemer med kardiovaskulærsystemet genetisk, men selv i dette tilfellet kan risikoen for sykdommer reduseres.

• Lær hvordan du puster riktig.

Vanligvis forstår vi ikke hvor viktig pusten er for vår helse. Paradoksalt som det kan virke - dyp er avgjørende for oksygenering av cellene våre.

For å forbedre blodsirkulasjonen og generell helse, la oss prøve å kontrollere pusten - utfør dype åndedrag, og deretter sakte puste ut.

• Ta en pause fra jobb

Bryter i arbeid som en måte å forbedre blodsirkulasjonen på? Det høres ut som et paradoks. Men hvis du tilbringer mange timer om dagen i sittestilling - dette er en katastrofe for organene: Først av alt er det skadelig for ryggraden og kardiovaskulærsystemet.

Så prøv litt distrahering fra jobben, helst en gang i timen, stå opp på grunn av datamaskinen.

• Ta en kontrastdusj.

Denne gamle måten bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Den består av en alternerende dusj - varm (i noen sekunder) og kaldt (i noen sekunder) vann. Som et resultat, øker blodkarrene, og vekselvis kontrakt. Denne metoden fremmer rensing av blodårer, og forbedrer blodsirkulasjonen.

Personer med sensitiv hud eller alvorlige helseproblemer bør ikke overdrives med temperatur.

• Redusert kolesterol og triglyserider.

For mye kolesterol i blodet er en av de viktigste umiddelbare årsakene til hjertesykdom. Det handler bare om hul kolesterol.

Kilden i kostholdet vårt er noen produkter av animalsk opprinnelse og mettet fett i dem. Blant dem, laurinsyre, myristiske og palmitinsyre, finnes i svinekjøtt og melk. Spis mer fiber og grønnsaksprodukter.

Fysisk trening er en av hjørnesteinene i helse. Mangelen på fysisk aktivitet har en dårlig effekt på blodsirkulasjon og oksygenmetning av vev i kroppen vår, og kanskje dette er hovedårsaken til denne beklagelige tilstanden.

I stedet for å bruke tid foran TV-skjermene, må du abonnere på treningsstudioet, eller i det minste gå en tur. Dette vil være til nytte ikke bare hjertet.

• Bruk varme krydder.

Hvitløk, ingefær, pepper, pepper - nesten alle krydder er gode for hjertet. For eksempel har hvitløk anti-aterosklerotisk effekt, reduserer blodviskositeten, forbedrer blodplasmobilitet.

I tillegg hemmer forbindelser i hvitløk syntesen av "dårlig" kolesterol og triglyserider i leveren, noe som bidrar til å øke blodnivået på "godt" kolesterol.

Andre varme krydder som ingefær eller pepper forbedrer blodarbeidet og forhindrer utviklingen av ulike sivilisasjoner.

• Utfør strekkøvelser.

Stretching øvelser forbedre blodsirkulasjonen i kroppen, noe som muliggjør bedre oksygenering og vevsmating. Dette forbedrer blodstrømmen i musklene, akselererer utvinningen etter trening. Stretching er et av de viktigste stadiene i yoga - det er et system med fysiske øvelser, som nesten universelt har en gunstig effekt på helse. Ifølge leger forhindrer yoga veksten av de fleste hjertesykdommer og blodårer.

• Antioksidanter i kosten.

De inkluderer vitaminer A, C, E, flavonoider, tanniner og andre polyfenoliske forbindelser. Antioksidanter finnes i ulike typer grønnsaker og frukt. Grønnsaker bør være så langt som mulig i hvert måltid. Frukt skal spises hver dag, men mindre deler enn grønnsaker (2 porsjoner frukt per dag) på grunn av fruktose, karakterisert ved at et overskudd innflytelse på lipidprofilen og øker triglyserider.

Pass på mat med høy grad av dypfryst behandling, søtsaker (kjeks, godteri, sjokolade, etc.), siden de inneholder mange konserveringsmidler, er natriumglutamat, salt og konditori kilden til tomme kalorier.

Ikke rart - siden mørke druer inneholder forbindelser som har en positiv effekt på kardiovaskulærsystemet, vil en drink fra den ha lignende egenskaper. Rødvin inneholder polyfenoler, inkludert resveratrol, som beskytter hjertet og blodkarene. Det anbefales å drikke et glass vin til middag eller middag. Men rødvin kan ikke bli brukt ofte, fordi det kan påvirke leverenes virkninger veldig negativt.

Røde druer inneholder antioxidant resveratrol, som beskytter mot aterosklerose, dannelsen av trombi og effektivt senker kolesterolet. Som et resultat er druer et verdifullt produkt for å forhindre hjerte og karsykdommer.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Kardiovaskulære sykdommer har lenge blitt kalt et av de viktigste problemene i vår tid. Flere og flere mennesker dør av hjerteinfarkt og slag. Og det verste er at hvert år skjer de blant yngre generasjoner. Og hvis du legger til slike hyppige manifestasjoner av problemer i kardiovaskulærsystemet, som kortpustethet, takykardi og akutte smerter - blir det klart at du ikke bør joke med dette.

Derfor tenker flere og flere mennesker på hvordan de skal styrke sitt hjerte og blodårene. For å forhindre at sykdommer, øvelser, dietter og andre midler brukes. I dag lærer vi hvordan å styrke det kardiovaskulære systemet og vurder de 7 mest effektive metodene.

1. Slett dårlige vaner

Hvis du røyker eller spiser alkohol, vil du ikke kunne styrke kardiovaskulærsystemet, uansett hva du gjør. Det er røyking og alkohol - de to mest forferdelige fiender av vår helse. Sigarettrøyk forårsaker spasmer av blodkar og fører til økning i hjertefrekvensen. Derfor er sannsynligheten for at ditt hjerte-kar-system vil lide av sykdom, vokse så mye som 70 ganger! Noen år etter at du slutter å røyke, vil kardiovaskulærsystemet komme seg og begynner å fungere normalt. Med alkohol trenger du bare å vite omfanget, forbruket skal være sjeldent, ikke vanlig, og i små mengder. Ellers vil toksinene også være svært alvorlige på karene dine.

2. Begrens forbruket av kjøtt

Unngå fra kostholdet fetthardt kjøtt og samme fisk, og spesielt - røkt kjøtt. Hvis du vil ha et sunt hjerte, må du gi opp steker og koteletter. Gi preferanse til kokte diettfileter av fjærfe og fisk. Og prøv å ikke misbruke kjøtt i det hele tatt. Og for å gi kroppen med protein, lene seg på egg, sopp, bønner, oster og meieriprodukter. Et interessant faktum: Det mest sunne kardiovaskulære systemet - hos vegetarianere.

3. Lim fett i dietten

Generelt kan alle fettene som er veldig nyttige, bare kalles olivenolje. Derfor, prøv å bruke bare ham til å lage mat og salater. Tro ikke på meg? Se for eksempel hvor lenge spanjolene lever. I en alder av 60 anser de seg fortsatt unge, og ser etter tilsvarende. Brukes til steking og salater, de er bare olivenolje, røkt her, og nesten ikke spis, alt er rykkete. Så dra konklusjoner!

4. Cardio Training

Essensen av kardioopplæring er å pumpe ikke alle musklene i kroppen, men spesielt hjertemuskelen. For å gjøre dette trenger vi ikke strømbelastninger, men lang og moderat trening. Legene anbefaler at de varer fra 20 minutter til 1 time, selv om det er mulig og mer. Det er ønskelig å engasjere minst 5-6 ganger i uken, og ideelt - hver dag. Derfor, for å få et sunt hjerte, start en vane hver dag, bedre etter middagen, for å gjøre minst 20 minutters løp. Du kan bytte til sykkel i stedet for offentlig transport eller bil. Også kardio trening inkluderer: kjører på "orbitrake", hoppetau, gå, rulleskøyter, ski og svømming. Du kan kombinere alle disse typer laster, gjør en dag - kjører, neste dag - svømming, etc.

5. Bekjemp med stress

Ikke fortsett å bekymre deg over småbiter - dette er en svært vanskelig oppgave i den moderne verden. Videre kan noen ganger problemer oppnås i universalskalaene dine. Og hvis du sterkt perenervnichaete, kan hjertet reagere på dette umiddelbart - en karakteristisk prikking, smerte og kortpustethet. Det er derfor for et sunt kardiovaskulært system, sammen med obligatorisk fysisk aktivitet, du trenger en passiv hvile. Ta deg tid til din favoritt stille leksjon - lese en bok, et varmt bad eller se en god film. Og slutte å oppleve alle hendelser så nær hjertet i både direkte og figurativ forstand, ellers for å styrke kardiovaskulærsystemet blir det vanskeligere.

6. Drikk et kurs av fiskeolje i kapsler

Den inneholder omega-3 syrer, som er nødvendige for at hjerte-og karsystemet fungerer tilfredsstillende. Det anbefales imidlertid ikke å konsumere fiskeolje hele tiden, og også hvis du for tiden er engasjert i vekttap eller har overvekt. Samtidig med inntak av fiskeolje (vanligvis fra 2 uker til en måned), er det bedre å begrense forbruket av andre fettstoffer, men å konsumere mer grønnsaker, frukt og tilberedt mat.

7. Normaliser vekten

Det er ingen hemmelighet at overvekt er et av de største hindringene for å styrke kardiovaskulærsystemet. Men hvis du er for tynn, vil ditt hjerte og blodår også lide av dette. For å raskt få vekt, vil den samme fiskeoljen hjelpe. Det kan legges til ditt vanlige kosthold. I tillegg anbefales forsterkede måltider og porsjoner med full verdi, litt mer enn de du er vant til.

Tegn på vaskulære problemer

Hvis følgende symptomer oppstår, er det et brudd på blodsirkulasjonen og det er anledning til å konsultere en lege for undersøkelse:

 • hyppig svimmelhet og hodepine;
 • støy i ørene;
 • med skarpe oppslag og sving i hodet mørkner i øynene;
 • meteosensitivity;
 • dårlig toleranse for varmt vær;
 • kaldte fingre på beina og hender;
 • rocking i transport;
 • press hopp;
 • tyngde i bena om kveldene;
 • nummenhet av lemmer;
 • hjertebanken raskt og kortpustethet ved lave belastninger;
 • døsighet, tretthet;
 • kort synkope.

Svakhet i blodårer kan observeres i ulike kroppssystemer:

 1. I hjernen - fører til hjerneinfarkt, hemorragiske slag.
 2. I nesen - hyppig blødning.
 3. I øynene - ofte brister av kapillærer og blåmerker på øyebollet dannes.
 4. I bena - åreknuter, tromboflebitt.
 5. På ansiktet - kupperose eller vaskulært retikulum.

Riktig ernæring

Tilstanden for vener og arterier er direkte avhengig av ernæring. For å styrke fartøyene må du utelukke skadelige matvarer fra kostholdet og gi preferanse til nyttig mat. Legene anbefaler å følge følgende anbefalinger:

 1. Animalfett bør erstattes med vegetabilske uraffinerte oljer, for eksempel olivenolje.
 2. Gi preferanse til fisk og sjømat, om mulig erstatte dem med kjøtt.
 3. Avvis fra pølser, røkt produkter, fete osttyper.
 4. Bruk så lite mel og konditori som mulig.
 5. I stedet for søtsaker er det i kostholdet kandiserte frukter, tørket frukt, honning naturlig.
 6. Styrke veggene på fartøyene vil hjelpe retter fra frokostblandinger: bokhvete, mais, ris, havremel.
 7. På bordet skal være frukt og grønnsaker uten restriksjoner.
 8. Gunstig effekt på fartøyene og utlede kolesterol grapefrukt, for å forebygge bær svart chokeberry og currants (rød og svart).
 9. For å forhindre kolesterol innskudd og ømhet i blodkar, er det nødvendig å spise eggplanter, agurker, hvitløk, løk.
 10. Styrke blodårene og reduser kolesterolbælgplanter: erter, linser og andre.
 11. Prøv å ikke drikke kaffe og te - maksimalt to kopper om dagen.
 12. Det er nyttig å drikke bær og frukt buljonger, spesielt en avkok av rosen hofter.

livsstil

For å styrke kardiovaskulærsystemet og hele kroppen må man lede en sunn livsstil, som i tillegg til balansert ernæring inkluderer fysisk aktivitet, riktig arbeidsform og hvile, ulike helseprosedyrer.

Ikke gi inn for å stresse. Å unngå dem er neppe mulig, men det er ganske realistisk å lære fred og styrke åndens kraft. Med den moderne arbeidsbelastningen på jobb er det viktig å fullstendig gjenopprette. For å gjøre dette, må du sette av nok tid til søvn, gå i frisk luft (eller i det minste på vei til og fra jobb), gå på teater, museer, konserter, utstillinger, gå ut av byen, bli med i dansestudio eller kunstskole og mer.

Gjør sport og sport. Det skal huskes at fartøy som dynamikk og statikk skader dem. I tillegg hjelper ikke noe med å motstå stress og ulike sykdommer, som motoraktivitet. Det kan svømme i bassenget, utendørs spill (fotball, tennis, badminton), jogging og sykling om sommeren, ski og skøyter om vinteren og mye mer, avhengig av evner og preferanser. I dag er det gode forhold for fitness, men hvis du ikke har tid til å besøke hallen, kan du gjøre øvelser hjemme. Det viktigste er å gjøre dette regelmessig, minst 4 ganger i uken, og husk at belastningen skal være moderat.

Massasje stimulerer blodsirkulasjonen. Under massasje sirkulerer blodet raskere og strømmer til huden.

Kontrastdusj. Styrker de vaskulære veggene og øker tonen, for ikke å nevne at det gir munterhet og et godt humør for hele dagen. Vannprosedyrer ved slutten av arbeidsdagen vil fjerne tretthet og negativitet. Det anbefales å gå til badhuset en gang i uken med en kost og etter dampbadet, hell kaldt vann.

medisiner

Vaskulære sykdommer i vår tid er svært vanlige, så mange medisiner har blitt utviklet for intern og ekstern bruk. Preparater for å styrke blodårene øker permeabiliteten og elastisiteten, reduserer sårbarheten, reduserer kolesterolet.

Disse er tabletter, geler, dråper. De handler annerledes, deres valg avhenger av sykdommen, dets stadium, diameteren og plasseringen av fartøyene, og også om det er årer eller arterier. I alle fall bør legen utnevne en lege etter undersøkelsen og finne ut diagnosen. Midlene for styrking av fartøyene er delt inn i følgende grupper:

 1. Tabletter, styrker veggene i blodkarene, øker deres elastisitet. Disse inkluderer Dehydroquercetin, Ascorutin.
 2. Legemidler som senker kolesterol - statiner (Lovostatin, Mefakor) og fibrater (Atromidin, Zokor, Simvastatin).
 3. Kalsiumkanalblokkere (Cinnarizine).
 4. Angioprotectors forbedrer mikrosirkulasjonen, normaliser metabolisme i veggene i blodkarene (Eszin, Pirikarbat).
 5. Nootropics (Pyracitam, Cerebrolysin, Aminolone).

vitaminer

For å øke elastisiteten i vaskulære vegger, anbefales det å ta vitaminer. Spesielt god effekt på tonen i rutinene, askorbinsyre, vitamin B, E, K og andre. Ascorbinsyre (C) øker vaskulær permeabilitet. Rutinemessig (P) styrker kapillærveggene, reduserer trykket. Vitamin E reduserer skjøtheten i kapillærene.

Ikke alltid nødvendig mengde kan hentes fra mat, så det anbefales å kjøpe ferdige vitaminkomplekser i apotek:

 • Vitrum Cardio;
 • Reoton;
 • antioksydant;
 • Orto Taurine Ergo.

Folk oppskrifter

Folkemidlene gir alltid mer selvtillit, selv om mottaket er berettiget bare som et forebyggende tiltak og som et tillegg til den grunnleggende behandlingen. Å behandle blodårer bruker folkemetoder medisinske planter og vanlig mat.

For hjernens fartøy

Hell den hakkede hvitløk med alkohol, stram tett og sett på et kjølig, mørkt sted i ti dager. På slutten av tiden, belastning og drikke i henhold til ordningen. Den første dagen - en dråpe på 1/3 kopp melk om morgenen før måltider i 30 minutter, to dråper - før middag og tre dråper før middag på 30 minutter. Den andre dagen - på samme prinsipp: fire dråper om morgenen, fem - før middag, seks - før middag. Hold deg til ordningen i fem dager. Fra den sjette dagen (15 dråper) begynner du å redusere en etter en. For en fjerdedel av en liter alkohol må du ta 250 gram hvitløk.

For fartøy i nedre ekstremiteter

Hell kokende vann med knust gress-immortelle, sett på en komfyr og hold på lav varme i 10 minutter. La det brygge i omtrent en time under lokket og avløp. Ta tre ganger om dagen for en tredjedel av glasset. På et glass vann må du ta 25 g gress.

For fartøy i ansiktet

 1. Aloe juice. Før du får juice, må plantens blad bli revet og satt i kjøleskapet i en uke. Deretter klemmer du saften og bruker den til steder med vaskulære stjerner.
 2. Persille med melk. Hell persille med kokende vann (på et glass vann - omtrent to spiseskjeer hakket persille) og la den stå i en halv time. Etter perkolering legger du melken i infusjonen i samme mengde. Lag ansiktsrør i en halv time.

For øyets fartøy

 1. Lag øyeflasker fra grønn te. Daglig drikke grønn te med honning.
 2. I stedet for te, drikk en bouillon av dogrose med tillegg av honning.

For fartøy i nesen

 1. I et vannbad, forberede en avkok fra barken av en Kalina (20 gram råstoff per glass vann). Koketiden er ca. 20 minutter. Etter anstrengelse drikker du tre ganger om dagen på bordet. skjeen.
 2. Begrave i nesen to ganger eller tre ganger om dagen med fruktsaft eller plantain. For dette må anlegget knuses og brytes ut gjennom gasbind. Juice hver dag må du forberede en ny. Du kan ta det inne - på bordet. skje 2-3 ganger om dagen.
 1. I kokt vann (150 ml) tilsett juice av halv sitron og en liten skje med honning, rør og drikk før du legger deg.
 2. Bland de knuste, tørkede aprikosene, pommes frites, valnøtter, sitronskall, rosiner og honning i en vilkårlig andel og spis en spiseskje tre ganger om dagen.
 3. Frukt av kastanjehestfylling med vodka (per liter vodka - 100 gram råvarer). Lukk og la for å infuse på et mørkt sted, husk å periodisk riste. Etter 10 dager filter og ta tre ganger om dagen for 30 dråper. Behandlingen varer fire uker.
 4. For å styrke fartøyene forberede en avkok fra barken av arnica fjell og hassel, tatt i like store mengder. For å gjøre dette, fyll med en liter kokende vann (seks store skjeer) og la i termos for hele natten. Drikk tre ganger om dagen for ¾ kopp før måltider.

Oppsummering

Styrking av blodkar er ikke en engangshendelse, men heller en langvarig prosess. Og hvis det allerede er de første symptomene eller det er en arvelig disposisjon for svake blodkar, så må det gjøres regelmessig. Hvis det er problemer med fartøyene, er de som regel ikke begrenset til et område av kroppen, og hele karsystemet må styrkes.

Hvordan styrke kardiovaskulærsystemet

Forebygging av kardiovaskulære sykdommer er basert på bekjempelse av risikofaktorer. Flytt og flytt igjen!

Hvis du vil styrke kardiovaskulærsystemet, så ta regel om daglig minst 20-30 minutter å delta i kroppsopplæring. Du må starte med en liten belastning, gradvis øke den. Det er spesielt nyttig å utføre utendørsaktiviteter i parken, i skogen, på bredden av elven eller havet.

Velg aerob trening, som er den beste måten å styrke hele kardiovaskulærsystemet (styrketrening er ikke alltid vist for personer med risiko for kardiovaskulær sykdom). Du kan gå inn for jogging, svømming, ski, dans, generelt, enhver fysisk trening som vil gi deg glede, vil være nyttig og vil styrke det kardiovaskulære systemet.

Spis riktig!

Styrking av hjertesykdom kan ikke forestilles uten organisering av riktig (rasjonell) ernæring. Avvis eller reduser forbruket av fete, stekte og salte matvarer. Fullstendig eliminere hurtigmat fra kostholdet ditt. Husk at overskytende kolesterol alltid er skjult i fettavsetningene rundt midjen, så vær nøye med vekten din. Inkludere i din daglige meny av matvarer rike på kalium og magnesium, som for eksempel tørkede aprikoser, svisker, bønner, bokhvete, havregryn, tang, etc. For å styrke det kardiovaskulære systemet, er det viktig å spise mat som inneholder vitamin C og P -. Det er epler, rose hofter, currants, appelsiner, sitroner og te.

Unngå stress!

Stress i våre turbulente tider er stadig til stede i våre liv. Men deres innflytelse kan bli betydelig redusert. Rolig reagerer på ytre stimuli og ikke starte opp på småbiter. For å lære å håndtere stress, engasjere seg i yoga og meditasjon. Tilbring mer tid utendørs.

Alle disse ikke vanskelige tipsene vil bidra til å styrke kardiovaskulærsystemet og gi deg mange år med et lykkelig og sunt liv.

Øvelser for styrking av blodkar

For å opprettholde kroppen i god stand, for å styrke hjertets kar og forbedre tonen, trenger du ikke å torturere deg selv med overdreven fysisk stress i treningssentre og stadioner. Enda viktigere, bare flykte fra en stillesittende livsstil. Eller i det minste vekslende med fysiske øvelser, kompetent og jevnt.

Som forskningen fra Dr. Brian Dusch og hans kolleger fra Statens Universitet i North Carolina (USA) har vist, For å styrke blodkar og hjerte er det mye mer å foretrekke å motta ensartede belastninger i samme periode, enn overdreven en gang i måneden. Testen gruppe av personer, går totalt en uke til 30 km hver dag i en ganske rolig rytme, mottatt, ifølge data fra laboratoriet og medisinsk forskning, mye mer nyttig enn de som drev sporadisk og for stor belastning - og ikke hver dag, men når for det var tid. Du kan dømme konklusjonene selv.

Sport bidrar til å styrke blodårene og hjertet, uavhengig av den mannlige alderen. Dette er også egnet for en rekke sportsspill - for eksempel krokket og volleyball. Av effektive sportsaktiviteter - roing, da det gir en rytme til musklene i brystområdet, som støtter blodkarets spenning og setter tonen i hjertet. Generelt omfatter dette svømming (eller i det minste svømming om sommeren i sjøen, elva, sjø og om vinteren - i bassenget).

Dette skyldes hovedsakelig det faktum at den lave temperaturen i det kalde vannet miljøet i utgangspunktet fører til en liten innsnevring av fartøyene, og deretter - deres ekspansjon på grunn av aktive svømmebevægelser. Det viser seg at blodkarene er opptatt med en slags gymnastikk for spenning og avslapping av veggene, noe som får dem til å "trene". I tillegg gir svømmeren en rytmisk fysisk belastning til alle deler av kardiovaskulærsystemet. Om vinteren er det veldig nyttig å gjøre ski og skøyter - det bidrar også til å styrke fartøyene.

Vaskulære styrkeprodukter

Vitaminer for vaskulær styrke

For å styrke blodkarene er svært viktige vitaminer, for eksempel:

 • E (det meste er inneholdt i hofter, persille, spinat, erter, tomater og uberørt olje);
 • Og (det er en overflod av eggeplomme, ost, cottage cheese, krem, smør, melk, fiskeolje);
 • P (de er rike på produkter, som for eksempel bringebær, nype, druer, tomater, salat, kål, bokhvete, pepper, solbær, sitrusfrukter);
 • C (som finnes i overflod i kålrot, poteter, kål, salat blad, dill, i den grønne løk, persille, pepperrot, paprika, i sitrusfrukter, tindved, rogn, solbær, Dogwood, villrose, vegetabilske topper).

I dette tilfellet forhindrer vitamin A og E penetrasjon av infeksjon, og P og C gjør veggene til karene elastiske og slitesterke.

For å tilstrekkelig styrke blodkar og hjerte, bruk en liten mengde sjokolade daglig (helst bitter). Også du vil elske brød fra et mel med grovsliping med kli og grøt - havregryn, perle, bokhvete. Spis så mye som mulig epler, plommer og kirsebær, lavmett ost og hytteost. Drikk melk med 1 prosent fettinnhold. Videre er det ønskelig å gi opp røkt mat og stekt mat generelt. Minimere forbruket av fett (spesielt dyr) ved å erstatte fett kjøtt med mager. Gi preferanse til produkter som inneholder kostfiber og fisk.

Oppskrifter for vaskulær styrking

Noen oppskrifter for å styrke blodkar og hjerte

 • 1 bord. En skje med fersk hakket dill 3-4 ganger i uken øker hjertetonen.
 • 50 gram fersk kål om dagen - et ideelt middel for å styrke blodkar og hjerte.
 • 100 gram tørkede aprikoser hver dag (uten sukker) er svært nyttig for å styrke blodkar.
 • 100 gram av noen fisk per dag (i kokt form) vil spare fra dannelsen av kolesterol i blodet og øke mental ytelse.
 • 100 gram rosiner, 100 gram tørkede aprikoser, 50 gram fiken blir malt og blandet med 1 te. skje hver dag. Dette vil raskt avlaste tretthet og eliminere svimmelhet.
 • 100 gram ostemasse, 50 gram tørkede aprikoser (eller samme mengde persimmoner) blandes sammen. Spis om morgenen, minst tre ganger i uka. Dette vil betydelig styrke veggene til fartøyene og forbedre deres elastisitet.

Vaskulær styrke og hvile

Merkelig nok, men det sitter med en fiskestang nær vannet som hjelper en mann til å tilbringe den beste helgen til fordel for sitt eget hjerte og blodårer. Generelt, hviler på vannet gunstig påvirker det nervøse, og etter det - og det kardiovaskulære systemet. Derfor er det å foretrekke å tilbringe fritiden på bredden av en innsjø, en elv, ved sjøen eller på en båttur. Dette er hovedsakelig i den varme sesongen, og om vinteren er det best å melde seg inn i bassenget.

Men det viktigste for å styrke blodkar og hjerte-positive følelser, følelse av oppriktig fly og nytelse, lykke. Derfor, hvis du ønsker å holde deg borte fra kardiologen i lang tid, ser du frisk ut, selv når du ikke er ung - unngå stress, hvile og spise riktig.

Effekt av stress på vaskulær styrking

Basert på logikk, selvfølgelig, stress. Prøv derfor å unngå stressende situasjoner - både på jobben og hjemme. For dette, reagere rolig på ytre stimuli, oppfatter dem som noe fremmed og midlertidig. Ikke start fra hver smuss og ikke ta alt til hjerte.

Ikke drikk alkohol og tonic drikke (spesielt de som fremmer kortsiktig fysisk og mental gjenoppretting - som moderne gin og tonic). Moderat drikke drinker, tradisjonelt spennende kardiovaskulærsystemet - kaffe (spesielt løselig) og sterk te. De kan føre til økt blodtrykk, søvnløshet og hyppige hjerteslag.

Les Mer Om Fartøyene