Styrking av hjerneskip: gymnastikk, narkotika, herding

Fra denne artikkelen vil du lære: er det mulig å styrke hjernens kar og forhindre sykdommer forbundet med deres skrøbelighet? Hvordan styrke karene i hjernen? Metoder for vaskulær styrking avhengig av effektiviteten.

Brennbare kar av hjernen - en av hovedårsakene til slag. Ifølge WHO, strekker okkupere det andre stedet blant årsakene til menneskelig dødelighet. Derfor blir spørsmålet om bevaring av cerebral fartøy mer og mer presserende. Det er spesielt viktig for personer som fører en stillesittende livsstil, ofte stresset, utsatt for høyt blodtrykk. Og også til de som allerede har sykdommer i kardiovaskulærsystemet, som i familien hadde tilfeller av slag. Spesiell oppmerksomhet bør gis til personer som har dårlige vaner.

Men det vil ikke være mulig å styrke fartøyene uendelig. Du kan oppnå tilstrekkelig elastisitet i veggene og opprettholde denne tilstanden gjennom hele livet.

En terapeut (eller familie lege), en kardiolog, en nevrolog og en rehabiliterende lege kan hjelpe med anbefalingene for å styrke cerebral fartøyene.

Hvem trenger å styrke hjernens kar

Til alle og alle. Med alderen blir fartøyene avtagende, og når de blir utsatt for traumatiske faktorer, kan de briste.

Men det er kategorier av mennesker som trenger å være spesielt oppmerksom på deres blodårer i hjernen:

 • Idrettsutøvere. Ved overdreven fysisk anstrengelse øker blodtrykket, blodet presser mot karossens vegger med større kraft. Med denne effekten må veggen være sterk.
 • Folk som fører en passiv livsstil. Blod på små fartøy flyter mye raskere under bevegelse av en person. Dette forhindrer utviklingen av blodpropper. Når en person beveger seg litt, reduserer blodet sin nåværende. Det er hevelse i vev og trombose.
 • Personer som er utsatt for hyppig stress. Under et nervøst sjokk utsettes kjertlene hormoner (adrenalin, kortisol), noe som fører til en skarp innsnevring av karene. Dette kan skade de skjøre veggene i arteriene og årene.
 • Personer som lider av sykdommer i kardiovaskulære eller endokrine systemer (høyt blodtrykk, fedme, diabetes mellitus).
 • Folk med en arvelig byrde er de som har hatt hjerteinfarkt og slag i familien.
 • Folk som misbruker alkohol eller røyk.

Hvor effektive er metodene for å styrke karene

Tidlig vaskulær styrking kan forhindre slag i 80% av tilfellene (WHO-statistikk).

Viktige aspekter ved effektiv vaskulær styrking:

 • Aktualitet - jo raskere du begynner å trene, jo mer effektiv blir det. Ikke vent på tidspunktet for det iskemiske angrepet (pre-stroke tilstand).
 • Rhythmicity - anbefalingene gitt av legen bør observeres hele tiden, og ikke bare til øyeblikket når helsetilstanden har blitt bedre.
 • Sekvens - belastningen skal bestemmes av legen i overensstemmelse med pasientens individuelle egenskaper. Effektivere vil være en konstant beholdning av moderate belastninger på fartøyene, enn en kontinuerlig økning i disse belastningene.

Kombinasjonen av flere metoder vil gi størst effekt. En diett uten gymnastikk gir ikke det riktige resultatet, så vel som bruk av bare medisiner. Et kompleks av høyverdig næring, optimal trening, normalisering av blodtrykk og reduksjon av stresshormoner i blodet, vil gi den ønskede effekten.

gymnastikk

Det er veldig vanskelig å trene cerebral fartøy direkte. Faktum er at fartøyene til hele organismen ligger mellom musklene, og hodene ligger i hjernevævet. Menneskekroppen sørger for autonom (selvstendig) overvåkning av tilstanden til blodkar i hjernen - denne reguleringen utføres under betingelse av normal funksjon av hele organismen som helhet.

Oppgaven av øvelsene beskrevet nedenfor er normalisering av arbeidet til fartøyene og muskler i nakken, de nervøse og endokrine systemene, hjertemuskelen. Dette gjør at du kan opprette ideelle forhold for drift av hjerneskip.

Styrkelse av cerebral fartøy med folkemidlene og medisiner

Gjennomsnittlig levetid for befolkningen i vårt land er 60-70 år. Hvorfor kan ikke folk leve lenger? Problemet er problemer med fartøy og arterier. Vi vil vurdere problemet med hjernens fartøy. Hvordan manifesterer symptomer på denne sykdommen seg? Hvordan styrke dem? Er det noen medisiner eller folkemidlene?

Symptomer på vaskulære problemer

 • tidsskrift svimmelhet;
 • svakhet;
 • hyppig tretthet,
 • tidsskrift alvorlig hodepine;
 • dimmes i øynene;
 • Ved endring været forverres
 • støy i øregangen;
 • søvnløshet;
 • slapphet selv etter en god hvile;
 • hjerterytme hyppig;
 • ekstremitet nummen;
 • I brystkassen en tyngde er observert i cellen;
 • føtter om kvelden sår de og svulmer;
 • føtter fryse ofte;
 • der kortpustethet hvis det var en liten fysisk belastning;
 • tungt å være ute i den varme sesongen;
 • stein i transport.

Les mer om sykdommene i hjernen i vår lignende artikkel.

Hvordan styrke hjernens fartøy med VSD?

Det finnes flere metoder for å styrke hjernen i VSD:

 • Fysisk aktivitet - Hvis du er aktivt engasjert i sport og utfører litt daglig mosjon, kan du forbedre tilstanden av sykdommen med 30%. Hvis du ikke spiller sport med VSD, vil det ikke være noen effekt fra behandlingen.

Det er flere anbefalinger for å styrke fartøyene med denne metoden:

 1. Utfør jogging om morgenen og om kvelden.
 2. Gjør fysiske øvelser hjemme eller i treningsstudio minst 4 ganger i uken i 20-25 minutter.
 3. Du kan ikke overdrive det.
 • Vannprosedyrer - Det er bedre å utføre dem om morgenen. Det innebærer ikke bare å vaske og børste tennene, men en kontrastdusj. Det påvirker fartøyene gunstig, og personen får en levetid for hele dagen. Hvis denne prosedyren er ferdig om kvelden, så til søvnen skal forbli 2-3 timer. Etter en hard dags arbeid fjerner dusjen tretthet og hjelper til med å takle stress.

Det er flere regler for å ta en kontrastdusj:

 1. Prosedyren bør starte med varmt vann.
 2. Deretter må vannet gjøres gradvis varmere.
 3. Når kroppen begynner å bli vant til varmtvannstråler, er det nødvendig å redusere hodet mot kaldstrømmen.
 4. Prosedyren skal ende med kaldt vann.

Ikke alle har råd til å gjøre en kontrastdusj på grunn av deres helsetilstand, da passer de bad for føttene.

Deres prinsipp er akkurat det samme som kontrastdusjen:

 • Det er nødvendig å ta 2 beholdere med vann: en varm, den andre, henholdsvis - kald.
 • Bena legges først i en beholder med kaldt vann, etter at det er varmt.

Styrker også blodkarene godt - bad. Først i et bad, suge, etter skylling med kaldt vann. Prinsippet om kontrasterende sjel virker.

 • Overholdelse av kostholdet - Det anbefales å ta mat flere ganger om dagen i små porsjoner og under ingen omstendigheter å spise opp før du går i seng. Elskere av kaffe må redusere bruken.
 • massasje - En annen prosedyre som perfekt styrker fartøyene.

Det er ikke nødvendig å kontakte en spesialist for dette, du kan selv gjøre det, i henhold til en bestemt ordning:

 1. hender Stig opp til nivået på thoraxen, håndflatene vender i retning, og hendene er stengt i låsen. Hendene må trekkes i forskjellige retninger, sakte og tett. Øvelsen gjentas 10 ganger.
 2. tommelen lenke i lenken, og armene strekker seg, som i forrige øvelse. Øvelsen gjentas 2 ganger med en finger.
 3. thumb klemmet midt og indeks, hvorpå det er nødvendig å trekke ut skarpt fra sjakene.
 4. palm etter at øvelsene er søppelbrettet.

Hvilke stoffer å ta?

Alle legemidler til behandling av den aktuelle sykdommen kan deles inn i to typer: for utvide og styrke den vegger av blodkar.

Hvordan styrke hjernens fartøy med folkemessige rettsmidler

Veggene i hjernens karer mister deres elastisitet og tetthet med alderen, de er verre ved å håndtere deres funksjon. Forbrutt blodsirkulasjon øker risikoen for hypertensiv krise, iskemisk og hemorragisk hjerneslag. For å forebygge trombose og demens, er det anbefalt å endre matvanene, gjennom rekkefølgen av dagen og ta hensyn til medisiner eller homøopatiske måter å styrke blodårene.

Friske tomater i stedet for stekte pølser

Kylling eller svinekjøtt Kebab, kaker med masse krem, brus og chips - alt dette yummy og deilig, men det fører til opphopning i kroppen av dårlig kolesterol. Stoffet tråler blodkarene, innsnevrer gapene mellom veggene sine, danner en aterosklerotisk plakk som kan sprekke når som helst.

Er det virkelig nødvendig å spise utelukkende grøt, kokt på vann og rå grønnsaker? Ikke bare. Selvfølgelig bør man glemme eksistensen av en panne og få venner med en dobbel kjele, kjøp epler eller sitruses i stedet for søtsaker, men rasjonen vil ikke bestå av to eller tre retter. Det er nok å erstatte flere produkter slik at maten blir full og sunn:

 1. I stedet for animalsk fett og smør, bruk olivenolje, som hjelper karene å rense av kolesterolplakk og forhindrer dannelsen av plakk.
 2. Normaliser blodtrykket av en rød fisk, der det er mange omega-3 syrer. Laks og laks er en kostbar behandling, derfor anbefales det å erstatte dem med usaltet sild, pollock, hake eller brisling. Det er tilrådelig å spise kaviar eller fiskeolje, noen ganger kjøpe torskelever.
 3. Bytt kaker og kaker etterfulgt av bitter sjokolade. Jo mer naturlige kakao bønner i den, desto mer nyttig er desserten. Svart sjokolade aktiverer produksjonen av et hormon av glede og øker samtidig blodstrømmen til hjernen, normaliserer intrakranialt trykk.
 4. Hvitløk er forebygging av blodpropper. Produktet inneholder stoffer som fortynner blodet og stabiliserer trykket. 2-3 denticles per dag reduserer risikoen for hjerteinfarkt med 10-15%.
 5. Øk tonen i blodkarene kan askorbinsyre, som er rikelig i grapefrukt, mandariner, hofter og gresskar. Kombiner produkter som inneholder vitamin C, etterfulgt av unge poteter og tørkede aprikoser, rik på kalium. Mineral, sammen med askorbinsyre, styrker kardiovaskulærsystemet.
 6. For å normalisere intrakranialt trykk bør menyen inneholde friske blåbær eller tranebær. For å gjenopprette skadede fartøy kan sojasaus, og for å forbedre minnet hjelper druene.

Frokost bør være havregryn eller brun brun ris med en grønnsakssalat med agurk med tomatskiver. Lunsj med magert kjøtt eller fiskesupper, stuvninger eller dampet kjøtt. I stedet for smørbrød, ta tørkede frukter: svisker, datoer og tørkede aprikoser, eller nøtter: mandler, cashewnøtter, valnøtter, peanøtter og hasselnøtter. Supper er bedre med noen unge poteter, som er bakt i ovnen. Som siderett, grønnsaker, fersk eller stuvet salat med avokado eller løk er egnet.

Kaffe og svart te erstattet med fruktjuicer, for eksempel granateple. Nyttig gulrot-rødbeter-cocktail og urtedekk, forberedt fra hofter eller hagtorn. Ikke forbudt, men selv anbefalt er grønn te. Drikken forsyner kroppen med antioksidanter, som forynker og støtter hjernens arbeid. Men en dag skal ikke drikke mer enn 6-8 kopper drikke, legg i stedet for sukker noen skjeer med honning og et stykke sitron.

Tips: Ikke glem vannet. For en dag skal kroppen få minst 1,5 liter væske, ellers blir blodet tykkere, arbeidet med indre organer forverres, risikoen for blodpropper øker.

Riktig hvile og vannprosedyrer

Hjernen er som en prosessor som utfører tusenvis av kommandoer på et sekund. Han, som en datamaskin, trenger full hvile, ellers overopphetes det og går ut av drift. Du kan ikke tilbringe dagen foran en TV eller laptop, sovne i en omfavnelse med telefonen og bli helt frisk. Når kroppen står i liggeplass eller sitteposisjon 24/7, stagnerer blodet, og først og fremst lider karene, noe som er vanskelig å pumpe en tykk viskøs væske på.

Ingen tvinger en person som ikke løfter noe tyngre enn en pose med dagligvarer, for å demonstrere nye sportsrekorder. Men lasten er en av de nødvendige forholdene for sunne fartøy. Du kan starte med lange turer til fots eller gi deg et abonnement på bassenget. Kjøp et tau eller gå jogging i frisk luft. Hver øvelse, selv om det er en morgenøvelse, sprer blod og oxygenerer det, øker elastisiteten og tonen i blodkarene gjennom hele kroppen.

Lazy folk som har det vanskelig å tvinge seg til å kne seg og skyve seg ut av gulvet, bør registrere seg for en dans eller laste ned noen få yoga-leksjoner. Rumba, waltz eller lotus pose - en av de beste antidepressiva, lindre effekten av stress og psyko-emosjonell stress.

Det er øvelser, takket være at du kan styrke hjernens fartøy uten å komme seg ut av sengen. Når du våkner fra lyden av vekkerklokken, bør du få en god strekk, og deretter øke øvre og nedre lemmer og rist dem kraftig i 3-6 minutter.

Den andre øvelsen gjøres også liggende i sengen:

 • Hånd fingrene vri og legg under baksiden av hodet.
 • Benene skal rettes, føttene skal strekke seg til haken.
 • Rist og "vibrere" hele kroppen, og prøv å bruke maksimalt antall muskler.
 • Avslutt etter utseendet av en hyggelig trekkfølelse i bagasjerommet og lemmer.

Etter litt trening er det nyttig å svømme, men ikke i et varmt bad, men i dusjen, under kontrasterende bekker. Takket være vekslingen av varme og kalde stråler øker tonen og elastisiteten til fartøyene, blodsirkulasjonen øker.

Råd: Etter vannprosedyrer anbefales kroppen å gni den med en hard håndkle til huden er litt rød. Massasje stimulerer og fremmer utvidelsen av arteriene, forbedrer blodsirkulasjonen i indre organer og hjernen.

Terapeutisk fysisk trening

Hvis du ikke har nok tid til å gå og løpe, bør du gjøre en daglig mosjon med en varighet på 5-10 minutter. Startposisjonen for alle øvelsene er den samme: Bena er satt litt bredere enn skuldrene, armene kan senkes langs stammen eller håndflatene hviler i midjen.

 1. Gjør hodet rotasjonsbevegelser med klokken i 2-3 minutter. Endre retning, gjenta.
 2. Hendene løfter seg over hodet ditt, fingrene klemmet som en lås. Uten å senke øvre lemmer, vippe kroppen fremover, etterligne bevegelsene, som med en haug med ved. Det er nok 6-8 gjentakelser.
 3. I denne øvelsen skal hendene heves og spres ut til sidene. Det er nødvendig å skifte ben med bena og forsøke å nå den motsatte håndflaten.
 4. Litt bøy knærne, ta en komfortabel, stabil stilling. Løft de øvre lemmer og sprer dem fra hverandre. Du må gjøre de synkroniske fluene med hendene dine: Hvis høyre beveger seg fremover, går venstre igjen og omvendt.

Styr blodstrømmen til hjernen, hjelper til med å stille "Birch". Du må ligge på gulvet, legge hendene dine i livet og løfte bena opp. Hvis den fysiske formen tillater det, må nedre lemmer senkes og returneres til sin opprinnelige posisjon. Ikke bøy knærne, hold deg alltid rett. På slutten av øvelsen, løft underkroppene oppover, slik at hælene er parallelle med taket, og fikse dem i denne posisjonen i 5 minutter.

Folk anbefaler

Homeopatiske midler laget for å styrke blodårene er utarbeidet av naturlige ingredienser, så de er relativt ufarlige for kroppen. Det er viktig å huske at resultatet av bruk av folkeoppskrifter vises etter noen få måneder, dersom en person følger alle instruksjonene nøye og følger instruksjonene.

Hvitløkpleie
Det vil ta 4 små eller 3 store sitroner, som må vaskes grundig under springen. Citruskvern i en blender, legg til 4 skrelles hvitløkskrever, den andre gangen for å bryte produktene til en homogen masse. Hell preformen i en tre-liters krukke, hell kokende vann. Drikken skal infiseres 3 dager på et mørkt sted. Deretter separeres væsken fra restene av sitroner og hvitløk, helles i en annen beholder. Sett på bunnen av kjøleskapet, nærmere fryseren. Daglig bruk 100 ml medikamenter, og spis deretter lunsj eller spise frokost. Kursets varighet er 1-1,5 måneder.

For den andre oppskriften trenger du 500 g ferske eller frosne tranebær, som sendes gjennom en kjøttkvern sammen med 15 g hvitløk. Massen er igjen i 3 dager. Juice, presset ut av tranebærmuss, bland med 100 g honning. Ta sirupen to ganger om dagen på en dessertskje, lagre legemidlet på et kjølig sted.

Nøtter for sterke fartøy

 1. Ta 4 sitroner av middels størrelse, skyll under rennende vann og tørk. Grind, tilsett 20 kjerner av hasselnøtt. Nøtter renses og blir til små smuler. Hell ingrediensene i en krukke med et volum på 700 ml, topp med bokhvete eller kalkhunne. Produkter forsiktig blandes, bruk 30 g før måltider, til lemonmutten er ferdig. Gjør en 3-måneders pause, om nødvendig, gjenta.
 2. Du trenger valnøtt septum og hagtorns tinktur. For 300 g tørr råstoff, 500 ml væske. For å koble til og 2 uker å insistere, ha skjult fra solstråler. En anstrengt muttertinktur tas tre ganger om dagen for 10-15 ml. Kurset bør vare mer enn 7 dager.

Urter for sterke fartøy

 1. Tartaren er nyttig: sett en skje av en plante i et krus med varmt vann, la i 30 minutter, slik at drikken er infundert. Agenten brukes i små porsjoner: 20-30 ml tre ganger om dagen.
 2. Forbered en blanding for å styrke hjernens fartøy, kan bli laget av frukten av hundrosen, møllen og tørket morwort. Gressene tar i like store deler, male og hell i en krukke. Brygg i en kopp kokende vann for 2 knipser blanding, fyll 12 timer. Drikk til 3 ss. spiseskjeer per dag. Varighet på emnet er 3 måneder.
 3. Hell 100 g av røttene til badanen med kokende vann, fordamp buljongen på en langsom eller middels brann for å etterlate 50% av væsken. Stam lagret medisin i en beholder med lokket. Bruk strengt 30 dråper i 24 dager. Første medisin, deretter matinntak.

Om morgenen kan du drikke 20 ml havtornolje, og folk med en sunn mage anbefaler ferskpresset sitronsaft, som må fortynnes med kokt vann (1 til 3) med 2 ss honning.

Forberedelser for vaskulær styrking

Før du kjøper noen tabletter, bør du konsultere en spesialist, fordi alle legemidler til feil bruk er helsefarlige. For å styrke veggene i blodårene og øke mental aktivitet, anbefales det at:

 • askorutin;
 • piracetam;
 • Aminalon;
 • Bravinton;
 • Bilobil eller Tanakan.

Styr blodkarene bedre næring og sport, og bruk kun medisiner på råd fra en lege. Du må ta vare på deg selv og kroppen din, og til og med på 90 år kan du forbli aktiv, glad og lydhør, som ikke er truet med sklerose og senil senilitet.

Hvordan styrke hjernens kar med folkemidlene og medisiner

innhold

Hvordan styrke karene i hjernen? Dette problemet er spesielt vanlig for folk som opplever jevn følelsesmessig stress, så vel som tett å jobbe med store mengder informasjon. Dette skyldes tettheten av arrangementet av grupper av fartøy og deres begrensede beinmateriale rundt.

Av samme grunner har eksterne faktorer, som traumer, hypotermi, overoppheting, sterk innflytelse på hjernens kar. I nærvær av et stort antall svake fartøy kan situasjonen slutte selv med døden - derfor er deres styrking en vanlig del av den generelle helseforebyggingen.

Problemer med blodkar: symptomatologi, diagnostiske teknikker

Eventuelle skader på hjernen trekker raskt oppmerksomhet - dette skyldes tilstedeværelsen av et bunt nerver forbundet med det, som signaler sendes til resten av kroppen.

symptomatologi

De viktigste symptomene som signalerer brudd i fartøyene er som følger:

 • uventede endringer i kroppstemperaturen;
 • problemer med toleranse for varme og kulde;
 • svimmelhet og hodepine;
 • avhengighet av værendringer
 • vanlig svimning med skarp forandring i kroppsstilling og mørke i øynene;
 • endringer i hjertefrekvensen;
 • kalde hender og føtter;
 • Vanlige situasjoner med bevegelsessykdom i transport;
 • smerter i leddene;
 • morgenkvalme, dårlig helse.

Diagnostiske metoder

Blant de diagnostiske metodene som tillater å avgjøre dette problemet, er det mye instrumental forskning. Siden brudd i hjernens fartøy ikke gir et smalt spesifikt bilde, er det noen ganger nødvendig med en lang diagnostisk prosess for å bestemme kilden til symptomene.

Blant de viktigste metodene er:

Denne diagnostiske prosedyren tillater:

 1. Bestem om helseproblemene er relatert til patologiene i hjernen.
 2. Analyser tilstanden til fartøyene.
 3. Bestem nøyaktig hvor og hvor mye de er berørt.

Når det gjelder dette, ordner den behandlende legen en tilstrekkelig behandlingssituasjon.

Trening, massasje

Regelmessig trening er en av de mest nyttige aktivitetene, hvis det er nødvendig å styrke hjernens svake kar. Når kroppen er i en posisjon i lang tid, strømmer blodet ned, blir mer viskøst. I tillegg kaster det seg fra hjernen og fokuserer på nedre lemmer.

Øvelser vil hjelpe som følger:

 • normalisere nivået av blodtrykk;
 • bidra til utvidelse av blodkar;
 • vil sikre sunn blodsirkulasjon.

For fartøy betyr dette i første omgang tilstrekkelig ernæring med både oksygen og et kompleks av nyttige stoffer som bærer blod med dem. Dette styrker veggene sine, gjør dem mer elastiske og mindre utsatt for ødeleggelse på grunn av eksterne faktorer.

Den vanlige ordningen med forebyggende aktiviteter inkluderer ikke spesielt stress. Normen for folk med dårlig helse eller rett og slett ikke engasjert i idrett er tidligere 10-15 minutter om dagen. Det er bedre å gradvis øke det og ta det til en og en halv time.

Du kan øve noen form for sport, fra gymnastikk til karate, men det mest egnet for å styrke hjernens kar er kardiooperasjoner:

 1. Kjører.
 2. Hopping med et hoppetau.
 3. Fotturer.

Danser vil også være nyttige, deres last er mer enn tilstrekkelig for fartøyets fulle funksjon.

Massasje er også veldig nyttig for blodsirkulasjon, og det behøver ikke nødvendigvis å bli registrert for en full økt til mesteren.

Det vil være nok for små selvmassasøkter:

 • ansikt og hode (kan masseres med palmer og med en myk børste);
 • gni hendene dine;
 • gni føttene dine.

Alle disse tiltakene stimulerer blodsirkulasjonsaktiviteten.

Personer som er tvunget til å tilbringe mesteparten av tiden på grunn av arbeid eller andre forhold innendørs, bør ikke gi opp respiratorisk gymnastikk. Dette er en av de beste måtene for å mette hjernen med oksygen.

Vaskulære styrkeprodukter

Hjerneskipene kan bidra til å styrke og forandre dietten. Først av alt er det nødvendig å redusere mengden fett - de påvirker sirkulasjonsgraden negativt. Men i dette tilfellet kan i intet tilfelle ikke forsøke å overgi dem helt: det vil ødelegge hele balansen mellom fordøyelsen.

Å få riktig ernæring, som bidrar til å styrke hjernens kar, er lett nok.

Først av alt bør du forlate en rekke produkter:

 • stekt mat;
 • krydret mat;
 • fast food;
 • alkoholholdige drikkevarer;
 • koffeinholdige drikker;
 • søtsaker;
 • baking.

Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har en alvorlig patologi som krever streng overholdelse av diett, snakker ingen om et fullstendig nektelse. Alle disse produktene kan forbrukes, men i rimelige mengder og ikke hver dag.

De grunnleggende regler for ernæring i dette tilfellet vil se slik ut:

 1. Kjøtt bør foretrukket å fiske.
 2. Kremfett, om mulig, erstattes av vegetabilsk fett.
 3. Reduser inntaket av salt.
 4. Gå til et delt måltid: ofte, men i små porsjoner.
 5. Drikk fra 1,5 liter vann per dag.

Styrke blodkar og humane kapillærer

En person kan leve i omtrent hundre år, så hvorfor løper kroppens ressurser på 60-70? Hjertesmerter, problemer med arterier og kapillærer, sklerotiske sykdommer - alt dette overtar en person lenge før den tidsbundne naturen.

Vår "Achilles 'hæl" er blodårene. Den minste svikt i funksjonen av sirkulasjonssystemet kan føre til totale problemer i hele kroppen. For å flytte disse mørke dagene unna er det nødvendig å styrke kapillærene og arteriene. Vi skisserer effektive metoder for vaskulær styrking i denne artikkelen.

Symptomer på nye problemer

Hva er de "første klokkene" av fremtidige ulykker? For å besøke en lege og forandre din livsstil, må du tenke på om følgende symptomer er løst:

 • hyppig svimmelhet og generell svakhet;
 • rask tretthet;
 • kronisk hodepine;
 • mørkere i øynene;
 • forverring av helse ved forandring av været;
 • støy i ørene;
 • problemer med søvn;
 • døsighet og sløvhet (selv om de sov godt);
 • hjerteinfarkt;
 • nummenhet i lemmer (pluss prikking i fingrene);
 • tyngde i brystet;
 • natt slitne ben;
 • frosne lemmer;
 • Dyspné, som oppstår med ikke-alvorlig fysisk anstrengelse.

Generelle anbefalinger for vaskulær styrking

Disse symptomene indikerer en neurokirkulatorisk dystoni - en gradvis slitasje på karene. Ingen oppfant mirakelpiller for denne sykdommen - du vil kjempe med problemet som har blitt presset gjennom en rekke forebyggende tiltak. Vi vil også koble folkemedisin og farmakologiske preparater, men mer om dette senere.

Ta en nærmere titt på din livsstil. Gjør sport, vanlig trening, begynn å spise riktig. Svømming, dans, løping og yoga vil ha en gunstig effekt på blodkarets elastisitet. La oss vurdere problemet mer lokalt.

Vi er engasjert i kapillærer

Kapillærer leverer ernæring til muskel fiber, disse er mikroskopiske blodkar. Det mikrovaskulære nettverket er veldig stort - den totale lengden på kapillærene kan overstige flere kilometer.

Problemer oppstår når det gjelder trombose - karene "sovner" og gjenopprette dem vil ha en uopphørlig stimulans.

For å styrke kapillærene, anbefales følgende metoder:

 • intensive fysiske øvelser;
 • massasje (spesielt med applikatoren Kuznetsova);
 • kontrasterende dusjer;
 • Russisk bad (med bruk av kost);
 • terpentinbad (har en antiseptisk og lokal irritasjonsvirkning).

Kuznetsovs applikator innebærer regelmessig bruk - det er nødvendig å påvirke ryggraden, ansiktet, pannen på pannen, haken. Terpentinbad og balsamimassasje hjelper kapillærene å åpne og styrke blodsirkulasjonen.

Forsterkning av øyekapillærene

Svak er ikke bare fartøy som leverer blod til forskjellige deler av kroppen vår. Kapillærer som mater slimhinnen må også styrkes. Bruising, prikking og rive i øyebollet er alarmerende symptomer som indikerer at kapillæren har bristet.

Årsakene kan være forskjellige:

 • feil kosthold;
 • alkohol og røyking;
 • allergier;
 • mangel på vitaminer;
 • smittsomme sykdommer.

For å holde øynene i god form, unngå direkte eksponering for kunstig lys.

Mens du jobber på datamaskinen, avviker det med jevne mellomrom - se på himmelen og grøntområdet utenfor vinduet. Prøv å holde avstanden mellom skjermen og øynene ca 50 centimeter. For forbedring av øyekapillærene, er de beste middelene:

 • honning og grønn te (spesielt effektive kremer basert på grønn te);
 • bouillon av dogrose (lagt til te, i stedet for sukker - honning);
 • vitaminer (K, C).

Arterier og årer

Koronararterier leverer nyttige stoffer til hjertemusklene - med alderen disse karene blir sårbare, de må styrkes og forynges. Hovedårsaken til arteriell slitasje er fedme. Arterielle vegger er dekket med plaques av kolesterol, mister elastisitet, skaffer arr og andre feil. For å styrke veggene og øke elastisiteten, anbefales følgende verktøy:

 • tinktur av bjørk knopper;
 • arnica fjell (vann infusjon);
 • blomst infusjon av hagtorn;
 • bjørk knopper (alkohol tinktur);
 • Aterosklerotiske samlinger (mynte, løvetann, sporisk, søt kløver, tranebærblad, St. John's Wort);
 • infusjon av mais stigmas.

Hawthorn blomst infusjon bidrar til å rengjøre fartøyene, men den viktigste oppmerksomheten bør betales til organisasjonen av deres regime (hvile og arbeid).

Hjernens fartøy og deres styrking

De berørte karene, som fôrer hjernen, blir senere innsnevret og deformert. Hvis problemet ikke er gitt riktig oppmerksomhet, kan konsekvensene være appalling - det ender med hemorragisk slag, hjerneinfarkt og til og med demens.

I risikosonen er folk som tjener av mental arbeidskraft - de opplever økt hjernelast, noe som fører til stress og tretthet. Resultatet er svekkelsen av hjernens fartøy. Høykalorimat og mangel på frisk luft kan også forverre situasjonen. Fartøyene blir tilstoppet, overgrodd med kolesterolplakk, veggene deres er skadet.

Hvordan styrke hodene på hodet? Det er mange oppskrifter som ikke er særlig vanskelige.

Disse oppskriftene er hovedsakelig av nasjonal opprinnelse. Nedenfor vil vi bringe et par av de mest effektive.

Folkemidlene

 1. Hawthorn og valnøtter. Du trenger ikke nøtene selv, men deres interne partisjoner. 350 gram partisjoner må fylles med en tinktur av hagtorn, kjøpt på apoteket. Elixir er insistert i omtrent to uker - på et kjølig sted, i en beholder under lokket (lukk det tett). Etter dette filtreres tinkturen og brukes tre ganger om dagen. Dosering - en teskje. Behandlingsforløpet er en uke.
 2. Hvitløk tinktur. Hvitløk er ekstremt nyttig for kardiovaskulærsystemet. Du kan bruke det både i form av denticles, og i form av tinkturer. Knust hvitløk (250 gram) helles med samme mengde alkohol, tett lukket og 10-12 dager infundert (kaldt mørkt rom). Mottakssystemet for hvitløktinktur er ganske komplisert, så vi snakker om det separat.

Så, din eliksir er brygget og klar til bruk. Følgende algoritme ser slik ut:

 • Den første dagen. Hell melken i glasset med en tredjedel og legg til en dråpe av stoffet. Bruk blandingen på tom mage, 30 minutter før frokost. Før middag (i en halv time) lag en ny porsjon - med to dråper. Før måltidet legges 3 dråper tinktur til melk.
 • Den andre dagen. Dosering før måltider øker til 4, 5 og 6 dråper. Halv times intervallet bør fortsatt observeres.
 • De neste dagene. Ordningen fortsetter logisk i de følgende dager - gradvis legger du til en ny dråpe. Ved den sjette dagen vil antall dråper nå 15. Nå starter omvendt prosess - reduser doseringen i samme proporsjoner. Etter dette, ta 25 dråper - til slutten av kurset (til stoffet løper ut). Prosessen tar omtrent 90 dager.

Problemer med bena

For å aktivere blodstrømmen og styrke beinene i beina, er det verdt å kombinere styrken av folkemedisin med fysiske øvelser. Regelmessig trening og phytosorter, kjøpt på apoteket - dette er garantien for fremtidig levetid. Det er verdt å være oppmerksom på følgende stoffer:

 • Blanding av urter (rhodiola rosea, citrongras, ginsengrot, eleutherococcus). Forholdene er like (for 50 gram), de må fylles med 250 ml alkohol. Prosessen med å insistere varer i to uker. Legemidlet er tatt tre ganger om dagen for 20-25 dråper.
 • Immortelle. Knuste blader av immortelle (20-30 gram) helles med et glass kokende vann, hvorpå de koke i 8-10 minutter over lav varme. Den endelige berøringen er infusjonen under lokket (ca. en time). Den filtrerte buljongen brukes tre ganger om dagen. Dosering - en tredjedel av glasset.

Av den fysiske anstrengelsen, som gunstig påvirker beinene i beina, er det verdt å fremheve:

 • overvinne trapper til fots;
 • sykle;
 • gå;
 • løfteben (effektive med stillesittende arbeid);
 • ups på tærne (med den etterfølgende senking på hele foten);
 • sirkulær bevegelse av foten.

Styr hjertet og fartøyene som leverer det

Hurtigmat og en overflod av stressfulle situasjoner fører til en svekkelse og deformasjon av fartøyene som fôrer hjertemuskelen. Konstant sysselsetting undergraver vår helse, derfor er det nødvendig å observere en forebyggende pakke med tiltak som styrker hjertet og blodårene.

Komplekset er som følger:

 • unngå stressende situasjoner;
 • ta forsterkende vitaminer (C, P, E, K);
 • Spis riktig (fett og høy kalori mat bør bedre utelukkes fra kostholdet);
 • bli kvitt kolesterol, ren arterier folkemetoder;
 • trening (det er spesielle komplekser for hjertet og blodårene);
 • Påfør vannprosedyrer (universelle midler - kontrastdusj).

Fartøy i nesen

Tap av nesekarelasticitet skyldes vanligvis mangel på vitaminer (C, P). Dette er en alarmerende klokke, det indikerer behovet for å styrke fartøyene i nesen. Og igjen kommer de nasjonale oppskrifter til å redde:

 • Yarrow juice. Det er nødvendig å exfoliere bladene på yarrow og klemme saften gjennom osteskjermen. Deler er tilberedt daglig fra friske blader. Den mottatte væsken blir begravet i nesen minst 2-3 ganger daglig. Parallelt blir juice tatt inn - tre ganger om dagen på spiseskje. Hvis gyllen ikke er til stede, kan du erstatte saften av plantain.
 • Bark of the Kalina. Det høres ganske eksotisk ut, men effektivt. 15-20 g knust bark brygges i et glass kokende vann. Omtrent en halv time opprettholdes vannbadregimet, hvoretter buljongen blir filtrert. Søknad internt - en skje skje tre ganger om dagen.
 • Askorutin. Dette verktøyet er ikke i det hele tatt populært - det er solgt i alle apoteker i landet.

Hva å spise og hva du skal ta

Det finnes universelle folkemidlene og legemidler utviklet av farmakere som styrker sirkulasjonssystemet.

Det er også verdt å være oppmerksom på kostholdet ditt. Begynn å bruke akkurat nå:

Disse produktene har en forsterkende effekt på blodkarets vegger. Mat bør tas i små porsjoner. Vanlig overspising er årsaken til svakhet og svimmelhet. Med ekstrem forsiktighet, drikke koffeinholdige drikker - øke tonen, de har også en bivirkning (løsning) på sirkulasjonssystemet.

Drikkebehandling vil bidra til å normalisere blodsirkulasjonen - drikk minst en og en halv liter vann daglig. Prefekt bør gis til grønnsaker og frukt, men salt er bedre å nekte.

medisiner

I noen tilfeller foreskriver legene spesielle legemidler, hvis formål er å styrke veggene i arteriene. Disse midlene er relatert til flere narkotikagrupper.

 • fibrater (clofibrat, atromidin, atromid, simvastatin, zocor, simvilatin);
 • statiner (mefakor, lovostatin, mevakos);
 • askorutin;
 • cerebrolysin;
 • lecitin;
 • vasodilatormedisiner (papaverin, euphyllin).

Utvelgelse av stoffet utføres av den behandlende legen individuelt. Listen over medisiner vil avhenge av resultatene av diagnose og personlige egenskaper som er knyttet til pasientens kropp. Det er svært uønsket å uautorisert bruk av disse legemidlene.

Noen sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. Styrking av blodårene forhindrer en rekke plager, noe som er bedre å ikke møte i alderen. Ha nok tålmodighet og styrke, disiplin deg selv. Spill regelmessig sport, gi det 15 minutter (minst) hver dag. Etter å ha vunnet latskap, vil du utsette møte med kardiologer i lang tid.

Hvordan styrke hjernens fartøy

Hvordan styrke hjernens fartøy og forhindre mulige komplikasjoner!

En av de mest sårbare stedene i kroppen er hjernens fartøy, hvordan å styrke som hver person som bryr seg om sin helse, burde vite. I nærvær av dårlige vaner, et dårlig miljø, hyppig stresset, aldring endringer og andre negative faktorer som disponerer kroppen begynner å lide, spesielt sårbar "target" er blodårene.

Hjernen regnes som en av de viktigste organene, og derfor er alle prosesser avhengig av blodtilførsel og funksjon. For å unngå mulige problemer, er det nødvendig å vite hvorfor hjernens kar kan lide, hvordan å styrke dem og returnere dem til sin tidligere "ungdom".

Når det er verdt å slå en alarm

Mange av oss bor i fornøyelse og legger ikke merke til engstelige "bjeller", men for å forhindre ulike brudd, er det verdt å se på slike symptomer:

 • rask tretthet;
 • søvnløshet;
 • en følelse av konstant tretthet;
 • hyppig svimmelhet og hodepine;
 • kvelden svakhet i bena;
 • angrep av økt hjertefrekvens;
 • støy i ørene og mørkere i øynene;
 • bærevekt i brystet;
 • dyspnø, som oppstår selv i hvilemodus
 • følelsesløshet i ekstremiteter, paresthesi (tinning), kulderystelser;
 • Døsighet, en følelse av søvnmangel, selv med en god drøm;
 • forverring av helse ved forandring av vær etc.

Alt dette virker i noen tilfeller ubetydelig, men samlet sett er det ganske tungt for kroppen vår. Det er derfor det er verdt å tildele tid og besøke en lege for å diagnostisere en slik sykdom som vegetativ-vaskulær dystoni. Denne patologiske tilstanden, der cerebral sirkulasjon er forstyrret og "vasomotorisk senter" kommer ut av kontroll.

Metoder for å styrke blodkar

Vaskulær insuffisiens provoserer en rekke sykdommer, blant annet i tillegg til VSD, kan man skille slike patologier som:

 • hypotensjon og hypertensjon
 • aterosklerose;
 • migrene;
 • ryggsmerter;
 • diabetes mellitus;
 • aneurisme;
 • åreknuter
 • trombose av blodårer.
 • Bedre forebygging av disse patologiske forholdene er kunnskap om at
 • styrker hjernens kar.

For øyeblikket kan du identifisere slike måter:

 • overholdelse av rasjonell ernæring og daglig rutine;
 • stoffstøtte;
 • gjør sport;
 • herding av kroppen;
 • massasje;
 • bruk av folkemetoder, etc.

Oppmerksomhet: Det er alltid nødvendig å starte gradvis og helst etter et foreløpig besøk til legen og diagnosen tilstanden til blodårene og kroppens generelle aktivitet. Du kan finne ut mer om eksisterende forebyggingsmetoder fra videoen i denne artikkelen.

Riktig ernæring er nøkkelen til god helse

Alle har sine egne ideer om riktig ernæring, noen er mettet med plantemat, og for noen er det bare nødvendig å spise fastmat og annen skadelig mat. For å opprettholde helse må du først og fremst vite hvilke produkter som styrker hjernens fartøy.

Vaskulære styrkeprodukter:

I kostholdet bør inkludere slike produkter som styrker veggene til hjernens kar og fordeler hele kroppen:

 • ulike grønnsaker og frukt;
 • Nøtter og bønner;
 • fettfattige meieriprodukter;
 • vegetabilske oljer;
 • helkornsprodukter;
 • magert kjøtt og fisk.

Når du velger produkter, bør du være oppmerksom på sammensetningen, det er bedre hvis de inneholder slike nyttige stoffer:

 • Alfa-liposyre. Det er en antioksidant substans som forbedrer endotelens funksjonelle egenskaper.
 • Vitaminer C og E. Forbedre endotelet (det indre laget av blodårer) og opprettholde en normal tone.
 • Flavonoider. De er kraftige naturlige antioksidanter som bidrar til å styrke karvevegen.
 • L-arginin. Det er en aminosyre som øker fleksibiliteten og tonen i blodveggen.

Samtidig er det verdt å vite listen over produkter som påvirker blodkarene negativt:

 • stekt og krydret mat;
 • alkoholholdige og koffeinholdige drikker;
 • fast food;
 • søtsaker;
 • søt sodavann;
 • bakt varer og lett fordøyelige karbohydrater.

De grunnleggende regler for ernæring vil se slik ut:

 • rasjonen diversifiserer og forsøker å inkludere mer magert kjøtt og fisk i det
 • erstatte kremfett med vegetabilsk fett;
 • Spis små måltider (ofte i små porsjoner);
 • redusere saltinntaket;
 • drikke en dag minst 1,5 liter vanligt vann.

Enkelt sagt inneholder instruksjonen til et rasjonelt diett ikke stive begrensninger. Det er greit hvis du noen ganger tillater deg et lite stykke søtsaker eller en soda.

Imidlertid forsøk å diversifisere dietten, og dermed sikre tilførsel av alle nødvendige vitaminer og mineraler. Hvis du er i tvil, kan du kontakte en ernæringsfysiolog for råd.

Fysisk utdanning for å hjelpe

Ikke bare for å bruke bare produkter som styrker blodårene i hjernen, må du også se opp for deres levemåte, på grunn av hvor godt du tar ham, det kommer an på helsen generelt. Berik ditt liv og "pust" inn i det ved hjelp av sport.

Fysiske øvelser øker kroppens immunitet og utholdenhet, gjør oss sterkere og sunnere, og gir oss også muligheten til å skaffe seg en vakker kropp. I adynamia bremser blodstrømmen på grunn av å være i en posisjon i lang tid. Det blir mer viskøst, som ikke bare påvirker blodårene, men øker også risikoen for blodpropper.

Så, hva skjer når du gjør sport? Først av alt er effekten på karet sengen:

 • normal sirkulasjon sikres;
 • er forebygging av arteriell hypertensjon eller hypotensjon, samt innsnevring av blodkar;
 • rik anrikning med oksygen og næringsstoffer bidrar til å styrke kargen og gjøre den mer elastisk.

Etter å ha lest det ovennevnte, kan mange stille spørsmål, men hvordan å styrke hodens kar med hjelp av fysiske øvelser? Det er ikke noe "overnaturlig" i denne saken, det viktigste å gjøre sport uten belastning i 10-15 minutter, gradvis øke tid å laste en eller en og en halv time.

All slags sport er nyttige, men for normal sirkulasjon er det verdt å være oppmerksom på kardiooperasjoner:

 • hoppe tau;
 • jogging;
 • dans;
 • spaserturer;
 • svømming.

Å starte en kurativ forebyggende kroppsopplæring er best med en enkel øvelse, fokusert på vibrasjon. Bevegelse utføres selv fra øyeblikk av oppvåkning, i seng.

Løft bena og rist kraftig i flere minutter. Dette vil bidra til å "våkne" kroppen, aktivt berike blodårene med oksygen og fjerne overflødig slagg. I tillegg til denne øvelsen er det andre måter å styrke veggene på hjernens kar.

Typer mosjon

Hjemme kan du utføre slike øvelser:

 1. Ta langsomt inn i luften med nesen og klatre på tærne, og prøv å utføre denne bevegelsen så høyt som mulig. Hold deretter pusten for en stund, fikse stillingen og gå tilbake til startposisjonen. Videre slapp av, pust ut med munnen din. Antall repetisjoner er 10-15 ganger.
 2. Roter hodet, hold retningen med klokken, og gjenta bevegelsene bakover. Trening tar 2-3 minutter.
 3. Løft de to hendene opp og koble dem, og danner dermed en "lås". Begynn å vende fremover 8 ganger.
 4. Stå opp rett, strekk armene fremover. Gjør alternative svinger med beina, prøver å nå hendene, som vist på bildet nedenfor.

Oppmerksomhet: Alle øvelser skal utføres regelmessig. Dette vil bidra til å styrke hjernens blodkar og, som et resultat, stabilisere hjernens sirkulasjon.

Massasje og kontrastdusj

Det er flere måter å temperere kroppen, vi snakker om en form - vannprosedyrer. En kontrastdusj er det som styrker hjernens kar, helst om morgenen. Det påvirker vascular veggene positivt og belaster livskraften hele dagen.

Til en slik begivenhet var til fordel, er det nødvendig å observere bare noen få regler:

 1. Det bør starte med varmt vann, og bringe temperaturen gradvis til det tolerabelt varme.
  Så snart kroppen blir vant til varmestråler, er det nødvendig å senke trykket i retning av kulde.
 2. Prosedyren avsluttes med kaldt vann, og varigheten av kontrastdusjen bør ikke vare lenge.

En annen effektiv metode er massasje. Vi tilbyr deg en tibetansk versjon av vaskulær rehabilitering:

 1. Løft hendene og fikse dem på brystnivået, lukk håndflatene, vri fingrene. Da må du sakte trekke hendene til siden med spenning, til fingrene deler. Antall repetisjoner er 5 ganger.
 2. Reduser palmer og begynn å kraftig gni.
 3. Fest de små fingrene og trekk dem i forskjellige retninger til de adskiller seg. Det samme kan gjentas med hver finger.
 4. Raziranie hender. Slike bevegelser normaliserer blodsirkulasjonen og øker blodkarets tone.


Tradisjonell medisin anbefaler

Folkemetoder er kjent siden antikken, da det ikke var mange moderne medisiner, og alt det samme var det nødvendig å bli behandlet. Selv om tradisjonell medisin avviser slik behandling, er "farmorens" oppskrifter fortsatt svært populære.

Tenker, hva å styrke hjerneskip, presenterer vi slike metoder:

 • Ta 2 ss. l. knuste blader av fersk burdock, hell dem en liter kokende vann og la det brygge i en halv time. Drenk deretter løsningen og ta 100 ml før du spiser i en eller en og en halv måned.
 • Ta 2 ss. l. knuste gullfargede blomster for 1 kopp kokende vann. Bland, insister en halv time og drikk infusjon i 30 minutter før du spiser i en måned.
 • Forbered 8 ss. l. tørre nåler og hell dem 1 liter kokende vann. Sett beholderen på brannen og la den stå i 20 minutter. Når medisinen er klar, må du gi det brygge i 8 timer og deretter tilsett hakket sitronskall sammen, la stå i 2 timer. Ytterligere styrking av hjernen fartøy ved å motta infusjoner i en mengde av en halv kopp 3 ganger om dagen etter måltider, fortrinnsvis i fortynnet form. Behandlingsforløpet er 4 uker.
 • Å kjøpe i en apotek naturlig havtornetolje og drikke på 1 stk. L. under spising. Det generelle behandlingsforløpet er en måned.
 • Ta 15 g tørre hofter, hell et glass kokende vann og la dem brygge til løsningen er helt kul. Drikk ett glass to ganger om dagen (morgen og kveld) før du spiser i 2 måneder.

Men du bør være oppmerksom på at alle urter er bestemt og begrenset, så du bør ikke selvmedisinering og ta kontakt med en spesialist om hver oppskrift brukes.

Metoder for tradisjonell medisin

Hvitløk, sitron og valnøtter for å hjelpe

Du lurer på hvordan du styrker hodene i hodet ennå? Til "snack" forlot vi 3 effektive produkter som effektivt håndterer sitt arbeid.

Generelle anbefalinger for en sunn livsstil

Uansett hvor ofte du trener, spiser riktig mat som styrker hjernen fartøy, kjøpe medisiner og tinkturer brygge hvis du ikke gjennom dine vaner og livsstil, alle aktiviteter som utføres vil gi effekt bare halvparten.

For å støtte kroppen din 100%, er det alltid verdt å følge slike anbefalinger:

 • start dagen med lading;
 • Vær spesielt oppmerksom på søvn, søvn må være minst 8 timer om dagen, og gå til sengs bedre
 • Klokken 22.00 og stå opp klokka 6.00;
 • Ikke misbruk salt og fettstoffer - disse matvarene er de første fiender for blodkar;
 • normalisere vekten med fedme;
 • overvåke blodtrykket
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • i tide for å eliminere samtidige sykdommer;
 • ta multivitamin komplekser for å forebygge avitaminose (etter avtale med en lege);
 • hver dag å gå i frisk luft i minst en halv time;
 • temperer kroppen
 • holder seg til dagens korrekte regime.

Sunn livsstil

På grunnlag av hvor riktig du styrer livet ditt, henger din helse også. Ifølge vitenskapelige data er kroppens ressurser så sterke at en person kan leve et århundre uten påvirkning av forverrende faktorer, men dette faktum er fortsatt umulig. Men på grunn av forsiktighet kan du forlenge levetiden betydelig, bare å vite hvordan du styrker hjernens kar og opprettholder din helse i vanlige termer.

Les Mer Om Fartøyene